Pametni paketi, ki vas najdejo kjerkoli

Prilagodite paketno dostavo vašim željam in izkoristite ugodnejše pogoje prenosa pošiljk iz držav EU na Balkan.

Na Pošti Slovenije svoje storitve še približujejo uporabnikom: tam, kjer so, in takrat, ko te storitve potrebujejo. Novosti v poštnih poslovalnicah in na drugih izbranih točkah, ki omogočajo dostopnost 24 ur vsak dan, dopolnjujejo sodobne elektronske storitve.

Delovni čas se sedaj prilagaja vam. 24 ur na dan, vse dni v letu so vam že na voljo PS Paketomati na 24 točkah po Sloveniji. Samopostrežni avtomati vam omogočajo prevzem paketa, plačilo odkupnega zneska s plačilno kartico tudi na brezstični način. V paketomat lahko tudi kadarkoli oddate paket, pripravljen za pošiljanje v spletni aplikaciji PS Pošlji paket, ki poskrbi za urejeno spremnico in plačilo poštnine s plačilno kartico ali z Moneto. Naslovnik paketa je o dostavi obveščen z SMS ali z e-sporočilom. Prevzame ga z unikatno kodo.

Vsakodnevno pa nudijo tudi številne alternativne oblike dostave 
1. dostava domov, v službo, k prijatelju, sosedu ali na izbrano pošto,
2. paket dostavijo v vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek, v lopo),
3. izberete uro dostave: do 10. ure, po 16. uri (za določene pošte), med 18. in 20. uro (za naslovnike v mestu Ljubljana),
4. pred dostavo vas pokličejo ali pošljejo SMS,
5. naročite lahko ponovno brezplačno dostavo,
6. poskrbijo za prepošiljanje na drug naslov,
7. paket hranijo na pošti 8, 15 ali 30 dni,
8. prevzem in oddaja paketov na več kot 500 poštah,
9. prevzem in oddaja paketov tudi na 114 bencinskih servisih Petrola.

S POS-terminali so opremili več kot 480 pismonoš, ki dostavljajo paketne pošiljke, ter vam tako omogočili še enostavnejše nakupe, saj lahko pakete z odkupnino plačate s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club (Diners Club tudi na obroke).

V sodelovanju s podjetjem Eurosender so za vas pripravili ugodno ponudbo za prenos pošiljk iz držav članic Evropske unije v Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Črno goro in Srbijo. Na Eurosenderjevi spletni strani (www.eurosender.si)  lahko oddate naročilo za prevzem pošiljke v katerikoli državi članici EU in dostavo v eno izmed navedenih štirih držav. V Pošti Slovenije pa bodo poskrbeli za hitro in zanesljivo dostavo naslovnikom.

Za Pošto Slovenije sta hitrost in udobnost dostave ključnega pomena, naj bosta od zdaj tudi za vas, zato preverite vse alternativne oblike dostave pošiljk na www.posta.si.