V stranki SDS začeli kampanjo “Zavarovali bomo Slovenijo”

“Policija ne bo več ‘inkasant’ za polnjenje državnega proračuna, temveč bo njeno delo usmerjeno predvsem v zagotavljanje varnosti ljudi in zavarovanje premoženja.” S temi besedami so v stranki SDS začeli nov del kampanje “Zavarovali bomo Slovenijo”, ki se nanaša na varnost državljanov. Med ukrepi so dosledno izvajanje schengenskega mejnega režima in zaostrovanje pogojev za sprejem azila, prepoved nošenja burk in nikabov ter depolitizacija policije.

V SDS poudarjajo, da se je zaradi nenadzorovanih migracij v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi izrazito poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati.

Na južni meji Slovenije bodo dosledno izvajali schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje. Zaostrili bodo pogoje za pridobitev mednarodno zaščite oziroma azila.

Prepoved nošenja burk in nikaba
Po vzoru številnih držav bodo uvedli prepoved nošenja burk in nikaba. Vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom bodo opredelili kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano, ter prepovedali organizacije, ki kakorkoli podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja.

V SDS ugotavljajo, da se policiji iz nekdanje ljudske milice ni uspelo v celoti preoblikovati v sodobno politično neobremenjeno policijo. Tako lahko med današnjimi policisti še vedno najdemo tudi takšne, ki zagovarjajo nekdanji komunistični režim, in takšne, ki imajo v svojih pisarnah obešene slike diktatorja Tita.

Zato bodo takoj po prevzemu vlade izvedli nujne ukrepe za depolitizacijo policije in za normalizacijo pogojev dela policije, kar bo prineslo izboljšanje varnostnega stanja v državi in povrnitev zaupanja državljanov v delo policije.

Takoj bodo preklicali vse tajne predpise in omogočili ustreznim nadzornim komisijam nadzor nad delom policije, vsi, ki ne bodo delovali v skladu s predpisi in demokratičnimi normami, bodo nemudoma suspendirani, za policiste pa bodo uvedli pošteno kadrovsko in plačno politiko.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!