Afera: Takole uničuje Nogometni klub Triglav funkcionar Židanove SD

NK Triglav, klub, ki je slovenskemu nogometu podaril nogometaše, kot so Iličić, Radosavljević in Mertelj, diha na škrge. Capljanje na mestu prekine občasen poraz proti vaškemu klubu.

Stagniranje na sredini lestvice druge nogometne lige jezi zainteresirano javnost. Navijači krivijo vodstvo, v vodstvu pa verjamejo v majhne korake. Premajhne, trdi Zoran Stevanović, ki ambicij po prevzemu kluba ne skriva.

»V Kranju veljam za pravičnika, borca za transparentnost, to se je pokazalo tudi na zadnjih lokalnih volitvah. V mestni svet občine Kranj sem prišel kljub temu, da sem bil pred volitvami neznano ime. Sedaj se zaradi mojega slovesa name obračajo starši mladih nogometašev in navijači – oboji imajo vsega dovolj. V bistvu se z njimi strinjam, ker je to, da je Triglav v drugi ligi, sramota.«

Razočarani navijači in nogometaši zahtevajo spremembe
Strinjajo se tudi navijači. »Tako nesposobnega menedžmenta kot je zdaj, v klubu še ni bilo. Zaradi tega športna javnost bojkotira vse domače tekme in jih bo, vse dokler Fekonja ne odstopi. Hočemo takojšnje spremembe,« je trenutno vodstvo komentiral navijač Davor Bubulj, ki očitno misli, da je prav Stevanović ta, ki bi moral postati naslednji predsednik kluba.

Stevanovića v kandidaturi podpirajo tudi bivši nogometaši, ki razočaranja ne skrivajo. Pisal nam je Petar Stojnić, ki je klub zapustil, kot sam trdi, v čudnih okoliščinah. »Svoje plačilo sem moral izterjati s pomočjo sodnih organov. Današnje vodstvo je pokazalo (in še vedno kaže), kako se ne dela z ljudmi in z institucijo NK Triglav. V upanju, da se začne nova era z Zoranom Stevanovičem na čelu, bi bilo korektno in častno od trenutnega vodstva kluba, da takoj odstopi in se začne ukvarjati s posli, ki jim je kos.«

Stevanović je pregledal letno poročilo kluba in ugotovil, da papir resnično prenese vse. Na podlagi prihodkov kluba je izračunal, da denar uhaja neznano kam. Trdi, da je klub žrtev nesposobnega menedžmenta, ki se bolj ukvarja z lastnimi pozicijami kot s pozicijo na lestvici nogometne lige. Krivca vidi v trenutnem predsedniku kluba Benu Fekonji, funkcionarju SD. Stevanović pravi, da je zaradi namensko zasnovanega statuta zavarovan bolj kot kočevski medved in da se funkcije oklepa zgolj zato, ker je njegova zadnja.

Ali se Fekonja oklepa kluba zaradi denarja? Sum korupcije?
»Potem ko smo analizirali letno poročilo za lansko leto, smo ugotovili, da je vodstvo porabilo 340.000 evrov za funkcioniranje kluba in za plače delavcem in trenerjem. Po drugi strani vemo, da igralci dobijo povprečno 200 evrov na mesec. Se pravi – sredstev ne razporejajo transparentno. Kam je šel denar? Ugibam, da so si ga trenerski guruji in menedžment kluba razdelili med sabo. Računajmo, v članski ekipi je 22 ljudi, ki dobijo povprečno 200 evrov mesečne plače. Koliko je to? Smo prišli blizu 340.000 evrom? Niti približno!«

Članarina na roke, prevoz na tekmo uredijo starši
Stevanović nekatere delavce v klubu tudi pohvali, predvsem trenerje v mladinski šoli, čeprav tudi tu najde veliko napak. »Mladinska šola je dobra, vendar je to izključna zasluga nekaterih trenerjev in staršev. Slednji mi pravijo, da morajo plačevati članarino na roke, saj jim vodstvo trdi, da je klub pod konstantnimi izvršbami. Kljub nesorazmerno visoki članarini starši ne dobijo veliko v zameno. Prevozi, trenirke, vse, kar je potrebno kupiti, starši kupijo sami.«

Nogometni klub brez poslovnega plana
Po Stevanovićevem pripovedovanju je razbrati, da v klubu osnove ekonomike ne delujejo. Trdi, da igralci niso zavarovanimi s pogodbami, kar je za tako majhen klub, ki stavi predvsem na vzgojo mladih talentov, malodane katastrofalno. Prodaja mladih nogometašev velikim klubom je za slovenske razmere vitalnega pomena, tu pa to ni mogoče, saj lahko nogometaši preprosto odidejo.

»Po poklicu sem krizni menedžer, firme v težavah me najemajo, da jih postavim na zdrave temelje, zato vem, kdaj so družbe ali klubi v težavah. Imam plan, ki bi lahko preprečil katastrofo, ampak je vprašanje, če me bodo poslušali,« je dejal Stevanović.

Stevanovičev načrt za rešitev kluba
Okoli sebe je zbral skupino strokovnjakov, napisal je poslovni načrt, v katerem načrtuje poglobiti stike z nekaterimi klubi na Balkanu. Prepričan je, da lahko klub odlično shaja z obstoječimi financami, a je kljub temu vzpostavil stik z investitorji. V primeru, da postane predsednik kluba, namerava poskrbeti za tiste, ki so najpomembnejši – za nogometaše.

»Moj glavni adut za trenerja je Aleksander Radosavljević, z njim sem o tem že veliko pogovarjal. Pomagal bo tudi Josip Iličić. Navezal sem stike s kapitalskimi sponzorji, ki bi lahko prinesli dodatnih 200.000 evrov. Imam stike s klubi, s katerimi bi sodelovali na podlagi izmenjav igralcev po principu: oni nam izkušene igralce, mi pa njim mlade in talentirane. Z obstoječimi sredstvi bi s transparentnim delovanjem lahko povečali plače trenerjem, nogometaši bi dobili opremo, malice in prevoz. Vse je mogoče, če se le dela transparentno.«

Na vprašanje, ali kaj sporoča trenutnemu vodstvu kluba, je odgovoril: »Siti so vas navijači, igralci, športna javnost, predvsem pa starši. Imeli ste čas, imeli ste možnosti, čas je, da greste.«

Žiga Korsika

 • John

  Še ena v dolgi vrsti zgodb o uspehu. In spet je očitno zasebni interes pred interesom kluba, igralcev, navijačev.
  Pa v tej Dolini sploh kaj dela, kakor bi moralo?

 • Miha Novak

  Tam kjer je Fekonja je vedno minus. Dolžan je naokoli. Novinarji raziščite malo kako se je plačevala kampanija za županske volitve štiri leta nazaj v Kranju. Fekonja je bil vodja volilnega štaba… vse kar je takrat dosegel, kljub porazu njegovega kandidata, je da si je zrihtal udobno in dobro plačano službo v kranjski komunali. Po kakšni logiki je postal predsednik kluba ni jasno. Je pa jasno, da je v klubu samo zaradi lastnega koristolubja.

  • epson mlacni

   Sam sem iz drugega konca Slovenije ampak, če bi moral ugibati, kam se zateče kjerkoli v Slo kak pridanič, bi moj prvi poiskus bil lokalna komunala. Te so izgleda po celi Sloveniji v rokah SD in LDS (derivati) in delujejo kot pribežališča za brezvredne. Ni čudno, da imamo tako drage komunalne storitve, če imajo na vsakega delavca še deset pasovcev.

 • leviukradlidrzavo

  Ne verjemte temu leporecju Stevanovica. Kandidiral za zupano in ljudem lagal da je kranjcan nakar se zve da je pred kratkim priseljen v strazisce pri kranju. Mislin da iz Jesenic. Obljubljal je ne vem kaj vse in zdaj ko je pri koritu ne dela drugega kot to da izsiljuje in si zeli gradnje pravoslavne cerkve v Kranju. V glavnem v interesu so mu izkljucno balkanska posla. Isto bo s klubom. Saj je ze povedal. On recimo ne bi povezal kar tri drugoligase v okolici kranja…se sencur in zarica s Triglavom. Ne on bi se povezal z balkanskimi klubi. S tem bi talente posiljal v partizan, njihovim igralcem pa z denarjem nk Triglav izplaceval place. Balkanc, ki bo po principu Jankovica obracal denar v svojo korist. Sam bejz stran s takimi ljudmi. Model ze na prvi pogled deluje preracunljiv in hinavski!

  • Kranjski navijač

   Ti si ena nacionalistična budala. Stevanović se je v Stražišče preselil s
   Planine. In nasploh je kralj, prav je, da jim vsem meša štrene.

   • Che Guevara

    Ma dej kakšn ZOKI….kle v Kranju je velik boljših menedžerjev, k bi lahko klub rešili. Kaj je on Krizni menedžer ? ma ja no…dej nehi bedarije pisat, mal poglejte kdo je vse na njegovi listi bil, ko je kandidiral za župana in kdo ga je podpiral ? Mulci k prodajajo drogo po Kranju, k se grejo neko mafijo itd….halo Krančani wake up. Na začetku je Mohorju lezu v rit, potem novemu županu, itd… ma ne pridem na nobeno tekmo več če bodo taki grafiti in da se bo zokija podpiral.

   • leviukradlidrzavo

    Haha…budalo mas doma,sam v spegu poglej pa jo bos vidu. In zato ker se tebi zdi kralj in ker sam meglo mesa oz strene se tebi zdi da je primeren kandidat? Lih zato ni. Ampak ja, nekdo ki svoje mnenje argumentira s tem da rece da je nekdo kralj, nekoga z drugacnim mnenjem pa zali itak nima intelektualnega dometa da bi dojel karkoli. Verjamem da postanes ves trd in brezglavo zagovarjas vsakega kjer zagledas meki ć. Se za karte na vlaku stemplat ne bi bil primeren tako da odpeketaj s svojim bogim besednjakom na stadion,tam bos prisel prav za razne parole ki jih bos tud ti zmogu. No sej, baje je vsak vsaj v necem dober.

    • Kranjski navijač

     Polpismeni desničar :). Da boš lahko domoljub, se najprej nauči slovensko pisati. Neverjetno je, kakšno bolečino vam povzroča, da je nekdo na ić sposoben :). Pri tem pozabljate, da govorimo o nogometu in da več kot 70 % reprezentance in 80 % 1. SNL tvorijo ti na ić :). Che Guevera, internet bojevnik, predvidevam, da veš, da je najlažje z nekim neumnim psevdonimom klamfati laži. Ko pa Stevanovića srečate nekje po Kranju, pa se vsi prijazno nasmihate in trepljate po rami. Troti!

     • Che Guevara

      Kranjski navijač kje ste vi najdli Stevanoviča, da ga podpirate, ni čuda da je skoz manj navijačev na tribunah. Nogomet v Kranju bo uspel le če politike nebo vmes. Se pravi brez stevanoviča brez trilarja.

     • Aton

      > Polpismeni desničar :). Da boš lahko domoljub, se najprej nauči slovensko pisati.
      Zgradba stavka je nemška. Tipično pričanje za brate…

 • Aton

  Migranti so prevzeli klub v svoje roke.

  • epson mlacni

   Oh, mnogo več kot le en majhen klub,

 • Che Guevara

  hahahahaha tale zoki me vedno nasmeji ko sam sebe hvali, sam sebe omenja za nevem kakega heroja. jooj…..

  • Kranjski navijač

   Kaj te pa moti? To da so trainstation zaprli? Zato je kriv tvoj Trilar, si pozabil, da je Stevanović njemu opozicija….

   • leviukradlidrzavo

    Spet ne ves kaj pises. Kljub podpori obcine in Trilarja je trainstation zaprla drzavna inspekcija. Kot vedno zoki spet ni naredil nic, le meglo mesa.

   • Che Guevara

    Mahhh moti me ko človek sam sebe hvali. Naredu pa ni še nič. Trainstation bo že sam poskrbu za svoje ponovno odprtje. Če še ne veš so mu bili vsi kandidati za Župana naklonjeni in jim obljubljali nevem kaj vse, med njimi tudi Stevanovič. Opozicija koalicija v Kranju eno ta isto.

 • Rokc5

  Mislim, da klub spada med nogometne klube z največjo tradicijo v Sloveniji?

 • črnaovca

  Najbolj važno j epovedati da je Fekonja iz SDja od kod je Stevanović (z mehkim č) je pa vseeno.

  • John

   Pa ti povej!

   • črnaovca

    Oba nagnat

 • Poštenje velja

  Kjer koli je ic je vse hinavsko in zanic.
  Teh balkancov in siptarjev je kranj prepoln.
  In s tem prihaja tudi njihova kultura in nacin dela.
  Podn od podna.

 • Johan

  A ni poštenih Slovencev,to je klub ki preživlja jaslovence in falote.

 • Johan

  Sem spregledal, da je funkcionar SD, TI SO PA SPLOH PRAVI TIČI !

 • antimur

  Kdo se še ukvarja s temi ići. Ko bo v slovenskem nogometu vsaj polovica Slovencev, se bomo s tem z veseljem ukvarjali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!