Se to lahko uresniči? “Slovenija bo čez 20 let večinsko muslimanska”

Foto: STA

“Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih. Izjava, ki je dvignila veliko prahu, sam mufti pa je ni nikoli niti demantiral niti pojasnil.

Kljub temu, da je napoved nekoliko kontroverzna, pa statistični podatki kažejo, da delež muslimanov tako v Sloveniji kot v Evropi strmo narašča. “In zato je zelo pomembno za širšo družbo, da razume, za kaj sploh gre, ko govorimo o islamskem kulturnem centru in naši identiteti v Slovenji,” je opozoril mufti in tako pojasnil iz preteklosti dokaj nelogično potezo o gradnji tako velike džamije.

Koliko muslimanov je sploh že v Sloveniji?
Za mnenje o porastu števila muslimanov v Sloveniji smo povprašali islamskega teologa, prav tako pa preverili statistične podatke in napovedi.

Mufti je najvišji verski predstavnik islamske skupnosti v državi ali na določenem ozemlju. Prvi mufti v Sloveniji je bil efendi Osman Đogić, trenutno pa je dr. Nedžad ef. Grabus.

“V Sloveniji je okrog 100.000 muslimanov”
Alim Hasanagić, islamski teolog, v pogovoru za Novo24tv povzame besede slovenskega muftija in pravi, da je v Sloveniji trenutno okrog 100.000 muslimanov, kar znaša slabih 5 odstotkov prebivalstva.

Vsak mesec se samo pri njem oglasi nekaj Slovencev, ki želijo sprejeti islam za svojo vero. Koliko jih to stori pri drugih teologih, nimamo podatka. Pravi, da je razmerje med moškimi in ženskami kar 1 : 8.

Hasanagić sicer težko verjame, da bi sto tisoč muslimanov lahko nadvladalo preostale prebivalce Slovenije. Stanje pa bi se lahko zelo spremenilo, če bi v Sloveniji ostalo nekaj tisoč ali celo deset tisoč migrantov.

Morda vas zanima tudi: Del migrantov lahko ostane pri nas

Kako narašča število muslimanov v Sloveniji?

Podatki so pridobljeni iz baz Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) in Eurostata. Podatki o verski sestavi so nenatančni, saj se vsak posameznik lahko sam odloči, če bo ta podatek povedal, kar dokazuje tudi dejstvo, da naj bi bilo v Sloveniji uradno okrog 3 odstotke muslimanov, po besedah muftija Grabusa pa jih je skoraj 5 odstotkov.

Delež muslimanov v Sloveniji s projekcijo na 2035.

Delež muslimanov v Sloveniji s projekcijo na leto 2035. Za povečavo slike kliknite na graf.

Če predpostavimo, da migrantska kriza ne bo pustila nobenih večjih sprememb in hkrati ne upoštevamo, da imajo muslimani v povprečju trikrat več otrok, potem bo delež muslimanov v Sloveniji leta 2025 znašal 6,11 odstotkov in v letu 2035 7,82 odstotkov. Zaradi večjega števila rojstev pri muslimanih glede na povprečno rodnost v Sloveniji bo ta številka večja.

Delež muslimanov v Sloveniji, če ostane 50.000 migrantov, s projekcijo na leto 2035.

Delež muslimanov v Sloveniji, če bi tu ostalo 50.000 migrantov, s projekcijo na leto 2035. Za povečavo slike kliknite na graf.

Kaj pa če  migranti ostanejo v Sloveniji?

Naslednji izračun prikazuje, kaj bi se zgodilo v primeru, če bi v Sloveniji ostalo 50.000 migrantov, kar postaja povsem realna možnost.

Delež pripadnikov islamske vere, pri katerem ne upoštevamo večje rodnosti, bi v tem primeru do leta 2025 zrasel na 10,13 odstotkov in do leta 2030 na 16,55 odstotkov. Hkrati ne moremo predvideti števila slovenskih kristjanov in kristjank, ki bi se v tem času spreobrnili in sprejeli islam.

Morda vas zanima tudi: Najprej odprli vrata muslimanom, danes zahodna meka za posiljevalce

Do leta 2100 bo v Evropi 25 odstotkov muslimanske populacije
Philip Jenkins (Univerza Penn State, Univerza Baylor), profesor zgodovine in ugleden raziskovalec, v svojih dolgoletnih študijah religij napoveduje, da bodo pripadniki islamske vere do leta 2100 zajemali četrtino evropske populacije. Že v letu 2010 so zajemali 6 odstotkov evropskega prebivalstva, v letu 2015 pa 7,6 odstotkov.

Islamizacija Evrope – lažni preplah ali resna napoved?
Ugibanja o tem, ali bodo posledice begunske krize vodile v islamizacijo Evrope, vodijo v polemiko, ki v evropskem prostoru ne pojenja. Na eni strani gledamo izčrpane vojne begunce, na drugi strani pa med skupinami migrantov plapolajo zastave Islamske države, po spletu pa krožijo videi z grožnjami Evropi. Ne glede na to, kateri zorni kot je najbližje resnici, pa vseeno ostajajo dejstva in prognoze za prihodnost, ki so jasne: delež pripadnikov islama v Evropi in Sloveniji narašča, z njim pa tudi vsi izzivi, ki jih prinaša s seboj.

Anja Dangubič

 • Mirkoca

  Kdor tega ne verjame naj pogleda tale video:

  https://www.youtube.com/watch?v=R3_PK6YCIw8&index=2&list=PLc8g2hJl3NcDb27oAkPi9My7TIrio8c-G

  Sicer pa, lep, ne preveč oddaljen primer, je Kosovo.

 • MEFISTO

  Od Slovenk že zdaj najmanj vsaka druga sanja o obrezanem.

  • eno

   Ali sanjajo tudi, da bodo njihove hčerke obrezane in kakšne muke prestajajo deklice, ko jim na živo brez narkoze odstranijo del genitalij in jih imajo 3 do 4 tedne zvezane v temnici in…… groza me je bijo gledati video in zraven razlago, kako in zakaj in tudi kdo ta posel opravi. ….. do skrajnosti primitivno in nečloveško.

  • rubec

   Imaš prav, nikoli ne veš na kakšno boš naletel. Jaz ga za vsak slučaj vedno prej malo zaviham.

 • kresnik

  Islam se širi z arabskim financiranjem. Ko bo zmanjkalo denarja, bo zmanjkalo tudi muslimanov.

  • soc

   Ne, islam se širi z obvezno besedo korana, z njegovo netolearnco in fanatizmom vernikov, predvsem pa pridigarjev. Samomorilskim napadalcem dol visi za denar, cilj so jim užitki z devicami v nebesih in mesto v prerokovi bližini.

   Islam piše leto 1394 ali 1437 (še sami se ne morejo zmeniti med sabo). Primitivnost njegovih takih in drugačnih vojakov je natanko taka kot primitivnost katoliških udarnikov (konkviste, inkvizicije) v enakem času po Kristusu. Šeststo let nas loči od njih…

   • Ruggedplant

    Džihadisti res ne delujejo po motivaciji denarja, so pa vseeno od njega odvisni – ogromne milijarde prihajajo z računov arabskih šejkov za vso orožje, logistiko, nafto, infrastrukturo, hrano,… Vojska je draga stvar, terorizem takisto, tudi če kadra ne plačuješ v standardni obliki.

    Primerjava ISIS-a in vseh ostalih džihadistov s konkvistadorji in inkvizitorji pa nikakor ne pije vode – razen če zamižiš na obe očesi in razlagaš majhnemu otroku, da ga ne obremenjuješ s pomembnimi detajli.

    • soc

     Lepo prosim za pojasnilo, zakaj naj bi bili tako različni bojevniki za eno in edino pravo religijo, ki naj vlada svetu (v 15.stoletju svojih štetij), neverniki so bili neljudje za oboje. Me resnično zanima, pa s pomembnimi detajli vred, seveda. Edina razlika, ki jo vidim sam, je v odnosu do lastnega življenja.

     • Ruggedplant

      Res moram? To je kot, da bi jaz od tebe zahteval, da mi definiraš vse detajle v katerih se razlikujeta arašid in Samsungov LCD ekran.
      1. Konkvistadorji so bili španski bojevniki, ki so šli osvajati nove teritorije za svojo matično državo. Bili so tudi ponosni katoličani in zato se rado interpretira, da so to delali za Boga. Niso.
      2. Inkvizitorji so sicer res bili “verska policija” tistega časa, bili pa so prav tako v službi posvetne oblasti. Kaznovali so povečini družbi nevarne elemente, ki so bodisi spletkarili proti oblastem, s svojim slabim zgledom širili nemoralo med krščanskim prebivalstvom, širili vraževerje in s tem zastrupljali mentaliteto preprostih ljudi. Seveda je bilo med preganjanimi tudi precej nedolžnih žrtev, ampak današnja dognanja nam dajejo jasno vedeti, da je inkvizicija mučila in pobila precej manj ljudi, kot so jim to še do nedavnega pripisovali pristrani zgodovinarji (seveda protestanti).

      Ne eni, ne drugi pa opravičil za svoja dela niso našli v Svetem pismu, ki nasilnega pokristjanjevanja nikjer ne odobrava, medtem ko so v Koranu ti verzi jasno zapisani (malo morje jih je) in tudi Prerok jim je dal s svojim življenjem zelo jasen zgled kako naj živi dober musliman in kakšen odnos z neverniki naj goji. Na kratko: konkvistadorji in inkvizitorji so bili služabniki aktualnih oblasti, politike, džihadisti pa zgolj sledijo napotkom iz svoje svete knjige.

  • karlina

   Samo,da tega denarja ne bo zmanjkalo, dokler bo nafta.

 • dovjak

  Septembra smo dali krstiti našo hči. Ko pa sem dobil domov cerkveni glasnik je notri pisala bilanca krstov in pogrebov kristjanov za september: 1 (eden) krščen in 5 (pet!) pogrebov. Takšna je prihodnost naše cerkve. Muslimanov ne bo treba veliko, da bodo čez 20 let v večini.
  Pri tem človek dobi občutek, da so Vatikanu pomembne samo še milijarde in tone zlata, pa tudi če nobenega vernika ni več.
  Lp, Andrej

 • eno

  Muslimane so nam uvozili naši komunisti, ko so hodili v Bosno iskat po cele vlake bosanskih delavcev, ker Slovenec ni hotel prijeti za težje delo in titovo bratstvo in jedinstvo

  • Poštenje velja

   Tako je, in vsak mesta kot so Jesenice, Škofja loka,Ljubljana……..so praktično že njihove!
   Zato kot oče dveh sposobnih in bistrih slovenskih fantov samo še čakam priložnost da se izselim in poskusim drugje.

   • karlina

    Cela Slovenija, vsa mesta so jih polna, na našo žalost. Tudi sama bi se, če bi bla mlajša, verjemi v Kanado ali Novo Zelandijo, brez pomislekov, čeprav bi mi bila zelo hudo zapustiti našo očetovino, domovino mojih prednikov in prapraprapraprednikov. Zgleda ,da bomo-do pravi Slovenci v tej državi kmalu le še za seme,ali pa še to ne.

   • Maja

    neumnost, naši dedje in pradedje tudi niso imeli izbire, pa so se vseeno borili za našo domovino Slovenijo…odločno zahtevati ustrezno zakonodajo, pa ne bo nikomur treba po svetu…svet smo mi vsi !na nas je da ga gradimo in ne spiz…ob prvi oviri.

  • GeneralLeon

   Moram te malo popraviti! Za Slovenca se ni našlo dela v večjih mestih zato so morali ostati na kmetiji in trdo delati za preživetje. Seveda je bilo za špijune in komunistične privržence dela in služb dovolj. Včasih se je po celi Sloveniji govorilo srbohrvaško v vojski, v policiji na UE v raznoraznih trgovinah, vsepovsod je bil prisoten tuj jezik. Danes se je malo spremenilo, govorijo v polomljeni slovenščini pa so še zmeraj vsi na ić.

   • Vera

    Zdaj ga pa biksaš . Srbohrvaško so morali govoriti samo v vojski , ter v politiki ( obvezno ), ne pa v trgovinah , policiji, na UE . Mogoče so tuji jezik uporabljali v kakšni zakotni trgovinici v Ljubljani , Jesenicah , Velenju , kjer je največ prišlekov iz Juge .

    • Ginu

     Ni res. poglej si kdaj je slovenija dobila svoj prvi dnevnik v slovenščini po vojni. pa boš videl so ljudje kar nekaj let morali gledati/poslušati oddaje v srbohrvaščini

     • karlina

      No, zakaj smo bili pa Slovenci prisiljeni,da smo se v šolah MORALI UČITI SRBOHRVAŠČINO, ti priseljenci, pa še po 50. letih v Sloveniji NOČEJO govoriti slovenski jezik, pa jim je naša država dala vse.delo,stanovanje,pokojnine….V vseh drugih državah pa lepo govorijo, oz. MORAJO govoriti njihov jezik, ker je pogoj, da dobijo sploh državljanstvo, pri nas pa ne.

  • karlina

   Ni čisto tako, Slovencev ni bilo, kajti ogromno se jih je moralo nasilno pred gotovo smrtjo seliti v tujino in ta zgodovina se spet ponavlja, ker samo tisti mladi, ki niso naši-njihovi ne dobijo v tej skorumpirani in pokvarjeni državi dela. Pa jih bodo, ko bo treba, spet nadomestili muslimani, taki ali drugačni, to se itak ve.

 • Krtača17
 • PLavi-mil

  Mislim, da ne.

 • MEFISTO

  Podatki in napoved muftija držijo.

  Leta 1992 je bilo v enem mahu podeljenih 180.000 dtržavljanstev, potem pe še vsako leto od 10.000 do 15.000.

  Že ta trenutek najmanj vsak četrti prebivalec Slovenije ni več Slovenec.

  • črnaovca

   In komu so bila podeljena ta državljanstva? Na eni strani smo kopico izbrisali na drugi pa velikodušno delili državljanstva in še kaj. Pri predlogu novega gradbenga zakona naj dodajo da je usposobljen gradbinec tisti s strokovnim izpitom narejenim v Sloveniji

   • MEFISTO

    Izbrisani so bili umetno sproducirani.

 • črnaovca

  Seveda se lahko a ne zaradi beguncev temveč zaradi tistih z juga ki so že pri nas od prej ko smo jim velikodušno odprli vrata, danes pa v šolah zahtevajo posebne obroke znajo na hitro pretepsti kakega ponižnega Slovenčka, od kod pritisk za džamijo, o beguncih se nam še sanjalo ni. Všasih če si dobil delavce in dal malico so jedli vse, sedaj moraš paziti če so slučajno muslimani se ne dotaknejo svinjskega

 • koza
 • 1xy

  glede na vse ostale dejavnike, je to dejstvo neizbežno, če država ne bo v kratkem nekaj storila za Slovence:
  – izenačit socialne pravice Slovencev in ostalih narodnih/manjšinskih skupnosti v državi (vračilo socialne pomoči, deložacije, enakopravnost pred zakonom,….)
  – takoj ukinit dvojno obdavčitev dnevnih migrantov v Avstrijo (velik odstotek teh delavcev ravno zaradi tega zapušča Slovenijo)
  – vzpodbudit malo podjetništvo, predvsem z vidika davčne obremenitve (določit pavšalno obdavčitev in dvignit prag glede davčnega zavezanca)
  – v čim večji možni meri poenostavit birokratske postopke za malo podjetništvo
  – vzpodbudit prihod tujih investitorjev z vzpodbudno davčno politiko, kar bi prinašalo nova delovna mesta
  – takoj dvignit minimalno plačo za 10-15% in ukinit stroške malice in prevoza, istočasno vzpodbudit zaposlitve za skrajšan delovni čas tudi v zasebništvu
  – znižat JS/JU za cca 30%, kar je predpogoj za ugodnejše podjetniško okolje, dvignit normative in standarde predvsem v šolstvu
  – popolnoma reformirat šolski in zdravstveni sistem
  – takoj ukinit vse honorarne in podjemne pogodbe zaposlenih v JS/JU, ter naloge ki jih opravljajo po teh pogodbah vključit v pogodbe o redni zaposlitvi
  – takoj spremenit azilno zakonodajo, s strogimi striktnimi določili, državljanstva bi celo morali podeljevat po sistemu male porote, kar zmanjšuje nevarnost političnih interesov ter po določenem kjuču določit zgornjo mejo števila podelitev državljanstev…sliši se kruto, ampak je to realnost

  Dejstvo je, da bo potrebno NAJPREJ zajezit odhod mladine v tujino, kar je predvsem posledica ekonomskega stanja v državi.

  Če v tem trenutku ne ustavimo odtoka, se tudi ob sedanjem številu drugih narodnostnih manjšin v Sloveniji, Slovencem ne obetajo lepi časi, če pa upoštevamo še migrantski in begunski pritok, potem je zadeva še toliko slabša.

  • učko

   Vse si napisal super, samo eno stvar ne, ker očitno tega ne razumeš. Stroški za malico in za prevoz so “neobdavčeni”. Zato delodajalci praviloma niso proti temu. Še profit imajo tisti delodajalci, ki delavcu zagotovijo malico v kakšni menzi, kjer ga stane precej manj od zgornje meje, ko delodajalec lahko neobdavčeno nakaže delavcu za malico. Razlika je pa njegova. Tudi meni je delodajalec plačeval “fiktivne stroške prevoza”, da sem dobil toliko, kot sva se zmenila, pa da njega ni preveč drago stalo.

   • 1xy

    imaš prav, ampak malica in prevoz je čisti nateg sindikatov…….tukaj je delavec ogoljufan za vso življenje, zaradi tega ker imamo te stroške, se manj nabere v davčno blagajno, so nižje pokojnine….istočasno pa to dviguje druge davke ravno zaradi manjka pritoka v blagajno…..
    ko bo delodajalec ugotovil, pa mislim da se tega dobro zavedajo, da na račun neobdavčene malice in prevoza plačuje višje ostale davke, bo mogoče razmišljal drugače……..

    • učko

     Če bo režim ukinil stroške za prevoz in malico, zato ne bo nič znižal ostalih davkov. Je pa ta “olajšava” ciljno usmerjena, da imajo delavci vsaj en topel obrok na dan in da lahko konkurirajo za delovna mesta v bolj oddaljenih krajih, kar prispeva k fleksibilnosti trga delovne sile.

     • 1xy

      ja, no, če ti zagovarjaš to dejstvo, da imaš v službi toplo malico, ki bi si jo lahko ob višji plači kupil tudi sam, mogoče celo bolj kvalitetno in cenejšo, na račun tega, da boš potem imel manjšo pokojnino in vse kar sodi zraven, potem pa naj bo tako…..

     • Evil_shadow

      pa kake višje pokojnine?! Naj raje povedo kaka je REALNA brezposelnost v sloveniji.110 tisoč? kj pa vsi ki niso prijavljeni na zavodu? koliko je takh? veliko.Pa še tole; od 8000 tisoč kolikor naj bi jih pri nas delalo je vsaj 100 tisoč ali več takih, ki so zaposleni pogodbeno.Veliko od teh podaljšanih pogodb ne vidi, veliko jih gre v tujno.Realno bo pri nas zelo zelo kmalu razmerje 1 delavec za 1upokojenca.In če pade zaposlenost še malo dol….

     • karlina

      Mislim,da je že tako. Se spomnim, ko so moji starejši sodelavci nekaj let pred penzijo dobivali večjo plačo, prav zaradi pokojnin, ker so upoštevali najboljša leta in kako so se veselili penzije. Kaj pa sedaj, plače so že več 10 let v gospodarstvu iste, oz. vsako leto manjše, za pokojnino se jemljejo najslabša leta, oz. tudi tam je menda veliko lumparij , delavci si ne upajo iti v penzijo, kako le, pri plači pod 1000 eu, se ve, kolikšne so pokojnine, niti 500 eu in kako lahko preživita dva zakonca, ki imata oba skupaj manj, kot 1000 eu in morata preživeti še recimo 2 otroka še študenta ali po možnosti brez služb, ali upokojenke vdove, a se mogoče v tej državi kdo kaj vpraša, kje pa niti slučajno. Potem se pa sprašujejo, oz. se sploh ne, kako,da smo država čisto na vrhu lestvice, kar se tiče samomorov. Tam ,kjer pa bi morali biti pri vrhu, smo pa čisto nazadovali, povsod.

     • Evil_shadow

      še bolj grozljivo je ko se vprašaš kako bdo preživele mlajše generacije(danes od 20-30 let) ki ne bodo nikoli imele potrebnih 38/43 let za polno pokojnino…torej se lahko nadejamo v naslednjih 30 ali 40ih letih popolnega kolapsa socialno finančnega sistema v Slo, in niti dvig upokojitvene dobe tega ne bo mogel spremeniti.Skratka obsojeni smo na propad nacije…

     • karlina

      In veliko je takšnih delavcev, da jedo topli obrok res le še v tovarni,ker si ga doma že ne morejo več privoščiti, to je čista resnica, žal.

    • karlina

     Mislim,da je zelo malo delodajalcev, ki še, če sploh plačujejo 100% prevoz v gospodarstvu, v JU IN DRŽAVNIH SLUŽBAH sigurno še, tam ni problema, saj gre denar od vseh davkoplačevalcev.

  • pokvarjeniSvet

   žal na lepi način brez sile ne bo šlo.

  • karlina

   Podpis, ampak to se zagotovo ne bo zgodilo, saj se oni ne sekirajo, četudi gre vse samo navzdol v tej državi, zakaj bi pa se sploh, saj njim je lepo. Imajo luksuzno življenje, nič jim ne manjka, ampak žal, na račun nas, ki smo v tej državi res drugorazredni, to je res katastrofalno žalostno.

 • Feriss.H

  Prvo vprašanje je kako se je lahko zgodilo da je toliko Muslimanov v Sloveniji. Kdo jih je spustil sem, kako so dobili državljanstvo in koliko jih niti ni iz Bosne. Preveč lahkotno, nekako sterilno pol-akademsko se o tem blebeta in vsi kot teleta – ah kaj pa čmo, saj smo vsi ljudje.

  Vsi vidimo kaj počnejo Muslimani, kakšne so njihove vizije in oni sami, še posebej njihov kler, celo odkrito nam grozijo kako bodo prevzeli naše zemlje. In kako folk reagira, kot teleta pred klavnico, čutijo neko vznemirjenje a sanja se im ne kaj ih čaka.

  Najbolj problematičen je dober del mlajših žensk in punc, vidijo nekaj razburljivega v Orientalni exotiki, še same ne znajo definirati za kaj gre. Enako kot tiste ki gredo z Črnimi, privlači jih neka mistična animalnost in se niti ne zavedajo kaj počnejo. Vsi vemo da pijana ženska izgleda in se obnaša bolj groteskno kot pijan moški, enako ženska ki ji pi**a usmerja pamet, je bolj blesava kot dedec ko mu sperma zalije bučo.

  Tak posel bo babnicam laufal dokler se dogaja v tem delu sveta, kjer vladajo Evropski zakoni, policija je Evropska in lahko pokličejo 113 ko postane neprijetno. Koga bodo klicale ko bo Sharia na ulicah, če bodo posiljene bodo one dobile 100 udarcev v pouk da drugič naj držijo gofljo zaprto in se obnašajo bolj “dostojno”, pomeni ne lezite iz hiše če vam gazda efendi nije dozvolio.

  Spomnimo se zgodbe o dveh Muslimanskih puncah odraslih v Avstriji, ki se im je zahotelo malce pravega ISIS Islama, in so ga dobile z polno mero, tako da je ena končala pri Alahu. Koliko ih je samo iz Britanije, Francije, Belgije in še drugje ki so se šle ISIS avanture, zdaj bi pa ne vem kaj dale da bi se vrnile domov. Sorry too late, jok in slinjenje tam doli ne pomaga.

  Evropske topoglave šmrklje razkazujejo svoje selfije po socialnih omrežjih in ko slučajno katera postane predmet zajebancije je vsa obupana, kakšna se tudi obesi, skratka jok in obup, pa se vse dogaja v našem svetu ki dovoljuje skoraj vse. Islam ne dovoljuje nič, Islam samo nalaga.

  PROBLEM JE VZGOJA, DOMA IN V ŠOLAH!

  Nujno je uvesti programe izobraževanja o situaciji v svetu, kaj se dogaja, o bistvenih RAZLIKAH med RASAMI in KULTURAMI, in potencialnih posledicah ko se prestopi Rubikon. Propagiranje in širjenje Islama je nujno kriminalizirati, Muslimansko in Črnsko imigracijo zaustaviti in začeti z repatriacijami. V nasprotnem bo tako kot pravi tale Mullah in takrat bo prepozno za – mami jaz bi domov.

  To kar Evropa počne danes je kot vožnja v nasprotno smer po Avto cesti – Aleluja!

  • učko

   Vprašaj Katarino Kresal in Rada Bohinca koliko sta zaslužila s podeljevanjem državljanstva tujcem!

  • usimoncic

   Ja, to kar drži. Pozabil si pa na bistvo. Glavna krivda za to, da se nam omenjen scenarij lahko zgodi, je to, da imajo mnogi avtohtoni slovenci enega ali nobenega otroka. Ko bodo trije standard, se nam ne bo potrebno bati za take napovedi.

   Ključno za našo rešitev je to, da se na odrasle, ki zaradi lastnega udobja nimajo otrok, začne gledati kot na izdajalce naroda. Naj se sliši še tako kruto, to je žal dejstvo.

   • Feriss.H

    No tale o izdajalstvu je malce prehuda. DRŽAVA JE KRIVA DA JE MANJ NAŠIH OTROK, namesto da daje beneficije in spodbude domačim, zagotavlja vse ugodnosti tujim dotepencem in Ciganom. Spomnimo se samo sranja z malicami v šolah. Za Slovenske otroke bi morali biti vrtci in šolska oskrba izdatno financirani, v skladu z potrebami po nataliteti. Stanovanja zagotovljena za mlade pare z otroci. Denarja je več kot dovolj, samo preusmeriti ga je treba iz tokov ki ga nesejo k finančnim oazam. Oligarhija ne bo tega storila sama, gospodje, sekire, vile in še kaj bolj sodobnega bo treba v roke, tako kot so to nekoč delali naši stari, ali pa…

    • usimoncic

     Ja, ja, se mi je kar zdelo, da bo tak odgovor. Saj ne rečem, da država vodi ustrezno politiko… Samo ne vem zakaj so pred desetletji, ob bistveno nižjem standardu, imeli naši starši v povprečju več otrok. Pa tudi ne vem zakaj imajo z nataliteto velike težave v državah, ki so gospodarsko dobro stoječe in ki tudi delijo zajetne podpore za družine. Če priznamo ali ne, glavni krivec so ljudje, ki jim je trenutno ugodje pomembnejše od obstoja naroda. Saj na koncu bodo že ti isti ljudje prišli v situacijo, ko bo na stara leta skrbel (oz. bolje rečeno “skrbel”) zanje uvožen škart.

     • Feriss.H

      Obstaja en fenomen ki ga se ga ne da zaznati razen če ga osebno vidiš in potem analiziraš. V devetdesetih sem delal za eno naftno kompanijo v centralni Aziji, v eni od bivših Sovjetskih republik (Muslimanska) ki plavajo na nafti in plinu. Takrat po razpadu SSSR je bilo precej kaotično in marsikaj še v nastajanju in tako so tudi plače domačinov bile cca 15$. Seveda za njih je bilo šokantno ko so izvedeli za naše plače.

      Potem so začele debate in je marsikaj postalo jasno njim kot tudi nam. Domačini so imeli zastonj stanovanje, elektriko, plin, ogrevanje, zdravstvo, skratka ničesar niso plačevali državi, tudi davke ne. Pojem izguba službe ali izvršba tam ni obstajal, kot tudi ne sankcije če česar ne plačaš državi, ali ne zmoreš plačati. S te strani je obstajala neverjetna socialna varnost, prava idila brezskrbnosti, razbremenjenost ki jo v našem svetu ne poznamo.

      Imeti tam doli otroke je lažje kot tu, kjer je večna napetost v borbi za več in boljšim in vso ostalo navlako ki nam jo je prinesel naš način življenja. Če ti pri nas kaj gre narobe si v težki pi**i, nastopijo prave travme. Če imaš malo bolj “razgibano” profesijo in življenje, je ne imeti otroke lahko tudi odraz odgovornosti, ne samo lagodja. Kdo normalen pa si želi lastne otroke izpostavljati eventualnim rizikom v tako neizprosnem svetu kot je tale naš. Trdim da je življenje v naši civilizaciji lahko bolj surovo kot pa v mnogih revnih državah, kjer so pač vsi revni, a so razbremenjeni vsega tega kar nam dela skrbi. Tudi to je lahko eden od genetskih vzrokov zakaj se Tretji Svet ne zmore integrirati v naš sistem.

      Sicer pa vsi starejši, spomnite se Juge, pa kaj je komu takrat manjkalo, lokali so bili polni, plače so bile redne, potovalo se je kamor si hotel, podjetništvo je laufalo, le gobec mogoče nisi sme preveč otresati ker te je lahko doletel kakšen informativni razgovor. Danes lahko gobcaš kar češ, a boš krepko obubožal če izgubiš spor ko te bo prizadeti tožil. Marsikdo bi raje končal celo na Golem kot da mu eventualna izvršba pobere vse. Kako se že hvali oni Hojs – “Moj Posel Stoletja”

      Tudi zato je nataliteta v Jugi bila višja. Da ne bo pomote, sem Desničar, Konservativec, Rasist, Militarist, Homo-disgust, Islamo-disgust (disgust=gabiti) in dal bi v Koncentracijska taborišča vse Liberalce.

     • usimoncic

      Strinjam se, da je v državi, kjer so vsi enako bogati (ali revni – stvar definicije) lažje imeti otroke, saj zaradi njih nič ne izgubiš. Vseeno pa moram reči, da so Slovenija in tudi vse zahodnoevropske države še vedno toliko
      socialne, da se družini z otroki ne gre bati za eksistenco – tu mislim
      tisto pravo eksistenco, ne oblačila najboljših znamk, pa dopust vsako leto… Je pa res, da lahko zaradi nekaj napačnih odločitev čez noč bistveno zniža svoj standard. Če meniš, da je rešitev v tem, da nimaš otrok in jih ne izpostavljaš takemu riziku… tudi prav. Amapk s tem si pač pristal na postopno islamizacijo našega kontinenta.

     • Feriss.H

      Zanimivo da konstantno napačno interpretiraš moje obrazložitve. Rešitev ni v “ne imeti otroke”, ne vem kje si to videl v mojem postu, rešitev je v funkcionalni državi in ergonomski zakonodaji prilagojeni potrebam in ne obratno.

      Sicer pa obstaja še en fenomen ki se ga nihče ne loteva, verjetno tudi zato ker zahteva inovativno razmišljanje in odmik od dogmatske ekonomije. Koncept Večnega Rasta, pa v tri PM, do kam in do kdaj. Sedanji koncept ni nič drugega kot legalna Ponzi Shema. Nobena stvar v naravi ne raste neskončno, neskončna sta samo neumnost in v teoriji še vesolje.

      Pred sto leti je Slovenija na primer imela, ugibam, kakšno četrtino sedanjega prebivalstva, in je obstajala. OK, nadaljnji obstoj je slonel tudi na prirastu prebivalstva, kaj pa ko vojne zdesetkajo prebivalstvo pa se vseeno gre naprej. Najmanj 15 do 20 let mine da se pobiti nadomestijo z novimi, medtem pa življenje vseeno teče in sistem deluje.

      Evropa bi naj imela kakih 400 milijonov Evropejcev, sem ne štejem imigrante, pribežnike in Cigane. Tudi če se prebivalstvo prepolovi, kaj bi s tem bilo narobe. Seveda onih 100 milijonov nekompatibilnih bi bilo treba prej odstraniti, karkoli da že to pomeni. Kdo pravi da morajo vsi po 65 letu, in povrhu še zdravi, zdaj čepeti doma in nakladati po forumih. Država lahko nekatere potrebe po lažjih delih pokrije z reintegracijo zdravih in voljnih upokojencev.

      Čemu naj prirastek prebivalstva služi ko pa je število nezaposlenih občutno večje kot so potrebe, kar pomeni padec rojstev bi naravno niveliral razmerje delovna mesta – zaposleni. Potem so tu še tehnološke rešitve in td. Prilivi novih “beguncev” in obstoječa masa brezkoristnih Muslijev in Črnih ne pokriva potrebe po ortodoxni ekonomski rasti. Tile prispevajo samo rasti bremena in tvorjenju novih, prej neobstoječih problemov.

      Na kraju še vojne, pa vse vojne so bile med nacijami, in z tole über-imigracijsko norostjo si dobesedno uvažamo vojnega sovražnika s katerim se bomo spopadli potem ko smo ga lepo razporedili v lastne vrste. V naravi ne obstaja in nikoli ni obstajalo nekaj tako idiotskega, kot nam to zdaj kuhajo oni polizdelski Serarji tam v Brusselsu.

     • usimoncic

      Rešitev v “ne imeti otroke” sem videl v tistem delu, ko si pisal: “Če imaš malo bolj “razgibano” profesijo in življenje, je ne imeti otroke lahko tudi odraz odgovornosti, ne samo lagodja.” Stvar je v tem, da vsak zase misli, da je najpomembnejši in najbolj obremenjen, ter najbolj produktiven. In ko enkrat sprejmeš tezo, da taki naj ne bi imeli otroke, jih ne bo imel skoraj nihče (OK, malo pretiravam, a marsikdo jih ne bo imel).

      Poleg tega jaz niti slučajno nisem zagovornik neskončne eksponentne rasti prebivalstva. Menim pa naslednje: 2M v Sloveniji in 400-500M v Evropi je število prebivalcev, ki jo zlahka to ozemlje prenese. Naglo zmanjševanje števila prebivalstva nam realno prinese dvoje:
      – socialne probleme zaradi staranja prebivalstva
      – varnostne probleme zaradi imigrantov z drugačno kulturo (oz. pomanjkanjem le-te).
      Zato pač menim, da je nujno poskrbeti za obnavljanje avtohtone populacije, kar implicira, da ima vsak odgovoren državljan 2-3 otroke.

      Glede funkcionalne države in ergonomske zakonodaje prilagojene potrebam se sicer strinjam. Ne bo pa to dovolj za rešitev problemov, katere bomo imeli, če avtohtone Slovence zamenjajo muslimanski ekstremisti. Proti njim se po eni strani moramo boriti z urejeno državo in po potrebi tudi z represijo, a tudi kurci so nepogrešljivo orožje v tem boju. Lahko državo idealno urediš, pa bo le-ta šla država k vragu takoj ko bodo muslimanski ekstremisti dosegli kritično maso.

     • Feriss.H

      SAMO ENA REŠITEV JE – znebiti se vseh Ne-Evropskih ne bodi ih treba, do zadnjega, brez pardona. Bo jok in stok, a kakor Američani lepo pravijo “No Pain No Gain. Vse ostalo je labodji spev Evrope. Zdaj pa se je za odločiti, a bomo pečen labod v skledi ali pa orel ki leta visoko in preži in preži in…

     • usimoncic

      Če bo prišlo do te rešitve, bodo Evropo zapustili tudi mnogi Evropejci, vključno z mano.

     • Feriss.H

      Bojim se da tole ne razumem glih najbolje, Bi mogoče pojasnil?

     • usimoncic

      Ne-Evropskih državljanov Evrope se ne boš znebil na pravno korekten način, ker so polnopravni državljani. Pa tudi migrantov se ne boš znebil zlepa. OK, za migrante mogoče še je (vsaj teoretična) varianta, da jih vkleneš in odpelješ. Prvih pa se lahko znebiš samo tako, kot je prakticiral že Hitler. No, in pri tem jaz gotovo ne bom sodeloval, če pa do tega pride, bom odšel v ZDA ali Avstralijo ali kamorkoli že.

     • Feriss.H

      Mogoče sem bil ras malce nejasen, a povdarek je bil na NE BODI IH TREBA – torej predvsem problematičnih

     • usimoncic

      Za tiste – če so državljani – pač imamo organe pregona in zapore. Vsaj morali bi jih imeti. V tem ne vidim nič spornega. Če pa niso državljani, pa seveda imamo organe pregona in deportacijo.

     • Feriss.H

      Čak mal, tako spet ne gre, ne moreš to maso ilegalnih intruderjev natlačiti v zapore. Skoraj vsi tile ki so zdaj pridrveli na horuk – bi morali nazaj – predvsem mlajši samci.

      Vsem tistim ki kažejo vidne znake nasprotovanja Evropskem, na kakršen koli način že, odvzeti vse bonitete ki so jih uživali do sedaj. Eventualno ponuditi stimulacije za odhod, predvsem pa destimulirati prekomerna rojstva. Kitajci so to naredili za lastne državljane, isto torej lahko apliciramo na nekompatibilne. Otroški dodatek samo za enega otroka, za naslednjega pa takoj odvzem pravice za prvega. Po naravni mehki poti se tako lahko zniža njihovo število, če se hoče ohraniti Evropsko civilizacijo. Vprašanje je torej kaj se hoče.

      Zato sem jaz za VseEvropski referendum, pa kaj potem bo pa naj bo.

     • usimoncic

      Za ilegalce je deportacija, razen v primeru izpolnjevanja dveh pogojev:
      – pokažejo spoštovanje do naše kulture in pripravljenost, da se integrirajo vanjo
      – so dokazano žrtve vojne ali pa jih potrebujemo (zdravniki, inženirji, …).

      Nerešljiv problem si tisti, ki že imajo državljanstvo. Njih pač ne moreš obravnavati drugače, kot ostalih državljanov, zato tam lepe rešitve ni. Karkoli že z njimi počneš, moraš početi tudi z ostalimi državljani. Pa tudi razplod ne moreš omejiti enim in spodbujati drugim državljanom. Če ga boš omejeval, boš pa najbolj učinkovit ravni pri tistih, za katere bi bilo koristno, če bi se množili.

      Mogoče bi bilo še najbolje, da bi to glede razploda in nasploh vsega financiranja nekako prenesli na civilno družbo, ker le-ta si lahko privošči selektivnost :-)

     • Feriss.H

      Ja, to je jebada z legalističnim pristopom. Vendar je tu en catch, mnogi zakoni se v praksi izvajajo tako da za ene veljajo za druge ne. Dobro veš o čem govorim, da ne bi zdaj razpredal o tej temi.

      Potegnimo pa zdaj ven načelo reciprociteta, torej kakšne pravice in pravila veljajo za Evropejce in Kristjane v Muslimanskih državah, kako oni tretirajo tam nas. Če oni delajo razlike potem jih tudi mi v primeru njihovih ljudi tu lahko, pa naj so državljani neke Evropske države ali ne. Tole z imigracijo iz Tretjega Sveta je bil polom že od prvega dne. Z pravnim čistunstvom pri tej zadevi gremo v tri krasne. Če jih Washington lahko bombardira v nekih na pamet začetih vojnah, nismo mi dolžni blažiti te svinjarije na tak način. Mi tem ljudem ne dolgujemo ničesar, in oni bi se požvižgali na nas če bi nas doletela neka monumentalna elementarna nesreča.

      Evropske Libretardirane vlade so desetletja delale po svoje, brez volje ljudstva, čas da zdaj ljudstvo odloča kaj hoče – torej REFERENDUM. Potrebno bo vztrajati na tem in ga tudi izsiliti.

      Niti smo pred zakoni vsi enaki niti smo v naravi enaki, in če to velja za nas avtohtone potem se to lahko aplicira tudi na te ki ne spadajo sem in nikoli tudi niso. Kaj je zdaj bolj humano, selektivni pristop ali pa kasneje eventualno vse-Evropsko klanje z možnostjo sto milijonskih žrtev take vojne.

      Ker samo dvoje bo – ali oni nas (kar nam odkrito napovedujejo), ali mi njih – tretje opcije ni, in to veš tudi ti. YU vojna je še zelo živ opomin, pa smo vsi bili Evropejci. Kaj lahko prepriča ljudi kot si ti in tebi podobne, da stališča kot jih imate, vodijo v naš propad. A boš pustil zaradi nekih načel da tvoji potomci na primer ne bodo imeli možnosti kot si jih imel ti, in jih po lastni neumnosti prepuščaš katastrofi.

      A se moramo obnašati kot tista žaba iz experimenta ko počasi segrevaš vodo in ona zato ne odreagira, a v določeni točki je že prepozno za reakcijo in se pač skuha. Drugi primer, gangrena na primer, prej ali slej ti morajo odrezati gangrenozni ud, ali pa greš sam.

      Stari Rim in druge civilizacije niso imele Interneta niti zgodovinskih vzorcev na katerih bi lahko predvideli kaj ih čaka. Mi to imamo in zato vemo. Torej – “Extraordinary Times Require Extraordinary Measures”, vse drugo je scanje v veter.

     • usimoncic

      Nisem jaz tisti, ki hoče sabotirati in potunkati Slovenijo. Sem samo človek, ki ne bi takoj začenjal vojne. Za začetek bi lepo legalistično spustil čez mejo samo tiste, ki za to izpolnjujejo pogoje, pa lepo legalistično deportiral tiste, ki za to izpolnjujejo pogoje. Če to ne bi prineslo zadostnega napredka, bi pa stopnjeval.

      Tudi mafija se požvižga na zakone, a je vseeno prav, da organi pregona v boju z njimi spoštujejo zakone. V nasprotnem primeru utegne biti preveč kolateralne škode. Seveda pa morajo biti zakoni napisani v zavedanju, da mafija obstaja :-)

     • Feriss.H

      Vidiš v tej točki se nekako strinjam s tabo, a to je bilo treba delati od prvega dne, Evropa pa že po WWII. Zdaj je prepozno, in preostaja edino kar sem že povedal prej – “Extraordinary Times Require Extraordinary Measures”, vse drugo je scanje v veter.

     • Evil_shadow

      eno vprašanje:deportiral kam? na hrvaško?srbijo?albanijo’grčijo?turčijo?sirijo?Nihče jih noče nazaj, pa tudi če bi jih hotel deportirati bi bile s tem gromozanske težave.Samo poglej kako varuhi “človekovih pravic” kot hijene prežijo na vsakem vogalu, da ja NIHČE nebi skrivil lasu ilegalcem.A da bi gledali na domač narod, o ne to pa NE !!!!zapret meje pa nikogar brez ornk pregleda ne spustit več noter.NIKOGAR !

     • usimoncic

      Vem, da je z deportacijo problem. Ko se razmere uredijo, bi jih bilo smiselno poslati tja, od koder prihajajo. Moško populacijo pa že kar takoj vključiti v sirsko osvobodilno vojsko, s katero se tam uniči ISIS. Kdor pa tega noče, je pač dezerter, za katere vemo kaj jim gre.

     • Evil_shadow

      ja, ideja ni slaba ampak problem je v tem, da je tu zelo malo sirskih beguncev.recimo da se jih vključi v vojsko, kaj pa afganistanci, pakistanci, iranci…? Že tako se jih domače dežele otepajo, mi pa jih bomo celo vračali…Imam hudo nelagoden občutek, da bo en kup teh ljudi kar lepo ostal razpršen po evropi….

     • pokvarjeniSvet

      Na ladije in na odprto morje – v mednarodne vode.

     • Evil_shadow

      veš da to ni mogoče….

     • pokvarjeniSvet

      A da bi jih tišal na Hrvaško je pa bolj mogoče ?

     • Evil_shadow

      pa kaj je s tabo?! takoj ko bi ti odvlekel PRVI čoln v odprto morje se ti bodo na vrat obesile vse “človekoljubne” organizacije, OZN, pa še kaj.Dobro veš da niti rusija niti kitajska NITI amerika niso tako nore da bi naredile kaj takega, ti pa pričakuješ to od slovenije?

     • karlina

      Res je, lej v muslimanskih državah si morajo turisti, če želijo.sama niti slučajno, ogledati njihove mošeje, obvezno pokriti in sezuti, pa še kaj drugega, skratka, kar veleva njihova vera in njihovi zakoni, ter običaji. Zato ne vidim razloga, kako da Evropa in ves ostali nemuslimanski svet dovoljuje, da v ne-muslimanskih državah lahko nosijo ženske njihove burke in ostalo s….e, zakaj vraga sploh, če imamo mi drugo kulturo,vero in običaje, to je naša pravica,da zahtevamo,da se oni obnašajo,kot mi in naša pravica, da jim nošenje prepovemo. Nikjer ne vidim pravzaprav razloga, da to ni prav.

     • pokvarjeniSvet

      +++++ Jaz sem tudi za ta referendum !

     • karlina

      Če bi bil res vseevropski referendum sem s tabo, ampak se bojim,da pri nas spet ne bi bil, ker naši , predvsem naša ZL, bi nakladali,da je to kršenje človekovih pravic. Mimogrede, včeraj sem šla namenoma gledat facebook od enega od njih in oni se nazivajo s “tovariši”

     • usimoncic

      Aja, pa še nekaj. Problem je potrebno reševati pri kurcih – in to vseh. Isti problem je s cigani. Še dvajset let nazaj so se množili kot zajci, danes pa se ne več. Odkar ciganke hodijo h ginekologom, imajo tudi kontracepcijske tablete. Saj cigankam ni bilo nikoli v interesu, da imajo vsako leto enega otroka. Samo one do nedavnega o tem niso odločale, njihovi možje so pa v vsakem otroku videli novo socialno podporo. Z obiski pri ginekologih pa so ciganke dobile vsaj možnost, da odločajo o rojstvu otrok, če že sicer nimajo kaj dosti pravico do odločanja.

     • Evil_shadow

      al pa ukinit otroške doklade oz jih tolk zmanjšat da se jim ne bo splačalo imet otrok zaradi tega.

     • usimoncic

      S tem tepeš tudi domorodce, ki bi želeli poskrbeti za repopulacijo. Kot rešitev vidim naslednje:
      – velik porast doklad za tri otroke, naprej pa relativno zmanjšanje (s tem boš dosegel, da ima širša populacija nekoliko več otrok, ne samo nekaj marginalcev ogromno število otrok)
      – doklade neodvisne od dohodkov in/ali doklade v obliki davčnih olajšav, kar bi pomenilo, da “doklade” z dohodki celo naraščajo (s tem boš stimuliral ekonomsko bolje stoječe, da imajo otroke, saj res ne želimo vzgojo prihodnje generacije prepustiti tistim iz socialnega dna)
      – prenos dela “socialnih transferjev za otroke” na civilno družbo, ki si lahko privošči selektivnost, država pa pač ne (organizacijo civilne družbe bi spodbudil z davčnimi olajšavami za donacije določenim vrstam dobrodelnih organizacij)

     • Evil_shadow

      karieristi se ne bodo odpovedali karieri, torej bo imel stimulans (višje doklade za bolj situirane) manjši učinek. Zadnji predlog je mogoč, bo pa nastal problem ker se bodo organizacije ki naj bi skrbele za te sklade okoriščale na račun darovanega denarja (RK in KAritas sta lep primer). Drugače pa zanimivi predlogi(sploh on o porastu doklad za tri otroke, več pa ne), ki bi znali biti v PRAVNI državi celo uresničljivi ;) .

     • usimoncic

      Saj se ljudje ne delimo na karieriste in družinske ljudi, pač pa smo vsi nekje vmes, eni bolj proti enemu ekstremu, eni bližje drugemu. Taki stimulusi bi pač mejo za odločitev za otroka malo pomaknili. Jasno pa je, da hardcore karieristu ne bo nihče dovolj plačal za otroke, družinski ljudje pa bi jih imeli tudi brez vseh doklad.

     • karlina

      Aja, ti bi kar ukinil otroške doklade, s tem bi kaznoval tudi vse ostale Slovence, ki jim v veliki večini pomeni vir preživetja poleg mizernih plač. Jih poznam ogromno, ki so veseli vsakega evrčka, pa čeprav ne veliko.

     • Evil_shadow

      moja napak.Hotel sem napisati, d bi morali CSOD in pristojne inštitucije poostriti komu bodo dajale deanr(sploh če se gre tu za priseljence).seveda pa je taka politika rasno oz versko/politično motivirana in kot taka nebi preživela niti prvega branja v DZ.Je pa grozljivo če pomisliš da si kot davkoplačevalec enakovreden nekomu ki se nikoli ne bo integriral v družbo in bore malo tudi prinesel njej a vseeno koristil bonitete.počasi razumem zakaj čedalje več ljudi sovraži socializm oz leve vlade…

     • karlina

      Mislim, da muslimanska vera ne dovoli zaščite, zato pa imajo toliko otrok.

     • Evil_shadow

      bomo kar pečen labod v skledi, ker politki nimajo * da bi zaprli meje in pognali vse ven kar ne spada v območje Eu…Je pa stvar problematična v tem, kdo bo določil kaj spada v EU in kaj ne.Romuni ? bolgari? Slovenci in hrvati? kaj pa ti veš kaj se jim plete po glavah….

     • karlina

      Ne vem in bojim se,da ne bomo še dolgo, kakor praviš orli, prej pečeni labodi.

     • karlina

      Se popolnoma strinjam s tabo.

    • karlina

     Ali pa????????

     • Feriss.H

      Use your imagination karlina dear…

   • učko

    Z delom, glede na ceno dela v tej državi, si pač ne bojo mogli privoščiti nič, kaj šele 3 otroke. Muslimani imajo drug način življenja in se lahko razplajajo tudi v puščavi. Je pa res, da oni ne bojo države potegnili v bolj napredno, ampak ravno nasprotno. To si lahko ogledaš po svetu.

    • Evil_shadow

     hmmm…Otroške doklade, socialna…to jim mora pripadati po zakonu.Torej bo on lepo sedel v zazilnem domu, užival, se razplojeval ti pa mu boš to plačeval.Tko to gre.A res misliš da so to zabiti topoglavci ki ne vedo niti kam so prišli? samo poglej kako so se zgovarjali na fašizem, komunizem, nacizem, poboje židov itd samo da jih je evropa skoz spustila.Občutek krivde izpred 70ih let nas bo pokopal.

     • pokvarjeniSvet

      in kateri mediji nas bombadirajo s tem občutkom krivde zionistično/globalistični, levo/liberalni in komunistični/ JS(Slo mediji v lasti ex komunistov in potomcev ).

     • Evil_shadow

      označuj jih kolikor hočeš, stvari ne bo to spremenilo.na žalost.In dokler bo plitike grizla krivda zaradi napak v preteklosti, do takrat bodo slepi za sedanjost in bodo sprejemali odločitve ki bodo katastrofalne za prihodnost….

     • karlina

      Ja, pa še kako imaš prav.

   • Evil_shadow

    bodo trije dovolj?

    • usimoncic

     Ja, dovolj, če se tako odloči večina družin. Za repopulacijo rabiš 2.1 otroka na žensko, tako da trije na družino pokompenzirajo še samske in družine z manj ali brez otrok.

     • karlina

      Ampak pri ljubljanski smetani, v njihovih krogih je sedaj IN posvajanje otročkov iz revnih afriških držav. Če pa se po nekaj mesecih zgodi,da ti otročki kaj zbolijo, oz. imajo že genetsko bolezen, jih enostavno zavržejo in pustijo v bolnišnici, nedolgo časa nazaj ste lahko to prebrali v Slovenskih novicah, to je naredil en menda zelo medijsko poznan par, čigar imena niso upali objaviti. Toliko o tem zakonu “za otroke gre”, po njihovo.

   • karlina

    Itak, sedaj je normalno in zelo moderno ,da si in in nimaš otrok, pač pa karijero, ugled, visok standard, kolikor je možno. Ko pa se vendarle pri 40. ali več letih umislijo, pa ne morejo zanositi, ker so jemale več,kot 20 let kotracepcijske tablete.

  • Ruggedplant

   Dobro napisano.

  • karlina

   Se podpišem.

 • učko

  V Sloveniji ima že dolgo časa večino “združena anti-slovenija”: neo-komunisti, javni uslužbenci in ostali privilegiranci mafijskega režima ter ostali ne-slovenci, ki skupaj načrtno sesuvajo to državo, ki jo v bistvu ne marajo, ker je nimajo za svojo.

 • MEFISTO

  Rdečkarji, ki kontinuirano obvlaujejo Slovenijo, so računali, da bodo z uvožemi državljani lažje obvladovali Slovenijo, kar jim je doslej tudi uspevalo ob nezaslišani indolentnosti Slovencev.

  Ko se bo masa muslimanov povečala nad kritično mejo, pa bodo dobili gospodarje.

  Med dvema totalitarnima ideologijama, kakršna sta komunizem in islamizem, bo zmagal islam.

  • Nata

   Ja, bodo dobili gospodarje………..pa tudi mi ………
   In velik problem je v tem , da je komunizem uspeval samo zaradi VIP , Islam pa je vera .In takrat bodo silni sovražniki kristjanov v naši deželi videli , da smo prišli ispod dežja …..pod Slap !

 • kokobily

  Islam ni samo vera, je ideologija, ki kot vsaka sloni na tesnem, nasilnem združevanju ikrog ideje. Je prepleskana formula fašizma,nacizma,komunizma, z vero v novo ureditev, ki jo je treba doseči ne glede na žrtve (po možnosti-tistih drugih). Če nisi z nama, si proti nas, zato se ukloni, ali gre glava…
  Naša reakcija ? kot da bi Hitlerja, Stalina hoteli prevzgojiti z človekoljubnimi dejanji…

  • soc

   Šarija zahteva teokratsko državo in je torej v Sloveniji (in EU) protiustavna. Zakaj je pridigarjem na Jesenicama dovoljeno pridigati šarijo?

   • Igor Kavalar

    Ker jih tolerirajo namesto da bi jih deportirali.

    Enako se ti dogaja v Nemčiji kjer imajo vzpostavljena svoja šeriatska sodišča, šeriatsko policijo, ki hodi naokrog po Nemčiji in Nemcem mori da kršijo zakone islama. (Ker se nemke ne pokrivajo kot njihove babe, ker nemci pijejo alkohol, kadijo, ker poslušajo glasbo ki ni molitev, ker ne hodijo v džamije, ker ne molijo 5x na dan, ker jejo svinjsko meso itd itd….)

   • j52

    zato ker država dovoljuje kršenje ustave na več področjih

    • Evil_shadow

     ali zato ker se država BOJI muslimanov? moraš se zavedati da je njih okoli 1.2 miljarde…očitno se vse države bojijo na trdo prijeti te ekstremiste ker se bojijo povračilnih ukrepov muslimanskih držav.

   • plamen100

    Ja komu na jesenicah pa se sanja kaj je Sarija? Pa kdo bo to bil ko bi to lahkp prepovedal? Na Jesenvaj so lahko Vehabije brez skrbo saj jih prvic nihce ne pozna, ne preganja ker jih tudo noma zakaj ker nima pravne osnove, yakp da so tukaj in v Velenju bolj varni kot v BiH saj smo slovenceljni prebutasti da bi sploh dojeli kaj se jim pred nosom dogaja

   • Maja

    nič bat, politiki itak nimajo cajta, ker se s swinganjem ukvarjajo…in si bo narod zopet pisal sodbo sam,kot tolikokrat v zgodovini, terorizem rojeva teroriste tudi na drugi strani v obrambo in ohranitev Slovenstva in verjamem v zdravo kmečko pamet, ki se razhaja od dnevnih politikov…birokracije in blebetanja…smo italijane nagnali, smo nemce nagnali, smo JLA nagnali, bomo pa še muslimane, prej ko slej na ladjo vkrcali.

    • Milan Poljanšek

     Bravo Maja,korajža velja ! LP

  • Antikrist

   Točno tako! Isto je s katoliško vero.

   • soc

    Močna misel, cenjeni kolega, močna. Govorimo pak o katolicizmu 14.-15. stoletja po Kristusu in o islamu 14.-15. stoletja po Mohamedu. Vmes je 600 let razlike, ki si jih očitno prespal pod Peco. Ali pa ti na FVD-ju (FF-u?) niso povedali.

    Najraje od vsega pa gledam po forumih provokatorčke kratke pameti in skromnih znanj, katerekoli že mnenjske usmeritve…

   • MEFISTO

    A ti pa kar sam sebi odgovarjaš!?

    Mar ni kokobily drugo ime za istega komunista in titoista?

    • kokobily

     Mefi, vem da je zunaj mrzlo, pa vseeno, a si se res moral prav antifriza nažlampati… A sploh nisi prebral, kaj sem zgoraj napisal ‘?? Aha, refleks s POLITEGAKISA…Daj, poišči svojega Fausta pa njega nateguj, pusti vsaj tukaj normalnim ljudem dihati…

  • MEFISTO

   Na Tita se pa nisi spmnil!?

   • kokobily

    Njega slučajno ,tukaj nisem delal seznama, samo za primer sta tista dva omenjena.
    Ponovim, njega slučajno, tebe namerno !

 • Igor Kavalar

  Samo skopirajo nej zakone Savdske Arabije (zmerne muslimanske države), in namesto islama vstavite krščanstvo, in ne bo več nikakršnih problemov več. In dokler druga stran ne zamenja svojih zakonov, da se spoštujejo vse vere, mi ne zamenjamo naših.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Saudi_Arabia

  • Evil_shadow

   heheh, saudi arabija pa zmerna država.Ti pa imaš dober smisel za ironijo ;)

   • Igor Kavalar

    To da je Savdska Arabija zmerna muslimanska država se nisem spomnu jest, to govorijo sami muslimani in vse zahodne države, ki z to državo sodelujejo.

    Če temu pojmu da so oni zmerni ne bi bilo res, potem z to državo pač nebi imeli nikakršnih stikov, tako kot večina držav nima stikov z Severno Korejo, Islamsko državo.

 • čips

  Dokler bodo naši vodilni kopičili smeti pod izgovorom, da so človekoljubni in strpni etc bo v Slo vedno slabse saj za nas prave Slovence jim sploh ni mar. Ustavitev gradnje džamije in sprejemanja imigrantov.

 • tečnež

  Če se bojo kotili kot miške,to ni mogoče,da bi se pa kateri kristjan želel prepisat v islam,pa je čist iz trte zvito-malo morgen.

  • usimoncic

   Ti pojma nimaš! Kristjan mogoče res ne prav pogosto, kristjanka po poroki pa.

   • tečnež

    bla,bla,kak ološ mogoče res,pametna sigurno ne.

    • Feriss.H

     Vprašanje pa je – KOLIKO JE SPLOH PAMETNIH?
     Ona urednica iz Financ je kar javno objavila da HOČE ČRNCA. Se še spomnite blic-intervjuov ki jih je opravila Nova24tv nedavno, reziultat je bil katastrofalen

     • tečnež

      Tudi to je res,ene so res sam za na luno.

 • SANDOKAN

  Če bi pogledali celi posnetek bi vedeli kaj je govoril mufti,tako so pa janšisti posnetek izrezali s celote in predvajali skropucalo ki ga lahko preredi samo nesposobna desnica.Naj vas bog pohčije podgane katoliške.

 • Nata

  Hm……pa ga je kdo vsaj vprašal , kako si to ” predstavlja ” ?
  Morda VE , da jih bomo morali vzeti še nekaj tisoč ??
  Širša družba kar razume , za kaj se gre !! Ja, za crknit no ! Razen nekaj drekomešalcev , ki povsodi pristavijo svoj lonček , da se jih vidi in citira .
  In razmerje 1-8, moški ženske — je pa prav neverjetno? Morda pa dame mislijo , da se bodo učile plesati trebušni ples ?? Privoščila bi jim , da bi jih ” obrezali ” . Hitro bi spremenile svoje mnenje !
  Nič ni to – lažni preplah ………je grožnja ! In zato moramo tako ravnati .
  In zakaj ne ? Ker je to resnično popolnoma drug svet . Ne vem , ali ljudje nič ne vedo , ali jim je vseeno , ali pa pričakujejo kakšne koristi !
  In še pripomba- kazen Viol , dosti pove . Pa tista dva moška , ki ju je policija odstranila pred franćiškanško cerkvijo ?Bo potrebno kar zbirati takele cvetke – drugače se bo vse “pozabilo ” , a ne ? Fuj ………

 • domovina mili dom

  Napovedi bodo uresničene s pomočjo levice, ki išče novega gospodarja.

  • usimoncic

   Samo ne vem kako si predstavljajo to združiti s svojimi LGBT prizadevanji. Islamisti take brez pomislekov obešajo.

   • domovina mili dom

    Vsi imajo krvave roke, kar je skupni imenovalec. S takšnimi skupnimi cilji se nekako shaja.

 • althar

  Če imam na izbiro čebinsko boljševistično religijo, ki nam vlada zdaj, ali islam, se brez pomišljanja odločim za islam.

  • Evil_shadow

   idiot. ti sploh veš kaj je islam? upaj da prevlada zmerni, drugače se ti bo še kolcalo po boljševizmu !

   • althar

    Seveda vem, kaj je islam in kaj je šeriatsko pravo. Takim na primer, ki druge ljudi zmerjajo z idioti, odrežejo jezik ;-)

 • Feriss.H

  Tole je za pogledati, sveža roba iz Calaisa…

  https://www.youtube.com/watch?v=a2GSp_BNkSY&w=560&h=315

  • zuje

   Vozi za slovenskim kamionom z ljubljansko tablico.

 • rubec

  Oranžnemu Grabusu sem poslal vprašanje ali bo moja stara mama ki jo rado zebe, lahko hodila s tuhno. Odgovora še ni. Verjetno po slovarju išče kaj je tuhna.

  • zuje

   Grabus še tuhta

 • Htc Uporaba
 • soc

  Prirastek muslimanov v svetu je preko 5% letno, kristjanov 1,4%. V EU je bilo že sredi 90-ih 10% novorojenčkov muslimanskih (Bruselj 30%, Marseille 60%…). Poligamija je dovoljena, v EU tiho spregledana, žene so doma in rojevajo; leta 1974 je zmagoviti alžirski revolucionar Huari Bumedien pred skupčino ZN javno izjavil o islamu “Trebuh naših žensk nam bo dal zmago!”

  Evropska civilizacija je padla tako kot nekoč egipčanska, perzijska, grška in rimska v dekadenco, ki je kar klicala po sedanji nasilni invaziji primitivnih ljudstev in pobesnelih religij. Medtem ko se ateistični in krščanski staroselci prepiramo o pravicah istospolnih do otroka, jih islam rojeva milijone. Konec prihaja.

  • karlina

   Očitno res, na žalost.

 • Nata

  Kako , gospod Moderator , boste kar brisali , ali boste pojasnili zakaj ??

  • Nova24TV Mod 1

   Pozdravljeni, noben Vaš post ni bil pobrisan.

   • avtohtoni neandartalec

    Moj je pa bil, se mi zdi, najbrž zato, ker sem omenjal rodonosne krave, v nespodobnem kontekstu.

   • Nova24TV Mod 1

    Se pa posti komentatorjev, ki jih drugi komentatorji (in ne moderator) označijo z določenim številom minusov, avtomatsko premaknejo pod “spam”.
    Lep pozdrav.

    • Feriss.H

     Hojla Nova24TV Mod 1,
     Pri tem avtomatizmu bi pa imel eno konstruktivno pripombo, ker tole ni glih dobra rešitev. Namreč kaj če se skupina tipa Majer/Košir odloči sistemsko minusirati neki post ki je v osnovi neoporečen, ne diši pa njim. Mislim da se s tem preveč ingerenc podari raznim trolom ki to enostavno izkoristijo v njihovo “višje skupno dobro”

     Tudi opcija da bralci denuncirajo neki post kot neprimeren je za lase privlečena, ker kar je nekomu neprimerno je drugim primerno. Odstranitev bi naj bila izključno v rokah moderatorja, ne pa prepuščena muhavosti preobčutljivih dušic.

    • črnaovca

     Bilo bi lepo vedeti kdo so nestrpneži ki ne marajo drugače mislečih

 • Nata

  G. Moderator,se poslavljam s tega portala !! Tudi brala ga ne bom več.
  Sem pa zelo presenečena nad vašim ravnanjem . Lp, Nataša Valant

  • Bond007

   Jaz tudi.Dokončno.Lp,Vlado Mirovich. Bral bom pa še naprej.

 • Evil_shadow

  do leta 2100 naj bi bilo v evropi 25% muslimanov…ok kako ste to računali? z konverzijo ala belgija ali švedska? z emigracijami kakršni smo sedaj priča? z gromozansko rodnostjo ki jo imajo muslimani?A ste resni ali kaj? v evropi bo pred letom 2050 nemuslimanskih evrpejcev zgolj še par odstotkov !!! Resno bi lahko začeli objektivno poročati o tem problemu, ke drugače se lahko poslovimo od evropske kulture, zgodvine sploh pa prihodnosti….

 • sprehajalec

  “Se lahko hude napovedi slovenskega muftija, da bo čez 20 let Slovenija večinsko muslimanska, uresničijo?”

  Z obstoječimi Bošnjaki ne, imajo stopnje rodnosti bolj ali manj enake ostalim europskim narodom. Gre za najbolj sekularne muslimane praktično na svetu, izhajajo iz nekdanjih Bosanskih bogomilov. Kosovarji so obdržali tradicionalno družbo oziroma jo nosijo s seboj, kamor koli gredo, vanjo spada tudi večje število otrok. Vendar tudi oni ne predstavlhjajo kakšnega pomembnejšega prirastka.

  Z uvozom večjega števila iz bližnjega vzhoda, ter njihovega načina življenja, v kar spada podrejena vloga žensk, ter razširjena družina, pa lahko nastanejo pomembnejši demografski premiki v Sloveniji. Formiranje getov in vzporednih družb, kjer islam igra pomembno vlogo v njihovem življenju. Ta proces je viden v Franciji, Belgiji, Veliki Britaniji, ki so to doživljale pred 60 leti. Asimilacije praktično ni.

  • Mihilus

   Tudi jaz opažam, da bošnjaki oz. beli muslimani niso problem. Oni se ne radikalizirajo in rodnost imajo enako kot mi in nasploh se lepo integrirajo – pa čeprav je vsaka prisilna integracija večje količine priseljencev defacto genocid lastnega naroda. Tile ta pošvasani se pa ne bodo integrirali, ženske nimajo skoraj nobenega čuta do svojega naroda in svoje rase tako da posledice bodo kakršne bodo. Jaz že imam pripravljen scenarij za odselitev na Poljsko, ker ne želim, da bi moji otroci odraščali v pošvasani Sloveniji. Se bom pa najprej boril tukaj in vsaj poskusil Slovenijo ohranit za Slovence preden bom stisnil rep med noge.

   • Ruggedplant

    ? Bosanci se integrirajo? Predvidevam, da ne živiš ravno v kakšnem večjem naselju, kaj šele mestu (Koper, Kranj, Postojna, Ljubljana, Maribor, Jesenice, Velenje). Opažam, da je zares integriranih morda 20% tistih, ki so prišli sem pred 20 leti, generacije rojene v Sloveniji pa so še precej slabše – tam je integriranih morda 10%, če sploh. V Bosni sta bila letos že 2 teroristična napada, ogromno kriminala povezanega z islamizmom, imajo tudi svojo teroristično celico in presenetljivo visoko številko borcev – Bosancev!, ki so se odpravili v Sirijo vojskovat.

    Si tako naiven ali pa res živiš v okolju, kjer je situacija še taka?

    • Mihilus

     Živim v Ljubljani. Če dam samo za primer iz srednje šole, ko sem imel štiri sošolce muslimane. Jedli so svinjino, pili alkohol in so nasploh delovali kot navadni Slovenci. Danes so tudi oni stari 37 let in samo en od njih ima enega otroka ostali nič. In še tisti otrok je danes modrooka blondinka, ki hodi naokoli v miniču. Ne bom trdil, da je povsod tako ampak v mojem krogu, ki ga jaz poznam so se integrirali kar dobro. Sem pa slišal tudi jaz, da ponekod v Jesenicah po blokih že velja šeriatsko pravo. Nimam pa informacij iz prve roke.

     • Ruggedplant

      Stvari, ki si jih naštel nimajo kaj prida opraviti z asimilacijo. Tvojemu opisu ustreza velika večina priseljencev iz Rakove Jelše, Štepanjskega naselja, Dravlj, Črnuč, Fužin in Šiške. To pomeni, da so so asimilirani? Ne. Asimiliranost pomeni tekoče govorjenje jezika domačinov, poznavanje bontona, zgodovine, kulture, neodstopajoč povprečni šolski uspeh, neodstopajoča stopnja kriminala in podobno. Živim v eni od naštetih sosesk in lahko bi rekel, da zelo dobro poznam razmere v vseh od naštetih in več kot tričetrt priseljenih ni v vsem tem času dosegla niti A od asimilacije. Pa ne govorim o vzorcu 4 sošolcev iz srednje šole.

 • xtc

  Kako že gre ono?
  “Neverniki,spreobrnite se ali umrite”!
  A večini še ni potegnilo?

 • BATMAN

  Kam pa bomo dali 50 .000 migrantov v Sloveniji??? Razen če iz slovenije ven zmečemo Cmerarje, Mesece in podobne butle…

 • GeneralLeon

  Bravo rdečkarji! Statistično ste si nabrali z uvozom najmanj 100.000 glasov!

  • Peter

   Uvoženi še dolgo ne bodo imeli volilne pravice. Torej, na srečo, se število levih volilcev še ne bo tako drastično povečalo.
   Razen seveda, če nas iz štaba pred volitvami ne osrečijo spet z novo. pošteno in moralno stranko. Levi gredo pač na vsakih volitvah ne led, kaj čmo.

 • Peter

  Sam še vedno trdmi, da gre za izjavo, ki se jo napačno interpretira.
  Namreč, če izhajamo iz dejstva, da je danes večina Muslimanov v Sloveniji neslovenskih državljanov, ker so se priselili iz Bosne in imajo še bosansko državljanstvo, svoj status v Sloveniji pa drugače urejen, je logično, da bo čez dvajset let večina muslimanskih prebivalcev imela slovensko državljanstvo, ker bodo tu rojeni bosanskim staršem, bodo pa prevzeli muslimansko vero. In bodo tako slovenski državljani “večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,”. Kar je rekel.
  Če pa bi rekel:”čez, recimo, 20 let VEČINOMA muslimanske vere ali kaj podobnega, potem pa bi bila zgodba precej drugačna.
  Je pa čudno, da Mufti ne reagira oz ne pojasni svoje izjave.
  Kar pa lahko pomeni, da je nalašč tako kontroverzna.

  • zuje

   Peter, prav imaš. Tudi jaz mislim, da je napačno interpretirana. Slovenski državljani so tudi tisti, ki so po rodu tujci in imajo slovensko državljanstvo. In med temi tujci je še največ muslimanov in Bosancev.

   Originalni posnetek Odmevov sem si večkrat ogledal. Ponovno sem ga iskal pa ga ne najdem več. Če bi ga, bi podal link nanj.

   • Peter

    So ga zbrisali. Kar je hudo fishy. Ker so se zbali, da bi znal zanetit probleme. Je pa zgornji prepis izjave točen. Vem, ker sem si ga besedo po besedo sam zapisal, dokler je bil še dosegljiv.
    Je pa od Muftija hudo neresno dajati v takih časih tako dvomljive izjave.
    Si moreš misliti, kakšnega hudiča bi zganjali “osrednji mediji”, če bi kak katoliški duhovnik podal tako dvoumno izjavo?

    • zuje

     Tisti Odmevi so bili 6. junija letos. “Begunske” krize takrat še ni bilo.

     • Peter

      Aja? Glej, Hanzi TV ne gledam. in glede na to, da so se reakcije na ta intervju začele precej kasneje, sem pač domneval, da so bili Odmevi takrat enkrat. Sori.

 • AntiOksidant

  Me zanima če bodo švedi ukinal veseli december da nebi koga užalil… hhh

  • Evil_shadow

   a švedska sploh še obstaja? ;)

 • Antonius

  Slabši od fašizma, nacizma in komunizma je islam, ker popolnoma podrejenim moškemu, ženskam jemlje svobodo odločanja in še obreže jih za povrh. Uterus, histerea oziroma maternica je vse, kar egoističnega muslimana zanima v zvezi z žensko. Kakšno pravo je šariat, ki ženske mori s kamenjanjem? In to se dogaja v tretjem tisočletju!

  Muslimanstvo je zločinska “vera”, ker vse ostale, ki ne molijo k alahu obglavlja in jim grozi s smrtjo. Ni slučaj, da je največ nepismenih prav med muslimani, ker z nepismenimi, verski blazneži najlažje manipulirajo. Muslimanstvo bi moral sodobni svet postaviti onkraj zakona, ker je edina “vera”, ki z grožnjo smrti preganja drugače verujoče.
  In še o “arabskem” desetiškem sistemu številk, ki jim ga pripisujejo. Ni res, da gre za njihov “izum”, muslimani so ga prinesli v evropski prostor iz Indije. Če bi bil svet odvisen od muslimanske dodane vrednosti bi še danes živeli v šestem stoletju.

 • Johan

  Pa kaj se čudite, če kaj pametnega napišem BRIŠETE, v Sloveniji je 600.000 muslimanov in 200. pravoslavcev, vsi imajo večje pravice kot Slovenci !!!

  • Feriss.H

   Johan, evo dal ti bom plus, samo daj umakni svoj lastni plus, ker pol sam sebi pljuvaš v skledo. Na neki simbolni način, čeprav pretirano, tvoji “podatki” ukazujejo na bistvo – PREVEČ JIH JE!

   • Peter

    Včasih se zgodi, sploh če uporabljaš tablico, da ponesreči sam sebi čukneš plus. Sicer se ga da zbrisati, če to opaziš.
    Lahko pa, da nekateri res sami sebe klikajo, no.

 • PIA

  Tudi leto 2000 naj se ne bi nikoli pisalo. Baje je bil v Rusiji strah pred koncem sveta tako velik, da so ljudje zares množično umirali.

  A take izjave muslimanov, pa niso sovražni govor?

 • avtohtoni neandartalec

  Včasih so ženske rojevale celo življenje, vse do menopavze, ker ni bilo moderne tehnike in je večina otrok pomrla od bolezni, nesreč, lakote in revščine, še preden bi postali polnoletni.
  Danes pride musliman v Evropo in si najde delo v globalni korporaciji, kjer postane potrošnik, domov se vrne pa kot ateist, pač praznuje božič in bajram, ker sta del tradicije in praznikov.
  Isto se zgodi z evropejci, ki se selijo ali potujejo v tretji svet, velika večina ne prakticira, ne razglaša in ne izraža nobene vere, pri modernem človeku je vse pomešano, osnove krščanstva, islama in budizma, pa še kaj,itak nihče več ne verjame v pravljice in čudeže, ko je pa vse umetno in pod nadzorom.
  Še boljši primer, če ne bi nikoli živeli v krščanskem svetu in bi se naenkrat znašli v muslimanski Evropi, ne verjamem, da bi večina sploh opazila kakšno razliko, način življenja ni odvisen od verske prakse temveč od naravnih in gospodarskih dejavnikov. Z drugimi besedami, Slovenija je to kar je zaradi narave in klime, naš prostor se je oblikoval skozi tisočletja, živimo tako kot nam omogočata sodobna tehnologija in geopolitične razmere, ideologija je danes samo še en način povezovanja.
  Recimo še drugače, po 30 letih prakse lahko ugotovimo, da se katolištvo pri nas očitno ne obnese, saj živimo bistveno slabše kot prej, večina naših krščanov je zelo revnih, temu primerno so tudi razgledani in duhovno razsvetljeni.

 • dob

  Svet je padel s tečajev. To pomeni, da je naše dojemanje sveta kakršnega smo navajeni, zgrmelo v prazno. Religije, filozofije, ideologije in razna prepričanja…. ne delujejo več! Staro gre v maloro, novega pa (še) ni.
  Je sploh možno svet postaviti nazaj v tečaje? Ga je mogoče ustvarjati človeškega, srčnim željam podobnega?
  Napisal sem 50 strani teksta z naslovom Bog in Denar. Zdaj bi rad, da ga še kdo vidi, ne le jaz.
  Kdor ga hoče prebrati, naj mi pošlje email na naslov:
  [email protected]
  Če ga bo potem, ko ga bo prebral, želel poslati še prijatelju ali znancu, bom samo vesel.
  Naj povem še tole: po navadi ga nihče noče brati.
  To je bila sicer slaba reklama, ampak tako pač je.
  Morda samo še tole: Nič ne prodajam!
  Svojega Boga ne prodam. Dam ga.
  Svet je namreč poln gurujev in vsi prodajajo svojega boga. Če se njihov bog ne prodaja dovolj hitro, ga zamenjajo za drugega, ki se. Če je dober ali slab, se pozna po tem, za koliko ga lahko prodajo.
  S svojimi bogovi ostanejo le toliko časa, dokler se jim to splača.
  Jaz z mojim ostajam, ker ga razumem in ga imam rad. Drugega razloga ni.

  • Bond007

   Drži obzorje.Da varno pristanemo.V istekm stavku Boga in denar omenjati,je Bogoskrunstvo.

 • j52

  takoj zaostriti azilno zakonodajo,prepovedati gradnjo džamij in prepovedati islam v Evropi

  • avtohtoni neandartalec

   Drži, vendar edino pod pogojem, da odstranimo vse verske objekte in simbole, ker so pravzaprav nesmiselni in jih lahko preuredimo v kaj drugega, recimo v zasilna bivališča ali družabne centre, medtem ko lahko teologijo prepustimo raznim univerzam in izoliranim komunam ter posameznikom, ki jih takšne ljudske šege in običaji pač še zanimajo.

   P.S.
   Hm, pravzaprav to ne bi bilo dobro, ker potem ne bi bilo več nobene alternative, če bi slučajno zgnila država in se spremenila v birokratsko represivno diktaturo. Iz tega stališča, so verske skupnosti v redu, ker sprejemajo ljudi na osnovi pripadnosti čloeški vrsti, ne glede na formalne in druge etikete oziroma stanje. Razen, če tudi cerkev ne dela za državo, ki jo naposled financira, ker potem pa res ne rabimo še enega parazita in obliko brezvestne, nerazumne represije več.

 • avtohtoni neandartalec

  Kadar govorimo o religiji, o čem se sploh še pogovarjamo, za resnice o svetu in življenju skrbita mednarodna znastvena in humanistična skupnost, oni določajo mednarodne standarde za tisto kar je res in kaj ne, kaj je prav in kaj narobe. Znanost to dela tako, da se lahko o njihovih ugotovitvah vsakdo prepriča, kjerkoli na planetu, medtem ko so se verske države tisočletja zanašala na meditacije in logične analize raznih šamanov in čudakov, ki so na tak način pomagali vladajočim družinam kontrolirati prebivalstvo ter ohranjati absolutno oblast.
  Zato se raje vprašajmo kaj se dogaja z zavestjo o Bogu, če je življenje res spontan, zgolj temporalni fizikalno mehanski pojav ali mogoče le del nečesa bistveno bolj kompleksnega in večnega, povezanega z obstojem celotnega univerzuma, ker ta spoznanja bodo v prihodnje bistvena za razvoj religij.
  Danes imamo vendar javno upravo, centre za socialno delo, zavod za zaposlovanje, varuha človekovih pravic in kup nevladnih organizacij, ki naj bi skrbeli za dobrobit in duhovno kondicijo vseh ljudi na našem prostoru, dejstvo pa je, da svojega javnega poslanstva ne opravljajo dobro in še vedno ne zmoremo brez Karitatasa in Rdečih križev. Gre namreč za stvari, ki jih vsi ljudje enako potrebujemo oziroma ne maramo, gre za skupno naravno okolje, v katerem vsi povezani živimo, ne moremo vse skupaj zreducirati zgolj na nekaj ideoloških in političnih etiket, češ krščani so boljši, bolj uspešni od muslimanov, čeprav očitno rabimo njihovo nafto in smo povezani v globalno tržišče.
  Če je islam v porastu, je to možno edino zato, ker bolje skrbijo za reveže in svoje pripadnike (pa seveda ne), kako bi bilo pa to lahko mogoče, v tej dobi neverjetne blaginje in raznih svoboščin, si pa sploh ne znam predstavljati. Revni svet bi si lahk opogledal kaj pri nas delamo bolje, kako so organizirane naše nevladne komune, da družba zdrži razne socialne in naravne, nenazadnje osebne pritiske, zato se etiketa mogoče ne bo zamenjala, način življenja muslimanskih skupnosti pa bo postal precej bolj podoben krščanskemu, ker preprosto bolje deluje in bi lahko še bistveno več pomagali ljudem, če bi izkoristili vse kapacitete in druge možnosti, kar je dokazala tudi begunska kriza, ko smo brez težav oskrbeli več sto tisoč ljudi, ki prehajajo naše ozemlje.
  Pa brez skrbi, Slovenia poor country, no freedom, no future, ampak zaenkrat še brcamo in je doma za vsakogar pač najlepše.

 • Luka Prelesnik

  Kaj pa drzava sploh naredi za slovence ?

  • Feriss.H

   Nič, ker nima časa dokler dela za one druge. Za one druge dela pa zato da na volitvah lahko dobijo Serarji

  • avtohtoni neandartalec

   S tem, ko država obstaja, obrača denar. Javni uslužbenci se prav tako smatrajo za Slovence, za katere je država očitno, vsaj kratkoročno poskrbela. Iz njihovega stališča, niso uničili in onesrečili 1.800.000 Slovenskih državljanov, temveč so jih 200.000 rešili in postavili na noge.

 • PLavi-mil

  Zavedni Slovenci sigurno ne bomo prestopili v Islam, uvoženi, tisti s kupljenim državljanstvom in podporniki te leve vlade se bojo pa spreobrnili, drugače jih bojo pa oblavili, ker islamci komunizem bolj sovražijo kot pa RKC.

  • avtohtoni neandartalec

   V Savdski Arabiji muslimanom sodišča z mečem odreže glavo, ker živijo pač v taki vojaško policijski diktaturi. Vladajo jim posvečene družine, katerih gensko deblo se vleče skozi stoletja, da lahko sledijo lastništvu kapitala, družba pa je razdeljena na kaste, v katere so nasilno vrinili sodobne potešniške navade, pri nas muslimani običajno pokličejo policijo ali pa se tolpe same zmenijo med sabo. Ne rabijo hoditi naokoli z mečem, samo to sem hotel povedati, ko je pa še toliko drugih načinov kako prisiliti sovražnika, da čim bolj trpi. Mislim muslimani to delajo drugim muslimanom, ne samo pravosodje, javni uslužbenci in sistem družbene samozaščite.

 • Triglav

  Potujčevanje in islamizacija Slovenije se zaradi migracij v resnici že pospešeno dogaja, saj brez vsakršnje javne razprave že vrsto let poteka pospešeno priseljevanje pretežno Muslimanskega prebivalstva iz držav nekdanje Jugoslavije. Tako od leta 2002, ko je bil izveden zadnji popis (preden so ga zaradi njegove “politične nekorektnosti ukinili), na katerem se je za Slovence izreklo 83% prebivalcev, znaša selitve prirast tujih državljanov iz BiH po podatkih Statističnega urada 40.515, s Kosova od leta 2008 dalje 6.685, z Makedonije od koder se tudi po večini priseljujejo Albanci pa 9.106.

  Skupaj se je od leta 2002 v Slovenijo priselilo 216.927 tujih državljanov, selitveni prirast tujih državljanov v Slovenijo pa je znašal 64.538… In selitveni val ne pojenja, temveč se še krepi. Tako se je denimo samo v 2. četrtletju letošnejga leta v Slovenijo priselilo 3.527 tujih državljanov…

  • macon

   Zanima me ukinitev popisa prebivalstva. Režimska banda uvaža južnjake, medtem ko Slovenci odhajajo in nas je verjetno že manj od 70% prebivalstva.

 • Gurt1

  Sam nisem veren, vendar sem kristjan po vrednotah ne po veri. V Islamu pa po vrednotah ne morejo biti, ker jim to sama vera prepoveduje. Ker živimo v 21. stoletju in jaz osebno verujem v znanost, znanje in napredek je to zame vera ne pa neki navidezni prijatelji, ki so si jih izmislili neki ljudje v 7. stoletju….

 • Bilderberg

  Islamizacije Slovenije je daleč od najhujšega scenarija, ki se Sloveniji lahko zgodi, če se ne znebimo javnih parazitov.

  • pokvarjeniSvet

   Res je, ker javni paraziti nas sabotirajo. Najslabši so notranji saboterji – notranji sovražniki, to so vsi režimi in vladarji iz zgodovine dobro vedeli.

 • rubec

  “Mufti je najvišji verski predstavnik islamske skupnosti v državi”

  Če drži, da ni Čufti zato ker je malo svinje vmes, lahko sklepamo da
  je v Mufti izključno vol ali bik.

  • Jefferson Vendski

   A bogami i jedna žlićca vegete.

   • rubec

    žlićca hahahaha

 • Bilderberg

  Ko poslušam video kaj je Mufti povedal, v bistvu ni povedal tega kar se mu očita. Povedal je “Da bodo muslimani čez 20 let večina vernikov v Sloveniji”. Kar pomeni da jih bo več kot recimo katolikov. Ni pa povedal da bo to večinsko prebivalstvo v Sloveniji.

  • Svobodnjak

   ja.

  • Peter

   Ne, bildberg, ni povedal tega. Povedal je, da bodo:
   “slovenski državljani čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,”
   Upam, da opaziš razliko, no.
   Je pa res, da gre na tesno. Zdej, al je tko zlo brihtn al je pa butl, to pa ne vem, no.

   Je pa daleč največja bedarija, takorekoč že kriminal, da Hanzi TV lepo zdilita iz arhiva oddajo, ker je v njej ta izjava. Mislim, pa kje živimo? Za železno zaveso?

   • Bilderberg

    Potem je zadeva še manj problematično kot sem jaz napisal. Če bodo večina muslimanske ali islamske skupnosti v Sloveniji slovenski državljani, potem to ne pomeni nič nevarnega za nas. Pač med muslimani v Sloveniji bo večina imela slovensko državljanstvo :) In to šele čez 20 let.

    • Peter

     Ja, samo problem je, da take dvoumne izjave Mufti ne komentira, in da se je Hanzi TV usrala in dilitala Odmeve s to izjavo.
     To je zame precej hujše kot izjava sama.

     • Bilderberg

      Dejansko je dvoumno in potrebno razlage :)

  • Ruggedplant

   Je nekatolik lahko pravi Slovenec? Če mene vprašaš – nikakor. Pa nočem biti žaljiv. To je kot da bio se imel za pravega Slovenca nekdo, ki ne zna besede slovensko ali nekdo ki bi trdil, da je Zdravljica nekaj za na kruh namazat.

   Kako ogromna je lahko razlika med Slovencem in slovencem (zgolj človekom z državljanstvom) nam vsakodnevno priča ogromen svetovnonazorski razkorak med domoljubi in komunisti.

   • Bilderberg

    Neumnost. Katoliška vera je na naše območje uvožena ravno tako kot islam. In to iz istega območja.

    • Ruggedplant

     Slovenstvo je UTEMELJENO na katolištvu, brez njega bi bili uničeni že v 8. stoletju, ko so bili Avari tik pred tem, da nas zravnajo z zemljo in posilijo kar leze in gre.V preteklosti smo bili seveda pogani (tako kot Čehi, Slovaki, Poljaki, Germani, Kelti), ampak to nima pri slovenstvu prav nič opraviti, ker to ni pripomoglo ne k ohranitvi jezika, kulture niti teritorija – treh ključnih temeljev naroda.

     • Bilderberg

      Neumnost. Mi smo Sloveni. Vendi, Veneti. Nima to veze s katoliško vero. Katoliška vera je ofenzivna in imperialistična isto kot islam. Glede jezika, jezika. Jezik ki ga sedaj govoriš sploh ni slovenski. Slovenščina je prekmurščina recimo. Tvoj jezik je umetno sestavljen in slovanskih jezikov. Originalni slovenski jezik ima precej več germanizmov pa črke kot so ö ä ü

     • Ruggedplant

      Mi smo Slovenci in ne Veneti. Izhajamo iz Venetov, vendar nismo oni, ker njih več ni. Potomci Venetov so tudi Slovaki, Čehi, Poljaki in Lužiški Srbi, skratka večina današnje zahodnoslovanske govorne skupine. Kar pa se tiče jezikoslovja, pa kar pozabi tako prekmurščino kot germanizme, ker je naš jezik nastal veliko prej in na drugem ozemlju, bil v kontaktu z drugimi plemeni. Glede tega sem že pisal nekomu drugemu tule mislim da predvčerajšnjim, zato bom kar copy-pastal, ker se mi ne da še enkrat pisat vsega:
      “Čakaj čakaj čakaj čakaj, z vsemi postavkami se strinjam, ampak tole o
      slovenskem jeziku boš pa vzel nazaj. Se sploh zavedaš, da imaš čast
      govoriti ne le (seveda posodobljen) najstarejši slovanski jezik pač pa
      enega najstarješih indoevropskih, ti pa pišeš take? Slovenci smo imeli
      svoj edinstven jezik na tem področju že pred prihodom kasnejših južnih
      slovanov z vzhoda v 6. stoletju. Korene naših avtohtonih slovenskih
      besed lingvisti in zgodovinarji odkrivajo ohranjene na skrajnem zahodu
      evrope, pri baskih, pri Ircih (keltih), Francozih, Švicarjih,… Jezik
      sicer izhaja iz iste jezikovne skupine kot so Poljski, Češki, Slovaški,
      torej zahodnoslovanski, vendar niti pod razno ni mlajši od njih. Nekoč
      smo bili z zgoraj omenjenimi združeni v ljudstvu Venetov, razlike med
      jeziki pa so nastale zaradi geografske razpotegnjenosti od Sredozemlja
      do Severnega morja – danes bi rekli neke vrste narečja. Seveda so se v
      nekaj tisoč letih vsi jeziki še kako spreminjali zaradi preseljevanj,
      ampak Slovenci smo ohranili presenetljivo veliko unikatnih besed, ki jih
      nima nobeden od okoliških invazivnih narodov. Moram pa poudarit, da je
      to še posebej osupljivo, kljub naši geografski in populacijski majhnosti
      in pa izredno močnim prizadevanjem panslavistov in iz njih izhajajočih
      Jugoslovanov (in iz njih izhajajočih Jugoslovencev), da se naš jezik
      izbriše iz obličja Zemlje, saj je prav zaradi naše avtohtonosti še kako
      kvaril fasado monolitnosti vzhodno-južnoslovansko komunističnega bloka.”

      Verjemi, o tem sem prebral že toliko knjig in proučevanje Venetov mi je pravzaprav glavni hobi zadnja leta, zato me boš tu zelo težko prepričal z raznimi prekmurščinami in germanizmi. Pa nočem izpasti napihnjen..

     • Bilderberg

      Ne drži. Tako Avstrijci kot Madžari (in celo Kanadčani) trdijo da so Prekmurci Vendi. V Ameriki imaš v Betlehemu Vendich Christian Church. Keith Jarret katerega starši so Prekmurci trdi da mu je mama vedno govorila da je Vendkinja in da govori vendski. A so si to Madžari in Avstrijci kar nekaj izmislili?! Narod dobi identiteto s prvo svojo knjigo. Prva je bila napisala v Prekmurščini in so s strani Franca Kuzmiča. Poglej malo kak jezik je to. Potem so imeli Prekmurci prvi prevod Svetega Pisma v slovenščino. Niti slučajno kakega šumnika in gre za staro prekmurščino. Toporišić in njegovi predhodniki pa so naredili umetni jezik. Sicer so na tem forumu številni venetologi ki me lahko potrdijo. A ti veš o teh stvareh več kot Avstrijci in Madžari?! Še Stalin je trdil ko je nameraval napast Jugo po ww2 da v to ni vključena SLO ker so na severu SLO Veneti!

     • viktorh

      “Čakaj čakaj čakaj čakaj.”
      Razumeti moraš, da neslovenec, tega ne pozna, ker pa hoče biti to, “zagazi”

     • viktorh

      Kaj češ, tako trdijo pejor-ji

 • Svobodnjak

  Ali ste vedeli, da so Jesenice danes pretežno muslimansko mesto? To pomeni, da je delež prebivalstva Jesenic večinski muslimanski. Koliko od tega je Slovencev? Bi rekel, da niti eden.

  • Peter

   A ni fajn, bo vlak Đesenajs- Lublana spet poln, ker se bojo vozil u Lublano molt. Prva likvidna povezava po sto letih.

 • viktorh

  Naj živi bratstvo in edinstvo.
  Zahvaliti se moramo titu in KPS, da so tako skrbno načrtovali in izvajali razseljevanje po celi bivši jugi. Slovensko primorje ni več slovensko, Ljubljana tudi ne.
  Enako so naredili z Istro, Dalmacijo….
  Res je to, ko nekateri pravijo, da je bilo nekoč lepše….Enopartijski sistem je omogočal nenadzorovane migracije. Bile so nadzorovane, ampak od…
  Žal, grenki spomini.

 • Svobodnjak

  Dragi bralcii nove24tv in pa predvsem uredniki in lastniki. Pravkar sem na RTVSLO branil mnenje, da je družina samo ena – mati+oče+otrok(ci). Zaradi definicije normalne družine sem bil brisan iz portala. Moj račun so enostavno odstranili in moje mnenje o družini je bilo tudi brisano. Brez predhodne najave ali pojasnila, zakaj.

  Napisal sem pa tole, ki je bil odgovor na drugega uporabnika:

  “Ne morem se strinjati s tabo. Normalna družina je vedno bila in vedno bo oče+mati+otrok(ci). Dedek, babica ali stric, teta niso del družine, ampak so sorodniki. Po mojem mnenju je še vedno štervilo normalnih družin v večini, homoseksualnih družin in ločenih družin je zelo malo, oziroma so v manjšini. Jaz imam normalno družino, vsi moji prijatelji imajo normalno družino, v bistvu poznam samo 2 človeka, ki družine nimata (ločeni starši) in nobene homoseksualne družine. Še verdno so normalne družine v večini, ostali ekscesi so v manjšini.”

  Apeliram na urednike tega portala – ta portal NUJNO potrebuje blogorijo, torej prostor, kjer lahko z javnostjo delimo svoja razmišljanja in svobodo govora, po vzoru RTVSLO.SI, ki imajo blogosfero in forum.

  To nujno potrebujemo, da nam ne bodo vzeli človekove pravice svobodnega govora, kot so jo meni.

  • Ruggedplant

   Ti vedno radikalnejši posegi v svobodo govora so jasno znamenje, da čutijo kako počasi izgubljajo oblast nad javnim mnenjem in ko bankrotirajo še državne firme, bo počasi utihnil tudi medijski propagandni stroj in takrat se bomo končno lahko začeli pogovarjati o pravi pluralni družbi iz katere bo zrasla demokracija. Več tem kot jih bodo zaprli, več uporabnikov kot bodo bannali, več kazni ki jih bodo policaji in npr. NZS spisali aktivnim državljanom, višje so delnice demokracija na slovenskem. Zato proslavljajmo vsaj tak ukrep v sili crkujočega rdečega zmaja.

  • Bilderberg

   V vsakem primeru brisanje zaradi napisanega mnenja na kulturen način, kaže na deviacijo in pristranskost državne medijske hiše. To je nedopustno. Pri njih sem sam doživel isto. Novinar se nima kaj spuščat v vsebino mnenja tega ki komentira, kaj šele da se določena mnenja in avtorje odstrani. V bistvu je cenzura in medijska manipulacija dandanes na RTV SLO še hujša kot je bila zadnja leta Jugoslavije.

  • viktorh

   Strinjam se s tabo. Splošno znano je kaj družina, po celi EU. Čudno, da pa priznamo, da je AG – DD, pa GmbH . D. o. o., ne priznamo pa, da je družina le ena.
   Le kaj bi rekli levičarji, če bi se jaz – hipotetično – odločil za mnogoženstvo. Takšne so moje želje in potrebe in vse lahko preživim.

 • Bilderberg

  Če je islamska skupnost tolerantna do radikalnega islama (nekega hudega odpora ni videt), kako bo potem katoliški svet reagiral na radikalne katolike?! Recimo mafijo?! Ta je že začela delovat. Pred džamijo odrezana svinjska glava in izraženo spoštovanje Putinu. Pred časom smo lahko tudi videli da Putin trdi da je Berlusconi za Italijo dober.
  http://svet24.si/clanek/novice/svet/5655a64d965d9/nemcija-v-afriko-posilja-svojo-vojsko

  • Ruggedplant

   Mafija so radikalni katoliki??

   • Bilderberg

    tudi ja.

    • Ruggedplant

     Danes si pa šaljivo razpoložen, vidim.

     • Bilderberg

      Zanimivo kako načeloma trezni ljudje lahko tako pristransko sodite. Odvisno kak je vaš interes.

     • Ruggedplant

      Moram reči, da že besedna zveza “radikalni katolik” zveni absurdno, ko pa jo uporabiš v istem stavku z mafijo, postane zadeva še bolj smešna. To tvoje odkritje me spominja na naše komuniste, ki so še pred uradno ustanovitvijo svoje radikalne stranke (ki je na oblasti tako ali tako že ves čas pod kodnimi imeni) začeli z retoriko o SDS-u kot skrajno desničarski stranki in ji pridajali pridevnike s katerimi sicer označujemo naciste in fašiste. SDS pa dejansko ni ne desna stranka, še manj pa je v čemerkoli skrajna, ampak en antipod so pač morali skreirati v ljudskih glavah, da je le to sklenilo uravnotežitev poiskati v levih radikalih.

     • Bilderberg

      Resnici na ljubo so komunisti veliko bližje tebi in tvojim kot meni :) Jaz en spadam v eno od njihovih frakcij ki so se razletele po celem SLO političnem prostoru. Se strnjam da SDS ni desna stranka saj ste bili prej Socialni Demokrati predno ste se prekrstili v Slovenske Demokrate. Socialni Demokrati so vsepovsod po svetu levica. Vi ste pač Popitova neostalinistična struja JU komunistov – ki ste izgubili v spopadu s Kučanovo liberalno strujo proevropskih komunistov in ga začeli v medsebojnem obračunu tolč na njegov način da ste šli še v večjo skrajnost v isti smeri.

     • Ruggedplant

      Ojojoj, Markeš, si to ti?
      Sam nisem član SDS-a (čeprav si v to sveto prepričan), večino časa sem bil krščanski demokrat, zdaj pa volim edino stranko, ki se še upa ostro po robu postaviti komunistom in če me imaš zaradi tega za SDS-ovega funkcionarja, ti kar izvoli, jaz pa te bom še naprej imel za simpatizerja komijev, ker pač napadaš edino nekomijevsko stranko. In ne, če si sredinec, nisi prav nič bolj desen od Viranta, Zokija, Cerarja, Drnovška in Tuerka, ki se imajo prav tako za sredince. Sicer pa sva zašla, tvoje izhodišče so bili radikalni katoliki, povej mi kaj več o tem :)

     • Bilderberg

      NSI torej. Ja zato pa trdiš da Katoliška vera ni ofenzivna in ne uvožena. Čeprav to veze nima z zgodovinskimi dejtvi. A sedaj me boš prepričeval da gre za avtohtono religijo?! Na nek način ste vsi isti in ste vsi pripravljeni lagat in zavajat – za svoj interes.

     • Ruggedplant

      Nikjer nisem napisal, da krščanstvo izvira iz Slovenije, samo pojasnil sem, da poganstvo nima s slovenskim narodom prav nič razen daljne zgodovine -torej manj pomemben faktor. Ne potvarjaj mojih besed, ker sem vse zelo jasno obrazložil.

      Nsi Bajukove in Hojsove smeri, če že hočeš.

     • Bilderberg

      Kakšno poganstvo?! To je žaljivka ki si jo je izmislil Vatikan za tiste ki niso hoteli past pod njegovo okupacijo. Sloven pomeni latinsko nasprotnik cesarja. Mi smo verjeli v stare slovenske bogove medtem koso Rimljani verjeli v cesarja in njihove starorimske bogove. Potem pa pridejo priseljenci iz Azije in nam razložijo da smo pogani?! Glede NSI. Samo enkrat sem šel na volitve po letu 91 in to na te ki so bile zadnje. Volil sem vas, ampak samo iz razloga ker ste svoj program prepisali iz mojih postov na forumu Finance. Nisem sicer impresioniran z vami. Z ostalimi ŽAL še manj.

     • Ruggedplant

      1. Ne gre za žaljivko
      2. Ni si je izmislil Vatikan
      Osebno prijateljujem s kar nekaj pogani, ki nimajo ničesar proti temu izrazu, saj tako tudi sami sebe poimenujejo. Poganstvo je pač izraz s katerim je najlažje poimenovati primitivna verovanja slovanov, severnjakov in keltov, ki so med seboj tako prepletena, da jih je pravzaprav težko razmejiti, skupno pa jim je to, da gre teološko za politeizem, pomešan z animizmom in panteizmom. Preko njih se je med ljudstvi razvilo kar nekaj pozitivnih vrednot in zato se je tako uspešno stopilo s krščanstvom – velika prelivanja krvi so si izmislili komunistični zgodovinarji, ki so hoteli katolištvo iztrgati iz slovenske identitete, da bi jo lažje zamenjali s svojo para-religijo (podobno kot trenutno počneš sam).

      Sicer pa: zelo državotvorno od tebe, kaj naj ti rečem.

     • pokvarjeniSvet

      ZDA sploh ni krščanska država….saj nimajo niti enega samcatega krščanskega praznika. Ti pa praviš, da si pravi kristjan, katolik.ZDA bolj temelji na zionizmu po Talmudu in satanizem je zelo razširjen v ZDA. Cerkev Satana je tam zelo močna kot nikjer na svetu in seveda imajo polno drugih random religij ki se širijo. Kako gre to skupaj obrazloži to ? xD (smeh).

     • pokvarjeniSvet

      Problem Ruggedplanta je, da je preveč pod vplivom ZDA…Sam je razkril, da je veliki podpornik krščanstva in katoliške vere….a ni to ironija in protislovje saj Amerika nima nobenega krščanskega praznika !! To imajo samo Evropske države. v ZDA prevladuje zionizem baziran na Talmudu med elito in tudi satanizem. Cerkev satana je zelo razširjena tam in celo določen tolpe kurijo ljudi za žrtvovanje kot nekje v divjini med primitivnimi plemenskimi zvezami. v ZDA je ogormno skupin nekih random religij ki se širijo. Tak, da krščanske vrednote in ZDA mi nekah ne gredo skupaj na državni ravni, razen seveda v pomenu prebivalstva in posameznika.

     • Bilderberg

      ne morem te prehvalit ++++++

     • Ruggedplant

      Za tvoje dobro te lepo prosim, da nehaš brat in youtubat teh blesavih teorij zarote, ker ti perejo možgane big time. Evropa je dobesedno prestolnica svetovnega ateizma. Na letošnji lestvici držav z največjim odstotkom ateistov na svetu, je med 18 vodilnimi državami kajr 10(!!) evropskih. Na 14. mestu je, če hočeš, Kanada, na 2. 3. in 6. pa Nizozemska UK in Nemčija – logično, zato pa tja tako množično derejo islamisti, naivčki brez poznavanja religije pa jih veselo sprejemajo v upanju, da bodo ti s svojo poceno delovno silo nahranili njihovo edino religijo (kolikor paradokskno se to sliši) – materializem. V Evropi je biti kristjan, sploh pa katoličan nekaj negativnega, skoraj zmerljivka kot cigan (tega najbrž ne veš, kerse sam v javnosti nikoli nisi zavzel zanj), v ZDA pa nekaj spoštovanja vrednega – preizkusi sam.

      Ko smo že pri tvoji obsesiji ZDA; Po raziskavi iz leta 2014 je v ZDA 70,6% prebivalstva kristjanov (66,3 milijonov med njimi je katolikov), Judov je 1,9%, ateistov pa 3,1%. Tvoje “zelo razširjene Cerkve Satana” ni na prav nobeni lestvici – gre za majhno sektico, ki je v 320 milijonski skupnosti opazna le raznim dokumentarnim raziskovalcem, ki potem napišejo članek ali naredijo dokumentarec o tem da ste lahko teoretiki zarot vsi impresionirani.

      Tako. Bi rad da ti še kakšen mit zrušim ali ugovarjaš, da podatki, ki sem jih pridobil z večih raziskav niso relevantni (napisali so jih kajpak po nareku NWO), ker si šel sam s svojim institutom popisovat in anketirat svetovno prebivalstvo ter prišel do popolnoma drugačnih rezultatov?

     • pokvarjeniSvet

      Si ti dobro prebral moj komentar ? zakaj ne kapiraš ??!! saj sem napisal na državni ravni nimajo toliko krščanskih praznikov kot Evropske države. Mogoče najbolj božič. ZDA so zelo sekularna država. Mogoče sem res pretiraval s Satanisti ampak jasno je da Bohemian Groove kjer se elita Amerike zbira izvajajo Satanistične obrede (moške krvavee orgije, kurjenje kresov in kričanje – zato so pa nekje na samem v gošah severne kalifornije in zastražene ful kot kaka vojaška baza)…imaš posnetke in konc koncev zakaj bi se pol skrivali če bi šlo za neko navadno druženje. Gelde prebivalstva sem pa napisal CITIRAM: ” razen seveda v pomenu prebivalstva in posameznika.” kar sem mislil da prebivalstvo pa je povečini protestansko- evangeličansko (ena od krščanskih vej), imajo tudi katoliške, baptistične in mormonske skupine (mislim da jehove priče). Ampak ne moreš po ustavi in na državni ravni primerjat ZDA in recimo Avstrije, Madžarske ali Irske…..Avstrija ima ogromno krščanskih praznikov kot DELA PROSTI DNEVI. Veliko krščanske tradicije isto tudi irska. Slovenije ne more primerjat ker mi smo ex komunistična država in še sedaj nas vodijo potomci in stari komunisti in tudi v Slovenskih medijih je zelo močna levičarska komunistično socialistična propaganda in zato je v Sloveniji toliko brezvezne vojne in sovraštva do krščanstva in njene kulture . Sam sicer ne hodim v Cerkev in nočem imeti preveč opravka z RKC (pač hodim na pogrebe svojcev in takrat je tudi maša in to je vse) ali s katerokoli ustanovo…čeprav imam vse katoliške zakramente ker sem iz štajerskega podeželja kjer je že tradicionalno bolj nagnjen na katoliško kulturo isto kot v Avstrijsko podeželje (Steiermark). Je pa že res da mogoče po procentih je v Evropskih državah več Ateistov in Agnostikov kot jih imajo ZDA, to ti dam prav !! Ampak na državni ravni so pa Evropske države manj sekularne kot ZDA…če upoštevamo krščanske praznike dela prostih dni.

      Recimo Madžarska je ustavno katoliška država saj je Orban v ustavo napisal da je Madžarska po ustavi Katoliška država in je zaprl meje pred migranti ki so večinoma muslimanski. Tak da madžrska je pomojem najbolj krščanska….oz najbolj katoliška država na svetu zraven nekaterih latinsko ameriških držav.

      Samo če pa pogledaš vzhodno Evropo Poljsko, Ukrajino in Rusijo tam je krepko več pobožnih ljudi kot v ZDA .v ukrajini se ljude tako ekstremno pobožni da se celo prekrižajo ko gredo mimo cerkve. V Ukrajini, Belorusiji in Rusiji so pravoslavci. In ironija ravno Putin je veliki podpornik Pravoslavstva (krščanstva in njegovih vrednot) v Rusiji. A si gledal intervju ki je rekel da bo zaščiti vse pravoslavne vrednote v Rusiji ?? zato pa je prepoveda gej,trans agender propagando. seveda ti tega ne veš če pa ti po glavi gre samo ZDA in samo njihovo mnenje in nič drugega. Smešno da ravno ti ki se izrekaš za pravega 100% kristjana in podpornika krščanskih vrednot….podpiraš po ustavi najbolj sekularno državo na Svetu ZDA….prav smejim se ti kako kontradiktorni si sam sebi.

     • Ruggedplant

      Daj no, kakšne maš. Zdaj ko sem ti dokazal, da nimaš prav po statistiki, si začel z nekimi državnimi prazniki – kakšno zvezo ima to s čimerkoli? Lepo je, da jih imamo, ampak to je samo zunanja maska v katero ne verjame nihče več – večina ljudi v Evropi sploh več ne pozna pravega smisla in ozadja cerkvenih praznikov, ampak jih zgolj zlorabljajo za prekomerno pitje in žretje in se jih seveda veselijo, ker jim ne bo treba v službo. To ne naredi državo nič bolj katoliško ali krščansko, prej je potuha. Koliko je kakšna država krščanska, vidiš po številu ljudi, ki so se v popisih ponosno opredelili s svojo veroizpovedjo, s številom nedeljskih vernikov, s številom prenosov maš na državnih radijih in televizijah, številom slovesnosti in prireditev, ki se prirejajo za verske praznike, s številom strank ali poslancev v parlamentu, ki se opredeljujejo za kristjane/krščanske demokrate, na kakšen način se obravnava krščanstvo v vsakodnevnih pogovorih, v medijih, kako konsistentno se piše Bog z veliko začetnico, koliko pozornosti se krščanstvu namenja pri pouku v javnih šolah, ali je dovoljen verouk v šolah, koliko funkcij v državi in medijih zasedajo javno opredeljeni kristjani in tako dalje. Ameriška ustava je res zelo univerzalna in kot zgled demokracije ne favorizira nobene skupine, ima a pa njihov sistem vseeno 2 prvini, ki juh drugje po svetu ni in sta neskončno pomembnejši od že omenjenih zbanaliziranih državnih praznikov – napis “In God we trust” na nečem, kar ljudem dandanes pomeni največ – denarju in pa priseganje na resnico z roko na Bibliji. Mimogrede, celo Obama je moral priseči na bibliji, čeprav bi mu morda bil bližje kakšen Marxov kapital ali Koran. Ampak tradicija je tradicija in ta tradicija daje zgled državljanom, da ne glede kako različni so si v prepričanjih, vedno obstaja nekaj, ker je nad njimi in jih povezuje.

     • pokvarjeniSvet

      Ta moto in god we trust in celo na denarju piše je ena navadna farsa haha dejansko je sramotno ker se norca delajo iz Boga, ker dajo to na denar ki je lepi simbol krvavega petrodolarja koliko ljudi je umrlo nasilne smrti zaradi tega, koliko sranja in trplenja se dogaja.

      prisega na biblijo ? v čem je zdaj bolj krščanska od ostalih ?

      Pa ti sploh veš da so ZDA nastale na prostozidarskih temeljih in načelih si videl tisto slavno sliko masonarije, kjer je slikan George Washington (mason) evo ga xD http://www.thefederalistpapers.org/wp-content/uploads/2014/01/freemason_washington.jpg

      ZDA so najbolj sekularna država na celem svetu !! Masoni, prostozidarji po slovensko so bili ustanovitelji ZDA…ti pa tukaj strelaš kozle kako je to vse krščansko hahaha je res da je še trenutno najbolj vodilno po številu opredeljenih krščanstvo. Ampak to večino ima skoraj vsaka Evopska država predvsem Vzhodna Evropa države višegrajske skupine ukrajina Rusija in Belorusija. Tudi Irska je zelo krščanska katoliška saj veš da so skozi trenja na irskem med Katoliki in Protestanti. Irci jemlejo Katolištvo kot glavno lastnost Irske narodnosti in države.

      Masoni so pa tisti ki so nasprotniki cerkve in krščanstva saj imajo svoje rituale neke vrste podobno kot Satanisti. Pozanimaj se malo o njih kdo so Freemasons pa boš videl.

      In ne Prostozidarji niso MIT ! poznam punco kjer je njen foter prostozidar v eni izmed Slovenskih lož.

      Sicer pa vseeno. Hotel sem ti samo dokazati, da se motiš, samo ker si pač fanatičen Ameroljubec pač nočeš uvidet kar je res in kar ni.

      Sploh nevem kaj delaš v tej Evropi (kjer je zadnje čase vedno več nasprotnikov amerike) če so ti tako ZDA všeč, kupi si letalsko karto pa srečno čez Atlantik.

     • Ruggedplant

      Sicer ne vem kaj sploh še razpravljam s tabo, ker že ves čas telebaniš eno in isto mantro o svetovni zaroti, prostozidarji in ostalimi paranoidnimi pravljicami, ki jih noben strokovnjak ne jemlje resno, so pa super material za razne rumene dokumentarce na TV-ju. V vsakem odgovoru imam upanje, da boš povedal vsaj nekaj svojega izven nabora tipičnih dogmatičnih predpostavk zarotnikov, ampak se to preprosto ne zgodi.

      Z denarjem ni nič narobe, če ga uporabljaš tako da služi on tebi in ti njemu – da torej priznavaš avtoriteto, ki je nad materialnim. Tudi socialisti (antipol komunistom) ste prav tako mahnjeni na denar kot materialisti, le da so si ga prvi prislužili, vi pa bi ga pridobili s “prerazporeditvijo” (krajo).

      Zaenkrat mi nisi uspel protiargumentirat niti ene postavke iz vseh naštevanih lastnosti krščanske države, v vsakem komentarju pa znova in znova dokazuješ, da ne razumeš najbolje o čem se pogovarjava. Tako Rusija kakor Belorusija in tudi Irska, so tipične države, kjer se ljudje sicer brez zadržkov prištevajo med kristjane, ampak žal v veliki večini le v zunanjem smislu (o tem sem govoril že v prejšnjem komentarju), torej v smislu kulture, zunanje identitete naroda. Rusi, s Putinom na čelu so po večini še vedno komunisti (čisto zanikanje Boga), pravoslavje pa imajo le za zunanjo značko s katero se navzven identificirajo. Še en lep primer so omenjeni Irci, ki mimogrede na prej omenjeni lestvici zasedajo 17. mesto med najbolj ateističnimi državami na svetu. Meni je jasno zakaj, tebi najbrž ne bo.

      Svoje mnenje glede Amerike sem ti na tem forumu razložil že vsaj trikrat in nima smisla ponavljati, ker opažam, da nisi med najbolj pozornimi pri branju – že vnaprej se odločiš za etiketiranje in samo čakaš na to, da oddrdraš svoj odgovor (ki je prav tako vnaprej pripravljen in redko on topic), žal te tako vidim.

      Kar se tiče Evrope in zakaj sem še tu – zato da se borim za ohranjanje njene prave identitete in opominjanje ljudi naj ne sklepajo paktov s hudičem – Slovenci z Jugosi in Rusi naprimer, Evropejci pa očitno kmalu enako.

     • pokvarjeniSvet

      Torej ti zanikaš obstoj prostozidarskih lož ?? pa grem se stavit s celim premoženjem da obstajajo v resnici komot !

      CITIRAM:
      le da so si ga prvi prislužili, vi pa bi ga pridobili s “prerazporeditvijo” (krajo).
      ————————————————————-
      kdo mi ?? me etikiraš ? jaz nisem komunist sem jasno povedal, zato tudi ne maram zionistov/globalistov ki so leta 1917 ustvarili in financirali komunizem v Rusiji. In zato tudi nisem za novi svetovni red ki je čisto identična kopija komunizma, pač na višjem nivoju. Pač če tega nočeš ali nisi sposoben uvideti – ti jaz ne morem pomagati.

      CITIRAM:
      Rusi, s Putinom na čelu so po večini še vedno komunisti (čisto zanikanje Boga), pravoslavje pa imajo le za zunanjo značko s katero se navzven identificirajo.

      —————————————————————-

      spet posploševanje in nekaj na pamet ane in ti pol meni očitaš, da jaz nimam argumentov. Pol pa podaj zakaj po tvojem mnenju je Putin in večina Rusov komunistov daj primere in argumente. Si sploh bil kdaj v Rusiji, Poljski, Madžarski, Belorusiji ali Ukrajini, da lahko kar preko ameriških filmov to rečeš ? To je pol isto kot da rečem da vsi američani so debeli mcdonalds fani in so vsi neumni in glupi in ne znajo ne matematike, fizike, geografije…ipd če bi bil tako kot ti in gledal en propagandni film in posploševal od zgolj enega primera ali par primerov, tako kot ti očitno gledaš ameriške propagandne filme pol pa misliš, da poznaš vso resnico.

      CITIRAM:
      že vnaprej se odločiš za etiketiranje in samo čakaš na to, da oddrdraš svoj odgovor (ki je prav tako vnaprej pripravljen in redko on topic), žal te tako vidim.
      —————————————————–
      kaj to ti mene po sebi sodiš ? od kod tebi take glupe ideje, da imam jaz vnaprej odgovore pripravljene a je to sploh mogoče ? no jaz osebno še to nisem naredil, da bi odgovoril na post, dokler nisem prebral celega posta od nekoga ki mi piše.

      Glej glede krščanstva tudi ne mislim več debatirat s teboj ker pač ne moreš gledati širše in skozi nekaj na pamet si ti sploh kdajkoli obiskal katerokoli drugo državo kot ZDA, da vlečeš takšna prepričanja ?

      No pa saj ni važno, niti me ne briga, če sem iskren, glede tega.

   • viktorh

    Vidiš, tudi tu je podobno…

    • Ruggedplant

     Vidim. Sem bil prepričan, da se kolega Bilderberg malo šali, pa se očitno ne. Čudno, na določenih temah tako pronicljiv, na določenih pa kot kakšen rumenotiskani Dan Brown ali Michael Moore.

     • Bilderberg

      Ne dopuščaš možnosti da tvoj intelekt ne doseže določenih višav?!

     • Ruggedplant

      Vsekakor dopuščam. Ampak prej zahtevam dokaze utemeljene vsaj na logiki, če že ne na dokazih. Priznam pa, da sem zelo alergičen na rumeni tisk, nekakšno ljudsko psevdoznanost in pa tisočkrat slišane multiplicirane teorije zarote.

     • Bilderberg

      Viktor se je sedaj razkril da sodelujete in da je agent. Za razliko od vas jaz tu pišem iz iskrenih domoljubnih razlogov ne pa zaradi osebnih interesov.
      Glede rumenega tiska. Malo smisla za humor ti nebi škodovalo. Orkar vam je kardinal Frater v bolnišnici, nimate več enega samega pronicljivega pisca na forumu. Samo par agentov.

     • Ruggedplant

      Je bilo to slučajno namenjeno meni?

     • Bilderberg

      Tudi. Da sta z Viktorjem povezana je več kot očitno. Način kako on reagira na moje pisanje pa razkriva strankarskega agenta – ki dežura na forumih.

 • eno

  Cerar in Pahor, ali sta predsednika, ali ne ?

  ALI BOSTA NAPRAVILA RED IN ZAŠČITILA SLOVENIJO IN SLOVENCE, ALI NE ?
  PREDSTAVNIKOV, KI NE NAPRAVIJO ZA SLOVENIJO IN SLOVENCE NIČ, AMPAK JIM JE SAMO DO LASTNE SLAVE IN VELIKIH PLAČ, SLOVENCI NE RABIMO!

  ODLOČITA SE !!!

 • babicagrenajug

  Tukaj je video. Nekdo odspodaj povprašuje po povezavi.
  https://www.facebook.com/100009034247116/videos/1519465588364568/

 • hibernacija

  Kakšno bo razmerje je odvisno le od vse sorte vernikov, še posebej od katolikov, ki prevladujejo. ATeisti k temu razmerju, ker smo pač neverujoči , ne bomo nič prispeval!?

 • viktorh

  Anja Dangubič napiše: “Se lahko hude napovedi slovenskega muftija, da bo čez 20 let Slovenija večinsko muslimanska, uresničijo?
  Res je zastrašujoče, če pomisliš, da se nam to lahko zgodi. Še huje pa bi lahko bilo, da bi se zaradi tega ustanavljale nove stranke in na ta način v parlamentu dobile večino… Opoldne bi se vsi morali klanjati….
  Zame je bolj zaskrbljujoče, če prebivalec Slovenije /ne vem, če je njen državljan, še manj, da je katolik/, napiše:
  “Islamizacije Slovenije je daleč od najhujšega scenarija, ki se Sloveniji lahko zgodi, če se ne znebimo javnih parazitov.”
  Državljan Slovenije, zavedni Slovenec, ne more napisati kaj takšnega. Ali se res ne zaveda, da ti “paraziti” skrbijo za uresničevanje njegovih ustavnih pravic, potreb. Da skrbijo za njegovo zdravje izobraževanje, da skrbijo za njegove otroke. Da nam ti ljudje zagotavljajo razvoj slovenske kulture, pravico do rabe materinščine, kulturne dediščine, pravico do svobode izražanja – pisanje, govora.
  Žalosten in zgrožen se, če bi kdo resno mislil tako kot je napisal.

  • Ruggedplant

   “Ali se res ne zaveda, da ti “paraziti” skrbijo za uresničevanje njegovih
   ustavnih pravic, potreb. Da skrbijo za njegovo zdravje izobraževanje,
   varnost, svobodo, da skrbijo za njegove otroke. Da nam ti ljudje
   zagotavljajo razvoj slovenske kulture, pravico do rabe materinščine,
   kulturne dediščine, pravico do svobode izražanja – pisanje, govora.”
   Čakaj malo, tu ne govorimo o nemškem, ampak našem javnem sektorju, kjer vlada dobesedna negacija zapisanega. Ali pa morda nisem zaznal ironije?

   • viktorh

    Če so tudi tebi večji problem “paraziti” v javni upravi kot eventualna “Islamizacije Slovenije”, potem je škoda časa za pojasnjevanje.

    • Ruggedplant

     Tega nisem rekel, absolutno ne. Ampak zavoljo poštenosti, sem moral vzeti pod drobnogled citiran del komentarja, ki bi ga sicer z veseljem “všečkal”, ampak ko sem prišel do tega dela se mi je kar stemnilo.

     • viktorh

      Hvala.

     • Bilderberg

      Seveda se ti je stemnilo ker te je osebno prizadelo. Sit lačnemu namreč ne verjame. Ampak to boste še verjeli. Tudi doživeli. Ne bo tole trajalo v nedogled. Ni nemogoče da bo nekega dne narod skupaj z radikalnimi islamisti krenil v osvobodilni boj napram vas.

   • Bilderberg

    Kar si napisal – resnica je točno nasprotna temu. Vse kar si navedel laufa boljše v državah kjer javnih parazitov ali ni ali jih držijo na kratko. Pri nas pa uničujejo in državo in narod. Nismo slučajno med najslabše funkcionalno pismenimi narodi sveta in imamo eno od najslabših in najdražjih zdravstvenih storitev na svetu. Romunija nas tu recimo daleč prekaša.

    • Ruggedplant

     To drži, ampak javni sektor je v primerjavi z islamizmom le bolhica na ogenj bruhajočem zmaju. Ksreči skupaj ne bodo nikoli nastopili (čeprav je pri nas tudi nemogoče mogoče)

     • Bilderberg

      Ni res. Očitno ne delaš v privatnem sektorju da takele pišeš. Sicer bi trdil nasprotno. kdor je doživel to vaše početje na svoji koži, trdi da česa hujšega še v zgodovini sveta ni bilo. Še več kot 100 let stari slovenci, tudi preko TVja trdijo da ne pomnijo da bi kadarkoli bilo tako slabo. torej?! Tebi je očitno dobro!

     • Ruggedplant

      Dokler boš pisal takšne insinuacije sva zaključila. Nimam pojma kdo je Viktor in on ne kdo sem jaz, zato lahko svoj paranoidni um daš za nekaj časa na hladno. Tudi ne sodim v javni sektor in prav iz vseh mojih komentarjih gospodarskega področja boš videl da lajaš v napačno drevo. Sicer pa nimam pojma zakaj ti sploh razlagam očitne stvari – kakor rečeno, dokler boš provociral z nepreverjenimi neumnostmi, se nimava več o čem pogovarjati.

     • Bilderberg

      Lej jaz te nisem silil da me spremljaš in odgovarjaš na moje poste. Jaz tebe sicer niti opazil nebi.

     • viktorh

      So komentatorji – demokrati

      Ne pustimo in ne dovolimo si, da nas
      sprovocirajo skrajneži – provokatorji.

      Smo na prvem demokratičnem portalu,
      ki je načelen in dosleden pri svojem pisanju. Zato smo lahko ponosni in
      verjemimo, da bo takšen tudi ostal.

      Ne odgovarjamo na provokacije, pustimo jim, da puščajo svojo sled in se
      sami med sabo smešijo. Kmalu se bodo naveličali in zapustili portal.

     • Bilderberg

      Dajte se agenti strankarski javni delavci kar organizirat. Ker težki časi vas čakajo.

     • viktorh

      ..pejor, ignore..

     • Bilderberg

      A v Kuvajtu svojim ne dovolijo živet? Take počno samo SLO javni paraziti. Kako se z rubeži spravljate na reveže, tega niti SS ni počel.

   • Bilderberg

    Radikalni islamisti imajo sicer za nas čudno fore zaradi navodil Korana ampak če se tistega držiš, ti dovolijo živet dokaj solidno. Pri vas pa pravila niso jasna in ljudem plenite ne glede na to ali se trudijo držat se vaših zblojenih pravil igre ali ne. Da lažirane zgodovine in podobnega ne omenjam. Vi ste večje zlo od njih!

    • Ruggedplant

     Kdo pa smo MI?

     • Bilderberg

      Javni paraziti in podobni. Ki živite iz proračuna ali od poslov z državo ali državnimi podjetji.

     • Ruggedplant

      Še enkrat – MI ??

     • Bilderberg

      Lej več kot očitno je da sta z Viktorjem v navezi in da on tu deluje interesno politično v interesu javnih parazitov. In o ne levaških!

  • hermes123

   Žal ima prav. Če tej trditvi tako ostro nasprotuješ pomeni, da, ali si javni parazit, ali pa nimaš stika z njimi. Ti paraziti skrbijo vsakodnevno za NE-uresničevanje mojih ustavnih pravic, za njihove potrebe skrbim jaz in to pod prisilo. Svoje zdravje jim zaupajo samo tisti reveži, ki si ne morejo privoščit dobrega zdravljenja, o varnosti bomo govorili malo kasneje, ker zaenkrat imamo srečo, da nihče na tem svetu ne ve za nas in imamo posledično še relativni mir. Pripombo o svobodi bom ignorirala, ker je totalno deplasirana v tej “državi”. Svoje otroke pa imam preveč rada, da bi jih zaupala tem javnim parazitom. Ostalo pa sploh ne bom komentirala, ker mi gre na smeh.

   • Bilderberg

    Po mojem nima smisla razpravljat z agenti ki so tu zato da branijo svoje javnoparazitske cehovske interese. Se pa seveda strinjam s tabo v celoti.

   • viktorh

    Čestitam k tvoji samozavesti in lahkomiselnosti.
    Nedvoumno torej trdiš tudi ti:
    “Islamizacije Slovenije je daleč od najhujšega scenarija, ki se Sloveniji lahko zgodi, če se ne znebimo javnih parazitov.”
    Želim ti, da bi se v prihodnosti dobro počutila v islamu, ki bo napravil red v javni upravi in nagnal “parazite”.
    Lep večer še naprej.

    • Bilderberg

     Vsaj živeti ji bodo pustili. Tvoji ji tega ne dovolijo.

     • viktorh

      pejor, ignore..

 • hibernacija

  Bolani uni razglasijo kalifat, pa je panika. Par opranih ekstremistov nagnusen in strahopeten način se spravi na nedolžne, pa smo v vojni. Enzblojen mufti sine provokativno knapoved, pa eni že vidijo apokalipse. Očitno so pri sejanju panike pri nekaterih uspešni!?

  • Mitra Purusha

   zgodbe o turških ropanjih, zasužnjevanjih in brutalnih pokolih še danes odmevajo iz ust naših babic, prababic. Gre se prej za kulturo, katere se ljudje bojijo ali je ne marajo. Tudi jaz ne maram šariatskega “prava”, zob za zob, obglavljanja, kamenjanja, ko nedolžne ženske po posilstvu še potem zaradi “sramote” kamenja cela vas. Povej mi v čem konkretno so ti ljudje “boljši” od nas in zakaj se jih nebi smeli bati? To ti pove čista logika, stara kot je star človek. Nevem zakaj stvar toliko olepšujete, ko direkt vidiš, da je število posilstev npr. na Švedskem, Švedsko potisnilo na sam vrh v svetu, da se te številke zvišujejo s povečevanjem migrantom tudi na Finskem… Stvar je torej povezana, koherentna. Se to dogaja pri nas med muslimani in Slovenci? Niti ne… Zakaj, ker bošnjaška kultura ni takšna kot je npr. arabska kultura .Te se moramo bati in ne samega “Islama”. Islam jim je samo IZGOVOR za dosego ciljev (potešitev nagona)…

 • Jelen

  Ker je izsek videoposnetka, objavljenega na omrežju Youtube, vzet iz
  konteksta, smo pobrskali po arhivih in preverili, kaj in v kakšnem
  kontekstu je mufti pravzaprav govoril.

  Tisti, ki so si ogledali celotne Odmeve (objavljamo jih spodaj) in pogovor voditelja Slavka Bobovnika z omenjenim muftijem, so pred tem slišali še naslednje besede Grabusa, ki so se verjetno navezovale na zgornji izsek:

  »/…/
  Ne bomo dovolili tega, da nam vedno govorijo, da smo vsi enakopravni
  pred zakonom. Ko pa pridemo mi in poskušamo doseči določene pravice,
  potem čakamo več kot 40 let na to. Veliko je primerov in mislim, če
  hočemo graditi resne družbene odnose, potem moramo govoriti tudi o tem,
  kakšni so problemi, s katerimi se soočajo tudi mlajši ljudje, ki imajo
  slovensko identiteto in so muslimani. Mi smo starejša generacija.
  Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si
  zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina
  muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji. In zato je zelo
  pomembno za širšo družbo, da razume, za kaj sploh gre, ko govorimo o
  islamskem kulturnem centru in naši identiteti v Slovenji.«

  • Osti jarej

   gospod mufti naj se nauči jasno in konkretno izražati,kajti zgoraj citirano je moč razumeti edino tako,kot je zapisano v naslovu tega članka….žal.

 • Jelen
 • sunday

  seveda se te napovedi lahko uresničijo, glede na intenzivnost nebranjenja slovenskih meja in vsega kar je slovensko bo to verjetno že prej!! zahvalimo se lahko samo izdajalcem naroda, to so : ta vlada in neinteligentni ter nerazgledani opranoglavci, ki so jo volili!!

 • pokvarjeniSvet

  Saj nato računajo s podporo komunistov, liberalcev in globalistov.

 • južnificirana_si

  koliko pa je bilo slovencev komunistov leta 1945, da je slovenija leta 1945 uvedla komunizem?

 • sunday

  ne glede na ksenofobe ali na kakršne koli fobe ali file je dejstvo, da nas bodo zbrisali kot narod in državo. Slovenci smo skozi stoletja oz. tisočletja uspeli preživeti razne zavojevalce, izdajalce, apetite, potujčevalce itd, itd.. in ohraniti svojo identiteto, čeprav so nam vladali tujci smo uspeli obdržati svojo kulturo seveda so na nas delovali tudi vplivi drugih, vendar do konca usodno ne, tokrat je drugače saj nam džamijo gradi tujec v naši državi (zokan je tujec v slo.) za tujce ki so se k nam priselili, jutri nambodo vladali. Skozi vsa ta stoletja nam je torej uspelo ostati živi in to zato, ker nismo imeli izdajalcev za voditelje!! Še tujci so nam v zgodovini vladali boljše (npr. marija terezija) kot nam vladajo ti danes, niso samo narodu jemali apmak so ga izobraževali in ohranjali tradicijo in navade -ta oblast nas hoče uničiti tako kot narod, družbo ali državo!!

  • Bilderberg

   Če smo realni smo obstali samo zato ker so nas ščitili rimljani pa nemško in madžarsko plemstvo. Pa avstoogrska čeprav se ji očita da nas je želela iztrebit ampak ni res saj nam je dala avtonomijo itd. Sedaj ko nas več nihče ne varuje nas bodo pa uničili domači javni paraziti na način da bomo izginili iz zemljevida sveta.

   • Mitra Purusha

    Avtonomijo so nam vzeli ravno Bavarci preko Frankov, zaradi pakta z njimi, ker so si rešili riti pred Obri / Avarji… V zameno so morali sprejeti krščansko vero, kar je izbrisalo ne le originalno karantansko zgodovino in večino kulture (vse druge ostanke, npr. tradicijo praznikov so vsrkali v judokrščanstvo), artefakte iz obličja zemlje, tudi pečat je pustilo na vseh nas, med drugim pa so pogermanizirali več kot 3/4 originalnega teritorija. Staroverstvo, sploh veste kaj je (še) to? Da dam povem eno pesem na to temo (staroverstvo se je med drugim ohranilo vse do 1. svetovne vojne, zadnji svečeniki pa so “Izumrli” v 60. letih prejšnjega stoletja)… ” Na oknu deva je slonela,

    ki komaj šestnajst let je štela,

    na glavi šest je kit imela,

    na levo tri, na desno tri.

    Po polju pa nekdo prihaja,

    ki čisto s tujega je kraja,

    pod nosom šest se brk mu maja,

    na levo tri, na desno tri.

    Klobuk si doli z glave sname,

    pod oknom se ljubezen vname,

    dekletu šest poljubčkov vzame,

    na levo tri, na desno tri.

    Očetu se hudo zameri,

    ker živel je po STARI VERI,

    fantičku šest klofut odmeri,

    na levo tri, na desno tri.”

    • Bilderberg

     Zanimivo. Hvala za to izčrpno razlago.

 • razerznak

  mislim da nebo nič z tem ker ko bo poknil so musliji na zelo slabem v eu,

  • Bilderberg

   Ma ja. V bistvu je njihove eksistenca v EU in na bližnjem vzhodu odvisna od naše dobre volje. Zaenkrat. Ampak če se bomo še naprej igrali tolerantne, se bo pa sčasoma razmerje sil spremenilo.

 • Vrhovnisodnik

  Če bomo mel take mlahave vlade, kot je ta, je vse možno.

 • Andrej

  Glejte, novinarji (pod pogojem, da razumete slovensko): če je
  mufti res izrekel točno tako, kot ste napisali – “zaradi slovenskih
  državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske
  skupnosti v Sloveniji” – potem to pomeni, da bodo čez 20 let večino
  islamske skupnosti v Sloveniji sestavljali slovenski državljani. (Ne pa,
  recimo, državljani Bosne, Kosova itd.) Nobenemu pismenemu ta stavek na pomeni, da bo čez 20
  let večina Slovencev muslimanov. Ampak to pač ne pomeni, da novinarji na
  Nova24TV razumejo in znati pisati slovensko. In na tem citatu ste utemeljili
  svoj članek?

  • babicagrenajug

   Hej, z vsem spoštovanjem, ta gospod Mu..ti ali kako že, spada v skupino priseljencev, ki se že privzeto izražajo med vrsticami, saj jim vera, ki še zdaleč ni kompaktibilna z našo ustavo, drugače niti ne dovoljuje. Torej, če se gospod že odloča za TV show, potem je močno zaželjeno, da se izraža jasno in razumljivo. To še posebej v obdobju, ko nekateri žalujemo za številnimi žrtvami teh islamskih junakov, in obenem ne moremo več v miru na cesto, na kavo, v gledališče.

   • Andrej

    Ja, saj se je izjasnil popolnoma jasno in razumljivo. Ne doumem, v čem naj bi bila nerazumljivost ali nejasnost njegovega zgornjega stavka. Razen seveda za zblojene poslušalce, ki so že vnaprej prepričani, da je moral misliti nekaj drugega, in potem iz te svoje lastne ideje napredejo tri strani dolgo štorijo – o ničemer.

  • Bon Lavdon

   To je stara udbovska metoda: Na željo ljudstva bodo napadli “sovražnika” z lažnivo, navidezno in protislovno obtožbo. Ko se bodo na ta drek nalepile vse muhe, se bo obtožba sama zrušila v svojo ničevost, pospravili bodo in drek in muhe, čas za RESNIČNE OBTOŽBE bo minil in “sovražnik” bo vnaprej dihal čistejši zrak. Prebujanje Naroda je počasno in mukotrpno opravilo…..

 • xtc

  Grabus je le malc po svoje napisal tisto ,kar je sporočil Slovencem; “Convert or die”.
  Dručače si te trditve ni možno razložiti logično.

 • janez zorman

  Slovenija je absolutno RIMOKATOLIŠKA:

  • Mitra Purusha

   Glede na to, da se je staroverstvo (originalna vera) v Sloveniji ohranilo vse do 1. svetovne vojne in se ga je zatiralo, ravno pod krščanstvo, bi bilo pravično da bi upošteval tudi vsaj tiste, ki se še trudijo ohranjati staroverstvo, vsaj v nekih ostankih, če ne vsaj neo-politeiste in vsaj raziskovalce, pisce, pisatelje, poete, likovnike in druge umetnike, naravovarstvenike, tudi agnostike, ki so s to vero in verovanjem povezani in ki tudi poskušajo iz samega krščanstva izluščiti/razbrati staroverske elemente. Zato se s stojim komentarjem nikakor ne morem strinjati in se mi zdi to žaljivo.

 • Feriss.H

  NA ZAČETKU nisem bil dovolj pozoren na tole SLOVENSKI MUFTI -??? Kakšen SLOVENSKI, po neki logiki bi lahko bil MUFTI V SLOVENIJI. Slovenci nismo Muslimani in Muslimani niso Slovenci, razen nekaj neuravnovešenih ki zaidejo na ono stran, in Islam ni Slovenska religija ali norost, imamo dosti drugih anomalij, brez še te exotične.

  • karlina

   Se bojim,da se bo Slovenija kmalu imenovala YUGOSLOVENIJA.

   • Slovenija moja dežela

    začelo se je z bratstvom in edinstvom,…

  • plamen100

   Še nisi slišal? Izumili so nov izraz “Slovenski musliman”, to so vsi slovenci ki prevzamejo njihovo vero in njihovi potomci rojeni v Sloveniji, no po njihovem tolmačenju. Potem bi moral obstajati tudi pojem slovenskega katolika, slovenskega pravoslavca…. S tem poudarjanjem tega Muslimana pa si oni že počasi prisvajajo naše ozemlje, ker potem bo muslimanska šola, muslimanska gimnazija, muslimanska krajevna skupnost, muslimanska občina…in na koncu nas bodo zaradi mišjega razplojevanja premagali mi bomo pa delali, da bodo oni dobili dobre denarje za svoje otroke!

 • karlina

  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/nedalec-od-nas-elma-21-nacrtovala-samomorilski-napad To si preberite, dobro, do konca in potem povejte, zakaj nas ne bi smelo skrbeti.

 • Mitra Purusha

  Staroverstvo je edina resnična, originalna vera Slovencev, oz. slovenske kulture. Krščanstvo je le “vsrkalo”, ukradlo te elemente, vero v božje. Niti beseda Bog in Božje ni imelo originalno opraviti nič z judokrščanskim Bogom, saj je beseda zelo stara in izvira iz starodavne besede Bhagavat (bogastvo, uboštvo, torej nekaj kar je “onkraj statusa” revščine ali samega bogastva), pomeni sledenje (u-bog-anje) dol. normam, zakonom. Islam v Sloveniji nima prihodnosti, razen povečevanja števila tujcev in njihove natalitete.

 • Menko2810

  Zakaj me ne preseneča, da je večina spreobrnjenih žensk? Že v Jugi so se silno rade dajali dol s čefurji. To imajo v genih. Žalostno a resnično. Pa preden začnejo ženske replicirat na to, prosim, da pišejo samo tiste, ki še niso sexale s čefurjem

 • Maja

  v komunizmu je bila tudi Slovenija bolj varna pred verskimi norci…demokracija jih pa ustvarja.

 • dr Janez Sveti

  Srbi so dokazali, da se procent lahko v nekaj dnevih zelo spremeni…navzdol.
  Dr Janez Sveti statistik

 • tramal

  Če slovenci sovražijo katolike bodo pač muslimani postali.Komunajzerji se že na veliko učijo koran in prestopajo v islam

 • Janez Francl

  LAHKO VENDAR SAMO PREKO MUŠICE ŠMAJSERJA !

 • plamen100

  Glede na to, da si svoje države itak ne zaslužimo, katolikov ne maramo saj je 70% slovencev levo usmerjenih, je potem isti k… da vsi postanemo muslimani in bomo lahko potem vsaj odkrito s tajkuni obračunali!!!

 • Bon Lavdon

  Mnogo se tu piše o tem, kaj je slabše: islamizacija Slovenije ali zajedalci v Javni Upravi. Ciničen in pesimističen pogled na to bi bil primer vzet iz narave: Gniloba ubije in razkroji truplo. Ko skoraj ni več kaj odgniti, se čez kadaver razlezejo plesni in goba. Kaj je boljše!?? Oboje najbrž priča o zdravstvenem stanju naroda. Tisti, ki so zagrešili nepopisen zločin nad slovenskim narodom med in po II SV, enostavno ne bodo dovolili, (dokler imajo moč odločanja), da se ta narod ponovno pobere na noge in vrne udarec njim in njihovim otrokom. Pred osamosvojitvijo so množično naseljevali pripadnike jugoslovanske SDV iz južnih republik, posebno v obmejnih dolinah. Potem so omogočili prodajo strateških firm našim smrtnim sovražnikom in preko podkupljivih nižjih uradniških struktur povabili v Deželo vse mafije sveta. V trenutni situaciji bodo poizkušali vse, da vzpostavijo “žep” za skrajneže iz muslimanskega sveta. Otroku mora biti jasno, da je na delu vedno isti vzorec. Eden bistvenih ciljev Kominterne je bil izkoreninjenje krščanstva v deželah, kjer je vzpostavila svojo oblast. Pri tem so bili tako uspešni, da danes na blogih ne smeš več niti omeniti našega Odrešenika in Gospoda Jezusa Krisusa, imena, ki zgodovinsko, eshatološko hkrati odgovori na toliko vprašanj, imena, katerega neskončne moči se zaveda vsak resnični Kristjan. Versko osiromašeni in dezorientirani, pol ateistični Slovenci proti fundamentalističnim Muslimanom, ki Islam ne jemljejo samo kot versko izročilo, ampak tudi kot svojo identiteto, (sploh na dolgi rok) nimajo, ampak absolutno nobenih možnosti. To, da Nedžed Grabos zaenkrat širi smešno, spiritualistično verzijo Islama, je popolnoma v skladu z Qur-An-om. Tam popolnoma natančno piše, kako se morajo obnašati Muslimani v deželi, kjer še niso dosegli premoči, tako v številu, kot sicer, in kako so se dolžni vesti, ko po številu in sicer nadvladajo domače prebivalstvo. Kaj smo izgubili, ko smo skoraj prostovoljno zapravili pomoč neskončno močnega Jezusovega imena, bomo Slovenci spoznali, ko bomo Grabosu ponižno plačevali “džizijo”! Kar se mene tiče, bi moral vsak Slovenec, vsak Kristjan prebrati Qur-an, dosti bi bilo enkrat, ampak takrat pa od platnic do platnic. Potem bi nam bilo jasno, kot beli dan, kaj je mislil prerok s tem, da bo vsak Kristjan, ki bo po svoji volji zapustil Gospodovo mizo, prisiljen v ponižanje, da bo jedel satanov izmet!

 • Bon Lavdon

  Še enkrat………začetek slovenske asimilacije je tule: “nebi” se pravilno slovensko napiše “ne bi” in “nevem” se pravilno slovensko napiše “ne vem”! Komur se ob “nevem” ne vzdignejo lasje ali/in pritisk, je v bistvu že asimiliran! Grabos samo še pobere čike……

 • Bon Lavdon

  Bon Lavdon • eno minuto nazaj

  Mnogo se tu piše o tem, kaj je slabše: islamizacija Slovenije ali zajedalci v Javni Upravi.
  Ciničen in pesimističen pogled na to bi bil primer vzet iz narave: Gniloba ubije in razkroji
  truplo. Ko skoraj ni več kaj odgniti, se čez kadaver razlezejo plesni in goba. Kaj je boljše!??
  Oboje najbrž priča o zdravstvenem stanju naroda. Tisti, ki so zagrešili nepopisen zločin nad
  slovenskim narodom med in po II SV, enostavno ne bodo dovolili, (dokler imajo moč odločanja),
  da se ta narod ponovno pobere na noge in vrne udarec njim in njihovim otrokom. Pred
  osamosvojitvijo so množično naseljevali pripadnike jugoslovanske SDV iz južnih republik,
  posebno v obmejnih dolinah. Potem so omogočili prodajo strateških firm našim smrtnim
  sovražnikom in preko podkupljivih nižjih uradniških struktur povabili v Deželo vse mafije
  sveta. V trenutni situaciji bodo poizkušali vse, da vzpostavijo “žep” za skrajneže iz
  muslimanskega sveta. Otroku mora biti jasno, da je na delu vedno isti vzorec. Eden bistvenih
  ciljev Kominterne je bil izkoreninjenje krščanstva v deželah, kjer je vzpostavila svojo oblast.
  Pri tem so bili tako uspešni, da danes na blogih ne smeš več niti omeniti našega Odrešenika
  in Gospoda Jezusa Kristusa, imena, ki zgodovinsko, eshatološko hkrati odgovori na toliko
  vprašanj, imena, katerega neskončne moči se zaveda vsak resnični Kristjan. Versko osiromašeni
  in dezorientirani, pol ateistični Slovenci proti fundamentalističnim Muslimanom, ki Islam ne
  jemljejo samo kot versko izročilo, ampak tudi kot svojo identiteto, (sploh na dolgi rok) nimajo,
  ampak absolutno nobenih možnosti. To, da Nedžed Grabos zaenkrat širi smešno, spiritualistično
  verzijo Islama, je popolnoma v skladu z Qur-An-om. Tam popolnoma natančno piše, kako se morajo
  obnašati Muslimani v deželi, kjer še niso dosegli premoči, tako v številu, kot sicer, in kako
  so se dolžni vesti, ko po številu in sicer nadvladajo domače prebivalstvo. Kaj smo izgubili,
  ko smo skoraj prostovoljno zapravili pomoč neskončno močnega Jezusovega imena, bomo Slovenci
  spoznali, ko bomo Grabosu ponižno plačevali “džizijo”! Kar se mene tiče, bi moral vsak
  Slovenec, vsak Kristjan prebrati Qur-an, dosti bi bilo enkrat, ampak takrat pa od platnic do
  platnic. Potem bi nam bilo jasno, kot beli dan, kaj je mislil prerok s tem, da bo vsak
  Kristjan, ki bo po svoji volji zapustil Gospodovo mizo, prisiljen v ponižanje, da bo jedel
  satanov izmet!

 • MEFISTO

  Torej na proslavi ob kulturnem prazniku le niso zaman premierno predstavili Zdravljice v arabščini.

  Prešeren ibn France akbar!

 • Slovenija moja dežela

  če dopuščajo to, da rabimo v Slovenskih šolah prevajalce, potem je Slovenija resnično na dnu propada. Ne vem kje so tiste gospe, ki bi rade imele izredne seje? In zmrazi me, ko srečujem ljudi, ki živijo pri nas 40 let in več in ne govorijo Slovenskega jezika in potem slišiš še himno v arabščini in bosanščini , makedonščini ,angleščini in je to recept za naravno kap. Vse se dogaja načrtno in tiho s pomočjo določenih, ki so na vplivnih mestih. Ljudje pa se tega sploh ne zavedajo. Nikakor nisem proti ljudem , a vsaka stvar ima svojo mero. Namesto , da bi se tega zavedala vlada in naredila vse ,da ohrani in utrdi domoljubje in krepi čustvo pripadnosti državi pa dela ravno obratno z svojimi dejanji. Potrebno se je tudi zavedati, kdo je bil med prvimi , ki so priznali Slovenijo in kdo si je prizadeval na mednarodnih področjih za njeno priznanje. Vsekakor ne arabske države. Dejstvo pa je, da tudi mavričnih barv ne bo več

 • Diši po državčjanski vojni, da se slovemski narod že enkrat prečisti nesnage…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!