Vso noč potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi v sprejemne centre

Datum:

V nastanitvenih centrih v Sloveniji je bilo ob 6. uri nastanjenih 4100 beguncev, 10.585 pa jih je bilo v obravnavi v sprejemnih centrih. Skupaj je bilo tako v namestitvenih in sprejemnih centrih 14.686 migrantov.

Vso noč so potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi iz Brežic in Dobove v sprejemne in nastanitvene centre v notranjosti države. V zadnjih desetih urah je bilo v organizaciji in spremstvu policistov z vlaki in avtobusi v sprejemne in nastanitvene centre v notranjost države prepeljanih več kot 4600 tujcev. Z organizacijo prevozov in spremljanjem migrantov policisti nadaljujejo tudi v jutranjih urah, poročajo iz PU Novo mesto.

Rigonce, 02.00

Po 2. uri ponoči so policisti v Rigoncah sprejeli še eno skupino migrantov, ki je prestopila zeleno mejo. Po podatkih hrvaških varnostnih organov je bilo v tej skupini 1400 migrantov.

06.00

Po 6. uri naj bi v spremstvu hrvaških policistov v bližino državne meje ponovno pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo 1500 ljudi.

Brežice in Dobova

V sprejemnem centru Brežice je trenutno okoli 4500 migrantov, v začasnem centru Dobova okoli 1000, v novem sprejemnem centru v Dobovi pa 4500.

Iz Brežic je bilo v sprejemna centra v Petišovcih in Dolgi vasi, kjer poteka postopek njihovega evidentiranja, prepeljanih okrog 240 tujcev.

Murska Sobota in Lendava

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 966 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 462, poročajo s PU Murska Sobota.

Šentilj, 06.00

Ponoči do 6. ure so avstrijski varnostni organi v Šentilju sprejeli 4.800 tujcev. Ob treh zjutraj je z vlakom iz Dobove prispelo 1.100 tujcev, ki so trenutno nastanjeni v tamkajšnjem nastanitvenem centru.

Na poti iz Dobove sta še dva vlaka s skupno 1.250 tujci, ki bodo prav tako
nastanjeni v Šentilju.

Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta bila ob 6. uri prazna, je povedal Bojan Kitel s PU Maribor.

V. V.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...