Abeceda dejstev: Slovenija z vlado Mira Cerarja osvaja “doline” svetovnih lestvic

Miro Cerar (Foto: STA)

Koalicijska barka, ki ji pred SD in DeSUS poveljuje SMC, je v zadnjih dveh letih večkrat zadela v čeri, a je “politične volje”, kapitala in interesov v ozadju očitno še vedno dovolj. Najbolj etična vlada do sedaj je državljanom in državljankam pokazala, kaj v praksi pomeni pojem “najbolj etično” in kaj v praksi pomeni govoriti, ne pa delati. Rezultati pa, tako izjemni kot so, odsevajo poleg splošnega nezadovoljstva  stanje v Sloveniji po mednarodnih meritvah.

Zaupanje v Vlado RS je, v primerjavi med letoma 2007 in 2014, za 30 odstotnih točk nižje. Cerarjeva vlada uresničuje načela socialne države skozi pomoč ekonomskim migrantom, namesto da bi  vzpostavila pravični in vzdržni pokojninski sistem. Pomembnejša je delitev na prvorazredne in drugorazredne državljane. Korupcija in podkupovanje sta stalnica, a alarmi ne zvonijo. Klemenčičevo pravosodje je na 24. mestu med 28. državami članicami EU, kljub temu da je v odstotkih za sodstvo namenjenega skoraj največ denarja na prebivalca v okviru EU. Premier Cerar je sveto prepričan, da dela izvrstno, in skupaj s svojo koalicijo še naprej osvaja “doline” svetovnih lestvic.

Ker ni reform, stagniramo in padamo

(Vir: Gallup World Poll)

(Vir: Gallup World Poll)

Padec zaupanja v vlade nekaterih držav OECD glede na leto 2007 in 2014 nam poda realno sliko  življenjskega standarda ljudi. Splošno nezadovoljstvo pa se v Sloveniji odraža praktično v vseh porah družbe, ki brez prepotrebnih reform stagnira v prostoru in času. Od šolstva, gospodarstva pa vse do najbolj perečega zdravstva in pravosodja.

To je Cerarjeva “socialna država”

(Vir: OECD)

(Vir: OECD)

Primerjava podatkov o minimalnih plačah po svetu je zelo zgovorna. Mnogokrat se aktualna vlada hvali, kako se zavzema za socialna načela in kako “prijazna” je Slovenija do svojih ljudi. V praksi pa je bistveno bolj “sočutna” do migrantov kot denimo upokojencev, ki so vse življenje plačevali prispevke. Graf jasno pokaže, da ima večina držav članic OECD višjo minimalno plačo in zato tudi višje standarde od nas.

Vlada Mira Cerarja je nezakonito in na račun davkoplačevalcev prepeljala čez Slovenijo 500.000 migrantov, med njimi tudi najmanj 8 teroristov.

Klemenčičevo pravosodje na 24. mestu med 28. državami članicami EU

pravosodje

Percepcija neodvisnosti pravosodja po podatkih World Economic Forum – WEF (Vir: EU Justice Scoreboard 2015).

Zelo zanimiv je tudi prikaz percepcije neodvisnosti pravosodja, ki ga je izmeril Svetovni ekonomski forum (WEF). Slovenija se med 28. članicami nahaja na 24. mestu. Nič kaj spodbudno, a hkrati nič presenetljivega, saj je slovensko pravosodje prežeto z aferami, s političnim procesi in z anomalijami, ki dnevno pronicajo v javnost.

Nezaupanje v slovensko pravosodje je med najvišjimi v državah EU, kljub temu da je v odstotkih za sodstvo namenjenega skoraj največ denarja na prebivalca v okviru EU.

Kako zaželena je Slovenija za tuje investicije in zakaj?

(Vir: AIRINC)

(Vir: AIRINC)

Tedensko ali mesečno lahko slišimo, kako se za našo državo obetajo velike tuje investicije, ki bodo spodbudile naš razvoj in dvignile standard življenja. Pa bi tujci po pripravi natančne analize poslovnega okolja Slovenije in  po ogledu zgornjega grafa resnično vložili v Slovenijo? Bi investirali v državo, ki je na področju davčnih obremenitev najslabša lokacija za tujo investicijo?

Za pridobivanje tujega kapitala, ki se ga v Sloveniji vedno bojimo, a ga ne glede na vse potrebujemo, je treba vložiti še toliko več truda in energije. Cerarjeva vlada ne ukrepa, temveč zgolj gasi “požar” in rešuje posamezne primere oz. prerazporeja sredstva, namesto da bi ustvarila okolje, kjer bi tuji partnerji sami prepoznali potenciale, ki jih Slovenija ima. A za to besede niso dovolj, za to je treba uvesti veliko sprememb. Za začetek bi bilo dobro, če bi se potrudili ustrezno črpati evropska sredstva, ki ostajajo v zadnjem času za 70 odstotkov neizkoriščena.

Ko abstraktne milijarde postajo povsem realne …

(Vir: OECD)

(Vir: OECD)

Ko govorimo o stotinah milijonov, ki nevidno odtekajo iz slovenskih državnih podjetij, ko govorimo o milijardnem izčrpavanju slovenskega bančnega sistema, se podatki pogosto zdijo abstraktni. Zdijo se oddaljeni, vse dokler slehernega ne udarijo po žepu. Slovenske davkoplačevalce so že mnogokrat izkoristili, pa nas še ni izučilo. Novi obrazi na volitvah so do sedaj še vedno “vžgali”. Nov obraz je bil po tej logiki tudi Miro Cerar.

Poglejmo, kako milijoni in milijarde izgledajo, ko jih pretvorimo na prebivalca, tj.  koliko je neto dolg oz. vladni dolg na glavo prebivalca. Vsaki prebivalec Slovenije je zadolžen za skoraj 30.000 ameriških dolarjev (cca. 28.500 EUR), medtem ko je ta dolg leta 2008 znašal okoli 7.000 ameriških dolarjev (cca. 6.600 EUR). Verjetno ste se na tem mestu že vprašali, koliko dni, tednov, mesecev oz. let morate delati, da lahko zaslužite ali privarčujete toliko denarja.

Slovenija je trenutno zadolžena za 32 milijard evrov, to je štirikratni proračun Republike Slovenije, zadolževanju pa kar ni videti konca.

Dolga pot, a le ena rešitev
V novembru je Cerarjeva vlada sicer pričakovano “preživela” interpelacijo o delu in odgovornosti Vlade RS, vendar je več kot 16-urna maratonska razprava pokazala delo oz. nedelo aktualne oblasti. Opozicijski poslanci so navajali dejstva, koalicijski poslanci in ministrska ekipa pa je brala PR eseje. Kakšen pa je epilog? Če ne prej, bo znan na naslednjih parlamentarnih volitvah, predčasnih ali rednih, niti ni tako pomembno. Ključno pa je, da se speče slovensko volilno telo, ki je po javnomnenjskih podatkih v 80 odstotkih prepričano, da stvari ne gredo v pravo smer, zbudi in voli.

J. F.

 • dr Janez Sveti

  Dobro jutro Slovenija!
  https://www.youtube.com/watch?v=EUxvYqACUGA

  Dr Janez Sveti bogataš

  • Steiermark

   Zakaj se pa sedaj razni sveti in krtačasti cepci ne opogumite in napišete: Dobro jutro, lakota!

   • Franc Šink

    Svetni živijo v drugih dimenzijah.

   • dr Janez Sveti

    Kakšna lakota? Jaz za zajtrk dobim od gospodinje 3 jajčka pašne reje, pečena na domači ocvirkovi masti. Zalijem z veliko šalico dobre turške kave in 2dl sveže stisnjenega pomarančnega soka. Po takšnem zajtrku, počasi začnem razmišljat, kako bom na hitro zlsužil kakšen milijonček ali dva.Če se mi ne da mislit, grem s psom na daljši sprehod. Kakšna lakota?
    DR Janez SVeti genij in uživač

    • karpelec

     Bi se ti lahko pridužila pri hitrem zaslužku miljončkov?

     • dr Janez Sveti

      Seveda. Pripelji še dva prijatelja in začetni kapital.
      Dr Janez SVeti Your Way

  • Franc Šink

   Nekaj časa te ni bilo ?

   • dr Janez Sveti

    Včasih se mi ne da :)
    DR Janez Sveti vesoljc

 • Krtača17

  Hehe, dobro jutro domači japanci – zdaj smo mi to:https://youtu.be/c9-8cDaTnwM

 • MEFISTO

  Dan se je že slabo začel.

  Oba spodnja nicka Mihaela Skumavca ne obetata nič dobrega.

 • tarantela

  Ježešna!

  • MEFISTO

   In še tretji nick, da danes ja ne bo sreče!

   • tarantela

    bogi-bogi! A rabiš facouček za solzice brisat?

    • Duhec

     Tablete rabi….

 • VERZIFIKATOR

  MIRKEC ODGOVARJA
  (šolska za današnjo rabo)

  Danes Mirkec naš bo vprašan v šoli,
  tri vprašanja najmanj neprijetna,
  za katera glavca je dovzetna,
  vsa družina trese zanj se, moli.

  Iz računstva eno naj vprašanje
  bi sošolec Bojan prvi stavil,
  tisti, ki se mu je zoperstavil
  in zapustil Mirkcu težke sanje.

  Matematično je in računsko,
  je o banki prav preprost ulomek
  to vprašanjce, toda glej ga zlomek,
  Mirkec zmede se, da je tajkunsko.

  Mu Grimasa iz klopi prišepne,
  to sošolec je, ki ga ne mara,
  Mirkec spet z odgovorom se vara
  in na črti celi fant počepne.

  Kriv da je Grimasa, se potoži,
  ker narobe mu je bil prišepnil,
  na vprašanju je arhivskem cepnil,
  Mirkec zdaj zares je v slabi koži.

  Mesec cel učil se je na pamet,
  kolikšna da Luke je tonaža,
  pa izkaže strašna se blamaža,
  pravi, da so stare krpe žamet.

  Končno eno iz geometrije
  enostavno še sledi vprašanje,
  tu je Mirkca ničelno neznanje
  vredno kar največje polomije.

  Je o osi namreč se glasilo,
  o razvojni, seka ki deželo,
  risal Mirkec »švindeljc« si na čelo,
  trkal nanj, da bi le zacvilílo.

  Cvílilo je silno na izust,
  Mirkec dobro cvikjenje obvlada,
  z njim pa gre po gobe vsaka nada,
  fant je kakor šema, pravi pust.

  Vsako ki vprašanje se postavlja,
  z vsakim Mirkec globlje se potaplja,
  s čela steče mu še zadnja kaplja,
  upa le, da šolo spet ponavlja.

  Rekli so takole Mirkcu v bran:
  v štirih letih žal še ni napredka,
  a iz tega trdnega zapredka
  pride kdaj gotovo kaj na plan.

  Če še štiri leta bo ponavljal,
  se gotovo Mirkec naš izkaže,
  s tem se argumentom beda laže,
  ne bi dalje več o njej razpravljal.

 • althar

  Težko bi kaj več pričakovali od katatoničnih udbomafijskih lutk.

 • moat

  Sedanja vlada je slaba, res. Slaba predvsem zaradi tega, ker ni nobenih strukturnih reform. Res je tudi, da zaradi Cmerarja, ki ne ve kaj dela, podpora vladi pada. Toda, najnižjo podporo vladi je imela deseta vlada RS, ki jo je vodil Janša in je ta znašala februarja 2013 vsega 13%, kar 84% anketirancev pa je bilo mnenja, da vlada dela slabo http://www.rtvslo.si/slovenija/podpora-jansevi-vladi-najnizja-doslej/303157. Zanimivo obdobje pa pomeni pomeni prav osma Janševa vlada. Dobro opisan presek dela osme Janševe vlade, ki je bila sprva zelo priljubljena, potem pa vse manj http://www.24ur.com/novice/volitve/ce-iz-vseh-smetnjakov-po-mestih-gledajo-struce-kruha.html. Vse vlade do zdaj so bile podn od podna, res!

  • Duhec

   Takrat še ni blo Nove… dons bi mel še nižjo podporo.

  • Ruggedplant

   Javno mnenje Slovencev je nekaj najbolj nemerodajnega na svetu in meriti uspešnost po priljubljenosti morda res gre skozi v normalnih državah, v Slovenistanu pač ne. Zgornje lestvice več kot nazorno pričajo, da o uspešnosti daleč najpriljubljenejše vlade kar smo jih imeli (saj ima skupaj s svojimi opozicijskimi krti celo dvotretjinsko večino v parlamentu, česar ne pomnem kdaj se je nazadnje zgodilo).
   Zakaj je temu tako? Ker slovencelj nima prav nikakršnega lastnega mnenja, so meritve “javnega mnenja” pravzaprav le lakmusov papir učinkovitosti režimskega medijskega agitpropa. Za imeti mnenje, moraš imeti vedenje, brez vedenja, je vse to le papagajevsko ponavljanje v medijih tisočkrat ponovljenih floskul.

  • Steiermark

   Kljubtemu, da so ob Janševi vladi imeli 25 % višji stndard, so bili proti njemu….. Ta to, da pa sebi režeš vejo, na kateri sediš, pa moraš biti, ne samo čefur ali komunist ampak, predvsem, kratke pameti!

   • moat

    Ni mi jasno, zakaj bi rezal sebi vejo, na kateri sedim? Me lahko razsvetliš? Drugače pa… res je, internet je zakon, saj beleži tudi to, kar je delal Janša prav ali narobe. Slednje pa boli. Je pač tako.

 • Duhec

  Očitno stanje le ni tolk slabo… drži pa, da ne vlada desnica. Ja…. želijo oblast.

  • Hribouc

   Kok pa si ti predstavljaš, levitravojed ?

 • karpelec

  Imeli smo vročo jesen.Opozicija je na vsakem koraku opozarjala in kazala na nepravilnosti v vladnem kolektivu.Tudi statistični kazalniki iz prispevka so več kot zgovorni.Držimo se za glave in žepe, iz katerih kar naprej kaplja in curlja. Tisti pa , ki bi lahko naredili nekaj pozitivnega za našo državo, pa so slepi in gluhi kot, da to ni njihova država.

 • Borut Stari

  Resničnost je kruta za normalne. Za bebote se cedi med in mleko.

 • domovina mili dom

  Kradislavi z vsemi levimi vladami držijo svoje privilegije nad vodo. Ko je ZUJF ukinil te partizanske, kulturbundovske previlegije in tudi zaradi solidarnosti ukinil plačilo dodatnega zavarovanja veteranom za Slovenijo, so ulice preplavili rdeči protestniki. Sesuli “desno” vlado. Vrnili marionetno vlado, a glej ga zlomka v “24 urah” vrnili privilegije tistim, protislovenski državi, osebkom. Osvoboditelji Slovenije pa ostanejo na suhem.
  Torej 600 mio se porabi za privilegije. Zato te zakonske zveze kučanovih režiserskih podvigov.
  Me pa hudo zanima kakšen je prag levih travojedov, da spoznajo kruto ekonomsko realnost.

  • Hribouc

   ODLIČNI IZRAZI in dober, učinkovit spis, draga Domovina, po tebi jokam!

   Kulturbundovski privilegij – 10 pik
   LEVI TRAVOJEDI – Odlično, marvelous, excellent, meraviliosa, splendido, fantastisch!

 • Borut Stari

  Kriv je Janez Janša ker je vsem vladam po letu 2008 postavil merila, ki so postala nedosegljiva.

 • Antonius

  Jaz nisem kriv katastrofalnega stanja v državi, imam popolnoma čisto vest, ker že ves čas volim SDS.
  Iz zatohle dolinske politike hodimo Slovenci v hribe, da se razgibamo in razgledamo. Čudi me pa, da Slovenci z vrha nič ne vidijo in ne spregledajo.
  Dobro bi bilo, da bi se v tisočih šli z biološkimi smetmi v rokah Slovenci enkrat razgibati pred parlament in vladne prostore, da jih “biološko” prezračijo.

  • domovina mili dom

   Zato pa spuščajo meglo, da se jih ne vidi s hribov. Pregovorno, na Trojanah je meja med ljubljansko meglo in štajermarkom.

  • janez.pokoncni

   “Jaz nisem kriv katastrofalnega stanja v državi, imam popolnoma čisto vest, ker že ves čas volim SDS.”

   Vest imaš (imava) čisto, plačuješ (plačujeva) pa grehe kolektivne blaznosti enako kot zblojenci, ki so nas v to sranje potisnili in nas v njem vse skupaj držijo.

   • Antonius

    Zato, ker nedolžen okraden plačujem, plačujeva, plačujemo, sem pa priporočil zdravo razgibavanje pred parlamentom in vlado in zelo nedvoumno dodal še idejo o bioloških odpadki za prezračitev obeh najbolj zasvinjanih hlevov slovenskega vladanja.
    Janez.pokončni, rad bi doživel, da bi tisoči Slovencev zdrave pameti pred parlamentom in vlado STRESLI vsaj za en mali Triglav organskih smeti.
    Protest bi odmeval do Nove Zelandije.

 • Ruggedplant

  Odlično poročilo – še eno v dolgem nizu člankov, ki brez kakršnekoli ideološke obarvanosti ali pristranskosti z jasnimi dejstvi, argumenti, grafi, številkami razgaljajo bedo naših komunističnih strank – strank, ki jim zaupata dve tretjini prismojenih državljanov. Razpošljite ta link po vseh spletnih portalih in to ponavljate dokler vam administratorji dovolijo, resnica enostavno MORA priti v javnost, sicer se nam bo zgodilo to, da na primer danes več kot polovica sodržavljanov verjame, da smo v Jugi živeli bolje, da nismo imeli komunizma, da smo imeli socializem s človeškim obrazom in podobne traparije. Enkrat ko stokrat ponavljana laž postane ljudski mit, jo je težko spremeniti. In mitu o uspešni Cmerarjevi vladi (navkljub vsem zgornjim kazalcem in še več praktičnim konkretnim primerom, aferam) se doslej javnost še ni uprla, ampak ga pasivno požira, sicer bi bila že zdavnaj na ulicah in tako popravila enormno škodo, ki nam ga je s svojim anti-janša sindromom prizadejala na zadnjih volitvah (in tistih pred njimi,…)

  • Opazovalec

   @Ruggedplant: “Odlično poročilo – še eno v dolgem nizu člankov, ki brez kakršnekoli
   ideološke obarvanosti ali pristranskosti z jasnimi dejstvi, argumenti,
   grafi, številkami razgaljajo bedo naših komunističnih strank…”

   Kakšna
   je šele beda demokratičnih strank v stebrih demokracije, ZDA, VB.
   Pogledam diagram “Goverment dept per capita” ki upošteva kupno moč in
   kaj vidim. Za nami (29 k$) so skorajda vse stare svobodne države, med
   njimi anajbolj demokratične države, ZDA (54k$), VB (44k$), Avstrija
   (44k$), Kanada, Nemčija Nizozemska… le kakšne komi demokrate imajo
   tam?

   Pogledam diagram za plače in vidim Slovenijo v sredini, za
   nami vsa Nova Evropa in toliko opevana meka svobodnega kapitaluizma Čile
   ima skoraj 2,5 krat nižje urne plače. Še Japonska ima komaj kaj večje
   plače. Celo ZDA imajo plače samo 20% višje. To je pa res beda za nosilca
   kapitalizma in svobode…..

   Se pa slabo odrežemo v stvareh
   anketnega značaja, zaupanje v vlado, pravosodje, toda to je posledica črnoglede
   miselnosti, ki jo neka(tere) stranke načrtno gojijo. Kaj hočemo, tudi po
   domovini je lepo pljuvati.

   Ampak nekoč je neka stranka bila na
   oblasti in po najbolj uspešnem 4-letnem (samooklicanem) mandatu jo je ljudstvo
   mirno poslalo od same priljubljenosti v oslovsko klop parlamenta (opozicijo).
   Toliko o priljubljenosti vlade.

   • Duhec

    Branja grafov se še niso učili… če se bi, bi se avtor članka raj ugriznil v jezik. Pol veš kolk spoštujejo bralce… hahaha. Pa tko vneto jih podpirajo.

    • Ruggedplant

     Avtor članka je svoj članek namenil nivoju Novine kritične publike, na tiste iz začetka grafa Gaussove krivulje pač ni mislil, saj imate že svoje vire informiranja s prilagojenim programom – Cmerarjeve tiskovne konference oziroma PR članke v vseh glavnih medijih (kar je tako ali tako eno in isto).

     • Opazovalec

      @Ruddgeplant, “Lahko pa bi tudi preprosto napisal, da nimaš pojma o ekonomiji …”

      Veleum, kje sem ustrelil takega kozla, da sklepaš da nimam pojma o ekonomiji. Torej, kaj sem narobe prebral iz grafa “Government debt per capita, US dollars, at purchasing power (2014 or latest available)” ko navajam, da ima RS pod “komunistično” in nepriljubljeno vlado dolg 29 k$ (podatek 29.636 $ in ZDA mnogo večjega (skoraj 2x tega), 544 k$, podatek 54.407 $). Mogoče ne razmeš kratice k(ilo) v standardnem merskem sistemu, kar je čisto možno če si verziran v astrologiji (beri ekonomiji).

     • Ruggedplant

      Kozle streljaš, ker navajaš gole številke, ne pa konteksta, ki je pri teh številkah edini pomemben – na primer KAJ je posamezna vlada naredila s svojim dolgom, kam je vložila kredit -> koliko bo ta kredit prinesel dodane vrednosti (za koliko bo zrasel BDP) -> in najpomembneje: po kakšni obrestni meri so bili krediti vzeti.

      Tiste omembe plač pa raje ne bi seciral, ker te je najbrž že zdaj sram za svoje dopoldansko pisanje. Čisto tako za info: povprečna plača hišnika na ameriških javnih šolah je 1800€/mesečno s tem da so tam življenjski stroški vsaj 30% nižji kot pri nas. Skratka državi, ki ju primerjaš s Slovenijo sta po standardu približno tako daleč od nje kot mi v primerjavi z Albanci.
      Si kaj ponosen na svoj volilni glas?

     • Opazovalec

      jaz sem podal samo to kar piše v grafu, nikjer nisem omenjal povprečne plače, torej je ne vleči na dan še ti. Kam je država financirala ne vem, kakor ne vem kam so financirale ostale države. Torej o tem ni bilo debate.

      Kako se pa živi v ZDA, pa vsaj za 90-ta ve, iz svojega večletnega bivanja v Kaliforniji. Bežno poznam tudi Albanijo in moram ugotoviti, da je med Albanijo in Slovenijo neprimerno večja večja razlika v tsndardu kot med Slovenijo in najbogatejšo ameriško zvezno državo. Prav zato sem se vrnil v domovino, ker ne bi zamenjal za dosti boljše. O tem, da so življenski stroški 30% nižji lahko pa debatiramo, hrana je mogoče res cenejša, bencin občutno, toda ne pozabi, da je potrebno otroke šolati v privatnih šolah, če jim hočeš nuditi izobrazbo, še državne univerze so precej draga stvar za rezidente, kaj šele za nerezidente določene zvezne držve. Sicer pa dobro veš, da povprečen amerikanec živi v po naših pojmih baraki in ne zidani hiši-

      Očevidno poznaš razmere na nivoju hišnika, pa ne da si se tam udinjal kot hišnik. Sam sem na nasprotnem koncu porazdelitve, recimo da bi se pred 20 leti pogajal za slabih 100.000$ bruto. Torej s teboj sploh ne morem deliti izkušenj.

     • Jovo Jamnica

      Ja, malo nas je tukaj na portalu, ki smo dejansko pohajkovali po ZDA in Albaniji.

     • Duhec

      Me zanima kolk desnih na tem portal je delalo IQ test in kolk vas ma inteligenco nad 140?! Prepričana sm, da niti edn.

     • gušto

      In s takmile se ti ukvarjaš ? Uf, sramota za neko inteligenco, ki ima tolkšen IQ, da ga kumi nese. he, he,

     • Ruggedplant

      Tega ne vem in tudi ti ne moreš vedeti, vem pa zagotovo, da sem doslej spoznal zelo malo inteligentnih levakov, politično inteligentnih oziroma takih, ki bi vsaj približno razumeli ekonomijo pa tako malo, da lahko mirno posplošim na nič. Na drugi strani je slika prav nasprotna – tudi s strani nižje izobraženih demokratov sem slišal veliko večje modrosti in boljše razumevanje ekonomije od celotne trenutne ministrske ekipe skupaj.

    • Opazovalec

     Duhec, to je za mojstre na resničnostni TV previsok nivo. Sicer je pa važen učinek in ne dejstvo… če pa bi ubogali tvoj nasvet bi bili pač ob jezik.

     • Duhec

      Nivo črede….

     • gušto

      Ti pa si lohka ob glavo. Se nič ne bojiš ?

   • Ruggedplant

    Lahko pa bi tudi preprosto napisal, da nimaš niti najmanjšega pojma o ekonomiji in dosegel bi identičen učinek pri vseh, ki nismo ravno včeraj priplavali do roba župe.

 • tarantela
 • odzunaj
 • radames

  Ker je vse tako zanič, morajo naše televizijske in radijske postaje neutrudno poudarjati športne uspehe slovenskih športnikov in neutrudno prikazovati sprejeme športnikov v domačih krajih, ko se vrnejo s športne turneje.
  Je pa takole. Od športa nimamo (skoraj) nič!!!! Imamo pa od gospodarstva, od urejenega sodstva, zdravstva, bančništva, od ničelne korupcije itd.
  Kako je dejansko v športu pa nam kažejo dogajanja v slovenskem fuzbalu.

 • Olga

  No, potem pa Maja Sunčič primerja naše tatinsko komunistično brezvladje s Forumom 21 v ozadju, prisesano na proračun, z Donaldim Trumpom!??? Govori o tovarišijskem kapitalizmu?!
  Ali so Trumpove dolgove kdaj pokrivali ameriški davkoplačevalci?!

  • Ruggedplant

   Gospodična ni ravno pri zdravi pameti zadnje čase, se bojim. Ali pa je v ozadju nekdo/nekaj, ki jo za te leve vsegliharske nebuloze izdatno plačuje…

   • Olga

    Reporter bom še nekaj časa kupovala in videla,kam pes taco moli! Sicer brez milosti neham plačevati vsegliharsko propagando!

 • garfi

  na lestvicah smc še vedno previsoko
  očitno folku ugaja, da živijo na kredite
  ko bodo volitve bo nova murgelska prevara takoj z višjo podporo kot SDS
  itd

 • b5r

  Veliko dolga imamo zaradi reševanja bank. Veliko kreditov je bilo podeljenih privatnikom v letih 2004-2008, zato niti Janševa vlada, niti privatniki niso nedolžni pri kopanju te luknje.

  Preden me popljuvate, še razložite, zakaj sta Zvon 1 in Zvon 2 pridelala takšno škodo. Dolg je sicer res da bolj rastel po letu 2008, ampak z razlogom.

  Ideološko nepristranski članek bi te stvari moral omeniti, pa jih seveda ne, ker tole ni ideološko nevtralen portal, temveč portal za določeno desno populacijo.

  • Antonius

   Takih, ki sami pohodijo lastno pamet, ne pljuvamo. Se nam pa smilijo!

   • b5r

    Vem, da nimaš ničesar pametnega za povedat, zato pa žališ druge. Torej, zakaj sta Zvon 1 in Zvon 2 pridelala tak dolg, pametnjakovič?

    • gušto

     Pa menda nisi bil tudi ti tako “nespameten” in si vložil v zvonove ?

     • b5r

      Ne, jaz vlagam po svoje.

     • Steiermark

      Ali “vlagaš” tja, kjer ti kratkonoge podganice prišepnejo, da je sigurno in rentabilno? Potem pa verjetno vlagaš v tujini, ker doma, pri nas v Sloveniji, žal, zaradi uničevanja gospodarstva in dežele nasploh, ni možnosti! To uničevanje pa je befel jugokomunajzarskih podgan, ki se zraven še okoriščajo, narod pa tiščijo v bedo in zasužnjevanje!

     • b5r

      Ukvarjam se s trgovanjem z bitcoini, strategije in prijemi, ki jih uporabljam, pa so plod izključno mojega lastnega razmišljanja in prilagajanja na razmere na trgih.

      Za to, da to lahko počnem, potrebujem samo fizično varnost, povezavo na internet, pc ter račun na banki, Slovenija pa mi vse to omogoča. Ni tako slabo no. Tudi pri večjemu delu mojih sonarodnjakov ni tako slabo. Zahodni del Slovenije je na 97% povprečne razvitosti EU. Je pa tako, da so mnogi Gorenjci delavni in zagrizeni.

     • Ruggedplant

      “Zahodni del Slovenije je na 97% povprečne razvitosti EU.”
      Tako kot severna Štajerska, kjer tričetrt ljudi bodisi dela v Italiji ali pa je njihov lokalni posel povezan z razvitejšo sosedo – vsaka podobnost z razmerami v bivši Jugi je seveda povsem naključna.

     • Jovo Jamnica

      Severni Štajerci smo v “buli”. Od kod nam 97%???????????????????

     • Ruggedplant

      Tisti, ki delajo severno od meje (in takih je več kot 14.000) imajo v povprečju plače višje od evropskega povprečja, saj je tudi sama Avstrija na tem področju nad evropskim povprečjem.

     • Jovo Jamnica

      Koliko pa šteje prebivalcev, severna Štajerska? To je pretopiti na glavo in potem vleči ven odstotke!

     • rrrrr

      Ta podatek o št. prebivalcev ima vstrijska zaposlitvena agencija

     • Jovo Jamnica

      Kaj mene briga avstrijska zaposlitvena agencija? Je Ruggedplant morebiti njen zastopnik? Če – ja, potem živi v zmoti.

     • b5r

      Internet na srečo ni omejen samo na severno ali južno sosedo. Iz Slovenije je možno poslovati tako rekoč s celim svetom. Nekateri jamrate, kako slabo da je v Sloveniji, v resnici je pa že v prvi državi južno ali vzhodno od nas slabše kot pri nas, pa bolj proti vzhodu ali jugu greš, slabše je. Slovenija je neprimerno boljša od česarkoli v Afriki, boljša od večine azijskih držav in primerljiva z vsaj nekaterimi državami EU, od katerih smo v marsičem boljši.

      Raje živim v Sloveniji, kot v islamiziranih državah, kot so VB, Švedska, Nemčija ali Francija. Čeprav so tam bogatejši, mi je za to malo mar. V resnici sem v Sloveniji na boljšem, ker so stroški bivanja nižji.

     • Ruggedplant

      Oprosti, a prav zaradi mentalitete kakršno imaš, smo med drugim tam kjer smo in se ne upremo rdečim pravljičarjem, ki nam uničujejo domovino že 70 let – vedno ko kdo opozori, da stvari niso ok in zaostajamo za razvitim zahodom (od koder zgodovinsko izhajamo in kamor edino spadamo!), se najdejo tebi podobni piškotkarji (drugače zelo težko pojasnim tvojo apologijo zločinskemu sistemu), ki mirijo javnost, češ, poglejte koliko je na svetu še slabših od nas. To kar počneš ni le demotivacijsko, ampak povsem protinaravno – celotna evolucija namreč temelji samo in zgolj na premagovanju boljših, nikakor pa na samozadostnosti ob pogledu na zaostajajoče, ker je to najboljši recept, da boš kmalu sam na njihovem mestu.

     • b5r

      Ne vem, kaj ima veze 70 let komunizma s tem, da Slovenija zaradi interneta ni omejena na poslovanje samo s severno in južno sosedo. Si pač preveč ideološko zaslepljen, da bi razumel par stavkov.

     • Ruggedplant

      Ti je že kdo omenil, da ti internet ne bo prav nič pomagal, ko boš moral prav vse davščine še vedno plačati matični državi? In te davščine so (kot je razvidno iz lestvice) v Sloveniji rekordne.

     • b5r

      Ni res.

      Plačuješ tam, kjer si davčni rezident.

      In tudi ni res, da bi bili pri nas rekordni davki. Overall niso. Davek na dobiček je pri nas nizek, pa če si normiran s.p., plačuješ tudi razmeroma malo davkov, če znaš stvari optimizirati.

    • Antonius

     Poštenjakar ne podtika Janši bančno luknjo, ker vesoljna Slovenija ve, kdo jo je naredil.
     Kar se pa Zvonov tiče boste pa vi še dolgo časa v temi ugibali.
     Bančna radodarnost in cerkvena naivnost sta pridelala pogoje, da sta šla Zvonova v stečaj. Vam je poznan samo eden obeh Kraševcev, jaz poznam pa tudi njegovega brata.
     Brez veze mi je vam razlagati ozadje radodarnih bančnih kreditov in posledičnih dolgov obeh Zvonov, ker niste kaj več, kot samo zdrasirani intelektualec.

     • b5r

      Ja, ker ne daš nobenega pametnega podatka.

      Nič pametnega nimaš za povedat, zato je tvoj edini izhod to, da v svoji nemoči osebnostno napadeš nekoga drugega.

      Del dolgov, katere smo potem krili z dokapitalizacijami, se je delil v letih 2004-2008, zato je objektivna odgovornost delno tudi na Janševi vladi.

      Če si ti zdresiran, da “veš, kar ve vesoljna Slovenija”, te moram razočarat, da velik delež Slovencev ne deli mnjenja s tabo.

     • Antonius

      Za razliko od vesoljne Slovenije mene ne dresira in ne obvešča slovenska tv kanalizacija.
      Zakaj vam podtikam dresuro, zato ker ponavljate in podtikate prežvečene pravljice, da ne zapišem laži.
      Naj vam namignem! Če hočeš naivnega uničiti, mu podariš poceni kredit. Svoje je pa potem dodal še svetovni finančni kolaps. A bo šlo?!
      Janša v nobenem Zvonov ni imel v delnico niti za evro vloženega.
      Kredite privatnima Zvonovoma so dajale radodarne banke, Janševa vlada pa takrat niti predsednika uprave NLB, Kramarja ni mogla zamenjati.
      Če bi vesoljna Slovenija na volitvah delila mnenje z menoj, totalno nesposobni ‘küčanov ‘cerar nikoli ne bi videl vladnih prostorov od znotraj. Še kot strokovnega svetovalca ustavnih vprašanj, bi ga brcnili iz parlamenta.

     • b5r

      Imel je vlado v letih 2004 – 2008. So ga pač banke srale vmes, ko je on vladal.

      Kaj, če bo šlo? Če nekomu daš poceni kredit, še ne pomeni, da mu ga ni treba vračat. In res ne vem, kaj ima to tu veze. So pač delili poceni kredite v času Janševe vlade, ali kaj mi hočeš povedati?

      Res ne vem, na kakšen način je Janša popolnoma brez odgovornosti za dogajanje v letih 2004-2008, če je bil takrat predsednik vlade. Nosi pač del odgovornosti, kakor tudi nosi odgovornost za dejstvo, da je nekoč korakal po poteh Avnoja in v svoj življenepis zapisal precej pohval na račun socialističnega režima.

     • Antonius

      No, pa ste le zdresirani! Verjetno bi kuža prej razumel, kot vi.
      Zbogom.

     • rrrrr

      Ne meči kužku dejstev ampak Pedigrepal. In če ga še dvakrat cbneš, to sicer ni lepo, je pa vzgojno in koristno. Poem bo 5br še JJ hvalil. Dokler pač ne dobi spet novega gospodarja z novo metodo dresure. Antonius, res nima smisla,,,

     • b5r

      A še kar nabijaš s tem dresiranjem. V resnici si ti zdresiran janševik.

     • Ruggedplant

      JJ ni nastavil ne guvernerja Banke Slovenije Gasparija, ne predsednikov uprave državnih bank, ki so v tistem času izvajale svoje dejavnosti. Prav tako ni sam šolal in kadriral kriminalistov in državnih tožilcev prekalnjenih v prejšnjem sistemu, da so v vsem tem času sedeli križem rok. Tudi on ni ne ustanovil, ne vodil F21, ki je celotno roparijo organiziral. SDS je na volitvah 2004 prejel 29% in ne 69%, prav tako prejšnja vlada ni bila njihova, predsednik države prav tako ne, zato ti vsled tem dejstvom predlagam, da še enkrat malo premisliš kaj si napisal in pomisli kaj bi se dalo takrat s temi 29% narediti proti rdečemu bančnemu lobiju. No, lahko bi vso to državno “srebrnino” prodal, kar je tudi hotel, a so ga pri tem blokirali tako v opoziciji kakor v sami koaliciji, da o bebavem narodu niti ne govorim. Zares zares smešno je tvoje iskanje odgovornosti v posamezniki, ki so v Sloveniji edini ki niso za vse te rabote prav nič krivi, saj so glani v boju, da s tem premoženjem država sploh nikoli ne bi upravljala!

     • b5r

      Ja, nič ni kriv. Tudi Clintonova ni nič kriva, da je izgubila volitve. Putin je kriv.

      Pri bančni luknji, ki se je ustvarila v letih 2004-2008 ne more biti delno odgovoren predsednik vlade, lahko je pa kakšna čistilka v kakšni državni firmi, ker je volila Kučana. Uredu.

     • b5r

      Dresiran pa pač nisem. To je podobno smešna opazka, kot ko mi kdo očita inteligenco. Imam marsikatero slabo lastnost, ampak zdresiranost gotovo ni ena izmed njih.

     • rrrrr

      Se strinjam, da nisi zdresiran, ampak indoktriniran…Pa brez zamere, ali razumeš pomen te tujke?

     • b5r

      Ne, indoktriniran tudi nisem. To so pač neke tvoje čudne predpostavke, ker nimaš ničesar pametnejšega za napisat. Osebni napadi – navajen.

     • rrrrr

      Nisem te napadel, ne.Napadam le tiste, ki imajo sicer drugačno mnenje, a ga znajo vsaj argumentirati; drugače je škoda besed. Sledeč tvojemu dialogu z Antoniusom se pač nisi posebno izkazal tozadevno.Vso pravico imaš, da o sebi misliš, da nisi indoktriniran . In to misel vzemi s sabo tudi v srečno novo leto. Pa vse dobro ti želim in kakšno spodobnoknjigo tudi.

     • b5r

      To je tvoje mnenje, ki ga ne moreš podpreti z dejstvi. Seveda imaš pravico misliti, da sem indoktriniran, so pa tvoji očitki približno tako tehtni, kot če bi človek, plavajoč v vodi, tistemu na suhem očital, da je moker.

  • Beli Sneg

   Vprašanje: zakaj je proces proti akterjem luknje na Zvon 1 in Zvon 2 že končan in je cerkev dolgove poplačuje, zakaj pa vsi ostali akterji ki so kradli v Faktor banki, NLB-ju itd. še vedno čičkajo na položajih, še celo napredovali so v DUTB in na druge funkcije. Kako bo folk, ki je kredite nezakonito dajal, zdaj sam to situacijo rešil? Zaposleni iz Faktor banke so zdaj zaposleni na DUTB.

   • tarantela

    Jok, pol milijona cerkvenega dolga smo plačali davkoplačevalci!!!

    • Beli Sneg

     Jok, na vprašanje nisi odgovoril. Zakaj neki????

   • gušto

    Tega komunajzarji, ki so oropali to državo ne marajo poslušat. Jim naredi slabo.

   • b5r

    Lahko dobim kakšen članek, iz katerega je razvidno, da dolgove zvonov plačuje cerkev in ne davkoplačevalci?

    • gušto

     Al ti hočmo še narisat ?

     • b5r

      Link bo dovolj ane.

      Ne vem, zakaj se vtikaš, če nimaš ničesar za dodat. Če pa takih člankov ni, pa verjamem, da si zafrustriran.

     • gušto

      Aaaa, sam pa si ga ne znaš poiskat, kenede ?

     • b5r

      Nečesa, kar ne obstaja, ne morem najti. Ti pa tudi ne.

      Če pa obstaja, mi ga pa pripopaj, ane.

     • gušto

      Zakaj pa sprešuješ, če veš, da neki ne ostaja. Si pa furbast veš.

     • b5r

      Nikjer nisem trdil, da ne obstaja. Samo napisal sem, da če nekaj ne obstaja, da nihče tega ne more najti. Jaz tebe čakam, da mi končno daš en pameten članek na to temo, pa se ti raje izgovarjaš na butaste otročje načine.

      Zgleda, da članka ni, če ima tak strokovnjak, za kakršnega se imaš ti, težave pri iskanju takega članka.

      Ne vem, kaj pomeni, da sem furbast, verjetno gre samo za še en v nizu brezveznih osebnih napadov. Obnašaš se, kot da bi bil “nižje vrste”.

     • gušto

      Hja, meter 5inosemdeset. A je to premal ?

     • b5r

      Mentalno si zaostal v razvoju, ali pa imaš težave s kritičnim razmišljanjem. To je tisto, kar sem imel v mislih.

      Sodeč po kratkem brskanju po spletu je Zvon1 v stečaju. Haha.

    • Ruggedplant
     • b5r

      Super in hvala. Edina pametna stvar od tebe.

      Škoda je sicer kljub temu narejena, ker konec koncev je tudi cerkvena lastnina na nek način javna, ali pa slovenska lastnina. Ampak uredu, pravno je to privat stvar in naj gemblajo s svojim premoženjem kakor jim paše.

     • Ruggedplant

      “Škoda je sicer kljub temu narejena, ker konec koncev je tudi cerkvena lastnina na nek način javna, ali pa slovenska lastnina.”

      Kardelj, si to ti?

     • b5r

      Kakšen Kardelj?

      Če ne drugega, se lahko prosto sprehajamo po cerkvenih gozdovih, zato je na nek način njihova lastnina tudi naša. Pa tudi iz zgodovinskega vidika. Sicer sem v kasnejših stavkih razložil, da mi je tudi vseeno, če se jih jemlje kot popolnoma samostojni pravni subjekt in da se zaradi tega nič ne spremeni. Seveda pa je tebi pretežko razumet take stvari.

     • Ruggedplant

      Če se jaz meni nič, tebi nič sprehodim po tvojem stanovanju, ker so bila vrata odprta, je torej tvoja lastnina hkrati tudi moja? Lahko gre slvoencelj iz komunizma, težje pa gre komunizem iz slovenclja…

     • b5r

      Saj sem razložil, da me ne moti, če se obravnava Cerkev kot samostojen pravni subjekt, ki nima veze s skupno lastnino, kljub temu, da je nekoč bila vsa Slovenija v lasti s cerkve postavljenih dostojanstvenikov, danes pa pač ni. Res me ne moti. Ampak ti se boš še kar zapenjal v to.

      Nimam težav. Cerkev je popolnoma v zasebni lasti. Da ne plačuje davkov na enak način, kot ostali pravni subjekti, tu nima veze.

  • Olga

   Ali veste, da bi Zvonovi lahko odplačevali dolgove, vendar jih tovarišija ni hotela reprogramirati, tako kot to delajo svojim!

   • b5r

    Ja, na Novi sem se že navadil, da če nisem z vami, da sem nujno Kučanov.

    Če kredita ne vzameš, tako, kot ga jaz nikoli ne vzamem, te še tak junak ne more “namerno” potopiti. Če se pa zapufaš za miljardo, imaš pa potem lahko težave, ja.

    • Anton

     ja pri zvonu 1 so se dogajale malomarnost in prav bi bilo da bi se ustrezno sankcioniralo,pravtako tudi v primeru mnogo večjega kraterja v primeru banke Slovenije, kjer so malomarneži taisto ostali zunaj sankcij. Tu se ne sme postavljati pregrad okoli , naš-vaš, sankcionirati je treba vse malopridneže ne glede iz “katerega brega je kdo priplaval”. oliko o doslednosti oz licemerstvu ki ga zganjajo naši vaši.

     • b5r

      Vsekakor.

      Moje sporočilo je samo v tem, da tudi desna opcija v letih 2004-2008 ni bila nedolžna ter da od nezavarovanih kreditov niso imeli korist samo tisti iz javnega sektorja, ampak tudi čisto običajni privatniki.

     • Ruggedplant

      Res? Koliko “čisto običajnih privatnikov” pa je takrat dobilo milijonska posojila? Koliko “čisto običajnih privatnikov” pa sploh imamo v naši državi, ki ima v EU največji delež državnih podjetij v gospodarstvu – po nekaterih podatkih je z državo posredno ali neposredno povezanega skoraj 3/4 celotnega denarnega toka (državna podjetja so povečini v oligopolnem položaju in so “čisto običajni podjetniki navadno neposredno odvisni od njih”)? Prej kot si boš priznal kruto resnico o lastni državi, prej ji boš lahko pomagal. Do tiste točke, pa ji boš s svojo navijaško apatijo pomagal edino do nečesa – dokončnega bankrota. No, mogoč eje pa to tisto kar potrebujemo, da končno pred sodišča pripeljemo vse odgovorne in soodgovorne za 25 letno roparijo.

     • b5r

      Veliko podjetij je dobilo kredite, ki jih niso vrnili. Ne rabijo biti miljonska posojila, da jih podjetje ne vrne. Tudi 500 jurjev je velika vrednost, pa tudi 200 jurjev je veliko, če jih ne vrneš. Jaz bi bil zadovoljen tudi z 10 jurji, če jih ne bi bilo treba vrnit.

      Lista podjetij “dolžnikov” je bila javno dostopna na DUTB, ne vem pa, če je še. Navijaštvo ali karkoli nima nobene veze z dejstvi.

      Tebe mogoče ropajo, mene pa ne.

     • Ruggedplant

      Torej ne plačuješ davkov in ostalih dajatev tej državi? Mi poveš osebne podatkem, da te prijavim tvoji lastni vladi, da te orubi?

      Če ne veš, da te ropajo, še ne pomeni da te ne. Nekateri to žal spoznate šele, ko ste na cesti brez vsega – glej veliko večino nezadovoljnih Slovencev, ki so let ain leta podpirali levake, zdaj pa norijo, ker so ostali brez vsega.

     • b5r

      Plačujem dajatve in od države dobivam tudi storitve. Imamo varno državo, pa ceste so tudi javne. Torej je težko trditi, da me država krade, glede na to, da imam od nje tudi korist, ki je približno enakovredna temu, kolikor plačam.

     • Ruggedplant

      Res? Pa si mogoče seznanjen z dejstvom, da je pod rdečimi vladami iz Slovenije “izginilo” preko 100 MILIJARD evrov? Si znaš sploh predstavljati koliko denarja je to in v kakšnem standardu bi živeli danes, če ta tvoja varna in pravična javna država teh sredstev ne bi bodisi zafrčkala z nesposobnimi politično nastavljenimi kadri ali (v veliko večji meri) s finančnimi obtoki davkoplačevalskega denarja na privatne račune rdečih maziljencev v tujino? Teh 100 milijard, ki jih ne boš nikoli videl, se zelo težko vklapljajo s tvojo zgodbo o “dobim kolikor plačam”. Razen seveda če si posredno ali neposredno del tistih, ki so ta izpuhteli denar pospravili v žep. V tem primeru si najbrž prejel nazaj celo veliko več kot si z davki vplačal in mi je povsem jasno zakaj tule sadiš rožice kot recimo predsednika države in parlamenta (prav tako člana okoriščene klike).

     • b5r

      Teh 100 miljard nikoli ni bilo mojih. Sicer pa, zakaj jih ne prijaviš? Mene bi prijavil za hipotetično neplačevanje davkov, nekoga, ki pokrade 100 miljard, pa ne bi. Ha ha

     • b5r

      Pa reciva, da ne plačujem davkov. Hipotetično.

      Zakaj bi me prijavil državi in inštitucijam, ki so tako proti tvojim načelom, rdeči in ki po tvoje kradejo ljudem. Bi morali krasti še enega več?

      In če recimo tebe kradejo, a se ti ne zdi smiselno, da bi se kraji uprl, morda z izselitvijo ali pa vsaj prenosom davčnega rezidenstva v drugo državo. Ker to se v naši Somaliji da naredit. Odseliš se in po določenem času odjaviš davčno rezidenstvo. Jaz bi se iz Somalije izselil v momentu.

     • Ruggedplant

      Vidiš, v tem se razlikujemo domoljubi od parazitov. Domoljub bo branil lastno deželo do zadnje kaplje znoja in krvi, če bo potrebno, bo dal zanjo tudi življenje in se bo vse do konca boril proti lažem, uničevanju in korupciji, ki vladajo v njej. Parazit po drugi strani ne čuti do nje nobenih višjih čustev – zanj je le orodje, ki ga bo uporabljal toliko časa dokler mu še služi – ko se bo orodje zrabilo in ga bo zadnjega izžel, ga bo zavrgel in si našel novega. Slednje je seveda bolj racionalno in pragmatično, a je neodgovorno (“pređi brigu na drugog”) in skrajno strahopetno in meni razumljivo le za tiste, ki o zgodovini lastnega naroda nimajo pojma in se jim tudi sanja ne koliko stoletij ali tisočletij so se njihovi predniki borili za ta kos zemlje, za ta jezik, za to kulturo, za to vero, za vso blagostanje, ki so nam ga zapustili. Tisti, ki vse to vedo, pa kljub vsemu bežijo, namesto da bi se borili, pravim izdajalci in dezerterji (torej besedi, ki so jih pravi izdajalci in dezerterji – partizani, uporabljali za označevanje edinih pravih domoljubov, ki so bili PRISILJENI reševati življenja in s tem slovenstvo z begom v tujino)).

     • b5r

      Nimam želje biti “sonarodnjak” s takimi nestrpneži, kakršen si ti in tebi podobni.

      Vse, kar sem izrazil, je, da je pač tudi Janša delno odgovoren za finančno luknjo, saj je bil v letih 2004-2008 predsednik vlade. Zate pač on ni kriv, kriva je pa Kučanova čistilka.

      V fantaziji je tako ja. V praksi je pa tako, da če imaš pogodbo s stranko in tvoj zaposleni nekaj zašuštra, stranka ne bo zahtevala povračila od zaposlenega, ki je zašuštral, temveč od direktorja podjetja, saj je direktor odgovorna oseba.

      Vem, pretežko za razumet.

     • Ruggedplant

      Janša je kriv, ker je mafijsko podzemlja F21 preko Ropa na vse ključne udeležene funkcije postavila svoje kadre – od pravosodja, do kriminalistov, direktorjev državnih podjetij, bank, centralne banke? Si predstavljaš vihar, ki bi od tebi podobnih aparatčikov sledil, če bi že takoj ob nastopu mandata na cesto in pred sodišča spravil celoten levi kader (nekaj stotisoč ljudi), ki so že kar dedno zakoreninjeni v državne institucije zaradi pokornosti režimu bodisi njih ali njihovih borčevskih/udbovskih očetov?
      Takšne flance lahko najbrž brez problema prodajaš na ostalih masovnih rdečih portalih, kamor zdravorazumski zahajamo le ko želimo pospešiti prebavo, tule pa boš zelo težko prodajal svoje površnine.
      Priznam, pa da mi je zares težko razumeti ljudi, ki lajate ene in iste floskule, čeprav vam črno na belem praksa dokaže nasprotno, a gre vse to mimo vas – na naslednjih volitvah boste volili ENAKO (v drugi embalaži seveda).

      Zanima me še na podlagi česa konkretno me imaš za nestrpneža, potem pa sva zaključila.

     • b5r

      Kot ponavadi potegneš rep med noge in pobegneš. Ko bom naslednjič napisal kaj s kakšnim drugim nickom, se boš pa spet vtikal in me napadal na podlagi lastnih blodenj.

      Sem pač desničar, ki si želi več tržne svobode, več kapitalizma, ampak me ti na podlagi manjka argumentov vedno popredalčkaš med kučaniste. Smešno mi je to.

      Pa lep pozdrav. Brez skrbi, edina rešitev pred mano je, da ne odgovarjaš več na stvari, ki jih pišejo tebi neznani nicki. Ker je vedno ista zgodba, vedno ostaneš brez argumentov, vedno si ves penast in vedno na koncu pobegneš. Junak pa tak. Bye bye

     • Ruggedplant

      V zgornjem komentarju sem ti napisal kar nekaj vprašalnih stavkov, a mi nisi odgovoril niti na enega samega in v tem je bil pravzaprav tudi namen – utišati še enega komunističnega provokatorja in njegove naučene floskule javno raztrgati, da bo drugič dvakrat premislil pred pisanjem.

      In napisal sem:
      “Zanima me še na podlagi česa konkretno me imaš za nestrpneža, potem pa sva zaključila.”

      Na dan z besedo torej, jaz sem svoje povedal, čakam še na tvoj finalni nastop.

      PS; Če si ponosen na svoje pisanje, računam, da boš vsaj toliko moža, da se boš tega nicka držal vse do bridkega konca, bo šlo ali si programiran za drugačne misije?

     • b5r

      Res je, na niti eno stvar ti nisem odgovoril. Iz preprostega razloga, ker si se odločil, da po mojem odgovoru zapustiš debato.

      Pa ti pač nisem pustil veselja, da boš dal zopet rep med noge in krivil Kučana za vse težave.

     • b5r

      In ne, na to, da se prepiram glede zame nepomembnih stvari mi pač ni v ponos. Vsak retard se lahko prepira po internetu z nestrpneži, zato v tem ni ničesar takega, na kar bi bilo treba biti ponosen.

      Je pa takole. Jaz sem zapisal svoje mnenje. Ti si se odločil, da boš na moje pisanje odgovarjal na nestrpen in žaljiv način. Nisi sposoben sprejeti osnovnih dejstev, npr. tega, da nikomur ni vsiljen kredit ali da je Janša tudi odgovoren za luknjo, ki je nastala v letih 2004-2008, zato si se odločil, da po še malo žaljenja zapustiš debato.

      Imaš prosto pot. Jaz se v tvoje blodnje ne vtikam in jih ne komentiram, razen, ko gre za mojo nit.

     • b5r

      Ps: to, da je cerkev privat pravni subjekt in ne “skupen”, je itak samo argument meni v prid, saj je bil moj argument, da so bančno luknjo kopali tudi privatniki in ne samo priskledniki.

      Seveda sem pa zato zdaj kučanist, ker Janša pač ne more biti objektivno odgovoren za stvari, ki so se dogajale v njegovem času, ampak je odgovorna Kučanova čistilka. Lahko so vsi drugi odgovorni, samo Janša in Hillary sta imuna na odgovornost.

     • Ruggedplant

      Oprosti, ampak ali sploh obstaja področje, ki ga razumeš? Cerkev ni prav nikogar opetnajstila, ampak je bilo ravno nasprotno – z nasedlimi investicijami Zvonov (ne, to NI Cerkev), je največ zgubila prav ona sama, saj je ona tista, ki zdaj prodaja svoje imetje. Luknje pa seveda ne bi bilo, če ne bi bilo pohlepnih rdečih bančnikov, ki so vse te rabote podpisovali – vključno z Bratuškovo, kasnejšo premierko. Kaj ima z vsem tem Janša mi nisi uspel do danes niti približno dokazati, se pa zato dosledno blamiraš z odgovor, ki razkrivajo edino luknje v tvojem poznavanju sistema in njegovega funkcioniranja. Še enkrat (in upam da zadnjič) : kako je lahko Janša kriv za luknje nastale pod taktirko levih piškotkarjev, če je prav on (konkretneje Logar) tisti, ki jih danes preiskuje in bojuje boj z režimskim državnim aparatom, ki ga pri vlaganju obtožnih predlogov onemogoča, namesto, da bi pomagal. In kako neki naj bo Janša kriv za nastale luknje v rdečem “privatnem” sektorju, ko pa je sam nosilec iniciative za prodajo državne srebrnine (torej lastništva tako v bankah kakor državnih podjetjih). Kontradikcija na kontradikcijo = Cmerarjev volivec.

      Kar se tiče Kučana (ne vem kje si našel čistilko): vsi, ki nismo prišli na ta portal le streljat kozle, se zelo dobro zavedamo, da slovensko podzemlje niti pod razno ni le Kučan – je pa dejstvo, da je prav on ključna figura, ki je že pred 25 leti vzpostavil paradržavni aparat in v navidezni demokraciji nadaljeval z istim kadrom, istim sistemom delovanja in enako obsežnimi lovkami v vseh sistemih družbe kot ga je imela partija oziroma Udba v Jugi. za preverbo si vzami kateregakoli finančnega kriminalca v samostojni Sloveniji in slej kot prej boš v raziskovanju prišel do Kučana oziroma njegove F21 tvorbe, ki pri nas neposredno ali posredno obvladuje vse od medijev, pravosodja, državnih podjetij, bank , večine civilnih družb, kulture, sindikate, pa do raznih obrtnih zbornic za pridelavo medu. To kar ti tule pišem ni nikakršno novo odkritje – vse to je bilo že večkrat razkrito na alternativnih medijih, med drugim tudi na Novi TV, če so ti članki prezahtevni za brati. Je pa seveda vprašanje, če si resnice sploh želiš.

     • b5r

      Tudi Kučanova čistilka je samo simbol. Ker ne priznavaš, da je tudi Janša delno odgovoren za bančno luknjo 2004-2008, zraven si pa ponosen na njegovo komunistično zgodovino in njegovega kolega, zaradi katerega je nasedel Istrabenz.

      Cerarjev volivec bi bil, če bi Cerarja dejansko volil.

     • Ruggedplant

      Pri Zvonu so malomarnosti izvajali kreditodajalci (NLB) in Banka Slovenije, ki je gledala stran, medtem ko so bančniki s prijatelji izvedli organiziran skupinski rop. Tu krivde Zvona ni in tega tudi na sodišču niso uspeli dokazati.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ljudstvo je jeseni 2007, postavljalo najbolši vladi vseh časov, neprimerna vprašanja, glede suma nepravilnosti v naših bankah. Seveda je, nadvse kompetenten vladni poslanec, Jože Tanko, tovrstne insinuacije kategorično zavračal in zagotavljal transparentnost bančnega sistema…

     • Ruggedplant

      Bančni sistem ni v neposredni domena vlade, ampak banke Slovenije in komercialnih bank, ki delujejo v njenem okolju. Nekateri ste mentalno še vedno v centralističnem planskem gospodarstvu v katerem je morala vlada upravljati z vsemi sistemi družbe, sicer je imela občutek, da jo privatniki goljufajo.

     • Jovo Jamnica

      E, nismo. Bank se takrat ni spodobilo kritizirati. Enako bi bilo danes, če bi recimo Tanko ali Gorenak trdil nekaj, kar bi se pozneje izkazalo kot neresnica. Kdor bi si drznil na tem portalu izraziti dvom, bi bil od varuhov portala, stigmatiziran!

    • Olga

     Zanimivo, vas motijo Zvonovi, Tarantelo Janševa udeležba na sejah…! ? Pa pravite, da niste Kučanov?!! Kdo pa krade v Sloveniji?! Kdo so tajkuni, ki ropajo Slovenijo?! Niso to člani Kučanovega Foruma 21?!!!

     • b5r

      Ne, nisem Kučanov.

      Jaz samo opozarjam, da smo dolg podedovali ne samo zaradi napačnega upravljanja države in priviligiranih tistih, ki so pri koritu, ampak da so delno za to krivi tudi zasebniki, saj so najeli dolgove, ki jih niso mogli odplačevati.

      Za razliko od mojih staršev, ki redno plačujejo obroke za najete kredite. Jaz pa recimo ne najemam kreditov, ker ne želim biti komurkoli dolžan.

      Za vse težave v Sloveniji pač niso krivi samo Kučanovi, niti Slovenija ni tako slaba država, da bi jo bilo treba tako kritizirati. Je pa žalostno, ker dobri kadri bežijo v tujino, prav tako pa naša dobra podjetja prenašajo sedeže v druge države.

     • Olga

      Tudi jaz vse redno plačujem! Tudi stanovanje sem kupila pred leti po Regularni, ekonomski ceni in ga odplačala do zadnjega Centa! Do sanjskega kredita llahko pridejo Dimičeva in podobni! Iz katerih logov? Verjemite, da imajo vsi “Janševi” kot jih imenujete, v primeru neplačevanja, nad sabo rubež po hitrem postopku! Ne verjemite vsega, kar vam pišejo režimski mediji!

     • b5r

      Veliko podjetij je šlo v stečaj in so se na tak način izognili rubežu. Će nečesa ni, niti vojska ne more vzet.

     • b5r

      Zaradi omejene odgovornosti podjetij, ki so šla v stečaj, so se ognili osebni odgovornosti in osebnemu rubežu. Za obrazložitev, ker sem malo narobe napisal v prejšnem komentarju, pa se bo morda kakšen drug komentator spotaknil. :=)

     • Ruggedplant

      “Za vse težave v Sloveniji pač niso krivi samo Kučanovi, niti Slovenija
      ni tako slaba država, da bi jo bilo treba tako kritizirati. Je pa
      žalostno, ker dobri kadri bežijo v tujino, prav tako pa naša dobra
      podjetja prenašajo sedeže v druge države.”

      Kako pri zdravi pameti Slovenija ni tako slaba država, če pa se iz nje LETNO izseli skoraj 10.000 možganov in smo v praktično vseh najpomembnejših lestvicah bodisi na dnu ali pa zelo blizu pri njem? Komu lažete oziroma koga ščitite, glede na to, da vztrajno trdite, da niste Kučanov?

     • b5r

      A res?

      Se pravi smo tam nekje, kot Somalija. Vredu, nisem vedel, da je pri vas tako hudo.

     • Ruggedplant

      No ja, indeksa ekonomske svobode v Somaliji na tvojo srečo ne merijo, jo pa zato merijo v Vanuatuju, Maroku, Kosovem, Namibiji Gani, Rvandi, ki so (glej no glej) prav vse na lestvici pred Slovenijo.

      Predno odpišeš še kakšno subjektivno pravljico, ti priporočam, da si pogledaš tole: http://www.heritage.org/index/ranking

     • b5r

      A ni to super? Kljub temu, da imamo index ekonomske svobode nižji, imamo tiste stvari, ki so pomembne, precej višje. Pričakovana življenjska doba, kvaliteta življenja in podobne stvari.

     • Ruggedplant

      Sancta simplicita.

     • b5r

      Jap. Pa kljub temu pretežko zate, da bi razumel.

     • Ruggedplant

      Res je, priznam.

     • b5r

      Mimogrede, najbolj sem pričakoval odgovor glede kreditov. Pa ga nisem zasledil.

      Torej, zdaj že razumeš, da če neka oseba ne želi jemati kredita, da ji ga ni treba in da je tudi nihče ne more prisiliti v najem kredita?

      Jaz kredita ne najamem, ker sem proti kreditom, ker ne rabim kreditov in ker imam dovolj gotovine na rezervi, da si lahko privoščim stvari, ki si jih želim, pa mi še veliko ostane.

      Ampak vredu, ti si me naučil, da si ti te stvari ekonomsko bolj obvladal že ob koncu osnovne šole. Ne vem pa, kdaj so ti začeli vsiljevati kredite?

     • Ruggedplant

      Kdo je sploh govoril o vsiljevanju kreditov? Problem celotne zgodbe je v tem, ker so vas rdečerežimski fdvjevski novinarčki prepričali, da je za bančno luknjo iz 2004-2008, čeprav je vsakemu, ki ni od včeraj, jasno kdo je kriv in kdo ga je tja postavil. Naslednja zavesa za skrivanje pravih krivcev pa je logika krivde kreditojemalcev pred krivdo tistih, ki so jim kredite sploh dali. Seveda so kreditojemalci (povečini preverjen udbomafijski kader) želeli (zahtevali) nepokrite kredite in ne obratno, a kreditodajalci so tisti, ki so v moči takšno ponudbo zavrniti ali pa jo “na lepe oči” spustiti mimo. Če bo šlo kaj narobe, bodo izgube tako ali tako vedno pokrivali blesavi davkoplačevalci, ki vsakič prostovoljno izvolijo vlade, ki tovrstne dokapitalizacije tudi podpirajo. Še vedno ne vem kaj ti tukaj ni jasno?

     • b5r

      Zakaj nabijaš kar nekaj v tri dni?

      Nikjer nisem trdil, da je Janša kriv za bančno luknjo. Napisal sem, da je tudi odgovoren za bančno luknjo, ki se je izkopala v letih 2004-2008. Za luknjo, ki se je kopala pred tem, so delno odgovorni tudi prejšni predsedniki vlad, za luknjo kasneje pa tisti, ki so vladali kasneje.

      Vem, pretežko zate za razumet. Si tako nestrpen, da napadaš druge na podlagi lastnih iluzij.

     • Ruggedplant

      “Napisal sem, da je tudi odgovoren za bančno luknjo, ki se je izkopala v letih 2004-2008.”

      Problem je v tem, da ti prav nikakor ne uspe dokazati tega TUDI. Če Janševa “krivda” temelji na dejanjih ljudi komunistične opcije zgolj zato, ker so ti svoje rabote počeli v času, ko je bil on premier, potem lahko za poljubno kriminalno dejanje v tvojem kraju okrivim TUDI tebe, ker si pač v tistem času prebival v tistem kraju. Razumeš zdaj absurdnost svojega edinega “argumenta”?

     • b5r

      Je odgovoren, ker je bil 4 leta predsednik vlade. Tudi Janus je delno odgovoren za to, kako Peter in Domen skačeta. Pa včasih kakšen trener, ko ekipa izgublja in izgublja. Ne menjajo Kučanove čistilke, temveč trenerja.

      Sem pa tudi že razložil, zakaj je Janša delno odgovoren: ker se je dogajalo v času njegove vladavine, ker so se od teh kreditov okoriščali tudi njegovi prijatelji in ker so se od teh kreditov okoriščale tudi druge desne entitete.

     • b5r

      Oz. z drugimi besedami, davkoplačevalci ne plačujemo samo za grehe tistih na vladi, ampak tudi za grehe marsikaterega zasebnika, ki je imel čisto legalno odprto firmo, ki je z najetimi krediti plačeval svoje zaposlene, ampak se mu biznis na koncu ni izplačal in je moral podjetje zapreti.

      Nekateri so nalašč uničevali podjetja, nekaterim se pa enostavno ni izšlo.

     • Olga

      Kredite so lahko dobili le posvečeni, torej “naši”! Zakaj mislite, da ima Anže Logar težave s pridobivanjem dokumentacije o kreditnih NLB in se sodišče na vse kriplje trudi, da ga ovira pri parlamentarni preiskavi?!

     • b5r

      Verjetno je šlo pri NLB kreditih za posvečene. Jaz pa pravim, da je bilo poleg kreditov, ki so jih dobili posvečeni, tudi mnogo takih, ki so jih dobili sleherniki/podjetniki, pa jih niso odplačali.

      Saj je javno in znano, koga vse odplačujemo preko slabe banke. Za ostale kredite, ki se jih skriva na veliko, bomo pa še izvedli. Jaz samo pravim, da pač niso krivi samo “oni”, ampak tudi “naši”.

     • Ruggedplant

      Mi lahko razložiš kako so do teh kreditov prišli nekomunisti? Glede na to, da je bil guverner banke Slovenije komunist, predsedniki vseh državnih bank prav tako kadrirani po komunistični liniji, organi pregona in sodstvo najbrž ne rabim niti omenjati, lastništvo največjih državnih podjetij pa tudi vemo v čigavih političnih rokah je. Čemu torej vsegliharsko sprenevedanje? Saj nismo vsi po SMC-ju priplavali, imejte nekaj spoštovanja do nivoja komentatorjev tega portala, to ni MMC greznica.

     • Jovo Jamnica

      Ja, vsa sreča, da ima Vitoslav Türk, tako vplivnega brata… Recimo, Klima Petek je potegnila kratko. Tudi čika Ujo (Ujčič)…

     • Ruggedplant

      Ne razumem kaj želiš s tem povedat?

     • Jovo Jamnica

      Ja no, a našteti spadajo med komuniste?

     • Ruggedplant

      Ne, želim slišati kdo je preko katerih vez dobil kdaj kredit v kakšni višini, nato pa ga ni vrnil kateri banki. Tule govoriva o stotinah milijonov in milijardah, ne o tisočih €, se razume.

     • Jovo Jamnica

      Podpiram Anžeta Logarja. Zadostuje?

     • Ruggedplant

      Žal popolnoma nič, če hkrati ne podpiraš (tudi z volilnim glasom) stranke po zaslugi katere je sploh na svojem položaju.

     • Jovo Jamnica

      Ne morem podpirati stranke, v kateri se sončijo metuzalemi… Gorenak, Tanko, Šircl (slaba banka?), Grims… pa recimo Breznik, ki na volitvah v Voličini zganja pravi teror… Da o Marjanu Pojbiču sploh ne govorim!

     • Ruggedplant

      Lahko slišim en sam tehten argument proti kateremukoli od zgoraj navedenih – prav vsi našteti so namreč eni glavnih razlogov za mojo podporo SDS-u. Tanko še najmanj od njih, pa je vseeno svetlobna leta nad poslanci ostalih strank v DZ.

     • Jovo Jamnica

      Jojmene. Kdo pa bi bral vse to, kar bi imel o teh osebkih za napisat. Mogel bi si trgat veliko, od časa, ki bi ga lahko izkoristil bolj plodno…

     • b5r

      Ja na banko so šli in vzeli kredit. Kako drugače pa? Poznam veliko ljudi, ki so vzeli kredite, pa ni noben izmed njih zagret komunist, niti ni bil za jemanje kredita nikoli pogoj, da moraš biti komunist.

      Jasno mi je, da so bili pri pridobivanju kreditov nekateri v priviligiranem položaju. Tega nikakor ne zanikam. Problem je, ker je bil pri pridobivanju kreditov priviligiran tudi Janšev dober prijatelj Igor Bavčar.

      Zato pač na tem portalu niste nič pametnejši od skrajnih levičarjev na portalu MMC. Eni ste skrajni v eno smer, drugi pa v drugo.

     • Ruggedplant

      Prosim, prihrani mi. Za svoje standarde najbrž tudi sam nisi “zagret komunist”, čeprav je tvoj svetovni nazor kot, da bi pravkar prišel iz romanja v Kumrovec – naj te reazsvetlim: komunizem ni pogojen s partijsko knjižico, ampak je to stanje duha oziroma bolje rečeno bolezen duha, ki je po svetu povzročila že ogromno gorja in ga povzroča še danes v državah, kjer se proti njemu niso uprli z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Kredite so seveda dobivali vsi in s tem ni nič narobe, narobe pa je vsakič, ko se odobri kredit brez pregleda ozadja, zavarovanja terjatve, saj gre tu za “napake” v postopku, ki pa pri nas v državnih bankah niso anomalija ampak pravilo, ki mu po domače rečemo usluga. In tovrstne usluge delujejo skoraj izključno na politični liniji, saj se kreditodajalci dobro zavedajo, da so jim dobro plačane državne službice omogočili botri posojilojemalcev in seveda sodelujejo v tej igrici medsebojnega obdarovanja z našim skupnim davkoplačevalskim denarjem. Le zakaj vendar ne bi? Jih bo kdo preizskoval? Kdo vendar, če imajo preiskovalci iste botre? Jim bo kdo sodil? Kdo le, če so vsi del komunističnega pravosodja, ki ga za razliko od ostalih ex komunističnih držav nismo lustrirali? Jih bodo zaradi nemarnosti ozrioma korupcije odpustili ali pa državne deleže zaradi slabega poslovanja prodali tujcem? Kje pa, saj imajo vendar zagotovilo, da bodo politični botri (ki imajo od osamosvojitve stalnih 65% poslancev) preprečili kakršnokoli prodajo teh rdečih neusahljivih napajališč tujcem, ki bi s tovrstno tovarišijsko prakso nemudoma opravili.

      Prihrani mi tudi z Bavčarjem. Dobro veš (ali pa si morda pozabil), da je gospod sicer osamosvojitelj (za kar ga spoštujem), a hkrati tudi oportunistični komunist, ki si je za politično kariero izbral zločinski LDS – stranko, ki je najtemeljiteje izropala Slovenijo in še danes preko svojih satelitov obvladuje vladajočo politično stranko. Njegova tajkunska zgodba nima prav nikakršne povezave z Janšo, ampak izključno LDS-om, ki je seveda svoje člane vedno bogato nagrajevala z našim denarjem.

     • b5r

      No, lepo, da si priznal, da je Bavčar oportunistični komunist, s katerim se Janez Janša po nepotrebnem pojavlja v javnosti in ga tudi zagovarja.

     • Ruggedplant

      Res ne razumeš tega kar sem napisal ali se samo delaš, da izsiliš nov odgovor?

     • b5r

      Zgleda, da ti ne razumeš, kaj sem napisal.

      Lepo, da se Janša in Bavčar pojavljata skupaj v javnosti. Sta pač osvoboditelja. Da desnica zgublja, je kriva čistilka v Kučanovem štabu.

    • Ruggedplant

     Oprosti kolega, ampak ne razumeš čistih osnov ekonomije, ki sme jih sam razumel še pred dokončanjem osemletke: “Če kredita ne vzameš, tako, kot ga jaz nikoli ne vzamem” Pogoje za dajanje kredita postavlja kreditodajalec in ne kreditojemalec. naloga kreditodajalca je preverjanje finančnega ozadja kreditojemalca in v kolikor svojega posojila ustrezno ne preveri in zavaruje, je tudi njegova krivda, če nastane ob neplačilu bančna luknja, jasno?

     • b5r

      Če oseba ne želi vzeti kredita, ga pač ne vzame. Ti pa si en bukselj.

   • Steiermark

    To je bil pač načrt jugokomunajzarske pritlikave podganje mafijske združbe, da na tak način pokori Cerkev, jo pokrade in uniči!

  • if
   • b5r

    Piše, da je Zvon 1 pustil več kot 500 miljonov neporavnanih dolgov ter da je več tisoč malih delničarjev izgubilo premoženje.

    Ni pa članka, kjer bi pisalo, da je 500 miljonov povrnjenih in da so mali delničarji dobili nazaj to premoženje. No, saj če se greš delničarje, se pač moraš sprijazniti s tveganjem, da si lahko ob premoženje, vseeno pa to ne opravičuje gemblanja in jemanja nepovrnljivih kreditov ter 500 miljonov škode zaradi slabega razumevanja trgov (500 miljonov samo pri zvon1).

    • Ruggedplant

     ” No, saj če se greš delničarje, se pač moraš sprijazniti s tveganjem, da si lahko ob premoženje”
     Če bi napisal samo to in končal, bi ti prilimal +, vse ostalo so velike neumnosti. Za dolgove povezane z nadškofijo so se upniki že pogodili, tako da lahko to skrb mirno odpišeš, raje pa premisli kdo je kriv v primeru nepokritih kreditov: Banka Slovenije/držćavne banke ki so posojilo (za mastne obresti seveda) odobrile, ali tisti, ki jih je vzel? Vprašaj se tudi kdo je bil vedno in je še zdaj na prvem mestu za PRIVATIZACIJO tako bank kot državnih podjetij, da bančne luknje sploh nikoli več ne bi bile državni problem in posledično problem vseh davkoplačevalcev.

     • b5r

      Fino, da so se glede nadškofije pogodili in hvala za link. Škoda je sicer storjena in bo zato nadškofija ob svoje premoženje, ampak je pošteno, da to naredijo.

      Ampak nadškofija ni bila edina pravna oseba izven javnega sektorja, ki ni vrnila kreditov.

      Pluski me pa res ne ganejo. Če bi hotel dobiti pluse, bi samo pihal na dušo in pisal tisto, kar želi brati večina na tem portalu. Mi je jasno, kaj to je, ampak pač meni je za pluse vseeno.

     • Ruggedplant

      In to cenim, da se razumeva – dokler boš imel zares SVOJE mnenje in boš tega tudi kulturno argumentiral, bom tudi sam ohranjal tak nivo nazaj, ko boš prestopil mejo, si bom tudi sam dovolil več umetniške svobode.

    • if

     Nadškofija je eno, upravljalci, odločevalci obeh Zvov je drugo …

    • if

     Eno je nadškodija, drugo so upravljalci obeh Zvonov.

  • Steiermark

   glej, glej, kdo to govori…..

   • b5r

    Sej ni važno, kdo govori, temveč kaj pove. Torej, kaj bi mi rad povedal?

    • Steiermark

     Naj te spomnim, da ne spadam k tvojim “naprednim” lgbtjevcem, ki vsak dan večkrat spremenijo pripadnost spolu, sem se rodila in ostala ženskega spola! Torej, kaj bi ti rada povedala? Tebi nič, ker s takšnimi tepci ni niti za razpravljat, omenila pa bi samo tvojo kratkovidnost ali pa kar zlonamernost, ko pripisuješ bančno luknjo vladi JJ, ko dobro veš, da so bile takrat, kot tudi danes, banke v krempljih murgelsko jugokomunajzarske naveze, ki še vedno, čeprav po večih dokapitalizacijah, koplje vedno znova in vedno globlje luknje! Če pa hočeš izvedeti, zakaj je zvon 1 in 2 pridelal takšno luknjo, pa povprašav tiste, ki so to “arhitektirali”, s kratkonogo podgano na čelu!

  • Ruggedplant

   Ojej, da ti takšne pustijo pisati v času dopolnilnega pouka? Daj raje naredi domačo nalogo, ker boste baje jutri že začeli spoznavati ulomke.

   • b5r

    Ne vem, zakaj ti zase misliš, da si tako pameten? Nič posebnega nisi, nek jezen janševik pač, malo pametnejši od povprečja, pa kljub temu z zblojenimi pogledi in poln jeze in nestrpnosti. Haha.

    • Ruggedplant

     Zelo rad bi prebral argumente v čem točno sem zblojen, kjer točno neupravičeno jezen in nestrpen. Sam se imam glede na stanje v državi še za preumirjenega – zagotavljam ti, da bi bil sam vsaj tako ogorčen kot jaz, če bi bil seznanjen še s čim drugim kot vladnimi PR-ovskimi puhlicami s katerimi vas pitajo kot piščančke pred zakolom.

     • b5r

      Kar neke bedne predpostavke. Ja, zblojen si, glede na to, da mi očitaš, da sem “seznanjen samo z vladnimi PR puhlicami”. Si pač očitno zelo omejen.

 • tarantela

  Nekateri komentatorji na tem portalu nas večino sredincev zmerjajo, žalijo itd.; posebno izstopa nekdo, ki mu pri sebi rečem: “ropotalo”, če ni to sam princ. Njegova aroganca je temu komentatorju zelo podobna. Ne vem. Imajo nas za butlne, debile, mene celo, da nimam empatije itd. Takih nas je okoli 70% volivcev. Zdaj naj mi pa nekdo teh pravovernih odgovori tole: Zakaj, hudiča, si tako zelo prizadevate, da bi dobili volitve in vladali butcem, debilom in tako naprej, saj ste vendar izbrano ljudstvo kraljestva princa!!! Verjetno je še kje nekaj rezerv, ki jih je treba “olastniniti”!?
  Če bi bila jaz tako brihtna, bi šla daleč proč.

  • Duhec

   Zato pa zgubljajo podporo in bojo na volitvah doživeli polom.

   • gušto

    Vidve se pa zlo dobr zastopte. Da nista kakšne posebne vrste “ženski”. Al pa siamski dvojčici, he, he,…

  • gušto

   A res misliš, da je še kej ostalo ? Ste si kar fajn pomagal grabit pod sebe..

   • tarantela

    Hm, mene ni bilo zraven, nisem v nobeni stranki in nimam nobenih prijateljev, ki bi mi kaj šenkali Da je pa še kaj ostalo menim zato, ker si tako zelo prizadevajo priti v vlado. VSI!! No, Janša še v parlament ne hodi, čeprav ga plačujemo mi vsi!!!

    • gušto

     Imaš rada Janšo kenede…. ha, ha, tud jaz ga mam, ker je edin še pošten . Njemu ste že vsa jetra pretipal… pa glej ga vraga…. pa nč najdl.. a ni to hudu ?

     • tarantela

      Men Janša dol visi, čeprav ga skoraj molite, kot bi se vam Marija prikazovala.
      Drži pa, da mora vsak delavec hoditi redno na delo in oddelati svoj šiht, sicer ga vržejo na cesto. Janša se pa norca dela iz nas, ko ne hodi na šiht!!! To ni pošteno, kljub temu, da trdiš, da je pošten!

     • gušto

      Se ti vid, da nisi prebrala Parlametra pol pa takole kokodačeš, no.

     • tarantela

      Bo pač treba poslovnik spremenit: Kdor se brez opravičila ne udeležuje sej DZ, nima pravice do plačila kot poslanec. Po več zaporednih izostankih se mu mandat odvzame in ga nadomesti drug član iz iste stranke.

     • gušto

      On jim vsaj kaj pove, da pol lahk furajo naprej. Sej če bi jim več povedal pa še zmogli ne bi. Kaj pa rečeš za tiste vaše ki samo čičajo noter pa niso do zdaj še niti besede bleknli, samo pritiskajo, kot jim ukažete. Tem bi pa treba dat še povišico, kenede ?

     • Steiermark

      Ne uspejo jim pravočasno napisati teksta, katerega branje bi vadili kar v DZ…..Levaki, izgleda, da niti 3. razreda OŠ niso opravili, ko jim branje gre tako težko in zraven jecljajo….

     • Steiermark

      skratka, uravnilovka – vsakemu malo, glavnim pa vse, za njihove uspehe pri ropanju, zasužnjevanju in pohabljanju Slovencev!

     • Olga

      Pa pripravljenost?

     • Ruggedplant

      Tako je – ni vežno kdo kaj dela in koliko -važno je, da je pravočasno v službi in gre pravočasno domov! Mentaliteta našega izobraževalnega sistema, javne uprave in državnih firm. Potem so pa Američani krivi, da smo tako na državnem kot na gospodarskem področju tarča posmeha celotne preostale evropske unije.

     • tarantela

      Tudi tisti, ki v imenu SDS hodijo v službo v parlament, so rezultat našega izobraževalnega sistema, torej nič ne znajo!

     • Ruggedplant

      Nihče ne trdi, da so VSI zaposleni v izobraževalnem sistemu slabi, daleč od tega, obstajajo izjeme tako med učitelji, profesorji, ravnatelji in celo med šolami, a to so izjeme, ne pa sistem. V vsakem primeru pa nam gorje, če imamo v naši družbi za izobražence tiste, ki so ostali na nivoju državnega institucionaliziranega izobraževanja. Zate ne vem, a sam sem veliko večino znanja pridobil zunaj fakultete, gimnazije in osnovne šole in glede na govore SDS-ovih poslancev, si upam to trditi tudi za večino izmed njih.

     • tarantela

      Sem se spomnila še to: Toliko se na tem portalu udriha po šolskem sistemu, češ, da je vse slabo. Kaj pa dosežki naših srednješolcev. Pravkar so se vrnili z mednarodnega tekmovanja, kjer so dosegli nadpovprečen uspeh v fiziki in matematiki, v bralni pismenosti pa so bili najboljši ( to je v razumevanju tega, kar so brali)!!! Če se ne motim, je tekmovalo 30 držav. Ampak tu se samo šimfa, uspehov pa niti ne omenjamo!

     • Steiermark

      ti imaš, očitno rajši tiste, ki so večni “dežurni” in si tudi zaračunavajo dvojne prevozne stroške ter se okoriščajo na tak način. Zraven pa še moralizirajo o poštenosti, korupciji itd……. Moraš pa biti trda v glavi, da takšnih ne uvidiš….

     • Olga

      Pa še tiste “vrednote” NOB, ki jih državljani plačujemo v milijonskih zneskih, pa še bonitete prejemajo od zdravilišč, vozovnic, klobas in podobnega!

     • Olga

      Bi bilo bolje, da bi bila cela vladna koalicija doma, saj bi s tem naredili manj škode, pa še elektriko, pa vodo za WC bi prišparali! Da ne govorim o subvencioniranih poslanskih kosilih!

    • Steiermark

     tarantelica, ne sekiraj se toliko za Janšo, ki bojda ne hodi v parlement in ga “vsi” plačujemo. Ima že kakšne bolj pametne opravke, kot pa gledati zagovedno uničevalsko večino v parlamentu, ki uničuje in krade tko, da se kar kadi…… Sicer pa, bi bilo priporočljivo in boljše za nas vse, ko vsi ti rdeči parlamentarci in njihov cmeravi vodja ter “naravni pravniki”, sploh blizu nebi več prišli, ker bi edino tako preprečili popolno uničenje naše dežele! Izplačalo pa bi se jih kljubvsemu plačevati – samo, da bi bil mir pred njimi!

    • Ruggedplant

     Zakaj hudirja pa naj Janša hodi v parlament, če še vlada, ki naj bi mu vladala ne? No, vsaj na sejah, ki jih skliče opozicija in zahteva odgovore, oni pa pošljejo prgišče no-name birokratkov da suhoparno berejo PR puhlice s svojih listov?

     • tarantela

      Po mojem skromnem debilnem mnenju je že ugotovil, da je “bilo pa prošlo…”

  • Nata

   ma, tarantela , dej no ??
   Kdo pa govori o princu ? Mi , ki ga podpiramo ?? Ali oni , s teboj vred , ki imate ne vem kakšne zamere ?’
   In , mislim , da je res butasto vztrajanje pri tistem – vsi so glih !!

   • tarantela

    Nata, dušica, Tebe sploh nisem mislila s tem!!!

    • Nata

     Lepo . Hvala !

  • Ruggedplant

   Ker nam ni vseeno za Slovenijo, domovino naših prednikov, ki so se zanjo in za nas borili dva tisoč let, mi pa smo danes praktično tik pred izumrtjem, kljub temu da nas (za razliko od dosedanje zgodovine) ne ogroža prav nihče od zunaj in smo navidez celo samostojni. Če boja s hudičem ne dolguješ sebi, ga dolguješ vsaj milijonom pomorjenih prednikov in milijonom naslednikom, ki bodo bodisi ponosno nosili slovensko ime nadaljni dve tisočletji ali pa bodo že čez 20 let govorili bodisi srbsko ali rusko. Za razliko od materialistov, sami niti pomislimo ne na osebne benefite, ker nam vrednote domoljubja pomenijo precej več od okoriščanja na račun podrejenih.

   • tarantela

    Sem zadela žebljico na glavico…

    • fmg9

     Nisi.
     Ti sama sebe žališ in ponižuješ. Potem pa prideš sem pa skušaš (klišejsko & neuspešno) to zvaliti na poštene ljudi.

     • tarantela

      Jaz sem že brihtna punca, vsega ne vem in ne znam, razumem pa politikantstvo in to da je bilo rečeno : “I po Titu Tito!” Vi pa ste vstavili namesto Tito – Janša.
      Pa nisem proti desnici, samo to, kar je sedaj, nima smisla.

     • fmg9

      Kaj te tako moti pri programu SDS in kaj na predsedniku JJ?

 • Verbena

  …slabih 26 let obstaja ta nova Slovenija, ki pa je nova samo po imenu, vse drugo je ostalo enako !!!….sedaj nam vlada 12-ta vlada in to v teh parih letih…kar me najbolj spominja na to, da so si vsi tako želeli biti samo na vrhu , naredil pa tako ni nobeden nč za državo…da postane ta košček ozemlja prijazen do vseh ljudi…kaj čem drugega rečt???..ni kej drugega kot to, kar ponavljam nenehno…Slovenija še ni imela človeka, politika, ki bi imel rad to svojo državo !!!,

  • gušto

   “Slovenija še ni imela človeka, politika, ki bi imel rad to svojo državo !!!,”

   Kdor neče videt in razumet pa noče kenede ? Najhuj ste tisti, ki pravte, da so vsi glih. Kar svoje štale dejte počistit pa bo hitr bulj.

   • Verbena

    ..pa še 1x mirne duše povem, da Slovenija nima politika, ki bi imel rad Slovenijo !!!..sej mogoče ti bo 1x kapnal ….

    • gušto

     Oh, no… na kurah jokajo, ker si jim ušla.

     • Verbena

      ….moj namen komentiranja ni nikoli žaljenje ali sokomentatorjev ali navsezadnje politikov, ker jaz spremljam samo njihovo delo ali bolje rečeno, nedelo !!!….vsak moj komentar odraža moj pogled na neko stvar in dejstva, katera opažam…vsak dan iz dneva v dan…mogoče niso vedno pravilna…pa kaj potem..kaj pa je sploh pravilno v državi…ker noben politik ni nikoli povsem razgrnil kart na mizo…če razumeš …

     • Verbena

      ….od vsega pa najbolj težko prenašam ljudi, ki s svojimi komentarji zagovarjajo politiko..ali eno ali drugo stran, kajti, izogibam se opredeljevanju, da imamo levico, desnico, ker jaz nobene ne vidim….tam na kurah so eni postal že prov dolgočasni s svojim nenehnim hvaljenjem ali trenutne vlade ali navsezadnje Janše…..

     • gušto

      Hja Verbena, kar je res je res. Tega ne morš sprement. Človk je brihten, ni kaj.

     • Antonius

      O sebi imate pozitivno mnenje, dopovedujete nam osebno poštenje, v politiki pa vsegliharsko nikogar ne žalite. Vsi so isti in po krivdi enaki, vi ste pa kulturen angelček med vsegliharji. Koga za hudiča pa volite, če so vsi isti?
      Če ne volite, bodite pošteni vsaj do sebe, če že do nas niste.
      Ne utrujajte nas z vašim ponarejenim poštenjem.
      Navsezadnje je Janša v opoziciji, mi si dajemo pa duška na račun totalno nesposobnega, moralnega lažnivca ‘cerarja!
      Če ste vi na tem portalu angel, je “gušto” zagotovo Bog.

     • Verbena

      Antonius, moj odgovor je bil namenjen guštiju, nikakor ne VAM !!!….če je že omenjal portal 24ur.com, potem sem povedala, kot sem, da namreč vedno povem svoje mnenje in da ne navijam za nobenega politika, ker jim ne verjamem več !!!…takrat na začetku sem jim 2x….in bila razočarana….le zakaj bi svoj glas podeljevala ljudem, ki nočejo in ne znajo….ali, zakaj bi izbirala manj slabega od slabšega…jaz hočem dobrega, tega v 25tih letih nisem opazila pa dobro opazujem……torej??….politiki so si povsem enaki, vseglih!!!…v tem, da nas vse nategujejo in da delujejo samo za interese svojih strank in prijateljev, znancev…..lohka bi VAM povedala še marsikaj pa se mi ne da, ker tako nima smisla prepričevati nekoga, ki je v nekaj prepričan…sej, lepo, da IMATE svoje prepričanje, ga spoštujem, a zakaj za vraga potem ne spoštujete tudi mojega mnenja, ki je usmerjeno v smer, da še ni bilo politika, ki bi naredil dobre stvari za državo in pri tem imel v mislih vse ljudi, ki živimo v tej državi……drgač pa…znate VI presneto bolj utrujat, ker se obračate name pa VAS sploh nisem prosila za mnenje !!!!…..en ubogi komentar, da se v 26 letih menjavajo samo vlade…med njimi pa ni poštenega politika…VAS je pa res zrevoltiral…..ampak, to je moje mnenje !!!

     • Antonius

      Javno mečete Janšo v isti koš s ‘cerarjem pa sem se oglasil.
      Dajte nam razložiti, kaj Janša ni storil dobrega za Slovenijo.
      Kako naj pa zgleda javno nevtikanje, če jaz sporočim “guštiju” da je z vami vsegliharsko vse narobe, pa nekomu, ki vas brani podtikanj, očitam vtikanje. Halooooo?!
      Janša ne ve, kam ga vi vsegliharsko tlačite, jaz sem pa na e. portalu javno prebral vaše zasebno dopisovanje z “guštijem”.
      Logika se vam ne izide, pa tudi z moralo imate težave.
      Naj vam zaupam, da bi me laganje nekoga čez vas tudi zrevoltiralo.
      Če je vaše ime Verbena vam lahko zaupam, da sodi med lepa ženstvena imena.

     • Verbena

      ….jaz mečem vse vlade v podoben koš….slogan politike…najprej jaz, moja stranka, moji znanci, prijatelji, ljudje, ki sem jim dolžan kakšno uslugo….potem ljudstvo…na tistega malega človeka pa tako najbolj pozabljajo vsi !!!…če se Vi ne strinjate z mojim komentarjem, ki je opredeljen v smeri, da je politika sama sebi namen, potem je vaša dolžnost, da navedete zasluge Janša ali koga drugega…..me popravite, predstavite Vaš pogled…jaz vem samo to, da je Janša mandatoval v enem dobrem času, ko je bil pravi razcvet gospodarstva, sploh v tujini in s tem se je tudi naš delež precej povečal..a že tudi takrat so ga posamezni makroekonomisti svarili, da se utegnejo stvari preobrniti…on pa jim ni prisluhnil, ker, nekaj sem tudi spoznala v 25-tih letih..Janša ne posluša nikogar…on posluša samo sebe, ker je prepričan, da vse ve in vse zna….kar se pa tiče morale..nč bat, moja je velik boljša od Cerarjeve…in ni zlagana !!!…tako da me kar čudi, da me po komentarju, dveh kar tako opredeljujete….ne poznate me, o meni ne vete nč..razen tega, da mrzim vse politike, jih moram prenašat kot nujno zlo in to ni prišlo od včeraj…to je spoznanje 25-tih let !!!!…

     • Antonius

      Vsegliharstvo pod roko z vašo moralo zagotovo dobro špancira.
      Kaj bi bilo na tem portalu neurja, če bi obelodanil prijeten klepet, ki sem ga imel ob vrčku piva z Janšo. Začela sva z nogometom, ki ga je igral, ko je bil zaprt na Igu, končala sva pa v političnih vodah sedanjih dni o katerih vi sicer nimate pojma, veste pa vse. Prijazen in zanimiv sogovornik, ki mi ni dovoli plačati, ker sem upokojenec. Vedno, kadar se srečava okoli parlamenta mi ponudi roko, da na hitro kakšno rečeva. Prirodoslovni muzej poleg parlamenta namreč velikokrat obiščem.

      Če vas motijo ugovori na vaše zapisane razmisleke, domisleke in poglede, nehajte nastopati v javnosti.

     • Jovo Jamnica

      Če bi Janša (bivši PM), meni plačo pir, bi ga tut hvalo. Dozdaj mi ga doben politik ni. So pa na moj račun pili in še pijejo

     • Verbena

      …da vam podam samo še en odgovor…sem človek, ki je v nenehnem gibanju…fizičnem, besednem, tem zlasti takrat, ko opazim, da imajo ljudje okrog mene probleme…pogosto se obračam na poslanske pisarne v domačem kraju ali direktno kar v DZ….veste, da je doslej samo en politik pokazal skrb za kak problem..bilo je že pred leti in s posredovanjem Pahorja so kar hitro popravili en zastarel zakon, ki je potem mnogim prinesel boljše čase, predvsem pa manjšo porabo denarja….kot pohodnica sem tudi sama srečala Janša pred leti nazaj v enem planinskem domu v vasici nad Celjem…kaj naj rečem??..takole, kot človek povsem v redu, a žal me kot politik ne prepriča…poznam tudi ga. Urško in naj rečem, da je izredno dobra, čuteča oseba, sploh kot zdravnica…ni bila moja osebna zdravnica, ampak od veliko ljudi, katere poznam in kar hudo jim je bilo, ko je zapustila ordinacijo in šla delat v bolnico….veste tisti moji včerajšnji komentarji so se nanašali tudi na to, da ne prenesem, ko ljudje v komentarjih žalijo, neopravičeno napadajo ljudi, ki so ali politiki ali so njihovi sorodniki…kaj vse je bilo lohka prebrati ravno o Urški, o njunih otrocih….na enem portalu…men je tak način povsem mimo in kot rečeno, jaz ocenjujem politike po njihovem delu ali nedelu…večkrat tudi poudarim, da vsega sranja v državi ni kriv samo Janša…kot trdijo eni…zlasti tisti, ki si ne znajo nastaviti ogledala in pogledati, da tudi tisti, katere zagovarjajo, delajo eno veliko sranje….kakorkoli….sem oseba, ki ne pada na besede kar se tiče politike…kajti, če kaj, potem politiki obvladajo samo besedno manipulacijo z ljudmi….jaz še čakam, čakam na osebo, ki bo zares imela rada svojo domovino….en lep dan vam želim…

    • Ruggedplant

     Lahko kar začneš z argumentacijo za vsakega poslanca SDS posebej in jim dodaš Hojsa (ex Nsi) ter Kucler Dolinarjevo, če se dotakneva samo AKTUALNIH politikov v parlamentu.

     Vsegliharizem je glavna rak rana slovenske demokracije, saj NEVEDE naredi še več škode od odkritih komunistov, saj relativizira, deluje pod krinko in na subtilen način potiska državo v propad, njeno premoženje pa v ortokomunistično malho. Imate pa ksreči zelo osnovno skrito točko: obmolknete čim ste pozvani k argumentaciji v kateri morate črno na belem z imeni in priimki DOKAZATI zakaj demokrate enačite s komunisti.

     • Verbena

      …ja, ja….pa bla bla !!!!….ko bo v Sloveniji res demokracija!!!…takrat bova pa katero rekla !!!

     • Ruggedplant

      Vsegliharizem je tlakovanje poti totalitarizmu – šele ko družba pride do tako apatične stopnje, da je politika več ne zanima, do szanjo vsi isti, lahko pridejo na oblast populistični diktatorji, ki frigidno nezainteresirano politično telo najprej zagrejejo s svojim ognjem, potem pa ji več ne dovolijo ohladitve.

      Na tej temi s s svojim vseglijharizmom med zadnjimi, ki bi se smela pritoževati nad nivojem demokracije v Sloveniji, saj si sama nevede goreča borka proti njej. Dobro premisli zgornje besede – primerov iz zgodovine, predvsem iz prve polovice 20. stoletja imaš ogromno.

     • Jovo Jamnica

      Meni je najbolj všeč Marjan Pojbič. Kalil se je s prodajo Kirby sesalcev, po zakotnih domačijah Slovenskih goric. Takrat, sredi devetdesetih, so kakor gobe po dežju, začeli lesti na plano, retorično vešči posredniki, predvsem brez manir in delovnih navad. Sesalci Kirby so bili z naskokom, najdražja sesalna aparatura, cenovno primerljiva z enostavnim osebnim vozilom na ameriškem trgu. Naš vrli, danes poslanec Pojbič, je prepričal marsikatero ženičko, ki so ji, sirkova metla in krtača, pa škaf vode… do tistega trenutka, zadostovali za vzdrževanje snage v skromnem bivališču. Nagovarjal jih je v ugoden obročni nakup in ženičke so potem, še leta pozneje plačevale kredit, za aparaturo, ki so jo uporabile, mogoče samo enkrat ali dvakrat…

     • Ruggedplant

      Tvoj komentar bom vzel kot anekdoto, upam, da ni bila mišljena kot resen odgovor ali pač?:)

     • Jovo Jamnica

      Resno! To moralno sramoto Pojbič nadvse skriva pred javnostjo!

     • Ruggedplant

      Kakšno javnostjo? Bog nam pomagaj, če imamo “javnost”, ki se v trenutni situaciji ukvarja s tako skrajno nepomembnimi detajli iz intimnih življenj posameznikov.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Pri nas sta morala in etika elitnih politikov na psu. Meni pa pomenita veliko.

     • xtc

      No pa smo tam pa ravnovčeraj si razlčaGAL KAKO TE FASCINIRA NASTAVLJANJE R******

     • Jovo Jamnica

      …drugih…

     • xtc

      Očitno te fascinira brkljanje PO ********* ;nekako sovpada s tvojo miselnostjo in komentarji:

     • Jovo Jamnica

      Razlika je med – nečemu se čuditi in… prakticirati

     • Antonius

      Naklada čez SDS. Pojbič je prodajal Kirbiye po ceni, ki mu jo je določila firma za katero je prodajal. Jaz sem podoben sesalec po skoraj enaki ceni kupil pri postojnskem Batagelu.
      Pojbič je nečesa kriv, ker je v SDS, Batagelu ni pa kaj očitati, ker ga ni v nobeni stranki.
      Jovo Jamnica pač, prste razmigava, in še na račun SDS preračunljivo pretirava povrh.

     • Jovo Jamnica

      To je bilo takrat zavajanje kupcev. Kdor je vešč zavajanja, ni bogsigavedi kakšen imenitnež…

     • Antonius

      Zavajate in hkrati razlagate zavajanje.
      Kako je pa z vašo bogsigavedi imenitnostjo?

     • Jovo Jamnica

      Nič ne zavajam. Vse, kar sem spisal, je preverljivo!

   • Osti jarej

    VSI SO BOLJ GLIH OD GLIH

 • if

  Slovenija ima poltiko in politike, ki znajo državo voditi v pozitivno smer.
  To je dokazano v letih 2004 – 2008, in hkrati poltiko in politike, ki tako politiko vstajniško dušijo, rušijo, nedemokratično obsojajo, zapirajo.
  Za tako stanje je odgovoren volini DA, ki umešča za Slovenijo gospodarsko in narodnostno uničevalno politiko.
  Vsakemu, ki uporablja nekaj logike je očitno, da je vzrok stanju politika vseh levih vlad po nareku tajkunsko tovarišijskega bratstva kot posledica zavestenga nabora in zbora nedemokratov tipa afere Patria z vso podstatjo antipatria.

 • Osti jarej

  Interpelacije v sedanji vladni maškaradni inštituciji so postale že skoraj vsakodnevne. Očitno poslanci zaslužijo premalo, po drugi strani pa se nimajo o čem pogovarjati, saj celo njihovi šefi nimajo pojma, kaj naj delajo, ko pa je vse odločeno izven strank. Za obstanek Kolar Celarčeve si vzamejo desetine ur, pa vsi vedo, da nima pojma o zdravstvu ta večna politična služabnica. Se je pa prijetno pogovarjati na delovnem mestu med debato kar-tako o počitnicah, večerji, potovanjih v dežele, ki jih še niso videli, predvsem pa konec meseca skočiti v banke po nagrade za to zavajanje. Poleg zdravstvene sekretarke imamo še obrambno, ki še ni slišala niti za puško, pa socialno, ki ne ve, da ljudje zaradi nje živijo v revščini.

  Ampak zakaj bi opravljali delo, za katerega so sicer nedovoljeno nameščeni, bi pa po zakonu morali skrbeti za skupine državljanov, ki jim na papirju pripadajo. Pri nas je nenapisano pravilo, da moraš v eni zadevi na veliko trobiti, v drugi pa metati polena pod noge. O nobeni pa nimaš blage veze. A njihovi krožniki so vedno polni, zato jim ni težko ubogati ukazov in bo zelo majhna škoda, ko bodo njih zamenjali roboti, kot je v EU predvideno za javni sektor do leta 2030. Edina škoda je, zakaj ni še bilo interpelacije zoper Cerarja, ki je prepovedal odločati navadnim ljudem o vsem s čimer on in združba mastno služijo. Pa ne, da bi o interpelaciji odločali poslanci, pač pa zgolj ljudje, ki dokazano niso vklenjeni v posamezne stranke. Vse dotlej je propad naše domovine neizbežno/publishwall/ B.Ž./

 • Osti jarej

  ..tale gospod B.Ž.,od katerega jaz plonkam,je car..

 • Osti jarej

  …vseh 90 pocarjev nima morale za enega Slovenca,ki je cel lajf garal zato,da danes gladuje…za enega mladca,ki si mora v avslenderiji kruh služit…za eno mamico,ki svojemu otroku ne more privoščiti kosa mesa…..SRAM NAJ JIH BO…banda zakamarana,samo v svoje riti zaverovana…ob njih mi je slabo…prav iz dna drobovja…

 • Osti jarej

  …gospodu nabrglanmu se mal zapleta jezik

 • Osti jarej

  ..en kup sranja in praznega brbljanja…..zaj vas pa jas vprašam:zakaj so kosila v vrtcih,šolah,domovih upokojencev ,dražja,kot v DRŽAVNEM ZBORU…..zakaj država več denarja nameni za oskrbo kriminalcev v zaporih,kot za oskrbo starostnikov?…zakaj mora prosilec za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev ,ki so zgolj drobiž,predložiti več potrdil,kot nek elitnež,ki je v banki dobil milijone “nepovratnega” posojila,na lepe oči????

  • Ruggedplant

   Vsa ta vprašanja naslovi na svojega predsednika vlade, predsednika države, pristojnih ministrov, predvsem pa sodržavljane, ki so jih izvolili. Na tem portalu ni nobenega izmed naštetih – razen posamičnih rdečih provokatorjev, ki pa jih je tako sram, da si kljub vsem neumnostim, ki jih spišejo sem, ne upajo niti priznati, da so volili glavne uničevalce Slovenije.

   • Jovo Jamnica

    Če je spadal dr.Jože Pučnik med glavne uničevalce Slovenije, potem sem upravičen do pisanja neumnosti, ker upam to dejanje priznati…

    • Ruggedplant

     Se misliš do smrti ponosno tolči po prsih, ker si pred več kot 20 leti oddal en glas za Pučnika, od takrat pa bodisi ne volil ali pa vsakič volil drugega izmed 50 odtenkov rdeče (zgolj domnevam na podlagi tu izkazanega političnega profila)?

     • Jovo Jamnica

      Ja!

    • Nata

     Joj, no ? Kje so že tisti časi ? Vmes je bilo že vse mogoče in nemogoče.

 • Osti jarej

  ..kdaj boste “zaropotali” o tem,da se sprosti zujf za najrevnejše,kajti denar je??oni morajo še kar varčevati,vi niste NIKOLI….vsi si delite pare,oni,ki so dokapitalizirali banke,pa zajest nimajo

  • Pepsič

   točno tako … sprostitev ZUJFA, a le za najrevnejše, ti vedno rešujejo finančni kriminal v tej državi in naj bi varčevali v nedogled, sedaj pa, ko to sprostitev zahtevajo in bo potrebno 215 milijonov, se pa vsi tresejo, ker večina njih misli, kako bi v JS radi zopet višje plače … NE DRŽI … v JS bodo vrnili le tisto, kar je vlada s prisilo vzela in zaradi česar imajo mnogi sedaj socialno šibki že 8 let nižje plače za cca. 130 eur NIŽJE PLAČE … torej zahtevajo le svoje (ukradeno) nazaj

   • Nata

    tov. Bratušek so za borčevske pokojnine hitro sprostili ta nesrečni ZUJF.
    Pa ne pisat o JS – ta naj kar dobi , kar jim pripada .
    A , žal je zraven prisesana tudi JU !

    • Pepsič

     Meni je to že jasno, toda ko mediji usekajo tako nasplošno in seveda namerno, da lahko potem vsa raja protestira proti celotnemu JS, kot paketu, da si ti ne zaslužijo niti centa več, da ti ne delajo, da ti le pijejo kave, kot da v gospodarstvu tega ne poznajo in kot da so direktorčki mnogih firm ubogi, ki kasirajo vsi več kot predsednik vlade in ministri, dokler mu delavci delajo za bednih 600EUR … o tem pa nihče, a ne? Gladko in prelahko se vse meče v isti koš, kot da v JS ni nobenega zaposlenega pod minimalno ali le nekoliko nad minimalno, kot da vsi prejemajo 1000 EUR in več … ko treba konkretno proti nekomu … neeeeeeeeee, raje doma jamranje, pa sosedu, v službi kolegom, da se vsi med samo le še sovražijo, ne pa da jezo usmerjajo, kamor je to potrebno in proti tistim, ki nosijo to odgovornost, da smo večina, kjer pač smo … pri preštevanju položnic in koliko bo za hrano ostalo

     • Nata

      Drži kot pribito! So manipulatorji prve klase!!
      To je tista barabija vladajočih!

 • Osti jarej

  ..zakaj se mora DUTB zapufati za pol milijarde?…a jimje zmanjkalo za visoke colnga…za nič rezultatov???

 • Osti jarej

  noben račun ne ostane neporavnan….nikoli in nikdar….ne pred tisoč leti,ne pred 100 leti,ne pred 70 leti…nikoli…in tudi ne bo

 • Osti jarej

  ..no,han bo v kakšnem intervjuju spet jamral,kako grdo pišemo o njih…in to celo anonimno…..sama vam in vsem ostalim to,kar napišem, z lahkoto povem direktno v obraz in vas pri tem gledam v golfive oči…nič niste naredili,da bi ta država ne propadla…v patosuje….in zato naj vas bo sram…globoko sram….vse…vseh 90…četudi ste pogledali stran,ste krivi

 • Borut Stari

  Na vsako poslansko vprašanje Cerar s privzdignjenim falsettom glasu pokaže, da je avtist.

 • Osti jarej

  ..dej no,šmircelj…zate čakalnih vrst ni….če vam bolna kuzla v debelo rit skače,se greste pa ven zdravit…kene….pa ostali tudi…al pa privat…kaj pa je vam,pri vaših plačah,pregled plačat…??

  • Jovo Jamnica

   A poteka kakšen neposredni prenos iz cirkusa? Zdaj sem na XP, pa mi ne strima… :-)

 • Vera

  Sveta jeza me prime pri vsakem TV dnevniku, ko voditelj-ica našteva uspehe te skorumpirane vlade . POP-TV malo manj , na RTV SLO , so pa vzhičeni, da se jim kar oči svetijo . Zelo sta tudi izstopajoča pri ODMEVIH , 2 voditelja , toda ne g. Bobovnik , ne ga. Rosvita Pesek, ki sta objektivna, ter na zahtevana vprašanja hočeta slišati , konkretne odgovore . Pohvalo si zadnje čase zasluži tudi g.Erika Žnidaršič , ki je raziskovala nepravilnosti v našem zdravstvu . Zdaj še čakamo, da se zgane tožilstvo in sodstvo , ter dokaže, da smo pravna in demokratična država .

 • if

  Če se bo zgodil črn scenarij, se bodo migranti potikali po slovenskih parkih in postajah
  http://reporter.si/clanek/slovenija/se-bodo-migranti-potikali-po-slovenskih-parkih-in-postajah-487354

 • Jovo Jamnica

  Včasih občasno skočim na Politikis portal in berem, kaj dogaja. Kako frizirajo tam komente, je vredno obelodanit.

  —————————–

  Urednistvo pravi: 12. 12. 2016 ob 18:10

  Največji pacient je Lavre sam. Diagnoza: korupcija, klientelizem, nepotizem.
  ———————
  http://www.politikis.si/?p=177035
  ———————
  Hip za tem neljubo napako popravijo v:

  renata pravi: 12. 12. 2016 ob 12:55

  Največji pacient je Lavre sam. Diagnoza: korupcija, klientelizem, nepotizem.

 • Govekar

  To politično trobilo me redno zmede, kvazi desničarji, ki jamrajo nad prenizkimi minimalnimi plačami, obenem pa spregledajo, da imajo najhitreje rastoče države v Vzhodni Evropi še dosti nižje in ravno zaradi tega manjšo brezposelnost, več investicij in višjo gospodarsko rast.

  Kot je rekel Egon Zakrajšek, pri nas je vse levo…

 • xtc

  Pri temle nima smisla ;kaj prida dodajati_”Do koca in naprej_vprepad”

 • Olga

  Sedaj dobimo nov/star praznik, 2.januar! Imenoval se bo dan za mirovanje!? Predlagam še en dan, 3.januar, dan za virantovanje! Ta dan se bomo že trezno zmenili koga bomo sf….!

 • Mojca pokraculja

  Glavno da si bodo na Banki Slovenije izplačal novoletno nagrado v višini ene plače oziroma kot bo odločil guverner. Po Kolektivni pogodbi, ki so si jo sami spisali jim pripada:
  35. člen
  (plačilo ob koncu koledarskega leta)
  Ob koncu koledarskega leta pripada delavcu dodatno plačilo praviloma v višini ene povprečne mesečne delavčeve plače, prejete v koledarskem letu, sorazmerno času, za katerega je bila izplačana plača ali nadomestilo v breme banke. O višini plačila vsako leto odloči guverner.
  Plačilo ob koncu koledarskega leta se izplača najkasneje do sredine januarja naslednjega leta.

  Zakaj že?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!