Aleš Primc ob dnevu družin: Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge pa se bojijo, ker se mu hitro približujejo

Aleš Primc (foto: STA).

“Mnoge družine so v zelo težkem finančnem in materialnem položaju. Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke,” opozarja na različne stiske ob dnevu družin predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc. 

Predsednik stranke Glas za družine in otroke Aleš Primc, ki se zavzema za najbolj ranljive predstavnike slovenske družbe, ob današnjem dnevu opozarja, da so mnoge družine v zelo težkem finančnem in materialnem položaju.Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke. Težko je danes vzgajati. Veliko je nerazumevanja, nesprejemanja in nespoštovanja. Veliko je nezvestobe in iz nje izhajajočega trpljenja …,” je zapisal Primc za spletno stran 24.kul.

Foto: iStock

Prav tako opozarja na bolezni in s starostjo povezane težave ter preštevilne spore v družinah zaradi dediščine in denarja. Primc meni, da so težave v življenju zato, da jih premagamo, ne zato, da one premagajo nas. “To iz dneva v dan dokazujejo naše družine. Premagujejo pomanjkanje in strah pred prihodnostjo. Pogumno in zavzeto premagujejo vsakodnevne težavice in težave. Trudijo se za več ljubezni, za več življenjskega optimizma. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da so naše družine in še posebej naši otroci vir naših moči in upanja. Zato so naše družine tudi vir moči in upanja za prihodnost celotne naše družbe in države. Težki časi so tudi priložnost. Priložnost za solidarnost med družinami – v sorodstvu, med prijatelji, med sosedi, v mnogih dobrodelnih akcijah … Vsem družinam ob današnjem svetovnem dnevu družine želimo, da bi bile prostor ljubezni, sprejemanja, upanja in odpuščanja.”

C. Š.

 • Točno tako je, kot pravi Aleš Primc.
  Postajamo država revežev, ki hrani elitneže, ali kot pravi že star slovenski pregovor, da
  “IZ PRAZNEGA KORITA, LAČNA VRANA SITO PITA”.

  Pa mislim, da tako velikih razlik med posameznimi sloji prebivalcev v Sloveniji še ni bilo.
  Bili so tudi tuji graščaki, ampak takrat je šlo za podedovana premoženja, danes pa so v prej, kot 20 letih postali PROLETARCI največji BOGATUNI na račun slovenskega poštenega in pridnega človeka .

  • luckyss

   Torej je tudi Primc v bistvu komunist…
   Bedno..vsi pastirji desnih ovc so komunisti..

 • tarantela

  Bi Primc lahko postal boter kakšni obubožani familiji! Dela v javni službi in vleče lepo plačo…

  • Tudi ti imaš veliko denarja in………. koliko si že namenila za reveže ?

   • Olga

    Kot prvo je treba “veteranom” NOB vzeti milijone, pa bo dovolj za penzije in plače in revnih družin ne bo! Komunizem namerno uničuje družine in širi revščino, ker takšne ljudi laže obvladuje!

    • traktor

     Levičarjev je poln gobec solidarnosti in sociale,ko je pa potrebno kaj prispevati,jih pa ni nikjer zraven.

  • Olga

   Kaj pa “veterani” NOB?? Zdravilišča, vozovnice, klobase… Priviligirane penzije…. Čedalje več jih je! Še prešteti se ne dajo…. Kučan 1941, “veteran” na naše stroške pri Putinu zdraho dela….. Turnšek, pleničarski “veteran”…… SRAMOTA!!!!! Turnšku je ušlo, da imajo trenutno na računu 900.000 evrov!??? Po vsem zapravljanju???? Tu je denar tudi za slovensko vojsko!!??
   Komunistična dvoličnost!

   • Anton

    jah NAŠI ne kradejo , oni samo vzamejo, VAŠI pa kradejo, jah taka je to levaška dvoličnost, ko smo že pri botrstvu. Zakaj potlej recimo NAŠA “levaška faranga” “begunce”, ne vzame pod svoje okrilje? Vsi lepi fantje,če ne drugega bodo znali dobro poskrbeti za žene, ko vas ne bo, al pa boste se šli v troje, akkorkoli že, saj vam swingarije niso tuje, primer Katarinca pa Aurelij Juri, pa še kdo bi se našel

    ups sej res komentar je namenjen taranteli

    sarkazem press

 • Olga

  Hvala! Tudi sama želim, da bi se stanje v družbi popravilo in bi lahko otroci spet živeli brezskrbno OTROŠTVO!

  • luckyss

   “in bi ti otroci spet živeli brezskrbno OTROŠTVO!”

   Kot so ga imeli v socializmu…Tam vsaj lačnih ni bilo ..ali brezposelnih..

   • Olga

    Brezskrbno otroštvo? Po drugi svetovni vojni in med vojno so jih morili skupaj s starši, ker niso bili “naši”! Berite o otrocih s Petrička! Otroci političnih nasprotnikov režima so imeli res “srečno” otroštvo! Še študirati niso mogli! Marsikdo pa je ostal celo brez staršev! To je bil komunizem s SOCIALIZMOM!

    • luckyss

     Sodelavci okupatorja si bili seveda ustrezno kaznovani….

 • Demonkrat

  Dediščina komunizma je beda in revščina .In zmaga .

  • Karmen

   Vsi enakopravni v revščini. Razen nekateri izjem.

 • luckyss

  Sicer je vse to vsakomur jasno…da je beda in ljudje nimajo za kruh…
  Vendar ni rešitev v tem, da se ljudje bolj posvečajo otrokom (kar je poceni floskula) ampak v tem, da imajo ljudje delo in so zanj pošteno plačani !!
  Glede tega pa seveda niti teoretično nič “gospod” Primivc

  • Anton

   že to da se govori o problematiki, osvešča ljudi, je velik korak naprej.

  • MEFISTO

   Pripombo naslovi na svojo nesposobno vlado.

  • Janez

   Daj !
   Konstruktiven predlog.
   Ali res ne znaš drugega – kot zabavljati ?
   Kako bi uredil sramotno nizke penzije ex pravih fabriških delavcev?
   To povej. – 400, 500 evrov za 40 let dela imajo ! No ti čvek, čvek heroj? L.r. Janez KOMENDA

 • vsemojebabe

  Pojma nimate kaj se dogaja, vam je važno, da berete sami sebe. Če bi razmišljali, ko kaj preberete, bi razumeli, da so zatirani najbolj tiho, ker jih je sram in si ne upajo odpreti ust. Nikoli ne boste izvedeli koliko jih je, če ne boste prisluhnili tišini in tihemu kriku obupa.

  Pa še nekaj je. Na socialni, socialnih listah za stanovanje, prednostnih listah za v dom upokojencev itd., so večinoma taki, ki imajo denar in socialne pomoči sploh ne potrebujejo. V bistvu tudi ti kradejo revežem. Pravi reveži so tiho, tiho ker jih je sram, da si ne morejo pomagati sami. Ti ljudje ne prosijo za pomoč, skrivajo se.

 • MEFISTO

  Zaradi pomanjkanja poguma med vojno, so po izbruhu komunistične svobode tudi rdeči začeli zmagovati.

  Vsake toliko časa premagajo lastno ljudstvo.

 • Janez

  Vse !
  Dobro !
  Enkratni g. Aleš Primc !
  Vztrajniki Vas podpiramo 1000%. V vsem. Lahko noč. L.R.Janez KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!