Aleš Zalar in Zvonko Fišer pred sodniki: Je Zvonko Fišer že suspendiran?

Zvonko Fišer in Aleš Zalar (Foto: STA)

Dne 16. junija 2017 sem na tej spletni strani zapisal naslednje:

“Na tej spletni strani sem že pisal o tem, kaj se je dogajalo en sam dan pred nastopom druge Janševe vlade leta 2012. Takratni generalni državni tožilec Zvonko Fišer je nenadoma ugotovil, da mora nujno imenovati generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva in je za to mesto predlagal seveda politika Boštjana Škrleca, ki je takrat opravljal naloge državnega sekretarja pravosodnega ministrstva. Takratni minister Aleš Zalar je njegovi želji prisluhnil in stekla je bliskovita akcija – Boštjan Škrlec se je v nekaj urah iz politika prelevil v strokovnjaka na Vrhovnem državnem tožilstvu.

V vlogi notranjega ministra sem zato v tej zadevi sprožil ustrezne postopke pred ustreznimi organi. In kaj so ti ugotovili:

 1. Upravno sodišče je pravnomočno ugotovilo, da je v tej zadevi šlo za nezakonito ravnanje Zalarja in Fišerja, še več zapisalo je, da sta ravnala samovoljno in da sta “zlorabila oblast”.
 2. Pravosodno ministrstvo je že takrat ugotovilo, da je šlo za nezakonito imenovanje, ki ima znake kaznivega dejanja.
 3. Inšpektorat za javni sektor je takrat ugotovil, da Škrlec ni bil imenovan na ta položaj po Zakonu o javnih uslužbencih, kar bi moral biti.
 4. Komisija za preprečevanje korupcije, pod vodstvom Gorana Klemenčiča, je prav tako ugotovila, da gre v tej zadevi za koruptivno ravnanje.

Dne 2. 4. 2015 smo v poslanski skupini SDS zato na Vrhovno državno tožilstvo in Generalno policijsko upravo podali obvestilo o sumu storitve KD zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ki naj bi ga storila nekdanji minister Aleš Zalar in nekdanji generalni državni tožilec Zvonko Fišer. Vse od takrat pa postopki v zvezi s tem tako na policiji kot na tožilstvu potekajo nenavadno počasi in zavlačujoče. V nadaljevanju navajam kronologijo te zadeve:

 • Dne 10. 4. 2015 je Vrhovno državno tožilstvo zadevo odstopilo v reševanje Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani.
 • Dne 5. 5. 2015 je Policijska uprava Ljubljana na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani poslala obvestilo o ovadbi skupaj s predvidenim časom zaključka zadeve, ki naj bi bil 31. 7. 2015.
 • Dne 16. 7. 2015 in 11. 8. 2015 je Policijska uprava Ljubljana o zadevi obveščala Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani a zadeve ni zaključila.
 • Dne 13. 10. 2015 je Policijska uprava Ljubljana Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani poslala dokumentacijo, ki so jo v tej zadevi zbrali v predkazenskem postopku.
 • Dne 23. 12. 2015 je bil na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani sestanek pristojne tožilke in kriminalistov, na katerem je bilo dogovorjeno, da po Policijska uprava Ljubljana do 31. 1. 2016 podala zaključni akt.
 • Dne 21. 4. 2016 je Policijska uprava Ljubljana v tej zadevi podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.
 • Kazenska ovadba je bila dodeljena v reševanje tožilki Karmen Erčulj, ki pa je bila izvoljena v sodniško funkcijo.
 • Dne 19. 7. 2016 je bila zadeva dodeljena okrožni državni tožilki Manji Prezelj.
 • Okrožna državna tožilka Manja Prezelj je zahtevala dopolnitev kazenske ovadbe pri Komisiji za preprečevanje korupcije in pri Finančnem uradu Ljubljana (nerazumljivo zakaj), dopolnitev pa je pričakovala do 15. 2. 2017.

Kaj se je s to zadevo dogajalo po tem, še ne vem. Bom pa podatke pridobil. Vsekakor pa bi to zadevo lahko preimenovali v “operacija reševanja vojaka Zalarja in Fišerja”, saj vse kaže, da bodo vsi naredili vse, da bo zadeva zastarala”.

Dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

No, to je bil seveda čas, ko je tožilsko organizacijo vodil prav Zvonko Fišer in ni bilo pričakovati, da si bo kdo izmed njemu podrejenih tožilcev upal spisati obtožni predlog zoper svojega šefa. Toda v začetku maja letos je vodenje tožilske organizacije prevzel Drago Šketa. Ne vem ali prav zato ali ne, toda dejstvo je, da je meni doslej še neznana tožilka ali tožilec spisal obtožni predlog zoper nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja in nekdanjega generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja. Zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic pa je očitano njima kaznivo dejanje. Do enega leta zapora jima grozi.

Še več, na moje presenečenje se je pretekli ponedeljek začelo tudi sojenje obema. No, točneje povedano, moralo bi se začeti. Toda Aleš Zalar obtožnega predloga in vabila ni sprejel, enako pa velja za odvetnika obtoženega Zvonka Fišerja. No, precej znano početje, ali ne. To običajno očitajo Janezu Janši, seveda ob navzočnosti kamer in mikrofonov, kar pa se v primeru omenjenih dveh ni zgodilo. Razumljivo. Tudi jasno zakaj. Toda še eno presenečenje. Sojenje se bo nadaljevalo 6. 11. 2017.

Sam primer je čist kot solza, nobenega dvoma ni, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v sostorilstvu obeh, vsi materialni dokazi so na sodišču. Zdaj je le še vprašanje, ali bo tudi sodstvo po policiji in tožilstvu korektno opravilo svoje delo.

Pa še ena podrobnost. Zakon veleva, da bi zaradi narave suma storitve kaznivega dejanja obdolženega Zvonka Fišerja njegov naslednik Drago Šketa moral zoper njega uvesti suspenz z delovnega mesta. Ali ga je? Odgovor je po mojih podatkih pozitiven!

dr. Vinko Gorenak

 • samotoje

  Če to drži, si moramo pa nazdraviti.

  • štef

   kaj piješ ?

   • samotoje

    Izabela in jurka miks.

  • anzek

   Priporočam, da še malo počakaš.
   Mafijska naveza v tožilstvu/sodstvu še vedno deluje. Ne pozabiti, da je imunski sistem vsake družbe: policija-tožilstvo-sodna veja oblasti ugrabljeni s strani murgelstana!! Po mojem zdrave sile znotraj teh institucij še niso dovolj močne, da bi prišlo do samo očiščenja.
   Sicer pa: upanje umre zadnje.

   • samotoje

    Že sama beseda suspenz silno ugodno deluje na moje razpoloženje.

    • anzek

     Že sama beseda suspenz silno ugodno deluje na moje razpoloženje.

     Tudi meni, samo, previdnost je mati modrosti, pravijo.

     p.s.
     Pri nazdravljanju pa le popij en šlukec še v mojem imenu. Velja?

     • samotoje

      Eh, sem si kar dva privoščil v tvojem imenu. Danes sem pa tak kot moj avatar.

 • Franc Šink

  Nekdo mi je rekel da mora politik imeti vsaj nekaj kazenskih ovadb pored sebe.

 • janez zorman

  Evo, se že poznata red in disciplina, ko se napoveduje “nov” obraz za mandatarja !…. Če verjamete v Smrkce.

 • lunabije

  Stara fora bade! Pošlješ zadevo na drug organ (ni važno zakaj nekaj že najdeš), postaviš spis v omaro, ker pač čakaš odgovor tega organa. Potem, ko ga končno dobiš (če ga prekmalu), pa pošlješ zahtevo na drug organ in tako naprej dokler zadeva ne zastara…..

 • resnicaboli

  Če nebo vse skupaj zastaralo bodo pa si kaj drugega izmislili garantiram.

 • rabbit

  Dokazi bodo izginili, ali pa bo primer zastaral.

 • učko

  ‘lejte, sodstvo in tožilstvo je potrebno iztrgati iz rok mafije. Pri tem mora ključno vlogo odigrati tudi politična opozicija ! V primeru medijskega napada Udbo-mafije, da se aktualna politika ne sme vmešavati v sodstvo pa je odgovor sledeč: “Mafija je tista, ki se ne sme vmešavati v sodstvo!” Politika se lahko in mora vmešati v sodstvo, če obstajajo razlogi za to. Res pa je, da mora biti tak poseg politike v sodstvo začasen in “TOTALNO TRANSPARENTEN”. Izvoljena politika “SE MORA VMEŠATI V KARKOLI, ČE OBSTAJAJO RAZLOGI ZA TO! Mora pa tudi nositi eventuelne posledice, če tako vmešavanje ne bi bilo korektno, tveganje pač vedno obstaja. Predvsem pa, TREBA JE ZMAGATI !!! Zmagovalci na koncu ocenjujejo in razlagajo dogodke iz preteklosti, NE LUZERJI !!!!! Mafijo je potrebno premagati, pa če tudi s pomočjo EU inštitucij !!!!

 • učko

  JAJO, JAJO, JAJO, JAJO, preber’ si, kaj sem napisal spodaj !! Svojo puklasto držo spremeni v “ravno in pokončno držo” in v napad na mafijo. Drugače te bojo, skupaj z nami jebali še naslednjih 20 do 50 let !!!! Če ti še kaj ni jasno, oglasi se tukaj na portal, pa bova pokontaktirala, da ti pomagam, ker vem, da ti tvoja “abrambna” izobrazba ni dala dovolj znanja in dovolj razmigala možgane, da bi lahko dovolj dobro in zmagovito deloval !!!!!!!!

  • antimur

   Pridi, da malo posvetimo tvoji kučanistični betici. Kakšna oholost in lažna samozavest. Kreten, ti lahko kontaktiraš morda s Turnškom ali pa Möderndorferjem, za ostale si prebutast.

   • učko

    Turnšek in Jani sta frajerja za JaJota ! Jest bi rajš vidu, da ne bi b’lo tako ! Upam, da bo nastala kakšna nova politična stranka, ki bo šla v projekt “demafizacije” Slovenije. JaJo je že dokazal, da nima ne jajc ne možganov, zato pa je politični luzer in posledično vsi okol’ njega !!!! Ogromno je primerov, ko “Janšiste” mečejo iz služb, nazadnje je še Angelca Likovič na to opozorila, če si jo kaj gledal na TV. Janšisti ste ogrožena vrsta vse dotlej, dokler bo vladala kučanistična mafija !!!!!!

  • tarantela

   Gospod živi in kraljuje v svojem noriškem kraljestvu in nima časa za kaj več, kot za občasne pasje bombice metat.

   • Olga_10

    Vas boli? Slovenci imamo svoje korenine daleč pred zločinskim komunizmom in bomo živeli naprej brez zločinskega komunizma! Noriško kraljestvo nam je v ponos! Komunizem pa je rak rana, ki jo je treba izrezati iz tkiva naroda! To so že začele članice EU, kje so bili ljudje zlorabljeni s strani komunističnih zločincev in bodo organizirale sodišče za obračun s komunizmom! Saj veste: komunizem=nacizem=fašizem!

 • domovina mili dom

  Pozdravljeni Slovenci
  Čestitam vam za državni praznik Suverenosti države. Na današnji dan je premagana vojska rdeče zvezde zapustila ozemlje države Slovenije.
  Posledica , ker so kolaboranti rdeče zvezde ostali v državi, bodo častilci tega krvavega simbola ostali nedotaknjeni, svobodni, nagrajeni. Torej upanje, da bosta zalar in ribič obsojena so nične.

 • plamen100

  Vse to drzi, sploh ko je zadevo napisal
  g.Gorenjak, ki ima iz tega podrocja najvec izkusenj, nedvomno celo najvec na desnici. Sedaj se obstajajo razlicne variante kako resiti salabajzerja Zalarja in Fiserja in nekaj bo levi fasizem ze pogruntal. No kar pa je bistvo vsega pa je to, da ta gnili sodni sistem, ki je uspel skozi vse instance obsoditi Janso, Krkovica in ostale na podlagi nic na zaporne kazni, ali pa da se enaki dokazi pri Jankovicu ne upostevajo pri g. Kanglerju pa se upostevajo, to pa je naravnost grozljivo. Vsak obcan ve in vidi da gre pri teh primerih za sodno korupcijo in bi jo bilo treba raziskati. Taksen sistem kot je danes ne sme obstajati niti ene minute ne pa da se vlece 25 let potem pa dobimo kazen za gorenjskega tehnicnega preglednika zaradi 250 eur 3 leta zapora po drugi strani pa medijski tajkun Rascan zaradi tatvine 34 mil eur pa na 4 leta zapora. In jasno tak pravosodni sistem kot je danes nas dobesedno ogroza in vpliva na mentalno zdravje drzavljanov kar se pozna tudi na volilnih udelezbah saj se vecini drzavljanov preprosto ebe za ta lopovski sistem!

  • učko

   Dokler bo neo-pro-komunistično-fašistična-balkanistična mafija zmagovito harala po tej deželi, bo tako. Kriva pa je nesposobna, butasta, lena in bogaboječa in Udbo-mafije boječa politična opozicija, ki gleda samo na to, da imajo svoje sedeže v parlamentu. Fuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj !!!!!!!!!!!!!!

   • plamen100

    Lahko je to napisati glede nesposobne desnice v udobnem naslonjacu po moznosti s kavo v roki (no jst jo grem pravkar kuhati) in cigareto v ustih (sem sam prenehal kaditi pred dvema letoma izkljucno iz politicnih razlogov da ne podpiram vladajoce bande z 2000 eur na leto). Ja kaj pa hotel da opozicija prevzame oblast s tem, da potegne iz omare lovske puske, pri ciganih iz dolenjske nabavi se nekaj zarjevelih pusk JLA in udari po rdecem sovragu v parlamentu in zamenja oblast? Kdo v Evropi pa bo priznal taksno novo slovensko oblast? Ni druge kot narodu na volitvah 2098 (prav to letnico mislim 2098) dopovedati, da je pa res ze skrajni cas, da se na slovenskem znebimo rdece oligarhije.

    • stajerc5

     Glede na “naso” domaco vzgojo, solstvom in s tem ze zagotovljeno sluzbo na “visokih” rdecih polozajih, si pravzaprav ze pravi optimist z letnico 2098…

 • Antonius

  Odpravljanje težav z nesposobnim uredništvom
  na Novi, se našemu VERZIFIKATORJU vlečejo
  od 4. septembra naprej.
  Zdaj s prizadetim Prijateljem vztrajava tudi zato,
  da bralni javnosti razkrivava z nesposobnostjo
  obdarjena v uredniškem in na direktorskem stolu
  počivajoča.
  —————————————————————–

  VERZIFIKATOR
  -Zvonka Ribič Zalar

  PREPOVED RIBOLOVA – FISHING PROHIBITED

  Vse naj se napiše dvojezično,
  ribič in pa »fisher« da razume,
  nepomembne so predrte gume,
  za ovadbo namreč gre pravično.

  Tam kjer Zala spod gora priteče,
  kjer velike ribe so, debele,
  tam dogajajo se nevesele
  ribolovne zgodbe in nesreče.

  V Zali kršen red je ribolovni,
  to čuvaj opazil je že davno,
  pa bilo preganjati ni ravno
  oportuno, seči v svet poslovni.

  Prav tako prevelik je izziv,
  v ribolovu ko se ugotavlja,
  kdo pasti nevarne da nastavlja
  in je ribič, »fisher« tega kriv.

  Simbioza Zale in ribaka,
  zvonko v ribolovni svet odmeva,
  a potlači hitro se zadeva,
  ker je vroča, v vodi se namaka.

  Se namaka, hitro ohlajuje,
  medijska skrbi za to gverila,
  v ribolovu namreč so občila
  tista, ki jih ribič nagrajuje.

  Kdor o lumparijah ne poroča,
  tisti le pohvaljen more biti,
  ribič, »fisher« v Zali pa loviti
  še naprej, kjer najbolj je deroča.

  Torej tam, kjer je ulov največji,
  saj nihče kršilca ne nadzira,
  tistega pa javnost prav prezira,
  ki pove, kaj ribič skriva v vreči.

  Kdo potem se čudi, da usiha,
  ne le ribolov, ves vodostaj,
  da smo v čase vrnjeni nazaj,
  ko povsod totalni veter piha.

  Bi v normalni vodi zdavnaj vsaki
  ribiče se takšne polovilo,
  v ribolovu red s tem naredilo,
  toda kaj ko smo v postani mlaki.

  Mlaka sama se kontaminira,
  ni pritoka več in ne odtoka
  in nazadnje ni dovolj globoka,
  da nesnago vseh nesnag požira.

  Ignoranca tega mlake stanja,
  delo ribolovnih pač občil,
  in teptanje čisto vseh pravil
  tak razplet lahko samo naznanja.

  Ko razlogi zamolčé se pravi,
  več prepoved prav nič ne pomaga,
  in narava sama končno zmaga,
  ribiča in »fisherja« naplavi.

  RIBA ZVONČARICA IN TOPLO MORJE

  V vode severnojadranske
  čudna riba je zaplula,
  najmanj tri morjá pleplula,
  dalje vse mediteranske.

  Nje domače je obzorje
  daleč od evropske norme,
  riba je drugačne forme,
  njen je dom Rdeče morje.

  V Rdečem so jo prevzgojili,
  pitali po lastni meri
  in pa v samodrštva veri,
  to iz nje so naredili:

  Ribo zvončaste oblike,
  ki kot zvon odpira usta,
  na pogled je siva, pusta
  in ne spada med velike.

  Se o njej sicer zvončklja,
  da to riba je velika,
  a izkrivljena je slika,
  je le majhna ribica.

  Ko na krožnik jo dobiš,
  v skromnosti se vsej pokaže,
  tudi če jedilnik laže,
  kolikšen da je »big fish«.

  Rada pa se napihuje,
  češ, le kaj kdo meni more,
  tudi ko ni več podpore,
  vsej realnosti kljubuje.

  Ribica pri tem pozablja,
  da vsa morja niso rdeča,
  hrbet da pokaže sreča,
  temu, ki se rad spozablja.

  Večkrat se je pokazala
  zvončarica kot zmuzljiva,
  toda tudi ulovljiva,
  saj previdna je premalo.

  Pravijo, da njena hiba
  je lastnost, ki se izrablja,
  v mreže dejstvo jo privablja,
  da je toplovodna riba.

  V topli vodi se uspava,
  skozi škrge plitvo diha,
  okrog nje milina tiha,
  to zares je vaba prava.

  Škrgec tisti je ribak,
  ki na škrge se ji lepi,
  zvončarica v strasti slepi
  sklene: on bo moj junak.

  S škrgcem se veselo druži,
  ga postavi prav visoko,
  to razmerje je globoko,
  zlepa nič ju ne razdruži.

  Da kdo škrgca ji očita,
  zvončarice ne skrbi,
  pobalinsko se smeji,
  zdi se potešena, sita.

  Na zaščito se zanaša,
  ki jo nudi Rdeče morje,
  a megli se ji obzorje,
  vse bolj ribo v stran odnaša.

  Če je še tako zmuzljiva,
  slednjič jasno se pokaže,
  kakšne ribica je baže:
  v mlačni vodi odkupljiva.

  S škrgcem vsa tesnó objeta
  je pred časom zvončarica
  kakor v kletki plaha ptica
  v mrežo že bila ujeta.

  Ribiči so modrovali,
  ali gre za dobro težo,
  ali dvignejo naj mrežo,
  komu ribo bi prodali.

  Sklene ribolovni svèt:
  naj na suhem ne pristane,
  v toplem malo še ostane,
  riba drugim za slab zgled.

  Svèta namreč je spoznanje:
  zvončarica, ribja dama,
  slej ko prej se ujame sama,
  vse le časa je vprašanje.

  • učko

   Pa kdo misliš, da bo bral te tvoje neumnosti !??!!! Nehaj se matrat, cepko !

   • pupa

    Te moti a ne? Jaz sem prebrala od začetkado konca. Na koncu sem mu dala tudi plus.

  • Janez

   ++++++++
   Kar vztrajajmo cenjeni g. Antonius.
   “Nesnage” za počistiti – je veliko. In lepe pozdrave. L.r. Janez K. KOMENDA

  • MižekFiga

   PREPOVED RIBOLOVA – FISHING PROHIBITED
   Fischerji upravičeno protestirajo, so me ustno seznanili!

  • pupa

   Če ne bi bilo vstrajnikov pred sodiščem bi še dabes vedrila na sodišču smrdljivo MASLO in smrdljiva ZVONČARICA. Še bomo vstrajali in opozarjali na osebke, ki so v sramoto praavni državi.

 • Olga_10

  Lustracija v sodstvu! Skorumpirance in kršitelje človekovih pravic v zapor!

 • Janez

  Ja!?
  Jaz
  SEM MISLIL,
  DA JE “KARDELJ” DR. Z. FIŠER – V NE “PRE” DOBRO PLAČANI PENZIJI !
  A ni?
  Kaj pa ex “žal” minister Zalar počne?
  PRED
  20 LETI
  STA
  BAJE ON IN EX GUVERNER GASPARI Z ENIM ” GROZLJIVIM” FINANČNIM ZAKONOM
  O STEČAJIH ITD. – BAJE – UNIČILA
  TEDAJ OBETAJOČE MALE TRGOVINE, OBRTI IN MALA PODJETJA :
  o tem je pred tedni govoril znani HR pravni strokovnjak dr. Š. Ivanjko – zdi se mi na Novi 24 tv.
  Zdaj ?
  Pa imamo te “problematične dinozaverske Mercatorje itd. – namesto množice kvalitetnih malih trgovin itd.
  Že
  ZARADI ZATRTJA TEH OBETAVNIH MANJŠIH TRGOVINIC ITD.
  BI
  EX MINISTER ZALAR,
  GASPARI IN ŠEE KDO – MORALI ITI PRED PARLAMENT PREISKOV. KOMISIJO. L.R. J. KOMENDA

 • sloustava

  Ne bodi optimist, Slovenec, to je kost za glodanje. Kucan se jima je odpovedal, saj sta svoje delo opravila. Izrabljena in zavrzena,…kot to delajo s…..

 • Viktorh

  Levičarji zardevajo od sramote,
  desničarji pa smo onemeli

 • Osti jarej

  levo-desno pizdakanje

 • Osti jarej

  ..suspenz z delovnega mesta?…a lahko vidimo dokaz?

 • dež

  Same oči in ušesa so me, kakšen bo izplen ob koncu sojenja ? In ali bosta dobila kakšno odškodnino zaradi blatenja njunih imen in duševne bolečine ali ne ?

 • Olga_10

  Tipična predstavnika levičarjev in krivosodja! Kazen bosta dobila po opravljeni lustraciji!

 • plamen100

  Ja ti prokleti salabajzerji, kako zavlacujejo stvari od p

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!