Ali res že 25 let živimo v samostojni demokratični državi? Nekatere stvari so še vedno iste kot v letih 1990-1991

Foto: sta

Pogumni politiki, ki so verjeli, da si Slovenci zaslužimo živeti v samostojni in neodvisni državi, so pred 26-imi leti v Poljčah sprejeli predlog datuma plebiscita. Ta se je zgodil le dober mesec dni kasneje, rezultat pa je med ljudmi ustvaril val navdušenja, saj smo bili korak bližje k svoji državi in svetlejši prihodnosti. Vendar, ob zadnjih volitvah v ZDA se je izkazalo, da nekateri družbeno-politični delavci, ki se radi predstavljajo kot novinarji, še vedno živijo v tistih časih. 

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je v avditoriju NATO Centra odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah organiziralo prireditev Poljče 1990 – 2016. Že 26 let je namreč od dneva nadvse pomembne odločitve, ko so delegati vladne koalicije Demos in ministri leta 1990 sprejeli predlog datuma plebiscita, ki nas je popeljal v samostojno in neodvisno slovensko državo. In tudi v tem letu, ko praznujemo že četrt stoletja slovenske samostojnosti, se s ponosom spominjamo dogodkov, ki so botrovali, da smo Slovenci uresničili svoj sen. Ena izmed ključnih odločitev na poti k samostojnosti pa je padla prav v Poljčah.

“To je kraj spočetja Slovenije”
Kot prvi je za govorniški oder stopil občinski svetnik v občini Radovljica Avguštin Mencinger, ki je izrazil zadovoljstvo, da se ta praznik praznuje prav v Poljčah, saj “je to kraj spočetja Slovenije. In če ne bi bilo tega spočetja, se kasneje ne bi rodila Slovenija. Tudi jaz sem bil tukaj pred 26-imi leti in bil sem nadvse ponosen, ker so mi ljudje zaupali, da jih zastopam v parlamentu. Bil sem srečen, ker smo se tukaj dogovarjali o samostojni Sloveniji, bil pa sem tudi prestrašen, ker nisem vedel, kaj nas čaka,” je povedal ter dodal: “Predvsem pa sem Bogu hvaležen, da sem sodeloval pri rojevanju države.”

V šoli učijo teorijo spola, namesto da bi učili o ljubezni do domovine
Da se v Sloveniji dogaja beg možganov, po mnenju Mencingerja ni kriva le ekonomska situacija. Prepričan je: “Že v osnovni šoli vzgajajo otroke o teoriji spola, namesto da bi jih vzgajali o ljubezni do domovine. Kasneje mladino usmerjajo na FDV in druge fakultete brez garancije, da bodo dobili službe, namesto da bi jih usmerjali v tehniške fakultete in poklice, ki jih naš narod rabi.” A Mencinger vsega le ne vidi tako črnogledo, saj pravi, da je v Sloveniji velikokrat tudi srečen. “Sem pa tudi zadovoljen, da živim v občini, ki živi bogato kulturno, gospodarsko in kulturno življenje. Prepričan sem, da je takih občin v Sloveniji veliko. Včasih imam občutek, kot da sta dve Sloveniji.” Dodal je še, da vidi, da se “ladja Slovenija” počasi obrača v pravo smer, čeprav tiho in komaj opazno, ter da bomo nekoč zagotovo postali “normalna evropska država”.

Fotografija s 26. obletnice odločitve o slovenski samostojnosti v Poljčah. Foto: Mitja Humar

Fotografija s 26. obletnice odločitve o slovenski samostojnosti v Poljčah. Foto: Mitja Humar

Tisto, kar so “ljudje sami pri sebi čutili, pa si niso upali na glas povedati”
Še posebej udaren govor pa je imel predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs. “To je ena tistih prireditev, ki so v organizaciji VSO postale tradicionalne; tu je zgodovinsko mesto, kjer so se takrat pogumni poslanci odločili, da želijo in predlagajo slovenskemu ljudstvu samostojno državo. Smo v začetku drugih 25 let, ko upam, da ta država doseže tisto, kar smo v letih naše osamosvojitve tudi verjeli,” je povedal. Je pa bil njegov govor nadvse aktualen, saj je potegnil kar nekaj vzporednic med osamosvajanjem Slovenije in volitvami v ZDA. “Sama po sebi se vsiljuje paralela med dogodki, ki so se zgodili ta teden ter pred 26-imi leti. V Ameriki je zmagal kandidat, ki se je uprl medijsko plačani reklami, ki je povedal nekaj, kar so ljudje tudi sami pri sebi čutili, pa si niso upali na glas povedati. In to je prva paralela s tistim, kar se je zgodilo tukaj pred 26-imi leti.”

Hojs pa je šel še dlje: “Druga paralela pa je tista, ki smo jo mnogokrat slišali v zadnjih dneh predvsem v prispevku Valentina Areha o naših družbeno-političnih delavcih. Nekateri so se sicer imenovali za novinarje. Naši družbeno politični delavci so slovensko ljudstvo prepričevali in v kamere govorili, da še vedno obstaja upanje za Hillary. Prav tako so leta 1990 po besedah dr. Pučnika v nekaj dneh pravilno izmerili javno mnenje, ki je v levih, desnih, črnih … Slovencih dalo jasen odgovor, da bomo za plebiscit in da se bomo na plebiscitu odločili za samostojno Slovenijo. Zato se je tudi retorika prvega partijskega šefa v nekaj dneh spremenila – kar naenkrat je začel govoriti, da je to prava odločitev in naj Slovenci povedo, kaj si želimo. Ta razlika med takrat in danes ostaja.” Hojs je še sklenil: “Ena od bistvenih stvari, ki jih moram v naslednjih 25-ih letih postoriti, je ta, da bomo imeli novinarje in ne družbeno-politične delavce.”

Program je bil tudi kulturno zelo bogat. Tega sta obogatila Marcos Fink in Vlasta Doležal Rus. Fink je sicer v Buenos Airesu rojeni Slovenec, ki nastopa po vsem svetu. Sodeloval je z več kot 55 orkestri iz 18-ih držav in stal na 150 odrih v več kot 20-ih državah. Dvakrat je bil tudi nominiran na nagrado grammy. Je velik Slovenec in domoljub. Vlasta Doležal Rus pa je ena izmed najbolj vidnih slovenskih pianistk, svoje znanje in talent pa z veseljem deli z mlajšimi generacijami.

Socialistični režim tako opevajo, a tudi mladi poznajo resnico
Na praznovanju 26. obletnice odločitve o slovenski samostojnosti je spregovoril tudi član Mladinske sekcije VSO Triglav Matej Bečaj. “Samostojna slovenska država ni nastala čez noč, prav tako nam ni bila podarjena. Kljub temu, da tisti, ki so bili proti samostojni Sloveniji, poudarjajo, da je bila Slovenija izbojevana  v komaj desetdnevni vojni, mi vemo, da temu ni tako. Težnje za slovensko samostojnost so se intenzivneje začele kazati že globoko v času jugoslovanskega totalitarizma, takrat, ko je bilo treba po banane hoditi čez mejo, ker takratni, sicer danes tako lepo opevani socialistični režim, ni premogel ne banan, omejena pa je bila celo poraba bencina.”

“Na začetku je sicer kazalo, da gre Slovenija po pravi poti, potem pa so stvari sčasoma šle po zlu.”
Bečaj je kot privilegij označil, da je rojen po letu 1991, saj mu tako ni bilo treba trpeti jugoslovanskega totalitarizma in zaničevanja Slovenije vse od leta 1941 dalje. “Kot že vemo, noben socialistični sistem ni demokratičen, človeški, niti ni ekonomsko vzdržen. Velika želja po osamosvojitvi je bila postati razvita, moderna, demokratična in bogata država s temelji v tržnem gospodarstvu. Na začetku je sicer kazalo, da gre Slovenija po pravi poti, potem pa so stvari sčasoma šle po zlu. Največji problem je brez dvoma nedokončana tranzicija na vseh področjih. Slovenija ni pravilno in dodobra izšla iz komunizma in se razvila v normalno demokratično državo, kar se zelo pozna tudi v gospodarstvu, saj imamo namesto normalnega tržnega sistema t.i. tovarišijski kapitalizem, ki pa nekaterim očitno zelo ustreza.”

“Na srečo danes o samostojni Sloveniji obstajajo lepo ohranjeni zapisi nekaterih zgodovinskih dejstev in spominov, tako da imamo mlajše generacije lahko jasno sliko glede tega, kako je slovenska država sploh nastala,” je povedal Bečaj, ki je sicer sin veterana vojne za Slovenijo. “Otroci veteranov vojne za Slovenijo danes nimamo nikakršnih privilegijev, medtem ko na drugi strani tisti, ki Slovenijo tepihujejo, prejemajo smešno visoke in nezaslužene privilegije, po zaslugi katerih danes nimamo normalne javnofinančne slike. Toda kljub temu, da ne prejemamo nezasluženega denarja, smo zelo privilegirani, saj živimo v samostojni državi. Od te države ne zahtevamo privilegijev, ki jih ne bi sami zaslužili, ampak zahtevamo samo tisto, kar so si sicer tudi naši osamosvojitelji  zamislili, torej to, da lahko z lastnim znanjem in delom uspemo in zaradi napačnega družinskega porekla ali strankarske izkaznice nismo prikrajšani za nič.”

Odločitev v Poljčah je bila modra in demokratična
Težko pričakovan pa je bil tudi govor predsednika DPZ 1990-1992 dr. Ludvika Toplaka, ki je spregovoril tako o lastnih izkušnjah kot tudi o ocenah strokovnjakov v preseku minulega četrt stoletja. “Danes s ponosom rečemo, da je bila odločitev v Poljčah modra in demokratična. Zahvaljujoč odločnosti Slovencev v skladu z mednarodnim pravom smo Slovenijo obvarovali vojnega pekla. Pridobili smo tudi simpatije mnogih evropskih držav, posebej Vatikana, saj je papež Janez Pavel II. verjel, da narodu, ki mu je Bog dal jezik, sledijo vsi atributi kulture, politike in Cerkve.”

V Skupščino izvoljeni ljudje različnih interesov
Toplak pa je tudi iskreno povedal, da so bili na prvih demokratičnih volitvah izvoljeni v trodomno Skupščino ljudje različne provenience in različnih interesov. “Eni smo v tranzicijo verjeli resno, drugi so videli v tranziciji znotrajpartijski medgeneracijski spor, zlasti spremembo političnih privilegijev v lastninsko pravico, ki bo dedna. Temu se je reklo menedžerske privatizacije. In prav zato so se tajkuni generirali iz vrst prejšnje nomenklature; rekli so, da je znal ali da se je znašel.”

“V Poljčah smo se zbrali Demosovi ljudje. Vse nas je vodila ena sama misel: uresničiti osamosvojitev Slovenije,” je dejal Toplak ter se spomnil na zapisnik s sestanka Društva Manager, “kjer so tiste dni razpravljali o privatizaciji in kjer piše, da takim, kot so Peterle, Toplak, Pirnat, Janša pa samo `metak u čelo`.”

Ogrožena je suverenost države
Toplak opaža, da smo v Sloveniji soočeni s številnimi elementi veleizdajstva države v politiki, ekonomiji, kulturi in v medijskem razkrajanju vrednot slovenske osamosvojitve, narodnih simbolov, družine, vere, blagovnih znamk, vključno s parlamentarno ignoranco ustavnih odločb pa vse do izgona mladih ljudi, posebej izobražencev, v tujino s trebuhom za kruhom. “In če danes oblast ni voljna ali sposobna varovati državne meje, varovati gospodarstva, spoštovati pravne države, zagotoviti vladavine prava, dati kulture in dela mladim ljudem, potem je ogrožena suverenost države.”

Prave vrednote je treba prenašati na mlade rodove
“V tej vrednostni in pojmovni zmedi je tudi danes naloga VSO, da prebudi Slovenijo, da vrednote slovenske osamosvojitve ohranja in razvija, da spodbuja domovinsko vzgojo in prenaša vrednote na mlade rodove,” je svoj govor sklenil Toplak.

Marjanca Scheicher

 • monica

  Ja, Hojs….. res je. :(

 • vzet tajkunom

  Hojs ne pritožuj se,nič ti ne fali,kakor vsem ostalim politikom,saj ste vsi skupaj peljali to,kar danes imamo in kradli z skupnimi moči ne delajte se norca iz naroda,vsaki ljubi dan je kakšna afera na račun te ali pa one stranke..vsi ste isti..isti,,isti,aja,pa ne zgovarjajte se na prejšno državo,imeli ste vse možnosti,da kaj spremenite,samo gobec vas je..

  • Novakec1

   Skregaj in vladaj najbolj enostaven preizkušen način. Maš prav, vsi so pokvarjeni.

   • Steiermark

    Piši v svojem imenu in imenu “svojih”, ki ste vsi pokvarjeni….

  • Nata

   Ne strinjam se edino s tem , da so imeli VSE možnosti .

 • vzet tajkunom

  Čudno se mi pa zdi,da nimate enega prispevka glede zdravniške stavke,ali sem spregledal,če je to tako se vnaprej opravičujem..

  • Novakec1

   Kuštrin je njihov.

   • vzet tajkunom

    hvala za odgovor,,aha potem malo nagaja,kakor je to v njihovi navadi..pa mercedesa mora menjat..barabe

 • Olga

  Delo te vlade je katastrofalno! Nič ne deluje! Že če pogledamo samo zunanjo politiko! Ta podpira agresorja na suvereno državo Ukrajino, malega diktatorja, Putina!
  Na drugi strani pa režimska trobila še sedaj pljuvajo po legitimno izvoljenem predsedniku ZDA, Donaldu Trumpu, ki je kljub velikim oviram, ZMAGAL!
  Gledam pa Hrvaško TV, popolno nasprotje! Kažejo domovinsko vojno, da jo bodo tudi mladi spoznali! Trudijo se za sodelovanje v NATU! Objektivno poročajo o dogajanju v Ameriki! Na vprašanje mimoidočim, če vedo, da bo prva dama Amerike Slovenka, Melanija Trump, je nek mlad človek rekel:”Bog jo blagoslovi!”
  Kdo je državotvoren??!

  • Steiermark

   tile, okupatorski iztrebki, ki jih imamo še danes na oblasti,niso zato na oblasti, da bi kaj “delovalo” ampak zato, da nas dokončno zasužnijo in uničijo – sebi in svojim iztrebkarskim naslednikom pa kopičijo naše bogastvo – na pomoč si vlačijo ne samo jugobalkanske udbovske iztrebke, ki volijo za njih in se razglašajo za lastnike “najlijepšega mijesta na svijetu, njeeee” ampak vedno znova, nove in nove, bodoče volilce, pa čeprav prijahajo na kamelah…… Sicer je pa to njihov nivo!

  • avtohtoni neandartalec

   Verjamem Hrvatom!

   • RATATA

    dva hrvata tri tata – ni pravilno sklanjano!

 • učko

  Dejstvo je, da je stari komunistični režim še vedno na oblasti. To pa zato, ker so tako imenovani “liderji osamosvojitve” vso stvar zavozili, se med sabo sprli itd. Glavni krivci so torej v teh, ki bi morali biti vsaj neka dostojna opozicija temu neo-pro-komunističnemu zločinskemu režimu. Pa niso nobena opozicija, še kolaborirajo s tem režimom. In zdaj pričakujejo, da jih bomo na volitvah nagradili z izvolitvijo, ker prekopavajo stare kosti iz ene luknje v drugo. Režim pa naprej pljačka in pleni po državi !!!!!!!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!! Janša, fuj, bljak, pljuc !!!!!

  • Borut Stari

   Bejž no, si pa res pravi “leseni” filozof. Pljuvaš v veter na vse pretege, pljunek pa dobiš vedno nazaj v obraz. Niti po tehtnem premisleku nisi sposoben dojeti spletkarske narave tistih, ki delujejo pod rdečo zvezdo,. Podtikanje “krtov” v nasprotnikove vrste, hinavščina, preparacija možganov volivcev, ki je pripeljala do mehke ugrabitve države.Z izvolitvijo Kučana za prvega predsednika so prav ti preparirani volivci namesto domovinsko zavednega dr. Pučnika izvolili onega hinavskega pezdeta.Takoj, ko so znova okupirali oblast so nemudoma v vrstah simpatizerjev osamosvojitve navrtali luknjice za vrvico, ki jo vleče hinavski Lutkar. No ti imajo sedaj svoj volilni kongres.

  • Steiermark

   učko, izgleda da te “obvladuje” štokholmski sindrom, ko vedno znova “nastavljaš” svojo tazadnjo tistim, ki so te “prizadeli”, kot titovega pionirčka – klanjaš se svojim rabljem, pljuvaš pa po svojih “osvoboditeljih” – tistih, ki ti ponujajo rešilno biljko …..Bruhaj in pluvaj raje po svoji pedofilski rdeči pošasti, ki te je sprvila v takšno obupno stanje, v katerem se nahajaš in iz katerega nemoreš več….

  • Nata

   Ja , hudir……ko jih je pa toliko !! Kosti namreč .
   Pa daj računalnik v popravilo . Nekaj se je zataknilo.

 • učko

  Cilj Janše je zopet priti s svojo stranko v parlament in tam ugodno bivakirat in vleči poslanske plače in denar od države za stranko. Upam, da se bo pojavila kakšna nova proti-režimska stranka, da jo bom lahko volil. Tem SDS-ovskim tepcem svojega glasu ne dam več!!!!!

  • MEFISTO

   Lažnivec, kdaj si pa nazadnje volil za SDS?

  • Steiermark

   učko, takšnim glasovom rdečih kameleonov, ki jih niti možganska kap nemore prizadeti (ker ste brez možganov…) se z lahkoto oz. z veselje, prav mi pošteni Slovenci in SDS, odpovemo!

  • Nata

   Kaj si pa sedaj napisal , no ? Ta cilj so vendar že dosegli , a ne ?
   So v parlamentu , vlečejo plače in še v opoziciji so !!!???

 • MEFISTO

  Sicer pa je povsod tako, kjer vladajo komunisti, socialist in drugi narobe misleči levičarji.

  Razen nasilja, takšnega in drugačnega, populizma, demagogije, prevare, sleparije in plenjenja nimajo kaj ponuditi.

  Iz rok v usta, od danes do jutri, je njihov moto.

  • bednick

   I ti bi, sine.

  • Steiermark

   Se strinjam, vendar ne z zadnjo trditvijo, glede levih prevarantov – iz rok v usta od danes do jutri….. ampa iztrgano iz ust tistim, ki ustvarjajo in basanje v prepolne gobce levako, ki nam ropajo in nas uničujejo življenje in obstoj, še naprej, tako kot je bilo od 45 leta dalje!

 • bednick

  Vse je zelo enostavno:
  ko bodo ta-desni imeli (ustvarili) več keša kot ta-levi, bodo kao “izvoljeni”.
  Prej pa ne.
  Nevtralnih novinarjev ni bilo, jih ni in jih ne bo.
  Že moja stara mama je rekla, da denar dela čudeže in jaz ji dolgo nisem verjel(šala).
  Nobena ideologija, domoljubje, poštenost itd. ne pomagajo več.
  amen

  p.s.: kje je elektronsko štetje glasov na volitvah?
  A smo še v leseni dobi?

  • dob

   Ni ti prav jasna razlika med imeti in ustvariti, zato tudi ne delaš razlike med ukrasti in imeti, ter ustvariti in šele potem imeti.
   Če si letno sposodiš denar v obliki kredita, in potem imaš, to ne pomeni, da si sposoben in da znaš kaj narediti. To samo pomeni, da si nesposoben in da ne znaš ustvariti.
   Tebi je pa zveličavno:
   “Vse je zelo enostavno:
   ko bodo ta-desni imeli (“ustvarili”) več keša kot ta-levi, bodo “izvoljeni”.
   Prej pa ne.”

   Kraja ni ustvarjalnost! In način preživljanja z izposojanjem kreditov, ki jih ne nameravaš vrniti, ni drugega kot kraja.
   Kaj bi nam rad povedal?! Da, bo Janša lahko vodil državo šele takrat, ko nas bo znal zadolžiti bolj in več kot kučan?

   • bednick

    Glede kreditov vprašaj upokojence, če so potrebni.
    Zadnje vprašanje pa postavi Janši.
    A o volilnih komisijah pa nisi sposoben razmišljat?
    Ti boš še dolgo sanjaril in hodil volit!
    Upanje umre zadnje, hehe.

    • dob

     Zadnje vprašanje naj postavim Janši? Na tvoje trditve naj odgovarja Janša? Kaj ko bi raje sam odgovarjal za nesmisle, ki jih trosiš. Poskušaj utelemljiti kaj od tega, kar nam pripoveduješ.

     Če je tvoj glavni argument “hehe”, potem je takšnemu argumentu seveda težko najti ustrezen protiargument, razen ko te jebe.

     • bednick

      Poglej, v 1. komentarju nisem nikjer omenil ali pomislil na kredite. “Kredite” mi ti vsiljuješ!
      Kaj čem arumentirat?
      Tudi, da je hehe argument, je tvoj masu.

      Za tebe in tebi podobnim velja tale balkanski pregovor:

      …..HOĆE HLEBA BEZ MOTIKE…………….

      “KO TE JEBE”, si pa pobral od ta-levih, hehe.

     • dob

      >>ko bodo ta-desni imeli (“ustvarili”) več keša kot ta-levi, bodo “izvoljeni”.<<

      Kdo si pri kom sposoja denar, ker GA SAM NI SPOSOBEN ustvariti?!

     • Mojca pokraculja

      Bedniki, pa saj ti je odgovor na talarju prinesel!

 • dvanajstzvezdic

  bull shit nakladanje. Izgovarjajo se na družbeno politične delavce., pa na partijo pa na Kučana pa ne vem na koga vraga še. Skrgal so se še v času svoje vladavine Janša proti Petreletu, Petrle proti Janši. Potem pa so oboji lizal rti LDS- u, oboji so bili z njimi v koaliciji. Pučnik pa je dopustil razpad demosa. Ne morejo pa se pobotat in sedaj krivdo mečejo drug na drugega in na komuniste. Krivi so sami, sami so pokopali demokracijo v Sloveniji in nimajo kaj več iskati na političnem prostoru Slovenije

  • Steiermark

   No, še eden, ki se pritožuje nad “vkradeno pametjo”, ki je nikoli ni posedoval!

  • Nata

   No , skregala pa jih je partija , pa Kučan , pa kaj vem kateri vrag še !!
   In ne gre za ” pobotanje ” , ampak za ” vrste strniti ” , da bi morda lahko šli naprej .Takrat pa so bili oni tisti , ki so nekako začeli z ” demokracijo ” !

   Vendar ob takem lisjaškem Kučanu in njegovi kompaniji , ki so postal veliki demokrati in osamosvojitelji ,žal niso imeli veliko možnosti.
   Oooo, kako smo bili in smo še naivni !

  • avtohtoni neandartalec

   Še bolj so krivi tisti, ki so vedeli kaj se dogaja, pa so samo mirno gledali in so do danes tiho.

 • učko

  Janša je s pomočjo ud-be ukradel stranko Tonetu Tomšiču, odstranil Jožeta Pučnika iz politike, pomagal sesuti Demos, sesul 1.vlado Lojzeta Peterleta in za nagrado še naprej ministroval v Drnovškovi vladi. Bravo !!!! Sedaj zaseda politični prostor, ki bi ga moral zasedati nekdo drug, ki bi se bil sposoben učinkovito in uspešno upreti zločinskemu vladajočemu neo-pro-komunstično-balkanističnemu režimu. Jajo to vsekakor NI !!!!!!!!

  • MEFISTO

   Tole si pa napisal v najboljši udbaški maniri.

   Malo žgeš po svojih, da lahko sesuvaš Janšo.

   Kaj bi ti brez Janše?!

   Tvoje življenje ne bi bilo vredno pol fajfe tobaka, kot bi reklo okradeno in prevarano ljudstvo.

   • RATATA

    ” ne bi bilo vredno polpizde mrzle vode… “

   • avtohtoni neandartalec

    On je za vas komunist, vi ste pa za njega janšovci, vprašanje če sploh obstaja most med temi skrajno različnimi duševnimi sindromi.

  • Steiermark

   Kdo je pa tebi “pamet vkradel”, če si jo sploh kdaj imel?

 • MEFISTO

  Država in vsi njeni podsistemi so totalno v kurcu.

  Dvajset let na 45 let podlage pa nas uničujejo komunisti, socialisti in drugi narobe misleči levičarji.

  • avtohtoni neandartalec

   In kar je najlepše, še vedno ne znamo opisati kako to deluje in kdo vse je vključen v te vojašo policijske mreže, že 75 let se raziskuje, pa še vedno tipamo v popolnem mraku.

 • MEFISTO

  Učko je v svojem dolgem in brezplodnem življenju napisal že desetidoče komentarjev.

  Niti sam se ne spomni, da kdajkoli v kakem od teh komentarjev ne bi napadal Janše.

  • Borut Stari

   Poskuša izlivati nakopičen žolč, Poskuša. Vendar se ta vedno znova kopiči. Intelektualna beda z zmučkanim karakterjem. Produkt usmrajenega rdečega sranja.

 • učko

  Hebeš Udbo-Jajota in njegovega “prijateljčka” Bavčija !!!!!

  • Rožle

   Ne smeš tolk grdo o seb govort…

  • Anton

   Danes si pa ti tamoder.

  • Nata

   ? ? ? ? ? ? ?

 • Lisjak

  V Sloveniji bo boljše takrat,ko bo še ostalih 75% Slovencev odraslo in začelo razmišljat z svojo glavo,do takrat pa upajmo,da bo Slovenija sploh še obstajala.

  • dob

   Lepo povedano.
   Slovenija je infantilna, to je velik problem.

  • avtohtoni neandartalec

   Ni bilo denarja, na dodatno izobraževanje v demokratično tujino smo lahko poslali samo peščico osamosvojiteljev, v glavnem udbaše in verske fanatike, ki so imeli nekaj prakse že od prej in so jih izbrali, da nam bodo večno vladali. Zdaj znajo oboje, kako se uničuje ljudi v totalitarizmu in v sodobni kvazi demokraciji, sicer še vedno ne razmišjajo s svojo glavo, ampak se tudi ne sekirajo, njim je fino, nihče ni popoln. Smo pač gnila fašistična greznica, so what, saj nismo edini, od razmišljanja lahko dobiš samo migreno.

   • dob

    migrena je kratica za “migrenakurac”

  • Ja na žalost jih več govori slovensko kot se jih čuti Slovence. Že po prvi svetovni vojni je šlo vse poti pogube, ker se je ustravril vakum za gensko uničenje in mešanje s Srbi. Ja te preostale, ki še govorijo Slovensko bo težko prepričati, da bodo narodnozavedni ali pa vseeno, če bo država dala podlago za to. Na oblasti pa so v resnici samo navidezni Slovenci. Vsi si genetsko čisto nekaj drugega, predvem pa po zavesti.

   • Lisjak

    Od te trenutne države lahko pričakuješ samo,teror in višje davke.

   • dob

    Ne gre za genetsko čistost in raso, pa tudi ne za jezik, ki ga nekdo imenuje za tujega, drugega pa za domačega. Gre preprosto za indoktrinacijo in dojemljivost zanjo. To dvoje ustvariš s kulturo. Jasno je, da se neke kulture drži tudi jezik, pa narodni ponos, pa kaj vem kaj še. To dvoje je tudi idealna kombinacija za indoktriniranje celega naroda. Bolj je nek narod ponosen, bolj je primeren in dojemljiv, da mu voditelji naložijo cel kup mitov, ki jim potem narod z veseljem nasede.

    Kaj ima to z genetiko opraviti, če so Slovenca v šoli plansko poneumljali do te meje, da že v šoli nima svojega jezika za svojega? Ne čuti ga za svojega, ker govori nekaj, kar so tuje misli, tuja čustva, izražanje tujih problemov in ne njegovih. To pomeni, da je njegov jezik v lasti nekoga, ki ga popravlja in mu govori, kaj sme govoriti in koliko sme govoriti. Hvala lepa za tak jezik!
    In če ti kdo reče materin jezik… če si iskren, moraš priznati, da materin zagotovo ta jezik ni, ker je mati doma večinoma držala jezik za zobmi.

    Slovenščina, kot kultura, je polna bedastih pregovorov, naučenih fraz, priučenega obnašanja. Samo poglej pop pesmi! Sama kretenska besedila, ki nič ne povedo! Fenomenalen medij, ki bi lahko govoril v imenu mnogih… pa tega ne izkorišča, zato ker ni tako, kot je “tršica rekla”, da spodobi.
    Potem ni čudno, da en Janković spodi z Mestne občine delegacijo podmladka ene stranke. V dveh stavkih jim pokaže svojo “superiornost”, in je zmagal. Mladci pa se niti braniti ne znajo “ena na ena.”
    In mu jebat mater v njegovem materinem jeziku, na domačih, slovenskih tleh!
    Slovenijo bo “sfukal” bonton. Ne zna braniti same sebe, ker se je vdala domačemu parazitu, ta je pa privlekel njemu podobne parazite od povsod okoli in z večino v parlamentu uveljavlja kretenizme in popolno pokvarjenost za normalne.

    • RATATA

     Dragi Dob.
     Tudi o jeziku si dobro napisal v svojem jeziku.
     Dobro opažaš in pravilno ugotavljaš tudi o bontonu.
     Meni je prav malo mar ali se pravilno napiše HOUDRE ali pa HOLDRE, pač nekomu, ki to je (po mojih normah) to povem, rečem, napišem.
     Leporečiti (lepobesediti) zna nekdo bolj, nekdo pa manj. Po stari navadi je velika večina tista, ki tega sama ne zna, zaradi tega pa se zmotno podreja.
     Komu je kaj namenjeno?
     Vsakemu je namenjeno vse!
     Lepe in grde stvari, misli, besede in dejanja. Kar si kdo zasluži.
     Ali bo to karkoli že sprejel je čisto njegova stvar. Opazovati je potreba kako to sprejme! To način sprejema z njegove strani je zelo pomemben!
     Če se pa zmotimo, se je treba znati (biti zmožen) ponižno opravičiti – celo prositi za odpuščanje.
     Pri vsem tem ni potrebnega nikakršnega filozofiranja in ovinkarjenja (kot zdaj jaz) ampak direktno iz okolja – iz našega slovenskega okolja, ki je tu (sicer že zelo zmanjšano in pohabljeno) od nekdaj.
     Če je veliko kretenizmov pomeni, da je tudi veliko kretenov. Pa vendar je pri vsem tem najhujše to, da so ti kreteni cenjeni od drugih kretenov – se medsebojno podpirajo, upoštevani in nespoznani za kretene pa so tudi od navadnega folka.
     Tisti pa, ki jih spoznajo za kretene pa nič ne naredijo, saj smo napačno prepričani, da se ne da nič narediti (ali pa moramo le preživeti in se nimamo časa ukvarjati z njimi).
     Obstaja pa tudi strah, zasejan od komunistične oblasti, ki se v desetletjih prenaša že iz roda v rod in med ljudmi samimi. Ta strah pa ustreza tudi aktualni oblasti t.j. “udbovski deci”.
     Moti pa me, da so profesorji (nekateri) na gimnazijah tako zaverovani v svojo avtoriteto (ki jim je bila dodeljena s položajem/ izobrazbo in zaposlitvijo na delovnem mestu in si je niso pridobili sami z znanjem, pravičnostjo in zgledom..), da zatrejo najstnike v njihovem razmišljanju in opazovanju ter si jih s tem na silo podredijo do te mere, da strejo vsak njihov odpor.
     V šoli in vzgoji je problem, ja, nadaljuje se pa z mediji.
     Kar naenkrat pa je večina na en kurac!!
     Matkurba!!

     • dob

      10+
      saj si vse povedal.
      Ne skrbi, ubranili bomo naše. Začenši z jezikom!

 • Iza Demos

  V SLO bo veliko bolje, ko bomo na takih fotografijah videli vsaj enega, ki na plečih ne bo nosil več kot 30 let.

  • Steiermark

   A ti staviš na takšne “frišne” produkte , komaj “izdelane” na raznih fdvjevskih “fakultetah” stalinizma in bedaštva?

   • Iza Demos

    Ne ampak na tiste z 10 letnimi izkušnjami na 20 let podlage iz poštenih kmečkih in meščanskih družin, ki niso podlegli propagandi levakov, da študirajo družboslovje. In tudi ne vplivom nas starcev, da se ukvarjajo s tem kaj je bilo pred 70 leti in kdo je naredil več grozot v drugo svetovni vojni.

    • avtohtoni neandartalec

     Če bi res študirali, bi razumeli vsaj neposredno družbeno okolje, pa ga očitno ne, temu se reče pranje možganov in nevrološko programiranje, ne pa študij.

  • Nata

   No , saj nekaj jih pa je ! Vendar pa se takrat na veliko govori o ” negodnih mladičih ” – seveda v primeru , da so ti z desnega pola .
   Kaj pa zdej ?

   • Iza Demos

    Ja imamo jih kar nekaj iz poštenih kmečkih in meščanskih družin, ki niso “polikanti” in jim je mar za našo SLO. A kaj, ko jih potem takoj napademo, mi ta stari, s tem da so levi ali desni, jim lepimo nalepke in jih kljukamo s svojimi predsodki. No in potem se raje UMAKNEJO!

 • dr Janez Sveti

  Slovenija je lepa dežela, ki ima preveč politikantov in birokratov.
  DR Janez Sveti biznis

  • avtohtoni neandartalec

   Največ imamo sužnjev in nezakojito krimimaliziranih revežev,,se mi zdi, da sta te dve anomaliji nekako povezani.
   Se sploh ne čudim, poglej kakšni ljudje slavijo, komu delijo priznanja in nagrade, samim barabam, lopovom, prevarantom, hinavcem, dilerjem, ne bi se čudil, če tudi morilcem in posiljevalcem.

 • učko

  Četrt stoletja po osamosvojitvi in domnevni demokratizaciji imamo na oblasti še vedno isti režim. Samo, da sedaj ta režim dela s to državo kot “prasica z mehom” ker je nima za svoje. Tisti “naši” prominentni osamosvojitelji, ki so se skrivali v kleti CD pa si sedaj pipenjajo zasluge za tole “Švico”. Še spominske tablice ne smejo nabit na kak zid, ker jim režimski ljudje vse sproti dol stolčejo! Evo vam naše Švice, odprite si oči in se ozrite naokol, da boste videli, kjer živite !!!

  • Nata

   No , je že bolje . Si malo stresel svojo jezo ?
   Vemo , kje živimo. In zato pisarimo tule .

  • komar marko

   ko se ozremo naokoli vidimi samo rdečkarje kako nam jemljejo iz malh in še 70 let po vojni jih 26.000 prejema zasluge. Ob koncu vojne pa jih je bilo isto število! Ja to so kleni skrivači! Kaj praviš v kateri zidanici in kleti ste bili nastanjeni!

   • avtohtoni neandartalec

    26.000 je samo teh državljanov prvega razreda, potem imajo pa naveznih na sebe še par sto tisoč drugorazrednoh janičarjev in služabnikov, ki ubogajo na tlesk s prsti, sicer lahko še njih uničijo in jih pošlejo v izolirana geta, kjer bodo počasi zgnili do smrti.
    Ampal teh stvari pri nas noben ne vidi, čeprav gre za ogromne mase ljudi, se ne da nič storiti, to je vse zavoženo ali pa so že predaleč in se jih ne da več rehabilitirati v naš sodobni fašizem.

 • učko

  Janša se že ukvarja z volitvami. Da bi dobil čim več glasov, je začel verbalno sesuvati svoje konkurente, to je Peterleta, NSi, SLS in Damirja Crnčeca, kmalu se bo spravil še na svečkarja Primca. Udbo režim pa iz samega strahu pusti pri miru, da mu ne bojo spet ušesa nategnili.

  • tinta

   Pa ti se nič ne bojiš? Matr…… skrij se hitro v kako mišjo luknjo!
   Janez te opazuje…..

  • janez cepec

   enkrtat pa pou so bli tele, kao, demokrati od dobrega pastirja že na ablast, pa niso ama čist nč spremenl na bolš, rajš be reku, de na slabš (vojsko so do konca raz fukal, tajkune naredl, pufe povečal, pa še in še). zdej, ke bojo volitve, pa namest, de be “pomladniki” skup stopil, pa kej naredl, ljubljeni vodja še kr naprej trajba stare fore, joka kot Kalimero, za use so krivi njegovi bišli tovariši komunajzarji, že tko malo številno čredo svojih koštrunov pa starih ovac pa z nemogočim obašanjem še zmanšuje. kdor ni z njim, je rdečkar, ker sam on je eden in edin, njegova misel je preroška in edina na vekov veke, amen

   • tohuvabohu

    Ja, Janša je ustanovil Forum21, in je še vedno njegov predsednik in boter iz ozadja. A ne, cepec?

    • janez cepec

     ja sej uprašane, če mu ne bi blo narodn, de ne bi šou zraun. sej jih več ket pou pozna, so bli skupej pr tardečih, pa na sindikalca u Jajce so hodil, pod vodstvom ljubljenega vodje

 • Rado K

  Z izvolitvijo Cerarja je levica knokavtirala samo sebe.
  S svojo politiko je Cerar evidentno zadrt konservativnež. (Izvaja Janševo politiko brezJanše. )

  • komar marko

   se en strinjam. S cmerkotom so soi rdečakarji zagotovili praznjenje korita in nadaljevanje prihvarizacije. Samo poglej NLB in telekom! SLUČAJ?

   • Rado K

    “S cmerkotom so soi rdečakarji zagotovili praznjenje korite”

    Prazna jajca!
    Tu ni rdečkarjev, niti ni tačrnih. Denar kradejo barabe. Elita vseh barv in okusov.

  • Beli Sneg

   A ti pa že zganjaš predvolilno kampanjo? Ali bo zdaj bo tudi za obdobje polomije Cmera kriv JJ? Verjetno je kriv tudi zato, ker danes ponekod sneži.
   Koliko ti plačajo, pa ne sam tebi, učko, janez cepec, sta še dva podobna.

   • tohuvabohu

    Samo izrazoslovna pripomba: volilna kampanja se začne z uradnim razpisom volitev. Predvolilna kampanja pa se začne že dan po volitvah in nima nobene regulative, vsak jo izvaja, kakor se mu zdi.

  • domovina mili dom

   To je velika bolečina komunistov, ker posredno priznajo, da je to najboljše, kar se v danem trenutku da naredit.
   Kajti politika desnice je progresivna. Komunisti pa hočejo konservativne metode, ki jih je predpisal Marks.

  • tohuvabohu

   Jamrar ni ne levičar ne desničar, je navaden nastopač, svoje politike pa sploh nima. Kučanova banda ga je samo uporabila v boju zoper Janšo. Če dve leti nihče ne bo več vedel zanj.

  • avtohtoni neandartalec

   Tudi, kradejo vsem, ne le Janši, za njih so to malenkosti, če pa izkoristijo veliko pametnih ljudi, se nabere, oni nimajo domišljije, jo imamo pa zato ostali toliko bolj razgibano. Saj njim ni treba nič znati, oni morajo biti samo dobri hinavci in dovolj jih mora biti skupaj, da lahko zatrejo vsak poskus upora, to je vse kar morajo delati. Fabrike so postavljene, sužnji vsak dan pridno delajo, Nemci pošteno plačajo in fašistom redno pošiljajo denar ter informacije, zakaj bi sploh kdo kaj spreminjal?

 • Jovo Jamnica

  Nekatere stvari so še vedno iste, kot leta 1991! Zakaj? Med drugimi, nam to uganko skuša razvozlati Rudolf Moge…

  ——————————–

  ‘‘Osebno nimam nobene velike afinitete do policijskega in obveščevalnega dela. Bil pa sem vržen v to, ker so nekateri po spektakularnem odkritju te trgovine na mariborskem letališču razlagali trgovino z orožjem s tem, da smo v Mariboru imeli orožje zato, da bi ustanovili Štajersko republiko. Norčevali so se iz nas. Šlo je bolj za skrivanje te trgovine zaradi embarga prodaje in finančnih tokov v trgovini z orožjem. Madonova komisija v parlamentu ni končala svojega dela. Vsi sklepi državnega zbora, da vlada pošlje zboru poročilo o trgovanju z orožjem, so ostali nerealizirani. Preiskovalna komisija, ki sem jo vodil, je oddala vmesno poročilo, ki ga je državni zbor sprejel. Ko smo pripravljali končno poročilo, se je vlada zamenjala, dr. Drnovška je zamenjal dr. Bajuk. Kljub temu da je bilo poročilo uvrščeno na sejo zbora, ta o njem ni razpravljal, zato je postalo papir brez veljave. V bistvu je trgovala obveščevalna služba, ki je bila tudi v preiskavi, le da ni dala od sebe, kar bi morala, je pa zadrževala nekatere reči. Bili smo nemočni, saj nismo imeli zakonodajno urejenega nadzora varnostno-obveščevalnih služb. Prav zato sem šel v komisijo za nadzor varnostno-obveščevalnih služb in s somišljeniki nam je uspelo napisati zakon, ki je urejal nadzor na temi službami. Imeli smo zakonsko osnovo, da smo lahko nadzirali finančne tokove služb. Ko je situacija začela postajati vroča, pa predsednik ni hotel več sklicati seje, čeprav bi jo po poslovniku moral. V naslednjem mandatu sem bil predviden za predsednika komisije, vendar so me v stranki pred postopki za imenovanje zamenjali za mesto predsednika v drugi komisiji. Nikoli nisem imel podpore, da bi trgovino z orožjem obravnavali v državnem zboru, in tega tudi ni obravnavala nobena stranka v Sloveniji. Državni zbor je prejel tri sklepe, da mora vlada pripraviti poročilo za državni zbor. Najsi je bil predsednik državnega zbora Podobnik ali Školč, se ni nič premaknilo. Kasneje so komisiji mnogi priznali, da se je trgovina z orožjem dogajala. Celo Janez Janša je na komisiji dejal, da so trgovali za gotovino. Sicer pa nismo nikoli izvedeli, koliko je bilo gotovine, za kaj se je uporabila in kje je. Ministrstvo za obrambo je trdilo, da pri njih ni podatkov o gotovini in da ne morejo ničesar povedati. Dokumentacijo naj bi bili, predvidevam, uničili. Predstava Slovenskega mladinskega gledališča Republika Slovenija je meni najbolj odprla oči v tem smislu, da je takratni državni vrh s predsednikom države na čelu, premierjem, zunanjim, notranjim in ministrom za obrambo sprejel stališče, da za javnost trgovine z orožjem ni nikoli bilo. Vzrok tega je verjetno strah pred odkritjem kršitve embarga, haaškim sodiščem ali pa odkritjem morebitnih zlorab. Da bi katera od vlad kasneje hotela to razčistiti, se ni zgodilo do danes. Niti nobena politična stranka ni tega razčistila. Bo pa v zgodovini ostalo to prikrivanje. Nerazrešena situacija je bila povod, da je do danes izšlo najmanj osem knjig na to temo.”

  http://www.vecer.com/tranzicijski-politiki-bi-morali-oditi-6274747

  • tohuvabohu

   Janša je avtorjem orožarskih špehov ponudil javno soočenje. Usrali so se. Torej? Afera je umetno napihnjena, in ve se, komu in čemu služi.

   • Jovo Jamnica

    Mogoče bi vajo ponovil, zdaj, ko so čreva prazna…

    • tohuvabohu

     Čigava čreva?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ti si napisal zgoraj, da so se usrali. Ti že menda veš, kdo.

     • tohuvabohu

      A si ti, prijatelj, že slišal za metafore?

     • Jovo Jamnica

      Saj moja intervencija je čista metafora…

     • tohuvabohu

      Vidim. Če nadaljujemo z metaforo, avtorji so se medtem že pošteno spet nažrli.

     • Jovo Jamnica

      Zato sumim, da jih bo Janša pustil lepo pri miru.

     • monica

      Pa kaj imaš spet proti Janši, no?

     • tohuvabohu

      Domišlja si, da je lutka v udbomafijskih rokah.

     • Jovo Jamnica

      Ti pa si krivična. Niti omenil ga nisem, dokler me tahuvabohu ni eksplicitno potegnil za jezik.

     • tohuvabohu

      Eh, daj no, saj nismo neumni, da ne vidimo, kam kužek tačko moli.

     • Jovo Jamnica

      Gre za to, da se je nekaj dogajalo mimo nas in v našem imenu…

     • tohuvabohu

      Drži. Afera “orožje” je le preusmerjanje pozornosti stran od resničnega dogajanja.

     • Jovo Jamnica

      Resničnega dogajanja pri nas več ni…

     • tohuvabohu

      Bistvo je očem skrito.

     • von Rhein

      Učbenik o “aferi orožje”,ki sta ga sestavila po naročilu Zgaga in Šurca,je danes osnova za napade rdeče bande na takratnega obrambnega ministra.

     • fmg9

      off-topic:
      Precej lepši avatar ;)

     • indijanka

      Se pridružujem.

  • avtohtoni neandartalec

   Vse za državo, nič proti državi, nič izven države.

   • Jovo Jamnica

    Država? To so oni…

  • von Rhein

   Moge je točno toliko vreden kot do ga ocenili njegovi predpostavljeni v stranki.Vsi skupaj pa so dobro vedeli katere note ne smejo zaigrati v svojem ansamblu.

 • Beli Sneg

  Moje opažanje je, da je na “javnih rdečih medijih” že zdavnaj prevladalo večinsko enoumje komentiranja tudi na spletnih portalih. Npr. na portalu MMC so abonirani eni in isti komentatorji, ki so po mojem mnenju “kvazi novinarji” same nacionalke. Vmes spustijo kakšen drugače misleč komentar, da izgledajo “demokratični”. V desnih medijih pa so “inštalirali svoje plačance”, da postajajo odzivi vse bolj nasmeteni in neberljivi.
  V glavnem gre zato, da so v dveh letih uspeli dobesedno zatreti zdravo in pošteno izražanje v medijih. Da ne govorimo, da v vseh javnih medijih ni nobenih več oddaj v “eter”, kjer bi ljudje povedali svoja mnenja, seveda govorim o komentiranju dela vlade in predsednika. Npr. v letih vladanja JJ je že ob pol sedmih zjutraj na radiu ena vsakdo “zlival gnojnico po JJ”. V režimskih medijih najdejo “analitike in komentatorje” ki pojma nimajo o zadevah, važno je da trobijo v njihov rog. To se je krasno pokazalo v “poročanju v živo” in dveletni kampanji za ameriške predsedniške volitve.
  Slovenija bo ob družbenopolitičnih delavcih še naprej ostala greznica komunizma.

  • avtohtoni neandartalec

   Upoštevaj, da je na propagando v Ameriki nasedlo skoraj sto milijonov volilcev, zmagovalna stran pa misli, da so prav napovedali prihodnost, medtem ko se cel svet strinja, da tako zarulenih in senilnih kandidatov še ni bilo na volitvah. Zato cel svet skrbi, če bo zavladal poceni populizem, ki vodi edino v kanibalizem in nekrofilijo, zato se ljudje zgražajo, ker že prej ni bilo v redu, zdaj bo še veliko slabše.

 • avtohtoni neandartalec

  Lepo se imajo.
  So zdravi, siti, na toplem, živijo v lepih hišah, vozijo dobre avtomobile, riti so si napolnili z denarjem, nihče jih po nepotrebnem ne zaustavlja, nič jim ne manjka, samo na taka patetična srečanja se morajo oglasiti, povedati par neumnosti in malo zaploskati, pošimfati državl, ker ne vladajo, pa sta spet tu sreča in veselje.
  Medtem lstali nimamo več nič, vse so nam pokradli, nam popolnoma uničili življenja s korupcijo in terorjem, nas zasužnjili, vse je zlagano in razslojeno, bolani smo, staramo se, upanja ni, pri nas ne bo nikoli več bolje.
  Čisto nič ni res, zelo malo vpliva smo imeli na osamosvajanje republik, po krajih vladajo iste oligarhije in posamezniki kot v Jugoslaviji, le da živimo neprimerno slabše in zdaj še tisto malo dobrega več ne obstaja. Slovenija je šla nazaj, nismo se presravili 25 let naprej ampak v preteklost, danes zaostajomo že 50, ler čas za normalni svet naprej. Oni nabijajo pa o opravilno nesposobni vojski, in miličnikih, kdo je pa sponzor požrtije, najbrž kaki stari in novi udbaši.

 • avtohtoni neandartalec

  Pri nas je največ vredno, da zna biti človek sam. Ker, ko je enkrat vse zlagano, ko so ljudem povzročene hude krivice, je čedalje težje komu zaupati.
  Za vse fašistične družbe velja isto moralno načelo, če ne zajebeš ti njega, bo pa on tebe.
  Človek je naravno dober, mi smo radovedne in radožive živali, radi se igramo, ustvarjamo in raziskujemo svet, težko je razmišljati kot krimimalec in si izmišljevati same hudobije. Ampak, če ne boš ti njih, bodo oni tebe.
  Prej smo se morali pogovarjati samo v komunističnem okvirju, danes se moramo pogovarjati znotraj komunističnega in še osamosvojitvenega okvirja zraven, vse ostalo se sliši noro, napačno, nerazumno, žaljivo… pri nas ne bo nikoli več bolje, ker mi kot družba in posamezniki iz tega tega začaranega kroga zla ne moremo več ven.
  Cel svet napreduje, Slovenija je ena redkih držav v Evropi, ki se razkraja in propada, ne glede koliko denarja imamo, kaj se novega naredi in celo kateri ljudje nam vladajo, samo čedalje slabše živimo, pomeni odgovore moramo poiskati izven obstoječih okvirjev, ampak si nihče ne upa. Ker, če ne bodo oni njih, bodo sami nastradali, ne da se več razmišljati drugače, ker tvoja izguba je moj dobiček.

  • avtohtoni neandartalec

   Komunisti se ne bodo odrekli partijske diktature, lažni demokrati pa ne osamosvojitvene, lahko je samo oboje skupaj.

 • učko

  Bravo, avtohtoni neandertalec !!!!! Naj ovce tole spodaj preberejo najmanj 3x !!!!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Obstaja dobro pojasnilo kaj se pri nas dogaja. Mi nismo narod.
   Kdo so to mi in oni, jaz jih ne ločim, saj samo NOB obnavljamo in podoživljamo partijske sestanke, tudi na njih niso bili nikoli zadovoljni, zmeraj je obstajala neka nasprotna smer, čisto nič novega se ne dogaja, že 75 let. In to nas pitajo na tisti najbolj butast način, oni rečejo, Janezek, a je narobe prav? Mi pa jim v en glas pogumno in odločno odgovorimo, seveda ne!, in povemo tako kot je bolj prav.
   Narod pa nismo, ko te jebe, kaj pa si ti meni, zaradi tebe imam lahko samo probleme.
   Meni se zdi, levičarji mislijo, da so Srbi, desničarji bi radi pa pri nas naredili drugo Hrvaško državo, pretepati se ne smejo, nas morajo pa počasi in hinavsko mučiti ter zatirati. Ker nas skvražijo Srbi in Hrvati enako, sami smo krivi, če pa nismo poslušali pri pouku NOB in se nismo po osamosvojitvi včlanili v nobeno partijsko sekcijo. Saj so nam hoteli dobro, pa smo bili arogantni in trmasti, če bi vsaj sami sebi verjeli, ne bi razmišljali s svojo glavo, zdaj pa imamo, po vseh državah je eno par takih.

 • avtohtoni neandartalec

  Ni bilo vse slabo.
  Tako se je začelo, zato ni bilo lustracije, ker nekatere stvari so delovale in so bile dobre.
  Potem so se zarukanci ločili na dve radikalni ideološki skupini, ena je hotela po kapitalistično vse iznbrisati in začeti znova, drugi so raje sanirali, uničevali so samo tisto, kar jim ni šlo v korist in podpirali kar jim je šlo. Zato so začeli sklepati razne kompromise, so pač podprli slabe stvari in zatrli nekaj dobrih, da ni radikalnejša skupina izbrisala vse po spisku.
  Danes obstajata dve veliki zablodi Slovenskega naroda.
  Me moremo se objektivno pogovarjati o zgodovinskih dejstvih, ker nimamo nobenih trdnih in univerzalnih temeljev. Za normalnega človeka, je okupacija slaba, ker pa je bila Slovenija dežela nacistov, ogromno državljanov ne bi rado govorilo o grehih svojih prednikov. Potem smo 50 let preživeli v komunistični diktaturi, v kagero so bili vključeni vsi državljani, seveda je to narobe, ampak kaj točno je bilo slabo, ker je večina potomcev komunistov, o teh grehih svojih staršev ne bi radi preveč govorili.
  Danes imamo pa fašistično demokracijo, vladajo nam oligarhije nekdanjih nacističnih IN komunističnih upravljalcev družbenega premoženja. Se pa da lepo živeti, sploh če si po naravi asocialni psihopat, da ne čutiš tuje bolečine in se ne počutiš vsaj delno ogovoren njihovo bedo, kar se da urediti s tabletami. Ker je večina državljanov vključena v ta fašistična in mafijska omrežja, ker so posledice lahko zelo hude in usodne, se večina ljudi rake tolaži, da jim še ne gre tako slabo kot ostalim, nacizem in komunizem sta bila še slabša, alternative ni, zato se danes nihče noče poglabljati v očitne in vseprisotne grehe, raje se malo požre in vrne dvojno porcijo ob naslednji priliki. O samih sebi pa sploh nočejo grdo govoriti, če že moramo, nabijajmo po njihovih prednikih in starših, nalednje generacije pa bodo lahko še po današnjih norcih.

  • avtohtoni neandartalec

   Še en sindrom spada v ta komplet, slabiči in luzerji se pa o svoji nemoči in trpljenju nočejo pogovarjati, edino ta skupina povezuje vse tri faze Slovenskega zla, žrtve so ves čaš iste in se ne morejo nič spremeniti.

 • von Rhein

  Pričakujemo lahko ponavljanje oslarij,ki jih servirajo naivnim in butastim,na žalost tudi otrokom v začetku šolanja.In ta OSLARIJA je trditev,da se je samostojnos države Slovenija pričela v času NOV,torej zanjo so zaslužni zločinci iz znanega gnezda.
  Resnica je naslednja.Leta 1967 je Družba svetega Mohorja v Celovcu izdala knjigo v slovenskem jeziku z naslovom : Slovenija včeraj,danes,jutri.Avtor : Ciril A.Žebot,profesor primerjalnih gospodarskih sistemov na Georgetown University.
  Vnos knjige je bil prepovedan.Če je carina ali milica odkrila ,da je kdo poskušal knjigo prinesti v Slovenijo, se je to štelo kot kaznivo dejanje,ne prekršek.Sledil je zaporna kazen.
  In danes se lažnivci napihnjeno postavljajo z rdečo zvezdo in izzivajo vse,ki nekaj vedo o dogodkih.

  • avtohtoni neandartalec

   Resnica je torej oslarija, NOV, knjiga, policija, carina, Rdeča zvezda in še kaj, če te prav razumem.
   Dobro, nekaj že vemo, zanimivo, kar tako naprej, se že jasni.

   • von Rhein

    Kaže,da nič ne razumeš.

    • avtohtoni neandartalec

     Se mi je zdelo, da je tista luč na nebu polna luna, mogoče zato kdo misli, da bo dan.
     Razumem pa nekaj drugega, eni so še ponosni, da do drugi še slabši.
     Z drugimi besedami, pri nas so samo slabi in še slabši, spovedal se seveda ne bo nihče, že zato ne ker, če se še sam v drek tiščiš, pa res ne moreš pričakovati, da te bo kdo potem še pohvalil.

  • indijanka

   Iz osnovnošolskih knjig je ta del izginil. Ne učijo se več partizanskih bitk.

 • sončnica

  ..stvari so še vedno iste,kot po letu 45….samo malo bolj sofisticirano uničujejo narod….najprej jih spravijo ob delo in s tem na kant, ob streho nad glavo in na cesto,pod smreko ali pod most…nazadnje v samomor….

 • sončnica

  ..kako drugače je,se kaže tudi na tem portalu,kjer ima vsak pravico,demokratično in svobodno izražati svoje lastno mnenje…če piha v taprav rog…..sicer ga ga blokirate…..

  • bednick

   Koga so blokirali?
   Kako to veš?
   Kaj pa če je zbolel?

  • indijanka

   :) a tebe Osti so blokirali?

 • Adolf Hitler

  tukaj je tudi napočil čas da se te podkupljive koruptne komunajzerske svinje odstranjo in obnovijo z novim in to tako kod pri Trumpfu da Slovendia zasveti v novi svetlobi kod je pred dolgimi leti

 • bednick

  Kako lahko uredništvo( admin) dopusti nick Adolf Hitler?
  Se vam ne zdi, da je to šlo čez mero?

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj bi pa ti rad, da si nalima avatarja od medvedka Pu?
   Kaj je to važno, ima pač bolj bolan smisel za cinizem, je vsaj človek.

   • indijanka

    Lepo bi bilo srečati Medvedka Puja tu. Prikupen je.

    • fmg9

     ROFL :)))

    • Rožle

     Pika ču…

     • indijanka

      ..pokemonov ne lovim..

  • indijanka

   Redko se strinjam s tvojim nerganjem. Tokrat pa imaš prav.

  • Steiermark

   Zakaj pa, ali je zate bednik, tito, boljši in sprejemljivejši nick?

  • garfi

   diktatorji in zločinci so v butalah dovoljeni
   tu pa ima ključavničar konkurenco

 • Viktorh

  Bilo je prečudovito.

 • garfi

  dobrota je sirota
  do rdečih teroristov in levakov

 • črnaovca

  Ja marsikdo se sprašuje kaj se je pravzaprav rodilo tam v Poljčah.

  • tarantela

   A ni bil dojenček, se mi zdi, da je bla punčka.

  • garfi

   pajek in črna ovca

  • Viktorh

   Tvoja pamet prav gotovo ne.

 • garfi

  tri stvari so šle narobe
  1 lustracija
  2 LUSTRACIJA
  3 LUSRACIJAAAAAAAAAAA

 • baldeagle

  Slovenija ni pravilno in dodobra izšla iz komunizma in se razvila v
  normalno demokratično državo, kar se zelo pozna tudi v gospodarstvu, saj
  imamo namesto normalnega tržnega sistema t.i. tovarišijski kapitalizem,
  ki pa nekaterim očitno zelo ustreza.”
  ______________________________________________

  To
  pa zato, ker večina tukajšnje populacije ne pozna,kako deluje demokracija v
  razvitih zahodnih deželah. Tam je volilno telo toliko ozaveščeno, da se zaveda,
  da je lahko katastrofa za njihovo deželo ,če imajo na oblasti vedno eno in isto
  politično opcijo, ki si podredi vse podsisteme, kot je to praksa v Sloveniji.
  Narod v tujih razvitih deželah se še kako dobro zaveda, da si ena politična
  opcija, če vlada predolgo časa, stke določena omrežja in lobije, preko katerih
  lahko ugrabi državao, kar se je zgodilo Sloveniji. Z periodično menjavo
  politične opcije na oblasti, pa se doseže, da nasprotni politični pol, ko
  prevzame oblast, pretrga z omrežji in lobiji nasprotnega političnega pola in s
  takim načinom prepreči morebitno katastrofo v deželi in nezakonito plenjenje le
  te. Naslednjič pa se vaja zopet ponovi. Vendar je za take stvari nujno
  potrebno, da je volilno telo demokratično pismeno in politično ozaveščeno, kar
  pa ni praksa v Sloveniji, v kateri je še vedno večina volilnega telesa hudo
  kontaminiranega z političnim enoumjem ex režima, v katerem ni bilo političnega
  pluralizma. Torej ljudstvo ni imelo možnosti izbire političnih strank, ker je
  bila dovoljena samo ena, KP. Politično enoumje je namreč povzročilo, da je še
  danes v Sloveniji velik del populacije demokratično nepismen, in sploh pojma
  nima, kaj je bit demokracije in kako ta zares deluje. Žalostno, toda resnično
  dejstvo. Ko pa bo zopet prišel čas volitev, pa bodo mnogi zopet brezglavo obkrožili
  tiste, katere vam bo vnovič podtaknil murgelski godfather. In začaran krog bo
  zopet sklenjen, država pa zdrvela v brezizhodno dramatično stanje.

 • Olga

  Čestitke VSO in gospod Hojs! Smo z vami in vas podpiramo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!