Kriminalisti so prisluškovali in vdirali v elektronsko pošto – je sploh še kdo varen?

Foto: sta

“Gospe in gospodje, državljanke in državljani: vdirajo vam v vaš Facebook-profil, gledajo vašo pošto, vse to se dela nelegalno, nepooblaščeno in z vednostjo policije,” je bil glede delovanja policije kritičen poslanec Branko Grims na današnji seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je ponovno obravnavala vprašanje dostopa do podzakonskih aktov policije. Seja je bila tokrat  odprta za javnost, zato je tudi javnost lahko spremljala dogajanje v Državnem zboru Republike Slovenije.

Spomnimo: policija parlamentarni preiskovalni komisiji noče izročiti dokumentacije, ki je bila podlaga za nagrajevanje Dejana Orniga, ki je po navodilih policije, vendar nezakonito, vdiral v elektronsko pošto in Facebook-profile državljanov. Komisija je sprejela sklep, s katerim ponovno zahteva posredovanje podzakonskih aktov s strani ministrstva za notranje zadeve, to je do prihodnjega ponedeljka, 21. novembra 2016.

Za ta sklep sta poleg vseh treh poslancev SDS Janeza Janše, Branka Grimsa in Žana Mahniča glasovala tudi poslanca Franc Trček (ZL) in Matej Tonin (NSi), poslancev Cerarjeve SMC pa na sejo ni bilo, kar je seveda dovolj poveden podatek.

Slovenija postaja policijska država
Branko Grims, predsednik komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, je o primeru Ornig dejal: “Vdrl je v preko 300 računov. On trdi, da je delal po navodilih policije, policija pa to zanika in pravi, da sta bila kriva samo dva sodelavca, vendar – kar je bistveno – policija je temu človeku za njegovo delo plačevala, plačani so bili honorarji. In zato se odpira vprašanje, kdo v policiji je vse to vedel, kdo je to odobril in kdo je vodil. Kajti če to postane princip dela, Slovenija ni več demokratična, ampak policijska država. Zato je to predmet dela naše komisije. In treba je povedati javnosti, da je komisija edino telo, edini del parlamenta, kjer ima javnost možnost vpogleda v vsa ta dogajanja in zato kakršnokoli omejevanje pristojnosti dela komisije pomeni, da tisti, ki to počne, nima čiste vesti. Če se komisiji odreče vpogled v del pravnega reda, ki ureja področje, za katero je komisija ustanovljena, potem je to seveda konec njenega dela. Na to pa članice in člani pod nobenim pogojem nismo pripravljeni pristati. Nismo zahtevali nobenega magnetograma, tajnih prisluhov ali podatkov o nekih agentih ali kaj podobnega, kar bi dejansko lahko bil problem. Zahtevali smo zgolj dva dokumenta, ki urejata en del pravnega reda znotraj policije.”

Policija tudi danes ni hotela izročiti teh dokumentov in to počasi postaja afera velikih razsežnosti, saj se onemogoča delo parlamentarne nadzorne komisije. Policijski uradniki, ki jih ministrica pošilja na sejo te komisije, pa vztrajno ponavljajo s strani vodstva napisano mantro, da komisija za dostop do teh dokumentov nima pristojnosti.

Janez Janša jih je podučil, da so ti dokumenti lahko interne narave, kar trdijo na policiji, vendar ne morejo biti interne narave za to komisijo, ki ima za svojo nadzorno delo nad temi službami in prikritimi metodami in sredstvi zakonsko in ustavno podlago.

Cerarjeva vlada vzpostavlja vzporedni pravni red
Janez Janša v razpravi na današnji seji predstavnikom slovenske policije: “No, vi pravite, da obstaja nek pravilnik, ki to ureja. Ja, pokažite nam ta pravilnik, pa bomo videli, ali govorite vi resnico ali pa tisti, ki pravijo drugače. V čem je tukaj problem? Predpisi morajo biti objavljeni, preden začnejo veljati. Noben podzakonski akt na ravni ministrstva in noben podzakonski akt, ki ga podpiše minister, ne more biti interni akt, ker on lahko izdaja samo akte splošne narave. Noben akt z vsebino, ki posega izven nekega organa, kar se tiče pristojnosti in odgovornosti, še posebej poseganja v človekove pravice, ne more biti interni akt. To izhaja iz odločb ustavnega sodišča,” je povedal prvak opozicije in dodal: “Akte, ki niso bili uradno objavljeni, se je že razglasilo za neobstoječe, za nične, vse ukrepe, izvedene na podlagi teh aktov, pa nezakonite in protiustavne. Bojim se, da ta akt skrivate, ker bi se izkazalo, da je to akt splošne narave, ki ne bi smel veljati, ker ni bil javno objavljen, in drugič, da so v tem aktu predpisani ukrepi, ki nimajo ustavne in zakonske podlage. Vpogled v dokumentacijo se lahko zavrne samo v primeru, če bi bila razkrita identiteta tajnih sodelavcev ali delavcev. Torej niste imeli pristojnosti, da zavrnete ta vpogled.” Hkrati je Janez Janša še pristavil, da v Sloveniji ne moremo imeti nekega paralelnega pravnega sistema, če želimo imeti obraz pred mednarodno skupnostjo.

(Foto: STA)

(Foto: STA)

V policiji res samo proračunski denar?
Tak odpor in skrivanje teh dokumentov imata očitno drugačne razloge. Če bi bili dokumenti res v duhu slovenske zakonodaje in ustave, potem ne bi bilo prav nobenega razloga, da jih policija tako krčevito skriva.

Glede na ravnanje policije obstaja utemeljen sum, da so v teh dokumentih predpisani ukrepi, ki nimajo zakonske in ustavne podlage.

Policija sicer trdi, da svoje vire plačuje iz proračunskih sredstev, po naših informacijah pa se ta fond polni tudi iz drugih virov, ki temeljijo ravno na podlagi teh preiskovalnih in prikritih ukrepov. To pa je seveda zgodba, ki ima lahko tudi velike mednarodne razsežnosti.

V Sloveniji smo v aferi Sova že spoznali, kako je v Sovi poleg proračunskega fonda za plačevanje tajnih sodelavcev obstajal tudi črni fond, za katerega se še danes ne ve natančno, iz katerih virov in dejavnosti je prihajal, koliko je bilo tega denarja in kdo vse se je z njim okoriščal. Nad višino in porabo legalnega fonda je komisija imela vpogled, nad črnim fondom, za katerega se sploh ni vedelo, pa kajpak ne.

Ali se afera Sova s črnimi fondi v drugi obliki ponavlja tudi v slovenski policiji?

D. M.

 • cploger

  Iz prve roke – obstaja! Drugače bi bilo praktično nemogoče v okviru uporabe posebnih operativnih metod in sredstev izvesti navidezni nakup.
  Drugo vprašanje pa je, če je bil Ornig plačan iz tega fonda. Kot registrirani policijski sodelavec ne.

  • avtohtoni neandartalec

   Nekdo ga je plačal, nekdo plačuje tudi pravnike, ki skrbijo za legalizacijo državnega terorizma.

   • Duhec

    Kaj pa, če se gre sam za usluge… roka roko umije.

 • samsara

  Revolucionarna boljševistična milica, počasi pod vplivom okoliščin, ki najo vplivajo stresno, začenja sama sebe streljati v kolena.
  Kar tako in še bolj udarno naprej SDS. Razkrivajte nezakontosti delovanja domnevno najboj legalistične in hkrati slamnate vlade nelegalne vlade. Je le še ena v nizu levičarskih vlad ki 3/4 stoletja vodi kontinuiteto raznarodovanja in potujčevanje Slovencev na slovenskih tleh. Pred levičarji so to na našuh tleh počeli tujci, a jih udbokomunistični totalitarci mnogokratno presegajo v svoji malignosti.

 • dr Janez Sveti

  No pa dajmo. Kako ima lahko policist eno dve ali celo tri hiše, motor, več avtomobilov, počitnice na jahti (sicer najeti)? Kako to, da ga nihče ne vpraša od kje?
  DR Janez Sveti milijoner

  • avtohtoni neandartalec

   To ima on, kaj imajo pa žena, otroci in ostala žlahta?

   • tarantela

    Čak mal, če bojo tako brihtni, kot Zidarjeva žena, ki je oskubila Zidarja do kože in mrknila v neznano z evri vred… Menda jo iščejo,…

    • Duhec

     Hahaha…. pripravlja vilo v tujini, da bota uživala. Ivan je razvajen

     • tarantela

      Ne, jo on išče, ker mu je vse pobrala in ga dala na čevelj! Preverjeno res!

     • Duhec

      Hudo… ta bo zdej mela najlepše spremljevalce.

   • dr Janez Sveti

    Ne boš verjel, vsi imajo veliko. Niso podedovali.
    Dr Janez Sveti

  • Rožle

   Podedoval ..?
   Ma soprogo premožno ..?

   • dr Janez Sveti

    Položaj.
    Dr Janez Sveti molk je zlata vreden

  • rrrrr

   Večina mojih sokomentatorjev na tem portalu se o tem ne sprašuje, ker to že dolgo vemo. Ta to res ni potreben posebno strahovit miselni napor, ne?

   • dr Janez Sveti

    Kaj te muči? Živci?
    Dr Janez Sveti genij

 • avtohtoni neandartalec

  Nikomur ne bi smeli prisluškovati, vendar to nemoteno počnejo, že desetletja. Kakšna komisija za nadzor pa je to, ki verjame, da obstajajo tudi zakoniti prisluhi? Začelo se je pa z izbrisanimi, država nas je zapletla v balkansko vojno, sodelovali so z agenti iz tujine, čez noč smo vsi postali potencialni teroristi in kriminalci. Rezultati so na dlani, povsod sam drek, Slovenska država je danes samo še mit, ki se ne bo nikoli uresničil, mi nismo narod ampak ciganska horda kanibalov in nekrofilov.

 • Al Bundy

  Hehe, ja kam pa mislite, da gre zaplenjen denar od dilerjev in raznih kriminalcev?!

  • avtohtoni neandartalec

   Zaplenjen ali podarjen?

   • Duhec

    Oboje.

 • avtohtoni neandartalec

  Na srečo, Janša oziroma Gorenjak kar na vse počez tolčejo, če bi kdo izpostavil par imen, po možnosti kakšnih komandirjev in šefov, bi nastal pa takšen ojojoj, da si še misliti ne moremo. Ti ljudje so pripravljeni na vse, nič se ne more zgoditi brez njihove vednosti, preden bi šel en sam od njih dol, bi nastala verižna reakcija neslutenih razsežnosti.

  Priporočam ogled filma Snowden, režiser Oliver Stone, ki je pravkar na torrentih, če vas ni strah malo etičnega piratstva.
  Film pokaže kako to zgleda v praksi, kaj se pa pri nas v resnici dogaja, je pa čista utopija, če bi se razvedelo, bi znorel cel planet, v to sem popolnoma prepričan. Samo toliko, da bo jasno o čem se menimo, Slovenija je danes verjetno najbolj fašistična država na svetu, smo ravno dovolj veliki in razviti za vse mogoče ekdperimente, ki so prepovedani povsod na planetu. Nekje morajo sprobat preden uporabijo na svojih narodih, pri nas državljani tretjega razreda niso vredni popolnoma nič, ne veljajo nobene človekove pravice, vsak pes je vreden več.

  • Duhec

   Kaj se pritožuješ??? Večini paše trda roka…

 • Viktorh

  “Ali tudi na kriminalistični policiji obstaja nelegalni črni fond?”

  Da!
  Žalostno in resnično.
  Posredno so priznali policisti na komisiji.

  • avtohtoni neandartalec

   So what.

 • Duhec

  Drži… na policiji obstaja črni fond, ki je support diktaturi izbranih. Zanimivo bi blo vedet, ali je Ornig bil uradn policijski sodelavec, zabeležen v njihovem internem sistemu al je bil neuradn in je za policijo delal nelegalno in še na črno.

 • Prihajam Slovenija

  Pri meni ne bo črnih fondov, na volitve je treba iti če želite kaj spremeniti.

  • Rožle

   …Ja kdaj prideš v Slovenijo red narest…?

   • Prihajam Slovenija

    Pridem kasneje, delam strašneje.

 • montyamp

  Potomci morilcev bi radi ostali na oblasti . Brez klanja bo Slovence malenkost težje prepričati , o banditsko komunist-fašističnem morilsko kulturnem poštenju vajencev Stalinovih glist . Se jim že kolca po krvi , ker z hruške redko pade jabolko , se rdeči lopovi poslužujejo najnizkotnejših intrig za dosego cilja : : :
  GOLAZEN HOČE OSTATI NA OBLASTI .
  Nemci zapirajo UDBOPARTIJSKO nesnago DOSMRTNO , pri nas imajo pa murglomajmuni črni fond za sledenje kot TITO BANDITO .
  Fuj , nesnaga morilsko ovaduška .

 • Olga

  Nezakonita vlada dela nezakonito in podpira kriminal! Zahtevam, da vsi takoj odstopijo!

  • Duhec

   Bojo, ker majo slabe plače in ful odgovornosti.

   • tarantela

    Ne ljudi spravljat ob živce!

    • Duhec

     Ma sej vem… vse bolj jim dvigujem pritisk.

     • Olga

      Mi smo že ok! Imamo veze, boste vsi dobili pritisk! Že zaradi Clintonove trpitr, kaj šele bo!

     • Duhec

      Mam kontantno nizek pritisk. 110/65

 • totex39

  Pri nas je tako, ker še vedno vse deluje pod krinko komunističnega udbovskega režima in tega se pri nas očitno ne bomo nikoli rešili.

  • Duhec

   Kratko in jedrnato…. rešitve več ni. Prokleti debili koga so izbrali za vladanje…

   • tarantela

    he-he…

 • Duhec

  Za diktaturo rabiš policijo in vojsko…. in levica vse to in še več ma. Ja… še kriminalci delajo za njih.

 • Duhec

  SDS, desnica nima več kaj izgubit…. začeli so z obračuni s sodstvom in policijo… pravilno. Možnost uspeha je pa minimalna… leva greznica pač še nikol ni bla večja. Tralala… in na volitvah bo spet zmagala levica. Sej ostaneš brez besed… takih butlov ni nikjer.

  • tarantela

   Zdej ne vem, če so že na dreves pa u jok, mogoče bi jim igrače gor poslal?

   • Duhec

    Bojo že dol pršli…. nimajo izbire.

 • tarantela

  En bratec je odnesel kufer mark od prodanega orožja, če je to tud fond…

  • Duhec

   Lol…. ko bi bil sam en kufer. Za miljarde so rabl vagone.

   • tarantela

    Nisem na tekočem. Se vid, da sem na kmetih.

    • Duhec

     Ja…. in pol pluvajo po revežu, ker pričakuje pokojnino za dostojno življenje. Haa… pa sej se vsi naslajajo.

  • komar marko

   Pa hudimana vsi ves veste. Veste tudi za kardinalovega sina, bolnico v Avstraliji, hendikepiranega otroka, da je že pokopan, da je kradu vole, skratka tudi veste kdaj je katero podrl. Jaz pa nič ne vem. zakaj ne date konkretno z imeni na sodišče in v arest! Kanede.

   • Duhec

    Ja itak…. učas so bli sam moški v udbi, zdej smo še babe.

    • komar marko

     a se rade hvalte. Melanija je bila čisto tiho pa he daleč prišla!

     • Duhec

      Nisva tolk gibčni al kaj misliš, da je problem?!

     • komar marko

      Ja dedek se brez kosmodiska težko sklanja!

     • Duhec

      Baje ma vse več moških problemov z erekcijo… ne vem zakaj vse vališ na ženske, ko je dost, da daš noge narazen.

     • tarantela

      Spravljaš me v ha-ha-ha itd. ha—

     • komar marko

      Pa kaj bi ti rada. Da se zjokam?

     • tarantela

      Poglej, komu lepriciram!

     • komar marko

      ja diamanti so čudežni. Glede na to kaj smo deci sposobni, pa si preberi ONO iz tega tedna!

     • Duhec

      Noro… jst ne ločim diamanta od navadnega stekla. Neb se znala prodat….

     • komar marko

      In zakaj si se ponudila in potrdila, da diamanti delajo čudeže?

     • Duhec

      Zafrkavam se…. ne prodajam se.

     • komar marko

      ha, ha, ha, ha.

     • Duhec

      Morm bit realna…. mater, če ni to moje področje. Pahor se je vsaj za dve kameli… a veš kje sta???

     • komar marko

      ha, ha, ha. Pa tam jih je pustil, saj ima samo 3000 plače, le kako bi jih živel!

     • Duhec

      Ma ja…. govedo in kamele ne grejo skup.

     • komar marko

      Lepo se imejti, grem v bano in na koncert.

     • Duhec

      Uživaj…. jst sm bla na Jarru.

     • tarantela

      To je blo pa lepo!!! Jest ga gledam sam na PC.

     • Duhec

      Ja. Mi je pasalo, ker so mi rekl, da morm skoz ležat. Pa sej ne morš… in sva šla na koncert.

     • komar marko

      ne vem kaj je danes v Tivoliju, sam vem da grem tja. ha, ha, ha

     • Duhec

      Hahaha…. jst sm tud šla zarad mojga. Nič nism vedla.

     • tarantela

      A veš, da je zdej moda, da pokojnike sežgejo, iz pepela dajo pa diamante delat. Pazi, da Te skurjo!

     • komar marko

      Bolan svet. lepo v žaro, dobiš en kvadratni meter in vsi ENAQKO ploščico. To je moje videnje.

     • tarantela

      Ja, žaro pa pod pazgo, da Ti je kdo ne zmakne s pepelom vred, pa hajd u jamo!
      Živ krst ne bo prepreču, če se kdo spomni in te u oringlne predela al pa pircing za u popek!

     • Duhec

      Ja… 3500 evrov in ga maš.

     • tarantela

      A levajzarske cajtnge bereš, desničar pa tak, sram te bod!

     • Duhec

      On ni ne desničar in ne levičar… je sam pošten. Na kratko…. izgubljen v greznici.

     • tarantela

      Ajaaaa.

     • Duhec

      Ja…. edini za kerga sm ziher, da nikol ne laže.

     • komar marko

      hvala! In res je tako. Lahko me vedno držiš za besedo!

     • komar marko

      Res je duhec, zato ker imam dolg jezik so mil lepo povedal, skrati ga in boš dobil mesto!

     • Duhec

      In si jih steral v 3 krasne in še vedno dobro živiš… bravo.

     • komar marko

      od kdaj pa sem jaz desnak. Po dejanjih sem jaz zelo velik LEVIČAR če me razumeš!

     • tarantela

      A dons? Oprosti nisem vedela!

     • Pjevač tuge

      Ojej zdaj smo pa že pri tej tematiki, matr nam pa dogaja na tem portalu. Čakam samo še na takšne teme ob kakšnih enih zjutraj !

     • tarantela

      Ma, pr ns so ti hudičevi komunajzarji vse miljarderje zatoukl, kje boš pa najdla kerga, tud če naga greš po BTC-ju sred belga dneva, ga ne najdeš!

     • komar marko

      no ja, a si ti kaj proti demokraciji in resnici?

     • tarantela

      A ja, tole ne portalu je demokracija? O resnici pa …

     • komar marko

      Ne tole je zapravljanje časa pred koncertom!

     • Nata

      Koncertom ?

     • Duhec

      Ne ni.

     • Nata

      Je, je !
      Samo , da imata ti in tarantela poseben pogled nanjo .

     • tarantela

      Ne oporekaj jim, lepo prosim, vidiš, da so prepričani, da je. Se mi zdi, da kdo še spate ne bo mogel…

   • tarantela

    Ko si že omenil o volih, si mi Ti povedu, o kardinalovem sinu je pa velik neznank. A veš, takrat so primerjali razne fotografije, sama sem pa opazila, da sta si kardinal in koprski župan zelo podobna. Hudič, nč se ne ve, bo treba šlogarco uprašat.

   • Duhec

    Morš priznat, da ga tud kardinali namakajo… tko pač je.

    • Olga

     Vaši, rdeči?!

     • Duhec

      A kardinali so rdeči???

    • Pjevač tuge

     To pa drži. Poznam veliko župnikov ki imajo ljubice, jih ne obsojam. Celibat je hudič.

     • Duhec

      Naš ma že več kt 20 let žensko… nas ne moti, njiju še manj. Prav lep par sta.

     • Pjevač tuge

      PRAVILNO !

     • Nata

      Veš kaj ?? Dej no !!

     • Nata

      ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  • Nata

   Aha ……..Number One mu je pa vrečo držal ??

 • Iza Demos

  No, da imamo v SLO črne fonde in da smo jih imeli tudi kako leto pred osamosvojitvijo najbolje vesta g. Janša in g.Bavčar. S to prakso pa se očitno nadaljuje. In glede na to, da državno tožilstvo po uradni dolžnosti ni sprožilo postopka preiskave, pa čeprav je eden izmed “prenašalcev” nemških mark v Avstrijo to kot priča izjavil v postopku preiskave neke druge lumparije, je očitno, da je imelo veliko politikov “prste v marmeladi”.

  Mene bolj zanima kje je ves črni fond stare Yuge za katerega so ob razpadu yuge prevzeli skrb Srbi, Hrvati in Slovenci.

  No če ne prej čez 70 let se bo vse razkrilo.

  • Duhec

   No… pa še ti. Sej se jim bo zmešalo.

   • tarantela

    Se je že začelo!

    • Duhec

     Mater… Nova ma zarad nas klike.

     • tarantela

      Bomo dobil 13. plačo!

  • komar marko

   Js ĐUSEPE je to potrdil in v KNjigi naš TITEK tudi navedel vsoto. Za to sigurno ve Palček Smuk, zato ga vprašaj na tedenskem brifingu! Saj sta na TI! Kanede!

   • Iza Demos

    Žal se z g. Kučanom ne poznam tako dobro, da bi ga lahko oslovila in ga to povprašala.

    Sem pa vprašala nekoga drugega in bila sem več kot žalostna. Vsi, prav vsi so imeli “prste v marmeladi” celo nekateri tisti, ki so denar prenašali. Pravzaprav bi bilo bolje, da rečem, da so imeli prste namazane z lepilom. …….No in šli so se tudi kreativnega proračunskega računovodstva. Najbolj gnusno pa mi je, da se sedaj med seboj izsiljujejo (če boš ti mene za tole danes bom jaz tebe za tisto ob osamosvojitvi) in da nas celo Hrvati na ta račun držijo v šahu. Menda edino g. Drnovšek ni imel nič pri tem. Je pa vedel skoraj celo resnico, a je, neodločen kot je bil, raje zaradi ljubega miru držal glavo v pesek. bi rekla da je on postavil temelje “ne pravne” države.
    Za črni fond stare Yuge je bil za SLO, po mojem vedenju, zadolžen g. Korošec, ki si je bil zelo, zelo blizu g. Škrabcu.
    Morda ima g. Žižek kar prav, ko pravi, da je treba pustiti, da “vse v miru propade” tako globalno ekonomsko krizo kot tudi aktualno politično
    situacijo v Sloveniji …………………..

  • Pjevač tuge

   Ne seri, arhive je imel čez tovariš Plavi, kot zadnji komandant Udbe na slovenskem !

   • Duhec

    Ooo… pa smo spet pr Kučanu.

    • Pjevač tuge

     Če je pa res ! Zemljarič, Kučan, Maček, Popit, Kardelj…. vse to je krivica Demosa ( Petrleta predvsem ! ) ker niso malo drugače popedenali zadeve ob osamosvojitvi. Čedalje večkrat se sprašujem zakaj se je takrat čakalo in se ni izvedla lustracija plus še kaj hujšega.

     • Duhec

      Ker vsem paše, da je ni blo… pa sej ti pišem, da vsi sodelujejo v izdaji.

     • Pjevač tuge

      Brez lustracije se je lopovom in morilcem zopet uspelo zavihteti na oblast. Zdaj pa mamo pufa preko 30 milijard, vsa podjetja šla v vražjo mater ali pa tujcem za drobiž. Fuck off pa taka osamosvojitev, nisem zadovoljen niti malo s stanjem v državi, pa ne živim slabo, ampak vseeno odkrito povem da smo se utopili v rdečem dreku.

     • Duhec

      Sam smo fenomen… kr plavamo in plavamo po dreku. Utopimo se pa ne…. za popizdit kak dosežek.

     • Pjevač tuge

      Heh koliko časa še ? Pusti ti to, slaba tolažba je to. Počakajmo na novo krizo, pa bomo potem lahko govorili. Za zdaj še nekako gre, ampak ne vem kako bo tole šlo na dolgi rok.

     • Duhec

      Bojo že tko ščarali, da velik slabš. To jim pa zaupam…

     • Pjevač tuge

      Verjamem da bodo, samo čakam kdaj. Če bi bil Janša na oblasti, ga u luft vržejo če bi razprodal samo tretjino tega kar je Bratuškova. Za Cerarja pa sloh ne vem kaj dela, je tako sterilen, prava kopija pokojnega Drnovška.

     • Nata

      Ti in Duhec govorita ” eden mimo drugega ” !!

     • Pjevač tuge

      Pojasni. Trije piri so malo zmešali moj procesor, priznam :))

     • Nata

      Ona svoje , ti svoje ……vsak za svoje , ampak ko človek čita , kar skupaj paše

     • Pjevač tuge

      Normalno ! Jebemu sunce saj je le naša ! Ona je bolj naša kot je Gorenak od SDS a. Poznam jo po njenih postih na portalu 24 kur, britev prve kategorije !

     • Pjevač tuge

      No pa da ne bo pomote tud ne kopam se v dnarju, ampak lahko bi bilo boljše.

     • tarantela

      A veš kaj se men zares zdi čudno: To, da je bil po osamosvojitvi generalni državni tožilec Anton Drobnič, bivši domobranec, pa se ni nič zgodilo z lustracijo. Vse bolj sem prepričana, da so vsi imeli prste v marmeladi in nihče ni upal lustrirati, ker se eden drugega bali, da bo kdo kaj zinil, kar bi ga pred ljudmi do konca zapackalo.

     • Pjevač tuge

      Pučnika cenim. Ampak komisija za povojne poboje ni imela haska, čeprav so marsikaj raziskovali. Je pa tako, kot pravi naš Rožle ( Ime in priimek….) brez tega ne moreš nikogar obsodit. Ne vem kako to, da ni Demos takoj aretiral Mačka !!!!

     • tarantela

      Sej pravim, marmelada. Nekje sem prebrala, da je bil menda tudi Drobnič član Udbe. Morda se je kdo bal, da bi se preveč razkrilo. Na obeh straneh.

     • Pjevač tuge

      Je pa tudi tole res. Za odcepitev smo rabili dve tretjini volilcev. Takrat niso želeli razkriti vsega ker je imela odcepitev prednost pred tematiko povojnih pobojev. Pač pokazali so nam množićno grobišče v Kočevskem Rogu vseh drugih morišč pa ne. Še danes čisto počasi in po delčkih odkrivajo te svinjarije. Enostavno gre vse skupaj prepočasi, morda zaradi doktrine šoke.

     • tarantela

      Španska državljanska se je končala prej kot naša, pa šele sedaj odkrivajo množična grobišča. Tudi tam so!

     • Tetka iz ozadja

      Pa mogoče veš,da je edina stranka,ki ima za svojega vodjo bivšega aktivnega kumonista in SKOJ-evca,stranka SDS.Ali veš,je da največji odstotek bivših kumunistov v stranki SDS.Ali veš,da je naprimer Gorenak še zmeraj član kumunistične partje,saj je partja prej propadla kot pa se je dal on izpisat (vztrajal je do zadnjega)

     • Pjevač tuge

      Pa ti veš da jaz vem da ti pišeš poste za 12 evrov na dan, plačuje te pa prašek.

     • Lokomotivführer

      Sem mislil, da je več vredno njegovo pisanje. Z dvanajstimi evri mora biti zadovoljen zato, ker to rad dela, in so mu to šteli v nagrado. Razredno pripadnost namreč.

     • Pjevač tuge

      Kar pade iz mize pa takšni dobijo, Kunstelj baje ni dobil niti centa , pa tako se je trudil in samega sebe še bolj oblatil. Bumerang efekt

     • Tetka iz ozadja

      Levičar s ponosom,ti pa janšist z sramoto.

     • Pjevač tuge

      Vidim vaš ponos, vsak dan ste lahko bolj ponosni kam ste pripeljali državo.

     • Tetka iz ozadja

      Meni je popolnoma vseeno kdo vlada v Sloveniji,ko pa preberem kak post kakega janšista mi je včasih žal,da ne vlada veliki vodja.

     • Pjevač tuge

      Veliki vodja ( vaš ne moj ) je umrl 4.5.1980, vsaj tako so objavili. Po njem več niste imeli velikega vodje, Janša je demokrat, ne totalitarist.

     • Tetka iz ozadja

      O dobro veš o kom govorim,če pa ne razumeš pa se mi smiliš

     • tarantela

      A ni republikanc, saj je šel Trumpa podpret, je pisalo tu na portalu!

     • tarantela

      Si pozabu na dvojna leta!

     • Lokomotivführer

      Pa saj takih je tu gor več…

     • Tetka iz ozadja

      Evrček tuki evrček tam,saj veš kamen na kamen palača…..

     • tarantela

      Pol pa jest več dobim, he-he…

     • Tetka iz ozadja

      Ja,samo jaz dobim za vsak reply 10€

     • tarantela

      Se morm pa potrudit!

     • Tetka iz ozadja

      Meni Janševa TV nakaže

     • tarantela

      Zakva pa?

     • Tetka iz ozadja

      Ko imajo kake seanse kažejo moje poste in vzklikajo:”glejte kaj pišejo levičarji”

     • Pjevač tuge

      Ko imamo po tvojih besedah seanse ( to je ponavadi zvečer na tem portalu ) si zavrtimo tole : https://www.youtube.com/watch?v=_Om9ZzIguKI

     • tarantela

      Pol majo pa dolge seanse, a zato jih skoraj ni v parlamentu, k se morjo naspat?

     • Duhec

      Lol… men pa noben nič. Še premal jih kritiziram…

     • tarantela

      Potrudi se, mogoče pa nimaš tapravih vez?

     • Duhec

      Mah… hotl so, da se opredelim. Ne gre to… ko je neki slabo, ne igra vloge levo desno. Pač nič ne dobim.

     • tarantela

      Sam, da jih ne dobiš po bučki, pa bo prav.

     • Nata

      Kaaaaaaaaaaaaaaj ?

    • Nata

     Seveda ! On je – broj 1 !!

     • Tetka iz ozadja

      In najbolj vpliven mož v Sloveniji,najbolj sposoben saj obvlada popolnoma vse v Sloveniji,res sposoben človek

     • Pjevač tuge

      Saj je sam Borut Pahor pojsanil marsikaj o njem.

     • Tetka iz ozadja

      Seveda,najvplivnejši mož,kljub njegovim letom,se v Sloveniji ne sme nič zgoditi brez njegovega žegna

     • Pjevač tuge

      Dokazov zato ti lahko naštej mali milijon. Ni dovolj vrstic na postu da ti napišem vse dokaze.

     • Tetka iz ozadja

      Saj ne rabim nobenih dokazov,saj sam vem,da vpliva na ceno solate na tržnici,kdo bo direktor banke,kje se bo kakšna škarpa zgradila,kaj naj povejo pri dnevniku,kašna naj bo odkupna cena mleka itd…..

     • Duhec

      Kučan je lopov. En sam… vzgojil je pa 100 novih lopovov, ki zdej ropajo. Kaj ma od tega, zakaj uživa, ko trpinči ljudi, pa ne vem.

     • Pjevač tuge

      Pogodba z Vragom, je večna pogodba, sega onkraj groba. Verjemi mi, ta penzl že ve komu je dolžan, tega vsi desni mediji ne bodo nikdar izbrskali. Imam svojo teorijo o tem zakaj to počne.

     • Tetka iz ozadja

      Sigurno teorija zarote a ne

     • Pjevač tuge

      V tako močna naključja ne verjamem. Preveč je tega da bi bilo zgolj naključje.

     • Duhec

      Men so rekl, da se mu gre za moč… baje sploh nima več posebnih koristi. Sociopat.

     • Pjevač tuge

      No pa mi razloži tole, če boš sploh verjela napisanemu. Janković ( Srb ), Mandarić ( Srb ), tisti ki gradi hotel v centru, tudi Srb ( pozabil priimek ). Kučan neznanega porekla, odraščal v Srbiji ( cepljen z srboslavijo kot sama veš ). Vse sama srbska naveza, tako kot mi je nekdo napovedal davno davno tega da se bo zgodilo. Srbska loža v Sloveniji dela s polnim gasom.

     • tarantela

      Boli me patka.

     • Tetka iz ozadja

      Saj je Srb tudi glavni delničar Janševe TV

     • tarantela

      Igrale se delije naše zemlje Srbije…

     • Nata

      Mož z dolgo prasko. . . . ooo
      pardon. . . prakso !

   • Iza Demos

    Brigajo me arhivi, kar naj po tistem prahu kopljeta g.Roman in g. Igor, ki v tem uživata.
    Mene zanima komu so in še šumijo bankovci. Bankovec za 500 EUR je tako lep in cel kupček povezan s tistim papirnatim bančnim trakom trakom……………..

 • Duhec

  Cigan napadel župana. Pa naj še kdo reče, da je pomembna stopnja izobrazbe.

  • Pjevač tuge

   Kakršna država takšni državljani. In kaj se bo zgodilo ? Nič ! 50 ur družbeno koristnega dela in duda v usta. Pa naredi ti to, boš najebala k sto matr. Cigane ščiti liberalna akedemija in celotna levica s svojimi mediji.

   • tarantela

    Me zanima, kakšno družbeno koristno delo bo opravljal. Bo šel bakrene žlebove s streh snemat?

    • Pjevač tuge

     Nekaj takšnega. Nič se mu ne bo zgodilo.

     • Tetka iz ozadja

      Tukaj pa ti dam popolnoma prav.V nasprotnem se bo pritožol na ustavno sodišče-tam lopove oproščajo

    • Tetka iz ozadja

     Enkrat sem zapisal da je bolje najet cigane za montažo bakrenih žlebov kot pa voliti SDS.

     • Pjevač tuge

      Ti si napisal marsikaj v svojem življenju Golavšek, dobro da te niso strpali v norišnico.

     • Tetka iz ozadja

      Mi je všeč,ko ugibajo moj priimek.

     • Pjevač tuge

      Itak da ugibamo. Vse smo že videli od tebe, ne vem kako lahko sploh še presenetiš.

     • Tetka iz ozadja

      OO,še polovico niste videli.

     • Pjevač tuge

      To ti pa rad verjamem. Takšnih šokov kot jih ti znaš pripravit, kanditura za poslanca je bila pa res number one zadeva.

     • Tetka iz ozadja

      Tako nizko pa še nisem padel,da bi se opredelil za katerokoli stranko in kandidiral

     • Pjevač tuge

      Aha…

 • xtc

  SLOVENCI SO PAČ NAROD BEDAKOV IN SPRENEVEDANJA:
  Dejstvo je ;da zaradi Kučana & Co zadeve funkcionirajo enako kot v Yugi:
  In glede črnih fondov?
  Amislite ;da Razni jANEZI IPD TER UDBO PODJETNIKI ZASTONJ HODIJO Z AKTOVKAMI PO kc jih;firmah in njihovih podjetnikih?

  • Pjevač tuge

   Funkcionira še celo slabše kot v Jugi. Toliko lopovščine kot si jo dovolijo zdaj se je še takrat niso upali. Čisto se jim je utrgalo, kradejo na polno, in se pri tem celo nasmihajo pred kamerami.

   • Tetka iz ozadja

    Kat nema više Jože,lopovi se množe

    • xtc

     Sploh oni z KPJ IN udbo PEDIGREJEM:

     • Tetka iz ozadja

      Take je prej Joško na goli otok poslal

     • Pjevač tuge

      Takšne ki se oblačijo v mamine cote tudi ! Tako da glede na tvojo modo v 80 ih bolje da ne kličeš Jože nazaj.

     • Tetka iz ozadja

      Je bilo kako pivo preveč,pa stavki niso povezani.

     • Pjevač tuge

      To pa drži, pa še se tanka. Bomo pa zavrteli dokazno gradivo: https://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

     • xtc

      tAKI SO jOŠKOTOVI:

    • Steiermark

     ja, prav imaš, prej je zadostoval – za vse in povsod, eden, preverjeni, največji psihopatski jusuf brozović, ki pa ni samo ropal ampak tudi posiljeval, pedofiliral in moril!

 • Shalalabayzer

  Če bodo pogledali mojo zgodovino brskanja po spletu, bodo oslepeli…hahahaha

  • rubec

   hihihi, lepa tale.

 • Antonius

  Najbrž, da gre v črnem fondu za denar od mamil, ki ga bodo morali vrniti Draganu Tosiću, ko ga bo slovensko krivosodje oprostilo.
  No, če bo pa ta denar končal v proračunu, bodo pa povračilo obesili na pleča pohlevnih “dokapitalizantov”.
  Pri nas je vse mogoče. Celo ‘cerar nam predava o morali.

  • Pjevač tuge

   Zanimivo, kako so lahko Ljubljančani ( in pa tudi ostali ) glasovali za Jankovićevo PS, kljub temu da se je povezava z narko kartelom odkrito priznavala !!!

 • Slovenec 33

  Kdaj vam bo postalo jasno, da nikjer na svetu v okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Slovenija se je osamosvojila, ne pa osvobodila.
  Okupatorska armada je bila izgnana, vendar so okupatorski oficirji ostali in dobivajo v Sloveniji najvišje pokojnine.
  Oblast je ostala v rokah okupatorjev in izdajalcev svojega naroda.
  – usmerjeno izobraževanje, ki ga vodi fdvizem , s produciranjem topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja, uničuje slovenski rod.
  – sodstvo, ki ga vodijo sodniki prejšnjega režima ali pa njihovi nasledniki delajo vse, da uničujejo slovenstvo (založene oporoke, da je bila lastnina lahko ukradena,…)
  – okupacija vseh vej oblasti se nadaljuje in te finacirajo nove okupatorje, slovenske državljane pa ropajo (kako lahko slovenski državljan dela celo življenje in plačuje davke, za pokojnino pa dobi samo 30% tistega denarja, kolikor daje oblast novim okupatorjem, ki jih vabi v slovenske dežele.
  – mainstream mediji, ki imajo enak pedigre hvalijo okupatorje in vabijo nove okupatorje ob tem ponižujejo slovenski rod.
  Tudi vodenje represivnega aparata je v istih rokah in zato taka nedela niso nič nepričakovanega.
  Težko bo spremeniti smer plovbe, ker imajo okupatorji z domačimi izdajalci tudi večino denarja v rokah.

  • Pjevač tuge

   Eden JLA oficir ni pri nas stopil pred sodišče !

   • Steiermark

    ne samo “eden” – nobeden!

  • Kučko pod pručko

   Glavni okupator Slovenije je Murgelfürer, Mildolf Küčtler!!!

 • Duhec

  Lani so policaji zaplenli mal več kot 5 kg heroina in kokaina, letos pa več kot 51 kg in vse v akcijah, ki so se začele v tujini… in ministrica ne odstopi. Cmerar zaupa… očitno vsi zadeti.

 • indijanka

  Policija ima torej črni fond za plačilo svojih ovaduhov. Svoje ovaduhe očitno plačuje z gotovino in brez računov, kar strokovno imenujemo pranje denarja. Za nameček pa ti ovaduhi vdirajo v fb profile popolnoma običajnih državljanov. Verjetno se kriminalci po fb-u ne pogovarjajo o mamilih, niti si po fbju gospodarski kriminalci ne izmenjujo idej. Mogoče so pa policaji in ovaduhi postali samo perverzni in navdušeno prebirajo e – seksualne afere, kar si financirajo iz črnega fonda. Kdo bi jim pa to lahko zameril?

 • Pjevač tuge

  V Sežani oropali cerkev ! Ukradli denar in svečnik. Rdeči vkradejo vse tud tist kar je z žeblji prbito !

 • Duhec

  V Ljubljani se niti ena zadeva ni spelala do konca in dokler se ne spuca skorumpirana oblast, skorumpirano sodstvo in skorumpirana policija… itak v Ljubljani, sprememb na bolš ne bo. Viri financiranja so pa različni, odvisn za kaj gre in kdo je vpleten. To ve Janša, Gorenek, Črnčec in še kdo… tile vdori, ki bi naj bli zarad teroristov, niti enga ni blo med njimi, ker jih sploh ni. To so baje operativno zanimive osebe… to je lohk vsak, ki jih kritizira. Ve pa Ornig velik več…

 • Prihajam Slovenija

  Spucite to preden pridem.

 • garfi

  VSO: Tožilstvo ne želi posredovati sklepa, s katerim je zavrglo ovadbi zoper Kučana, Zlobca, Kmecla in Pluta
  Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Aleš Hojs je na novinarski konferenci povedal, da je tožilstvo zavrnilo njihovi kazenski ovadbi zoper štiri člane nekdanjega predsedstva Slovenije, med njimi tudi Milana Kučana. Hkrati je opozoril, da jim tožilstvo ne želi posredovati sklepa, s katerim je zavrglo ovadbi.
  http://demokracija.si/fokus/vso-tozilstvo-ne-zeli-posredovati-sklepa-s-katerim-je-zavrglo-ovadbi-zoper-kucana-zlobca-kmecla-in-pluta.html

  • Mojca pokraculja

   Sej tudi če bi ga posredovali, se ve kaj v njem piše.Itak imajo šimel za take primere. Enostavno napišejo, da ni znakov-elementov kaznivega dejanja. Konec pika. Brez vsake obrazložitve. Pa se slikite!

  • Viktorh

   Tudi predsednik VSO noče tega komentirati.

   • garfi

    rdeča mafija nam vlada

    • Ludvik Poljanec

     ampak je v vseh strankah prevladujoča ne gledene levo ali desno orientacijo.

     • garfi

      ne meči SDS skupaj z lopovskimi levaki
      to je vsegliharstvo, ki nas uničuje
      razlike so ogromne

 • Prihajam Slovenija

  Cesta kliče.

  • Kučko pod pručko

   Pridi že enkrat, pa popucaj to murgelsko golazen, ki nas uničuje. Pa šmajser in municijo ne pozabi!!!

   • Prihajam Slovenija

    Še na fitnes na Krim hodiš.

    • Pjevač tuge

     Počak, zdaj še Rožle uleti !

     • Prihajam Slovenija

      Rožle je kot levaki, vedno trob kje sem, pol pa njega ni.

     • Pjevač tuge

      Kasetnike šraufa za Golavška, zdaj sta že čisto blizu da preideta na CD nosilce zvoka. Bo Rožle zapeku The best off Gologlavšek, bo dnarja k toče. Prodajni hit v Severni Koreji, vse razprodan, turneja vse do Kambodžinih polj smrti.

    • Pjevač tuge

     Dans briši plavga, smo se pofočkal že čez dan.

     • Prihajam Slovenija

      sem videl.

     • Pjevač tuge

      In ? Brez komentarja predvidevam.

    • Kučko pod pručko

     A si se preoblekel Vrhovni? Tudi takšen si dober, glavno pa je, da si še naš. Na Krim pa pridem samo še redko. Če si za pivo, pa pridem???

  • Tanja Bor

   Ne cesta, volitve kličejo tiste, ki so obupali.

 • Mojca pokraculja

  Mislim, da je tole hudičevo resna zadeva. Da to počnejo je jasno in vsak, ki misli, da je varen pred “udbovci”, špiclji in ostalimi vohuni, ki delajo za režim ilegalno, je naiven. Se je prisluškovalo v stari Jugi, sedaj pa toliko bolj, saj tehnika omogoča marsikaj ” nemogočega”. Iz takih prisluškovanj oblast sproducira afere, vsi se z njimi ukvarjajo, nazadnje se pa ne more nič dokazati, ker bi se ta ista oblast izdala da prisluškuje in vohuni. Tokrat imajo v rokah nekaj otipljivega, zato se j policija znašla v škripcih in sedaj skrivajo in prikrivajo. JJ ima prav, naj pokažejo ta pravilnik, če je pravnoformalno v redu sprejet in ima podlago v višjem predpisu. Le zakaj ga skrivajo ? Kar se tiče črnih fondov, jasno da obstajajo, samo to so super tajne zadeve. Ta pravi že vejo kako se tem stvarem streže.

  • Ludvik Poljanec

   sem imel 2014 predstavitev ustave,konvencije v lokalu v Ravnah pa smo takoj identificirali policijskega špiclja. Sram me je ,da sem to doživel. Take buteljne imamo v policiji.

 • Pjevač tuge

  Tale z mustači v skrajnem desnem kotu, ki ima oblečeno kolekcijo Guetemala je levaški politik. Saj ni čudno da je naša levica cirkus Colorado in da smo nabil 30 milijard pufa in razprodal vse do zadnje žlice za pest riža tujcem.
  https://www.youtube.com/watch?v=_Om9ZzIguKI

  • Prihajam Slovenija

   ITAQ.

   • Pjevač tuge

    Zaveznik Alenke Bratušek. Pa to ni res v kaj se je spremenila Slovenija, dobesedno skret od države so naredili rdeči.

  • Ludvik Poljanec

   računi barabam bodo pravočasno izstavljeni.Bliža se Islandija.

 • Pjevač tuge

  Pa naredimo eno konkretno analizo od kod levici prednost pred SDS om
  1. SDS je ostala edina stranka ki je avtonomna na desnici, vse ostalo je propadlo ali šlo pod Kučanovo šapo.
  2. Neslovenci. Vsaj 150 tisoč glasov avtomatsko oddanih levakom.
  3. Javna uprava. Vsaj 100 tisoč glasov avtomatsko oddanih levakom.
  4. Brezposelni ki nečejo delat-umetniki, pederajsi, drogeraš, borci letnik 1965. Preko 50 tisoč avtomatsko oddanih glasov levakom.
  5. Nevolilci. Pasivnost preko 300 tisoč avtohtonih Slovencev je avtomatska zmaga levakov.

  MOJ ZAKLJUČEK ANALIZE, HVALA BOGU DA SPLOH PRILEZEMO V PARLAMENT !

  • Prihajam Slovenija

   360.000 dosežejo levaki, 300.000 v najboljšem primeru SDS, ostalo do 850.000 so manjše stranke, 850.000 jih ne gre volt in vedno bodo pri takem razporedu zmagali levaki, razen če se tistih 850.000 ki ne hodi na volitve, spametuje.

   • Pjevač tuge

    Ustanovitev novega Demosa s skupno listo 88 poslancev bi bila morda rešitev. Ker takole se vrtimo v začaranem krogu, tudi če SDS zmaga ne bo mogla oblikovati vlade. Vse je šlo h Kučanu, tole kar se je zgodilo z Nsi jem je dokončno spoznanje da je to izdaja ki ji ni para !

  • moat

   Jaka analiza, res. Se ne bi raje vprašali, zakaj SDS, ki mu sicer ankete kažejo dobro, ne bo mogla (ne more) sestaviti vlade? A so za to tudi krivi udbovci, kučanisti and ect. In zakaj se Janša tako krčevito oklepa SDS, ki je (mimogrede, se to ni že kdo prej vprašal) ženskega spola? No, saj so druge tudi (z izjemo DeSUS-a), toda ni to za Janšo neprijetna izkušnja in frustracija, poleg vašega psihomeritvenika Vodeba?

   • Beli Sneg

    Ti maš rajši tiste, ki skačejo iz stranke v stranko, tiste ki so na vsakih volitvah v drugi stranki, samo zato da so lahko pri koritu. Boljša analiza kot pa katerakoli anketa, ki se neprestano prilagaja željam murgeljskega CK-ja. In krivi za to da so v Sloveniji na oblasti levi lažnjivci in kradljivci, so volillci tipa ala moat, ki jim je dovolj če jim piškotek ali pa drobtinica pade od korita.

    • moat

     Žal ne veš, katere imam raje in katere (če) volim. Naj ti prišepnem, da nobene, ker sem vseglihar itak! Tisto kar pa sem napisal je pač parodija na parodijo Pjevača tuge, res.

 • Pjevač tuge

  Rožle prlez že ven iz unega fugluža, zdaj je pa dost zafrkancije. Danes nimam cel večer časa.

  • Pjevač tuge

   Grem spat. Lahko noč vsem našim.

 • MEFISTO

  Morali smo dobiti najbolj strokovno, etično in moralno vlado, da mo se lahko začeli vračati proti letu 1945.

  Prevarano, osleparjeno in oplenjeno ljudstvo pa čaka, da se bo zgodil čudež.

  Vsaka oblast je dana od Boga.

  S to je vsemogočni Bog kaznoval slovensko prevzetnost ter naivnost in čudeža ne bo.

  Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal, torej bo treba napolniti ulice in trge v nekoč slovenski Ljubljani.

 • Viktorh

  Vse je jasno.

 • MEFISTO

  Janezu Janši je odklenkalo.

  Ljiudmila Novakova bo z Novo Slovenijo – krščanskimi socialisti dosegla rezultat 46+.

  Z lepa ali z grda bo naredila konec temu, da bi Janša sam dosegel na volitvah skoraj toliko glasov kot cela Nova Sovenija.

  S tem bo ozdravila tudi komplekse Zavezništvu Alenke Bratušek in poslancu akademiku Janiju Moederndorferju.

  • janez zorman

   Ja, ja, seveda. Ona ima že kar krepko 50 + in lovi Hillary, ki ima 70 -.

 • nevtrino

  Hehehe, če še niste opazili, jugobutale so prepožrešna policijska država, polna bebaste represije in z nenehnim teroriziranjem poštenih državljanov.

 • nevtrino

  Ma za vse so pa seveda krivi Branko G., Janez J., itn…, kajne, kajne, jugobutalska druščina ? Po takšnem vprašanju pa nastopi ignorantsko-zabiti molk in sprenevedanje vseh mogočih recimo temu levakarsko usmerjenih jugobutalcev skupaj z vsemi mogočimi vpadniki in cigojnerji. Slovenci, ni čas za zimsko spanje !

  • Okra tatoo

   Lopovi bodo uhajali do takrat, dokler bomo gledali nekega butalskega ruskega Ivana in prav tako njegovega pribočnika za spuščanje megle. Vse to so žal tajni pravilniki, ki sta jih prav tadva modela pomagala sestaviti.

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj se sploh menimo, nekdanji politični upravljalci družbenega premoženja so pokradli nekaj deset milijard, zakaj mora policija skrivati neke fonde, če pa bi se lahko zmenili tudi za nagrado. Poštenemu najditelju običajno pripada 10%, vsakemu kriminalistu, ki nam bo povrnil milijardo, dajmo sto milijonov nagrade, naj si kupijo kaj dobrega za pojest, pa bomo hitro dobili večino nazaj.

  • avtohtoni neandartalec

   Kako se pa včlaniš med kriminaliste, grem takoj delat tečaj in se specializirat samo za politično mafijo, za dobro nagrado jih bi gonil do Aljaske, če je treba. A mučenje z vodo je pri nas legalno?

  • Ludvik Poljanec

   še žal jim bo ,da so to sploh storili.Sledi prava privatizacija ,ki je določitev pravih oziroma izvornih lastnikov ali dedičev(avtor misli.L.Poljanec)

 • avtohtoni neandartalec

  Je pa v filmu Snowden, od Stona, lepo pokazano kako neverjetno korupcija omogoča totalitarni nadzor Velikega brata.
  NSA je spremljala/spremlja VSE elektronske komunikacije, kar je na internetu, dobijo tudi oni kopijo, podatke pa potem servisirajo za CIA ter druge centre moči. Poleg sporočil, super računalniki spremljajo tudi premikanje mespametnih telefonov in drugih naprav, tako vidijo kje se premikamo čez dan. Lahko tudi neposredno vdirajo v naprave, vključijo mikrofon in kamero, čeprav zgleda ugasnjen. Snowden je najprej delal za Cia, dokler mu niso ukazali, da mora poklicati policijo in prijaviti nekega Indijskega poslovneža, ki so ga izsiljevali, da se vozi domov pijan, potem ko sta ga agenta najprej napila v nekem baru. Pred tem so raziskali vse njegove komunikacije, celo družino in vse, ki so bili kakorkoli povezani z njim preko socialnih omrežij, našli so neke nepravilnosti in ga hinavsko izsiljevali, da bi ga zlomili in prisilii v neko politično oziroma poslovno odločitev.
  Nadzirali so tudi Snowdena, njegovo deužino in punco, ko je videl odgovorne politike in ministre lagati pred javnostjo, da policija ne prisluškuje civilom, mu je prekipelo in se je odločil, da jih bo javno razkrinkal. Punca mu je rekla, da jo ne skrbi nadzor ker nima kaj skrivati, ampak to ni res, vsakdo ima kakšne skrivnosti, zato smo ljudje, če bi ljudje videli na lastne oči, da se to res dogaja in kako umazane, nezakonite igre so to, ne bi nihče več uporabljal telefona in interneta, vsakdo bi dvomil v svojega bližnjega in družba bi se začela razkrajati, to je bistveno.
  Tudi to še ni cela zgodba, v zadnjih letih so začeli uporabljati še druge tehnologije sledenja, prisluškovanja, markiranja, še več bo podtikanja in korupcije, še hujši državni terorizem obstaja, zato je edino prav, da se o sodobnem fašizmu javno spregovori in jih tudi legalno onemogočimo, posledice zanikanja dejstev in skrivanja glave v pesek bodo še neprimerno bolj grozljive in usodne za mase.

 • sončnica

  …a nas sprašujete??…politika to ve najbolje!!

 • odzunaj

  Narod se mora ozavestit, da je to vse že pri nas. Še več, glede na število prebivalcev imamo bistveno bistveno več kriminala vseh vrst od ZDA, vse je le spretno pravosodno in medijsko prikrito ! Imamo ne obravnavane megalomanske bančne kraje, gospodarski kriminal vse možne vrste korupcije, krajo intelektualne lastnine, zelo razvito v znanstvenih inštitucijah, kupovanje diplom, doktoratov, pravosodnih izpitov, koruptivno kadriranje v vseh sferah, umore na vseh nivojih, celo v znanosti,….
  Neodvisne družbene inštitucije ni več, so samo še njeni posamezniki.
  Slovenija je sodobna diktatura najvišje stopnje, policijska in mafijska država !
  ZDRAVILO : NEPREKLICNA in TAKOJŠNJA ODSTAVITEV VLADE, MASOVNE ZAHTEVE profesionalnosti in odgovornosti za javne medije, pravosodje, zdravstvo,..SPOMLADANSKE NOVE VOLITVE naj pokažejo zrelost naroda in moč njegove zahteve za pošteno , profesionalno in odgovorno Slovenijo !

  • Prihajam Slovenija

   To bi bilo izvedljivo edino če jaz pridem.

  • Borut Stari

   Bravo “odzunaj”, Vse napisano z malimi črkami je izredno resna in resnična poved. Zdravila za Nepreklicno in takojšnjo odstavitev vlade enostavno nimamo.Impičmenta zaradi nasledstva in še vedno močnega vpliva komunizma v našem sistemu nimamo, Kdo lahko odstavi današnjo vlado? Poslanci DZ? kjer ima ta vlada slabo ustavno večino? Volitve? Ja pa jade, Saj imajo med malikovalci komunizma 60 % glasov prepariranih volivcev. Hvala za napisano,

 • Andrej

  Kaj jim pa drugega preostane,da vlečejo na ušesa,če hočejo slišati kaj pametnega,predvsem resnico!

 • drzavljanslo

  To je tudi eden od razlogov za neprodajo Telekoma (pa seveda vlečenje denarja iz njega). Preko TK vlečejo na ušesa političnim nasprotnikom in gospodarki konkurenci.

 • McBobo

  Zaradi mene, tudi če masturb…… na moje e-maile. Nimam nič za skrivat, javno pa povem, da sovražim komunajzerje in vse lenuhe nasploh v dno duše. Fejstbukov pa še nisem in verjetno nikoli ne bom odpiral profila.

 • Ludvik Poljanec

  mene pa to sploh ne moti.Se bodo kaj naučili od mene o ustavi,konvenciji,Evropskem kodeksu policijske etike, spoznali bodo 1.in 4.člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije,kar bi morali izvrševati pa ne. pa bodo kazensko odgovarjali v prihodnosti.Še bo zanimivo.

 • Ludvik Poljanec

  meni pa naj kar sledijo,.se vsaj izgubili ne bodo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!