Ali vlada Mira Cerarja poskuša izbrisati spomin na domoljuba in osamosvojitelja dr. Jožeta Pučnika?

Jože Pučnik (foto: Twitter).

Pojavljajo se špekulacije, da se je družba, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, uradno preimenovala v Fraport Slovenija. Ali namerava vlada Mira Cerarja res podati soglasje k preimenovanju Letališča Jožeta Pučnika? Ob tem se poraja vprašanje, kdaj in kdo je na Vlado RS naslovil prošnjo za soglasje k preimenovanju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana in zakaj javnost o tem ni bila obveščena?

Ob tem velja spomniti, da je Vlada Republike Slovenije s sklepom junija 2007 določila ime osrednjega slovenskega letališča v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana zaradi pomena, da se njegova izredna zgodovinska vloga ohrani v državljanskem in nacionalnem spominu tudi tako, da se po njem poimenuje pomemben objekt državnega pomena.

Dr. Jože Pučnik je imel eno najpomembnejših vlog v času slovenskega osamosvajanja. Kot predsednik Demokratične opozicije Slovenije (Demos), ki je leta 1990 zmagala na volitvah, si je aktivno prizadeval za izvedbo vseh potrebnih korakov, ki so na koncu pripeljali do osamosvojitve leta 1991. (foto: Muzej novejše zgodovine).

Dolga in zahtevna pot velikega domoljuba, osamosvojitelja in državnika
Dr. Jože Pučnik je bil zaradi kritičnega pisanja o takratnem političnem sistemu v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja dvakrat zaprt, nato pa je odšel v Nemčijo, kjer je diplomiral in nato še doktoriral.

V času demokratičnega vrenja v nekdanji SFRJ se je vrnil v Slovenijo in aktivno sodeloval pri slovenskem osamosvajanju. Bil je eden od piscev znamenite 57. številke Nove revije, v kateri so slovenski intelektualci zahtevali demokracijo. Postal je predsednik Demosa, ki je izpeljal proces slovenske osamosvojitve.

V letih od 1989 do 1993 je bil dr. Pučnik predsednik SDSS (danes SDS). Leta 1990 je bil kandidat Demosa na volitvah za predsednika republike. Leta 1992 je bil podpredsednik Vlade RS, na volitvah 1992 pa izvoljen za poslanca DZ. Leta 1997 se je umaknil iz aktivne politike in ostal le še častni predsednik SDS. Umrl je 12. januarja 2003, v 71. letu starosti. Leta 2007 je vlada Janeza Janše po njem poimenovala ljubljansko letališče na Brniku.

Poslanec SDS Danijel Krivec je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v povezavi Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

V medijih sem danes zasledil, da se je družba, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, v Fraport Slovenija uradno preimenovala v sredo, 26. aprila.

Ob tem velja spomniti, da je Vlada Republike Slovenije s sklepom junija 2007 določila ime osrednjega slovenskega letališča v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana zaradi pomena, da se njegova izredna zgodovinska vloga ohrani v državljanskem in nacionalnem spominu tudi tako, da se po njem poimenuje pomemben objekt državnega pomena.

V povezavi s tem Vlado Republike Slovenije sprašujem naslednje:

 1. Ali je Vlada Republike Slovenije prejela kakšno prošnjo, da poda soglasje za preimenovanje osrednjega slovenskega letališča, Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana?
 2. Če je prejela kakšno prošnjo, prosim za podatek, kdaj in kdo jo je podal.
 3. Ali Vlada Republike Slovenije pripravlja sklep v zvezi s soglasjem oziroma ali ima namen sprejeti sklep o soglasju za preimenovanje osrednjega slovenskega letališča, Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana?

Jure Ferjan

 • črnaovca

  Prvi ki je začel brisati Pučnika iz javnega življenja je bil Janez najprej ga je zrinil iz predsedniškaga mesta v stranki in poskrbel da mu ni bil napoti

  • Anton

   Ja in potem so domobranci kolaboreral z nemci in janezom. Mislim da je janša zakuhal 2. Sv vojno.

   • Steiermark

    in potem so rdeče podgane generirale takšne “buteljne”, kot je čarovnica….

  • totex39

   Vse to kar si sedaj napisal je izmišljeno, to so tako v javnosti zrežirali komunisti.

  • Steiermark

   Ne vem, ali ti naj rečem “butl” ali “butelj”, sicer pa boš razumel eno ali drugo varianto….

 • učko

  Trdim, da je bilo poimenovanje letališča po Jožetu Pučniku najmanj neprimerno, da ne rečem neumnost. Novi lastnik bo poimenoval letališče po svojem okusu, normalno ! Sicer vsa čast Pučniku, ampak Janševa politika mi nikoli ni bila “ta prava”. Zato pa tudi imamo v Sloveniji režim z veliko podporo, ki bo vladal še naslednja leta, ne glede na to kaj bo le-ta počel pri tako gnili “opoziciji” !!!!!!!

  • dež

   Se strinjam. Do Pučnika se obnašajo kot slon v trgovini s porcelanom. S tem poimenovanjem so mu naredili medvedjo uslugo. V Londonu imajo 5 letališč pa imajo vsa krajevna imena, v SI pa kot papige posnemamo NY in Pariz, ki sta z nami neprimerljiva.

   • Anthon

    Kot da sta iz LZJ, domet misli je enak.

    • dež

     V zadnjem času na tem portalu skoraj ne pišem več komentarjev, ravno zaradi načina komentiranja, kot je tvoje. Ker sem napisal, da se ne strinjam s poimenovanjem Brnika po JP, si me takoj vtaknil v neko skupino retardiranih čudakov – idiotov.
     Pučnik si zasluži kaj drugega kot poimenovanje letališča po njemu. Postavitev spomenika v LJ, poimenovanje kakšne demokratične ustanove po njemu, Pučnikove dneve v šolah, ne pa da so si sposodili njegovo ime za neko na pol bankrotirano letališče. Bo novi lastnik spremenil ime in kaj bo potem ostalo od njegovega imena, en kup zlobnih komentarjev na tem in drugih portalih.

     • Anthon

      Takole:
      Sam si se nekam vtaknil. Prav nič ni narobe, če je naše letališče poimenovano po dr. Pučniku. Zagotovo pa Pučnikovo cenjeno ime sodi tudi drugam. To pa, da se menda zdajle trudijo, da bi letališče preimenovali, pa sodi na na neko drugo področje. Tisti sedaj ne želijo, da bi Pučnikovo ime sploh kam prišlo. In pri tem so jim nadvse dobrodošli tudi skeptiki tvoje baže, pa kakšna do SDS zmedeno sovražna Novakova in podobno – vsi divjate v isto smer.

      “Pol bankrotirano letališče” pač, a to je še vedno slovensko letališče. Tu živimo Slovenci. Eno je kak Mercator kot trgovec, nekaj drugega pa so naše strateško pomembna institucije. Sicer pa so/ste tako socialisti kot kristjanarji v logiki obrnjeni na glavo. Reševali bi Mercator (črpalka), letališča pa ne. Gospodarsko naj Aerodrom vodi kdorkoli je sposoben biznisa, lahko je tudi tujec, imen spreminjati pa nima minimalne pravice. Če smcjevci to počno, bodo za to tudi odgovarjali. Tudi telovadčev sin v času vladavine prava.

     • Steiermark

      če se počutiš kot retardirani idiot, je tudi prav tako, ker nimaš pojma o čem blebetaš in kako nam ta rdeča retardirana cmerarska jugosvojat zopet krade in ugrablja , našo Slovenijo, ne samo z idiotskim poveličevanjem zločinske “odporniške rdeče svojati – raztrgancev”, tita in druge zločinske drhali ampak tudi z zamolčevanjem prave zgodovine ter kako smo, z osamosvojitelji (ne kučanovimi podganami) , osamosvojili Slovenijo, proti čemu pa so oni ves čas delovali in še delujejo ter izkoriščajo uboge na duhu, kot si ti , da jim prikimavate njihovim lažem in kolektivnemu izbrisu spomina na osamosvojitev in osamosvojitelje!

     • dež

      Neverjetno, kakšen izbruh pljuvanja zaradi preproste debate, ali je bilo Letališče Brnik smiselno poimenovati po Pučniku ali ne. Očitno tudi ne znaš ločiti med tem, kaj si nekdo zasluži in kaj je smiselno narediti s tem v zvezi.
      Upoštevaje slog pisanja v zgornjem komentarju, ne vidim prav nobene razlike med rdečo svojatjo in teboj, pa četudi si bil morda med osamosvojitelji. Če bi bil ti na oblasti, bi imeli pa diktaturo desnih, demokracije zagotovo ne.

   • Olga

    Mi se z razvitim svetom ne moremo primerjati, dokler bomo imeli spomenike za vsakega revolucionarja (tatovi, morilci, ovaduhi) dobesedno na vsakem mesti kjer se je poscal!

   • Steiermark

    tudi ti butl nisi “primerljiv” z normalnim človekom…..ki razume, kam vaš pes taco moli!

  • Anthon

   Ekstra zate: Ljudmilo morate sforsirati, ta pa zna!

  • macon

   Režim se samo dela, da ima veliko podporo kot vsak režim. Režim je zmeraj lopovska tvorba, ki hrani manjšino na račun večine. Sleherniki ste res nadpovprečno omejeni, zato se boste treznili na enak način kot v drugi polovici osemdesetih v Jugoslaviji.

 • primsek

  Najprej mu je Janša odvzel stranko, da je umrl nesrečen v tujini, zdaj pa se je nanj spravil še Miro. Sramota, oba!

  • pajot

   Najprej mu je CK ZKS odvzel diplomo in ga vrgel v ječo.

  • Olga

   Vsegliharstvo na delu?

 • Morala

  Novi lastnik lahko spremeni ime. Ali je kje zapisano, da se ne sme? Pučnik je še bil edini, ki mu lahko rečemo: “Vsa čast!”

  • totex39

   Ravno tako, kot so tujci prevzeli naša podjetja so imena ostala, tako bi moralo tudi za letališče, saj je v Sloveniji. To je vlada, ki hoče, da se ime Pučnik izbriše nihče drug.

 • pajot

  Nč bat. Čez dvajset let se bo letališče imenovalo Airport Nedžada Grabusa.

  • von Rhein

   Če bodo tudi v bodoče skrbeli za slo politiko tipi kalibra Ehjavc in lastniki hiš na Krku (Kacin),lastniki privezov in vikendov po Istri in Dalmaciji,bo letališče nosilo ime “zračna luka”.

 • Olga

  Cerar kaže, da njegova “stranka modernega centra” ni nič drugega kot komunistična centrala!

 • xtc

  Da je Pučnik oče slovenske države se ve:
  Ve se tudi ;da si hoče to titulo na vsak način z lažjo prigrabiti Kučan;ki je bil proti osamosvojitvi:
  Ve pa se tudi ;da levaki skušajo oz: so že skušali večkrat preimenovati ime letališča saj jih Pučnik neizmerno moti v njihovi lažnivi zgodovini;ve se da nekeateri napovedovalci RTVS NISO HOTELI IGOVARJATI IMENA LETALIŠČA ZADEVA JE ŠLA TAKO DALEČ;DA SO JIM MORALI ZAGROZIOTI Z ODPUSTOM NATO SO SE ZADEVE UMIRILE::
  Seveda Fraport nič ne moti ime;gre zato ;da je nekdo od levakov;po vezah zvito preko tujega lastnika sprožil zamenjavo imena;ki jih tako neizmerno moti:AMPAT TUKAJ PAČ fRAPORT GLEDE SAMEGA LETALIŠČA NE BO MOGEL NIČ ;ČE MU SOGLASJA NE DA VLADA;ČE PA MU GA DA PA SE TOČNO VE KDO JE V OZADJU ZADEVE_ZAGOTOVO NE Nemci:

 • samsara

  Levičarji , dediči totalitarnega zločinskega udbokomunizma, so zahrbtne, spletkarske, pokvarjene, pohlepne, egoistične, patološko lažnive podlasice.

 • tasilo

  Ampak vi ste pa res čisto zmešani … in funkcionalno nepismeni osli. Ali ste pa tako blazno poceni in za inteligenco žaljivi manipulatorji. V članku piše:

  “Pojavljajo se špekulacije, da se je DRUŽBA, KI UPRAVLJA Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, uradno preimenovala v Fraport Slovenija.”

  Še enkrat, za bedake, ki težko razumejo: niso preimenovali letališča, preimenovala se je DRUŽBA, KI UPRAVLJA letališče.

  Sicer bi pa ta trol, ta gumpec, ta rovtar Jure Ferjanov lahko pojasnil tudi:
  1.) Ali ve in razume, kaj pomeni izraz “špekulacija”?
  http://www.fran.si/iskanje?View=1&Query=%C5%A1pekulacija
  Ali je hotel butec morda reči “ugibanje”?
  2.) Zakaj glede preimenovanja družbe govori o “špekulacijah”. Ali se je družba preimenovala ali ne, je preprosto ugotoviti, anede. In ne bo nikakršne “špekulacije” ali “ugibanja”.
  3.) Zakaj zganja tako prekleto dramo, če se ena družba (beri: pravna oseba) preimenuje?

  PS: Pri sebi se pa nehote sprašujem, kakšne diletante in pocarje imate za novinarje … Delajo vam, uničujejo ugled in predvsem KREDIBILNOST! In vi jih za to še plačate … Neverjetno.

  • Hanza Gorenjski

   In ti bereš takšne novice?
   Torej, to je tvoj nivo. Janez ne berem Dela, MMC…

   • tasilo

    Iz tvojega zapisa ni jasno razvidno, “kakšne” novice imaš v mislih? Kakorkoli, iz tvojih ust zveni kot očitek, ker da berem različne medije in si ustvarim mnenje; hvala, dovolj dolgo sem že na svetu, da to zmorem. Hočem reči, ne berem le enega medija, ker je vsak po svoje pristranski in tendenciozen. — Tule na Novi se bodo pa iz mojega zgornjega komentarja kaj naučili, če imajo vsaj malo pameti.
    Predvsem naj ne podcenjujejo bralcev, če to počnejo že režimski mediji. Bralci ne resnično ne maramo, kadar nas hoče kdo imeti za tepca.

    • Hanza Gorenjski

     …pa tudi, če si.

     • tasilo

      Ne zmerjaj in ne žali forumovcev; ali pa vsaj mene ne, ker ti nisem nič naredil. Ali razumeš, če ti to povem na lep način?

     • Hanza Gorenjski

      Ti si pa res “en fin” gospod.
      Pred tremi urami napišeš: “Ampak vi ste pa res zmešani…in funkcionalno nepismeni osli.”, sedaj pa ocenjuješ še komentar drugega in groziš.
      Spelji se…

     • tasilo

      Ti moram res prav počasi, postopoma in eksplicitno razložiti? Prav. (Če ti kaj ne bo jasno, pa le korajžno vprašaj.)

      1.) Tisti “zmešani…in funkcionalno nepismeni osli” je letelo na novinarje in medij, ki take oslarije dopušča; zakaj sem to napisal in tako napisal, sem argumentirano utemeljil. A do sem razumeš? To ni letelo na nobenega forumovca in torej tudi nate ne. In vendar si se ti prvi name spravil s poniževalnim in zaničljivim “Torej, to je tvoj nivo”. Pri tem še vedno nisi pojasnil, kakšne novice si imel v mislih, saj se ne nisi jasno izrazil. Do sem razumeš?
      2.) Vljudno ti odgovoril ad rem, Ti pa spet sikaš nazaj ad personam (beri: žališ osebno s tepcem).
      3.) Opzorim te, da ne žali, ker ti nisem nič naredi, ampak spet moraš krivdo za pizdarijo, ki jo vztrajno kuhaš, pripisati meni češ, da sem si dovolil “ocenjevati komentar drugega (tvojega, anede?) in groziti”. Kje vidiš grožnjo, ne vem … Pa še enkrat ti napišem: dokler se nisi prvi vtaknil vame, ti nisem odgovarjal. Ko si začel žaliti, sem ti rekel, da ne počni tega, ker nimaš razloga.

      In zdaj mi ne ostane drugega, kot da med tiste “zmešane in funkcionalno nepismene osle” tokrat jasno, nedvoumno in naravnost prištejem tudi tebe. saj si prikazal, da si funkcionalno nepismen. Dejansko že od začetka ne razumeš dobro, za kaj gre. Zato tudi ne nastopaš ad rem z argumenti, temveč ad hominem z insinuacijami in žaljivkami. S takim načinom si se speljal sam, meni sploh ni treba več ničesar niti reči niti storiti.

      PS: In vendar se mi zdi škoda, saj po tvojih drugih komentarjih vidim, da imava sicer precej podobne nazore in se z njimi kar strinjam. Če se hočeš pa po vsej sili špetirati, se daj s kom drugim, mene pa pisti pri miru … Za konec ti ponudim roko, ti boš pa videl, ali jo boš sprejel ali ne.

     • Hanza Gorenjski

      Oh, gospod profesor, le zakaj izgubljaš svoj dragoceni čas z mano, navadnim plebejcem, me poučuješ kako brati in razumeti pisanje diplomanta FF, ki misli, da mora zaradi svoje “profesionalne deformacije” iskati manjkajoče vejice in pike v tekstu avtorja članka…
      Pozabljaš kako je nastala ta spletna stran, veš kako se financira, poznaš avtorje tekstov in urednika, nočeš pa vedeti, da so brez denarja in si ne morejo privoščiti lektorja, niti moderatorja.
      Iz svojega dolgočasja visiš na teh straneh in, ne prvič, s prstom, na zelo grob način napadaš novinarje, ki res niso najboljši.
      RTV je nacionalna institucija, ki jo morava oba plačevati, pa lahko vidiš kako slabo uporabljajo novinarji knjižni jezik, da ne obvladajo gramatike, ne uporabljajo dvojine, širijo sleng in…

      Veš, tudi jaz nisem padel s češplje, v pokoju pa sem že dalj časa kot imaš ti delovne dobe.
      Moje spoštovanje, “tasilo”.

     • tasilo

      Oh, gospod pokrovitelj, ali si res do konca funkcionalno nepismen ali pa se le sprenevedaš in celo zelo nešportno premikaš tarčo, da ti ne bi bilo treba priznati, da ga kronaš, ali po domače serješ, že od samega začetka debate. Zaenkrat le pametuješ v tri krasne in se v velikem loku izogibaš bistvu(!!!) mojega prvotnega zapisa http://disq.us/p/1ibkh42 in mi zato oponašaš “iskati manjkajoče vejice in pike v tekstu avtorja članka”. Tistega članka oz. pamfleta dramoleta se nisem lotil z jezikovne strani, temveč primarno z vsebinske. Ali to razumeš? V tvoje veliko razočaranje in v tvoj tipčno slovensko zaplankan predsodek pa tole: ne, nisem diplomant FF ali FDV. Naredil sem šole, kjer so me naučili razmišljati in razpravljati z argumenti — to je moja “profesionalna deformacija”, če hočeš — namesto tipičnemu Slovencu tako dragega zmerjanja in osebnega diskreditiranja (kar je pa pri marsikom “nacionalna deformacija”).

      Za urednika edino piše, kdo je. Za t.i.. novinarje pa ne, ker so zelo pogosto “misteriozno” — glej glej, le čemu neki?? — skriti za inicialkami, kolofona z njihovimi imeni pa ni. Če medij nima denarja za resne profesionalce, ampak samo za nekakšne veseljake, zanesenjake, “naravne talente” in naturščike, naj ne pričakuje, da ga bo kdo jemal kot resen medij.

      Stanje slovenščine v javni rabi je katasrofalično. Ampak osrati je treba tistega, ki na to opozori, anede. Aja, način da vas moti?? Hja, mene tudi moti diletantski rovtarski in gmajnarski način. Rovtarjem ne smešim jaz, blamirajo se sami. Pa še prav zabavno jih je opazovati.

      Tudi moje spoštovanje, “Hanza”. Uživaj v penziji (madona, si pa našel “argument” …)

     • Hanza Gorenjski

      Da, da Hanibal Lector, pozabil si kako si se pred meseci na teh straneh prsil kako boš počistil tu malomarnost, nepoznavanje jezika in gramatike…Prav nastopaško si se obnašal, tako kot seznaš.
      Takšen pač si.

     • tasilo

      Prav si imel, s teboj res ne bom več tratil časa. Za ljudi tvoje baže je mojega dragocenega življenja resnično škoda, če ves čas premikaš tarčo in ne znaš (ne zmoreš? nočeš?) razpravljati z argumenti.

      PS: Nič se nisem prsil (ali pa poišči, kje in kdaj). Si pač funkcionalno nepismen in si narobe razumel, ker … takšen pač si.

     • Hanza Gorenjski

      Mladenič, pojdi do matere, pa jo prosi, da ti jih naloži po riti.
      “Prav si imel, s teboj res ne bom več tratil časa. Za ljudi tvoje baže je mojega dragocenega življenja resnično škoda”

      Kdo pa si ti, kurac, da se tu šopiriš kot purman. Nehaj izgubljati čas in začni delati, ne pa, da se po spletu sprdavaš in hvališ.
      Kurči se doma in doma maltretira svoje.
      Ajde, od=bi, pikec.

     • tasilo

      A to je vse kar zmoreš?

     • Hanza Gorenjski

      No, še lulat, zobke umit, pa spat, miško.

     • tasilo

      Resno … a to je tvoj maksimum? Sicer sem pa tvoj domet zaslutil, ko si me že prvič oblajal … Zeh.

     • Hanza Gorenjski

      Miško, vrni se na rdeče cajtenge, pa tam delaj sranje.

     • tasilo

      S sranjem si začel ti sam, ko si me prav nemarno in brez pomisleka prvič oblajal; če ti spomin še nese nekaj ur nazaj. Veš, starina, kadar na forumuh koga oblajaš, lahko pričakuješ, da ti ne bo ostal dolžan. Naslednjič raje premisli, preden se brezglavo, objestno in pokroviteljsko, z nekakšno hudo “avtoriteto penzionista”, zaganjaš v ljudi, ki ti niso nič žalega storili.

      Zdaj pa uživaj naprej v svoji partizansko-borčevski penziji.

     • Hanza Gorenjski

      Veš, miško, obnašaš se kot mladi, napihnjeni žabec, ki se ne more odločiti kaj bi naskočil, žabico ali čapljo.
      Potem pa se zaradi svoje prepotentnosti odločiš za čapljo.
      Ko pa ti nakljuva gobček, pa začneš ponižni regati.
      Le daj, le najdi si sebi primernega, mali norček.

  • Janez

   Ja?
   Gospod “tasilo”!
   Ne vem, kako je z vami – koliko je – ostanka ex KP, ZK “katastrofa komunizma” v vas ?!
   Gospod pisec
   je gotovo
   hotel izraziti le strah :
   da bi kdo z le navidez “formalnimi razlogi” !
   – hotel izbisati ime g. PUČNIKA – iz imena osrednjega slovenskega letališča Brnik !
   Zdaj !
   Končno – z veliko zaslug dr. Pučnika – imamo SAMOSTOJNO NAŠO SLOVENIJO !
   Pozabite
   na KP, ZK Slovenijo !
   KP-JEV, ZK- JEV HVALABOGU – NI VEČ. Aleluja.
   Ni jih več!
   Le NAŠA SAMOSTOJNA SLOVENIJA JE ! Živela nekomunistična Slovenija !
   Potok
   z imenom. – Brnik ,
   – teče čez vrt lepe, zgledne domačije pri Komendi, kjer sem kot otrok odraščal !
   Osrednje
   slovensko letališče !
   Naj kar ima ime – po potoku – BRNIK !
   In vsekakor, neizbrisno, trajno !
   po velikem Slovencu dr. Jožetu PUČNIKU. Slava mu. Na večne čase ! L.r. zapis Janez KOMENDA
   P.S.
   vas pa gospod “tasilo”?
   Če vas daje nostalgija po slabih ex KP, ZK časih.
   V
   Lokalu, trgovini Gospod Gurman, na Gosposvetski 8 – imajo novo pivo “KOMUNAJZER”
   Imajo ga pod parolo ”
   “kar ni uspelo Titu – je uspelo – nam” – pa si lahko s tem novim pivom “KOMUNAJZER”
   izperete iz sebe ?
   Nostalgijo po res slabih ex KP, ZK časih, ki so hvalabogu – minili ! ŽIVELA Pučnik SLOVENIJA !

   • tasilo

    Gospot!
    L.r. zapis Janez KOMENDA
    Jast!
    Zdaj ne.- razumem prav:
    dobro -ot kot ste VI zdaj V TOLE deba to pervleku
    Eno KP,ZK in to sra,nje..
    Vi per BOugu “maj ke mi Sudija” ne zastopeste, za
    kaj SE gre!”
    Sezes “KOMUNAJ ZA RJEM” pa si
    na zdravte SAMI ! ! ”
    Lep Po ZDRAV ! ” L.R, TASILO nisem iz KOMENDA

    • Janez

     Razumemo !
     Razumemo – za kaj gre v ozadju !
     Za verjeten pritlehen poizkus čimmanj opaznega izbrisa imena dr. Pučnika !
     iz uradnega imena osrednjega slovenskega letališča !
     Bo
     razprava v Parlamentu – pokazala? Za kaj je res šlo. Mar ne ?

     Glede razvijajočega se g. Ferjana !
     Ne žalite ga:
     naj se razvijejo novi, samostojni, domoljubni Slovenci – v prave novinarje !

     FDV
     pokomunističnih “novinarjev”, ki delujejo “predšolsko” in “nevedno” vprašujejo !

     kot npr. g. Veselič na TV3 – takih “novinarjev” – nam pa? Res ni treba. L.r. Janez KOMENDA

     • tasilo

      Kaže, da tudi ti ne razumeš, kakšne oslarije je otrebil možgan tale naš Ferjan. Iz povsem trivialnega dogodka je naredi cel politični komplot in celo dramo, komentatorji tule na forumu ste pa padli na finto ko otrok na bananinam olupku. Ne klati še ti neumnosti, lepo te prosim. — Primenovanje družbe, ki upravlja letališče, nima popolnoma nič s preimenovanjem letališča. Med njima ni nikakršne vzročno-posledične povezave! To sem napisal že tule http://disq.us/p/1ibkh42. A zastopiš?

      Pa od kod jih pobirate …

     • Slavko Šepetavc

      Fant, ne serji, mar nisi bil rojen v Sloveniji in ne razumeš naše situacije? Take stvari so povsod po svetu normalne, ker je zadaj narod, ki je še kolikor toliko na oblasti! NE PA V SLOVENIJI!!!!! Pri nas se ljudje dobro zavedajo, da jim vlada kominternovska soldateska, ki je gor zrasla večinoma brez pravih očetov, dojil pa jih je Matija. Mnogi od njih imajo Ć v svojem priimku, ki ni slovenskega izvora, niso ne riba in ne žaba in ABSOLUTNO NOBENEGA ODNOSA DO SLOVENIJE IN SLOVENSTVA!!!! Prodali bi in prodali so še vse kaj drugega, kot to državo. Ni daleč čas, ko se bo cel svet na lepem znašel v očiščevalnem ognju in takrat se bodo zbudili tudi Slovenci, ti pa le glej, kam boš takrat vtaknil svoj dolgi jezik!

     • tasilo

      Zakaj pa tebe zdaj bolj skrbi moj “dolgi jezik” kot pa Ferjanova neumnost? Jaz pišem na forum, on “piše članke v medij. On je za svoje svoje “umotvore” plačan, jaz pa ne. Torej …?

      Jaz na forum kdaj napišem kaj o slovenskem jeziku, o Sloveniji in slovenstvu, pa mi ni treba. Novinarji pa morajo uporabljati slovenščino, a le kako bi jo, če jo slabo znajo.

      Ko si ravno dovolj brihtenin zaveden, nam pa ti prosim pojasni vzročno-posledično povezavo med preimenovanjem družbe in preimenovanjem letališča. Zdaj klatiš čisto enake bedarije, kot tisti Ferjanov gumpec.

      Zdaj pa dobro poslušaj: Družba (kompanija, firma, pravna oseba) Aerodrom Ljubljana d. o. o. se je končno preimenovala v Fraport Slovenija, d.o.o. To pomeni le spremebo imena DRUŽBE (firme, kompanije, pravne osebe). To ne pomeni primenovanja letališča iz J.Pučnika v Fraport. A

      Mene bolj skrbi zate; kam boš ti prišel s svojo funkcionalno nepismenostjo in nerazumevanjem sveta okoli sebe, “ko se bo cel svet na lepem znašel v očiščevalnem ognju.”

     • Slavko Šepetavc

      Jaz to, kaj je po zakonu, razumem vsaj toliko, kot ti, vendar ne govorim o tem. Govorim o tem, kako je slovenski narod desetletja prenašal oblast, ki je z neverjetnim cinizmom razlagala zakone, ki jih je navsezadnje tudi sama napisala, povsem po svoje. Narod se je s temi razlagami zakonov, pod realno grožnjo socialnega in tudi fizičnega uničenja, s temi ciničnimi razlagami sicer sprijaznil, vendar je v podzavesti ostal trn…..Če danes nekdo ob takih in podobnih stvareh budi ta latentni slovenski občutek, magari iz političnih razlogov, je samo za pozdravit, saj budi upanje, da se bomo Slovenci enkrat vendarle zbudili in uvideli povsem jasno, da smo že vsaj od druge svetovne vojne sem pod okupacijo Kominterne, in da so nas in državo, neslovenci, ki so nam toliko časa vladali, poudarjam: z neverjetnim in krvoločnim cinizmom, prodali IN LEGALNO KORPORATIVNIM NADNACIONALNIM INTERESOM IN ILEGALNO POD MIZO VSEM MOŽNIM MAFIJAM SVETA. To prebujenje bo za vse Slovence izredno surovo, je pa potrebno za obstoj Slovenstva, s tem pa za obstoj vsega humanega, kar nas ljudi sicer razlikuje od zveri.

    • janez cepec

     hehhe, vendar edn, k mu je odgovoru kot se šika. drgač je pa Janez iz KOMENDA stalni abonent penzjona u Begnah, tko, de mu glih usega ni jemati za slabo.

 • Janez

  Cenjeni g. Jože PUČNIK !
  Vsekakor je – oče – samostojne Slovenije ! On in nihče drug !
  V letih !
  1963, 1964 je v reviji PERSPEKTIVE !
  – objavil komaj predstavljivo pogumno !
  kritiko KP KOMUNISTIČNEGA KOMBINATSKEGA KMETIJSTVA !
  Izjemno
  pogumno dejanje – res pogumnega, realno pametnega g. Pučnika – v času 1962-1964 !
  V
  času, ko so bili KPS in KPJ KOMUNISTI ŠE NA ABSOLUTNI MONOPOLNI OBLASTI , 1962, 1963, itd.
  Dobro
  se spominjam,
  kako sem kot 13 let star osnovnošolec – v knjižnici v Kranju bral !
  – Pučnikovo a analizo,
  prepričljivo kritiko – tedanjega komunističnega zgrešenega vsiljevanega – KP MODELA KMETIJSTVA !
  Zelo
  res vesel sem bil – analize g. Pučnika v Perspektivah !
  Mislil sem si: ” vsaj eden nedvomno pameten človek – pa le živi v tej nori KP državi”L.r.JANEZ KOMENDA

  • Caetano

   To je bil slovenski Havel!

   • Janez

    Točno to !
    Tisto
    objavo kritike tedanjega KPkomunističnega kmetijstva je ogumni dr. Pučnik !
    Tudi drago plačal – z večletnim zaporom!
    Spomnim se dobro !
    Kakšno paniko in razburjenje med slo KP ljudmi je g.Pučnik pvzročil – s tisto !

    ODKRITO PROTIKOMUNISTIČNO KRITKO KP KMETIJSTVA !
    “Kdo?
    Pa je ta Pučnik, kako si nas (vladajoče KP-je) drzne kritizirati. V zapor z njim! Itd.
    Točno
    Tako je bilo – kot sem zapisal.
    Kar vprašaje cenjenega akademika
    dr. J. Kosa, ki je tudi sodeloval pri res napredni reviji PERSPEKTIVE. L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  Bravo g. Ferjan !
  Odličen, odločen – pravočasen preventivno varnosten – zapis, prispevek !
  Za !
  Vsekakor – nujno – ohranitev imena dr. Pučnika v sklopu imena osrednjega slovenskega leališča.
  Kar !
  Pogumno tako naprej ! Cenjeni g. Ferjan !
  Ne
  zmenite se za nizkotna pripombarska pisanja teh !?
  Ki
  Nočejo, da bi se razvili novi – nepokomunistični – novinarji !
  Slovenija rabi – nove, domoljubne, nekomunistične – seveda – korekt – novinarje !
  Na
  dobri poti ste – g. Ferjan !
  “Korajža velja” !
  pravi star slovenski rek. Z željami za vse dobro ! L.r. Janez KOMENDA

 • dob

  Takoj podpišem, da se letališču vrne staro ime, če parlament sprejme zakon, po katerem noben slovenski predsednik vlade, ali predsednik države, ne smeta biti fašista, nacista in komunista!

 • janez cepec

  letališe je u privatni lasti, na žalost. Za prodajo pod ceno je zaslužna “mag” Mojškra, zato ker je u privatni lasti, uhka devajo čist kar hočejo, in uhka spremenijo tud ime. so what? Glede na to, koko je Janša dr. Pučnika zminimaliziru u stranki, pa kašno demokracijo se dones gre, se Pučnik verjetn u grobu obrača in je čist usen, če mu še ime uzamejo na letališu

  • Slavko Šepetavc

   Tvoje ime pove vse, tako, da bi bilo vseeno, če si tiho! Če pa si že tako gostobeseden, povej še kdo te plačuje za to in iz katere bančne luknje je keš!

 • Iza Demos

  Osebno sem bila proti, ko se je letališče preimenovalo v Letališče Jožeta Pučnika. In v tujini sem morala požreti kar nekaj nič prijetnih šal na ta račun. V stilu “…Where the fuck is ….”. Mislim, da si g. Pučnik tega norčevanja ne bi želel in bi bil tudi odločno proti preimenovanju Brnika v Letališče Jožeta Pučnika. Prepričana pa sem, da bi se boril, da le to ne bi prišlo v roke tujcev.
  Če ga ne bi izrinili iz stranke, po nič kaj demokratični poti, sem prepričana, da bi bila SLO uspešnejša, narod pa manj razdvojen in g. Pučnik zagotovo ne bi preživel zadnjih dni v Nemčiji.

 • Steiermark

  jugosocialistična cmerarska banda, se spreneveda in nas v “galopu” zasužnjuje in uničuje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!