Vlada Mira Cerarja zavaja in navaja napačne podatke?

Foto: STA

Poslanka SDS Suzana Lep Šimenko je na Vlado RS naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s pogodbo za sodelovanje v twining (tj. medinstitucionalnem) projektu Krepitev organov za odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj v Bosni.

Poslanka Suzana Lep Šimenko je razložila, da je v začetku letošnjega novembra na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje, v katerem je zaprosila za seznam vseh sklenjenih avtorskih in svetovalnih pogodb po ministrstvih, organih v sestavi ministrstev in vladnih služb za leta 2014, 2015 in 2016. “Prepričana sem, da se ministrstva, organi v sestavi ministrstev in vladne službe kljub številnim strokovnjakom in visoko usposobljenim zaposlenim po ministrstvih, pogosto poslužujejo najemanja zunanjih sodelavcev, kar pa bi moralo biti glede na visoko usposobljen kader prej izjema kot pravilo,” je zapisala.

Presenetljiv pa je odgovor Vlade, saj je dolg kar 225 strani! To po mnenju Suzane Lep Šimenko pomeni predvsem to, da je število vseh sklenjenih avtorskih in svetovalnih pogodb resnično veliko. “Zneski sklenjenih pogodb so zelo različni, od nekaj 10 evrov pa vse do nekaj 100.000 evrov,” je še razkrila.

Kam je Vlada ‘založila’ 236.000 evrov?
“Upravičeno bi se lahko vprašali o smotrnosti in odgovornem ravnanju tistih, ki v imenu države sklenejo avtorske in svetovalne pogodbe. Prav tako bi marsikdo ob pogledu na visoke zneske začel raziskovati, kdo so ljudje, ki naj bi imeli takšna specifična znanja, da so posamezna ministrstva, organi v sestavi ministrstev ali vladne službe z njimi nujno morali skleniti pogodbe, pa tudi, kakšna specifična znanja to sploh so. Kljub temu pa bi rada opozorila na nekaj drugega. V odgovoru ste med drugim navedli tudi, da je Policija za sodelovanje v Twining projektu Krepitev organov za odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj v Bosni s posameznikom sklenila pogodbo v višini 236.000 evrov. Do mene je prišla informacija, da vaše navedbe ne držijo in da ta denar sploh ni bil izplačan,” je v poslanskem vprašanju Vladi zapisala Lep Šimenkova.

Vprašanja, ki jih je Suzana Lep Šimenko naslovila na Vlado:

1.   Ali drži informacija, da 236.000 evrov za sodelovanje v Twining projektu posamezniku, s katerim je Policija sklenila pogodbo, ni bilo nakazanih?

2.   Če je odgovor na prvo vprašanje »ne«, kdaj je bil torej omenjeni znesek nakazan?

3.   Če je odgovor na prvo vprašanje »da«, zakaj ste v odgovoru na moje poslansko vprašanje navajali napačne informacije in zavajali?

4.   Kdo in na podlagi katerih podatkov je pripravil odgovor glede sklenjenih avtorskih in svetovalnih pogodb v Policiji?

5.   Če ste v odgovoru na moje poslansko vprašanje navajali napačne informacije in zavajali, kdo in na kakšen način bo prevzel odgovornost?

6.   Kako verodostojni so drugi vaši odgovori na pisna ali ustna poslanska vprašanja?

M. S.

 • Nata

  Uau ?? Takole denar kar frci iz državne blagajne ? No, razumljivo. . . ,saj ga mi zopet nafilamo.

 • Juhica SDH

  Denar se sedaj preliva na SDH, slabo banko…..kaj dela naš mirko svirko?

 • dež

  Se jim fučka za odločbe US, zato je težko pričakovati drugačno obnašanje pri poslanskih vprašanjih.

 • Viktorh

  Poslanka je Vladi RS postavila RETORIČNA VPRAŠANJA.

  Torej…

 • rubec

  Cerarja se spomnim iz osamosvojitvene vojne ko je dan po kapitulaciji JLA iz jarka zvlekel en njihov tank in ga odvlekel na AMD da vidijo če se da kaj popravit. Zahteval je le vrečo svežega ovsa medtem ko se je Janša celo vojno skrival v Cankarevem domu. Kaj je on jedel mi ni znano.

  • Unikatna

   hahaha…

 • Olga

  Z lažjo je prišel na oblast in z lažjo ohranja navidezno oblast, ki jo itak iz ozadja fura Kučan s Forumom 21! Kaj sploh imamo z Bosno?

  • Primoz Papez

   Me zebe v noge ….Kučan je kriv in njegov forum21…

   • stajerc5

    Ne ga lomt, kaj ze hladno lula? Mislim zato, ker si mu ti tako blizu, da moras tudi to cutiti.
    Na tvojem mestu bi pogledal, kako je kaj s pulsom…

  • stajerc5

   Ne rect, da si na skorajnaso nafto pozabila!?

 • janez cepec

  s kašno lažjo je pršu na oblast? čist lepo ste ga izvolil, luzerji, jest ga nism, premagu vas je, Janševe zaplanlkane ovčice, hvalla Bogu, de bi niste pršli na oblast. glede na to, de bo pa jutr Silvestrov, pa usem želim ene vesele praznke pa srečn Nov let, če sm se pa kermu zAMERU TLE GOR, SE MU PA GLOBOK OPvičijem. sorry NA MRČEKENA SM PRBIT

  • sprehajalec

   Tri X-i Janez, pa oneta v roke.

  • stajerc5

   Danes je praznik! Cepec se je naucil podpisati!

 • garfi

  že več dni “mediji” trobijo kako nam gre dobro

 • stajerc5

  Zakaj je vprasaj v naslovu, je to naslovna stran Pavlihove pratike?

 • cosmosjasnovidec

  Ja in kaj sedaj?
  Saj pa to dela že od samega začetka nastopa v vlado nihče pa ne ukrene popolnoma nič.
  Folk je mrtev in tiho tako,da lahko leva komunajzerska sodrga dela kaj hoče.

 • cosmosjasnovidec

  Replay
  Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
  Dobil sem naslednje informacije:
  Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
  Pijanec prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso doprinesla k uspešnim rezultatom.
  Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
  Prijavo je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
  Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
  Poskus posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
  To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije.,,

 • francelj3

  Kaj imamo mi z odkrivanjem kaznivih dejanj v Bosni, kar nas očitno stane ogromno denarja? In kaj pomeni beseda ‘zavaja’? Ali je to tisto, čemur smo pred obdobjem novoreka rekli ‘laže’?

 • montyamp

  Takšne svinjarije še niso kaznive .
  Pasjejebci imajo drugačne pravne standarde , na katere se vi še ne spoznate .
  Za razumevanje takšnih odnosov , je pogoj , odraščanje med komunistično elito in psihološka pohabljenost , katero so sposobni povzročiti samo UDBOPARTIJSKI MURGLOFAŠISTI , z žveplenim pritlikavcem na čelu karavane ultra-hiper idiotov morilske politkomisarske mašinerije .
  Zato se ne trudite razumeti morilcev , ki so pospravili Krambergerja , ki je za človeštvo res nekaj naredil , ne tako kot PLAVA halbmadžarska gnida , ker vam to NORMALNIM ne more uspeti .
  Predniki so jemali ŽIVLJENJA ,
  mladiči jemljejo DENAR .
  Poslansko vprašanje ste postavili sinu , matere ki je bila sodelavka in podpornica pasjejebske svinjsko bulmastif etične mentalitete .
  Da vaše razočaranje ne bo pregloboko , glejte da ne boste pričakovali normalnega odgovora ,
  KER GA ZAGOTOVO OD HORDE NELIGITIMNO IZVOLJENIH ZAFRUSTRIRANIH ŽIVALIM NEVARNIM , UDBOPARTIJSKIH STALINOVIH VAJENCEV HLAPCEV ZAVOŽENIH MURGLOPROJEKTILOV , NE BOSTE DOBILI .
  Realnost je res kruta stvar .
  Resnica za komunistično zalego še bolj .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!