Andrej Plausteiner bo pred Logarjevo komisijo razrešen dolžnosti varovanja tajnih podatkov o pranju denarja v NLB

Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu dr. Anže Logar je prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da bodo zaslišali Andreja Plausteinerja, ki je bil v času največje afere pranja denarja v NLB direktor Urada za preprečevanje pranja denarja in je razrešen dolžnosti varovanja tajnosti podatkov.

V ponedeljek bo pred komisijo o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu pod vodstvom poslanca Anžeta Logarja zaslišan nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranja denarja Andrej Plausteiner, ki je razvezan dolžnosti varovanja tajnih podatkov. Logar je napovedal, da bo pomembna dimenzija o ugotavljanju pranja denarja v aferi #iranNLBgate in zanj ne bo izgovorov v smislu varovanja tajnih podatkov.

Spomnimo, da je bilo prek NLB med leti 2008 in 2010, ko je bila na oblasti Pahorjeva vlada, nezakonito oprana milijarda dolarjev, denar pa je potoval na več tisoč bančnih računov, s katerim je bila financirana tudi teroristična dejavnost.

Plausteiner ni ugotovil prav nobene sporne aktivnosti
Urad za preprečevanja pranja denarja spada pod okrilje Ministrstva RS za finance, v času, ko je delovala navedena pralnica denarja v NLB v višini skorajda milijarde dolarjev, je bil finančni minister Franci Križanič, kot svetovalca pa sta se v kabinetu izmenjavala dva nekdanja udbovca, Drago Isajlović in Tomislav Malnarič, kar potrjuje sume, da je imelo glavno besedo pri pranju denarja prav udbovsko in partijsko omrežje. V tem obdobju v poročilu urada ni bilo zaznati prav nobenih spornih aktivnosti, razen v dveh zadevah, ko so ugotovili sum storitve kaznivega dejanja financiranja terorizma v višini 1.900 evrov, kar je smešno v primerjavi z oprano milijardo dolarjev. Pričanje Plausteinerja bo tako razkrilo številne zanimive podrobnosti, razen, če se ne bo – podobno kot njegovi predhodniki – skliceval na pozabljivost in izgubo spomina.

C. Š.

 

 • althar

  Da je razrešen dolžnosti varovanja tajnih podatkov, je sicer super. Problem je v tem, ker ni hkati razrešen tudi udbomafijske omerte.

 • Morala

  Saj ne bo nič povedal. Vsi imajo slab spomin. Se pa sprašujem kako so lahko prilezli na takšne položaje s tako slabim spominom!!??

  • karlina

   Nič lazjega, samo, da so naši, je čisto dovolj

 • samsara

  Dajmo Anže Logar, potolči pokvarjeno, pohlepno, lažnivo svojat! Kdorkoli se že izkaže za takega.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • samsara

  Franci Krivzanić, pardon Križanič, je bil takrat eden najbolj priljubljenih ministrov tovariša premierja Boruta Pahorja, nekdanjega udbokomunističnega aparatčika. Zeloo težko se ga je odrekel. Dovolil je tudi, da je vlogo Križaničevo desne roke na ministrstvu za finance igral popolni finančni laik, ki pa je svojo strokovno praznino očitno dovolj prepričljivo zapolnil z znanji in praksami druge sorte, njemu nadvse ‘domaćimi’.
  Kdaj bo tovariš B. Pahor na vročem stolu?!?
  Slednji namreč namerava kandidirati za nov mandat predsednila države. On, ki je kot premier zadolžil naslednje generacije tukaj živečih. Potrjeno nesposoben in neodgovoren, brezvesten človek. Lutka stricev iz ozadja, katerih imena on ve, je sam povedal, a tudi dodal, da “ni neumen, da bi jih javno razkril”.
  Od nekoga ki je in bi rad še bil predsednik države bi pač upravičeno pričakovali, da mu je mar do te države in njenega ljudstva, katerega prej omenjeni Pahorju znani strici iz ozadja, neusmiljeno ropajo, izkoriščajo, zatirajo. No, njemi ni mar za to ljudstvo in državo. Njemi je mar za njegove osebne interese in koristi, saj vse kar ima dolguje prav omenjenim stricem iz udbokomunističnega ozadja. Saj ni neumen, da bi interese države in državljanov postavljal pred svoje osebne, egoistične, pa čeprav kot predsednik države, kajne.

  • anzek

   Če bi živeli v pravni državi Plauštajner ne bi bil na preiskovalni komisiji ampak bi bili vsi skupaj s kompanjoni ala Pahor , Križanić, Isajlović, …. že v preiskovalnem zaporu. Pahor pa bi samo skozi rešetke gledal spopad za predsedniški mandat.

   Samo vprašanje je ali se bo Kučan odločil Pahorja preganjati po pravosodni poti.

   To, da ima Kučan v lasti ves represivni aparat, verjetno nihče več ne dvomi.

   • šmentanamuha

    Hudo res.

   • primsek

    Oba bosta sama poskrbela, da se pravočasno znajdeta osebno v zaporu. Tako bosta na varnem, še preden se zgodi romunski scenarij…

   • karlina

    TOČNO, sem ze zgoraj omenila, Pahor bi veliko povedal, pa se boji don karleoneja, ki drzi roko in moč nad svojimi podrejenimi, kot v Italiji, samo, da v Italiji drzava obvladuje mafijo, pri nas pa mafija s Murgeljskim-drzavo

  • Anton

   Franci Križanič je sin pokojnega matermatika Franceta Križaniča, znanega po monografiji LAILA, (linearna algebra in linearna analiza) , ki je bil odličen vodnik pri študiju marsikateremu študentu.Medtem ko se Franceta Križaniča senior spominjam po odličnosti, te odlike na žalost ne morem pripisati njegovemu sinu ekonomistu Francetu Križaniču. Slednjega se spominjam kot finančnega ministra, ki ni bil kos svojemu poslanstvu.

   sarkazem press

   • karlina

    Saj nobeden od teh otrok ni, zakaj-vse podarjeno, od mature naprej, ker so naši, zato pa imamo , kar imamo in kam so nas pripeljali-še kako zelo, zelo drzi slovenski rek-v znanju je moč, v neznanju pa poguba

   • test

    upam da res sarkazem :) … tile kaj vec kot linearnosti tako ne razvozljajo, dokler ni seveda govora o kriminalu. Tam pa resujejo, ce je potrebno tudi nelinerne funkcije visjega reda

    • Anton

     pri fdv-ju se ustavi že logaritemska funkcija

     sarkazem press

  • karlina

   Ne, da ni neumen, mislim, da si ne upa, ker ga drzijo zelo na kratko, prav zaradi tega, da ne bi kaj izdal, ga zelijo na novih volitvah zamenjati, Bog ne daj z LUDO MILO, ki se rokuje s samim satanom, ta varianta je še bolj nevarna, kot pa Pahor, verjemi

 • Meho

  ……. če se ne bo – podobno kot njegovi predhodniki – skliceval na pozabljivost in izgubo spomina.

  Zgleda, da je pri levakih demenca nalezljiva. Ampak to ne velja za pranje denarja, prat znajo še zmerom, samo spomin jim peša. Medicinski fenomeni.
  .

  • karlina

   ITAK, to je demenca po komunistično, lahko bi zdravniki iz celega sveta poimenovali novo bolezen-komunistična demenca

 • princeska

  Lahko, da bo odvezan molčanja, a ne bo dobil odveze za morebitno izpoved resnice, posledice so lahko prehude, torej bo držal tesno zaprta usta. Država si lahko dovoli prav vse, tudi in predvsem tisto, kar ni zakonito in kar kdo drugi niti v sanjah ne sme.

  • učko

   Ne država !!! Režim in režimski gnoj !!!!!!!!!!!!!!!!

   • karlina

    TOČNO, zamenjati je treba ljudi, ter spisati nove zakone, ne spremeniti zakone, ljudi pa pustiti, to smo naredili leta 91 in vidimo, kam nas je to pripeljalo-oz. kam so nas pripeljali

  • karlina

   Itak, murgeljski ga bo mastno plačal ,da bo molčal, oz. se ne bo spomnil, kot Kramar, v naši drzavi je denar-sveta vladar

 • Olga

  Kot bi kriminalci pazili kriminalce v zaporu! Kriminalna združba Pralnica denarja Slovenija d.d.

  • karlina

   TOČNO

 • Hribouc

  Vso bando s Kučanom na čelu po hitrem postopku v areste skupaj z kriminalci!

  Ne bo treba čakat dolgo, ko bodo govorili kot po tekočem traku in prosili bojo za milost!

  KDAJ OBTOŽNICA ZA KUČANA IN VSO SVOJAT ?

  Vse mijavkanje, pametovanja so odveč; kaj vendar je parlamentarna komisija, medtem , ko banda čisti dokumentacijo, povejte ! Kos gotovo dela s polno paro, Kučan se pa itak reži, kaj nam pa morete?

  Zakaj policija in tožilstvo ne delata? Kje so postopki, kaj dela NPU?
  Pozovite Cerarja in pravosodnega Klemenčiča in , če se ne ganeta, interpelirajte pred vsem ljudstvom, bomo videli katere strtanke bodo ali ne bodo glasovale, porka malora!!!

  • anzek

   Glede na to, da je sodišče legitimiralo Kočevski proces, predlagam, da bi lahko ponovno uporabili revolucionarno pravo na teh kriminalcih.

   Anže, le tako naprej. Železo se kuje dokler je vroče in panika med udbo mafijo je potrebno izkoristiti za popolno uničenje te golazni.

   • Hribouc

    Dobro si ti to povedal, pljuvajo v lastno kahlo komunističnokriminalnega dreka!

    kose, cepce, buzdovane, frače in kako zaplenjeno pokalco od starega udbaša že imamo,
    torej ni problem; le vkup uboga gmajna in takrat bomo peli:

    Murgle gorijo, grof Kučan beži kot pezdetasta podgana!

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ eno hčerko je ze poslal v Švico, sicer pa sem te dni poslušala Janšo na radiu Ognjišče, super oddaja, ki je povedal, da je sedaj isti čas, kot je bil leta 1987 in vemo, kaj smo čez tri leta SLOVENCI dosegli, torej

   • karlina

    TOČNO, sedaj pred volitvami je res idealen čas, da se odkrije vso mafijo v tej drzavi, ki obvladuje čisto vse, v nasprotju z italijansko, kjer drzava obvladuje mafjo, pri nas pa mafija drzavo. Upam, da se ne bodo ustrašili, kajti ljudem je treba KONČNO POVEDATI RESNICO, da bodo KONČNO SPREGLEDALI !!!!!!

  • mannuro

   počakat bo potrebno na volitve, pa še potem nisem seiguren, da kućan ne bo prej podlegel naravnim zakonitostim.

   • karlina

    se strinjam, očitno se ga tudi Matilda izogiba, itak pa se on in njemu podobni, hodijo zdravit v tujino, za naš denar in so zdravi, kot dren, on lahko zivi še najmanj 20 let, kar poglej zemljarića in sorosa, kako sta še v dobri formi pri svojih skoraj 90. letih

  • karlina

   TOČNO, poslanec Dobovšek je nekaj časa nazaj rekel-treba je, da se odstrani samo eno osebo in vse maske bodo takoj padle, se ve, kdo je kriv za vse svinjarije, vsa hudodelstva, vse kraje, skratka vse, kar je slabega za nas drzavljane-murgeljski don korleone

 • šmentanamuha

  Tale Anže Logar mi je vedno bolj všeč, zagrizel je kot pitbul in ne popušča. To, take rabimo!

  • učko

   Žal vas je “naših” preveč takih, ki so budale !!! Za to pa komunjari delajo kar hočejo !!!!!!

   • šmentanamuha

    Kaj si hotu povedat?

  • karlina

   EDINO PRAVILNO, domine so začele padati, hvala Bogu

 • totex39

  Upajmo, da bo Logarjevi komisiji uspelo. Razen, če se ne bodo zagovarjali z znanim udbomafijskim rekom * se ne spomnim*, v tem primeru pa znjimi v zapor na hladno, se bodo mogoče pol spomnili.

  • učko

   Upaš ti na moj kurac !!!! Zaman upaš !!!!!!!!!

   • kolesar

    Učko nimaš niti malo kulture, še manj poštene razprave, ko zagovarjaš miljardno krajo v podporo kriminalcem.

 • učko

  Domišljavi Logarček, nastopač in budala, ni ugotovil še ničesar. Mu sploh nobenih papirjev ne dajo! Pa tut, če’b mu jih dal, je preneumen in predomišljav, da bi kej razumu kaj tam not piše !!!!!!

  • šmentanamuha

   Javi se, da mu boš razloži, kaj not piše. Sploh ne razumem, zakaj lajaš tu nekaj na nas.

 • učko

  Baje je Logar mastno plačan, da odkriva in nič ne odkrije !!! Še Cerar mu je ponudu eno bajno službo po tem, ko bo vsega tega teatra s to NLB konc !!!!!

 • indijanka

  Joj, upam, da ni okužen z izgubo spomina. Zanimivo bo izvedeti, kakšne podatke je NLB predložila Uradu v presojo. So vsebovali podatek o tem, da obdelani nalogi ne vsebujejo namena nakazila, naslova upravičenca? Ali o tem, da so upravičenci pravljični junaki?

 • Novakec1

  Tudi Anžeta so “cepl” in strelja v prazno, škoda v štartu je veliko obetal.

  • šmentanamuha

   Vidva z učkom očitno stvari dobro in pravilno razumeta. Zakaj mu ne ponudita svoje pomoči?

   • Novakec1

    A sedemdvainšestdeset?

 • garfi

  najbrž bomo kmalu potrebovali tudi program zaščite prič
  sprememba identitete in preselitev na skrivna mesta
  tako kot v vseh mafijskih državah
  zahvala gre VOLIvcem in ignorantom

  • karlina

   TOČNO

 • tramal

  Če je vedo mora v arest ,če pa ni vedo kot vodja banke ,pa morajo v arest tisti ki so nastavili takega bedaka da ni vedel kaj mu delajo podrejeni.Zato je bil dobro plačan.

 • Osti jarej

  …jah….kaj,ko bo čez noč fasal demenco….pa tudi s tem se ne strinjam,d aso zasliševanja tudi zaprta…kajti vse pyzdarije narod plačuje….zato ima pravico vedeti in izvedeti…..tako ali tako,pa še nobeno zaslišanje,nobene komisijeni nobene zadeve ni NIKAMOR pripeljalo….dementneži se še kar se fino sončijo po obalah sveta ,z nakradenimi novci kovci…jap

 • Marija

  Nič ne bo povedal. Saj so vsi v istem žaklju.

  • Janez

   No!
   Gospa !
   BOLJ OPTIMISTIČNO !
   Saj!
   SE TOČNO VE, KDO VSE SO BILI VPLETENI !
   1.
   Vzodbujevalci in pobiralci profita iz nekorektno delujoče NLB. IZz raznih ex KP, ZK GNEZD ITD.
   2.
   POLITIČNE STRANKE SD, LDS, PS, ZAB, DESUS, SMC – KI SO NSSTAVLJALE MINISTRE,
   TOŽILCE, SODNIKE, KI SO. NE-POSREDNO OMOGOČALI OZ. NISO PREPREČEVALI TE NLB NEKOREKTNE AKTIVNOSTI.
   3.
   OSEBJE V NLB IN FINANČNO KONTROLNIH USTANOVAH, KI SO OPUSTILE – DOLŽNO – VAROVANJE JAVNEGA INTERESA – PO KOREKTNEM DELU DRŽAVNE – NLB.
   Glede ?
   Povezanosti?
   Povezavo ?
   So opravljali gotovo na e- način.
   Med temi tremi akterji NLB NEKOREKT DELA ?
   Tudi na manj opazen in sledi puščajoč način – kot je e- komunikacijski način.
   Večkrat !
   SEM V ZAVIHKIH TEGA OK PORTALA OMENJAL !
   Da
   Smo čisto navadni, a pošteni penzionisti – kot sem jaz !
   Večkrat,
   čisto nehote
   – VIDEVALI NPR.
   – EX SD MINISTRA ZA FINANCE DR. F. K., kako je hodil pod vznožje centrale NLB ,
   IN GLEDAL V OKNA CENTRALE NLB. KO DA SE NEKOMU V NLB KAŽE,, DA JE PRIŠEL.
   PREJ ŽE VEČKRAT – NAZADNJE
   – PA
   SEM JAZ J. K. NEHOTE VIDEL DR. F.K. ITI POD OKNA NLB DNE 1.6.2017 OB CCA 16h.
   Tudi
   Ex preds. R. SLO 77 LETNEGA M.K.
   – SE JE DALO VEČKRAT VIDETI V OKOLIŠU CENTRALE – NLB V LJ.
   TUDI (ex preds. M. K.) NJEGA SMO NENAMENOMA T.I. VZTRAJNIK VIDELI ITI V SMER NLB, KO SMO IMELI PRI MAXIMARKETU – SHOD ZA PODPORO VELENJSKIM DEČKOM.
   ČE
   POTI V OKOLIŠU CENTRALE NLB
   – OBEH OMENJENIH – NISO BILE JAVNO POMEMBNE – SE OBEMA – OPRAVIČUJEM. J. K.
   ČE
   PA JE KAKA URADNA OSEBA ZAINTERESIRNA ZA URADEN ZAPIS TEH MOJIH VIDEVANJ?
   Se bom
   osebno takoj
   odzval.Pozove se me na najnovejši moj zapis – na tem portalu.L.r. Janez KOMEDA
   P.S. JAZ J.K. SEM 65 LET ,
   NEKAZNOVAN, NEALKO, NEČLAN STRANK. NENAROČENO. NEPLAČANO PIŠEM TU.

   OP. ČE R.SLO AGENCIJA ” SOVA” NI VSESLOVENSKA, AMPAK BOLJ EX KP, ZK “RDEČE-OKA”÷
   JI NAJ PARLAMENT R. SLO – RDEČE OČI PAČ? Razrdeči.

   https://www.google.si/search?q=sova+voluharica&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3xebvntXUAhVCmBoKHQLTANwQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=tBP5_UzluuG66M:

 • test

  Dragi moji! A potem to pomeni, da tisti izpisek neke panamske banke, katerega ime je izstavljeno na Stefka Kucan in sicer z zneskom, ki ga niti ne znam prebrat, torej le predstavlja neko resno nazedevo al kako?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!