Anonimka zaposlenih na MNZ – “Kučanova neformalna omrežja obvladujejo ministrstvo, imamo dokaze”

Foto: Nova24tv

Kar je preveč, je pa preveč. Korupcija v zdravstvu, dolge čakalne vrste, ugrabitve otrok iz vrtcev, prepovedi referendumov, cenzura na RTV. Ko mislimo, da ne gre več na slabše, pa poči še v policiji. Očitno se razmere v policiji od zadnje stavke policistov niso prav nič izboljšale. Prav nasprotno. Po zadnji anonimki zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) je videti, da gredo stvari v prave absurde.

Predsedniku vlade Miru Cerarju so uradniki MNZ, policisti GPU in kriminalisti UKP z željo, da predstavijo razmere na MNZ, poslali anonimko. Že takoj na začetku so ga prosili, da o vsebini resno razmisli, saj so razmere na MNZ katastrofalne. A bolj verjetno je, da bo Cerar pismo vrgel v okrogli fascikel pod delovno mizo.

Sušanj popolnoma koruptiven – dobil pa bo odpravnino in šel v upokojitev
Pred tedni smo izvedeli za korupcijo v UKC, kjer naj bi bil capo di banda nek skladiščnik (lepo vas prosim). Po prisluhih pa se je v mreže lastne policije ujel tudi direktor uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj. Ta je “skladiščniku” ponudil in omogočil panoramsko vožnjo s policijskim helikopterjem, da bi njegova žena preskočila vrsto pri operaciji. Uslužbenci MNZ in policisti so bili nad obravnavanjem tega primera ogorčeni.

Robert Sušanj, Foto: STA

Robert Sušanj (Foto: STA)

“Kriza vodenja, odklonski pojavi v policiji, politikantstvo, usposobljenost, odliv podatkov in informacij, odzivnost organa so le nekatere naštete težave, ki so prisotne tako v MNZ kot v policiji. Poglejmo samo zadnji primer policijskega funkcionarja Sušanja. Vsi smo že več mesecev vedeli za opisan primer, pa ni bilo ustreznega nujnega odziva oz. ukrepanja. Javna tajna je bila, kako so se odvijale zadeve, pa se je čakalo, kar je v sami policiji sprožalo številne negativne odzive. Vodstvo je enostavno zatajilo in to ne prvič in ne v edinem primeru. Tudi če smo realni, bi moral nekdanji kolega Sušanj oditi že znatno prej, saj je bil “vpleten” v različne nečiste posle od Planice naprej. Pa nič. Nič se ni zgodilo in se ne bi pripetilo, če zadeva ne bi bila vodena na PU Ljubljana kot nepomembna in je Sušanj na koncu, pred tremi meseci, padel v prisluhe in ni bilo več pomoči. In epilog? Sušanj odhaja na dopust, potem odpravnina in upokojitev. Kako elegantno brez posledic. Posledice pa nosijo njegovi podrejeni in to neupravičeno, ker so ga samo ubogali in so se bali njegove maščevalnosti. Žalostno je tudi znano dejstvo, da je bil v podobni zgodbi na južni meji ob postavitvi tehničnih ovir posredno vpleten tudi vaš državni sekretar Andrej Špenga. Zaradi svoje nesposobnosti, napak pri komuniciranju ter odločanju ob migrantski krizi mu je priskočil na pomoč ravno Sušanj. Seveda se ve, da je pričakoval za tako gesto poplačilo, napredovanje, kar je bila njegova praksa. In to so dejstva, ki so vredna razmisleka, kakšne ljudi postavljate na odgovorna mesta in kako se ukrepa ob zaznavi odklonskih pojavov,” so zapisali v anonimki.

Očitno je korupcija dovoljena, ko si del prave ekipe. Prave v smislu levega pola, ki očitno še vedno obvladuje vse ključne podsisteme v državi. A kljub temu, da so v policiji že mesece vedeli za Sušanjevo koruptivno držo, bo gospod dobil še odpravnino in polno pokojnino. Čemu? Mar si ne bi zaslužil zapora? Če bo šel sedet tisti ubogi skladiščnik iz UKC (noben zdravnik ne bo niti videl sodnih dvoran), bi morali odsedeti tudi vsi, ki so bili v ta korupcijski škandal vpleteni na policiji. Še predvsem zato, ker se državljani zanašamo na to, da nas policija pred takšnimi dejanji ščiti.

Kučanova neformalna omrežja obvladujejo vodilne na MNZ
Nato pa so šli zaposleni na MNZ v malo globlje vode in pokomentirali tudi besede predsednika SDS Janeza Janše, ki je v intervjuju dejal, da za vsemi kazenskimi pregoni proti njemu stojijo neformalna omrežja, ki nadzorujejo vzvode pregona v policiji in na tožilstvu. Policisti v anonimki izpostavljajo, da Janševe besede – ne glede na politično pripadnost – niso iz trte izvite. Neformalne mreže imajo v rokah vse niti na MNZ.

“Če bi brali intervju predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janše, bi rekli: ‘Zopet neke frustracije imenovanega. Preganjajo ga mračne sile iz ozadja, ki jih pojavno vodi Kučan. Nesmisel.’ Pa vendar, brez simpatij do Janše, velja omeniti v smislu vodenja, vplivanja in obvladovanja MNZ greneralno sekretarko Barbaro Šefman Sardoč. Tisto Barbaro, ki je hči velikega prijatelja, svetovalca in nekdanjega varnostnika Petra Šefmana. Res je, da ste jo (ali pa je bila uspešno politično vam nastavljena) pripeljali v naš sistem s priporočili vašega prijatelja Mitje Sojerja.”

“Toda Kučanova veja v kabinetu ministrice deluje in zagotovljen je nezakonit odtok podatkov in sprotno informiranje neformalnih omrežij, ki skušajo vplivati na dogodke v Sloveniji. Za to imamo nesporne dokaze v konkretnih primerih, ki vsebujejo elemente kaznivih dejanj. Menimo, da imate mogoče še čas za ukrepanje in saniranje zadeve, saj nočemo biti plen tranzicijske levice (pa ne posnemamo besednjaka Janše, vendar je to realno dejstvo),” so še zapisali zaskrbljeni na MNZ.

Ne pozabimo, da je Barbara Šefman Sardoč sestra Urše Šefman Sojer, ki je lastnica lokala Zvezda, kamor najrajši zahaja Milan Kučan. Njun oče pa je Peter Šefman, ki je bil šef varnosti pri Milanu Kučanu, ko je bil ta še predsednik države. Povezava Kučan–Peter Šefman–Barbara Šefman Sardoč je tako praktično direktna linija za vpliv Kučanovega klana na delovanje ministrstva.

Šefic je neformalna moč na ministrstvu – ne ministrica
Kdo vodi ministrstvo? Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar, državni sekretar Boštjan Šefic, generalna sekretarka Barbara Šefman Sardoč ali kdo iz ozadja (državnega sekretarja Andreja Špenge ni moč omenjati, ker se večino časa tako ukvarja s političnimi posli SMC),” še pišejo zaposleni.

 


“Menimo, da vsak po svoje, na svoj način in svojo korist. Kdo je minister, vaša strankarska kolegica Žnidarjeva ali večno apolitičen Šefic?! Iz prakse in načina vodenja je neformalna moč v ministrstvu Šefic, z razlogom in ciljem. Prihodnost bo hitro pokazala ambicije posameznika in menimo, da boste neprijetno presenečeni. To je realna slika vodenja, ki se pozna na odnosih, učinkovitosti, odzivnosti, strokovnosti, svetovanju in programih dela. Žal v negativnem smislu. Vodstvo je šepavo, kar kondicijsko hromi celotni sistem. Ti ljudje imajo res srečo, da sistem notranjih zadev deluje tradicionalno dobro in ga tudi njihova neučinkovitost ne more ohromiti. Kadri v sistemu se kljub vsem slabostim znajo odzivati in pokrivati napake vodstva MNZ. Pa jih res ne bi še dodatno naštevali in vas z njimi obremenjevali in to je vse od javnega naročanja, poseganja v naše pravice z raznimi odločbami, od promoviranja posameznikov, ki so znali ‘priskočiti na pomoč’ kot Sušanj,” so jasni zaposleni v anonimki.

V varnostnem sistemu se kuha in vre – ogrožena sta red in varnost
Poleg vsega zgoraj naštetega, poleg vseh politično nastavljenih nesposobnih ali koruptivnih kadrov pa zaposleni v anonimki pišejo tudi o samem vodstvu policije. Tudi Marjan Fank, ne glede na nedavno družinsko tragedijo, po njihovem ni primeren kandidat za vodenje takšnega resorja.

Marjan Fank, Foto: STA

Marjan Fank, Foto: STA

“Policija. NPU. Kaj se dogaja z vrhom? Res je, da je generalni direktor Fank doživel družinsko tragedijo, za kar nam je žal. Pa vendar, kdo je temu tudi kriv? Delno tudi sam, ko je zapustil družino, ji ni bil v oporo in si iskal uteho tudi pri službenih kolegicah. Žal grdo in umazano, toda realno. In sedaj naj del tega plača tudi policija. Krivično in neodgovorno. Še tako kruto, vendar določene poteze je potrebno speljati že z vidika organizacijske higiene v organu,” še pišejo zaposleni, policisti in kriminalisti.

Zaskrbljeni policisti, kriminalisti in zaposleni na MNZ zaključujejo: “Predsednik, enostavno povedano se kuha in vre v sistemu, kar ni dobro. Ni dobro za vas, za red in varnost v naši državi in delovanje tako pomembnega, večtisoččlanskega kolektiva, ki nima vzgleda v vodstvu in čigar integriteta je načeta.”

Ker je veliko bralcev izrazilo to željo, anonimko objavljamo v celoti:

Spoštovani gospod predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.

Najprej vas vljudno pozdravljamo, uradniki MNZ, policisti GPU ter kriminalisti UKP in to predvsem z željo, da vam predstavimo razmere na MNZ skupaj z organi v sestavi (predvsem policijo), ki bremenijo vodenje tega organa, predstavljajo praktično in operativno breme pri zagotavljanju notranje varnosti naše države z obvladovanjem vseh varnostnih tveganj.

Ob prebiranju tega pisma (opozorila) boste najprej pomislili “zopet neka anonimka”, pomislili boste na anonimke iz SOVE, pa vendar vas prosimo, da o vsebini pisanja razmislite, saj z vsebino želimo vam predstaviti dejstva, ki so vredna tehtnega političnega razmisleka glede delovanja represivnega aparata, kot je MNZ s policijo. Mogoče bomo uspeli, mogoče pa boste pismo enostavno vrgli v okrogli fascikel pod mizo v vašem kabinetu.

Kriza vodenja, odklonski pojavi v policiji, politikantstvo, usposobljenost, odliv podatkov in informacij, odzivnost organa so le nekatere naštete težave, ki so prisotne tako v MNZ kot v policiji. Poglejmo samo zadnji primer policijskega funkcionarja Sušana. Vsi smo že več mesecev vedeli za opisan primer, pa ni bilo ustreznega nujnega odziva oz. Ukrepanja. Javna tajna je bila, kako so se odvijale zadeve, pa se je čakalo, kar je v sami policiji sprožalo številne negativne odzive. Vodstvo je enostavno zatajilo in to ne prvič in ne v edinem primeru. Tudi če smo realni, bi moral nekdanji kolega Sušanj oditi že znatno prej, saj je bil “vpleten” v različne nečiste posle, od Planice naprej. Pa nič. Nič se ni zgodilo in se ne bi pripetilo, če zadeva ne bi bila vodena na PU Ljubljana kot nepomembna in je Sušanj na koncu, pred tremi meseci, padel v prisluhe in ni bilo več pomoči. In epilog? Sušanj odhaja na dopust, potem odpravnina in upokojitev. Kako elegantno brez posledic. Posledice pa nosijo njegovi podrejeni in to neupravičeno, ker so ga samo ubogali in so se bali njegove maščevalnosti. Žalostno je tudi znano dejstvo, da je bil v podobni zgodbi, na južni meji, ob postavitvi tehničnih ovir, posredno vpleten tudi vaš državni sekretar Andrej Špenga. Zaradi svoje nesposobnosti, napak pri komuniciranju ter odločanju ob migrantski krizi, mu je priskočil na pomoč ravno Sušanj. Seveda se ve, da je pričakoval za tako gesto poplačilo, napredovanje, kar je bila njegova praksa. In to so dejstva, ki so vredna razmisleka kakšne ljudi postavljate na odgovorna mesta in kako se ukrepa ob zaznavi odklonskih pojavov.

Če bi brali intervju predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janše, bi rekli ‘zopet neke frustracije imenovanega. Preganjajo ga mračne sile iz ozadja, ki jih pojavno vodi Kučan. Nesmisel.’ Pa vendar, brez simpatij do Janše, velja omeniti v smislu vodenja, vplivanja in obvladovanja MNZ, greneralno sekretarko Barbaro Šefman Sardoč. Tiso Barbaro, ki je hči velikega prijatelja, svetovalca in nekdanjega varnostnika Petra Šefmana. Res je, da ste jo (ali pa je bila uspešno politično vam nastavljena) pripeljali v naš sistem s priporočili vašega prijatelja Mitje Sojerja. Toda Kučanova veja v kabinetu ministrice deluje in zagotovljen je nezakonit odtok podatkov in sprotno informiranje neformalnih omrežij, ki skušajo vplivati na dogodke v Sloveniji. Za to imamo nesporne dokaze v konkretnih primerih, ki vsebujejo elemente kaznivih dejanj. Menimo, da imate mogoče še čas za ukrepanje in saniranje zadeve, saj nočemo biti plen tranzicijske levice (pa ne posnemamo besednjaka Janše, vendar je to realno dejstvo).

Kdo vodi ministrstvo? Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar, državni sekretar Boštjan Šefic, generalna sekretarka Barbara Šefman Sardoč ali kdo iz ozadja (državnega sekretarja Andreja Špenge ni moč omenjati, ker se večino časa tako ukvarja s političnimi posli SMC). Menimo, da vsak po svoje, na svoj način in svojo korist. Kdo je minister, vaša strankarska kolegica Žnidarjeva ali večno apolitičen Šefic?! Iz prakse in načina vodenja je neformalna moč v ministrstvu Šefic, z razlogom in ciljem. Prihodnost bo hitro pokazala ambicije posameznika in menimo, da boste neprijetno presenečeni. To je realna slika vodenja, ki se pozna na odnosih, učinkovitosti, odzivnosti, strokovnosti, svetovanju in programih dela. Žal v negativnem smislu. Vodstvo je šepavo, kar kondicijsko hromi celotni sistem. Ti ljudje imajo res srečo, da sistem notranjih zadev deluje tradicionalno dobro in ga tudi njihova neučinkovitost ne more ohromiti. Kadri v sistemu se kljub vsem slabostim znajo odzivati in pokrivati napake vodstva MNZ. Pa jih res nebi še dodatno naštevali in vas z njimi obremenjevali, in to je vse od javnega naročanja, poseganja v naše pravice z raznimi odločbami, od promoviranja posameznikov, ki so znali “priskočiti na pomoč”, kot Sušanj. Pa o tem mogoče kdaj kasneje.

Policija. NPU. Kaj se dogaja z vrhom? Res je, da je generalni direktor Fank doživel družinsko tragedijo, za kar nam je žal. Pa vendar, kdo je temu tudi kriv. Delno tudi sam, ko je zapustil družino, ji ni bil v oporo in si iskal uteho tudi pri službenih kolegicah. Žal grdo in umazano, toda realno. In sedaj naj del tega plača tudi policija. Krivično in neodgovorno. Še tako kruto, vendar določene poteze je potrebno speljati že iz vidika organizacijske higiene v organu.

Predsednik, enostavno povedano se kuha in vre v sistemu, kar ni dobro. Ni dobro za vas, za red in varnost v naši državi in delovanje tako pomembnega, več tisoč članskega kolektiva, ki nima vzgleda v vodstvu in čigar integriteta je načeta.

Odločitev je na vas

S pozdravi,

uslužbenci MNZ, policisti, kriminalisti​

A. R.

 • resnicaboli

  Vse je pod nadzorom starih sil če ste mislili drugače živite v drugem svetu.

  • avtohtoni neandartalec

   Ljudje me razumejo kaj pomeni vse, ne znajo si predstavljati stvari, ki jih ne vidijo in ne slišijo, sovražna vojaška propaganda nas neprestano fila s stereoripi in suhoparnimi poročili, zaradi katerih dobimo vtis, da obstaja neka logika, v resnici so to v glavnem konstrukti in podtikanja, navadne teorije zarot, ki nam krojijo resnično življenje. Občime imajo čez lokalni šerifi, ki jih plačujejo nekdanji upravljalci družbenega premoženja, to so njihovi kraji, mi smo samo rezidenti in hlapci.

  • samsara

   ¨Počasi se bo tudi to izteklo. Vse se.
   Konec se je začel hitreje bližati. Ni več tako daleč in postaja viden, oprijemljiv.

 • indijanka

  Anonimke ustvarjajo samo zmedo. Zaposleni s pravim moralnim kompasom ustvarjajo pot. Policijo imamo tako kot je povprečen moralni kompas te dežele. Ljudi ne vzgaja odgovornost za storjena dejanja temveč iznajdljivost brez morale na socialnem zemljevidu te države. Zato je korupcija popolnoma logična in prisotna povsod.

 • janez zorman

  Na cesti, kjer policije skoraj ni več, pa rase število smrtnih žrtev.

  • avtohtoni neandartalec

   Policije ni več, kje, kje si to videl, ravno obratno je res, zaradi prometmega zakonika je nadzor totalen, kazni absurdne, večkrat koruptivno izrečene, ljudje so živčni in zato prihaja do nesreč. Preveč ke represije im korupcije, to je norost, ne pa normalno življenje in promet, ti bi rad pa še slabše.

   • Steiermark

    No, avtohtoni neandertalec, enkrat, da se moram strinjati s tabo! Povedal si resnico!

  • Steiermark

   Janze, na cestah, policaji so – skriti v zasedah, ter tako pridno polnijo državni proračun, ker tisti na oblasti ne vejo več, kako zbrti denar od obubožanega človeka! Je pa zadeva taka, po moje, da tudi policaji, ki tako brezglavo in histrično služijo tem rdečim podganam, ki jih pošiljajo naokrog, pa ne z namenom, da bi opazovali promet in preprečevali širjenje neprvilnosti ampak z čistim namenom, čimveč pokasirati….. Torej tudi policaji so ene vrste prostituti, ki se ne spominjajo več, kaj je oblast počela z njimi, ob lanskoletni okupaciji slovenske zemlje, s strani muslijev, ko policajem, kljub tudi 12 urenem delu in več, niso zagotovili niti hrane, dli so jim 1,5 litra vode, medtem ko so muslije, z našim denarjem, zalagali od spredaj in zadaj, ter so ti množično uničevali hrano in drugo pomoč!

  • Duhec

   Na cestah jih ni??? Sam na cestah in v pisarnah so…. tam kjer se jih najmanj rabi.

  • Johan

   Policije je na cestah v Sloveniji več kot kjerkoli na svetu, če še dodamo udbovske ladince-špiclje, bo kmalu več policije kot je ubogih Slovencev !

 • BananaNjam

  Spet ima Janša ali pa njegove oprode čas za pisati anonimke. Mogoče jih je celo skupaj zlepil iz več virov.

  • Nata

   Ni prav nič važno , kdo lepi anonimke , le da so viri pravi !!
   Drugače , kot da to državo vodijo lutkarji – ministri so pa marionete – ne more biti ! Saj je prav vse postavljeno na glavo .

   • Steiermark

    Nata, jugosrbski hlapci, kot je pritlikavec, s svojimi dvorskimi norčki, se panično bojijo, da resnica pridee na dan, ter da se bo slovenski narod zavedel, kdo z nami upravlja in kdo nas ponovno tlači. Zato pa morajo vztrajati naprej, pri lažeh, obtožbah osamosvojiteljev, sebe pa prikazovati kot “osamosvojitelje”, v “romanih” ki jih sestavljajo razne desne pokveke, kot pierazzi…..ki potvarjajo, ne samo zgodovino zadnjih 25 let ampak tudi tisto od 41 – 1991.

    • Nata

     + + + + + + + + + + + +

  • Steiermark

   Ali še danes nisi dobil svoje porcije “banan”…..

   • BananaNjam

    Geh zurueck nach Oesterreich und ess dort deine Bananen. Dummkopf…

    • Steiermark

     jugobananar, jaz ne rabim hoditi “nazaj” v Avstrijo, ker sem že na avstrijskem ozemlju – v domovini, ki ste nam jo uničili vi jugosrbi, za nameček bi še pa nas radi “izganjali” od tam, kjer smo avtohtoni – kjer smo doma, samo zato, ker pač ne spadamo k jugodrhali, kot ti! S svojim bruhanjem po tem portalu pa itak potrjujejš svoj izvor! jugobananjam, ki bi rad kar gospodarja špilal, na tujem, kot je to počel tvoj veliki pedofil, posiljevalec in ropar ter množični morilec, bre tito, ki ga njegovi pionirčki nemorete in nemorete pozabiti! Zločine in diktaturo, ki jo je izvajal ta spaka, nemorete pripisovati drugim, predvsem ne našim osvoboditeljem – osamosvojiteljem, kot je JJ , Krkovič itd., seveda pa je logično, da se bojite zmage SDS – desnice, ker bi se s tem, na plano potegnili vaši zločini in zločinci, ki se imajo za “osamosvojitelje” (lahko, ampak, osamosvojitelje srbov v Sloveniji…..)….. Blagor ubogim jugobedakom, na duhu…..

     • Steiermark

      Pa še to bom pripomnila, mi srednjeevropejci, čeprav germanskega izvora, nimamo problemo z razumevanjem, niti slovenščine, niti nemščine, kar pa je za vas jugose tabu! Ker se niti po 50 letih bivanja v Sloveniji, niste uspeli naučiti slovenščine ter se vam to pozna na daleč……Bedak, kdor ne spoštuje tistega , ki ga hrani in preživlja, ni vreden nit obravnave, kakršno ste srbi in psihopat tito izvajali, nad nedolžnimi Slovenci, ko ste izvajali genocid nad Slovenci!

     • ogledalo

      Čuš?

     • BananaNjam

      Če si germanskega izvora, nisi Slovenka! Kaj nam serješ po glavi, a? Pogrešaš povečan Hitlerjev lebensraum? Prvo se nauči spoštovati Slovence, ki jih je tvoj narod tlačil, pobijal in izkoriščal celo tisočletje in se potem oglašaj! Prekleta rit nemška!

     • BananaNjam

      Seveda, zafrustriranci s komunizmom, živeči v tujini, kot ti, boste šolali nas Slovence, kako naj živimo v svoji domovini. Takim smo včasih rekli nemčurji.

     • Franc Šink

      Tito se ni nikoli naučil jezika ki ga je govorila njegova mati.Kaj naj si mislimo o njem?

  • Mare Kranjc

   A res levičarski bebec? A si vznemirjen, ker so omenili tvojega idola Kučana? Še kar ponavljaš 10 let in več staro laž levičarskih izrodkov? Mogoče si zamudil na POP TV, kjer so ugotovili, da je drugorazredni Danilo smrdljivi Udbovec in da navedbe iz anonimke držijo? Vendar tega verjetno tvoji možgani niso sposobni procesirati, ker je resnica največji sovražnik levičarskega debila.
   PS; Sedaj pa lahko naprej ližeš slike “narodnih herojev” in si ga zdrkaš na smrdljivo rdečo zvezdo. Ženskam verjetno že na daleč smrdiš. Ali pa kot levičar, sploh ne veš katerega spola si.

   • BananaNjam

    Verjetno vse to, kar si napisal zame, v celoti drži zate. Samo zamenjaj levičarski z desničarski, Kučana z Janšo, udbovec z sdsovec, narodne heroje s slikami JJ-ja, Krkoviča in kriminalca Bavčarja.

    Nisem levičar. Sem prepričan desničar, ki vidi, da se zadnjih par let Janša obnaša kot Tito in ima SDS za svojo Partijo. Manjka mu samo še par tisoč takih drkalcev, kot si ti, da boste izvedli še poboje drugačemislečih. Potem bo Tita res presegel, nekje pri kolenu… Slovenija bo pa takrat že prazna.

    • Franc Šink

     Ein Land ein Volk ein Fuehrer !

     • BananaNjam

      Hahaha, si me nasmejal :)

   • Franc Šink

    Konzumenti banan razmišljajo drugače.

 • if

  Stanje države, beremo ga iz okoliščin, ustreza vsebini anonimke.
  Stanje v državi je izraz dejstva, da tudi ustavni pravnik, predsednik vlade, prek svoje funkcije in prvega človeka SMC krši zakonodajo in ustavo RS!
  Dokaza!
  Prostiustavno je bil odvzet poslanski mandat JJ.
  Preko SLoenijie je nezakonisto transportiral masovne migracije, med njimi tudi teroriste, ki so dokazano že izvedli napade v Franciji.

 • Unikatna

  Tudi brez anonimk ljudje vemo, da stanje v Sloveniji ni za vzgled!! Vsi so že tako pokvarjeni, da ni človeka, ki bi bil temu kos!!

 • VERZIFIKATOR

  Karlo Kolodič

  ANONIMKA

  So orožniki se davi pritožili,
  vzeli so orožje v svoje roke,
  napisali pismo za otroke,
  moč peresa s tem se je sprožila.

  Pritožili so se tokrat glasno,
  potožili svoje vse težave,
  mnoge so mendá boleče glave,
  anonimno piše, vendar jasno.

  Anonimno piše o izvržku,
  o nečednih poslih tu v bližini,
  pismo pa poslano je v tišini
  kar naravnost lutkici Ostržku.

  Kot da bi Ostržku pisal Pepe,
  po otroško v pismu se pove,
  kaj grdo je, česa se ne sme,
  v slogu, da se pač otrók ne tepe.

  Lutka kajpak pisma ne dojame,
  ga nemara razglasi za lažno,
  kar za sámo zgodbo sploh ni važno,
  ampak da ga bralstvo v roke vzame.

  Lutka naslovnik je le pro forma,
  z njo orožnik kajpak ne računa,
  stvar premišljena je, oportuna,
  ko otroška je izbrana forma.

  Mnogokrat vsi tepli so Ostržka,
  pa naj tudi zdaj igra bedačka,
  saj lesena vendar je igračka,
  polizdelek znanega izvržka.

  Niso se žandarji pritožili
  v pismu lutki še ne iztesani,
  naslovniki drugi so izbrani:
  pismo so odraslim namenili.

 • moat

  Prebral sem anonimko. Ni populistična, nima elementov “škandaloznosti”, ki si jih vaši avtorji člankov tako radi podajajo in omenja konkretne relacije na ministrstvu in policiji ter povezave s Kučanom. Očitno gre, kot sami pišejo anonimneži, za “bežanje” varnostno pomembnih podatkov iz policije, kar ima vse znake kaznivih dejanj. Seveda je to nedopustno, saj korupcije v policiji itak ne bi smelo biti. Pa očitno je, tako kot drugod. Sušanj si definitivno “zasluži” kazenski pregon, če pa bo odnesel celo kožo, si ga zaslužijo vsi tisti, ki ovadbe zoper njega ne bodo podali in s tem opustili dolžno ravnanje in nadzorstvo. Očitno je res kar anonimneži pišejo in Cerar bi jasno na to moral reagirati. V višjih krogih se marsikaj ve in po mojem imata obe strani, tako leva kot desna, informatorje v državni in javni upravi. A menite, da Grims ne nosi varnostno pomembnih podatkov, ki jih obravnavajo v komisiji za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Janši na uho? Če tako menite ste naivneži, res. Prebral sem anonimko. Ni populistična, nima elementov “škandaloznosti”, ki si jih vaši avtorji člankov tako radi podajajo in omenja konkretne relacije na ministrstvu in policiji ter povezave s Kučanom. Očitno gre, kot sami pišejo anonimneži, za “bežanje” varnostno pomembnih podatkov iz policije, kar ima vse znake kaznivih dejanj. Seveda je to nedopustno, saj korupcije v policiji itak ne bi smelo biti. Sušanj si definitivno “zasluži” kazenski pregon, če bo pa odnesel celo kožo, si ga zaslužijo vsi tisti, ki ovadbe zoper njega niso podali in s tem opustilo dolžno ravnanje in nadzorstvo. Očitno je res kar anonimneži pišejo in Cerar bi jasno na to moral reagirati. V višjih krogih se marsikaj ve in po mojem imata obe strani, tako leva kot desna, informatorje v državni in javni upravi. A menite, da Grims ne nosi varnostne podatke, ki jih obravnavajo v komisiji za nadzor obveščevalnih služb Janši na uho? Če tako menite ste naivneži. V vsakem primeru se nam piše slabo, nam in državi.

 • dež

  Če že pišete o anonimki, potem jo objavite v celoti, da jo lahko vsak prebere in si o njej ustvari lastno mnenje. Ne, da novinarji razlagate kaj v njej piše. S tem imamo slabe izkušnje, navsezadnje je še vedno cel kup novinarjev družbeno političnih delavcev..

 • totex39

  Same smeti imamo vse povsod, saj ne moreš več nobenemu zaupati in za vsa ta njihova sramotna koruptivna dejanja so še nagrajeni.

 • Kučko pod pručko

  Nevretenčar oziroma spužvar Cmero

  (po Wikipediji)

  “Nevretenčarji (latinsko Invertebrata) je v zoologiji skupen izraz za živali, ki nimajo vretenčaste hrbtenice. Skupina obsega okrog 95% vseh živalskih vrst, tj. vse živali razen vretenčarjev – rib, plazilcev, dvoživk, ptic in sesalcev.”

  Očitno pa pisec te definicije ni poznal primera našega Cmerota, ki je izrazit nevretenčar, to je človek brez lastne hrbtenice. Njega bi lahko primerjali le s spužvarji, za katere piše naslednje:

  “Spúžve (znanstveno ime Porifera ali Parazoa) so najpreprostejši mnogoceličarji. Nimajo pravih tkiv in organov. Celice spužev niso strogo specializirane kot pri pravih mnogoceličnih organizmih in so funkcionalno zelo prilagodljive. V odraslem stanju so skoraj vse spužve pritrjene, večina vrst nima izrazite oblike, naprednejše oblike spužev pa tudi ne radialne simetrije.”

 • avtohtoni neandartalec

  Kr neki, nekdo se je vpiknil v neko zadevo in zdaj iz nje napihujejo slona.
  V resnici, lahko delajo z nami kar hočejo, proti policiji se ne da, pri nas nimamo nobenih civilnih inštitutov, ki bi jih resni nadzirali in kritizirali skorumpirane posameznike. Civilna družna je edina zanesljiva zaščita pred policijskim nasiljem, ne moremo se zanašati na policijo, ki nadzira policijo, ker smo premajhni in vsakdo vsakega pozna. Vse je občutljivo in prepredeno, delujejo kot banda, zaradi enih revežev tam ne bodo napadali svojih kolegov, ki zato trpijo krivice in ne morejo reševati svojih problemov, zatira se žrtve, da bi se kriminalcem omogočilo normalno življenje in delo, ker oni delajo denar in plačujejo davke, sicer delajo slabo in plačajajo čim manj, a vendarle. Župani imajo tako mir, pravosodje pa sploh, policija lahko reče karkoli, brezpogojno jim vse verjamejo, pritožnike pa usmerjajo na mrtve pritožbene organe, ki se iz majhnega človeka samo norca delajo in jih utišajo. Desetletja so mimo in tu so zdaj rezultati, vse zlagano in uničeno, ampak državo pa le imamo, red in disciplino, čeprav smo kup dreka.
  Takoj bi moralo biti jasno, če občani nismo mogli reševati svojih zadev, potem so kriminalci zmagali, policija se zgovarja na sodišča, oni pa na njih, ker oni niso naredili nič marobe in so bili doner servis vsem državljanom, je kriv pač mali,človek, ki je zato ostal brez vsega, oropan, diskriminiran in zatrt. Nič se ne da razčistiti, ljudje so popolnoma onemogočeni in pod stalnim nadzorom fašistov, drugačen red od obstoječega ni več mogoč, slabši smo kot severna Koreja, dokler se navadni ljudje me bomo spragili na svojo policijo in pokazali zakaj se ne da več živeti, je vse zaman, teh političnih kritik se bodo že otresli, politiki se prvi zavedajo, da so navadne nule in so jih strici nastavili, če se zamerijo policajem, bodo hodili peš in bo vse kar se bodo lotili nekaj narobe, obratno se da bistveno bolje živeti. Mi smo pa itak tiho, da ne bi bilo še slabše…

 • Hribouc

  Bastard iz krdečega kupleraja Udbokučanistan de Slovenistan na ladji TITOnic, ki nezadržno tone!

  Rdeči mrhovinarski balkanisti nikoli ne morejo ustvariti, ne Švice, kaj Švedsko, nikoli !
  Ustvarijo lahko samo diktaturo norih pod okriljem še bolj norega oligarha.
  Manjka nam še nov ŽLED, nov LUBADAR, še več lubadarja, nova POPLAVA in generalni POTRES
  samo zato, da se bo narod končno zavel svojih korenin in ločil pleve od pšenice!
  SVOBODA JE ZA VOGALOM, KUČANA V DOLINO ČRNIH VRANOV in PROČ SATAN IZ SLOVENIJE !

  • Steiermark

   Hribouc, ti jugotitoistični kučanisti se trudijo na vse kriplje, da ustvarijo, ravno “Švedsko”, ki , kot vsebolj lahko spoznavamo, ustvarja raj za muslije in deluje proti lastnemu narodu. Pri nas enako delujejo, so začeli že v jugovini, z dovažanjem balkancev v Slovenijo, kjer so imeli balkanci vse pravice, pred našimi, avtohtonimi v Slovenij in mi smo morali delati za njih, ter biti tiho, sicer si se kaj hitro znašel na spisku “nevarnih elementov” – danes pa je isto, ker njihovi potomcci delujejo naprej, v duhu “uničiti avtohtono prebivalstvo”, ter potem, ko so izpraznili balkan z gnojnimi odpadki in jih preselili k nam, se sedaj na veliko trudijo in borijo za muslije , njihove nove volilce!

   • avtohtoni neandartalec

    Že na začetku ni bilo res, po osamosvojitvi so se pa nacisti maščevali južnjakom za vse kar v bistvu niso slabega pretrpeli, samo rekli so jim, da so, ampak to boli skoraj isto kot, da bi trpeli v resnici.

   • Hribouc

    Ja, zicher, gospot Štajerc, das ist das!

 • Ryuk

  Utopično je pričakovati, da bo Cmero etični ukrepal zoper ljudi, ki so ga na položaj nastavili. Namesto tega bodo raje sadili rožice: Györkös Žnidarjeva se je včeraj že mrko smejala ob splavljenju dveh gumenjakov. Pod fasado pa razvalina.

 • domovina mili dom

  Anonimka poslana izvrševalcu mafije? A so dali volku varovat ovce? Brez veze vse. Obvestiti Evropol o skorumpirani policiji. Naj drugi ukrepajo. V Sloveniji se ne bo nič premaknilo.

 • Olga

  Kapo dol poštenim in pogumnim policistom! Če bo prišlo s strani poštenih in delavnih ljudi v policiji, sodstvu, zdravstvu, šolstvu, gospodarstvu, javni upravi do javnega distanciranja od koruptivnežapev in tatov, bo Slovenija na dobri poti!
  Dobro je, da je prišla anonimka na Novo 24, saj drugače javnost ne bi bila obveščena!
  Včeraj sem gledala na Top TV Merlakovo! Razlagala je, s kom vse je komunicirala o svoji “nesreči”!? Z vsemi, od ministrov, predsednika vlade… ni da ni! Kdo od navadnih državljanov bi lahko prišel tako daleč?! Že tu se vidi omrežje!
  Z vsem srcem podpiram poštene ljudi v vseh sferah družbe, saj prepričana sem, da jih v Sloveniji ni malo! Srečno Slovenija!

 • Duhec

  Anonimke so bolš kokr nič. So pa zelo blizu nič.

 • samsara

  Pravemu so poslali anonimko ja. Sosedu veletovariša kučana, tovarišu Mirkotu, ki slednjega vedno vljudno pozdravi (kot je sam povedal), če in ko se slučajno srečata, vsakih nekaj mesecev manda.
  Skratka tov. veleetični Mirko, na anonimke pač ne odgovarja ali pa.

 • Duhec

  Ma sej je smešno. Policaj oz policaji pišejo o omrežjih, trdijo, da majo dokaze in ne nardijo prijave… so raje anonimni, le opozarjajo.

  • avtohtoni neandartalec

   Oni se svojih najbolj bojijo, ker vedo kaj so sposobni.

   • Duhec

    Svojih se bojijo, ker so vsi umazani…

 • samsara

  “Policisti v anonimki izpostavljajo, da Janševe besede, ne glede na
  politično pripadnost, niso iz trte izvite. Neformalne mreže imajo v
  rokah vse niti na MNZ.”

  Resnico se lahko zadržuje, ne more pa se je zadržati.

 • Duhec

  Še sam to manjka, da začnete zaupat policajem, tožilcem in sodnikom…. da bojo oni tista luč na koncu tunela. Tak kriminal, tako uničenje brez njih neb blo možno…. oni so to omogočli.

  • avtohtoni neandartalec

   Kdo jih bo metal na cesto, nihče ni močejši,,če je treba fantje skupaj stopijo, se zgrabijo za roke in naredijo živi ščit, je ni sile pri nas, ki bi jih lahko spravila proč. Kar naj poskušajo, bo ojojoj.

 • Duhec

  Leva mafija obvladuje policijo… tko je in tko bo ostalo dokler se jih 95% ne zmeče na cesto. Vse ostalo je bv nakladanje… haha anonimke… ko so še policaji posrani. Nad navadnim folkom se pa majo jajca izživljat, za kozlat.

 • ogledalo

  Gorenak bi to vse porihtal. Pa ne more. Prej, ko bi lahko, pa ni hotel……Da ni tudi on Kučanov?

  • rrrrr

   Skleroza je samo nekakšna oblika kristalizacije, ki pa ni takoj vidna v ogledalu…

 • Osti jarej

  …mene pa zanima,kako je bilo v času 1. in 2. janševe vlade….a je takrat tudi obvladoval ministrstvo?!?

  a je to počel samo prej in potem?

 • Osti jarej

  ..zakaj pa tega ne prijavijo?….a nimajo prašnikov?……a naj si anonimko zataknemo za klobuk?!?

  • Duhec

   Pa komu kaj konkretno očitajo???

   • BananaNjam

    Jasno, da ne. Potem tule Janševi verniki ne bi mogli zlivat gnoja čez celih preteklih 70 let.

    • Duhec

     Če majo dokaze no… morš natančno prebrat. Haha

     • BananaNjam

      Pravo sporočilo se skriva med vrsticami. Sporočilo pa je sledeče: “Janša tuki, ko pridem nazaj na oblast, vas bom na MNZju prve demoliral, kot našo vojsko pred več kot desetletjem…”

     • garfi

      in ne edine
      dela bo imel za dva mandata

    • rrrrr

     Pa ti si velik kot Jani Mebeldorfer. Ampak lev, ki posnema leva, postane opica
     (Victor Hugo)

     • BananaNjam

      Ma prav ne moreš brez žalitve in trolanja, a ne?

   • Osti jarej

    ..ja,saj….prosti spis za butnskalce

    • Duhec

     Bravo… anonimka je prosti spis. Bv nakladanje brez repa in glave.

  • BananaNjam

   Kaj za klobuk. To je JJ-jeva predstava za medije, da ga ne pozabijo. Nihče na MNZ-ju ne bi tega delal razen, če je na SDS-ovi plačilni listi.

   • avtohtoni neandartalec

    A jih mora SDS posebej plačat, da so korektni in dober servis vsem državljanom?

    • BananaNjam

     Tudi, ko je bil SDS na oblasti, so bili korektni. Potem jim so na vladi (Janševi ter pri kasnejših) šli znižat plače… Vidiš, korektnost je kljub nizkim dohodkom ostala.

   • Vztrajnik

    No, taki komentarji so posledica preveč pošpricanih banan z rdečim poprom.

    • BananaNjam

     Ma ste ko biki, ki jim povsod mahajo z rdečo rdečo, no! Ste prav dolgočasni s svojo zaplankanostjo!

     • garfi

      leftard

     • BananaNjam

      Ma kaj te tud zanaša na levo al kaj?

     • garfi

      …si ti

 • Duhec

  V anonimki pa nič konkretnega…

  • dež

   Navaden seznam zaposlenih v MNZ in policiji, z malo opravljanja.

   • Duhec

    Nekak dvomim, da je avtor anonimke sploh policaj… Fank se že za bv omenja. Če pa je, je pa desno tele…

 • Osti jarej

  a ste to vedeli…navajam siol.net….Jurij Šumečnik, ki je po izbruhu afere maja odstopil s položaja zaradi ugotovljenih nezakonitosti v primeru koroških dečkov, je po novem zaposlen v družbi ECE, ki se ukvarja s trgovanjem z električno energijo, njen večinski lastnik pa je Elektro Celje.

  V ECE so za Siol.net potrdili, da je Šumečnik od 1. septembra tam zaposlen kot strokovni sodelavec. Skrbel bo “za spremljanje zakonskih in podzakonskih aktov, ki so pomembni za delovanje podjetja, pripravo pravilnikov in normativov ter varstvo pri delu”.

  • avtohtoni neandartalec

   Šrotovo Celje, včasih je bil tam center Udbe, ogromno jih je od tam.

 • Osti jarej

  ….ja,ja….kaj naj si normalen ,pošten človek misli ob tem??

  …za otroke nam gre…hehhehhhehhee…ja,pa ja de

 • Duhec

  Policija bi morala bit politično nepristranska… pa ni. Tud zarad anonimk, ki jih pišejo desni policaji, ki majo dokaze a prijav nočjo nardit. Ja… tud to je kaznivo.

  • Novakec1

   Imamo leve in desne polcaje, bravo naši.

 • Duhec

  Ta anonimka je smešna… nič ne bo iz tega.

  • avtohtoni neandartalec

   Bo, tudi policijo se kritizira, torej oni niso tisti, ki jih v naši distopiji ni dovoljeno kritizirati.

 • Osti jarej
 • Duhec

  Kje so dokazi, kdaj jih mislijo predstavit???

 • Vztrajnik

  Narod naj še kar spi naprej. Vsake stvari je enkrat konec, vprašanje na kakšen način.
  Duhec, ko si toliko seznanjen glede na tvoje komentarje predvsem desno usmerjenih , tudi ti delaš kazenski prekršek ker ne prijaviš ko toliko veš, da lahko daješ take komentarje.

  • Duhec

   Žal, brcaš v temo… z vsem so seznanjeni. Tud s tem, da jih je 95% koruptivnih… veš, jst ne govorim in ne pišem na pamet. Vedno mam priče in dokaze.

   • avtohtoni neandartalec

    Poligraf, a to je tisto, ko se napneš kot da boš prdnil in zapiska?

 • Krtača17

  Naj ugibam…………..Tomaž Majer……..

  • Duhec

   Hahaha… nikol ne veš.

 • Duhec

  Normalno, da s takimi policaji na sodišču vse pade v vodo… pa skorumpirani tožilci in sodniki gor al pa dol.

  • Osti jarej

   ….z eno besedo…kamor oko nese,mafijska država….kje drugje se pa mafiozoti lahko prišunjajo v politiko ,na najvišje položaje,v gospodarstvo v državni lasti…..razen v kalabriji,na siciliji in v črnigori,ter srbiji in kosovu…aajjaa,ter v rusiji..v butnskaliji se celo s tapravimi imeni prijavljajo v hotele….

   • Duhec

    Hahaha…. smo kr na prvem mestu, brez konkurence.

 • Olga

  Policisti z besedo na dan, ne dovolite, da vas ponižujejo! Spomnim se arogantnega Cmerarjeve odnosa do vas v času najhujše migrantske krize, ko so popolnoma nezakonito odprli Šengensko mejo!

 • Martin Herman

  Vnuk člana zveze NOB občine Domžale, odleteli kriminalist Gregor Makovec je več kot 10 let nemoteno preko mreže svojih dilerjev preprodajal zaplenjeno drogo, izsiljeval, kriminalcem izdajal podatke o zaupnih akcijah (v zameno za plačilo), prikrival zaseženo gotovino ob hišnih preiskavah itd.

  Njegov prijatelj Sebastjan Colarič, je maja prejšnje leto iz ljubosumja s puško v srce ustrelil svoje takratno dekle. Med čiščenjem puške je POMOTOMA nameril v njeno srce in USTRELIL (varna smer, naboj v cevi,..). Sorodstvene vezi na MNZ so poskrbele tudi zanj, zato je danes na prostosti.

  Samo dva primera iz prejšnjega leta,

 • Iza Demos

  Dajmo podpišimo se! Z dokazi na dan. Pa ne, da je tudi vam več do vaših riti kot do demokratične SLO.

  Razkrijte se ali pa utihnite. Zberite pogum in se povežite z Odborom 2014.

  • komar marko

   ali tako kot pri PATRIJI! Sam še sudije rabimo in smo končali!

 • Kučko pod pručko

  Čeprav je velik le za dober palec,
  iz Murgel on pogubne zgodbe vodi,
  zato na koncu njemu ljudstvo sodi,
  za nas bo vedno le veleizdajalec.

 • dr Janez Sveti

  Napačen naslov!
  Pravilen naslov:
  “Kučanova neformalna omrežja obvladujejo VSA ministrstVA!

  DR Janez Sveti genij

 • xtc

  In tepčki se pritožijo nastavljencu ;šefa mafije;kako smešno:

 • Stajerka

  ejej……potomec…….vsaka SVINJARIJA ŠE NI kaznivo dejanje……dobi namigovanja na “nekaznivo” svinjarijo…….
  včasih se čisto resno sprašujem ali so vici o policistih res samo vici, al je vse res……zakaj niso poslali navedenega na tožilstvo in zahtevali preiskavo, vključno z ovadbami…….slišim, da policisti preko svojih 4-letnih otrok prisluškujejo v vrtcu, da bi stopili na rep tistim, ki nas ropajo je pa preveliko tveganje za lastne zadnjice……a nje, da je tak??

  • pokvarjeniSvet

   jabolko ne pade daleč od drevesa….pri Serarju se to vidi.

 • garfi

  šefic je tudi udbaš
  medtem ko obvladujejo celotno državo se gredo levaki nekakšno
  spravo brez kaznovanja zločincev

  • plamen100

   Samo trije so se zivi, ki imajo 90 let (po izjavi Leljaka v Bujici).

   • garfi

    zločin ne zastara in zaradi mene so lahko stari 150 let
    pred dvajsetimi leti so bili stari samo 70
    nikogar niso zanimali, ker je bila prednost izropanje in ugrabitev
    države
    vsi levaki so hinavci

    • plamen100

     taksno sojenjen90 letnikom bi bilo mogoce smiselno v kolikor bi bila leta 1991 narejena lustracija, tako pa verjetno npr. sodnica, ki je obravnavala Krkovica, teh treh ne bo prepoznala za krive saj razen izjav posameznikov drugih materialnih dokazov ni pa ceprav so navedeni v Leljakovi knjigi, kar pa se zdalec ni dovolj za obsodbo, se za zacetek preiskave ni dovolj ne pa za sojenje. No za Janso pa je bila dovolj ovadba ki je bila dosti manj dokazljiva vendar je tam obstajala politicna volja nelustriranih posameznikov v sodstvu. No na podlagi tega lahko ugotovisl da nihce od povojnih klavcev nikoli ne bo odgovarjal!

 • Krtača17

  A ni zanimiv da bo zdaj janša namesto 30 evrov za prostitutko zdaj plačal 6000 bratovih posojenih evrčkov. Draga ta prostitucija za ene. A so domobranske zastave že na pol droga?

  • Nata

   Kateri članek pa komentiraš ?

  • gušto

   Dej zblojenček – težko pričakovani, še mal naloži iz tvojega nabitga ruksaka . Že dolgo nisi nič .
   Kako pa tvoje zdravje?

 • Jojo

  Paranoja na visku. Vsi ki ne drzijo z kriminalcem janso so udbasi in koruptivne kucanove lutke. Dej nehite. Navadni cirkusantski portal pol resnice. Fuj fej isti ste kot komunjare…

 • cosmosjasnovidec

  Tovariš Cmerar to vse tako ali tako že od samega začetka njegovega nastopa v vlado ve tako,da iz tega ne bo nič,ker še mora premisliti.

 • plamen100

  To se v policiji dogaja ze od leta 1945, do 1991 so se posamezniki povzpenjali po partijskih zvezah od leta 91 do danes pa s klasicno korupcijo osebnih poznanstev po principu roka roko umije. Tako so vsa visja delovna mesta v policiji zasedena na opisane nacine, kjer so jih zasedli sorodniki oz hcerke in sinovi ter vnuki starih kadrov in tako je v CELOTNEM MNZ, V VSEH NJEGOVIHORGANIH IN VSEH VODSTVIH, zelo, zelo malo je tistih, ki so tja prisli zaradi postenega dela in lastne sposobnosti! Me pa cudi da so se pisci obrnili na Cerarja, ki predstavlja v tej vladi sinonim za krsenje pravne drzave in na tem podrocju sigurno prav nicesar ne bo spremenil in se manj karkoli raziskal. Temu Susanju pa prav nicesar ne bo manjkalo, z 48 leti ali tam nekje, ga bodo dali s 1700-2000 eur v pokoj, kaj se ces lepsega??? Naredili so mu celo uslugo!!!

 • plamen100

  Za red v Sloveniji je samo ena sama samcata resitev, druge ni, pa se tako si lahko razbijate glave. Resitev je ekipi, ki bi jo sestavili avstrijski preiskovalci ki bi potem pregledali komplet sistem drzavne in javne uprave v tej nasi drzavi. Drugace pa bodo vsa ta rdeca skorumpirana omrezja delovala se naprej!!!

 • Rožle

  TOLIKO O NAŠIH ZLATIH LEVIH CVETKAH..:
  **************************************

  Marmeladarji, paštetarji, plagiatorji, kleptomani, pripravljeni za dodatek,
  panamski ministri, spolni iztirjenci, metalec kahel v fasado,
  rokoborec s pralnim strojem, družinski človek s farmacevtko,
  strastni ljubitelji hišnih ljubljenčkov
  najbolj inteligentna EU komisarka vseh časov, ugrabitelji otrok, moralno etična načela….
  in še in še bi se še našlo…
  *****************************

 • Iza Demos

  A bo nova državljanska vojna? Pa naj bo. Morda pridemo iz nje pametnejši, močnejši…z vrednotami

  • Jur

   Žalostno! Del, ki se nanaša na Fanka, omenjanje osebne tragedije, je primitiven in nizkoten do konca, to pove vse o piscih! Imajo in imeli so možnost prijav, pa ne v medije, so brez jajc in popolnoma brez morale!

   • Aurelius

    Ja, sigurno, butec: imeli so in še imajo možnost prijav, katerih posledica pa bi bila le za prijavitelja, in sicer suspenz in izguba službe. Avtorji anonimke so zame ljudje z veliko poguma in z velikimi jajci (za razliko od tebe), kajti dam roko v ogenj, da se je takoj po javni objavi tega pisma začela interna preiskava o avtorjih anonimke, ki jo je sprožila marionetna ministrica po nalogu Šefica in sedaj bo vsa policija vneto iskala avtorje anonimke, namesto da bi se dokončno stopilo na prste krivcem za razmere, ki jih anonimka omenja. Ko je enkrat korupcija tako globoko zažrta v korenine sistema, kot je to pri nas v javni upravi, lahko sistem reši le korenit rez, ki bo odstranil iz sistema vse parazite !!!

 • tarantela

  Mene je strah!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!