Migrantska kriza: rekordne številke in nemiri, medijem pa omejen dostop

Foto: epa

Od začetka drugega begunskega vala je v Slovenijo vstopilo že več kot 100 tisoč tujcev. Vlaki in avtobusi vozijo ponoči in podnevi, najbolj obremenjeni pa sta še vedno območji Šentilja in Brežic. Val migrantov se tako očitno še ne bo ustavil. Zaradi preobremenjenosti pa so se v Šentilju odločili tudi, da omejijo dostop medijem. 

V državo je danes prišlo 6400 beguncev, Avstrija pa jih je sprejela več kot 7000. Sprejemne centre v Posavju praznijo, Šentilj ostaja najbolj obremenjen, tam prihaja tudi do napetosti.

V večernih urah so hrvaški organi napovedali prihod še dveh vlakov beguncev na slovensko mejo. En vlak prebežnikov pa bo še odpeljal v Avstrijo preko Jesenic. Ob 17. uri je bilo tako v nastanitvenih centrih po državi nekaj več kot 5000 ljudi, v sprejemnih pa čez 3100 beguncev.

V Špiljah na avstrijski strani za zdaj sicer še ni tehničnih zapor na meji s Slovenijo. Prav tako tudi še ni znano, kdaj jih bodo postavili, je za STA dejal tiskovni predstavnik policije avstrijske Štajerske Fritz Grundnig. Dodal je, da policija zaenkrat nima nobenih konkretnih informacij o tem, kakšne tehnične zapore naj bi postavili in kdaj.

Slovenija bo zagotovila dva tisoč sprejemnih mest
Države na balkanski migracijski poti so se danes na prvi videokonferenci kontaktnih oseb za zagotovitev učinkovitega usklajevanja v begunski krizi konkretno zavezale k zagotovitvi 12.000 sprejemnih mest od obljubljenih 50.000. Avstrija se je zavezala k zagotovitvi 5000, Srbija 3000, Hrvaška in Slovenija pa vsaka po 2000 sprejemnih mest.

To je bil prvi sestanek kontaktnih oseb, ki so jih države na balkanski migracijski poti imenovale po nedeljskem mini vrhu, da bi izboljšale medsebojno obveščanje in sodelovanje.

Postavitev začasne železniške postaje
Predstavniki občine Šentilj pa so se s predstavniki Slovenskih železnic dogovorili, da bodo v največ treh delovnih dneh uredili začasno železniško postajo bližje namestitvenemu centru za begunce v Šentilju. Begunci tako ob prihodu v Šentilj ne bodo več pešačili skozi naselje. S tem bo razbremenjen tudi promet na cestah, je za STA dejal župan Štefan Žvab.

 

V izjavi za javnost so z uprave za zaščito in reševanje sporočili, da je zaradi preobremenjenosti ljudi, ki skrbijo za delovanje centra in humanitarno pomoč v nastanitvenem centru Šentilj, dostop za novinarje omejen. V center bodo novinarji lahko vstopali vsak dan le med 10. in 11. uro. Nastanitveni centri, ki jih upravlja Civilna zaščita, pa so za javnost brez spremstva vodij popolnoma zaprti. Kapaciteta v nastanitvenem centru Šentilj je 2000 ljudi, naenkrat pa je tam nastanjenih tudi po 3250 ljudi. 

Grožnje s tožbo
Na neprimerne razmere zlasti v Rigoncah, Brežicah, Dobovi, pa tudi v Šentilju, v katerih so se znašli begunci, so danes opozorile nevladne in humanitarne organizacije v odprtem pismu premierju Miru Cerarju.

Država mora, kot navajajo v pismu, nemudoma zagotoviti dovolj ogrevanih in ustrezno sanitarno opremljenih šotorišč, ki bodo zagotavljala minimalne standarde večdnevnega čakanja na sprejem v drugih državah članicah EU. Če do sprememb ne bo prišlo, bodo preučili možnost vložitve urgentne tožbe na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Kdo vse pomaga?
Poleg policistov na terenu delujejo tudi vojaki, civilna zaščita in humanitarci. Danes je v sodelovanje pri reševanju migrantske situacije vključenih okrog 700 pripadnikov Slovenske vojske.

Prek Slovenske filantropije dnevno pri oskrbi beguncev sodeluje okoli 110 prostovoljcev, največ jih deluje v Šentilju.

Na pomoč pri prevozu beguncev je priskočil tudi Ljubljanski potniški promet (LPP). Na teren so poslali 12 voznikov in osem vozil, ki so zasedena 24 ur na dan.

B. O., STA

 • Mirkoca

  Po poročanju grških medijev je včeraj na Lezbos prispelo preko 7.000 beguncev.
  Zakaj je problem za Grško mornarico zaščititi ta otok?

  • rubec

   Zato ker bi brnenje ladij motil poležavanje tamkajšnjih lezbijk in zmotil njihov dnevni dremež.

   • dob

    rubec, naj te opozorim, da je tvoj podatek zgodovinsko netočen. Na Lesbosu namreč ni več lezbijk. Zadnji dve sta izginili z otoka okrog leta 1712.
    Baje sta ena drugo zlizali do konca.

    • pajot

     Ta je pa dobra. Če je to res,bi se šel jaz kar s kućanom lizat.

 • marta

  Ali Slovenija še ne bo zaprla prihoda vlakov z begunci iz Hrvaške ? CERAR, KAJ ČAKAŠ ??????

  Od pričetka drugega vala prišlo v Slovenijo že 94.000 oseb so poročali včeraj na STA.

  Včeraj dopoldne je v Dobovi odmeval nov incident z begunci, ki so zažigali odeje.

  Iz Dobove je proti Jesenicam krenil vlak s 650 begunci.

  Premier Cerar je napovedal, da bi vlada lahko že v kratkem zaostrila ukrepe.

  V Slovenijo je prišlo že okoli 94.000 beguncev.

  Avstrija pravi : Potrebne so tehnične zapore meje……………………….. KAJ ŠE ČAKAMO ?????? CERAR !!!!!!!! ZBUDI SE ŽE !!!!!!! Slovenski NAROD to od tebe PRIČAKUJE !!!!! Ti pa se ukvarjaš z JANŠO, ki ti želi le DOBRO in ti s svojimi skrajno DOMOLJUBNIMI IDEJAMI ŽELI POMAGAT……………….Slovencem potrpljenja zmanjkuje………………

  Od 17. oktobra je v državo Slovenijo vstopilo že več kot 94.000 beguncev. V sprejemnih in namestitvenih centrih jih je bilo sinoči, 28.10.2015 ob 18. uri nekaj več kot 5000……………. KAJ NAMERAVAŠ ???????

  Slovenija se v tej begunski krizi utaplja. prostovoljnih delavcev zmanjkuje, ker so migranti nasilni do prostovoljcev in naše Policije………………………… KAJ ŠE ČAKAŠ, DA NE UKREPAŠ????

  • čips

   Kaj čaka? Nič, ker po moje niti ne ve kaj se dogaja. Cerar je idiot, vsi mu pomenijo več kot lasten narod. Niti prodal nas ni ampak nas je podaril.

  • Peter

   Saj ukrepa. Ustanovil je Komisijo, ki bo preučila vse možne ukrepe in vladi v roku treh mesecev predlagala ukrepe. Medtem pa bodo on in 571 družbenopolitičnih delavcev nabijali po desnici, da se bo vedelo, kdo je kriv za krizo.

  • karlina

   Čaka, čaka, kot vedno pri vseh stvareh, mu morajo strici iz ozadja povedati, kaj mora storiti, to itak že vemo, Večina evropskih držav, ki so mimogrede od nas bogatejše, prirejajo shode PROTI BEGUNCEM, njihove vlade pa bodo to sigurno upoštevale, zakaj pa ne bi, saj je vendar v EU najbolj revna državica Slovenija, ki jih edina z velikim veseljem sprejema in jim daje vse potrebno od hrane naprej.

 • francelj3

  No, cmerarju je končno uspelo. Bebasti Slovenceljni so zdaj prepričani, da je za vse težave okrog migrantske invazije kriv gospod Janez Janša. Kot vedno za vse. Čestitam!

  • Blue

   točno tak. to levica že vseskozi, kar pomnim, dela.

  • karlina

   Pa saj smo že navajeni, da je za vsako stvar v tej državi, kjer so nepravilnost, vedno kriv Janez Janša, noč novega.Pametni ljudje itak vemo,da temu ni tako, da vedno širijo mržnjo in laži. Zato pa je po priljubljenosti zadnje čase pri zadnjem mestu, Mesečev Lukec pa s ščuvanjem pri vrhu, narobe svet in naša država. Ne vem kdaj bodo ljudje že končno spregledali , kaj je prav in kaj je ena velika s……a

  • Andrej Vuk

   Dragi moji tudi komentatorja spodaj. SMC je stranka desnega političnega pola. Tako da prosim. Vam je všeč ali ne, na desni strani je. Hvala.

 • Frater

  Zakon o uporabi vojske je le prvi korak… sledijo leta vojaške hunte.

  • hannibal

   Najprej mora biti ta zakon potrjen na referendumu. :D

 • dob

  v Šentilju omejili dostop novinarjem.
  Normalno, problem je treba omejiti na izvoru. Informacijo je treba preprečiti tam, kjer nastaja.

  • pokvarjeniSvet

   Edino pravilno izdajalcem in razpihovalcem rasizma proti belcem(Evropejcem) je treba omejiti dostop !! Če bi jaz bil notranji minister bi novinarje ki lažnivo poročajo lepo prijel pa nekje na samame koco na njega pa s pendrekom haraj…..

  • pokvarjeniSvet

   Edino pravilno izdajalcem in razpihovalcem rasizma proti belcem(Evropejcem) je treba omejiti dostop !! Če bi jaz bil notranji minister bi novinarje ki lažnivo poročajo lepo prijel pa nekje na samem koco na njega pa s pendrekom haraj…..

  • karlina

   Točno tako, državljani ne smemo izvedeti, kaj se v resnici dogaja v tej uboboženi in ponižni državici, že od pamtiveka.

 • Poštenje velja

  CMERASTI ZOBATEC ODSTOPI!

 • Duhec

  Mlahavi Cerar pa vse sam proučuje…. pridobiva na času kokr mu je naročila mala siva podgana iz Murgel.

  • hannibal

   mala siva podgana je naboljši opis, kar sem jih slišal :)

   • Duhec

    Ma jst Kučana ne jebem…. prav želim si, da on in njegovi zagrizejo vame.

 • centurion

  Če bi dal Janša postaviti ograjo, bi murgelparkelj že sprožil nov pok- Afera OGRAJA. Patrija je pač že ovenela.

 • hannibal

  prišlo 103 000
  odšlo 73 000
  v NC 8000
  v SC 4000
  razlika = 18 000

  Razlika med tistimi, ki so prišli in tistimi, ki so odšli dalje ali so v centrih je 18 000 ljudi. Kje se nahaja 18 000 ljudi? predvčerajšnjim je bila ta razlika 11 000, danes že 18 000. Torej se nekje akumulira 3500 ilegalcev na dan. Nekaj jih verjetno poberejo razni taksisti in zaslužkarji. Nekaj od te številke pa se nam sprehaja po notranjosti države, ali pa se na črno priseljujejo k nam. Ne vidim druge logike. Naj me kdo popravi, če se motim.

  • Duhec

   Ne motiš se…. so neznano kje.

   • hannibal

    Res je. To je en tak vzporeden črni tok. Jaz močno sumim na priseljevanje Albancev iz Kosova in Srbije k nam. Ker v Nemčiji nimajo šans za azil.

   • centurion

    Motiš se…so znano kje- v Sloveniji!

    • hannibal

     resno no. sem jaz edini, ki vsak dan sešteva in odšteva te cifre? kaj delajo novinarjo?
     stvar je v tem, da tukaj ne morejo lagati in si izmišljati, ker ti podatki so preveč javni. ne morejo si npr. izmisliti, da jih je več odšlo, ker dajejo tudi avstrijci podatke, itd.
     kaj delate novinarji? zbudite se!

  • Caesar

   18.000 ali ena okrepljena divizija teroristov. Praktično dovolj, da obvladajo slovensko vojsko in policijo skupaj. In še prihajajo in se nameščajo tja, kamor jim je ukazano. To je bodoča okupacijska vojska. Preden bosta Barbika in Cmerar dojela, bojo razorožili našo policijo in vojsko ter prevzeli oblast v državi. Ljudje se morajo začeti oboroževati, ker bojo prepuščeni sami sebi.

 • Duhec

  Slovenija bo zadnja z ograjo al pa edina brez. To bo uspeh levakov… še ena izdaja več, tud volilcev, ki jih tko vneto podpirate…. JJ je uničen na najbolj nizkoten način, ker so pač neusmiljeni…. zdej ste pa vi na vrsti. Pa sej ste bli opozorjeni…. pol je job narjen a ne??? Če si pa tko izberete, se pa to spoštuje…. pa vseen…. bog z vami.

 • Duhec

  Mogoče oprostiš (tud tega praviloma nism sposobna), pozabiš pa nikoli….. izdaja je pa na 1. mestu…. neoprostljivega in nemogočega za pozabo. A ste razumel???

 • Duhec

  Lohk si mislte s kom…. ne morte vedt, še manj dokazat…. pa tud, s tem se naj ukvarjajo Kučan&Co…. smo na kontra straneh, na isti z Janšo, ker si zasluž…. predn so se začel protesti v Mb smo bli v lobiju hotela, ime sm pozabla, desno od EU parlamenta v Bruslju, rumena fasada, edini s 5 zvezdicami…. in je blo rečeno. JJ bo padu, protesti so prodani, pojavla se bo Bratuškova za dobo enga leta, pol neka druga lutka…. trojke pa ne bo…. ker jim ni v interesu. Šolski primer izdaje…. nekoga, ki je v penziji in očitno dela na črno.

  • Tzb Lj

   Tristo…., ali si hodila v kakšno šolo? Daj napiši tako, da bo imelo rep in glavo. Nisem proti tvojim komentarjem, ampak proti njihovi nemogoči konstrukciji. Kako naj ti verjamem, ob takih razsutih mislih. Pa si menda ja ne domišljaš, da je takle razsulo misli na kakšnem višjem nivoju upovedovanja?!

   • Frajtonarca

    to se je sanjalo….zjutraj pa se je zbudila z nogo v kahli….

   • hannibal

    Daj se že enkrat izjasni, kaj nam misliš “upovedati”, no.
    Ljudje imajo pač vsak svoj stil. Ne pišemo tukaj književne slovenščine, čeprav jo kateri med nami tudi obvlada. To je pač forumski sleng. Lej, izgleda da si nov na forumih in tega nisi vajen. Svetujem ti, da se malce umiriš, kakšnih desed dni samo poste bereš in nato prispevaš kaj svojega.
    Tvoje “šimfanje” ne pomaga nikomur, sploh pa ne tvoji forumski reprutaciji.

    • Tzb Lj

     Forumski sleng si ti predpisal? Morda Novakova, Repovževa familija, Miki Miška ali kak pilot Miga 29?

     • hannibal

      Ok, izgleda da si nek psiho ali spammer. Ne bom se več ukvarjal s teboj. Ignore.

     • Tzb Lj

      Govoriš o sebi, kajpak.

     • Duhec

      Glede načina pisanja…. vpliva več faktorjev…. prvi je ta, da se vsi moji posti kopirajo (temu sm se prilagodila), drugi, da vedno zraven še neki delam in vedno o nečem še razmišljam, ki s komentiranjem nima nič skupnega. Tretji, da ne prenesem bv solate in je v mojih postih ni. Itd

     • hannibal

      Tale že tri dni samo nekaj zajebava. Daj ga ignorirat, najbolj pametno. Večji smisel je frajtonerci odgovarjat, kot njemu…

     • Tzb Lj

      Nekdo, ki se mu poleg drugih spodrsljajev zapiše še “bruseljski hlapec”, a se želi predstavljati kot nekakšen sodoben komentator, je pa res skrajno verodostojen. Sicer pa, kdo si pa domišljaš, da ste “vi”? Na internetu takih ni.

     • hannibal

      Ti skratka “izbrskavaš” revolucionarje. Fair enought, good luck kokoška.

     • Tzb Lj

      Pa jih ne zato, ker jih obožujem. To menda veš?

     • hannibal

      Ok. Še eden v vrsti rdečih spammerjev. Vsak pride z novo finto. Pridruži se ostalim trem Metelkovcem na tem portalu.
      Respect za originalnost, prvi si, pri katerem sem porabil dva dni za klasifikacijo.

     • von Rhein

      Povej ali si na nek določen način hendikepiran,omejen v gibanju,da revolucionarje iščeš po netu.Mogoče verjameš,da so samo med pisci raznih mnenj na spletu?Malo pojasni to tvojo “moralno dolžnost.Meni se zdi zanimiva.

     • Tzb Lj

      Hvala za razumljiv odgovor.

     • hibernacija

      #Zavedam pa se, da večina mojih postov ne razumem in je čist ok, da jih ne. #Toliko resnice malo kdo napiše!?

 • Frater

  Ako bi bila na oblasti koalicija SDS+Nsi, verjamem, da bi v prospektih 10+100 dobili tudi stran, ki zadeva imigrantsko vprašanje! Cerarja je situacija razgalila kot popolnoma golega in nedozorelega situaciji. Državljani si pač žele Janše, nekoga z organizacijskimi sposobnostimi, ki je zrel in moralno visokostoječ. Cerar se v njegovih čevljih opoteka kot majhen otrok v maminih salonarjih!

  • Duhec

   Ti si se pohvalu, da si naredu inteligenčni test…. v 16 min, če me spomin ne vara… in glej ta tvoj zapis….. državljani si pač želijo Janšo!!! Po čem to sklepaš, ker realnost je kontra…. večina si ga ne želi, se je opazl na volitvah, se opaz pr komentarjih, med ljudmi…. zakaj pol to pišeš??? Da provociraš, se delaš norca??? Kao nek podpornik Janše, ki mu reže vejo na kteri sedi…. kaj si pol???

   • hannibal

    Res je. Janša in njegova ekipa so bruseljski hlapci. Jaz seveda nisem levičar ali marksist, pa si ga ne želim na oblasti niti slučajno. Jaz si želim pokončne ljudi, narodno iniciativo, ki bi jo vodil na primer Aleš Primc, ali človek podobnega moralnega formata, vsekakor pa nepolitik.

    • Tzb Lj

     Sem te skužil že davno. Pa ne Primca omenjati po nemarnem.

     • hannibal

      ??

   • hannibal

    Sploh me pa še najbolj “razveseli”, ko kdo omeni NSi. Ker ti so pa dejansko “žlahtna desnica”, kot si jo je zaželela siva podgana.

  • Frajtonarca

   si me res nasmejal…..

  • hannibal

   Janša se strinja s kvotami, ki pomenijo smrt za narod. Za kvote je glasovala tudi vsa ekipa v Bruslju. Kaj nam pomaga ograja, če si jih v državo pripeljemo 10 000, ki imajo nato pravico po Fejsa zakonu do združevanja družin in se zato v nekaj mesecih obogatijo na min. 50 000 in ki se nato v petih letih razplodijo na 250 000?

   • Tzb Lj

    Tule bom pa vsebinsko repliciral. Si mar domišljaš, da je samo Nemčija dolžna pogoltniti vse te migrante? Ne bo šlo, pa če si migranti to še tako želijio. Zato te kvote. Slovenija kar suvereno prispeva k splošnemu svetovnemu sranju. BDP za en dr…., sami krediti ii tako dalje. Še dobro, da nas je tako malo, sicer bi iztirili Zemljo. To so posledice, ki si jih jaz sicer ne želim, tudi JJ zagotovo ne, a zasrali smo že veliko, treba je reševati, kolikor kdo zmore. Ne bo vedno ata kriv za naše napake.

    In moral bi razumeti, da je Cerarjeva nedržavotvornost (kot da mu mazohistično godijo vse te težave) eno, nekaj čisto drugega pa to, da se ugrizne v kislo jabolko.

    • hannibal

     No hvala bogu končno za nekaj vsebinskega s tvoje strani.

     Ne, seveda ne mislim, da bi morala Nemčija pogoltniti vse migrante. Mislim, da Nemčija ne bi smela sprejeti NITI ENEGA migranta. Ker je vsak migrant namenjen samo enemu cilju – genocidu Germanov.

     Seveda pa na to ne moremo vplivati. Nemški voditelji, od katerih niti eden ni German, so odločili, da Germane dokončno uničijo. Nekaj takega je bilo v načrtu že leta 45., ko so se cele knjige pisale, kako uničiti ves germanski narod. S sterilizacijo in podobnim. Torej, ta načrt ima neko ozadje.
     Mi na to ne moremo vplivati, to so igre in dogajanja daleč nad našim dojemanjem, kaj šele vplivom. Mi lahko zaščitimo samo sebe. Če nekdo vrši genocid nad Germani, to še ne pomeni, da mora uničiti tudi nas v tem procesu.
     Madžarom je postalo to jasno že pred letom dni. Nam se sedajle pričenja svitati, kakšen načrt je zadaj. Upam samo, da že ni prepozno.

     In čestitam za prvi vsebinski post.

     • Tzb Lj

      Ne rabim tvoje čestitke. Tudi Partija mi ni nikoli čestitala. Lp.

     • hannibal

      …tvojih čestitk…

    • 1xy

     Kvote si lahko vsi skupaj nekam zataknejo, že znotraj Nemčije imajo probleme, ker migranti sami določajo kje bodo živeli in sploh ne upoštevajo postavljenih pravil.

     • Tzb Lj

      Imamo dve resni varianti reševanja:

      TIP A.
      Cerar: Evropa, pomagaj, jaz ne znam in ne morem nič.

      TIP B.
      Ukvarjati se s kvotami, postaviti ograje (zdaj je že skrajno pozno), da te tiče lahko regularno preverimo, zdaj tacajo po travnikih in vsepovsod. S tem se je bilo možno zares ukvarjati ves čas Cerarjeve oblasti na bruseljskem parketu. Je pa zelo težavno, če si na roke delana stranka, pa tam nimaš resnih sogovornikov. Takšnih sogovornikov namreč, ki jim je veliko za lastno državo, ki so na videz egoisti, a se ravno iz tega vidi, koliko in na kakšen način je možno tudi za Slovenijo kaj razumnega narediti.

      Tako jaz mislim.

     • karlina

      Tako vsi pametni Slovenčki razmišljamo, ampak očitno nas je res zelo malo, oz. vsi ,ki živijo v prelepi Ljubljani, kjer je največ levičarjev, se sploh ne obremenjujejo z begunci, oz. nočejo vedeti, kaj se dogaja, saj begunci so tam daleč, le na Obrežju in Šentilju, pa tudi prostovoljcev iz Ljubljane je po preverjenih podatkih bore malo.

  • Duhec

   Frater…. zdej si jih nasmeju in lohk prešaltaš na Vatikan. Baje bi naj bil cilj dosežen…. a veš, da za sestavo prave ekipe rabiš največ časa, ko jo maš…. sledi organizacija in pol realizacija…. sam to steče skor samo od sebe, 90% je v ekipi in prepoznavanju…. koga nočeš.

 • maček ivan

  Se kdo spomni filma Independece day. Tam tudi osvajalci iz vesolja postavljajo svoje ladje na strateške pozicije. In potem sledi “šah, mat”.

  • Frajtonarca

   preveč filme gledaš…zate so bolj risanke…pa..to..

   • hannibal

    Tebi sem še od včeraj dolžan eno risanko, da si jo pogledaš. Spodaj desno odpri sliko, boš videl ženske, posute z apnom, v tezenskem protitankovskem rovu. Tukaj imaš Hrvate, Ustaše, ok?

    https://komunistickizlocini.wordpress.com/2015/10/07/tezno-masovna-grobnica-hrvata-preko-20-000-likvidiranih-ljudi-od-strane-partizana/

    • Frajtonarca

     kje pa si našel te slike iz bosne…verjetno nimaš pojma kje je tezno

     • hannibal
     • Frajtonarca

      aha samo 700 slovencev (domačih izdajelcev in domobrancev)
      včeraj si še lapal s številko 10.000 in o famoznem drugem jašku ki ga barbara rov sploh nima vse ostalo so na slikah sami ustaši

     • hannibal

      In zakaj v izjavi za javnost komisije za prikrita grobišča piše, da se bodo v 2016 lotili odkopa žrtev iz PRVEGA jaška, bebo marksistični?
      In ja. V Tezenskem protitankovskem rovu so sami Ustaši. Naše so namreč odpeljali v Celje na mučenje in zasliševanje, od tam pa v Hudo jamo na pobijanje. In ne samo v Hudo jamo, obstaja še en rudnik, ki bo odkopan v naslednjih letih. Tudi tam leži je okoli 10 000 ponosnih mladih Slovenk in Slovencev DOMObrancev, ki so branili domovino in bili zato pobiti od krboločnežev, ki jih zagovarjaš.

     • Frajtonarca

      kateri rudnik pa….pa ne omenjati hrastnik ali trbovlje ker ta dva bosta že kmali v celoti zasuta

     • hannibal

      Lej, nisi mi tako pomemben, da bi šel zdaj iskati ime tega drugega rudnika, ki sem ga pozabil. Ta rudnik je 10km od Hude jame. Vhod je zasut, rov poplavljen. Jašek je poševen, globok 75 metrov. V njega so pometali 7000 vrnjenih iz Vetrinja, celo vlakovno kompozicijo. Trenutno se pridobivajo soglasja za odkop.
      Če boš tečen, ti bom našel ime, podatke, slike. Za sedaj še nisi dovolj in vidim, da te samo zanima, ker si pač bebo nevedni.

 • cploger

  Čisto off-topic vprašanje – ali obstaja možnost, da komentarje nekaterih avtorjev enostavno izločiš oz. avtorja stalnih neumnih dosežkov dodaš na seznam spamerjev in tako sam pri sebi zgradiš spam filter?

  • hannibal

   Na žalost ne, hehehe. Tisto je bila samo Gustlova finta na Financah. In njegov fakju je bil svetooven. Škoda, da je financforum tako neslavno propadel zaradi navodil lastnikov iz Švedske.

   • goldhorn

    Navodila so prej kot iz Švedske prišla iz Murgel.

    • hannibal

     Ja seveda. Ampak guglaj Bonier family iz Švedske, ti so lastniki Financ. Pa saj je to vse eno in isto. Duhec ima lepo ime za njih.

  • Frajtonarca

   če nisi doniral te ne hebejo

   • Wild red duck

    Te je spet kai istospolni nabrisal ,da pišeš eumnosti?

 • cploger

  Izpoved vojakinje: Vojna v Dobovi, pretepli policista

  Iz družbenih omrežij: 21.10.2015 ob 19:20:22

  Kaj se to dogaja ne morem verjeti, Mostec pri Dobovi, danes ob 6:30h, skupina migrantov se je spravila na policista, ker je s solzilcem pošprical moškega ki je delal nered, policista so zbili na tla in ga lomili kot vrečko sena. Na pomoč mu priskočita še dva policista in vanju skoči množica ljudi, ki ju podrejo, brcajo in pljuvajo po njiju, druga dva bežita proti Dobovi.

  Zjutraj na avtu najdem sendvič in kose sira po strehi, okrog avta pa še nekaj celih sendvičev, očitno begunci niso lačni, nekateri pa za kruh nimajo!!! Pred zavojem na avtocesto stoji avto, ki mu je v vetrobransko steklo nekaj priletelo. Nekaj km više drug avto, spet razbito vetrobransko steklo, pred Drnovim na odstavnem pasu dva kombija s hrvaškimi tablicami z vsemi smerniki, zadaj pa odprta vrata in not begunci. Povsod ob avtocesti polno ljudi z vrečkami, povsod ob avtocesti in lokalni cesti ležijo smeti, begunci posedajo na dekah lih da ne na voznem pasu okrog pred Čatežem.

  Stojimo na semaforju, gledamo in možu mlad begunec nakaže z roko pištolo in z usti “bum” in se mu smeji in pokaže še sredinca. Pa to niso begunci za božjo voljo, to so teroristi, ki bodo pričeli ubijat! Strah me je, jutri se odpravljamo v Ljubljano k starim staršem, ker kaj se dogaja je nevzdržno, polovica ljudi otrok sploh ne vozi več v vrtec, jemljejo dopuste, ne upajo sami niti v trgovino in čakajo, da mož prinese kaj domov ko pride s službe. Policija miri, če bi prišlo do izgredov, bi pa policija začela bežati in pustila narod, da se brani sam!!! Vsi “begunci” fancy oblečeni, s polno denarja, z nasmehom na ustih. Na TV pa jih predstavljate kot boge in potrebne pomoči. To so živali polne denarja, ne ljudje!!! Pa kaj je to normalno, kje živimo ali bolje kaj trpimo!

  • karlina

   Mislim,da je včeraj pisalo, da so kamenjali gasilce, kamenjanja so v islamskih državah še kako vajeni, pa tudi po naravi je v njih veliko nasilja, ker na vzhodu so vojne vsakodnevni pojav, že desetletja. To je drugačna kultura, vera, običaji, vse,, kar je nam evropejcem tuje. Ja res nas je lahko strah, bi rekla in se strinjam s tabo.

   • karlina

    Mimogrede, policaji za 18. november napovedujejo stavko, a je sploh kdo pomisli.kakšen kaos lahko pričakujemo, brez njih in z migranti, ki še ne bodo nehali prihajati, kakor kaže in napovedujejo v drugih državah.

 • 1xy

  Kje je razlika, med prihodi in odhodi?
  Sicer pa niti ni pomembno, ker je to popisovanje ena velika bedarija, izguba časa in živcev!!

  Ne morem kaj, da se ne bi nasmejala ob naslednji novici:

  Sistem registracije beguncev ni učinkovit: ’80 odstotkov je rojenih 1. januarja 1995′
  Po neuradnih podatkih imajo policisti na terenu težave s sistemom registracije, saj veliko mladih migrantov za svoj datum rojstva navaja 1. januar 1995, poleg tega pa v različnih državah navajajo različna imena. Do napetosti prihaja tudi pri prevozu, včeraj so na vlaku do Šentilja potegnili ročno zavoro.

 • Duhec

  Net hinavci…. ne ukvarjajte se z mano, ker vas ne prenesem…. zame ste navadne smeti, s smetmi pa nikol v lajfu nism bla humana…. držim se načela, da si vsaka smet zasluž posebn tretma in štejejo sam rezultati. Za skupno dobro…. je bolš, da se nam poti ne križajo.

  • hibernacija

   #Zavedam pa se, da večina mojih postov ne razumem in je čist ok, da jih ne. #Naj ti bo v tolažbo, da mi tud ne!?

   • hibernacija

    Sej vem, da je lapsus, ampak prznej, da je dobro izpou!?

    • hannibal

     bolj se mi dopadeš, ko uporabljaš nemetelkovski negandža jezik. resno

     • hibernacija

      Pol ne smem pretiravat, da nou preveč simpatije!?

     • Duhec

      Šteje spoštovanje, ki ga nikol ni blo, ga ni in ne bo. Sorry…. preveč sva si različna. Kdo je bolši človek pa naj drugi sodijo.

     • hibernacija

      So, ampak nekak kr shajava v teh razlikah. No, če pravš, da maš dober spomin, pol veš, da je blo ene par štosov pod mizo. Ampak so bli namenjeni , da ni blo Ježki dolgcajt!?

     • Duhec

      Ta tvoj zapis je navadna, bedna laž…. ti napišem zakaj. Omenju si, sodeloval v debatah, lažeh o moji hčeri….. ki z Ježkom nima nič…. a veš kake spoštujem, cenim??? Ki majo jajca, nardijo in priznajo…. ostale preziram.

     • Sharkey

      O tvoji dobroti in zdravju,drugi vse vedo.Ker drek na medicinsko fakulteto nosiš.Te že študentje poznajo.

     • hannibal

      jep

    • Duhec

     Črka gor al pa dol na netu…. šteje real lajf…. izziv so mi udbovski amaterji, največje smeti v Slo. Sam a veš, da se me izogibajo…. 15 let mrež v Slo, 6 v tujini…. je nardil svoje. To golazen bi pustila, če neb vse izdal….. tko so mi pa zanimivi.

   • Duhec

    Kučan&Co vse razumejo…. to mi je dost.

  • Sharkey

   Pišeš iz stanja moči.Te nimaš.Zato se nič ne premakne.

  • prešeren

   si svoje pokazala

 • Illuminati Enlighted

  Sedaj bo zima. Naj se jih zaposli namesto da se daje brezplačna in brezpogojna pomoč (saj isto velja za naše brezposelne ali brezdomce). Po vzoru Kanade. Tam plačujejo brezdomcem in brezposelnim po 11 dolarjev za uro čiščenja snega ob javnih objektih. Tak način je najkakovostnejša pomoč vsem za delo sposobnim. Ne pa da se dolgočasijo in prejemajo pomoč za brezdelje.

  • pokvarjeniSvet

   ++++++++ tako je !

 • Tom Norris

  Če bi JJ, da postavit ograjo, bi že Karba sprožil novinarsko po poteh žice v Poljsko.

  • Frajtonarca

   zate bi bilo bolje da bi bil Chuck…potem tudi ograje ne bi rabili

 • koza

  Ampak pri vsej tej selitvi, meni ni jasno kam ji dajejo v Nemčiji, Bavarska že jamra, kako pa se tam obnašajo, kaj jim nudijo, kaj občutijo, ko pridejo v D? Kaj bodo delali tam, ker dve leti je dolga doba, da se naučijo osnov nemškega jezika, le kje je tu logika mame Merkel, kaj so ji obljubili, da je tak zafurala Evropo ali so jo prestrašili totalno, ker taka tudi zgleda zadnje čase. Ali se naj raje vprašam, kaj smo ji naredili, da nas tako sovraži?
  Pa me ne zanima teorija o rodnosti in penzijah in siljenju na vrh gospodarsko ekonomskih sil, ker te, ki uvaža, to ne zanima.

  • Illuminati Enlighted

   Kar se tiče Slovenije nas ne spoštuje nihče na svetu. Zaradi tega ker smo dovolili da je državo okupiralo javno plemstvo (marxističnega tipa) v navezi s tranzicijsko in javno mafijo. Gre za zadnjo koruptneostalinistično enklavo na svetu … in temu primeren je odnos sveta do nas. Dejansko se nas najlažje znebijo če nam vsilijo radikalni islam saj ti ne marajo brezbožnikov. Stalin, Lenin …. go to HELL!

   • karlina

    Točno tako, se podpišem pod vsem, kar si napisal, to je čista resnica, pa če nam je prav ali ne. Dokler bomo imeli na oblasti levičarje, nas bodo tako obravnavali. Zgleda, da bo to trajalo še kar dolgo, saj večini Slovencev to kar paše, očitno.

    Zaskrbljujoče pa je dejstvo, da je ZL , ki samo ščuva narod, v kateri so same zgube in nesposobneži zelo pri vrhu priljubljenosti, ni nam pomoči.

 • Marjan Gavez

  Meni pa nekaj ni jasno, če mi lahko kdo pomaga?
  29.10.2015 Do danes je prišlo v SI 102.757. Migrantov …
  V sprejemnih centrih jih je 3.701 migrantov
  V namestitvenih centrih jih je 7.862 migrantov
  Državo je zapustilo 73.563 migrantov
  Kje je 17.631 migrantov???
  Nekaj mi ni čist jasno………pri meni doma jih ni….

  • Frajtonarca

   tako delajo novinarji ne da bi prej preverili kaj so napisali…je pa za pisune znano da niso nikoli obvladali osnove matematike

  • karlina

   Nisi edina , ki ti ni jasna računica, tudi meni ni in prav zanima, kje jih skrivajo, oz. me skrbi,da bo ta razlika postajala vsak dan večja in večja.

 • Frajtonarca

  tile novinarji so pa res nadležni kot konjske muhe
  zadnji čas da jih dajo za ograjo

  • Sharkey

   Še vodo zajeziš,ne da naroda ne bi mogel.

 • tergal

  Dolfi bi hitr vse porihtov

  • Sharkey

   Novina bi v vrečki 3 lizalke prinesel.In rešil Svet.

 • Sharkey

  To bo potrebno vse po Hitlr_Junger postopku Pobit.

 • prešeren
 • prešeren

  hehehe, moderator.
  ma si ti ena budala, res
  al pa sploh ne čitaš, kaj ti tukaj narod piše

  • Sharkey

   Kaj bo čital,če je na pički.

   • prešeren

    mislim ej, res so kreteni. 1200 postov sem napisal za promet in v korist tega portala in potem me banajo, ker sem ponovno objavil nek jebeni link, ki ga je Svobodnjak objavil in je na prvi pogled samo neko pričevanje iz zgodovine.
    pizda res, in potem pričakujejo delnice
    oy vey

    • Sharkey

     Nič ni.Vredi je.

 • Miran

  “V Sloveniji več kot 100 tisoč tujcev”

  Katerih tujcev?

  • stajerc5

   Mislis “novih” 100 tisoc, plus 1 milijon od prej?

   • Miran

    Ne. Mislim teh 100 tisoč, ki jih najobjektivnejši medij navaja v naslovu tega članka.

 • John

  Res je. Treba bo popraviti. To so naši gostje.

 • prešeren

  !OPOZORILO!

  Tale portal ni v “službi resnice”.

  Tale portal je le ena nova “kontrolirana opozicija”.

  Tudi tukaj vas bodo cenzurirali, če boste napisali preveč resnice.

  • Sharkey

   Najbolji do sada.Eh,portal,ne ti.

  • Sharkey

   Pustili mu bomo zokne.Odločitev dokončna..Piss

 • Sharkey

  Ja.tri d.štiriD.3D.Fino vas jebejo.Kura,brez Sonca,v daljavo vidi.

 • Miran

  “V Sloveniji več kot 100 tisoč tujcev”

  Katerih tujcev?

 • Miran Pavličič

  Upam trditi, da je ravno M.Cerar v svoji mehkosti in nesposobnosti
  edini, ki v Sloveniji javno razdvaja in nabira politične točke z
  opletanjem.Tukaj je pa res strokovnjak, da mu ni para. Na tiskovni
  konferenci vlade je dopoldan javno govoril tudi o tem – citiram : “kot
  predsednik vlade sem pripravljen in to ponavljam z vso odgovornostjo
  storiti vse, da zavarujem slovenske interese “, namesto da bi jasno in
  glasno rekel – “kot predsednik vlade bom storil vse, da zavarujem slovenske
  interese”. Torej zakaj (ravno zaradi svoje mlahavosti in operativne
  nesposobnosti) ne prevzame objektivne odgovornosti in moralno odstopi ?
  Zato, ker kot predsednik vlade dejansko ni pripravljen, čeprav to
  ponavlja z vso odgovornostjo storiti prav vse ter odstopiti in s tem
  zavarovati slovenske interese. Če bi bil, bi jasno in glasno rekel: kot
  predsednik vlade bom odstopil in s tem storil vse, da zaščitim slovenske
  interese. Na kaj je oz bo pripravljen M.Cerar, ko bo prepozno ?
  Dejansko zapraviti državo ?

  • Sharkey

   Ni lačen in zebe ga tudi ne.Samo ni on sam.

  • stajerc5

   To o “zapraviti” lahko hitro popravis v preteklo obliko! Prepozno je bilo pa ze takrat, ko so ga zdresirane ovce izvolile. Tako imamo kot smo(ste) si naredili! Pa pri naslednjih volitvah tudi ostanite lepo na kavcu in potem simfajte v tri krasne….

  • karlina

   Saj on bi verjetno ravnal drugače, če ne bi bil marioneta gospoda Kučana in stričkov iz ozadja, ki so ga ravno zaradi tega nastavili z ustanovitvijo nove stranke, po pravici povem,da se mi včasih res smili, ker nima svoje hrbtenice, žal.

 • prešeren

  !OPOZORILO!

  Tale portal je kontrolirana opozicija. Zelo verjetno zbirajo IP vseh naivnih, ki tukaj komentirajo direktno, torej brez proxy stežnika ali TOR omrežja ali kakšne druge zaščite. Zato pazite, kaj objavljate!

  • Sharkey

   V živo je pa hudo.Moraš trenirat in se fizično pripravljat.Ni hec.Pa za Starčke.

  • Miran

   Ja in?

   • prešeren

    ne se delat butl, Miran

    • stajerc5

     Od koga imas strah? Od udbe, kgb-ja, cie, bnd, ci5-6, James Bonda ali lastne sence?

     • prešeren

      na telegrafštange fotografije iz FB limajo rdeči marksisti po LJ. jaz osebno nimam straha, ker me ne najde niti gejts niti cuklberg, pač informacija za neveden narod

     • stajerc5

      Vzel na znanje…Ampak, brez panike, menda ne bo spet kot 1945-tega in naprej…

    • Miran

     Paranoja ali žolč?

     • stajerc5

      Dobro ga je zdelalo…

  • Sharkey

   Skriješ se kvalitetno,če se mrtvega narediš.Pusti Ipeje,ker te čez okno gledamo.

   • prešeren

    heh. še lep cajt se ne mislim mrtvega delat

   • Sharkey

    Ti bo jasno.Malo bo glasno.

    • prešeren
     • Sharkey

      To sem iskal Mojster.Na Youtube so rekli,da je to avtor omaknil,ali neke avtorske finte.

     • prešeren

      nastavi si YouTube iz Izraela na Slovenijo, pa bo šlo

     • Sharkey

      Da,da.,samo po naše piše,Slovensko nema.

    • Sharkey

     Bo odvrelo.Tiho bodi.Da te glava jutri, ne boli.

     • prešeren

      daj šlomo Paja Putzl Patak odjebi

     • Sharkey

      Šah_mat.Še slepa kura zrnje najde.

     • prešeren

      ni blo težko…

     • Sharkey

      Nain.

  • Bald Eagle

   Te že imam, čefur rdeči! Bolje, da takoj izgineš iz Slovenije! Sedaj imaš priliko, da se lahko pomešaš med tvoje od tam dole in jo ucvreš iz te dežele, dokler ne bo prepozno.

  • prešeren

   na žalost se motiš. ali pa si sam provokator in se ne motiš

   • baldeagle

    Lahko postanem tvoja najhujša nočna mora. Ne boš ne pvi in tudi ne zadnji.

    • prešeren

     ampak ti si prvi, ki bi meni popušil kurac. še nikomur ni uspel ta podvig. ajd probaj, schlomo2

     • baldeagle

      Lahko ti ga samo odtrgam z tistimi čefurskimi jajci vred in brez anestezije.

     • prešeren

      zdaj, preden se vsi pošljemo u kurac mi najprej pojasni, od kdaj sem jaz ratal čefur in zakaj? vidim zgoraj, da je tudi štajerc na tej varianti. se vam je zmešalo?

     • baldeagle

      Ker uporabljaš besede, ki niso slovenske.. (pušenje) ni slovenska beseda.

     • prešeren

      sori no. ej, če si po tem zaključil, si pač napačno zaključil. kaj me napadate brez veze? deset dni se grem tu borbe s Patkom in harmoniko in sličnimi. ki se sedaj režijo. ajej

  • stajerc5

   Zdaj si ga pa tam zadel, kjer najbolj boli. Samo njega ne boli, ker jih nima!

  • baldeagle

   Glede na tvoje dvome o tem portalu, te prosim za bolj izčrpno argumentacijo tvojih trditev, ki jih navajaš v tem postu.

 • stajerc5
  • prešeren
   • stajerc5

    Majhna ideja: Zbiranje glasov- peticija, za sprejem zakona o Obveznem tedenskem plesu v parlamentu z direktnim prenosom na Nova24TV!
    Zacetek plesa obvezen za JJ-a in Palceka!!!

   • prešeren

    nimaš nič za kontra, hehe? jaz ti jih cel dan in noč lahko objavljam. eto:
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ5f7TXNV9o

    • Sharkey

     Res lepo.Priporočam.

    • stajerc5

     Kaj si ti mogoce kaj slabe volje ali imas drugacne probleme? Kaksen kontra? Ejjj, pa ne more biti res, da ves kaj je youtube, uau, zabavaj se z tvojimi vrstniki naprej…

     • prešeren

      a si ti prfuknjen al kaj? pri taroku se reče flek in kontra. z lepimi nameni sem ti poslal dobro muziko.
      pizda, pa ste res že vsi nevrotični al kaj?

     • prešeren

      so nas uspeli rdeči provokatorji skregat al kaj???

  • prešeren
 • pokvarjeniSvet

  bolje brez novinarjev kot pa novinarji, ki lažejo ali poročajo polresnice.

 • pokvarjeniSvet

  alo ljudje v Ljubljani vderite v parlament zdaj niso zastraženi pa jih nesite ven !

  • Sharkey

   Malo,še.

  • prešeren

   ja, izgleda da si res provokator

   • pokvarjeniSvet

    @prešeren ja ti pijanček boš govoril, daj natoči si še liter belega , pa idi ajat, ker nimaš pojma.

    • pokvarjeniSvet

     btw:….napiše se marš, se ti že vidi da si pijan xD

 • pokvarjeniSvet

  zahtevam da Cerar odstopi ker ZIDA ali OGRAJE še vedno ni !! medtem ko na madžarskem že nekaj časa stoji ograja.

 • pokvarjeniSvet

  Vikotrja Orbana za predsednika EU !

  • karlina

   Ni slaba ideja, ker od tega zapitega Junkerja pa res ne moremo pričakovati kakšnih pametnih rešitev , pravzaprav pa EU itak že propada in je v velikem razsulu.

 • prešeren

  TA PORTAL JE ŠEL PO DESETIH DNEVIH U KURAC. ENA ČETRTINA KOMENTATORJEV JE MARKSISTIČNIH PROVOKATORJEV, DRUGA ČETRTINA PA MARKSISTIČNIH PROVOKATORJEV, KI SE IZDAJAJO ZA DESNICO. MODERATORJI BRIŠEJO RESNICO IN BANAJO DOMOLJUBE. SKRATKA – ŠE EN LEVIČARSKI NATEG

  • Sharkey

   Svet je celi lažen.Ti iz okrogle Zemje,pa tiho bodi.

  • koza

   preberi si to, da te še bolj raz…m….. https://euobserver.com/economic/130855

  • stajerc5

   Ko bos znal celo Zdravljico na pamet, se pa oglasi spet. Pa brez “tistega” naglasa, OK?

   • prešeren

    ne seri in se skoncentriraj, na kateri strani sem jaz, ok?

  • Sharkey

   Vse Svete je včakal.Božji mir bo imel. Drugi teden.Še pogrešal nas bo.

   • karlina

    Hvala Bogu, te ne bo prav nihče pogrešal zaradi tvojega smetenja tega portala.

   • bojan batina

    fantek ne se jzit… v čem je problem?

  • karlina

   Mislim,da si v veliki zmoti, večina od nas ne misli tako, bravo še enkrat za ta portal in korajžo gospoda Urbanija, našega urednika.

   • Frajtonarca

    ti si pa z lune padla ?

  • jure

   Tudi mene izjemno moti veliko stevilo komentarjev – provokacij. Ocitno imajo ti ljudje prevec casa, ali pa so za tako komentiranje dobro plačani. Stanja pri nas ne poznam, na spodnjem linku pa si lahko pogledate kako deluje sistem novačenja/izobrazevanja/koordinacije&plačevanja takih komentatorjev v nam bivši bratski republiki

   http://www.teleprompter.rs/objavljujemo-sve-tajne-sns-botova-fotografije-uputstva-programe-telefone.html

 • Frajtonarca

  mater vola ste pa čist shebal prešerna

 • bojan batina

  His reputation is expanding faster than the universe. He once had an awkward moment, just to see how it feels. He lives vicariously through himself. His charm is so contagious, vaccines have been created for it. Years ago, he built a city out of blocks. Today, over six hundred thousand people live and work there. He is the only man to ever ace a Rorschach test. Every time he goes for a swim, dolphins appear. Alien abductors have asked him to probe them. If he were to give you directions, you’d never get lost, and you’d arrive at least 5 minutes early. His legend precedes him, the way lightning precedes thunder. His personality is so magnetic, he is unable to carry credit cards. Even his enemies list him as their emergency contact number. He never says something tastes like chicken. Not even chicken. He is..Vladimir Vladimirovič Putin.,The Most Interesting Man In The World.

 • karlina

  http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/begunke-so-se-prisiljene-prodajati-za-10-evrov
  Ta članek pove vse o tem, kašne so njihove krute navade na vzhodu, glede na to,kako jih nekateri zagovarjajo v naši državi, takšne stvari se lahko začnejo dogajati tudi pri nas,glede na to,da je med begunci največ mladih moških.

 • Vrhovnisodnik

  V EU ni dosti ZKP ( zdrave kmečke pameti). Namesto, da bi vse avtomatiziral in bi prihranili vmesnim državam skrbi in dodatno delo. Če Nemčija, ki je končni cilj emigrantov objavi, da sprejme 5000 migrantov na dan, naj se jih toliko naloži na vlak v Grčiji in v spremstvu policistov in ostalega osebja prepelje v Makedonijo, tam se zamenja lokomotiva in policisti in ostalo osebje z Makedonskim, prav tako v naslednji državi. Emigranti bi bili vseskozi na vlaku do ciljne države, simpl, kot goveja juhca in če se tega niso možni zment, naj kar jutri EU razpade.

 • karlina

  No, danes pa na kanaluA poročajo o samih incidentih z begunci, kritizirajo pa tudi vso vlado, zadnji čas.

  • 1xy

   Proplus vedno prvi začne zdraho in vedno navdušeno navijajo za nov obraz.

 • vremnov

  Jao jao… sem zdajle poslušal ministrico Vesna Györkös Žnidar na tiskovki… Dejansko naša vlada proučuje, razmišlja, se pogovarja, imajo idejo, predvidevajo,…

  Avstrija pa bo imela ograjo v roku 2 tednov. In kaj bo pol nša vlada?

  Tko kot begunska kriza. Nas je presenetilo.

  • 1xy

   In pol se čudijo, da Janša izgubi živce……vsak normalen jih izgubi, samo če jih posluša, kaj šele da mora z njimi argumentirano razpravljat…….žalost od žalosti

   • hibernacija

    Eni se ne čudmo!?

  • 1xy

   sicer pa si lahko razliko med Slovenijo in Avstrijo prebereš v mojem komentarju :)

 • 1xy

  Pred 3 urami sem se peljala v Avstrijo na Šentiljskem prehodu – novem, zgoraj, ki je dejansko AC.
  V oči sta me zbodli dve situaciji:
  1. Begunci so tekali čez AC pri prehodu, kar je še bolj sporno, so to počeli v navzočnosti policije – situacija, ko sem bila namenjena v Avstrijo. Po vrnitvi v Slovenijo, se je videlo, da je mejnih prehod dobesedno zabasan z ljudmi, saj so gruče nastanjene celo na strmi brežini med starim in novim in prehodom. Je pa res, da ni bilo več tekanja čez AC, saj je ob policistih na zunanji strani ograje bila prisotna tudi vojska.
  2. Še enkrat sem videla in doživela vso bedo in teroriziranje slovenske birokracije/države. Zaradi zaprtja starega mejnega prehoda Šentilj, sem bila primorana uporabiti nov prehod. Pravilo za prečkanje novega prehoda je slovenska in avstrijska vinjeta, ker avstrijske nimam sem se podala na prečkanje meje in s strahom čakala, ali me bodo Avstrijci oglobili za 120,00 eur.
  Kljub temu, da je cca 100 m za prehodom meje cesta zožana in jo kontrolira policija, ni bilo nobenega problema, da nimam vinjete. Samo nasmešek in kretnja, da naj nadaljujem vožnjo.
  Pa gremo veselo domov, seveda ponovno brez avstrijske vinjete, nakar prišiba na slovenski AC nadzor DARS in glej ga zlomka, na slovenski strani pa ne poznajo izrednih razmer in zmede na mejah. Uspelo mu je, da je zalotil poljaka brez vinjete in ga z modrimi lučmi prijazno zvlekel iz ceste, da ga oglobi za 350 eur!

  • leviukradlidrzavo

   In kaj zdaj pravila so zato da se jih spostuje. Tud kar se tice vinjet. Ne vidim nobenga problema v tem da policija opravlja svoje delo in ne spustijo vsega iz rok zarad migrantov. In kako ves da je Poljak dobil 350 evrov kazni? Si bla zravn? Itak da ne, vazn da loh kritiziras. Mogoce je dobil sam opozorilo s strani policaja, mogoce je bil le rutinsko preverjen….v glavnem nimas pojma in delaj taksnih zakljuckov ce jih dejansko ne poznas!

   • pajot

    Dobil opomin s strani policaja….ha,ha,ha,ha,ha…..

   • 1xy

    a ti prebiraš kaj piše, NI bil policaj, ampak DARS……..in NI moja krivda, če ne morem čez stari mejni prehod, tako kot ni Poljakova!!

  • hibernacija

   Drugič kup vinjeto, da nam prišparaš z dolgovezenjem !?

 • Ježek Teka Teka

  Ne vidim problema … 100.000 … 500.000 … Cerar je pripravljen, pa to … lol …

  • Vrhovnisodnik

   ITAQ.

 • pokvarjeniSvet

  Prav je tako, da se omeji dostop novinarjem, ki podpirajo tihotaplenje ISIS borcev.

 • Illuminati Enlighted

  Na A kanalu je bilo po poročilih da s migranti oropali in požgali eno hišo v SLO. Zakaj o tem nihče ne poroča?!

  • koza

   to je treba onemu nemškemu novinarju posredovat oz. njegovi tv hiši, ker oni so še hujši zavajalci lastnega naroda in cele evrope

 • dbitls

  Kmalu bo potrebno na odgovornost poklicati tudi nekatere medije, predvsem Pro plus (Pop tv, 24ur, A kanal), RTV Slo, Delo, Mladino, Dnevnik …., ki so poleg katastrofalne vlade najbolj odgovorni za kaos in škodo. S pristranskim poročanjem in podpiranjem islamizacije Evrope, s tem tudi Slovenije, jih vidim kot najhujše kolaborante, izdajalce Slovenije in slovencev. Prej ko slej bo prišel čas, ko bodo za to izdajstvo odgovarjali… Potrebno je samo shranjevati članke in avtorje, lastniki medijev in uredniki so tako znani.

  • hibernacija

   Kam pa!? V Rovte!?

 • dbitls

  A se ti bedaki na vladi vprašajo, koliko droge so ti migranti v tem času spravili v EU, ko jih tako veselo, brez pregledov spuščajo čez mejo????

 • južnificirana_si

  vse migrante v Ljubljano saj jim čistokrvni mešanec gradi božji hram. Tam se bodo počutili najbolje

 • jankoslav

  Nič skrbet, Cerar je pripravljen….

 • Aton

  Pa tako lepo so mediji šinfali čez Madžare, čez Hrvate, pa nobene hvaležnosti…

 • kurjač

  Vse študentske zaležane zgube,ki nasprotujejo napotitvi vojske na mejo s polnimi pooblastili, je treba zbrcat iz njihovih študentskih lukenj in brlogov (Rog, Metelkova)in nafilat z ilegalskmi migranti.Enako velja za bando 571in njihove brloge (RTV, FDV…ect….pa vse do Stožc).
  Zahtevam, da nad glavnim mestom SLOVENIJE plapola SLO zastava!!!

 • Wild red duck

  Seveda zapirajo pred javnostjo vedno bolj nasilni,umazani,z boleznimi in policijo,ki je zanič-skratka razsulo države -TO SKRIVAJO.

 • Drive smart

  Mesec nazaj sem nekje napisal, da jih boste fasali 100.000 trajnih v Slovenijo, pa so me popljuvali…

  • Drive smart

   No z migrantsko politiko se je v Italiji, na strani levičarjev, vneto in uspešno ukvarjala ministrica https://www.google.si/search?q=C%C3%A9cile+Kyenge&oq=C%C3%A9cile+Kyenge&aqs=chrome..69i57j69i60.14117j0j4&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8, ki je trenutno na podobni funkciji v evropskem parlamentu, tako, da…

   • hibernacija

    V avstriji te zadeve pa Kurtz ureja!?

    • Wild red duck

     Ja kutz proces saj veš kako to gre?
     1,2,3 in ga že ni več.

  • hibernacija

   Kaj čmo, če je mela Angela drugačne želje.!?

   • Wild red duck

    Ja in nikoli več kanclerka.

 • von Rhein

  Ampak tole pa dvigne pritisk.Nevladne in humanitarne organizacije.Dolgi gobci,lenoba in parazitsko življenje .Povejte mi nekoga,ki je opravil konkretno delo,ki ga zahteva,da ga drugi opravijo.Razmere in možnosti jih ne brigajo. Ta mularija s svojimi akcijami celo ovira hitrejše in učinkovitejše reševanje krize.

  • hibernacija

   Ta mularija, še slabši, pa so žičkarji!?

   • Frajtonarca

    da o svečkarjih ne govorim…včeraj so zopet imeli orgije pred sodiščem

   • von Rhein

    Prosim za prevod besede žičkarji. V serbo-slo slovarju ne najdem.

 • Nataša Valant

  Veste kaj, te nevladne organizacije verjetno dobivajo denar od države ? Jaz bi jim to ukinila .Kaj naredi naša Amnesty……….pa……….?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!