Bizarno: Na državni proslavi ob dnevu odhoda zadnje rdeče zvezde, so se bohotile rdeče zvezde

Foto: STA

Na včerajšnji dan smo obeleževali 25 let od tega, odkar je le nekaj minut pred polnočjo, zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade (JLA) z ladjo zapustil Slovenijo. V počastitev državnega praznika Dneva suverenosti, ki ga letos praznujemo prvič, je bila v Areni Bonifika v Kopru, organizirana državna proslava, na kateri so bili prisotni praporščaki, ki so nosili simbol rdeče zvezde, ki jih je bilo mogoče zaslediti tudi na čeladah in tankih vojakov JLA, ki so bili pred 25-imi leti premagani in izgnani iz Slovenije.

Prav paradoksalno je bilo na uradni državni proslavi zopet videti paradiranje “rdečezvezdašev,” ki s samostojno državo nimajo nič skupnega, razen to, da so bili na okupatorski strani in bili premagani s strani slovenske vojske. Prav tako je bil paradoksalen tudi govor premierja Mira Cerarja, ki je proslavo zlorabil za naštevanje političnih in ekonomskih dosežkov vlade, ki dejansko nimajo nobene zveze z njegovimi zaslugami in delom vlade.

Ljubljanski stolni župnik Jože Plut je že na ponedeljkovi sveti maši v ljubljanski stolnici opozoril na pomembnost odhoda zadnjega vojaka okupatorske armade iz Slovenije in izpostavil, da šele takrat ko zadnji vojak odide iz ozemlja ali ko sleče uniformo lahko govorimo o svobodni državi.

Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs pa je med drugim opozoril, da odhod zadnjega vojaka JLA predstavlja sklepno dejanje slovenske osamosvojitve ter dokončen prelom z nekdanjo totalitarno državo in njenimi simboli, zato je popoln paradoks, da na državni proslavi plapolajo prapori s simbolom rdeče zvezde. Takšno obnašanje pa je posebej nespoštljivo do vseh tistih, ki so za samostojnost naše države dali svoja življenja in do njihovih svojcev.

Slovenija še vedno ni potrdila resolucije EU, ki obsoja vse totalitarne režime
Kljub temu, da sta od vladavine komunizma minili že več kot dve desetletji, si Slovenija še zmeraj ne prizadeva dovolj za reševanje krivic, storjenih žrtvam in njihovim družinam. Očitno je, da trenutna vlada Mira Cerarja še vedno ne zmore potrditi resolucije, ki je bila potrjena in večinsko izglasovana iz strani Evropske unije že leta 2009, s katero je EU obsodila vse totalitarne režime.

Miro Cerar (foto: epa).

Miro Cerar (foto: epa).

Ostanki rdeče miselnosti vidni vsepovsod- tudi v vojski
Vojska JLA je odšla, njena miselnost pa je še žal vedno prisotna pri nekaterih visokih častnikih Slovenske vojske. V Slovenski vojski na najvišje pozicije tako napredujejo kadri, ki so se v času osamosvojitvene vojne borili na strani JLA in tisti, ki jim je bližje ruska vojaška doktrina kot Natova.

Med visokimi častniki SV so tisti, ki nikoli niso prestopili na slovensko stran v času osamosvojitvene vojne. Na pomembne pozicije zveze Nato v tujini pošiljamo sporne osebe, med katerimi sta npr. brigadir David Humar, ki je vojaški predstavnik pri zvezi Nato in se je v času osamosvojitvene vojne boril na strani JLA skupaj z Ratkom Mladićem in Darjo Škodnik, ki ima kartoteko bivše pripadnice tajne komunistične politične policije SDV, pa je bila kljub temu postavljena na mesto dekanje Natovega kolidža.

(Brigadir David Humar) Foto: STA

(Brigadir David Humar) Foto: STA

Slovenija se nahaja na razpotju
Slovenija se nahaja na razpotju, ko se bo morala odločiti, kakšnemu vrednotnemu okvirju bo sledila v prihodnje. Vsekakor pa je Sloveniji kot državi članici EU mesto med zahodnimi, demokratičnimi državami, ki spoštujejo človekove pravice in svoboščine in so v duhu tega prepovedale uporabo komunističnih simbolov, ki ponazarjajo sistem, pod roko katerega je umrlo preveliko število nedolžnih ljudi, ki niso bili po godu vladajočega sistema.

Poslansko vprašanje glede rdečih zvezd pa je postavil tudi poslanec SDS Branko Grims. Celotno vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

 


“Na osrednji državni proslavi ob 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije ter dneva suverenosti, ki je potekala 25. oktobra 2016 v Kopru, je bilo mogoče videti tudi številne simbole poražene JLA – rdeče zvezde –, in sicer tako na odru kot tudi na širšem prostoru prireditve.

JLA je v času vojne za Slovenijo iz letal s simbolom rdeče zvezde metala kasetne bombe ter pomorila več civilistov, tujih šoferjev kamionov na Medvedjeku, kar je vojni zločin; streljala iz tanka z rdečo zvezdo na z oznako PRESS dobro označeno civilno vozilo in umorila avstrijskega novinarja ter snemalca; streljala iz oklepnikov z rdečo zvezdo na civiliste, hiše in neoborožene civiliste v Gornji Radgoni, kar je oboje prav tako vojni zločin; in pod simbolom rdeče zvezde povzročila trpljenje in smrt še številnih drugih ljudi.

Slavljenje simbola poražene JLA na državni  proslavi ob 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA je zato nesprejemljivo, saj predstavlja v bistvu skrajno ponižanje in grobo žalitev vseh, ki smo si prizadevali za samostojno Slovenijo in vzpostavili ter tudi za ceno najhujših žrtev obranili suverenost Republike Slovenije proti agresorski vojski nekdanje JLA, ki se je borila za simbol rdeče zvezde ter ga nosila kot svoj znak.

Vladi Republike Slovenije postavljam naslednjo poslansko vprašanje: Kako Vlada Republike Slovenije opravičuje prisotnost simbola poražene JLA na državni proslavi ob 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA?”

 

N. Ž.

 • AlojzZ

  Berem: “Slovenija se nahaja na razpotju” in razmišljam, kako optimistično gleda nekdo. Tako optimistično, da niti ni napisal imena, priimka. Sicer pa je Slovenija v breznu propada. Že jutri bodo tod hodile zadekane ženske.

  • Novakec1

   Ja, z gospodarsko krizo in volitvami 2008 se je začel pospešen propad Slovenije. Kameltrajberji so pa samo turbo vklopil.

   • AlojzZ

    Že preje, že preje smo zdrsnili v brezno. Že takrat, ko je Janez rušil Lojzeta v vladi …

    • Novakec1

     A Drnovšek?

 • gušto

  “Slovenija še vedno ni potrdila resolucije EU, ki obsoja vse totalitarne režime”

  Cerar, kaj še čakaš ???

  • Anthon

   Da je mazo, pa ravno ne moremo reči, zato ne bo pljuval v lastno skledo.

 • Shalalabayzer

  To se nam dogaja zato, ker nihče ne sme misliti, ampak mora delati.

 • učko

  Ja, tako je, če so oni organizirani in sposobni, mi pa ne organizirani !!!! Janša si itak lasti monopol nad tem početjem, samo da nič ne počne. Janša zaseda prostor “monopola opozicije”, da je ne bi mogli zasesti drugi, ki bi dejansko bili močna opozicija zločinskemu rdečemu fašizmu. Raje prekopavajo kosti in se delajo tako pomembne, kot bi to početje bilo tako zelooooooo pomembno. Kreteni !!!!!!!!!

  • gušto

   učko , a ti se ga že navsezgodi nažgeš, da pol neumnosti klofaš ?

  • Nata

   Kateri kreteni ??
   Pa saj mi nismo pomembni. Pomembne pa so številne kosti !! Za zgodovino in prihodnost !

  • radames

   Ti se primitivnosti ne boš rešil vse življenje.

 • domovina mili dom

  No komunisti, pregnali in uničili ste hitlerja???? Zdaj pa v lažgošah vihrajo hitlerjeve zastave. Kaj porečete na to.
  To sedaj vi delate v obratnem redu. Upam, da ste tolk pri sebi, da razumete kaj sem hotel povedati. Mater vam vola komunističnega.

 • Vili

  Hecna zadeva. Po raziskavah javnega mnenja ima več kot 2/3 Slovencev in Slovenk pozitiven odnos do partizanov in le 10% do domobrancev. Torej? In pod katero zastavo že so se borili partizani? Če me spomin ne vara je bila na nji rdeča zvezda!

  • von Rhein

   Razlikuj.Eno so partizani,drugo so skrivači in njihovi potomci,ki jim rdeča zvezda ne pomeni nič drugega kot borba za privilegije.

   • MEFISTO

    Pravi partizani, če jih je bilo kaj, so še bolj razočarani nad rdečo zvezdo.

    • von Rhein

     Bili so,bili.

  • dež

   2/3 (67%) + 10% ne gre skupaj, ampak recimo, da prvi podatek drži.
   V anketi bi morali postaviti še 2 dodatni vprašanji. Se strinjate s poboji v Krimski jami in 70 pobitimi Romi s strani partizanov pomladi 1942, na območju Iga, ob tem da so bile prve vaške straže ustanovljene poleti 1942, bela garda jeseni 1942 in ali se strinjate z moriščem v Hudi jami, konec 2WW ?
   Na podlagi teh dveh dodatnih odgovorov se nato lahko realno oceni, kaj si ljudje mislijo o pozitivnem odnosu do NOB, KPS(J) in partizanstva nasploh.

  • FRANC3

   Ne mešaj partizanskega boja proti okupatorju z nasiljem KPS, ki ga je izvajala preko posameznih enot znotraj partizanov. To so bile že takrat zametki UDBE.

   • Anthon

    Partizanarji so uničevali samo protirevolucionarje. Okupatorja bolj po nesreči, kajti interes okupatorja je bil identičen s partizanarskim: pobiti vse demokrate in totalitarno vladati. Nobeni partizanarji niso osvobodili Slovenije. Oni so samo vkorakali na teritorij, ki se je izpraznil zaradi zmage svetovnih demokratičnih sil in preračunljivega okupatorskega pomočnika Sovjetske zveze, ki se je z okupiranjem ukvarjala že pred začetkom prave vojne. Slednje je povzročilo za demokratične Slovence skrajno neugodno (geo)politično situacijo. Zavezniki so imeli preveč dela z ukvarjanjem, kako omejiti rdeče sovjetske totalitarce, in se, žal, s težavami ljudi na tem majhnem teritoriju niso mogli ukvarjati. Če ne bi bilo partizanarstva na slovenskem ozemlju, bi zagotovo bolj pazili, kako nas puščajo v stik z rdečo Moskvo, zdaj pa so očitno zaradi množic rdečih teroristov raje zamahnili z roko.

  • Nata

   Ja, in ???

  • Anthon

   Podobno je v Severni Koreji. Propaganda od vrtca dalje pač funkcionira.

 • tzt

  Tako kot smo zbrcali zadnjega jugovojaka iz Slovenije, bo treba zbrcati tudi vse tiste z rdečimi zvezdami. Šele takrat se bo kaj premaknilo na bolje.

  Pomen te komunistične veselice na Bonifiki je začinil Masleni. Tisti kateri je blejal, da nas bo JLA tepihovala. In ta izdajalec si drzne nalivati šampanjca po grlu. Z rdečezvezdaši bo letel tja kamor spada.

 • von Rhein

  Zadržal bom misel,ki bi ponazorila moj odnos do banditov,ki so nastopali z rdečo zvezdo.Dodam samo to,da preden je odšel zadnji vojak jugo bande, se je prvi že vrnil.

  • samsara

   Veleizdajalci pa nikoli niso odšli. Še huje, poklicali so okrepitve in kotijo se kot zajci.

  • BananaNjam

   JJ je ratal alergičen na rdečo zvezdo šele v zadnjem mandatu kot predsednik vlade. Prej mu je bilo vseeno, kaj je na proslavah. Očitno ratuje dementen. Prav v sramoto mu je lahko, da je to zmogel tolerirat celih 20 let!

   • Johan

    Ti si 100% lud !

    • BananaNjam

     Ne lud, realen. Glej malo nazaj, kaj vse je naš vrli JJ počel in boš videl, da so ga zvezde prvič zmotile šele v njegovem zadnjem mandatu pred proslavo 25. junija.

  • Johan

   To pa je pravi zapis, še kar prihajajo in nas zajedajo !

 • Viktorh

  “Na državni proslavi ob dnevu odhoda zadnje rdeče zvezde, so se bohotile rdeče zvezde”

  Kaj vse si privoščijo janšisti.

  • Anthon

   Si ok?

   • Viktorh

    Da!
    Sem pa zgrožen, da njegovi fantje hodijo okoli z zastavami z zvezdo…
    Pa menda ja ne boš krivil levajzerjev, post komunistov, rdečih privilegirancev za to?

    • Anthon

     Hm, to zadnje pa res ne…..

  • marker

   Zvezda proti zvezdi, he he. A sploh vedo, kaj delajo?

 • PIA PlA

  Jugo nostalgija s pomočjo jugo mafije upravlja z nami.
  (Nek se vidi razkoš.)

  • Rožle

   (Ne može nam niko ništa …..)

  • samsara

   Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/
   Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

   Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težkocelo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

   Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Šezdaj sem.«
   MMC RTV SLO, 23. december 2015

 • dež

  Gotovo je Mirko ponosen na svoj govor pod rdečo zvezdo. Tudi malo malo žalosten verjetno, ker si ni mogel privoščiti titovke s peterokrako na glavi.

 • čips

  v državnem vrhu sedijo sami taki, ki jim samostojnost ni intimna opcija zato pa imamo zvezdo še vedno i povsod.

  • Nata

   Ja, ni njihova intimna……….je pa lahko v nasprotnem slučaju huda posledica za njih .
   Kariero so zgradili na rdečih simbolih ! Zato se jim ne bodo odpovedali !
   Za njih je važna oblast , ne rdeča zvezda .

 • Kerfatik

  ko je JJ bil premier in so ble državne proslave,niso te glivice rdeče nit pomisnle,da bi lohk zraven pršle….nevem..jaz osebno,da sem bil tam,bi prvega z rdečo zvezdo po domače povedano enkrat na gobec!!

  • antimur

   Bomo morali hoditi na takšne proslave ter deliti odpustke tem barabam po njihovih usmrajenih bučah, drugače ne gre več.

 • MEFISTO

  Ob robu včerajšnje proslave v Kopru je premier Cera izjavil.

  “Moja vera v Slovenijo je neomajna …”

  Zdi se, da je v primerjavi s Cerarjem in zaradi njega vedno več nevernikov.

  • tohuvabohu

   Jamrar veruje, da bo dobil še en mandat, hehe. Slovenci smo res naivni, a toliko pa spet ne.

 • totex39

  Lahko rečemo, da je pri nas komunizem, to nam dokazujejo skrompirani politiki, ki na kateri koli proslavi, ki jo obeležujemo ne morejo brez komunističnih jugo simbolov.

 • MEFISTO

  Pomislite, zajkaj ste lani živeli bolje kot letos in letos bolje kot boste prihodnje leto.

 • totex39

  Lažnivi Cerar je na proslavi govoril o suverenosti, kar pa v nobenem primeru ne gre skupaj z jugo komunističnimi mafijskimi simboli.

 • MEFISTO

  Pravzaprav je za slab sloves Cerarja in njegovevlade kriv Janša.

  Tako uspešno je vladal, da je v primerjavi s Cerarjem razlika očitna.

  • Anton

   itak vse je kriv Janez Janša, tudi če ima presvetli Cmerar ups Cerar drisko

   sarkazem press

  • Vera

   Ni primerjave med njima , ker je Janša spoštovan doma in v tujini , kar za Cerarja ne drži . Pogrešala sem opis osamosvojitve in odhoda JNA iz Slovenije , ter tiste posameznike , ki so za samostojnost najbolj zaslužni .Cerar zna govoriti samo to , kaj bi naj ta vlada storila, kar pa ni res . Sramota pa taka proslava , ki še bolj razdvaja slovenski narod !

  • JJ

   ….bolan komentar res….

 • Anton

  toliko o tem kdo pri nas je tisti ki namerno počne razdor med ljudmi.

 • domovina mili dom

  Etični blodež bi moral proslavo prekiniti, dokler ne umaknejo te simbole pregnane, premagane vojske.

 • antimur

  Z vsemi malikovalci bivše yuge bomo morali opraviti s silo, v nasprotnem nam ni rešitve. Ta pokvarjena drhal s Kučanom na čelu ne dojema in ne priznava demokracije, zato smo prisiljeni to kužno rano Slovenije odstraniti na drugačen, kučanistom zelo znan in priljubljen način.

 • Vztrajnik

  Država je takšna kakršen je narod.

 • Beli Sneg

  Če bivši “slovenski” in yugo oficirji niso prilezli nazaj na stolčke v slovenski vojski, so pa nastaljeni v ZZB. Zato bomo še dolgo delali za “borčevske penzije”, ker borcev z rdeče zvezdo je vedno več.

 • MEFISTO

  Mercedesova zvezda je uglednejša od rdeče zvezde, čeprav ima samo tri roglje.

 • Vera

  ” Kakšna vlada , takšna proslava ” ! Žal . Toda sram naj jih bo tiste , ki so neupravičeno sedeli v prvi vrsti !

 • cornusmas

  Torej so Milana in ostale zvezdoljubce potešili,da niso lačni odšli s proslave.

 • domovina mili dom

  Utrjuje se mi prepričanje, da so ti komunisti res debilni. Se povabijo na proslavo, ki slavi njihov propad.
  Za to pa res ni dobronamernega opravičila, pa če ga iščem z lučjo pri bele dnevu.

 • Olga

  Vsak, ki zagovarja zločince, ja zločinec! Uporaba totalitarnih simbolov, med katere spada tudi zvezda, je kaznivo dejanje!
  Predstavljajte si uporabo kljukastega križa na nemških proslavah!?

  • JJ

   …tudi pod križem oz. zaradi križa je bilo mrtvih veeeeliiiikoooo nedolžnih….a ne? Ta o kljukastem križu pa ni glih umestna no….

   • radames

    Kako ti je ob tvojem tekstu uspelo napisati “Ta o kljukastem križu pa ni glih umestna no….” (NacionalSOCIALISTIČNA nemša delavska partija – NSDAP) Socialisti k socialistom pa le sodijo, ane?
    Imaš pač dvojna merila.

    • avtohtoni neandartalec

     Svastika je simbol Atlantide, uporabljala jo je rasa Supermanov.

     • Anthon

      A kamenčke iz vesolja tudi zbiraš? Eni jih.

   • Olga

    Je umestna! Komunizm,fašizem in nacizem so zločinski totalitarni sistemi! Komunisti so Slovencem vsilili srp, kladivo in rdečo zvezdo! Pod njimi so kruto pomorili vse, ki so si drznili razmišljati kritično o režimu! Pod to navlako so Srbi z Miloševićem in JLA napadli tudi Slovenijo!

  • avtohtoni neandartalec

   Zaradi Rdeče zvezde

 • ptr

  Hanzi TV včasih tudi pozitivno preseneti, žal vse preredko. Npr. z oddajo dosje JNA, ki je bila takoj po proslavi, ponovitev bo v četrtek ob 13:30, je pa tudi že v arhivu, vsaj dokler Savić ne prevzame stvari v svoje roke. Vsekakor bi priporočil, če lahko prostovoljci varujejo Areha pred skrajneži, da se mu ne ponovi Petek.

  Aja, še to, ministrstvo za zdravje opozarja, da lahko ogled dokumentarca pusti hude posledice pri rdečkarjih!

  • Anthon

   Link ne dela.

   • ptr

    Popravil.

    • Anthon

     Ravnokar končal z gledanjem. Dober dokumntarec. Za Hanzi TV je jako čudno, da so predvajali.

    • radames

     Tole mi napiše na linku:

     Posnetek z izbranim ID-jem ne obstaja.

     • ptr

      Kaže, da link nonstop spreminjajo. V MMC iskalniku začni tipkati “dosje JLA”, pa ti bo hitro namignil na pravo oddajo.

 • odzunaj

  Začetek Novega leta 2017 naj prinese odstranitev spomenikov Kidriču in vseh podobnih revolucionarnih spomenikov, naj prinese prekrstitev sedanjega ogromnega spomenika revolucije na u največjem trgu v Ljubljani v Spomenik posvečen vsem žrtvam vojn in komunistične revolucije.

  Sledijo nove volitve in razvojni preobrat Slovenije v svobodno demokratično in pravno državo !!!

  • avtohtoni neandartalec

   Izenačitev okupatorja z domoljubi, uporniki in borci za svobodo, nikoli se je bo zgodilo, če se bo upam, da bo kdo na nas vrgel atomsko bombo.

 • Mojca pokraculja

  Ne bomo se rešili rdeče zvezde, še dolgo ne. Naj nekdo predlaga zakon o prepovedi vseh komunističnih in socialističnih strank, če ne gre niti s potrditvijo evropske obsodbe vseh treh “izmov”. To bi imeli zabavo, kaj vse bi vladajoči ” nakvakali” v obrambo “rdeče zvezde”.
  Sicer pa, Italija je leta 1952 sprejela zakon o prepovedi fašističnih strank !!! Toliko ob današnjem Pahorjevem obisku “Doberdoba”. Edini, ki bi tam moral biti je Boris Pahor, ki ga Italijani izjemno spoštujejo, naša politika in država pa ga zlorablja za svojo reklamo.

  • avtohtoni neandartalec

   Se strinjam, naj poskusijo pripraviti tak zakon, šele s strokovno debato bo ovržen, Rdeča zvezda pa bo enakopravno zasedla svoje mesto med častnimi simboli, ki se lahko uradno uporabljajo v Sloveniji. Dokler ni jasno, se lahko nacisti, fašisti in ustaši pač norca delajo in celo vsiljujejo svoje demonske simbole, s katerimi bi radi spreminjali zgodovino in ume naroda.

   • Mojca pokraculja

    Očitno me nisi razumel, oziroma nočeš razumeti in spet vlečeš na svoj mlin. Rdeča zvezda častno mesto ? Kdo te je pa nafopal, da je simbol boja za svobodo in proti fašizmu ? A Stalinovemu ?

 • Anton

  leta 2016 je pri nas zabeleženo kar cca 14000 prejemnikov borčovske pokojnine,da ne govorimo o vseh ugodnostih, katerih sod eležni ti “borci.” prosil bi novo24tv, da naredi malce bolj poglobljeno analizo o tej tematiki, hvala.

  • totex39

   Vau, grozno vedno več jih imamo, a to so že oni ko so bili še v plenicah in še ne rojeni.

   • Anton

    stem se jaz nebi hecal

    • totex39

     Anton, o teh stvareh se ne hecam imam dve sosedi ko prejemata borčevsko pokojnino po možu med njima je bilo dvajset let in še več razlike.

 • MEFISTO

  Če ubiješ enega človeka, je tako, kot bi pobil vse ljudi.

  in tovariš Tito je pod rdečo zvezdo dal pobiti skoraj 1.200.000 ljudi.

  • avtohtoni neandartalec

   Če ubijes človeka, je lahko to tudi nesreča, menda,ne boš trdil, da se na naših cestah vsako leto stokrat pohije celo človeštvo. Ideologija je drek, tako se lahko menijo samo sledilci znotraj svoje sekte, ostali moramo biti bolj praktični in prizemljeni.

 • radames

  “…paradiranje “rdečezvezdašev,””

  Rdečezvedašev je srbizem. Po slovensko bi rekli rdečezvezdarjev. Kdaj boste začeli v medijih pisati po slovensko, ne pa po srbsko? In to v takem članku!!!!!!

  Edit
  Hanibal lector, na pomoč!

  • MEFISTO

   Tudi beseda udbaš je srbizem.

   Toda, jaz jih tako zaničujem, da niso vredni knjižne izreke.

   • radames

    Žal mi je! Slovenski jezik je eden temeljev slovenstva. V medijih je treba pisati in govoriti po slovensko. Tako morajo početi novinarji! Ti pa kakor hočeš. Ti nisi važen. Novinarji pa usmerjajo javno mnenje in tudi posredno ljudi učijo slovenščine. Če je ne znajo novinarji, tudi drugi ne bodo znali slovenskega jezika, ker bodo posnemali novinarje.
    Če se ne bomo borili za svoj jezik, bomo postali Balkanci, Srbi, Hrvati itd. Al pa Angleži.

    • Slovenec 33

     Ne vem, kdo je tebi prilepil naziv “Slovenec”. Ga ne zaslužiš.
     Novinar ni slovenska beseda, ampak srbizem
     Časnikar, bi bil bolj primeren naziv.

     • radames

      Zdej ste se začel loviti na malenkosti. Natančno po načelu, da je treba tistega, ki na kaj opozarja, ubiti.
      Dobronamernost pri rabi našega jezika je zasmehovana od samih Slovencev. Neverjetno!!!!

      Mene ne briga, kako pišete na forumu. Mene briga, kako pišejo NOVINARJI!!!!

     • avtohtoni neandartalec

      Mene celo to ne moti, tudi novinar ima lahko svoj karakter, strokovni članki in državne objave pa morajo biti pisani v brezhibni Slovenščini, ker jezik je njihova identiteta.

     • von Rhein

      Za neslovensko besedo novinar imam še nekaj rezervnih.Najpogosteje uporabim naziv…pisun.Kaj pa reporter?

     • Anthon

      Novinar je že udomačena beseda in je zdaj nevtralna. Ni čistega jezika na svetu, ves čas prevzemamo in udomačujemo. Prepovedati ali vsaj usmerjati kakšen izraz je smiselno na začetku, kasneje pa ne. Ne vem, kje so bili ljudje pred 50 leti, ko se je (o času govorim na pamet) to zelo forsiralo. Osnova dobrega jezikoslovja je tudi natančno spoznati življenje besed. Na roke delane besede običajno delajo idioti, neizživeti totalitarci, resna stroka zagotovo ne. Stroka zna predlagati, ni pa vedno uspešna. V bolni državi še kaj drugega ne funkcionira, kaj šele jezikoslovje.

  • tohuvabohu

   Kako pa se po slovensko reče nogometaš?

   • von Rhein

    Žogoporivač.

    • tohuvabohu

     Ne vem, ne vem. Slovenski časnikarji žogi po novem rečejo okroglo usnje.

     • von Rhein

      Ja,tako nekako. Spretno mu je porinil okroglo usnje med nogami v mrežo(fussball).Ali Okroglo usnje se je odbilo od obroča in …
      Dolgo že nisem poslušal slovenskih prenašalcev športnega dogodka.Zato imam sat tv.

     • tohuvabohu

      Sapienti sat?

     • tohuvabohu

      Večina jih reče med nogama.

    • tohuvabohu

     Če je merilo Andrej Stare, ki vedno reče “prosti udarec”, bi bilo bolj ustrezno žogoudarnik, žogomlat ali žogomahnič.

     • von Rhein

      Aha,spomnil si me…prosti udarec s kota.

   • radames

    žogobrcar -)))))
    košarkar (košarkaš)
    udbovec (udbaš)
    oznovec (oznaš???)    • tohuvabohu

     Nimam lastnega jezika, moj jezik je slovenščina.

    • MEFISTO

     Tisti, ki na nogometnem igrišču muči žogo, je žogomučitelj.

   • Anthon

    Hm, ni vse zlato, kar se sveti. Torej, nogometaš ni iz iste vreče.

   • MEFISTO

    Te besede ni v slovensjkem pravopisu, ker je nogomet prihajal in še prihaja iz zaostalih balkanskih držav.

   • macon

    Nogometar ali nogometnik, ne morem se odločiti. :)

 • Anonimni_Profesor

  Rdeča zvezda je znak okupacije slovenskega naroda. Nosili so jo vojaki sovražne JLA in komunistični oficirji, ki so jih nagnali v boj zoper Slovence.

  Rdečo zvezdo so nosili boljševiki med drugo svetovno vojno, ki so se borili za to, da bo slovenski narod okupiran po njihovem krvavem totalitarnem sistemu!

  • avtohtoni neandartalec

   Temu se reče paralelno vesolje, mi živimo pa v drugačni realnosti.

 • samsara

  Kolikor vem, v Sloveniji obstaja nek zakon o uporabi državnih simbolov in prepoved uporabe tujih.
  Morda pa za prve med enakimi, tovariše udbokomuniste velja izjema?

  • avtohtoni neandartalec

   Rdeča zvezda je imterjacionalni simbol boja za svobodo in proti fašizmu, samo pešcici držav, ki so jo prepovedale, se prikazujejo zli demoni, itak gre samo za zahojene in zavožene džamajerije, ki jih nihče na svetu ne jemlje resno in jimajo nikakršnega vpliva na mednarodno politiko, razen da se jih vsi načelno izogibajo, ker so taki zarukani naciji. Lahko se jim lridružimo, zakaj pa ne, saj tja spadamo.

   Amerika, Anglija, Francija,… nihče od teh je ni prepovedal, če je bila pa Rdeča zvezda njihov zaveznik, brez katerega ne bi zmagali.

 • samsara

  Dokler takšno šopirjenje z komunističnimi simboli in tujo, bivšo jugoslovansko zastavo ne bo dejansko kaznivo, so vse državne proslave brezpredmetne. Pesek v oči, že sicer kratkovidnih množic.

  • avtohtoni neandartalec

   Torej nikoli, ker pri nas simboli boja proti fašizmu in upora prori okupatorjem ne bodo nikoli prepovedani, žal.

 • Slovenec 33

  Slovenske dežele so bile z odhodom okupacijske armade le navidezno osvobojene.
  Stanje na proslavi je prikazalo, da je bila ta osamosvojitev res le navidezna in se okupacija nadaljuje
  kar poglejte si —

  – na proslavi okupacijske zvezde
  – ob vpadnici skozi Trnovo vas okupacijska zvezda spremlja na balkonu
  – na ljubljanskem gradu ni državne zastave
  – vladajoče ekipe skrbijo za nadaljevanje okupacije (parlament, vlada, sodstvo) s tem, da zatirajo vse kar je slovenskega (malice za otroke v šolah, izrivanje slovenskega jezika iz javnega življenja in izobraževanja, ter norčevanje iz slovenskga jezika na vseh možnih pozicijah)

  – usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma uči nedomoljubje, kar tudi omogoča nadaljevanje okupacije

  – vladjaoče strukture vabijo v slovenske dežele nove okupatorje, tiste, ki plačujejo davke pa obremenjujejo z novimi davščinami, da lahko financirajo prihod dezerterjev in kašen terorist je tudi vmes. Velik delež davkoplačevalcev pa tudi zaradi tega živi pod pragom revščine.

  • avtohtoni neandartalec

   Simbolov ljudje ne maramo ker me pomenijo nič dobrega, saj tudi krščanskih križev ni oovsod, pa Srpa in Kladiva tudi ne, ki je bil glavni simbol komunizma, rdeča svastika takorekoč.
   Vtaknite si to gnilo državo v rit.

 • Osti jarej

  a veste ,kaj je bizarno?…da praznujete odhod zadnjega vojaka z rdečo zvezdo na kapi….na našem pragu se pa poca 3.svetovna vojna

  • avtohtoni neandartalec

   Naborniki, to so bili otroci iz cele Jugoslavije, ki so pri nas služili obvezni vojaški rok, oficirjev je bilo zelo malo in se tudi niso umikali skupaj z vojaki.
   Tudi ostale republike so izgnale vojsko, ampak samo nabornike iz Slovenije, oni seveda ne praznujejo dan, ko se je še zadnji Slovenski vojak umaknil iz njihove domovine, samo pri nas smo tako zarukani in zavedeni.

   • dr Janez Sveti

    Seveda imamo različne poglede na zgodovinske dogodke.Se pa nebi strinjal s tabo. Nismo zavedeni in ne zarukani. Prvič v novejši zgodovini, ni NOBENEGA tujega oboroženega vojaka na ozemlju SAMOSTOJNE države Slovenije. Motiš se tudi glede častnikov JLA. Veliko se jih je odločilo, da odidejo iz Slovenije. Nekateri za vedno, nekaj pa se jih je vrnilo, saj dobijo zelo visoke pokojnine samo v Sloveniji.
    Bodimo srečni, da imamo lastno domovino in samostojno državo. Kritizirate jo pa lahko vsi, saj je demokracija. Večina se niti ne zaveda, kaj pomeni svoboda!
    DR Janez Sveti

    • MEFISTO

     V JLA ni nbilo častnikov.

     Koren besede častnik je čast.

     Te pa oficirji tako imenovane JLA niso imeli.

     Pa nič kaj ne zamerite dr. Janez, ki sveti.

     • dr Janez Sveti

      Slovenski naziv za oficirja je častnik.
      DRJanez Sveti Toporišičson

     • MEFISTO

      Častniki so častniki, oficirji pa oficirji.

      Častniki služijo v vojskah civiliziranih demokratičnih držav, oficirji pa v zaostalih vojskah samodržcev.

      Oficirji pa se delijo na aktivne oficirje in na oficirje v rezervi.

     • avtohtoni neandartalec

      Drek je isto kot govno.

     • MEFISTO

      Imaš prav.

      Tako pravilo je veljalo v odnosih med oficirji in višjimi ter visokimi oficirji, oziroma generali in celo za maršala.

     • Anthon

      Pri tebi definitivno!

     • avtohtoni neandartalec

      Sem pogledal preden sem potegnil vodo, ni nobenega dvoma, pravi drek, če sem že kdaj videl kakega, pa jih vsak dan gledam. A tebi diši po vijolicah?

     • MEFISTO

      Kadar smo njega dni srečevali pijane in povaljane oficirje, smo vedno rekli prekleta banda oficirska.

      Častniki pa niso banda, ker so častni ljudje, kar je oficirjem mnjkalo poleg še marsičesa drugega.

     • avtohtoni neandartalec

      Proti današnjim Slovenskim oficirjem, so bili častni in si zaslužijo več spoštovanja.

     • MEFISTO

      Kako se boš šele razburjal, če ti povem, da to velja tudi za višje oficirje v rezervi.

     • Anthon

      Ko so streljali s hribovja na sarajevsko tržnico, še prav posebno! Pa tudi na Dubrovnik. Res ni razloga, da te Nova24 tolerira. Inteligenten in človeško empatičen provokator ima nekakšen smisel, tole pa je mazohistično prebirati.

     • avtohtoni neandartalec

      J* se meni za tisti vaš Dubrovnik, čudno je le, ds leži tisto črevo potegnjeno ob celi bosanski meji, mogoče bi bili Dubrovčani raje pod Republiko Srbsko, muslimanskim kalifatom ali Črno goro. Kdo pravi, da tam živijo sami Hrvati, lahko se jim zgodi še Krim.

    • avtohtoni neandartalec

     Po tej logiki, je tudi Nato okupatorska vojska, za Irak, Afganistan, Libijo ali Kosovo nedvomno.
     Kaj potem slavijo, če so se tuji vojaki sprehajali sem in tja, ta datum je bil samo umik vojaškega sistema, ki ga do danes skušamo nadomestiti z novim, pa seveda ne moremo, nimamo za burek. Zakaj jim ne bi plačevali penzij, če so bili pa naša vojska, JLA ni nikoli izvedla invazije, po izmsti logiki tudi milica dobi penzije, ki so bili prvi branik starega režima in se marsikdo ni hotel boriti proti JNA.

     Povej mi prosim zakaj ne bi vse nekdanje republike slavile dan, ko so njihovo ozemlje zapustili vsi naborniki iz tujih republik, kakšna je bistvena razlika? Pri njih so nagnali domov samo Slovence, vojska jim je pa ostala, to je resnica.

    • avtohtoni neandartalec

     Oprosti Janez, ampak ti ne veš kaj pomeni domoljub, za cigane je lahko dom kjerkoli, mi smo pa Slovenci in civilni državljani, pri nas je dom temeljna ustavna in nedotakljiva čovekova pravica, ker smo jo kot narod kršili in jo še kršimo, sploh nismo ljudje, kaj šele narod in tudi nimamo biti na kaj ponosni.

    • Viktorh

     Da, bil sem častnik JLA, san. stotnik v rezervnem sestavu.
     Častno sem služil takratni domovini.

   • MEFISTO

    Kaj ne poveš?!

  • Krtača17

   Kaj pa misliš da je namen tega Soros zionističnega trobila? Kreganje naroda.Rešitve pa nima ne ena ne druga stran. Levo in desno je pri nas samo tako iz fazona da ljudje mislijo da imajo izbiro a je nimajo. Ta šele pride.

 • Harigast

  “Pa šta, i ako se svi Slovenci pobunite, a mi vas poubijamo, neće biti
  neke velike štete za Jugoslaviju. Biće nas osam procenata manje ali
  bićemo jači.” puk. Vasiljević

 • Hribouc

  Državne shizofrenije se ne da zdraviti.
  Samo crkne lahko.
  In crknila bo.
  Takrat bo zver tulila in hropla rdečo peno.

 • avtohtoni neandartalec

  JLA je bila tudi Slovenska vojska.
  Slovenija je edina republika, ki je v celoti pregnala vojsko iz svojega ozemlja.
  Ukaz o premiku vojske na meje so izdali Hrvati, Srbi so se uprli.
  Rdeča zvezda je simbol svobode in upora proti fašizmu, zato so jo nosili prenekateri teritorialci in miličniki.

  Se pa strinjam z načelno ugotovitvijo avtorja članka, kdor meni, da je bila osamosvojitev na tak način napaka in so nas potomci nekdanjih okupatorjev zavajali, nima kaj delati na teh patetičnih proslavah, ki očitno ne bo nikoli vseslovenska. Nimaš kaj slaviti, razen začetek poraza in kalvarije, ki traja pri nas od takrat, čedalje več Slovencev je uničenih, ta država je zločinska, ne bivša republika, saj ni komunistična Slovenija napadla demokratično Slovenijo ali kako si to predstavljate.

  • MEFISTO

   Rdeča zvezda ni nikakršen simbnol boja proti tako imenovanem fašizmu, saj so bili tisti, ki so se pod ntem simbolom navidezno borili proti fašizmu sami najhujši fašisti.

   To je tudi edini fašizem, ki še traja.

   • avtohtoni neandartalec

    Zanimivo, po logiki bi morali biti hujši, ker maščevanje je vedno bolj okrutno kot napad, ampak, a so bili res hujši? Izkopavanja kažejo, da niti približno, trupla umorjenih so v glavnem cela.

    • MEFISTO

     Tako so bili plemeniti, da si pričakoval, da bodo njihove žrtve izkopali žive in pomlajene

     • avtohtoni neandartalec

      Baje so jih tlačili v jaške nazadnje še v 80′, ko bi po vzem tistem času težko govorili o nekem maščevanju, razen če jih niso tako dolgo mučili.

  • Mirko J. Komac

   JLA je bila partiska vojska KPJ (KPS)

   torej kučan nas je osvobodil od njegove stranskarske vojske in postal edini in največji osamosvojitelj ;)

   • avtohtoni neandartalec

    Pa ja no, ne gre skupaj, ta butasta sovražna vojaška propaganda nam je vsem oprala glavo, to je zdaj opera, ne pa resničnost.

 • avtohtoni neandartalec

  Niso vsi spoštovali ultimata, Hrvaški naborniki JLA se niso umakniki na Hrvaško ampak v kasarne ja Slovenskem ozemlju, ki ga do danes okupirajo, zasedli pa so tudi nuklearko, torej napad na Slovenijo še traja.

 • von Rhein

  Nekateri vojaki te jugoarmije so še danes ponosni,ker so bili statisti v filmih o Winetuju.

  • MEFISTO

   Oficirji tudi!

 • BananaNjam

  Pa kaj se vi tule zgražate nad rdečo zvezdo!?

  Tudi teritorialci so imeli pri prvem postroju rdeče zvezde. Pa dobro vemo, da so to bili isti zavedni Slovenci, ki so čez nekaj mesecev nagnali JLA čez mejo!

  https://vezjak.com/2014/12/26/koliko-retusev-zgodovine-za-koncno-enotnost/

  Še en dokaz več, da nas SDS hoče namerno deliti po našitkih na kapah in zastavah namesto, da bi sejala ponos na te iste ljudi, ki so v tem času nosili glave v torbah za samostojno Slovenijo, pa čeprav so imeli na kapi všito še rdečo zvezdo! Rdeča zvezda, za Primorce simbol osvoboditve izpod primeža fašistične Italije, gospod JJ, ni isti simbol kot kljukast križ, ki je pomenil genocid nad Slovenci!

  • MEFISTO

   Ali ti morda nadomeščaš Jova Jamnco, ki se je malo prej poslovil s tega portala?

   • avtohtoni neandartalec

    Jovo zdaj kontemplira, verjetno se bo podal na kakšno romanje in meditiral, čakal bo Boga, da,mu on pove zakaj je tako razočaran in jezen. Se delamo jmbedake ali pa res ne razumemo, je nekje v njemu še kdo, ki se trudi na plano, ker hiče razumet? Ne vemo, ne more niti on vedeti, na to pot ga lahko usmeri samo klic, ki ga bo začutil v sebi, če pa ne, mu bo nekoč še žal, ko bo vedel toliko stvari, pa ne bo imel s kom deliti svoje misli.

    • indijanka

     Hmmm..tebe je občudoval. Reci mu naj se vrne. Takrat , ko je bil deček pod čelado je bil izjemno prikupen.

     • Rožle

      A dej. dej….sej on ne gre nikamor…!

  • Olga

   Številni nemški vojaki so dokazano pomagali Slovencem pod kljukastim križem! Ali naj zato tisti, ki so bili deležni pomoči, obesijo kljukasti križ?!
   Rdeča zvezda pomeni genocid nad Slovenci! Preko 600 grobišč vam ni zadosten dokaz?! Od nemških krvnikov so ostali seznami žrtev, rdečkarji pa so te sezname po večini uničili, da bi prikrili svojo zločinsko raboto in jo pripisali nasprotni strani!
   Torej, za vas ni sprejemljiv človek, ki opozarja na zločine in genocid vaših “vzornikov” nad Slovenci!

   • avtohtoni neandartalec

    Nemci so pomagali Slovencem, ki so jim služili in za njih pobijali svoj narod, ki niso bili predvideni za preživetje pod svastiko, to si napisala. A ni to naravnost noro, da te nekdo prepriča, da je rojen iz Atlantide, da,si tudi ti iz Atlantide in Bog hoče, da,skuapj pohijeta vse, ki ne izvirajo iz Atlantide, ti jim pa vse verjameš in jih potem še ubogaš? Ne vem, meni se zdi to blazno, jaz bi se mu režal do solz, če bi mi kdo rekel, da je iz Atlantide.

   • BananaNjam

    Čakaj malo, kaj ti govoriš o Nemcih? Boš ti rekla, da so nam Nemci med 2. sv. vojno velikodušno pomagali z deportacijami iz Štajerske in Gorenjske v Srbijo, da na naših tleh ustvarijo svoj Lebensraum?!!! Da ne omenim velikodušno pobijanje talcev v celjskem Starem piskru ali pa velikodušno obešenje 100 talcev pri Frankolovem, pa velikodušno pošiljanje tisočev Slovencev v koncentracijska uničevalna taborišča?!!! Nemci in Italijani so na Slovenskem izvajali genocid! Ljudje pod rdečo zvezdo so jih pa za vedno pregnali in zmagali v 2. svetovni vojni! To je dejstvo, kot je tudi dejstvo, da so se pod rdečo zvezdo zgodili zločini – ne genocid! A si ti malo bolana na duši?!! Ljudi s takim razmišljanjem, kot je tvoje, v Nemčiji zaprejo za par let!

  • Vera

   Primorski župani so se sinoči izkazali s svojo neudeležbo na proslavi . Že vedo več kot mi , zato so mogoče upravičeno izostali ? ? ?
   SDS nas ne deli, temveč so to : SMC , DESUS, SD, ZL , Zaab itd.

   • Krtača17

    Od kdaj ste pa večina? A je jajotovih 12% zdaj večina?

    • MEFISTO

     Beseda jajo je iznajdba častitega Petrovca.

     • Vera

      In vseh komunistov, ki se Janše bojijo, kot hudič križa .

    • Vera

     ” Jajca ” ima vsak moški , zato se bojim , da so vsi moški sveta “JAJOTI ” . :)

   • BananaNjam

    Eno je biti vernik, drugo pa fundamentalist. Fundamentalist ne zna videti, da je tole z Janševo rdečo zvezdo totalna traparija. Fundamentalisti umirajo za traparije! Samo v zgodovino se malo ozri. Primerov je veliko!

    • Vera

     Jugo-simbolov več ne maramo na svojih tleh in AMEN !

     • BananaNjam

      Reci raje, da TI ne maraš. Pa Bog s teboj.

     • Vera

      Noben zaveden Slovenec ne mara ” jugo-simbolov ” , ker nas spominjajo na laži , katere smo morali poslušati skoraj vse do današnjih dni . Na 10 dnevno nepotrebno vojno , tudi ne bomo pozabili do svoje smrti ! Napadla nas je JLA , katero smo hranili vse do leta 1990 , njeni oficirji so pa zaradi nekaterih naših politikov prišli živet k nam , kjer uživajo vse priovilegije , ki si jih niso zaslužili . Končujem debato s tabo , zato mi več ne repliciraj, pa kdor koli si že !

     • BananaNjam

      Ma glej, veliko zavednih Slovencev z jugo simboli nima problemov. Imate jih le tisti, ki iščete revanšizem za poraz domobranstva v drugi vojni.

     • Vera

      Preklet naj bo vsak , ki ima ljudi rojene po letu 1925 naprej za ” domobrance ” ! Otroci , ženske , stari možaki , ki so jih pobili ob vračanju v svoje domove , niso bili domobranci ! To trdite samo ” državljani Slovenije ” , ki pri nas uživate sadove dela poštenih , delovnih Slovenk in Slovencev ! :( :( :(

     • BananaNjam

      Prekleti naj bodo domobranci, ki so nas prodali Nemcem. In prekleti naj bodo tisti partizani, ki so jih pobili po vojni.

      Oboji so bili IZDAJALCI. Prvi so izdali svoj narod, drugi pa človečnost pri postopanju z vojnimi poraženci.

 • Ros

  Slovenija bi lahko bila (in delno je) moderna, svobodna, duhovno bogata in napredna država. Komuniti nas stalno vlečejo nazaj v temačnost in mračnjaštvo druge svetovne vojne, ki se je končala pred več kot 70 leti. Greste se leto 2000 pred našim štetjem. Norost ne opiše vašega stanja.

  Večina sveta je, vsaj mentalno in duhovno, odšla naprej od te temačnosti. Te pokveke in duhovni invalidi pa še vedno želijo teror in nakradene privilegije. Ne rečem, ko so se nekateri borili za preživetje in vsakdanji kruh. A te podporniki in akterji se borijo le za svoje nepravične privilegije in pravico do terorizma.

  Dovolj je bilo. Pol jim je bilo že oproščeno. Svet je šel naprej.

  Komunisti, prekleti ste od boga in celega sveta. Kaj si še želite? Še več zla? Nihče vas ne mara. Vsi vas sovražimo. Še sami se sebe sovražite. Greste v pekel. Nehajte nas in mlade vleči s sabo.

  • avtohtoni neandartalec

   Problem je, da je komunistov pri nas kakšnih 80%, in to so tisti najbolj pokvarjeni in hudobni.
   Dobro redko kdaj zmaga, ker je zarukano.

 • MEFISTO

  V našem starodavnem mestu, ki je v in po letu 1945 videlo in izkusilo marsikaj hudega, smo imeli tudi zloglasno beznico; Pigal so ji rekli.

  Tja se je s tropom oficirjev hodil vsak dan nacejat tudi komandant garnizije tako imenovane JLA.

  Takrat so skrbne matere svoje otroke zaiprale v stanovanja, da ne bi videli, kake živali so lahko ljudje z rdečo zvezdo na kapah.

  • avtohtoni neandartalec

   Slabe matere so tja pošiljale svoje hčerke, enako kot jih danes v Avstrijo, italijo in Trumpu.

 • garfi

  imamo pravzaprav srečo, da si ostali balkanci ne želijo nove jugoslavije
  zato pa jugordečuhi navijajo za jugoslavijo kar na ozemlju Slovenije – dobesedno
  vsiljujejo manjšine in politične stranke propadle jugoslavije
  butalci naj jim omogočijo novo volilno prevaro in je tudi to možno

  • Vera

   Si mislil ” onemogočajo prevaro ” ?

 • Krtača17

  Še dobro da imamo Heinikena pa cukrčke pa cel kup peterokrakih v EU zastavi hehe.Saj se vam bo še zmešal od silne simbolike. Zvezda je pač del naše zgodovine pa prirejajte kakor hočete. Ni šahovnica. No zdaj se pa skašljajte belčki:

  • totex39

   Te zvezde v zastavah, Heinikenu in drugje izražajo drugačne simbole kot pa ta komunistična zvezda z kladivom in srpom, ki je pri nas osovražena.

   • avtohtoni neandartalec

    Zvezda ne, upor proti okupatorju ni sporen, simboli diktature delavčkov in kmetavzarjev pa.

  • radames

   Del nemške zgodovine je tudi kljukasti križ. Ne samo nemške, tudi naše, saj so nas okupirali.
   In za svetovno zgodovino je Hitler mnogo bolj važen, kot pa tito.

   • avtohtoni neandartalec

    Tako je, saj zato je svastika prepovedana, ne pa tudi njene številne mutacije, poglej si enkrat tržne znamke Laibacha ter podobnih udbaški bendov. Eni se iz njih delajo jorca, drugi jih pa resno uporabljajo in častijo, od države dobijo celo nepovratna sredstva in sodelujejo na državnih proslavah, ki te simbolike, ki jo zavrača preprosto ne pozna, bolj bolano ni kot to.

  • MEFISTO

   Tudi Hitler in Musolini sta del naše gdodovine, pa ju ne častite, čeprav sta zaslužna, da ste prevzeli oblast komunisti in čeprav ste bili in ste še slabši od obeh omenjenih.

   • komar marko

    častijo, častijo, saj med totailrizmi ni razlike, razen tega da sta prva dva bila manj kruta pa še za taborišča so se morali učiti pri tretjem! TOREJ?

    • avtohtoni neandartalec

     Nisi prebral očitno, oa zem zadnjič lepo razložil zakaj sta nacizem in fašizem posebno zavržni obliki totalitarizma, ker sta nevarna za vse narode sveta in stalno prisotna.
     Gre za posebno sorto fanatizma, ki sega izven resničnostnih okvirjev oziroma prerašča v pravo utopijo, znanstveno fantastiko v realnosti, ki lahko pogubi celo človeško vrsto. Nobena druga taka tvorba ne obstaja, tudi ti dve ne bi, če se ne bi res zgodilo, tako noro je to.
     Razmisli kaj je nacizem, neke biometrične podatke je mogoče poljuhno razvrščati in ločiti ljudi na podlagi nekih vzorcev, ki sami po sebi me pomenijo nič, smo pa vsi tako rojeni in jih ne moremo spreminjati. Mora človek zato imreti, ker po nekih brezveznih meritvah ne spada v idealno kategorijo? Očitno lahko, ker se je res zgodilo, pa se sliši nemogoče.
     Še bolj nora je na videz nedolžna oblika totalitarizma fašizem, par družin si prisvoji vse ključme položaje v državi, vse plačujejo, nastavljajo in manipulirajo, vsi delajo za peščico psihopatov, ki ulravljajo cel narod kot svoje igračke, kdor se noče igrati z njimi, ga zatirajo, smešijo, okradejo, mučijo, deložirajo, zastrupijo… čextudi to ni dovolj ali kadar so posebej razposajeni, ga pobijejo sredi ulice in umorijo, policija jih ne preiskuje, država pa se jim zahvali in jim podeli kakšno nagrado. To ni opis Pekla ampak nekaj, kar se je res zgodilo, in se lahko vedno, povsod na planetu, zato ta dva režima spadata, med posebno izrojenost, ker se celemu narodu zmeša.
     Komunizem pa ne, trdili so neumnosti, vemdar ne tudi oslarije, niso verjeli, da so iz Atlantide ali kaj takega, nastavili so veliko ljudi, moč je bila porazdeljena, živeli so preveč skromno, da bi lahko plačevali cele pokrajine in krojili usodo slehernega prebivalca, to so lahko počeli edino kot teroristična skupina, nikakor ni bilo odvisno samo od enega in tudi niso hoteli zgraditi nobenega cesarstva. Komunizem je samo oblika socializma, saj so vsi propadli in se sami razkrojili, namesto njih je nastalo še nekaj veliko bolj čudnega, zato je treba paziti, da ne mutira v nacional socializem ali fašizem, ker potem pomaga samo še deratizacija, tako se bodo pa že streznili, ko bo treba.

   • avtohtoni neandartalec

    Seveda sta del naše zgodovine, seveda ju ohčasno počastimo, saj vidiš, da neprestano pljuvamo po njima.

  • sprehajalec

   Tudi hakenkrojc je je pač del naše zgodovine.

 • MEFISTO

  Ne samo o zvezdi, tudi o srpu in kladivu bi bilo treba katero reči.

  To pa ne, ker so se komunisti v resnici vedno izogibali orodja, kajti z njim je treba delati.

  Komunistom pa delo ni nikoli dišalo.

  Gobcanje in lumparije, to je bilo tisti ta pravo.!

  • avtohtoni neandartalec

   Poglej si obris Srpa in Kladiva, kako sta prekrižana ta dva simbola diktature delavcev in kmetov, ja zgleda skoraj na las podobno eni taki obtolčeni svastiki.

   Rdeča zvezda pa ne, če bi jo prepovedali, v Evropi enostavno ne bi bilo več simbola boja za svobodo in upora proti državnem terorizmu.

   • komar marko

    in kako se naj ZVEZDA bori proti samemu sebi, če trdiš da se je ali pa se še vedno bori proti državnemu terorizmu!

    • avtohtoni neandartalec

     Saj državni terorizem je vedno enak, nikoli ni bil drugačen, meni tudi ni jasno kako ne vidijo in celo pomagajo delati samo slabo, nosijo pa Rdečo zvezdo, ki bi jih takoj utopila v žlici vode, če ji lahko. Jaz sem prvi, ki bi jim te zvezde dol potrgal, ker oni jih pa res niso vredni nositi in častiti, če se obnašajo in delajo pa isto kot nekoč okupator.
     Saj zato se lahko norca delajo, ker jih opozicija provocira na preveč inteligenten način, katarzo jočejo videti, me pa soravo, ja,vidiš, da so to v glavnem sama goveda, saj nič ne verjamejo, njim je fino in ne vidijo razloga, da jim ne bi šlo dobro še naprej, pod pogojem, da nič ne spreminjajo, deluje pač.

   • MEFISTO

    To si rekel in ostal živ.

    Vidiš, to je svoboda in demokracija.

    Za osebni ugled pa komunisti itak niste nikoli skrbeli.

 • tečnež

  Mislim ,da bo bolje,da se res preimenujemo v Slovenbananistan,to je možno samo pri nas.Res nam ni pomoči,niti bog nam ne more pomagat.

 • komar marko

  No imeli so edinstveno priložnost da bi se ponovilo leto 91. Žal niso še spregledali. Rabimo še 25 let! Takrat pa bom to doživeli. Čez drn in strn!

 • MEFISTO

  V Trbovljah ali Zagorju, pozabil sem, v katerem od obeh srečnih mest, je bil napovedan obisk tovarišev TIta in Kardelja.

  Ljudem je bilo strogo ukazano da morajo noč in dan dežurati, da bodo lahko pozdravili oba ljuba gosta.

  Nenadoma se je zaslišal šum množice in knap, ki je stanoval ob cesti, po kateri naj bi se pripeljala oba draga gosta, je planil iz postelje, pograbil z eno roko sliko Tita, z drugo pa sliko Krdelja in se razkoračen v razstrganih gatah, iz katerih mu je visel moški ponos, utrujen od knapovske večerje.
  postavil na prag.

  Skrij kurca, mu je ukazal občinski skretar partije, ki je bil v družbi nižje pozicioniranih partijskih funkcionarjev.

  Katerega, je prestrašeno vprašal knap, levega ali desnega?

  P. s.

  Zdaj me pa še vprašajte, kaj je bila kanpovska večerja.

  Kofe, pa fuku boš, je bilo na jedilniku.

  • macon

   hahahahaha :))))))))

  • Viktorh

   Stari se je v Zasavje vedno pripeljal LE Z VLAKOM.TEBE ŠE TAKRAT NI BILO NA SVETU.
   TO SI POCENI KUPIL.

   • MEFISTO

    Od železniške postaje do Delavskega doma se je pa le moral peljati z avtomobilom.

    Mar misliš, da bi tak tovariš pešačil?

    V resnici te je zmotil kurac, vendar nisi povedal, kateri, desni ali levi.

 • Beli Sneg

  Na portalu MMC izpuhtel dokumentarec Valentina Areha
  Sramota. Danes sem dvakrat gledal dokumentarec Dosje JNA, ki je bil predvajan včeraj zvečer in je bil še dosegljiv. Poslal sem link prijateljem, ki ga ne morejo odpreti in gledati. Tole je
  nekaj neverjetnega. Pisal sem že na TV in varuhu gledalcev. Seveda, ker
  je RTV gnezdo ptičkov, ki so po Smoletu, ki jih v dokumentarcu imenuje
  “dužbenopolitični delavci, ki morajo delati v smeri doktirne komunizma
  in marksizma” ni čisto citirano je pa zelo blizu. In seveda so so
  družbenopolitični delavci takoj polulali in dokumentarec umaknili iz
  arhiva, ker ni po volji strica iz ospredja, izdajalca in komunista
  Kučana.

  • avtohtoni neandartalec

   Če je od RTV, ne mislim gledati še več sovražne vojaške propagande.
   Cel svet se nam reži, s tistimi dokumentarci smo zgradili celo paralelno resničnost, Hrvati, bosanci, Srbi in Albanci sploh ne vedo več o čem sploh govorimo, njihovi dokumemtarci opisujejo čisto drugo zgodovino in se med seboj precej ujemajo, zamo naši močno izstopajo in se ne ujemajo z nobenimi dejstvi ostalih, ne balkanskih in ne tujih virov. Mi smo prava Evropska severna Koreja, mirno bi lahko začeli tudi svoj koledar, danes je pač leto 26, po Slovenskem koledarju, mogoče 27, če smo začeli šteti pred nulo.

 • MEFISTO

  Najraje vidim, če avtohtoni neandertalec, eden od nickov moža tisočerih nickov, objavlja dolge komentarje.

  On še ne ve, vam pa povem, da je tako najmanj škodljiv, ker ga nihče ne bere.

  • avtohtoni neandartalec

   Jaz po defaultu ne morem veljati za pametnega, pa če se še tako trudim, niso mi zastonj prepovedali delo.

 • MEFISTO

  Na tem portalu nas je nekaj malega pametnih komentatorjev.

  Vsi ostali so nicki moža stoterih, zdaj že tisočerih nickov.

  • janez cepec

   ne vem, kva si mislu s tem, da vas je nekaj malega pametnih komentatorjev. nakaj malega je pametnih, sam ti nis med njimi. ti si “pametn”, de ti kar škodje. taprav, ja. ena sama paranoja te je,od tvojga Petrouca

   • MEFISTO

    Vedel sem, da si cepec in da bo bruhnilo iz tebe, ki si najelitnejši nick Petrouca, ki ga sploh nisem imenoma omenil.

    Pa reci, da nisem pameten!.

    • janez cepec

     en butl navadn si

     • MEFISTO

      To si ti rekel, ki si cepec.

      Pametni mislijo drugače.

  • Viktorh


   Na tem portalu nas je nekaj malega pametnih komentatorjev.”

   Čestitam, vam, pametnim.

   • MEFISTO

    Hvala, stari znanec.

    Že od nekdaj se te z ljubeznijo spominjam, ker si bil vedno le nick svojih gospodarjev.

    • Viktorh

     …ti pa nick deseterice s svojega IP.ja

     • MEFISTO

      Četudi bi bilo res, kar praviš, bi ti vendar še vedno premočno vodil.

   • avtohtoni neandartalec

    Če bi pobili vse idiote, bi nas zelo malo ostalo.

    • željudin

     kako pa veš, da bi ti ostal ?

 • Rožle

  Sej pravim…
  Gradili smo malo Švico….nastala je pa mala Yugoslavija…..
  Lahko bi bilo ravno obratno , če bi prepustili vodit državo edinemu ,ki ga slovenski narod priznava za svojega voditelja…

  • MEFISTO

   In to je?

   • Rožle

    JJ…pa to

   • tečnež

    kučan ziher ne !

 • MEFISTO

  Veste, v udbi so bili ljudje le številke.

  Zato so nicki moža tisočerih nickov pogosto oštevlčeni.

  Recimo pravi123, umetnik123, novakec1, polo06, krtača 17 in drugi.

  Le janeza cepca ni bilo mogoče oštevilčiti, ker ne zna šteti.

  • Viktorh

   To pa ne drži.
   Jaz sem imel ime, po katerem so me imeli v evidenci.
   Ti pa si bil morda le številka.

   • MEFISTO

    Pa pravkar sem mislil nate.

    Vedel sem, da boš priskočil na pomoč janezu cepcu.

    Ti si bil velika riba, pa te niso smeli voditi v evidenci, učeni in modri Mefisto pa pri udbi ni bil vreden ne imena in ne številke.

    • Viktorh

     Da si mislil name, ti ne verjamem.
     Cepca ne maram in ga ne mislim vleči iz njegovega dreka.
     Bil sem in še vedno sem “velika riba”.

     Takšni kot si ti pa niso bili zanimivi za….ime in številko.
     Ti nisi bil spremljan, nadzorovan, ker je bilo škoda stroškov za nepomembne pajace…

     • Rožle

      Pomoje ne ve, da misliš na svojega dvojnika oziroma imitatorja …

     • MEFISTO

      Pomoje se piše narazen, torej po moje.

     • Rožle

      Evo zrihtan… po tvoje :)

     • MEFISTO

      Hotel si me ponižati, pa si le odkril, kdo je bil pomembnejši sodelavec za udbo.

      Ne razumem, zakaj dvomiš, da v povezavi s cepcem ne bi misli nate..

     • Viktorh

      Ponižuješ se sam žre dolgo.
      Očitno imaš veliko osebnostno krizo.

     • MEFISTO

      Pri tvojih težavah ti ne morem pomagati.

      Mefisto je Mefisto, Viktorh je pa ž(r)e dolgo samo nick.

     • Viktorh

      Ne morem si zamisliti, da bi ti, bednik, meni želel pomagati.

      Veš, po’bč, malo si prepotenten. Ne le, da bi ti po starosti lahko bil oče, gre za to, da si izgubil kompas, razsodnost, da si domišljaš, da le ti in samo ti lahko tu debatira. In to tako kot odgovarja tebi.
      Očitno si star, zanemarjen, odpuščen udbovec, ki sedaj hoče kompenzirati svojo travmo.
      Čas je, da se odločiš za medicinsko pomoč. Ne bi ti dajal diagnoze, očitno pa je,. da doživljaš velike travme in resnično potrebuješ pomoč.
      Motijo te vsi, ki pišejo drugače kot misliš ti, ki razmišljajo….

      Smiliš se mi, res.

     • MEFISTO

      Ponavljaš se.

      To pride z leti, saj si sam slikovito povedal, da si že zelo star.

     • Viktorh

      Še nekaj, fantič
      Ko sem nazadnje preverjal posamezne komentatorje, sem bil presenečen, ko sem ugotovil, da je iz tvojega IP-ja največ različnih nickov.
      Torej, Mefisto, pojasni nam.

     • MEFISTO

      V tekstu, fintah in podtikanjih sem spoznal dolgoletnega soborca Petrovca.

 • sunday

  lahko rečem samo ena velika sramota in podlo norčevanje iz naše osamosvojitvene vojne in samostojne države in to iz strani tistih , ki so na oblasti !!!

  • MEFISTO

   …in katere člani so bili proti osamosvojitvi.

 • Volkhv

  Srbi pač, še vedno sanjajo o Veliki Srbiji…

  • avtohtoni neandartalec

   A ni Slovenija Rdeča Hrvaška?
   Hitler je rekel, da,smo vsi skupaj zahodni balkan, lol :)

 • Adolf Hitler

  pa kaj se volk ne zbere pa jim tiste kumunajzerske krpe ne zlomijo na nihovih parzitskih komunzerskih krhlih štil jim pa zabijejo v rit

 • Adolf Hitler

  to bi bilo potrebno prijavit na vrhovno sodšče za človeko pravce genf ali pa hag

 • Adolf Hitler

  pojdite tako kod je bilo za janšo ko ste bili tam 50000 pred roško ker
  vam garantiram da se bodo posrali v svoje kumunajerske gate, samo tokrat
  dejde zdaj pred parlament pa fuknite te parazite kumunajzerske vun iz
  svinjaka ker je ljuctvo država ker če ne boste ste
  izgubljeni!!!!!!!!!!!!!!!!

 • pokvarjeniSvet

  jasno je kdo je na vrhu države in kdo stoji za njimi in jim daje podporo. poglejte moj avatar.

 • pokvarjeniSvet

  Zanimivo da se v Evropi samo kaznuje nacistični in fašistični simboli….seveda vem zakaj ne komunizem in kdo stoji za komunizmom.

  Če hočejo še naprej širiti kulturni marksizem pol ne smejo prepovedovat rdeče zvezde saj vsi ti ki so že indoktrinirani v kulturni marksizem, glavni promotorji kulturnega marksizma in kot neka paravojska.

  Sedaj so jih preobrnili v kulturni marksizem in zdaj jim bodo prepovedovali zvezdo…to nebi imelo smisel. Zato se Bruslju fučka in lovi samo nacionaliste in preprečuje njihovim strankam da zmagujejo…medtem ko se komunistične in ekstremno leve stranke vzpenjajo v Evropi s pomočjo Bruslja in ZDA.

 • baldeagle

  Ko opazujem kako zabit narod v Sloveniji javno paradira s simboli najbolj zločinskega sistema v zgodovini človeštva, zaradi katerega je umrlo daleč največje število nedolžnih ljudi, se dobesedno cel zgrozim in me oblije čustvo pravega besa. Na misel mi pridejo stvari, o katerih raje ne bom javno pisal, kaj bi storil s temi zblaznelimi idioti.

  Tega zanosa do totalitarnih simbolov s strani velikega števila tega naroda nikakor ne zmorem dojeti in nikoli ne bom. Da se najde toliko idiotov, da časti simbole in ideologijo, ki je dokazano zločinska, je zame prava groza.
  Neverjetno je, kako so komunistični zločinci oprali ljudstvu glave za tako dolgo obdobje. To je resnično nekaj neverjetnega in nerazumljivega.

 • garfi

  tako si jugokomunajzarji in levaki predstavljajo Slovenijo
  zanje je ni
  in naj bi se spravili

 • Hribouc

  Rdeči bastard je Udbokučanistan de Slovenistan in šef kupleraja, ki ga je povrgel je Milan Kučan!
  SMRDI OD NEBA DO PEKLA, kjer mu je gojišče. IZGINI, SATAN IZ SLOVENIJE. SVOBODA POJE ZA VOGALOM in potres prihaja iz Laške dežele v solzno dolino peščenih naplavin kučanizma hinavskega!

 • Novakec1

  A rumene bi bile pa v redu?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!