Bo Franjo Bobinac za “zasluge” ob izčrpavanju Gorenja postal član Rockefellerjeve Trilateralne komisije?

Foto: Nova24TV.

Predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac, že zdaj zaseda številne ugledne funkcije, a mu to ni dovolj, da ne bi skušal priti še precej dlje; če gre verjeti navedbam Bojana Požarja na njegovem blogu o političnem zakulisju Slovenije, se zdaj želi preriniti še v Trilateralno komisijo, t. i. zasebno organizacijo, ki je bila ustanovljena julija leta 1973 na pobudo zdaj že pokojnega ameriškega milijarderja Davida Rockefellerja. Komisijo sicer sestavlja približno 350 zasebnikov iz Evrope, Oceanije in Severne Amerike, njen edini predstavnik iz Slovenije pa je trenutno Marko Voljč. Ker se v Mehiki živeča zakonca Marko Voljč in Romana Voljč Kovacs umikata iz te famozne organizacije, želita za svojega naslednika v Trilateralni komisiji videti prav Bobinca. Šlo naj bi za protiuslugo, ker Bobinac že vrsto let dovoljuje njuno izčrpavanje Gorenja, kar učinkovito posredno počneta prek svoje avstrijske kadrovske agencije Dr. Pendl & Dr. Piswanger, poroča Požareport. 

Spomnimo. Zasebna organizacija Trilateralna komisija ima že od začetka uradni namen podpiranja in medsebojnega sodelovanja na področju politike in gospodarstva v smeri globalizacije. Franjo Bobinac bi z mestom v tako vplivni svetovni gospodarski organizaciji še povečal svojo politično in kadrovsko moč v Sloveniji, ni pa »trilateralka« njegov edini cilj v prihodnjih mesecih, razkriva Bojan Požar. Potegoval naj bi se namreč tudi za prestižni stolček častnega konzula kneževine Monako v Sloveniji, prav tako naj bi že lobiral za izvolitev na položaj predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, ko se izteče prvi mandat Bogdanu Gabrovcu.

Da Franjo Bobinac res “hrepeni” po funkcijah, pa Bojan Požar obrazloži s tem, da je glavni (in edini) kandidat za mesto predsednika nove “superzveze”, ki naj bi povezovala večje slovenske športne zveze (od Nogometne zveze Slovenija do Smučarske zveze Slovenija). Bobinca so za ta položaj pripravljali že več let, pobudo je namreč prvi obelodanil predsednik Hokejske zveze Slovenija Matjaž Rakovec, a je razvoj projekta dolgo časa učinkovito blokiral Janez Kocijančič.

Kot še razkriva Požareport pa je Franjo Bobinac za dosego svojih ciljev pripravljen iti tudi “prek trupel”. Izpostavlja namreč bitko za častnega konzula Kneževine Monako med Bobincem in njegovo protikandidatko Nevenko Črešnar Pergar, kjer Bobinčevi lobisti delujejo za njenim hrbtom, saj naj bi celo prepričali ministra za zunanje zadeve, Karla Erjavca, da je svojemu veleposlaniku v Parizu, Andreju Slapničarju, ki je pristojen tudi za Monako, naročil, naj v kneževino pošlje posebno pismo.

Vsebina naj bi se nanašala na občutljive teme o imenovanju častnega konzula, za katerega bi Slovenija raje videla, da postane Bobinac, kot pa Črešnar Pergarjeva. Kot še dodaja Požareport, takšen način pošiljanja pisem velja za redkega, prav tako naj bi šlo za zelo neprijetno, če ne že kar nizkotno diplomatsko opravljanje dela.

T. F.

 • luka globus

  Neverjetno kam vse te lahko par otroških hitov pripelje. Osebno bi raje videl Hajdi v Trilaterali:)

 • tarantela

  Ne vem, kako re zadeve potekajo, vendar je Bobinac dolga leta eden glavnih pri Gorenju in je v to firmo vložil veliko svojega dela. Menim, da je veliko pripomogel k uspehu Gorenja.

  • RATATA

   Ja, pa tudi centrifuga manj ruka kot leta 1969.

 • rubec

  Ker je v okvari sem pri gorenju hotel naročiti nov bobinac pa so rekli da imajo samo enega in še ta da je službeno odsoten.

  • tasilo

   A ti misliš na bobinec za pralni stroj? Ne BOSCH ga dobil.

   • Krtača17

    LENOR še danes pere cunje, razen če je res PERWOL.

   • rubec

    Naslednji bo italijanski. Dobra kvaliteta pa še Zanussit je lahek.

 • KIKI

  Zakaj bi pa naši Forumci iskali novega konzula za Monaco, saj lahko
  tja dirigirajo kar Sekolca, udbovca, ki se tam že nahaja, tako,da, tovarišem in tovarišicam
  ne bo potrebno prenašat “kufrov” sem in tja! Naše kvazi “visosti” pa počasi na DOB, je že
  skrajni čas! Podgane bežijo iz Slovenije! Polovimo jih!

 • RATATA

  Tale hrvatski maneken ima svoj delež tudi v elektro distribuciji, saj najkrajšega programa pri pomivalcu ne moreš naštimat na manj kot 70 minut.
  Moja šparovna žena vedno po preteku pol ure laufa zihrunge ven metat.

 • garfi

  ta tovarišijski kapitalist je tudi preselil tovarno tiki v srbijo
  in seveda delovna mesta

 • Franc Popndekl

  Tale bi jih moral enkrat v redu dvigniti, ne pa tako, kot ko so ga pred leti potipali mulci…

 • Janez

  Se strinjam.
  Absolutno – s spodnjimi komentatorji !

  “DOL S TOVARIŠI KAPITALIZMOM”
  Vse sprivatizirajmo – pa ?

  Kot je na TV
  LEPO REKEL – PRIZNANI GOSPODARSTVENIK IN KULTURNO VELIK, NAŠ SLOVENEC IZ ARGENTINE:” vse sprivatizirajte, pa stari ex KP, ZK in njih mladi – ne bodo – na čem – mogli parazitirati.””

  SLO DOMOLJUBNE STRANKE POZOR NA TA POMEMBNI NASTOP NAŠEGA DR. M. KREMŽARJA !
  Na
  koncu je lepo, slovensko rekel:”KORAJŽA VELJA” Najdite ta enkratni nastop! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Dr. Marko KREMŽAR – JE ZGORNJE SVETOVAL NAM SLOVNCEM IZ ARGENTINE.
   Na TV.
   V oddaji Pričevalci – se mi zdi. Za vse dolgove itd. jepovedal. Upoštevajmo ga.JANEZ KOMENDA

 • Anton

  lahko je biti uspešen v državi tej, če si NAŠ

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!