Bo Patria zastarala na vrhovnem sodišču? Že več kot eno leto “odločajo” o enostavni pritožbi

Foto: STA

Vrhovno sodišče RS tudi po letu od vložitve zahteve za varstvo zakonitosti glede zastaranja primera Patria še ni odločilo o zadevi. Višje sodišče v Ljubljani je že konec novembra 2015 zavrnilo pritožbo Janeza Janše na sklep Okrajnega sodišča v Ljubljani o zavrženju sodnega primera Patria zaradi zastaranja. Višje sodišče je prepričano, da je zastaranje v korist Janeza Janše, ne pa pravnomočna odločitev. 

Seveda gre za stari prijem levičarjev. Če primer zastara, lahko potem še leta po medijih govoriš, da je sodstvo nesposobno in ne vemo, ali je Janša kriv ali ne. Medtem ko je edina možnost v zadevi Patria oprostilna sodba, pa tega scenarija strici iz ozadja ne bodo dopustili, saj bi oprostilna sodba preveč vplivala na javno mnenje.

Tudi Vrhovno sodišče RS ne spoštuje lastnih zavez
Sodišče je razsodbo obljubljalo do 22. januarja letos. Če ne veste, smo danes že 2. februarja, razsodbe pa ni še nikjer. Vse bolj se zdi, da bo primer obležal v predalih vrhovnega sodišča do absolutnega zastaranja, kar bo sredi letošnjega leta. Zanimivo je, da sodišča za odločitev o varstvu zakonitosti o tem, ali se zastaralni rok podaljša za dve leti, odločajo dve leti.

Na vprašanje, kje se zapleta, so na vrhovnem sodišču odgovorili, da “ne gre za zaplet, ki bi ga bilo treba dodatno pojasnjevati, temveč gre za ustaljeni način odločanja o zadevi”, poroča STA. Ustaljena praksa na sodišču je očitno – ko gre za desničarje -, da postopek vlečejo v nedogled. Pri aferi Patria pa gre za primer, ki je imel in še ima politične, finančne ter gospodarske posledice za Slovenijo. Zato bi ga morali obravnavati urgentno, saj lahko vsi scenariji, z izjemo končne razsodbe, povzročijo politične posledice v prihodnosti.

Vendar pa Vrhovno sodišče RS, ki ga je do nedavnega vodil kršitelj človekovih pravic Branko Masleša, igra politično igro. Opravili bodo svojo partijsko dolžnost. Zadeva bo zastarala. Minister Goran Klemenčič bo podal kakšno izjavo za javnost, v kateri bo dejal, da je pravosodje zanič, a da vlada Mira Cerarja dela vse, kar lahko, in nato bo konec. Mediji bodo utihnili. Vpletene pa bomo čez nekaj let, ko bodo njihova imena utonila v pozabo, lahko gledali kot nove in neokrnjene kandidate za najvišje položaje v “pravosodju”. Tako namreč deluje udbaški vrh pravosodja.

A. R.

 

 • Olga

  Janši zastaranje NI v korist! Cilj LEVAKOV je oblatiti človeka in mu ne dovoliti, da bi dokazal resnico! Ves postopek je KONSTRUKT in KRŠENJE ČLOVEKOVIH PRAVIC! Kršilci na strani sodstva in iniciatorji afere sodijo v ZAPOR!

  • Beli Sneg

   Se zelo strinjam. Takrat ko bo kandidiral bo potrebno napeti vse sile in obvestit EU institucije oz. pristojne ki bodo odločali o sprejemu “takega strokovnjaka” na funkcijo.

 • RATATA

  Vsak postopek mora biti razsojen!
  Ali drugače: Noben primer ne sme zastarat!

  • Olga

   Lahko, če je to v interesu partije!

   • RATATA

    Mene zanima samo interes poštenega človeka.

  • janez.pokoncni

   Patrie na sodišče mafija več ne bo spustila, to je bilo jasno že zdavnaj. Će bi imeli zakon, da zastaranja ni, bi ga spremenili samo za Patrio.

   • RATATA

    Ali drugače:
    če primer zastara je neovrgljiv dokaz, da mafija drži vse niti v pravosodju.

    • janez.pokoncni

     Prijatelj, to pa je aksiom.

     • RATATA

      Zame je to aksiom iz logike, saj sem tigr, za leve pač le insinuacija.

    • dob

     Ja, ampak zdaj smo že pri fazi dokazovanja “pa kva pol”.

     • RATATA

      sou wat?
      O to me razpizdi če pride iz komunajzarskih ust.
      Pa tako slovenska je beseda “SODIT” v 10. stoletju prepisana iz starejšega besedila!!!

   • Mojca pokraculja

    Logično, saj tudi tega kaznivega dejanja- sprejemanje daril za nezakonito posredovanje niso uporabil za nobenga druzga kot samo za JJ. Kar naj povedo koliko primerov obsodb po 269.a členu ZK so izrekli za dajanje obljube?!

 • Viktorh

  Da, da, banda komunistična, vi že veste zakaj.
  Bojite se resnice, sramote zaradi dejanj, ki vam niso v čast.

  Verjemite, prej ali slej se vam bo zgodila ulica.

  Hudo bo, bojim se, da bo podobno revoluciji iz leta 1941, le da boste tokrat na ONI strani, na strani poražencev.

  • Olga

   Zame so bili vedno poraženci! Genocid izvajajo le zločinci! Zločinci pa niso zmagovalci! Soditi bi jim moral Hag!

  • janez cepec

   ja ti že veš koko j’ blo takrat. biu si na strani komunajzarjou, biu si pr taglaunih UDBOVCIH,, zdej si pa pr demokrateh, sam tud za take kameleone bo pršla enkrat “poslednja sodba”. prštimi se.

   • gušto

    Hja, čist po tebi se je vrgo.

 • Slovenec 33

  V okupirani državi obstaja delitev na “naše” in “druge”.
  Zastaranje ali nezastaranje sta v domeni sodnih mlinov.
  Kar je našim v korist se zgodi.

 • FORT WORTH

  Veliki pok ?! My ass.
  Kucana na DOB !

 • janez.pokoncni

  Janša je takoj, ko je US prekinilo to farso napovedal, da bo mafija storila vse v smeri zastaranja. Obtožba, kaj šele obsodba, za namero sprejema obljube neznane nagrade ni zrasla na zelniku niti komunističnih banditov, ki so med in po 2ww na veliko pobijali ljudi. Janšo bi lahko obtožili in obsodili, da je višji od 170 cm in bi bilo to resnično bolj “normalno” ampak to, kar so se šli v primeru Patria, je višek vseh viškov.
  Ne morejo si privoščiti več obravnav na temo Patrie, saj bi potem tudi največji butli morali spregledati, kakšen kretenski konstrukt je ta primer.

  Viktorh je spodaj napovedal nekaj strašnega in sam se s to napovedjo povsem strinjam. Ko bo tisti res zabit del populacije, ki nas na volitvah še vedno potiska v PM končno prišel k sebi in spoznal, kako se je pustil zavesti mafiji in posledično pomagal uničiti življenja sebi in svojim potomcem, bo zelo hudo in iz vsega srca jim že zdaj privoščim vse, kar jih čaka.

 • totex39

  Mafijsko krivosodje je v Sloveniji spet dokazalo, da delujejo povsem politično in njihov namen je, da človeka, ki ni na njihovem “polu” uničijo.

 • Unikatna

  To je dokaz, da sodstvo ne deluje!

 • montyamp

  Nevrotični rituali v getu nevroz vzgojenih FDV Bavconovih vajencev , so podobni politkomisarskim izpadom po WW2 .
  Snobovski excesi opranoglavih murglosrbskih HLAPCEV , naseljenih po sodnih katakombah , so financirani podobno kor HANZI prostitucija .

  Slovenci , lahko vam je v čast , da vam zafrustrirane in depresivne furije , katerih možje namesto potlačenega in ranjenega libida monterk sodnih procesov proti opoziciji , preganjajo rajši pse , sploh dovolijo , da jih plačujete .

  Nadljudje , oblastniki v državi , ki ima najbolj gnilo sodstvo v EU so moralno etični izprijenci , z ministrom za sladko papriko , na čelu karavane , katero že čakajo kandelabri .

  Rimski imperij je tudi razpadel , ko so se pedri , morilci in grde babe šli vodenje narodov .

  Kaj pa je v Sloveniji drugače ???
  Zgodovina ne laže , le ponavlja se .

 • Montana

  SLOVENSKEMU SODSTVU NE ZAUPAM!

 • centurion

  Ali ni oni osel plešasti rekel, da bodo letele tožilske glave,
  če zastara zadeva Istrabenz?

 • Nata

  + + + + + + + + + + + Seveda, to je njihov cilj. Za vse večne čase bodo lahko govoričili o krivdi, ki je niso v tolikem času uspeli dokazati !

 • Vlado77

  Dokler ne bomo resetirali sodstva ni rešitve. Nastradali bodo seveda desničarji ( razen žlahtnih) in noben levi. Desni tudi s izmišljenimi dokazi seveda. Politično nastrojenega sodstva ni mogoče zanikati. Žal pa se ne bo nič spremenilo. Novi šef vrhovnega sodišče bo spet kršitelj čl.pravic (Damijan Florjančič) . US bodo naštimali totalno na levo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!