Bo radikalni levičar Savič odslej preganjal mlade klerokatolibanske fašiste na Gimnaziji Vič?

Domen Savič (foto: STA)

Saj ni res, pa je: kontroverznega levičarskega skrajneža in nestrpneža Domna Saviča je vlada Mira Cerarja imenovala v svet vzgojno-izobraževalnega zavoda Gimnazije Vič. Številni se pri tem sprašujejo, ali ne bo Savič nemara skrbel za pregon učiteljev in dijakov, ki ne pašejo v njegov ozek ideološki prostor. Klerofašisti, katolibani in druge sovražne besede so bile redno del njegovega besednjaka na Twitterju.

Da vlada po nepotrebnem provocira in razburja javnost, je dokazala že ob imenovanju Domna Saviča za programskega svetnika RTV, in to kljub njegovim znanim stališčem, ki so bila milo rečeno nestrpna in sovražna do vernikov in drugih, s katerimi se Savič ne strinja. Tokrat je poskrbela še za eno škandalozno odločitev, in sicer je 4. maja sprejela sklep o imenovanju Domna Saviča v svet vzgojno-izobraževalnega zavoda Gimnazije Vič. Pod to sramoto se je podpisala generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, nekdanja poslanka SMC.

Kaj pomeni to za ugled samega šolstva in za mlade dijake, ki so v fazi razvoja in iskanja svetovnonazorskih stališč, je potrebno izpostaviti javnosti predvsem zaradi njih samih, ki so naša prihodnost. Ker je izobraževalni sistem tako pomemben, naj bi nad njim bdeli izljučno tisti, ki so družbi vzor, mladim pa predstavljajo moralne avtoritete. Če se slednjega ne zaveda niti vlada, primer kaže na njen brezbrižen odnos do šolstva, mladih in vseh, ki so zaposleni v izobraževalnem sistemu.

Kritike na račun Saviča so deževale že ob njegovem imenovanju v svet RTV.

Kako lahko razumen človek v svet šole imenuje tako kontroverzno osebo?
Da imenovanje kontroverzne osebnosti, kot je Savič, slabo vpliva na delovanje sveta šole, meni tudi dolgoletna ravnateljica in nekdanja sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Mojca Škrinjar, saj po njenem svet lahko postane razglašen, kar predstavlja otežene okoliščine za delovanje ravnatelja in cele šole: “Pritiski na ravnatelja se lahko prenesejo na učitelje in končno tudi na dijake.” Škrinjarjeva ocenjuje, da bi morale v svetih šole sedeti osebe, ki imajo izkušnje ter afiniteto do izobraževalnega sistema in mladih. “Vsekakor morajo biti to ljudje s kolikor toliko zmernimi stališči,” še dodaja strokovnjakinja na področju šolstva.

Mojca Škrinjar (foto: STA).

Da so takšne osebe, kot je Savič, imenovane v organe izobraževalnega sistema, pove tudi veliko o tistemu, ki jih imenuje na te odgovorne funkcije. Po mnenju Mojce Škrinjar predsednik vlade enostavno ne kroti več vseh interesov v vladi, kar se odraža na vseh državnih področjih. “Kolikor poznam predsednika vlade iz javnih nastopov, se mi je vedno zdel umirjen in razumen človek, zato ne razumem, da lahko dopušča, da se v svete šol imenuje osebe, ki so tako zelo kontroverzne,” je bila do imenovanja Saviča in Cerarja kritična Škrinjarjeva.

C. Š.

 

 • Anton

  Tako so se med Slovenci lotili šolstva italianski fašisti.

  • Olga

   Zgodovina se ponavlja! Fašisti=komunisti=nacisti!

 • Franjo Trojner

  Toti je skrajni levičar???? Ha, ha , ha, ha, ha, moram priznati, da kr modro izgleda, ko si usta dol drži, upam, da to počne redno. Sicer pa sem ga gledal tudi v eni oddaji o medijih in tudi tam ni nič kaj posebnega povedo, ko je tu in tam na kratko spregovoril je govoril tiho in po moji oceni zelo nerazločno, ko pa je molčal je pa kr modro izgledal, kar pa je itak značilno za vse levičarje, mar ne?

  • rrrrr

   Levičarji so nekakšna degenirana zvrst žuželk iz družine sviloprejk : iz svile delajo drek.

 • Aron

  Je skrajni levičar zato, ker opozarja na klerofašizem slovenske RKC in njenih poslanikov? Lol :)

  • Olga

   V Sloveniji obstaja samo levi fašizem! Levi fašisti so Kučana in Fajonko spremljali na sprejem tujerodnih divjakov! Dokumentirano celo na Hanzi!
   V EU je komunizem zločinski sistem in prepovedan! Savić ga propagira! Komunistom in nacistom je bila vera vedno trn v peti!
   V Evropi vlada pravica do svobode veroizpovedi! Biti kristjan je dovoljeno! Biti komunist je KAZNIVO!

   • truthmustbespoken

    Izdrkotina abortirana, nikjer ni komunizem prepovedan, kaj serješ nebuloze. Levi fašizem je pojem vašega degeneriranega Ivana, ne obstaja, sta dva diametralno nasprotna pojma.

    • janez cepec

     No, no, Ivan pa že ni degeneriran. On je svetla luč na koncu predora, ki nas vodi skozi skušnjave in trplenje v lepšo rumeno modro bodoćnost, kjer ne bo razprtij med strankami, ker bomo mel pač samo eno in edino, on bo pa nadaljevou večno predsedstvo, kot njegov vzornik Tito

    • sprehajalec

     Il fascismo degli antifascisti non mi fa meno paura di quello dei fascisti.

     Italijani, ki so izumili obe vrsti fašizma, pravi in njegovega anti siamskega dvojčka, so že zelo dolgo nazaj vedeli povedati, da gre za dve pojavni obliki iste stvari.

    • tohuvabohu

     Obstaja, obstaja! To vedo celo zmerni levaki:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_fascism

  • soc

   Ubogi napumpani aktivizem… Klerofašizem? Ali sploh poznaš pojma klerikalizma in fašizma, da takole kot tvoji kolegi in predstojniki opletaš z rdečimi skovankami izpored sedmih desetletij? “Newspeak”, kot se je norčeval iz rdečih bedakov Orwell.

   Počasi prehajaš iz kategorije zgolj drugače mislečih v kategorijo opranoglavih butljev. Kdo ve, zakaj. Je ta trend naročen ali spontan?

   • Aron

    Vsako zlizanje RKCjeve hierarhične strukture in sekularne državne oblasti je treba ostro obsojati.

   • truthmustbespoken

    Degenerik, Orwell je bil socialist.

    • soc

     Zeh, bebo primsek again. Spet copy-pastam isto izpred dveh dni, ko si bil še selma hayek, če kdo še ni videl tvojega doživetega nastopa. Ad infinitum, če hočeš še bevskati. (Poglej v slovar tujk.)

     “Ubogi primsek, izjemoma ti kot usmiljen samaritan odgovarjam. Zgolj da te opomnim, da tiste tabletke moraš, res moraš jemati, tudi če brez njih bolje hekaš. Dvignejo namreč tvoj EQ z 12 na blizu 50, morda te bo kdo izven ustanove kdaj še prebavljal in – celo kdaj govoril s tabo! Naj te tale domača ti scena ne obremenjuje preveč.

     https://www.youtube.com/wat

     Pa zbogom. Drugim (predvsem mlajšim) pa tudi priporočam ogled, da bodo doumeli resni problem forumskega onesnaževalca.”

     P.S. Sem videl, da je video z bolnim primsekom čudežno izginil… Namesto njega pač tale, kjer pa žal ni bolnika osebno, le njegova himna…

     https://www.youtube.com/watch?v=3Fn36l_z3WY

  • sprehajalec

   Lahko navedeš en primer klerofašizma RKC? Če sploh veš za definicijo Klerofašizma oziroma če ta sploh obstaja.

   Levičarji se poslužujejo starih konceptov inkvizicije v iskanju čarovnic. Z 500 letnim zamikom.

   • domovina mili dom

    Ne se pustit sprovocirat rdečim nacijem.

 • Olga

  Kozlović…Priimek pove vse…! Komunistom ne zaupaj niti, če plačajo za procesijo Svetega rešnjega telesa!
  Se bomo uprli!

  • janez cepec

   Kva vas jebejo komunajzarji, bi se djal ima Boga. Premau h maš hodte, premau za maše dajete, premau molte, premau ste u procesjah, tista procesja okol sodiša, pa procesja za ljubljenim vodjem ne vela, skratka tod Bog vas je zapustu, ni vam pšomoči.

   • antimur

    Daj se vzami se v roke in poizkusi kaj narediti s slovenščino. Takšno klaftranje in mučenje slovenščine ne sodi nikamor, razen morda v prvi razred OŠ za odrasle, kjer poizskušajo balkansko pritepensko drhal dvigniti vsaj na tisti minimalni nivo, ki naj bi bil sprejemljiv za slovensko državljanstvo. Kar se pa vsebine tiče, je še večja katastrofa, kot tvoja spakedranščina.

    • janez cepec

     ma kva moraliziraš, bunksl, preber si še enkatr, kva s’ ti naklamfou, poj pa kritiziri druge.( Daj se vzami se) bi blo pravilno : Daj vzemi se, pa še kej bi se našl, pa se mi ne da s tabo ukvarjat. pejd u zavod na Viču, pa te bo Savić u roke uzeu, mrbit se boš kej navadu. Komprende?

    • tohuvabohu

     Ah, pusti ga, saj ga itak nihče ne prebere.

 • slosin

  Saviča v Savo, da bo mir…

 • Franc Šink

  Pač oseba iz komunistične proizvodnje. Kaj moremo?

 • domovina mili dom

  Predlagam, da za ravnotežje v drugi gimnaziji obesimo križ in počakamo na reakcijo.

 • šmentanamuha

  Slovenske sionistične celice so izrastki globalnega sionizma in delujejo v skladu z globalistično agendo. Sorosev pudelj Kučan ni po naključju dal tej sionistični trakulji najvišje državno priznanje (ne vem točno katerega reda). Slovenske levičarske gliste, ki se nadejajo pomembnih položajev v Novem svetovnem redu, brez najmanjšega premisleka opravljajo umazano delo za svoje gospodarje. Savič je samo ena od teh glist, mali vojaček v specialni vojni, ki je že v polnem teku.

  • janez cepec

   a s ti z Begn spizdu, če takele ven mečes, te spustl sigurn niso

   • šmentanamuha

    Zlezi že enkrat iz riti, ker ničesar ne vidiš okoli sebe. Je pa verjetno prijetno toplo in udobno, kar parazitom ustreza.

    • janez cepec

     ti že veš, kašna je komunajzarska rit , k si glih kar Janši iz rit zlezu

     • šmentanamuha

      Uživaj v svoji greznici.

    • rabbit

     Ko cepec ne ve kaj bi povedal začne pa z Begnami, očitno so mu tako pri srcu.

     • šmentanamuha

      Si ga že naštudiral, bravo.

     • janez cepec

      vem kva j’ dobr za vas, zato vam to prodajam, ena sama dobrota me je

     • rabbit

      Se pravi, da si preizkusil Begne na lastni koži no dej malo povej kako je bilo.

    • KIKI

     Odlično!
     Niti smrad teh riti jih ne odvrne od umazanih
     namer!

  • MladiLiberalec

   Ksenofobija in antisemitizem v obliki primitivnih teorij zarote.

  • KIKI

   Bereš moje misli ! Hvala, vse je povedano, samo da
   omenjena banda ne sliši, ker noče in – to je njena moč!

 • antimur

  Savić, že kot deklariran levi fašist ter z geni primitivnega južnjaka, ne bi smel biti niti približno nastavljen v kakšno državno ustanovo. To je enako, kot da bi tja postavili Jankovića, Kučana ali podobno yugo-kučanistično golazen.

  • Okrs Bokers Flokers

   Čefurji so nam Slovencem ceste pometali, sedaj z rdečo primitvno antislovensko agendo kradejo naše pošteno delo, in pluvajo po nas, delamo pa mi za to plemensko drhal.

   • MladiLiberalec

    Ksenofobija te je cisto zmesala.

 • Duhec

  Za klerokatolibane je že dokončana OŠ dosežek… tko da na gim Vič jih ne bo.

  • šmentanamuha

   In tvoj komentar je pravi intelektualni presežek. Osem razredov + ?

   • rabbit

    Miselni doseg duhca je mala šola, vedno lajna eno in isto pesnico.

   • janez cepec

    a ti, k maš en letnk verouka, pa misleš de si zdej Ajnštajnu Berto?

 • Luka

  Cuck

 • Slovenec 33

  V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Okupatorsko izdajalske veje oblasti delujejo le v smeri zatiranja in ropanja slovenskega življa.
  Ob podpori topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja se vse te veje oblasti obdržijo pri koritu, zato tudi tak osebek lahko pripleza na tak položaj.

 • Okrs Bokers Flokers

  Na twitterju pravijo, da je ta parazitski čefur tudi na spisku med mnogimi levaki, ki bodo takratko potegnli, ko bo čas za to.

 • Okrs Bokers Flokers

  Parazit polcivilizirani srbski, tole bo vse viselo, z drugimi parazitskimi čefurskimi primati.tako pravijo

  • MladiLiberalec

   Liberalni slovenci ne uporabljamo take ksenofobne govorice XD

   • stajerc5

    Zato vas pa je samo pet- sest…

    • MladiLiberalec

     Lol

 • Okrs Bokers Flokers

  Ali ste vedeli, da so ti srbski pritepenci nekje 100 let za Slovenci? Ti polcivilizirani majmuni industrijske revolucijr sploh imeli niso, ampak so direktno iz turške plemenske ureditve zapeljali direktno v socijalizem. Ta drhal je bila dolgo dobra, da so nam ceste pometali, in ostala dela. Njihovo starši še danes ne znajo besede slovensko, njihovi kao šolani potomci pa parazitirajo Slovence in po bas pluvajo, mi pa tem opicam omogočamo, da na naš račun z barabijsmi, lažmi, krajami živijo?

 • baubau

  V teh svetih naj bi sedeli pedagogi z obilico konkretnih izkušenj,ali mar ne? Je d,s. taka oseba?

 • dvanajstzvezdic

  Narod treba sprovocirat in razdvajat, to je cilj slovenskih levičarjev. “Super” vlada ni kaj!!! Sicer pa kaj so taki primerki sploh naredili v svojem življenju? A sploh levičarji vedo kaj je delo? Ne, pri njih raste denar na drevesu, njihova filozofija pa je kaj bi bilo če bi bilo.Edino kar znajo, je filozoforiat… pa še to amatersko. Sicer pa sploh ni nobene bistvene razlike med fašizmom, nacizmom in ultra-levičarstvom ali komunizmom.

  • janez cepec

   pa ti si bumbar, pa kdo razdvaja, desnakarji pa ljubljeni vodja, ni vešiga trouble makerja, pa špetir majstra kot je vaš Prerok

 • soc

  Grozljivo. Leta 2017 pošiljajo na elitne šole politkomisarje preverjat, ali je učenje učiteljev in vedenje učencev primerno. Spomnim se tega s Šubičke, ko so nam v začetku sedemdestih, po obračunu s Kavčičevim “liberalizmom”, v letih pogroma na elitizem in tik pred začetkom usmerjenega izobraževanja Rojca & Poljanškove & Kornhauserjeve najprej poslali visokega komunista za ravnatelja, potem pa še ultrardečo (pedersko) podgano za učitelja Samoupravljanja s temelji marksizma… Prvi je poniknil, drugi je po formalnem padcu komunistične obasti odšel rovarit in špijonirat v sindikate.

  Mimogrede, če danes pogledam nazaj, ideja o usmerjenem izobraževanju niti ni bila tako slaba. Danes gre študirat že vsak z IQ nad 80, večina jih konča družboslovne fakultete in ostane brezposelnih in nezaposljivih. Za fizično delo pa nihče ne bi prijel, zato pa rabimo naše ta južne, več in več. Če bi izobraževali za delo in delali po šolah selekcijo od osnovne šole dalje, tega ne bi bilo.

  Ali pa seveda, če visoko šolstvo ne bi bilo brezplačno. Odlična ideja, ki je seveda brezbožna v Gabrovem sistemu izobraževanja.

  • stajerc5

   Soc, oprosti mi, pozabil si povedati, da dolocenim, po koncanem studiju, IQ pade pod 80!

 • luckyss

  “klerokatolibanske fašiste”…
  Tukaj je redko kdaj kaj za pohvalit, toda tokrat vam dajem plus za samokritiko v naslovu..
  Osebno mladih vseeno ne bi tako grobo ocenjeval, to bolj velja za stare prdce na teh straneh..

  • MladiLiberalec

   Mas prav ceprav tud med enimi mladimi je razsirjen antisemitizem zagovarjanje kvizlinstva ksenofobija in podobni negativni pojavi.

 • neny
 • Olga

  Liberalec, ki je za kršenje človekovih pravic in širjenje sovraštva do drugače mislečih?! Takemu “liberalcu” se reče komunist! Dejanje pa je kaznivo!

  • MladiLiberalec

   Lazni liberalec je menda tudi antisemit Brksic.

 • radames

  V petdesetih letih prejšnjega stoletja so na tej gimnaziji učili Edo Deržaj, risanje in obenem oče Marjane Deržaj, slovenščino gospa Topolovčeva, sestra predvojnega alpinista, ki je omahnil v triglavskem ostenju (za šolsko nalogo nam je dala fantazijski prosti spis. Ne da bi vedel za njenega brata, sem izbral fantazijski spis o mojem vzponu na Nanga Parbat – ker sem ravno takrat bral to knjigo. Ocena je bila seveda odlično). Prof. Čop, ki je učil angleščino in sem ga leta 1991 srečal na novi maši ženinega bratranca. No, ta bratranec je nekaj posebnega, zato je bil tam Čop in tudi predstavniki takratne slovenske vlade.
  Toliko na brzino, kolikor se trenutno spomnim, so bili pa zanimivi profesorji. In potlej pride v tej pokvarjeni dobi, neki fičfirič, ki je, milo povedano, prtegnjen, kar daje vtis, da smo v marsičem postali bolj barbarski, kakor pa za časa Juge.
  Če ne bo fizične akcije, bomo kmalu manj svobodni, kot smo bili v Jugi.

 • centurion

  Naj pride ta kurba rdeča na šolo mojih otrok, kar.
  Mu bodo uni špegli lastnoročno vgrajeni v lobanjo ene 5 cm bol uzad…
  Kp dreka.

 • sprehajalec

  Liberalnost in levičarstvo, je po diagnozi moderne medicine in psihiatrije mladostna distrofija v odraščanju mladega Europejca. Neka pshična motnja torej. Ko se začne služba in vsakdanje skrbi, izgine in stvari se postavijo na svoje mesto.

  Nevarni pa so profesionalni liberalci in levičarji. Kot je zgodovina pokazala (Pol Pot, Ke SanPan, Mao, Mengistu, Adolf Hitler, Stalin, Tito, Stane Dolanc, Lidija šentjurc, Marcel Štefančič Junior itd. itd).

  Sovič spada torej v kategorijo nevarnih in ga lahko uvrstimo poleg Kordiša v samo vrsto naštetih. Ker gre za človeku sovražno ideologijo.

  • MladiLiberalec

   Poglej mene kako sem inteligenten in bos vidu da to kar pravis o liberalcih ni cisto nic res.

   • sprehajalec

    Ne bi dejal, inteligentna oseba ne more biti levičar oziroma liberalec. Poleg tega oseba, ki slepo sledi naukom neke avtoritete iz nekega področja (v našem primeru kvazi avtoritete dr. Repeta) in ne razvije lastnega mnenja o nekem področju, ne diši po inteligenci.

    Če je pa v ozadju preračunljivost in izgradnja neke kariere, je pa skrajno nemoralno. Znanstvenike Tretjega Rajha naprimer so zelo obsojali zaradi tega.

    • MladiLiberalec

     Drugo je slediti Repetu drugo spet pa ga prouciti. Knede

     • sprehajalec

      Če ga ne nehaš proučevati ob prvi laži v prvem odstavku na prvi strani in prvi njegovi napisani stvari v rokah, potem ne more biti to kaj drugega kot sledenje.

     • MladiLiberalec

      To pa ni logic kar si zdej napisu.

     • sprehajalec

      Sva dosegla plafon? Ne me razočarati, slutim potencial?

     • MladiLiberalec

      Itak da neki cutis. :))

      Btw kmalu bom dobu tiste casopise od krsc. soc. V OF iz let 1941 in 1942.

     • sprehajalec

      Repetova tiskarna? Bo na novo natiskal zgodovinske vire za dnevnopolitične potrebe?

  • Lustrator

   No no, vsi zgoraj našteti dejansko niso ne levičarji, ne liberalci, ampak njihovo pravo nasprotje. Pravi liberalci (ki jih je danes na “desni” neprimerno več kot na “levi”) se borijo za svobodo na vseh družbenih področjih, komunisti ravno nasprotno. Pravi levičarji (ki jih je danes na “desni” neprimerno več kot na “levi”) pa branijo pravice zatiranih, izkoriščanih in delovnih, komunisti pa ravno nasprotno – sladkim floskulam o “delavskem razredu” navkljub.

   Komunisti (in ostale iz marksa izhajajoče veje kretenizma) so si ob padcu vseh svojih treh totalitarnih paradnih konjev 20. stoletja prebrisano ugrabili pojme kot so liberalnost, naprednjaštvo (progresivnost), socialnost – levičarstvo in preko svojih medijskih trobil subtilno dosegli, da smo tudi demokrati pričeli uporabljati njihov novorek, ki (tako kot smo tega že vajeni) dobesedno groteskno parodira njihove dejanske politične cilje in metode.

   • sprehajalec

    Namerno pretiravam, vprašanje pa je, kakšen bi bil naprimer Marcel Štefančič Junior, če bi dobil priložnost pisati zgodovino kot naprimer Pol Pot. V svoji gorečnosti.

    • Lustrator

     Ne kliči hudiča…

 • ljubinica

  Jaz se pa cisto nic ne cudim.
  Levaki so slovensko solstvo … in kulturo in medije in znanost … prevzeli ze davno.
  Cilj je ateizacija … ni slucajno slovenija poleg kitajske najbolj ateisticna drzava na svetu ….

  • stajerc5

   Zajebi, to velja samo za mocvirje, kvak-kvak!

 • Vlado77

  Mislim , da gre za namerno provokacijo. Zagotovo na tak način ne pomagajo s že tako razdvojeno družbo. Raki skrajneži ne sodijo nikamor v javne službe

 • Artur

  Država brez morale je kupleraj :https://www.youtube.com/watch?v=c8cqNz9LBvo

 • dob

  KPleraj

 • MEFISTO

  Popolnoma resno sprašujem, kako lahko postaneš MladiLiberalec pri sedemdestih letih?

 • xtc

  Komunisti s svojim ss vedenjem skušajo na vsak

 • učko

  Pa kwa je ta rdečuharski cepec muslo, al kwa?!!! Očitno je sovražen samo do katoličanov, do muslotov pa ne. Se pravi, selektivno mrzi katolike, tako kot musloti !! Se pravi, da je po vsej verjetnosti muslo-ban oziroma taliban al pa teleban !!!!!

 • Diagnostik

  Očitno obstajajo močne tendence da bi nas vrnili nazaj v jugo socializem z neokomunisti na čelu. Prva kasta deluje z vso močjo tudi med mladimi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!