Slovensko mejo bodo varovali Estonci

(Foto: STA)

Ker vlada praktično že več mesecev ne sprejme nobenega pomembnega ukrepa v zvezi z migrantsko problematiko in nas prehitevajo vse sosednje države, so stvari znova v svoje roke vzeli poslanci. Na današnji seji državnega zbora so tako prvič razpravljali o priporočilih vladi glede razmer na meji s Hrvaško.

Kot je poudaril vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko in prvopodpisani pod zahtevo za izredno sejo, je nepojmljivo, da vlada doslej še ni zahtevala prav nobene razprave v DZ o migrantski krizi. Po njegovih besedah so razmere pri nas nevzdržne, problem pa je nastal, ker je bil odziv vlade prepočasen. “Naši predlogi, naj vlada zaprosi za pomoč tuje policiste, so bili preslišani, sedaj pa kliče naše upokojene policiste,” pa je opozorila poslanka SDS Anja Bah Žibert.

Kje se skriva Pahor?
Po mnenju enega od predlagateljev seje, Jerneja Vrtovca (NSi), je zdaj čas, da Pahor kot vrhovni poveljnik Slovenske vojske stopi pred DZ in pojasni pripravljenost države na obvladovanje razmer, saj se pričakuje zaostritev migrantske problematike. Po njegovem mnenju bi moral Pahor že takoj ob začetku migrantskega vala nagovoriti ne le državni zbor, ampak tudi državljane.

Na spletu so danes začeli zbirati podpise za peticijo Slovenija, spreglej! –

www.slovenija-spreglej.si, s katero želi njen pobudnik in prvopodpisani predsednik SLS Marko Zidanšek vlado opozoriti, da mora nemudoma začeti odločno varovati državno mejo. Zidanšek vladi še sporoča, da “ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri interesov velikih evropskih držav, predvsem Nemčije, in na pleča Slovencev prenašati tujih bremen”.

Simona Kustec Lipicer (SMC) je na očitke iz opozicije odgovorila, da je DZ že imel izredno sejo na to temo. Izvedli so 12 sej delovnih teles, na katerih so bile naslovljene vsebine begunske problematike in na katere so bili vabljeni predstavniki vlade, na to temo pa je bilo vladi zastavljenih tudi 17 poslanskih vprašanj. Niso pa še izkoristili ustavne možnosti, da bi pozvali predsednika republike, da se izreče o tej temi, je dodala Kustec Lipicerjeva in pojasnila, da predlagano zahtevo podpirajo.

Pahor z moralno močjo o migrantih
Tudi Franc Jurša (DeSUS) je poudaril, da predsedniku republike njegova funkcija daje veliko moralno moč, zato je pomembno, da ob tako razširjeni krizi, ki se utegne še bolj zaostriti, jasno pove, kaj si misli o tej zadevi in kaj bo storil, da bo pozitivno vplival na njeno reševanje.

Estonija je v Slovenijo napotila 25 policistov, ki bodo pomagali pri obvladovanju begunskega vala. Estonski policisti bodo v Sloveniji mesec dni, je danes v Tallinnu sporočila tiskovna predstavnica policije in enot za zaščito meje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Matjaž Han (SD) pa je izrazil upanje, da je poziv k odzivu predsednika republike v kontekstu reševanj in ne v kontekstu nadaljnjega političnega zapletanja te krize. V SD bodo, kot je napovedal, bodo poziv podprli v pričakovanju, da bodo imeli na koncu seje en razlog več za poenotenje.

Tudi v opozicijski ZL so predlog za zahtevo Pahorjevega mnenja podprli. Kot je pojasnil njihov poslanec Franc Trček, Pahorja v tem mandatu še nismo videli za govornico v državnem zboru, tudi v javnosti se glede aktualnih problematik le malokrat opredeli. “Prav bi bilo, da to stori večkrat,” je dodal. Od Pahorja sicer pričakujejo, da bo jasno obsodil sovražni govor.

 

U. U., STA

 • 1xy

  Slabše vlade v slabših časih res ne bi mogli imet.
  Nesposobni, neodločni, neodzivni, nepošteni, daleč od morale&etike……skratka katastrofa na celi črti in na vseh področjih.

  • karlina

   Točno tako, ampak oni še vedno mislijo in seveda govorijo, da so bili in še vedno so dobro pripravljeni, figo broško so, saj dobro vidimo, da niti slučajno niso. Očitno so ugotovili,da se jim močno maje stolček, pa zavajajo državljane Slovenije.

   • marta

    “Po njih dejanjih, jih boste spoznali” in še kako res je.

 • Duhec

  Sramota…

 • marta

  Ej, draga gospa ministrička že prevečkrat ste nas vsi skupaj nalagali zato vam nihče več ne verjame. Samo še po vaših dejanjih vam bomo verjeli. Pohitite, je že malo kasno !

 • John

  Pahor je zaseden. Ta teden kida gnoj, popravlja avtomobile, pleska hišo, skratka, ne ga zaje..vat, človek dela, no!

 • Gr8_1
  • karlina

   Ojoj, ista žalost, kot ona, ker so njega odstavili, so dali njo na ministrski stolček, tega pa res ne moreš verjeti, no.

 • MEFISTO

  Četudi si slab ali popolnoma zanič, ni težko vladati, če te podpirajo nemoralni režimski mediji in prenaša prevarano in oplenjeno ljudstvo.

  • John

   Mediji, to vpijem že 10 let, so naredili iz Slovenije zatohlo enoumno Dolino, ki ji pomaga lahko samo še kdo, ki bo preusmeril reko in odplavil gnojni zadah, ki se je nabral.
   Naslednje je pa sodstvo, ki drži štango lopovom, da se jim ni bati, da bi kakorkoli odgovarjali za svoje kraje.

 • Duhec

  Opozicija je brez moči….. vse je v rokah levakov.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo. #podgana #drugič

 • viktorh

  “Kdo, če sploh kdo – razmišlja”
  Ta blondinka prav gotovo ne.

 • Duhec

  Mogoče so bli včasih rešitev protesti, zdej več niso, ker ne bo kritične mase, ni zaupanja…. JJ drži jezik za zobmi (pa bi moral, če kdaj, zdej začet govort), levaki majo vse v svojih rokah…. gospodarstvo, sodstvo, politiko, itd…. in posledično rešitev več ne obstaja. Mogoče bi jih streznla odstranitev male sive podgane, da bi začel razmišljat…. a bi jih to spremenilo na bolš, pa zelo dvomim.

  • John

   Problem je v tem, da je to sovraštvo do vsega drugače mislečega tako globoko zakoreninjeno v ljudeh, da ni pričakovati sprememb. 20 let šamponiranje opere še tako trdo bučo.

   • Duhec

    Tle je seštevek marsičesa…. obstaja način, uspeh pa ni zagotovljen…. nujno je, da JJ začne govort…. pol pa….. mogoče rata al pa tud ne…. sproti se prilagajaš, ker cilj je, da rata.

  • John

   In kaj bo, če začne opozicija govoriti? Spet bo Cmerar cvilil, da so nedržavotvorni, da delijo narod in da so krivi za krizo. In 571 družbeno političnih delavcev bo po komandi zgodbo povzelo, razširilo in 70% ljudi bo verjelo.

   • Duhec

    JJ bi moral povedat vse kar ve o levici…. vse o vseh…. tud svoje grehe, ki so v primerjavi z njihovimi, zanemarljivi…. in to bi bli temelji…. za karkol.

    • John

     Dokler so vsi “osrednji mediji” v rokah levih ni šans, da bi karkoli interpretirali tako, da bi škodilo levim. Lagati in sprenevedati se jim ni problem, zmišljevati si afere, zgodbice, ni problem.

     • Duhec

      Če je tko…. se jih lohk pa sam pobije al pa čaka, da sami umrejo.

     • Nova24TV Mod 1

      Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
      teme, ne pa

      zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
      in/ali smrti ipd.!

    • ccx1

     JJ ma preveč grehov , da bi o drugim kaj govoro si ne upa tako kot drugi ne o njem

  • Orglice

   a danes imaš monolog…te pa razumem saj vem da te nobeden ne mara…..

   • viktorh

    Malus
    omnia in malum verit.

 • Duhec

  Kučan&Co so odgovorni za katastrofo, polom, uničenje….. oni in nihče drug.

 • Duhec

  Izdal so vas…. to je to….. z mediji jim je uspelo, da se skorumpirano sodstvo, policajčki in vse mreže sploh ne omenja.

  • Nova24TV Mod 1

   Kulturni nivo komentiranja in dialoga
   lahko odražamo tudi brez psovk in živalskih poimenovanj za ljudi. #golazen

 • Duhec

  Namest, da se mečejo milijarde v banke, da se jim omogočajo kraje milijonov iz dneva v dan, ker pač sedijo na funkcijah…. se jih odstrani…. za, zarad mladih…. ker živi fosili bojo vse uničl…. odstranitev je pa drobiž v primerjavi s škodo in časom. Sam to glih ni za portal….. jst, na vašem mestu…. pa bi.

 • xtc

  Levakom se gre za varnost Slovenije?
  Saj so že od ostanovitve oz. ustanavljanja proti njej in jo spodkopavajo na vse načine.

 • 1xy

  Kakšna žalost in revščina lewakov v DZ. Sama teorija, samo flancanje in samovšečnost. Danes so javnosti priznali, da NISO v zvezi z migrantsko krizo naredili NIČ, ampak prav res NIČ.
  Govorniki lewakov so povdarili koliko je bilo sklicanih izrednih sej parlamentarnih komisij in DZ, ampak glej ga vraga, vse seje je sklicala opozicija. Sedaj pa lewaki igrajo velike mirovnike, kako ta kriza NE sme bit povod za politično obračunavanje. Če se ne motim, jih je še 2 dni nazaj motil sklic izredne seje DZ.
  Tako so plehki, da jih človek več niti gledat ne more, kljub vklopljeni funkciji mute, kaj šele, da bi bili prebavljivi, če se sproti še zvok!!!

 • 1xy

  To, da pa prične svoje delo opravljat in to celo naloge zapisane v ustavi predsednik republike, da ga morajo celo pozvat poslanci, je pa pod vsako kritiko.
  Dejansko mu gre od rok samo igranje državnega osla – dobesedno, pa še fuša pred kamerami.

 • hibernacija

  Od beguncev njo toliko ogroženi kot od predlagateljev, ki se na vsak način trudijo preko kaosa in anarhije, ščuvanja normalnih državljanov priti iz sence!?

 • hibernacija

  Vsa bruseljska politika nas hvali, da dobro in odgovorno kot država , skrbimo za begunce, ob hkratni obveznosti Šengna. Je pa res, da so bile poročne težave, pa je Cerar udaril po bruseljski mizi in zdaj se zadeva izboljšujejo!?

 • hibernacija

  Smo pa žal odvisni od desne frau Merkel. Ko bo ona rekla, da v Turčiji in Grčiji naredijo red. Do takrat se pa lahko le ob tla mečemo!

 • plamen100

  Kdo od bivsih policajev pa bo hotel biti za 190 eur vsak dan in to 5 let v pripravnosti? Pomeni da ga lahko kadarkoli dvignejo za na mejo, za varovanje raznih tekem…? Takrat ko bi delali pa bi dobili placo policijskega pripravnika 600 eur(ce bi celi mesec delali), pomeni manj od penzije ali eventualnno kaksnih 50-100 eur vec (verjetno pripravnost odpade ce ze delajo)??? Potem sledi se dohodnina in bo na koncu zasluzil manj kot ima penzijo??? Kaj taksnega se res lahko spomni le mramor&company! ce bi razmisljali z glavo, samo ta vlada tega ni sposobna, bi 400 policistom ki so stari 49-53 let in so jih v zadnjih dveh letih na silo upokojili, ponudili sklenitev delovnega razmerja za dve leti in bi v trenutku dobili 400-500 izkusenih policistov, ne pa to podcenjevanje bivsih policistov, da jim nudijo pripravnisko placo (21 placilni razred), oz bednih 190 eur na mesec za pripravnost 24 ur na dan!!!

 • hibernacija

  Takim, ki ločijo vesele in žalostne prdce, je pa res treba prisluhnit!?

  • John

   Spet izzivaš? Potem boš pa spet cvilil in se poslavljal.

  • TOMLC

   Imamo samo ene vrste prdcev in to je murgelski prdec.
   Prdec, ki uničuje vse pred sabo.
   Državo, ekonomijo, ljudi.

 • bojan

  Še malo pa bom začel vrjeti da se nas vlada želi pravzaprav znebiti

  • TOMLC

   Seveda. komunistični režim bi zamenja tudi narod,
   samo da obstane na oblasti.
   Vendar migranti na socialnih podporah bi jim bil samo strošek.
   Zato zdaj oklevajo, kaj narediti.

 • TOMLC

  Tale Nova TV se korenjaško bori z resnico.
  Moram povedati, da je na tviterju občasno pravo obsedeno stanje
  glede člankov Nove TV in ponujene vsebine ki obstja resnično tu in danes.
  Nekaterim se vidi, da so nenormalno oprani v rdeči propagandi.

  • John

   Torej se dogaja na Tviterju? Sam nisem tviteraš, zato vprašam.

   • TOMLC

    Ja, ja. Uboge sirote rdeče proletarske norijo.
    Čutijo, da se jim bliža kataklizma.
    Zanimivo pa je, da skupaj držijo naši komunisti, socialisti in musliji.
    Torej komunisti na široko odpirajo vrata muslimanskim migrantom,
    doma pa jih moti zvonenje cerkva.
    Kristjanov ne spoštujejo med tem ko muslije poveličujejo.
    Komunisti in tudi ta komunistični režim nikoli niso delali v prid Slovencev.

 • karlina

  Vse evropske države, razen Avstrije bi samo pošiljale pomoč, niti slučajno pa ne bodo sprejeli beguncev, to je dvorezni meč in ni pošteno do vseh držav, ki se že cel mesec soočamo z migrantskim valom in se , kot kaže bomo še dolgo.

 • KraljMatjaz

  če se nemoremo boriti sami za svojo državo smo pogubljeni

 • Pajane spet

  Pa kaj bo pahorček , verjetno kaki teti vrt štiha !

 • Vrhovnisodnik

  Slovenci moramo stvari vzeti v svoje roke, s to nesposobno vlado si nimamo kaj pomagat.

 • Instalater Ivan

  Pahor je zmagal zaradi podpore Janše tudi marksatera njegova izjava je bila sinhronizirana z Janšo ..kje pa je sedaj???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!