Bodo Hrvati dosegli umik bodeče žice na slovenski meji?

Foto: sta

Hrvaška, je pred dnevi Sloveniji poslala diplomatsko noto zaradi žičnate ograje, vendar pa slovenska stran na noto še ni podala nobenega odgovora. Ob tem se pojavlja vprašanje ali je slovenska ograja vsaj približno tako učinkovita kot madžarska. 

Hrvaška je v prejšnjem tednu slovenski oblasti poslala diplomatsko noto zaradi postavitve ograje iz bodeče žice na območju reke Čabranke. Hrvati namreč zatrjujejo, da jo je Slovenija postavila na zemljišču, ki je del hrvaške katastrske občine, so na današnji dan za javnost sporočili na hrvaškem ministrstvu za zunanje zadeve, ob tem pa že navedli, da odziva s strani Slovenije ni bilo, poroča STA. Ob tem pa se pojavlja vprašanje ali je slovenska ograja sploh dovolj učinkovita. Zdi se, da so se Madžari odločili za bolj učinkovito rešitev.

Hrvaška že zatožila Slovenijo v Bruslju 
Hrvaška je v prejšnjem letu že sprožila postopek proti Sloveniji zaradi postavitve tovrstne “ograje”, a je tedaj na njene obtožbe premier Miro Cerar odgovoril, da hrvaške obtožbe niso pravno utemeljene. Naša južna soseda se je tedaj sicer obrnila na Evropsko komisijo. Po mnenju hrvaške strani naj bi bil odgovor Slovenije na migrantsko problematiko povsem neustrezen.

Pa je takšna ograja sploh učinkovita?
Ob tem pa se pojavlja vprašanje ali je slovenska ograja dovolj močna, da zadrži nelegalne migrante na drugi strani meje. Medtem ko se je naša vlada odločila za uporabo bodeče žice, pa so naši vzhodni sosedje uporabili drugačna sredstva. Stran Onet Wiadomosci navaja, da je razmeroma učinkovito ograjo na južni meji postavila Madžarska, ki naj bi državo zaščitila pred navalom ilegalcev. Takšna ograja v višino sega 4 metre in je bila najprej postavljena na srbsko-madžarski državni meji. Gre za nekakšno “žičnato mrežo”. Številni Madžari so tovrstno odločitev svoje vlade podprli, saj je prav iz Srbije še v lanskem letu na Madžarsko prišlo največ ilegalnih migrantov.

D. M.

 • razerznak

  nope, obgraja je pravkar postala 2 metra višja ahahah

 • Viktorh

  Bodo Hrvati dosegli umik bodeče žice na slovenski meji?

  Ne!
  Le zakaj?
  Umaknejo naj se do kamnoloma …

  • RATATA

   Viktorh, ne bodi tako sklomen. Do kamnoloma (če misliš tistega na hribu v Istri) sega samo starodavna občina Piran.
   Kamnolom je bil še en malo naprej (Kamnolom Slovenija Ceste Tehnika pri Kanegri – to dobro ve gr.baron/fraiherr Zidar),
   in še en (ta še obratuje) kamnolom Mirna (malo pred izlivom reke Mirne) na koncu kampa Sirena Novigrad.
   Hrvati (da bi bilo usklajeno z mednarodnim pravom) se morajo umakniti na reko Rečino!
   Prepustiti pa nam morajo tudi upravo Medmurja, saj po mirovnem sporazumu (Trianon) Medmurje pripada Prekmurju, ker poteka meja po reki Dravi do sotočja z Muro pod Kotoribo!

   • Adolf Hitler

    malo se motiš moj kamerad slovendske dežele sodijo do belegagradu

    • RATATA

     Nekdaj res, to vem, vendar je tisto že davno izgubljeno, ko so ponosni in neustrašni srbski in hrvacki uskoki pribežali in se nikdar več vrnili tja od koder so prišli.
     Zadnje kar je in so še vedno (tudi po mednarodnem pravu) Slovenske Dežele pa vključuje poleg prekmurja z Medmurjem še Primorsko, ki jo sestavlja tudi Istra z otoki do reke Rečine. Slavonija (Slovenjeh z našimi ljudmi) je izgubljena.
     P.S.
     Spremeni ime – nick.

     • Adolf Hitler

      zakaj pa nisliš da bi to moral a zato ker misliš na tistega 6milonov delovnih mest a to jas sem že davnaj vun iz matriksa in ti dajem eno uprašanje kaka razlika je med auswicom in santa klausom čist preprost odgovor ta ni nikoli obstajal in še en odgovor jaz sem ponosen nazonalen socialist in bom tudi ostal SIEG HEIL MEIN KAMERAD

     • RATATA

      Nacijo si zamenjal!

     • RATATA

      Hitler je bil sicer genij, ampak nemški avstrijec. Ti pa niso ravno marali naših rojakov Slovencev! Nasilno so jih integrirali in zavedne iztrebljali. Za žide in cigane me ne briga.

     • Adolf Hitler

      adi ni nikoli in nigdar koga istrebljal to so samo holiwodske pravljice gdo je to počel je to bil lenin stalin asenhauer in tiro ne adi še židom in ciganom ni nič naredu imel jih je samo za delovce ki jim n nič manjkalo ausvic je bila industriska cona z mestom in cerkvijo sinfonijo bazenom porodnišnjico knjigarno tudi svoj asambel valuto kurben haus sadovnjak vrtove in nogometno moštvo so imeli tisto so samo imeli za dezificiranje oblek od uši in gnid ki so prinašale tifus!

     • RATATA

      Zaspančkaj

     • Adolf Hitler

      tu ni bil še nobeden dogovor podpisan KER JUGOSRANJE PROPADLO IN ZATO PRIPADAJO VSE SLOVENDSKE DEŽELE SPET SLOVENDCEM če bodo hoteli rbi in rvati imeti euro valuto bodo morali podpisati dogovor z slovendskim kraljestvom kakor je bila prej lahko bodo še napreje živeli tam ker so samo Janša bo pa vodja slovendskih dežel ČENE SE LAHKO LOPOVI OBRIŠEJO POD NOS Z EUROM! Kar je slovendsko bo tudi slovendsko tudi ostalo pika

     • RATATA

      Noben od njih si ne želi eura, ker so prerevni zanj.
      Tudi jaz bi se ga znebil, bi vsaj vedel, pri čem smo (glej npr. Poljsko).
      Euro je nerealna zavajajoča katastrofa, ki je skregana z ekonomskimi monetarnimi pravili!

  • Adolf Hitler

   rvati naj bodo raie tiho čene bodo spet kurji drek koker so bili pred 1000 letjem

 • Adolf Hitler

  RVATI SE LAHKO VRT JEBEJO!!!

 • Adolf Hitler

  Če mislite da živite v realnem svetu si mal oglejte tole in še nekaj dobrodošli v matrixu

  https://www.youtube.com/watch?v=2tfz00wsjjc

 • Bastian

  Hrvatje ne marajo naše ograjce.Razumljivo!Ker jim otežujemo pretok ilegalčkov čez našo mejo.Poudarek je na ilegalno.

 • Vrhovni sodnik

  Ob tem pa se pojavlja vprašanje ali je slovenska ograja dovolj močna, da zadrži nelegalne migrante na drugi strani meje. Ta ograja je lahko samo pomoč vojski in Policiji, da ima čas nameriti in ustreliti emigrante, sama kot taka brez fizičnega varovanja ni vredna piškavega oreha, že z malo močnejšo vejo se jo da takoj odstraniti, da ne govorim o ščipalkah za žico, stran vržen denar.

 • Iza Demos

  Hrvati bodo dosegli vse, ker so naši osamosvojitelji ob osamosvajanju grešili in jih Hrvati držijo v šahu.

 • Prihajam Slovenija

  To je igrača, kako se postavi ograjo boste videli, ko jo bom jaz postavil.

 • valentin

  Ali kako že pravijo ; ograja je za pametne sosede in ključavnica za poštenjake.

 • cosmosjasnovidec

  Prismuknjeni hrčki bi se tako radi znebili večina migrantov katere bi ponoči spet ilegalno pošiljali v Slovenijo.
  Komu pa mar za to ustaško golazen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!