Borca Tita Turnška resnica o komunizmu povsem iztirila: Poslance je žalil z lažnivimi kurci, preden ga je Mahnič vrgel s seje!

Foto: YouTube. Tit Turnšek je izgubil živce.

V Slovenski demokratski stranki že dlje časa opozarjajo, da je financiranje veteranskih organizacij v Sloveniji zelo nepregledno in netransparentno, čeprav vlada Mira Cerarja to vztrajno zavrača. Nazadnje je to zavrnila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki trdi, da je sistem pregleden, odkar je razdeljevanje sredstev prevzel njen kabinet. Odbor DZ za obrambo pod vodstvom poslanca SDS Žana Mahniča je o tem v sredo popoldne vseeno razpravljal na nujni seji, na kateri so bili prisotni tudi nekateri gostje, večinoma člani borčevskih organizacij, med katerimi je bilo najbolj zveneče ime predsednika Zveze združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB – Tita Turnška. Temu je poslanec Franc Breznik v svojem govoru, ki se je dotikal resnice o komunističnih zločinih, tako močno stopil na žulj, da je želel na seji besedo, čeprav kot gost do nje pravzaprav ni imel pravice. Ko ga je Mahnič prekinil in mu to obrazložil, je Turnšek povsem izgubil živce, preklinjal in grozil, zaradi česar je predsednik odbora za obrambo varnostnike pozval, da 78-letnika odstranijo s seje. Na koncu je prostore vendarle zapustil sam, a brez dodatnih groženj ni šlo.

Naj spomnimo; v SDS so po besedah poslanke Anje Bah Žibert razpravo na to tekmo zahtevali, ker menijo, da pri razdeljevanju sredstev veteranskim organizacijam ni pravega reda. Ministrstvo za obrambo je namreč na lanskem razpisu razdelilo 1,5 milijona evrov sredstev, od tega sta jih dve najvplivnejši organizaciji skupaj prejeli praktično milijon.

Zveza združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB, ki ji predseduje prav Tit Turnšek (častni predsednik je Janez Stanovnik), je prejela kar 534 tisoč evrov, Zveza vetaranov vojne za Slovenijo, ki ji predseduje upokojeni general Ladislav Lipič, pa 432 tisoč evrov. 196 tisoč evrov prejme Zveza policijskih veteranskih društev Sever, vsa ostala društva skupaj pa dobijo manj kot 100 tisoč evrov. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) , v katerega se je v zadnjem času včlanila velika večina braniteljev slovenske domovine v času osamosvojitvene vojne, dobi samo 96 tisoč evrov.

Breznik: Prva kolaboracija v 2. svetovni vojni je bila med nacisti in komunisti
Franc Breznik je na seji odbora za obrambo med drugim opozoril, da je bil VSO ustanovljen ravno zaradi dejstva, da se večina veteranov iz osamosvojitvene vojne ni strinjala s tem, da je del borcev, ki podpirajo komunistični režim iz bivšega sistema, skušal spreminjati zgodovino, s tem pa vrednote slovenskih demokratov in pomladnikov. Izpostavil je odlikovanje takratnega predsednika Danila Türka, ki je Tomaža Ertla odlikoval s srebrnim redom za zasluge v času akcije Sever.

Kot je opozoril Breznik, je v času priprav na preprečitev tako imenovanega mitinga resnice leta 1989 Ertl resda vodil republiški sekretariat za notranje zadeve in s tem akcijo Sever, a to še ne more izbrisati škodljivih posledic njegovega tridesetletnega zatiranja demokracije. Ertl je kot nekdanji udbovec med drugim leta 1988 odredil tudi aretacijo Janeza Janše v znameniti aferi JBTZ. Odlikovanje Ertla pa je odkrito podpirala večina borcev, tako ali drugače povezanih s komunističnim sistemom iz prejšnje države.

Franc Breznik. Foto: SDS

Breznik je na seji opozoril, da veterani druge svetovne vojne trenutno prejemajo veliko več finančnih sredstev prejemajo kot veterani vojne za Slovenijo, za nameček pa borci, ki želijo potvarjati zgodovino, še danes odkrito podpirajo totaliratni sistem iz bivše države. “V 2. svetovni vojni sta se zgodili dve kolaboraciji. V prvi so najprej sodelovali nacisti in komunisti, šele potem ko so komunisti na slovenskih tleh pobili več tisoč ljudi, pa so se Slovenci začeli upirati proti takšnemu sistemu in šele potem se je zgodila druga kolaboracija z nacisti. To so zgodovinska dejstva, s katerimi se v Sloveniji strinja večina zgodovinarjev, le nekaj takšnih ne, ki podpirajo ali so del vaše organizacije,” je predsedniku ZZB za vrednote NOB Turnšku očital poslanec SDS.

Prav tako je Breznik opozoril, da sta se med 2. svetovno vojno oblikovali dve veji antifašizma in antinacizma, toda če so se pod eno vejo zbrali demokrati, ki so nasprotovali vsem totalitarnim simbolom, je druga veja antifašizem prikrito zlorabila v namen uvedbe svojega totalitarnega, zločinskega sistema – komunizma.

Turnšek grozil poslancu SDS: “Še se bova srečala!”
Ko je po koncu Breznikovega govora Turnšek Žanu Mahniču vskočil v besedo, ga je skušal predsedujoči na seji ustaviti, saj gostje po pravilih nimajo pravice govoriti, a se borec ni kar tako udal. Turnšek je vpil, da so Breznik in njegovi v resnici “lažnivi kurci” in da je poslanec SDS “lažniv kot pes”. To je Mahniča tako razjezilo, da je od Turnška zahteval, naj zapusti sejo, potem ko omenjeni tega ni želel, pa celo skušal poklicati varnostnike. Le-teh se je Turnšek očitno vendarle zbal, saj je nato vstal in zabrusil, “z največjim veseljem” odhaja. Ko je že stal med vrati, je Turnšek Brezniku še zagrozil, “da se bosta že še srečala”. Mahnič je ostal miren in borčevskemu srboritežu odgovoril, “naj se nauči obnašati”.

L. S.

 • samsara

  “…je nato vstal (tit turnšek) in zabrusil, “z največjim veseljem” odhaja.”

  Ko bo objavljeno za določene borce srboirteže, da so dokončno in zares odšli, bom to sprejel z največjim veseljem, ki bo za razliko od veselja neobvladanega primitivca, iskreno.

  • EOL

   Na dan, ko bodo vsi odšli, ko bo odšel zadnji tak primerek, na ta dan bomo ponosno razglasili praznik in resnično praznovali odhod zadnjega okupatorskega vojaka.
   To bo v vsej naši zgodovini največji in najpomembnejši slovenski praznik.

 • samsara

  “…najbolj zveneče ime predsednika Zveze združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB – Tita Turnška.”

  Zgleda pa, da je njegova primitivnost nekako premosorazmerna slovečemu imenu.
  Ali je torej raven primitivnost eden od ključnih pogojev za visji hierarhični status znotraj te zatohle tovarišije?
  Ali se to nemara šteje le kot prednost?

 • samsara

  “Turnšek grozil poslancu SDS: “Še se bova srečala!””

  Ima morda tale neobvladan razborit, očitno tudi agresiven tovariš doma kakšno ognjeno orožje?
  Ima tudi orožni list?
  Če ima eno ali druga, ali pa oboje, mu je potrebno vse nemudoma odvzeti, saj predstavlja odkrito grožnjo javnemu redu in miru.
  Kje ste, ustrezni državni organi in vaša službena dolžnost?

  • sprehajalec

   Pozabi nanje. Bo lokalni komandir uredil vsako prijavo.

   • samsara

    Lokalni tovariš komandir.

 • pajot

  Ko se je dogajala druga svetovna vojna,je turnšek še scal v plenice. Kako je lahko predsednik zveze borcev za privilegije? Kakšen borec pa je on? Morebiti edinole borec za vstajenje svojega mednožnega opravilno nesposobnega koščka mesa.

  • Aron

   Kako je lahko Mahnić precednik odbora za obrambo, ko je ravno končal faks in o obrambi in vojski pojma nima? Ta slovenska politika je absurd :)

   • totex39

    Sigurno več ve, ker ima pamet, ne tako kot komunisti, ki trobijo vsi v isti rog, tak primerek je Turnšek in ostali njegovi tovariši.

   • von Rhein

    Dobro vprašanje si postavil. Le kako,če imamo v Sloveniji toliko izkušenih jugosoficirjev. Dogovorimo se,nezaupnica Mahniču in predlagajmo Aksentijevića. Star ,izkušen borec,zvest tekovinama.

    Da nisi kakšna žlahta od Ehjavca? Tudi on vedno reče …PRECEDNIK. Primer….s PRECEDNIKAM sm se dogovoru.

   • Olga

    Več že kot ministrica Katićka!

   • sumljivislon

    Breznik je ponovil kar je izjavil dr. Prunk…NE MEŠAJ JAC IN PETELINOV..!!

  • samsara

   Naj se še tako bori, pa je vseeno že poraženec in morda je njegovo primitivno impulzivno in prostaško vedenje v DZ pokazatelj, kako slabo prenaša poraze.
   Ta primitivec je bil nekoč minister pa veleposlanik…

   • totex39

    Saj ravno zato smo pa tam kot smo v dreku, ker smo imeli in še imamo na vseh položajih take primitivce in komunistične grebatorje.

  • rabbit

   Ponosni Borec za korito.

 • karpelec

  Naj se vidi razkošje na vseh nivojih in oblikah in se razkrije gniloba in laži, toda ne na moj račun.

 • Franjo Trojner

  Če bi že bila oziroma , ko bo tudi v našem parlamentu sprejeta ( Havlova ) resulucija sveta EU o izenačitvi vseh treh totalitarizmov, torej nacizma, fašizma in kumunizna, kateri že nekaj časa javno nasprotuje politična levica/kučan, tudi takšnih vulgarnih izpadov predsednika zveze NOB gotovo ne bi bilo. Tudi naša Ustava govori o totalitarizmu in totalitarnih simbolih, kar pa zelo odločno izigrava vsakokratna leva oblast. Nedvomno bo slej, kot prej ta resulucija sveta EU o izenačitvi vseh treh totalitarizmov sprejeta/potrjena tudi v našem parlamentu in takrat bomo prvič zelo blizu, da z zakonom prepovemo vsa združenja, ki propagirajo in častijo kumunističen totalitarizen, njihove vidne voditelje in prav vse totalitarne simbole. In pol bo ista kazen doletela tistega, ki propagira in časti nacizem ali kumunizem, mar ne? In šele takrat bomo živeli zares v pravni in predvsem normalni državi.

 • totex39

  Taka je reakcija, če komunističnemu lažnivcu in priskledniku stopiš na žulj. Mahniču pa vsa čast, da je primitivneža vrgel iz dvorane.

 • pajot

  Turnšek grozil poslancu SDS: “Še se bova srečala!”
  Z mano se pa noče srečat. Ker,če bi se,bi mu spremenil fizionomijo obraza.

 • FORT WORTH

  Bravo Mahnic.
  Koncno nekdo,ki si upa !
  4x sem moral pogledati in se vedno se mi zdi neverjetno.
  Skoda,ker ga nisi se mahnil.

 • Selčan Danijel

  ČESTITAM MAHNIČU . TO JE ZGODOVINSKI DOKODEK KO SO KVAZI BORCA ALI BOLJE REČENO ENGA KRUHOBORCA IN PARAZITA VRGLI IZ PARLAMENTA.

  • rabbit

   Enega od potomcev Majskega hrošča je napodil. Končno.

 • althar

  Propagandisti Brozove teroristične tolpe takole živčni? Se morajo pa resno bati za svoje rente.

 • Anton

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Tit_Turn%C5%A1ek

  rodil se je leta 1938, torej za časa 2 svetovne vojne je bil gospod Turnšek star kok že, skratka toliko o kredibilnosti šefa borcev 2 svetovne vojne

 • sprehajalec

  70 letna vladavina oziroma tiranija borcev in njihovih naslednikov v današnji Sloveniji, izdatno podprta s proračunskimi finančnimi sredstvi je dejstvo, ki se mu ne moremo izogniti. Vsako vlado bo ta polip na narodnem telesu zaznamoval, še sploh pa če Vlada ne bo po njihovem okusu.
  Gre za ideologijo, ki jo pooseblja ta združba, ki nikakor ni, kot podobne združbe tajna, temveč aktivno odloča o vseh podorčjih današnjega življenja Slovenije. S svojimi navezami in povezavami je v vseh porah družbenega življenja in nikakor ne gre za neko veteransko nepolitično organizacijo po zahodnem vzoru. Gre za politično organizacijo, neko paradržavno inštitucijo, ki ima to moč, da odloča o za Slovenijo zelo pomembnih stvareh. Od lokalnega šanka do parlamenta. Bank in državnih organizacij.

  Ima monopol nad zgodovinsko resnico in tolmačenje današnje realnosti in v svoji pojavni obliki zelo spominja na neko zgodovinsko inštitucijo, ki se ji je reklo včasih cerkvena inkvizicija 500 let nazaj. Preganja drugače misleče in heretike, svetle misli in podobe NOB. Borčevstvo kot tako ni samo organizacija, je religija, trdno zakoreninjena v glavah, z množico sledilcev. Identificira jo kult rdeče zvezde. Kogar bo Organizacija pokazala s prstom, tega bo množica sledilcev volila.

  Gre torej za psihično stanje nikoli zdravljeno.

 • garfi

  komunisti so psihopati in vzgajajo nove mlade norce
  kar se mene tiče jim ne bi odpustil niti evra kriminala kaj šele genocidne zločine in 70 let diktature
  vsi bi morali biti v sodnih postopkih in zaporih že desetletja

 • VERZIFIKATOR

  Jože Broz

  TITOVA ZADNJA BESEDA

  Vsi poznajo ga kot veterana,
  v dveh se vojnah je svetovnih tolkel,
  včeraj spet povzdignil glas zamolkel,
  da je onemela vsa dvorana.

  Mu predsednik mirno je povedal,
  da zmerjánje res se ne spodobi,
  da njegovi so napadi grobi,
  grde mu besede prepovedal.

  On pa se je le še bolj razkuril,
  ko s težavo gledal tam je zbrane,
  jih imenoval je za organe,
  videz dal, da se zares je vzburil.

  Da odveč je vsem njegova družba,
  končno mu predsednik je naznanil,
  on pa se je prav herojsko branil,
  kot zahteva od vojščaka služba.

  Slednjič le zaslutil je nevarnost,
  saj ostal je samcat na bojišču
  in dojel, da pač ni na igrišču,
  se za lastno je ustrašil varnost.

  Da z veseljem sam se bo umaknil,
  ves rdeč je po dvorani tulil,
  paž njegov pa je le v strahu buljil,
  ali ga predsednik zdaj bo mahnil.

  Mahnil ni ga in še manj kam brcnil,
  saj bilo se prav zares je bati,
  da ne mogel bi heroj več vstati,
  če bi kdo ga le z mezincem frcnil.

  Šlo je kajpak za heroja Tita,
  čigar znana je podoba vstala,
  duška si v togoti jezno dala,
  saj bila je ravno prav nalita.

 • Artur

  Borca Tita Turnška ? Kakšnega borca . A kot sedemletnega mulca po koncu 2 svetovne vojne vojne ? Kaj je počel 91 leta na bojišču če sploh je bil mi ni znano verjetno je bil navdušen nad Kučanovo izdajalsko razoroževalno politiko in njegovo neintimno opcijo . Ma ti res znajo je..at narod v zdrave možgane in parazitirat na njihov račun z njihovo pogoltno partizanarsko maškarado.

 • Triple6

  Breznik: Prva kolaboracija v 2. svetovni vojni je bila med nacisti in komunisti

  A lahko pokaže kak pisni vir iz tistih časov, da je to bilo opaženo in kje? Če obstajajo pisni dokumenti o potovanju Graziolija in slovenskih politikov k italijanskemu kralju, da so se poklonili, a niso podpisali mirovne pogodbe. Vsi štirje okupatorji so namreč kršili mednarodno pravo, ki ne dovoljuje priključitev v vojni zasedenega ozemlja pred sklenitvijo mirovne pogodbe. Drugače pa Breznik, bi lahko na današnji dan namesto teh traparij zaprosil prisotne za minuto molka ob smrti nekdanjega predsednika Tita.

  • sprehajalec

   Tukaj je, pakt o nenapadanju, Molotov – Ribbentrop. Vsi v okvirih Kominterne so ga spoštovali.

   http://gdb.rferl.org/A71EBE9D-66A6-42A3-AE51-3E4C7D2241F3_mw800_s.gif

   • rabbit

    Nemško-sovjetski gospodarski sporazum je bil sporazum med nacistično Nemčijo in boljševiško Sovjetsko zvezo, s katerim se je slednja obvezala Nemčiji dobavljati surovine v zameno za nemško vzpostavitev tovarn na ozemlju Sovjetske zveze s stroji in strojnimi orodji, dobavo ladij, vozil in drugih prevoznih sredstev v skupni vrednosti 120 milijonov reichsmark. Pogajanja o sporazumu so potekala v Berlinu od konca leta 1938 do 19. avgusta 1939. Podpis sporazuma je bil prvi korak k izboljšanju medsebojnih odnosov, potrjen štiri dni kasneje 23. avgusta 1939 s podpisom pakta o nenapadanju. Sporazum je razširil dotedanje nemško-sovjetske gospodarske odnose od leta 1931, po skupnem zavzetju Poljske pa so kmalu stekla pogajanja o dodatnem sporazumu, podpisanim februarja 1940. Medsebojno sodelovanje je bilo potrjeno kasneje v januarju 1941 še z enim sporazumom, ki je poleg gospodarskih odnosov določil tudi mejo med Nemčijo in Sovjetsko zvezo. Vsi ti sporazumi so bili ukinjeni z nemškim napadom na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941.

    • pajot

     Ko je hitler napadel Jugoslavijo,so se skupaj z nacisti veselili tudi komunisti. Žurali so zaradi napada na lastno državo. Enkratno!

    • Mirnik Aleš

     22. junija 41 ob 4.00h je šel še zadnji vlak z žitom v Sovjetsko zvezo, ob 4.15h pa so napadli.Viktor Suvorov, leta 1980 iz KGB prebegli agent v Anglijo, ki je raziskoval po arhivih, trdi da je imel namen Stalin napasti celo Evropo, desantno invazijo, na motorna letala so hoteli na rep priklopiti več jadralnih letal s padalci hkrati. Iz tankov bi odstranili gosenice za po cestah. Kiksnala naj bi se za 14 dni, zato je Stalin ob prispeli novici o napadu dobil infarkt in z ljudmi preko radia spregovoril šele po 11 dneh. Spoznal je, da je “njegova” vojna končana, Evropa ne bo njegova. Uničenje v prvih dneh je bilo katastrofalno, tanke so na vlak nalagali kot “kačo” enega na drugega, tako so na vlak spravili 1/3 več tankov. Oficirji, ki so pred tem prejeli rdeče kuverte s povelji so kljub zagroženi smrtni kazni odprli kuverte…

   • Triple6

    Jaz sem se glede na temo sestavka, posvetil vojni na Slovenskem. Je pa res, da je jugokraljevska vlada tudi podpisala trojni pakt z Nemčijo, seveda pred vojno, kakor pakt Molotov Ribbnetrop. Še prej pa so muenchenski sporazum podpisali Hitler, Chamberlain, Daladier in Mussolini, torej je bila prva kolaboracija med Nemci, Francozi, Irtaljani in Angleži po tvoji logiki.

    • sprehajalec

     Tako je, stvar trenutnega navdiha in političnih okoliščin. Pogodba je pač pogodba z omejenim rokom trajanja. važno je preživeti, če ti pogodba pomaga. Zato je bila podpisana med Molotovom pa Ribbentropom.

     zato je bila podpisana na štadionu 1944. Vendar eni, ki so ravnali enako 1941, niso imeli posluha do filozofije o pogodbi kot “Bussines as usual” za druge. Pa so vse likvidirali po breznih. Pa 70 let tumbajo o upravičenosti tega dejanja.

  • rabbit

   Knjiga Skriti spomini Angele Vode.

  • Olga

   Minuto molka za zločinca Tita? Pa eno minuto za zločinca Hitlerja?

   • von Rhein

    Čeprav je datum zlagan,vedno na ta dan poslušam Lili Marlen.

    • rabbit

     A ni čudno vse pri komunistih je zlagano dan Of 27 april takrat so ustanovili proti imperialistično fronto.
     Titov rojstni dan 25. maj še on sam ni vedel kdaj je prišel na svet toliko je lagal.
     Potem pa še datum njegove smrti ni bil 4 marec ampak je umrl točno na pustni torek tistega leta.

     • von Rhein

      Datume so določali po potrebi praznovanj.

     • rabbit

      Misliš reči, da so mazali oči raji, da se niso preveč spraševali. Bo kar držalo.

     • Olga

      Saj sploh ne vemo niti tega, kdo je bil Tito!

     • rabbit

      Bi bilo zanimivo dočakat dan, ko ga žličkarji izkopljejo in opravijo DNK-a.Zanima me kaj bi pokazal. Ampak pravijo da titota ni notri naj bi bil pesek.

     • pajot

      Mu je pa manjkala ena noga.

    • Olga

     Bravo! Poslušali in peli so jo celo angleški (za NOB imperialistični) vojaki!

  • rabbit

   Tako samo povem Italijani so imeli rapalsko mirovno pogodbo a potem oni niso bili okupatorji.

  • if

   Dodatek k viru, ki ga poudarja sprehajalec: https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A

 • Anton
 • Shalalabayzer

  Ko se začne zares…so takile turnški prvi v vrsti za evakuacijo, ker začnejo mamice klicati na pomoč

 • Olga

  Turnšek je star 78 let! Vojna se je končala 1945. leta! To je bilo pred 72-imi leti! Torej je vstopil v NOB z dvemi leti! Velike zasluge za lastni žep!
  Bravo SDS!

  • von Rhein

   Bil borec. Mama ga je nosila v torbici.

   • učko

    V kurirčkovi torbici !!!!!!!!!

    • von Rhein

     Možno,da bo v učbenikih zgodovine čez leta pisalo o hrabrem korirčku titu,ki je pojedel pomemben dokument,da ne bi sovražnik prišel do njega. V resnici je bil ovitek od salame.

    • Olga

     Ga je k Nemcem v vrtec nosila!

 • učko

  Komunisti, Hitlerjevi sodelavci in Stalinovi hlapci se sramujejo samih sebe in so za to jezni na druge, ki naj bi bili krivi za to !?! Pakt Ribbentrop-Molotov in razdelitev Evrope med Hitlerjem in Stalinom so samo formalni dokaz. Skupna okupacija Poljske in razdelitev le-te. Zločini enih in drugih !!!!!! Samo komunisti so jih pobili bistveno več. Tedanja Sovjetska zveza pa je že pred 2. svetovno vojno imela okupacijo mnogih držav, po 2.sv pa še pol Evrope. Kdo je zdaj tu lažnjivec, sodelavec okupatorja in prevarant ?!!!

 • učko

  Ta pička Turnšek je bil “uljez” v SLS stranki, pa ga niso prečitali. Sej je F.Bogovič tut kolaborant z udbovci, dokazano !!! Zato SLS-a tudi ni več v parlamentu, so jih ljudje “skužili” !!!!

 • Olga

  Iz parlamenta nam tudi govorijo kruho-borci, ki ne znajo niti Slovensko dobro, kaj šele vsebinsko poznavanje tematike! Sploh ne vedo, kaj in o čem govorijo!
  Slovenci, zbudite se!

 • učko

  Kar pa se razdeljevanja sredstev tiče, pa takole! Ne več dremat u senci, pejte SDS-ovci na oblast, pol pa razdeljujte tko, kot vam paše !!!!

 • Olga

  Mimogrede, Walter Wolf je pravilno ugotovil, da Kućan ni Slovenski priimek, je Madžarski, Janković ni Slovenec… Ti ljudje nimajo srca v Sloveniji in za Slovenijo! V Sloveniji imajo le denarnico (bolje- vreče brez dna)!

  • von Rhein

   Vreče so drugje. V Sloveniji živijo na bone . Prehranjujejo se večinoma na proslavah,zato je toliko proslav.

  • milanček

   dosti slabo za nas Slovence, da to ugotovi izseljenec, ki praktično celo življenje živi v tujini! Jasno je, da je kučan madžarskosrbski čefur, janković pa po očetu , mama pa je nek neuravnovešen stvor! Žal nekateri slovenceljni ne kapirajo, da jim politiko v Sloveniji diktira in krade jugo mafija!

  • pajot

   kućan se piše z malo začetnico.

 • učko

  V bistvu pa je tako: režim nabija bistveno previsoke davke, ki so tako visoki, da so v bistvu to že kazni. Kazni da solidne plače v gospodarstvu pa bistveno vplivajo na to, da so plače v gospodarstvu bistveno nižje kot bi bile sicer ob normalni davčni politiki. Zaradi tega je tudi manj investicij, predvsem v kvalitetna delovna mesta, kjer so davki najvišji. Posledica tega pa je tudi velika brezposelnost, predvsem mladih pa tudi drugih, ki nimajo državno-režimskih služb! POSLUŠ TI JJJAAAAAJJJJJJOOOOOOO!!!! Če boš še naprej ležal v senci, bomo sprožili akcijo, ki te bo zabila do premoga in ne boš več prišel v parlament, ker si ga ne zaslužiš !!! Tako kot Ludomila ne !!!!!!!!!

  • traktor

   Vidiš, vidiš, tud slepa kura kdaj kej pametnga najde.

 • učko

  Kdor bo hotel dobiti naslednje volitve, se bo moral opreti na zadeve, ki sem jih na kratko napisal spodaj! Ostalo pa lahko servirajo kot desert!!! Opozicijski politkarji sploh nimajo razpucanih pojmov, kaj ljudi najbolj teži !!!! Ni čudno, da rdečkarji lahko delajo kar se jim zljubi, pa bojo še naprej imeli popolno oblast. Jasno, ko pa imamo tako butasto desnico oziroma opozicijo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  JaJo, ko boš napisal svojo verzijo programa, ga fukn preč, pa mene poklič, ti ga bom jest napisal tist politični program, zastonj ! Ti se ga boš sam na pamet nadrkal !!!! Pa še ene 100 drugih tvojih tut, da boste vsi isto vižo šibal, v različnih oktavah seveda !!!!!

 • učko

  Zdej pa pejt, JaJo v parlament, pa jih probaj verbalno sfukat tako, kot bi oni tebe že zdavnaj sfukal, če bi takole vodil vlado !!! Pa ne več špricat pa plave tolčt !!!!

 • seniorka

  Žan Mahnič je dostojno postavil Turnška pred vrata, kamor tudi sodi. Prenapihnjeni in skrajno žaljiv Tit Turnšek do poslancev je moral odnehati in odditi in prav je tako. On ni bil nikoli borec NOB, sploh pa pravih borcev ni več, ker so že umrli. Sedaj smo samostojna država Slovenija in za to samostojnost moramo narediti prav vse, da bi ljudje v njej živeli bolje in da bi bila pravična za vse enako.

  • montyamp

   Prave borce so komunisti poklali takoj po vojni .
   Dandanes umirajo v 90% primerov , banditi .

 • Levicar nikoli!

  Turnsek je komunajzar, torej neotesana pizda!

 • Olga

  Spet je kriv Janez Janša! Levaki se res bojijo za privilegije! Tit je dobil nogo…
  Levakom se blede od vsega hudega, saj se pipica zapira….

  • učko

   Titek-ritek si jih je mal prvošču, jih ozmerjal in odšel. Denarce bojo pa še vedno delili tko, kot si jih bojo želeli, JaJotovi cepci pa bojo jezni na tramvaj komando !!!!

   • Olga

    Po vaših izjavah sodeč, sami sebi ne verjamete!

    • učko

     Opozicija je tako anemična in pasivna, da jo je treba dobesedno zbrcat z žaljivkami, če ne gre drugače !!!!!

  • Levicar nikoli!

   Dobil je nogo, dobit bi moral pa dozo svinca!

 • domovina mili dom

  Ta turnšek nima kaj v parlamentu za počet.

  Pri naslednjih volitvah je ključna borba za očiščenje proračuna od priveskov, posebno tistih izpred leta 91.
  Narod se vpraša ali je za očiščenje proračuna od raznih zajedavskih organizacij. Če je, naj sodeluje.

 • komar marko

  ha, ha, ha. RESNICA je boleča samo vztrajno rine na dan. Še BEOGRAJSJI arhivi se naj odpre, da se razgali beda in SRAMOTA, ki jo z maškarami doživljamo še dane. 45 leta jih je bilo 38.000, pospravili so pa 520 ŠVABOV in 230 fašistov. Če pa gledaš njihove filme, jih tudi s prazno šnejfajerico pade vsaj PEt! Če sešteješ mrtve vseh partizanskih filmov, bi bili vsi ŠVABOTI v YUGI mrtvi in bi se vojna končala že 42, samo kaj ko ne bi mogli obračunati z drugače mislečimi!

 • učko

  JaJo, jest ti bom napisal zmagoviti politični program, verjem mi. Ne bo drago, nekaj keša pa Irgelco mi boš posodu za vikend al pa uno bjondo k’ hod u Bruselj !!!!

  • komar marko

   ne bi bilo slabo. Boš vsaj zadnjič lahko IZDIHNIL besede O BOG kaj sem vse zamudil v življenju. Ti bo potem pomaga čaj iz cipresinih korenin!

   • učko

    Ne bom zadnjič, n’č bat, čim večkrat !!!!!

    • komar marko

     Se bojim da boš spozanal kaj je OKUS, pol bo pa dušica rekla PA, PA

 • janez cepec

  pustmo to, kašn idijot je Turnšek, če je Pig Face in eden od dvojice A JE TO povabu razpravljavce na sejo sveta za Abrambo (vid se, kok je bla pomembna, samo SDS -ove ovce, pa en dementn Desusovc), bi jim mogu dopustit, de lahko povejo proti argumente in ugovore na klobasanje SDS -ovih ovac

  • komar marko

   ja čudno, da so potem sklepe zavrnili, če so bili samo SDS člani. Zakaj samo LAŽEŠ!

   • janez cepec

    dej mi povej, kdo iz koalicije je biu prisotn na seji?

    • komar marko

     Poglej rezultat glasovanja in ti bo mogoče kaj potegnilo! PRAV! Kolikor vem jih je bilo vsaj OSEM proti!

     • janez cepec

      povej ime! gledam, pa ne vidm nubenga

     • komar marko

      pa kaj misliš, da sem jaz tukaj da vas pedenam in sem vam na razpolago. Tukaj sem da vam točim RESNICO, ki pa je za vas boleča. To je moj cilj!

     • janez cepec

      se pardoniram, sm še enkat pogledu, pa sm opazu še tri druge. mea kulpa, sori, skuzi.

     • rabbit

      Vsi so bili poglej od začetka manjka edino Kordiš

     • janez cepec

      sej pravem, skuzmi

    • rabbit

     Edini ki je manjkal je bil Miha Kordiš ZL. Je Mahnič povedal ob začetku seje. Ostali vsi prisotni. Ampak etični in moralni se niso oglašali ker se niso imeli za kaj. Krade se naš denar pa se delajo nore in nevedne.

 • Silka

  Ded ni čisto pri sebi, ima pa srečo, da neumnost ne boli. Gobezdalo sanja o Yu socializmu ob kapitalistični penziji.

 • Stajerka

  “Tit Turnšek, slovenski politik, diplomat, podjetnik in pisatelj, * 1938.”/wikipedija
  ta je bil borec samo za tisto v plenicah in lasten žep…….ne vem, če se jih je rešil (op. plenic) pred pričetkom vojne……a borčevska mu tud pripada??…..

  “Po upokojitvi je začel pisati knjige s tematiko iz mednarodnih odnosov. Poleg tega je svetovalec Iskre, dejaven pa je tudi v kitajsko-slovenskem društvu. Je član društva za mednarodne odnose kluba bivših slovenskih ambasadorjev.” /wikipedija
  no, če pogledamo današnjo odločitev sodišča o neprištevnih ambasadorjih, potem se tud temu ni kaj čudit…….

  je pa nekaj dejstvo – rdečuhom popuščajo živčki……kak pa kaj zadeve na severni strani slovenske meje???…..kako poteka pregon UDBE v Avstriji in Nemčiji??……

  • janez.pokoncni

   Moraš vedeti, kdo piše v vikipedijo – VSAK, ki se prijavi!

 • komar marko

  No gledam posnetek seje. Ni čudno, da vsaka ko spozna za kaj se gre, napoka KUFRE in gre.SLUČAJ?

 • komar marko

  ni čudno če je ERTL dobil odlikovanje od drugorazrednega! SLUČAJ?

 • antimur

  Ni dovolj, da so tega ogabneža in norca nagnali iz seje, potrebno bi mu bilo naložiti po pizdi, tako, da bi ga morali odnesti. Katičeva, večine članov ZZB je takšne golazni kot Turnšek, zato nihče nima pravice z našim denarjem podpirati takšnih pokvarjenih kretenov, najmanj pa ministrica, ki je prišla na svoj položaj zgolj zaradi kučanističnega predznaka.

  • rabbit

   Pa saj to ni njegov ne prvi ne zadnji izpad, se spomnite tistega z novinarko Financ Petro Sovdat ne vem točno kaj ji je že rekel nekaj v smislu debela prasica. Ženska bi ga mogla samo v mednožje pa bi padel kot pokošen borec.

 • komar marko

  ha, ha, ha. BEZNIK na pamet govornik sesipa SIROMAKE. Ni čudno da je ponorel!

  • janez cepec

   če si ga dobr poslušu, druzga člana A JE TO, si uhka opazu, de mu niso čist jasni pojmi antifašizm, pa antikomunizm, pa antinacizm, kajti namreč ene pakrat je izjavu, de se bori proti antikomunizmu. sicer pa kmet je kmet, s tem mislem Breznika in se ob tem pardoniram tapravim kmetom. de se j’ pa Turšk dav temu bunkslnu pa njegovmu klobasanu sprovocirat, pa dokazuje, de je Tit tud navadn kreten

   • montyamp

    Prave borce so komunisti poklali takoj po vojni .
    Dandanes umirajo v 90% primerov , banditi

    • učko

     Hvala bogu, da umirajo, kar naj, čim več !!!!

 • milanček

  komunajzarsko govno iz kučanovega hleva!

 • centurion

  Turnšek grozil poslancu SDS: “Še se bova srečala!”
  Noge naj staremu zabitežu polomi in zobno protezo.
  Kurba komunajzerska računa, da nas bo zvezane
  z bodečo žico pri breznih dobil ali kaj.
  No, pa čimprej naj se začne.

 • Franjo Trojner

  Tako imenovana afera Depala vas je omogočila politični levici ponovno restavriranje kumunustičnega režima na naših tleh! In od takrat dalje so kumunistični totalitarni simboli ponovno vseprisotni in si zasluge za osamosvajanje nesramno pripisujejo ravno tisti, ki so bili takrat najbolj proti in nekateri izmed teh so kasneje v posmeh osamosvajanju in pravim osamosvojiteljev celo prejeli najvišja državna odlikovanja. Ko pa berem, da si celo borci NOB lastijo zasluge za ustoličenje prve samostojne demokratične države vseh Slovencev, pa kot veteran vojne za Slovenijo enostavno ostanem brez besed. Vem in vsak dan posebej vidim, da to danes ni tista samostojna, demokratična država vsega Slovenskega roda, za katero smo se takrat borili in zmotno mislili, da smo jo tudi izborili. Nas prava demokratizacija šele čaka in tokrat bomo morali biti manj naivni in predvsem bolj temeljiti, dosledni.

  • učko

   Na tak način, kot grejo stvari danes, bo vse še sam slabš !!!!!

   • Olga

    Je rekla Clintonova… Pa je prišel Trump!

  • Olga

   Vsi moramo na volitve in jih nagnati!

 • janez cepec

  kašna tako imenovana? to j’ bla afera, k je stala položaja vašga ljubljenga vodje, hvala Bog, de mu ni ratau, kajti takrat je začeu delat na tem, da bi zavladau absolutistično s svojo vojsko zvestih koštrunov po vzoru svojga idola J.B. TITA

  • učko

   Naš Džej Bi Tito je bil veliko prepameten za našega ljubega JaJota !!!

   • janez cepec

    no ja, tle maš pa prou, ljubljenga vodjo so prehitr iz partije vrgl, pa se ni mogu več učit

    • učko

     Je bil že takrat “prepameten”, da b’se kej učil !!!!

  • Franjo Trojner

   Bla, bla, bla. V to kar si zapisal še sam ne verjameš! Depala vas je v resnici državni udar, ki je prvič po letu 1991 uspel tranzicijski levici, drugič ji je to uspelo v primeru nasilne odstavitve župana Maribora Kanglerja in nato še legitimno izvoljene desne vlade, kar je bil tudi glavni cilj tranzicijske levice/elite. Radarji in od Iskre zastonj nova prometna signalizacija bi bila danes za varnost ljudi v prometu mesta Maribor več, kot dobrodošla in tudi obče sprejeta. Tako so nam pa uvoženi divjaki iz občin po celotni Sloveniji in celo uvoženi iz tujih dežel Balkana ( na lastna ušesa in ne samo jaz sem slišal ogromno protestnikov govoriti v tujih balkanskih jezikih( , ki so nasilno zrušili legitimno oblast in uničevali mesto, uspeli so celo zakurili upravno enoto in ne občino, kot so zmotno mislili in nam Mariborčanom nabili samo velik občinski dolg in povzročili ves ta kaos z izvoljeno novo mestno in državno vstajniško oblastjo. Takšna je resnica, ki tebe peče cepec, kajti Janez ti zagotovo nisi.

   • janez cepec

    mene nč ne peče, jest sm veseu, da vašmu pastirju ni uspeu državni udar, pa, de so ga skinuli. ima Boga

 • milanček

  zanimivo, kako se na zake dogotke odzove, ne za javnost, madžarskosrbski čefur MK, ne vem, ali se ta sodrga ne zaveda, da bo narod zelo kmalu vzel komando v svoje roke, dovolj je izčrpavanja ljud nakradli so enormne vsote in še bi kradli! Slovenci, doklej še?

  • janez cepec

   u svoje roke ti uhka uzameš svoj one, če ti še služ, to j’ pa tud use

 • Olga

  Levaki si skušajo vlivati pogum! Svet se jim ruši!

  • učko

   Levuharji majo v rokah vse !!! Evo še Šketa so postavli za eksekutorja. Ni čudn’, da se naša opozicija, razen ta hecenga Mahniča, ne upa tut prdn’t ne na glas !!!

   • Olga

    Tudi Clintonova je vse nastavila, pa ji ni nič nucalo… Tudi Srbi so prišli premagati razorožene “predalpskega kočijaže”, pa so popustili…!

    • učko

     1. Tole sranje od “naše” opozicije se vleče že ko kurja čreva.
     2. Nobenih indicev za izboljšanje, prevrat, sam komformizem poslanskih plač in privilegijev !!!!! Nič drugega !!!! Sramota !!!!

     • Olga

      A, ja? Kdo vlada Sloveniji? Kaj je vloga vlade? Kaj je vloga opozicije?

 • montyamp

  Prodam čistokrvne mladiče , bulmastife .
  Se ustrezno odzivajo na napade od zadaj .
  Za levičarje in žide 100 % popust .

  • janez cepec

   pa še to povej, de si jih že sprobu, buzarant

  • učko

   Jih lohka ponudš na novo prebujenim LDS-ovcem !!! Jest te bom pa prjavu društvu za zaščito živali !!!!!!!!!!

 • Hribouc

  Mahnič,”ko vas bo, tisto, srečal naslednjič”, sporočite čimpreje!

 • komunist

  Mahnič, Janšev pezdezek!

  • Levicar nikoli!

   Dej gobec zapri, peder komunajzarski!

  • učko

   Hebo te mahnič !!!!

  • soc

   primsek (ali karkoli), emocionalno bebavi heker, drži se svojega enega nicka, da ne izpadeš še bolj bebav, kot dejansko si. Če je to sploh mogoče.

  • garfi

   tudi ti si lažniv kurc

  • piko8

   Ti pa kućanov RITOLIZNIK!!!!!!!!!!!!!!!!

 • soc

  Tit Turnšek je eden podtaknjenih izmečkov v pomladne stranke, predvsem v stranko, ki so jo murgeljpartijci videli kot najnevarnejšo zaradi tradicije in argentinskih povezav – SLS. Sila podoben, čeprav manj opazen, je bil Janez Lukač, nekdanji policaj in udbaš, pravnik ob delu, dvakratni generalni sekretar zvezne skupščine SFRJ – nato pa čez noč pod pokroviteljstvom obeh Podobnikov visok funkcionar SLS, predsednik vladne Komisije za izvajanje Zakona o popravi krivic (!!!) in župan posavske občine. Šarmanten ljubitelj inteligentnih žensk. Sin iz mladih let star udbaš, verjetno še živ in upokojen, mlajša hči iz zrelih si je poslala strel v glavo iz njegove pištole, druga hira v umobolnici. Okradel svaštvo za dragocene posesti v ljubljanski Rožni dolini, pa ob koncu pred nekaj leti vse premoženje do zadnjega eura in še več spičil, preden je spokojno odšel naravne smrti. Brez slabe vesti. Tudi gravželj Turnšek je ne bo imel.

  Zla semena Kučanove partije.

  • učko

   Takih je ogromno !!!! Eni večji drugi manjši kvizlingi !!! Sicer pa ima partija nakradenih ogromno milijard in vse kadrovske možnosti v JU in državnih podjetjih v svojih rokah. To pomeni da lahko vse JaJotove cepce kupi 1000x in jih ciganom šenka, če hoče !!!!

 • Duhec

  Poslanci so lažnivi kurci… kratko in jedrnato.

  • garfi

   ti si lažniv kurc

 • Krtača17

  SDS bo treba vržt iz parlamenta da bo mir z zdraharstvom. Osvoboditelje zmerjat z morilci…sds bi morala bit kaznovana, domobrančki pa v arestu.

  • garfi

   tudi ti si lažniv kurc

  • učko

   Ti pa na Polju v prisilnem jopiču in z mega injekcijo v riti !!!

  • montyamp

   Haha , osvoboditelje pred boljšo prihodnostjo .

   Slabše od takšne morilske bodočnosti sploh ni moglo biti .

   Osvoboditelji pred nevarnostmi polnih hlevov , kleti in shramb .

  • milanček

   krtačka: saj ti človek ne more zamerit, si neizobražen, torej ne moreš zastopiti, kaj in kako!

 • garfi

  krtača in smrdljivi duhec in cepec vedno skupinsko svinjajo
  le zakaj

  • Duhec

   Hahaha…. dej povej, genij.

   • garfi

    je povedal Mare Kranjc
    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

 • Krtača17

  Mahniča na gavge

  • garfi

   tebe na zdravila

   • učko

    Na pare, z žarečo curo v riti !!!!

  • janez cepec

   Pig Face, A JE TO, 4 president

   u vrtec

   • Levicar nikoli!

    Ko vas levuharje polovimo, vas bomo nastavli vasim dragim ponorelim kozjejebcem, katere vlacite v Evropo, da vam bodo razturili supke!!! Vam bo pedrom komunajzarskim pasal!

 • garfi

  murgelska mafija se je spravila še na Janševega odvetnika Matoza
  to smo že dolgo pričakovali

  • janez cepec

   mafija, Janša, Matoz, pa to j’ eno in isto

   • garfi

    isti ste ja in vsi krivi

  • montyamp

   Kakšna mafija ???
   To je krdelo rdečih garjavih HUDOJAMSKIH HIJEN .

 • Janez

  Pa?
  Te – četudi stare “turnške” – bo trba malo, oz. “ORNK” -doizobraziti, doinformirati !
  Zakaj ?
  Ne gre za “mnenja” (o mnenjih se da prepirati) !
  Za ” dejstva” – gre O dejstvih – sse pa da pogovarjati !

  1. Dejstvo .
  UMAZANO PLAČANO KOLABORACIJO Z ZLOČINSKIM VKP B STALINOM – SO IMELI SKO KPS STALINISTI ŽE NAJMANJ OD 1936. LETA – ko je Kominterna začela moriti verne Špance. Dejstvo.

  2. Dejstvo .
  Znani KPS STALIN PARTIZANSKI Cankarjev bataljon,
  sestavljen iz veliko iz Španije vrnjenih t.i. “VKP B STALIN -španskih borcev ”
  ( pravilno beri: Slovencev – polit morilcev vernih Špancev) – je

  – prve dni decembra 1941 v Poljanski dolini !
  – nesodno KP STALINSKO OMORIL
  – NAD DESET SLOVENCEV, CIVILNIH, NEOBOROŽENIH CIVILISTTOV, KMETOV, DOMAČINOV !
  – ZA KATERE SE JE FANATIČNIM, PODIVJANIM EX “ŠPANSKIM BORCEM” ZDELO , DA NISO !
  – ZA STALINIZEM V SLOVENIJI !

  – šele nato je isti KPS STALIN Cankarjev bataljon napadel nemške policiste v Rovtu,
  – nekaj deset nemških policistov je iz zaede Cankarjev bataljon ustrelil !
  Vendar !
  Zaradi nekaj deset. ubitih nemmških policistov v Rovtu !
  – so Nemci vse leto 1942 izvajali streljanja Slovencev-nedolžnih talcev.

  Isti KPS STALIN Cankarjev bataljon – je januarja 1942
  -povzročil znano tragedijo v Dražgošah.
  Večina
  žrtev so bili civilisti, ki jih partizani – niso branili. To so – dejstva g. Turnšek. L.r. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  SLO T.I. “PARTIZANI”
  SO BILI “KPS STALIN PARTIZANI” BORCI ZA VKP B STALINIZEM -KOMUNIZEM. Slovenci ? Jih nismo brigali. Dejstvo.

 • garfi

  popustljivost do rdećkarjev se nam vedno bolj maščuje
  bućar je isti psihopat
  Matilda nam pomaga

  • Janez

   Tisti !
   Gospod – pretirano hvaljeni gospod – če se mene vpraša !
   Je bil
   Med vojno pripadnik VOSOVCEV, če prav vem?
   Ali se o “vosovskem” delu življenja dr. Bučarja? Kaj ve ? Veliko je zamolčal. L.r. JANEZ KOMENDA

   • garfi

    zrihtal nam je jugobutale

 • Krtača17

  Priimek Mahnič pove vse – mah nič.

  • garfi

   priimek krtaća pove vse – ribanje podna

   • Krtača17

    Točno to. Podn je za poribat. In vi ste podn.

    • garfi

     če me ti zmerjaš sem ponosen, ker sem na pravi poti

     • Krtača17

      Ja. Še bomo hodil po vas. Pa poribal tudi.

     • Levicar nikoli!

      Ej, cefur, KOMAJ VAS CAKAMO!!! A se zavedas tega!?!?

     • centurion

      Tih, bod WC ščetka.

  • Duhec

   Babyface se mal šopiri…

   • Krtača17

    Z mlekcom okol ustk

    • Levicar nikoli!

     Lahko da, sam stara smrdljiva kolina se je pa vseen moral postrgat iz dvorane… ocitno se je babyface z mlekcem okol ustk dost dobr nasopiril…

    • janez cepec

     eden od dvojca A JE TO

    • karlina

     Turnšek pa z drekom v plenici

 • učko

  Komunajzarji, čefurajzarji, pederajzarji, balkanajzarji imajo skupaj sešteti absolutno večino !!!!!

 • Krtača17

  A Mahnič rabi kako BERGLO?

  • učko

   Ne, sam cerebralno protezo !!!!

  • FORT WORTH

   Da bi naberglal turnska ?

  • garfi

   bergla je pela v parku nasproti krivosodišča
   bilo je veliko rdeće barve

  • karlina

   Ja, da bi močno, močno udaril tega borca, to pa res.

 • garfi

  murgelski trolli se velik šopirijo
  šopi denarja delajo čudeže

  • učko

   Eh, vidiš, kot je reku un kučanov zgodovinar, folka ma rajš klobaso kot demokracijo !!!! Pa šta če nama, balkanskim budalama demokratija !!!!

   • Krtača17

    Samo da prodje ova demokratija pa da opet zaživimo ko ljudi.

    • garfi

     komunisti izginete in smo bližje raju
     deratizacija press

   • garfi

    ti si Balkanec
    jaz sem Slovenec

 • garfi

  volitve so blizu
  murgelski trolli so podivjali

 • montyamp

  Napadalci in okupatorji slovenskih kleti , hlevov in shramb , borci z bolhami in ušmi , stražarji slovenskih železnic za Hitlerja , so si izbrali tapravega ” kurca lažnivega ” .

 • garfi

  KOMUNISTI SO RDEČI NACISTI ISTI ISTI ISTI…………….

 • garfi

  mandarić napada Matoza
  volitve so blizu

 • garfi

  bergla je pela v parku nasproti krivosodišča
  bilo je veliko rdeće barve

  • Sredina

   Sej so ga vaši pretepli

 • Duhec

  Princ Philip v penzijo pr 95… naj bo za vzor. Haha…

  • učko

   Ja, pa ne teb !!!

   • Duhec

    To pa res ne.

 • montyamp

  Svetovni vrh poštenih komunistov , lahko ima konferenco ,
  v telefonski govorilnici .

 • garfi

  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

  • Duhec

   Mucek…. umiri se.

   • garfi

    Mare Kranjc
    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

  • učko

   Zakaj je pa JaJo tako škrt ?!!!!

 • janez55

  Ni res, da so vsi poslanci kurci! Med njimi (obeh spolov) je tudi veliko ženskih spolnih organov.

  • učko

   Bo treba poslat na njih Ruparja, on je ekspert za te zadeve !!!!

 • piko8

  Tega posranega plenićarja je bilo prav zabavno gledati, kako je ves posran, kot moker CUCEK zapustiv sejno dvorano !!!!!!!!!!!!!!!!

 • Janez

  KPS STALINISTI Kardelj, Maček, M. Ribičič & comp.!
  SO BILI
  PLAČANI, UMAZANI PROTISLOVENSKI !
  KOLAABORANTJE Z VKP B ZLOČINCEM Stalinom že od 1936 !
  Ko so šli Slovenci od Stalinove Kominterne plačani – polit moriti verne Špance ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • Antonius

  Enim kurc v glavo stopi, Titu Turnšku je pa pamet že davno nazaj v kurca padla.
  On, da je bil veleposlanik??! Ne me basat??!!

  • samsara

   Na Kitajskem, v Pekingu.
   Po enem incidentu v tej funkciji je postal še nekoliko bolj znan. Če se prav spomnim, je njegova žena vdrla v prostore veleposlaništva ali nekaj takega. Pa menda je posredovala kitajska policija…
   Je že precej časa in spomin bledi.

   • karlina

    ja, je bil prasec na kubik, to se tudi jaz spomnim, da je bil en velik incident, sicer pa-5x ločen, 6x poročen, baraba

 • Janez

  KPS STALIN PARTIZANI !
  Konkretno
  KPS STALINSKI PARTIZANSKI Cankarjev bataljon, veliko ex “špancev” v njem.
  Je
  Najprej – v začetku decembra 1941 !
  NESODNO UMORIL NAD DESET SLOVENCEV, NEOBOROŽENIH DOMAČINOV – V POLJANSKI DOLINI ,
  Razlog ?
  Zdelo se je vodstvu KPS STALIN Cankarjevega bataljona !
  Da?
  nesodno likvidirani kmetje iz Poljanske doline
  – NISO ZA STALINIZEM V SLOVENIJI.. Dejstvo, dejstvo, dejstvo – g. Turnšek ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • Duhec

  Turnška za direktorja šole, ki bo sam za SDS ovce.

  • centurion

   Dej, kondom si na jezik navlec, no.

  • Levicar nikoli!

   Bos crknu sam al ti pomagam??

   • Duhec

    Nehi no

    • Levicar nikoli!

     Ne, dokler ne crknes

     • Duhec

      Hahaha… pol pa kaj nared. Ne lajaj na portalu.

 • centurion

  Kdaj se dere otrok?
  Ko je polna plenica dreka.
  Kozel stari nosi XXXXXL pampers vrečo.
  Razumemo dretje…

 • Aresnica

  Tovariš Tit je resnično bebec.
  _______________
  Lep pozdrav

  • učko

   Sem že mislu, da boš reku: borec !!!

 • Sredina

  Tale Mahnič je tut svojga dnarja vreden. Obnaša se kot da je požrl vso pamet tega sveta, pa ga takrat ko so se ta stvari dogajale še na svetu ni bilo ali pa se stvari sploh še ni zavedal. Zakaj dajo otrokom za vodit takšne odbore, dajte mu odbor za izobraževanje al pa kej takega, če si je z ritolizništvom že prislužu pravico da predseduje odboru DZ.
  In tut vse kar so poslanci SDS povedali na tej seji ni res, lažejo vsi po vrsti.
  Obnašanje Turnška pa da ne bo pomote ne sodi v DZ in ga ne zagovarjam, če bi bil pameten bi med razpravo poslancev vstal in zapustil dvorano in jim tako pokazal kaj jim gre. Naj se ukvarjajo s čim bolj pametnim.

  • janez cepec

   za to so ga dal za predsednika komisije, de se mu uhka smejemo

   • Levicar nikoli!

    Ja, sam tvoj nasmeh je zlo kisel!

   • Sredina

    To se je za jokat ne za smejat, kako se norce delajo iz DZ-ja

  • Levicar nikoli!

   Tko se Mahnic ni zavedal dogodkov med osamosvojitvijo, kot se jih Turnsek ni ob koncu 2. sv. vojne, pa je vseeno predsednik krvosesov!

   • Sredina

    Tut predalič in breznik se jih nista

  • tohuvabohu

   Ti nisi nobena sredina. Enak si komunajzarjem, ki vsakemu demokratu brž pripišejo lezenje v rit. Komurkoli že, Janši, Cerkvi, kapitalu ali Hitlerju. Zelo ste prepoznavni, hahaha.

   • Sredina

    Vi ‘demokrati’ pa vsem ki niso vaši, da so komunisti, levičarji in še ostalo kar ponavadi pride zraven in ne bom našteval.

    • tohuvabohu

     Ne vem, kdo so ‘demokrati’. Tudi najbolj zahojeni rdečkarji so se vedno izdajali za demokrate. Vem pa dobro, kdo so demokrati.

  • Olga

   Žan Mahnič je izvoljen poslanec v državnem zboru! Ravnal je pravilno! Nihče ne more sodelovati v razpravi poslancev, zato tudi “nam je vse dovoljeno” Turnšku ni bilo dano! Pokazal pa je Turnšek samo, kakšen primitivec je!

   • Sredina

    Olga, chill. Kje sm reku da ni ravnal pravilno? In ja vem, da vabljeni ne morejo sodelovati v razpravi poslancev, in da lahko svoje mnenje predstavijo pred razpravo poslancev. Poslovnik DZ-ja poznam zelo dobro.
    Primitivci so vsi, Turnšek, zaradi svojega obnašanja, SDS-ovci pa zaradi tega ker vedno znova odpirajo ene in iste teme, samo da razdvajajo vse in najedajo zdaj pa že lahko rečem, da večini državljanov.

    • Anthon

     To ni bila seja CK ZKS, tovariš. Tam so bluzili vsi enako.
     Drugače pa so te teme, če izpustimo druge kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin, precizno povezane z milijoni evrov, ki jih ti t.i. borci cuzajo za svoj minulo kriminalno aktivnost. Plačuj jih ti!

 • učko

  Turnšek in Kobal sta frontmena kulture levuharjev !!! Jest oba cepca rad gledam in poslušam !!!!!

  • Olga

   Peljite ju domov in skrbite zanju na svoje stroške!

  • tohuvabohu

   Ljubljana ne potrebuje živalskega vrta. Opice lahko gledamo v parlamentu. Rdeče gozdne opice so svetovna posebnost.

 • Fogglof Tunnek

  Foglof Tunek: “Fsi poslanci SDS-a so kurci… ne ne…fsi člani SDS-a so kurci…in fsi desnosučni komentatorji na tem portalu ste kurci… Kapish???”

  • Sredina

   Zakaj bi se na njihov nivo spušču?

   • Fogglof Tunnek

    Zato ker so fsi kurci… Treba je rečti bobu bob !!!

    • centurion

     Če nisi kurac, si ena navadna pička.
     Leva pičkica…

 • Fogglof Tunnek

  Če se s politiko ukvarjajo takšni primerki kot je Žan Mahnić, potem se bojim, da gre Slovenija dokončno k vragu… Ni lep in ni pameten…bobu bob!!!

  • Levicar nikoli!

   Spet si vinjen, debil!

   • Sredina

    Ti maš pa res hude probleme sam s seboj in z agresivnostjo… V vsakem drugem komentarju nekoga žališ.. dej se umir mal no

    • centurion

     A ti je spet lepo med nami.
     Ali spet kak pornič loadaš, pa ti je dolgcajt, kot zadnjič?

     • Sredina

      Ne rabim, lahka to v živo počnem, ne samo gledam tko kot ti očitno

     • centurion

      Sem zadnjič čakal na protiargumene.
      Si spizdu s portala brez besed….
      Levičar je lohka sam zahrbtnež in peder.

     • Sredina

      Sm ti reku da sm serijo nalagu in pol sm jo šou logično gledat ko se mi je naložila. Rajš serijo gledam ko pa s tabo čas zapravlam zvečer

     • centurion

      A zdej tut nalagaš?
      Ti povem da nalagš….

     • Levicar nikoli!

      Hahahaha, ti ga uvali u prolazu, se ves ne kdaj in kako, sam fases levuharja u rit! Haha

     • Sredina

      Si že probu al kako to veš?

    • Levicar nikoli!

     Zalim kretene! Ti levuharskih zaljivk ocitno ne vidis! In nimam se kaj umirjat!

     • Sredina

      Vidim, sam ti si pa res ekstremen in maš neke motnje očitno

     • Levicar nikoli!

      Ja, izredno popadljiv sem na levuharje!

   • MEFISTO

    Ni vinjen!

    Za vino nima denarja.

    Špirita se je napil.

 • Janez

  No !
  PROVOKATORJI – BODITE VSEBINSKI -Duhec, Krtača, J. Cepec !
  Zaradi
  PLAČANE, UMAZANE ŽE 1936. LETA OBSOJEČE K O L A B O R A C I J E slo KPS s STALINOM !
  je
  Odšlo v Španijo
  POLIT MORITI VERNE ŠPANCE !
  KOLIKO KPS PLAČANCEV ŽAL SLOVENCEV !- VKP B POLIT MORILCEV ?
  Odgovor – prosim. Bili so nahujskani od KPS STALINOV. PLAČANI PA OD STALINA? Janez KOMENDA

  • MEFISTO

   A Tumpeka pa kar ignoriraš,saj je on tudi njihov brat po krstitelju z nicki.

 • Fogglof Tunnek

  Ko vidim zavaljenega Mahniča, sn isto razpoložen kot Turnšek.

  • MEFISTO

   Nemogoče, Turnšek ima dokazano rad ženske.

  • Janez

   Ko ?
   Mi zagledamo tvoje kozlarije napisane na ta ok domoljubni portal !
   Pa ?
   Se nam zgodi ista želja – kot se zgodi nogometašu – ko zagleda – žogo ! A ne ? JANEZ KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Fse bolj sn prepričan, da niso nekateri pristali v luknjah kar tako…prokleti voluharji !!!

  • Levicar nikoli!

   Ti bos not letel na glavo in vmes bos krical opravicila, v riti bos imel pa zatlacene kurcmana, sralovnika, zajebankovica, topicko in kurcisa! Pjanc fuknen!!

   • Fogglof Tunnek

    Juhuhuhu… Tit (o) Turnšek vam je nalil čistega vina !!!

    • Levicar nikoli!

     Nalil ni nic, ti se pa spet s smarnco nalivas, pezde!

 • Fogglof Tunnek

  …hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha……….končno nekdo ki je SDS-ofcem povedal v obraz kar jim gre!… Bravo Tit (o) !!!

  • Levicar nikoli!

   Je povedal j, medtem ko se je kot polit cucek postrgal iz dvorane.

   • Fogglof Tunnek

    Tit (o) vam je dal soli na rano… Peče, peče, joj kak peče !!!

  • Karmen

   Ko mačku stopiš na rep ZACVILI.

 • stajerc5

  Zakaj se pa se nihce ni spomnil, da se je na danasnji dan enonogi stegno???

  • Levicar nikoli!

   Jaz sem se! Ze cel dan proslavljam in ze dvakrat sem se sel posrat nanj!

   • stajerc5

    Kako si ga pa nasel, ce noben pes ne ve, kam so ga zabetonirali!??

    • Levicar nikoli!

     Sem se mu v mislih v gobec podelal!

  • centurion

   Na to gre dobra pijača:
   Na zdravje vsem, ki ga črtimo.

   • stajerc5

    Si predstavljas festo, ko bo metercvancig flikno!??

    • centurion

     AAAAUUUUUUU…….
     +++++++++++++++++!
     Bulš kot Eurocard.
     Neprecenljivo.

 • MEFISTO

  Karkoli piše Togglof Tunnek, počne to iz onemogle jeze, ker se njegov herojski borčevski predsednik še obnašati ne zna.

 • MEFISTO

  Vsem socialno ogroženim Slovencem predlagam, da se včlanijo v zvezo borcev.

  Potem bodo lahko hodili od ene do druge borčevske proslave in se brezplačno najedli ter napili, pa še za domov jim bodo dali.

  Stroški za hrano bodo tako odpadli.

  • Duhec

   Socialno ogroženi ste sam desni…

   • učko

    To je pa res !!! Levuharji so režimski privilegiranci, ki na račun davkoplačevalskega denarja živijo na veliki nogi !!! Tega dejstva in problema JaJot nikoli ne bo izpostavil v predvolilni kampanji ! Bedak !!!

   • Levicar nikoli!

    Levuharji ze vsi cuzate, sej to vsi obcutimo!

   • karlina

    Ja, smo, seveda smo in to na vaš račun, fuj smrad, da se tako izrazaš. Vi, ki ste potomci komunistov in hodite v sluzbo v javno in drzavno upravo, ne boste nikoli , kajne.

 • albusa aquilae

  Poslanci pozicije so v večini..torej je končno rekel nekaj, kar je res…

  • MEFISTO

   Potem bi moral reči “mehki kurci”.

   • učko

    Ja, lulki al pa lulčki !

 • Fogglof Tunnek

  Na današnji dan leta 1980 je fmr naš tovariš Josip Broz Tito… človek ki je imel največji mednarodni pogreb v zgodovini človeštva… Slava mu!!!

  • učko

   Bravo Tumpek, pogreb je pomembna zadeva !!!

   • Fogglof Tunnek

    Pogreb je bil znak velikega spoštovanja… celega sveta… Tito je bil CAR !!!

    • učko

     Tito je bil Tito, še carji niso bli kej tacga !!!!!!!!

  • Fogglof Tunnek

   Njegov oče Franjo je bil Hrvat, mati Marija pa Slovenka.

   • učko

    Vsak ta prau Hrvat je Franjo, kot pr’ nas Janez !

  • Levicar nikoli!

   Tudi tvoj se hitro bliza!

  • Janez

   Ja ?
   PO VSEM SVETU ZNAN – KPJ ZLOČINEC, POLIT MORILEC – NAJ BO ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • stajerc5

   Se nikoli ni cel svet tako svecano pokapal zakelj peska!!!

  • mannuro

   Res je.. slava mu… ker je bil gotof! Slava bolezni, ker ga je fentala. Pogreb pa je bil, tko-tko. Veliko je blo plačancev, kot si ti, da se je jokalo. Ni bil pa velki pogreb – vsak papež ma večjega. Niti vseh bab, ki jih je “porihtal” ni blo na pogrebi. Še Juvanka se je kislo smejala. Saj ni čudno, če je tako porihtal zanjo, kot da bi bila cigan. Namakal ga je veliko, samo potem stisnil pizdo. Torej kaki ded je potem to bil? Šlatek, Čunek.. taki kak si ti. Za šmarnico in spodnjo glavo naprej!

 • Janez

  Eno vprašanje !
  Koliko Slovencev od slo STALINISTIČNE KPS MAČEK, KARDELJ &COMP – zavednih !
  Je odšlo ?
  POLIT MORITI V ŠPANIJO LETA 1936-1939 – VKP B POLIT MORITI verne Špance ? Janez KOMENDA

 • Olga

  Zdaj vemo, zakaj ima združenje za “vrednote NOB” čedalje več članov! Korupcija! Zaradi zastonj zdravilišč, kart, klobas…. vse na davkoplačevalske stroške!??? Več kot pol milijona evrov??? Pa to še ni vse! Še razne donacije od občin, podjetij….!???
  To združenje za vrednote NOB se meša v politiko, razdvajajo slovenski narod… S kakšno pravico???
  Vsi ljubitelji izvajalcev genocida, naj to bojo zastonj in brez donacij države!

  • učko

   E vid’š, zakaj se splača bit’ ta rdeč !!! Ti pa noseš svoje težko prislužene peneze farjem u puščico, od tam pa nekaj gre tut v bogati Vatikan !!!!

   • Olga

    Denar, ki ga človek vrže v puščico je zaslužek tega človeka in ne vseh davkoplačevalcev, to je velika razlika!
    Ste tako prepričani, da nikoli ne boste v stiski zavili v cerkev? Kot zanimivost vam povem, da je tudi Tito rabil spovednika pred smrtjo! Žalostno pa je, a čisto v stilu komunizma, da je ta slovenski spovednik kmalu potem umrl v nerazjasnjenih okoliščinah!? Hvaležnost komunizma? Porabi in odvrzi! Mogoče boste kdaj odpadek, pa boste razumeli zlorabe tega zločinskega sistema nad ljudmi!

  • karlina

   Točno, poznam primer takšnega borca, rojenega po letu 45, ki je vsak mesec v zdravilišču zastonj, ko ga je zadela kap, pa tudi v domu za ostarele uziva v luksuznem stanovanju.

 • Fogglof Tunnek

  Mi smo Titovi…Tito je naš !!!

  • učko

   Glej da si boš danes dau na glavo plavo titovko pa rumeno rutko okol vrata, preden boš pijan obležal !!!

   • Fogglof Tunnek

    Tak gledaj, da ti ne bom srpom jajc odrezo…s kladivom pa vdaro po kurčevi kapici… hahahahahahahahahahahahahahahaha…

    • garfi

     rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
     ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
     ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

   • stajerc5

    Danes bo Juliko z crnim kondomom nategnil, saj ves, dan zalovanja…Ce se mu prepikne, bo crnega kozla povrgla!

  • Janez

   A?
   Nekrofil? Si tudi ? Poglej, poglej – razvijaš se. Kdaj se pa sam? Preseliš na Žale?JANEZ KOMENDA

  • garfi

   Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

  • centurion

   Mi smo Titovi…Tito je naš !!!…so skandirali črvi 4.5.1980…hehehe

 • Fogglof Tunnek

  Tito je bil dosmrtni predsednik nekdanje SFRJ, vojak, politik, oboževan in osovražen, kaj malo pa je znano o njegovem (baje pestrem) ljubezenskem življenju. Velikemu ljubitelju žensk so bile všeč temnolaske z bujnimi oblinami.

  Bravo Tito…to je bil pravi ded… ne pa zavaljeni antipatični Mahnič !!!

  • stajerc5

   Julika ima sreco, da ga je vrag prej vzel, drugace bi jo sigurno nategnil!

  • učko

   Zate je Tito še POSMRTNI PRECEDNIK !!!!

  • garfi

   Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

   • učko

    Ja, tam se je najboljš zaslužlo !!! Je že takrat meu firmo za kadrovske vire !!!

  • Janez

   Tito !
   Je bil večino povojnega življenja majhen zavaljen, s pobarvanimi lasmi itd. L.rJANEZ KOMENNDA

 • Janez

  Koliko ?
  Slovencev VKP BPLAČANCEV ŠPANIJE PRIŠLO – KOT VKPB POLITIČNI MORILCI ? Janez KOMENDA

 • centurion

  Malo miru prosim na portalu.
  Danes je obletnica smrti tovariša Tita.
  In danes je dan žalovanja v vsej Titolandiji.
  Prosim, da levaki za trenutek vstanete in minuto stojite na eni nogi, da
  negujete tradicije enonogega tirana.
  TITUrnšek imenom in likom bo stal na eni nogi cel večer…

  • stajerc5

   Tardeci so taksni pijanci, da se tri sekunde ne morejo stati na eni nogi, sloser gor ali dol!

 • Fogglof Tunnek

  Gnes sn izobeso zastavo z rdečo zvezdo…rdečo zastavo s srpom in kladivom…in sredi dnevne sobe postavil sliko Josipa Broza TITA… Titu v spomin sn spil pol litra šmarnice in še povrh Juliko nategno… Gnes je bil čudovit dan !!!

  • garfi

   Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

  • MEFISTO

   Boš Julko pripeljal v dnevno sobo ali boš šel ti k njej v sosedovo štalo?

   • Levicar nikoli!

    Hahahahahahahahaaaaaaaaaaa uboga krava! Hahahaha

    • MEFISTO

     Ni tako hudo.

     Ker ima majhnega in mehkega, je še bolelo ne bo.

    • mannuro

     Od kadaj pa je julika krava. Saj se je Čunek vedno hvalil, da je koza!

 • garfi

  Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.

 • garfi

  rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
  ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
  ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

 • MEFISTO

  Nocoj si ga bo Tunnek od jeze še na roke vrgel!

 • garfi

  rdeći nacist Fogglof Tunnek • 13 minut nazaj
  Mi smo Titovi…Tito je naš !!!
  ………………Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

  • Fogglof Tunnek

   res je…

   • garfi

    rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
    ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
    ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

 • učko

  Tumpek bo dons cel večer onaniral na “Starega”.

  • Fogglof Tunnek

   Ne, Juliko bom 3X nategno…v spomin Titu… Lepo ji bo !!!

   • garfi

    rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
    ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
    ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

   • Levicar nikoli!

    Nehej z nagravznostmi, levuhar perverzen!! Vsaj govedi se usmili! Hahahahaha

 • Olga

  Ljubitelji Združenja za vrednote NOB niso veterani in je narobe, da dobiva združenje zanje denar!

  • Janez

   Točno to !
   Moja sestra je en čas bila v tem ZZB – a je rojena 1948 ! V Parlament. L.r. JANEZ KOMENDA

 • učko
 • garfi

  spomenićari so sedaj pleničarji
  Matilda čaka

 • garfi

  zakaj se rdećuh stanovnik vedno dere v mikrofon
  ne ćuje dobro

 • garfi

  Janez Drnovšek ogovori strankarskega kamerada Šukljeta.
  »Borut, ne zameri mi, prosim, vendar tega ne morem več prenašati. Vsakič, samo da stopim za govorniški oder, ti zaspiš. Mi mogoče ne verjameš?«
  »Gospod predsednik, mar misliš, da bi spal, če ti ne bi zaupal?«

 • garfi

  Trije upokojenci sedijo na klopci.
  Eden ves čas govori: “Ja, ja, ja!”.
  Drugi momlja: “Hm, hm, hm!”.
  Tretji se razjezi: “Če takoj ne nehata politizirati, grem jaz kar domov!”.

 • Duhec

  Od sovraštva vas bo pobralo… bolano do konca.

  • Fogglof Tunnek

   Jas Tita ne sovražim…pa to…

   • Duhec

    Zdej si lohk z njim ful pomagaš…

  • učko

   Če se hebemo med sabo, še ne pomeni, da se sovražimo !!!!!!

   • Fogglof Tunnek

    Jas tebe ne sovražim…

   • Duhec

    Očitno si med izjemami…

  • Levicar nikoli!

   Ja, vas levuharje je sama ljubezen. Pa ne do sonarodnjakov ampak, do rdecuharjev, pritepencev, kozjejebcev, pedercin, lezbac, srednjespolnikov in ostalim cloveku podobnim cudesom! Fuj!!!

  • karlina

   Ja, če ti tako praviš, krivi pa ste samo in samo VI LEVIČARJI !!!!!!

 • Fogglof Tunnek

  Naš ljubljeni tovariš Tito je ljubil ženske. Veliko žensk. Prafzapraf ni delal razlik, saj je ljubil Srbkinje, Rusinje, Slovenke in sploh ga ni motilo, da so ga od časa do časa zanimale tudi oddane ali poročene ženske. Poročen je bil štirikrat… fsaj toliko pa naj bi imel tudi ljubimk !!!

  To je bil pravi ded…ne pa vaši desničarski farji ki se spravljajo na otroke !!!

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • barbara rov

   A je Primož Trubar zate tudi far?

  • rabbit

   Pedofil poročen s 14 letnico.

  • karlina

   Kolikor je meni znano, je bil vaš tito velik pedofil.

 • Fogglof Tunnek

  Tito, pogrešam te!

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • Levicar nikoli!

   Zraven njega lezi, bos v svojem rdecuharskem raju!

   • MEFISTO

    Dober predlog.

 • stajerc5

  Obamacare je zgodovina, Trumpu je uspela zdravstvena reforma!!!! Sprejeto!!! Tako se dela, tocno tako!

 • MEFISTO

  Komaj ji ga je inštaliral, že Julka prdne in Tunneka odnese na kup gnoja.

  Tunnek pa jo jezno nadere, krava neumna, zakaj se porivaš, če ne zdržiš.

  • janez cepec

   to se j’ teb naredl k si kolega porivu, pederčino jedna

   • MEFISTO

    Si zaradi Julke ljubosumen na Tunneka?

 • Fogglof Tunnek

  To je eden od problemof današnjega časa. Mladina pojma nima o zgodovini našega Tita. Ne veste kdo ste, kam spadate in kam greste… Janez Janša vam fsak dan laže in vas zavaja !!!… Zato jas z deco fšoli pojem tudi partizanske pesmi…naj vejo resnico preko pesmi !!!

  • garfi

   ………………Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

  • Janez

   Tunnek !
   Pojdi spat !
   Če ne – ne boš v soboto zmogel laufat na TEKU TROJK okrog LJ. L.r. JANEZ KOMENDA

  • KIKI

   Siromaki, ti tvoji otroci! A na končni izlet jih tudi pelješ v “hišo cvetja” in potem
   skupaj jokcate, ti pa doživljaš erekcijo, ko buljiš v beli kamen, pod katerim
   trohni največji klavec lastnih ljudi v lastni domovini! ….

 • garfi

  ………………Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

 • Duhec

  Ko kradejo milijarde, sprejemajo zakone, da vas bojo odrli… se vi drkate s partizani in domobranci. Levica bi bla passe, če bi bli desni sposobni in normalni.

  • garfi

   ROP STOLETJA
   Dejan Steinbuch: BISTVO PROBLEMOV V SLOVENIJI JE PLENILSKI POHOD, 18. minuta in naprej
   ni ne belogardistov ne partizanov, nobenih ideloških konfliktov, migrantov, beguncev
   GRE SAMO ZA DENAR IN DELITEV PLENA, pa ne Janša in SDS, da ne bo pomote
   VSAJ 100 MILIJARD SO UKRADLI RDEČI KRIMINALCI
   09.03.2016 Nova24TV: Oddaja Hobotnica
   18. minuta in naprej
   https://www.youtube.com/watch?v=6raxuvcQPMo

   • Duhec

    Dej sam men ne piši teh jajc… idioti ste.

    • garfi

     ne prdet

     • Duhec

      Pejt protestirat pred sodišče… ful ste dosegli.

     • Anton

      Nismo pa nobenega umorili.

     • Duhec

      Škoda… pa sej nimate jajc. Takih bednikov ni nikjer.

     • janez cepec

      enga ste prefukal, sam to j’ kolaterlna škoda.

     • Duhec

      Sikal je… blo je pretirano, ni blo pa za bv.

     • garfi

      več kot ti

    • Levicar nikoli!

     Nisem vedel, da si baba. Kot levuharka pa si najbrz zelo kosmata in zlampas pivo, tko da mi je vseeno…

  • FORT WORTH

   Kaj bi bila ? Passe ?!
   S kom takimi,kot ti,ki se obracate po vetru ?
   Se pred kratkim si rohnela proti levakom in delala paniko.
   Pa se zdaj poglej.
   Lahko te je samo sram !
   Samo za brezkoncno sinfanje si in delanje brezveznih zdrah.

   • Duhec

    Kako paniko sm delala??? Človek božji, panike v mojem lajfu ni in nima me bit česa sram… zame je lopov lopov in vsi so si me zapomnili. Šinfam pa, ker ni niti enga za hvalt

    • FORT WORTH

     A,kar naenkrat si dozivela razsvetlenje ?!
     Ma ne nabijaj nesmisle.
     Prevec tvojih postov sem prebral…
     Zagovarjas,kar ti trenutno pase.
     Pokazala si se,kot nezanesljiva. Samo to steje.
     To je vrlina balkanarjev.
     V svoj bran lahko pises,kar koli hoces,ampak ne meni.
     Pa L.p.

     • Duhec

      Nimam se jst kaj al pa zarad česa branit… pojedli vas bojo in prav je tko. Čudn, da ne pogruntajo, da ste neužitni.

     • Levicar nikoli!

      Mi ne mormo skupaj zivet, zato bo padla odlocitev: ali vas bomo izgnal al pa pobil… odvisn kok boste pridno pakiral…

     • FORT WORTH

      Jedli bodo samo do propada.
      Tako,kot so sfukali yugovino bodo tudi Slovenijo.
      In ko ne bodo imeli vec kam,bodo zanetili drzavljansko vojno.
      To je znan scenarij,ki se ponavlja.
      Ti si se jim prepustila.
      Ampak tudi za njih nisi vec kredibilna…

 • Argentinec

  Poslanci so sami lažnivi kurci!

  • Duhec

   Ja sej… povedal je resnico.

  • garfi

   ROP STOLETJA
   Dejan Steinbuch: BISTVO PROBLEMOV V SLOVENIJI JE PLENILSKI POHOD, 18. minuta in naprej
   ni ne belogardistov ne partizanov, nobenih ideloških konfliktov, migrantov, beguncev
   GRE SAMO ZA DENAR IN DELITEV PLENA, pa ne Janša in SDS, da ne bo pomote
   VSAJ 100 MILIJARD SO UKRADLI RDEČI KRIMINALCI
   09.03.2016 Nova24TV: Oddaja Hobotnica
   18. minuta in naprej
   https://www.youtube.com/watch?v=6raxuvcQPMo

 • garfi

  PO NOVIH OBRAZIH PRIDEJO VSEGLIHARJI NA VRSTO
  murgle press

 • Tetka iz ozadja

  ZZB se bo financirala iz državnega proračuna, tako dolgo kot bo nam odgovarjalo, ne vam.

  • Janez

   O lej jo !
   Zagovornico KOMUNISTIČN-STALINSKIH NESODNIH POLIT B R A T O M O R I L C E V !
   A?
   Pa še denar od države bi radi ? Ne damo vam nič. Plačajte iz svojih žepov. JANEZ KOMENDA

  • KIKI

   Hej, tetka iz ozadja, samo vprašam kdo ste vi in kdo smo mi? Kot vem, prav vsi
   plačujemo te klovne pogoltne, da se igrajo kot v otroškem vrtcu in šemijo v
   maškare ! Mi, normalni otroci smo bili raje indijanci in kavbojci in tako je še danes
   v otroški domišljiji. Na pustnih paradah še ni bilo nikoli videti kakšnega partizana…
   škoda, njee, bojo otroci pozabili kako so zgledali, tisti, ki so ropali po hišah in ubijali
   nedolžne!

   • karlina

    TOČNOOOO

  • dvanajstzvezdic

   sanjala svinja o kokoruzo, a kokoruza nema

 • Anton

  Tito Turenšek že diši po zemlji.

  • Duhec

   Tko kokr večina na tem portalu. Pol bo pa mir.

   • Anton

    Naj ti bo lahka zemljica.

    • Duhec

     Ko bo tko daleč, mi je vseen… zaenkrat sm mlada in zdrava.

     • Levicar nikoli!

      Mlada in zdrava, pa glupa k kurac!

     • Duhec

      Lol. Greva na testiranje inteligence…

     • Levicar nikoli!

      Takoj! Se noben levuhar ni bil inteligenten. Ne more bit. Ce bi bil, ne bi bil levuhar! Tko da, ti sam rec!

     • Duhec

      Kadarkol. Poklič na zdruzenje mense in se zmeni.

     • Levicar nikoli!

      Hahahahaha sej ce ne bi bla tko zoprna, bi bla clo zabavna

  • KIKI

   Od nekdaj je smrdel po dreku in žveplu! Zemlja ga bo sama
   izvrgla!

  • karlina

   Verjemi, da ne, kot vsi ti “borci”, s Kučanom in Zemljarićem na čelu, ki se za svojo bajno pokojnino hodijo zdraviti v tujino. Ze pred 30. leti mi je zena nekega najboljšega prijatelja komunista s Kučanom, povedala, da je imel levkemijo, pa ga poglej danes, kako se drzi.

 • stajerc5

  Rdeci hocejo na vsak nacin zmagati pri sprehajanju ob zici. Po vseh zvocnikih se bo Turnsek drl kot zverina: Nemci so za vami!!!!

  Zmaga zagotovljena, hahahaaaa…

 • Duhec

  Kritizirala sm leve. Pa ste desni še večji primitivci. Parlament je res še sam za zravnat.

  • stajerc5

   Pa ti ves, da se v ogledalu leva in desna zamenja?

 • VERZIFIKATOR

  Savo Slogan

  TRENER JOGE

  Rekli so mu vedno mali Savo,
  sodil fant je med neuvrščene,
  običajno pisnil ni nobene,
  le pisaril Savo kot za stavo.

  Ko odšla po zlu neuvrščenost,
  Savo je za kratek čas poniknil
  in potem prav kmalu zopet vzniknil,
  kot bi zlomil lastno omejenost.

  Se postavil bil je v prve vrste,
  uvrstil se zdaj med veterane,
  te okoli Tita znova zbrane,
  branil Savo njih je vrste čvrste.

  Ko se boj pred dnevi je pripravljal,
  ni poveljnik vzel ga za bojarja,
  vzel s seboj ga je le za pisarja,
  tekste da marljivo bo popravljal.

  V Titovi se znašel je brigadi,
  ki je bojevala boj besedni,
  Savo v svoji drži tam zavedni
  bil je resen kakor na paradi.

  Ves čas vse zapisoval je sproti,
  saj je vendar za fiškala Savo,
  linijo ubira vedno pravo,
  s potrpljenjem vsega fant se loti.

  Tudi ko poveljnik je popenil,
  v jezi ko bojišče je zapustil,
  Savo prav nobene ni izustil,
  za izpad poveljstva ni se zmenil.

  Ko poveljnik ven jo je pobrisal,
  hitro vtaknil med ramena glavo,
  tipično, saj to je vendar Savo,
  nekaj na papir je le zapisal.

  Pri pisanju nič ga ne ovira,
  fant ne da se zlepa premotiti,
  ni mogoče mu pri tem zakriti,
  pridno Savo jogo da trenira.

 • Janez

  Ste opazili !
  TUNNEK VSAK VEČER – BOLJ ZGODAJ – OMAGA !
  Pred
  tedni je zdržal do polnoči. Zdaj ob 21h že . Ne zzmore več – pisati. Omaguje. L.r. JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   na žalost, tebe zgleda ne zmatra nubena druga stvar kot s kolam po glau. sej pomaga ti tko nč, sam mau se pa usen umiriš.

   • Levicar nikoli!

    Tebe cepec, bomo pa na kol nataknil!

    • janez cepec

     ma usrou se boš

     • Levicar nikoli!

      Ja, bova vidla kdo bo sral, ko bos kol videl

    • Duhec

     Ja… ti ga boš.

     • Levicar nikoli!

      Tebe je treba napicit. Samo nepofukana baba je lahko tko zoprna kot si ti

     • Duhec

      Sorči. Mam normalno družino, življenje… lopovov pa ne prenesem. Levih in desnih ne…

     • Levicar nikoli!

      Uf, zalega levuharska torej. Fuj!!!

   • Janez

    O – llej ga ?
    A?
    Si ti? Tisti Mihec iz ZL?
    Zelo
    podoben stil imaš. Malo po gorenjsko tudi znaš šprehat ! Ja. Mihec si. L.r. JANEZ KOMENDA
    P.S.
    UGANKA ZA LAHKO NOČ : koliko od VKP B plačanih in od KPS zavedenih Slovencev – !
    Je šlo v leta 1936-1938 v Španijo ?
    KOMUNISTIČNO STALINSKO – POLITIČNO MORITI – VERNE ŠPANCE !
    Koliko je torej Slovencev v španiji – se spremenilo v – KP polit morilce vernikov ?

   • Janez

    Miha !
    Lahko noč ! Pazi na Tunnka. L.r. JANEZ KOMENDA

    • MEFISTO

     Ni Miha, temveč Mihael.

     Miha se sliši nekako kmečko, on je pa fin tovariš.

     • Janez

      Aja ?
      Nisem vedel.
      Njegov način, stil s psovkami !
      Pa malo špreha ja po gorenjsko –
      – zdelo se mi je, da bi znal biti ta j. Cepec morda – tisti Miha K. iz ZL. JANEZ KOMENDA

     • MEFISTO

      Ne, Mihael S. z Gorenjske, s partizanskim imenom Petrovc.

 • Duhec

  Desni ste obsojeni na bedo, na propad… levim je uspelo.

  • Janez

   Kaj jim je pa uspelo?
   Narediti ?
   – 40 mrd € pufa,
   zafurat vse:pravo, sodstvo, finance, šolstvo, socialo, penzije. Ja! Uspeli so.JANEZ KOMENDA

   • Duhec

    Ja… zarad nesposobne desnice, ki vas je prodala za drobtince. Pa jst se prej fentam kokr da nekoga prodam…

    • Levicar nikoli!

     Dej ne sprenevedej se, ogaba babja!

     • Duhec

      Lohk mi ga potegneš…. tko kokr vsi.

     • Levicar nikoli!

      A cucelj?! Al scegija??

     • Duhec

      Ne izzivaj me. To se nikol dobro ne konča…

     • Levicar nikoli!

      Hahahaha a postanes tipicna levuharka: vulgarna in neotesana?!

     • Duhec

      Upraš tiste, ki so mi bli trn v peti… kako so.

     • Levicar nikoli!

      Nobenga ne poznam, vem sam za tiste, k grejo levuharjem na jetra, kok uzivajo!

     • Duhec

      Lol. Vsi so zaprti al pa polomljeni

     • Levicar nikoli!

      Hahahahahahhahahaha, ti bi bila lahko uspesen dvorni norcek, ce ne bi bla ta leva. Tko si pa simpaticna samo sirastim levuharjem!

     • Duhec

      A je teb prašek, Kučanov prjatu grozil???

     • Levicar nikoli!

      Miska, men je ze marsikdo in marsikaj grozil, pa so tut kmal nehal

     • Duhec

      No… pol se pa pel do njega. Nimam več časa za tipkanje. Grem spat… prvič dons sm šla delat, pa sm na porodniški.

     • Levicar nikoli!

      Zakaj?! A si zeli imet goltanc ven iz vratu potegnen??

     • Duhec

      Baje ni dobr… pozanimaj se za kvazi Kučanovega prjatla. V skromno hiški živi…. a maš naslov???

     • Levicar nikoli!

      Naj se naprej skromno zivi. Ce skromno zivi najbrz ni prevec napacen dec!

     • Duhec

      Nisi normaln…

     • Levicar nikoli!

      Ne, niti najmanj. Zivlene, pa to…

     • Duhec

      Ne smili se sam seb…. neki nared.

     • Levicar nikoli!

      Hahahaha sej znas prav zabavna bit. A si ti mal kameleona?! Farbe menjas?!

     • Duhec

      To lohk napiše sam idiot… pa lahko noč.

     • Levicar nikoli!

      Da mi ena kosmata levuharka rece, da sem idiot, moram pa ze nekaj prav delat… Hvala za kompliment!

     • MEFISTO

      Si rodil spet kako neumnost?

     • MEFISTO

      Pa je kaj povleči?

  • karlina

   a bejz no, kaj pa jim je uspelo, samo vprašam-lagati, goljufati, krasti, moriti, itd, itd. itd.

 • Anton

  Stare pijane kurbe.

 • KIKI

  Ko gledam strašno to ogabo,
  staro “borčevsko” barabo,
  ki se v življenju nikoli ni borila,
  razen za vsa mogoča babja krila…

  Babe so se urno razbežale,
  ko jim Tit pokaže svojo “domovino”,
  vsa pamet mu je res ušla v gate,
  pa še od zadaj mu je popustilo..

  S kolom v roki in rdečo zvezdo
  tovariš si zgradil je bajno gnezdo;
  zdaj nateguje le še stare veterane,
  in bedake tiste v Ljubljani zbrane!
  .

  • Levicar nikoli!

   Hahahahahaha

 • garfi

  lep primer kako je potrebno z okorelimi komunajzarji
  TAM SO VRATA

  • FORT WORTH

   Revolucionar sploh besede ne bi smel imeti v Slovenskem parlamentu.

 • Franci

  ta turnšek je en navaden butast klovn, ki mu je ratal, da živi na naš račun. Šefi ga bojo sedaj sigurno zamenjali za “bolj” primernega – kmalu

  • Levicar nikoli!

   Mahnic bi moral it za njim ven in komunajzarskemu prdcu ene dve prmazat! Bi kolina stara od strahu v trenutku dobil osteoporozo… peder neotesan!

 • Jovo Jamnica

  Mahneča za precednika! ROTFL

  • Duhec

   Najmanj….

 • Duhec

  Zveze borcev čez par let ne bo… manj bo gobcanja. Lopovi v parlamentu bojo pa ostali…

  • francelj3

   To bi bilo sicer prelepo, vendar se ne bo nikoli uresničilo. Tile “borci” s privilegiji so že vsi pod rušo, plačujemo pa še vedno kakšnih 26.000 ali koliko že privilegijev na mesec.

 • Janez

  Lahko noč “j. Cepec”oz. Miha iz ZL !
  Gospa
  Olga – ima prav: to niso nobeni veterani. Državna sredstva jim ne pripadajo ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Dejstva !
   Vezana na slo KPS STALINE
   Mačka, Kardelja, M. Ribičiča&comp. – plačane kolaborante z VKP B ZLOČINCEM STALINOM !

   1. Od leta 1936 PROTIVERSKA , PLAČANA KOLABORACIJA Z VKP B STALINOM !
   VKP B IN KPS
   sta poslali v Španijo cca 500 Slovencev, ki so postali KP POLIT MORILCI VERNIH ŠPANCEV.

   2. 1938-1941 PLAČANA, DO SLOVENCEV ZLONAMERNA KOLBORACIJA Z VKP B !
   SLO KPS Mače, Kardelj, Kidič, M. Ribičič itd. – na NKVD tečajih v VKP B STALIN Moskvi !

   Itd, itd. TO JE LE ORIS !
   KPS KARDELJ, KIDRIČ, MAČEK&COMP.
   ŽE PREDVOJNE, UMAZANE, PLAČANE PROTISLOVENSKE KOLABORACIJE ! L.r. JANEZ KOMENDA P.S.
   KOLABORACIJE MED SLO STALINSKO KPS IN VKP B STALINOM – seveda.

   • Janez

    Tisti !
    Tečaji NKVD – SO BILI POLITIČNO MORILSKI ! Da na bo pomote !
    Zelo – nelepi – tečaji :
    1. točka : kako prevzeti KP OBLAST V DRŽAVI.
    2. točka : kako zatreti, premagati – vse politične nasprotnike. L.r. JANEZ KOMENDA

    P.S. KAKO PREMAGATI POLITIČNE NASPROTNIKE ?
    Vsi načini. Vključno s polit morjenjem – nasprotniov sevedaa.

 • Dark Lord

  En zanimiv intervju z desničarskim prevarantom brez morale.
  http://www.rtvslo.si/slovenija/v-osebni-stecaj-sem-sel-samo-zato-da-unicim-davcno-odlocbo/421289
  Lepo, a ne? Domoljubno, pa to…

  • EOL

   Dragi Dark, to ni niti kaplja v morje v primerjavi s tem kar so državi in davkoplačevalcem pokradli ZZB in vsi z borčevskimi dodatki.

   Ko bodo odšli vsi taki kot je Tit Turnšek še najbolje kar iz Slovenije takrat bomo na ta dan proslavljali odhod zadnjega vojaka okupatorja slovenskega naroda – to bo najsrečnejši dan za Slovenijo

  • novaknovak

   pa ja de..teb je najbolj transparentno, ko aktivisti, inštituti, društva za enakost, ze nenasilno komunikacijo, ai, lgbt, trans, queeri, svetovalci, mladi raziskovalci, borci, borci po borcih, zdrženja….dobivajo milijone iz proračuna..in ta naj bi se sekiral zaradi morale? malo morgen..

  • Morala

   In kaj je še povedal?

   “Kako uspete državi odpeljati premoženje?
   Vsi ti so sposobni ljudje, to so premožni ljudje, poslovneži. To niso ljudje s ceste. Vsi ti ljudje imajo svoje davčne svetovalce, odvetnike. Svetujejo jim, naj premoženje zavarujejo ali prodajo, kajti to je edini učinkovit način, da se lahko borijo proti trenutnemu Fursu oziroma nekdanji davčni upravi.”

   To pomeni, da so na davčni sami nesposobneži! Uspešno lovijo navadne ljudi, ki državi dolgujejo po le par sto €, veliki dolžniki pa se jim smejijo. Tako, da je vsa elita in poslovni svet prevarantski brez morale!

 • totex39

  Tem komunističnim prisklednikom, ki so naredili toliko gorja je potrebno takoj ukiniti vsa državna sredstva, ker to ne spada v sedanji čas.

  • samsara

   Jaz bi jih celo izterjal za nazaj, kolikor se pač da.

 • neny

  vsak dan komunisti. Včeraj, jutri, predvčerajšnjim, pojutrišnjem, pred enim mesecem, pred 70 leti, čez 200 let. Hebala vas ta partija…. :) kurc pa taka veselica.

  • Olga

   Dokler nam bojo uničevali življenja!

   • neny

    25 let…. so že nekje, vladajo pa še vedno. V glavah je največji problem. Ker starega ne moreš zradirati, kot da ni nikoli obstajalo, kar bi nekateri hoteli.

    • Vera

     Jugovino in rdečo zvezdo bi si lahko izbrisali iz spomina, predvsem tov. Turnšek , ki se je za časa II.sv. vojne igral še v peskovniku . Tisti ,ki so po vojni izgubili svojce , se nikakor ne bodo mogli sprijazniti s tem ,. da se zločinci še vedno sprehajajo med nami ali so v ” najboljših Domovih za ostarele ” !

  • karlina

   Nekateri borci se še rodili niso.

 • KIKI

  Kot pravljica o deklici in repi (posebej za Dark Lorda, Tuneka, Janeza Cepca)
  Konec pravljice se bo glasil takole: na koncu je prišel še borec NOB Tit Turnšek,
  pograbil babico, babica dedka, dedek hči, hči moža, mož psa, pes vnučko in-
  pulijo in pulijo in repo izpulijo! Vsi so bili hvaležni tovarišu borcu Titu Turnšku,
  ki si je za nagrado vzel repo!

 • montyamp

  Sreča na vrvici .
  Obešeni komunist .

  • Levicar nikoli!

   Hahahahaha

 • Vrhovni sodnik

  Tovariši in tovarišice, vojna se je končala pred 72 leti, dost ste se na cuzal našega denarja, počivajte v miru.

  • neny

   komunisti so ti kt Jezus. Tud če jih obesiš.

  • karlina

   Tisti, ki so bili res borci, od tega niso imeli absolutno nič, so ze zdavnaj v grobu in če bi bilo pošteno, bi bilo mogoče samo še kakšnih sto res pravih borcev zivih, ali še manj.

 • Vrhovni sodnik

  Namesto, da bi bili tiho in vsi srečni, da jih po osamosvojitvi niso obtožili za povojne zločine, zdaj naglas ropotajo in lažejo, kot včasih, so pozabili, da ima internet svojo moč in da so se ljudje informiral o resnici

 • francelj3

  “Lažniv kot pes.” Tale “borec” naj za začetek preneha žaliti živali, še posebno pse. Še noben pes se ni nikoli zlagal. “Borci” pa nepretrgano lažejo že od leta 1941, tako da so že zdavnaj pozabili, kaj je to resnica.

 • Morala

  Mene res zanima kako se lahko v to zvezo pridružujejo novi mladi člani? Sinoči je to Tit Turnšek na POPTV izjavil (Mahnič in Turnšek sta bila v studiu). Saj nimamo več borcev!? Kakšen program izvajajo, da dobivajo državni denar? To lahko pokrijejo iz članarin, če imajo okrog 40.000 članov!

 • Za Slovenijo

  Mladi borci NOB? kaj čakajo da pridejo Nemci iz gozda?

  • Srečko Starič

   Smo jih iskal pri osamosvojitvi, skriti v zidanicah pel na juriš….

  • karlina

   ITAK

 • mapu

  Če so poslanci k…., kaj so pa potem poslanke?
  Sicer ja pa zdajšnja vlada res en velik kup dreka….
  Opozicijske stranke bi morale narediti vse, da se čimprej znebimo škodljive vlade.

  • Olga

   Volivci bi morali narediti vse na volitvah! Opozicijska SDS dela odlično, zato pa taki napadi na Janšo!

 • FORT WORTH

  Poslanci SDS so postavili nov mejnik v slovenski zgodovini.
  Se nobeden do sedaj se ni upal napoditi ven iz parlamenta nobenega udbasa.
  RESPECT !

 • mannuro

  lol.. na 24kur so blokirali komentarje, ker očitno niso po njihovem okusu. Sicer pa se ni za čuditi. Njihovi kompanjoni, tisti iz Nüremburškega sodišča, ki so jih po vojni preganjali za iste lumparije, kot so jih počeli ti degradiranci, tisti so imeli enako retoriko. V Sloveniji je nacizem še kako živ. Edino se preoblekel se je -v komunizem!

 • Vera

  Mahnič je naredil prav , da je človeka , ki je bil za časa vojne star 3 leta , nagnal ven iz parlamenta, saj vanj ne sodi , pa tudi k ZZB NE , saj se, kot majhen deček ni vojskoval .

 • Franjo Trojner

  To soočenje med g.Mahničem in tovarišem Turnškom na POP TV, ki ga je vodil g. Slak je bilo zelo na hitro brez prave vsebine bolj pocarsko pripravljeno in je pobalinsko dejanje v parlamentu tovariša Turnška samo zminimiziralo namesto, da bi ga ostro obsodilo.Ali se je odaja g. Slaku sfižila ali je pa vse skupaj tako kot je izpadlo mišljeno ve samo POP TV in g.Slak, mi gledalci pa smo si ustvarili svoje mnenje. Glede na dejstvo, da se z ostarelim gospodom predsednikom zveze NOB po njegovih javnih izpadih dela z rokavicami na rokah, se pol se ni za čuditi njegovim vedno novim vulgarnim izpadom. On sam v javnosti vedno znova daje vtis, kot, da živi v letu 1945 in mu je prav vse dovoljeno ker je vsemogočen in pred vsemi in celo pred zakonom nedotakljiv. Veliko krivde za stanje, ki vlada v Sloveniji je kriva tudi stroka, ki se ukvarja z našo zgodovino, ki dovoli, da se v javnosti o naši polpretekli zgodovini poljudno in neresnično, neargumentirano razpravlja. Tit Turnšek je, kot predsednik zveze za vrednote NOB v tej oddaji javno predstavil zopet neko novo verzijo naše skupne zgodovine in ni ga bilo junaka iz stroke, ki bi mu javno oporekal in tako je danes v naši državi na tem področju še večji kaos, kot je bil do sedaj in seme razkola bo ponovno dobro vzklilo. In prav zaradi te megle jaz ne verjamem, da je naša država demokratična in pravna, še posebej ker v naši USTAVI tudi nekaj piše o totalitarni kumunistični oblasti in Udbi, pa tega gispodu g. SLAK ni navrgel v obraz. Ta vulgaten izpad predsednika zveze za źaščito vrednot NOB bi moral prav vse poslance v parlamentu kljub striknem javnem kučanovemu nasprotovanju prepričati, da mora naš parlament po nujnem postopku sprejeti (Havlovo) resulucijo sveta EU, ki izenačuje nacizem, fašizem in kumunizem in jih opredeluje, kot tri najhujše totalitarne režime. Država in stroka, ki se ukvarja z zgodovino pa mora v izogib manipulacijam svojim državljanom TAKOJ jasno in uradno predstaviti zgodovinska dejstva , ki temeljo na resničnih, stvarnih dogotkih in so se dogajala pred med in po drugi svetovni vojni na naših Slovenskih tleh. In to stvarno in uradno verzijo se naj nato otroci učijo v šolah!!

 • Viktorh

  Razmišljam o posledicah na titu.
  Po moje mu je rit obrnilo počez. Ni navajen, da mu kdo odgovarja, še manj, da ga po marš nažene iz sejne sobe.

  • Vera

   Za časa vojne je bil Tit še ” froc ” , zato ga ima poslanec pravico nagnati ven iz parlamenta , ker jih je grdo žalil .

   • Olga

    In predvsem že 72 let laže!

    • karlina

     In pa petrkrat ločen, šestkrat poročen, pove vse o njem, bumbar zahojeni.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Okrs Bokers Flokers

  Fantje in dekleta, začnite že vendar sklanjati slovensko. Ne tita, ampak titota. Pa začnite pisat slovenske kraje po slovensko. Lublana in ne ljubljana. Lubel in ne ljubelj. Fonemi nj lj in podobni so radikalno vsiljeni s sttani srbske izdajalske drhali. Fonemi lj in nj so za Slovence nemogoči za izgovorit. Kar sami pri sebi poizkusite dosledno izgovorit ljubljana. Ne morete, ane? Gre preveč na trdo. To so baljanski fonemi, ki so nam tuji in odurni ter dobesedno neizgovorljivi.

  • Triple6

   Slovenci slovenska imena pišemo tako, kot so zapisana, ne kot jih izgovarjamo. Če bi pisali tako, bi prišli na “karadžičico” “Piši kao što govoriš”, kar je značilno za srbski jezik.

   • Solo

    V današnjem pravopisu imamo LJ in NJ samo zato, ker so nam jih vsilili srbski hlapci Kopitar, Bohorić Miklošić in Toporišić.
    Včasih teh srbizmov in kroatizmov ni bilo v slovenskem jeziku. Trubar je Slovence nagovoril “Lubi Slovenci”, ne pa “Ljubi Slovenci”. Včasih ni bila Ljubjana, Celje, polje, zelje, ampak Lublana, Cele, pole, zele – tako še danes pravilno izgovarjajo te besede domačini v pogovornem jeziku.
    Današnji slovenski pravopis je s srbizmi in kroatizmi posiljena ter izmaličena slovenščina.

    • Triple6

     To, da je današnji slovenski pravopis je s srbo-kroatizmi posiljena in izmaličena slovenščina je res, ampak šele od Toporišiča dalje. Seveda je bila včasih Laibach, pa Cilli, pa feld pa kraut, Samo potem je treba tudi vse povezave z nj krajšati, kot Kran in ne Kranj ali pa Štanel, namesto Štanjel, če bi se pa v pogovorno Veleje vtaknili, bi bil pa Kranj Kraj.

     • Anthon

      Bejž no?

   • Zgornji

    KAR BI BILO PA DEJANSKO ŠE NAAAAAAAJBOLJE !!! ! !!! NO, TO PA JE TUDI EDINO KAR IMAJO TAM DOLI DOBREGA . ŽAL.

  • mannuro

   Edina prava slovenščina je tista izpred prve svetovne vojne. Vse kasneje je neka spakedradrajščina, z južnaškim priokusom. Tista slovenščina nam je dala Prešerna in še kar nekaj velikih imen, prave slovenke kulture. Tuporišić ni bil slovenec. Pa nimam nič proti njemu, ampak naj jezikoslovci, sedaj še pojejo glorijo temu človeku, je strel v koleno.

   • Anthon

    Zdaj nas bodo pa še osnovnošolci z dvojko pri slovenščini učili slovnice, jej jej!

    • mannuro

     Jemlješ mero po sebi?

     • Anthon

      Ne, zavedam pa se, da je za tisto znanje o jeziku, ko kdo želi druge poučevati, potrebna najprej univerzitetna izobrazba jezikoslovne smeri, potem pa še dolgoletno delo in raziskovanje. Iz tvojih stavkov ni zaznati niti sledi tega, poučuješ pa druge.

      Toporišiča je rdeči režim dajal na stranski tir, čeprav je opravil ogromno raziskovalnega dela. Najbolj pa so ga sovražile polpismene slovenistke, ki so komaj ločevale slovnično obliko besed od dejanske rabe besed v upovedovanju, namesto razmišljanja pa so dnevno brale kultno Balado o trobenti in oblaku, ki ima sicer lep jezik, a ogabno partizanarsko podstat.

     • mannuro

      No, se strinjam s tabo, da je za poučevanje potrebno ogromno dela. Ampak, razlika je ali koga, po tvoje, poučuješ, ali pa deliš svoje mnenje. Velika razlika. Jaz počnem drugo. Tako, da še enkrat, imaš komplels na dvojko iz slovenščine? Ker moje ocene iz slovenščine, so bile več kot zadovoljive.

      Bom še enkrat napisal. Toporišiča sem imel pobližje spoznati dvakrat. In na tej podlagi sem si tudi ustvaril svoje mnenje. Kaj več, pa temu nimam dodati. Za jezik, je potrebno še marsikaj več, kot guljenje opranoglave FDV.

      Res, želim ti lep dan!

     • Anthon

      Filozofska fakulteta, ne FDV. Pa ja ne bi šel študirat slovenščino v Atene ali v Neapelj?!

      Če bi kdaj študiral Toprišičevo Veliko slovensko slovnico, bi videl, da o Prešernu lahko vsak nekaj čvekne v tri krasne, stroka pa je čisto nekaj drugega. Pa nisem ne profesionalni slavist, niti nisem aktiven na tem področju.

  • Vera

   Slovenci z lahkoto izgovarjamo ” slovenske besede ” , problem imajo samo tujci , ki našega jezika ne poznajo , kot ne poznajo dvojine .

  • Anthon

   Kdo pa pravi, da je treba lj in nj izgovarjati na srbski način?!

 • herman

  Mar je čudno, da Turnšek takšne klati? Saj se je na začetku 90-tih kalil v SDS.

  • slosin

   …v SDS ga je uturil Don Murgleone, kot petokolonaša…

  • Anthon

   V SDS na začetu 90-ih? Si mislil svedre s SDS mehanizmom, ker SDS takrat ni obstajal. Komunisti so obvladali le primitivne svedre, zato to ne drži.

 • Vinogradnik67

  Pa zadaj bi že pa počasi moralo teh borcev zmanjkati al so šli z plenicami v hosto al kaj ??!!

  • herman

   pleniv takrat ni bilo, ker so vse porabili odrasli domobranci.

   • Anthon

    …in partizanarji so osvobodili Ljubljano in potem še druge slovenske kraje. A si ti župan? Aja, on sam ne tipka.

  • samotoje

   Klonirajo se.

  • Karmen

   Res so šli s plenicam. 24.000,00 borcev, ki prejemajo borčevske pokojnine, je bilo rojenih med vojno ali po vojni. In mi bumbarji davkoplačevalski to dopuščamo.

   • karlina

    ITAK, zato pa je pokojninska blagajna prazna, vsi , ki še delajo, delajo samo za njihove pokojnine, ne svoje, barabe hudičeve, to , kar se dogaja in kar je v Sloveniji, je verjetno samo še v S. Koreji in Venezueli, to organizacijo bi MORALI PREPOVEDATI, PIKA !!!!!!

  • karlina

   Itak, moj stari oče, ki je bil pa tudi borec v 1. svetovni vojni in nato še v 2. vojni, pa ni imel od drzave nič, en sam nič-ubogo penzijo, za svoje tezko prigarano delo.

 • Solo

  Ustavno sodišče je leta 2011 prepovedalo poimenovanju ulic po diktatorju Titu (ne Turnšku, ampak Josipu Brozu), ker njegovo ime simbolizira bivši nedemokratični totalitarni jugoslovanski režim.

  Naslednji logični korak bi bil prepoved borčevske ogranizacije in sojenje njenim šefom, ker so direktni potomci in zagovorniki revolcionarnih klavcev, odgovornih za genocid nad Slovenci 1941-1945 in vzpostavitev zločinskega komunističnega režima.

  Nagnati Turnška iz dvorane ni dovolj, treba ga je strpati v zapor.

  • Olga

   ++++++++++++++++++

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PODPIŠEM !!!!!

 • Olga

  A ve Tit-o, da je bil Dolanc pri Hitlerjugend?

  • rabbit

   Župnika je pa potem udba likvidirala da se slučajno ne bi izvedlo. Pa tudi 4 maja ni umrl je že prej.

   • Vera

    Udbaši niso vedeli ali hoteli vedeti , da duhovnike veže tajnost oziroma molčečnost o vsaki spovedi , ne samo od politikov .

    • Olga

     Najbolj pa človeka jezi bratenje današnjega vodstva cerkve na Slovenskem s komunisti! S to mostogradnjo so žrtve med duhovniki še enkrat umorjene!

    • mannuro

     Oni so si jemali merilo po sebi. Edino tiho, je mrtvo tiho!

   • Olga

    Pri njem je vse laž! Na Dedinju je pokopan pesek!

  • Vera

   Tako se je širil ljudski glas po Sloveniji in drugod .

   • Olga

    Spovednik pa je kmalu po spovedi umrl (mislim, da ga je zbil avto)! Naključje?

    • FORT WORTH

     Kriminalci pravijo,da nimajo nic s tem zupnikom…baje je od smeha umrl… (:-)

     • Olga

      Kateri kriminalec bi pa priznal zločin?

    • Vera

     Olga : Naključij ni . :(

    • Karmen

     Tovornjak.

   • Karmen

    Bila čista resnica. Zanimivo se pa zdi, da na vajin pogovor ni levih komentarjev. Niti po treh dneh.

    • Vera

     Kaj pa naj pišejo , spet laži , katerih smo siti . Hvala Bogu , da prihaja vsa resnica na svetlo !

 • Levicar nikoli!

  Najprej so bili ZZB, da so lahko stare zabite lene komunajzarske koline lahko cuzale drzavni denar, potem pa, ko so te iste koline zacele na veliko crkavat, so se pa preimenovali v ZZB “za vrednote NOB”, da se lahko v ta drek vkljucujejo tudi mlajsi, ki niso bili dovolj stari, da bi lahko klali sonarodnjake, ampak se jim priklopijo, da lahko komunajzarske svinje se naprej cuzajo davkoplacevalski denar! Paraziti rdecuharski nagravzni!

  • karlina

   TOČNOOO

 • marker

  Turnšek je bil ob koncu 2. sv. vojne star šest let in pol. Rojen je 25. decembra 1938. Jože Pirjevec je rojen 1. junija 1940. Ob koncu vojne še ni dopolnil pet let starosti. Ravno ta dva “partizana” nastopata in grmita na vseh proslavah s titovko na glavi. Ta dva sta ravno toliko partizana kot mi vsi ostali, ki smo rojeni po vojni. Po 72 letih bi bil že čas, da se ti dogodki pospravijo v muzej in se neha to pogrevanje enostransko prikazane zgodovine. Žal nam je lahko za denar, ki ga tako brezskrbno tratimo za take nepotrebne preživete proslave. Vendar naša oblast potrebuje sprto ljudstvo, razdeljeno na pristaše partizanov in pristaše domobrancev da ga lažje obvladuje. Sicer pa levica vsakogar, ki ni levičar označi za domobranca, čeprav z njimi ni mogel nič imeti. Zato ZB še vedno živi in jo vlada bogato nagrajuje, da lahko pogreva zgodovino.

  • mannuro

   Eni pač vedno ostanejo na nivoju kavbojcev in indijancev – kaj češ, na stara leta se mu je pa še bolj skisalo.

  • karlina

   Moj velik podpis, sicer pa je najbolj nagravzno, da v to svojo borčevsko organizacijo vabijo mlade, stare od 18 let naprej, fuj.

 • domovina mili dom

  Očistimo proračun in odluščili se bodo klopi, stenice, komarji, pijavke, uši, bolhe.

 • Iza Demos

  Kaj vse se ne financira iz proračuna, dovolj s tem! NGO, razna društva in verske ustanove naj financirajo člani sami in donatorji. Država pa naj se ne gre donatorja s tujim denarjem, denarjem ki smo ji ga vplačali mi, državljanke in državljani SLO v obliki davščin in prispevkov.

  • Anthon

   Spet nesramno in namerno poenostavljanje!
   Ker vem, da tlačiš sem tudi ali predvsem katoliško Cerkev, bi te opozoril na ustavo glede izpovedovanja vere (vernikov/volivcev pa nas je ogromno, zato nam ti, naštelana na Titov (T.) nivo pač ne boš več odrejala, kako naj se kaj financira). Obenem pa naj rečem še to, da ima katoliška Cerkev v lasti tudi ogromno kulturnih spomenikov. Te pa obiskujejo in občudujejo VSI tuji turisti, zaradi česar se fdvjevski agenti in drugi totalitarci že skoraj postavljajo na glavo. Katoliška Cerkev je v teh glavah pač razredni sovražnik.

   Torej, menim, da so tvoji komentarji na teh forumih izrazito brezvezni. Strup mešati med navidezno nevtralne stavke tu pač ne pali.

   • Iza Demos

    saj nič ne odrejam, pa tudi moči nimam nobene. Sem samo mnenja, da bi morali vse to pa še marsikaj skenslat s proračuna.

    Kulturne spomenike in vse drugo naj plača tisti, ki jih gleda. Ne vem zakaj bi morala npr. jaz plačevati preko transfera iz proračuna operno hišo. Ko grem v opero plačam vstopnico. Pa naj bo njena cena tržna, grem gledat jasli v cerkev pa naj mi to zaračunajo direktno in ne preko proračunskega transferja, želiš biti donator, bodi a s svojim denarjem, ne proračunskim..itd.

    Želiš srednjo, višjo ali visoko izobrazbo kar lepo si jo plačaj. Potem morda tudi ne bi imeli toliko faliranih dijakov in študentov in nezaposljivih profilov.Vsak bi namreč dobro premislil ali bi doštudiral v roku ali ne in tudi kaj bi šel študirat. Tako pa imamo sedaj cel kup kadra zrelega za državno administracijo in kadrov, ki smo jih izšolali za tuje države.

    • Anthon

     Katoliške cerkve so kulturni spomeniki, ki jih spoštuje in preko proračuna z veseljem financira vsak, ki ga v mladosti ni zlorabljala komunistična partija in je zato danes čuden. Ko jih podreš, okolje zadobi srhljivi severnokorejski izraz, ki ga ne zmore popraviti noben fini beton. Okolica Kočevja je to na primer doživela.

 • Dragan Krstič

  Jutri mora Turnšek v porodnišnico Postojna. Rodil se bo namreč nov borec NOB. Upajmo, da ne bosta dvojčka ali ne daj bog trojčki. Kdo bo pa to podpiral.

 • ney

  Upam, da je šel iz parlamenta direkt nazaj v hosto, pa da se ne vrne več…Ostali “prijateljčki” mu lahko sledijo.

  • Dragan Krstič

   Skupaj s Stanovnikom sta dons odšla v ilegalo. Turnšek upa da bo dobil dvojna leta pa boljš penzijo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Zgornji

  Kaj, a se nezmoreta kaj Bolje izražati ?? Pokvarjenca, … lahko bi vsaj uporabila Lepše Besede, ne pa take Pokvarjeno vulgarne. Že če bi rekla “lulčki” bi bilo Bolje, … tako pa : oba sta za Ven.

 • ogledalo

  Turenšek je na glas povedal, kaj si misli 90% Slovencev o zagovornikih domosranstva! Lep Dan zmage nad nacifašizmom (in domačimi izdajalci) vam želim! SF-SN

 • MEFISTO

  Če bi prvoborec Turnšek živel v Srbiji, bi Prvovenčanog zamenjalli za Prvooteranog.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!