Boštjan M. Turk napoveduje: Janeza Škrabca bodo nekoč našli v prtljažniku avtomobila

“Če sem nekoliko šaljiv, lahko napovem konec Janeza Škrabca,” je v informativni oddaji na Novi24TV povedal politični analitik Boštjan M. Turk in dodal, da bodo znanega slovenskega podjetnika v Rusiji našli v prtljažniku katerega od luksuznih avtomobilov. 

Boštjan M. Turk je v debati o nekdanjem komunističnem predsedniku Milanu Kučanu izpostavil tudi poslovneža Janeza Škrabca in Nevenko Črešnar Pergar, ki sta bila pri Kučanu nekoč na obisku kot njegova najožja sodelavca. Predvsem za Škrabca je dejal, da bi lahko o nekdanjem predsedniku marsikaj povedal, nato pa je v šaljivem tonu napovedal njegov konec v prtljažniku velike limuzine nekje v Rusiji, saj so se v ozadju posla terminala Čehov vrteli veliki denarji.

M. P.

 • Mojca pokraculja

  Opa, tole pa je za komentirat !

 • centurion

  Ko si do vratu v tujem pokradenem denarju, v spregi z mafijo je
  to najbolj normalen scenarij.
  Jaz grem vedno na pivo brez strahu in oboroženega spremstva.
  Za ostale slovenske Škrabce pa nisem siguren.
  Mene zanima samo znamka avtomobila…

  • Peter

   Moskvič?

   • centurion

    Volga.

    • Peter

     Čajka. Ta je bla za tanajveč funkcionarje.

 • črnaovca

  tale je pa huda. Ćloveku se prikazuje prihodnost ali bel miške, ničesar ni dobro za normalno delovnaje možganov

 • Olga

  Mislim, da ne bo tako, San ga pazi UDBA!

 • FORT WORTH

  Nobena skrivnost ni,da ce lahko nekaj takega napoves moras imeti zelo veliko tocnih informacij in zgodbo zelo raziskano…
  Da se pa pride do tako pikantnih informacij o nekom morajo raziskovalci imeti mrezo.
  V mrezah pa je naprodaj cisto vse…

 • Kučko pod pručko

  Je izven tematike, pa vendar …

  Z zamikom sem si na Novi24TV ogledal odlično oddajo, zadnjo Hobotnico. Predsednik parlamentarne komisije za ugotavljanje nastanka bančne luknje. g. Anže Logar me je navdal z optimizmom, saj vidim, da v Sloveniji živi še dovolj pametnih ljudi, ki bi radi popeljali državo v lepšo prihodnost. Moje mnenje je, da je pravi strokovnjak, ki se spozna na finance. Svojemu poslanstvu, da se bo končno enkrat razkrilo, kdo je za katastrofalno stanje v Sloveniji odgovoren in da se bo krivce postavilo za rešetke, je predan in dela v tej smeri. V svojem jasnem pojasnjevanju ni kazal niti najmanjše želje po maščevalnosti, ampak trezen pristop h končanju naše agonije.

  Vesel pa sem tudi spoznanja, da ima SDS v svojih vrstah človeka, ki bi bil po mojem mnenju pravšnji za prevzem desnice, ko bo Janša, preveč utrujen od nenehnih napadov pokvarjene murgelske združbe nekoč zapustil politiko in se posvetil svoji družini. Vidim, da ima Slovenija prihodnost!!!

  • Mihilus

   Za bančno luknjo je kriva ECB in pa država, ker dovoljuje njeno posiljevanje Slovenije. “Denar”, ki je v obtoku je izdan v obliki dolga. To pa pomeni, da smo dolžni vsaj toliko kot je denarja v obtoku in zaradi obresti se ta znesek samo še povečuje. Edini način, da subjekt A lahko vrne svoj dolg je, da ustvari neko vrednost, ki jo proda. Kdorkoli to zadevo kupi si mora denar za to izposoditi. In tako se dolg postopoma samo veča in veča dokler ne postane tako velik, da nekje poči. Vsa gospodarska rast pd prevzema Evra dalje je bila ustvarjena z povečevanjem dolga. S tem, da je dolg rastel hitreje kot gospodarstvo. Dokler bomo imeli v obtoku denar, ki je izdan v obliki dolga bo šlo samo še na slabše. Italija je ta teden znova reševala banke z 150 miljardami, Slovenijo in praktično vse ostale Evropske države pa so na isti poti.

   • Okra tatoo

    Nemčija ne bo nikoli v istem čolnu kot mi. Niti Francija in tudi države Beneluxa ne. Kje si to pobral. Jug dela za sever. Karikirano. Norvežani so šli dovolj zgodaj ven, ko so to spoznali. Da se to ne bo dalo na noben način obrniti miroljubno brez razpada, je sedaj zagotovila Britanija. Mi pa smo na drugem čolnu. Ns tistem, kjer so molzne krave. Sistem molže se pa še od časov zadnjih slovanskih knezov ni spremenil. Na svojem dvoru imajo nekaj naših poturic a la Lojze, Igor, Milan…, ki lagodno živijo in izvajajo na nas dodaten pritisk in vtis, da se da kaj narediti, ko je vse že za nadaljnih dvajset let zmenjeno in to zmerom brez nas. Seveda bodo tudi naše potomce učili, da je bilo to novo pokristjanjevanje za nas nujno, da obstanemo in da smo obstali. In to bodo pisale vse tuje knjige in zapisi. Vso resnico bodo pa izbrisali, vključno z našo avtohtonostjo in to z vsem kar premoremo še svojega.

    • Mihilus

     Na to temo sem se že dovoljkrat razpisal. Kot prvo Norvežanom bi seveda povsem lepo šlo v EU in €. Nordijski in Germanski narodi so bolj produktivni in inovativni od Mediterantskih. V preteklosti dokler nismo imeli enotne valute je to delovalo, ker so mediterantske države enostavno počasi devalvirale svoje valute. Imeli so nekoliko nižji standard ampak imeli so svoje delujoče gospodarstvo. Zdaj v Evru pa te možnosti nimajo zato jih bolj produktivni Nemci dobesedno ubijajo. Podobno situacijo smo imeli v Jugi samo s to razliko, da je Juga imela skupno fiskalno politiko v okviru katere smo denar pošiljali v Beograd.

     In podobno se počne tudi v EU samo, da je ta denarni tok v obliki posojil, ki NIKOLI ne bodo odplačana. Grki so na referendumu izglasovali, da bankrotirajo in izstopijo iz Evra. Pa jim Nemci tega niso pustili. Zdaj pa se vprašaj ZAKAJ??? Potop Grčije bi pomenil tudi potop Nemčije.

     Sicer pa vedno bolj očitno postaja, da bo Nemčija šla pod vodo kar sama od sebe. Deutsche Bank ima vse znake, ki jih je imel Lehman leta 2008. Cena delnice je v zadnje pol leta padla za 80%. Zahvaljujoč QE in neodgovornemu zadolževanju DB sedi na kar 70 triljonov velikem derivatnem mehurju. To je 25-kratnik nemškega BDP. Ko bo ta mehur počil bo šele veselje, kot ga še ni bilo. In verjamem, da se bo to zgodilo še letos.

     • Okra tatoo

      Jaz pa verjamem, da se v kratkem ne bo zgodilo nič bistvenega. Britanci niso šli sami od sebe. Nekdo jih je izrinil. Iz odločanja in od denarja. Vse je preračunano na mnogo dalj, kot samo na par let. Tukaj je samo en če. Če se bo nekdo dovolj močen fizično uprl. Manjše in ekonomsko šibkejše državice zagotovo ne. EU ima zagotovljen tok denarja. Če se bo prekinil, bodo težave. Izhod pa je možen samo skozi osebni stečaj.
      Britancev je škoda, ker so bili protiutež. Francija se mi ne zdi zadosti močna. Kar se pa tiče mehurja, vidim zaradi izrina Britancev, preusmeritev na Rusijo ali Turčijo. Ali pa na oboje. To pa reši na dolgi rok in trg in s gem pufe. Do Ameriško Evropskega dogovora o trgu pa zaradi Britancev ne bo prišlo. Verjetno so bili pogoji ba eni od strani preostri.

     • McBobo

      Iz tvojih ust v Božja ušesa. Sicer pa sem tudi sam takega mnenja glede Grčije in Nemčije. Če nemci nebi imeli koristi od grkov, bi jih po hitrem postopku izpljunili iz EU. Prvi korak so naredili angleži. Da vidimo, kdo bo naredil drugega.

 • radames

  Škrabec je precej velik človek.

 • Kučko pod pručko

  Kučana bi lažje zbasali v prtljažnik. Z lahkoto tudi v Fičota!!!

  • Rožle

   Ne pozabt…, da je tut mal okrogu…!
   Pa spelat ne bi mogu…..zarad teže njegovega karakterja….

   • Kučko pod pručko

    A misliš, da bi bilo bolje, če bi bil suhec in bi mu polomili noge???

    • Rožle

     Lohka bi ga kar zakotalu….po klancu dol…
     pa čof u bajer….

     • Rožle

      Upam, da nismo preveč črni….?

  • McBobo

   Komot v Bolho.

  • samsara

   Se ga spomnim, kako majhen je bil pred njegovim golfom, ko je zmeden vstopil skozi napačna vrata.

 • indijanka

  O čem pa v tem članku teče beseda? Ali je cenzuriran?

  • Rožle

   Encrypted…

   • indijanka

    A vohunska zgodba, zato ne zastopm?

    • MEFISTO

     Nikogar ne zastopaš in tudi razumeš ne!

     • indijanka

      Hmmm..vrt se je zalil sam, sedaj bi pa dolgčas rad naprtil meni. Mefisto, Mefisto.

     • Rožle

      Jest ti že skos govorim, da letos spet ne bo suše…

     • indijanka

      :) suša je že danes. Kljub dežju. To nakazuje ta članek.

     • Rožle

      Če smo se na levake navadl…se bomo pa še na sušo u denarnici….

     • indijanka

      :) različna mnenja ponujajo ravnovesje. Celotna zgodba se vrti okoli spoštovanja nasprotovanja, ki ponuja ravnovesje. Priznam, da leva stran igra izjemno grdo. Ravnovesja sploh ne razume in se postavlja v vlogo bogov.

     • dr Janez Sveti

      :) ta pa je dobra…
      Dr Janez Sveti polulani

     • indijanka

      Mefista imam rada :). Za ljubezniv odgovor gre.

  • janez.pokoncni

   Video poglej. Tema je Škrabec v prtljažniku … nekoč. ;)

   • indijanka

    Pogledala sem odlomek neke celote :). Zakaj bi človek, ki ima vse in še več posloval z mafijo? Posloval pa je v Rusiji. Podobno kot v Sloveniji. Tudi naše posle spremljajo modre kuverte.

    • janez.pokoncni

     Uh indijanka moja. Ko si not, si not.
     Glede bogastva smo se že marisčesa nagledali v preteklosti. Šrota so tehtali na 1.6 milijarde, danes skoraj nima za burek. Bogastvo je zelo relativna stvar, če ni merjeno v denarju ali zlatu. Včasih so trojico “velikih” predstavljale še nepremičnine, ki so danes, vsaj tiste v tej greznici, zelo pod vprašajem kar vemo vsi, ki smo si zgradili hiše in tu pa tam na palec ocenimo koliko procentov vložka, bi ob morebitni prodaji zanje še dobili.

     • indijanka

      :) seveda..nikoli ni dovolj. Kaj je tisto kar je dovolj in pomeni, da si bogat? Denar, zlato. .svoboda? Madam Jogi poznam. Noben veleum poslov ni.

     • janez.pokoncni

      To so resna filozofska vprašanja. Na eni strani ves denar sveta, na drugi strani neozdravljiva bolezen, ki ti pušča še 5 dni življenja, itd.
      Človek mora biti srečen, kar v bistvu ni problem, če živiš v kolikor toliko normalnem okolju, kar pa najina greznica od države ni. Če smo že mi (govorim zase) nekako priskrbljeni, je povsem razumljivo in logično, da nas skrbi za bodočnost otrok.

     • indijanka

      Veliko razmišljam o tem, da bi odšla. Ne čutim se več svobodno, vrednote pa izginjajo iz moje dežele. Prav je, da si aktiven in s svojimi izkušnjami skušaš spreminjati to deželo. Tudi sama sem ujeta v starševski odnos. Šele najmlajša me je naučila zaupanja. Komaj 6 ima, pa me zanjo skrbi najmanj :).

     • MEFISTO

      En teden se lahko skrivaš pri meni.

      Dokler se ne vrnejo ostali z morja.

      Ne bo ti dolg čas.

     • indijanka

      Nasmajal si me Mefisto. Da bi me zabaval teden dni pred Njegovo Svetostjo. Zanimivo povabilo.

     • MEFISTO

      In poučno za Njegovo Svetost!

     • bolimeđoko

      Mefisto, lahko ti pomagam .

     • Anton

      šrot je bil tok bogat in toliko časa bogat kolikor in dokler so mu dopustili strici ki so ga ustvarili, ko se jim je zameril/ko ga niso več potrebovali so ga pač z mediji uničili. Tako delujejo komunajre že več kot 70 let.

    • tzt

     Če se ne motim, si zapisala, da se ekonomistka. Poslovanje z Nemci ali Američani ni enako kot z Rusi. Najprej je treba dobiti soglasje “šefa”, potem se šele dogovarja. Za napake letijo glave.

     Po moje je zgodba Čehov, kjer je Škrabec nategnil Časarja za kup milijonov davkoplačevalskega denarja, zelu blizu obračuna pri O.K. Koralu.

     • indijanka

      Prisegam na ameriško ekonomijo zaradi hitre odzivnosti. Nisem si zapomnila ali je bila Rusija za nami ali pred nami na lestvici najbolj koruptivnih držav. Zgodba z Interevropo se bo razvila in dobila nek epilog. Koliko ljudi je v njej gnal pohlep in koliko slab poslovni razum bo kmalu jasno. Poslovanja v Rusiji pa ne podcenjujem. Veliko bolj moderno je kot si mislimo. V bankah skoraj ne poznajo več papirja in o njihovih informacijskih rešitvah mi samo sanjamo lahko.

     • tzt

      Tudi sam že več kot 30 let delam z Američani in Nemci. Nimam nobenih pripomb! Z Rusi sem pred leti že nekaj poskušal, pa ni šlo. Kot so mi govorili, je to kar se z njimi ob vodki dogovoriš, drži kot pribito. Precej slabše, raje nikakvo, pa je poslovanje in odnos z njihovimi bivšimi republikami. Tistimi jugovzhodnimi stani.

      Čehov je zgodba katero je prvi zavohal Škrabec. Kasneje je vanjo potegnil Časarja z Intereuropo. Zakaj posla ni speljal sam? Kam je poniknila vsa razlika denarja? Ali Časar sedi zaradi svoje naivnosti? Se je pa po “zgodbi o uspehu” začel Škrabec ukvarjati tudi z gradbeništvom.

     • indijanka

      :) seveda. Če bi želeli tole zgodbo razvozljati, bi se morali vrniti k začetku. K Hotelu Budapest. Po moje je takrat nekaj denarja ostalo v Rusiji… Če drži, kar je zapisano, je v ozadju pranje denarja. Premiki s katerimi bi v okviru investicije škrabcev denar prislužen v preteklosti spravilo iz Rusije. Zakaj pa se je zalomilo in kaj je šlo pri tem narobe je pa verjetno del širše zgodbe, ker ni edino podjetje, ki je utrpelo škodo v Rusiji. Slovenci smo obsedeni s pranjem denarja in skrivanjem le tega pred davkarijo. Vladi pa še vedno ni nič jasno in davke še povečuje.

     • RATATA

      Razvozla se vedno šele takrat, ko se pride na začetek.
      Torej je vprašanje zakaj je bil škrabac izbran, da se mu omogoči…?
      Kaj je ukinil prejšnji papež XVI.?

     • indijanka

      :) lepo povezano

 • totex39

  Vse te slovenske tajkune, ki se šopirijo po svetu s pokradenim našim denarjem bo sigurno enkrat doletela “mafijska roka” in bodo končali na tak način.

 • fireblade

  Toliko škode kot ta človek dela slovenskemu gospodarstvu in posledično gradbeni industriji, mu privoščim tak konec.

 • McBobo

  Za vsako (požrešno) rit se palica najde.

  • RATATA

   Ampak je treba še povedat, da je palca za tepst in ne za rint.

 • dr Janez Sveti

  Moje mnenje je, da bo Škrabec še dolgo samo sedel na zadnjem sedežu. Vsi politiki imajo namreč radi denar.
  Dr Janez Sveti kgb

  • Tudi jaz imam podoben občutek, da bo Škrabec še dolgo živ in zdrav, da ne bo sodeloval v tej pravljici o prtljažniku.

 • MEFISTO

  Ker tarantel in enakostranični trikotnik po vseh portalih hvalita Boštjna M. Turka, mora biri res pameten dečko.

  Posebno všeč so jima njegove zgodbe o Kučanu, Kocijančiču in Peterletu ter partiji..

  • Anton

   sej to ni nič novega da so bili ti trije v partiji

   • MEFISTO

    Takrat še niso bili trije.

    Zaradi interneta so se začeli vegetativno razmnoževati.

    • RATATA

     Izvenmaternično.

     • MEFISTO

      Ne, s splavom.

 • cornusmas

  Kako zdaj…NOVA TV…so za vas Kordiševe grožnje nepomembne…ali boste še kaj zapisali????

  Linč in vile press…..zdaj pa gre zares.

  • intel345

   glede na to da JAVNO grozi slovenskemu premierju z javnim linčem na tribunalu pred celo javnostjo bi lahko kaj napisali

  • bolimeđoko

   Kdo je ta tip – Kordiš ?

 • RATATA

  In ko enkrat bodo Škrabca pospravli, bo glavni osumljenec B.M. Turk.

  • Johan

   Ratata pum pum

 • Jadran

  a to bo dons intervju al kaj?

 • samsara

  Sam se sprašujem, kje bodo nekoč našli murgelskega botrčka?

  • Johan

   V postelji z ljubico ha ha !

   • bolimeđoko

    Bodimo resni, no.

 • Borut Stari

  Ma ne ga srat,Slovenija ima toliko “multipraktikov” in vedeževalcev, da je čudmo, da smo v riti.

 • xtc

  Turk je zelo dobro opisal zadevo;kajti slovenski poslovneži tipa Škrabec lahko poslujejo lahko le v komunističnih pol ali mafijskih državah;kajti v drugih pravnih državah ne morejo;pove pa ta komentar vse Slovenija in Rusija so v bistvu dve isti komunistično mafijski greznici_kar tudi v bistvu na tem portalu sto % potrjujejo proruski rusofiččki s svojimi komentarji;saj v bistvu potrjujejo Turkovo pod poved:

 • Franc Šink

  No ja tukaj je šel res predaleč.

 • Iza Demos

  Tole je pa bolj slaba šala. Sicer pa je Škrabec eden izmed glavnih “izvajalcev” naročil politične elite (tesno povezan s Štefanom Korošcem) v zgodbi naše tranzicije – kraja stoletja – in je eden izmed zaščitenih tranzicijskih kadrov, ki tvorijo mednarodno paradržavno omrežje moči.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!