Boštjan M. Zupančič: “Poskušali so me medijsko umoriti, na čelu z gospo Meto Roglič poleg Jožice Grgič z Dela”

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA)

“Na pravni fakulteti ni bilo nobene selekcije. Na nekaterih fakultetah je ta selekcija dana z matematiko v prvem letniku in pri teh izpitih tisti, ki nimajo visokega IQ, odpadejo,” razloži nekdanji ustavni sodnik in sodnik na ESČP Boštjan M. Zupančič ter doda: “Na pravu IQ bodočih pravnikov ni nihče preverjal. Tu se je pravzaprav zgodila sedemdesetletna negativna selekcija in kar imate danes kot sodstvo, je vrh ledene gore.”

Zdi se, da vam je v trenutku, ko vas je slovenska levica zavrgla in javno obsodila zaradi svobodno izrečene misli, uspelo ohraniti svoj “Langerhansov otoček normalnosti”, kot ste temu nekje dejali pred leti. Po drugi strani pa ni mogoče trditi, da ste kamorkoli prestopili, npr. med liberalce ali desničarje. Vas takšen bes levice preseneča?
Ne. Ta izgon iz levice, če hočete, me ne preseneča. Če sem sploh kdaj bil v njej, saj me osemnajst let ni bilo tukaj. Ugotovili so, da sem nevaren. Poskušali so me medijsko umoriti, na čelu z gospo Meto Roglič poleg Jožice Grgič z Dela. Začelo se je z nekaj stavki iz knjige Prva od suhih krav, kjer si je gospod Boris Vezjak iz trdega jedra Golobičevega Zaresa vzel za domačo nalogo, da me popolnoma “naštudira”. Iz omenjene knjige je izbrskal pet stavkov o ženskah, ki niso bili moje avtorstvo, ampak so bili stavki znanega psihoanalitika Carla Junga. Te je iztrgal iz konteksta in to plasiral v medije. Potem se je začel zapovedani napad name. Medijski umor se je začel s člankom v Delu sočasno z Evaldom Flisarjem, Meto Roglič … Napadli so me orkestrirano.

Nedavno ste si celo prislužili bodečo nežo za seksistično izjavo leta. Sporna izjava je namreč letela na odvetnico in političarko Simone Veil, ki da je mati vseh abortusov in morilka. Kaj sporočate uredništvu portala spol.si in kolektivu Rdeče zore?
Sem jim že sporočil po Twitterju: “Dokler bo zavzemanje za pravno subjektiviteto nerojenega fetusa ‘seksizem’, jemljem to kot − prvorazredno odlikovanje …!” Kaj je bolje od tega, kot da ti to javno priznajo.

Veliko vaših razmišljanj je posvečenih feminizaciji sodstva in družbe nasploh. Ste prepričani, da gre tu dejansko za problem ženskega elementa na oblasti? Občutek je namreč, da je ta »feminizacija« v resnici le zunanja podoba, pri čemer gre za sistemsko načrtovano kastracijo tako moških kot žensk z vsebinskim, materialnim in statusnim razvrednotenjem sodniškega in tožilskega poklica, ki ju je socializem spremenil v uradništvo in slepo poslušnost partiji do te mere, da sta postali samocenzura in odpoved zdravi pameti glavni in celo ponotranjeni kriterij vsakega sodnika. Se strinjate?
Strinjam se toliko, kolikor je jasno, da se je negativna selekcija v sodstvu začela že davno v prejšnjem režimu. Plače sodnikov so bile takrat nikakršne, kakor je bil tudi prestiž sodnikov nikakršen. Odvetniki so bili edini, ki so bili iz tega izvzeti. Ista zgodba se je začela tudi na pravni fakulteti, kjer so najeli vse asistente in bodoče profesorje iz dveh generacij študentov, saj je režim šele takrat (1970) omogočil sistematizacijo delovnih mest, kot se je takrat temu reklo. To se je spet zgodilo iz ideološkega razloga, kajti v prejšnjem režimu se je predpostavljalo, da bo pravo odmrlo, in ti ljudje so temu res verjeli. Zato več kot dve desetletji niso dovolili bodočih profesorjev na pravni fakulteti. Ko se je to odprlo, so morali ti ubogi profesorji najeti svoje asistente iz dveh, treh generacij, kar je dalo rezultate, da je pravna fakulteta, ki že prej ni kotirala visoko v primerjavi z zagrebško, padla še niže. Naslednji korak je bil oropanje univerze za njeno avtonomijo, ki je določena v 58. členu Ustave RS, ki pravi, da so državne univerze avtonomne. Nadaljevalo se je s hipernormativizacijo univerze z zakonom o visokem šolstvu, ki na primer zapoveduje, kolikokrat lahko študent dela izpit.

Po osamosvojitvi?
Ja. Na pravni fakulteti torej ni bilo nobene selekcije. Na nekaterih fakultetah je ta selekcija dana z matematiko v prvem letniku in pri teh izpitih tisti, ki nimajo visokega IQ, odpadejo. To velja za vse tehniške fakultete in veliko naravoslovnih, medtem ko na pravu tega ni. In na pravu IQ bodočih pravnikov ni nihče preverjal. Tu se je pravzaprav zgodila sedemdesetletna negativna selekcija in kar imate danes kot sodstvo, je vrh ledene gore. Res je tudi, da je prišlo do tako imenovane feminizacije zaradi endokrinoloških razlogov, ksenoestrogenov, hormonslih motilcev.

Celoten članek preberite TUKAJ

 • janez.pokoncni
  • dob

   Ukvarjati se s politiko je a priori neumno. Še bolj kot vstop vanjo, bi rekel da je ostati v njej neumnost.
   Če hočeš sposobnega človeka narediti neuporabnega, ga vtakni v politiko!

   • stajerc5

    Niti sanja se mi ne, zakaj se je sploh pojavil na tej “sceni”. Zakaj je sploh startal, zakaj se je umaknil… Mulda iz tiste serije , ce ves kaj mislim, bo enkrat odkril, ali pa tudi ne….
    Nerazumna poteza, ne umik, ampak, zakaj se sploh mesati!?
    Kot expert je bil vedno korekten, zakaj pa to…

    • rrrrr

     BMZ je še vedno član KOSa (kontra obveščevalna služba JLA. Saj veš, pred KOSovcem se še udbovcu zatresejo hlače , ker je udba še vedno podrejena KOSu…napr. M. KUčan je eden vodilnih mož v njem).BMZ so po diplomi poslali doktorirat v ZDA, potem so ga nastavili kot ustavnega pravnika in ga za 17 let instalirali na ESČP, do leta 2015, ko so ga zamenjali namesto z ddr. Jakličem, z vodlivim in zvestim Bošnjakom.( da se je takrat BMZ ,,zavzel” za ddr. Jakliča je bolj Grimmova pravljica)

     K poštenemu, vztrajnemu a skrajno naivnemu V. Kovačiču so ga pripopali za vsak slučaj, če bi njegova lista s stalnim vrtanjem postala za režim še bolj neprijetna. Potem bi moral BMZ tak napredek in Vilija malo ,,podemfati”.
     No ja , KOS je ocenil, da je V. Kovačič po ,,zrušitvi” Cerarja in za ta ,,uržah” mu je ozadje zelo hvaležno, ne predstavlja nobene resne nevarnosti in se lahko že malce zmahani BMZ umakne v preužitek svoje izjemne penzije in ven iz javnosti.Sicer bi se o njem še kaj več razkrilo….., ne zveni logično?
     Taka je moja analiza in zaključki nanjo….

     • stajerc5

      Ok, logicno bi ze bilo, bil bi pa bolj preprican, ce bi bilo kaj bolj vidnih dokazov(hehe), ali vecjih povezav v ozadju. Ne vem no, cudna zadeva do Boga…

     • rrrrr

      Vidnih (pisnih) dokazov, kdo je ali ni udbovec, ali še slabše, KOSovec, žel ne bova (morda) nikoli dobila. No ja, obstaja možnost, ko (če) bodo dostopni Beograjski arhivi.
      Glede BMZ in liste V. Kovačiča pa so moji zaključki le rezultat analize. Razvoj dogodkov bo pokazal, za kaj je šlo in res ni pomembno ali sem imel prav ali ne. Bolj pomembno je to, kot je zapisala ga. L. Ušaj za V. Kovačiča: biti prepoznaven ljudski tribun je eno, biti povprečen politik pa nekaj povsem drugega.

    • dob

     Če greš v politiko…. se umažeš. Samo vprašanje časa!
     Sicer pa (no, po moje je že tako), da nismo prišli sem na Zemljo zato, da bi ostali čisti. Prišli smo se umazat, osrat! Riti po blatu. Gledati moramo le, kako in zakaj se umažemo. S kakšnim namenom! Pa da se umažemo smiselno in kvalitetno. Biti fejst osran od blata in druge umazanije, je čast za človeka; kaže na to, da se nismo prišli sem samo sprehodit, ampak trdo delat, čistit kanalizacijo! To smrdi.
     Ampak – potem deluje! To delo je treba opraviti, da Stvarstvo lahko deluje.

     Tisto, kar meni težko pade je, da antikomunisti (ki, glej ga zlomka, pri nas tega nikdar s ponosom ali drugače ne poudarijo, češ: MI SMO ANTIKOMUNISTI!), če v dobrem imenujem nasprotnike diktature antikomunisti, enako kot antinacisti in antifašisti – vstopijo v politiko, in pri tem UPORABLJAJO KUČANOV BESEDNJAK. Do pičice ga ponavljajo in uporabljajo!

     kučan se jim lahko samo smeje, ima jih na svojem igrišču in plešejo na njegovo muziko, več mu ni treba storiti. Potem se kar sami zapletajo v njegovo mrežo, po njegovih pravilih.
     Kajti, ko te Lucifer povabi na igro tenisa z njim, potem igraš po njegovih pravilih. In politika je njegovo igrišče.
     Igraš torej na njegovem igrišču. Veljajo njegova pravila, sodniki so njegovi njegov je lopar, ki ga držiš v roki, pa mrežica čez igrišče je njegova – čim pograbiš žogico, si že izgubil!
     Ne moreš zmagati, pa če si trikratni doktor, dvojni magister, mednarodni sodnik za človekove pravice… po njegovih pravilih – prav gotovo ne!

     Francozi imajo himno, ime ji je Marseljeza. Poje takole: Allons, enfants de la Patrie… ne pojejo denimo, otroci in otrokinje domovine…
     Aux armes, citoyens!…. ne pojejo: Zgrabite za orožje državljani in državljanke! Temveč: Za orožje, državljani!

     Kaj če bi rekel, da so Slovenci tepci, bi to pomenilo, da sem ženske izpustil?
     Samo še nekaj časa bo potrebno, ko bodo stavki v parlamentu zveneli takole: dragi volivci in volivke in psi in mačke, miš in zlata ribica… kajti kaznivo bo koga izpustiti iz govora, da ta ne bi bil užaljen. Dajte no!!!
     Dragi davkoplačevalci in davkoplačevalke in geji in lezbijke in trans…. (pri trans bomo dodali trenutni status nekoga, ki menja spol kot star ata svoje poscane gate).

     Žaljivo je, če človeka, ki dela, ne plačaš! To je izkoriščanje in poniževanje! Zato Slovenci gredo raje delat tja, kjer jih spoštujejo zato, ker delajo, in jih plačajo!
     Ne pa zato, da jih imenujejo delavci in delavke, državljani in državljanke, strojevodje in strojevodkinje, ipd.
     Da kdo ne bo užaljen, če mu ne rečeš “državljani in državljanke”, zraven pa se ne zavedaš, da govoriš revežem in revežinjam, ki garajo, plačani so pa kot naivneži in naivke. Kup revežev, ki jim izstavljenega računa nihče ne plača. Država varuje dolžnike, kaznuje pa upnike!

     Potem pa, ko in če jim ga plačajo, jim pa država odtegne 70% plačila. Jebeš takšno spoštovanje! Državljani in državljanke, ja pa kaj še! Davkoplačevalci in davkoplačevalke.
     Aux armes citoyens!

     In to kučanovo vsiljeno dikcijo poslušam od SDS-ovih poslancev, ki bi se morali kategorično in načeloma upreti kučanovemu besednjaku! In se mu posmehovati na vsakem, koraku.
     Če nekdo uporablja Luciferjev besednjak, potem ima rezultate takšne, kot jih Lucifer želi.
     Zdaj so antikomunisti, ki sebe niti ne upajo tako imenovati, kot bi jih bili sram biti v boju proti diktaturi, “pripuščeni” v parlament po Luciferjevi volji, ker s tem “opozicija” legalizira njihovo diktaturo in jo v očeh EU delajo za “demokracijo”!

     Vsebinsko jih pa komunisti (ki so oboževalci diktature, zagovorniki umorov in morilcev v službi režima, podporniki ropanja poštenih ljudi, težkega kriminala na državnem nivoju!) v parlamentu povozijo in se opoziciji naravnost posmehujejo. Tako to pri nas gre.

     • stajerc5

      Comme toujours excellent écrit!
      Zakaj nas je le tako malo, ki pisemo in mislimo o tem kar preberemo, mislimo in pisemo?
      LP Stajerc

     • dob

      Misliti je subverzivno.

     • stajerc5

      Ja, vecine se to ni prijelo, hvala Bogu- starsim, da se je pri dolocenih.
      Malo nas je, malo, strah je naredil svoje v “tistih” casih… Vzgoja doma, presvetljenstvo doma, zaupanje doma, to so bile vrednote, ki so odpirale obzorja.
      Sola? Vrnitev v mracnjastvo in dnevno pranje mozganov, spuscanje floskul in megle. Kdor ni prisel ze od doma pripravljen, je bil izgubljen oz. ne po svoji krivdi prodana dusa.
      Rezultate vidimo in jih gledamo dandanasnji vsepovsod. Ja, tako imamo!

     • dob

      Ne vem, če sem ti kdaj prej že ponujal v branje – itak o sebi mislim, da sem en vsiljivec…. ampak bom vseeno prilepil to povezavo sem:

      JALOVOST KOT SVETOVNI TREND (ali zmagoslavni pohod jalovosti ali življenje samo za enkratno rabo)

      https://obstajajoljudje1.blogspot.si/2018/03/jalovost-kot-svetovni-trend-zmagoslavje.html

     • stajerc5

      Z veseljem, hvala!

     • Mojca pokraculja

      Porka duš dobro si se razpištolil. Čisto prav imaš s temi izrekami državljani in državljanke in vso ostalo navlako. Vljudnost, ki ni vljudna, ampak je bedasta, povrhu zveni neiskreno. Tako vljudnost doživiš tam, kjer te v bistvu sploh ne hebejo, ali te pa zahebejo, z nasmeškom na ustih: “taka so pravila !” Namesto da se oni nam posmehujejo, bi se morali mi njim. Ne samo posmehovati, ampak dobesedno režati v obraz in jim povedati kar jim gre.
      Ne morem se znebiti vtisa. da je našo opozicijo strah pred vsakršnim odločnim napadom, zavrnitvijo ali kritiziranjem pozicije, kajti takoj so označeni kot “nekulturni” , sovražni, fašisti, janšisti itd. Ko gledam na primer italijanske politike, kako se “obdelujejo”, je to pravi užitek. Skratka, dovolj je “finega” in ” prijaznega” kramljanja, naj že začnejo oni voditi dialog na svoj sebi lasten način, jasno, glasno, ostro, brez pretirane vljudnosti. Saj so vendar v opoziciji ! Tako pa pozicija zmerja desnico z radikalno desnico in s strahom ljudi pred njimi. Namesto, da bi opozicija nenehno in ob vsaki priložnosti poziciji postavljala vprašanje : Ste vi antikomunisti ?

     • dob

      To je ključno vprašanje! A ste vi antikomunisti?
      Če niste, tudi demokrati ne morete biti, ker so naši cilji drugačni! Naš cilj je urejati državo, jo narediti pravno. Vaš cilj vleči še naprej ta bavconski “pravni red”, varovati režim pred spremembami (ker v demokraciji ne morejo vladati pristaši diktatur – nobene od diktatur!), da ohranjate korupcijo, ker se preko nje napajate, zadolžujete državo na naš račun(!), kradete prek nerazumno visokih davkov, perete krvav denar preko državne banke… Zginite iz parlamenta!
      Pika.

     • Mojca pokraculja

      Pika !

   • janez.pokoncni

    Stajerc je napisal nekako tako, kot mislim sam. Ni “fora”. Še zvečer je bil predsednik, aktiven, koval plane, zjutraj pošlje sporočilo … Kar je preveč, je preveč. Itak se je sedaj sam dokončno politično pokopal in naredil orng štalo še kolegom, političnim začetnikom.

    • dob

     Treba se je vprašati, če je Bog strankarsko vesoljno bitje.
     Odgovor na vse drugo je tukaj.

     Če se strinjamo, da ni, potem smo dolžni razmišljati, kaj nam Bog hoče povedati.
     Teh, ki mislijo drugače (njihov bog je edini in lahko ubija, muči, ponižuje kot je vernike volja…) je kar jih hočeš! Tudi komunisti so od te sorte vernikov. Pravzaprav so najverjetneje prav oni največji verniki, glede na to, da so v sto letih pobili 200 milijonov ljudi. In to večinoma svojih lastnih bratov.

     Polarizacija je v teku. Strankarstvo je pa samo drugo ime za polarizacijo.
     Ni več resnic, samo ena je Resnica! In ta ni polarizirana.

     Stvarstvo je Lijak. Deluje pametno v vsakem trenutku in v vseh časih. Zato stranke gor, stranke dol – Lijak deluje po svoje!
     Vse je v njem, in prav nič ne more mimo njega. Pa če se otepamo ali pa smo pri miru – počasi in gotovo lezemo po Lijaku navzdol.

    • dob

     Treba se je vprašati, če je Bog strankarsko vesoljno bitje.
     Odgovor na vse drugo je tukaj.

     Če se strinjamo, da ni, potem smo dolžni razmišljati, kaj nam Bog hoče povedati.
     Teh, ki mislijo drugače (njihov bog je edini in lahko ubija, muči, ponižuje kot je vernike volja…) je kar jih hočeš! Tudi komunisti so od te sorte vernikov. Pravzaprav so najverjetneje prav oni največji verniki, glede na to, da so v sto letih pobili 200 milijonov ljudi. In to večinoma svojih lastnih bratov.

     Polarizacija je v teku. Strankarstvo je pa samo drugo ime za polarizacijo.
     Ni več resnic, samo ena je Resnica! In ta ni polarizirana.

     Stvarstvo je Lijak. Deluje pametno v vsakem trenutku in v vseh časih. Zato stranke gor, stranke dol – Lijak deluje po svoje!
     Vse je v njem, in prav nič ne more mimo njega. Pa če se otepamo ali pa smo pri miru – počasi in gotovo lezemo po Lijaku navzdol.

   • janez.pokoncni

    Stajerc je napisal nekako tako, kot mislim sam. Ni “fora”. Še zvečer je bil predsednik, aktiven, koval plane, zjutraj pošlje sporočilo … Kar je preveč, je preveč. Itak se je sedaj sam dokončno politično pokopal in naredil orng štalo še kolegom, političnim začetnikom.

   • rrrrr

    ,,Ukvarjati se s politiko je a priori neumno” tako trdi vsak spodoben levičar.,,Zato pa je politika via facti izključno v naši domeni. Tako kot dedna, današnja in prihodnja oblast. Kajti če ne bi bili mi na oblasti, bi bil pač nekdo drug. In to, tovariši, ne bi bilo dobro za izgradnjo naše sodobne enopartijske družbe” .

    • dob

     Tako trdi vsak spodoben levičar? Aha, že razumem zakaj v politiki praktično ni komunistov!
     Komunisti doma odpirajo obrt in delajo od jutra do mraka, skrbijo za družino in nimajo časa za politiko. Saj morajo delati, da bi poskrbeli za svoje družine in nafutrali požrešno državo, medtem ko jim tisti v politiki, ki niso komunisti, pišejo zakone in dvigujejo davke.

 • MEFISTO

  Gledam vse oddaje na Viasat history in National gegraphic o vzponu in padcu Hitlerja in nacizma.

  Pri tem z grozo ugotavljam, kako slabi učenci komunistov so bili Hitler in ostali nacisti.

  Medtem ko nacistov in nacizma že zdavnaj ni več, komunisti po raznih koncih sveta, med drugim tudi v Sloveniji, še vedno terorizirajo, plenijo, sleparijo, stradajo, zavajajo, mučijo, zapirajo in celo pobijajo ljudi.

  • učko

   Ja, pa mal razlož’, kako jim to uspeva, k’ se ‘maš tolk za kunštenga !

   • garfi

    se delaš neumnega
    tudi s pomočjo neumnih

    • učko

     Jap, ti si mi v veliko pomoč !

     • garfi

      pol si pa neumen

     • garfi

      pol si pa neumen

    • učko

     Jap, ti si mi v veliko pomoč !

    • MEFISTO

     Kakršen je naprimer učko!

     • garfi

      izgleda rdeČĆ

     • garfi

      izgleda rdeČĆ

    • MEFISTO

     Kakršen je naprimer učko!

   • MEFISTO

    Kako jim to uspeva, sprašuješ?

    Z grobo in primitivno silo ter s sleparstvom in lažjo.

   • MEFISTO

    Kako jim to uspeva, sprašuješ?

    Z grobo in primitivno silo ter s sleparstvom in lažjo.

   • Anton

    Kako lepo da ohranjaš Rovtarsko narečje-dialekt-špraha!
    Hvala

   • Anton

    Kako lepo da ohranjaš Rovtarsko narečje-dialekt-špraha!
    Hvala

 • rrrrr

  Po moji oceni je pričujoči intervju resnično bravura novinarskega dela pri nas.Raziskovalna novinarka je intervjuvanca zelo spretno in med vrsticami vprašala pomembnejše stvari kot v natisnjenih vprašanjih.
  Pa tudi BMZ se je v svojih odgovorih sicer skušal izmakniti bodicam, a ga je izdalo najprej tisto, kar je zamolčal, nato tisto, kako se je izgovoril ( sramota v zadevi Kononov). O zadevah (Agop Stepanjan, A. Martinčić, pravosodje v rokah mafije) pa je bil, kakopak ,,neobveščen”. …Lepše se sam ni mogel predstaviti.
  Bode zlasti njegovo delo in vloga ,,nepristranskega” sodnika na ESČP. Ali ga ni tja 1998 poslala prav tranzicijska levica ( tako kot Vilfanovo, Zidarjevo, Bošnjaka)? Ji mar ni dobro služil? Da se je simpatičnemu bradaču slov. levica zamerila s pogromom zaradi njegovih seksističnih izjav, da je spregledal? Da se ji bo maščeval, ko nima več kaj izgubiti? Kje neki. BMZ je bil, je in bo ostal zvesti vojak revolucije, skriti agent krivosodne mafije, prav do groba.

  Razumnikom toplo priporočam, da si preberete celotni intervju in si sami ustvarijte mnenje o delu in liku BMZ. ( pa tudi o prekleto dobro zastavljenih vprašanjih novinarke..)V njem BMZ zaključuje:,,Vsak narod ima točno tako vlado, kot si jo zasluži”…. Pa tudi točno tako sodstvo, ki ga s tako vlado zastonj faše, dodajam sam.

 • garfi

  če se bomo osvobodili iz krempljev mafije
  bo to enak čudež kot osamosvojitev
  še posebno brez nasilja

  • domovina mili dom

   Vse povedano.

  • domovina mili dom

   Vse povedano.

 • garfi

  če se bomo osvobodili iz krempljev mafije
  bo to enak čudež kot osamosvojitev
  še posebno brez nasilja

 • MEFISTO

  Boštjan M. Zupančič nima prav ko reče, da na pravni fakulteti ni bilo nikakršne selekcije.

  Bila je selekcia med profesorji in šudenti, vendar negativna selekcija, ki je omogočala, da so zaposlovali najbolj sporne profesorje in vpisovali najbolj butaste študente, razen redkih izjem, ki pa potrjujejo pravilo.

 • MEFISTO

  Boštjan M. Zupančič nima prav ko reče, da na pravni fakulteti ni bilo nikakršne selekcije.

  Bila je selekcia med profesorji in šudenti, vendar negativna selekcija, ki je omogočala, da so zaposlovali najbolj sporne profesorje in vpisovali najbolj butaste študente, razen redkih izjem, ki pa potrjujejo pravilo.

 • domovina mili dom

  Zakaj je SDS najbolj osovražena stranka iz smeri komunistov? Zato, ker jo Milan ne more odplakniti s potegom vode.

  • herman

   Za tako velik drek bo treba večkrat potegnit.

   • domovina mili dom

    Patološko drisko, ki jo sam povzročiš, se vedno da hitro odplakniti.

   • domovina mili dom

    Patološko drisko, ki jo sam povzročiš, se vedno da hitro odplakniti.

  • herman

   Za tako velik drek bo treba večkrat potegnit.

 • domovina mili dom

  Zakaj je SDS najbolj osovražena stranka iz smeri komunistov? Zato, ker jo Milan ne more odplakniti s potegom vode.

 • RATATA

  Je pa treba priznati, da je B.M.Z. vsaj za enega zagotovil novo delovno mesto źe v prejšnjem režimu, saj je udba morala zaposliti nekoga, ki je znal latinsko, da je udbovcem prevajal prestrežena pisma njegove korespodence z F.Bučarjem.

 • RATATA

  Je pa treba priznati, da je B.M.Z. vsaj za enega zagotovil novo delovno mesto źe v prejšnjem režimu, saj je udba morala zaposliti nekoga, ki je znal latinsko, da je udbovcem prevajal prestrežena pisma njegove korespodence z F.Bučarjem.

 • Ana Job

  “Ne daj se Ines!”

  • RATATA

   Ines je Vili.

  • RATATA

   Ines je Vili.

  • herman

   Prepozno! Mu je že dala, zato pa je tako kot je.

   • bodvid

    si se spet prišel usrat ?

   • bodvid

    si se spet prišel usrat ?

  • herman

   Prepozno! Mu je že dala, zato pa je tako kot je.

 • totex39

  BMZ ni zaupanja vreden, škoda da so mu nasedli!

  • Ana Job

   Udbovec bo vedno udbovec, zato bi se jih moral tudi JJ pazit, kar nekaj jih sedi v vrstah esdees. Predstavljajo nevarnost, ker so oči in ušesa. Slednji so navedeni na Udba. Net, kot obveščevalni viri, volk dlake ne menja nikoli.

   • totex39

    Res je in imam celo občutek, da mi ko spremljamo to našo politiko vemo več kot pa oni sami kakšne ljudi sprejemajo v svoje vrste.

   • totex39

    Res je in imam celo občutek, da mi ko spremljamo to našo politiko vemo več kot pa oni sami kakšne ljudi sprejemajo v svoje vrste.

    • Ana Job

     Par ljudi sem preverila in me je vrglo na rit, ena izmed glavnih protagonistk, ki vodi ljudi na srečanja, je delala za udbo in ima oznako stalna obveščevalka iz cerkvenih virov. Pijanec se spreobrne, ko se v zemljo zvrne, so včasih rekli, udbovec pa isto.

    • Ana Job

     Par ljudi sem preverila in me je vrglo na rit, ena izmed glavnih protagonistk, ki vodi ljudi na srečanja, je delala za udbo in ima oznako stalna obveščevalka iz cerkvenih virov. Pijanec se spreobrne, ko se v zemljo zvrne, so včasih rekli, udbovec pa isto.

 • totex39

  BMZ ni zaupanja vreden, škoda da so mu nasedli!

 • RATATA

  Napasti je potrebno rtvSlo! Tu je vir vsega zla! To je močno orožje v rokah partije!!

  • Lisjak

   “Ako kaniš pobijediti ne smeš izgubiti”.(Broj1)

  • Lisjak

   “Ako kaniš pobijediti ne smeš izgubiti”.(Broj1)

   • RATATA

    Četudi izgubim bom visoko dvignil kij in mesarico, nazdravil pa s krajnsko medico!

    • bodvid

     pa krajnsko klobaso.

     • RATATA

      Zadnje cajte odkar je prašičminister židanovski je kar težko dobre mesenke dobit. Zarad teh komunistov še okusa nimam tapravga.

     • Ana Job

      Jaz sem že dolgo na brezmesnem, kaj veš kaj komunisti noter meljejo.

     • bodvid

      Zato pa jaz raje jem klobase, ker prašiči prej vse stestirajo. :)

     • bodvid

      Seveda, če pa se vse ta boljše v njihovih rit*h obrne.

     • totex39

      Pa še popokajo tako na hitro, mislim klobase.

     • RATATA

      Popokajo če niso čeve taprave. Kitajke morjo bit mi je starata Vilko povedu, je bil mesar.

     • totex39

      Samo dans nimajo ta pravih črev vse je nekaj tanko in klobase neošpiljene.

     • RATATA

      Poupizde ni več nč vredn! Pa prenadrobno meljejo, na flajšmašino je treba tapravo šajbo namontirat(!) ohtrco ne pa zeksrco! Vse so frdirbal ti kumunajzrji.
      Pa tud prekadit ne znajo več, vse bi kar nahit, pol je pa oduzuni preveč, znotri pa nč!! Sama banda feministićna istospolna.

     • totex39

      Saj zato pa gre vse v tri krasne, kumunajzarji še klobas ne znajo delat.

     • RATATA

      Zato ker kmetov ne marajo in so jih sfukal, saj jim je takšno navodilo dal mošajud pijade.

    • bodvid

     pa krajnsko klobaso.

    • Ana Job

     Jaz ti bom pa Ma*rlboro light pržgala, ko bo vsega konec.

     • RATATA

      Po dobri bitki bo res pasal!

     • Ana Job

      Ja, pa še kej druzga tud bo pasal. Hahaha

     • RATATA

      Če bo pasal se bom odpasal hehe

    • Ana Job

     Jaz ti bom pa Ma*rlboro light pržgala, ko bo vsega konec.

   • RATATA

    Četudi izgubim bom visoko dvignil kij in mesarico, nazdravil pa s krajnsko medico!

   • Anton

    A kako kalno pobeliti ne smeš izgubiti???

 • RATATA

  Napasti je potrebno rtvSlo! Tu je vir vsega zla! To je močno orožje v rokah partije!!

 • RATATA

  Slovenski nacionalni radio :
  Sobotni glasbeni večer na RaSlo1 ves (od 20.00 do 22.00) posvečen bosanski glasbi. Urednica aida kurtović.
  Pritožiš se lahko ilinki todorkovski.
  Kdo se norca dela?
  In kako to, da južnjak šele v Sloveniji ćefur postane?
  Največji ćefurji so pa slovenski pokomunistični “novinarji” iz vrst zsms.

  • totex39

   Potrebno bo narediti vsemu temu res enkrat konec, preostane nam še referendum.

   • RATATA

    Slabo orožje je referendum. V nobeni strokovni vojaški reviji ni omenjen. Nima ga ne Nato in ne Rusija v svojem arsenalu!

   • stajerc5

    Pa ne ze spet, vsaj en wikend bi rad imel fraj…

    • Tone

     Tako kje, če si zasvojen z nacionalnim radiem, namesto da vi poslušal radio Golica kot vsak pošten Slovenc.

    • stajerc5

     Cuj, ti trotl spodaj, nimam pojma kdo si(KTJ- ko te jebe=blok!), ne muci se!

  • stajerc5

   Prekleti naciji- cefurski!

   • RATATA

    To so internaciji ćefurski!

  • Tone

   Pa to še ni vse! Veste, da so en cel večer pred tedni posvetili tudi južnoameriški glasbi, pa francoskim šansonom, pa prerijski kantri glasbi in tako brez konca. Le kam to pelje.

   • RATATA

    Pa tudi to še ni vse, po tem večeru bosanske glasbe so predvajali radijsko igro, kjer sta nastopala dva geja ki sta izjavljala kako eden drugega ljubita,
    po tej radijski igri je bil pa govor o “Hasanaginici”, tisti iz 17. stoletja po imenu Fata.
    Po tem je pa zapel cgn predikaka, prosilec jankovića naj kandidira zato, da bo predsednik vlade RS t.j. države slovenskega naroda. Samo še pederćefurja manifika počakam, saj sumim, da bo eno zapojal.
    Nacionalni radio na sobotni večer.

    • rrrrr

     ….cgn, bravo….. Mi mone na Krasi rečemo chhhn !. Ma je hlih takau lepu za šlišat, uoštja.

     • RATATA

      Sm meu prjatla u vojski, kse je klicu Andrej. Iz Sežane je biu. eno leto sva bla skupi, supr poba, kar koli je guvoru je blu umes “fnt muoj” in “mona”.
      Je rjeku dej mi zubla, pa sva ga prpalla enha. Takrat je biu gram pu dvataužent petsto lir, ma se je splačalu hehe

     • rrrrr

      Alora, Ratata, pesti zuble, dej. Bote pršl en bot ta pravi Zasavci, ti, pej una pupa Ana k mene u hrm na flašku ta frišnga terana soz en malčk pancete. Bomo kšnu zmotjenu rekli…..Ja,ja, porka mizerija, že hrem.. ( me je pršla moja Faustina jskat dol u hrm, hremo pej spat, kej češ,…. fejst bot, čao, čao…) .

     • RATATA

      Za zmotnjene prpovedavat sem zmerom za. Srečno spi punuač!

    • Tone

     Od zdaj naprej bom bolj prizanesljiv do tebe. Človek ki cele večere, še posebno sobotne, pozorno posluša nacionalni radio, res ne more biti sam odgovoren za to kar naredi, reče ali napiše.

   • Novo Jutro

    idiot

    • Tone

     Po navadi idioti ne razumejo humorja in satire.

 • RATATA

  Slovenski nacionalni radio :
  Sobotni glasbeni večer na RaSlo1 ves (od 20.00 do 22.00) posvečen bosanski glasbi. Urednica aida kurtović.
  Pritožiš se lahko ilinki todorkovski.
  Kdo se norca dela?
  In kako to, da južnjak šele v Sloveniji ćefur postane?
  Največji ćefurji so pa slovenski pokomunistični “novinarji” iz vrst zsms.

 • RATATA

  Pa kaj me vsi danes po južnjaško ogovarjate hublam vam majku ćobansku u ranu zoru?

  • Ana Job

   Ajde jebote…

  • Ana Job

   Ajde jebote…

  • bodvid

   Takrat je še velka rosa. Artritis pa to.

   • RATATA

    Iz jna sem privlekel podmetač, če ga pa nimam pri roki si pa “nju toplu” pod sebe podmetnem. Hahaha

    • bodvid

     :)))

     • RATATA

      A sem te že vprašu, če je bodsluh kej u žlaht s tabo?

  • bodvid

   Takrat je še velka rosa. Artritis pa to.

  • Lisjak

   hahaha

  • totex39

   Veš to je za čobane na RTV, da bodo razumeli.

 • RATATA

  Pa kaj me vsi danes po južnjaško ogovarjate hublam vam majku ćobansku u ranu zoru?

 • Rožle

  Čist nč ne štekam …

  • bodvid

   Rožle, a, se ti je zaštekalo ?

  • RATATA

   To je dobro! Ni treba na servis.

   • Rožle

    Itaq…svinjska mast je zakon ..

    • RATATA

     Svinjska mast da je zakon(?) ne vem če res, mislim, da je to tisto kar se scedi, če špeh cvreš.

     • Rožle

      Ocvirki …

     • RATATA še ne ve, da je ni lepše ptice od prasice. :)))

     • RATATA

      Ocvirki so v EU zašćiteni kot hrvatski ćvarki.

     • stajerc5

      Toooooooooo, v Sloveniji ni jedi, da jih ne mores uporabiti. Od zgancev, juhe, solate do spehovega kruha ali potice!!!!!! Mljac, mljac…..

  • Lisjak

   Bodi srečen.

 • Rožle

  Čist nč ne štekam …

 • RATATA

  ….ukajo

 • Vrhovni sodnik

  Diskreditiral so ga že, se prav mu je bila ponujena likvidacija in on ve, da prekleto resno mislijo.

  • Rožle

   Pa naj še kdo reče, da v SLO ni UDBE ..!!!

   • Tone

    To je pa že žalitev. Kakor da bi bila edino UDBA sposobna, vsi ostali Slovenci pa nesposobni. Saj je lahko še kdo sposoben početi stvari, ki jih pripisujete Udbi, ki je pravzaprav le mitsko, nevidno a vseprisotno bitje.

    • RATATA

     Lahko opišeš to mitsko bitje, kako si ga predstavljaš prosim, rad bi si ga predstavljal tudi jaz.

     • Tone

      To bitje je nesnovno in ga ni mogoče opisati, znano je samo po svojem delovanju kot je prikazano v člankih in komentarjih na Novi in drugod. To je nekoč bila organizacija, državna služba, ki je bila ukinjena pred 25-imi leti, nekaterim pa se še vedno prikazuje in brez nje ne znajo pojasniti niti enega dogodka v sodobni Sloveniji. Je vsemogočna entiteta kot so nekoč bila mitološka bitja in bogovi.

     • RATATA

      Hvala. Bom kar svojo domišljijo uporabil, da si ga bom predstavljal z vsemi glavami in lovkami s kremplji.

     • DJURO SUMAR

      To je nekaj takega, kot da bi želel opisati Boga.

  • totex39

   A je to res?

   • Vrhovni sodnik

    Kako pa misliš, da je un inšpektor iz strehe padu, drugmu je pa drevo na glavo padu

    • če pa se ni pravočasno umaknil. ;)

     • Vrhovni sodnik

      Avion sa desne………..

    • totex39

     Lahko se še pojavi kakšen pijani lovec, pol se nam pa nič kaj dobro ne piše.

     • Zgornji

      No, pol bo pa kmalu tud narod postal pijan … od Besa … in takrat bo hudo .

    • Zgornji

     :-/

 • Valter BraniSlav

  Gospod Bostjan bo ze prezivu.in ce bi mu v SLO za nohte bo sel nazaj v America.
  Bostjan if you read this, I hope you realize that your social security will be 32% higher if you claim it @70 instead @65.
  If you need any advice about your possible 401k, 403b or 457 I am here.
  Also TIAA CREF is a shitty company. Switch to Vanguard, Fidelity or Charles Schwab.

  • Valter BraniSlav

   Any targeted fund with the above 3 companies is much better than TIAA-CREF.
   TIAA-CREF IS well known for low returns. Main culprits are annuities which are packaged inside many securities.

 • zokispoki

  Izgleda, da so ga udbovski tovarisi malo pritisnili. Bog ve, s cim ga drzijo za jajca !?
  http://davkoplacevalcisenedamo.si/post/357565

 • Miro

  odgovor, zakaj je odstopil mesta predsednika stranke, je bil popolnoma drugačen!!! torej je enkrat lagal in kdor laže enkrat, ta laže vedno

 • Jan Kovalski

  So mu ponudili likvidacijo, pa se je raje odločil za diskreditacijo.

 • Dragec

  Boštjan, končno te je srečala pamet

 • Forex

  Gospoda z spoštujem,predvsem zaradi njegovega razmišljanja,ki mi je blizu. Takih,kot on je žal malo v sloveniji in to me žalosti. Tudi odstop kot predsednik stranke odobravam in bi stopil njemu v bran vsako sekundo. Kar je storil,vem,da ima za to zelo močne argumente. Spoštovanje.

 • Soave

  + + + + + + + + sijajno povedano. Meni je navkljub vsem peripetijam okoli njega, všeč,
  Saj ne vemo, kako je bilo. Povedal pa verjetno ne bo. Tako, kot mnogi v naši Domovini !!
  Pa še čivk. . . . . . g. Zpančič vendar ? Zakaj bi pa IQ preverjali ? In kdo ? Bilo bi kar nevarno. . . . .

  ” ga stakne nazadnje, ki bil ji je kos.”

 • Osti jarej

  S fenomenom BMZ – Boštjana M. Zupančiča se ne bom obširno ukvarjal. To da je izstopil po manj ko 24 urah, samo kaže, da ni bil človek vreden zaupanja. Špekulacije o tem ali je bil udbovec instaliran v stranko DavkoplacevalciSeNeDamo s strani globoke države ali utrujeni »intelektualec« ki ni zmogel tempa, ki sva ga narekovala s podpredsednikom dr. Duhovnikom puščam odprte. Čeprav izkušnje govorijo v prid prve trditve.

  Še manj kot en dan pred njegovim odstopom smo se skupaj slikali za medije, po tem pa smo v gostilni pod Vrbo modrovali kako naprej. BMZ je rekel, da noče postati poslanec. To mi je porodilo sum, da je z njim nekaj narobe. Potem je šel domov počivat, mi pa naprej v akcijo.

  Potem pa smo se popoldne skupaj odpeljali v Celje na ustanovitev stranke v Celje. Stranka KDS je bila preimenovana v DavkoPlacevalciSeNeDamo, kajti to je bilo, spričo pomanjkanja časa, najkrajša pot do statusa stranke, ki je pogoj za nastop na volitvah. BMZ ni bil aktiven človek gibanja, bil je meditator, s katerim si nismo mogli kaj veliko pomagati je pa zaradi ugleda v javnosti BMZ predstavljal velik potencial nove stranke za preurejanje globoke države v demokratično republiko v kateri se bo oblast bala ljudi in ne ljudje oblasti.

  Torej v švicarski model referendumske demokracije. Da je BMZ »ponoči izvedel za frapante informacije o partikularnih interesih, ki naj bi se skrivali v ozadju komaj rojene stranke DavkoPlacevalciSeNeDamo, absolutno ni res, kajti njegov odstop se je zgodil čez noč, pripravljal pa se je prej.

  Trditev o partikulatrnih interesih pa je zgolj izgovor za njegovo nečastno početje. Nobenih parikularnih interesov ni, je le volja, da to kar govorimo uresničimo.
  Ta fama o partikularnih interesih je dobeseden citat Mira Cerarja po odstopu in po tistem ko je izgubil sodbo na VS. Zelo verjetno je, da je bil BMZ ustrahovan, morda z razkritjem kakšnih svojih grehov, kajti to je najbolj učinkovit način s katerim globoka država – udba, preko medijev drži ljudi v šahu.

  Ampak tega jaz ne vem, ne bom raziskoval, nimam časa.
  To ve le on sam. BMZ je postal karikatura samega sebe, epizoda z njim pa poduk nam in drugim, da je treba biti pri kadrovanju skrajno previden.
  Kajti kot so rekli nekdanji komunisti »kadri so naše največje bogastvo«. So sredstvo za razbijanje demokracije na skriven način.

  Za konec naj povem le še to, da so nas hoteli podkupiti – Robert Zupan nam je na sestanku, na katerem je bil tudi BMZ, ponujali 5 milijonov evrov za večino v svetu stranke. Zupan je tudi povedal, da je za globoko državo – udbo, mala malica, da kogarkoli izmed nas likvidirajo. In še podatek: Roberta Zupana je v skupino za volitve pripeljal prav BMZ. Naj razume kdor (z)more ! BMZ je za mene le še epizoda. Brez njega gremo naprej – stranka je dosegla očiščenje, potrebujemo samo še pomlajenje ! Kar te ne ubije te utrdi. Pozivam mlade, da kandidirajo na naši listi.

  Vili Kovačič podpredsednik stranke DP

  http://davkoplacevalcisenedamo.si/post/357565

  • Soave

   Vse je mogoče pri nas. Žal, marsikaj, oz. večino ne vemo. Ravno zaradi tega , ker nihče ne želi povedati.
   Zakaj je ” postal karikatura ” ?? No, oprostite. Zaradi tega, ker je žez noč odstopil, še ni karikatura ? Ste se premalo prej pozanimali o njem ?Premalo pogovorili. Ali pa sedaj prehitro reagirate. Veste, danes pe je zaupanje na splošno pojem, ki ga ne poznamo.

   • Hribouc

    Seveda je karikatura, smeško !
    RAZBITI VRČ NE HODI VEČ PO VODO.

    Konec. Kraj. Koniec. Svršetak. Die Ende. The End. Fine. Fin. Slut.
    ——————————————————————————————
    Kaj bi ti še napletal, brezplodje puhloglavo.

    • Soave

     Hvala!

    • DJURO SUMAR

     Desničarji imate vse zelo dobro urejeno. Če se zgodi kaj dobrega je to storil Bog, če je kaj narobe je kriv Hudič. Prav tako imate v dnevni politiki vedno pri rokah krivce, komunajzarje, levičarje, Kučana itd.
     Pravzaprav imate en sam problem, da nikakor ne pridete na oblast in menim, da vam tudi tokrat ne bo uspelo.

  • Slovenka
 • lili pili

  Ded se usral od straha, ma kat nekaj putra na glavi, pa tudi pije prevec….

  • primsek

   sodiš po sebi, tole o pitju? to bi bila tipična iznoriška projekcija, značilna za ta tip psihoze. vidiš tudi slone leteti? potem je čas, da napišeš knjigo o zgodovinskih resnicah, janezovi nedolžnosti in podobno, to je za čin iznoriškega kaplarja potrebno napraviti

 • Olga_10

  Najlaže je dati rep med noge in pobegniti….
  Zato sama spoštujem ljudi, ki se kljub diskreditacijam ne predajo in se borijo! Ne bojijo se imenovati stvari in oseb s pravim imenom!
  Takšnih pokončnih ljudi je v Sloveniji kar nekaj! Izpostavila bi Janšo, Kovačiča, Brščiča, Požarja, Štuheca, Ušajevo, Iršica, Kanglerja, Primca, Boštjana Turka…in se mnogo drugih!
  Do pred nekaj dnevi sem imela pozitivno mnenje tudi o M.Zupančiču, ki je javno spregovoril in jasno naslovil stvari! Zdaj se umika…zakaj?
  Sama mislim, da je edino zdravilo proti mafiji, Udbi, izsiljevanju in grožnjam JAVNOST in JAVNA BESEDA!

  • Jovo Jamnica

   Gdo je bol pokončn? Ušajeva al Vili Kovačič – twitter:

   Moja odlična odvetnica je proti moji stranki DavkoplacevalciSeNeDamo, nič hudega. Ona meni, da mora biti vse pod istim dežnikom, jaz pravim, naj vsak svojo njivo obdela in bo skupen pridelek večji. 4 x 5 je 20, 4x 3 pa je 12.Velja da je 20 več od 12. Sem pa že 50 let v politiki

   • Olga_10

    Govorim o tem, da levičarji diskreditirajo in poskušajo izločiti iz tekme svoje politične nasprotnike!
    V tem primeru sta pokončna in poštena oba (tako Ušajevo kot Kovačič)! Nihče od njiju ni lagal in blatil drugega!

    • Hribouc

     Ja, seveda je tako.
     Le Jovica to gleda skozi narobe zasukan dalekozor v ČB tehniki.

     • Jovo Jamnica

      Daleko je biser mora,
      dleko je moj Split…

  • DJURO SUMAR

   Janša, Kovačič, Brščič, Požar, Štuhec, Kangler, Primc, B. Turk, sami nesposobni luzerji.

 • Hribouc

  Ko sem videl, da ste stopil na politični oder skupaj z velikim Vilijem Kovačičem, sem po dolgem času spet zavzdihnil:” Ljubi Bog, še je Upanje za Slovenijo!”
  IN ZDAJ, KO STE NAREDIL KAR STE, tov. BMZ ?
  KAJ ZDAJ, KO STE MI POŽRLI TO UPANJE?
  Za kaj že ?
  ————————————————————–
  Karkoli boš odgovoril, človek, je vse en sam drek !
  Ni važno kaj so ti prišli povedat, tovariš, ni važno.

  Dejanje je umazan smrdljiv zagoveden drek!

  Pa sem mislil, za nekaj dni samo, da je verjeti levaku-pustite Upanje, ki ste vstopili !

  NIKOLI NIČ Z VAMI, NIČEJANCI!

  • Tom Žnidarčič

   Govori hribovc, ki naslednje doline še videl ni!

 • Tom Žnidarčič

  Že Dobovšku so ga hoteli uturit.

 • Slovenka
 • Božobožo

  Model je bil komunist v prejšnjem sistemu in čisto pri koritu. Zdaj pa pljuva po sistemu ki ga je gradil in v njem udobno živel. Pijavka.

  • primsek

   sramota je, kako so se ti komunajzarji pobrali in prikrili, celo tja, kjer jih ne bi pričakovali : na ESČp, v SDS, sramota je, da 26 let po osamosvojitvi, ob kateri smo se nekateri osamosvojili, drugi so ostali psihonoriški in komipičkice, na čelu stranke še vedno vedri in oblači, ščije in psihotično zamaka bivši komunajzar, kriminalec in pobiralec podkupnin, polčlovečnjak s šiptarskim doktoratom

  • Lustrator

   Takrat izbire ni bilo, danes obstaja. A za tebi podobne “pionirčke do smrti” očitno ne. Pacienti višje stopnje kot severnokorejski komiji – tam so v to prisiljeni, tu pa si jih celo v formalno demokratičnem sistemu slavite in volite.

   Problem ni v tistih, ki spregledajo in javno spregovorijo o zločinski naravi komunizma, ampak v tistih, ki vse življenje ostanejo na isti razvojni stopnji – poslušnih idiotov kakršne imajo komiji na oblasti najraje.

 • Get Smart

  VSAK si zasluži tisto, kar si zasluži – kar si torej pridela.

  VSAK Človek si s poštenim delom ZASLUŽI plačilo za svoje delo, izdelek …

  VSAK KOMINTERNACIONALAC in MURGL JUGOKOMUNJARA
  si svoje ZASLUŽI s tatvino, z ROPOM, z UMOROM.

  Sledimo?

  Torej, morda si SRBSKI naaaaarod (v resnici gre za pleme), morda si
  RVACKI naaaarod (v resnici gre za pleme) …
  morda si B.MarijaZupančić, ki je donedavna nastavljal dupe gazdi,
  zasluži (si je ZASLUŽIL), kar ima,

  VSEKAKOR pa NAROD SLOVENCEV nismo služili in si
  s tem tudi NISMO ZASLUŽILI KOMINTERNISTIČNE oz.
  MURGL JUGOKOMUISTIČNE OKUPACIJE.

  SLOVENSKI NAROD si je vseskozi za predstavnike izbral LJUDI iz LJUDI,
  stanje OKUPACIJE pa ni kaka zasluga (zaslužek),
  ampak je OKUPATORJEVO vsiljevanje,
  OKUPATORJEVE štetje “u tržićima”,
  OKUPATORJEVO “tepihovanje” in “sfukovanje”.
  Sledimo?

  Torej, SLOVENCI gotovo nimamo tistega, kar smo si prislužili, ker nas
  OKUPATOR ropa,
  ima pa tovariš B.MarijaZupanćič gotovo tisto, kar si je zaslužil nje.

  https://uploads.disquscdn.com/images/5d02fabaf6c239ea6cfecb90399e594228cab532e7e080a66235d42040bc25e0.jpg?w=600&h=374

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Ljudje ne smete nasedati floskulam tipa imaš, kar si zaslužiš, ko in če niso skladne z DEJSTVI.

  RAZUMETE? A zmorete ločiti zrno od pleve?

  Tovariš BMZ je produkt točno taiste Bavcona LJUBE škole nje,
  zato namesto pokazati na KRIVCA,
  pač ritard blati ljudi = ŽRTVE.

  Sledimo, otročički?

  KRIV je KRIVEC, ne pa ŽRTEV.

  Krivec je tisti, ki dela krivo, krivico?
  Kdo LAŽE, krade, ROPA, MORI, UNIČUJE, tepihuje, sfukuje?
  Neki naaaaarod, kot drka BMarijaZ?
  Ne, ampak:

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  MURGL KOMI JUGA nje.

  https://uploads.disquscdn.com/images/23aa14dad4860424fcac0f21a63231929df41707240cf18a2e211b449eebf88c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/a61a896f1b38201ac49478678dc44f5af2ff220ab789ead98c9013ef25a275bd.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/161c5dbb6617842118b7a525c2a1647ba9059500e9085e607050a3c8045c82a3.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/cb0027416be17c47fb5bee416221aa30f1a6a95a37e6a8d1ae55b6dc047d6bd7.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/90c68b885e0e667a4e5718f1e0d3b671883e856372a48cc8e8a9b11de341bcff.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/8e5129eb69d5254d8a74ef993a7091790292f9756c765562ac1bc45abe7d95af.jpg

  • radames

   Bolnik, tudi troll, vsak dan štepa ene in iste lajne. Zakaj tako utrujaš?

   • DJURO SUMAR

    Ker je pač bolnik. Jaz njegovih neumnosti niti pogledam ne več.

    • primsek

     in kot vsi na tretjerazrednem orbanovskem portalu v lasti mafije iz R Srbske : get smart je seveda pravni strokovnjak prvega reda, zato lahko BM Zupančiču, ki je bil celo mednarodni pravnik na ESČP pridiga o pravnih normah. kot lahko get smart uči zgodovinarje o zgodovini, ekonomiste o ekonomiji in je zraven še strokovnjak za korupcijo, zdravstvo, lik in delo Iznoriškega, deratizator Murgeljcverga, fantastičnega psihotičarjevega konstrukta iz Iznoriškega kraljestva, ki je edina resnična resničnost, vse ostalo je murgelstan, komunajzarija in podobno. Get smart!

     • DJURO SUMAR

      Na tem portalu je kar nekaj takšnih veleumnih strokovnjakov.

 • Get Smart

  Poglejmo, če prejšnja trditev o ritardu in o njegovi BAVCO LJUBO izobrazbi drži.
  Tako pravi tovariš BMZ:
  “Pravna država oziroma vladavina prava in ustavnost države ne temeljita na abstraktnih normah − te so za to, da se človek orientira −, ampak temeljijo na personalni sestavi sodstva, ustavnega sodišča, tožilstev itn.”

  Milo rečeno gre seveda za bulšitizem, top šop bulšitizem.

  – abstraktnih normah???? WTF – Ljudje vemo, da ritard ne pozna pojma abstraktno,
  zato ga lahko obravnavamo na edina dva načina, za katera je ritard BMZ slišal na tečaju pri BAVCU LJUBI nje:
  – odsotnost tistega, kar sledi prefixu ab- (toda iz nadaljevanje stavka je jasno, da ritard razume pojem abstraktno kot kao)
  -nasprotje nestvarnemu, nepredmetnemu, neotipljivemu (upajmo, da otroci sledite, nje).

  PRAVNA DRŽAVA temelji na PRAVU (Ustava + zakoni),
  ki je skupek STVARNIH norm (ČLOVEŠKE zapovedi o praksah, dejanjih …),
  ne drkađijsko BMZ-abstraktnih, ampak STVARNIH:
  NE LAŽI, NE ROPAJ, NE UBIJAJ … vsa ta dejanja, pred katerimi svari PRAVO in daje smernice življenju ljudi, so stvarna dejanja,
  so “vsakdanji kruh” ZLOČINSKIH MURGL JUGOKOMUNI kreatur.
  Sledimo?

  Kaj pa besedna zveza “personalna sestava”?
  Gre za tipičen primer, ko šnelkursađija uporabi tujko, s katero želi, povedati, da ni šnelkursađija nje.
  – personalna sestava = osebna sestava, osebnostna sestava.
  Razumemo?
  WTF?
  Ja, če člane CENTRALNEGA KOMITEJA, ki sestavljajo in sestavijo

  masleše, đorđević, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće, vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, radonjiće, vrebac arifine, rojiće, pavliće, rakočeviće, draganiće … i tako dalje do tokija

  imenujemo persone, potem gre za PERSONALNE SESTAVE nje.

  Sledimo, otroci?
  A bomo v doglednem časi vklopili možgančke?
  A bomo ritardom, ki blatijo žrtve, zatolkli nazaj v umazan gobec umazanije, ki jih izrekajo?
  A bomo?
  A se bomo vsaj poskušali OSVOBODITI?

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  https://uploads.disquscdn.com/images/cd2865ebcaf2f5b823af4dcada14f5cd9ba6acbc423eb426a984123f0692d82a.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/9c0c6b7e3336e9abd0b17256182656571568d47a7d36189bdeb181cc2c8b14a8.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/6129356df8e9ff4d518615e70172a8e04aaf7e336df2488234a08e6b0266fc0a.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/a3b9d5d86d4eb9e94ae8c7340a1e346d4045c59beafcd0e729e28cee8108eb64.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/64d8bfcf79817c3986a7ce677d8d4e76561dc2237b55fad5944dcf2081bcedf8.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/c61dbf6e86fcd0e1659f91e7b417b5ce1ee0e4132b986367c58a5fd2c7d53c51.jpg

 • samsara

  Tudi eno arabsko sem enkrat nedavno slučajno ujel na režimskem protislovenskem radiju.

  • RATATA

   Švoh ti to svinjarijo spremljaš! A ne plačuješ?
   Zdajle naprimer so “Naše poti” oddaja za cigane ps jim brado lizu!

   • samsara

    Kot si že sam pravilno ugotovil, bolj švoh spremljam program tele udbokomunistično javno hiše.

    • RATATA

     Zato pa si tako umirjen.

  • Ana Job

   Zdaj se bo kmalu sredi Ljubljane drl po hofu musliman, ki bo pozival k molitvi. Bo tudi tuja “muzika” zastonj.

   • RATATA

    Kar naj se zadere una kurba tam na raketi, da se bojo šerijatarji po tleh zabrisal in ji pregazijo avtomobili.

    • Ana Job

     Če se bo preveč drl, ga lahko še kdo speče, kaj veš. Ljudje te “muzike” niso navajeni, smo le Slovenci.

     • RATATA

      Ana drugi, ki niso iz “naših kuancu” ne vedo kaj pomeni to, da ga lahko kdo “speče” hehe

 • RATATA

  Si potuhtala kaj, da se režiš hehe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!