Brglez ali Janša – kdo naj se opraviči?

Predsednik DZ Milan Brglez (Foto: STA)

“Prejšnji petek je poslanka Anja Bah Žibert v razpravi Državnega zbora, v delu, ki ga je takrat vodil predsednik Milan Brglez, dejala, da bi se v imenu tistih poslancev, ki so glasovali za odvzem mandata Janezu Janši, lahko opravičil, saj je njihovo in  tudi njegovo odločitev Ustavno sodišče razveljavilo,” je v svojem blogu zapisal poslanec Vinko Gorenak.

No, Milan Brglez se na njene besede ni odzval. Takoj za njo je beseda pripadla meni in dejal sem mu, da tako opravičilo nikoli ni prepozno in da to lahko še vedno stori. Pozorni gledalci televizijskega prenosa so lahko opazili, da je Milan Brglez kar med mojim nastopom vklopil svoj mikrofon, kar je skrajno nenavadno, in dejal: “Vi tudi”. Priznam, da v tistem trenutku nisem vedel, kaj je mislil.  Če bi vedel, bi mu seveda takoj naredil pravo malo predavanje, ker pa to ni bilo tako, sedaj zaradi njegovih besed nastaja prispevek, ki ga pravkar berete.

Takoj po končani seji sem namreč pri Milanu Brglezu preveril, kaj je mislil. Ne boste verjeli, mislil je na tisto sejo Državnega zbora, na kateri smo kot opozicijski poslanci zahtevali njegovo razrešitev, ko je dejal, da so bili povojni pomori posledica ‘naravnega prava’.

Si lahko zamislite, kakšne kriterije uporablja sedanji predsednik Državnega zbora Milan Brglez? Enači nekaj, kar sploh ni primerljivo. Ko smo poslanci SDS zahtevali njegovo razrešitev, je šlo za nekaj podobnega, kot je interpelacija, kjer opozicijska manjšina zahteva odhod posameznika, ki pripada vladajoči koaliciji, zato taka zahteva praviloma ne uspe. Če bi bilo z našo zahtevo karkoli narobe, jo dr. Milan Brglez ne bi uvrstil niti na dnevni red. Tako pa jo je in je s tem priznal, da je zahteva legitimna, glasovanje pa je pokazalo, da ga je koalicijska večina zaščitila. No, to Milan Brglez mirno enači s koalicijskim glasovanjem o odvzemu mandata Janezu Janši. Koalicijski poslanci takega glasovanja niti ne bi smeli opraviti, saj jih je na to opozorila zakonodajno pravna služba Državnega zbora, ki je jasno zapisala, da taka odločitev ne bo prestala ustavne presoje. Pa so glasovanje kljub temu opravili in Janezu Janši odvzeli mandat. Do odločitve Ustavnega sodišča je Janez Janša ostal brez poslanskega mandata. Ustavno sodišče pa je koalicijsko odločitev o odvzemu mandata seveda razveljavilo. Milan Brglez torej enači  glasovanje o svojem položaju, ki je bilo ustavno in zakonito, z neustavno odločitvijo koalicijskih poslancev in njega samega. Neverjetno, nemogoče, nesprejemljivo, toda na žalost resnično.

Sicer pa se po hodnikih Državnega zbora govori, da je njegova želja kandidirati za predsednika države. Veliko je govora tudi o tem, da naj bi naša leva politična srenja naredila vse za njegovo zmago in za preprečitev drugega mandata sedanjemu predsedniku države Borutu Pahorju. Če bi se tak scenarij uresničil, bi dobili seveda predsednika države, ki bi bil še veliko slabši od najslabšega, tj. Danila Türka. Milan Brglez po svojih prepričanjih seveda nikakor ne sodi v SMC Mira Cerarja, temveč nekam veliko bolj levo, kot je ZL Luke Mesca.

Če bi bili normalna država in če bi imeli vsaj povprečno poštenega in korektnega predsednika Državnega zbora, bi Milan Brglez po odločitvi Ustavnega sodišča, da je bil odvzem mandata Janezu Janši neustaven, stopil pred mikrofon, se Janezu Janši v imenu vseh poslancev, ki so glasovali za neustavno odločitev, opravičil in se z njim rokoval. To se seveda ni zgodilo, ker pač nimamo vsaj povprečno poštenega in korektnega predsednika Državnega zbora. Imamo Milana Brgleza.

Vinko Gorenak

 • Vztrajnik

  Gospod Gorenak, zelo dober članek!
  V čem pa je največji problem? V narodu, ki voli podmladek udbe in pogrebce Slovenije iz pogrebnega podjetja Murgle. Dokler bodo državljani tako pasivni do volitev, naj kar občutijo kaj je mlada udba v Sloveniji. Očitno se mora taka socialistična oblast še okrepiti tudi v državnem zboru, da bo narod začutilv v želodcih in kontroli na vsakem koraku nad seboj, da se mu bodo zbudili možgani. Toda pozno. Tako pasivnost naroda bodo plačevali naši otroci, vnuki, ko te “zaspane” generacije ne bo več. Te otroke bo obračala podmladna udba, ki že raste in ji zaradi zaspanih Slovencev rast dobro uspeva.

  • karlina

   točno in mi starejši bomo pomrli od vsega hudega, mladih pa itak ze več ni, ostali bodo le še komunisti in migranti, tako zgleda so se ti hudobci odločili

 • samsara

  Trda linija sil udbokomunistične kontinuitete.
  Namen ustoličevanja članov le te je, na vplivna mesta udbofevda pozicionirati take, ki morajo varovati svojo *** in posledično še tiste, ki so jih instalirali in se skrivajo ter rovarijo v ozadju. Torej ‘strici’, ki jih je Pohor omenjal, pa ni imel jajc enega samega kadarkoli omeniti. Navsezadnje jim dolguje vse in čisto vse, kar je in kar ima, saj je ‘naš’, čeprav se trudi z blefom.

 • if

  Milan Brglez je pravnik po izobrazbi, je predsednik DZ.

  Glasoval je za protiustavni odvzem poslanskega mandata JJ.
  V intervjuju za Mladino 26.9.2014: “Povojni poboji so bili posledica zgolj upoštevanja naravnega prava.”
  Gre za javno ugotovitev legitimitete povojenga nasilja.

  Oboje sodi v rubriko političnega kriminala.

  • macon

   Udbomafijski nastavljenec je pač cinično pripomnil, da so zmagovalci smeli pobiti razorožene ujetnike in druge moteče ljudi, ker so bili pač zmagovalci. Taka izjava bi bila sramotna za kogarkoli, ker pa jo je izrekel pravnik, spada v politični kriminal.

 • rubec

  Brglez naj se še pred opravičilom obrije. Kdo bo pa to gledal.

  • radames

   Ja, si me spomnil.

  • rrrrr

   Tudi če se napr. pavijan ali šimpanz obrijeta, sta še vedno samo Brlglez, v najboljšem primeru pa Brglez

  • pajot

   A se ti ne zdi,da zahtevaš preveč? Opice se ne brijejo.

   • fmg9

    Težko primerjaš višje primate z Brglezom…
    Vsekakor se opice da naučiti britja (pavijane in šimpanze zagotovo – ne brkov ker je zanje pogubno, ampak recimo (širšo) okolico zadnjice in trebuh), medtem ko pri Brglezu ne bo šlo…

    • karlina

     pa tudi kar se tiče pameti je primerjava z njimi, slabšalna, se dela opicam zelo, zelo huda krivica

   • karlina

    +10+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • VERZIFIKATOR

  Milivoj Gerbles

  PEVEC IN PTIČJI PARLAMENT

  Kratka tale je, poskočna,
  tudi če parlamentarna,
  sama zgodba je bizarna,
  kot napitnica ponočna.

  V ptičjem so deželnem zboru
  ptičke raznih vrst nabrane,
  pesmi pojejo ubrane,
  da zveni kot petje v koru.

  Vsaka svojo ptička poje,
  kot ji kljun je Bog ustvaril,
  kakor jo je bil obdáril,
  da prepeva pesmi svoje.

  Raznoliko, vendar petje,
  tudi če v polifoniji,
  vzhičenju, melanholiji,
  nikdar ni navadno dretje.

  A se vse navzkriž postavi,
  vse prepevanje gre v nič,
  kot zapoje brglez ptič,
  pametni ga ne ustavi.

  Brglez ptič tako nastopi,
  da iz grla ne zapoje,
  recitira pesmi svoje,
  glej, alarm sam se vklopi.

  V taktu ne zveni nobenem,
  brglez silno kljunček pači,
  a se nič ne predrugači,
  vse akorde meša v enem.

  Pesem itak plagiatna,
  ki jo takšen tič maliči,
  iritira vse pri priči,
  polomija je večkratna.

  Ptič poslanski tam, kolega,
  se z grimaso nanj odzove,
  ptiča brgleza izzove
  in takole ga okrega:

  »Petje tole zgodovinsko,
  recitacija okrogla,
  je kot krulež izza vogla,
  tuljenje ponočno vinsko.

  Ne spakuj se, ptič nesrečni,
  amaterski plagiator,
  ptičic pevk slab imitator,
  le posnemovalec večni.«

  Ni noben se ptič potegnil
  za poeta debitanta,
  ljubša zdi se jim varianta,
  da ušel bi, kam pobegnil.

  Mikrofon se sam izklaplja,
  kot bi se morda zavedal,
  vendar raje ne povedal:
  vsega vzrok je ena kaplja.

  Ko čez rob gre tista kaplja,
  ptič namesto da prepeva,
  za sonete se ogreva,
  grlo se mu sámo vklaplja.

 • Slovenec 33

  V premislek.

  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja napisanega, tako ali tako ne bodo doumeli.
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znan grški filozof je po opazovanju “demokratov” prišel do naslednjega zaključka – “demokrate” je razdelil na dva pola –
  Prvim je rekel PATRIOTI – za njega so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te je označil s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).
  Drugi, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo jih je označil z IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.
  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pluvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno)
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT.

  Zatorej mi je skrajno bukovo, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, saj v strokovni literaturi še iz časov grške demokracije označuje “levičarja” torej antidomoljuba.
  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo tako žaliti sebe z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.
  Prosim ,da se na tem področju izobrazite, da boste vedeli stvari, ki so samoumevne in v svetu na splošno priznane.

  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.

  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT…..torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akontacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  Nekaj je zelo narobe v fdvističnih glavah, ki ne ločijo med govoriti in narediti in preusmerjajo pozornost.
  Za te topoumne produkte usmerjenega izobraževanja je največji greh patriotizem, pa čeprav le govorjen in napisan, ni pa greh zazidavanje civilistov v rudniške jaške med njimi tudi žensk in otrok. Z njihove strani še ni bilo niti ene akcije, ki bi obsodila take zločine na slovenski zemlji..

  Če greste pogledat Auschwitz ali Dachau vidite stvari, ki se nebi smele več zgoditi, ampak krivce so našli, jih obsodili.

  V primerih Roga, Teharij in Hude jame in drugih nad 600 morišč pa ni krivcev in se jih ne išče, ker jih ščitijo tudi tisti, ki obsojajo govorjenje, ki ni po njihovem okusu.
  Zato zagotovo drži resnica, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih, moralnih in civilizacijskih norm in tudi v Sloveniji je tako.

 • radames

  Upam, da veste, kako boste volili na predsedniških volitvah. Brgleza ne! Če bo kdo kandidiral od desnih, je treba njega. Pahorja nisem že na prejšnjih volitvah. Komunistov se ne voli.

 • radames

  Po “naravnem” pravu, da so jim sodili? Po revolucionarnem, ne pa po naravnem! In to je predsednik državnega zbora?
  Kakor je ugotovil @if, bi moral že sedeti. In to kar dolgo, saj v državo vnaša totalitaristične elemente.

 • janez zorman

  Še Alenki Bratušek se ni opravičil za napačno prepisan magisterij !

  • VERZIFIKATOR

   Saj res, pa bi se lahko.

   Milko Tičar

   ZAČEL JE S PLAGIATOM

   Začel je s plagiatom,
   ga nesramno branil
   in si s tem prihranil
   je zamere bratom.

   Bratom svojim, tičem,
   kakršen je sam,
   druščini predan,
   takšni s praznim ničem.

   Nič mu je maksima,
   nič ga ne ustavi,
   kot da ni pri pravi –
   stvari tale rima.

   Ptič je brglez važni,
   ki je kariero
   stavil na afero,
   o magistri lažni.

   Nič ni prepisala,
   brglez je zaključil
   in na moč se mučil,
   pride da zahvala.

   Začel je s plagiatom
   ptičke dolgokljune,
   žvižgal na vse strune,
   s tem ugajal bratom.

   Bratcem čivkajočim,
   ki so iste baže,
   vsak od njih se maže
   z blatom mehkim, vročim.

   Plagiat povzdigne
   ga med zanesljive
   ptičice vodljive,
   ki se jim le migne.

   Pa že zažgolijo,
   pesem naučeno,
   dobro prikrojeno,
   kot tam gor želijo.

   Brani tiček ubogi,
   še kak plagiat,
   potlej pa ga brat
   frcne po nalogi.

   Po nalogi bratov
   večjih starih tičev,
   na ukaz ga stričev
   reši plagiatov.

   Tak je ptičji zbor,
   tu nič ne pomaga,
   breme se nalaga,
   ptičicam za vzor.

   Dokler je poraben,
   brglez čivka milo,
   res se bo zgodilo,
   da bo nepozaben.

   Si spomin zapomnil
   ga bo za vse čase,
   da nič dal ni nase,
   rad se polakomnil.

   Čivkaj, brglez ptiček,
   kot po plagiatu,
   ko dovolj bo bratu,
   tak boš kot črviček.

   Frcnil za zabavo
   te bo večji brat,
   branil bo takrat
   zgolj naravno pravo.

 • janez zorman

  Bomo pa še enkrat plebiscitarno Borčija volili. Boljše manjša škoda, kot velika neumnost.

 • Viktorh

  Kje pa je sedaj tamau, da bi ga diskreditiral, likvidiral, po potrebi tudi…

 • Slovenka

  Ne bi bilo škode, če bi Pahor končno zinil, kdo so pravzaprav strici, s katerimi ima opravka. Bo SDS končno sposobna najti priljubljenega vseslovenskega kandidata, ki bi dal brco tako Pahorju kot Brglezu kot tudi kakšnemu tretjemu nadutežu? Preprosto se ne morem sprijazniti z bedno izbiro kandidatov, ki nam jih ponujajo kot rešitelje Slovenije, nekakšne kralje Matjaže, ki nas bodo popeljali v lepšo prihodnost. V Sloveniji je toliko poštenih, delovnih, sposobnih in pametnih, zavednih Slovencev, da vseh ni mogoče prešteti, nam pa ne bi mogli ponuditi večje revščine kot to, kar pravkar beremo v tem članku. To, kar se nam sedaj obeta, je beda od politike in ljudi. Pošten, sposoben in narodno zavedni Slovenec, kje si, da te izvolimo in da boš počistil greznico, ki se je reče Predsedstvo Slovenije. Reši nas bagre in preostale navlake.

  • janez zorman

   Nekateri bi imeli Romano Jordan za mandatarko osebno pa bi mi bila všeč tudi kot predsednica Slovencev !

   • Slovenka

    Zakaj pa ne? Kjer je volja, je tudi pot. Samo, da se rešimo klovnovstva. Bo pa treba paziti, da bo ta oseba rekla NE globalizmu, multi-kulturalizmu in LGBT, ki je vsaki dan bolj ostuden, če bo jasno rekla NE tovrstnim podvigom in da Slovenija pripada Slovencem, potem nimam zadržkov.

   • karlina

    Izobražena gospa z evropskim pedigrejem bi lahko z svojo intiligenco, pozitivno politiko in z umirjenostjo lahko povezala vse Slovence Bog ne daj, to niso prioritete rdečkarjev v naši drzavi, zato smo tam, kjer smo, v dreku, ze gazimo , samo še vprašanje časa je, kdaj se bomo čisto potopili vanj.

 • Olga

  Po Brglezovem vedenju bi rekla, da se oglaša alko, cepljenjen na udbokomunizem!?

  • Anonimni_Profesor

   On je Kučanova izpostava v DZ.

 • janez.pokoncni

  “ko je dejal, da so bili povojni pomori posledica ‘naravnega prava’.”

  Povsem brez zavor so in očitno se dejstva, da državo povsem oblavladujejo, zavedajo bolj kot mi vsi skupaj. Nihče jim več nič ne more.

  Že samo za tole izjavo, si Brglez zasluži najmanj nekaj let zapora upam pa, da ga bo kdaj v temi doletela kakšna posledica “naravnega prava” v obliki težke železne palice.

  • Kučko pod pručko

   … ali pa 42-centimetrske umetne pasjejebske batine v komunajzarski riti!!!

  • pajot

   Ali pa svinčene kuglice.

 • dob

  10+

 • antimur

  Komunisti se še zakaj bolj zločinskega niso sposobni upravičiti, sploh pa ne stalinistične barabe, kot je Brglez.

 • Vrhovni sodnik

  Dober prispevek, kolega V.Gorenaka bi popravil v delu, da Brglez bolj pripada ZL, ne verjamem, da bi ga tam sprejeli medse.

  • karlina

   Bi ga, o bi ga ,ze zaradi…..

 • totex39

  Janša se nima kaj opravičevati Brglezu, ki krši ustavo na tako nizkoten način, za nas bi bilo res boljše, da ta skrompiranec odstopi od politike, kajti ta človek zna biti zelo nevaren.

 • rubec

  V času ko je Janša soustvarjal našo domovino se je Brglez šele prvič obril. Janši je uspelo, Brglezu ni.

 • Antonius

  Če ne gre z Brglezovim “naravnim pravom”, bi se pa po “pravu narave” gospod Janša lahko uglednemu Brglezu oddolžil z eno okoli ušes. Zadeva bi bila pravno rešena v obojestransko korist, stranki v postopku pa poravnani.

 • centurion

  Brglez se ne more opravičiti.
  Prvo na zdravljenje na Škofljico alkohola radi.
  Zatem, obvezno na psihiatrijo.
  Po eventualnem uspešnem povratku in preizkusu, da dojema
  smisel in težo svojega gobezdanja in žalitev, bi lahko
  ponudil svoj odstop in obžalovanje.
  Preveč tega, za zabitega, zadrtega komunista.

  • VERZIFIKATOR

   No, no, Centurion, zakaj ne privoščimo človeku šilce zdravega?
   Svet po njem je ves omamljiv.

   Emil Bergolaj

   OMAMNE SANJE PO ZDRAVICI

   »Se mi je samo sanjalo,
   ali res se je zgodilo?
   Mar je krivo poživilo,
   ki se mi je k jedi dalo?«

   Jel tako se spraševati
   je Emiljo Bergolezi,
   in predal se hipotezi,
   da se ga je treba bati.

   Bergolezi mož se piše,
   član je rimskega senata,
   ljubi Velikega brata,
   žene ga nagon še više.

   Ljubi takšne sentimente,
   v sanjah množice pozdravlja,
   samega pa se naslavlja
   kar Emiljo Prezidente.

   Vêdel se je kakor Duče
   v sanjah svojih mož nadut,
   razoglav in ves podplut,
   sukal Kvirinala ključe.

   Kazal je pogled zlovešči,
   kazal z njim oči krvave,
   raztogotene, bolščave,
   tak pogled, ki kar raztrešči.

   Pred zrcalo se postavil,
   kakor Duče križal roke,
   kot bi sekal na obroke,
   strašne je besede pravil.

   Te bile so mu v zabavo,
   da režim je zanj postavljen,
   on pa je za boj pripravljen,
   kot veli naravno pravo.

   Pravo branil bo naravno,
   pravi Dučeja parola,
   naučila ga je šola,
   da tu nič ni protipravno.

   Uporablja selektivno
   se naravno pravo vedno,
   to je zanj edino vredno,
   je prvinsko, primitivno.

   Primitiven je nagon,
   po slovensko pač prvinski,
   on pa v vlogi zgodovinski
   občuduje lasten vzpon.

   »Mar kot Duče sem zares?«
   se Emiljo rad sprašuje,
   zraven silno povzdiguje
   sebe kot prvinsko zmes.

   »Da se me je treba bati,
   mar to ni prečudovito?
   Sem kot Duče, firer, Tito,
   med enakimi sem brati.«

   »Lepšega ni sentimenta
   kakor poza arogantna,
   vladavina militantna,
   mimo volje parlamenta.«

   In Emiljo opazuje
   se kot Duče v ogledalu,
   a podoba se v zrcalu
   vse bolj pači in spakuje.

   Ne le pači, se spreminja,
   da Emiljo je prestrašen,
   nič več važen, samopašen,
   saj podoba že izginja.

   Bergolezi se predrami,
   vse Emiljo je le sanjal,
   v snu teater burkast zganjal,
   se zgodilo je v omami.

   Zdaj, ko mož je zopet buden
   in v zrcalo se pogleda,
   vidi čelo, lica bleda,
   je občutek skrajno čuden.

   Ni možakar več nadut,
   konec namreč je predstave,
   le oči so še krvave
   in Emiljo ves podplut.

   Sanjski se končal mačizem,
   ki mu bil tako je všeč,
   krasne sanje vse so preč,
   kruti tu je realizem.

   V prazno šlo je hrepenenje,
   saj Emiljo se zaveda,
   da je praznega pogleda
   krivo alkoholno vrenje.

 • učko

  Brgla si ga drgla tra lala, briga ga… opravičilo!

 • orsa

  Naj samo slovenski narod pogleda obraz od Milana Brgleza in vsakemu bo jasno, da je poguben.

 • montyamp

  Naravno pravo je naplavilo topoglave uničevalce NORMALNOSTI in to v sam parlament , nesnago ki ne ve kaj je USTAVA .
  Nekaj zgodovinskih faz zaostale rasne smeti , ki še kapitalizma niso povohale , živijo v HUDO-JAMSKEM fevdu pod Alpami in terorizirajo NORMALNE Slovence .
  KRI NI VODA .
  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC HLAPCA OD VAJENCEV STALINOVIH GLIST , NA OBLAST .

 • indijanka

  Čeprav navijam za JJ ja, me je članek nasmejal. Beseda vendar teče o moških. Tudi, če so politiki in tudi, če so nadute, nesočutne lutke kot je Brglez. Moški zelo težko priznajo svojo zmoto. Njihovo opravičilo ponavadi ne izhaja iz srca ampak nekako pripada reklu, cilj posvečuje sredstva. Taka vprašanja so včasih reševali na bistveno manj kompliciran način za moške.. s strelskim obračunom.

  • fmg9

   Jao, spet feministični izbruhi.
   Ženske ste precej bolj problematične kar zadeva priznave zmote.
   V skupnosti se dosti hitreje spričkate v primerjavi z moško skupnostjo.

   Problem žensk v politiki se mi zdi predvsem v tem, ker ženske bolj malo uporabljate razum, ampak odločate predvsem na podlagi emocij (not good).

   No, seveda posplošujem, ampak načeloma se mi zdi da je nekje tako… :)

   • indijanka

    :) sama nikoli ne izgubljam časa v nobeni smeri. Če se zmotim, priznam zmoto, če koga prizadanem, se opravičim. Če si zaželim opravičilo moškega, se mi v očeh zalesketajo solze. Problem žensk v politiki je, da bi rade vidno vladale.

    • fmg9

     Jap, vem, sem posploševal.
     Ampak, ko sva že pri individualnih zadevah… Kako zdravje? Že na šihtu?

     • indijanka

      Hmm..ja. To, da nisem najboljše razpoložena se čuti že po mojem komentarju :). Utrujena sem in kašljam. Dan v službi se je vlekel.

     • fmg9

      Ah šit. (Kakšen kliše.)
      Tvoj zdravnik ti bi napisal vsaj teden bolniške. Ampak dvomim, da sploh ve da si bolna.
      Ni to v redu, Indy. Veš, kam to pripelje…

     • indijanka

      Moja zdravnica bi bila vesela, če bi me spoznala. Vsaj tako pravi. Moji sodelavci so pa trdo garali in si zaslužijo kakšen prost dan. Razen tega se veselijo skupne večerje v teh dneh. Saj bom bolje, njihova toplina mi pomaga. In čaj, ki se neprestano pojavlja na moji mizi. Vsi smo zamenljivi, nihče ni super junak, zdravje je osnova in otroci me potrebujejo. Vse to vem.

    • sevenx

     Ženske niso za v politiko in niso za v vojsko…

     • indijanka

      …a za v pojstlo in za štedilnik pa so? Drugače se strinjam s teboj. Vedno ubogam svoje naravne reakcije. Običajno se postavim za moškim. Tudi pri stvareh, ki jih sama opravim bolje. Varneje se mi zdi, kot v prvi vrsti.

     • sevenx

      Politika je umazana igra. Poglej v parlament, preštej ženske in boš videla za kaj večina žensk glasuje. V parlamentih se ne smejo več prepirati… Ženski je lažje groziti kot moškemu. In lažje je groziti človeku ki ima družino, kredite…

   • Karmen

    Veš pa se malo motiš. Sama imam doma v hiši kar nekaj moških in ti povem, da se zelo strinjam z indijanko.

    • fmg9

     Glede česa konkretno?
     Tvoja pozicija v družini (mati, hčer)..?

  • slosin

   Na Divjem zahodu je bila zadeva enostavna. Colt Peace maker 0.45,pa bum, pa je bil mir…
   Brez opravičevanja in sodnije…

 • xtc

  Tv: Brglez pač ne more iz kože socialista in komunista:
  Zamislite si ;da nekdo pozove narod na referendum ;da se pač pobije nekaj tisoč Brglezovih somišljenikov in simpatizerjev:a SI PREDSTAVLJATE IZKRIVLJENOST TAKEGA POZIVA?
  eNAKO PČNE bRGLEZ V RUGO SMER:
  nENORMALNE;DEVIANTNE OBLIKE POZIVOV MORAJO IZGINITI IZ PARLMENTA IN DATI PREDNOST REALNOST;V TEJ PARTIZANSKI IN nob klavci nimajo mesta;zločin jezločin ne glede dor a zagreši njegov zagovor;a človeka potavlja na nivo zločinca:

 • cosmosjasnovidec

  Tovariš Brglez še se vedno ni znebil navade rinjenja prstov v svojo ali pa Cmerarjevo rit potem pa prst v usta kot ga je ravno ujel pri opravilu fotograf.
  Nisem videl na lastne oči ampak slišal od zaupnega vira,da ima baje Brglez tudi na zadnji strani hlač zašito zadrgo tako,da mu ni potrebno slačiti hlač,ko ga kateri na zahodu ali v garaži naskoči.

  • karlina

   O, ljubi Jezus.

 • slosin

  Si predstavljate, da bi bil Bržič predsednik neke levosučne stranke, JJ pa predsednik državnega zbora in bi Brziču vzeli mandat. Levosučneži ne bi zahtevali samo opravičila, JJ bi linčali….No, to je samo hipotetično, ker do tega, da bi levemu Bržiču kaj vzeli, sploh ne bi moglo priti…levi so itak nedotakljivi, njim se samo daje, vzame pa nikoli nič…

 • domovina mili dom

  Cena opravičila žrtvi je vedno premajhna za toliko, koliko je bilo trpljenje veliko.

 • KIKI

  Brglez zgleda kot truplo, ki so ga pravkar potegnili iz zamrzovalnika na patologiji: brezizrazen,
  brezdušen. Me kar zmrazi. Lahko bi ga uporabili za glavno vlogo v filmu : “goli mrtveci ”
  Take mamo!,,

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ To je slika pijančka, če mene vprašaš

 • pajot

  brglez. Le kje je dobil tak priimek?

  • Nata

   Brglez je ptičica pevka. . . . torej to ni to !? Bolj blizu je. – bizgec.

 • učko

  Obema je treba dati gajbo pira in naj se zmenita! Tisti, ki bo prej spil prvo flašo, jo že lahko uporabi kot “argument moči”. Menda je Čuš dal dva six-packa, da se zmenijo, kdo je zmagal v 2.sv.

 • Viktorh

  Pohorc ostane Pohorc.
  Res je, da sta oba Zrečana, razlika pa je očitna.
  Vinko je kultiviran Pohorc.

 • samotoje

  Gospod Gorenak, Milan Brglez je, po mojem globokem prepričanju, človek brez kakršnihkoli moralnih načel in kompasa. On tega, kar pričakujete od njega, preprosto ne razume, ker so to civilizacijske norme, ki so daleč izven njegovega dosega. Po njegovih nastopih v parlamentu. izjavah po TV in v tisku to mirno lahko trdim. Zato si, kadar ste se prisiljeni ukvarjati z njim, nataknite rokavice. Potem pa si umijte roke z vročo vodo.

  • slosin

   pantakan je tud dober…

  • Hribouc

   Kako so ga našli takrat?

   VSE IMAJO PRIPRAVLJENO.VEDNO PO NAČRTU -TAKO SE JE TUD TA NAKAZA ZNAŠLA NA TEM JAHALNEM POLOŽAJU!
   NAJFINEJŠA, NAJBOLJ PREFINJENA KADROVSKA POLITIKA CENTRALNEGA KOMITEJA UDBOKUČANISTOV DELUJE BOLJE OD ŠVICARSKE URE!
   “Golobič rdeča falanga press”

 • Stajerka

  ravnokar je Brglez v kamero butnil, da se bo Državni svet pač ukinil, če ne bo plesal kot želijo mistri morale&etike……očitno bo Brglez rabil eno hitro prizemljitev……..in upam, da jo dobi v primeru kandidiranja na predsedniških volitvah…….bomo pričeli zbirat drugorazredneže, ki se imajo za delux klaso …….

 • tzt

  Preveč pričakujete od osebe topoumnega pogleda in podstrešja. Da se bo opravičil? Kje pa. Saj ne ve kaj to pomeni. Pa tudi, če mu kdo to razloži, ne bo razumel, bebec.

  Prešli smo vse meje. Tale “profesorska” vlada je dno etično-moralnega dna. Upam, da se ne bom v jezik ugriznil, ko bo mali murgelski peklenšček inštaliral novo vladajočo kombinacijo.

 • Ivan Friderik Novak

  Predsednik DZ je poslanec. Poslancu se ni treba opravičevati za svoja stališča in odločitve.
  Ne vem, zakaj bi se tudi v tem primeru opravičeval. Dr. Janša (še) ni Bog in tudi nikoli ne bo.
  Sicer pa si nevedneži lahko preberejo poslovnik DZ.

  • if

   Janša Ni Bog, tudi Brglez ne. Slednji je predsedoval DZ, ko je DZ proustavno jemal poslanski mandat JJ.
   Pravno izobražena oseba, ki zavestno krši ustavo, je kriminalec.

 • Vera

  Janez Janša se tov.Brglezu nima za kaj opravičćevati, prej obratno, ker se do njega vede, kot, da še ni odlično vodil vlade v letih 2004-2008 , ter 6 mesecev predsedoval EU-ju . Sram je lahko vse 4 vodilne v sedanji vladi, predsedstvu, sodstvu, in v državnem svetu, ki si upajo iz naroda norčevati. Dokaz je njihovo včerajšnje kramljanje za zaprtimi vrati za novinarje .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST .

 • karlina

  O, ljubi Jezus, če se pa to zgodi, da bi bil Brglez predsednik drzave, potem pa bomo resnično in dejansko postali hujši, kot je S. Koreja, ker ta človek je pa res zelo, zelo nevaren in hudoben, se pa resnično bojim, da bi večina levakov bila zanj, saj jim je Pahor velik trn v peti, ker se udelezuje vseh prireditev, kamor je povabljen, še najbolj pa mu zamerijo, ker se je udelezil pokopa pomorjenih v in med 2. svetovno vojno, ter to tudi na glas obsojal. Draga Slovenija, dragi domoljubni Slovenci, reši se , kdor se more, ze včeraj bi bilo prepozno za beg v tujino, kamorkoli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!