Cerar na poti veleizdaje Slovenije – tujim diplomatom je dejal, da bo spoštoval odločitev arbitražnega sodišča, tudi če bo ta škodljiva za Slovenijo

Foto: epa

Premier Miro Cerar je na srečanju tujih diplomatov v zvezi z odnosi s sosednjo Hrvaško izjavil, da bo “Slovenija spoštovala odločitev arbitražnega sodišča”, kar pa je v nasprotju s sklepom državnega zbora iz leta 2013, ki določa, da bo Slovenija kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja z odprtim morjem, štela kot odločitev, ki je v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča.  

Predsednik vlade Miro Cerar si je na tradicionalnem srečanju tujih diplomatov na Brdu pri Kranju o odnosih s sosednjo državo Hrvaško in reševanjem mejnega vprašanja dovolil skrajno protidržavno izjavo, in sicer, “da bo Slovenija spoštovala vsakršno odločitev arbitražnega sodišča,” čeprav je državni zbor leta 2013 s 70 glasovi prepričljivo sprejel memorandum k arbitražnemu sporazumu, da v primeru neugodne odločitve, ki Sloveniji ne bo prinesla ozemeljskega stika teritorialnega morja z odprtim morjem, arbitraže ne bomo spoštovali.

Memorandum je bil sprejet s ciljem, da je ohranjen vitalni interes države, to je stik Slovenije z odprtim morjem, kar je opredeljeno tudi v samem arbitražnem sporazumu. Poleg tega pa je bila odločitev sprejeta zaradi številnih pomislekov in nejasnosti v sporazumu. To, kar je Cerar dejal med vsemi tujimi diplomati, pa je v nasprotju s prizadevanji velike večine poslancev državnega zbora in politike, ki jo je v času sprejetja memoranduma vodil Janez Janša, ter je svojevrsten mednarodni in notranjepolitični škandal. Nikjer na svetu namreč ne boste videli, da bi premier deloval v nasprotju s sprejetimi sklepi in interesi države, še manj pa, da bi o tem odkrito govoril tujim diplomatov. Državni zbor je sprejel takratni sklep ravno zaradi razlogov, da Sloveniji ne bo treba spoštovati in sprejeti odločitve, ki bi bila slaba za državo in njen stik z odprtim morjem.

Memorandum k arbitražnemu sporazumu določa: “Republika Slovenija bo kakršno koli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Republike Slovenije, štela kot odločitev ‘ultra vires’ (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča).”

Koliko protidržavnih potez ter izgubljenih bitk nas še čaka?
Cerar je v zvezi z odnosi s Hrvaško prav tako dejal, da bo Slovenija poleg arbitražnega sporazuma reševala tudi druga odprta vprašanja in spoštovala odločitve mednarodnih sodišč, tudi če bodo za državo slabe v političnem in finančnem smislu. Izbrisani, hrvaški varčevalci NLB, jedrska elektrarna Krško in teran so zgodbe, ki so za večno izgubljene zaradi strateških napak in nesposobnosti vseh levih vlad. Če bo Slovenija izgubila s Hrvaško še v mejnem sporu, bo sramota popolna, škoda pa neizmerna.

 

Tradicionalnega srečanja na Brdu pri Kranju se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki prav tako zagovarja nadaljevanje dela arbitražnega sodišča in pričakuje končno odločitev že to leto. “Ker je sporazum iz leta 2009 še vedno veljavna mednarodnopravna pogodba pod okriljem Evropske unije, morata obe strani spoštovati odločitev arbitrov,” je povedal predsednik.

Hrvaška vlada pa se na drugi strani zanaša na odločitev Sabora, ki je že pred dvema letom sprejel odločitev, da je sporazum nepovratno kompromitiran zaradi postopkov slovenske strani in da bo treba najti nove rešitve. To je pred koncem prejšnjega leta potrdil tudi hrvaški minister za zunanje zadeve Davor Ivo Stier in dodal, da med Ljubljano in Zagrebom ni prišlo do zbliževanja stališč, je pisal Večernji list.

M. P.
 • APMMB

  Rezultat arbitraže, kakšenkoli že bo, ne bo zadovoljil ne Hrvatov, ne Slovencev.To pa je zelo nevšečna zadeva.
  Kako lahko neko sodišče sproži nadaljnje prerekanje in nadaljne spore? To je nenavdano, Zato je najbolje, če se tudi Slovenija odloči in izstopi iz sodišča.
  25 let živita Hrvašaka in Slovenija brez obojestransko priznane meje,pa zaradi tega do nekih resnejših sporov še ni prišlo. Tudi v bodoče je mogoče takšno stanje ohranjati.
  Morda bosta državi čez čas dovolj zreli,da bosta sporazumno določili mejo in rešili vse tiste sporne točke, ki sedaj ne bodo rešene.
  Ni problem meje le na morju. Bistveno slabša situacija je na kopnu, kjer bi bilo potrebno mejo potegniti bolj smiselno, brez nepotrebnih vijug, brez enklav na eni, ali drugi strani vodotokov.
  Vse to je potrebno urediti,ampak šele, ko bo za to napočil čas. Danes je tekmovalnost prehuda in z arbitražo ne bomo dobili popolnoma nič. Morda le podlago za netenje nadaljnih sporov.
  Končno pa mi je Joško Joras toliko simpatičen,da ga raje vidim v Sloveniji, kot na Hrvaškem.

 • RATATA

  Kaj si kdo misli in kako kdo razume je stvar posameznika.
  Velja tisto, kar je zapisano.
  Arbiražno sodišče mora le pokazati mejo in določiti tisti “stik”.
  Vse je bilo izgubljeno že takrat, ko so v tihi kletni sobi prilagali nepomembno in škodljivo solato v sveženj memoranduma in ne pravih mednarodno pravnih dejstev.
  Morje pred našo obalo je tja dol do Rečine morje Slovenske Dežele Primorske.

 • rubec

  Zakaj se tako udriha po cerarju. Saj on svojo nalogo izpolnjuje v celoti, tako kot so jo vsi predsedniki vlad + ena kobila pred njim. Samo da ni Janša.

 • Novakec1

  A na Triglavu še plapola slovenska zastava

  • janez zorman

   Na Triglavu mogoče še, v Ljubljani pa že dolgo ne.

   • tičko

    Restavracija na ljubljanskem gradu je v lasti Srba, župan mesta je Srb….. kako, kje naj plapolajo slovenske zastave ? Ni šans.

    • RATATA

     Saj lahko srbsko narobe obrnejo pa bo Slovenska. To so že enkrat “naši” nardili.

     • Novakec1

      Ja, ja bo treba ponovno osamosvojitev spelat.

  • centurion

   Najvišja zastava v Ljubljani bi ISISova na minaretu.
   In edina.

 • janez zorman

  Kleptomanska vlada Mira Cerarja je sposobna za lasten žep prodati tudi Slovenijo. Me ne morejo več presenetiti.

 • Opazovalec

  @
  Cerar na poti veleizdaje Slovenije – tujim
  diplomatom je dejal, da bo spoštoval odločitev arbitražnega sodišča,
  tudi če bo ta škodljiva za Slovenijo

  Ne more napisati drugega kot “Osli zarukani”. A vi spoštujete sodišče le, če odloči v vaš prid, v nasprotnem je pa krivosodje? Bog nam pomagaj pri takih pisunih!

  • rubec

   Se strinjam vendar bi potemtakem moral zaradi lastne verodostojnosti tudi zapisati, da je Janez Janša v zaporu sedel po nedolžnem. Čakam Veleopazovalec.

   • Opazovalec

    Tega pa IJJ do sedaj še ni dokazoval, mogoče še bo. Vsekakor ni bil ne prvi in ne zadnji, ki se je znašal v zaporu. Po nedolžnem? Sodišča so ga spoznala za krivega, pa še koga iz mednarodne španovije, no naše US je sodbo IJJ in najožji kompaniji razveljavilo, sedaj pa počakajmo če bo se še kaj razvilo iz nakupov oklepnikov na elktrogospodarstvu.
    Problem članka pa je, da se naj sodbe sodišča priznavajo samo če so “pravilne”,m v nasprotnem pa ne. Skratka malo morgen logika. Potemtakem so vsa sodišča itak nepotrebna, če jih polovica, ki je izgubila, ne upošteva.

    • rubec

     Čeprav se v glavnem spoznam na šraufarijo traktorjev, vem tudi to da pravo nalaga tožilcu in sodišču da janši dokazuje in ne obratno. Torej, kaj naj bi sedaj moral janša še dokazovati, da poleg klinike v avstraliji res nima še drvarnice zraven?

     • rrrrr

      Rubec, zdej pa lažeš. Je bil Trček lan na tej klinik pa je reku, da ga tut u drvarnc niso mogl glih prou narihtat.

     • rubec

      Dvomim da Trček loči Avstralijo od Avstrije. Po moje je bil kje v klagenfurtu.

     • rrrrr

      Možno, zato pa furt na furt neki klagna…

     • Vera

      Janša nima nobene klinike v Avstraliji , ima pa jo žena nekdanjega šolskega ministra Lukšića in sicer v Mozirju !

     • rubec

      Lukšič je bil šolski minister? Sem mislil da je telekomov stolp v Mozirju.

     • Opazovalec

      Hudič je, če ne sežeš dalje od šraufanja traktorjev, toda tudi znanje je potrebno. Jaz nisem nikjer govoril o nikakršnem premoženju IJJ, vsekakor pa velja po zakonodaji v primeru dokazovanja nezakonito pridobljenega premoženja (pa tudi pred davkarijo) OBRNJENO DOKAZNOI BREME. Torej mora prizadeti posameznik (po tvoje IJJ) dokazovati odkod mu premoženje. Skratka je veljalo v starem Rimu in še danes: “ignorantia iuris nocet”

     • rubec

      On je za svoje premoženje izvor dokazal v nulo, razen za en žmigovc na volvotu če me spomin ne vara. Če seveda govoriva o isti osebi. Ti je pod častjo napisat da se pogovarjava o Janezu Janši ?

     • Opazovalec

      Skoz in skoz uporabljam kratico njegovega imenaIJJ (Ivan Janez Janša), verjetno razumeš. Sicer pa jaz nisem začel debate o njegovem premoženju, to je tvoje delovanje sodi bolj v podzavest kot zavest
      Podazavest, http://www.asyasirovnik.com/hipnoza/podzavest/: “Podzavest je izjemno mogočno polje znotraj posameznikove psihe, ki vodi
      naše obnašanje in vlada nad našimi življenji. Podzavest je sila in moč,
      ki deluje tako kot je naravnana, to pa pomeni, da v več kot 90% vpliva
      na naše obnašanje, čutenje in obvladuje naš način razmišljanja. V
      podzavesti se nahajajo vse naše navade, tako dobre kot slabe, in resnica
      je da naše podzavestne misli, občutki, vzorci in prepričanja,
      ustvarjajo našo resničnost in nas tako vodijo skozi naše življenje.”.

     • rubec

      Pobrskaj malo še po jankovičevem premoženju ko si že tam nekje v nezavesti. Baje stanje zelo blizu podzavesti.

  • Borut Stari

   Ma pisuni itak pišejo tja v en dan.Mi pa imamo kosti za glodanje.

 • VERZIFIKATOR

  Milo Celal najmlajsi

  ARBITRARNO DVORNI

  Nekateri danes so izrazi,
  kot denimo tisti: arbitraža,
  arbitrarnost ali pa blamaža,
  sopomenke k eni isti frazi.

  Arbitrarno ali samovoljno
  to je stalna praksa že, prastara,
  kar se mara ali pa ne mara,
  raztolmači pač se naokolno.

  Arbitraža temu je podobna,
  tisti, ki postavljen arbitrarno
  bil za vodjo je, nadvse bizarno,
  zdaj počne dejanja nespodobna.

  Spoštoval bo, pravi, arbitražo,
  pa četudi skrajša ga za glavo,
  mu vsaj to za hip prinese slavo
  in omili malo vso blamažo.

  To korak da je državotvorni,
  še dodal je vodja arbitrarni,
  v drži trapasto protokolarni,
  mirno s pravo mero norček dvorni.

 • Milan Novak

  Če smo živeli 26 let v miru z nedoločeno mejo, pa dajmo še nadaljnih 25. Dokler smo v EU bo mir. Ko pa bo razpadla EU bo pa itak vojna z vseh strani. Italijani, Avstrijci, Madžari imajo tudi svoje apetite, tako da verjetno bomo z Hrvati zavezniki ali pa tudi ne. Bi pa bilo potrebno izslediti Sekolca in ga strpati za zapahe skupaj z Erjavcem, ki je kot njegov šef sigurno vedel vse.

  • centurion

   Tvoje izjave močno spominjajo na ranjko Jugoslavijo in
   sovražnika povsod in navznoter.
   Izjave Kadijevića, Bubole, Ljubičića.

   • Milan Novak

    Pretiravaš. Jaz sem bil za osamosvojitev in razpad Jugoslavije. Vedeli pa smo tudi, da bo vojna po razpadu. Kadar razpadejo neke prisilno ustvarjene skupnosti so vojne neizogibni epilog.

    • centurion

     Obratno.
     Ko poskušaš fuzijo narodov na določenem teritoriju…

     • Milan Novak

      Točno to. EU je isto sranje kot Jugoslavija. Ko bo EU razpadla bo neizogibna vojna in nova zavezništva. To se ponavlja skozi vso zgodovino. Noben imperij ni večen.

  • RATATA

   Vso bando škodljivo je treba nataknit na eno veliko nabodalo.

   • bolimeđoko

    pa malo zavrtet na žaru, ampak užitno pa to ne bo.

    • RATATA

     za iskalce azila bo.

     • Borut Stari

      Ne ne bo. Ne jedo svinjine.

     • RATATA

      Teli prasci zanje niso prasci.

  • KIKI

   Res je! Ta od nekdaj prodana udbovska baraba Sekolec je že ničkolikokrat prodal in ovadil svoje sodržavljane, zdaj pa še za velik denar svojo državo. V Monaku se s hrvaškim
   milijončkom, visoko ameriško pokojnino in novo damo počuti prav udobno! Kot vedno!
   Ne vem pa, če ga Karlek kaj obišče? Mogoče se dobita v Karlu ljubem Parizu ali ob Ženevskem jezeru: To so najbolj priljubljene destinacije naše udbo mafije.

 • luckyss

  Po moje je dobro, če se že podvržeš neki arbitraži, tudi sprejmeš njeno razsodbo…Razen, če lahko dokažeš, da so delovali nezakonito..

  • Fireblade

   Pahor ej itak debil, on se je dogovarjal za to, uradništvo z vikendi pri hrvatih pa sploh ne bi smelo sodelovati, ker so itak posrani za svoje pol-črnogradnje. Rezultat je znan.

 • Fireblade

  Vikend na korčuli za Cmerota, pa bo zgodba rešena.

  Še s falkonom bo prvi med paraziti letel na “ljetovanje”

  Kje so ustajniki in granitne kocke??? za 1 milijardo novih davkov pa so vsi tiho??? RTV bi moral goret, Pahor bi moral bit zavezan v Dragonji na prehodu, Cmero ,Đidan in Korlo pa preskakovat žičnato ograjo ! taki protesti bi morali bit že nekaj tednov.

 • centurion

  Kaj se gre ta gnoj komunistični?
  Hrvati lepo povedali že zdavnaj, da za njih negativnega
  mnenja arbitraže ne bodo spoštovali.
  Ta komunistični, levi kreten pa, zdi se mi, ne bo spoštoval za
  Slovenijo, Bog ne daj, pozitivnega mnenja.
  Bo pa spoštoval,tako kot pijani tovariš Kardelj po letu 1954, negativno mnenje.
  Marš banda leva kleptomanska in izdajalska!

  • bolimeđoko

   Ne more, če pa ima na hrvaškem veliko premoženje. Na dveh stolih je težko sedet.

  • luckyss

   In kakšen je smisel arbitraže, če sprti strani že vnaprej povesta, da bosta spoštovali samo ugoden izid..
   Po moji kmečki pameti je potem to že od začetka brez smisla…

   • bolimeđoko

    malo ti poštimaj tvojo kmečko pamet !

    • luckyss

     Kmečka pamet je trmasta, hkrati pa varuje pred političnimi idoli….torej ne bom “nč štimau”

   • centurion

    Še enkrat preberi celoten post…

  • Vera

   Kardelj in Bakarič sta mejo določala kar ob šanku . :(

   • rrrrr

    majhen popravek: Bakarić je Kardelju določil mejo; a si je pogumni Kardelj vsaj Postojno priboril za Slovenijo

 • KIKI

  Takrat, ko je Mirčrk to izjavil še ni imel dragocenega (dragega) svetovalca
  iz Izraela, sicer bi rekel: “borili se bomo do zadnjega daha do zadnje kapljice
  našega morja ne glede na to kaj odloči arbitraža!”
  Za to pa moraš imeti svoja jajca!

  • bolimeđoko

   To je rekel najbrž takrat, ko jih je malo drugam posodil.

   • karpelec

    Kaj, a jih ima na knofe?

 • Unikatna

  Morda je pozabil kaj je odločil DZ leta 2013 in je smo v svojem imenu govoril! Potrebno ga je spomniti.

  • alojz

   Jaz bi vseeno preveril, da ni slučajno prišlo do napake (te se namerno dogajajo) in so pozabili bistvo napisati v Memorandum. Teh “napak” je pri nas enostavno preveč. Zadnja je bila v datumu.

 • Janez Novak

  Vsekakor je bedak, podoben Erjavcu, če govoriči takšne neumnosti. Tudi če tako misli, bi moral molčati in ne izdajati vnaprej, kaj bo naredila Slovenija v primeru negativnega izida arbitraže. to bo samo olajšalo delo arbitrov, ki zdaj vedo, da lahko brez skrbi oškodujejo Slovenijo.

 • dež

  Če smo se državljani na referendumu odločili, da želimo arbitražo (jaz sem sicer glasoval proti), potem se pričakuje, da razsodbo tudi sprejmemo. Vem, da me bo večina napadla, da sem veleizdajalec, ampak meni se zdi spreminjanje arbitražnih pogojev za nazaj (sklep DZ), pravno nesprejemljivo.
  Lahko samo upam, da sodišče odloči nam v prid. Če ne bo, smo si pa čisto sami krivi.

  • Igor Kavalar

   Ja sam a ni Hrvaška že odstopila od sporazuma? Pol neglede nato a bomo mi imeli stik teritorialnega z odprtim ali se bomo moral furat preko hrvaškega morja do odprtega, oni tega ne bodo upošteval, zaradi afere. Razen če se bodo pol premislili, ko bo to v njihovo korist.

   • dež

    Slovenija bi morala biti lastnica celotnega Piranskega zaliva in tudi celotnega Savudrijskega polotoka, a na žalost nikdar ne bo. Hrvati se še pri nobenem problemu, ki smo ga imeli z njimi, niso držali dogovora, od NEK do Terana. Zato je bilo iluzorno pričakovati, da bo v zvezi z morjem kaj drugače.
    Afera Sekolec jim je dala idealno priložnost, da izkoristijo možnost win-win situacije. Če je razsodba njim v prid jo sprejmejo, v obratnem primeru se izgovorijo (upravičeno) na kršitev postopka Sekolec/Drenik in jo proglasijo za nično. Tako se tudi obnašajo, zakaj bi se drugače, če smo jim Slovenci to možnost sami ponudili.

  • sodnikisozločinci

   Lahko bi od nje tudi odstopili, pa naj ostane nedoločeno stanje. Tega pa ne bo, naša vlada je ekspozitura Bruslja, dela po njihovi komandi in jo boli đoko za nas, izdajalci naroda pač.

 • tarantela

  Cerar bi mogu rečt, da bo vojsko poslal nad Hrvate!

  • traktor

   Saj je mislu, pa sta oba tanka v remontu.

   • rrrrr

    Točno tako. Jim je Cerarjev Špenga vse dihtunge kučnu…

 • totex39

  Od tega nesposobnega pokvarjenca pa ni drugega za pričakovati, saj sploh ne ve kaj več govori, čeprav vemo kdo nas je vse zafural on pa je še vse bolj podkrepil.

 • antimur

  Lažnivi in zahrbtni kučanist Cerar dela, kot mu je naročila vrhuška. Sicer se pa vsi ti izdajalci Slovenije, od Pahorja, Cerarja, Brgleza in drugih levaških barab obnašajo, kot da smo jim Slovenci podarili Slovenijo. Pahor paktira z Rusi, čeprav smo bili državljani plebiscitarno za evroatlantske povezave, Cerar se z vsako besedo, ki jo izreče, oddaljuje od volje ljudstva, Brglez na veliko mrcvari Ustavo RS in jo kroji po svoji volji. Vse te pizdune, s Kučanom in njegovim štabom na čelu, je potrebno onemogočiti, lahko tudi tako kot je ta golazen navajena, torej z njihovimi metodami.

 • karpelec

  Dober sex z novo partnerko mu je povzročil trenutno amnezijo in izjave ni mogel dobro preučit, švindlc pa je doma pustil; važno pa je , da se spoštuje odločba sodišča.

  • pajot

   Dober sex? Dvomim.

   • karpelec

    Predvidevam, ker je sveža zveza.

 • tarantela

  S Hrvaško mamo skupi jedrsko, teran, Piranski zaliv, Cimos in druge pufe itd., po moje, bi blo najbolje, da gremo nazaj v združevanje. Najprej s Hrvaško pol pa počas naprej. Kako se vam zdi to?

  • pajot

   demenca te daje. S Hrvati smo že nekaj časa združeni. V EU.

   • tarantela

    To bo šlo u maloro.

    • pajot

     Vse kar se združuje,gre v maloro. Tudi še tako dober zakon.

 • Borut Stari

  26 let živimo v miru z nedoločeno mejo, pa dajmo še nadaljnih 20. Mogoče bodo potem zanamci pametnejši in mejnega problema in antagonizma zaradi tega ne bo več.

 • tarantela
 • Antonius

  Izvoljenim Cerarjevega tipa, ki so preneumni za politiko je bolj težko očitati izdajo. Izdajstvo se drži bolj tistih, ki Cerarja in njemu podobne politikantske kleptomane in cepce v politiko volijo.
  Poglejmo primer zunanjega ministra Erjavca. V diplomaciji je zlato pravilo, da zaupnih podatkov ne stresaš v javnosti, Erjavec se gre pa o zadevi piranskega zaliva, ki ga tajno razrešuje arbitražno sodišče, javno hvaliti, da ima podatke, da bo razsodišče razsodilo v korist Slovenije. Takoj po Erjavčevi javni objavi tajnih podatkov je pa na hrvaškem završalo.
  Odgovornost za početje slabe, oziroma zanič vlade, leži na plečih tistih, ki so nam tako vladi izvolili.
  Jaz niti pod razno nisem Cerarju verjel na besedo od tistega trenutka naprej, ko je dvakrat zaračunal eno pot, javno pa izjavil, da ukradenega no bo vrnil. Volivci nam pa potem kleptomanskega politikanta izvolijo za predsednika vlade.
  Kdo je tukaj koga izdal? Neodgovorni volivci Slovenijo!

  • rubec

   +10

  • rrrrr

   Tudi moja družina je glasovala o tem, da arbitraži prepusti odločitev, ali je ves vrt ob hiši naš, ali pa je polovica od suseda Omerovića.
   Ne glede, kakšna bo odločitev arbitražne komisije, jo bomo spoštovali… Takoj ko se vrnemo iz Psihiatrične klinike Ljubljana.

   • rubec

    Kaj cvikaš od Omerovića. Oni jejo samo krastavce iz tegle ne pa endivije.

    • rrrrr

     Že, ampak tegle so iz naše špajze.Pišuka, sam da nas spustijo…..

   • Antonius

    Spoštovani “rrrrr”, ko se je Hrvaška odpravljala v evropsko skupnost, se je Pahor brez potrebe odpravil na poljubljanje s Kosorjevo in s piranskim zalivom na arbitražno sodišče v Hag.
    Opozicijski prvak Janša je takrat zelo glasno opozarjal, da bi morala Hrvaška pred sprejemom v EU rešiti mejni spor s Slovenijo. Politikantski blefer Pahor ga ni poslušal in v izvoljenem parlamentu dosegel svoje. Kaj je ostalo opoziciji? Referendum! Jaz sem glasoval proti odločitvi Pahorjeve vlade, vi ste pa, kot ste zapisali, Pahorjev politikantski kretenizem podprli.
    V tem primeru je naivnost cenen izgovor za izdajo slovenskih mednarodnih pravic, ki jih je na kocko postavila Pahorjeva vlada.
    Naj ob tem primeru spomnim, da je v bivši Jugi ves akvatorij piranskega zaliva do italijanskih morskih meja, pokrivala slovenska pomorska policija. Danes zahtevana točka stika z mednarodnimi vodami je bila takrat pod kontrolo slovenske “milice”.
    Ob enem posredovanj zoper italijansko nespoštovanje mednarodnih meja si je slovenska policija nakopal celo nesrečno smrt italijanskega ribiča iz Gradeža.
    Jaz nisem volil niti Pahorja, Bratuškove, Jankovića niti Cerarja, ker sem ves čas vedel, da interes Slovenije zagovarja samo preganjani Janša.
    Ko stojim pred zrcalom v sebi nikakor ne vidim nekoga, ki bi z volilno odločitvijo izdal interes Slovenije.

    • rrrrr

     Spoštovani Antonius, tokrat se, kar se zgodi zelo redko, nisva prav dobro razumela. Zgoraj sem ,,svojo družino ” parafraziral in primerjal s kretensko slovensko volilno večino, ki je škodljivi referendum takrat res izglasovala. Seveda sebi v škodo! Kdor lahko prepusti polovico svojega vrta odločanju, ali je res njegov, je nedvomno zrel za psihiatrijo.
     Sicer pa je, če se prav spomnim, referendum o arbitraži podlo in izdajalsko izsilil Pahor in ne opozicija (SDS), ki je bila, tako kot midva, tudi odločno proti. Ponovno, samo idiot lahko svojo lastnino&pravico prepusti xy komisiji in tvega odločanje, ali bo sploh pripisana njemu.!!!
     Seveda smo vsi v družini takrat glasovali proti arbitražnemu sporazumu. In ker damo nekaj na ugled, še več pa na zdrav razum, svoj glas na vseh volitvah namenimo stranki SDS, ki še edina ščiti in zastopa naše/slovenske interese.

     V nasprotnem pa bi bila tudi naša družina ,,rrrrr” potrebna temeljite, obsežne in dolgotrajne psihiatrove pomoči.

     • Antonius

      rrrrr, vesel sem, da jaz nisem razumel, vi ste pa pravilno glasovali.
      Prav za prav referendum sam po sebi niti ni pomemben. Referendum je samo posledica vzroka v nori Pahorjevi odločitvi, da gre v zvezi s piranskim zalivom na arbitražno sodišče v Hag. Tisti, ki so ob Patriinem bumu izvolili Pahorjevo vlado, so takrat neumno podprli tudi odločitev o arbitražnem sodišču.
      Zanič vlada je samo posledica vzroka volilne naivnosti, oziroma neumnosti.
      rrrrr, vesel sem, da midva nisva kriva za neodgovornost neumnih.

     • rrrrr

      Antonius, spet ste izpolnili moja visoka pričakovanja in zopet vaš dober komentar. Seveda bi razumni volilci gotovo v kali zatrli in pometli farso Patrije že v fazi projekta, izvolili Janševo najuspešnejšo koalicijo v zgodovini mlade slovenske države še v drugo ( s tem bi uspešno zaključili tranzicijo in dohiteli Evropo), nato pa Pahorjev izdajalski manever o arbitraži na referendumu zavrnili z 90 % večino. Slabost demokracije je, da odločajo bedasti, nepoučeni in indoktrinirani volilci. Prav ste ugotovili.

    • sodnikisozločinci

     To pomeni, da je bil Pahor že takrat bruseljska marioneta, Bruslju se je šlo za takojšen vstop Hrvaške v EU in so svojemu poslušnemu psičku dali ukaz za arbitražo. Vsa peta kolona uvoženih Švedov je glasovala za arbitražo, zato pa je referendum uspel. Zato tudi desnica ne more dobiti volitev, v Sloveniji se že dogaja bosanski sindrom, stranke imajo volilno bazo ločeno po narodni pripadnosti. Morali se bomo navadit obnašanja v čim večjo lastno korist na račun države in hkrati državi povzročati čim večjo škodo. Če hočemo ustavit priseljevanje mora narod podivjat, temu bi pa najbolj pripomogel bankrot države.

 • althar

  Dobro, arbitražni sporazum bil bedasta ideja že odkar jo je Borat privlekel od bogvekod, njegovemu izidu so se že vnaprej odrekli Hrvati in v bistvu tudi naši. Torej je mrtev kot spužva v Piranskem zalivu in čisto nepomembno je, kaj zdaj ta ali oni politik o njem faflja.

  • rrrrr

   Zakaj Borat ni dal na arbitražo, ali tudi polovica njegove partije pripada Hrvatom?

   • rubec

    hehe

 • Viktorh

  “…da bo spoštoval odločitev arbitražnega sodišča, tudi če bo ta škodljiva za Slovenijo”

  Več škode in sramote kot nam jo je že napravil, ne more storiti…

  • janez cepec

   veš skode ste deval komunajzarji pa UDBOUCI njega dni, sam takrat se vam noben ni upu zoprstaut, zdej boš pa tle moraliziru, pokvarjenaku jedan

 • rubec

  Še ribe imajo več mozga kot slovenci. Rad sem se rad potapljal, najraje v piranskem zalivu. Po določenem času so se me ribe navadile tako da smo bili kmalu na ti. Po izvolitvi Pahorja sem mojemu ribjemu prijatelju Brancinu namignil da Janše ki bi ščitil tudi njegov dom verjetno ne bo nikoli več na vladi. Pri naslednjem potopu sem našel njegovo sporočilo, da se je z družino odselil v južna morja in da bom jaz vedno ostal njegov najboljši prijatelj. Pod masko sem bridko zajokal, sem pa kljub temu s kotičkom očesa opazil še jato orad ki je pakirala kovčke.

  • karpelec

   Piš me v uh, pa tako prijateljstvo, če so te pustili samega.

  • von Rhein

   A piranh,ki so plavale z juga proti Piranu pa nisi opazil?

   • rubec

    Sem mislil da jo vidim ja, potem sem ugotovil da je to samo Rop ki tam s svojo babo dopustuje.

 • mona lisa

  Ja kaj pa je za pričakovat od Cmerara in nesposobne vlade.

 • Franc Bizjak

  Zgodba o pridnih, delovnih in domoljubnih Slovencih je morda zgodba iz časa Primoža Trubarja. Rdeči mafiji in njihovim medijem je dokončno uspelo, da smo danes najbolj zblojen in najmanj perspektiven narod in država na Balkanu. Že desetletja izgubljamo na vseh področjih. Tudi s Hrvaško po tekočem redu izgubljamo vse spore enega za drugim in s Piranskim zalivom bo po vsej verjetnosti isto. Poldebilna opranoglava sodrga sicer prisega na parole kot je “Arbitraža da, vendar samo če bo rezultat nam v prid” žal v normalnem svetu nima nikakršne teže ampak zgolj dokazuje popolno zblojenost zagovornikov takšnih in podobnih parol. Največji kapital rdeče mafije je nedvomno poldebilnost opranoglave sodrge, ki nikdar ne bo v stanju spoznati zakaj pravzaprav gre.

  • montyamp

   Zakaj gre ???
   Morilcev sinovi vohajo težave , zato bodo državo prodali Hudiču , samo Slovencem ne .
   Od avtohtonih Slovencev lahko dobijo tisto kaj so naciji dobili v Nemčiji , tega se ta prekleta ovaduška banda zločincev boji .
   UDBOPARTIJSKA teroristična celica s PLAVIM na čelu bataljona idiotov , se zaveda , da v primeru NORMALNE OBLASTI , ostanejo od njih samo še spomini na atentate , ki so temelj njihovega obstoja .
   GORJE NARODU , KO PRIDE GOLAZEN NA OBLAST

  • Dragan Krstič

   Če je beletristika večine Slovencev, sploh pa Slovenk Nedeljski dnevnik , Jana, Suzy, Lady, nOVA in
   podobni časopisi za ta “pametne”, potem se ni za čudit koga volijo.

 • pajot

  Morebiti pa bi bil uspešnejši,če bi se lotil konja z ročaji. To imajo v familiji.

 • montyamp

  Cerar je zrastel v pasjejebskem okolju , kjer svinjarije niso kaznive .

  Pričakovati od zmaličenega mladiča , družbi užitna dejanja , je norost .

  Kdo je sedaj tu nor ???

  Romuni čistijo ološ že od 1989 , Slovenci pa častijo rdeči fašizem .

 • PIA PlA

  Povejte nam no, koliko nas bo to arbitražno sranje stalo.

  Samo odvetnik, ki nas zastopa, bo iz tega izvlekel kakšne tri milijončke. Me zanima, koliko bo potegnila Türkova Vasilka. Koliko bosta zaslužila tista dva strokovnjaka, ki kar po telefonu klepetata o zaupnih informacijah? Kje je kakšen novinar, ki bi si drznil na pravem mestu postaviti taka vprašanja. Vprašati je treba ministrstvo za finance, cmerkota in barbiko, ki je vse to samovšečno zakuhal. Arbitraža je bila že na samem začetku dogovor s figo v žepu na obeh straneh. Pa seveda metanje denarja skozi okno.

  Cmerko pa naj raje spoštuje naše zakone! Res se ni treba pred vsakim tujcem posrati v hlače.

  PS:
  Drugič najte kakšno primernejšo sliko, recimo to

  • rubec

   Kolikor jaz vem ga je Vasilka že zdavnaj potegnila.

   • PIA PlA

    Ja to pa verjamem, da ga je Vasilka nategnila.
    Mene zanima koliko bo pospravila v žep.

    • rubec

     Če ima žepe na bokih bo šlo bolj malo noter.

     • PIA PlA

      Tudi okoli riti v varžet bo imela probleme dat.

    • Mihec S’kumarc

     a misleš dga je

  • sprehajalec

   Mislim, da so bili podatki objavljeni. To kar bo sledilo z arbitražo, bo samo epilog žaloigre, ki je trajala petindvajset let. Od valjanja Podobnikov po travi v Sečovljah, do Jorasovega šverca bele tehnike čez mejo, do jelinčičevega sklepanja pakta v beogradu, do tisočerih praznih besed, ki so amaterskim politikom za šankom sedle v srce.

   namesto, da se umaknejo, tako kot je svetoval Račan po propadu “dimnjaka” in prepustijo reševanje problematike nekim drugim generacijam, iz preprostega razloga ker so sedanje preveč našpičene, so tiščali in vsak se je počutil poklicanega, da Sloveniji zagotovi junction, čeprav je bilo v praksi to nedosegljivo. Ker sta Hrvaška in Italija vmes razširili teritorialni pas in je junction pri otranskih vratih. Žal je tako.

   Sloveniji bi najbolj ustrezalo nerešeno stanje, a kaj ko se amaterjem ne da nič dopovedati. Slovenija je pač iskala “svojo pravico”, kot Hlapec Jernej nekoč. Izgleda je to v ljudeh.

   • PIA PlA

    Prosim, povej mi, če veš, koliko nas bo stala arbitraža. Leta 2011 so pisali, da nas bo propadla arbitraža stala okoli 5 milijončkov. Koliko bo stala zdaj šest let kasneje?

    Vsaka od držav naj bi za samo en del arbitraže dala okoli pet, skupno torej 10 milijonov evrov, poroča Večernji list. V arbitražo sta državi vključili odvetnike iz Velike Britanije, Amerike in Francije. Kakšne so tarife tujih odvetnikov verjetno veš. V postopek je vključena ekipa strokovnjakov, svetovanje pomočnikov, prevozi in še in še. Najnižja urna postavka asistenta je 80 evrov. Arbitri delajo za okoli 500 evrov na uro. Vsak najem prostora za sestanek na mednarodnem sodišču stane od 1000 do 1870 evrov na uro. Naši pravni svetovalci naj bi zaslužili 600 evrov na uro, pomoč strokovnjaka za izdelavo zemljevidov 450 evrov na uro, za arhiviranje, administrativno pomoč in drugo pa naj bi država na uro plačala 350 evrov. Strokovnjak za pomorsko pravo dr. Miha Pogačnik naj bi za svetovanje prejemal 5200 evrov na mesec. Kje pa je še vse drugo?
    Naši nikoli niso dali na mizo izračuna in ga tudi nikoli ne bodo, ker si preprosto ne upajo.

    • sprehajalec

     Takšne stvari niso poceni, kot pravilno ugotavljaš. In so priložnost za tiste, ki se prilepijo zraven, da pošteno napolnijo mošnjičke. Vse kar sliši na ime “naša zemlja”, “naši interesi”, domovina, ljudstvo, ponavadi nima cene oziroma je nespodobno o ceni govoriti. Slovenec kot prislovično slab pogajalec + nasprotna stranka tujec, ki postavi ceno = nič dobrega za davkoplačevalce. Ampak itak se bo to pokrilo pač še z enim pufom. Ko jih že toliko jemlješ, eden gor ali dol.

    • Mihec S’kumarc

     Zakaj te muč cena, sama pa trošiš preveč

     • radames

      Evo. Greš že na ignore. Bedak!

     • Mihec S’kumarc

      A ti spa nen tajnik

  • Mihec S’kumarc

   Ti pa imaš gotov menses d si tko hudobna.

   • radames

    Karati VELEIZDALCE ni nikoli žlehtnoba!

  • radames

   Una dva telefonska strokovnjaka sta že s podkupnino za NAMERNO telefoniranje dobila milijone. Pa zraven še legalne, službene.

   • PIA PlA

    Vsekakor mislim tako kot ti, da je pogovor res bil nacionalni interes – Hrvatov.

 • sprehajalec

  “da bo Slovenija spoštovala vsakršno odločitev arbitražnega sodišča,”

  Seveda je sedaj to edini izhod, ki je še ostal. Da bo odločitev takšna, da bo Hrvaška pozabila na svoj izstop in pozdravila odločitev sodišča. Tako se to dela v Slovbutnstanu.

 • janez cepec

  zdej, če čmo bit, kao resna država, bi mednarodne pogodbe pa sodbe skor moral upoštevat, tud če so u našo škodo. jeba je to, ke jih Dudeki u nobenmu primeru niso, ne in jih ne bojo upošteval, pa če se mi pa EU na glavo postavmo. še več jeba je pa to, de mamo u diplomacij, to kar mamo. klovna, boli ga Đoko Kahla kot vodjo, pa use diplomate, k to niso, k so not zarad vez al pa po strankarski liniji, usi državni in pa pogodbeni pravniki, ki so glede na rezultate pravni fax vidl sam od zunej, zato pa uglavnem use tožbe zgubimo. tko, de tle, Cmerar, al pa ker kol drug nima kej dost manevrskega prostora, ergo, popušil bomo, kot zmeri. deja vu!!!

  • Dragan Krstič

   Je pa kriv Janez Janša, a ni tko janez.cepec?

   • janez cepec

    +ić, to s’ pa ti reku, jest ne. če s’ pa že tko tišast, pa nej ti bo

 • Miha

  Slovenski volilci žanjemo rezultate svoje neumnosti, izguba ozemlja, neodvisnosti, visoki davki, nepravično pravosodje, razpad zdravstvenega sistema, ideološko usmerjeno izobraževanje,…

 • garfi

  zahvala gre VOLIvcem

  • Vera

   IĆEM, ki zadnje čase zasedajo najboljše položaje na TV in drugod !

   • Viktorh

    čičem….

    • Vera

     Čičajo, delajo pa nič koristnega za nas Slovence , temveč za rođake . :(

     • Viktorh

      Napisal sem z malo začetnico zato, ker je moj pokojni oče vedno rekel materi, da je Čič. Pa ni bila, bila je rojena Tržačanka.
      Čičerija pa je v drugo smer …k Hrvatom proti Reki…

    • janez cepec

     ja a jih bojo teb, biušem UDBOUCU dajal, ti si svoje pokradu, ti si na vrst sam še, de dobiš kazen za svoje grehe

 • xtc

  Cerar je politični mrlič:
  Vendar pa velja ljudi opomniti nekaj tudi kar je povedal dejansko nima teže mednarodno;kot nima teže resolucija sprejeta v slovenskem parlamentu:
  Dejstvo je ;da sta yugokomunizem;rusofilija;nenehen antiamerikanizem inneprestanopljuvanje po EU terjaloi svoj davek;med tem ko so lewvaki(debilno) kazali kako se upirajo EU in ZDA ter zganjali rusofilijo;mahali z komunistično kramo zmerjali EU in ZDA v stilu kdo nam kaj more in tukaj smo mi gospodar_so priletele cene teh norosti:

 • Poštenje velja

  gotovi smo. Kot sem napovedal po izvolitvi ntega udbovskega izdajalca,
  To je zadnja leva vlada, naslednja je kolaps, zlom financ in balkanska beda več genaracij.

  • janez cepec

   Mahniča za predsednika

 • Olga

  Če imamo take “prijatelje” Slovenije, sovražnikov ne potrebujemo! Še en dokaz, da so levičarji VEDNO izdajalci in KOLABORACIONISTI (dokazano sodelovanje komunistov s Hitlerjem med drugo svetovno vojno v škodo Slovencev in Slovenske države)!!

  • janez cepec

   čaki, čaki, pa niso partizani na stadionu Dolfetu prsegl, de nis ti mau zgodovine pomešala, zgleda, de si mankala kr precej cajta

   • tohuvabohu

    Prisegli so mu že PET LET prej! Vprašaj fotra, kako veselo mu je mahal v Mariboru.

    • janez cepec

     moj ne, mogoče tvoj

     • tohuvabohu

      Pa vprašaj ga, cepec.

 • Unikatna

  Jah, samo mi imamo take bebce, ki spoštujejo vse odločitve in pogodbe ter resolucije, vse v škodo Slovencev in Slovenije! Če bi tujec rekel, da morajo nagi letat po parlamentu, bi se tega držali! Fuj!!

  • radames

   Slovenski narod je bebast že od davno. Bolj papeški od papeža!!!!
   Jugovići so se nam režali, ko smo vestno upoštevali vožnjo po sistemu par-nepar. In Slovenija je najbolj upoštevala stalinistične ukrepe partije. Vodilni pri tem je bil Kardelj.

 • Hribouc

  In potem si je izpisal, malikovalec Rdečega Svetega Korita svojo kazen!
  Na kandelaber sramote na konec polotoka pri Belem križu nad Strunjanom, samo s piransko soljo, plesnivim črnim kruhom in vodo, dokler ga ne sreča zdrava slovenska pamet, vrteli pa mu bomo same dalmatinske in slavonske sladostrastnice, da ga bo ščemelo in ščipalo v jajcih za vse večne ćase!
  GNUSOBA SLOVENSKEGA NARODA, GRAUŽ GRAUŽASTI.
  Vedel sem, da je nesposoben, kradljiv in bleferski do konca, da je pa čisto nor, to pa še ne!
  Porka malora, Cerar, PREKLIČI TA GRAUŽ!

  • janez cepec

   tebe pa tale višinski zrak orn jebe, dej se kdej spust dol u dolino, med ljudi, boš vidu, de bo pomagau

   • Hribouc

    Drekabrbci raje brbate po gnoju v dolinah in se sučete z mikrofoni od šanka do šanka, ker se vam ne lub noge dvigovat, de bi pršli enkrat k nam u zdrave Hribe, de vas uzamemo u roke in vas nalomimo, da vam tud Pernaton ne bo pomagou!

 • Hribouc

  Dol z idiotom!

  To svet še ni videl! Norec!

 • radames

  Ves zabiti del Slovenije (teh je večina) , ve, da so bili “izdajalci” samo eni. In te so po 2. vojni pobili. Drugih izdajalcev zabiti Slovenci ne priznajo, čeprav se veleizdajstvo Slovenije nadaljuje skoraj vsak dan od dne, ko je neki pesnik izdal točen datum osamosvojitve Slovenije.
  Talevi imajo za sabo že toliko veleizdaj, da bi sodišča in rablji pregoreli, če bi morali pošteno delovati in delati.

 • radames

  Sicer je pa udbovec Sekolec pobral težke milijone, ko se je NAMENOMA pogovarjal s tisto žensko po nezaščiteni telefonski liniji. Arbitražo so zminirali slovenski veleizdajalci, zato pa Cerar tako govori, kakor je zapisano v naslovu.

 • Franjo Trojner

  Torej Cerar že ve, da je razsodba arbitražnega sodišča o sporazumu na naši južni meji neugodna za Slovenijo in v korist Hrvaški. Prav iz tega razloga nas na takšno neugodno/šokantno odločitev že v naprej pripravlja, da ob uradni razglasitvi razsodbe vsi Slovenci ne bi doživeli prevelik šok, ki bi nato lahko eskaliral v množične proteste proti vladi Mira Cerarja in njegovega zunanjega ministra Rjavca, ki sta z zloglasno afero veletelefonistov in diletantnim pristopom k arbitraži zminirala bolj ugodno odločitev arbitraže, ki bi morala biti dokončana že lansko leto. Torej bo po novem in po zaslugi politične levice, Pahorja, Rjavca, Cerarja, celotne diplomacije z obema veletelefonistoma na čelu SLOVENSKO OZEMLJE ZNOVA MANJŠE, kot se nam je v zgodovini zaradi slabih in za Slovenijo in Slovensko ozemlje, narod škodljivih voditeljev naroda že večkrat dogodilo. Pa, pa celoten Piranski zaliv, pa pa del Slovenskega ozemlja na kopenski meji, pa pa Pahorov stik z mednardnimi vodami, pa pa Slovenskemu morju in luki Koper, v tolažbo, imeli pa bomo največje slano jezero v celotni EU. Na koncu lahko zapišem le tole “Slovenskega naroda bes bo mogočen”!

  • radames

   “Slovenskega naroda bes bo mogočen”!
   ++++++++++++++++++

   Mislim, da bo takrat stanje zrelo, da posnemamo Romune. Treba bo na cesto!

  • RATATA

   Kij, mesarica in Krajnska medica!
   Pod zastavo in s ščiti Črnega Panterja jebemomatr!

 • črnaovca

  A ja Hrvati so pa pošteni ko se že naprej derejo da ne bodo priznali razsodbe.

  • radames

   Naši so Hrvatom PODARILI arbitražo (sporazum). Si od talevih vlad pričakoval kaj drugega?

 • skrajna resnica

  Cerar se je razkazoval ob zmagi nad Hrvati na rokometnem parketu, nima pa nič s porazom Slovenije na mednarodnem parketu. Očitno je njegovo področje bolj rokomet kot pravo in politika.

  • RATATA

   Kako težko je moralo biti hrvatu Franju Bobincu.

   • skrajna resnica

    niti ne, saj ga plačujemo 400k na leto da je naš (socialno čuteč človek)

  • Hun

   in o Cerarjevem znanju prava sodi kdo “rokometas” al kaj si po poklicu….

   • skrajna resnica

    O Cerarjevem znanju prava oz. politikantstvu torej lahko sodijo samo Bavconovi pripravniki?

 • Hun

  kaj bi pa “vsemogocni” Jansa storil na njegovem mestu …verjetno se bi dvignil nad mednarodno institucijo kot feniks iz pepela…

  • radames

   Janša ne bi bil za arbitražo.
   Od vsega začetka je arbitraža sfaljena poteza. Javno mnenje je bilo takrat proti arbitraži. Ampak VELEIZDAJALCI storijo vse, da bi izdajali.

   • Hun

    boljsa “resitev” pa bi bila?

    • radames

     Kakor je že bilo tule zapisano. Nasprotovati Hrvaški pri vstopu v EU, dokler nimajo razrešenih mejnih vprašanj s Slovenijo.

     • Hun

      nasprotovati…kdo od politikov bi si upal nasprotovati …
      kerga leta me zanima so bila vstopna pogajanja za hrvasko

     • radames

      Takole: zrel si za ignoriranje-blokiranje.
      Kajti! Vse je že zapisano v spodnjih postih.
      Rdeči ste IZDAJALI dovolj! Začeli ste 1939 in do danes niste nehali. Rdečim nikoli ni bilo za državo. Zjebali so Kraljevino Jugoslavijo, zjebali so SFRJ, zjebali so Slovenijo.
      Niti pljunka nisi vreden. Blokiranje pa bo zadostovalo. S tako hudimi IZDAJALCI NI pogovora!!!

    • Dragan Krstič

     Da bi ti crknu PC.

     • Hun

      a nis ti sa meki ć

    • Novakec1

     Blokada Hrčkov pri vstopu v €U, so ti že gor nakazal.

     • Hun

      hrcki so ns povozil na celi crti …z levimi in desnimi politiki ukp

     • cosmosjasnovidec

      Za to ste pa krivi čefutarji kateri boste v kratkem frčali ven iz slovenije lenuhi na sociali.

     • Rožle

      Ti si fajn povožen….

  • janez cepec

   Janša se je sam dogovarju za pizdarije u zalivu

   • Dragan Krstič

    Pejd raj prazno slamo mlatit u toplar.

  • Fogglof Tunnek
   • Dragan Krstič

    Von Tunnek kot baron Muenchausen.

    • Novakec1

     Po domač povej; Lažnivi Kljukec.

  • Franjo Trojner

   Janšo, njegovo vlado in stranko SDS ste levičarji rušili z nasinimi protesti na ulici! Celo zapreti ste ga dali, da bi ga onemogočili in prav iz teh razligov je sedaj neumno od vas se spraševati, kaj bi g. Janša storil drugače. Sam vem, da bi vlada g. Janeza Janše zagotovo storila drugače, kot se je takrat odločila in storila Pahorjeva vlada, pa tudi incident z preveč brbljivim zunanjim ministrom in izdajo in miniranjem arbitraže s strani razvpitih veletelefonistov se zagotovo ne bi dogodil.

  • Dragan Krstič

   Hun, Janša je bil proti referendumu za piranski zaliv. Zahteval je da blokiramo začetek pogajanj in pristop Hrvaške v EU dokler Hrvati ne priznajo meje po sporazumu Drnavšek/Račan, zato ne blebetaj in ne laži. Sicer pa kaj boš pričakoval od rdečkarja drugo kot laž.

  • cosmosjasnovidec

   Janša tega ne bi dovolil tvoj rdeči buzerantski posrani prasec se je pa podelal v hlače prekleta smet hudičeva.

 • Hribouc

  RDEČUHI, BANDITOKRIMINALCI imajo ,med drugim tele zasluge, samo ponavljam:

  Trst, Gorica, Benečija, Kanalska dolina, Rezija so italijanske.

  Koroška je nemška!

  Istra do Mirne je Hrvaška !
  —————————————————————————–
  A zdaj zjebejo še piranski zaliv za piko na i in to na udbovski način?

  Pol – zginte kurbe gnile nesposobne- na Ognjeno zemljo, ker sem ne spadate, loji lojasti!

  • cosmosjasnovidec

   In kaj to pomaga če izginejo?
   Saj tudi bodo Piranski zaliv bo pa vsekakor hrvaški.
   Ravno zato se take zadeve dogajajo ker folk ne gre v parlament in jih pomeče skozi okna ali še bolje kar takoj obesi.

   • Hribouc

    a SE SPOMINJAŠ, LJUBI KOSMOJASNOVIDEK?
    Kurbin sin in drek kurbir USA-Clintonov Bill je par let nazaj zinu in ostal živ tole:” Pa kaj se kenjate, Slovenčki, soj bo globalno segrevanje dvignilo morje za 5m?”
    Kurbež ni povedal kdaj to bo.
    Drugi kurbin sin je tisti, ki ga je pripeljel za kakih , ne vem, 300.000Us Dol, uno zmene z debelim vratom, vsemogočni Diners Slovenija- zabu sem kanalji ime…vse to so putane skurbane in omejenci, ki bi jih bilo koristno zmetati v Lublanco, da se speljejo do Džerdapa, kjer bi jih za svoje vzeli veliki Srbijanci, da za njih delajo zdrahe!
    —————————————-
    Ampak, tretji pankrt hudičevskega sistema, ki cerkuje, bedak iz Goričkega, veliki mali škratek, Kučanov Milanče, opet ne čuje dobro, pička sprijena!

    Gradil in nadzoroval bi 2.TIR ne glede na to, da se morje nezadržćno dviga in bo poplavilo, in luko Kopar i Rijeku i Trieste !
    JEBE SE KOMUNISTIMA I KLOVNOVIMA I JEBAČIMA NA SUVO OVOGA SVIJETA!

    Pika.

 • učko

  Ja, on bi to naredil, samo ne bo dobil za to priložnosti. Je pa res en cepec. Kaj mu je bilo treba dajati take izjave, cepec !!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Cmerko, izdajalski pederko !!!!!!!!!!

 • učko

  Po poti Kahlota !!!!

 • neny

  ” da bo Slovenija spoštovala vsakršno odločitev arbitražnega sodišča,” čeprav je državni zbor leta 2013 s 70 glasovi prepričljivo sprejel memorandum k arbitražnemu sporazumu, da v primeru neugodne odločitve, ki Sloveniji ne bo prinesla ozemeljskega stika teritorialnega morja z odprtim morjem, arbitraže ne bomo spoštovali.”

  nesposobnež.

 • Novakec1

  Tudi na RTVS se dogaja izdaja slovenstva, govorijo samo o tem kako je treba pomagat migrantom- filantropi največji izdajalci-, na valu 202 pa vrtijo samo še kameltrajbersko muzko.

  • cosmosjasnovidec

   Saj jim res treba pomagati z napolnjenim mitraljezom.
   Danes sem slučajno zadel na neki RADIO PTUJ kjer gnide levaške komunajzerske neprestano hvalijo in delajo ubogo to muslimansko golazen.
   Take postaje bi se morale zapreti dol zaposlenim pa naložiti z palicami po beticah preklete svin.. debele.

 • Adolf Hitler

  pa tem komunaiseru treba res glavo odfukat fui pička mu matrna!

 • Svetovanje Mir Dobro

  Če je rekel, da bo brezpogojno spoštoval sodišče, je Cerar ena rit! Ker sodišče lahko spoštuješ samo, če dela prav. Vse kar je prav!

  • cosmosjasnovidec

   Kaka rit saj to je gnoj,da večjega ni.
   Skratka sramota in podgana katera tlači slovensko zemljo.

 • Hun

  Cerar tud pada na velik mlajse decve…

  • Rožle

   On pade takrat , ko dobi nogo od njih…

  • cosmosjasnovidec

   Kake dečve,če je pa istospolni peder.

   • Hun

    a to sam po seb sods

 • Rožle

  Diktator Milan Brglez pa je zadnje čase samo še na kolenih…
  Pred kratkim pred Papežem…danes pa še pred Prešernom…

 • cosmosjasnovidec

  Kot sem vedno pisal je arbitraža že preteklost.Piranski zaliv je slinavi Erjavec že zdavnaj porinil hrvatom verjetno v sodelovanjo z cmeravo pizdo Cmeravcem kjer sta si razdelila podkupnine.
  Ravno zaradi tega so zmanipulirali tisti posnetek katerega soporinili hrvatom v roke.
  Če bi se arbitraža nadaljevala bi se izvedela resnica glede tega.
  Piranski zaliv je šel hrvatom izdajalci slovenije so pokasirali denar in dobili vikende na hrvaški strani namorju mandat jim bo pretekel ali bodo frćali iz njega in zadeva se bo končala
  Počasi bo vse utihnilo narod si pa lahko jeb. mater,ker je butast.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!