Cerarjevo kadrovanje nima meja: SMC na plačane funkcije nastavlja kar partnerje svojih poslancev!

Foto: STA

To, da si je slovenski premier Miro Cerar že zdavnaj zapravil vso kredibilnost, ki jo je imel, nam je jasno že od izbruha afere falcon, ko si je omislil izlet na tekmo na rokometnem svetovnem prvenstvu med Slovenijo in Hrvaško, ko je s seboj vzel najožje sodelavce iz svojega kabineta, let na državne stroške pa ob očitnem sprenevedanju opravičil kot delovni obisk. Kako so v Stranki modernega centra postali povsem brez sramu tudi pri svojem kadrovanju, pa kaže zadnji primer imenovanja novega člana nadzornega sveta v družbi Hit. Namesto Silvana Križmana bo to namreč postal širši javnosti neznani Vasja Medvešček, danes piše Bojan Požar v svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije. Zakaj torej Medvešček? Najverjetneje samo zato, ker je zasebni partner poslanke SMC Tanje Cink.

Silvanu Križmanu 25. aprila poteče mandat nadzornika v nadzornem svetu Hita, njegova zamenjava, Vasja Medvešček, pa je po izobrazbi sociolog in v Izoli opravlja funkcijo direktorja tamkajšnjega doma upokojencev. Kot poroča Požareport, nima nobene resne reference, da bi ga lahko imenovali v nadzorni svet Hita, a ker je partner Tanje Cink, to očitno ne predstavlja nobene težave.

Medvešček je bil sicer do nedavnega član stranke Socialni demokrati (SD), a se je odločil za politični prestop, potem ko je njegova partnerka Tanja Cink postala poslanka stranke SMC. Požareport še piše, da je razlog za takšno kadrovanje vedno povezan z denarjem. Medvešček naj bi bil namreč tudi lastnik/delničar dveh podjetij iz Tolmina: TEP-Solarja, d. o. o., in TEP-Elektrarne SB, d. o. o., ki se ukvarjata s fotovoltatičnimi elektrarnami. Ravno zato za Medveščka lobira še en viden član stranke SMC, Karol Peršolja, javnosti bolj znan kot direktor Borzena. Da je vse povezano, dokazuje podatek, da Peršolja Medveščku dodeljuje državne subvencije za sončno energijo, še dodaja Požar.

Kadrovanje na Hitu stara zgodba, vse večjo kontrolo ima medijski mogotec Martin Odlazek
O kadrovanju na novogoriškem Hitu smo sicer na naših straneh v preteklih dneh že pisali. Prejšnji teden so tako po skoraj polletni sagi nadzorniki med tremi kandidati soglasno izbrali Janeza Mlakarja, ki bo z mandatom nastopil v začetku aprila. Podjetje Hit Nova Gorica je znano kot nekdanja udbovska pralnica denarja. Prva afera je izbruhnila že leta 1993, ko so ugotovili, da Hit ne plačuje davkov in je v ospredju divje privatizacije nekdanjih državnih podjetij.

Janez Mlakar je del omrežja, ki ga nadzoruje družina medijskega mogotca Martina Odlazka. Zdaj pa bo načeloval družbi, skozi katero se pretaka več milijonov evrov letno. Bil je tudi kandidat, ki ga je SMC najbolj podpirala, kar pomeni, da je Odlazek najverjetneje povezan z vladno stranko.

Cerar plačano funkcijo priskrbel tudi šefici svoje nove spremljevalke
Medvešček pa ni edini, ki mu je največja vladna stranka priskrbela dobro plačano funkcijo. Dobila naj bi jo namreč tudi mariborska odvetnica Nina Brumen, lastnica odvetniške pisarne, kjer dela odvetniška pripravnica Mojca Stropnik. Stropnikovo slovenska javnost pozna kot najnovejšo spremljevalko Mira Cerarja. Nina Brumen je na predlog stranke SMC namreč postala nova članica Državne volilne komisije.

L. S.

 • Fireblade

  prdci parazitski
  tako je ko raja izvoli javnosektorske nesposobneže.

 • Zgornji

  PARAZITIZEM NA KUBIK !!! ! !!!

  BAAAAAAANDA POKVAAAAAAARJENAAAAAAA !!! ! !!!

 • učko

  Takega nepotizma in diletantizma ni bilo še od najbolj ortodoksnih komunističnih časov !!!

  • Anton

   še stari dobri komunisti se sedaj obračajo v grobovih nad početjem svojih potomcev

   sarkazem press

 • Fogglof Tunnek

  Vi posranci na Nova24tv boste govorili o kadrovanju??? Naj vas spomnim…Janez Janša je s političnim kadrovanjem uničil del javnega gospodarstva. S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni njegovi politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS. Ko je bil Janez Janša na oblasti je zamenjali fse t.i. leve direktorje, ki so kljub dobrim poslovnim rezultatom odstopali iz “osebnih razlogof.” Intereuropa, kamor je postavili svojega strankarskega kolega, bifšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijonof ojrof izgube… Luka Koper, ki jo je prevzel njegov strankarski kolega Robert Časar, kasneje obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonof ojrof izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonof ojrof privarčevanega denarja… Gremo naprej… HIT, kamor je postavil Jano Grbec, članico strokovnega sveta stranke, se po letu 2007 utaplja v izgubah, skupaj tote znašajo že več kot 50 milijonof ojrof… Casino Ljubljana, ki ga je Grbčeva vodila za tem, je prišel v stečaj. Vidite moji dragi…to je samo delček grehof za nazaj…tega je še bilo več. Ivan Janez Janša je uničeval Slovenijo, zaj pa svoj gob** odpira na svoji privat TV !!!… Bobu bob !!!

  • Mare Kranjc

   Ha, ha, ha gnida socialistična. Zapri svoj umazan lažniv gobec. Svoje pravljice pripoveduj sebi primerni golazni in tvojim izrojenim levičarskim tovarišem. Laž je vaša nesmrtna duša. Na takšne izrodke, kamor spadate vi, se še pes ne poščije. Je imel Goebbels prav, ko je s sledečimi besedami opisal delovanje socialističnih izrojencev: “če poveš dovolj veliko laž in jo ponavljaš, bodo ljudje na koncu verjeli vanjo.” Ja, za vas je to rekel, čeprav gnide levičarske že 70 let lažete, komu je bilo povedano namenjeno.

   • Hun

    in to so tvoji argumenti na Tunnekof post…pateticno

    • MEFISTO

     Miha, je to tvoj novi nick?

    • Mare Kranjc

     To tudi ni bil moj namen, kajti lažniva gnida, ki se je skrila za ime Tunnek, sama dobro ve, da svinjsko laže. Me pa zanima, če si ti mogoče njegov odvetnik?

  • MEFISTO

   Mihael Skumavc, kaj sta ti pa že navsezgodaj naredila Janša in SDS?

  • Morala

   Uničevali so jo tisti, ki so vse pokradli in odnesli denar v davčne oaze! Kdo je namenoma uničeval tovarne?

  • tarantela

   Si pozabil Janševega sina, ki je s srednješolsko izobrazbo dobil delo pri Janševi evropski poslanki v Bruslju. Lepa plača!

   • Borut Stari

    In kakšne veze ima izobrazba. Je zelo relativna. Pametni zaposlujejo po sposobnosti in uporabnem znanju. Posebej je pri zaposlovanju pomembno zaupanje.

 • Viktorh

  Očitno pa se Pučnikov simpozij NI zgodil.

 • Olga

  Edina rešitev so volitve! Povampirjence je treba nagnati v dobro Slovenije!

 • Antonius

  Mirko Cerar je odličen primerek, ki nam v živo demonstrira razliko med moralo, ki jo gobca in moralo, ki jo udejanja.
  Jaz bom zopet volil “pokvarjenca” Janšo, ki jim ga brez argumentov ne uspe pravnomočno obsoditi, ker je pošten.

 • Hun

  jebem jst vm skrajnim desnicarjem mater, ki si jemlete pravico da je Slovenija samo vasa….da vam jebem matet se enkrat, golazen faßisticna

  • MEFISTO

   Nazoren primer levičarja in bedaka.

   • Hun

    najleps mi je ko se sami najdete kerim je treba jebat mater smrdlivo

  • totex39

   Čuj Hun, take kot si ti, pa ne bi bilo nič škode, če bi vas že ob rojstvo fentali.

   • Hun

    pa vlece teb dobr net v vukojebino, ce ne ga prids mal do mene povlect

  • Morala

   Pomiri se, ker jeza škoduje :)

  • Borut Stari

   O Atila vaše leve barbarske horde diktatorjem Josipom na čelu, so že od leta 45 ugrabile državo. Pobrale zaplenjeno premoženje, pohabile ljudstvo in pobile njim nevarne brez pravnomočne obsodbe..Ni ti treba blazneti, Škodi. Infarkt povzroča. Vse je pod kontrolo.

   • Hun

    vse je levo kar ni vase…mal mn pira pa vec sporta, zamasceno srce hladno

    • Borut Stari

     Atila, zmagovalci nad lastnim ljudstvom so za dokaz za sabo pustili zapolnjene jame in brezna. Taki niso bili nikoli moji. Mojih nimam ker sem svoboden človek. Od športa le seksam in ne pijem piva.

     • Hun

      masčevanje ti zamegli um…zato pazte desničarji, ker se napihujete kot komunjare nč bolš niste…si priznal, da ne športaš zato tud seksaš ne vse kar ti gre od rok je prazno hvalisanje

  • tarantela

   Ostani v mejah dostojnega, lepo prosim!

 • MEFISTO

  SDS in Janša za nas, mi za SDS in Janšo!

  • Borut Stari

   Barbarske hostarske horde so že z diktatorjem Brozom na čelu od leta 45 ugrabile državo. Pobrale zaplenjeno premoženje, pohabile ljudstvo in pobile brez pravnomočne obsodbe. njim nevarne. Predvsen inteligenco.Ni ti treba blazneti, Škodi. Lako povzroči Infarkt. Itak imajo, še vedno, vse pod kontrolo.

 • Morala

  Morala in etika na višku! Polna usta so ga bila teh besed! Haha, kako hitro se človek spremeni, ko zasede stolček!!

 • totex39

  Res nam vladajo moralno etični bedaki, zato smo pa tam, kjer smo in to v vedno večji greznici.

 • althar

  Slutijo, da se jim bliža konec, pa grabijo z obema rokama. Oziroma, kot bi rekli njihovi botri, kapom i šakom.

  p.s.
  Še en lep primer konstruktivnega delovanja rdečih zajevadcev danes objavlja Požareport: na delu Rop (hehe), Cvikl, Jaušovec, Vlačič in Bohinc ml. Vozi, Miško, vozi!

 • xtc

  Kdor je prebral Đilasovo knjigo Novi red muto ni nič nejasnega_samo konec te zgodbe bo pa hudo slab:

 • KIKI

  Za takšne kot je Cerar smo rekli: GRS ( gobec, rit in sapa)
  Teh profesorskih prodajalcev megle je vedno več, skotijo
  se na vsakem koraku, razčlenijo. kot deževniki, samo da
  so zaradi neznanja izredno škodljivi. ..
  Nam, državljanom ostane le eno: upanje!
  To umre zadnje!

 • KIKI

  Tale nova Cerarjeva “Jula”, bo osrečila samo Nino Brumen,
  ki bo skozi SMC reševala svojega skorumpiuranega moža
  in pridobivala delo in plačila iz zagotovljenih državnih jasli,
  Beda!

 • Borut Stari

  Z napisanim, Cerarjevo kadrovanje nima meja ste tega surogata prvega ministra zelo precenili, Brez vednosti, navodi,in ukazov “Omrežja iz ozadja” se v slovenski politiki ne zgodi nič. Vse je pod kontrolo. Tudi opozicija. Drugo leto so volitve v DZ in letos za predsednika države. Vsem koritarjem predvsem strankam koalicije je jasno, da je JS največja volilna baza. Kdo bo obvladoval JS je že zmagal. Težko ali nemogoče bo drugače.Zato to kadrovanje ni kazanje mišic ampak božanje in ustvarjanje lastnih volivcev..

 • Antonius

  Mirko Cerar je že na volitve odšel brez morale, ko je javno povedal, da ne bo vrnil tistega, kar je namerno s preveč zaračunanim ukradel.
  Mirko Cerar nosi v sebi aroganco priložnostnega tatiča, krivdo, da državo vodi arogantni tatič, nosijo pa volivci, ki so ga izvolili.

 • Demokrat

  Cilj in namen priti na oblast v nasi drzavi je zgolj in samo financa korist?

 • tarantela

  To počnejo vsi, ki pridejo v vrh politike. Trump je zamenjal vse kar leze in gre in svojo žlahto in prijatelje postavil na pomembne položaje.

  • RATATA

   Važn, da na položajih ni španskih borcev!

 • Kučko pod pručko

  Murgelski mešetar

  Ko s Šiviljo Kučko je opravil,
  je zelenca Cerarja najavil,
  ker vladati ne sme spet Janša,
  pa če država bo še tanjša.

  Neuka raja noče nove tetke,
  in Janšo spravi za rešetke,
  objavi obraze sveže, nove,
  na TV Murgle ljudi pozove:

  Volite sina od Zdenke naše,
  cedil se med bo poln paše,
  postali nova bomo Švica,
  na mizi pir in slastna pica.

  Da Cmero o vladi pojma nima,
  tamalga sploh nič ne zanima,
  samo da ne bo spet desne vlade,
  pa če država vsa propade.

  Denarnice so vse bolj plitve,
  prišle državne so volitve,
  ker Šivilja spravila nas v obup,
  bile Slovencev so velik up.

  Počasi Cmero, kot da ni nuje,
  za novo vlado ministre snuje,
  vzdihuje, jamra, mečka in cinca,
  kot da sosedova je Minca.

  Njegovi standardi so res visoki,
  ministrov ni in ni pri roki,
  zdaj etika ga več ne zanima,
  le da bo v hiši rdeča klima.

  Ko vlada končno je popolna,
  ekipa, kot da bila bi bolna,
  to pa tamalga sploh ne zanima,
  samo da sliši se mu štima.

  Sta dve leti okoli, država hira,
  okrog in okrog se vse podira,
  se stric odloči, Cmerota odstavi,
  ima že novega v glavi.

  In šlo bo spet nam vse po starem,
  nataknil še hujši nam bo jarem,
  na obzorju svež je, nov obraz,
  slovenskih butljev je odraz.

  To sem spesnil jaz, vaš Kučko,
  kar v stoje pod mojo pručko.

 • Kučko pod pručko

  Take nemoralne in neetične barabe, kot je ta nedonošeni Cmero, ni niti malo sram za vse svinjarije, kar jih je storil v svojem mandatu. S pritlikavcem sta čisto za skupaj. Stric in nečak, dva pokvarjenca, da jima ni para!!!

 • sončnica

  ..oh,dajte no!!…a sds pa nič ne kadruje?…ni nič kadroval,ko je bil na oblasti?….to je politični šport,ki ga politiki EDINO vrhunsko obvladajo…ostalo je pa vredno manj,kot za en pasji drek

 • Fogglof Tunnek

  Glejte naše desničarje in njihof besedni zaklad!!!…Kako jih ni sram???

  “Mare Kranjc Fogglof Tunnek • 4 ure nazaj
  Ha, ha, ha gnida socialistična. Zapri svoj umazan lažniv gobec. Svoje pravljice pripoveduj sebi primerni golazni in tvojim izrojenim levičarskim tovarišem. Laž je vaša nesmrtna duša. Na takšne izrodke, kamor spadate vi, se še pes ne poščije. Je imel Goebbels prav, ko je s sledečimi besedami opisal delovanje socialističnih izrojencev: “če poveš dovolj veliko laž in jo ponavljaš, bodo ljudje na koncu verjeli vanjo.” Ja, za vas je to rekel, čeprav gnide levičarske že 70 let lažete, komu je bilo povedano namenjeno.”

  Zdaj pa voli desnico…tako razmišlja tudi njihof Veliki Vodja!!!

  • sončnica

   …pokončni član stranke…?!

   • Fogglof Tunnek

    …in takih je kar nekaj v SDS-u…in na tem portalu…

    • MEFISTO

     Menda so vsi tvoji nicki:

 • marta
  • RATATA

   Marija bo prišla po nas.
   Po komunajzarje pa Matilda.

 • Peter

  No no, jasno si kredibilnosti pri svojih vernih ovčkah ni zapravil.

  Še vedno je cca 30% vprašanih zadovoljnih z delom vlade.

 • Borut Stari

  Preko HIT-a se financirajo vse tajne službe, katerih delovanje je predpisano v tajnih uradnih listih. HIT je bil tajna banka za delovanje UDB-e ali SDB ali po Slovensko SDV. Danes tudi določenih struktur SOVE..

 • MEFISTO

  Hun je prijetna osvežitev za ta portal.

  Samo nick je zamnejal, pa si že upa vabiti na pederska soočenja.

 • MEFISTO

  Pravijo, da je Hun tudi Tunnek, da je Tunnek tudi tarantela, da je tarantela tudi Jovo Jamnica itd. in da so vsi po vrsti tudi janezi cepci.

  • tohuvabohu

   Ne vem, ne vem. Hun spominja na Hund, FT je pa primerek zaščitene pasme haloškega rdečega goveda.

   • MEFISTO

    Ni iz Haloz, kjer živijo častni in delavni ljudje.

    Samo poskuša se pačiti z dialektom severno vzhodne Slovenije.

    On je sicer majo JLA v Titovi zlati rezervi in ima topel dom v skrajnem kotu Gorenjske.

 • cosmosjasnovidec

  Reply
  Nekaj novih prejetih informacij za ciganskega kozojebca ” foglofega tumpeka”
  Sem poiskal za tebe pa ti bom na kratko napisal,da vidiš,da ni težko priti do njih.
  Zaradi tvoje zasebnosti ne bom objavil tvojih in pa rojstnih podatkov staršev.
  Torej tvoji podatki:Nick-“FOGLOF TUMPEK”
  Mati:Badema Tahirovic(Strojanschki),rojena v Metohije,okolica Kosovske Mitrovice,Kosovo..
  Narodnost:Albanska Romkinja.
  Državljanstvo:Albansko,trenutno ekonomska migrantka z Kosova,Metohije.Začasno Slovensko z podaljševanjem vize.Na socialni oskrbi.
  Oče:Abdulah Gulaemagne(Brajdich),rojen v okolica Prizren,Kosovo..
  Narodnost:Turški Rom.
  Državljanstvo:trenutno ekonomski migrant z Kosova na večletnem čakanju za azil.
  Začasno Slovensko z podaljševanjem vize.Na socialni oskrbi.
  Prejemnik socialne denarne pomoči in denarnega nadomestka v republiki Sloveniji.
  Sin:Foëllumb(fogl tumpek),domnevni oče:Abdulah Gulaemagne(Brajdich) in mati Badema Gulaemagne(Brajdich).
  Prosilec za azil na čakanju,socialni problem,prejema mesečno podporo v višini ???????.
  Že neštetokrat kaznovan zaradi zlorabljanja domačih živali kmetom po vaseh,napadov na istospolne osebe zoper njega se pa vodi postopek domnevnega pedofilstva ter zbiranje dokazov za nadlegovanje otroških in mladoletnih oseb.
  Trenutno do nadaljnega izpuščen iz pripora na prostost z določeno omejitvijo gibanja ter prepovedjo zapustitve države Slovenije zaradi neraziskanih omenjenih razlogov.

 • korintos23

  Na levici se pač na položaj prif.ka ali prif.fa.

 • Viktorh

  Viktorh 11 ur nazaj
  Očitno pa se Pučnikov simpozij NI zgodil.

  “Porka madona”, Miro Petek, bil si prisoten, bil si tudi moderator, toda, zakaj o tem ne pišeš.
  A je to mogoče?

 • Viktorh

  Da, da, gospod Miro Petek,
  včeraj sva se nekajkrat srečala s pogledi – tudi čisto sama – toda, niste me opazili, kaj šele, da bi se mi nasmehnili.
  Ni mi jasno zakaj?

  Dimitrij se je prijazno nasmehnil in se diskretno poklonil. Ga. A. Puhar se je prijazno rokovala in odgovorila na komentar.
  Župan, dr. Žagar, je spoštljivo sprejel pohvalo, za čudovito organizacijo. Doktorica, ga. Andreja Valič je hvaležno sprejela pohvalo za odlično organizacijo srečanja, enako se odzvala ga. gen. sekretarka Alenka Jeraj, spoštljivo, damsko. Dr. Matevž Tomšič mi je prijazno nazdravil ob zaključku, z dr. Milanom Zverom pa sva spregovorila nekaj prijaznih stavkov.

  Da, da, celo naš predsednik, gospod Janez Janša se je spoštljivo pozdravil z mano in mojo soprogo in spregovoril nekaj prijaznih stavkov. Poslušal pa je tudi informacijo o financiranju orožarske afere v Mariboru, ki sem mu jo predstavil.

  Bilo je še več prijaznih gostov in gostiteljev. Neverjetno prijazen g. Gorazd Pučnik, sin Jože Pučnika, obe hčerki Joževega brata in številni gostje, so bili čar tega dne.
  Le Vi, Miro Petek ste hotelo ostati – NEKAJ POSEBNEGA.

  Gospod Miro Petek, ZAKAJ?

  S spoštovanjem.

 • garfi

  mafovanje

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!