Na Dolenjskem 16-letnik z vozilom v drevo, umrl na kraju nesreče

Foto: STA

Danes sta se na Dolenjskem zgodili dve hudi prometni nesreči. V prvi je 16-letnik z osebnim vozilom trčil v drevo, pri čemer je na kraju nesreče umrl. V drugi prometni nesreči pa se je hudo poškodoval motorist. 

Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi mladoletnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljal s ceste ter trčil v drevo. 16-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl, huje poškodovano 16-letno sopotnico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, so sporočili s PU Novo mesto.

Nekaj pred 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah naj bi 31-letni motorist prehiteval kolesarja in ga z vozilom oplazil. 29-letni kolesar je izgubil oblast nad kolesom in trčil v drugega, 31-letnega kolesarja. Oba kolesarja sta se pri padcu lažje poškodovala. Oblast nad motorjem pa je izgubil tudi motorist, ki je po padcu zadel v stoječe tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila naj bi padec kolesarjev opazil in vozilo pravočasno ustavil. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

A. D.

 

 • FRANC3

  Adi Smolar poje: Ljudje, pej’te bolj počas!

 • xtc

  Rubc sem ti že naročl ;da flancesadi na njivi ne na sred ceste;pa se te nič ne prime!

 • samsara

  Cigo?
  Kaj njim v takšnih in podobnih primerih pripada kompletno zdravljenje, čeprav nikoli niso plačali centa v zdravstveno blagajno? Tudi zdravljenje v zdravilišču?

 • ney

  Poznam fanta, ki je vozil, žal mi ga je… ni bil “cigan” ampak lepi blond modrooki fant z govorno napako, ker ga je oče pretepal…Imel pa je to Romsko dekle, ki se je peljala z njim in preživela… Vozil pa je njihov avto (sicer je pri njih znano, da že štirinajstletniki vozijo avte, motorje…), ki je vprašanje sploh kako je bil tehnično spravljen… Nespametno ugaslo mlado življenje…Žal. :(
  Zdaj jih bo za nekaj časa izučilo…

  • indijanka

   Žalostno.

   • ney

    Res žalostno, nesreča se je zgodila v bližini in cel dan je bilo slišati po dolini jok in krike skoraj vseh Romov, saj so tega fanta lepo sprejeli, ko je prišel k njim…
    Zdaj pa je po dolgem času tiha in mirna noč-(kot, da v bližini ni Romskega naselja).

    • indijanka

     Zdaj je našel mir.

     • baldeagle

      Indijanka, takih žalostnih zgodb je ogromno na tem svetu. Tudi v Sloveniji. V velikih primerih tragedijam v družinah botruje alkohol ali kake druge opojne substance, kar govori o temu, da je ogromno ljudi v svoji notranjosti povsem praznih in posledično iščejo tolažbo v alkoholu ali drugih drogah. To pa sčasoma stanje še drastično poslabša in katastrofa je tukaj. Žal.

     • indijanka

      O tem sem že pisala, o praznih očeh in o prikritem nasilju, ki ga vedno bolj zaznavam in čutim, pa mi tu ni nihče verjel. Sem pa danes upala, da se boš oglasil ob Križnarju in Nubah. Sama v sebi se ne morem odločiti glede njega. Vem, da so Nube potrebne svetu, ker so staroselci. Ne vem pa niti, če želijo pomoč. Ti si živel z Indijanci.

     • baldeagle

      O Križnarju ne vem veliko. Vem le toliko, kolikor zasledim v medijih. Zato tudi ne bom sodil nečesa, česar ne poznam dovolj dobro. Vsekakor pa podpiram vse staroselce tega sveta, ker bodo nekoč še zelo potrebne njihove modrosti človeškemu rodu, ki izgublja stik z naravo in mačehovsko ravna z našo materjo Zemljo. Mati Zemlja nam namreč nudi vse. Čisto vse, kar imamo in smo vedno imeli, nam je dala mati Zemlja. To Indijanci še kako dobro vedo in tudi ostali staroselci. Plemena Nube ne poznam najbolje. Poznam pa pleme Yoruba iz Nigerije in njihovo filozofijo malo bolj natančno. Tudi oni so staroselci, ki živijo daleč od civilizacije v nigerijskih gozdovih in si ne želijo kaj dosti stika z belo civilizacijo. Imajo svoje vrednote, ki so zelo podobne tistim, kakršne imajo ameriški Indijanci in živijo v skladu z naravnimi zakoni in z naravo. Predvidevam veliko podobnost s plemenom Nube.

     • indijanka

      Hvala. Zanimalo me je, kako daleč sem v svojih razmišljanjih.

     • baldeagle

      Po prebranih tvojih komentarjih, sem prepričan, da razmišljaš zelo modro in v smer kakršno zagovarjajo modri ljudje. Torej tudi Indijanci.
      Svetujem ti, da vedno ravnaš tako, kar ti govori srce. Torej vedno sledi lastni intuiciji in nikoli se ne boš izgubila.

     • indijanka

      Najlepša hvala, ker si prisluhnil in prebral.

     • ney

      ++++++++++++++

     • ney

      Ja našel je mir…Vse se zgodi z namenom…
      Lepe dni ti želim.;)

     • indijanka

      Tudi tebi lep dan.

    • baldeagle

     Škoda je vsakega mladega življenja. Si ti iz Šentjerneja? Ni ti potrebno odgovoriti, če nočeš. Jaz se namreč dostikrat peljem z motorjem skozi Šentjernej in se ustavim v Kostanjevici na Krki. Pa tudi na Racelandu v okolici Krškega se rad ustavim.

     • ney

      Ja, lepa je Dolenjska kajne zato me jezijo razni Kot so ZL,SD…, ki hočejo zdaj še gozdove…Ne spoštujejo kmete, ki mnogo svojega truda vložijo v pridelke in se trudijo še obdržati kaj Slovenske tradicije…
      Želim ti veliko sreče ob vožnji na svojem konjičku(motor) in uživanja ob pogledih lepe Slovenije.;)

 • APMMB

  Vest na RTV SLO o prometni nesreči je bila opremljena s poročilom, da so policisti preganjali voznika, ta je pa zaradi bega in neprimerne hitrosti zletel z vozilom s ceste, se zaletel v drevo in se smrtno ponesrečil.
  Vest sem preverjal še na drugih portalih, pa podatka o zasledovanju policistov,nisem zasledil.
  Torej ni dokazov, da je poročanje RTV SLO točno.
  Pa kljub temu vzamimo da je. Ne bi bilo nič nenavdanega, da policisti preganjajo pobeglega voznika.Mnogokrat se zgodi, da se takšno preganjanje konča s prometno nesrečo, tudi s smrtnim izidom. To želim problematizirati in opozoriti, da je tak lov nedopusten. Vsaj ne vedno.
  Razen če gre za lov na notoričnega morilca, nevarnega za okolico, ki je na begu in obstaja utemeljeni sum, da je oborožen in lahko napade in ubije človeka. Potem je pregon upravičen. Če pa policisti preganjajo le prekrškarja,pa je to popolnoma neutemeljeno in nedopustno.
  Denimo, da je policija res preganjala mladeniča, za katerega so policisti menili, da je storil prekršek. No, saj ga tudi je, ko je vozil brez vozniškega dovoljenja. a tudi če avto ni bil registriran in je voznik naredil še nekaj drugih prekrškov, bi vse to poravnal z globami v višini največ 2.000€. Sedaj mladeniča ni več in plačal je razigranost z življenjem. Ali je življneje res vredno bagatelnih 2.000€? Po mojem globokem prepričanju ni.
  Zato naj na tem mestu svetujem policistom, da se, preden uvedejo pregon prekrškarja in ga naženejo v brezumni beg, temeljito premislijo in predvidijo hude posledice, ki jih lahko tak pregon povzroči.

  • indijanka

   Dober komentar.

  • hender

   Razumem tvoj point in deloma ti dam prav,vendar pomisli tako,kako bi zgledalo da bi policisti vedeli da je na cesti nevaren voznik in s tem nebi naredili nič,bognedaj da bi še koga povozil,policisti bi bili takoj označeni da svojega dela ne opravljajo in so neodgovorni in če pregona nebi opravljali bi po mojem mnenju bilo veliko več takih voznikov na cesti,težko je reči kaj je prav in kje je manjše tveganje.
   Upam da si razumel kaj hočem povedati.
   Lp

 • tzt

  Pri Dvoru sta očitno kolesarja vozila vštric, kar je zakonsko prepovedano. Motorist je od zadaj nabasal na enega katerega je vrglo v drugega kolesarja. Motorista pa v zabremzani kamion. Kolesarjem je nemogoče dopovedati, da je vožnja vštric izredno nevarna.

 • Antonius

  Slovenski policaji delajo skladno z navodili bankrotirane finančne politike, da morajo ne glede na končno ceno zagotoviti kazenski izplen v državno blagajno. Mladec je z življenjem plačal najvišjo, organom pregona in državni blagajni je ostal figov list in užaloščeni starši nesrečnega fanta.

  Prometna in kaznovalna politika se obnašata kot, da so prometni prekrškarji naglavni varnostni problem v državi. Zelo visoka denarna kazen, odvzem vozniškega dovoljenja in zaplemba mopeda doleti vsakogar, ki ima odblokiran moped. Mopedist nikogar ne ogroža, vožnja po ljubljanskih vpadnicah je zanj bolj varna, če lahko prilagodi svojo hitrost ostalemu prometu, da ga, kot počasneta, ne prehitevajo??!! En vozni pas proti centru na Celovški je huda preizkušnja za vsakega mopedista.
  Policaji niso več samo policaji, postali so še lovci na denar vseh udeležencev v prometu..

  Kot nam dopovedujejo, prihodnost pokojninske blagajne stoji na vplačilih mladih. Nesrečni mladenič zaradi nepotrebnega in nespametnega početja policajev v njo ne bo prispeval niti centa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!