Agresivni pes v Hrastniku sprehajalca poškodoval in mu raztrgal roko

(Slika je simbolična) Foto: iStock

Iz Hrastnika prihaja novica o krvoločnem napadu psa nad sprehajalcem, ki je mimo hiše sprehajal svojega psa. Kljub posredovanju mimoidočih je sprehajalec zaradi agresivnosti psa utrpel hude poškodbe, zaradi česar so ga nemudoma odpeljali v trboveljsko bolnišnico. 

Policisti so bili ob 15.50 uri obveščeni o napadu psa, zato so nemudoma pohiteli na kraj nesreče (Cesta padlih borcev 37a), zaradi stalne agresivnosti psa so tega ustrelili. Pes je moškemu eno roko raztrgal v celoti, tako da je ta visela stran, druga pa je bila hudo poškodovana.

Foto: STA

Lastnik psa je bil že večkrat v postopku
Lastnik psa pasme Ameriški stafford je bil sicer že večkrat v postopku, iz policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da zbiranje obvestil in ogled kraja še vedno poteka.

H. M.

 • samsara

  Tragično!
  Ali bo lastnik popadljivega psa še lahko kdajkoli imel psa? Kakršnegakoli? Mu bo to dovoljeno oz. ali mu je to lahko formalno in dejansko onemogočeno?

  • Ana Job

   V Zasavju hodijo okrog narkomani in dilerji in vodijo s seboj borilne pse. V Litiji pa je bil pred časom celo ustreljen človek, ki je prirejal pasje boje in je imel v lasti borilne pse. Ljudje so se vozili celo iz Avstrije in Hrvaške. Policija ni naredila ničesar, ker so bili očitno povezani v ta organizirani kriminal.

   • ahnenpass

    To tako ali tako, nekateri se počutijo kot in tudi živijo kot psi, bolj nori so kmetavzarji, ki jim pas stražari dvorišče, ute imajo pa postavljene tako, da pes znori vsakič ko se nekaj premakne po javnih cestah in potkah.
    Zakaj je dobro imeti zverino noč in dan vklenjeno na kratki verigi, da te brani pred slabo vestjo in paranojo, to mi pa ni jasno, mene bi zelo motilo, da mi nekaj neprestano laja pred ušesi. Nekaterim se zdi, da pes mora bit, ker je bil že od nekdaj,poglej slike od Dolfija in Tita,vedno so bili zraven kaki volčjaki, stari ljudje vedno pravijo kake pravljice o psu, ki je spremljal otroke v šolo, to je tradicija. Pozabljajo edino, da tistega sveta ni več in ga nikoli ne more biti nazaj ,da danes v njihovi neposredni bližini živi tudi desetkrat več sicer po srcu dobrih, a umsko precej invalidnih ljudi, ki nimajo veze z naravo, sploh a ne z divjimi zvermi. To je norost, ne pa ljubezen do živali.

    • Ana Job

     Se strinjam, da pes na verigo ne paše. Nekateri ljudje resnično nimajo čuta do živali.

     • Sašo

      Res je, v glavnem pes na verigo ne paše…ne paše pa tudi ne v stanovanje, v hišo, razen kakšnih malih cuckov..oziroma moreš imeti primerno veliko stanovanje,hišo in prostore za pse. Ljudje vse preveč radi zaradi nesposobnosti izražanja čustev, zaradi nesposobnosti ljubiti sočloveka, poosebljajo psa in ga imajo za nadomestek partnerja, pa ne mislim v seksualnem smislu, pač imaš nekoga ki ti je podrejen, te uboga, ki se te boji in ki ti ne ugovarja..pa še carta se ko si to želiš :)..tudi z drugimi živalmi je tako .

     • Ana Job

      To ti dam pa popolnoma prav. Se strinjam

    • sornik

     Malo ima zveze s psi čuvaji kmečkih dvorišč. Največkrat pa so te živali ljubljene med lastiki.

 • sprehajalec

  Zasavje in Hrastnik, rdeči bazen. Saj ni čudno…

 • Ryuk

  To močno spominja na afero baričevič.

  • samsara

   Tudi sam sem dobil to asociacijo a podobnost je tokrat najbrž le v opisanem dogodku.
   Če bo lastnik psa ‘sprocesiran’ je mala ribica, če ne je pa ‘naš’.

 • indijanka

  Kako je lahko nekdo večkrat v postopku, pa mu uspe obdržat psa? Agresiven lastnik…agresiven pes.

  • samsara

   Morda je pa ‘naš’?
   Morda pozna dildolino? Morda njeno žlahto…?

   • indijanka

    grozno je to

  • ahnenpass

   Lastnik je lahko včasih miren in dobre volje, pes je pa vedno samo žival.

  • Franc Šink

   Agresivna politika agresivno ponašanje, rdeča barva…!

 • cosmosjasnovidec

  Ustreliti bi morali lastnika ne psa,ker je lastnik temu kriv.

  • Rožle

   Ustrelit bi ga mogl še predno si je psa nabavu …

   • sornik

    Lastnik psa je naš ne vaš, zato bo najbrž nastradal nesrečni pes ne lastnik.

  • Ana Job

   Točno! ++++++++++++++++++++

  • Adolf Hitler

   kaj pa če je pes sam lastnika branu pred kamelofukarjem a ste gdaj to rasmislil!!

 • Jst imam za take primere solzivec…je eden že skoču na mene…v oči pošpricaš pa je mir.

  • ahnenpass

   To ti misliš. Mogoče, če zadaneš v smrček, pa še to dvomim, če je pes dovolj močan in nor, te bo napadel v agoniji, ker ga vodi nagon. Ne rabi te ne videti in ne vohati, saj lahko še sliši, zver ima neprimerno boljšo orientacijo v prostoru kot si lahko misliš.
   Sicer je prav, da se nasilno braniš, tudi s solzilcem, ampak zavedaj se, če zveri ne poškoduješ, te bo mogoče samo prestrašila ali poškodovala, če ti ne uspe nasilen napad, te bo skoraj zagotovo ubila ali pa bo sama prej umrla. Je tudi razlika kako se giblje žival, ki ima svoje telo še pod kontrolo in pobesnela zver, nagon jo naredi še neprimerno hitrejšo, močnejšo in bolj brutalno kot si lahko sploh zamisliš, celo bolj kot se žival sploh sama zaveda, da to zmore.

 • ahnenpass

  Navaden cucek torej ni dovolj dober, moraš imeti doma pravo godzilo, da se dere po cele dneve in noči, vsakič ko nekaj poči v grmu ali bog ne daj gre kdo mimo.
  Temu se reče zlorabljati žival kot orodje, še huje, kot orožje, kar je enostavno izrod.
  Saj je zelo preprosto, če se lahko divje zveri, očitno nevarne človeku svobodno sprehajajo naokoli, smo lahko tudi mi oboroženi, do zob. Saj ljudje niso tako nevarni, ne napadejo vsakogar, samo tiste, ki jih ne poznajo. Ista logika velja za lastnike večjih, sploh pa nevarnih psov, še ketna ni dovolj, kaj šele , da se lahko žival sprehaja okoli bajte brez vsakega varovanja,vi ste ja zmešani, če pa nima pameti, ena malenkost se lahko zgodi in žival prevzamejo nagoni, potem bo ubijala dokler jo bo strah in bolelo oziroma bo lačna.
  Ampak ne, zarukancem se ne da nič dopovedati, oni mislijo, da živijo v začaranem gozdu, skupaj s palčki in vilami, da je svet še vedno isti kot pred desetletji, ko so bili mladi in še bolj butasti. Oblast je pa še bolj zarukana, ker se večinoma pač nič ne zgodi, običajno ignorirajo zverine, saj je bil pes vedno spuščen in nikogar ni napadal, a ne, razen takrat, ko pač je. Ker lahko, ker nima pameti,tudi če zgleda, da je pes samo mali človek,oblečen v pasjo kožo, tudi če lahko vidiš dušo v tistih velikih in iskrenih živalskih očeh. Ste ja nori, pa kakšna duša, to je zver,samo ena hujša usoda lahko doleti take kot evtanazija, da jih do
  konca pasjega življenja zapreš v kletko na prostem, od koder nikdar več ne bo prišel ven.

  Kaj čemo potem, vseh psov pač ne moremo pobiti, zapirati pa tudi ne, najbolj je škoda vrhunskih osebkov posameznih pasm, ker so del slovenske tradicije, ta pa izvira iz sveta, ki ne obstaja več in ga tudi nikoli ne bo nazaj. Vse, kar je višje od pol metra in lahko raztrga otroka pobit, da bo čim prej konec agonije, itak se lahko ta problem reši samo na ta način, prej ne bo svet nikoli varen pred zvermi za človeka.

 • ahnenpass

  Če za napad štejemo vsakič, ko se nevaren pes zažene v človeka, koliko takih napadov se zgodi vsak dan, koliko od teh se prijavi organom in ali se sploh kdo sekira, da se pri nas živali vse več uporabljajo kot orožje oziroma nadzorni sistemi?

 • Sašo

  Še enkrat in še stokrat…ameriški staford, pitt bull, argentinska doga, bullmastiffi, rottwailer, doberman in še kakšna pasma, ti psi niso sami po sebi nevarni, odvisno je kdo jih ima v lasti in ne bi jih smel imeti vsak v lasti!
  Obvezno bi lastniki takšnih psov mogli imeti opravljene psihološke teste, teste na droge in imeti opravljeno po nakupu takega psa, šolanje s psom , pa ne jih imeti zaprte v blokih, vse to bi bilo treba spremenit. AMpak očitno VURSU ni v interesu, ker so ti psi popularni in prinašajo očitno kar veliko denarja .

  • ahnenpass

   Bravo, zelo podpiram tako razmišljanje,zanimivo je že, da se lahko o tem pogovarjamo. Ker ta narod je zelo zahojen in zabit, nevarne pse šetajo samo zato, ker jim ne pustijo v bloku imeti tigra.

   • Sašo

    Takšni veliki psi sov blokih zaprti po vse dni, natempirani, potem gredo dvakrat na dan lulat in kakat z njimi za 10 min. in mislijo ljudje da je psu to dovolj, pa ni in potem so ti psi čisto ponoreli na ulici .
    Primer, ko sem še v LJ živel, od pomladi do jeseni so imeli rottwailerja zaprtega na odprtem balkonu, ki je bil glih toliko velik da si lahko stiojalo za perilo dal nanj..ta pes je včasih lajal po par ur skupaj, potem pa ga je punca peljala na sprehod, pa jo je vlekel v vse smeri, ga ni mogla obvladat , potem je bila seveda jezna, ga je brcala, se drla nanj ( mislim da so bili narkomani )..in taki ljudje niso primerni za vzgojo takih psov, pa niti okolje, torej blok, ni primeren za takega psa.

   • sornik

    To so šminkarji, in ne zavedajo se, ko kažejo te pse na sprehodih, da v resnici kažejo ljudem kako drveni so v glavo.

 • MEFISTO

  V rdečih revirjih so poleg rdečkarjev očitno nevarni tudi psi.

  Kot da se agresivnost prenaša s komunistov tudi na pse.

 • Ana Job

  Če je lastnik norec, je norec tudi njegov pes.

  • ahnenpass

   Človek se lahko strezne in pozdravi, pes nikoli ne bo drugo kot pes.

   • Ana Job

    Ni res. Pes je najboljši človekov prijatelj, za svojim gospodarjem gre pogosto tudi v ogenj. Podivjan človek, pa je imel vedno podivjanega psa. Nor človek se nikdar ne strezne, ker je rehabilitacija nasilnežev nemogoča, slej, ko prej se vrnejo v stare tirnice.

    • ahnenpass

     Ne razumeš, ne liže te okoli gobca zato, ker ti da ljubčka ampak ker si kaj takega jedla in zavoha.
     Ne razumeš,v tem je bistvo, pes pa sploh ne, samo zdi se ti, da je nekaj za tistimi velikimi živalskimi očmi, ker deluje na našo prabit in podzavest, ampak mi nismo več isto kot one.
     Ne rečem,je možno, da poznaš res inteligentno in socializirano žival, obstajajo take, ki prej umrejo kot bi poškodovale človeka, tudi če se borijo za življenje,kar je velik paradoks. Ampak to so čudeži,zelo, zelo redke izjeme, skoraj vse živali so samo mesmerizirane z našo civilizacijo in načinom življenja, v hipu se jim lahko kaj takega zgodi in se povnejo v svoje primarno stanje.

     • Ana Job

      Občutek sem dobila, da nimaš preveč rad psov . Za njihovimi očmi je prijaznost. Mene tudi že zelo napadalni psi niso ugriznili in so z repom mahali. Je pa res, da sem velika ljubiteljica mačk in psov. Živali imam rada. KDOR NE MARA ŽIVALI, JE TUDI LJUDEM NEVAREN!

     • ahnenpass

      Očitno, ampak to danes ni več dovolj. Lepe besede ne pomenijo nič, če ne razumeš izvora lastnih vzgibov in njihovega pomena na sebe, niti ne moremo biti ignorantni, če je pa toliko naprednega znanja na voljo. Razumeti žival ni isto kot razumeti človeka v živalski koži,poskušaj si zamisliti, da si žival, kako zgleda svet iz njenih oči. Ker šele tako lahko vzpostavimo mentalno vez, kar opazimo, ko žival začne ugibati naše vzgibe, mi pa njene, ne da bi se zgolj posnemali in prilagajali. Isto kot z ljudmi, vendar bolj tako kot bi se skušal sporazumeti z marsovci, enostavno ne moreš dojemati stvari enako kot druga življenjska vrsta, lahko pa najdeš nekaj, kar je obema življenjskima oblikama skupnega. Pa ne zato, da bi potem nastalo neko hibridno pleme, iz elementarnega razumevanja se da marsikaj ugibati, lahko razviješ celo jezik primitivnih simbolov, kar je pogoj za inteligentno komunikacijo,pa tudi za dojemanje pomena vzrokov in posledic, sploh takih, ki so zamaknjene v času.
      Čustveno inteligentna žival, s katero si lahko delimo življenjski prostor in čas, je verjetno nekaj najlepšega kar si lahko sploh želimo, razen neprimerno kvalitetnejših medčloveških odnosov seveda. To bi bila ja čista pravljica, preskok celega planeta ne neko bolj kompleksno, poglobljeno raven, ki si je ne znamo niti zamisliti. Potem se ne bi več učili od živali z opazovanjem ampak bi nam lahko same opisovale kako je biti kar pač so, tiger bi se igral z ovco, pa to… Se ne bo zgodilo, v glavnem, kar pa še ne pomeni, da ne bomo videli pametnih in mogoče celo govorečih primerkov.
      Pri nas nimamo odnosa do osnovnih stvari, ne samo zaradi ateističnega komunizma, mogoče zaradi cerkve še bolj, ker ljudi uči razmišljati, namesto čustvene inteligence, čeprav znajo tudi drugače.
      Sem pa načelno popolnoma prepričan, da je za otroka pes najboljša družba in nobena kmetija ne bi smela biti brez mačka, kakšen pes, koliko mačk, to je pa druga plat te zgodbe.

     • Ana Job

      Živali so bitja. Pokažejo veselje, žalost in jezo. Niso manjvredna bitja. Ne strinjam se z napisanim, je pa prav, da si napisal, da bodo lahko brali tudi drugi. Čimprej potrebujemo nacionalno, državno živalsko policijo.

      Hladen si in ta mraz veje iz tvojega teksta. Ne bi pila kave s teboj. Žal mi je za vsakega človeka, ki je hladen. Sama sem odraščala obkrožena z živalmi, ker imamo polkmetijo in imam ta mala bitja rada. Vračajo mi prijaznost. Najraje imam pa konje in ko sem zadnjič na tv vedela hudo zlorabo konj z ranami na naših tleh, sem se zjokala. Bodi pozdravljen.

     • Sašo

      Podpišem sem pod tvoj komentar.

     • Ana Job

      Hvala, Sašo. :-)

 • Sašo

  Takšne, na izgled bolj nevarne pse, imajo v glavnem lastniki s pomanjkanjem samozavesti in takšni ljudje so potem s takim psom, nevarni za okolico.

 • Franc Šink

  Še psi so tam posebno posebni.

 • Soave

  No, tule spodaj je pa kar nekaj sijajnih zapisov.Sem vse prebrala.
  In nimam kaj dodati. Le to, da nikoli nisem imela psa , ali mačke. Prav nobene potrebe ne čutim.Vnuka pa imata psičko – beagla. Vendar se medve ne obrajtava. Zanimivo !!Torej, mi kaj ” manjka ” ?

  • ahnenpass

   Manjka ti izkušnja širšega stanja zavesti, po moje, ni pa nujno.

   • Soave

    Te bom po buči ! Kaj me pa hecaš ? Moje stanje ja kar široko. Zavstno. Saj rada jem. Samo še to mi je ostalo. . . . .hudir, no ?
    Ampak tisto o jajcih pa ne razumem dobro. Se pa strinjam , da dojenčke in male otročke ni pametno puščati samih z živaljo. Kaj vse vidimo na FB in YT ?????
    Moja vnuke se na srečo znata obnašati do živali.
    Oboji, človek in žival se pa radi crkljamo. Žival je prijazna in ubogljiva zaradi priboljškov, ki jih dobi. Človek pa zaradi topline, ki jo žival ima.
    Jojmene, bi me Ana okregala, saj vem, da je dobra dušica, ki povsodi vidi pozitivno.
    Mene pa je že življenje obrusilo.

 • Sašo

  Ogriženi bi mogel tožiti VURS .

 • sornik

  Nobeden pes, ni tako svinjski kot človek. Smilijo se mi sosedje, ki morajo živeti s takim bedakom.Škoda je, da je tako lepa žival tako nesrečno vzgojena.

  • ahnenpass

   O, pa je, ne pozabi tega, pes je zver, samo zgleda spokojen in dober, človek pa je največkrat, bolj kot ne samo zmeden, zavrt in zahojen.

 • Adolf Hitler

  upam da je bil neger!

 • Adolf Hitler

  DEUTSCHER BITTET DIE WEISSEN RUSSEN UM HILFE

  http://www.dailymotion.com/video/x67oely

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!