[Ekskluzivno] Očividka pokola v Mariboru: Fant je imel razparan trebuh – Bi policija lahko preprečila spopad? Priča zatrjuje, da so policiste klicali kar pol ure, na rešilca pa so čakali 20 minut

Foto: STA

Slovenijo je pred dnevi pretresel novi spopad sredi ulice, v katerem jo je skupil tudi eden od 25-letnih fantov, ki je zaradi posledic poškodb, izgubil bitko z življenjem. Očividka je ekskluzivno za Novo24Tv zaupala, da bi lahko bile posledice mnogo bolj blage, če bi se policija nemudoma odzvala in če bi rešilec prišel prej. “Pretep se je začel nekaj čez peto uro, policisti so bili na kraju nekaj minut do šestih. Klicali smo jih kar s treh različnih telefonov, napadalci pa so se, preden so prišli policisti, že razbežali. Samo mi smo jim dali izjavo, samo naša družba je ostala,” nam je zaupala. 

V nedeljo zjutraj je bila policija PU Maribor okrog 5.35 obveščena o pretepu petih oseb v Mariboru na Vodnikovem trgu, v katerem je ena od oseb dobila tako hude poškodbe, da je umrl. V uredništvo Nove24TV nas je kontaktirala očividka in nam zaupala, da je bilo vse skupaj grozno in da fant, ki je dobil najhujše rane, sploh ni bil vpleten v prepir, temveč je šel ravno takrat mimo, ko ga je eden od moških, vpletenih v pretep, zabodel v trebuh.

“To ni bil pretep, to je bil krvavi pokol. Ta fant je imel razparan trebuh, kar popkovina mu je ven gledala, bil je v nezavesti,” je dogajanje slikovito opisala pretresena očividka, ki ne želi biti imenovana, saj se boji napadalcev, njene podatke pa hranimo v uredništvu Nove24TV. Od neuradnih virov naj bi namreč izvedela, da so moški, ki so napad začeli, izterjevalci. “To so tisti, ki jih najameš, če ti je nekdo dolžan denar,” je še previdno dodala.

“Rešilec ni prišel takoj, policisti pa so prišli, ko je bilo že vsega konec”
S PU Maribor so sicer sporočili, da so po pretepu reševalci v UKC Maribor prepeljali tri osebe, ena od njih pa je tako hudo poškodovana, da se zdravniki za njeno življenje še borijo. Prav tako so dodali, da so med vzpostavljanjem javnega reda pridržali eno osebo, uporabili pa so tudi prisilna sredstva.

Vendar pa se naš vir ob tem le drži za glavo – zatrjuje namreč, da so morali kar pol ure klicati na telefonsko številko policije, preden se jim je sploh kdo oglasil, pa še, ko se jim je oglasil policist, se je “drl na nas, naj kličemo rešilca. Pretep se je začel nekaj čez peto uro, policisti so bili na kraju nekaj minut do šestih. Klicali smo jih kar s treh različnih telefonov, napadalci pa so se, preden so prišli policisti, že razbežali. Samo mi smo jim dali izjavo, samo naša družba je ostala”. Rešilec pa je po pripovedovanju očividke potreboval kar 20 minut. “Rešilec ni prišel takoj, policisti pa so prišli, ko je bilo že vsega konec – še za rešilcem, ki je že odpeljal tistega fanta v bolnišnico.” Prav tako je prepričana, da so policisti prijeli napačnega, saj se je aretirani fant “drl na policiste, kje tako dolgo hodijo, kakšni policisti so to, pa so ga aretirali. Ta, ki so ga aretirali, sploh ni bil nič kriv, ampak je bil še napaden”.

Vprašanja v povezavi s trditvami očividke smo poslali tudi na PU Maribor, natančneje njihovemu predstavniku za odnose z javnostjo Miranu Šadlu. Zanimalo nas je predvsem, ali je res, da so pridržali nedolžnega in ali je res, da je mariborska policija potrebovala toliko časa, da se je odzvala, kot zatrjuje očividka. Na Policijski upravi Maribor so nam odgovorili, da so prvi klic o dogodku prejeli ob 5.35, patrulje pa so bile na kraju ob 5.52. O dogodku smo prejeli več klicev. Vse smo sprejeli in evidentirali. Policisti so med intervencijo obravnavali 36-letnika, ki na kraju ni upošteval zakonitega ukaza policistov in je nadaljeval s kršitvijo tako, da je izzival k pretepu ter žalil policiste, zato mu je bilo po Zakonu o prekrških odrejeno pridržanje (109. člen). Kriminalistična preiskava dogodka se intenzivno nadaljuje.

M. S.

 • cosmosjasnovidec

  Hja tako se dogaja od takrat,ko so v policijo pričeli jemati ženske seveda zaradi sexa,ker za drugo tako niso uporabne.
  Kaj pa naj ena taka katera kot jih vidim z 5-10 kilogrami teže naredi moškemu saj se mora že tako ali tako presneto truditi,da je ne odpihne malo močnejši veter.
  V avtomobilih se na vseh strneh porivajo sem že videl na lastne oči ko so policajke na nočni smeni fafale policajem.
  Tudi tukaj je policaj nadrl te kateri so klicali ker je natepaval policajko in je moral nehati zaradi nenehnih klicov.Torej policajko in tega policaja takoj odpustiti in dati v kazenski pregon ostale strahopetce pa na usposabljanje,da bodo lahko delno obvarovali vsaj sami sebe ali pa na kopanje jarkov na ceste za kar so tudi rojeni.Imamo tako policijo,da počiš od smeha.
  Mi je pa ravno sedaj prišlo na misel kaj pa,če so se intervencijski nahajali v PIRANU kjer so se borčevsko postavljali za obrambo Slovenije pred tistim butlom kateri je napovedal prihod na stotine čolnev v Piran????
  Potem jim vsaka čast,da so iz Pirana v Maribor pridirjali v nekaj manj kot 1.uri.Ahahahahahahahaaa

  • Silka

   Ta komentar je, kot pravimo po domače brez riti in brez glave. Kaj si že nameraval napisati?

  • Ivan Friderik Novak

   Avtorju “komentarja” predlagam, da naj raje nadaljuje z igranjem.

  • DJURO SUMAR

   Očitno je tvoja partnerica policajka.

 • ahnenpass

  Hja, zdaj v bistvu sploh ne rabijo več policije, očitno bo odslej red.
  Maribor je itak preveliko mesto, da bi ga lahko varovali samo javni uslužbenci, ki morajo nenazadnje spoštovati vsaj neke zakone, super junakom tega ni treba, ker oni itak živijo v svojem svetu, polnem raznih pošasti ter drugih prikazni.
  Predlagam, da se Maribor preimenuje v Disneyland, plačani bodo pa od vstopnine.

 • Valter BraniSlav

  Stajersko ikebano je zakrivil nihce drugi kot zvepleni 171cm…
  On je kriv za vse.

  • Routar

   Ti si pa res beden.

 • Miro Jereb

  Če je vse v kurcu zakaj bi pa lih mariborski polcaji bli neki posebnega.

 • Stajerka

  slednje je res……Šandl je v kamero izjavil, da je bila ena oseba (s prisilnimi sredstvi) pridržana do streznitve zaradi kršenja javnega mira, vendar ni bila povezana z nasiljem/napadom zato je bila naslednji dan ob 12. uri izpuščena……

 • Slo hunter

  A so bili iz juga?

 • indijanka

  Za organizirano tolpo je torej šlo. Zato so se tako hitro pobrali z mesta dogodka. Mariborčani pa še vedno ne razumejo, da jih podatki uvrščajo med mesta z največ umori na 100.000 prebivalcev.

  • Franjo Trojner

   Kot berem v tem pretepu Štajerci niso sodelovali in z Štajersko ikebano ni imel nič skupnega.

   Da mesto Maribor hira in je daleč od svojega nekdanjega leska nam je tu v totem našem Mariboru že dolgo jasno. Maribor je v času tranzicije izgubil 40 000 delovnih mest, marsikatero tudi na račun, da je Ljubljani ostalo. Ko so en za drugim propadali Mariborski giganti in delavci, delavke trumoma ostajali brez dela je centralistična vase in samo v Ljubljano zagledana vlada bila slepa in gluha za pereče probleme mesta in meščanov. In še danes je enako, jebe se tam nekemu birokratu v Ljubljani za vse probleme mesta Maribor. Zato tudi vsi tisti silni obljubljeni milijoni €, ki jih je vlada Alenke Bratušek namenila za pomoč Mestu in regiji niso meso postali.
   Oni nalickani duvator centralist Cerar je tako zagledan v Ljubljano in Jankovića, da še v Maribor ni hotel priti. Zato je jasno, da Maribor od vase in v Ljubljano zagledane Cerarjeve vlade, Slovenije ne more pričakovati pomoči.
   Enakomerni regionalni razvoj, ravno centralistična vlada v Ljubljani zavira! Regijska oblast je v Sloveniji utopija!
   Štajerke, Štajerci ni nam druge, kot, da sami uzakonimo in nato izvolimo deželno oblast, deželnega glavarja in deželne poslance, ki bodo znali in hoteli zastopali interese dežele Štajerske v zveznem parlamentu v Ljubljani.
   Če dobro premislim, pa je vedno zapostavljena Štajerska, Koroška in Prekmurje nek privesek Sloveniji in je morda bolje, da tako, kot velik del delavcev iz omenjenih regij tudi same regije pričnejo iskati tesne povezave z Gradcem, Avstrijo in vse manj z Ljubljano, Slovenijo.

   • janez.pokoncni

    Franjo a mi, da si izvolimo deželno oblast? Mi, ki si za župane nastavljamo Soviče in Fištravce? Mi, ki vesimo lutke iz mostov in lovimo antilevičarske politike po domovih?

    • Franjo Trojner

     Žal tudi v Mariboru na volitve hodijo po večini samo levičarji in je pol tudi oblast temu primerna. In tudi lutke z mostu so vesili levi ekstremisti, ti so tudi na domu ustrahovali mestne svetnike, nad čim so se zgražali vsi pošteni meščani.
     Štajerke in Štajerci smo razočarani nad politiki in politiko, ki nas je pahnila na kolena in v obup, da se prebudimo iz apatije potrebujemo jasen cilj in ljudi v katere bomo verjeli in ki ga bodo sposobni ispeljat.
     Cilj nam mora biti uzakonitev deželne oblasti in izvolitev deželnega glavarja in poslancev. Na volitvah se voli glavarja, kot poslance neposredno, torej bo res prvič obveljalo pravilo, da vsak glas šteje, ni hudič, da nam ne bi ratalo izvoliti pravih, poštenih ljudi.
     Za spremembo imamo vse potrebno ,gibalo so Viole, ki lahko v protest poženejo nezadovoljne občane, imamo tudi dovolj poštenih konzervativnih intelektualvev, ki bodo znali množico usmerjati, voditi k željrnemu cilju ukinitve centralizma in uzakonjena deželne oblasti. Pa dajmo naredimo to, kar že od leta 1991 od vseh nas tudi naša SLOVENSKA USTAVA TERJA.

     • von Rhein

      Ob takih tožbah se spominjam kako revolucionarni ste bili Mariborčani,ko je Kanglerjeva ekipa postavila nekaj radarjev. Nekaj mrtvih objektov,ki nikomur nič nočejo,če vozi po pravilih prometa.
      Slejkoprej bo treba priznati nekaj.Niso se uresničile Hitlerjeve besede o tem naj napravijo iz Maribora spet nemško mesto.Uresničile so se besede največjih izdajalcev Slovenije,ki so rekli : napravimo to mesto balkansko.

     • Franjo Trojner

      Čuj, če bi ti poznal ozadja radar revolucije v Mariboru, bi svoj komentar spisal na novo.
      1. Maribor je bil načrtno izbran, da se v njem zanetijo protesti. Snovalci protestov so vedeli, da je Maribor socialna bomba in da obubožane meščane še dodatno dražijo radarji/pričakovane visoke položnice za kazni.
      2.Uvod v proteste na trgu Leona Štuklja je pod vodstvom znanega levega aktivista prvo pričelo ekstremno levo gibanje 29. OKTOBER. Na protestu se je zbralo morda do 50 starejših protestnikov/upokojencev in nekaj fotografov in novinarjev. Na teh protestih je bil tudi levi aktivist/politik Hanžek in meni nekaj neznanih fac, ki niso bili iz Maribora. Hanžek je bil vidno razočaran, da ni prišlo več ljudi in je to tudi povedal aktivistom gibanja 29. OKTOBER. Spomnim se, da se je neka gospa spotaknila ob električni kabel, ki je bil napeljan od ozvočenja do kletnega okna stavbe časopisne hiše Večer. Slišati je bilo tudi bentenje raznoraznih fotografov, ki so iskali idealno mesto s katerega bi lahko posneli fotogragijo na kateri bi majhna skupina protestnikov bila videti čim večja. No ta shod se je hitro končal, ko se je zmračilo so ostali samo še aktivisti gibanja 29. OKTOBER.
      3. Čez par dni se dogodi baje spontana vstaja o čem zelo podrobno obveščajo vsi dominatni mediji v Sloveniji. LAŽ! Glede na dejstvo, da so zaradi vandalizma pred mojimi očmi tri policisti ( velik je pomebna oseba v MB policiji) v civilu prijeli tri še ne polnoletne fantiče, ki so pobegnili iz prevzgojnega doma v Rakeku in v nahrbnikih imeli propagandno gradivo za proteste, lahko utemeljeno sklepam, da so bili protesti dobro načrtovani in center odločanja nekje drugje izven Maribora, Štajerske, kar dokazuje, da protesti nikakor niso bili spontani, kot so poročali vsi dominatni mediji. Te ne samo moje ugotovitve podkrepi znano dejstvo, da na protestih niso sodelovale Viole, protestniki so v Maribor prišli iz vse Slovenije in ker jih je mnogo govorilo srbo/hrvaško je možno, da so v Maribor prišli tudi iz ex juge. Videl sem fotografe in novinarje iz Zagreba in ekipo poročevalcev iz Srbije. Tudi ta tiralica z sliko župana kanglerja in tarčo na čelu je bila prvič videna ob protestih v Beogradu takrat je bil s tarčo na čelu Milošević, kar lahko, da vsem nam misliti čigavi volkovi so naše ovce na proteste vodili. V prid temu govori tudi incident, ko so protestniki zažgali del poslopja javne uprave, ki je v isti stavbi, kot občina, kar ve prav vsak Mariborčan ali okoličan. Znano je tudi, da so se nasilne akcije uperjene zoper policijo dogajale hkrati na različnih lokacijah, kar ponovno pokaže na dobro organiziranost protestnikov in protestov. Da je bil namen jasen in točno usmerjen se vidi tudi po sami uničujoči sili, ki so jo protestniki uporabili proti policiji in uničevanju in požiganju mesta in ustrahovanju meščanov.
      4. Na znanje je potrebno vzeti, da je bila takrat na oblasti desna, Janševa vlada, ki so jo z dobro organiziranim mini državnim udarom v Mariboru nasilno rušili levi aktivisti, politika. Danes je prav vsakemu v Mariboru jasno, da so levi ekstremisti izrabili socialno stisko meščanov Maribora in okolice in jih pod pretvezo upora proti radarjem v bistvu hujskali proti županu Kanglerju in predvsem proti g.Janezu Janši in njegovi desni vladi.

      Še danes se čudim, da nihče za ta izpeljan mini državni udar ni bil sojen in obsojen?

     • von Rhein

      Opisal si nekaj stvari,ki so meni nove.Hvala. Uvoz razgrajačev iz yu je dejstvo.V lj so bili celo nagrajeni.Ne morem pa razumeti tega,da je danes Mariborčanom jasno kako so jih zlorabili pa nič ne ukrenejo.Sklepam na podlagi nastopov nekaterih,ki njihova beseda velja.Recimo Partljič&co.

     • Franjo Trojner

      Partljič ne zastopa mnenja ne meščanov ne mesta Maribora. Ga pa dominatni mediji, kot nekoč preverjen kader LDS radi vabijo v studije, da on tam pove tisto, kar sami želijo slišati.
      Tudi Tček in Pikl ne zastopata meščanov in mesta, temveč samo stališča svojih levih strank.
      Maribor ima ogromno spečo volilno bazo, ki samo čaka na klic, ZA MARIBOR IN ZA ŠTAJERSKO!

     • von Rhein

      No,pa da slišimo ta klic,ki bo prebudil mariborsko spečo volilno bazo. Mogoče bi ta baza prebudila še koga in bi skupaj preglasovali tiso iz “prestolnice”.
      p.s. zaboli me v želodcu,ko slišim prestolnica.

     • Tone

      Potem pa zakliči!

     • Steiermark

      Morda pa “nič ne ukrenejo”, ker so tudi Maribor, spremenili v balkansko enklavo – z uvozom balkancev, pred in po osamosvojitvi! In ti “mariborčani” imajo toliko pripadnosti Mariboru in pravici ter resnici , kot mi balkanu (in zato so tudi nagrajeni…)

     • Steiermark

      Bravo Trojner, edina in zveličavna resnica , ki si jo zapisal. +++++++++++++++++++++++++++++

     • janez.pokoncni

      “Štajerke in Štajerci smo razočarani nad politiki in politiko, ki nas je pahnila na kolena v obup in bedo”

      Menda je iz pogovora jasno, da sem Štajerc.

      Kako smo lahko razočarani nad politiki, če si jih sami nastavljamo?
      Gledano večinsko (in demokracija je teror večine nad manjšino – amen) ne moremo (morejo) biti razočarani. Sami smo si izvolili vse lokalne oblasti, sami prispevamo (vedno znova in znova) k zmagi kaviar socialistov.
      Politiki se vsaj v demokraciji ne zavihtijo na položaje brez zmage na volitvah.

      Če mene vprašaš. Sam sem tudi zelo razočaran, ampak ne nad politiki. Mene recimo niti en član SMCja, SDja, LDSa in njegovih derivatov ni nikoli razočaral. Od nekdaj jih imam za kaviar socialistične demagoške barabe. 27 let točno vem, da od njih lahko pričakujem samo kraje, davke in uničevanje prihodnost svojih potomcev in moja pričakovanja so v celoti vedno povsem izpolnili oziroma presegli.
      Sam sem zelo razočaran nad Štajerci in seveda tudi Slovenci, ki ta goveda znova in znova postavljajo na čelo lokalnih skupnosti in države.

     • Franc Šink

      Če ima nekdo pravico biti razočaran so to Štajerci in predvsem Mariborčani.

   • indijanka

    Meni osebno je mesto Maribor lepše od Ljubljane. Me pa vedno preseneti število velikih trgovin. Ki seveda samevajo. Tudi kino je prazen. Pa tudi mesto. Imam občutek, kot bi Mb in njegova okolica ne bila povezana in mesto ne bi bilo središče Štajerske. Postalo je spalno naselje, kar pa mesta ne bo razvilo. Se strinjam, v dobro mesta bo potrebna drugačna pot. Pa ne v smeri nočnega lokala, ki je zaradi Balkan žuranja privabljal tudi Ljubljančane :).

   • RdečaZvezda

    FRANJO TROJNER, treba si bo naliti ČISTEGA VINA, in ne samo igrati žrtve in jokati kot otrok – prej ne bo napredka. V Ljubljano se ni preselilo nič industrije iz drugih mest, prav nič. V Ljubljani ni nobenih novih tovarn, ki bi se preselile iz Maribora, zato ne trosi laži. V Ljubljani se ni ukinjalo nobenih tovarn in se jih prodajalo v tujino, tovarne so se v Mariboru zapirale zaradi NERENTABILNOSTI, to pomeni, da niste delali dobro. Imate župane, kakršne si sami izvolite. Če ste tako bebavi, da ste si volili izključno župane, ki niso naredili nič in zato danes Maribor izgleda zastarelo kot Beograd, je to vaš račun. Če ste se že kmalu po osamosvojitvi v 90ih mnogi začeli samoiniciativno in na lastno željo vozakat v službe v Avstrijo, je to vaš račun. Župan je tisti, ki skrbi za mesto in Maribor je vedno dobil dovolj proračuna, tako kot vsa ostala mesta, skladno z velikostjo. Župan je tisti, ki poskrbi, da se dogovori za investicije v svoje mesto s tujimi vlagatelji. V Ljubljani, kot praviš, so pa v parlamentu predvsem birokrati, ki se sem vozijo v parlament, v vlado iz cele Slovenije. Samo bedak govori, da so “birokrati v Ljubljani vsega krivi” – ne zaveda se pa da so to pravzaprav njegovi lastni sokrajani, ki vozijo sem birokratizirat. Zamisli se. Do takrat si pa dejansko breme celotne države s črpanjem državnih sredstev ravno TI.

   • Volkhv

    Tudi tu je revščina v Prekmurju, a se ljudje po Murski Soboti ali Lendavi ne smicajo oz. štihajo. Hvalabogu, se ljudje pobirajo, poskušajo preživeti, tudi v tujini, v mestu… z optimizmom naprej.

    Me je pa Maribor šokiral že v študentskih letih, tam pred 8. leti,… infrastruktura, grafiti so bili prvi pokazatelj, da se tam nekaj čudnega dogaja, potem pa vidiš paciente, alkoholike vsak dan,… kljub vsemu je večina ljudi ok in je prijaznih, ampak škoda vse skupaj… Zadnjič sem npr. bil edini, ki je klical na 112, ko sem se peljal iz Celja zvečer skozi Maribor (šel sem tja po dolgem času), saj je sredi mariborskega mostu sedel labod… Lahko bi se zgodila nesreča in presenečen sem bil, ko mi je dežurni telefonist povedal, da sem edini. ki je poklical za to žival in dogodek javil…

  • samsara

   Morda pa MB dobiva svojo ‘no go zone’, ki jo kot tako ob tej priložnosti neformalno prepoznajo in priznajo reševalci in policisti?

   • indijanka

    Prav imaš.

 • MEFISTO

  So bili “slovenski državljani”, tujci brez statusa ali migranti z jutrovega?

  Le zakaj bi se slovenska policija vmešavala v tuje zadeve!?

 • Ppppppolicaj

  Jasno, da so policaji prišli tako pozno, saj so morali počakati, da se njihovi kolegi prej razbežijo. Niti policaji ne morejo delati z mizerno plačo, ki jo dobijo. Prisiljeni so si poiskati še postranski zaslužek. Tudi policaji so samo ljudje.

  • RdečaZvezda

   Naj grejo za malarje, kdo jih sili biti policaje? bo v malariji več zaslužil, samo bo treba pa penzl držat, ne pa posedat v novih avtih pa zvečer v parkih punce ogovarjat kar iz avta (kongresni trg ljubljana, klopce na sredi trga, večkrat videno).

 • DJURO SUMAR

  Ne vem zakaj že enkrat ne naredijo red in vse muslimane poženejo iz države.

 • MEFISTO

  Njega dni smo strašili Gorenjce s “štajersko ikebano”.

  Zdaj si je Maribor že toliko opomogel, da se lahko hvali z lastno, mariborsko, ikebano.

 • Anton

  skratka naj povzamem v enem stavku

  tipično za naše policiste, pridejo, ko je zadeva že končana

  sarkazem press

 • centurion

  Bog pomagaj fantu ozdravit.
  Ampak kakršen Fank, Velicki,
  taksna policija…

  • samsara

   Mislim, da je ravno obratno.
   “Podobno privlači podobno”, je univerzalni zakon.
   Stanje v policiji in še kje, pa je posledica politike in njenih akterjev. Tudi v politiki seveda velja, tako kot povsod, prej omenjeni zakon.

 • Olga_10

  So policisti iskali svinjsko glavo s Kidričevega podstavka, pa niso imeli časa? Lahko pa, da jim interna navodila ne dovoljujejo brzine… ?
  Važno je, da so dobili “krivca”…če ta ne bo dokazal, da je nedolžen, ga bodo pač zaprli…tako kot Noviča! Ko si enkrat zaprt, si zaprt…Tu očividci pravijo, da pridržani ni kriv, pri Noviču starši umorjenega dr. Jamnika pravijo, da dr. Novic ni kriv….Pomaga pa nič!
  Dr. Novic naj bi bil član SDS in avtomatsko kriv…Pridržani fant iz Maribora pa mogoče potencialni volivec SDS, pa spet kriv…
  Potomci komunističnih zločincev že vejo!? Vsak, ki je član SDS ali pa oni vsaj mislijo, da je član SDS, je avtomatsko kriv!? Enako so ravnali njihovi zločinski predniki, za katere so bili vsi, ki so jih izvensodno pomorili, domobranci, od nerojenih otrok, nosečnic do starcev…
  Lahko samo upamo, da poškodovanca zdravniki ohranijo pri življenju, da bo lahko policajem povedal, kdo ga je poškodoval….Upamo lahko samo, da poškodovanec ni potencialni volivec SDS….

 • althar

  Od njih ne boste dobili nič koristnega. Mariborska PU je po vseh kazalcih najslabša uprava v Sloveniji. Ni čudno, da je Maribor po številu umorov na prebivalca na evropskem vrhu.

  • Tone

   Ima pa največ dela.

 • montyamp

  V nedeljo zjutraj je bila policija PU Maribor okrog 5.35 obveščena o pretepu petih oseb v Mariboru na Vodnikovem trgu .
  Na kraj dogodka so prišli po vojni in buzerirali nedolžne .
  Tipično za komunistfašistično mladino , klanje po vojni imajo v genih .
  Je pa še nekaj za omeniti , če bi udbosodje funkcioniralo , izterjevalcev in ciganskih posojilnic ne bi bilo .
  A imamo že v Mariboru NO GO ZONE ???
  Kastrirani policaji vas bodo jebali za kozarček rujnega , prehitro vožnjo s pijanim traktorjem in napačno privezanim psom v pesjaku .
  GNOJ OD DRŽAVE , oziroma ostankov zazidarskega banditizma .

  • samsara

   Istih misli glede ‘no go zone’, kot sem bil, ko sem sam pisal, zdaj pa preberem to še tukaj.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • RdečaZvezda

  Čisto realno stanje slovenske policije, to se napol zajebavajo, ko jih res rabiš. Tudi jaz sem jih že tako čakal! Slovenska policija je res glih za prometne patrulje, za kaj več se vidi koliko so izučeni. Popolnoma verjamem, da so jih pol ure klicali in dobivali arogantne odzive na drugi strani. Potem pa še napačnega odpeljejo s sabo. Vse na cesto pometat pa za malarje!

  • Franjo Trojner

   Dolžan sem ti odgovor na tvoj re nekje spodaj.
   Čuj z polno ritjo je lahko srati.
   2. apr. 2017 · Cerarjeva vlada: Jankovićevi Ljubljani dala 300 milijonov, Mariboru pa azilante…..
   Gaspariju se je javno na TV zareklo, da lahko v Sloveniji obstane samo Metalna v MB ali Litostroj v LJ in Metalna je takoj za tem odšla v stečaj. Toliko o tem, zakaj so delovna mesta v Mariboru morala crkniti in vam v Ljubljani ostala. Takšnih in podobnih primerov je še kolk češ.
   Res pa je tudi, da so vse dosedanje centralistične vase in v Ljubljano zagledane leve vlade kopičile finančno, gospodarsko in politično moč v Ljubljani na račun ostalih delov Slovenije, predvsem Štajerske, Koroške in Prekmurja. Iz istega razloga je bila KBM prodana vaša NLB v Ljubljani pa ne.
   Vsa ministrstva ste si nakopičili tam v LJ , ves debeli državni aparat celi Sloveniji vlada iz Lj , po vsak kurčev štempl se mora prit k vam in večino sredstev birokrati iz Ljubljane namenijo vedno prvo samo Ljubljani z okolico, zato za vse ostale vedno zmanjka.
   Ni več daleč dan, ko bo levo vase in vedno samo v Ljubljano zagledano centralistično vlado ŠTAJERC k vragu poslal.

   • RdečaZvezda

    Ti si očitno bolan majket. Brezveze ti karkoli govorit, najprej moraš začet realno živeti.

    • Franjo Trojner

     Ja prav imaš, kar ti je uspelo argumentirati v celih dveh stavkih. Te pa ti meni zapišeš, da sem bolan? Čuj kaj pomeni ta tvoj ” majket” .????

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO SINOVI MORILSKIH HLAPCEV NA OBLAST .

 • Sašo

  Naši policisti se držijo načela holivudskih filmov, tam tudi pride policija ko je že vsega konec . Sicer me pa čudi da nikjer ne omenja noben medij za kakšne ljudi se je to šlo ? SKlepam da se je šlo za Bosance, SRbe v glavnem..

  • Tone

   Hitro sklepaj, preden se izve kateri so.

 • dež

  Tole z zamujanjem policistov v MB je očitno že patološko. Tudi v tem primeru, https://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-prestreljenem-avtomobilu-v-mariboru-tudi-otrok-in-zenska/417451, je oškodovanec bežal pred strelcem in ves čas klical policijo naj mu pomaga, pa sploh niso reagirali.

 • Dragan Krstič

  No zdaj si pa predstavljajte življenje v Sloveniji ko nam bomo že v bližnji bodočnosti ta rdeči, feministke,
  homoti, lezbače privlekli azijate in afrikanere v državo.Policaji se bodo raje poskrili kot pa ukrepali. Nekaj takega se že dogaja na Švedskem kjer ljudem svetujejo kje in kdaj so varni na cestah.

  • Balkica

   Ma dajte no, kaj imajo s tem kaznivim dejanjem in s policisti rdeči, feministke, istospolno usmerjeni itd. Ste sposobni realno razmišljati? Kdo je povzročil napad, kdo je prijel za nož? Zakaj je prišlo do krvavih dogodkov?
   Upam, da bodo napadenemu fantu uspeli rešiti življenje!

   • Dragan Krstič

    Balkica, vam je že kdaj v življenju kdo omenil da imate kratko lajtengo.

  • šmentanamuha

   Skrivajo se že zdaj, zato so “hodili” skoraj eno uro na razdalji 5 km.

 • Margu501

  Potem bo tako, kot je že na severu Italije, nihče več ne hodi ven!https://rheinneckarblog.de/08/schwarzafrikaner-besetzen-oeffentlichen-raum/135351.html

  • Tone

   Saj zato smo se pa borili, da bo tudi pri nas tako kot v Italiji.

 • Morala

  Žalostno res, da je policijski čas na klic tako neodziven. Kot, da nikogar ni na drugi strani slušalke. Pri nas je vsepovsod tako, tudi, če kličeš v ambulanto, v času, ko lahko. Policija mora priti pred reševalci ob takšnem dejanju, da zaščitijo tudi reševalce!

  Grozno pa je to, da je naš Maribor na vrhu lestvice v EU po samih umorih! Raje naj policija postavlja manj radarjev in se posveti varnosti državljanov, ne da kriminalci in lopovi sredi belega dne napadajo, pretepejo in oropajo ljudi!

  Vedno smo pravili, da je ZDA kot divji zahod, sedaj ga imamo tudi v Sloveniji! Upam, da zdravniki rešijo fanta in da bo okreval!

  • šmentanamuha

   To so pičke in ne policaji. Me zanima, če bodo kakšne posledice tega neprofesionalnega vedenja in ukrepanja.

   • Morala

    Ne bo!

 • Raamko Rom

  Stajerci pac! NAVADNE ZIVALI!

  • Domino Violet

   Prislejne kriminalne izbegalice polne fovšije pa sovraštva iz balkana se ne smatrajo pod Štajerce.Malo si zamešal fantiček

 • Raamko Rom

  Policija je cisto ok!

  • ahnenpass

   Za tak komentar, pri nas še dolgo ne boš dobil niti enega lajka, tako butasti pa spet nismo.

 • Poštenje velja

  Vse javne sluzbe so zanic.
  PARDON RAZEN GASILCEVV.

 • šmentanamuha

  Toliko o naših policajih, ki nas “varujejo”. Avto, ki je napačno parkiran ti odpeljejo v 5 minutah. Verjamem očividki. V policijo kadrujejo retardirance, tipa Raamko Rom, ki se potem izživljajo nad neproblematičnimi občani, ki hodijo napačno čez cesto in vozijo 20 preko dovoljene hitrosti ali parkirajo na pločniku. To je njihov domet, kjer radi pokažejo mišice, ker pameti očitno nimajo. Ko gre pa zares, pa kot pičke počakajo, da nevihta mine, pol pa zagrabijo ta prvega , ki pride mimo, kriv ali ne, in ga po možnosti še premlatijo. Očitno je še tista plača, ki jo imajo, prevelika.

 • Antonius

  Po osamosvojitvi so Kučanovi naredili iz nekoč urejene in varne Slovenije totalno noro državo. Danes so si celo policaji bližji s kriminalci, kot nedolžnimi ljudmi, ki naj bi jih varovali. Njihovo edino delo, ki ga promptno izvajajo je kasiranje 5 km prehitro vozečih.
  Kaj ljudem sploh še ostane, da se v zmešani Sloveniji lahko počutimo varne. Če policijo pokličeš *prezgodaj* ti zaračunajo kazen, ker jih brez potrebe vznemirjaš, ko imaš pa posledico noža v telesu jih pa ne moreš, ker si na robu preživetja, zaklan.
  Počasi v mene leze spoznanje, da bo najboljši policaj tista sprožilna zadeva, ki jo nosiš skrito pod pazduho ali za pasom in zdrave noge, da se izogneš policiji, ko pride eno uro kasneje na mesto dogodka iskati priče.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • ahnenpass

   TI pojma nimaš kaj nakladaš, kakšna nezainteresirana policija, to so sami njihovi sodelavci in ovaduhi.

  • Tone

   Torej praviš, da je bilo v prejšnjem sistemu boljše.

 • drzavljanslo

  Stanje je povsem normalno za državo kjer psihično moten, za hlapca vzgojen narod neprestano na volitvah podpira komunistične zločince in njihove srbske pomagače (oboji sovražniki Slovencev).

  • šmentanamuha

   Matr, pa še prav maš.

  • Tomira Breluga

   SDS si je pri “srbskih pomagačih” v Republiki Srbski sposodila 450.000 eur za prihajajoče volitve.
   Seveda na tem portalu, ki so “prvi v službi resnice”, tega ne boste prebrali.

   • antimur

    Čeprav bi bilo to res, te en kurc briga, ker to ne bomo plačali državljani, ropanja iz NLB, državnih podjetij in povsod, kjer se da kaj ukrasti, kar kučanisti brezsramno počenjajo vseskozi. To pa plačujemo in še bodo plačevale generacije zanamcev. Banda roparska in antislovenska.

   • Dragan Krstič

    Tudi če je res, so se zadolžili ceneje kot bi jih stalo v NLB ali NKBM. Če je to res, potem jim je posojilo zrihtal Rok Snežič, ki je vsaj simpatizer stranke SDS, če že ne član.

    • ahnenpass

     Rok je tipično hrvaško ime.

    • Domino Violet

     Spet lažeš srbin hehe to vam je v krvi :) Tako je trdil že Dobrica Ćošić “oče srbskega naroda”.Kar pogoglajte srbi ste naravni lažnjivci in nakladači

     • Dragan Krstič

      Domino Violet, govno rdeče komunistično, laž je tebi položena že v dušo v maminem trebuhu. Obrestna mera za kredit znaša samo 2%.

   • von Rhein

    Tipičen članek (Večer),ki je lansiran za predjed idiotom,ki ga bodo uporabljali kot testni rompompom boben. V osnovi je vse enako kot pri komunajzarskih strankah,čimbolj ugodno. Samo Janša in SDS morata biti v enem stavku vsaj 2x omenjena v negativni konotaciji.
    Nadaljevanje verjetno sledi v Mladini,ki ima četo raziskovalnih novinarjev.

    • Tomira Breluga

     Seveda, Večer je kriv in komunakzarji so krivi, da si je bivši komunist Janez šel sposodit skoraj pol miljona v Republiko Srbsko. In to k “podjetnici”, ki ima v Sloveniji firmo v stečaju. Balkanci, čefurji, trenirkarji….očitno niso problem, če se gre za keš??
     Aja, sposojanje denarja za volitve na tak načim je prepovedano.

   • Olga_10

    Smo že brali ravno na tem portalu!
    Levičarjem si ni treba nič SPOSODIT, saj vse nepovratno pokradejo in perejo teroristični denar!

    • Tomira Breluga

     A zdaj so že vodilni iz Mariborske nadškofije levičarji? Ali misliš bivšega komunista Janšo?

    • Tone

     Ja, ampak šele, ko so to prinesli drugi mediji. Pa ne kot novico, ampak kot opravičevanje in zgražanje nad drugimi mediji.

  • ahnenpass

   Ampak zakaj nas potem okupirajo in skušajo asimilirati sami hrvati?
   Srbi vas ogrožajo doma, na ustaškem, pri nas ste pred peščico tistih manijakov varni. Res škoda, da ni varen pred vami nihče drug, odkar smo sprejeli k nam par sto tisoč hrvatov, bosancev in albancev, enostavno ni več isto.

 • šmentanamuha

  Kučanistan je res vse bolj v kurcu. Nekaj bo treba narediti. Za začetek na volitvah.

  • ahnenpass

   Prej bi rekel, da prav zato ne gremo več na volitve, ker so očitno vsi isti.

 • dež

  Takole je bilo v novembru, https://www.vecer.com/vecerovo-porocanje-sprozilo-nadzor-na-mariborski-policiji-6357584, potem je Fank odredil nadzor, a se očitno ni nič spremenilo.

 • garfi

  čreva na plot
  foglof tumpek press

 • Asterix in Obelix

  Ali je Kosovski kirurg na pravoslavni božič na pijanih Srbih vadil odvzem organov, ali kaj?

 • antimur

  Vsej tej južnjaški drhali se dovoli po Sloveniji sprehajati z orožjem, potem se pa sprašujemo odkod toliko kriminala. Ker pa ta golazen laže, se spreneveda, tako kot vsi kučanisti, ob vsakem krvavem dogodku slišimo njihov “majke mi, nisam to ja namerno”. A nisi namerno, pizda ti ma…., zakaj pa primitivec prekleti potem nosiš orožje nenehno v žepu, banda pritepenska.

 • Franjo Trojner

  Je bil to raus med pri nas živečimi Srbi in Hrvati, kot se govori po Mariboru? Če je temu res tako, je bil to raus na nacionalni bazi, ozemlje pa nevtralno.

  • učko

   Skupil pa jo je mimoidoči Slovenec !

  • ahnenpass

   Ampak Slovenci smo narod potomcev hrvatov in srbov.

   • Domino Violet

    Ma ti si prfuknen da je vesele.A ti te bedarije dejansko verjameš?????!!! srbuli pa hrvateki so BALKANSKO PLEME in drugi val,medtem ko smo mi bili prvi val ki je sem prišel in smo genecko SEVERNJAKI ne pa balkanjadarji! Gnoj lažnjiv da te ni sram! Dobro ti kar mej sebe za ćefurja sam ne drugim to govorit

 • totex39

  V Sloveniji se ta morilstva niso dogajala, dokler se k nam ni naselila ta južnaška golazen, sedaj pa še komunistično naravnana vlada naseljujejo še islamiste, da bo še večja morija pri nas.

  • učko

   Jah, čim več gnoja, da se potem prikrije vsa komunistična svinjarija !

  • ahnenpass

   Misliš hrvati, bosanci in albanci, ki so bežali pred državljansko vojno s svojimi sodržavljani. Srbi so jih sterali, mi jih pa vabimo.

 • učko

  Pol’caji bojo spet lagal po svoje !

  • dež

   Laž ima kratke noge. Sploh v današnjih časih, ko pametni telefoni in naprave zabeležijo vse živo.

   • ahnenpass

    Ja, tebe, policistov se ne sme snemati, za njih to delajo sodelavci in ovaduhi.

    • dež

     V konkretnem primeru, kdaj in kolikokrat so očividci poklicali 112 in 113.

 • Pezde

  Svinjarija. Nekdo bo moral za tako ravnanje policije odgovarjati. Upam, da fant preživi in da bo vse v redu z njim. Sicer pa lahko sklepamo, da kazen ne bo visoka, saj je morilec na Rožniku, ki je zabodel fanta iz druge skupine, dobil le 6 let.

  • ahnenpass

   Pri nas mile kazni ne obstajajo, sodišče praviloma določi najhujše možne.

 • samsara

  “Od neuradnih virov naj bi namreč izvedela, da so moški, ki so napad začeli, izterjevalci.”

  ‘Slovenija je pravna in varna država’, blebečejo politični prostituti, oportunisti in pokvarjenci.

  • ahnenpass

   Nobena vojaško policijska džamaherija ni in nikoli ne bo varna. Ne, ker ne more, NE SME biti.

 • eksorcist

  Na Radiju 1 so že potrdili, da je policija aretirala osebo, ki ni imela nič s pretepom. Tako, da izjava vaše priče drži!

 • ney

  Po osamosvojitvi Slovenije, je vojna na Hrvaškem in vojna v Bosni proti Srbskim četnikom naredila mnogo gorja, veliko je bilo pribežnikov iz vseh republik v Slovenijo in zdaj se posledično še vedno maščevalno obnašajo na našem teritoriju- po drugi strani pa je tudi vpliv raznih mafijskih, gangsterskih filmov, ki jih je ogromno in za zelene glavice preveč realni…

  • ahnenpass

   Saj tudi izterjevalci ropajo v glavnem take, ki so sami žrtve režima in se ne morejo braniti.

 • upornik22

  policija je eno pezde!

  • Pezde

   Ne me žalit!

  • ahnenpass

   Pusti pezdeta na miru.

 • Bozz

  Če ne bodo policaji opravljali svojega dela, nam politiki izglasujte 2. amandma po vzoru ZDA in Švice, seveda z varovalkami, da se ljudi preveri in da do orožja ne morejo priti kriminalci in psihično moteni ljudje, ki pa že tako imajo orožje oz. pridejo do orožja po ilegalni poti. V tej državi smo vedno manj varni, torej, če nas ne boste varovali, nam pravno omogočite, da se bomo varovali sami!

  Če bi tisti nedolžni mimoidoči, ki je bil zaštihan, imel po vzoru 2. amandmaja pištolo za pasom, bi tisti, ki ga je zaštihal bil mrtev, in to v samoobrambi, ki je moralno in zakonsko upravičena, tako pa jo je skupil nedolžni mimoidoči, katerega življenje visi na nitki.

  Policija naj pa ustavlja samo prekrškarje na cestah, očitno drugega ne upa. Ko je moj sosed skoraj svojo taščo ubil so tudi prišli čez 15 min, ko je bilo že vsega konec, stran so bili pa 1. minuto!

  Če policaji nočete riskirati lastnih življenj kljub temu, da ste oboroženi, potem naj nam zatiralska država omogoči, da se bomo lahko sami branili.

  • ahnenpass

   Policisti zgolj opravljajo svoje delo, če ne razmišljaš nič slabega, se nimaš česa bati.

 • Domoljub in gej

  Družbo prevzame zlo, ko so ljudje individualno kot posamezniki prepričani, da so oni brezmadežni, najboljši ljudje, brez napak, majhni bogovi in da imajo samo oni edino prav. Tovrstne sorte ljudi, je v Sloveniji, kolikor hočeš, ljudi, ki ne zmorejo objektivnega uvida v lastna dejanja, prepričanja. Tako so ustvarjeni idealni pogoji, da se razpase zlo. Da se zlo omeji, mora vsak posameznik v sebe, raziskati, s katerimi vzorci je slabo vplival na druge ljudi, jih ranil, da so ti nekoč dobri ljudje postali zlobni, predvsem. Vse je vzročno posledično, že ena huda ženske v najstniških letih s strani moškega, ki jo zgolj zlorabi za spolnost, lahko to spremeni za celotno življenje, da bo sovražila. Še moja izkušnja, bossing in mobbing, ki sem ga doživljal v času ko sem delal kot študent, me je zaznamoval za vedno in pripeljal do tega da poslujem samo še z tujino z normalnimi ljudmi, ker večina slovenskih delodajalcev so ene navadne smeti(tudi desničarji brez izjeme). Zdaj pa hitro v odkrivanje sebe tisti, ki ste sposobni, ker je prav vsak izmed vas nosi delček krivde za stanje v državi.

  • Bozz

   Družbo prevzame zlo, ko nam zakone začnejo postavljati pedri in pedofili.

   • Domoljub in gej

    Še en ki, ne zmore lastne presoje.

    • Bozz
    • Bozz

     Hotel sem samo še tebi ogledalo nastaviti, ko ga že drugim nastavljaš.

     • Domoljub in gej

      Kakšno ogledalo pa si mi nastavil? Iz tvojega komentarja je razvidno samo to, da prelagaš odgovornost na druge, to kar sem že napisal v mojem prvem komentarju, da se nisi zmožen objektivno soočiti s seboj.

     • Bozz

      V spodnjem linku/sliki ga imaš, v kaj se družba spreminja pod takimi kot si ti.

     • Domoljub in gej

      Daj mi link od tvojih dejanj.

     • Bozz

      Tudi jaz sem grešnik samo za razliko do tebe vem kaj je greh in se za njih kesam. Moji grehi pa ne vključujejo poskusa umora in umora z nožem, niti šemljenje v transvestitsko spako/demona in pranja možganom otrok.

     • Domoljub in gej

      Ne se ne kesaš, če bi imel vest ne bi bil žaljiv do sočloveka.

     • Bozz

      Napisal si:
      “Da se zlo omeji, mora vsak posameznik v sebe, raziskati, s katerimi vzorci je slabo vplival na druge ljudi, jih ranil, da so ti nekoč dobri ljudje postali zlobni, predvsem.”

      To tvoje posploševanje me moti. Vsi smo krivi sedaj, da je ta nasilnež v MB zabodel nedolžnega mimoidočega? Ne nakladaj.

      Saj drugače razumem kaj hočeš povedati in imaš prav, da smo dobri drug do drugega, da imajo naša dejanja posledice, če se do drugih obnašamo nasilno, itd. “Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.”

      Ampak ni vsak kriv oz. zagrešil zlorabe žensk kot tudi ni vsak kriv in zagrešil umora z nožem, razumeš? To prelaganje krivde na vse ljudi, da se omili dejanje tega nasilneža, je za bruhat. In jaz nikakor nisem vplival na tega morilca v MB, ker ga ne poznam.

      Kot sem že rekel tudi jaz sem grešnik, samo ne moreš mi sedaj pripisati, da sem kriv za umor, ker ga nikoli nisem zagrešil in se mi to dejanje upira, ker se bojim in ljubim Boga, ki pravi, ne ubijaj! Drugače pa kaj ti veš kaj je sploh kesanje? Saj niti Božjega zakona in standarda ne priznavaš:

      1 Korinčanom 6
      9 Ali ne veste, da krivični ne bodo deležni Božjega kraljestva? Ne dajte se zavesti. Ne nečistniki ne malikovalci ne prešuštniki ne moške vlačuge ne homoseksualci
      10 ne tatovi ne lakomniki ne pijanci ne obrekljivci ne roparji ne bodo dediči Božjega kraljestva.
      11 In taki ste bili nekateri. Toda bili ste umiti, posvečeni ste bili, opravičeni ste bili v imenu Gospoda Jezusa Kristusa in v Duhu našega Boga.

      Vidiš kaj je rekel? Taki smo bili nekateri in to je res in tukaj nam pove našo krivdo, ampak ti nekateri smo se tudi pokesali in se kesamo, zato nam je Kristus odvzel to krivdo in jo prevzel nase na križu.

     • Domoljub in gej

      Točno tako, skupinsko smo krivi, da je toliko zla. Saj sem ti že omenil verižne reakcije.

     • Bozz

      V redu potem se pa kar vkleni pa se pošlji v zapor, ker si sokriv poskusa umora, in če umre ta človek v bolnici, umora, pa čeprav nisi s tem imel nič. LOL. Ljudi, pa tudi, če jih je zelo malo, ki se še držijo Božje morale in se pokesajo za svoje grehe kadar jih storijo, ne moreš obsoditi nekega nasilnega dejanja v MB, s katerim nimajo nič. Ti ne štekaš.

     • Bozz

      In še kako pravi imaš, če se upiraš Svetemu pismu, potem si res skupinsko sokriv, da je toliko zla.

     • Domoljub in gej

      Grem sedaj ker nima časa viseti tukaj na portalu in se prepirat z nekom, ki ne šteka. Papa

     • ahnenpass

      Če je po novem Jezus vsega kriv, zakaj se potem ti repenčiš?

     • Bozz

      Jaz se nič ne repenčim. Ti sploh ne veš kaj krščanstvo je.

      “By God’s grace I declare Jesus Christ, the strenght of his death and the power of his resurrection.”
      – John Knox

     • Bozz

      Kakšno odgovornost pa imam jaz v tem primeru? Nisem policaj, niti mi država ne dovoli, da se branim sam, ker očitno nas policaji ne bodo.

     • Domoljub in gej

      S svojimi dejanji si tekom življenja povzročal verižne reakcije, in pripomogel, da se je razpaslo zlo. Tudi sedaj, ko me žališ, povzročaš verižno reakcijo, razumeš?

     • Bozz

      Posplošuješ tako kot politiki v SMC in SD, da ne smemo na nobenega s prstom pokazati in povedati njegovo ime, ampak, da je kriv sistem, “da smo vsi premalo naredili.”

     • Domoljub in gej

      Kdo je sistem? Sistem smo ljudje…

     • ahnenpass

      V našem sistemu, smo ljudje zgolj gorivo.

     • ahnenpass

      Tako je, če omeniš ime, se lahko takoj znajdeš v postopku, vendar ni nujno,razen kadar gre za vojaško policijske organe.

     • ahnenpass

      kaj pa dela narobe, mogoče ne verjame takim, ki se delajo, da so babe.

   • ahnenpass

    Seveda, s takimi zablodami in kretenizmi se odpre prostor za fašiste.

  • Pezde

   Delno se strinjam, ampak ljudje si ne znamo brati misli in imamo vsak svoje rane iz preteklosti in kako lahko pokažeš razumevanje recimo do morilca, ki se mu zaradi vseh krivic spipa in začne pobijati? Mu boš iz pietete pustil, da te 10x preštiha in ga za nagrado poslal na 1-letno zdravljenje na psihiatrijo? Problem je, da se s tem ne ukvarjamo PREJ. Šele ko poči, takrat pa pride do razmisleka. Veliko delodajalcev pri nas pa so res SMETI, ne vsi, ampak veliko jih je takih. Izkoriščajo tako Slovence, kot Bosance in Srbe. Tudi, če imajo dober zaslužek, jih mizerno plačujejo in z njimi ravnajo slabše, kot svinja z mehom.

   • Domoljub in gej

    Ti pa znaš najti dlako v senu.

    • Pezde

     Govoriš eno, delaš drugo. Kaj predlagaš kot rešitev?

     • Domoljub in gej

      Samoobramba je izredna okoliščina, tako kot povsod zla v 100% ne moremo preprečiti, si pa moremo prizadevati, da se v sebi trudimo biti dobri do sebe in do drugih.

     • Pezde

      Prav nič nimam proti samoobrambi, ampak ljudje jo premalo prakticirajo, sploh proti eliti.

     • Domoljub in gej

      Pa če jim tako paše, da jih teptajo, pa naj jih, nima se smisla obremenjevati za druge, osredotoči se samo na sebe in na svojo dušo, ker izgubljaš energijo po nepotrebnem…

     • Sadako

      Koliko fantov je že padlo v DRAVO?

     • ahnenpass

      Prvorazredni se tepejo edino, kadar najprej nastavijo svojim žrtvam zasedo in jih najprej onesposobijo, pa tudi sicer si ne mažejo svoje roke.

     • ahnenpass

      Zakaj, kaj imaš od tega?

  • ahnenpass

   Nihče ne trdi, da je brezmadežen, ampak kar je preveč, je pa preveč.

 • Maja

  Ko so mi “viole” razrezale osebni avto sredi Maribora, sem čakala na policiste 42 min. Policist me je seznanil, da ni dobro vozit v MB z LJ registrskimi tab. in to leta 2017, ko pojma nimam o nogometu in me ne zanima.

  • Bozz

   Žalostno ja, vse to sovraštvo nekaterih. Ko bi se ti ljudje zamislili kako neumni so. Očitno so preveč slepi, da bi to zmogli. Tudi moj brat recimo ima LJ registracijo pa je Štajerc, ki je avto kupil od enega ljubljančana, samo po zakonu lahko staro registrsko obdržiš. Dobro da vem, da ga posvarim naj pazi kadar bo v MB, naj da na avto nalepko “štajerc z LJ registracijo” lol. Če ti je kaj v uteho vedi, da obstajamo tudi Štajerci, ki ljubljančanov ne sovražimo, samo zato, ker ste iz Ljubljane in tistih koncev.

   • ahnenpass

    Samo zato ne, ampak saj je še toliko drugih stvari…

  • ahnenpass

   Verjetno je bila kakšna viola, zamaskirana v policista.

  • Morala

   Kateri ti je to rekel, je malo prizadet…potem tudi v LJ ni dobro voziti z MB reg. tablicami…

  • Sašo

   Pa bi te mogel nogomet zanimat, vidiš, pa ne bi imela razrezanega avta ;) . Pa ni to samo zanimanje, ampak splošna razgledanost, če ti ni jasno kaj se dogaja na dan tekem med MB in Olimpijo potem tudi…

   • Domino Violet

    Jaz sem moški pa se poserjem na nogomet in kaj zdej? Če že ga raje sam igram kot da tam bulim v te “slovenace” za katere vi sprani poćefurjeni pajaci navijate in se mate za nameček nekako večvredne samo zato ker gledate par jugo budal brcat žogo.Smešni ste res.

  • Volkhv

   V Mariboru je itak vse v qrcu. Me je šokiralo že kot študenta, ko sem se vozil tja študirat… Mesto je dobesedno propadalo že 10 let nazaj…tisti grafiti, da ne govorim o infrastrukturi, kriminalu… mah, ne da se mi razlagati. Bil sem enostavno šokiran… Pred tem sem imel o tem mestu lepe spomine, že kot otrok, mesto je bilo urejeno, ljudje prijazni… Ko sem se zadnjič peljal iz Celja v Maribor, v McDonalds, sem sredi mostu preko Drave zagledal laboda, ki je sedel sredi ceste… Folk je vozil mimo njega, kot da se nič ne dogaja, verjetno je revež že dolgo sedel tam,… Zato sem se ustavil takoj in poklical 112. Operater me je z ignorantskim glasom nadiral… in šokiralo me je to, da ga do tistega časa NIHČE ni poklical in javil, da žival sedi sredi mostu… Lahko bi se zgodila nesreča, ampak očitno se tam ljudem jebe za vse kar je živega…

   Ko sem enkrat prav tako rešil življenje enemu pijančku na avtobusni postaji, kateri je ležal v mlaki krvi, saj ga nihče ni niti povohal v MB, sem čakal na reševalce kar 20 minut. Ko so prišli so samo rekli, da “ni prvič, da ga rešujejo”… Kot, da jim je bilo vseeno…

   Ko sem rešil življenje svojemu sošolcu iz študijskih časov (imel je pneumotoraks, predrto pljučno krilo) sem na reševalce prav tako čakal vsaj 20 minut, po telefonu so se nadirali name, češ kaj jih kličem in da “najverjetneje ni nič nevarnega in naj študenta kar sam peljem na urgenco”… Sam nisem imel avta…

   Spet enkrat izpred parih let sem imel podobno izkušnjo, ko sem rešil življenje eni postovki, katero je očitno udaril avto. Imela je poškodovano nogo. Zato sem klical v azil, na št. za zaščito živali v Maribor, kjer naj bi bil tudi center za divje živali… Ampak operater me je spet spraševal, kaj sploh kličem k njim in da oni “nimajo s tem nič opraviti”… Torej azil za živali “nima nič opraviti z živalmi”… ok. Pa sem peljal žival lepo v Moravske Toplice, kjer so se mi zahvalili za dobro delo in postovko izpustili v okolje po 2 tednih.

   To je samo delček tega kar sem doživel v teh krajih… Skratka WTF se dogaja tam ljudmi, res bi rad razumel, ali je kriva vzgoja ali revščina. Ampak tudi tu, v Prekmurju je revščina in se ne sekamo z noži vsaki teden.

   • Stojan Köveš

    Najberjetneje se šališ?????? Ker,če se ne…si verjetno največji lažnivec na tem.portalu!!! Koga si ti rešo??? Revček!

    • Volkhv

     Rekel ti bom samo to. Žanjite to kar sejete. Kri in smrt. Za vas in vaše ljudi me boli kurec od tistega trenutka, odkar sem zapustil Maribor kot študent. In žal mi je, da sem se zadnjič po dolgem času ustavim tam, bil sem pač lačen…

 • dr Janez Sveti

  Policaji pridejo, ko je vsega konec. Prej si ne upajo, saj bi bili sami tepeni. Ko so bili miličniki, je bilo drugače.
  DR Janez SVeti miličnik

  • Aton

   Da, miličniki so radi pretepali. Bolj je bil svet, bolj so ga tepli!

   • ahnenpass

    Kdor prej ni bil mučenik, je pa postal tak po miličniški torturi.

    • Tone

     Zato pa imamo Slovenci toliko svetnikov.

   • dr Janez Sveti

    So že vedeli zakaj.
    DR Janez SVeti genij

  • ahnenpass

   Sploh ni res, miličniki so se res počasi in pritajeno približevali kraju pretepa, današnja ljudska policija pa preprečuje zločine celo preden bi se lahko zgodili.

   • dr Janez Sveti

    Aha…nekakšni vidci ali kako? Torej te lahko zaprejo, ker vedo, da boš čez dve leti zločinec?
    DR Janez Sveti Vidoviti

 • Štalmajster

  V Maribor prihaja nova dimenzija zabave……….
  https://www.google.si/search?q=balkan+klub+maribor
  A to je to ??? Na sporedu: Strast balkana ???

 • Miran

  Pa koga to briga če so največjo opozicijsko stranko dobili ko je prevzemala denar iz muslimanske države.

 • Franc Šink

  Saj take klice snemajo,kise hranijo do 6 mesecev.Ne bi bilo težko ugotoviti kdo tukaj laže.

 • Norm Kinley

  Dajte si ze dopovedat, da so ti cefurji dno dna nasega sprejemljivega socialnega minimuma. To so napolcivilizirani srbski kmetje, katerih starsi so bili verjetno sploh prvi v svoji rodbini, ki so s prihodom v Slovenijo videli, kaj je to elektrika, in kako je to, ce voda iz pipe pritece. Srbi, ze kot narod, so 100 let za casom, da o teh pri nad ne govorim…. Kor da ne poznate srbov, kaksen primitiven folk je to. In sedaj se repencite cez policijo. Pa veseli bodite, da se ta cefurska parazitska nepismena socijalna gamad med sabo potolce, KER DRHAL NE BO NIKOLI DRUGACNA. Rajsi glejte na to, da boste volili normalne stranke, da nam ta smrdljiva sleparska srbska drhal ne bo tukaj zivela, koristila zdravstva, KI GA MI PLACUJEMO, da ne bo iz nasrga denarja zivela…. Borit se proti tej drhali, ekonomsko izcrpat, da se zacnejo med sabo pobijat, ker za kaj drugega srbjanc ni. Naj pometajo ceste, flikajo luknje, pa da jih mamo natrpane po socijalnih blokovskih geto naseljih. Policistii ze vedo, zakaj jih puscajo drhal…. Saj z njih nic ni, pa naj se pijanska proletarska nategunska srbska sodrga med sabo popedena…

  • ahnenpass

   Vsako leto, pride k nam par deset tisoč migrantov iz hrvaške, bosne in albanije. Slovenije ni več mogoče prepoznati, vsako leto je pri nas slabše, iz hrvaležnosti, nam skušajo okupirati še Piranski zaliv in zapreti izhod na oceane.

   • Norm Kinley

    Najvec je srbske drhali.

    • ahnenpass

     Se ti zdi?
     Ne bi rekel, ja vidiš, da imajo hrvaška ali muslimanska imena. To niso srbi, hodijo k nam iz hrvaških in muslimanskih delov bosne, kosovo so pa srbom okupirali albanci. Toliko ustaške drhali ni bilo pri nas niti med hrvaško okupacijo.

     • Norm Kinley

      Ne verjamem ti. Zakaj? Ker so tisti vecer praznovali SRBSKI bozic. To so bili srbi…. Bi rad videl ustasa, ki praznuje srbski bozic….ali muslica…..

     • ahnenpass

      Božič… ti to kaj pove? Se ti greš klat na božič? Decembra so nam ustaši dali mir.

     • Norm Kinley

      Jaz sem Slovenec, nisem srb. Slovenec praznuje s svojo druzino, srb praznuje v gostilni, pijan, zadrogiran.

     • Teo

      Pa fuka tvojo babo k ti misls da dela…

    • tanja

     dalec največ je muslijev (bosanci plus šiptarji)!!!

    • Teo

     Teb je srb mogu sigurn babo pofukat in to dobr zato pa take treses annn…

  • Teo

   Ja sj vas siptarski doktor z njegovo drhaljo k se slepa na socialah pa v pekarnah pere dnar od droge pa ni tak problem ane…

  • Teo

   Aja pa se nekej a ma veliki vodj obrezanga glede na to da ma siptarski doktorat??? Pa vids tebe tok srbi motjo pa fej povej zakva veliki vodja pere denar prek đuđićke ne pa prek ksnga janeza alpa njemu prevec znanih byqytyqyujyquj-iev? Aja pa se to a lepinje vm dajo sipci zaston k proslavlate k pecete cevape pa poslusate CECO???? Prokleka drhal nacionalisticna ss-ovska

 • Hribouc

  Tipično, po miličarsko, jebivetar neodgovorno.
  Da jo tako faše naključni mimoidoči, ubogi človek!
  ——————————
  V Mariboru bolj nevarno kot v New Yorku?
  7 umorjenih na 100.000 napram 3 v N.Y. ?

  Mega rdeči Udbokučanizem na visoki višini!

  Kam smo prišli z rdečimi Fstajniki in z Fištravci?

  • Norm Kinley

   Hoteli ste levicarje in cefurje, hocete proletarce, sedaj pa zivite med levuharsko socijalno cefursko drhaljo. Pa ne vem no, kot da cefurske socijalne drhali ne poznate, kako zivi in n kaj pocne?

 • ahnenpass

  Take rabimo, kar v Pran z njimi, naj grejo poklat svoje, ko bo regata.

 • Norm Kinley

  Prosim, ne sekirajte se za te srbe….. Itak lowlife drhal, ki flipa na 4 sihte za 603 eur, ali pa se manj. Pa ze to je cenjn med srbi, ce sploh dela v kaksni fabriki, saj so vsi vec ali manj nateguni, prevaranti, egoisti, lopovi, pijanci, drogerasi,paraziti na socijalni…. Ja, fantje in dekleta, to je srbjanc….. Opica…..

  • Norm Kinley

   Popravek, 603 eur je minimalc na Gorenjskem, baje tam v maribori se celo manj…..

  • Vlodek

   Ti sploh ne ves kaj pises. Tata ti je “srbijanc”

   • Domino Violet

    Napisal je vse kar je res mam podobne izkušnje iz to jugo drhaljo in poznam še veliko drugih iz podobnimi scenami.Vedno sam pizdarije pa denar “pare samo pare” pa kriminal.To je za njih sinonim sam bedaki in izdajalci se slepijo.

    • Tone

     Imajo pa Nobelovega nagrajenca, mi pa ne.

  • Volkhv

   Srbe? Delam v poklicu, z ljudmi… in do zdaj sem imel probleme z ljudmi iz štajerskega konca, grozili so mi celo z smrtjo, me pošiljali v 3 pizde materine, za prazen 0. In niso to bili nobeni srbi… Še cigani se lepše izražajo v naših krajih.

  • Domino Violet

   Čista resnica! Srbi,bošnjaki,cigani,islamisti vsi so isto drek tu pri nas v večini.

 • Luka amer

  češka republika, članica višegrajske četverice je zgled sloveniji, predlagam ogled dežele češke in spoznavanje njene kulture, zelo smo si sorodni

  • Dragan Krstič

   Po kulturni dediščini smo mi vesoljna leta za njimi.

  • Volkhv

   V umorih in sekanju z noži že ne.

  • Tone

   Od kod so se pa vzeli Čehi? Ali je bil kateri v bandi?

 • Svinsk zrezk

  Nc bo treba zrihtat en gun za v varzat ,ker zdej se pa pocutm ogrozenga bemti

  • Tone

   Ali ne opazite: če nisi del bande ali nimaš nasilnega sorodnika, si v Sloveniji varen.

  • Norm Kinley

   Tudi jaz razmisljam v to smer. Pri cefurjih NIKOLI AMA NIKOLI NE VES, al ti bo dal za drink, al pa te bo stihnu. Ta low life gamad je ze tako cudna, primitivna, jaz se cefurjev ze dolgo izogibam.

 • Volkhv

  Res ne vem in ne razumem kaj se dogaja s štajerci v Mariboru…Umor na umoru že skoraj vsak vikend… ISTI DAN oziroma jutro, okoli 1 zjutraj se je baje v Murski Soboti stepla tolpa štajercev pred enim lokalom. Nihče iz teh koncev baje ni hotel imeti opravka z njimi, zato so se očitno prebutali kar med sabo… In kar je najbolj zanimivo od vsega, da se resnejši pretepi (razen med cigani) ali neki umori, nekih tolp tam ne dogajajo že vsaj 10-15 let…

  • Tone

   Ali še nisi slišal za Štajersko ikebano?

   • Volkhv

    ne

  • Norm Kinley

   Stajerski konec je ze tako znan kot socijalna luknja. Slovenci mogoce nekako se, balkanci pa za 400 eur ne morejo, in folk je na dnu, kar pomeni, da bo teh pretepov med balkanci, ki so, roko na srce-vedno bili in vedno bodo na dnu socijalne verige, vedno vec. Dokler se med sabo, je to super za nas Slovence, problem bo, ko bo ta balkanska drhal na dnu, potem pa znajo tudi nas….

   • Volkhv

    Pa misliš, da tu pri nas ljudje živijo v obilju? Pa mi povej kdaj je bil kakšen umor ali takšen napad pri nas… Pa imamo tu mnogo narodov oz. narodnosti. Narodnost sploh ne igra pravila pri tem, to je moja poanta… Vzgoja je tista, ki dela takšno “sceno” trenutno v Mariboru…Zdaj je zrasla gor generacija mladih, katerim se jebe za življenja drugih.

  • Dragan Krstič

   To so najbolj zavedni državljani Slovenije. Še ob 5. zjutraj žlampajo alkohol po beznicah. A veš kakšen profit ima od davka na alkohol država?

  • šmentanamuha

   Bi me zanimalo, kakšno je poreklo teh “Štajercev”.

 • Pezde

  Revež je umrl in nič ni bil kriv. V Ameriki bi morilec dobil tapravo kazen, mogoče celo smrtno, pri nas bo dobil pa zastonj hotel za nekaj let. PREKLETA BANDA HUDIČEVA!!!

  • Zgornji

   Ja, tudi zapori niso več kar so nekoč bili , … vseeno pa ne preklinjaj nikogar, da neboš še sam preklet . Lp + #

 • Rotar Jakob

  kurćanov cmerar pa nadaljuje kz slovenistan

  • Tone

   Tle dol sem šel pogledat samo zato, da bi videl, kaj ima Kočan s tem. Glej si ga no, takoj sem zvedel.

 • Norm Kinley

  Sozalje sorodnikom umrlega, kar je prevec, je prevec.

 • Zgornji

  Kaaam smo prišli , narod moj, … a nam je treba te bede vas vprašam ??? !!! ???

 • Ahahaha

  Ahh

 • OrangeHitler

  Tu sem le zato, da izvem, kako je ponovno kriv Kučan

 • Marko Finozlit

  “Popkovina mu je ven gledala”,”izgubil bitko z življenjem” ?? nevem kaj je bolj žalostno,sam dogodek ali komentarji…

 • Beli Sneg

  Bo že držalo to, kar je napisal nekdo na twiterju, da je v Mariboru na število prebivalcev več kriminala kot v New Yorku (seveda na število prebivalcev). Tudi danes poročajo o kavbojskem streljanju iz avta. Fank pa se je zadnjič bahal, kako veliko zaupanje imajo državljani v njih. To si on misli, ni pa ljudstva vprašal. Približno tolikšno zaupanje v policijo kot v tožilstvo in sodstvo.

 • Olga_10

  Poškodovanec je umrl! Koga bosta sodstvo in policija zaprla? Tako kot v primeru dr. Jamnika? Tistega, ki jim je pri roki in ne krivca? Mladega očividca?!

 • Franc Šink

  Fafali so, ali dali fafati.

 • Volkhv

  Maribor – šampion! Čestitke jim, imajo večjo stopnjo kriminala od samega New Yorka!

 • sloustava

  Kaj pa, ce so se policisti navzeli fankovskega obnasanja? Tudi za ceno smrti?

 • svoboda sloveniji

  Res je, da policija ne deluje.
  Na Vrhniki bi morali stavbo policije uporabiti v kakšne koristne namene. Tu se policaji ne odzivajo na telefone. Ko ljudje zvonijo pred vratI, vate buli samo kamera. Šele po ponovnem klicu na 113 se nekako zmenijo in po zelo dolgem času se na vratih pojavi zdolgočasen policaj, ki se ti dobesedno posmehuje in zarenči, da zvonenja pri vratih ne morejo slišati, ker da so oni v prvem nadstropju …
  S tako iskušnjo je mnogo preveč ljudi. Ljudje tavajo okrog policijske stavbe. V njih so uperjene kamere …
  Odpre pa ne nihče,
  Ko pokličeš vrhniško urgenco, ti rešilca takoj pošljejo, ko GROZILNO ZAHTEVAŠ IME GOSPODA DOKTORJA, PREJ NITI NE SLIŠI IN GA NE ZANIMA KAJ GOVORIŠ.
  SLOVENSKI NAROD, STREZNI SE IN JASNO UZRI RESNIČNOST UNIČEVANJA NAŠEGA RODA, NAŠE SLOVENIJE !!!
  ČISTO VSAK JE LAHKO NA VRSTI, NE SAMO IVAN KRAMBERGER, DANILO SLIVNIK, FRANC KANGLER, DR. MILKO NOVIČ,DR.JANKO JAMNIK, JANEZ JANŠA, TONE KRKOVIČ IN ŠE PREMNOGO NEDOLŽNIH ŽRTEV IZROJENEGA KOMUNIZMA.
  PONOSNI, POGUMNI SLOVENCI,OSVOBODIMO NAŠO LEPO SLOVENIJI !!!
  DOLŽNI SMO NAŠIM PREDNIKOM, DOLŽNI SMO NAŠIM POTOMCEM IN SEBI.
  ZASLUŽIMO SI TO NAŠO DOMOVINO !!!
  SVOBODA SLOVENCEM
  SVOBODA SLOVENIJI

 • devote

  k tem 7/100.000 je potrebno prišteti še tiste , ki jih je “Drava vzela”…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!