Udbovec iz Izole je bil profesionalec – zdravnika je najprej ustrelil v prsa, ko je ta padel, pa ga je ustrelil še v tilnik

Foto: Demokracija

V Splošni bolnišnici Izola je nekaj po 15. uri prišlo do streljanja v katerem je oborožen moški – Darko Gregorič – streljal na najmanj tri osebe. Po podatkih policije so tri osebe mrtve  (policist, zdravnik in storilec), drugi ustreljeni policist pa je prestal operacijo in je zunaj življenske nevarnosti.

Ponedeljkov strelski obračun je zahteval življenji zdravnika in policista ter na koncu tudi morilca, ki naj bi bil nekdanji udbovec. Na Lajovčevem seznamu udba.net ima Darko Gregorič, rojen 30. maja 1946, številko dosjeja 0060000-06769, kar pomeni, da je bil poklicni agent SDV oziroma njen rezervist, zaradi česar je verjetno tudi imel orožje.

Iz zdravniških krogov smo prejeli podatek, da je bil umor zdravnika izveden profesionalno. Gregorič je zdravnika najprej ustrelil v prsi, ta je padel in se začel plaziti po tleh. Storilec je nato stopil za zdravnika in ga ustrelil še v tilnik. Laik, s psihičnimi problemi, ne bi mogel izvesti tako preciznega umora.

Dokaz iz mikrofilmov, da je bil Gregorič Darko sodelavec SDV.

Dokaz iz mikrofilmov, da je bil Gregorič Darko sodelavec SDV.

Kje je Gregorič dobil orožje?
Napadalec je po poročanju streljal s pištolo, do sedaj pa še nihče ni uradno povedal za kakšen kos orožja naj bi šlo in kje je to orožje storilec dobil. Glede na to, da je bil storilec pripadnik Udbe lahko sklepamo, da je orožje prišlo iz ilegalnih udbovskih skladišč.

Iz Policije so nam sporočili, da storilec ni imel ustreznih dovoljen za uporabljeno strelno orožje. Kos orožja s katerim je včeraj dve osebi ubil, eno pa ranil je posedoval nezakonito. To samo potrjuje našo tezo, da  je orožje, ki ga je posedoval storilec, izviralo iz njegove preteklosti, ko je bil sodelavec Udbe. Koliko takih kosov orožja, ki niso bili nikoli registrirani in jih je uporabljala Udba je še v obtoku? Kdo bo odgovarjal, če se v prihodnosti “odtrga” še kakšnemu staremu udbovcu?

Ko se je hotel odpeljati so ga ustavili policisti
Gregorič naj bi izstrelil pet strelov, pri čemer je ubil policista, ki mu je hotel streljanje preprečiti. Streljal pa je tudi na zdravnika urologa in še na enega policista. V bolnišnici je vladalo izredno stanje, nekateri ljudje so se skrivali v sanitarijah. Primorske novice poročajo, da so moškega ustrelili policisti, ko se je hotel odpeljati s svojim avtomobilom.

Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je za Primorske novice povedal, da zaenkrat ne dajejo izjav, dokler ne pridejo v stik s svojci poškodovanih. Policistu in zdravniku niso mogli pomagati,  policist, ki so ga s helikopterjem odpeljali v UKC pa je prestal operacijo in je zunaj življenske nevarnosti.

Po pričevanju očividca je bil storilčev avtomobil prerešetan od strelov
Po poročanju Primorskih novic je očividec, ki je bil prisoten na kraju dogodka povedal, da je najprej slišal strel, nato pa se je rezširila informacija, da je nekdo ustrelil zdravnika in da ta ni preživel. “Ko sva s sinom šla iz bolnišnice, sem na tleh videl ležati še policista, ki je bil hudo ranjen. Kasneje pa sem nekoliko stran videl prerešetan avtomobil in na sedežu negibnega človeka. Zdaj so vozilo prekrili s črnim polivinilom. Mislim, da je storilec umrl, saj je že pol ure v avtomobilu,” je dejal očividec za PN.

Posnetke iz kraja dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

Odzvali sta se Vesna Gyńörkos Žnidar in Milojka Kolar Celarc
Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je po današnjem strelskem incidentu v bolnišnici Izola znova opozorila na nevarno delo policistov. Dejala je, da je “pravica do varnega opravljanja nevarnega dela človekova pravica vsakega policista in policistke”, so sporočili z MNZ. Notranja ministrica je v današnji izjavi za javnost tudi zatrdila, da je prioriteta njenega mandata “skrb za ustrezno opremljenost policije in nemotene pogoje za delo, tudi kar se tiče ustreznih zakonskih pooblastil”. Opozorila je, da smo “v zadnjem času prepogosto priča dogodkom, ko so pri svojem delu poškodovani ali še huje, ubiti policisti. Tragičen dogodek ponovno potrjuje, da policijskega poklica ne gre enačiti s klasičnimi uradniki. Policisti in policistke opravljajo enega najbolj plemenitih in nesebični poklicev, saj v imenu države varujejo naša življenja, ščitijo človekove pravice in temeljne svoboščine in zagotavljajo varnost v državi,” je poudarila Györkös Žnidarjeva.

“Iskreno obžalujem tragični dogodek v Splošni bolnišnici Izola in sočustvujem z vsemi prizadetimi, njihovimi družinami in sodelavci. Ministrstvo bo naredilo vse, kar je v njegovi moči, da do takšnih tragičnih dogodkov ne bo prišlo nikoli več. Žal ekscesov ne more preprečiti še tako dobro varovanje. Kljub temu bomo z vodstvi javnih zavodov še dodatno okrepili varnost pacientov in zaposlenih v zdravstvenih ustanovah,” je sporočila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

A. R., Primorske novice, STA

 • Franc Novak 1979

  Najbrž mu je urolog “pregledal” prostato, pa mu je ob istem času pokazal obe roki.

 • avtohtoni neandartalec

  Deložacije, vdori specialnih enot, streljanje na ljudsko policijo, sliši se kot Zimbabwe ali od kod je že doma naš temnopolti župan. Zanimiva zgodba, le kaj bi lahko bil razlog za tak napad, pa tudi ne razumem zakaj ni nedvoumno jasno, če je storil samomor ali je bil ustreljen v policijskem obračunu, ker to je velika in očitna razlika. Samomor je posebna oblika agresije.
  Vsekakor si Izola zasluži boljšega župana in občinsko upravo, nekam veliko hudih problemov imajo tam, za mirno in razmeroma bogato turistično občino.

  • Peter

   Temnopoltega župana imajo v Piranu, no.

  • Čakija Noris

   Ti nimaš pojma. Jaz poznam enega, ki je naredil samomor iz zasede. Imel je tri ljuknje v temenu. In to brez pištole!!

   • pajot

    tebe bi lahko mimogrede pospravil brez škode.

    • Čakija Noris

     Kdor drugemu jamo koplje…

  • Jana Novak

   bil je v rezervni sestavi milice.

 • Peter

  Medicinski center Medicor NI Splošna bolnica Izola !!!!!
  V najemu imajo del prostorov, ki so jih preuredili tako, da so nekaj svetlobnih let pred opremo Hiralnice Izola, tako, da mi ni jasno, v čem je point tega, da lepite sem to sliko, no.

 • tarantela
 • trobenta

  Svet je znoru…..

  • Verbena

   …res je in zato so posamezniki potisnjeni ob rob, ker se v tem usranem svetu ne znajdejo več, reagirajo pa, kot reagirajo…

   • Anthon

    Ta verjetno še posebej! Če bi se hecali. Juga je oboroževala največje psihiče.

  • Franc Šink

   Je že kar nekaj časa nor.

  • Rožle

   Ja, ni čudn, če pa svetu levaki vladajo…

 • Verbena

  Bodo ljudje počas začel pravico jemat v svoje roke???…predolge čakalne dobe…sam, mal se je ta gospod zmotil, krivci za velik stvari, so nekje drugje…trenutno še menda na “zasluženih ” počitnicah…njim bi bilo treba povedat kako ostro besedo…

 • Nada

  V Reporterju se sklicujejo na poročanje Dela (Dela še nisem šla odpret): “Po poročanju Dela je storilec starejši moški iz Svetega Antona pri
  Kopru, ki je domačinom znan po tem, da je že dvakrat oropal tamkajšnjo
  poslovalnico Pošte Slovenije.”

  Če je to res, da gre za že dvakratnega roparja pošte v preteklosti, kako to, da ni takšen človek sedel pod ključem in se je lahko prosto naokrog sprehajal oborožen?
  Bo treba v bolnišnicah in še kje uvesti nazaj vratarnice z detektorji kovin, tako kot imajo urejeno po sodiščih, kjer je treba pri vratarju oddati tudi mobitel.

  • Jana Novak

   kako je lahko imel orožje? Menda je bil v rezervni sestavi milice.
   Udbovc, drugače bi mu orožje že vzeli.

   • janez.pokoncni

    Ja, “črno”, neprijavljeno orožje vsakemu takoj zasežejo … ampak ga mora najprej pokazati. No, ta ga danes je.

   • Čakija Noris

    Udbovc ja. Tvoj fotr?

    • sprehajalec

     Seveda udbovc, bivši človek režima, pa rezervna sestava policije, z dobrimi zvezami. Pa vedo, da ga je imel.

     Nima šans imeti navaden smrtnik legalno orožje doma, ker je bil povzročitelj nasilnega kriminalnega dejanja, ropa pošte. Za legalno dovoljenje, moraš biti povsem brezmadežen. Tukaj ima pa ropar pošte doma legalno orožje. Narobe svet, res pri nas…

     • Anthon

      Kakšna rezervna policija neki sme biti takšen primerek! Gre za psihopate, ki še dovoljenja za posedovanje kovinskega jedilnega pribora ne bi smeli imeti. Stare miličnike, jnajevce in podobne patrone bi morali obvezno pregledati psihiatri, pa ne takšni iz nekdanje beograjske VMA.

     • sprehajalec

      Ja, mislim da misliva na enake, neki bezbednjaki, penzionirani miličniki, pa kaj podobnega, pozna lokalnega komadirja, pa ima dobre zveze s podobnimi, tja do vrhov stare politike. Star sistem, ki se je penzioniral. Pa te CZ pištole so se talale nekoč kot rože, za razne zasluge. Kot ročne ure drugje. Ga ni junaka, ki bi mu šel domov po pištolo, čeprav vsi vedo, da jo ima.

     • samsara

      Pokalica je bila kot kaže verjetno darilo države, torej delovnega ljudstva, ki ga je tako nagradilo za ‘zasluge’.

     • indijanka

      pokalica :)

     • samsara

      Moj predlog je, da tudi vse poslance v DZ, nekoliko podrobneje periodično (letno) pregledujejo, vključno s psihiatričnim pregledom, pa še ministre.

     • Anthon

      Samo leve poslance, ki obožujejo nekdanji režim, drugi ljudje namreč še zdaleč niso tako intimno navezani na orožje. Udba in vse z njo povezano pa ga je ljubila, da ne rečem tudi voljela.

 • janez.pokoncni

  Seveda za takšno dejanje ni popolnoma nobenega opravičila, ampak slovenskega zdravstva imajo ljudje res poln kufer. Kot povsod v JS vlada tudi tukaj jugovina v kombinaciji z birokratsko mafijo, ki za svoje naredi vse, za nas ostale pa ostanejo samoplačniške variante. Konkretnu temu norcu se je zmešalo na okulističnem oddelku. Verjetno so mu razložili, da mu bodo sivo mreno (68 let je bil star in velike možnosti, da jo je res imel) operirali 3 leta po smrti.

 • garfi

  cela štala

 • Čakija Noris

  A to je ta narodna zaščita ali kako?

  • totex39

   To je nič nas ne sme presenetiti, kjer koli se bomo nahajali.

  • Peter

   Ne, to ni Narodna zaščita, ki ti gre očitno zelo v nos. Vemo, zakaj.
   To je kar lepo Ljudska Milica oziroma kar je ostalo od nje.
   Ki pa gre meni v nos. Vemo, zakaj, no.

   • Čakija Noris

    Kakšna Milica? A zdaj bodo pa Milice in Jožice komandirale. Ti pojma nimaš.

    • Peter

     Ljudska, butl, no.

     • Čakija Noris

      Ljudska? Misliš radodajka. Jaz ne maram takih, so polne picajzlof in kaj ti vem česa še. Če jih pa že hodiš natepavat daj vsaj gumo gor, da neboš bolezni širil.

    • sprehajalec

     Njegova legalna CZ ki jo je imel doma, je zagotovo darilo ob odhodu v penzijo. Če vemo, da je star 68 let, je bil ta odhod v penzijo tam nekje leta 1988.

     • Čakija Noris

      Ti pa nisi krščen..

     • sprehajalec

      Čakija te rodila…

     • Čakija Noris

      Čakija Nerisa. Kako si vedel?

     • sprehajalec

      Nefisa Čakić, narobe si si zapomnil materino ime. Neris nimajo.

     • Čakija Noris

      Zatipkal sem se..

   • Anton

    ja večina te “ljudske milice” pa je od onih doli južnih

 • Jojo

  Kr navadte se. Zdej bo vedno vec tega sranja. Pocakte ko bojo akbarovci zaceli potem bo sele pestro…

 • Unikatna

  Sožalje svojcem policista! Ni več varnosti, nikakršnega reda, vse bolj so ljudje nasilni, znanci policije se sprehajajo svobodno, vse je kot en velik kaos! Še huje bo! Glavno, da imajo politiki svoje riti na varnem!

 • Franc Šink

  Sedaj bodo nekateri vpili zakaj so streljali, saj je ja bežal:

 • Danda

  Na 24kur sem prebral,da je bil dvakrat obsojen zaradi ropa,a kljub temu je imel dostop do orožja,ker je bil v rezervni sestavi policije!!!!A me je…te!!!!Kako je lahko lopov in še v takšnih letih rezervni sestav????No,zdaj pa res ne vem ,kdo je nor!!!!!!!!!

  • samsara

   Zgleda, da je delo policista dovolj kompatibilno, morda celo dopolnjujoče, z roparsko dejavnostjo, da je takšna situacija bila možna.
   Ne vem, bo strokovnjakina V.G.Ž kaj več povedala, ali pa bo zaradi siceršnje prezasedenosti z delom, pooblastila Šefica.

 • samsara

  Ob tem dogodku se je sprožila sicer dokaj nevidna in neslišna, izjemno zasedena in zaposlena V.G.Ž. in oddeklamirala tekst, predviden za takšne situacije, z namenom pripravljati teren za naslednje zahtevke po višanju plač, ali pa vsaj odobritvi kakih dodatkov.

 • Peter

  Drage dame, dva sta že premalo, no.

  Odzvali sta se Vesna Gyńörkos Žnidar in Milojka Kolar Celarc.

  Predlagam Vesna Gyńörkos Žnidar Szegetfehervar in Milojka Kolar Celarc Kolovarc.

  Bo bolj zaleglo in bolj pametne boste izpadle, no.

  • samsara

   Tudi polne ministrantske titule ne gre izpustiti pri omenjenih tovarišicah.

  • cosmosjasnovidec

   Tako pač je,če so pa v vladi sami čefutarji.

 • Antonius

  Če bi kakšni krogli izsledili varovano ministrico policije in nezavarovano ministrico za zdravje bi bil pa ‘ cerar do konca zapečen v “šmornu”.
  Slabo opremljenih in zanič plačanih policistov ima država še kar nekaj na zalogi, Vesna Györkös Žnidar in Milojka Kolar Celarc bi bili pa nenadomestljiva izguba.
  Györkösova se je zelo izbrano oglasila s pretehtanimi besedami, ki ničesar bistvenega ne povedo.
  Na varnost policije je vezala prioriteto in nam med vrsticami dala vedeti, da ima trden namen na policijskem ministrstvu do konca v leru odsedeti svoj mandat.
  Človeku pa kar veselje plane po žilah, ko izve, da je zdravstvena ministrica inkognito še vedno med nami. Ebolo so omenjali v zvezi z njo. Ne vem sicer; a je imela Milojka ebolo ali je pa Milojka ebola zdravstvu?
  Zakaj že, so se policaji igrali stavko? A se kdo spomni?

  • Anton

   haha,milojka in vesnica pa res nista nenadomestljivi,takih spsosbnih dečv oz oseb imaš na Zavodu za zaposlovanje, kraj kjer se končajo sanje, ducat/ducate

 • McBobo

  Samo eno vprašanje; za smo se pred 25 leti borili za tako svobodo v tej državi?

  • Franc Šink

   Svoboda je samo tam kjer se sme streljati.Kruto,ampak tako je!!!

  • hle

   najbrž se je tudi on boril takrat če je bil rezervni policist nihče se ne vpraša kaj ga je pognalo v tako nerazumno dejanje mimogrede policist je bil le naklučna žrtev njegova tarča je bil zdravnik ali je morda vse skupaj bolj povezano z varčevanjem v zdravstvu

 • sprehajalec

  Tip je bil zagotovo penzioniran Miličnik, če je bil star 68 let, je šel v penzijo tam nekje 1988 leta. Kolikor se spominjam so dobivali ob odhodih v penzijo ali za zasluge pištole Crvena Zastava M70 v last. To pojasnjuje, zakaj jo je imel doma legalno orožje čeprav je bil ropar pošte. Pa neroden poudarek, da je bil Rezervna Policija. Pa morda zakaj se ga je policist lotil golorok, ker ga je izgleda poznal. Pa zakaj se je vsedel v avto, da bo pač od doma uredil stvari, s komandirjem lokalne Policije…

  Skratka človek bivšega režima, ki izgleda pri nesrečnem urologu ni mogel “urediti” stvari kot je nameraval. Pa mu je počil film, “hebaću mu mamu”.

  • samsara

   Morda ga je, odpisanega, že pred tem odpikal kakšen politični ali drugačen veljak, na katerega posredovanje, v imenu dobrih starih časov, je z gotovostjo računal zdaj pokojni miličnik. Tako se mu je na koncu stemnilo, zaslužnemu tovarišu, graditelju ‘tekovina’.

  • MGTOW Didactics

   ˝Da ga hebeš bolan!˝

 • domovina mili dom

  Kakor koli, narod popizdeva. Žal se sprošča na ne pravih mestih, na ne prav način. Ljudje zamislite si zakaj je do tega prišlo in bo še huje.
  Kdor popizdi naj se vpraša raje, kaj narediti z desnimi volilci, ker ne gredo na volišča. Udbomafija ropa zdravstveno blagajno s tem pa so zdravstvene usluge okrnjene za rajo. To pa je bil verjetno rezultat današnje tragike.

 • dež

  Dragi policisti, zadnje čase vas streljajo kot zajce.
  Se vam ne zdi, da je skrajni čas, da se nehate ukvarjati s politiko, poskrbite za lastno varnost in se končno začnete ukvarjati z varnostjo Slovencev.
  Nesposobne, skorumpirane šefe, vključno z vodstvom policije in ministrico, če je sploh še živa, pa že enkrat naženite. Za politiko v vašem resorju ne bi smelo biti prostora, ne glede na to, katera stranka vodi državo.

  • domovina mili dom

   Končno en pravi odgovor.

  • renee

   Dober predlog ,upajmo da ga bodo upoštevali!

  • FraterMagnus

   resnično, žal

  • janez.pokoncni

   Hmm.
   Najprej moramo razčistiti ali hočemo imeti demokracijo. Zaenkrat jo imamo in, da, v Sloveniji demokracija deluje izjemno slabo Tisto, kar me v tvojem postu moti je povsem zgrešeno prelaganje “odgovornosti”.

   Hierarhija vpletenih v tvojem postu gre nekako takole :

   Vlada
   Ministrica in ministrstvo
   Šefi v policiji

   vse ostalo.

   – “Vse ostalo” nastavlja vodstvo policije
   – “šefe” nastavljajo vlada, minister in njegovi najožji sodelavci,
   – ministra nastavi predsednik vlade, potrdi parlament.
   – vlado potrdi parlament

   Torej, če se vrnem še 1x na bistvo. Pozivaš policaje, da naženejo ministrico in šefe v resnici pa ministrico, šefe, vlado in seveda parlamentarce nastavljama (tudi) midva!

   • dež

    Pri tej oceni si pa brcnil mimo.
    Kot prvo, kar se hierarhije tiče, najprej sem omenil šefe in vodstvo policije, ministrico (ki to ni – je fiktivna) sem dodal na koncu.
    Drži, da ministra izvoli vlada in minister nato izbere vodstvo policije oz. kot praviš, da jih določi politika. Ampak ti in jaz, čeprav greva na volitve, nisva tista, ki sodelujeva pri tem. Vsaj jaz na zadnjih volitvah nisem volil, da bi postal državni sekretar= minister bivši udbovec Šefic.
    Policije se ne da primerjati z ministrstvom za kulturo, je represivni aparat in policisti so v končni fazi tisti, ki lahko dajo (ne)soglasje za nekoga na vodstvenem položaju. Če to hočejo in jim je kaj mar za stroko ter svoje lastno zdravje, kot se je že večkrat izkazalo v zadnjem času. Fanka, npr., bi morali že davno izločiti iz svojih vrst, ker gre dokazano za velikega intriganta in manipulatorja (afera Kangler, Fankov sin, …), pa niso naredili nič.

    In za konec, da se vrnem na tvoj zadnji odstavek. Kot si napisal, pozivam policiste, da naženejo nesposobno vodstvo, intrigante, koristoljubce in švercarje iz svojih vrst, vključno s fiktivno ministrico. Če so lahko štrajkali 1 leto na željo sindikalistov, naj pa še 2 meseca zaradi lastnega zdravja. Skratka, naj očistijo svoje vrste in ministrstvo (kjer harajo bivši udbovci in od levih nastavljeni lojalneži) vsega klumpa, vseh škodljivcev. In naj se končno nehajo ukvarjati s politiko, t.j. ščitenjem levičarjev in končno začno delovati v dobro državljanov. Če bi se enkrat postavili zase, sem prepričan, da se ne bi noben politik več vtikal vanje.

    • janez.pokoncni

     Tisto, kar ti želim sporočiti je preprosto dejstvo, da policaji ne morejo postavljati svojih predpostavljenih z izsiljevanjem. Da ne maramo kaviar socialistične mafije, ki je v Slo kriva za katastrofalno stanje je ena plat, ampak zamenjamo lahko to bando samo volilci. Nas 1.5 mio. Midva, in še pol milijona najinih somišljenikov, smo žal premalo. Ključ do normalne države se skriva v tistih, ki na volitvah podpirajo te, ki nas vodijo v propad.

     • dež

      Se strinjam s teboj, jasno da da si policisti ne morejo nastavljati šefov z izsiljevanjem ali dogovarjanjem pod mizo, za kakšen piškotek.
      Ampak enkrat bodo morali depolizirati svoje vrste in se začeti ukvarjati s stroko. Zadnje smrtne žrtve kažejo na popoln fiasko na področju taktike.
      To pa na lep način, po reglcih, ne bo šlo, zato zagovarjam malo trši način, ki je pri nas edini učinkovit. In oba veva, da tudi desni niso imuni na kadrovanje znotraj policije, če bi prišli na oblast.

     • janez.pokoncni

      Sam se povem strinjam s “tvojo sliko” stanja (kako bi moralo biti), le način kako do tega priti v demokraciji ni realen in pravi.
      VSE (ampak res vse) se vrti okrog politike, politike pa nastavljajo voli(lci). Torej problem je v nas. Ne konkretno v naju in par stotisoč tistih, ki še razmišljamo. Problem je v ostalih. Dokler ti ne spregledajo in se streznijo … v zgodovini so se tako razklane skupnosti vse prevečkrat znale pogovoriti le preko državljanske vojne.

  • Miha

   Na policistih samih je sedaj odločitev ali
   se bodo nehali ukvarjati s politiko v svojih vrstah in
   po vrsti začeli loviti vse znane kriminalce v tej državi.
   Če ne se tudi njim in njihovim družinam zelo slabo piše.
   Enako velja za davčne inšpektorje, sodnike, tožilce, ….

 • Anton

  ni opravičila vendar vseeno zdravnik verjetno tudi ni bil angelček, pa da se razume še enkrat ni opravičila za to dejanje, katerega je storil storilec.

  • kuskus

   Kaj pa je storil zdravnik, saj ni bil oborožen ?

   • cosmosjasnovidec

    Nekaj mu je že skrivil.Ali ga je napačno zdravil,lahko je bil celo kakšen muslimanski zdravnik kateri ga je okužil primer z boleznijo norih krav.
    Popolnoma brezveze ni šel streljat po bolnišnici tako,da so mu nekaj že skrivili.

    • Rožle

     Pa z ganom ne greš glih vsak dan zdravniku…

 • indijanka

  Ženske sem. To drži kot pribito. Na varovanje se ne spoznam. So se pa moje oči v tej zgodbi ustavili najprej na trditvi, da je ropar človekoljub. Nenasilen. Da ropar lahko tvori rezervni sestav policije, za nameček pa lahko doma hrani registrirano pištolo. Svoji ministrici bi pa nekaj položila na srce. Ženska sem, o streljanju nimam pojma, pa se ne bi pustila ustrelit nekomu, ki je že streljal in že ubil policaja. A se policaji niso sposobni odločati? Ali mislijo, da je človeku, ki prestopi mejo pomembno ali ubije 1..5 ali 100? No, upam da so vsaj varnostniki v jedrski elektrarni Krško usposobljeni vsaj za odtenek bolje. Bog nam pomagaj!

  • cosmosjasnovidec

   ++++++++++++++++++V policiji so navadni šalabajzerji torej jih je v policijo vstopilo ogromno bivših zidarjev,pleskarjev,šivilje,trgovci in tako naprej kateri nimajo niti osnovne specializacije kaj šele ostalega.Vprašanje je tudi ali imajo sploh končano osnovno šolo.Na žalost taka policija ne koristi drugod kot za obiranje folka z radarji kjer se skrivajo za uniformo.Na žalost jih poznam ogromno in vem kaj so pred tem bili.Večina navadni posranci katere tepejo doma žene v službi se pa pač skriti za uniformo delajo heroje tako kot tale policist kateri je pričel streljati na Gregoriča pa ga niti od blizu ni zadel.Zakaj ne?Strah in panika sta lahko zelo usodna,če ju ne veš skontrolirati in obvladati.

   • indijanka

    ..kot je videti, so res neizkušeni…

    • cosmosjasnovidec

     Na žalost je tako ja.

 • samsara

  Morda bi bilo zanimivo izvedeti tudi ime, tega ‘nenasilnega’, dvakratnega roparja pošt in bivšega zapornika. Starega znanca policije, pa še legalno oboroženega.
  Da je državljan Slovenije, lahko sklepamo že sami. Tudi, da je polnoleten je jasno ;-)
  Pa ime odgovorne osebe, ki je dovolila, da je ta nenasilna oseba ostajala oborožena po preteklih izvršenih in sankcioniranih kaznivih dejanjih. Najbrž je kar eden, anonimni uslužbenec javnega sektorja. Eden mnogih podobnih.

  • dež

   Darko Gregorič, iz Svetega Antona pri Kopru.

  • Franc Šink

   Službena pištola mu je že davno odvzeta.Ta je bila na “črno”!

   • cosmosjasnovidec

    Službena pištolamu ni bila odvzeta kar bi še razumel,da je bil rezervist oziroma kot sedaj policija naklada nekdaj.Ni mi pa tudi jasno,če je oropal 2x pošto,da mu te pištole res niso vzeli.Jaz sem imel primer,ko smo se enkrat v diskoteki stepli in je na parkirišču prišlo do streljanja in čeprav nihče ni bil poškodovan so kar neko jutro prišli pritegnjeni kriminalisti in mi naredili hišno preiskavo oziroma vsem o katerih so imeli podatke da so bili vpleteni v pretepu.Doma sem imel legalno pištolo v kovčku katero sem dobil kot za spomin,ko sem zapustil vojsko po končani specializaciji in odpovedjo do katere sem imel pravico,da v vojski ne bom ostal.Zasegli so mi ta kovček kljub temu z vsem kar je bilo v njem.Pritožil sem se na sodišče in,ko sem dobil poziv je na sodišče prišlo tudi nekaj kriminalistov.Ti zahojeni lažnjivci so trdili,da so v nabojniku pištole bili 4 naboji in da je bil vstavljen v pištolo.Druga zadeva je pa bila,ker je zraven pištole še bil dušilec in je pritegnjeni sodnik prišel do zaključka,da je dušilec protizakonit saj ga po ustavi slovenskega zakonika legalno ne sme uporabljati ne policija ne vojska tako,da ostane pištola zasežena in še vse sodniške stroške sem moral poravnati,ker sem seveda pritožbo sprožil sam.Hotel sem se pritožiti na višje sodišče ampak sem si pozneje mislil naj gre vse skupaj v pi…. m….
    saj ni pomagalo ničkar sem bedakom na sodniji razlagal.Kot prvo kako je prepovedan dušilec,če vidijo,da je v kovčku priložen zraven.Seveda se zahojenim komunajzarjem ni dalo nič dopovedati,ker jim seveda niti ni bilo v interesu.
    No to sem napisal,ker tudi meni ni jasno,da mu orožja niso zasegli že po ropih katere je storil,ker so ga meni,ko ga sploh nisem uporabljal ampak sem ga imel kot spomin oziroma trofejo.

    • MGTOW Didactics

     Pa jarane! Nisi ti imao, ono kako se kaže, komšije da ti ovakve stvari sredi… znaš… pa kaj ti velim! Ni´s ti bio jedan od ˝njihovih˝, bre. E sad da jim ga pljugaš jarane… hebi ga

     • cosmosjasnovidec

      Lahko pišeš po slovensko,ker sem jaz čistokrven slovenec.Ne bom pa razpravljal o tem kaj si hotel z tvojo nejasno bosnahrvaščino povedati čeprav osebno popolnoma vem ampak ni pomembno.

     • pajot

      MGTOW Didactist ti je na duhovit način povedal,da bi ti še zdaj imel pištolo,če bi bil iz njihovega gnezda. Če bi bil Srbin.

     • MGTOW Didactics

      Hvala lepa :D

     • MGTOW Didactics

      Važno da vzajemno razumeva smisel :D

    • indijanka

     Cosmo, ti maš pa zelo razburljivo življenje.

     • Rožle

      A nisi vedla..?

     • indijanka

      :) zdaj vem

     • cosmosjasnovidec

      Indijanka res je.Celo življenje je bilo tako tako,da včasih pomislim naj gre vse skupaj v p…. m……. kaj vse sem moral dati skozi.
      Vendar je sedaj vse v redu čeprav po pravici povedano se mi ponoči med spanjem kar pojavljajo včasih nočne more zaradi prekletih komunajzarjev,ko sem prišel v konflikt z njimi.

     • Rožle

      A se rad sprehajaš po megli…?

     • MGTOW Didactics

      Sma že dva. Tudi ko nimaš stika z njimi, je prepojenost okolja z strupom, ki so ga ustvarili v družbi, vseobsegajoča.

  • cosmosjasnovidec

   Naj bi bil Gregorič Anton.Ampak saj veš kako je tukaj pri nas glede objavljanja resnice.Lahko bi se tudi zgodilo,da je ta Gregorič preminil v bolnišnici pa so kar naredili zamenjavo z kakim migrantom kateri je v resnici pričel streljati po bolnišnici.Zaradi panike pa so nastavili Gregoriča saj je tako ali tako že bil mrtev.
   Tole je le moja predpostavka za primer kaj se lahko dogaja in jaz,če bi bil direktor policije bi seveda naredil nekaj takega,da umirim folk.Zadeva mi je namreč zelo čudna in sumljiva pa sem pomislil na kaj takega.

  • cosmosjasnovidec

   Lahko pa je bil sam tovariš Kučan pa zato prikrivajo resnico.

   • samsara

    On nima problemov z dohtarji. Samo migne z mezincem ali trene z očesom in rojijo okrog njega.

  • pajot

   Član rdečega bratstva. S tem je vse povedano.

 • Unikatna

  Vem, da to ne spada k tej temi…

  Jutri popoldne v Ljubljani razprava o beguncih in migrantih tudi s predsednikom parlamenta Avstrije in kandidatom za predsednika države Norbertom Hoferjem.

  Vstop je prost!

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1821359014766714&id=100006778992054&theater

  • sunday

   hvala!!!+++++++++

 • kuskus
 • Dostmamrecesije

  Ko boš šel v bolnišnico, bo tako kot na letališču. Rentgen. Tistega, ki ga imajo za kosti in druge organe slikat, naj kar prestavijo pred vhod. Boš imel vse izvide, ko boš prišel v bolnišnico (do zdravnika)

 • dare326

  Po novem bo tudi pri nas tako. Najprej streljaj, potem sprašuj!

  • Čakija Noris

   Uzela ga magla..

 • centurion

  Na SIOLNet po vseh reglcih, tudi sam se strinjam, ime in priimek storilca
  Darko Gregorič iz Svetega Antona.
  Bravo policija, bravo mediji!
  V istem članku napad na policista in umor v bližini Brežic pa
  “- 22-letni nemški državljan v prsi zabodel 30-letnega policista..”
  Mesec dni in tri tedne po umoru policista taisti mediji in policija
  ne povedo imena in priimka prepečenega kozojeba, ki je dobil
  zaščito in bel kruh v Nemčiji.
  Sporočilo svetu s strani slovenske kastrirane policije in
  neumnih rdečih mainstream medijev je:
  Prepečenci lahko ubijajo slovenske policiste.
  Ostajajo brez imen in priimkov.
  V razmislek policistom.
  Sicer sožalje svojcem.

  • sunday

   če ne bi ti napisal imena storilca bi sam še sedaj bil prepričan, da gre za kozojebenega iztrebka, ki ima psihične težave in je hotel ubiti zdravnika, ker mu le ta ni želel dati zahtevane terapije in ga je s tem užalil, užalil njega in njegova muslimanska čustva, zato si je zaslužil kazen, saj so musliči prišli sem ukazovati in ne prositi!!! ja, tisti v brežicah pa je bil verjetno čistokrvni nemec mohamed alahmann – iztrebek!!!

 • stajerc5

  Nam ne more nihce vec pomagati! Precitajte spodnji copy-paste;

  “Storilec je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja z uporabo orožja, je sporočila policija. Po neuradnih informacijah Primorskih novic pa je strelec znanec policije iz Svetega Antona pri Kopru, ki je bil zaradi dvakratnega ropa pošte v Pobegih že v zaporu. Bil naj bi tudi v rezervnem sestavu policije, zato je imel dostop do orožja. V oddaji 24UR so poročali, da gre za Darka Gregoriča”
  Ljudje bozji, stari znanec policije(dvakratni ropar- rop je biti oborozen!) in policist v rezervi??????????
  Kdo se ima kaksno besedo za povedati pri “nasih” policajih na to svinjarijo, kdo? Meni jih je zmanjkalo…

  • alojz

   Lovec je ob orožje če malo v kozarec pogleda. Dovoljeno je 0,0.

 • sveženovice

  In to v Sloveniji, ki je varna država. V kakšni Belgiji bi tak kriminalec-povratnik (pistolero, avtor številnih groženj z orožjem, oboroženih ropov in drugih nečednosti) pobil vse, vključno z mrliči v bolnišnični kleti…

 • radames

  Tovarišica Milojka! Tole nima zveze s streljanjem v Izoli, zanima pa me, kaj ministrica za zdravje meni o 12 milijonski izgubi UKC LJ samo v pol leta 2016? In kaj o novem direktorju UKC, o katerem ni nič slišati? Je UKC LJ tako mini bolnišnica, da je vseeno, kaj se v njej dogaja?

  • stajerc5

   Joj, kako smo malenkostni. 12 milijonckov proti 32 milijardam, khmmm…
   Pa ne se jeziti, saj imas prav!

 • sunday

  moral je pa že biti zelo razkurjen, da je streljal – dolge čakalne vrste, terapija, ki ne pomaga – je pa poceni ali predolgo čakanje na operacijo in še je lahko razlogov, ki človeka pripeljejo do takega brezupnega in brezumnega dejanja, žal mi je za vsakega nedolžnega, ki je žrtev, zato, da se nekaj premakne, da pravi krivec popusti in reagira – vedite, da tudi zato bi morali to oblast nagnati – kriva je !!!

  • stajerc5

   Ko je poste ropal, je bil tudi zaradi dolge vrste razkurjen?

   • tarantela

    Meni se pa zdi čudno, da je šel k zdravniku oborožen.

    • radames

     Iskal je konkretnega zdravnika. In ga tudi ubil.

   • xtc

    Pazi tule se nekaj prikriva inskriva;sumljivo je že to ;da je navkljub kriminalnim aktivnostim še imel orožje na hrambi:

 • tanja

  Kako je bil lahko tip v rezervnem sestavu policije in imel doma legalno orozje, ce je ze 2x sedel zaradi ropa poste?!?!??!

  Sumim pa, da ne bomo nikoli zvedeli vzroka – kaj mu je naredil bog v belem, da se je odlocil takole obracunati z njim.

 • xtc

  Zanimivi detajli;poštni ropar;napol policist in seveda molk zakaj streljanje?Hja take stvari mečejo zelo temno senco na policijo(ne policiste) oćitno se nekaj grdo prikriva in kako jesploh tak človek član rezervnega sestava;še bolj zaskrbljujoč(sumljiv) pa je molk zakaj pika na zdravnika(ki žal tudi niso ravno angeli v Sloveniji):
  Skratka kup neprijetnih vprašanj;ki se jimvsi izmikajo;mislim da se skuša nekaj prikriti:

  • cosmosjasnovidec

   Osebno sem mnenja,da je storilec spet bil migrant ampak seveda nimam dokaza.
   Bi kar lahko trdil,da je tale zdravnik pregledal ženo tega musliča (v kolikor je storilec bil muslič).Ženska se je morala sleči zaradi pregleda in,če je to povedala kamelotrajbarju je seveda tale popizdil in se šel maščevat.
   Mislim,da,če morda sem zgrešil nisem veliko,ker mi je celotna zadeva in spet prikrivanje kot za Brežice več kot sumljiva.Seveda bodo pa namesto tega musliča nastavili nekoga drugega kateri je umrl pred tem normalne smrti v postelji.¸
   Tem barabam ne verjamem nič nisem pa tudi od včeraj,da bi meni lahko tvezili pravljice.

   • ni bil muslič, to ti lahko iz prve roke povem

   • Kristjan Dolenc

    HALO NE MEŠAJ TABLET A NE VIDIŠ , DA TI ŠKODI LEPO PO VRSTI KOT TI JE PSIHIATER NAPISAL

 • cosmosjasnovidec

  Take zadeve se na žalost dogajajo zaradi nesposobnosti in šalabajzerstva z strani policije.V policijo so sprejeli same bivše zidarje,smetarje,mehanike,šivilje,čistilke itd.Brez ustrezne specializacije samo z nekaj mesečnim kursom nekateri še tega nimajo veliko pa jih sploh nima opravljene osnovne šole.In kako naj se taki policaji znajdejo v nekem konfliktu?Je res,da se zanašajo na to,da imajo za zaščito uniformo tako,da se folk ne spravi nad njih ampak,če se spravi je pa rezultat viden tudi sedaj pri tem primeru na žalost.

  • Rožle

   Jest poznam tut eno šiviljo v politiki….!

   • stajerc5

    Je doticna rekla, da bo luknje zasila, je pa kuzla razparala in v smeti vrgla…

   • cosmosjasnovidec

    Jaz tudi Bratuškovico vendar ta na srečo ni prišla v policijo kajti šele takrat bi bila popolna katastrofa po vsej sloveniji pa taborjenje kamelotrajbarjev.

    • Rožle

     Sej na to mislim…je prišla pa med mafijo kar je isto…

    • Rožle

     Bratupškovo…

 • Anton

  glede na predhodnje informacije, ki se pritičejo odnosa zdravnik-pacient, me niti ne čudi da je do tega prišlo, žal tipu se je strgal, kr tako se mu verjetno ni oz celo bojim se da je prišel namerno ubit dotičnega zdravnika, kar pomeni da je bil prisoten motiv maščevanja

  • radames

   Tudi zdravnik je umrl. Maščevanje? Najbrž zaradi banalnih stvari. Ker mu ni dal bolniške ali mu ni napisal recepta? Precej je takih “bolnikov”, ki se jezijo, ker niso dobili nobenega recepta.

   Sicer jih pa zdravnik lahko skupi kadarkoli. Na sprejemu v psihiatrično bolnišnico začne pacient opletati z gasilnim aparatom, ki ga sneme s stene ali pa s stolom.

   Že davno je tega, nekako konec 50. let, ko je tak pacient v ambulanti ubil zdravnika, očeta mojega sošolca.

   • RATATA

    Ta zdravnik pa je ime štiri imena – meksikano.

 • centurion

  Sicer pa, tip 70 let in na berglah ter prihajal od okulista….
  Ma da dol padeš… Policija pa usposobljena…
  Glavno da radar pištolo obvladajo.
  In tile dripci bodo varovali mene in mojo družino pred
  migranti-teroristi, starosti med 20 in 35 let, ki prihajajo na povabilo
  Cerarja, Gyorkeševe in Katićeve zblojenosti….
  Slovenec, nabavi si kakšen rekvizit 9×19 ali .357magnum.

  • radames

   Nekateri miličniki so se zelo izkazali med slovensko osamosvojitveno vojno.

   • centurion

    Vsi tisti imajo danes točno + 25 let. Velika večina torej v penziji.
    Takrat domoljubi, danes pripadniki SMC partije…..

    • cosmosjasnovidec

     Ja to bo pa držalo.

    • RATATA

     Ker jim je dala penzione.

   • cosmosjasnovidec

    Kateri so pa to bili?V zasedah sem jih nekaj osebno res videl ampak zabarikadirane ter cele od strahu posrane v jarkih kjer ni bilo šanse,da bi katerega kaj doletelo.

 • Viktorh

  Krogla in odlikovanje nikoli ne najdeta pravega…
  V zdravstvu pa bi potrebovali mitraljez, ne pištole….

  • radames

   Ampak samo za ministre.

   • Jovo Jamnica

    Ministri se menjavajo, zdravniki, ki brez podkupnine niti ne trznejo, pa ostajajo.

    • cosmosjasnovidec

     Ja tudi to je res.

     • kuskus

      Kako veš, da je to res ?

    • radames

     Sicer ne zanikam, toda med zdravniki, ki jih zasebno dobro poznam, ni nobenega takega.. Pa jih poznam kar precej.
     Obstaja pa hvaležnost ljudi, ki jo izkažejo s kakim zavojem kave. In to leta dolgo. In ta hvaležnost odtehta milijone!

     • Jovo Jamnica

      Večina zdravnikov je vredna svojega poslanstva. Toda, pri nas je vseeno preveč takšnih, ki nas, drugorazredne obravnavajo, kakor nebodigatreba.

     • kuskus

      Tudi jaz ne poznam nobenega podkupljivega zdravnika pa jih moram, kar večkrat “obiskati”.

    • kuskus

     Mogoče je prav zaradi takšnega nestrpnega mišljenja, ki ga nekateri prepogosto in brez pravega razloga razširjate o zdravnikih, moral danes umreti človek, ki je pomagal do ozdravljenja že premnogim ljudem.
     Doma pa je zapustil dva otroka.

     • Jovo Jamnica

      Nikoli ne napišem nič, brez razloga.

     • kuskus

      No, ampak tokrat razloga nisi napisal.

  • kuskus

   Na koga bi najprej pomeril ?

 • Rožle

  Se pravi nikoli ne izvemo njegovega motiva…?

  • cosmosjasnovidec

   Čedalje bolj razmišljam se mi pojavi takšen zaključek.Če tole ni bil spet kamelotrajbarski musliman kateri se je maščeval,ker se je njegova žena morala sleči pred tem zdravnikom zaradi pregleda in če je objavljena letnica storilca nekje točna je tole lahko bil le tovariš Milan Kučan.Pri njem je namreč vse mogoče ker ga opravičuje komunajzerska nastrojenost.

   • Rožle

    Potem bo pa spet blond, simpatičen in prijazen…..

   • Rožle

    Pa z ganom ne greš glih vsak dan zdravniku…

  • garfi

   mogoče, ker so njihov motiv skrivalnice

 • plamen100

  Vse skupaj je zelo nejasno, kot je bilo vse salabajzersko tudi s strani policije predstavljeno ob 22 uri s strani generalnega direktorja policije. Namesto, da bi kratko in jedernato predstavili zadevo, pa kot ponavadi palamudijo, skrivajo svoje napake tako, da clovek nima prav nobene predstave, kaj se je dejansko zgodilo in na zadevo mece cudno luc kaj se je sploh v resnici dogajalo. Niti ni jasno kako je bil prvi policist ubit in se manj kdaj je bil drugi policist zadet v prsa, ker ostali ki so ustavljali vozilo naj bi bili po Fankovih besedah ustrezno opremljeni, kar naenkrat pa se sedaj govori o drugem policistu ki ga naj bi storilrc med ustavljanjem vozila ustrelil v prsa??? Kako v prsa ko pa naj bi bil v neprebojnem jopicu?? Kako so to ustavljali osumljenca, ki je napol invalid z berglo,star 68 let ki ustreli dva policaja??? Kako je prisel storilec do policistove pistole?? Zakaj ne povedo resnice, ker jim tudi v nadaljevanju ne bomo cisto nic verjeli!!!! Ce je ze en invalid z berglo skoraj spravil na oni svet dva polucaja, kaj bo sele naredilo 50 jeznih migrantov????? Mar bodo kar celo drzavo okupirali??? A ta policija zna res,kot je ze nekdo omenil, samo z laserskimi pistolami streljati in jamrati za place??? Res se na to policijo ni moc zanesti, tako kot so se lahko nekoc v 80 in 90 letih zanesli na milico, ki je bila neprimerno bolje izurjena po drugi strani pa veliko bolj cloveska zaradi cesar je tudi lahko sla v vojno za Slovenijo. Ti danasnji t.i. policisti pa kot kazejo zadnji dogodki ne morejo varovati niti sebe a kaj sele druge, da o osovrazenosti nekaterih pikolovcev v policiji ki se bolano izzivljajo nad slovenci, ki cloveka zaradi 1m prekratke varnostne razdalje z uzitkom oglobijo, niti ne omenjam!!

  • Darth Vader

   inkasanti so kraljevski, pa tudi nekaj prepotentnežev je noter, sam ti so po večini janičarji pa srbski petokolonaši, ki so prišli težit slovencem iz balkana in se danes obnašajo, kot da je Slovenija njihova….je pa res, da popolnoma vse policaje, kar jih poznam, so v službi izključno in samo zaradi “državne službe” in zaradi tega, da lahko potem, ko slečejo uniforme, v prostem času težijo vsem po spisku, kako je treba živet……jebe se njim še za neko varnost alpa kej podobnega…..

 • garfi

  to se je že dogajalo in je vse bolj moderno
  tu ne zaostajamo
  moje sožalje prizadetim

 • avtohtoni neandartalec

  Tragičen dogodek, v tujini pobijajo verski fanatiki, lri nas do konca uničeni in obupani starčki, pri čemer javnost ne dobi nobenih pravih pojasnil.
  Najmanj dva človeka sta mrtva, napadalec in policist, pri čemer javni uslužbenci izražajo sožalje samo za svojega pripadnik, meni se pa to zdi prav tako tragično kot dogodek sam oziroma vzroki zanj.
  Najbolj boli sprenevedanje policije, da zgolj opravljajo svoje delo in so dober servis vsem državljanom enako, kar v primeru pokojnega zagotovo ni res, če bi bila policija idealna, ne ni grabil pištolo ampak bi se iim raje zaupal.
  Bom naravnost povedal, po mojih izkušnjah, je policija podn, osebno se jih bolj bojim kot teroriste, še na kraj pameti mi ne pade, da bi jih prosil za pomoč, zgolj izjemoma so do mene korektni, nikoli mi niso pomagali, prav zaradi njih živim slabše kot so nekoč živeli judi v getih, sovražim jih zato ne, ker so samo orodje, kaj si mislim o njih, pa raje ne bom napisal. Ne poznam oseb iz drugih krajev v Sloveniji, mogoče so res taki kot na zahodu, kjer sem vedno vesel, če jih zagledam, njihova prisotnost pomeni, da sem varen in se lahko zanesem, da mi bodo pomagali, če bi se izgubil ali bi se znašel v kakšni nevarni situaciji, pri nas se stresem takoj ko jih zaznam, ker ne morem vedeti kakšno svinarijo mi bodo spet namestili. In očitno nisem edini, ki ima lri nas tamo izkušnjo, čeprav mediji ne omenjajo nobenih takih reči in jih rutinsko v glavnem hvalijo ter zasipajo s patetičnimi lažmi, kot se trudi naša Madžarska ministrica. Ker hvali nekaj, kar civilni državljani doživljamo povsem drugače, mi njene besede vzbujajo odpor, namesto empatije do človeka, ki je očitno žrtvoval svoje življenje, da bi rešil medicinsko osebje in kolege, čutim gnus do policijskega vodstva in se sprašujem kaj so naredili pokojnemu revežu, da je tako znorel.
  To sem povedal zato, ker ima ministrica načelno prav, spomniko se vojaka, ki ke ustrelil policista v glavo, ker verjetno ni imel vozjiškega dovoljenja in registriran k*, butast, ničvreden avto, zaradi kupa dreka in iz skrajne panike je ubil človeka, katerega edino poslanstvo naj bi bilo, da sno ljudje in kapital varni, da življenje teče mirno in normalno. Torej ni šlo za krvni davek, ni šlo za Alaha, ni šlo za velik denar, ni šlo niti z lepo žensko, šlo je za brezumni državni teror in splošno korupcijo, ki je iz ljudi nareila živali.
  Spomnimo se tudi mladeniča, v katerega je navaden, popolnoma nepomemben policist izpraznil cel nabojnik, iz neposredne bližine, medtem ko se je ta grabil za mobilni telefon, s katerim je mogoče skušal poklicati na pomoč, epilog poznamo, čeprav nam državljanom zagotovo ni delal nobene usluge, ga je policijsko vodstvo brezkompromisno zagovarjalo in sodišče na koncu celo oprostilo, da ne omenjam osebnega maščevanja kolegov proti vsakemu, ki si je držnil zgolj podvomiti v njihovo profesionalno in moralno držo.
  Res je vse narobe, vendar bi nilo še bolj neumno trditi, da je za to kriva civolna sfera, namesto patetike, bi bil mogoče čas za kritiko policije in objektivno analizo stanja, enkrat bomo morali jasno povedati, je to zdaj policijska država, velja mogoče policijska ura, če je postala policija nekaj takega kot gestapo, potem je verjetno bolje, da to naravnost povedo državljanom in se primerno oborožijo, najbolje da se preselijo v bunkerje in vozijo naokoli samo še z oklepniki. Po moje, bi lahko bili malo bolj ponižni in razmislili, če ni prišel mogoče čas za katarzo, bolje bi bilo pustiti ljudi malo na miru in nagnati vse barabe iz njihovih vrst, sicer jih bo potem zelo malo, vendar si bodo počasi zaslužili spoštovanje nazaj, naklonjenost naroda je več vredna kot premoč v orožju in številkah, to bi se morali najprej zavedati.

 • Bepo

  Bi razumel, čeprav hudo obžalujem kar se je zgodilo zdravniku in policistu. Urologija je v izolski bolnišnici med najbolj obleganimi ordinacijami. Tam vidiš tudi najbolj izmučene obraze, dobesedno iznakažene slike trpečih ljudi, predvsem starejših moških. Najhuje trpijo čakajoči na raznorazne preglede, na slikanje, ponovno jemanje vzorcev in v tem času več mesecev ali celo leta urinirajo v vrečo. Jasno, da se sečevod v tem dolgem obdobju tudi vname……. ni možno opisati občutke teh ljudi…. da ne omenim primerov, ko po večmesečnem iskanju končno ugotovijo, da je rak na prostati že tako napredoval, da je preostalo samo še nekaj dni, tednov ali mesecev. Marsikomu poo vseh teh mukah najbrž odleže, da je končno konec trpljenja, najde se pa tudi takšen, ki se nameni soditi najnižjemu krivcu in ta je zdravnik. Pri tem pa pozabi na administracijo, na načrtovalce koliko ljudi lahko ta mesec pride na pregled, gre na operacijo, pravzaprav koliko jih sploh lahko zboli. Kdo je glavni krivec? ja jasno, tisti, ki odrejajo kvote in to je Zdravstvena zavarovalnica in njen ustanovitelj, ki je preko Ministrstva za zdravje sama vlada Republike Slovenije.

  • kuskus

   Prav gotovo, da je vse to res, kar ugotavljaš in ko že omenjaš raka na prostati – ta bolezen je v zadnjem času še posebej v porastu, celo pri mlajših specialistov urologov pa je največkrat premalo.
   Še poseben problem v zdravstvu predstavlja samoplačništvo. Vsak nima dovolj denarja, da si to lahko privošči.
   Kakršen koli razlog že je bil, da se odločiš ubiti zdravnika, je do skrajnosti podlo dejanje.

  • sunday

   sem spodaj napisal, da je za takšno dejanje KRIVA VLADA in tudi verjamem, da se za enkrat oz, tako dolgo dokler bodo na oblasti ti krvniki naroda ne bo nič spremenilo!!! kot si napisal je dejanje obžalovanja vredno, ampak v zdravstvu so razmere takšne, da bo to še večkrat ponovljeno, dokler se ne znebimo pravega krivca in to je, TA OBLAST !!!

  • resnicaboli

   Dokler lahko elita Türk hodi v tujino raja pa čaka mesece da pride na vrsto je čudno da še ni več tega.

  • Nada

   Višji zdravstveni tehnik iz našega zdravstvenega doma je pripovedoval, da ko je bila lani na obisku delegacija iz Finske (nekateri iz ZD tam podiplomsko študirajo) in so samo šli skozi hodnike ZD, so obstrmeli, kaj je to pri nas, da povsod sede čakajoči pacienti? Nekaj, kar si pri njih niti zamisliti ni možno in situacijo pri nas so ocenjevali kot grozljivo.

   • Steiermark

    Na finskem, verjetno, nimajo skorumpirane jugkomunajzarske drhali, na oblasti in tudi ne izhajajo iz pokvarjene jugokomunajzarske “nadmudrovalsko – sfukatorske” ideologije….

    • Nada

     Sem tudi pomislila na to, da nasledstvo iste ideologije tudi botruje temu, da imamo tako samozaščitno neusposobljeno policijo. Čemu je vendar to podobno, da do nevarnih oseb pristopajo tako neprofesionalno? Po drugi strani pa se vsakič bojim, da ko se jim povečujejo pooblastila, višajo plače, nabavi nova oprema, da bo vse to uporabljeno proti lastnim državljanom, če bodo ti kaj protestirali. Za soboto je v LJ napovedan povsem legitimen protest proti vsiljenim migrantskim kvotam. Zasledila sem, da so skupine za migrante že napovedale sočasen protest proti in me prav zanima, kako se bo spet obnašala policija, proti komu se bodo čelno frontalno postavili?

 • Bil par metrov stran v času streljanja, v sosednji sobi. Sicer nisem videl, ker sem bil zaprt notri. Po eni strani še dobro da je bil morilec dovolj priseben, da ni streljal vsepovprek, da bi še več ljudi naključno ubil, je pa res da je en metek prebil zid neke ordinacije, na srečo nobenega ni zadel.

 • sunday

  če bi se policija bolj ukvarjala z varnostjo državljanov kot z radarji in baloni bi tudi v tem primeru pomagalo, če bi se policija bolj ukvarjala z lastno pripravljenostjo in sposobnostjo pomagati in preprečevati in ne samo s kaznovanjem in inkasantstvom, mogoče v tem primeru žrtev niti bilo ne bi !!! ponovno – za take ekscese nosi odgovornost samo OBLAST in nihče drug !!!

 • Shalalabayzer

  Pravica policistov in policistk do varnega opravljanja dela g. ministrica…veste kaj, to je dolžnost ministrstva in s tem tudi vaša.
  To bi že moralo biti narejeno!
  https://www.youtube.com/watch?v=d_GoWtaFaTg&feature=youtu.be&t=102

 • kuskus
 • Ivan Friderik Novak

  Družba, v kateri se spori “rešujejo” z orožjem, je hudo okvarjena.

 • 1Slovenka

  A bi zdaj že lahko izvedeli pravo ime brežiškega napadalca? Ali gre še vedno za varstvo osebnih podatkov? Za včerajšnjega napadalca smo izvedeli brez težav….

 • Verbena

  Reševanje problemov z orožjem je najslabša možna izbira!!….se mi pa zastavlja par vprašanj ..prva je smrt policista, ki je bil takrat v bolnici…očitno je bil v službeni uniformi , torej je imel tudi orožje…je bil neizkušen, da je kar tako prišel pogledat, kaj se dogaja, ko je bilo slišati strele…kot drugo, zakaj notranje ministrstvo razmišlja o nabavi novega vodnega topa??….če je stari povsem dober, to so stvari, ki imajo daljši rok trajanja, sploh, ker ni delal vsak dan…ne bi bilo bolje nabavit boljšo opremo za policiste ali jih dodatno usposabljat….zgleda, da se enemu lušta en mal provizije pri tem nakupu…

  • Anton

   vodni top je popolna brezvezerija, sploh pa ker vemo koliko je bil predhodnji oz današnji “muzejski” top izkoriščen (še enkrat- zgolj in edino samo ENKRAT). Toliko otem. Za tistih 1. 220.000,00 evrov bi ministrstvo dalo denar za boljšo opremo policistov in njihovo varnost. Očitno se pri tistem vodnem topu gre zopet za zaslužek nekaterih , pa četudi trpi stem varnost policistov ki se vsakodnevno soočajo na cesti z norci.Samo da imajo uradniki ki čpijo na policiji in v notranjem ministvu polne želodče, pa še akj zraven Ni akj sicer pa me to niti malo ne preseneča, ob dejstvu kdo zaseda mesto direktorja policije.

  • tinta

   policist je dobil smrtni strel v hrbet

   • tarantela

    To pomeni, da ni imel časa niti reagirati. Takega morilca je tudi treba počiti v hrbet!

 • čips

  Noro žalostno kar se dogaja. Pa vendar, kaj pa neprebojni jopiči? Ze zadnjič v brezicah je mladi policist umrl zaradi vboda v prsni koš… po moje bi blo pa treba v takem poklicu sploh na intervencijah treba mal na svojo glavo tud gledat.

  • tinta

   to je bil prometni policist, ki je slučajno prišel v bolnišnico po drugih opravkih in je pohitel na kraj, da pomaga, ko je zaslišal streljanje – morilec/invalid, je bil stari izurjen policist, ki ga je zahrbtno ustrelil – v hrbet

   • PIA PlA

    Policist je, ko je slišal streljanje, stekel pogledat, če lahko pomaga in dobil strel v hrbet?
    Kaj nihče več ne razmišlja s svojo glavo?

    • tinta

     Ali poznaš prostor, kjer se je to dogajalo ?

     • PIA PlA

      Seveda poznam. Vendar je bistvo v tem, da je nemogoče nekoga, ki je prihitel na pomoč, ustreliti v hrbet. Kaj se ti zdi?

     • tinta

      Po bitki je vsak general !

     • PIA PlA

      Nehaj no. Ti nisi nič razmišljala, ko si napisala, da je šel pogledati, kaj se je zgodilo in dobil strel v hrbet. Če ti moram narisati, strel v hrbet lahko dobiš le, če bežiš, ali tečeš po pomoč. Torej stran od dogajanja.

      In še nekaj, umrli policaj je LZ iz Kopra, in ne kot praviš ti.

      Policije v zagovor naj povem, da so se na klic bliskovito odzvale nepripravljene patrulije, ki so bile slučajno v bližini, kajti iz Izole v bolnišnico niti slučajno ne bi mogli v tako kratkem času prispeti dežurni policisti, ki bi imeli tudi vso potrebno opremo.

      Toliko o tvojem generalskem pogledu na stvari.

     • tinta
     • PIA PlA

      Ti pa res nimaš svoje glave za razmišljanje, temveč samo za poslušanje. Kot mali dobri pionirček.

     • tanja

      Policist 1 je “pritekel pogledat” eno nadstropje nižje ravno ZATO, KER JE SLIŠAL SPODAJ KRIČANJE (in mogoče tudi streljanje?!) Tak kaos in kričanje menda ne nastaneta zaradi spora o čakalni vrsti pri zobarju?! Nedopustno je, da je šel “pogledat” brez ustreznega zaklanjanja in pripravljene pištole v roki (kot beremo, jo je imel, le da jo je neuspešno pokušal izvleči izza pasu šele potem, ko je že ustreljen v hrbet ležal na tleh). Očitno se je vedel premalo samozaščitno, pa če je bil tudi “samo” prometni policist.

      Da je uspel 70-letnik na berglah ustreliti v PRSNI KOŠ drugega policista, ki je že prišel na intervencijo s podatkom o streljanju, pa je res čisto šalabajzerstvo. Kje je zaščitna oprema? Čelade in neprobojni jopiči? Samo za razstavo v šoli na dan varnosti? Noben dvig plač in napredovanje v plačne razrede brez ustrezne izobrazbe (kar so z zadnjo akcijo izsilili policijski sindikati) ne bo pomagal, policaje je treba ustrezno bojno usposobiti! Kaj bi bilo, če bi v bolnici kosila dva terorista z brzostrelkami?

     • tinta

      Umrl je policist PP. Malo težko je sodit, če sam nisi iz stroke, niti nisi bil nikoli udeležen v podobni situaciji. Se strinjaš?

     • tanja

      Ja, s tem, “da je po bitki vsak general” se seveda strinjam. A dejstvo je, da je kljub temu, da je bil “samo” prometni policist, vendarle imel pištolo pri sebi .. in no, naj stroka pove, ali se na kraj streljanja teče kar gororok brez pripravljene pištole.
      Glede na to, da v Sloveniji zaenkrat še ni bilo veliko takih dogodkov, so mogoče policaji premalo pripravljeni na to, kako odreagirati v takih situacijah.
      V zadnjih letih je bilo veliko ubitih prav po nepotrebnem.

     • tinta

      “……………..AJa, pa še to, močno dvomim, da bomo kdaj zvedeli pravi razlog, zakaj se je storilec odločil obračunati z “bogom v belem”……………”

      Če bi malo več brala poročila o tem tragičnem dogodku in o vsem manj sumničila, bi bila v svojih pisanjih bolj previdna.

      Ko boš bolna pa poišči si “boga v črnem” da te pozdravi.

      Spoštovanje do sočloveka pa res ni tvoja odlika.

     • tanja

      no ja, poiskal je prav določenega zdravnika, očitno je imel prav do njega neko zamero in se ni lotil naključne osebe. Seveda ne zagovarjam umora in ga absolutno obsojam!, le izrazila sem dvom v to, da bomo kdaj izvedeli za razlog.
      Pa tudi “boga v belem” sem dala v narekovaje. Spoštujem pa vse spoštovanja vredne ljudi, ne samo “bogove v belem” :)

   • čips

    Moj post ni kritika policaju. Za mizerno plačo se izpostavljajo. Hočem reči, da, ko gredo na teren bi moral bit neprebojni jopič pravilo in obvezen del opreme. Bog mu daj mir in lahko zemljo.

 • Razocarana

  Moje sožalje družinam umrlih.

  Kar se tiče pa naše vlade, ime in priimek storilca, prosim.

 • Unikatna

  Oh, moje sožalje!

 • moat

  Žalostno, res. Smo menili, da se pri nas kaj takšnega itak ne more zgoditi. Tudi politika je govorila o oazi sredi morij, pa se je uštela. Tudi k nam je prihajalo počasi to zlo, zdaj pa prihaja vedno bolj silovito. In s tem, da nam Cerar in pristojni ministri govorijo, da naj ne skrbimo, saj bodo storili vse, da do tega ne bo več prihajalo in da bodo poskrbeli za varnost državljank in državljanov, me še bolj skrbi. Ker te floskule in mlatenje prazne slame niso podkrepljeni z ukrepi. Samo gobcajo in to je to in vse se ustavi pri denarju. Res je, da ne poznam okoliščin in je vprašanje če jih bomo navadni smrtniki sploh kdaj, toda povejte mi prosim, kako naj razumem to, da je storilec, vsaj tako kaže, bil bolje usposobljen za ubijanje, kot so bili policisti za varovanje življenja državljank in državljanov in za svoje življenje? A ni tu nekaj hudo narobe? Kako je mogoče, da je enega policista ubil, drugega pa hudo ranil, on pa je še vedno kolovratil po bolnišnici? Kdo je tukaj odgovoren? Jasno mi je, da ni možno predvideti vseh situacij, da ni možno preprečiti vsak napad psihičnih bolnikov, toda ni mi jasno kako lahko neki amater (da, prav sem napisal, kljub temu, da je bil stari znanec policije), torej, amater nasproti profesionalcem, “zmaga”. Jasno je, da policija ni zadosti pripravljena na takšne strelske obračune. Sicer, saj nobeden človek ni povsem pripravljen za ubijanje, toda, vse več je takšnih primerov, ko so policisti naivni in ne upoštevajo varnostnih standardov. Kolikor vem, še vedno imajo le enkrat, mogoče dvakrat letno usposabljanje v streljanju in to je to. Druge profesionalne policije nosijo zaščitne jopiče pod oblačili in imajo tudi strelišča, kjer pred nastopom službe izstrelijo par nabojnikov krogel v tarče. Naši pa itak, da nič od tega. Še za naboje nimajo, povsod samo varčevanje. Kdo je torej odgovoren? Jasno, da vlada in pristojni ministri, oz. v konkretnem primeru ministrica, ki bi morala odstopiti zaradi objektivne odgovornosti. Žalostno res, toda sprememb ni pričakovati, dokler se kdo izmed umsko prizadetih ne bo lotil vidnih politikov. Malo je sicer že čudno, da se komu ni utrgalo tudi v tej smeri, res.

  • Nata

   Prav si napisal. Jasno je , da policija ni dosti pripravljena ……….pa še dodam Bog ve , kakšna navodila imajo ?

  • Anton

   važn da prvi minister vlade gospod Cmerar ups Cerar z ostalo ekipo aktualne vlade dopustuje

   sarkazem press

 • althar

  Najprej sožalje svojcem vseh preminulih. A kot da nesrečni dogodek ni dovolj tragičen že sam po sebi, moramo zdaj poslušati še bedaste izjave ministrov in raznih predsednikov sindikatov.

  Edina relevantna izjava, poleg izrečenega sožalja seveda, bi bila s strani notranje ministrice in predvsem direktorja Policije ta, da ugotovi neustrezno reagiranje policistov pri dogodku. Najpomembnejše pravilo delovanja policistov pri nevarnosti strelnega orožja je, NAJPREJ poiskati zaklon in zaščititi sebe, šele potem izvajati druge dejavnosti (poziv, opozorilni streli itd.) Poleg tega je treba, če se ve, da je v igri za strelno orožje, poslati na intervencijo z neprebojnimi jopiči opremljene policiste. Tu pa starec z berglami ustreli dva policista, od katerih enega ubije, drugega, ki pride na intervencijo, pa skoraj, preden ga nevtralizirajo (če se ni kar sam). Odstopiti bi morali komandir policijske postaje, ki je poslal patruljo, direktor koprske PU, direktor uniformirane policije in direktor Policije. Morda tudi ministrica.

  • moat

   Sicer razmišljaš v pravi smeri glede odstopov odgovornih. Toda, po mojem mnenju bi morala odstopiti notranja ministrica in direktor policije. Kolikor vem so policisti, ki so bili napoteni na kraj, imeli ustrezna zaščitna sredstva. Napoteni pa so bili verjetno s strani OKC, ne s strani komandirja PP.

   • althar

    OKC nima svojih enot. Za policijske patrulje je odgovorna PP, ki jih pošilja na zahtevo OKC PU.

    • moat

     Seveda nima svojih enot, toda je na številki 113 in razporeja patrulje na vse varnostne dogodke na območju pristojne PU.

 • Stajerka

  je pa zanimivo nekaj……ob uboju policista pred 1 mesecem javnost še do danes NI dobila informacije kdo je storilec, Fank in ministrica, pa še kdo, so se izgovarjali na zaupnost osebnih podatkov…….v tem primeru so v večini medijev objavljena ima in priimki VSEH mrtvih, od storilca do žrtev……
  torej????……če je kriminalec Slovenec imajo to državljani pravico vedet, če je kriminalec drug državljan ali državljan Slovenije druge narodnosti, potem je to skrivnost…..
  še ena DISKRIMINACIJA več, še eno kršenje človekovih pravic več v državi……
  KDO in KDAJ bo ukrepal proti vladi in odgovornim ministrom?!

  • Olga

   Ta vlada itak razpada pri živem telesu!? Še malo, pa bodo ministre iskali med vratarji!?

 • Artur

  Morija se je iz Amerike preselila že na naša tla , kar “čez noč” so se pojavili neki psihično neuravnovešeni osebki po celi Evropi in tako tudi pri nas ne verjamem ,da je se to dogaja po naključju ni dvakrat za reč , da ameriška MK Ultra expozitura ne deluje tudi že pri nas , ljudi je treba držati neprestano v strahu ustvarjati kaos in jačati represivne organe s kolateralnimi žrtvami in nadaljevati do konca z vzpostavitvijo globalistične NWO tiranije .Tista Merkelca, ki je sprožila ta kaos že daje navodila kako se ubraniti od tega kar je povzročila , to pa je še bolj noro .
  http://www.4dportal.com/hr/crna-kronika/4286-cia-projekt-mkultra-kontrola-uma

 • antimur

  Kot pravi Leljak, zadnji čas je, da razorožijo vse bivše udbaše. Ta izolski zločinec je bil med njimi in baje z zelo umazano preteklostjo. V kolikor imajo pripadniki te zločinske združbe pravico do orožja, med katerimi je večina psihopatov, imamo to pravico tudi pošteni in domoljubni Slovenci. Nikakor ne smemo dovoliti, da lahko vsak pritepeni balkanec ali udbaš nosi orožje, mi pa ne. Se bomo pač branili in takrat se bo izkazalo, da so ti dve kategoriji barab navadni revčki, kajti brez orožja so navadne pritlehne 3,14zde.

 • Olga

  Kako smo šele pripravljeni na napad radikalnih muslimanov?! Vsi, vključno z ministrico nam na debelo lažejo!?
  Zakaj je imel lahko že kaznovani zločinec orožje?! Ker je bivši Udbaš?!
  Policijska blondinka naj spoka!

 • Aton

  Zgodil se je zločin… In spet bomo poslušali, kako dobre policiste in zdravnike imamo…

 • rudi breznik

  Ne odobravam nasilja toda a v bolnici nikomur ne presede aroganca osebja ter nemoc pacientov

  • tinta

   Bil je mlad – šele 36 let star – rodom iz Mehike……, kot pravijo, eden najbolj prijaznih zdravnikov in oče dveh malih otrok.

 • Anton

  kot sem napovedal spoštovani gospod Laže ups Lah izstopil iz SDS. Hvala Bogu še ena podgana manj v stranki

  sarkazem press

  • Olga

   ++++++++++++++++

 • Stajerka

  no, to pojasnjuje njegovo hladnokrvnost po storjenem dejanju…….mogoče pa ni bilo prvič in je bil odvzem človeškega življenja zanj popolna rutina…….

 • PLavi-mil

  Vajen pobijati.

 • tarantela

  Bi bilo zanimivo vedeti, zakaj se je dedu zrolalo, da je pobijal. Je bil prepozno in neodgovorno zdravljen, ali pa mu ni bila všeč barva kože zdravnika, katerega je ubil?
  Če je prvo, je potrebno urediti zadeve v zdravstvu, če je drugo, potem se nam napoveduje terorizem.

  • sprehajalec

   Pod terorizem verjetno podrazumevaš napade tistih temnejše polti na avtohtone europejce? To se že dogaja, vsakodnevno.

   Vendar očtno veljajo priučena dvojna merila, da je napad avtohtonega europejca na tsitega temnejše polti nekaj veliko hujšega, kot obratno. Si se vprašala kdaj, zakaj naj bi bil?

   • tarantela

    Zame je terorizem, če ubija bel ali obarvan. Oba ubijata!!!

    • sprehajalec

     Ampak kar poznamo terorizma v zanjih letih ubijajo obarvani. Oglašam se zato, ker nam napoveduješ terorizem ker j naš ubil obarvanega. Ko je obarvan zadnjič ubil policista, so bile psihične motnje.

  • Ruggedplant

   “Če je prvo, je potrebno urediti zadeve v zdravstvu, če je drugo, potem se nam napoveduje terorizem.”

   Prav gotovo je prvo in zadeve v zdravstvu so rešljive zelo preprosto – s privatizacijo. A ker tega noče tričetrt sodržavljanov in raje umirajo ter se zdravijo v katastrofalnih pogojih afganistanske vojne bolnice, se o tem zgolj sem ter tja govori. Žal se večina državljanov kratkoročno zave bede javnega zdravstva šele ko pride v stik z njim, a kaj ko mu mediji že naslednji teden sperejo možgane, da je vse ok in slabe izkušnje priden pokoren državljan pač pozabi in s svojo pasivnostjo omogoči izkušnjo trpljenja še vsem sledečim. Tako deluje slovenistan, država butalcev kratkega spomina, še krajšega zdravega razuma in absolutne ignorance do vsega kar ne zadeva njih samih dobesedno isto sekundo.

 • Stajerka

  Neuradno: Motiv za napad v Izoli povezan s predolgo čakalno dobo
  Po neuradnih podatkih naj bi 70-letni napadalec v Izoli zbolel za rakom prostate, motiv za njgov napad na določena zdravnika pa naj bi bil predolga čakalna doba.

  no, tukaj pa je vstrelil tudi osla……za to bi moral likvidirat koga drugega, NE pa policista in zdravnika, ki nista popolnoma nič kriva za kriminal v zdravstvu…….

  • tinta

   Zdravnik mora pacientu povedat resnico, če jo ta želi… najbrž vsak ni sposoben sprejeti resnice. Samo ugibam.

  • Bobrock

   Hmh..če smo pozitivci lahko upamo, da se bodo morda “podzavestno” skrajšale čakalne vrste…kot nekdo ugotavlja so jo skupili (nekateri, ki nimajo direktnega vpliva); pregled poslovanja MZ in Zdrav.Zavarovalnice pa bi lahko dal odgovore….ali pokazal ali morda FIDES v resnici ne izsiljuje zdr.sistem s pogoji glede opreme (lobiranja za provizije) in/ali s svojimi plačami (a se kje vidi zdr.učinkovitost v primerjavi s tujino)? Zaradi čakalnih vrst umre čedalje več pacientov, ki vplačujejo čedalje več za čedalje manj pravic…vsekakor je mrtvih tudi na tej strani vsak dan več, pa ne govorijo mediji o tem..kljub temu pa sem mnenja, da si ulica ne sme jemati pravice v roke in je zato obsodbe vredno dejanje kriminalca.

 • Rožle

  …BILO KUDA…UDBA SVUDA…!!!

 • Olga

  Udba ščiti komunistično državo pred sovražniki – z ovajanjem, zasledovanjem, ugrabitvami in s pobijanjem!?
  Udbovec je imel pištolo, da je svoje branil pred razrednim sovražnikom?! Ali bodo tudi ostali ravnali enako?! Saj imamo oborožene komunistične teroriste med seboj!? So kot islamski teroristi! Ali je kaj razlike?!

  • RATATA

   Še slabši in bolj nevarni so od refugijev, ker se nič ne razlikujejo po videzu.

  • Bobrock

   Olga – Udba? Več orožja imajo 20-letni dilerji in romi, kot pa par starih zaslužnih policajskih “prdcev”… Veliko orožja ima tudi “elita” modernih obveščevalnih služb (SOVA in še kakšna), tako, da tukaj ne bi delal razlik glede barve “nosilcev težav”.

   • Ruggedplant

    Več kot očitno je, da se ti niti sanja ne koliko članov ima (namenoma ne bom uporabil preteklika, ker se tudi formalno ni nikoli končala, kaj šele da bi bili njeni člani privedeni pred sodišče) ta organizacija, ko uporabljaš besedo “par”. Preštudiraj malo stvari in kmalu ti bodo jasne megalomanske proporce te mafijske združbe.

   • Olga

    Barva je pri vseh ista!

    • Bobrock

     The color of money. Se strinjam.

     • Olga

      Pa rdeča!

 • RATATA

  Čakam, kdaj bo šel mitja meršol na strelski pohod.

 • sprehajalec

  Udba, kot del sil kontinuitete se jezi na zdravstvo kakršnega imamo, ki je produkt ravno teh sil in njihovega delovanja v ozadju (bogato dobavljanje medicinskih pripomočkov in opreme, v domeni sil kontinuitete). Ki ga še hvalijo poleg vsega, tako kot kubanskega.

  Mislim, da gre tukaj za banalen zaplet, nesrečni urolog kot tujec ni vedel za prakse in navade tukaj v veljavi, da bi moral storilca kot člana zaslugašev vzeti naprej. Pa je storilcu počil film. Nepoznavanje lokalnih navad in praks je povzročilo to tragedijo po moji oceni.

 • Bobrock

  Vse kar pišemo na forumu drži, malo enega, malo drugega. Verjetno gre za osamljen primer, laično pa sklepam, da vse kar nam prinaša trenutna družbena ureditev (ekonomski sistem) kaže svojo nesporno bit (prihajamo do konca piramidnega sistema neskončne(za naivneže) “rasti”), torej, da se povečuje človekova beda in se zato bojim, da bo takih zadev še več. Na Odmevih je bilo vprašanje gostoma kaj lahko naredimo in odgovor je šel v smeri tehničnega varovanja, večjih pooblastil policiji, prelaganja odgovornosti na nek sistem (kar sicer policija je) ampak bistvo je drugje, ali če želite vzrok. “Razčlovečenje” (v tem primeru sicer obstaja drug, direkten razlog, osebne narave) oziroma izguba smisla življenja prizadeva vse več ljudi; srednji sloj se razkraja, vsi tulimo, da vsak mora poskrbeti sam zase, s svojimi rokami/glavo, a vsa družba tega ne zmore (ne govorim o t.i. “parazitih”, ki zlorabljajo sistem). Potem nam sicer zahodna demokracicja ponudi reality show-e, kjer slehernik s ceste lahko uspe, ljudje pa pozabijo, da le enemu izmed nekaj deset, 100 ali več milijonov uspe in v tej “fami” sanjajo o boljšem življenju (kot loto), ki se večini ne zgodi in v skrajni situaciji postanejo to kar je pač postal ta “strelec” (zdaj ga opisujemo kot udbovca, nekoč bomo našli kakšen drug opis za drugega/-go osebo, ne zavedamo pa se, da je to lahko vsak izmed nas, ko se mu sistem poruši (korupcija v vseh plasteh družbe je žal resnična in tudi sodni sitemi ne uspevajo “pravično” soditi, ker igra denar čedalje včjo vlogo tudi pri pravici – npr. najemu odvetnika), država pa nič. Denar je tudi slednji edina mantra. Skrb (iskrena) za zdravje ljudi je ekon.kategorija – številke, za plače zdravnikov, koliko se da zaslužiti pri nabavi zdravil, koliko zmanjšati pravice zavarovancev (zavarovalnica), skratka vse polno (čedalje več) jih živi od dela drugih in situacija se zaradi razprodaje gospodarstva (bodisi nesposobnih ali kradljivih menedžerjev in lastnikov) in avtomatizacije proizvodnje slabša in vse več bo takih ljudi. V demokraciji pa je tudi nabava orožja lahka (za denar vsak dobi vse) in vsak je lahko zato hitro “negativni” junak. Žalostno je, da se ne bo nič spremenilo, kvečjemu bomo dobili še večji represivni nadzor (Orwelovski), bede ljudi in pa varnosti pa to ne bo bistveno izboljšalo. Tudi glede drugih nevarnosti, ki jih lahko v kratkem pričakujemo iz Turčije. Država in vodilni nimajo kompasa/vizije in “pietetno” gasijo težave za nazaj (Orban/HUN jih očitno predvideva v naprej in je odločen in še vedno v okviru EU zakonodaje; ne vem od kje potem naša SLO vlada ne najde tovrstnih podlag za drugačno ukrepanje). Rudarski “srečno” vsem nam!

  • Ruggedplant

   Aha, torej je problem Slovenije v tem, ker IMA model zahodne demokracije in ne v tem, ker je NIMA? Je to kakšna parodija na združenolevičarske nebuloze ali resno misliš?

   Grozljivo, da po vsem kar vemo o socializmu obstajajo v Sloveniji (EU!) enaindvajsetega (21.!) stoletja ljudje s takšnim železnozavesnim razmišljanjem, pa brez zamere, nisem jezen, ampak šokiran.

   • Bobrock

    Hmh, cenim odkritost, ampak ne “padam” pa na zahodne finte navidezne demokracije (samo da ni socializem ali samoupravljanje) zaradi tega, da bom pač “moderen”; sam bi združil kar je dobrega pri obeh in kar se nujno ne izključuje (učinkovitost, majhen javni sektor in s tem zbirokratiziranost iz kapital., po drugi strani pa sociala (otroci, šolanje, letovanja…invalidi), pravno varstvo ne glede na debelino denarnice, projekti, ki so pomembni z nacionalnega vidika-javna vodovodna infrastruktura, vodni viri, energenti, smeti…ne pa država s privatnim kapitalom združno odira plebs zaradi koncesij in vstopa v mešana lastništva podjetij z garantiranimi profiti na račun davkoplačevalcev katerim se življenje draži. Npr.za NATO plačujemo 45 mio namesto 3 mio Eur). V vojski pa 400 aktivnih vojakov!!! Bomo kot Nemci šli v rezerviste in nabornike? In še in še bi lahko našteval zakaj kompromis enega in drugega.

 • Caetano

  Po mojem je tukaj v ozadju, da je udba zaposlovala tudi kriminalce in sociopate, da so izpoljnjevali njene naloge. Kot vidimo se nam to še danes maščuje.

  • Rožle

   Tale udbovec je imel tudi težave z mokrenjem….!

   • pajot

    Je moral trikrat na dan menjati gate.

 • totex39

  Cerar izjavlja, da smo zelo varna država pred udbovci pa sigurno ne.

 • moat

  “…da je bil poklicni agent SDV oziroma njen rezervist, zaradi česar je verjetno tudi imel orožje.” Mah dajte no. A mu je Udba dala tudi orožje, ko je oropal pošto?

  • tomven

   …pomeni, da je gornja številka izmišljena, al kako?

   • moat

    Ne, ne pomeni to, da je številka izmišljena. Očitno je bil sodelavec UDBE, kar pa ne pomeni, da je zaradi tega imel orožje. Bil je pač kriminalec in kot tak je orožje kupil na črnem trgu.

  • Caetano

   Glej, tudi, če mu udba ni dala orožja s katerim je streljal v bolnici, ga je pa vsekakor ona izurila.

   • moat

    S tem se strinjam, jasno. Saj te pri vojakih tudi izurijo za uporabo orožja, pa ti ga potem ne dajo za uporabo domov. Ga je pač kupil na črnem trgu. Tudi sicer je kriminalec, saj je oropal pošto.

  • alojz

   Ga je že imel. Samo uporabil ga je za rop.

 • xtc

  No pa je jasno zakaj mu niso pobrali orožja in policija toliko motovili_koliko je še takih psihopatskih udbovcev še na prostosti in oboroženih?

  • domovina mili dom

   Ne samo udbovci, NOB aktivisti javno nosijo na svojih maškaradah puškomitraljeze.

   • von Rhein

    Dobro so oboroženi tudi bivši jugooficirji,podoficirji in vsi uslužbenci,ki so imeli pravico do osebne oborožitve.Zaradi varnosi.

    • domovina mili dom

     Ne vprašaj koliko še ima orožje doma od ostalih balkanskih tujcev, katere je oborožila jugovojska pred in med vojno za Slovenijo. Med temi je veliko zdravstvenega osebja z Mehkimć.

 • PIA PlA

  Vsega imamo že čez glavo. Ljudem je vsega dovolj. Veliko jih je izjavilo, da bi bilo treba vse vodilne pobiti. In kot vidite, ne ostane vedno le pri besedah. Marsikdo nima ničesar več izgubiti, kajti v tej nori samostojni Sloveniji je za večino prebivalcev vse iz dneva v dan slabše. Vse od socialne pomoči (ki to ni, kajti treba jo je vračati) do sodišč je skorumpirano in deluje v škodo prebivalcev Slovenije. Zdaj so nam na glavo nakopali še migrante, na domače reveže pa mirno pozabili. Ljudem se že od vsega hudega meša, Cerar pa s svojo cesarsko ritjo za rešitev nevzdržne situacije ne migne niti s prstom. On niti ne zna niti ni sposoben, vendar vemo kdo se skriva za to cmeravo mevžo in vodi vso stvar iz ozadja. Vprašam se, komu bo prvemu odzvonilo.

  • Ruggedplant

   Nasprotno – ljudem niti približno ni dovolj, nasprotno, ZAHTEVAJO še več tega! Iz volitev v volitve dobivajo tranzicijski komiji večjo in večjo večino v parlamentu, po najnovejši anketi so največji ljubljenčki publike že SD-jevci, tudi ZL ni več daleč. Če bi bilo ljudem res zadosti vseh nepravilnosti v državi, bi volili čisto nasprotje parazitov, ki obvladujejo Slovenijo že 70 let in tako bi SDS dobil cca 80%, NSi 15%, 5% dementnih in priviligiranih pa bi pač volilo tisto kar imajo napisano na plonk cegelcih. Če slovenclji ne bi imeli političnega IQ-ja fosila trilobita, bi se pred vrhovnim sodiščem in parlamentom zbirale množice s po stotisoč ljudmi, ne pa stotinami, mafijski vodje in njihove lutke pa bi se na sestanke vozili v blindiranih vozilih in vojaškim spremstvom.

   Dobro jutro žalostna realnost.

   • PIA PlA

    Pa kaj je s tabo?
    Boš ti dal primerne ljudi na volilne liste?
    Boš ti prevzel medie, da ne bodo več hišnikova trobila?

    • Ruggedplant

     Ne jaz, pač pa približno 1.500.000 krat jaz, če bo ta duhovno in intelektualno spačen narod sploh še kdaj spregledal. Se ti dozdeva, da smo vsaj približno temu trenutku? Bojim se, da je realnost ravno obratna od napisanega – trenutno je 1.500.000 tistih, ki vsakič znova poskrbijo, da se kontinuiteta uničevanja države nadaljuje.

     • PIA PlA

      Oh, si ti za luno?
      Nisi še nikoli slišal, da gredo ovce za pastirjem?
      Ovca je morda lahko le še toliko prištevna, da beži pred volkom. Večinoma pa se skrije v trop in upa, da bo volk uplenil kako drugo ovco in ne prav nje.

      To je dosegla komunistična vzgoja. Sproducirala je trop ovac, ki še blejejo kadar se pastirju zahoče. Ko pa ena ovca ni več poslušna in začne misliti s svojo glavo, so krivi vsi drugi, le vodja tropa ne. Velja za vse.

     • Ruggedplant

      Ne razumem. Lahko to preslikaš v realnost?

     • PIA PlA

      Saj nisem pričakovala, da boš razumel.
      Realnost si žal ti sam in zgoraj je tvoja realna slika.

     • janez.pokoncni

      A si ti na norih gobah?
      Daj se malo ugrizni v jezik in skušaj ali upočasniti prste ali pohitriti možgane. V tem trenutku so prsti daleč pred možgani … vsaj upam, ker drugače je v glavi popolna praznina!

     • PIA PlA

      Zakaj svojih nasvetov sam ne upoštevaš?

      Saj mi ni treba odgovoriti, ker sama vem; če človek ni za nič sposoben, pač uči druge.

     • PIA PlA

      A zdaj bi že rad kupoval glasove, in zraven trdil, da je to edino pošteno in prav.

     • Ruggedplant

      “A zdaj bi že rad kupoval glasove, in zraven trdil, da je to edino pošteno in prav.”

      Ne, tega nisem nikoli rekel in nikoli tudi ne bom, le od kod jih pobiraš?

      “Sama še nisem zasledila enega samega potenega, pametnega in sposobnega
      človeka na volilnih listah SD, SMC, LDS, Desusa, … seveda govorim o
      mojem volilnem okraju.”

      Tvojo sodržavljani, ki jih veselo zagovarjaš pač so – kar pomeni, da si neumna in naivna bodisi ti ali pa tvoji sodržavljani, tretje ni.

      “In pazi! Patriotizem se kaj lahko zamenja z nacizmom in še čem.”

      Kdor zamenjuje ta dva pojma navadno ne razume niti enega izmed njiju. Pri tem pa so najbolj zaslužni izobrazba ter mediji.

     • PIA PlA

      Oh, končno si razumel. Glavni krivci so izobraževanje in mediji ter ljudje, ki vse skupaj vodijo in hočejo prav tako izobrazbo in točno take medije.

     • Ruggedplant

      Čemu spet tako izmikanje odgovornosti? Na prvem mestu so krivi ljudje, navadni državljani, ki že 70 let slepo nasedajo maloumni, na trenutke pa že prav podcenjujoče prozorni propagandi medijev in izobraževalnih ustanov. Zakaj je situacija meni in še kakšnim 30% ljudem kristalno jasna, čeprav sem izpostavljen identičnemu izobraževanju, medijem in okolju? Zato ker razmišljam z lastno glavo, ljubim Slovenijo, zapuščino prednikov in visoko cenim vrednote, ki so nam jih predali in me ni ne strah, ne sram, če me zaradi tega znanci ali neznanci postrani gledajo. In zaradi te ljubezni do domovine sem na prvem mestu tudi ODGOVOREN do nje – zavedam se, da moj glas šteje, hodim na volitve in presneto dobro premislim in se informiran predno oddam svoj glas. Ko bo imelo tak odnos do Slovenije večina državljanov (kakor pred 2. vojno), ne bodo partiji pomagali ne mediji, ne državno gospodarstvo, ne izobraževanje, ne krivosodje, ker jih bo ljudstvo odneslo na smetišče zgodovine – bodisi metaforično ali pa fizično.

     • PIA PlA

      Tako si izjavil sam, le preberi ponovno svojo izjavo.

      In sram te je lahko, da kot samooklicani patriot Slovencem praviš slovenclji.

      Prav zaradi teh dveh izjav, ti ne verjamem, kar trdiš, ker z njimi sam sebe zanikaš.

     • Ruggedplant

      1. Prilepi mi stavek v katerem sem to rekel ali pa končava debato kar na tem mestu.
      2. Sram naj bo tiste, ki si slovenskega imena ne zaslužijo – tiste, ki živijo na njenem teritoriju, črpajo od nje privilegije (delo, sociala, pokojnine), a jim ta ne predstavlja “najintimnejše opcije” ter bi jo bili pripravljeni izdati v istem trenutku, ko bi se na referendumu postavilo vprašanje ali bi radi nazaj bivšo Jugo. To niso in nikoli ne bodo Slovenci, ampak zgor slovenclji, torej nehvaležni oportunisti in paraziti, ki jih neselektivne formalne institucije sicer prištevajo med državljane republike, čeprav z njo nimajo prav ničesar skupnega. Da se razumeva – s tem ne mislim na priseljence z juga, ampak avtohtono prebivalstvo, ki je IZDALO svoj narod na vseh področjih – vera, jezik, kultura, notranji ponos.

    • janez.pokoncni

     Kaj je s tabo, bi se vprašal jaz.
     Kako je ljudem vsega dovolj so pokazali pred 2 letoma na volitvah in bojim se, da bodo zelo podobno pokazali tudi na naslednjih volitvah.

     • PIA PlA

      Boš ti dal primerne ljudi na volilne liste?

      Ponavljam vprašanje, ker očitno ne razumeš, da lahko ljudje volijo samo tiste, ki so na volilnih listah. Tam pa ni primernih ljudi, kopčaš? Na volilnih listah so samo tisti, ki so podrepniki ene ali druge opcije; poštenih, delavnih, sposobnih ljudi ni. Vsaj na volilnih listah ne, pa naj se gre za nove ali stare obraze. Janšo so pa itak tako zelo oblatili, da večina Slovencev ne ve več, kaj in kdo je v resnici. Jim boš ti to povedal in razložil, pa bodo zopet volili za pravo stran. Če se jim bo sploh ljubilo priti na volišče. Pri nas je itak po vsaki spremembi samo še slabše.

      Kar vprašaj se sam, kaj je s tabo?

     • pajot

      Ne vem kaj naj ti rečem,ampak najbolje nam je šlo v letih 2004 do 2008. Takrat je vlado vodil Janez Janša. Ne razumem,kako je možno,da večina Slovencev tega ne doume,navkljub njihovi pregovorni pameti,ali kako se že temu reče.Saj je zelo preprosto. Sešteješ koliko je ena in ena. Mislim pa,da nam gre še predobro,da bi se odločili za kardinalen rez. Da bi pospravili komunistično partijo Slovenije na gnojišče,tja kamor spada. Po vseh zakonih narave.

     • PIA PlA

      V tistem obdobju je šlo vsem lepo, potem so začeli pokati baloni, najprej nepremičninski, pa bančni, … zdaj je počil še balon navidezne varnosti.

   • janez.pokoncni

    ;)
    Točno tako!
    V bistvu … ljudem je dovolj, da drugi ožemajo in izkoriščajo državo, bi pa želeli to sami početi še kar naprej (govorim o tistih, ki to počnejo), zato tudi volijo tisto interesno združenje, ki jim po njihovem mnenju to njihovo izkoriščanje ostalih omogoča.
    Da še plastično narišem (ne zate, tebi je itak jasno vse).
    Zaposleni v državnih firmah in JS, bodo še naprej “trajbali” derivate LDSa in SDja. Upokojenci (tisti zabiti) bodo še naprej nasedali Karlu in verjeli, da jim penzije “rihta” on.
    Mafija pa bo skrbela za zmago vseh tranzicijskih sil in za nameček propagirala še nore anarhiste, ki so takšni samo navzven, v resnici pa so klasični demagoški kaviar socialisti (kaviar zanje, socializem za volilce) in se kličejo Združena levica.

    No, potem so tu še tisti “kmeti”, ki vedo, da jim brez subvencij in nepovratnih sredstev ni za živeti ter se bodo za podporo zlizali tudi s hudičem, ki je v preteklosti prihajal v obliki SLSa.

    • valentin

     janez.pokoncni saj si prav napisal, a se taki dogodki, kriminal in nenormalna
     vedenja odražajo tudi drugod v EU in po svetu. Globalno gledano smo ljudje
     v hudi stiski in na preizkušnji. Lahko zapišem v poslednjih časih, vse nakazuje
     na konec, pa ne Happy End.

     • janez.pokoncni

      Valentin povsem se strinjam s tabo AMPAK tisto, kar sam imenujem prekletstvo demokracije je DEJSTVO – za čisto vso sranje, ki se je nagrmadilo v zadnjih 25tih letih, smo krivi MI in samo MI.
      Teh 90 (bom dal kar vse v ta koš, pa zdaleč ni prav, da jih dam ampak, da ne vlečem posta kot jare kače) pajacev v parlamentu, ki potrjujejo vlade in popolnoma vse zakone, v parlament nastavljamo MI. Tega za nas ne počnejo Američani, Nemci ali Švedi ampak to počnemo MI !!
      Mi smo vse zakuhali res pa je, mi bomo vso to svinjarijo tudi požrli izjema so tisti, ki so oziroma še bodo pobegnili iz te norišnice.

     • valentin

      Moram se strinjati s tabo. Ta primer je odraz naše družbe, nas samih.

     • pajot

      Točno.

 • FORT WORTH

  Izraz UDBOMAFIJA zadene v bistvo vseh problemov v SLO !

  • garfi

   ne, izraz butalci

 • Čakija Noris

  Dobro, da ni bil dimnikar! Ali nedajbog gay frizer!

  • tarantela

   Lepo prosim, ne tlači dimnikarja not, kdo bo pa raufenke pucov?

   • Čakija Noris

    Eno petardo vržeš notri in spuca..

    • tarantela

     Ne morem na streho, me kolen boli.

     • Čakija Noris

      Potem ti ne prestane drugega kot Arabec..

     • tarantela

      A veš za kterga? Tuki okul ni nobenga.

     • Čakija Noris

      Ja na Novo24 vprašaj. Menda jih je milijone tle nekje..okoli…blizu.. Mogoče so pa z komunisti v hosti? Udbovci ša teren pripravljajo..

    • von Rhein

     Lahko tudi Arabca z opasačem.

 • Artur

  Ministrstvo bo naredilo vse, kar je v njegovi moči, da do takšnih tragičnih dogodkov ne bo prišlo nikoli več. ???!!!! Pa kje ona to živi ? V Idiju koromandiji s svetimi angeli varuhi ? To pa je zavajanje brez pimere !!! Čim prej spucamo ta “Avgijev hlev” tem bolje za nas ?

  • alojz

   Zdaj jih je treba za besedo držat. Če je še eden ubit naj nesposobna vlada takoj odstopi. Pika.

 • althar

  Aha, zato mu torej niso pobrali orožja po dveh ropih, razumljivo. Tajni uradni list v podalpski udbomafijski vukojebini še vedno velja.

 • Franc Šink

  Če si bil samo enkrat povabljen na “informativni” razgovor na udbo si bil uveden kot informator.

  • von Rhein

   A tako.Če se je udba sama povabila k nemomu na pogovor je bil ta nekdo zaveden v posebnem spisku za nadzor,ki ni bil javen.Lahko je bil pa zaveden tudi kot informator-pripravnik.Informator je postal šele po opravljenih izpitih,torej uspešno in koristno izdelanih poročilih.

   • Franc Šink

    Če bi ti vedel kaj je udba delala z mano, tega odgovora od tebe ne bi dobil.

    • von Rhein

     Kar zadeva Udbo se zajebavam že od nekdaj.:)

 • tinta

  Moški, ki je v ponedeljek v izolski bolnišnici ustrelil zdravnika ter dva policista, je bil zdravnikov bolnik, je direktor bolnišnice Radivoj Nardin pojasnil na današnji novinarski konferenci v bolnišnici.

  Po prvih podatkih bi lahko bil motiv za napad nezadovoljstvo zaradi predolge čakalne dobe.

  • janez.pokoncni

   če nadaljujem tvoj zadnji stavek ;
   …, ki pa bi se dala s primernim finančnim “prispevkom” drastično skrajšati.

   Seveda tega za točno ta primer ne morem trditi, ampak več ali manj tako “deluje”, če se temu sploh lahko reče delovanje, zdravstvo v SLO.

   • radames

    Samo v letošnji polovici leta je UKC Lj. pridelal 12 milijonov izgube. Pa ne zaradi dragega dela, marveč zaradi pohlepne mafije, ki upravlja z UKC.
    Morda lahko ta poboj v Izoli prištejemo (posredno) tej mafiji?
    http://www.portalplus.si/1688/ukc-polletno-porocilo/

   • totex39

    To pa je čista resnica, ravno danes je sin dobil datum za pregled noge z magnetno resonanco čes 4 mesece, do takrat pa mu je predpisal antibiotike za bolečine. Ko pa je vprašal za samoplačniško pa mu je odgoviril naj pride kar jutri in prinese 210 eurov. Tako deluje vse povsod naše skrompirano zdravstvo.

    • janez.pokoncni

     To je to in tisto, kar v bistvu najbolj boli in straši tiste, ki še nis(m)o povsem “odpeljani” je dejstvo, da je večina tako premaknjena, da si ne bi pustila vzeti “brezplačnega zdravstva”.
     Nobena refroma tega ne more spraviti skupaj. Janša se je že pred mnogimi leti šel propagando za drugo republiko. Slovenija je bila že takrat tako zasrana, da se sploh ni dala več reformirati. Vse bi morali postaviti na novo!

     • valentin

      In to zdravstvo nam je odpeljalo neslutene količine denarja od katerih večina nima nič.

  • Ryuk

   Ne, za to je odgovorna naša izvršilna oblast.

   • tinta

    Vlada bi morala odstopit, če bi bili normalna država.

    • von Rhein

     Če bi bili normalna država take vlade ne bi bilo možno sestaviti.

    • garfi

     narod je butast

   • garfi

    ne

   • Ruggedplant

    Kdo pa izvršilno oblast postavlja na oblast? Zakaj Slovencem še kar niso jasni najbolj osnovni mehanizmi demokracije?

    • Ryuk

     Vse to je res. Se strinjam. Lahko bi še dodal, da so krivi mediji, ki so zavajali volilce z nekorektnim poročanjem. Vendar pa to celotno odgovornost močno razvodeni. Za varnost države je odgovorna vlada, v tem primeru ministrica za notranje zadeve in njen šef Cmerar. Ta vlada svojih nalog enostavno ne izpolnjuje.

     • Ruggedplant

      Še enkrat: volivci so vzrok, Cmerar pa posledica in NE obratno. Mediji vsekakor so soodgovorni, a na prvem mestu so tu državljani, ker jim je dana popolna svoboda pri tem ali bodo medijem (ki so jih že n-krat dobili na laži) verjeli ali pa jih poslali v tri krasne. Tako kot je pri umoru na prvem mestu kriv storilec, šele kasneje pa pride na lestvici krivde tisti, ki mu je orožje prodal.

     • Ryuk

      In kako bi ti uveljavljal to odgovornost? Od Cmerarja lahko zahtevaš odstop. Kaj pa za vse njegove volilce?

     • janez.pokoncni

      Odgovornost volilcev je v bistvu edina odgovornost, ki se tudi zares uveljavlja, imenuje pa se : življenje v greznici !
      Problem, proti kateremu nič ne moremo je, da se odgovornost za idiotske izbire na volitvah enakomerno prenaša na VSE. Žal, to je demokracija. Izjemno slab način izbire najboljših med nami ampak žal edini, ki ga človeštvo ta trenutek pozna.

     • Ruggedplant

      Ocena škode/oportunitetnih stroškov v primerjavi s povprečjem primerljivih držav v istem obdobju deljeno s številom volivcev vladajoče koalicije. Ja, velika večina njih bi morala prodati svoje avtomobile, da bi odplačali škodo ki so jo naredili zgolj v teh dveh letih.

     • Slovenec 33

      Ja, Cerar je posledica, ampak ne volitev, pač pa štetja glasov.

     • Ruggedplant

      Ne dvomim, da se notorično pošteni komunisti ne bi posluževali prevare pri štetju glasov, če/ko bi bilo potrebno, ampak v slovenistanu enostavno to ni potrebno, ker je narod že sam dovolj nor, da oddaja svoje glasove kamor jih pač oddaja. V življenju nič ne spremljaš pogovorov okoli sebe, si obkrožen s samimi pravovernimi, da živiš v nekakšnem protikomunističnem mehurčku? V mojem svetuje namreč ravno obratno – glede na ljudi ki me obkrožajo (posredno ali neposredno) je tako močna večina na levi, da se čudim, kako SDS-u ob vsem tem sploh uspe zbrati več kot 10%. Je pa res, da je najbrž na podeželju nekoliko drugače, a kaj ko večina sodržavljanov pač živi v mestih in delavskih jugoproletarskih-naseljih.

    • von Rhein

     Ker jih ponujajo mediji preko dolančeve posebne šole za Bežigradom.

  • garfi

   ne, prvorazredni krivci so VOLIvci levakov, butalci, in ignoranti volitev
   tu se vsi problemi začnejo
   imeli so nešteto priložnosti za spremembe
   štejejo se v stotisočih

 • valentin

  Ko je človek v stiski, lahko je tudi zmešan, umsko nerazsoden, bolan, takrat je pripravljen storiti nerazumna, kruta, nesmiselna in neopravičljiva dejanja. V kolikor je v preteklosti opravil določena
  usposabljanja, bil pripadnik neke službe, kriminalne skupine ali kot posameznik problematičen in ima v posesti orožje, ki ga zna uporabiti pa lahko pride do omenjenega dogotka, katastrofe.

  • garfi

   krivci za stanje se štejejo v stotisočih

   • valentin

    Točno. za vsako stvar morata biti vsaj dva.

   • janez.pokoncni

    Krivih nas je cca 1,5 mio, toliko ima Slovenija volilnih upravičencev. MI vsi smo krivi. Tisti, ki smo spregledali in se nam želodci obračajo ob barabah, ki demokracijo izrabljajo za lastne interese ter so se v Sloveniji skrili pod levim političnim polom, smo sicer krivi manj, ampak nam to žal nič ne pomaga … vsi smo v istem čolnu. Žal je teh, ki ta čoln potiskajo proti prepadu več kot nas, ki skušamo veslati stran od propada.

    • garfi

     ni res

     • janez.pokoncni

      … da ima žaba perje?

     • garfi

      ne, ti ga boš dobil, če boš vseglihar

     • janez.pokoncni

      Si bolan, zmešan ali oboje???

     • garfi

      kaj to pomeni
      sem jaz kdaj krivil vse volivce ?
      kdo je tu nor boš ti težko ocenil

     • janez.pokoncni

      Sam ne zamerim politične zavedenosti, nevednosti, itd. Zabitih ljudi pa ne maram in midva dragi moj, sva končala – for ever !

     • garfi

      Krivih nas je cca 1,5 mio, toliko ima Slovenija volilnih upravičencev. MI vsi smo krivi.
      to pa je noro

    • Slovenec 33

     Nimaš prav.
     Krivci so tisti, ki so kakor šteli glasove in ponaredili volilne razultate. Ker ni važno kdo in kako glasuje ampak, kdo šteje glasove po volitvah.
     Zato še vedno velja, da okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in izdajalci svjojega naroda nočejo vedeti kaj je domoljubje.

     • janez.pokoncni

      Če to veš (!) zakaj pri vragu tega ne prijaviš? Kakšen človek sploh si? Sam ne bi mogel ne spati, ne pogledati kogarkoli v oči, še najmanj svoje bližnje, če bi vedel, da so mojo državo ukradli na volitvah in bi kot rit bil tiho in molčal.
      Dovolj je, da napišeš (lahko tukaj) dejstva, ki jih poznaš, se podpišeš pa bom jaz takoj dal kazensko ovadbo zoper barabe.
      Res ne razumem kako lahko kdorkoli na svetu pozna, kako se kradejo volitve, o tem molči in celo še trobi o domoljubju???? Groza!

 • garfi

  glede čakalnih vrst
  pregled pri okulistu v zd čakanje eno leto in v roke mi porine vizitko zasebnika
  s čakanjem nekaj dni
  pregled ožilja pred kratkim čakanje skoraj leto dni, enako zobozdravniki
  kolonoskopija pod nujno čakalna doba več kot mesec dni, samoplačniško v enem tednu
  s ceno 300€
  podobno pri dermatologu

  • Stajerka

   revmatolog v MB čakalna doba 3 LETA……

   • garfi

    narod pa očitno želi zopet lopovske komuniste

  • tarantela

   Raufenkirar bi Ti to opravil veliko ceneje. Mislim kolonoskopijo.

 • garfi

  tega lahko pričakujemo še več
  murgelska mafija pripravlja volilne limanice kjer naj bi vodila sd
  fajonova in bulčeva
  leta 2013
  http://www.rtvslo.si/slovenija/vox-populi-sd-vodi-pred-sds-om-in-sls-om/300609

  yugobutale press

  • Čakija Noris

   A Kučana ne bo?

   • garfi

    ….v zapor

    • Čakija Noris

     Pa ne moreš stare zaslužne upokojence v zapor..Haloo

     • garfi

      če pa ni smrtne kazni

     • Čakija Noris

      Zakaj? Saj bo umrl. Sigurno. Enkrat. malo počakaj, kam se ti mudi.

     • garfi

      ima naslednike, ne bit tako optimističen

     • Čakija Noris

      Pa misliš, da so sposobni?

     • garfi

      vsega

     • Čakija Noris

      Superljudje, potem.

     • garfi

      ne super, ne ljudje

     • Čakija Noris

      Kaj pa ? Močeradi?

     • garfi

      Čakija Noris

     • pajot

      Tud ti boš. Komaj čakam.

     • Čakija Noris

      Na grob ti ščijem.

  • valentin

   SI še eden, ki dobro vrta. Čestitam, kolega !

  • Anton

   o bože milo torej zopet tako opevana ženska kvota. Glede na predhodnje informacije (primer Plagiatoršek ups Bratušek), ni dajati upe v boljšo prihodnost

   sarkazem press

   • garfi

    slabo kaže in iz sds bežijo izdajalci
    puckizem press

    • tinta

     to je dobro.

 • valentin

  Lahko pa se udeležite protesta proti vsiljevanju migrantov v našo domovino.

  https://www.youtube.com/watch?v=F5KpxCy6-3s

  BREZBRIŽNOST SE MAŠČUJE ! POVSOD IN NA VSAKEM PODROČJU.

  • tarantela

   A bo kej malce?

   • Anton

    mogoče bo golaž, bom vprašal;)

    sarkazem press

   • valentin

    Nebeška mana padala je Izraelcem v puščavi…

  • garfi

   če bo poskrbljeno za varnost pridem, za butalce se ne mislim pretepati
   z rdečkarji

   • valentin

    Glej Garfi, danes mora predvsem vsak paziti nase in kot vidiš moraš biti oprezen še
    na ostale, celo pred bolnišnico, kjer ljudje iščemo pomoč, oskrbo. tako da, vsak po
    svoji zmožnosti, presoji, predvsem z dobrimi nameni. Tudi vsak tvoj prispevek na
    portalu, ki je dobronameren, namenjen informiranju in osveščanju ima svojo težo in vrednost.

  • Artur

   Bravo tako se tej stvari streže!!! MOČAN začetek, naj bo še močnejši na protestu. Tudi če bodo vile padale iz vedrega neba tega ne smem zamuditi.

 • Mojca pokraculja

  V UKC je čakalna doba za ultrazvok srca 10 mesecev. Pa pravi administratorka, to ni še nič, za neko preiskavo na CT-ju je pa čakalna doba 3 leta. Jo debelo gledam, pa pravi, ni problem v tem, da mi ne bi v krajšem času opravili preiskave, ampak v tem, ker zavarovalnica “financira” le 3 preiskave na teden !?!
  Torej, če se še komu odtrga naj gre na Miklošičevo na ZZZS, pa naj tam “popuca”, od tam pa na Ministrstvo za zdravje. Vse delajo z roko v roki, le sprenevedajo se in hlinijo ogorčenje.

 • Osti jarej

  publishwall.si/bozan.zabjek/post/225341/slovensko-zdravstvo-bo-12-strowwwkovnjakov-odpeljalo-na-smrtno-posteljo

  Slovensko zdravstvo bo 12 strokovnjakov odpeljalo na smrtno posteljo

 • Anton

  kot je smrkec dejal smrdi,smrdi kako smrdi, bi ga jaz popravil smrdi,smrdi zopet smrdi

  sarkazem press

 • Osti jarej

  samo vprašanje časa je bilo,kdaj se bo zgodilo kaj takega.samo strelec in ustreljeni dohtar vesta,kaj je bilo v resnici v ozadju.
  glede na to,da nihče ne odgovarja za napake pri smrti otrok,dojenčkov itd….se čudim,da se kakemu človeku že prej ni odfukalo….meni bi se…

 • samsara

  “Glede na to, da je bil storilec pripadnik Udbe lahko sklepamo, da je orožje prišlo iz ilegalnih udbovskih skladišč.”

  NOVA24TV, pišite o tem, saj je SDS že pred časom v parlamentu izpostavila ta problem. Še vedno obstajajo ilegalna skladišča po vsej državi, nekatera tudi na privatnih posestih.
  Morda je bilo tako tudi pri tem udbovskemu morilcu.

  Zanimivo bi utegnilo biti glede odgovornosti, za neodzivanje oblasti in policije(!) glede tega vprašanja.
  Hja, očitno mora priti do novih smrtnih žrtev, da se udbovska pretelost začne kidati. In to povzročenih s strani udbovcev samih.

 • Osti jarej

  …gospod zvonko lah je spyzdjot iz stranke sds

  • pajot

   neverjetno koliko jih je spyzdjot iz SD-a v LDS,pa potem v Zares,pa potem k Cerarju.Mater,kakšna frekvenca….

 • Osti jarej

  Mogoče mi bo lahko kdo pomagal razkriti datum in kraj dogodka, ki sta mi ušla?
  Katerega dne je Slovenija uradno podarila celotno državo NATU?
  Ne podpisala vstop v morilsko zvezo, ampak podarila državo!
  Vsak dan imamo vaje zločincev, naj bo to Postojna, Poček in Cerklje.
  Potem pa poslušaš, kako nizko letala preletavajo domove v širšem okolju Cerkelj, kako otroci norijo zaradi glavobolov in jih morajo vzgojiteljice zadrževati v objektu, da vsaj malo ublažijo zločinsko ustrahovanje otrok.
  V Postojni, ste lahko brali, so glavoboli in depresije že dolgo reden pojav med Postojnčani, na celotnem ozemlju Slovenije so te posledice malenkostno manjše, a v obsegu kot še nikoli do sedaj. Levkemija je zdaj dokazana že pri pet letnih otrocih.
  Ostali Slovenci lahko beremo v rumenem tisku o potresih kot prej v 50 letih skupaj.
  Na ARSU napovedujejo vreme kot bi ugibali sedmico na Lotu.
  Lekarne so zelo obiskane, medsebojno sovraštvo zaradi glavobolov se še dodatno širi.
  Ulice so polne paničnega ljudstva, ki več ne ve kaj bi počelo.
  Zato hitijo po trgovskih centrih, da bodo večeri pred TV znosnejši, izogibajo se pogovorov na to temo, ker oni pač ne morejo nič narediti.
  So se sprijaznili, da so tujci v lastni državi, da z njo upravljajo zločinci, kar je priznala tudi Ameriška straniščarka za EU in Azijo Victoria Nuland.
  Do we speak English good enough to go out of our home?
  Res je lepo biti del dežele, kjer veš, da so prekrasne planine, a jih ne vidiš, kjer so čudoviti vodni viri, a jih ne smeš piti, kjer je tudi modro nebo, pa ga črte v sožitju s Postojno vsak dan skrivajo.
  Imaš pa državljane, ki jim ni težko biti vojak, da dela za naciste in se z njimi druži na provokacijah na Poljskem, proti Rusiji ali doma proti lastnemu narodu.
  Ne, naši otroci ne bodo videli jutrišnjega dne!
  Morda v zelo majhno tolažbo – tudi Nizozemci so kupili stara Ameriška letala in z njimi že nekaj dni nadlegujejo državljane v zelo nizkih preletih, tako nizkih, da lahko vidijo celo pilote.
  Vse, da bo Nulandova doživela orgazem zaradi Rusije./publish wall/

  • valentin

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • garfi

   rešitev je samo preselitev na drug planet
   izstop iz nata bi bil iz dežja pod kap

   • valentin

    Smo pregloboko zabredli, brezpametno, brez strategije, brez vizije in z prevaro !

 • avtohtoni neandartalec

  Trije ljudjo so mrtvi, saj ji važno kdo je bil in kje je dobil orožje, nič ni narobe z varnostnimi razmerami v bolnicah, zakaj se je odločil za skrajno dejanje, kaj je bilo takega, da se niso mogli zmeniti kot ljudje, zakaj ni policija preprečila prelivanje krvi, to mene bolj zanima.
  Očitno gre za obračun med policisti oziroma javnimi uslužbenci, to ni normalen kriminal. Tudi oni na znanstvenem inštitutu je bil v prostem času amaterski strelec, javna uprava ima denar, ne pretegnejo se v službi, ogromno jih ima orožni list, tudi taki, ko bi si najmanj mislil, v tem ni nič nezakonitega.
  Slovenija je bila med glavnimi trgovci z orožjem na balkanu, vse tajne služne so bile vpletene v te izjemno nevarne posle, vi pa sprašujete koliko je še tega dreka pri nas. Orožje je skrivala in švercala pa kmečka mafija, v interesu javnosti je bilo, da ne vemo kje in koliko ga je, kdo se s tem ukvarja, verjetno ima vsak kmet doma kaj skrito. Lovci zagotovo, to je vendar čar in strast njihovega konjička, kdo pa na kmetih ni lovec. Zbiratelji ga imajo, Jelinčicu so odnesli tudi granate. Varnostniki so oboroženi do zob, za profesionalce je to del obvezne opreme. Športnih strelcev je pri nas tudi precej, smo majhen narod, z veliki uspehi v strelskem športu, verjetno vedo kako se strelja in s čim se najbolje zadene. Nenazadnje so tu še migranti iz balkana, doma imajo slabe plače, pri nas delajo kaj drugega, ampak orožje in veze so jim ostale, hitro si lahko pripeljejo čez mejo kar rabijo. Kaj pa naši plačanci, prijavijo se v vojsko, da lahko na misijah v tujini hitro zalužijo, tam spoznajo profesionalne vojake in lokalne mafije, orožje je še najmanj kar prinesejo mazaj domov.
  Za Udbo si pa tudi mislim svoje, lepo so poskrbeli za varnost države, povsod sama korupcija in gniloba, barabe pa zaščitene kot Pohorski medvedi, narodu se meša, povsod sistemske krivice, vprašanje kdo koga šciti in koga se moramo bolj bati, več in še bolj morilsko orožje v javnosti nas zagotovo ne bo obvarovalo pred norci.
  Na Udba.net je bilo objavljenih kakšnih milijon agentov, njihovih sodelavcev in ovaduhov, več državnih teroristov je pri nas kot jih je poznala vzhodna Nemčija, toliko.

 • valentin

  Slovensko zdravstvo bo 12 strokovnjakov odpeljalo na smrtno posteljo

  “V ozadju zdravstvene reforme so v resnici ozki osebni interesi”

  Strokovnjaki bodo preoblikovali slovensko zdravstvo, vam pa že zdaj priporočam vsaj
  hmeljev čas, da boste spali. Njihova naloga je sestavljena iz več točk:

  – razdelitev pravic na dve košarici, nobenih pravic za skoraj dva milijona državljanov in de luxe pravice za tiste pri koritu

  – ukinitev dopolnilnega in uvedba novega obveznega zavarovanja. Tukaj
  bodo združili obe dosedanji številki na položnicah in jih potrojili

  – depolitizacijo zdravstva, kar pomeni popolno tajkunizacijo

  – preoblikovanje javnih zavodov v neprofitne gospodarske družbe, namenjene brezdomcem in tistim pod pragom revščine

  – izenačitev javnih in zasebni izvajalcev, da bodo zasebniki na mnogo lepšem kupu bankovcev

  – odpravo koncesij, s katero bodo izničili delovanje javnih zavodov, saj
  bodo po plačanem dogovoru z javnimi zdravniki prenapotnice vedno na
  zasebne zdravnike

  – preoblikovanje ZZZS v bančno ustanovo

  • Čakija Noris

   A to v Spodnji Šajerski ?

   • valentin

    Preveč se vživljaš v otroške filme.

    • Čakija Noris

     Ti si začel.

     • valentin

      Boš občutil, potem verjel ?

     • Čakija Noris

      Občutil? pa kaj si ti še en moškoljubac? Pismo a ste vsi na dede mahnjeni? Najt si babo! Jaz ti moje prde ne dam.

     • valentin

      Kaj tveziš neumnosti, nehaj, genji, nstuj…

   • pajot

    Kolk ti plačajo?

    • Čakija Noris

     Več kot tebi.

 • avtohtoni neandartalec

  Z žuapnom Izole je nekaj narobe, malo preveč je tam socialnih zločinov, za mirno turistično občino, le koga izbirajo v občinsi svet, da se občanom tako meša.

  • tinta

   Morilec je iz sv. Antona – občina Koper, če to misliš ?

   • Čakija Noris

    A je to zraven Kopra?

    • tinta

     ja

     • valentin

      Na hribu.

     • avtohtoni neandartalec

      Ampak bolnica je pa zgleda v Izoli.

     • valentin

      Ja, ni daleč, vse skupaj je blizu, sploh, če te zarola ali hudo razjezi, potem je še bližje.

  • Jana Novak

   na Obalo so itak naseljevali južnjake in udbovce, da je bila meja zavarovana pred zahodnimi imperialisti.

 • domovina mili dom

  Si predstavljate, da so to speče celice. Včasih se posameznik iztrga iz verige. V slučaju desne vlade jih bodo komunisti spustili iz rezerve.

  • Čakija Noris

   Ja. Spijo skupaj s krajem Matjažem. Potem pa ko pivovarna Laško začne z akcijo pa huraaa

   • Jana Novak

    ti si tud eno udbovsko podtaknjeno dete. Najbrž si gor rasel v kakšnem takem bunkerju, pa ti pamet šteka http://www.24ur.com/novice/slovenija/razkrivamo-tajni-bunker-udbe.html

    • domovina mili dom

     Je eden izmet njih. Pa ga je zabolelo.

   • garfi

    zakaj ti natikajo nagobčnik

    • Čakija Noris

     Kdor misli kaj naredit ne grozi.

     • garfi

      Krambergerju so najprej grozili

 • trobenta

  Vsi udbaši imajo orožje doma-eni tudi mitraljeze….

  • Čakija Noris

   Pa ne pozabi na minobacače…

   • garfi

    mi smo pa vunbacači, nekateri

 • valentin

  Dejstvo je, da danes nekomu nekaj rečeš, se mu zameriš, niti ni nujno, da je hudo, strupeno…in ta te bo počil, s pištolo seveda, ker jo ima. Nehumano, nemoralno, necivilizirano, nepotrebno, a realnost je
  taka. Pri šefu boš z izraženim pomislekom, pripombo, predlogom, ki jo bo ta pretvoril v kritiko ali upor in sledila bo odpustnica.

  • Čakija Noris

   A ti bi raje z rjavo žlico, da te kolje?

  • garfi

   to se dogaja že 70 let in butli še kar podpirajo komunajzarje
   takih norosti je bilo že precej

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj je narobe pa s palicami in kamenjem, če je treba, se da z njimi najlažje dokopati do orožja.

   • valentin

    Zaznavam v tvojem nicku, pa nič slabega o tebi ne mislim, nasprotno +

 • Aton

  Nekoč udbovec, danes heroj v borbi zoper čakalne vrste!

 • Jana Novak

  Udbaši so vsi oboroženi.
  Poglejte partizanske orgije, ko pridejo v uniformah s puškami, pištolami, celo mitraljezi, pa jih nihče ne vpraša, od kje jim orožje in če imajo dovoljenje.

 • samsara

  Tako je to v udbofevdu.
  Zaslužni tovariši so pa sami ugledni, nadvse spoštovani in vplivni ljudje, privilegiranega statusa, privilegiranih penzij in najrazličnejših dodatkov.
  Še tov. Tonin je enemu to omogočil. Se je najprej nekaj sprenevedal, izgovarjal, potem pa utihnil.

  Če rabijo orožje, ni problema, skladišča udbe so še vedno posejana po Sloveniji in polna (izpostavil SDS v DZ). Policije kot kaže ne zanimajo, a glej ga zlomka, kaj se potem zgodi.

  • valentin

   Ja pod kožo smo vsi krvavi, a eni radi vidijo kri kar na površju.

 • resnicaboli

  Imajo dokument da so mu kdaj orožje odvzeli?

  • samsara

   Če bo treba, ga ‘naši’ kadarkoli sproducirajo.

   • Steiermark

    “bivši” udbaši imajo še vedno orožje (ter tudi sezname ljudi – sosedov, ki jih morajo likvidirati…..), tako kot so ga imeli za časa smrdljive komunajzarsko srbske jugovine – “pooblastila” o likvidacijah pa tudi!

    • tinta

     Grozljivo !

    • samsara

     Hm, le kdo je zdaj podpisani pod ta pooblastila.
     Plavi?
     Morda pa ima novo kodno ime?
     Morda 157?

    • domovina mili dom

     Je Leljak opozoril, da še ima udba zdaj na terenu zasilna skladišča z bojnimi sredstvi.

 • samsara

  Hm, poraja se mi vprašanje ali je tudi Titova pionirka, jugonostaligična tov. Vesna Pavlič Pivk oborožena? Rdeča zvezda, rdeča rutica okrog vratu, vse to gre lepo skupaj z orožjem.
  Pa Zemljarič, ki ga baje že nekoliko daje demenca? A pištolo ima še vedno? Bil je namreč šef republiške SDV, njega dni.
  Je enkrat nekaj vpil glede Janše in ubijanja.

  • domovina mili dom

   Vse te pionirčke, kolaborante in jugo narodnjake je jugo vojska opremila preden so zapustili Slovenijo.

 • tinta

  In zdaj je ostala obala brez glavnega urologa. :( in čakalne dobe v Izoli, najbrž nekaj časa ne bo.:(((

  • RATATA

   V 20 milionski mexico city po novega.

 • valentin

  Slovenijo pretresa grozljiv umor v izolski bolnišnici, kjer je kovinostrugar, nekdanji delavec SDV, po domače Udbe, s šifro CAE 60000, hladnokrvno likvidiral zdravnika, nato pa še policista. Iz javno dostopnih opisov likvidacije izhaja, da je po umoru zdravnika, Darko Gregorič najprej s strelom v hrbet, nato pa še v glavo, likvidiral ranjenega policista. Vse skupaj odpira vprašanje, ali je bil Darko Gregorič nekdanji udbaški likvidator, ki je imel doma črno orožje SDV. Način zahrbtne in profesionalno izvedene
  likvidacije policista, kaže na to, da Gregorič ni moril prvič. Državljani upravičeno pričakujemo in zahtevamo, da policija v prafaktorje razišče vse okoliščine tega nizkotnega dejanja ter javnosti pojasni, kdo je bil Darko Gregorič. Oba umorjena si to zaslužita!

  • garfi

   ja, najbrž nikoli

  • avtohtoni neandartalec

   Jaz pričakujem tudi informacije kdo je bil pokojni zdravnik in zakaj se mu je tako zameril, da so zdaj trije mrtvi in cela država na nogah.

 • novaknovak

  vesna in Milojka sam nekaj nakladata. sedaj bodo modroval, kak majo policaji premala pooblastila pa taka jajca. s takimi zakoni kot si mislita, nikol ne bodo preprečl takih dogodkov. da taki model poškoduje oz ubije skoraj dva policaja, da zdravnika ne omenjam, mora bit nekaj hudo narobe z usposobljenostjo policajev. in na sodišču ne bi smelo bit dvoma, če policaj pihne nekega v preteklosti obravnavanega, problematičnega in nasilnega pacienta. kot je bil npr. primer v celju, ko je policaj ustrelil tistega modela, pa so ga leta vlačil po sodiščih, in se je moral celo skrivat pred familijo!!! in najbrž tud ta model je že prej imel take podobne izpade, pa si ga nihče ni upal stisnt, ker je bil na pravi strani, pa imel ozadje. kot uni bedak s katano na unem shodu. torej naj se vesna pa Milojka poglobita v delo sodišč, tožilcev, in naj tam ukrepata. sedaj pa bo kao, težje prit do orožja po legalni poti, kot da to take paciente kaj prizadane, pa bodo kakšni drugi policijski pacienti lažje izvajal teror na cestah pa podobno z ukrepi nesposobne vlade. ma pejte nekam…

  • valentin

   Drži. Zaradi takšnih dogotkov se bodo nujno uveljavljala nova pooblastila in represivnejši ukrepi policije, tako kot z povečevanjem prometnih nesreč in poškodb zavarovalnice dvigajo
   zavarovalnino. Ta kratko pa potegnejo normalni ljudje, ki bodo omejevani s svobodo in vzorni vozniki, ki jim bodo zaradi divjakov in norcev ali praktično nesposobnežev praznili denarnice.

   • avtohtoni neandartalec

    Spet ni nihče kriv, ker se mora izživljati, rubiti, tlačiti, strašiti, izsiljevati, poniževati in po novem celo pobijati civilne držvljane, zgleda vsi zgolj opravljajo svoje delo, krivi smo pa mi. Adijo pamet.

  • avtohtoni neandartalec

   A ni vse skorumpirano, a ne tarnamo že deset let, da država napada samo še nič krive, diskriminirane reveže, zdaj so pa naenkrat spet angelčki, civolni držvljan, ki sploh ni imel orožja, je pa največja baraba, ker so tisti to rekli, ki so ga umorili kar sredi ulice. Ustrelil ga je kot psa, celo pištolo je spraznil, streljal je še ko se nič kriva in nemočna žrtev sploh ni več premikala. Nikoli ni bil nihče obsojen, tudi nikjer ne piše, da se je morilec res kaj sekiral, v desetih letih je bil na sodišču le parkrat, nazadnje ko je izvedel, da je nedolžen.

 • Igor Karlić

  Sožalje ubitim. Ta udbovec je storil napako, da ni zločin storil za časa Turkovega predsedovanja, ker potem bi bil za to dejanje še posthumno odlikovan. Ertlpress.

 • Domoljub in gej

  Če bi še živeli v starem sistemu, bi udba pobila vse priče, ki so karkoli videli, vse bi se lepo pometlo pod preprogo, javnost ne bi ničesar vedela…

  • valentin

   V tem primeru ni variante, ker je pod streli padel in bil ubit policist.

  • tanja

   Heh, v prejsnjem sistemu so imeli udbovci, borci NOV in partijci kot priviligirana kasta posebne bolnice z najsodobnejso zahodno opremo SAMO ZANJE in nic cakalnih vrst. Ni blo treba sicat.

  • Čakija Noris

   Tebe so pa izšolali, ko vse veš?

 • samsara

  Torej, koliko udbovcev še hodi med nami, oboroženih z ilegalnim orežjem iz tajnih udbovskih skladišč?
  Policije to očitno ne zanima…
  Morda bo lekcija zalegla?

  • avtohtoni neandartalec

   Od kod jim pa zaloge, zgleda jim JNA ni nič pobrala, pa tudi niso vsega razprodali na Hrvaško, v bosno in na Kosovo.

 • sprehajalec

  Sem se valjal od smeha, ko sem po radiju poslušal načrte UKC, ki vedno želi pristaviti svoj piskrček. Za večjo varnost, ker se čutijo ogrožene. Razmišljajo, da bi bila prisotna tudi policija v bolnici poleg varnostnikov. Sem mu poslal v mislih sporočilo, da tudi policiste streljajo, pa ravno njih.

  Slovencelj, res ne zna. Da bi postavil metalni detektor na vhodu v takšne ustanove, to pa ne pomisli. Pa cela Azija jih ima na vhodih v javne ustanove.

  • resnicaboli

   ko bo to ponudil njihov jih bo povsod in to po najvišji ceni.

   • sprehajalec

    Zemljarič je prava izbira. Dobavi vse, ni da ni.

    • samsara

     Udbovska tajan skladišča pokajo po šivih.
     Policije to doslej ne zanima, kot vse kaže. No pa imajo…

     • sprehajalec

      Za bralce poročil izven tega portala novica o udbašu in skladiščih ne obstaja, zato se tudi Policija z njo ne bo ukvarjala.

     • samsara

      Rezultat je viden. Kdo bo naslednji?
      Je še nekaj portalov, ki morilca označujejo kot bivšega udbovca.

  • samsara

   “Sem mu poslal v mislih sporočilo, da tudi policiste streljajo, pa ravno njih.”

   Policaje, ki jih 70 letni nono, z eno prosto roko za pištolo (druga je za beglo) takolo da v koš…

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče bi morali poskriti tudi skalpele in injekcijske igle, za udbaša je že kuli dovolj, malo je takih, ki rabijo za enega reveža pištolo.
   Normalno naj se raje začnejo obnašati do ljudi, spoštujejo Hipokratovo prisego, odgovarjajo za svoje napake, pa jih ne bo nihče napadal, če pa že, bi take vsakdo branil, ne bi čakali na prihod policije.

 • Danda

  naj se razumemo,njegovo dejanje obsojam,a po drugi strani se ne čudim,da je popiz…il.Z napotnico rednim potem čakaš 8,9,10 mesecev,če pa greš samoplačniško si na vrsti takoj.. Pa še isti zdravnik te obravnava,ki je zjutraj zatrjeval,da je zaseden leto naprej???????

  • resnicaboli

   Saj to je glavni problem zdravnik dopoldne v državni službi sam sebi pošilja paciente za popoldan ko je privat. Je še kje taka ureditev?

   • Slovenija moja dežela

    ja to maš prav,sam sem izkusil take zadeve in bi jo najraje nekam poslal. Dopoldan je delala v bolnici kot da je vsa zarjavela,popoldan pa v svoji ambulanti kot mladenka 20 let,pa čeprav je stara več kot 50 . Žalostno da se to dogaja,a to je posledica politike,skorumpiranega sistema in kot vedno pravim demokracije,kjer velja več kot imaš denarja in vez bolje ti je.V gospodarstvu moramo delat,če ne delaš te naženejo. Te kdo vpraša za pravice,če si bolan ali zdrav? Trg narekuje tempo. Pri dohtarjih,politikih pa je vseeno kolk naredijo,plačani so kot bogovi. Pa da ne bo pomote,določeni si zaslužijo pohvalo,a sistem kot je je totalno neorganiziran

    • avtohtoni neandartalec

     V gospodarstvu delate izgubo, ogromno izgubo, kar pomeni, da vsa vsi državljani kreditiramo, zaposleni in brezposelni, mlado in staro, tudi pokojni, ki jim držva po smrti vse pobere.
     Smisel življenja je čim manj delati in čim več zaslužiti, če na šihtu nosiš škatlw iz enega na drug kup, potem pa spet nazaj, nisi naredil popolnoma nič koristnega, pa če si še tako pridno garal in ubogal zapufanega, bankrotiranega gospodarja, z novimi širokimi gumami na sveže soliranem marcedesu, ki je trenutno itak najbrž kje na jahti, doma na Hrvaškem primorju.

   • Jana Novak

    ni ti kriv zdravnik ampak sistem, ki ga je izpopolnil Zemljarič, da mafija lažje cuza denar iz zdravstva.

    • tanja

     Ce bi se zdravniki druzno uprli, da v tem skorumpiranem sistemu ne bodo sodelovali, namesto da veselo izkoriscajo situacijo v javnem zdravstvu in paralelno sluzijo privat na racun lastnim pacientov, bi bilo ZELO DRUGACE!

 • domovina mili dom

  To je bilo dejanje v prazno. Veliko govora in reklam za politike, ki so
  sedaj hudičevo pametni. Popucat bi moral politike, ki nam že 20 let na
  50 podlage ropajo zdravstveno blagajno.
  Seveda se ni spravil na svoje šefe tovariše. Lažje ubiti nedolžnega.

  • avtohtoni neandartalec

   Na ministrstgu so mu korda rekli, da zdravljenje poteka po postopkiu, če ima še kakšno drugo tegobo, pa naj se obrne na osebnega zdravnika. In se zgleda je, uporabil je vsa sredstva, ki so mu bila na voljo v našem umoboljem sistemu, kjer nihče ni za nič osebno odgovoren.

 • MEFISTO

  Kdo pa ima orožje, če ne udbaš, in kdo je bolj vešč ubijanja, če ne udbaš?

  To vas vprašam jaz!

  • Čakija Noris

   Jaz.

   • garfi

    boš pobil vse tukaj
    Internet troll
    https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

    • Čakija Noris

     Ne. Saj boste sami pocrkali. Da vam maksimalno 70 let! In to samo če se boste dobro čuvali in nič seksa alkohola in svinjske pečenke.
     Tisti,ki pa udbovce in islamiste vidijo povsod, pa bodo pocrkali veliko veliko prej. Od strahu.

     • garfi
     • Čakija Noris

      Nečitam strane jezike

     • garfi

      a tud brat ne znaš

     • Čakija Noris

      Ne , brat mi je v Švici.

     • garfi

      te bomo tja izvozili

     • Čakija Noris

      Bi moral biti pa nekdo in ne nihče.

     • garfi

      lajaš, a tud grizeš ?

     • Čakija Noris

      Šparam zobe. Samo brcam.

  • avtohtoni neandartalec

   Policaii, baje so ga prerešetali kot švicarski sir.

 • samsara

  Hm, ima tudi tov. kučan pištolo, iz dobrih starih udbovskih časov? On je namreč bil nad Udbo, saj je bil glavni komunist, ti pa so Udbo ustanovili, jo vodlili…
  Od Crvene Zastave najbrž, glede na njegovo izpričano jugonostalgijo.

  • Čakija Noris

   Ja. Ima jo. Sem mu jo osebno predal na dan OF. Za zasluge.

  • avtohtoni neandartalec

   Meni Kučan deluje bolj kot eden od tistih, ki uporabljajo kar mačeto, če ni pri roki, pa handžar, v najslabšem primeru tudi bištek za pizzo ali izvijač.

 • domovina mili dom

  Še pomnite umora g. Krambergerja. Kandidatov morilcev koliko hočeš.

 • MEFISTO

  Kaj še hočete več!?

  Milojka Kos Celarc, ministrica, obžaluje in vam izreka, kar je mogoče najbolj iskreno sožalje!

  Še dobro, da ima ministrico, ki ne ve kdaj bi bilo bolje zanjo, da bi molčala.

  • sevenx

   Če ne druga, ta ženska obvlada žensko maskaro.

 • dare326

  Miladojka bi morala takoj odstopiti.

  • Čakija Noris

   A je ona tudi udbovkinja?

   • macon

    Ona je v službi udbomafije.

    • Čakija Noris

     Kaj pa je tam? Tajnica?

     • garfi

      samo udba tolk sprašuje

     • Čakija Noris

      Natančnost in planiranje, ter disciplina!

     • macon

      Pomembna družbenopolitična delavka.

     • Čakija Noris

      Delavka. Potem pa v redu. Sem mislil, da je na visokem položaju udbe.

     • macon

      Izgleda si premlad, da bi poznal terminologijo.

     • Čakija Noris

      Na mladih svet stoji.

 • Čakija Noris

  Bilo kuda udba svuda.

  • garfi

   res je, in kaj si ti

   • Čakija Noris

    Islamski udbovc. Sem tudi Kučanov neposredno nadrejeni.

    • garfi

     saj sem vedel

     • Čakija Noris

      Kaj potem sprašuješ? A ti pošljem pismeno z notarasko overitvijo?

     • garfi

      ne moreš ker ne znaš pisat in brat

     • Čakija Noris

      Imam tajnico.

     • garfi

      s tabo rad igram ping pong
      imam še kaj v načrtih

     • Čakija Noris

      Pazi, da se ne zaplaniraš.

     • garfi

      tvoja lajanja imajo malo besed in še manj poveš
      Ko boš imel kaj konstruktivnega povedat pa spet lajaj.

     • Čakija Noris

      Saj ne razumeš. Ti bom razložil. Norca se delam iz vas butare primitivne in strahopetne. Še to ti mora narisat retardiranec. Isto velja za vse vas retardiranci pimitivni.

     • garfi

      odjebi

 • macon

  Še dobro, da so udbaša počili policaji, ker če bi se odpeljal, mu ne bi bilo hudega. Oziroma slabo, ker bi nemara dal kako zanimivo izjavo, ki bi morda mimo osrednjih udbovskih medijev pricurljala med slehernike.

  • Čakija Noris

   Ti pa si basnopisec.

   • garfi

    ti si pa troll

    • Čakija Noris

     Ne ampak Čakija.

     • garfi

      Ćakija troll

     • Čakija Noris

      Ne ampak Noris.

     • indijanka

      Veš, tega preprosto ne moreš obrniti. Niti pripisati pretiravanju. Človek je hladnokrvno likvidiral zdravnika in policaja. Brez milosti. Samo zato, ker sta se znašla na njegovi poti.

     • Čakija Noris

      In?
      Takšno je življenje. Se je dogajalo in se bo. Kakšna panika. Kaj bi policaji jokali o svoji varnosti? Saj niso vzgojiteljice v vrtcu! Tudi vojaki bodo sedaj jokali, če bo treba v vojno?
      Če komu oklic ne odgovarja, naj gre lepo v fabriko za tekoči trak in ga noben nebo ustrelil. Razen sodelavca, ki se mu je zameril, ker uporablja pod tušem njegovo žajfo.

     • avtohtoni neandartalec

      Nekaj sem bral, da so tudi policaji hladnokrvo izpraznili vse kar so imeli na napadalca, čeprav je verjetno bežal domov, kjer bi se iz obupa sam počil, ampak je bilo treha narediti celo sceno, da je zgledalo kot v butastih Ameriških filmih. Tolažim se edino, da je udba spadala pod policijo.

     • rrrrr

      Slaba tolažba. Pri nas policija spada pod udbo. To bi pa vendarle po 685.548 komentarjih na tem portalu lahko vedel.

     • PIA PlA

      Žal v tem primeru sama mislim drugače. Morilec je bil, kakršen je pač bil, vendar je bil v končni fazi še vedno samo človek, ki čustvuje. Seveda je naredil zaničevanja vredno dejanje, znesel se je nad nedolžnimi ljudmi. A povej mi, s kakšno pravico pa so njega prepustili usodi, in s tem na gotovo počasno in bolečo smrt?

      S kakšno pravico naše zdravstvo pusti počasi umirati bolnike, ki si take smrti po vseh zakonih sodobne civilizacije nikakor niso zaslužili. Poleg tega so večinoma za svoje zdravljenje denar dajali že v naprej. Štirideset in več let so plačevali za svoje zdravje, zdaj pa jih psihotična država pusti počasi umirati. Je to prav?

     • indijanka

      Dobrodošla. Popolnoma prav imaš, da bi se pogovori o zgodbi vrteli v drugi smeri, če morilec ne bi “učeno” likvidiral ljudi na njegovi poti. Mogoče bi morali še korak nazaj. Kdaj se je družba tako spremenila, da nas je smrti postalo tako strah. Da je nismo sposobni sprejemati kot del življenja. Strinjam se s teboj, da je z plačevanjem v zdravstveno blagajno nekaj hudo narobe. Če nekaj plačaš, si upravičen do storitve. Čakalne vrste so nedopustne in nedopusten je tudi birokratski odnos zdravstva do ljudi. Včasih preprosto tudi sama ne razumem, kako smo ljudje pripravljeni sprejeti popolnoma vse kar nam slika ta država, brez razmišljanja, da bi lahko bilo tudi drugače. Je pa res Pia, da so bila vsa življenja v rokah likvidatorja. Tako njegovo kot življenja tistih, ki sta mu prišla nasproti. Pred kratkim sem bila na kavi s prijateljico,ki si je pri tej bolezni poiskala popolnoma drugačno pot. V začetku meseca pa sem izgubila sodelavko, vrstnico. Na začetku poletja sva se polni upanja pogovarjali o njeni vrnitvi. Po petletni borbi. Kdo bi razumel to usodo?

     • PIA PlA

      Strah nas je nesmiselnih in nepotrebnih smrti iz lenobe, malomarnosti, nezainteresiranosti in nesposobnosti. Ves državni aparat je postavljen na osnovi arogance do naroda, nepotizma in povzdigovanja države kot varovalke privilegijev “elitnikov”. Če človek potrebuje zdravnika danes, naj ga dobi danes in ne čez eno leto ali dve, ko že narava opravi svoje. Zaščitena “elita” to tudi dobi, če ne pri nas, pa ji država (to smo seveda mi) plača zdravljenje v tujini, ki ga človek brez denarja in poznanstva nikakor ne dobi. Raje otroku uradna medicina odreže nogo, kot da bi se mu svetovalo in plačalo zdravljenje v tujini, če so že naši zdravniki nesposobni oziroma je tako zdravljenje za njih prezahtevno (beri preveč dela in premalo plačila).

      Življenje morilca je bilo v primežu državnega sistema, ki stiska ljudi, dokler iz njih ne izstisne poslednji dah. Vendar moramo razumeti, da se tu pa tam kljub vsej vdanosti v usodo, ki jo izkazuje naš narod, kdo vendarle upre. Žal taki ljudje navadno vzamejo pravico v svoje roke. Tega ne bi bilo, če bi imeli državo v kateri bi bilo življenje znosno za vse. Zakaj pa nikoli, prav nikoli ne slišimo o takih in podobnih dogodkov iz Švice?

      In za konec, ne na koncu, imela sem prijateljico, ki je pred kratkim umrla prav zaradi takega sistema. Svojega zdravnika je rotila, naj jo pošlje na preiskave, ker z njo nekaj ni v redu. Zdravnik je preiskave zavrnil, ker so bile baje predrage in je baje svojo kvoto odobrenih preiskav zdravnik že dosegel. Odobrenih od državnega sistema. Prijateljica je bila uradno ozdravljena rakova bolnica, imela je 42 let. Menda se take stvari kar naprej dogajajo. In da se ne bi, sem sama povzdignila svoj glas. In še ga bom!

     • indijanka

      Moje sožalje draga Pia. Moja najboljša prijateljica je umrla pred leti zaradi sorodne zgodbe. Umirala je dve leti. Preden je odšla, me je prosila naj opustim jezo, ki me je gnala v času, ko sem jo spremljala ob koncu poti. V celem našem sistemu manjka človečnost in plemenitost. Ne samo v zdravstvu. Lansko leto sem začutila, da je z drugo prijateljico nekaj narobe. Čeprav se ni počutila prav nič slabom Odšla je k zdravniku in odkrili so ji raka. V čakalnicah se je ob poslušanju zgodb odločila, da bo življenje namenila iskanju pravic bolnikov. Takoj ko se pozdravi. Za svoje zdravljenje je poiskala popolnoma drugačno pot kot jo poznajo pri nas. Tudi sama sem naveličana zbiranja zamaškov in darovanja denarja za ljudi, zato ji bom pomagala. Tumor se ji lepo zmanjšuje, zato verjamem, da bo to kmalu.

     • PIA PlA

      Če bi tvoja prijateljica čakala na pregled specialista pol leta ali
      celo leto ali dve, bi bila žal že pokojna. Alternativa je dobra izbira,
      vendar je na trgu prav zaradi dolgih čakalnih vrst ogromno šarlatanov
      oziroma mazačev, ki samo pobirajo denar in sploh ne vedo kaj delajo. Vse
      zaradi pokvarjenega sistema delovanja naše države. In prav imaš, ko
      ugotavljaš, da na vseh področjih, ne samo v zdravstvu.

      Sama
      nisem nikoli jezna, morda prav zato, ker opozarjam na nepravilnosti. Če
      bi držala v sebi, bi bila lahko jezna. Mi je pa žal, da je na svetu
      toliko nerazumnih ljudi, ki zase mislijo, da so najbolj pametni in da
      vse vedo. Včasih sem jezna nase, ker kaj narobe naredim, a se hitro
      pomirim, da sem naredila pač tisto, kar se mi je v danem trenutku zdelo
      najbolj smiselno in sem se zagotovo nekaj naučila iz tega.

      Tvoji prijateljici želim hitro okrevanje.

     • indijanka

      Moja prijateljica je sedela v čakalnici na kemoterapijo. Ob pogledu na ljudi je ugotovila, da te poti ne bo zdržala. Obrnila se je in si poiskala drugo pot. Čeprav veliko komunicira s šamani, se ni odločila samo za alternativo temveč za neko novo japonsko metodo zdravljenja. Zdravnika, ki to opravlja, je ujela v Beogradu. Samo toliko. Ni bogata. Ni pomembna. Je pa najodločnejše bitje kar jih poznam. Sama si je poiskala rešitev. Vanjo vložila ves čas in prodala hišo.

     • PIA PlA

      Nismo vsi tako odločni, se ne znajdemo tako hitro, ne poznamo prave poti, ne poznamo prave alternative, sploh pa nimamo svoje hiše, ki bi jo lahko prodali, da si plačamo zdravljenje. Smo pa vsi prisiljeni plačevati za svoje zdravstveno zavarovanje, nihče nas ni vprašal ali si to želimo ali ne. Zato upravičeno pričakujemo, da bomo za svoj denar kaj dobili, in ne, da bomo, če zbolimo prisiljeni za svoje zdravljenje prodati vse, kar imamo. Saj nismo v Ameriki, pa še tam zdravljenje drago plačujejo tisti, ki sploh niso zavarovani. Tvoji prijateljici želim vse dobro in hitro okrevanje.

      Vendar je po majskih podatkih Dela http://www.delo.si/novice/slovenija/v-cakalnih-vrstah-je-246-459-bolnih-ljudi.html čaka na specialistični pregled dopustno dolgo torej šest mesecev kar 250.000 ljudi. To zame ni nobena dopustna doba, kot pravi ministrstvo, temveč genocid. Ministrstvo za zdravstvo sistematično uničuje Slovence tako, da mora vsak osmi, veliko predolgo čakati na svoje zdravljenje. To je še bolj očitno, če vemo, da jih več kot 35.000 (isti vir) čaka celo nedopustno dolgo. Koliko denarja vržemo skozi okno zaradi bolniških pa itak nihče ne računa in nikomur ni mar. Človek bi mislil, da državo zanima vsaj denar, če je že ljudje ne zanimajo.

      Preberi si to bedarijo in poglej, da zdravniki sami ne spoštujejo zakonov, ki so napisani zanje, plačujemo pa naj ljudje. Naj ponovno poudarim, da je ta zakon bedast in slabo napisan zakon na nivoju genocida. Pa še to, za raka naj bi se čakalo največ en mesec, piše v zakonu. Kaj pa če ti raka še ni nihče diagnosticiral?

      3. člen

      (najdaljše dopustne čakalne dobe za zdravstvene storitve)

      (1) Najdaljša dopustna čakalna doba za
      posamezno zdravstveno storitev je določena glede na stopnjo nujnosti
      zdravstvene storitve (v nadaljnjem besedilu: stopnja nujnosti) ob
      upoštevanju zdravstvenega stanja pacienta.

      (2) Stopnje nujnosti so naslednje:

      – nujno,

      – hitro,

      – redno.

      (3) Zdravstvena storitev, ki je označena s stopnjo nujnosti
      »nujno«, se izvede takoj, vendar najpozneje v 24 urah in ni predmet
      čakalne dobe oziroma čakalnega seznama.

      (4) Zdravstvena storitev, ki je označena s stopnjo nujnosti »hitro«, se izvede najpozneje v treh mesecih.

      (5) Zdravstvena storitev, ki je označena s stopnjo nujnosti »redno«, se izvede najpozneje v šestih mesecih.

      (6) Ne glede na rok iz četrtega in petega odstavka tega člena najdaljša dopustna čakalna doba znaša:

      – pri malignih obolenjih en mesec;

      – pri ortopedskih operativnih posegih 12 mesecev;

      – za izdelavo protetičnih nadomestkov po končni sanaciji zobovja 12 mesecev;

      – za ortodontsko zdravljenje, ki je označeno s stopnjo nujnosti:

      – “hitro” 12 mesecev;

      – “redno” 18 mesecev.

      (7) Najdaljša dopustna čakalna doba v Republiki Sloveniji je
      spoštovana, če je čakalna doba za določeno zdravstveno storitev pri
      najmanj enem izvajalcu znotraj najdaljših dopustnih čakalnih dob,
      določenih v tem členu.

     • indijanka

      S tvojim mnenjem se popolnoma strinjam. To je nedopustno. Znanka dela na na eni izmed klinik. Doktorat ima. Njeno delo obsega migracijo umirajočih nazaj domov. A veš, da ljudje ne želijo svojcev domov? Niti mladih? Odnos do zdravljenja in odnos do smrti je v naši družbi popolnoma napačen.

     • PIA PlA

      Ne, tega nisem vedela. Vendar se mi po eni strani zdi razumljivo. Doma ne znamo skrbeti za umirajoče in vedno še upamo, da bodo z dobro zdravstveno oskrbo morda siuacijo spremenili v korist življenja ter odgnali smrt. Težko je že to, da veš, da bo nekdo v kratkem umrl, če mu pa še pomagati ne znaš in ne zmoreš, je še toliko teže. Človek, ki je prisiljen v tako situacijo, da sam skrbi za umirajočega svojca, bi se lahko ves preostanek svojega življenja sekiral, kaj je naredil narobe.

      Hvala za klepet.

     • indijanka

      Mogoče res. Ali pa tega sveta nismo več sposobni dojemati realno in odrinemo vse kar nam prinaša neugodje. Rada se pogovarjam s teboj. Hvala tebi. Tokrat sva izbrali žalostno temo. Prijeten večer.

 • Boco

  Verjetno je tudi bil reden obiskovalec partizanskih proslav, ki jih na obali ne manjka. Me tudi zanima, ce mu bo na pogrebu pel zenski pevski zbor Kombinatke ali pa Tržaški Partizanski Pevski Zbor Pinko Tomažič

  • Čakija Noris

   Ni. Smo ga upokojili. Je imel psihične težave. Povsod je videl janšiste.

 • Waltter

  Žalostno je da se stvari rešujejo na ta način in takšnih psihopatov je vsak dan več. In ljudem se ob spremljanju TV kjer tile migranti norijo pobijajo, posilujejo in streljajo ter koljejo počasi zdi normalno. Posebej so dovzetni za te podvige tudi takšni sami na sebe jezni in obupani. Gre za sindrom če je lahko on potem bom še jaz.

  Vendar pa če sestalvjaš mozaik je pa zelo zanimivo dohajanje okli tega:
  – priznali so da je imel raka na prostati,
  – vehamentno so dejali da so ga motile čakalne dobe
  – bil je pacient od žrtve
  – da je urolog tisti dan pregledal 60 ljudi
  – nadalje bil je udbovec in streljal je po navedbah z tem člankom z orožjem ki je iz udbe poniknilo

  No pa potegnimo malo skupaj – imel je raka na prostati ki je bil diagnostificiran in hkrati je bil pacient od tega zdravnika. Manjka pa podatek kdaj je imel operacijo na prostati? Seveda ne ker je moral veselo čakati na še en pregled ki bi potrdil kar je bilo že ugotovljeno. In zakaj ni zdravnik napisal napotnice za operacijo in odkljukal da gre za nujni primer ki je znano da sta rak na prostati in rak na modih izredno agresivna raka in jih je potrebno nemudoma odstraniti saj se skoraj z svetlobno hitrostjo širita na čelodec pljuča … Kje se je oseba izgubila v sistemu mogoče pri tem zdravniku ali pa v tej bolnišnici. In zakaj ni prišlo do zdralvjenja. Seveda je bila obravnava korektna sedaj en pregled čez 3-4 mesece drugi pa 6 mesecev za potrditev in glej ga zlomka operacija pa ti pol rečejo žal je napredoval in ti ni več pomoči. Zdravniki bi morali imeti jajca in narediti tisto prekleto kljukico nujno ne hitro NUJNO.
  Seveda pa gre tukaj za osebo ki je že delovala konfliktno in je že napadala in je reševala vse konfliktno.
  In kdo še ni imel postavljene diagnoze rak ne ve kako se človek spremeni v obnašanju. Tusi sam sem prebolel rak vendar je pri meni šlo tako obisk osebnega zdravnika zjutraj ki je ocenil da nekaj ni OK, napotnica k urologu, termin 12:30, ta je potrdil diagnozo takoj napotnica za bolnico. Sprejem ob 15 uri pregledi CT, MRT, kri voda pogovor z anastezistom in operacija ob 19:30. Čez 3 tedne kemoterapija po tem 21 dni zdravilišča teden po zdravilišču zopet vsi pregledi in hvala bogu je ok. Najbolj žalostno da to ni potekalo pri nas ampak v tujini, Vendar žal tako bi moralo biti povsod in za te primere bi moralo biti urejeno vse znotraj enega tedna.
  Glede policista pa verjamem da je bil človek nepripravljen še vedno se ne srečujemo s tem vsak dan in večina bi odreagirala na podoben način sploh nazadnje bi pomislili da imaš za pasom pištolo.
  Je pa zadnji čas da se malenkost zmanjša pritisk države nad državljani in da zavarovalnice začnejo delati tisto za kar so poslane in če nočejo plačevat in če davajo kvote potem naj ljudem dajo in vrnejo denar, kajti ni razumljivo da celo življenje plačuješ pol pa čakaš da pride v naslednjem letu tvoja kvota na vrsti.

  Za ta incident naj lepo ministrica za zadravje premisli in hkrati notranja ministrica naj ne seka nekih kozlarij. Naj že enkrat malo prevetrijo seznam oseb ki so nevarne in jih malo spremljajo in naj ljudem omogočijo tisto za kar so plačevali.

  Nespametno dejanje in uboge žrtve . Druga ne morem reči kakor jim izreči sožalje.

  PS: tisto o udbinem orožju pa bi se vsaj novinar lahko malo na policijo zapeljal in preveril kateri kaliber in znamka je ne pa tako na pamet zaradi senzacije.

  • avtohtoni neandartalec

   Odličen komentar, komur je življenjw milo in noče ostati brez zobov ter drugih telesnih eksrremitetov, pa bo moral,romat k zdravnikom v Avstrijo in Italijo, pri nas pojma nimajo in jih niti ne zanima, ker tudi oni zgolj opravljajo svoje delo, žal. Niso vsi šalabajzerji, eni so tudi nevarni psihopati, ampak kot sem že omenil, zaradi neulnih srereotipov o nekih dobrotnikih in usmiljenih dušah, ki samo pomagajo in delajo za druge 25 ur na dan, najraje zastonj menda, dejansko pri nas sodna praksa proti zdravnikom enostavno ne obstaja, v pravljičnih deželah je ne rabijo.

 • garfi

  Čakija Noris troll
  Ima kdo nagobčnik in verigo ?

 • Ros

  Slovenija je polna srbskih nacistov. In slovenskih, hrvatskih komunistov.
  Te ljudje imajo ubojna sredstva kar doma. Na skrivaj. Če jim kaj ni všeč, te pa ustrelijo. Delali tako niso nič drugega kot posedali po gostilnah, terorizirali ljudi, vohunili za njimi, jim onemogoačli delo,… In uživali raznorazne privilegije. Denar so jim kar dali. In to več kot nekemu zdravniku, ki je garal cele dneve. Se izobraževel celo življenje. Ne morem verjeti, da večina še vedno podpira takšno stanje. Ko jim pa kaj ni všeč. Pa bum nad zdravnika, nad policista. Ki gara cel dan za 700 Eur. Ki komaj preživi s tem denarjem in poleg tega še reskira življenje. In te ljudi, ki so posedali po gostilnah in morili ljudi je prejšna in sedanja oblast izdatno finančno podpirala. Enako kot oblastniki so bili nad vsemi ostalimi. To so navadni teroristi. In to se je lepo pokazalo na tem primeru. Ko je moral malo počakati v vrsti je pa izvedel teroristično dejanje. In to premišljeno. Takšnih ljudi se je res treba bati. In le tako lahko ohranjajo stanje, ki je. Vse kaže na to. Sposobni se odseljujejo, ker imajo dovolj terorja. Kljub temu, da imajo tu družine in prijatelje in eno najlepših dežel na svetu. Biser narave sredi Evrope. Še službe imajo tu in dobre plače. Le tega terorja ne prenašajo več. Zbudite se Slovenci. Bije vam zadnja ura.
  Ne morem verjeti, da NATO in EU vse to mirno gledajo, nam nudijo zaščito in denar. Da Slovenski narod hira, gara, umira, strada. Da si lahko naši sovražniki polnijo žepe, zavzemajo naša delovna mesta, se gredo mafijsko komunistično državo in uživajo nezasluženo oblast in monopoloe.
  To se vleče že 25 let na 50 podlage. To je nenapovedana vojna. Slovenci pa ste tako zmešani od vsega trpljenja, da se še med sabo uničujete, namesto da bi zbrali vse sile in uredili situacijo.
  Napovejte vojno Srbiji. Napad na eno članico NATA je napad na vse članice. Srbija in komunistična partija )slovenije in rusije) izvajata nenapovedano vojno proti Natu. Čas je, da se reče bobu bom,. In Srbu Srb. In vojni, vojna.
  Srbi so navadni nacisti. Slovence bi poslali na delo v tujino. Jude bi izselili v Izrael (to sem slišal danes). Potem pa meni očitajo kakšen nestrpenž sem, če le povvem kar slišim. Povem svoje mnenje o tem. Norce se delaji iz vas, ki ste na kolenih pred njihovim terorjem. Okradeni, zgarani, zadorgirani, mučeni od teh, ki vam očitajo nestrppnost. Preganjani in oropani. Ni jim bil dovolj en rop. To izvajajo stalno. Plačaj, plačaj, plačaj. In plačaj še enkrat suženj Slovenski. Izgini Jud. Izgini slovenec pravijo.
  Sovražijo pridne delavce, ki cel dan na bornem majhnem koščku zemljice pridelujejo zelje. V strganih ponošenih hlačah za 3 Evre. Še hočejo do tega naroda. Da lahko tu vladajo, ustrahujejo, morijo, kradejo… In to še in še. Zbudite se Slovenci.
  Jaz Jud vam bom to rekel. Te ljudje so hujše zlo ko sam Adolf Hitler. (pa ge resnično ne maram; za mene je bil pošast)
  Zbudite se. Naredite red. Vem da bo boleleo; ampak; Prosite Nemce za pomoč. Druge možnosti izgleda ni.

  • Čakija Noris

   Ajde brate, puno pričaš. Može da ti našteti. Pazi, da se ne prehladiš. Obleci haljo in nazaj v sobo. Popij tabletke in spat. Nemoj da te vidim, da šetaš po hodnicima.

   • Ros

    V Sloveniji in v EU nisi dobrodošel. Pa “pričaj” kar češ. Vsi vas sovražijo. In to ni sovražni govor ali nestrpnost do tujcev. To je resnica.
    Kakšna nadutost. Ti si hujši o Adolfa Hitlerja.
    Ti ne bo škodilo, da naštudiraš življenje in delo vašega boga. Sem ti našel stran v cirilici. Ker vem da si len in se ti ne da samemu poiskati. Uživaj v branju:
    https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%84_%D0%A5%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80

    • Čakija Noris

     Bom, dal jutri tajnici, da mi prebere. Zdaj pa pojdi lepo spat. Boš? Če boš grdo sanjal, pa mene poklič.

     • garfi

      najhujši južnjaški troll

     • Čakija Noris

      A se zavedate, kakšni kreteni ste komentatorji? Udba, pa bosanci,islamisti…ves bog vas napada. Riti posrane, kdo pa ste. Nihce se ve ne da živite črvi ubogi.

     • garfi

      povej kdo si posranec

     • Čakija Noris

      Tvoja nočna mora.

     • garfi

      še bolj svoja

    • garfi

     se strinjam

   • garfi

    očitno južnjaška peta kolona

    • Čakija Noris

     Ti si prebutast, da bi sploh vedel, kaj peta kolona je. Nesposoben tip, ki piše neumnosti po spletu. To si.

     • garfi

      od južnjakov je lahko samo “slovenec” bolj nor
      to kar ti pišeš je bruhanje

     • Čakija Noris

      Bruhaj, saj si navajen.

  • sprehajalec

   Je resnica v tvojem postu, Slovenci in Hrvati so zanesli komunizem in revolucijo v Jugoslavijo, Srbi pa so vedno ostali rojalisti. S tem niso nikoli imeli problemov. Slovenci in Hrvatje so s pomočjo komunističnih Hrvatov in Slovencev pobijali Slovence in Hrvate, Srbi so pa pri tem izdatno pomagali, pri tem, da je zaradi zgodnje zasedbe Srbije s strani rdeče Armade večina njihovih tako imenovanih kolaborantov prestopila v partizane. Tako da jih praktično ni bilo več, nekaj črnogorskih četnikov pri Kamniku je bilo pobitih. Zato je Srbija bolj ali manj zaprla to poglavje zgodovine z rehabilitacijo Draže, v Sloveniji in na Hrvaškem, pa nekončana državljanska vojna hromi državi.

  • avtohtoni neandartalec

   Povej po resnici, a si hlapec? Ker take kozle so včasih pokali sužnji na kaki rovtarski farmi. Ubogi delavci, v glavnem same barabe, ki nimajo nobenega živlkenja in hrbtejice, ubogi policaji, v glavnem zatirajo reveže, redko katero barabo so spokali, še najmanj tiste, ki ne plačujejo delavce, ubogi kmetavzarji, ki me morejo preživeti v neprehodnih rovtah in jim morajo mesta subvencionirati hrano, ubogi zdravniki, ki jim dol visi, če tuliš od bolečine, ne znajo drugo kot predpisati zanič tablete, so mesposobni odgovarjati pred zakonom, tudi zato ker sodišče za vse te uboge reveže, ki si jih naštel, itak ne pozna nobene sodne prakse, vsi so bogi, kot bi bral prosti spis v vrtcih, kjer so ljudje samo dobri ali slabi.
   Večji Srbi bodo pa Slovenijo uničili, morilec je po imenu zgleda Hrvat, večino javnih služb in podjetij vodijo potomci Hrvatov, okupirali so nam zemljo, ki so jo nekoč okupirali ustaši, nočejo spokat iz nuklearke, ki je po njihovo logiki niihova, čeprav si nihče drug ničesar ne deli, neprestano nas tožarijo in slačijo, govorijo eno, delajo drugo, par ohsedencev pa povsod vidi samo Srbe. Jankovič je Vojvodinec, Kučan je bosanec, Popovič je menda Črnogorec, noben od teh ni pravi Srb, je pa zato vsaj polovica Slovencev potomcev Srbov, v glavnem ta revna in diskriminirana polovica, ki se tebi tako smili.
   Od kod si se kaj ti privlekel k nam, govoriš o Sloveniji iz tretje osebe, če nisi po rodu Hrvat, si najbrž še en veliki Slovenec, po rodu iz Albanije, tudi ti so pri nas počasi zasedli ozemlje in pridno perejo denar za Veliko Albanijo, njihove kredite plačuje pa narod hlapcev.

 • sunday

  vso to “sranje” je zakuhalo zdravstvo zaradi nenormalnih čakalnih vrst in ministrica bi morala sama odstopiti, če ima vsaj malo vesti ali etike hehehe ali morale, zopet hehehe, ker nima ničesar od tega!!!

  • tinta

   “Pravila igre v zdravstvu” sprejema vlada in zaposleni v zdravstvu morajo ta Pravila
   “hočeš, ali nočeš” izvajat !!!

  • garfi

   to je posledica yugobutal

  • Rožle

   Dohtarjem je treba prvo z glave zbit, da so mali Bogovi….

   • tinta

    Ali si jih videl ? A, so noter ?

    • Rožle

     To pa samo Bog ve..?

 • Rožle

  Pomanjkanje delovnih mest, rast brezposelnosti, najmanj tujih investicij od vseh članic eu ja, apatična mladina, ideološka politika….ja, res nas je lahko strah za prihodnost. …..

 • Rožle

  Takele na tik-tak … komunistično zmontirane procese smo bli vajeni tam po letu 45, pa to … mladina tega ne ve … zaro jih je treba opozoriti … ne nasedajte komunistični propagandi in plačancem na portalih….

 • Rožle

  U*D*B*A…se mora zavedati da smo del DEMOKRATIČNE EU …

 • Waltter

  In zopet se je zelo dobro izpostavil Gorenak, ki kar naenkrat podpira uvedbo paralizatorjev in višanje pooblastil policije. Do pred kratkim je bil proti in to argumentirano sedaj brezglavo nekaj nabija.
  Policija ima brez paralizatorjev že dovolj močna pooblastila, vendar jih kot kaže policisti ne razumejo predvsem pa si jih razlagajo po svoje. On je svojo kredibilnost izgubil na demonstracijah pred leti ko je bil notranji minister in je vneto zagovarjal policijo kako je posredovala v skladu z zakonom in oh in sploh. Dasiravno se je kasneje izkazalo da so posredovali napačno, zajeli v 80% ljudi ki niso razgrajali in s pomočjo sodstva jih dobesedno sesuli. Za to se ni ne opravičil ne odgovarjal. Bil je sicer v MB komunikacijski šum in sami so izzvali nerede, pa tista fora z helikopterjem nizkim preletom in siljenjem v množice – v vsaki državi bi odletel vrh policije ki je to dovolil in ukazal. To je bil način kamikaz ne pa sodobne slovenske policije ki jo je on predstavljal, dokazali so ravno nasprotno.
  Sicer se vidi da je opit od moči in ne vem še česa, on bi sedaj uporabljal paralizator pri oboroženem človeku – vidlo se je da ni policist zaradi presenečenja niti moral poseči po pištoli kje je še paralizator.
  No če bi ga uporabili v kranju pri tistem ki je nag laufal okoli bi bil pač nekaj trenutkov prej mrtev enako kot če bi ga ustrelili. Na youtubo je na stotine posnetkov kako zaradi novih drog letajo drogiranci nagi okoli in se vedejo nasilno, primer je bil podoben in hkrati bi policisti lahko poklicali reševalce ne pa da so čakali da ga je spipalo. Če človek laufa nag in razbija pomeni da z njim nekaj ni ok in da je s posredovanjem policije potrebno tudi posredovanje reševalcev, pa pa kar bum z paralizatorjem.
  Žal jim enostavno ne zaupam da bi se lahko strinjal s uporabo pralizatorjev in večanjem pooblastil že tako so kazni tako visoke da se ti zblede in da te postavijo na rob preživetja. In to kljub temu Gorenak zagovarja uporabo paralizatorjev čeprav je policija sama dejala da takšnih napadov ne more preprečiti. O tistem da niso izšolani za takšne primere pa eh bejž no Gorenak tudi ti nosiš del krivde bil si minister. Dokler niso takšni primeri del vsagdana, in hvala bogu da niso, se ne moreš izšolati. In prvič ko jim bo dovoljeno potegniti brez zadrška pištolo ali paralizator smo pač še stopili dalje po poti represije.

  • tinta

   Malo si zašel izven teme, kajne?

   • Rožle

    Jutro je že….

  • MEFISTO

   Si ti poleg tovariša Tita branil tudi Sarajevo?

  • slosin

   Predvidevam, da bi sicer bil za paralizatorje samo, če jih ne bi zagovarjal Gorenak…

 • janban

  Očitno ni moril prvič!

  • Rožle

   Ja kaj pa je delala UDBA…oziroma dela še naprej…?

   • janban

    Sploh ni res, da so bili vsi udbovci morilci, za to je UDBA imela posebej usposobljen kader! Po večini pa so bili njemi člani brezjajčniki, ki so ovajali svoje sosede, prijatelje, sodelavce, še celo svoje družinske člane!

 • Rožle

  Jim je lepo povedu dr. Janez Drnovšek***. …
  “Saj se boste še pobili med seboj!”***

 • MEFISTO

  Za udbo je to bila le vaja.

  In kakšen pouk je potegnila udba iz te vaje?

  Da so se časi spremenili in da že policaji streljajo na udbaše, čeprav tega ni bilo v scenarijiu.

 • Pevec

  V ameriških filmih vidimo delovanje policistov in kriminalistov v parih, da se medsebojno pokrivajo. Kdaj bo tanpraksa zaživela pri nas????

 • Poštenje velja

  torej pobiti vse njegove potomce pa bo.

 • Borut Stari

  Že bežni pregled komentarjev, kaj več nima smisla, pokaže, kakšen razkroj uma vlada na portalu. Enostavno, ne moreš verjeti med kakšnimi ljudmi okoli sebe živiš.

  • MEFISTO

   Moral boš zamenjati portal, da boš komentiral v sebi primerni družbi.

   Toda, moža tisočerih nickov se ne boš znebil.

   On je kot Bog – povsod navzoč.

   • Borut Stari

    Mož tisočerih nickov me ne moti v virtualnem svetu, Pač ignoriraš in ne bereš. Moteča je njegova prisotnost v realnem življenju. Portali so uporabni za sproščanje psihičnih težav in “bergla” vseh političnih sistemov

  • von Rhein

   Težko je verjeti med kakšnimi ljudmi živimo tisti,ki smo želeli svobodno Slovenijo.Mnogi ljudje okrog nas pa tega nočejo in silijo tja kjer smo nekoč bili.Nima povezave s temo ?IMA in velja tudi za vsa ostala področja vitalnega dela države.

   • Borut Stari

    Tisti, ki smo želeli svobodno Slovenijo ne moremo verjeti da je še vedno pod okupacijo.Uradni jezik je slovenština, Slovenci pa drugorazredni državljani. V državi nas je le še 30-35 %. Prav toliko koliko je še domovinsko zavednih volivcev. Temu državnemu cirkusu pravi na oblasti ultra levica, multikulturna država. Jaz bom rekel. Odjebite!

 • MEFISTO

  Meni se kolca po gnili Jugoslaviji.

  Tedaj so od časa do časa organizirali streljanje rezervnih oficirjev in podoficirjev ter udbašev.

  • rrrrr

   ..ampak zelo malo so jih zadeli.

 • sevenx

  Bravo slovenski policisti:)

 • goldhorn
 • Antonius

  Dohtarji znajo biti arogantni bogovi in nič čudnega ne bo, če bo še kdo izgubil živce.
  Da je bil morilec sodelavec udbe z umorom zdravnika nima nobene veze.
  Ima pa veliko zvezo z vzrokom, ki je navedel morilca k nerazumnemu dejanju prav zdravnik.
  Nenadoma so zdravniki bolj ogroženi, kot vsi tisti pacienti, ki jih prav zdravniki s slabim delom ogrožajo in vlečejo za nos. Sedemdeset letno zgarano žensko s tržnice so poslali na izmišljeno dodatno preiskavo, da so ji datum operacije kolka prestavili v neznano prihodnost.
  V bivši Jugi so zdravniki razmišljali o pacientu, danes pa dohtarji razmišljajo o privatništvu, koncesiji in na koncu začetka o pacientu in njegovi denarnici.
  Zanimiv pogovor sem imel z dentistom, ko sem mu s kritiko navrgel navadne zalivke. Posledica je hitra izguba zoba, umeten zob s koničastim vsadkom v korenino in na koncu zobni mostiček. Kvalitetna bela zalivka bi izgubo zoba preprečila, zdravstveni blagajni pa v posledici “prišparala”. Odgovoril mi je, da bi s takim tretmajem, kot sem mu ga navrženo predlagal, ostal brez zaslužka.
  Tudi zobozdravnik s svojim pristopom do pacienta se je spustil na nivo navadnega dohtarja. Pacientom počasi uničuje zobe, jih vleče za nos in jim vleče iz denarnice.
  Dejstvo ostaja, da je zdravstvo zlata jama za izbrane, zdravniki brez slabe vesti pacientom predpisujejo gore dovoljenih “alibi” generičnih zdravil, dobiček iz zdravstvene blagajne pa vlečejo tista nerazkrita ozadja, ki ta zdravila uvažajo.
  Detektorji kovin na vratih bolnice bi morale predlagatelja spraviti v umobolnico.
  Kot da potencialnemu morilcu, dohtar ni dosegljiv izven bolnice.
  Ja, človeku danes na račun zdravstva zares pride kakšna težjih zmerljivk v glavo. Popizditis je začetek, potem pa lahko zadeve s časom zdravnikovega nategovanja pri kom evolvirajo.
  Največja žrtev storjenega je prav nesrečni policist. Doplačal je račun umorjenemu zdravniku.

  • tinta

   Antonius, ti si očitno pri dobrem zdravju – hvala Bogu, da zaradi enega primera, ki si ga nekje slišal (recimo, da je resničen ???) mečeš blato na toliko vestnih in požrtvovalnih zdravnikov, med katerimi, kot berem iz vseh teh informacij v zadnjih dneh o tem žalostnem dogodku, je tudi ta mladi zdravnik, ki je pustil še dva nepreskrbljena mala otroka..
   Kot drugo pa ni prav, da mešaš zobozdravnike med ostale zdravnike, ker ti imajo (po večini – ne vsi) običajno “mogoče???” res drugačno razmišljanje.
   Si ob tem tvojem sestavku pomislil, kako bi se počutil recimo ti , če bi bil super dober in požrtvovalen zdravnik, če bi dnevno bral po časopisih le kritike in kritike čez tvoje delo ?
   Kjerkoli, sem karkoli prebrala o tem nesrečnem zdravniku v teh dneh, je vse samo zelo pohvalno. Zakaj tudi ob tem, vsega obsojanja vrednem dogodku, blatiti zdravnike tudi za tisto, česar niso krivi ? Tega ne bom nikoli razumela.

   • Antonius

    Kot otrok sem v bolnici preležal dve leti in pol. Zlom stegnenice mi je kasneje v zelo odraslih adrenalinskih letih operativno oskrbel oče najbolj poznanega zdravnika, športnega komentatorja. Sami plusi in hvaležnost me je, kadar se spomnim na njihovo strokovno delo.
    Osebna izkušnja s pocarsko zdravnico in njeno povsem površno obravnavo pacietnke, je mojo sestro spravila na absolutno prezgodnje Žale. Navkljub dogoletnim zelo akutnim signalom dogajanja v nogah je ni poslala na angiografijo. V kliničnem centru so se kirurgi spraševali in čudili, kje je zapravljala dragoceni čas. Dotično dohtarco lahko primerjam samo s stenico. Še danes me po malem drži, da bi dohtarski stenici v ordinacijo dostavil vrečko posranega.
    Ja, so zdravniki in med njimi nazivni dohtarji. Nazivnim dohtarjem je namenjeno moje razmišljanje in kritika.
    Udbovci niso kar apriori sami morilci, ker navsezadnje tudi oni hodijo k zdravnikom.
    O pištoli pa samo mimo grede. Človeku ni treba biti ravno udbovec, da se na črnem trgu dokoplje do pištole. Za ceno povprečno dobrih športnih superg mi jo je ponujal prijatelj lovec. Dohtarji so pred menoj varni, ker imam po zamenjavi dohtarce vrhunsko zdravnico. Namesto mene se celo z vrhunskim profesorskim znanjem opremljena, potrudi do drugega mnenja za moje zdravje.
    Priznajmo si, imamo zdravnike in dohtarje.
    Z vsemi pocarskimi izkušnjami, ki jih ponujajo doharji, se lahko samo sprašujemo, zakaj se je utrgalo invalidnemu pacientu.
    Toreje, ne kar po čez uravnilovsko po zdravnikih, ampak samo čez dohtarje, pocarske fušarje.

   • Darth Vader

    men so ti opevani strokovnjaki zjebal desno roko do te mere, da sem moral predčasno zaključiti športno kariero…..kolegu, ki je arhitekt, so v UKC ljubljana pri operaciji rame izzvali SEPSO zaradi nesterilnega orodja in hvalabogu, da je arhitekt in ima veze, da je en zdravnik, ki to zna, sedel na avion v švici in ga priletel v slovenijo popravt, pa ima nadstandardno zavarovanje…..a ti še kakšnega naštejem iz ožjega kroga znancev?

 • Kučko pod pručko

  Vsi ubdovci so profesionalci, saj so šli skozi stroga komunistična šolanja, ki so si jih naši partijci udeleževali v Moskvi, zibelki političnih umorov in preganjanja nasprotnikov Leninovih idej. Po povratku domov so svoje ‘znanje’ podajali mlajšim kadrom v Kumrovcu in jih usposobili za likvidatorje, ki so sejali smrt po vsej Evropi. Na stotine umorov so zagrešili po metodi s konca druge svetovne vojne, ko so žrtve pobijali brez sodnih odločitev.

  Tako znajo ti morilci pokončati človeka, pa naj gre za Ivana Krambergerja z razdalje preko sto metrov ali pa izolskega policista in zdravnika s streli od blizu. Čudim pa se, da je zdravnika ustrelil v prsi, saj so ti morilci običajno strahopetci. Ne upajo žrtvam pogledati v oči in veliko raje ubijajo v hrbet. In tudi poskrbeti znajo, da ustreljeni ne bi ‘čudežno’ oživel in mu namenijo še strel v tilnik!!!

 • tarantela

  Možakarju se je zrolalo zaradi dolge čakalne dobe pri zdravniku. Morda se bodo pa odgovorni sedaj le zmigali.

  • rrrrr

   Tarantela, udbovci nikoli ne čakajo pri zdravniku kot ti in jaz.

 • Gašper

  Profesionalec gre sredi dneva v javni zgradbi streljat vsepovsod…pa vi veste kako delujejo profesionalci?

  • goldhorn

   Profesionalec v penziji, z diagnozo rak. Vedel je, da bo konec v vsakem primeru enak……

  • avtohtoni neandartalec

   Profesionalec je ubil direktorja kemijskega inštituta.

 • Osti jarej

  a je ona nesposobna krula že odstopila?!?

 • Osti jarej

  Klinični psiholog Zalar: Število nasilnih dogodkov se povečuje – 24ur
  Zgolj naslov je iztočnica pisanja, saj je nujna tudi drugačna razlaga, ki razkriva dejanska ozadja za stanje, kot ga mediji zdaj množično prikazujejo zaradi umora v Izoli.
  Bilo je pričakovati že prej, a zdaj je udarilo in bo nadaljevanje še hujše.
  Zakaj? Država je ustvarila četrtino revežev, ki več nimajo kaj izgubiti in jim bodo človeške zavore preprosto počile.
  Ko moraš nenormalno dolgo čakati na zdravnika, medtem pa elita potuje kadarkoli in kamorkoli želi, ko si lačen in lahko samo opazuješ slavnostne večerje, socialna pomoč pa ti ni dostopna, ker hiše več nimaš, službe ne moreš dobiti, te pa s seznama zbrišejo, če enkrat nisi prišel na lepotno predavanje.
  Strah naganjajo tudi množice poceni delovne sile, če izpustimo terorističen del in ljudje so vedno bolj v strahu, da bodo jutri, če bodo, delali zgolj še za kruh.
  Družine propadajo, otrok več nočejo imeti, zato se deformiranost širi in bo čez čas tudi pri nas Švedska.
  Kaj takim ljudem ostane? Pištola, žal!
  Nikakor tega dejanja ne smemo zagovarjati, a zame je pri tej preliti krvi izključen krivec država, kar bo peljalo v njeno popolno odgovornost za prihajajoči kaos.
  Zdaj na področju zdravstva, kjer se je zgodil strašen umor, pripravljajo še katastrofalnejše pogoje prav za te reveže in …?
  Bomo čakali na strah pred izhodom z doma?
  Bomo pustili, da politiki izpolnjujejo načrtovane zločine zaradi lastnih interesov?
  Ko človeku vzameš veselje do nemotenega življenja in mu skozi revščino ustvariš simptome psihotičnega stanja, potem je vrnitev zelo težka, kot farmacevtske droge za take bolezni nič ne pomagajo!
  Wake up – ljudje!
  /publish wallB.Ž./

  • Darth Vader

   pa tudi besedice ne o tem, no tudi slikice ne, da je omenjena oseba na udba.net seznamu…..še sam sem ga našel, ker imam kopijo….tko da taki članki niso vredni počenega groša, ker gre za eno samo brezvezno emocionalno nabijanje…..

   • Osti jarej

    …tudi tvoja trditev o tem,da naj bi bil udbaš je emocionalno nabo+ijanje…totalno brezvezno,če veš,kako je “nastal” in je verodostojnost huuuudoooo vprašljiva…jp…

 • soc

  Udbovec gor, udbovec dol – nesrečnež odpiljenega razuma je izvedel od svojega urologa, da ima raka na prostati in da rabi takojšnjo operacijo, preden rak opravi svoje. Pred tem je verjetno čakal 2-3 mesece na CT slikanje. Potem pa dobil obvestilo, da bo operiran, ko pride na vrsto. Čez 7 mesecev. In se mu je dokončno odpulilo.

  Prav je imel, da je vzel pištolo. A iti bi moral do osebe, ki odgovarja za tako stanje slovenskega zdravstva. In ki se levakarsko ukvarja z zatiranjem zasebnega zdravstva in ščitenjem interesov “naših” dobaviteljev, namesto da bi iskala rešitve za pacienta v očitno neustreznem sistemu.

  Ministrica, vas bi moral! Ne pa nič krivega zdravnika.

  • tinta

   Pokazal si na pravega krivca .
   V tem primeru je bil zdravnik le žrtev sistema, ki mu predpisuje norme in pravila, s katerimi prevečkrat le otežuje delo zdravstvenemu osebju, med paciente pa to prevečkrat vnaša jezo in žalost .

   • avtohtoni neandartalec

    Sistem mu ni ukazal, naj malomarno zdravi ljudi.

    • tinta

     Saj ni malomarno zdravil, ravno nasprotno.. Kje si to prečital ? Tega ni nihče od njegovih predpostavljenih rekel.
     Zakaj provociraš ?

    • soc

     Spet serješ na široko iz svojega neznanja, dragi majore. Konkretni latinoameriški urolog je veljal za dobrega in je bil tudi priljubljen med kolegi in pacienti. Na čakalno dobo na pregled, CT ali operacijo konkretni urolog ne more vplivati. Ne sme! Da je temu tako, dnevno preverjajo sivi emisarji ZZZS in MZS, ki hodijo po inštitucijah, pregledujejo datume napotnic in operacij ter izvajajo sankcije za neupoštevanje vrstnega reda. So strah in trepet zdravnikov. Capisc’?

     Prekleto dobro vem, da je v zadnjem času tako, iz lastne izkušnje. VIP veljajo in se ne sankcionirajo le še za veljake Novega razreda in njihove najbližje. Zato res prosim – ne nakladaj spet o stvareh, o katerih nimaš treh čistih. Ostani pri vojski in orožju ter svojih političnih pogledih, kakršnikoli že so.

  • Veritas

   Nope… moral bi Zemljarića… milojka je zgolj lutka…

   • xtc

    Svojega šefa pa se ne sme ;tega se uboga:

 • xtc

  Kdor malce trezno opazuje dohajanje okrog Izole;vidi ;da v zgodbi nastopa vse več paradoksov in čudnih stvari;ki so že malodane smešnice:
  Najprej je zanimivo to kakoje policija izogiba javni objavi da je bil “zločinec” v bistvu aktiven udbovec ;ki je imel kljub temu da je imel na grbi že več zločinov imel legalno orožje:
  Nadalje je prišlo do mešnega paradoksa ;da policisti kateri “morajo” varovati SDVJEVCE POSTAJAJO ŽRTVE POBLAZNELIH SDVJEVCEV:
  sEVEDA PA SE TAKOJ VZPOSTAVI NOV PARADOKS;POLICISTI PRAVIJO ;DA NISO PRIPRAVLJENI ZA TAKE POKLICNE RIZIKE IN DA TAKI DOGODKI NE SODIJO MED POKLICNE RIZIKE ;KAR JE MALODANE SMEŠNO TOJE ENAKO KOT DA PADEC Z VIŠIE NI POKLICNI RIZIK KROVCA::
  Seveda pa se je pojavil nov val čudnih zahtevkov;najprej kako morajo bolnice dobiti;detektorje kovin in varnostnike;seveda gre predvsem za biznis saj bodo detektorje za mastne cene in vaenostnike zopet ponujalew firme katerih lastniki so povezani ali celo del sdv omrežja in molzli proračun:
  Seveda so se takoj oglasili tudi zdravniki;ki so že znani po svoji nedotakljivosti;kljub kupom napak in barabij;ki vse bolj jezijo narod;ki ga mineva potrpljenje;očitno so vesti hudo kosmate:
  Da pa bo zadeva še zabeklena so tako zdravniki kot omrežje sdv ja takoj vpreglisvojega človeka;ki je začel prodajati strokovna mnenja totej profesorja Zalarja za katerega je bilo že objavljeno ;da ima številko na Lajevicevem seznamu kot sodelavec:
  Sratka malce širši pogled zadev pokaže zanimive stvari ki se skrivajo predljudmi;prav tako todi RTVS skriva ;da je bil morilec agent SDVja in s tem prikrivajo ;da ljudje nebi izvedeli kako zelo je umazana slovenska leva politika:

 • Johan

  Kar tako za goli mir ga sigurno ni ustrelil, vsi lažejo !
  Vzrok mora biti zelo zanimiv ??

  • tinta

   No, za goli mir se običajno ne strelja ljudi, sicer pa – ti že veš. No pa nam povej !

 • pokvarjeniSvet

  komunist

  • xtc

   Čisti rusofil:

   • pokvarjeniSvet

    amerofil

 • samsara

  NOVA24TV, ko boste imeli možnost, vprašajte policijo po znamki in modelu pištole ustreljenega udbovca. Pa o tem, ali že kaj vedo/domnevajo, kako bi zdaj pokojni udbovec, lahko prišel do tega orožja.

 • tinta
 • soc

  @tinta:
  Vladajoči Novi razred vedno napiše svoje direktive skozi Delo, Mladino in Dnevnik. Pravorek, bi dejal George Orwell. Misel in beseda, ki ju mrzlično nadzoruje Ministrstvo za resnico s svojimi uslužbenci in agenti. Linčajte pač posthumno morilca, a pozor pred pozivi k urejanju sistema, ki ga vzdržuje Novi razred. In ki vzdržuje njega na oblasti. In ki je v ozadju zločina.

  Ja, ve se kam sodi Boris Šuligoj…

 • dr Janez Sveti

  “Udbovec iz Izole je bil profesionalec”
  Avtor naslova preveč gleda Sopranove in Botra! Dajte se zresnit.
  Dr Janez SVeti profesor

  • garfi

   dr janes sveti naivni

   • dr Janez Sveti

    Ne nisem. Vem da je tako, ker sem genij.
    Dr Janez Sveti realist

    • Darth Vader

     sej veš, da mal bedarij pišeš čim bolj pogosto, da, kdor pač preleti še komentarje, lahko mirno reče……tukaj spodaj so sami polpismeni kreteni in na ta način kvazi malce diskreditira nova24tv medij….ane

     • dr Janez Sveti

      Mnenje ljudi, ne spremeniš tako, da jih poskusiš žalit, ker s tem pokažeš kakšen si sam.
      Dr Janez Sveti genij

     • Darth Vader

      o jejžešna in očenaš na kubik :) hvala, da nam poveste kaj naj počnemo na svoji zemlji s svojimi življenji :)

     • dr Janez Sveti

      To ni moj namen in ne moč. Ti sam se ukvarjaš s sabo in svojim življenjem, saj sam ustvarjaš svojo realnost. Vse kar se ti dogaja, je tvoje delo. Nihče drug ne more spremeniti tvojega življenja. Lahko pa se tolažiš, da so krivi tam eni,,…sovražniki.
      DrJanez Sveti genij

   • samsara

    Meni je v luči nedavnega dogodka in njegovih komentarjev, skoraj nekako sumljiv ;-)
    Kaj praviš na to garfi?

    • garfi

     genialen udbovc ali kakšen drug škodljivec

  • Darth Vader

   a tebe plačajo zato, da na nova24tv vsak dan objaviš ene 200 komentarjev, kar ti skupaj vzame pravzaprav nekih 6-8ur dnevno? k ime so ti dal lep :D Dr. JANEZ Sveti :) če bi bil ciničen, bi reku, da se bojiš janeza janše :D

   • garfi

    dobro opažaš

    • Darth Vader

     ja že jaz sem nadpovprečno velik za računalnikom in komentiram, krepko več, kot 95% slovencev…..ampak v primerjavi z njim sem popolna nula, kar ti da mal za mislit…..

   • dr Janez Sveti

    A bi se moral Janše bat? Upam, da njegovi podporniki ne mislijo tega. Bil je moj poveljnik in tudi takrat se ga nisem bal. Ne bojim se nikogar. Imaš pa res prav. Veliko časa porabim, da pišem komentarje. Vendar mi to prinaša neki užitek. Takšen sem. Kaj moreš.
    Zadovoljen z odgovorom?
    Dr Janez Sveti genij

    • garfi

     zakaj provociraš s tem genij
     več komentiraj in manj provociraj

     • dr Janez Sveti

      Ne provociram. Samo ne spadam v čredo in povem, kaj jaz mislim, oziroma, kako dogodke vidim iz moje realnosti. Nisem navijač.
      DR Janez SVeti vesoljc

 • garfi

  rtvmurgle nič o udbaštvu
  pištola crvena zastava, zbrušene številke in doma avtomatska puška
  preiskave ne bo SODIŠČE ZAVRNILO
  rtvudba press

  • dr Janez Sveti

   No a res verjameš, da bi bivšemu roparju,kdo uradno dovolil nositi orožje?
   DR Janez Sveti genij

   • garfi

    ropar in udbovec je eno in isto
    kaj napiši o “sodišču”

    • dr Janez Sveti

     Jaz ne vidim ta svet tako kot ti. Mogoče ga ne želim videti, tako kot ti. V vsakem primeru, je moj svet lepši, kakor je ta, ki si ga ti sam sebi ustvarjaš.
     Zakaj se počutiš tako odgovornega za udbovce, pa kučaniste, pa kaj ti jaz vem..emigrante in še koga? A je res tvoje življenje samo to? To je vse?
     Daj no spletni prijatelj, nehaj.
     Bodiva realna. Tip je mogoče res kdaj delal za tajno službo (veliko jih je) in sedaj ko je dobil raka, brez dohodkov (sklepam) bivši ropar, osamljen? Ni čudno, da mu je počil film, saj že prej najbrž ni bil gladek, če je ropal? Se strinjaš?
     Dr Janez Sveti svetovalec uprave

     • garfi

      si v resnici udbovc ?

     • dr Janez Sveti

      Ne bodi smešen. A misliš, da bi povedal, če bi bil? Sicer pa, tajne službe imajo vse države in nobena tajna služba ni James Bond.
      Dr Janez Sveti OZNA

     • garfi

      ozna sve dozna ?
      če si slep ne širi slepote !

     • dr Janez Sveti

      Garfi, enako.
      Dr Janez Sveti optik

     • garfi

      zato sem prekinil debate, začasno odgovarjam, ker poneumljaš
      in zavajaš
      dr janez sveti ovčjerejec

     • dr Janez Sveti

      Torej je realnost in resnica samo to, kar ti ukažeš? Lepo. Pa ni, veš. Žal. Moja realnost je tisto, kar jaz ustvarjam in tebe sem tudi. Za popestritev meni.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      nič ne ukazujem
      žal nisi genij
      bodi zabaven, na običajen način

     • dr Janez Sveti

      Lepo da te zabavam. Nebi te želel žalostit.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      vsekakor si posebnež, mogoče je tu genialnost

     • dr Janez Sveti

      Trudim se , da razmišljam izven ustaljenih okvirjev. Ni enostavno, ker te potegne vzgoja, šola, literatura, narodna pripadnost, verska…Da ne naštevam. In ko zavestno začneš razmišljat drugače, se svet spremeni. Recimo, da poskusiš razmišljat kakor neki emigrant. Zelo se moraš potrudit, da bi vsaj malo razumel njegov pogled. Misli, pa nikoli, saj misli ima popolnoma vsak svoje. Ampak, če odkriješ vsaj delček, je že to interesantno in ti da novo temo za razmišljanje in tuhtanje.
      Večina, razmišlja tako, da mislijo, kako vsi vidijo in razumejo stvari popolnoma enako kakor oni, le da so hudobni in zato nasprotujejo njegovim prepričanjem. Ko se na drugem koncu najde enako nerazumevajoča oseba dobimo konflikt, kise ne more rešit. Oba sta namreč prepričana, da imata prav. V bistvu imata prav, samo ne razumeta, da sta vsak v svoji realnosti, ki sta jo sama ustvarila.
      Upam, da sem ti malo pomagal k razumevanju mene. Pa ne zato, ker bi rad bil pomemben jaz, ampak, da vidiš, kako si TI pomemben sam sebi.
      Razumeš, kaj želim povedat?
      Dr Janez SVeti vesoljc

     • garfi

      Kaj pa Janez sveti SLOVENEC ?

     • dr Janez Sveti

      Rojen v Sloveniji, po mami in očeti, po dedkih in babicah, po prababici in pradedku, JA sem . Pa vendar, bi te prosil, če pogledaš priloženo povezavo in mi TI poveš ali misliš, da sem Slovenec?
      https://www.youtube.com/watch?v=tyaEQEmt5ls

      To je moj odgovor.

      Uživaj v gledanju!
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      Kaj pa Janez sveti UTOPIST ?
      Kaj pa Janez sveti MULTIKULTI ?
      uživaj tudi v basni o ježu in lisici

     • dr Janez Sveti

      Kaj te muči?
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      zakaj ne odgovoriš
      muči me, da nisi domoljub in še predavaš
      basen si prebral ?

     • dr Janez Sveti

      Karkoli bom napisal, bo tebi poleno na ogenj. Ti iščeš konflikte in jih tudi ustvarjaš. To je tvoja hrana.
      “Kar seješ, to žanješ!”
      Prebral sem nekaj tvojih komentarjev. Daj jih še ti. Toliko nerazumljivega sovraštva in pisanja o nerealnih stvareh?
      Kaj si tako razočaran. Poskusi se spremenit. Takšen kot si sedaj, boš večno v nekem boju brez konca in brez zmage.
      Če me ne razumeš, tukaj žal ni pravi kraj za daljše pogovore. Vsekakor ti želim dobro in ne slabo.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      spremenil se bom v Sloveniji
      kje vidiš sovraštvo, zamešal si ga z nezadovoljstvom
      jezen sem nad stanjem in apatijo Slovencev
      to ni Slovenija
      standard je nizek in temelji na pufih
      vlada nam rdeča mafija in nas namerava uničiti
      ogromno revnih in rdečkarji milijonarji
      razpad eu bo za nas katastrofa
      zdravstvo v razsulu
      itd

     • garfi

      moja mnenja temeljijo na informacijah in ljudeh, ki jim zaupam
      in nisem sam

     • Olga

      Razlika: udba je pobijala lastni narod – svoje politične nasprotnike in ščitila diktatorja in komunizem!!?? Ostale, tuje službe delajo vse sorte, vendar ščitijo SVOJ narod in svojo državo!

     • dr Janez Sveti

      Se ne ukvarjam toliko s temi udbovci, kakor se vi tukaj na tem portalu, tako da ne bom solil pameti prepričanim.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • žemljazrak

      mhm. tako kot američani davnega enajstega septembra.

  • samsara

   Nekako murgelštab še ni uspel sproducirati konstrukta in vsaj posredno odgovornost za incident naprtiti Januez Janši.

 • avtohtoni neandartalec

  Tudi med zdravniki je veliko Udbašev.

  • tinta

   Seveda, saj dnevno prihajajo v ordinacijo. Ali misliš, da udbaši ne bi smeli zboleti ?
   Ali, da so mogoče že izumrli ?

 • Olga

  Letniki 1956, 1957, 1958?! Sramota!

 • Osti jarej

  Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje Republike Slovenije, prevzemite že enkrat svojo objektivno odgovornost in zaradi nesposobnosti, laži in sprenevedanj nemudoma odstopite! Krokodilje solze, ki jih točite po pokolu v izolski bolnišnici, kjer je staremu udbašu zaradi dolgih čakalnih vrst v glavi počil film, ne bodo v ničemer zmanjšale vaše krivde.

  http://www.publishwall.si/portalplus/post/225525/milojka-kolar-celarc-cas-je-za-vas-odstop

 • Osti jarej

  V tej skupini je nekaj ljudi, ki vedo, kaj narediti v zdravstvu, je pa tudi nekaj ljudi, ki so v svojem življenju pokazali, da ne znajo narediti ničesar. In če se ti ljudje ukvarjajo z reševanjem zdravstva, potem nam Bog pomagaj.”

  Erik Brecelj, zdravnik, na Siolu o tem, kako v posebni delovni skupini, ki pripravlja izhodišča za reformo zdravstva, sedijo tudi takšni luzerji in grobarji, kot je po njegovih besedah Maks Tajnikar.

  • Osti jarej

   Slovensko zdravstvo bo 12 strokovnjakov odpeljalo na smrtno posteljo

   “V ozadju zdravstvene reforme so v resnici ozki osebni interesi”

   Strokovnjaki bodo preoblikovali slovensko zdravstvo, vam pa že zdaj priporočam vsaj hmeljev čas, da boste spali. Njihova naloga je sestavljena iz več točk:

   – razdelitev pravic na dve košarici, nobenih pravic za skoraj dva milijona državljanov in de luxe pravice za tiste pri koritu

   – ukinitev dopolnilnega in uvedba novega obveznega zavarovanja. Tukaj bodo združili obe dosedanji številki na položnicah in jih potrojili

   – depolitizacijo zdravstva, kar pomeni popolno tajkunizacijo

   – preoblikovanje javnih zavodov v neprofitne gospodarske družbe, namenjene brezdomcem in tistim pod pragom revščine

   – izenačitev javnih in zasebni izvajalcev, da bodo zasebniki na mnogo lepšem kupu bankovcev

   – odpravo koncesij, s katero bodo izničili delovanje javnih zavodov, saj bodo po plačanem dogovoru z javnimi zdravniki prenapotnice vedno na zasebne zdravnike

   – preoblikovanje ZZZS v bančno ustanovoodpeljalo na smrtno posteljo

 • Osti jarej

  Razkrivamo najmočnejši razlog za pritiske po odstopu generalnega direktorja UKC Ljubljana Andraža Kopača, in sicer rdeče številke iz poslovanja Kliničnega centra, ki je v prvi polovica letošnjega leta ustvaril kar petkrat večjo izgubo kot v letu 2015. Rezultat je najslabši v zadnjih letih. Če se bo zaskrbljujoči trend nadaljeval, potem bo imela naša največja in univerzitetna bolnišnica 31.12.2016 najmanj 24 milijonov evrov izgube.

  http://www.publishwall.si/portalplus/post/224265/financna-katastrofa-polletno-porocilo-o-poslovanju-razkriva-da-so-v-klinicnem-centru-pridelali-ze-

  Dokler se suprbabica ni umaknila, so čarovniki mrzlično iskali novega kandidata za formalnega šefa UKCL, ki ga dobavitelji in drugi poslovneži z velikimi interesi nujno potrebujejo za podpisovanje pogodb. A ker zdaj kaže, da niti Kopač ni več navdušen nad svojim novim delovnim mestom, se morebiti uresničuje naša prerokba, da bo naslednji generalni direktor UKC Ljubljana opica, po možnosti orangutan ali še bolje šimpanz. Šimpanzi so zelo dovzetni za učenje repetitivnih gibov, zato ga bodo hitro naučili podpisovati prirejene pogodbe.

 • totex39

  Če vlada ni sposobna odpraviti čakalne vrste, pol tudi za druge stvari ni. Naj se nehajo izgovarjati in raje naj TAKOJ ODSTOPIJO !

  • žemljazrak

   ti pa si zaBIT. kot da so čakalne vrste odvisne od politike.

   • MEFISTO

    Ti si pa posebej brihten!

   • totex39

    Ti si pa še bolj in takim ne mislim razlagat stvari zakaj je do tega tudi prišlo.

  • domovina mili dom

   To vlado je nelegalno postavila udbomafija na oblast zato, da lahko komiji še naprej kradejo iz zavarovalnice naš denar.
   Jeseni bo preiskovalna komisija začela raziskavo kraje denarja pri naročilih v zdravstvu. Boš videl, kakor hitro se bodo približali starim udbovcem, se bo začel postopek rušenja vlade, kajti takrat tudi komisija razpade.

 • garfi

  tudi morilec je očitno žrtev
  pravih krivcev skritih v milijonih glasov levakom ne bo nihče omenil

 • resnicaboli

  Član SD pomislite da bi moril član SDS rdeči mediji bi pregoreli.

 • MEFISTO

  Meni vzbuja malo upanja dejstvo, da že policija strelja po udbaših.

  Še nedavno se to ne bi moglo zgpoditi.

  • samsara

   Zgolj v samoobrambi, ko ni bilo izbire.
   Tvoje upanje je torej prazno.

 • domovina mili dom

  Zdaj so dokazali sodniki, da so podaljšana služba udbe. Okrožno sodišče ni hotelo izdati naloga, za preiskavo stanovanja tega udbovca, pod pretvezo, da je mrtev in ni potrebe. Mater jim vola komunističnega.
  Lahko, da je imel udbovski rezervni bunker.

  • Bepo

   Udba in podobne floskule so samo pesek v oči naivni raji, ki jo speljejo na napačno sled. Sled je samo ena, človeka so pustili trpeti in nekomu se je strgalo.

   • domovina mili dom

    Če se ti strga zaradi nekega vzroka, ta vzrok uničiš. Kar zdravnik in policaj nista bila vzrok, sta bila posledica. Pesek v oči? Zakaj pa se ne bi smelo preiskati?. Če bi bil kak levi politik pospravljen, bi premetali celo Slovenijo s kupom nalogov.

  • samsara

   Lahko, da je še vedno tam.

 • Antonius

  Tragediji je botroval “organizirani”, totalno zavoženi zdravstveni sistem, na vrhu katerega vedri skorumpirana politika, zdravniški lobiji, dobavitelji medicinske opreme in po učinkovitosti, cenenih generičnih “zdravil”. Oligarhija izbranih pijavk krade denar iz zdravstvenega sistema. Organiziran nered in čakalne vrste so najboljši paravan, ki zakriva kleptomansko ozadje dogajanja v slovenskem zdravstvu. Samo ‘zemljarič in ‘božo ‘dimnik sta iz zdravstva “speljala” več denarja, kot so naredili škode vsi potresi od leta 1950 naprej.
  Primer dr. Radana je eklatanten primer, kakšnih svinjarij so sposobni naši gospodje doktorji. Dregnil je v problem za katerim se skriva vsa zlaganost medicinskega poštenja in zdaj ga na krivosodju počasi pripravljajo za “odstrel” iz medicine.
  Primarni in specialistični zdravniki se pritožujejo da so postali pacienti nesramni in agresivni. To je ena plat njihove ugotovljene medalje! Naj bodo pošteni in korajžni in pri sebi poiščejo odgovor na zamolčano drugo plat še vedno njihove medalje. V dolgem življenju še nisem srečal nezadovoljnega porabnika kakšnih koli uslug, ker je bil korektno in pošteno obravnavan za svoj denar, ki gaje plačal.
  Zdravstvo tudi korektno plačujemo, tisto, kar od njega dobimo, so pa dolge čakalne vrste in površna zdravniška obravnava. Slovensko zdravstvo je davno nazaj pozabilo na Hipokratovo prisego in nam pobrisalo med nedosegljive bogove.
  Ja, nezadovoljni pacienti zgubljajo živce, šizijo, enemu se je pa do konca utrgalo.
  Zdravnik, policaj in sam pacient so žrtve prav tega, skorumpiranega zdravstvenega sistema.

 • Bepo

  Imam občutek, da ste razpravljavci izgubili kompas. Govora je o pacientu, ki ga je zdravstvo privedlo z dolgim čakanjem do tega, da so se mu iztekale zadnje minute. Najlepše je povedal sosed, ki je izjavil, da je bil posebnež, tako kot smo vsi, vsak je človek zase, in povedal je, da je že nekaj časa bolan in kar je najbolj pomembno: IMEL JE DVE LETI KATETER!!! si predstavljate, da imate cevko vstavljeno v penis in dve leti urinirate v vrečko, ob katetru se stalno malo izmuzne nekaj seča, cel smrdiš po seču, da ne omenjam občasna vnetja sečevoda, predstavljajte si kako izgleda ko na živo vlečejo ven cevko in vam v živo rano vstavljajo v novega in vam nakladajo, da je treba počakati na vrstni red za tako in drugačno potrebno in nepotrebno preiskavo. V tej zgodbi je pomembno samo to, da je strelec pa kdorkoli je bil UDBOVEC, zagreti MISIJONAR ali karkoli drugega, bil je človek, ki ga je zdravstvo pustilo trpeti neverjetne bolečine in na koncu so mu najbrž povedali, da ima raka, ki mu daje XY dni življenja pa še na odstranitev prostate mora, da bo še nekaj dni živel z malo manj trpljenja. Istočasno pa je v isto ambulanto prišlo kar veliko število namišljenih bolnikov, simulantov in podobno, katere zdravstvo sprejme v obravnavo in ustvarja fiktivne čakalne vrste. Čeprav vsi poznajo metode poenostavljene logistike, ki bi vse, ki dejansko trpijo lahko rešili najkasneje v dveh ali treh mesecih, če ne že prej. Za to stanje so krivi neučinkoviti politiki, še bolj pa so krivi tisti javni uslužbenci, ki se ob volitvah ne menjavajo ampak imajo službe za nedoločen čas. To pomeni, da so tukaj krivi tudi zdravniki, ki neučinkovito in breze človečnosti opravljajo svoje delo, na žalost veliko krat slabše kot mehaniki na vašem avtu. In zdravniki so samo mehaniki na človeških telesih, ki največkrat manj odgovarjajo kot mehaniki za delo opravljeno na vašem avtu.
  Zato ne pustite se zavesti z raznimi floskulami o rezervnih policistih, Udbovcih, pijančevanju, čudaškosti ipd. Sam bi rekel, da smo vsi velike ovce, ki nas tudi zdravniki nategujejo na suho, pustijo nas trpeti in nas mučijo in dovolijo, da jih občudujemo kot da so bogovi. Bistvo je, da si ne moremo dovoliti, da ne rešijo človeka, ki trpi v razumnem času in ta čas se mora šteti v urah in ne v letih.

 • Hribouc

  Kaj se čudite?
  Srečalo se je več udbokučanističnih specialnosti dobe, v katero nas je tistega lepega junijskega in poletnega dne zapeljal Kučanov Milan z osladnimi besedami, ki mu jih je spisala kaka psihopatska Spomenka:” Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan!-ko bomo vajeti, biče in vzvode ter transmisije dokončno prevzeli v roke, mi, turbokapitalski komunisti!
  Ko Udbovec popizdi, ko uvidi, da ga tiplje Matilda, zagrabi orožje in naredi masaker. Je pa, na hudo žalost, da se je ubijalsko znesel nad nedolžnima policajem-ko bi se bil, merjasec, vsaj nad tistimi, ki so
  mu gledali skozi prste po njegovih kriminalnih akcijah, da je še posedoval orožje – vsekakor se bo
  zdaj na debelo posipalo s pepelom in jih ne bodo izbezali na plano, kaj šele štrafali!?

  O zdravstvu sem pa raje tiho, ker dno še ni doseženo. Še bo treba Brecljev, pa Radanov in še bo treba nepotrebnih smrti, da se bo kaj spremenilo.

 • Jožef

  Pri vsej tragediji me zmoti tudi to da sodnik ni dovolil preiskat stanovanja napadalca,zaradi suma eni gredo v zapor drugi pa zaščiteni kot Kočevski medvedi.Morebitno skrito orožje se lahko znajde v pri drugih kriminalcih….Odgovarjal pa ne bo nihče.

 • Lovro

  lepo prosim, ne omenjajte mi več te ženske…..A sploh lahko še štejete mrtve, ki jih je že zabeležila ta vlada??

 • Jojo

  Lol ka pisete vi. Ce cloveka hoces ubit ga v srce in nato se v glavo ker obojega ne more prezivet oz. prej bi dobil na lotu. Za to ne rabis bit noben specijalc tako kot navajate. Cloveku se je spipalo in je ubil zdravnika. In verjamem, da bi ga ubil , tudi ce nebi bil udbo mafijas…

  • tinta

   Če bi se mu “spipalo” ne bi zdravnika dva dni zaporedoma iskal v bolnišnici.
   Tudi bi se, človek lahko odločil, da gre na operacijo v neko drugo bolnišnico v Sloveniji, če je bilo treba v Izoli čakat preveč. To možnost ima vsak pacient.

   • Bepo

    Izgleda, da nisi še poskusil.

 • dare326

  Udbaš ni bil obravnavan kot “borci”, torej preko vrste ali pa pri posebnem zdravniku, namenjenem samo posvečenim, ampak kot vsi ostali in to mu je povzročilo travme.

 • plamen100

  Kakšne filozofije, realnost pa je čisto drugačna!!! Tip je imel raka in bi tako ali tako umrl. Ko pa je spoznal kako ga “zdravijo” se mu je preprosto strgalo (KOMU PA SE NE BI) in se jer pač odločil, da gre na drugi svet s sabo pa vzame še tistega, ki je po njegovi oceni k temu njegovemu stanju največ prispeval. Jasna stvar in kdo tako ne bi postopil, če bi se uznašel v njegovi koži?? Ali naj čaka na vrsto za ustrezno zdravljenje, medtem, ko ga vmes lahko bolezen ne enkrat ampak trikrat pobere??? Kdo pa se v tem našem neokomunističnem sistemu še briga za nekega od sistema in boga pozabljenega 70 letnika??? Čimprej crkni, da boš čim manj oškodoval zdravstveno blagajno, tako razmišlja slovenski zdravstveni sistem in če se enkrat najdeš na nasprotni strani, zakaj bi oni, ki so ti to povzročili živeli in uživali, ti boš pa gnil dokler se ne stegneš??

 • tinta
 • navigator15

  pre nekateri pacient bi naredil podobno, če bi bil tako neoporečno vzgojen, kot ta udbaš, država ga je izdala, ker ga je pustila v čakalni vrsti , vajen previlegij ,kot neoporečen komunist in udbovec je bil popoln šok za njega, plus tega, da ni cenil svetost življenja drugih, neoporečen pač!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!