Drama v študentskem domu Vič: Zakaj je moral 22-letni genij umreti?

(Foto: Skandal24.si)

Bilo je v ponedeljek, 2. oktobra, okoli tretje ure popoldan, ko je v ljubljanski študentski dom na Viču v jedilnico študentskega doma vkorakala okrepljena ekipa policistov. Prišli so po 22-letnega A., da bi ga prisilno odpeljali v Polje v Psihiatrično kliniko Ljubljana. Ker naj bi ogrožal svojo varnost, poroča Skandal24.si.

Mladega znanstvenika, ki je imel že v preteklosti duševne težave, so odpeljali s policijskim avtomobilom. Odvedli so ga k dežurni zdravnici. Prav njej je zagotovil, da bo z njim vse v redu. Jemal je 12 različnih zdravil dnevno, katerih stranski učinki so bili med drugim tudi samomorilne misli. Pristojna za sprejem nujnih pacientov mu je verjela na besedo in ga po pogovoru pustila domov. Brez spremstva in ne da bi poklicala starše ali kogarkoli. Beseda bolnega človeka je očitno zalegla. Odšel je. Sam. Z ugotovitvijo zdravnice, ki je zapisala, da ni potrebe po hospitalizaciji in da je mladenič preobremenjen. Ko se je vrnil v študentsko sobo, v kateri je bival sam, bilo je dobri dve uri po pogovoru z dežurno psihiatrinjo, pa je storil samomor. Skočil je z balkona na Gerbičevi …

Jutranja drama
Tragedija se je očitno začela že nekaj ur prej, v jutranjih urah. Sklepamo lahko, da je A. na pomoč poklical zdravnika, čigar ime so našli napisano na listu v njegovi študentski sobi. Poklical naj bi tudi policijo, rekoč, “da si bo nekaj naredil”. Njegova psihiatrinja je taisti ponedeljek v Ljubljano napotila dve medicinski sestri iz dolenjskega zdravstvenega doma.

Pobegnil iz čakalnice
Policija je tisti dan po študenta 2. letnika biokemije prišla dvakrat. Prvič okoli dopoldneva, potem ko sta jih o življenjski stiski mladeniča obvestili medicinski sestri. Policisti so ga odpeljali v čakalnico Psihiatrične klinike v Ljubljani in odšli. A. je pobegnil. Drugi klic so policisti prejeli s psihiatrije, ker pacienta, ki so ga pripeljali, ni bilo nikjer. Policisti so ga našli v jedilnici študentskega doma in ga že drugič odpeljali k zdravniku.

Še v nedeljo s starši
Starši so pokojnega sina videli dan pred tragedijo. Mati je v ponedeljek, nekaj minut preden je za vedno izgubila sina, z njim govorila po telefonu: “Mami, ne morem govoriti, pokličem nazaj.” Mama povratnega klica ni dočakala …

Rodni kraj mladega genija je zavit v črnino. Policisti so prišli staršem povedati le, da je njihov ljubljeni sin mrtev. Ne samo njegovi starši, sleherni bi se vprašal, zakaj jih niso poklicali že prej in jih obvestili o njegovih stiskah.

Varstvo osebnih podatkov in molk vpletenih?
Na novinarska vprašanja, med drugim tudi na to, ali je dežurna zdravnica premalo skrbno obravnavala pacienta, nam vodstvo Psihiatrične klinike Ljubljana do zaključka redakcije ni odgovorilo. Policija pa varuje osebne podatke: ”V okviru spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov in spoštovanja pietete pokojnega vam lahko potrdimo zgolj to, da so policisti PU Ljubljana 3. 10. 2017 nekaj po 19. uri obravnavali dogodek, v katerem je umrla ena oseba. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja, pri čemer je bilo ugotovljeno, da sam dogodek nima znakov kaznivega dejanja, prav tako je bilo ugotovljeno, da ni šlo za nesrečo.” O zbranih ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno tožilstvo, nam je sporočila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana.

Skandal24.si

 • Stajerka

  počivaj v miru, sožalje staršem……

 • soc

  Tragično, ubogi mladenič. A da nekega nesrečnega študenta 2. (drugega) letnika ne ravno zahtevnega študija biokemije pri 22 (dvaindvajsetih) letih razglašate v senzacionalističnem članku za znanstvenika in genija je pa spet ena od non plus ultra bebavosti tega portala. Cum grano salis!

  • Umazani Harvey

   Če ti je ta portal tako zelo bebast, kaj potem počneš tukaj?

   Aha…vidim, širiš znanje latinščine…kaj si potem, tudi ti genij ker si tko pameten ali bebec, ki se tu druži z bebci?

   • soc

    Naj ti pri tvojem stilu in v duhu tvojih besed postrežem s Si tacuisses, philosophus mansisses. Pa ne trudi se več, za začetek obvladaj materin jezik. (Pardon, slovenskega.) Aja, da boš imel še kaj za googlanje – vale!

 • tohuvabohu

  3. oktobra je bil torek, ne ponedeljek!

  • Johan

   OSEL JE OSEL

   • tohuvabohu

    Odličen argument, hehehe. Kreten.

  • Rožle

   Ja seveda ..
   2. oktobra je bil pa ponedeljek ..

  • von Rhein

   Kot je razbrati iz napisanega se je tragedija pričela dogajati v ponedeljek in končala v torek.

   • tohuvabohu

    ???
    (so že popravili datum)

    • Rožle

     Barabe ..

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Spet Celarčeva…če bo še dolgo v tem stilu, Slovencev kmalu ne bo več…nekaj na cestah, drugi v zdravstvu…. Sramota!

  • slaipowi

   Kje pa ti to svojo “pamet” pobiraš?

 • stajerc5

  Neverjetna svinjarija! Vsakega kriminalca v arestu, z samo “sumom” na suicid, dajo pristojni pod opazovanje.
  R.I.P.

 • Morala

  Počivajo v miru!

  Neverjetno in skoraj nerazumevajoče kako je lahko po jemanju 12–tih različnih zdravilih sploh lahko funkcioniral in ni bil v domači oskrbi?!

 • Občasni Komentator

  ja itak, da je zdravnica sedaj kriva. Če nekdo pride in ob pregledu ne kaže znakov samomorilnosti ga pač ne moreš kar tako prisilno hospitalizirat. Ob tem seveda gre za polnoletno osebo in zdravnik ne samo, da ne rabi klicat svojcev, temveč jih tudi ne sme, ker bi s tem kršil njegove pravice. Sedaj je ubogi fant pa tudi kar na enkrat znanstvenik. Kaj je torej? Študent ali znanstvenik. In v kakšni povezavi je sploh to, s tem kar se je zgodilo. Ključnega ni nikjer – zakaj je jemal 12 zdravil. Sožalje svojcem ob tem tragičnem dogodku.

  • denacifikacija

   Če kdo pride misliš prostovoljno ali prisilno priveden? Ker zdravniki nimajo nobenih pravic zdraviti človeka, ki odkloni zdravljenje, razen če bi s svojo boleznijo ogrožal druge, če je domnevni bolnik zahteval, da se pregleda na njemu ne sme opraviti, bi ga morali takoj izpustiti in mu povrniti stroške prisilne privedbe (nekako je moral potem še nazaj do doma priti).

  • Morala

   Popolnoma se ne strinjam…vem za osebo, ki je imela gangreno in ni dovolila, da mu odrežejo nogo,..so klicali iz bolnice 19- letnega sina in je sin podpisal, da dovoli, da očetu odrežejo nogo..

 • Osti jarej

  …še ena policajska pizdarija?….a ne bo nikoli konca?

  evo primer iz leta 2008….država popušila v strasburu: Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je danes izreklo razsodbo v primeru tožbe Slovenke Frančiške Štefančič zaradi smrti njenega sina med policijskim poskusom njegove prisilne hospitalizacije.

  Sodišče je ugotovilo, da je Slovenija odgovorna za to smrt in tožnici prisodila 36.000 evrov odškodnine, so sporočili iz Strasbourga.

  • denacifikacija

   Sodnico, ki je pri nas izdala odločbo bi bilo treba takoj zapreti, policiste, ki so sodelovali v postopku, niso pa spoštovali volje oziroma pravic obdolženca, pa takoj odpustit.
   Ne gre drugače, ta fašizem se vleče že 20 let in enostavno ne mislijo zdaj nehat, ko so uničili že toliko Slovencev, bo moral narod narediti red, ker EU zgleda ne more bolj pomagat.

  • Steiermark

   kaj pa je 36.000 evrov v primerjavi z izgubljenim življenjem?

 • Adolf Hitler

  skočil ali pahnen?

 • primsek

  22-letni znanstvenik? to je podobno kot Žan Janša, edini, ki je v Bruslju v skupini SDS zaposlen s srednjo šolo. Za orbanovske analfabete je seveda vsak s srednjo šolo že doktor ali znanstvenik, to je zaradi nizke izobrazbene stopnje v SDS

  • stajerc5

   Ejejej, prekleta fausija! Ti pa samo Mala gimnazija in Mescanska, nje-de!?
   A je res, da se tvoj naslov po novem isce pod Dzamijska….

  • Umazani Harvey

   Častno narejena srednja šola ali prepisan in z večkratnim “ustnim zagovorom” narejen doktorat seveda niti slučajno nista primerljiva.
   Kaj si pa ti po izobrazbi in kakšen prispevek daješ v družbeno skledo, “primsek”?
   Po komentarjih sodeč si zaključil visokošolski podiplomski študij iz skrajno levičarskega negativističnega primitivizma s častnim doktoratom iz nepopravljive slaboumnosti.

   • Steiermark

    Mislim, da je študiral skupaj, z valterjem!

  • Mojca pokraculja

   Dej smrduh pokvarjeni, te ni sram, da politiziraš ob takih tragičnih dogodkih. Ogabno, sprijeno, pokvarjeno, nizkotno. Ne premoreš drugega kot sovraštvo.

   • MEFISTO

    Saj vendar ne politizira, ampak obrekuje.

   • tohuvabohu

    To je posledica partijske dresure.

  • pajot

   Pozabu si napisat,da je Janša hodu v Jajce.

  • Olga_10

   Gospod Kurz ima srednjo šolo! Kaj mu manjka?

 • mapu

  Prosim vsaj malo pietete…

 • Valter BraniSlav

  Se en dokaz več da se ne splača biti genij. Najbolje je biti povprečen kot sem to jaz.

  • MEFISTO

   Ti pa res nisi kak povprečnež.

   Ti si titoljub, kar je ogrožena redka vrsta.

   Samo nekaj primerkov vas še životari.

   • Valter BraniSlav

    Jaz zivim izredno dobro materialno, duhovno in družinsko. Kmalu bom dobil 13. Vnuka.
    In za vse to se moram zahvaliti šolanju ki sem ga zastonj prejel v Titovi Jugoslaviji.
    VEČNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITA.

    • MEFISTO

     Po njegovi zaslugi imaš tudi vsako leto lepšo ženo in gnezdo lepih in pametnih otrok.

     Tako si se hvalil.

     Fertig delo in denar na roke, si govoril, da ti je rekel tovariš Tito.

     • Valter BraniSlav

      Nobenega denarja na roke. Sem se pa v financiranju naucil kako mastno zasluziti v prid moje druzine… Tudi ti bi se, ce bi malo pogledal iz tvoje misje luknje. Sicer pa danes ima vsak internet. Pojdi malo na youtube pa odtipkaj index funds, Vanguard, John Bogle… in potem se malo poglobi v tvarino… bos tudi ti bogat z IQ 110 kot ga imam jaz…

    • tohuvabohu

     Očitno je bilo res zastonj, klošar napihnjeni.

     • Valter BraniSlav

      Bilo je zastonj, jaz nisem placal nic, samo Slovenski davkoplacevalci.
      In zakaj ne bi smel biti ponosen na to da sem obadva sistema (SFRJ in ZDA) do daske izkoristil za svojo osebno korist? Nabiranje znanja v SFRJ in prodaja tega znanja v ZDA?
      Vcasih tudi nam poprecnezem kaj uspe… Pa bi tudi genialnim Slovencem ce ne bi bili tako polni nekih strahov ki jih oni imenujejo “principi”.

     • Steiermark

      Lepo si povedal, da si brez principov in moralnih zadržkov – kar pa je seveda posledica “titovega izobraževanja”, po katerem se zgleduješ!

     • Valter BraniSlav

      Tako je povsod po svetu, se zlasti v kapitalizmu ki ga ti opevas

     • tohuvabohu

      Prodaja jugo-znanja v Ameriki? Heeeeeeeeehehehe, to je pa vic leta. Tako kot “yugo america”.
      Daj, začepi, klošar, in ne smeši se.

     • Valter BraniSlav

      Mnogi smo ga dobro prodali. Znanje je znanje ne glede na to kje si ga pridobil. Prosti trg ZDA zanima le profit ki ga ima od znanja, ne pa ideologija.
      Tudi Dr Igor Gregorič in Dr Ciril Godec sta diplomanta univerze Edvarda Kardelja v Ljubljani, danes pa premoženja profesorja v ZDA.
      Za to da si luzer ne krivi Jugoslavije pač pa samega sebe.
      Ce je uspelo nam trem bi lahko uspelo tudi tebi. Verjetno si bil prelen ali premalo odločen zdaj pa , kot vsi slabici, krivis druge.

     • tohuvabohu

      Znanje je znanje, haaaahahaha, kakšne ti pokaš. Ja, v tujini je veliko Slovencev, ki so se izkazali (pa ne po zaslugi JBT ali Kradelja), ti si pa no-name. O meni ne veš nič, tako da raje zapri gobček, moj golobček.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem seveda no name. Mene zanima edino in izključno in samo $$$$$. Imam veliko potomcev ki jim želim najboljše, to pa nekaj stane.
      Tudi Gregorič in Godec nista dobila Nobelove nagrade, pa kaj? Tudi onadva delata za $$$$ in ne za slavo. In tudi onadva sta študirala v SFRJ in ker sta uspešna tako kot jaz najverjetneje spostujeta deželo v kateri sta odrasla.
      Luzerji ki pa niste uspeli v ničemer pa sovražiti in prezirate vse okrog sebe…. seveda za vaš neuspeh je vedno krivi nekdo tretji… kako značilno za vse luzerje tega sveta.

     • tohuvabohu

      Ne serji. Ne preziram ljudi, ki so nekaj ustvarili. Preziram pa bahače in nakladače take sorte kot si ti, ki se nekaj napihuješ tukaj, v resnici si pa propadel klošar.

     • Valter BraniSlav

      Blah blah blah….
      Meni se ni treba bahati. Jaz imam denar in veliko družino.
      Luzerji pa itak prezirate vsakogar…..vsi so krivi da niste iz sebe naredili nic.

     • Steiermark

      za njega ni bilo samo zastonj ampak tudi zaman….

    • Steiermark

     kakšno šolanje pa je to, ki si ga prejel v titovi jugoslaviji? Kot nam je poznano, te je titek, osebno “izšolal” za njegovega zlorabljenca, tako spolno, kot v glavi in sedaj si še samo ena klavrna podoba žrtve te zveri, ki trpi za štokholmskim sindromom….

     • tarantela

      No, Jajcopohodnika je tudi izobrazila Titova država in še precej uspešno rdeče-zvezdno, sam vi ne vidite, da je še zmir rdeč, glede na svojo diktatorsko držo v stranki.

     • tohuvabohu

      A si zdaj srečna, tračatela, ko si pogruntala tako umsko mojstrovino?

   • Steiermark

    Ja, nekaj primerkov takšnih še jih životari, ostali takšni primerki pa prav dobro živijo na naš račun, namesto da bi bili varno “shranjeni” v kakšni psihiatrični ustanovi zaprtega tipa in z mrežami na oknih, nam takšni kar vladajo!

  • Steiermark

   Ti nisi niti povprečen, niti podpovprečen ampak zahojeni primerek iz kategorije, ki jo navaja cosmosjasnovidec (umsko prizadeti levičar, čefutar, komunajzer na prostosti….)

 • denacifikacija

  Ne razumem, zakaj so po njega poklicali policijo, saj bi se lahko sam oglasil v zdravstveni dom ali klical rešilca?
  Običajno pošiljajo milico na uboge reveže, na podlagi odredbe sodnika, za posebni pregled izvedenca psihiatrične stroke, to so zadnji na svetu, ki jim lahko človek zaupa.

 • denacifikacija

  Kakšni novinarji ste to, da objavite samo uradno plat zgodbe, kaj se to pravi, vzel si je življenje, kot da se lahko oseba za kaj takega preprosto odloči. Morate nam povedati razloge, verjetno je komu kaj pojamral in mu niso verjeli.

  • Aresnica

   Res je – ni definirano.
   ___________
   Lep pozdrav

  • MEFISTO

   Pa res, samo uradno plat objavljate.

   Zakaj nihče nič ne vpraša genialnega študenta.

  • sassy

   Ker tako zapoveduje novinarski kodeks,…

 • tarantela

  Paranoidna shizofrenija je huda duševna bolezen. Pravijo ji tudi “študentska bolezen”, saj običajno zbolijo mladi z zelo visokim IQ. Taki bolniki slišijo glasove, ki jih nagovarjajo naj koga ubije ali naj se sam ubije. Če jemlje zdravila, je kot zombi, zato jih mnogi nočejo jemati in se jim bolezensko stanje zelo poslabša. Verjetno je tudi primer tega mladega človeka tak. Zelo hudo je za starše in obolele. Tukaj nimamo kaj brskati po njih.

  • MEFISTO

   Nekam sumljivo hočeš veliko vedeti o psihiatriji.

  • Zima prihaja

   Študentska bolezen ,hm .Pa kakšna delovna mesta potem zasedajo ko dostudirajo?Upam da ne v kakšni politiki.

   • MEFISTO

    Mar imaš občutek, da so poslanci SMC in večina drugih koalicijski poslancev kdaj študirali?

    • tohuvabohu

     Glede na njihovo zmedeno obnašanje v parlamentu je videti, da so vsi dvakratni doktorji znanosti.

    • Steiermark

     Se ni za bat, oni so dr. in magistri, po kumrovško ali pa v v časih po osamosvojitvi, “poklonjenimi” (niti kupljenimi ne) od svojih idejnih somišljenikov, ki vodijo naše šolstvo……

     • primsek

      Kumrovško diplomo ima vaš Jajo Vjajcehodec, on je vodil brigado Ivo Lola Ribar in prepisoval Kardelja, Luko Leskoška in Marxa v diplomi

   • Steiermark

    Kot izgleda, imamo na samem vrhu, v politiki, takšne primerke, ki pa ne segajo po svojem življenju ampak po naših!

  • Bozz

   “Taki bolniki slišijo glasove, ki jih nagovarjajo naj koga ubije ali naj se sam ubije.”

   Demoni.

  • Steiermark

   Torej ti nemoreš zboleti za paranoidno shizofrenijo….

 • Balkica

  Nepopisno žalostno, da umre tako mlad fant! Iskreno sožalje družini.
  Sigurno je psihiatrinji dejal, da je z njim vse v redu (če bi kakorkoli namignil, da namerava narediti samomor, ga bi sigurno hospitalizirali). Zdravnica ni mogla predvideti, kaj namerava. On se je najbrž že vnaprej za to odločil in njegovega dejanja ni bilo mogoče preprečiti. Žal je tako, da so velikokrat zelo inteligentni ljudje globoko depresivni, ali imajo kakšne druge psihične težave.
  Včasih žal tudi zdravila in medicina ne morejo pomagati.

 • tarantela

  Tukaj imate precej podrobno opisano, kakšna je bolezen paranoična (paranoidna) shizofrenija, da boste razumeli, kaj doživljajo taki bolniki, svojci in zdravniki. Doživljenjska bolezen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Paranoid_schizophrenia

  • Zima prihaja

   Mislim da je 99% ljudi na svetu bolj ali manj dusevno bolnih .

  • MEFISTO

   In kaj doživljajo tvoji bralci, si pozabila dodati.

   • Zima prihaja

    Socutje

  • Bozz

   Paranoidna shizofrenija ali v resnici obsedenost z demoni.

   Moderna psihiatrija se zelo trudi prikrivati realnost našega sveta.

   V ZDA je dosti tega in še veliko hujšega, pa so si izmislili novo taktiko prikrivanja, da so ljudje na drogi flaka.

   https://www.youtube.com/watch?v=DN_sRhaehw4

   • Zima prihaja

    Kakšni se kaj dobički kujejo v tej branži ?

    • Bozz

     Poglej si dokumentarec v mojem čisto zgornjem komentarju. Tam od 5 minute dalje govori o dobičkih.

     Top 5 psihotrofičnih drog 18 milijard na leto, vsa psihiatrična industrija 330 miliijard na leto. To je bilo leta 2013, sedaj je številka verjetno še višja.

     To je samo psihiatrija. Vse skupaj z ostalo farmacijo vred (ostale tablete, cepiva,…) pa 930 milijard na leto po vsem svetu. in številka raste.

     Veš kaj pa je pravo zdravilo proti depresiji recimo? Magnezij.

     Magnesium found to treat DEPRESSION better than antidepressant drugs: New science
     https://www.naturalnews.com/2017-07-20-magnesium-treats-depression-better-than-antidepressant-drugs-science.html#

     Study: Magnesium Found to Treat Depression Better Than Antidepressant Drugs
     https://realfarmacy.com/magnesium-depression/

     Torej, hrana je zdravilo. Zadnjič na predsedniških soočenjih sem slišal Popoviča, da ima težave z visokim pritiskom in da je na tabletah. Sem se prijel za glavo. Tablete imajo seveda stranske učinke.

     Vsa zdravila so v naravi, samo vedeti je treba kaj je potrebno jesti za katero bolezen. Možgane so nam tako oprali, da enostavno ne moremo dojeti nekaj tako ENOSTAVNEGA, da so zdravila v naravi in dosti bolj učinkovita kot sintetične droge. Ne odpravijo samo simptomov, ampak odpravijo vzrok, brez stranskih učinkov.

     Moj oče je imel visok pritisk, sem šel na internet in sem se izobrazil, zakaj pride do visokega pritiska v telesu, katera hrana in pijača zvišuje pritisk in katera hrana zniža visok pritisk oz. na kakšni dieti mora biti (kaj ne sme jesti in kaj mora jesti, da se mu stanje izboljša) in sem mu naravno znižal visok pritisk, S HRANO, Z ZDRAVO DOMAČO PREHRANO, PRIDELANO DOMA. Imaš nekaj super alternativnih dohtarjev na internetu, če bereš njihove članke lahko postaneš dohtar v malem, in se ne šalim. Seveda ima večina ljudi oprane možgane, da so alternativni dohtarji mazači, resnica pa je ravno obratna. Farmacija je mazaška industrija in služi na ignoranci ljudi in je ena največjih prevar sodobne družbe.

  • Steiermark

   in ta bolezen kot izgleda, napada levake, ki so paranoidni in imajo vsepovsod prisluhe ter prikazovanja JJ, ki jim žuga s prstom….

 • Bozz

  “Jemal je 12 različnih zdravil dnevno, katerih stranski učinki so bili med drugim tudi samomorilne misli.”

  Ampak kljub temu, bodo ljudje vseeno jedli tablete. O stranskih učinkih se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. On že ve.

  The Untold Story of Psychotropic Drugging – Making a Killing – Full Documentary
  https://www.youtube.com/watch?v=Lo0iWh53Pjs

 • MEFISTO

  Hvalisanje Valterja BraniSlava me je vzpodbudilo, da vas moram ponižno vprašati za vaše mnenje, ali je titoljubje tudi huda in nevarna duševna bolezen, ali pa je morda le motnja v duševnem razvoju s posebnimi potrebami?

  • Zima prihaja

   To je Stockholm sindrom po moje

  • tohuvabohu

   To je hudo kužna bolezen, ki postane kronična in nepopravljivo poškoduje na možgane. Vzroki in posledice so podobni kot pri janšafobiji.

  • cosmosjasnovidec

   On ima prirojen paranoični sindrom umsko prizadete leve strani lobanje in tak sindrom je na žalost neozdravljiv in bolniki so doživljensko zaprti v umobolnice pod nenehnim zdravniškim nadzorom.
   Imajo pa na razpolago razne dejavnosti od gledanja TV-ja,branja knjig (kdor je seveda pismen) nekateri imajo tudi dostop do računalnika in interneta (kot očitno Valter BraniSlav).
   Skratka to je posledična bolezen komunajzarjev,levakov posebno pa balkancev katerih so te umobolnice prenapolnjene zato so nekatere tudi prisiljeni dati na prostost.
   Kaj se pa dogaja zunaj na prostosti z njimi je pa jasno in razvidno na vse strani.

   • janez cepec

    a veš koko b’ se dal tvoj desni sindrom pozdravet? s kolom okol kepe, če se kou ne zlom, ni hudič de neb pomagau, al pa tud ne

   • soc

    Doživljenjsko zaprti v umobolnice?

    Kod drugod da, pri nas so doživljenjsko obsojeni na uživanje oblasti in njenih gmotnih posledic. Ni slabo za štiri letno preganjanje po hostah, ki so ga pretrpeli njihovi dedi. Ker narod to mirno gleda in jih volilno podpira, si včasih rečem, da so morda prav v umobolnicah tisti normalni, zunaj nas je sila malo…

 • Kosobrin

  Pretresljivo in nepredstavljivo hudo! Iskreno sožalje staršem!

 • cosmosjasnovidec

  Kdo je pravzaprav kriv za samomor tega študenta je popolnoma nesmiselno razpravljati,ker so take motnje nepredvidljive in,če bi hoteli tole preprečiti bi ga morali zapreti torej v umobolnico doživljensko.
  Da pa to ni kar tako izvedljivo pa lahko sklepamo po tem,da je večina umsko prizadetih levičarjev,čefutarjev,komunajzarjev na prostosti kamor ne spadajo in so prava življenska grožnja za normalno prebivalstvo.
  Staršem tega fanta pa seveda izrekam iskreno sožalje.

  • janez cepec

   use kar s’ napisu, bumbar naumn, velja za tebe. ti si umsko przadet, tebe bi blo treba zapret 4 ever u Begne, ne glede al si levak al čefur, sam, de te spravmo z ulce

   • Steiermark

    Cepec, si se našel med kategorijami umsko prizadetih, navednih v komentarju cosmosjasnovidec?

 • denacifikacija

  Paranoidna šizofrenija sploh ni bolezen ampak kompleks.
  Kaj je paranoja, rojeni smo z nagonom po preživetju, naš um si lahko osmisli svet edino, če verjame v stvari, ki ne obstajajo. Taki smo vsi, možgani pač premlevajo različne simulacije in vizualizirajo okolje, tudi če se te mehanike ne zavedamo. Kdaj postane ideja močnejša, bolj prepričljiva od očitne stvarnosti, obstaja neka meja, ki se je jasno ne zavedamo, to je v bistvu paranoja. Pomaga nam, da lahko ugibamo prihodnost, vendar je pogojena tudi z izkušnjami iz preteklosti, kdor je preživel veliko slabega in ni nikoli razumel zakaj je toliko slabih ljudi proti njemu, bo videl svet kot neskončni labirint, poln nevarnih pasti in ne bo zaupal nikomur. Če malo pomislimo, kaj pa nas drugo uči moderna (sub)kultura,kot da smo stalno ogroženi in da moramo biti neskončno previdni, družba torej celo inducira razne paranoje.
  Šizofrenija je pa bolj kot ne vzgib, ko postanemo tako živčni, da ne znamo več meditirati mir v sebi, ko se nam neprestano mudi in hočemo vse postoriti naenkrat, začne človek izgubljati oblast nad sabo in pomembnimi dogodki v okolici. Obrambni mehanizem nas usmerja, da bi si vzeli več časa zase, racionalni um pa se temu čedalje bolj upira in zahteva hipne reakcije, dokler ego popolnoma ne prevzame oblast.
  Kombinaciji teh dveh sindromov se običajno pridruži še depresija, nobeni napori niso dovolj, vsak sistem se začne podirati, na nikogar se ne moreš zanesti, čas beži, na neki točki vsakdo obupa in se zapre vase, med svoje strahove in demone, ki prežijo nanj “tam zunaj”.
  Pa tudi to še ni dovolj za najbolj turobne misli, v totalitarnih družbah so zle slutnje marsikdaj upravičene zaradi izjemno razvejanega in vsepristonega državnega aparata, do prave depresije pride šele, ko se oseba zave, da je vse koli nje zrežirano in pod nadzorom, od nekdaj je bilo tako.
  Najmočnejše stikalo, ki požene posameznika čez rob so običajno kemični učinki, ki vplivajo na telesno počutje, to je lahko pa čisto vse, od običajne hrane, do alkohola, kave, cigaretov, zdravil, droge,… to so vendar stvari, ki naredijo življenje vzdržno, vendar redko vsaka substanca sama zase,danes smo odvisni od raznih kombinacij med njimi in tudi od kvalitete, na katero smo navajeni. Vsaka malenkost lahko vrže občutljivo osebo iz tira, že sprememba okusa ali dostopnost in cena proizvoda, da ne rečem celo embalaža.
  Potem manjka še samo socialni ignator, recimo kakšen hujši prepir, spoznanje po dolgih letih, zavračanje, obtoževanje,… šele temu se reče, da človek ostane sam, absoluten gospodar svojega življenja in usode, pozabljen in izgubljen v svetu, ki je nič, se ga ne da zaustaviti ter premagati in v katerem lahko samo še trpi.
  Zato se mi zdi paranoidna šizofrenija prej kompleks več stvari naenkrat kot bolezen, ker enim pomaga videti življenje kakršno je v resnici, druge pa lahko pogubi, ker preprosto ne najdejo več moči, da bi šli skozi ves ta pekel še naprej. Paranoidna šizofrenija je zato bolezen družbe, ne telesa in posameznika, ker tako malo stane, da se lahko človek zbudi v višje stanje zavesti, vendar mu bolana družba niti takih malenkosti ne more več omogočiti.

 • Steiermark

  Tako pač “funkcionira” naša država, ki je gnila in razpadajoča!

  • primsek

   Čita Štrovs, opica nemškutarska, je zdrava in samo na koktejlu 11-tih različnih tablet, ona je v enako dobri kondiciji kot njen opevani Tretji rajh

 • RdečaZvezda

  Če človek dnevno uživa 12 različnih tablet, in to niso navadne tablete – to je toliko stranskih učinkov, da to definitivno ne more biti samostojna oseba in ne vem kako je sploh lahko bil vpisan v študentski dom. Taka oseba potrebuje drugačno okolje, kjer lahko dobi pomoč, če pride do krize. Tragično, sožalje.

 • Waltter

  Sožalje družini res žalostno.
  Pa vendar tukaj bi lahko izzvzeli vsaj obdolževanje policistov, oni so svoje opravili – seveda pa zdravnica svojega dela ni. Človek ki je imel te težave bi jih zdravnica morala malo bolj analizirati in jih prepoznati, pa vendar jih ni torej pomeni da si ni niti prizadevala da bi jih. Pa to da vprašaš bolnika kak mu gre in celo takšnega ki je bil ta fant in ti odgovori vredu pa ga spustiš dasiravno je kazal znake da nekaj ni ok predvsem bi že intervencije morale biti alarm.
  Najhuje je da so psihiatri pri nas malo bolj nagnjeni kot sem bislil in se mora najprej z bolnikom vsesti na 4 oči da se dogovorita kdo sploh izmed njiju je pacient in kdo doktor. Torej naj malo preverijo tole zdravnico koliko ima že takšnih vrhunskih potez na vesti..

 • Sredina

  Fanta sem poznal, bil je res en izmed najbolj nadarjenih študentov svoje generacije (ne samo gledano v Sloveniji ampak širše), udeleženec kemijske olimpijade, samostojni raziskovalec že kot dodiplomski študent…res žalostno, da je prišlo do tega :(

  Sicer pa so tu tudi starši, ki ne vem zakaj niso opazili vedenja svojega otroka

  No kot zadnje pa, takšni članki ne sodijo na svetovni splet, družini je dovolj hudo…

 • Hribouc

  Nepojmljivo, nedoumljivo in neverjetno funkcioniranje sistema!
  Imam malo, pa vendar osupljivo izkušnjo, kako je sistem obravnaval mojega 13 letnika, oziroma ga je poiskušal obravnavati. Katastrofa.
  Katastrofa institucije in katastrofalno ravnanje zdravnika na osnovni ravni in specialistke zdravnice.

  Nič več.
  K sreči smo rešili zadevo sami ! Hvala Bogu!
  ——————————
  Ubogi mladenič, ubogi starši, sočustvujem.
  Tako Vam Bog pomagaj.

 • Osti jarej

  12 različnih arcnij?!?…saj ni čudno,da se mu je skegljalo

 • Osti jarej

  antidepresive zapišejo osebam,ki so že tako na robu….da jih pahnejo čez?

 • Andrej

  Pošteno in humano bi bilo , da urednik spletne strani (Nova24TV) odstrani grozljivo
  in tragično novico , PROSIM !

  Andrej Briški

 • Bozz

  https://previews.123rf.com/images/tribalium123/tribalium1231208/tribalium123120800253/14965484-caduceus-medical-symbol-emblem-for-drugstore-or-medicine-medical-sign-symbol-of-pharmacy-pharmacy-sn-Stock-Vector.jpg

  φαρμακεία
  pharmakeia
  far-mak-i’-ah
  From G5332; medication (pharmacy), that is, (by extension) magic (literal or figurative): – sorcery, witchcraft.
  Total KJV occurrences: 3

  Warning! Complilation of demon possessions on the rise! Pray for your family
  https://www.youtube.com/watch?v=CXbTu1z1IPc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!