[Ekskluzivno] Množične kraje alžirskih migrantov v središču Ljubljane – v enem dnevu okradli več trgovin!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti si bodo petek, 16. februarja, posebej zapomnili, saj so jim največ preglavic povzročale kraje v trgovinah v središču Ljubljane, za katere pa se je izvedelo, da so jih povzročili tuji migranti – vsi iz Alžirije. Pri tem so bili prijeti 18-, 22-, 30- in 31-letni moški, državljani Alžirije.

S policijske uprave Ljubljana so nam potrdili, da so jih varnostne službe v petek obvestile o kraji v eni izmed prodajaln na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer so prijeli 18- in 31-letnika. V drugi prodajalni na Čopovi pa so prijeli še enega migranta, starega 30 let.

Z do zdaj zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 18-letni Alžirec v treh različnih prodajalnah v središču Ljubljane odtujil oblačila v skupnem znesku okoli 190 evrov, 31-letni Alžirec pa oblačila v znesku 40 evrov. Prav tako na Čopovi ulici je 30-letni Alžirec v prodajalni oblačil odtujil za okoli 40 evrov izdelkov – različnih oblačil in modnih dodatkov.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

To pa še ni bilo vse. Policisti so bili istega dne okoli 16.30 obveščeni o tatvini v prodajalni na Poljanskem nasipu, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni alžirski migrant v trgovini odtujil steklenico alkoholne pijače v vrednosti 10 evrov. V vseh primerih bodo policisti zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!