Evropsko sodišče zahteva: Slovenija mora plačati 85 tisoč evrov odškodnine Vaskrsiću zaradi rubeža in prodaje hiše, ker je dolgoval 124 evrov!

Foto: sta

Slovenija mora Zoranu Vaskrsiću plačati odškodnino, prav tako mu povrniti vse stroške, v skupni vrednosti 85.000, zaradi rubeža in prodaje hiše v izvršilnem postopku zaradi 124 evrov dolga, je odločilo Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

Vsi se še dobro spomnimo kalvarije, skozi katero je moral iti Zoran Vaskrsić, ki je bil ljubljanskemu podjetju Vodovod-Kanalizacija dolžan 124 evrov. Zaradi tega dolga je prišlo do izvršbe, v kateri so mu prodali hišo, in to po polovični ceni glede na tržno, poroča spletni portal rtvslo. Vaskrsić je sicer isti dan, ko je izvedel za prodajo hiše, svoj dolg poravnal v celoti, podjetje Vodovod-Kanalizacija pa je urgentno umaknilo izterjavo. Prav tako so na sodišču v Litiji izdali sklep, da je izvršba ustavljena. Vendar pa je sodnica ustavila le izterjavo dolga, Vaskrsićeva hiša pa je bila prodana že pred plačilom dolgovanih 124 evrov.

Protest Zorana Vaskrsića pred parlamentom, ki mu je litijsko sodišče zaradi dolga prodalo hišo. Foto: sta

Vrhovno sodišče RS je nato opravilo službeni nadzor, v katerem je ugotovilo, da je bilo ravnanje litijskega sodišča glede na časovno zaporedje dejanj, aktivnost strank in druge okoliščine pravilno in zakonito. Vaskrsić je nato pravico iskal na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, ki je ugotovilo, da je Slovenija kršila prvi člen prvega protokola Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki govori o zaščiti pravice do lastnine. Evropsko sodišče je tako odločilo, da mora Slovenija oškodovancu plačati 77.000 evrov odškodnine za materialno škodo, 3.000 evrov za nematerialno in 5.000 evrov za povračilo stroškov.

M. S.

 • vsemojebabe

  Naše pravo v luči evropskega prava se izkaže kot prava greznica. Zaprite vse sodnike!

 • terezija

  Z balkanezerji imamo samo probleme.

 • Anton

  ali so sodnico kakorkoli sankcionirali? Ali so sankcionirali sodnico, tožilce, ki so peljali križev pot pod nazivom Patria vsa ta leta? Ali bodo sankcionirali tožilko, sodnico, ki je zaprla Milko Noviča, ko bo ta spoznan za nedolžnega invkar verjamem da bo slej ali prej. Ali bo sankcioniran minister Klemenčič za vse nebuloze uperjene proti janezu Janši? Dokler pri nas ne bo sankcij zoper malomarnosti, naklepov, do tlej bodo mislili da lahko počno kar čejo, ker itak raja plačuje za njihove nebuloze.In še in še je podobnih primerov iz pravosodja.

 • tarantela

  To se je dogajalo in zgodilo med vlado Janeza Janše, samo tukaj niste v službi resnice, poveste samo, kar vam je všeč in kar vam služi v korist. Takrat ni nihče protestiral pred sodiščem!
  http://www.rtvslo.si/slovenija/evropsko-sodisce-odlocilo-slovenija-mora-vaskrsicu-placati-85-000-evrov-odskodnine/420698

  • TomTom

   Ne žali velikega vodje. On je popoln odrešenik slovenskega naroda. Če ne verjameš vanj si krivoverec.

   • tarantela

    Razumem!
    Hi-hi…

   • tramal

    Rešu bo nas poštene vas pa spokal kamor spadate to je deset metrov v zemljo da ja ne bo prsmrdelo ven.

    • TomTom

     Katere “nas” bo spokal tvoj veliki vodja? Kako veš kdo je kdo? Samo zato, ker ne častim tvojega velikega vodje, imaš že vedenje kdo kam spada??? Temu se reče kult osebnosti. Predvidevam, da imaš dildota v obliki Janše (oblika originala je več kot primerna) in si ga tlačiš v rit med tem, ko vsklikaš “ljubim te moj vodja, napolni me s svojo čudovitostjo!!!!”
     Dokaž, da ni res.

     • tramal

      Komunistični in srbski smrad zavoham na sto kilometrov.Na bedarije in otročarije pa si odgovori sam.Ne spuščam se na nivo neandertalcev katerim pripadaš.

     • TomTom

      A potem priznaš da si zaljubljen v Janšo? Pa si mu že nastavil svojo svečkarsko rito v znak pripadnosti? Baje je njegova sperma ista kot blagoslovljena voda. Kamor špricne vse se reši in obsije v nebeškem siju.

  • dež

   Ker vidim, da imaš težave s funkcionalno nepismenostjo, ena povezava na wiki, kjer je za laike vse lepo razloženo. Klikni tudi na povezavo pod “Glej tudi -> Pravosodni sistem v Sloveniji”, tisto razumejo tudi v nižjih razredih osnovne šole.

  • novaknovak

   janez janša je res superioren. po tvojem. on se podpisuje pod sodbe v “imenu ljudstva”, on podpisuje kredite, on nabavlja in prodaja orožje, tožilci ga v strahospoštovanju poslušajo od strahu zamujajo roke, da jim zastarajo, janez janša je tako hiter, da ko se poserje iz tretjega štuka pride v pritličje in vidi kak se mu zadnjica zapre, čuk noris je zaprosil za azil v s. koreji in Venezueli, ko mu je rekel da ga obišče, arabski šejki so mu obljubil in že nakazal nekaj mrd dolarjev evrov, ker jim je rekel, da jim zapleni nafto, Kolumbijci so mu prpelal cel tanker belega, ker jim je rekel da jim bo v nasprotnem zaprl koper, reko in še trst, omenil je še roterdam…Avstralci so mu ponudil še tri lokacije, sam da zgradi še kako kliniko..res je super ta naš janez janša..in sem celo slišal, da je uni tam na parkirišču, kjer fehta za kakšen stotin, izjavil, da mu je janez janša zagrozil, da ga bo zabrisal na cesto, če mu ne bo vsakodnevno poročal, kdo, kdaj in kje je parkiral avto pred železniško..

  • dež

   Sem spodaj zasral, tule je povezava https://sl.wikipedia.org/wiki/Sodna_oblast

  • www

   … saj veš janša je otroke (pa ne povedat)

  • učko

   Kwa ma janšna z Udbo-sodstvom, razen tega, da ga na hitro in “na suho”obsodijo in zaprejo ?!!!?!!!

 • totex39

  Sedaj se je dokazalo kam sodijo naši sodniki, tožilci, to je na dnu greznice.
  Vsi, ki so sodelovali v tem postopku morajo izgubiti službe in naj poplačajo odškodnino iz svojega žepa.

 • Janez Lesar

  Teh 85k naj založijo sodniki, ki so spisali to sramotno sodbo o izvržbi!

 • Olga

  Zmaga zdrave pameti in prava v EU! Vse skupaj pa ne bo imelo pravega epiloga, dokler država ne bo takšne kazni izterjala od kršilcev človekovih pravic in sodnikov, ki to niso! Materialno in kazensko morajo odgovarjati!
  Če bi res sodili “v imenu ljudstva” bi uporabljali zdravo pamet, ustavo in pravila stroke – pošteno sojenje in do takih ekscesov ne bi prišlo! Sramota!

 • Vinogradnik67

  Se je kdo vprašal zakaj ni hotel plačati ?? Po tem je nauk zgodbe ,ne plačujmo računov pa hitro na evropsko sodišče ,kaj nam pa morejo !!!!

  • tarantela

   Po mojem mnenju mu tega ne bi smeli naredit, naj zaplenijo, kolikor je kdo dolžan, ne pa zaradi drobiža vse premoženje.

 • dež

  Za 124 € dolga so kekci redno zaposlenemu človeku zarubili hišo. In sedaj se na VS vlečejo iz dreka, ki so ga sodniki zakuhali. Da enkrat za spremembo opljuvam tudi Ustavno sodišče, ti se bodo najbrž izgovarjali, da oni sploh niso o ničemer razsojali, kakšna sramota.
  Prav neverjetno je, kakšni idioti sedijo na naših sodiščih, v glavnem vsi, s Sodnim svetom na čelu, brez kančka sramu in samokritičnosti. Sprašujem se, če so sploh opravilno sposobni, sodnica Koleta niti video posnetkov ne razume (ne v primeru Novič, ne pri romskem obračunu v Kočevju), kako bo šele izvedence.
  Imam do podgan, ki se mi sicer gravžajo, več spoštovanja kot do našega pravosodja, z ministrom vred.

 • www

  P je preveč, sodniki morajo biti lustrirani, na navo zaposleni pa morajo imeti vsaj DEL šolanja opravljeno v tujini. Po mojem je sistem šolanja pravnikov in pridobivanja sodniške služe zgrešen, Tam brezdvoma sedi 80% BEBCEV.

  • www

   .. in v posmeh vsemi, JANKOVIČEM 90% odpis dolga

 • FORT WORTH

  Se je kdo v tej drzavi sploh vprasal od,kje temu Vaskrsicu toliko denarja za takole hiso ?!
  Mislim,da bi ta orgovor marsikaj razjasnil…

 • učko

  Važno je, da je Čeferin dobil denar, sej ga kar naprej molze pri državi z razno raznimi “pravnimi svetovanji”. Eni znajo čerupat državo , mi pa plačujemo !!!!!!!!!! Ni za ceste, ni za zdravstvo, ni za nič drugega razen za Udbo-mafijo in borčevske penzione !!!!!!!!!

 • učko

  Kje pa piše, da če si dolžan samo 124 eurov, pa ti ne smejo rubiti ?!!!

 • učko

  Naj že enkrat začnejo plačevati sodniki za svoje napake !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sit laži

   Vso pokvarjenost sodnikov kaže tale izjava sodnice ljubljanskega sodišča: “Pa kaj potem, če boste sodbo na ESČP dobili, saj odškodnina ne gre iz mojeg žepa”.

 • domovina mili dom

  Prihaja 100 milijonska odškodninska tožba proti državi Sloveniji od Walterja Wolfa preko kanadskega sodišča. Kdo bo to plačeval?

 • Morala

  Nekakšna meja pri dolgu bi morala biti, preden upnik zahteva izvršbo na nepremičnino! Sodniki naj iz svojega žepa plačujejo odškodnine, le tako bodo nehali za vsak cent rubiti nepremičnine!

 • xtc

  Pravna država po slovensko nekomu ki dolguje dvesto eurov se proda hiša;kučanovi kamerati dolgujejo miljone;pa pišemo v javni dolg ali še kam;seveda dolgujejo državi;dobaviteljem;delavcem in to miljone;ampak nič pomembno je dvesto eur:Ja to je SLO država:
  Sicer je res dolg je dolg a pravilo sorazmernosti mora obstajati;
  Nadalje zakaj bi plačevala država?
  Vtakih primerih je treba uvesti institut odgovornosti sodnikov v primeru;ki so dolžni v primeru strokovnih napak pa le te pokriti z osebnim premoženjem ob povratništvu pa z licenco:
  Seveda pa je kazen smešna take stvari bi morale iti v miljonske zneske;ne zaradi maščevanja ampak strahu pred vnovičnim podobnim lahkotnim odločanje;

 • montyamp

  Sarajevsko murglosrbsko pravo pač ni kompatibilno z evropskim .
  Sodniki naj za svoje zablode , ki so plod njihove prepotentnosti , sami plačujejo , saj jaz nisem kriv za njihovo pohabljenost .
  ZAKAJ BI TOREJ PLAČEVALI
  D-A-V-K-O-P-L-A-Č-E-V-A-L-C-I ?????

  • cosmosjasnovidec

   Ja vendar jim to dopovej kretenom komunajzerskim.

 • dare326

  Vaskrsić ni plačeval računov, ne samo tega, zaradi katerega so mu dali hišo na dražbo. Srbijanski primerek, ki misli, da lahko pelje državo scat. Sodnico je hudo zaneslo, ker je bila obremenjena s prejšnjimi primeri. Odškodnina je verjetno enaka izkupičku za hišo plus obresti. Upam da Vaskrsić sedaj plačuje račune.

  • cosmosjasnovidec

   Omenjen je dolg 124 eurov tako,da verjetno ni bil dolžan več če je tako sedaj odločilo sodišče.
   Drugače pa imaš tudi prav ampak za tak znesek zapleniti hišo je pa navadna svinjarija kar se lahko zgodi samo tukaj v Sloveniji.

   • dare326

    Dolg je bil 124€, toda dolžnik se je ostalim dolgovom izogibal tako, da je delal samo za denar na roko, bančni račun prazen, verjetno tudi ni plačeval davkov. Dolžniku so skušali pred tem zapleniti premičnino, tada vse je skril oziroma spravil pri žlahti. Dolžnik ni noben angelček ampak premeten primerek (podoben ljublajnskemu šerifu). Ko je videl, da je vrag odnesel šalo, je poplačal dolg, vendar je bila hiše takrat že bila prodana. Sodnica bi verjetno lahko začasno zaplenila hišo in jo dala izprazniti, dokler dolg ne bi bil poplačan.
    V normalnih državah je tako, da če ne plačaš enega obroka kredita za hišo ali lizing obroka, ti banka vzame hišo, avto in da to na licitacijo. Dolžnik ne dobi nazaj vplačanega denarja pač pa kar ostane po poplačilu dolga banki. Vendar je to posledica pogodbe. Kot kaže bodo tudi pri nas uvedli tak člen v pogodbo z dobavitelji (razen za vodo zaradi pravice do pitne vode iz Ustave).

    • samotoje

     Sposoben sodnik bi temu tipu že zdavnaj prodal hišo na dražbi in to brez odškodnine.

 • stajerc5

  A je lahko placal ali ne, me sploh ne zanima. Za ta drobiz je imel sigurno en TV, Stereo, PC, bicikl, Tomos ali Elanke za zapleniti! Ampak, za to vsoto zapleniti neprimicnino, pa kaj ste cisto nori, drzavljani moji…?????

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.

  • dare326

   Dolžnik je skril pri žlahti vse premičnine tako da ni imel premičnega premoženja.

  • samotoje

   Elanke nekako ne pašejo tu notri.

 • garfi

  žal moramo to plačati tudi Slovenci
  je pa to drobiž proti pokradenim 150 milijardam
  butalci še zbirajo zamaške ?!

  • cosmosjasnovidec

   Žal je to tudi res.Je pa tudi res,da še nikjer nisem slišal za tako svinjarijo kot je bila tukaj.
   Za 124 eurov nekomu zapleniti hišo (čeprav je čefur) in prodati je pa že višek vsega.
   Sicer je na eno stran sam kriv zakaj ni plačal položnice vendar kot piše Stajerc5 bi mu lahko nekaj zarubili.
   Tukaj se je dogajala kriminalna dejavnost oziroma si je nekdo dodobra na ta račun napolnil žepe.

   • freedomfighter

    s tem “čeprav je čefur” si povedal vse o sebi…a za njega naj bi veljali drugi zakoni kot za vse ker je čefur

    • gušto

     Kaj je to čefur ? Kdo je to ?

   • garfi

    vse je možno v jugobutalah

 • Montana

  Dokler bomo imeli pravosodnega ministra za katerega se ne ve zagotovo kdaj je trezen in nesposobne ter skorumpirane sodnike, bomo pač plačevali njihove kozlovske sodbe! Mislim, da je čas, da očistimo to naduto in smrdljivo vejo oblasti!!!

 • sodnikisozločinci

  Pravosodni izrodki svaljkajo riti v foteljih, mi pa plačujemo za njihovo sranje. To je pravna država po slovensko, namesto da bi jih kakšen sodnik po rilcu dobil.

 • KAPIBARA

  zAČETEK RUBEŽA JE BIL ZNANI ZNESEK. PRIDRUŽILA SE JE ŠA BANKA, ZARADI ne-PLAČEVANJE KREDITA, V VIŠINI CERKAS 52.000 EVROV..
  ne bom spreminjal pisave :-(

 • Aton

  Naj plačajo tisti, ki so odredili rubež!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!