Invazija ilegalnih migrantov se nadaljuje: prijeli 108 tujcev, ki so želeli nezakonito v Slovenijo

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Minuli konec tedna so policisti PU Koper in PU Novo mesto prijeli 108 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prečkali slovensko-hrvaško mejo.

V zadnjih treh dneh (od petka od 7. ure do ponedeljka do 7. ure) so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali skupaj 72 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo. Od tega jih je 43 izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, 29 jih je bilo vrnjenih v Republiko Hrvaško, poroča PU Koper.

Po državljanstvih so bili obravnavani: Alžirija – 16, Pakistan – 16, Irak – 13, Somalija – 8, Sirija – 5, Afganistan – 3, Indija – 3, Iran – 3, Jemen – 2, Maroko – 1, Palestina – 1, Tunizija – 1. 36 oseb je bilo prijetih na območju PP Ilirska Bistrica, 28 na območju PP Kozina ter 8 na območju PP Piran.

Na območju Bele krajine 36 ilegalcev
Policisti PU Novo mesto pa  so  med 21. in 24. septembrom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Bojanci, Sinji vrh, Dolenjci, Adlešiči, Tribuče, Učakovci, Sečje Selo, Kovačji gradi in Črnomelj izsledili in prijeli 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci – trinajstimi državljani Pakistana, šestimi državljani Maroka, petimi državljani Irana, petimi državljani Sirije, po dvema državljanoma Afganistana in Iraka ter po enim državljanom Tunizije, Alžirije in Eritreje – še niso zaključeni.

C. Š.

 • Mojca pokraculja

  “Slika je simbolična”
  Kaj pa drugega, nihče se ne upa objavit nobene fotke. Še prebivalci tam doli ne. Pa ne mi rečt, da noben novinar, fotoreporter ne sme tja ?! Sistem kot v nekdanji SFRJ !

  • Republic Commando

   Ne sme se o tem poročati. me čudi da je ultra levi rtv danes objavil novico o orožju pri migrantih .

   • stane

    Zato,ker so bili tam tudi drugi mediji,niso mogli nicesar zatajiti.
    Delajo ultra levi zelo previdno.

 • Marija

  Zanima me zakaj vseh ne vrnejo. Zakaj sploh katerega spustijo v Slovenijo. Vsi so prekršili zakon ilegalni prestop meje torej vsi nazaj. Ali imajo določeni že dogovorjeno z ne vladniki in tisti lahko pridejo. Ne jih voziti v azil ampak kar k nevladnikom na dom na skrbijo za svoje povabljene goste s svoojim denarjem.Imajo lepe plače jih imajo lahko.

  • samotoje

   To, kar tebe zanima, muči veliko Slovencev. Mi smo, nam oči mažejo politični pokvarjenci, pravna država, in če nekdo zahteva azil, ga je treba obravnavati. Se smeješ? Saj drugega ne moreš. Potem pa so tu še podkupnine, javna naročila in zaslužki pri oskrbi migrantov, država plačuje razne najemnine itd. Ni konca. Od kod denar? Nama ga vzamejo in še vsem drugim, ki plačujejo davke, ddv, takse, prispevke in podobno. Stavim, da se na tem mestu vsakdo neha smejati. In zdaj so spet izvolili vlado, ki bo poskrbela, da bo vse teklo kot do zdaj. Tako to gre.

 • bednick

  Čakam, da policija zahteva dodatek na migranta.

  • stajerc5

   Ravno dolgo ne bos cakal, mogoce bo pa spet kaksna delovna sobota vec, a-aaaaaaa!????

 • šmentanamuha

  Resnici na ljubo povejmo, da je tale ringa raja in nekakšno navidezno lovljenje ilegalcev pesek v oči nam državljanom, da bi mislili, kako čuvajo mejo. V bistvu pa se oblast norčuje iz nas. Ilegalce nato lepo vljudno pospremijo v all inclusive nastanitev in to je to, kar je bil že ves čas pravi namen. Kmalu sledijo uradni dokumenti in status polnopravnega državljana Slovenije. Pičke policajske se raje izživljajo nad domačimi državljani, kot smo videli pri tistem primeru v Hoferu zadnjič.

  • Dragan Krstič

   Ja seveda policaj ni neumen da se bo izpostavljal nevarnosti nasilnih migrantov. Pa nisamo hladno orožje ampak tudi bolezn, ki jih policist prinese domov. Stokrat lažje je prefukati Slovenca za prazen nič kot pa se dotikati migranta saj koncu koncev ga lahko še nedo.ukane aktivistke tožijo.

   • Dragan Krstič

    Sicer pa zakaj bi policaj z 800.-€ plače izpostavljal svoje življenje na meji s Hrvaško. Aktivistke iz Ljubljane, takoimenovane intelektualke iz raznih nevladnih institutov imajo pa trikrat večje dohodke, za priboljšek k plači švercajo migrante in sedijo po pisarnah, pijejo kavico in brskajo po internetu.

    • Steiermark

     Potemtakem, pa naj denar, ki ga jemljejo nam in namenjajo nevladnim podganam, dajo za plače policistov, za katere pa menim, da so dovolj visoke, če jih primerjamo z vojaškimi in z delom ustvarjenimi plačami delavcev in upokojencev! Smo pač v jugovukojebini, kjer nas še naprej, ravno s pomočjo miličnikov in njihovih represivnih metod tlačijo, še naprej! Znebiti se moramo rdeče svinjske zalege, na vseh ravneh in Slovenija bo v trenutku zaživela, kamelarji bodo odšli od kod so prišli in vse bo v najlepšem redu, za nas in naše potomce….

  • Steiermark

   Ja, ravno iz razloga, ker so pi……. ke, policijske, ki se še niso uspele aklimatizirati v evropsko – slovensko miselnost! In froci teh , v jugoslaviji, vrinjenih balkanskih migrantov, so danes “policaji” – to pomeni, da imajo vedno prav in moč….. Tako se čisto legalno izživljajo nad avtohtonimi v Sloveniji! Zakaj pa na meji ne izvajajo zakona o prehodu meje, kot sso ga izvedli nad Kubanci? Naj zahtevajo od vsakega muslija 500 evrov kazni , potem pa ga vrnejo Hrvatom, ki neznajo zavarovati, v upanju, da bodo vsa ta kloaka, končali v Sloveniji, ker poznajo slovenske miličnike in ostale brezjajčnike, ki so korajžni, dokler pretepajo vvklenjene ljudi in Slovence, in kmalu bi lahko imeli v proračunu toliko denarja, da bi se poleg kratkonogih in soroševih podgan, lahko obogatili tudi njihovvi hlapci in še za nas, avtohtone, bi ostalo kaj….Lahko pa bi pokrili manjke – vse kredite, ki so nam jih nakopali, za lastno korist, od manekena, do prešvicane šivilje, ki pa kot vidimo , ponovno steguje svoje kremplje po sovenskih financah!

 • Morala

  Policija jih pa vozi v azilni center! Ko zagledajo policijo, se zaderejo:”Azil!” in je že poskrbljeno za njih. Tako, da je vseeno, če bi jih kar pustili preko…Meja ni varovana in pika!

 • soc

  Kdaj bodo ljudje pregnali babe in buzarante iz Mirovnega inštituta in podobnih Sorosevih podtaknjenih eksplozivnih teles v dežele, ki jih očitno tako ljubijo? Afrika, srednja Azija… Končno bodo srečni!

 • Artur

  72 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo! 43 so jih obdržali ? Komu kurcu na čast, če so nezakonito prestopili mejo eni in drugi?Samo zato, ker so zrecitirali zahtevo za mednarodno zaščito ostale, ki niso so vrnili nazaj ?! Zaščito pred kom ? Pred tem da bi ostali brez nesramnega parazitskega zajedanja državljanov države v katero so nezakonito prestopili. Mater EU- NWO levi satanisti z našimi vred nas poštene državljane v orngi je..jo v zdrave možgane . Torej na dnevni bazi nam jih filajo 43 ali več ali manj a naj recimo ostane na povprečju 43 po štirih, osmih, dvanajstih……. letih komunistične uzurpacije v prihodnosti bo šlo to multikulti fopanje v stotisoče !!! Že zdaj smo ga naj..ali prava “sodoma in gomora” nas še čaka …. Do kdaj bomo to še prenašali ?

 • Franjo Trojner

  Ma kje v naši USTAVI/VELJAVNI ZAKONADAJI piše, da lahko nekdo, ki je ilegalno ( NEZAKONITO), brez vseh dokumentov vstopil v našo državo pri nas tudi ostane?
  NI zakonske podlage, da ilegalni migrantje ostajajo pri nas in niso takoj oglobljeni in vrnjeni v državo iz katere so k nam prišli.
  A mi lahko kdo zapiše na osnovi česa , katere USTAVE, zakonodaje ??? jih policija takoj ne ZAVRNE in zakaj jih nameščamo v zbirne centre in mnogim dodelimo azil???
  Meni sploh ni več nič ni jasno! Če pa leve vlade mimo veljavne zakonodaje same spodbujajo ilegalne migrante, da k nam ilegalno/nezakonito prihajajo pa naj odstranijo žico, policijo in vojsko z meje in prenehajo farbati, zavajati lastni narod.

  • stajerc5

   A vidis nekaj, Franjo? Nasi oprani ne reagirajo niti na forumu vec na taksne stevilke!!! Kot pri volitvah so jih skuhali kot zabe in nimajo sploh nobenega interesa vec spremljati zadeve kot so pred mesecem ali dvemi. Takrat so noreli pri desetih, sedaj ni niti pri vec kot sto nobene reakcije….
   Sorry, v kurcu smo, bolj kot si ti zelis ali sploh mi vsi, ki tako mislimo!!!
   Mi je zelo zal, ampak, v povprecju smo Slovenci se vedno ene navadne pizde, ki mislijo, da bo nekdo drug resil nas problem.

   • Steiermark

    Organizirajmo se, enakomisleči in začnio z demonstracijami, vržimo ta zločinski rdeči režim in si sami postavimo demokratično vlado, ki bo izvrševala naše zahteve – ne pa da nas ta vlada in vse druge rdeče , jemljejo za talce in delajo z nami, ko svinja s bučami…….. Rabimo pa seveda nekoga, ki bo znal vse to organizirati in voditi, pa ne kakega podtaknjenca alla šiško!

 • Olga2345

  A je je vojna tudi na severnem tečaju? Pridejo tudi pingvini, ki so ogroženi?

  Ovaditi in zapret je treba trgovce z ljudmi, ki so gotovo vpleteni, od “nevladnikov”, policistov, do varuhinje pravic levičarjev, ki nam kradejo denar z zlorabo azila!

  • Steiermark

   Za pingvine nebo problema, saj jih bo jankoič pošlihtal in na njihova imena odpiral nove firme ter tako rešil svoje sinove in “snaho”, da nebodo v nevarnosti, da bi morali vračati dolgove…..

 • dori

  pa kam dajemo vse te ljudi?

  • Steiermark

   Kmalu bodo začeli nas metati iz naših bivališč in jih dajati divjakom, kot po 2. sv vojni……

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!