Je to najbolj zverinsko mučenje partizanov? Mami Mariji odrezali jezik in prsi, nato pa je morala krvaveča plesati po taktu harmonike …

Foto: F. K.

Na včerajšnji dan leta 1943 so pripadniki titoistične milice, imenovani slovenski partizani, na najbolj okruten način ubili zavedno Slovenko Marijo Škulj iz okolice Iga. Partizani so jo med delom na njivi prijeli in jo odvlekli v gozd, kjer so ji odrezali jezik in ji porezali prsi, nato pa je morala krvaveča plesati po taktu harmonike. Nazadnje so jo razrezali na drobne koščke in pokopali neznano kje. 

Na dan prihajajo vse bolj umazane podrobnosti “narodno osvobodilnega boja”, o katerih je pisalo medvojno časopisje, v obdobju po revoluciji pa so zaradi komunistične cenzure povsem utonili v pozabo. Tokrat razkrivamo tragično zgodbo Marije Škulj iz kraja Škrilje nad Igom, ki je morala svoje prepričanje proti komunizmu in Osvobodilni fronti plačati z življenjem, še pred smrtjo pa so jo partizani mučili na najbolj brutalen in nečloveški način.

Medvojni tisk piše, da je bila Škuljeva močno proti komunistom in OF, zaradi česar je bila velik trn v peti titoističnim partizanom. Ti so jo nato vzeli za tarčo, ki jo je potrebno likvidirati, zato so njo in njeno družino večkrat zasledovali. Že 16. maja 1942 je družina Škulj utrpela izgubo 18-letnega sina Jožefa, ki so ga zajeli partizani in kasneje neznano kje ubili, njegovega groba pa niso nikoli našli. Zatem so se na pritlehen način spravili še na mater Marijo in hčerko, Slednjo so prijavili Italijanom z obtožbo, da je komunistka, zaradi česar so jo spravili v zapor, iz katerega se je po posredovanju številnih znancev komaj rešila.

Razrezali so jo na koščke in zagrebli …
Da je bila družinska tragedija popolna, so partizani v roke dobili še Marijo, ko je šla iz Ljubljane nazaj v rodni kraj, da bi obdelala polje. 2. aprila leta 1943 je še zadnjič odšla s parom volov na njivo sadit krompir, takrat pa so jo napadli tolovaji, ji vzeli vola, njo pa odpeljali v gozd. Kot piše v osmrtnici Marije Škulj, so jo v gozdu najprej zverinsko mučili, ji odrezali jezik in razrezali prsi, nato pa je morala krvaveča plesati pred njimi po taktu harmonike. Nazadnje so jo razrezali na drobne kose in pokopali. Njenega groba takrat niso našli, ni pa znano, ali so ga odkrili do današnjih dni. Po krutem in nečloveškem umoru so komunisti še enkrat izropali njeno hišo in jo do tal požgali.

C. Š.

 • AlojzZ

  Ja, ko Bog odide, pride pekel. Znano že par deset tisočletij.

  • karpelec

   Že dolgo je , kar je odšel in to se pozna v naši dolini.

   • Artur

    Ja res je na njega se ni za zanesti
    a Bog je “vsemogočen, vseobsegajoč” v vsem torej tudi v njegovih “božjih otorcih” v psihopatih in ljudeh z dušo vsem je “podaril” svobodno voljo že od začetka, da preizkuša koliko zla ljudi z dušo lahko prenesejo v istem “žaklju” s predatorji .Celo večnost se skupaj vrtijo v zaprtem krogu nameščene karme seveda z zbrisanimi spomini na spoznanja, izkušnje iz prejšnjih življenj psihopati so v zlu vse bolj učinkoviti ljudje z dušo vse bolj trpijo v zlu zaradi njih torej psihopati so vse bolj popolni v povzročanju zla, ljudje z dušo svojo vse večjo nepopolnost kažejo pri ne-uporu proti temu zlu.Ob vsem tem človek dobi občutek kot, da se en nori sadistični znanstvenik naslaja in zabava nad posledicami svojega neuspelega eksperimenta in si misli, če že ni uspelo je vsaj primerno za zabavo dokler se ne bo naveličal naredil križ čez to in začel jovo na novo ker “bog ma vas rad”. Kaj je torej bog? ljubeči oče stvarnik , falirani sadistični “laboratorijski vajenec” ali pa največji sado mazohistični psihopat vseh časov in vsega tega predatorskega univerzuma pa je vzpostavljanje harmonije skoraj nemogoče hmmmm vredno razmisleka ali pa je ves ta “šmorn” čisto nekaj drugega kar ljudje z dušo moramo šele skužiti …..!Kot primer izmed mnogih v nebo vpijočih, ki pa se mu ne zdijo omembe vredni vse od naših začetkov do zdaj ,da bi kdaj posegel vmes : Nedolžni otroci umirajo ne, da bi se zavedali kaj so komu kaj krivega storili njihovi krvniki pa lepo dočakajo častitljivo starost nekje za zapečkom ali pa po možnosti za zapahi ne, da bi jim bi bilo treba pred njim polagati račune(seveda že v njegovem trenutno obstoječem življenju, ker edino tako bi bilo po “božje” pravično vse drugo je manipulacija ) za to in dokler ne spustijo svojo črno dušo večina brez kesanja dočakajo matildo na račun davkoplačevalcev ali pa kar je najbolj pravično po zakonu vzroka in posledice končajo že prej po načelu oko za oko zob za zob .

    Oče naš, ki si v nebesih posvečeno bodi tvoje ime……??!! Posvečeno komu ? Kakšen nebeški “ljubeči” oče je to, da dopušča vso to zlo na tem svetu in ne usliši več tisočletne molitve milijonov trpečih duš kao iz njega ustvarjenih ? A ja seveda trpljenje osvobaja in iz njega se učimo in napredujemo navzgor k njemu kot nam pamet prodajajo neki z njim “prosvetljeni veleumi” kakšen smisel ima to, če to traja že celo večnost v njegovem zaprtem “inkarnacijskem laboratoriju” on pa je že zdavnaj odlutal kdove kam ali pa je obupal nad svojimi eksperimenti in je že zdavnaj sklenil pakt z njegovim iz njega kao ustvarjenim Luciferjem njegove nekoč desne roke ali pa kdo ve v čemu je štos. Bog ma vas rad !!?? Malo morgen !!

    Razmišljam naprej moja duša(inteligentna energetska substanca) je večna in neodvisna od takšnega stvarnika napaka moje duše ( in še mnogih drugih ) je samo ta , da smo se zaradi zvedavosti kakšno je izkustvo doživetja na nižji fizični frekvenci oziroma ujetosti v materialnem telesu, nekoč množično ujele v to “božjo ” past v kateri smo “hrana” božjim stvorom , njemu in njegovi “sveti” hierarhiji.Past iz katere bo potrebno slej kot prej uiti dokler se še zavedamo tega, da nam je to res potrebno storiti ,ker v nasprotnem primeru bomo postali samo še njihov odpadni stranski produkt pa se bo še težje pobrati in uiti iz tega “božjega objema”. Duša je duša v svojem večnem bistvu neuničljiva inteligentna energija s svojo svobodno voljo pa ne od nekakšnega “boga” milostno dano in ji je nekakšna “božja” hierarhija kateri bi se morala podrejati nekaj povsem tujega.

    • AlojzZ

     Gospod Artur,
     se mi zdi, da nočete sprejeti Boga, kot da ga prosite naj odide iz vaših krajev …

     • Artur

      To moje dojemanje Boga zgoraj se kar ujema s tem kar nam o njegovih dejanjih servira vaša Biblija zato pa hvala lepa me prav nič ne mika, da bi ga sprejel .Kot da ga prosite naj odide iz vaših krajev .????!!!! On je že zdavnaj spokal svoje kufre pa ne samo iz naših krajev in že od nekdaj verjetno od daleč spremlja rezultat svojega šmorna in razmišlja kako bi spet po vzoru svojega prvega vesoljnega potopa ali kakšnega drugačnega Armagedona začel s svojimi eksperimenti Jovo na novo.
      http://znanost-i-biblija.blogspot.si/2012/05/bozje-egzekucije-nevinih.html

 • upornik22

  to bi se moral zavedat tudi milan kučan………….ampak nima duše!!! a veste da milan kučan prejme visoko penzijo ki si ne zasluži okol 4000 mu ne manjka

  • Steiermark

   Ta , nikoli zaslužena penzija mu ne pomeni nič drugega, kot “dodatek”, da si v svojo veliko tazadnjo lahko, skupaj s svojimi ostanki rdečih zveri, lahko “kdaj pa kdaj, privošči kakšno “kremšnito”, ob kateri nam kujejo bodočnost – nam brez kremšnit in kruha, ker vse, kar še niso požrli sami, bodo pa njihovi potomci (tudi skriti denar po fiskalnih oazah, pa naj bo to od orožja ali “luknje bank”)

 • moat

  Grozno je, kar se je počelo med vojno, po vojni pa itak. Očitno so zločine nad ljudmi izvrševali tudi partizani, ne samo domobranci, o čemer se je bolj ali manj molčalo. V zapisu me pa moti dvoje. Zavajajoč naslov: “Je to najbolj zverinsko mučenje partizanov? Mami Mariji odrezali jezik in prsi, nato pa je morala krvaveča plesati po taktu harmonike…” Poudarek je na “odrezali jezik in prsi”. V primerjalnem zapisu pa “odrezali jezik in razrezali prsi”. Med njima torej obstaja pomembna razlika. Najbolj me pa moti ker v zapisu ni navedenega vira. Je to mučenje kdo videl, razen prisotnih mučiteljev? Če ni, potem je o tem spregovoril nekdo izmed mučiteljev, čemu potem o njemu molčati? Tako pa obstaja samo zapis, brez vira. Sklepa pa se lahko, da je bila žrtev ubita. Takšna grozodejstva, ki sta ju počeli obe strani med vojno, so vredna obsojanja, res.

  • tarantela

   Se strinjam!

  • montyamp

   Aha , do danes si pa verjel komunističnim pravljicam za lahko noč , ali kako ???
   Komunistov povelja , so razbojnikom dajala signal za sprovajanje unterhund banditizmov .
   Se pravi tvojih idolov sanje : tito , kardelj , maček , kidrić , ……………

  • Steiermark

   Moat, ali je pomembno, če je vso to satansko iniciacijo rdečih pedofilsko morilskih psihopatov, raztrgancev – partizanov, revolucionarjev, “kdo videl”? O identičnem klanju in izživljanju nad ljudmi smo izvedeli tudi, kdo in kaj so počeli v Kočevskem Rogu, z mladimi fanti, duhovniki, ženskami moškimi.Pred časom je tudi neki očividec povedal, kaj so titovi banditi delali v Mariboru, ko so vkorakali vanj, se nastanili po hišah, od koder so izgnali domače, potem pa za vzor zgrabili enega izmed njih, mu živemu izrezali srce (kot so počeli tudi drugod in posebaj v Kočevskem Rogu – od najuspešnejše v tem psihopatskem klanju, milke planinc), ga pekli na dvorišču na ognju ter prisilili domače, da so ga jedli – seveda so ga jedli tudi sami – saj te rdeče satanistične podgane niso izhajale od drugod kot iz divjaškega okolja, kjer se je vedno, še pod turki , tudi takšno klanje in kanibalizem prakticiral!

 • von Rhein

  Zelo pohvalno ,da obveščate o stvareh,ki so bile vedno prepovedana tema. Pa vseeno se mi zdi,da podobni članki za zjutraj niso primerni.Izbrati je treba drug čas.Bodite pozorni kdaj je največ obiska v teku dneva in takrat objavite. Posvetujte se z nekim psihologom (dobrim) in naj pove kako ta “kri” zgodaj zjutraj učinkuje na razpoloženje bralcev.

  • KIKI

   Tudi klavci niso izbirali časa, pobijali so od jutra do mraka!

  • Franc Šink

   Tudi mini ni to prijetno to brati zjutraj.Danes imam pokvarjen dan!

   • AlojzZ

    Bo spomin na ta pokvarjen dan vzdržal do volitev?

    • Franc Šink

     Sigurno.

 • centurion

  ISIS se je imel od koga naučiti.
  Komunisti in islamisti lahko funkcionirajo v
  klimi anarhije in terorja.

 • totex39

  Tukaj se vidi kako so bili komunisti neizprosni v svojih zverinskih dejanjih in kako zavajajoča enostranska je naša zgodovina.

 • montyamp

  Primitivizem – komunizem , je iz HLAPCEV naredil morilce , ki so uzurpirali oblast .
  Krvi lačni ultra-idioti so se lotili ureditve na NKVD-KOMINTERNISTIČNI način , ki je bil privlečen iz Rusije .
  Tito , Kardelj , Kidrić , Maćek , Kidrićka , ………………………..
  to so bili gimnazijci , boljševiški maturantje — MORILCI .
  Študirali so na boljše čase z nožem in ukradenim orožjem v rokah , verjetno na BANKROT leta , ker se og golazni drugo ne more pričakovati .
  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPČEVSKA MORILSKA STALINOVA GLISTAVOST NA OBLAST .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PASJEJEBSKI , MORILCEV MLADIČI DRŽIJO OBLAST V ROKAH .

 • Duhec

  Članek za jutro obsijano s soncem…

  • Si pa res človek brez čustev. Blagor ti.

   • von Rhein

    Zanemari.Ta prihaja sem provocirat.Spusti enega ali dva kratka stavka,misli,da ji je uspel dober udarec v pleksus.Zatem se umakne,ne napiše ničesar prebavljivega,sedi in bere odzive.

    • Ne morem in ne morem razumeti, kakšen je postal moj narod. :(

     • von Rhein

      Izobraževalni sistem,mediji,tedenske proslave in prisilno branjenje “tekovin” je izoblikovalo trenutno večino slovenskega naroda.Kot začimba vsega pa še načrtno priseljevanje tujcev.

     • karpelec

      Preveč denarja nam porabijo za svojo propagando in meglo, ki nam jo prodajajo, pa se lahko ohranjajo.

     • karlina

      Samo še malo počakaj, boš videla zopet , ze tretjič letos maškarado ob njihovi laznjivi OF

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • zokispoki

  Banditi se ne bi radi ukvarjali s preteklostjo, pravijo. Jasno je zakaj. Vendar pa brez tega, da razčistimo povojne poboje in druga komunistična grozodejstva, Zlovenija nima prihodnosti. To je jasno kot beli dan .
  Potrebna je lustracija, kriminalizacija rdeče zvezde , in izgon pro ćefursko usmerjenih izdajalcev!
  Slovenija in Slovenci First !

 • MEFISTO

  “Je to najbolj zverinsko mučenje partizanov? ”

  Zdaj pa ugibajte, ali so bili zverinsko mučeni partizani ali so partizani zverinsko mučili druge?

 • SloBoySMC

  Kaj pa objektivnost pa to ? Hacin je v času režima domobranske strahovlade v Ljubljani organiziral politično policijo. Bila je vključena v nacistični teroristični aparat. Poročal je redno gestapovcu Schuifferju. Za šefa političnega oddelka policije je postavil znanega zločinca in gestapovca Maksa Locha. V okviru svoje policije je dal ukaz za ustanovitev zloglasne mučilnice ki so jo imenovali Podmornica.

  V Podmornici so stalno in strahotno mučili in pretepali številne žrtve med njimi tudi ženske in dekleta. MUČENJE SE JE VRŠILO Z UPORABO MUČILNIH SREDSTEV, KAKOR Z ELEKTRIČNIMI NAPRAVAMI, PRETEPANJEM S PALICAMI, KOROBAČI, STISKANJEM PRSTOV, ZAŽIGANJEM, OBEŠANJEM IPD. Skratka z metodami gestapa.

  • Zakaj mešati meglo !
   Navedi še število primerov grozodejstev od enih in drugih, če si že začel s tem.

   • SloBoySMC

    Več žrtev so slovenskemu narodu povzročili okupatorji in kolaboranti kot pa komunisti in partizani. To je dejstvo. Tudi še vedno če upoštevaš zraven povojne poboje.

    • korintos23

     Tu se pa zelo motiš. Ampak prepričanih se seveda ne da prepričati, tako da niti nima smisla poskusiti.

     • SloBoySMC

      Dejstva so dejstva!

     • korintos23

      Vaša dejstva že dolgo niso več resnica.

     • SloBoySMC

      LOL

    • sprehajalec

     Okupatorjevi zločini so v veliki meri posledica delovanja komunistov. Dražgoš ne bi bilo, če ne bi nekaj avanturistov, ki so začeli z revolucijo.

  • MEFISTO

   Verjamem, da si dobro poučen o metodah gestapa, VOS-a, ozne, udbe in KOS-a.

   • SloBoySMC

    History freak pač XD

  • sprehajalec

   Zlobojček, za Maksa Locha (Loch = luknja, zagotovo ni to njegov priimer) in Schuifferja (zadetki vržejo samo Klavdijo Schiffer) google ne da nobenih zadetkov, Niti o zločinih, niti o priimkinh njunih potomcev. Domnevam, da gre za prepisovanje prepisovanja, kjer ni več pomembna zgodovinska točnost, temveč le še dodajanja “zločinec, gestapovec”.

   Tisti opis mučenja spodaj je dodan, neka domišljija, da vzbudi v bralcu odpor. V 99% primerov je bilo za izpoved prijetega dovolj že grd pogled, ali pa da so mu pokazali stiskalnico prstov, ali pa grožnja s sankcijami domačim. Način, kot je opisan zgoraj je srednjeveški, ker v normalnem človeku vzbujajo odpor. Tudi gestapovci so bili samo ljudje in policisti. Enega najbolj znanih gestapovcev, ki je med vojno zasliševal prijete pilote, so Američani po vojni povabili v Ameriko in mu ponudili službo. Za njih je razvil metode zasliševanja ujetnikov.

   Zakaj? Ker je bil znan po tem, da je pri svojem delu odklanjal nasilje, to so poročali vsi piloti. Razvil je tehniko zasliševanj z vprašanji, s katerimi je izvedel vse kar je hotel.

   Kakšna zgodovinska znanost pa je to, ki jo navajaš? Poleg tega je govor o pokojni Mariji, zakaj bi sedaj mešal Hacina zraven? O Hacinu vemo vse, o Mariji pa nič.

   • SloBoySMC

    Ja gestapovce so vse obveščevalne službe sveta iskale da bi jih naučili kako zgolj z grdim pogledom vsakemu razvezati jezik. Spet čist v tvojem stilu. HA HA HA HA

    • sprehajalec

     Knjigo v roke, ne pa nek smeh norčka…

     • SloBoySMC

      A da tebe fajn po buči z njo? :P

     • sprehajalec

      Ne bi dosegel buče, verjemi mi.

      Sedaj pa googlat pa njegove tehnike zasliševanja.

      Hanns-Joachim Gottlob Scharff (December 16, 1907 – September 10, 1992)

     • SloBoySMC

      Ne verjamem ti čisto nič :P

     • sprehajalec

      Seveda, ker ti podira zgodbo. Čisto človeška reakcija, pri nas zelo uporabljana. Oče te metode je “Brko” Stanovnik, ki se mu v takšnih primerih glas poviša za oktavo, te preglasi, hrup pa postane neznosen. Dialog odpade, seveda.

      Master Interogation je bil Hansov vzdevek;

      https://en.wikipedia.org/wiki/Hanns_Scharff

     • SloBoySMC

      Ker me s svojimi namernimi norostmi včasih tudi zabavaš in je mogoče to tudi tvoj cilj da komu polepšaš dan sem se odločil da vendarle vpišem v google ti dve imeni in sem ugotovil da imava tudi različen google. :D :D :D

     • sprehajalec

      Klikni na link zgoraj. Vse je izvedel, brez uporabe prisilnih sredstev. zato so ga vabili k še posebej trdovratnim primerkom.

      Udeleženci teh seans pri nas so mi povedali, da je bil dovolj že grd pogled. Sam sebe postavi v takšno situacijo. Navedel bi več imen, kot jih je sploh v resnici bilo tam. Tako netreniran in nepripravljen človek reagira. Čisto človeško.

      Pišem v glavnem za druge. Da se izobrazijo na tem področju.

     • SloBoySMC

      Da se smejijo ja :D

     • sprehajalec

      Sva na tako različnih inteligenčnih nivojih? Vseskozi imam ta občutek….

      Predstavljaš pač ljubljansko povprečje.

   • pajot

    Meni je oče,ki je bil likvidator povedal,kako so dojenčke z glavo treskali ob skale,preden so jih vrgli v jamo. Misliš,da se je izmišljeval?

 • resnicaboli

  To je to nobenega junaštva ni bilo bili so banditi ki še danes praznujejo in slavijo takšna in podobna grozodejstva nad lastnim narodom vse v imenu komunizma.

  • KIKI

   Je rekel en star partizanček, iz 1945, da še v življenju ne prej, ne kasneje niso tako
   “laufal” kot takrat, ko so bežal s partizani pred Nemci!
   Danes bi lahko bil maratonec, a njee?

 • korintos23

  Še do danes mi ni uspelo najti ene same večje zmagoslavne bitke teh komunističnih morilcev proti nemškemu okupatorju. No, če bi obstajala, ne bi proslavljali tistega strahopetnega bega iz Dražgoš. To v resnici opiše ves komunistični boj za oblast nad našim narodom.

  • SloBoySMC

   2500 Nemcev se je na Opčinah v Trstu po hudih bojih, obkolitvi in kratkemu ultimatu moralo predati partizanom.

   • korintos23

    Po vojni napadeni begunci.

    • SloBoySMC

     LOL Tvoja kao dejstva

   • sprehajalec

    To so tisti, ki so dobili ukaz, da položijo orožje od Poveljnika za Italijo, Kesselringa, ker je bila dan prej podpisana predaja vseh nemških vojsk v Italiji.

    Predali so se, sedaj pa ležijo po fojbah. .

    • SloBoySMC

     Sploh se niso hoteli predati. Ampak izobraževalec rad nasmeje folk.

 • korintos23

  Ko začno podporniki in potomci teh zločincev naštevati “dejstva”, kmalu spoznamo, da so tako resnična kot tista zadnja biografija tovariša Kučana.

 • Duhec

  Desnica je bla na oblasti in glede zverinsko umorjenih ni nardila nič….

  • korintos23

   Seveda misliš na pošteno pomoč SDV sodnikov. Celo Kučanovo veleizdajo so razglasili za svetinjo. A pride še čas za to.

   • Duhec

    SDV sodniki so,ko razsodijo v vašo škodo… drgač pa ne. Pa bv se razburjaš, ker so tko skor vsi na prostosti. Kaj so pol??? Nobenga nekak nočjo obsodit…

 • korintos23

  Se je pa potrebno zavedati, da veliko ljudi danes živi na umorih teh nedolžnih žrtev in je zato prisoten neizmeren strah pred resnico. Izvedeti da je sosedov oče zaklal tvojo staro mamo zaradi 5m zemlje v imenu komunistov res ne bi pripomoglo k dobrim sosedskim odnosom. Je pa v večini šlo prav zato. Za komunistični roparski in morilski pohod za pridobitev premoženja in odstranjevanje prič.

 • SloBoySMC

  Tudi je treba povedati da se danes uporablja take stvari za opravičevanje domobranstva in zločinske kolaboracije. Zato bom še enkrat kopiral zelo aktualno zadevo kako Rupnik pred sodiščem prizna da se DOMOBRANCI NISO BORILI PROTI KOMUNIZMU:

  copy

  Anice Zalašček iz Žužemberka je kot priča pred sodiščem govorila o tem kako so domobranci v njihovem kraju leta 1945 torej že v času, ko je bilo partizansko gibanje tudi mednarodno priznano ubili in mučili več ljudi. Pobijali so jih v glavnem s krampi in noži ter zagrebli v skupne grobove svojcem pa rekli, da so jih odpeljali na delo v Nemčijo. Vseh žrtev je bilo okrog 30. Med njimi so ubili ter mučili ženo in malega sina štajerskega partizana, dve starejši ženski, mlado Verico Pirc, kateri so pred umorom razbili zobovje in tudi mladoletnega sina in moža priče Anice Zalašček so mučili. Med pobitimi so bili ljudje različnih poklicev tudi cele družine npr. petčlanska družina trgovca Alojza Hotka. Nekateri so bili člani SKOJ, nekateri aktivisti OF ali pa samo sorodniki partizanov.

  Sledil je pogovor med obtoženim Rupnikom in predsednikom sodnega senata pogovor:

  Predsednik: Obtoženi Rupnik, ste slišali, kako je ta žena popisala delo vaših domobrancev?
  Rupnik: Da.
  Predsednik: Kaj pravite k temu?
  Rupnik: To je strahovit zločin.
  Predsednik: Mučenje otrok in žena ali je to borba proti komunizmu?
  Rupnik: Ne.
  Predsednik: Proti komu ste vodili to borbo?
  Rupnik: Proti ljudstvu.
  Predsednik: Proti slovenskemu ljudstvu.

  • korintos23

   Komunistična partija nikoli ni bila Slovensko ljudstvo.

   • SloBoySMC

    Rupnik sam je priznal da se niso borili proti KP. Catch the point daah

    • sprehajalec

     Tudi Berija, Stalinov notranji Minister ZSSR je priznal, da je bil Zahodni agent.

     • SloBoySMC

      Rupniku so dokazali to z jasnimi dejstvi kot je vidno iz samega besedila

     • sprehajalec

      Verjamem, da sojenje Rupniku že če preletim kratek dialog s sodnikom zgoraj predstavlja vzor nepristranskega in poštenega sojenja.

    • alojz

     Če bi tebe v zaporu imeli bi priznal vse.

    • Steiermark

     tudi ti bi priznal, da si satanov potomec, če bi te v svoje kremplje dobili rdeči psihopati z “ljudsko oblastjo -), raznimi čevljarji in mesarji, kot sodniki ter bi ti jasno povedali, kaj želijo slišati od tebe, sicer……bi se “zbudil” pri svojem stvarniku satanu!

     • SloBoySMC

      Butl jest sem liberalec. Sem bil pa tud skavt in sem hodu k verouku. Me je pa učil katehet ki je bil tudi član ZB. Niso vsi sam na kolaborante in naciste vsekani.

  • sprehajalec

   opravičevanje domobranstva in zločinske kolaboracije.

   Si kaj pravnika? Kolaboracija sama po sebi ni zločin. ker je noben zakon ne definira kot zločin.

   Lahko navedeš kakšen tak zakon, ki je kriminaliziral Kolaboracijo PRED Zakonom o Splošni Ljudski Obrambi in Družbeni Samozaščiti?

   • SloBoySMC

    Vem da so povsod delili medalje za izdajanje ja he he

    • sprehajalec

     Medalje ne, niso pa živih zazidavali. Tega svet ne pozna, pozna Slovenija.

     • SloBoySMC

      Vse možne vrste kazni so se dogajale iz maščevanja nad okupatorjevimi sodelavci.

     • sprehajalec

      Domišljija partizanov glede tega ni poznala meja.

     • SloBoySMC

      No marsikdo se je maščeval.

     • sprehajalec

      vsak KDO ima ime in priimek. Tudi marsikdo ga ima.

     • tohuvabohu

      To je gnusna laž. Povojni pokoli so bili v funkciji grabljenja oblasti in zatiranja politične demokracije. Bili so premišljen in organiziran zločin. Slovenski narod tega ne bo pozabil, dokler bo bstajal.

     • SloBoySMC

      Ok Wosu sej je blo tud neki tega ja. Ampak OF kot celota pač ni odgovorna saj so še nekateri vodilni v OF za poboje zvedeli šele pozneje kaj šele navadni člani.

     • Steiermark

      Potem nam pa še razloži, kdo so bili pravi okupatorjevi in okupatorski sodelavci, če ne ravno ta rdeča fašistična titova drhal, katerih večina ni nikoli poznala slovenskega jezika in je pri klanju – “maščevanju” uporabljala okupatorski jezik (tudi kasneje in še danes, ko si celo ustanavljajo manjšino v Sloveniji, s pomočjo, vas, izdajalcev, ki ste vzeli oblast v svoje kremplje ter nam danes ponovno izdajate in odrekate našo domovino in pravice nam avtohtonim!) Pravi okupator v Sloveniji, so bili rdeči pedofilsko morilski titoisti, golazen ki se je privlekla v Slovenijo, skrivaj ter svoj višek v klanju in izživljanju nad slovenskimi domoljubi, dosegla, takoj po koncu vojne, ko so nas “osvobodili” američani in angleži ter dali tej drhali opsihopatskega pedofila pederasta in množičnega morilca tita, oblast v njihove krvave kremplje…

   • Steiermark

    Takšnim tepcem in zahojenim zagovornikom in povzdigovalcem rdečega fašizma in psihopatov, kot je bil tito in vsa drhal, ki ga je obdajala, je zastonj karkoli razlagati, ker pač oni, iz enostavnega razloga (pomanjkanje sivih možganskih celic) ne razumejo, kaj je res in kaj je rdeča psihopatska propaganda in laž!

  • alojz

   In vsa ta grozodejstva so senca tistega kar nas čaka v prihodnje. Razmislite vsi agitatorji.

   • SloBoySMC

    He he belček obljublja maščevanje haaa?

    • alojz

     Če sem jaz belček si ti bebček. Nikomur ne grozim. Če ne vidiš kam gre svet si slep. Jaz samo vem da je vsak naslednji konflikt bolj krvav. Tudi v Jugoslaviji ste vpili o bratstvu. Jaz pa sem bil mnenja, da tega ni. In kasneje se je moje mnenje potrdilo. Zelo krvavo potrdilo.

     • SloBoySMC

      Preveč živiš v zgodovini no in še to enostranski

     • Duhec

      Tko kot večina na Novi… jebeš tako starost.

 • Carlo Magna

  SDS na vlado!!!Samo POVELJNIK JANEZ JANSA nas lahko vodi v resnico!!!!

  • Duhec

   Vodi svoje vojake…. v pm.

   • Carlo Magna

    Ti bo sel v pekel. Garant!

    • SloBoySMC

     V keri krog?

    • Duhec

     Ne verjamem, ker bo on tam s svojimi vojaki….

     • Carlo Magna

      Jansa je ze v nebesih. Ne skrbi! JANSO ZA SVETNIKA!

     • Duhec

      Fajn…. pol je pa cerkvenim miškam vsaj neki ratalo.

   • tohuvabohu

    Se strinjam. Tudi tebe je nategnil, komunajzarček, hahahaha.

 • Vlado77

  Če so tisti ,ki praznujejo poraz v Dražgošah in še mnoge druge podobne In tisti ,ki so premagali sovražnika na Poljanah 14 dni po koncu vojne – v resnici bežeče kolone oboroženih in civilistov skoraj brez streliva –dali eno izjavo glede tega v smislu , da se zgražajo in obsojajo .. bi verjel , da so se spremenili in se jim je posvetilo , da je bila NOB v resnici krvava revolucija. Podobno nikoli ne slišim muslimanskih voditeljev pri nas in tujini nikakršnega zgražanja in neodobravanja zločinov muslimanov ( drugih skoraj ni) – zato lahko samo mislimo , da se s tem terorjem strinjajo . Namreč oni imajo največji vpliv na obnašanje muslimanskih teroristov tako bodočih kot sedanjih.

 • Ana Job

  Že skoz ponavljam, da so komunisti nastali iz najnižjega pritlehnega sloja in od takih izmečkov tudi normalen človek ne more pričakovati, kakšnih presežkov. Tudi vaške straže so bile osnovane na podlagi varovanja kmečkih domov, ker so jih tolpe partizanov ropale, mlade punce pa so bili kmetje sploh prisiljeni skrivati, ker so jih partizani posiljevali. Taka zgoraj opisana, ostudna dejanja mečejo velik krvav madež na NOB in na tiste partizane, ki so se pošteno borili za svobodo slovenskega naroda. Pobijanje lastnega naroda na tako zverinski način in v tako veliki količini, sproža psihološko vprašanje, kakšen narod sploh smo???! Ali smo narod podivjanih morilcev in psihopatov? Ali smo potomci morilcev? Nekaj je hudo narobe v deželi slovenski, da še naprej volimo morilce, roparje in tolovaje! Poglejmo se v ogledalo in se vprašajmo, če nas realno ni prav nič sram, da sprejemamo takšne odločitve! Mene je sram, da se moji dragi sodržavljani tako obnašajo! Težko živim v državi, kjer se ta morija podpira in opravičuje, da so bile pobite nedolžne ženske, starci in otroci ,, pač izdajalci naroda,,. IZDAJALCI NARODA STE V RESNICI VI, KI BOSTE ŠE NADALJNJO VOLILI PASJEJEBSKO RDEČO DRHAL!!!

  • Artur

   Invazivna uničujoča Ideološko politična kuga 21 stoletja, ki udarja na možgane določeni psihopatološki vrsti človeške populacije.

   • Ana Job

    Če te starši v rani mladosti ne naučijo kaj je prav in kaj ne in ti ne privzgojijo delovnih navad, se tega ne boš nikoli naučil. Ena teh stvari je tudi usmiljenje do sočloveka in do živali (tudi psov), česar levičarji ne razumejo dobro.

  • domovina mili dom

   Nekje sem že zapisal o intervjuju tujega književnika, ki je razložil, da so častilci rdeče zvezde primitivni ljudje.

  • Stereomono

   Dobro napisano! Škoda, da se je komunizem razvijal v napačnem obdobju in, da so si ga nekateri razlagali po svoje. Kaj je pravi komunizem piše v Marxovem manifestu!

   • sprehajalec

    Pravega komunizma ne poznamo. Oziroma je vsak za svojo vrsto komunizma trdil, da je pravi.

    Tudi Marx, če bi prišel na oblast, ne bi bil nek humanitarec. Še več, upravičeno lahko domnevamo da bi bil njegov komunizem zelo podoben ostalim komunizmom. Narode je namreč ločil na napredne in nazadnjaške, s katerimi ni vredno izgubljati časa. Med nazadnjaške je uvrstil tudi Slovence in Hrvate, ker so pomagali zadušiti pomlad narodov na Dunaju 1848 leta.

   • Ana Job

    To kar je učil Marx in kar je počela in še počne naša levica, zagotovo nima ničesar skupnega z osnovami komunizma samega. Levica obratuje po svojih načelih : kradi, ubij, oropaj, likvidiraj in ne nazadnje poskrbi izključno za lastno rit, drugi te ne brigajo!

   • Steiermark

    Ne bluzi o “pravem komunizmu”, ki bi bil mogoč le potem, ko bi bili vsi ljudje roboti in ne ljudje! Marx je pa ravno povedel v svoji morilski filozofiji, svoje sledilce v zločin, genocid in ropanje ter klanje. Spomnimo se samo, da je prav on pobudnik feminizma (izrojenih možač, ki sovražijo moške) ter “teorije spola”, bil je sovražnik normalne družine in genocidar – ko je zapisal v svojem manifestu, da so nekatere rase nepotrebne in škodljive za okolico (kar je povzel Hitler) ter navedel v seznamu le-teh: Bretonce, Škote, slovane – srbe, cigane in še nekaj bi se jih našlo. Danes pa rdeči idioti gobezdajo o gencidu, ki ga je zasnoval marx ter ne priznajo, da so ga sami, komunisti, izvedli po celem svetu (kot danes isisovski musliji), ter povzročili več kot 200.000.000 žrtev!

   • pajot

    Marksov manifest govori o tem,da je treba eliminirat manjvredno raso. Slovane. Pravi komunizem? Si Slovan?

  • karlina

   podpis

  • Anton Zor

   Ja gospa Ana , človek se res lahko vpraša , kaj smo narod podivjanih morilcev ,roparjev in tolovajev , resnica ni daleč . Res kot pravite v deželi Slovenski je nekaj ,hudo , hudo narobe.
   zadnji stavek napisan z velikimi črkami je žal RESNICA

 • Duhec

  Nabiranje političnih točk na osnovi sovraštva do partizanov… pol bo pa spet levica kriva, ker vlada.

  • sprehajalec

   Levica naj kar vlada, do bridkega konca….

   • Duhec

    Kaj se pol naprezate???

    • SloBoySMC

     Zabavat folk predvsem to ;)

    • sprehajalec

     Saj se ne, opazujemo, čas dela za nas. Slovenski narod je še prepoln fantastov. Za malo dela super živeti.

     • Duhec

      A komentiranje na Novi SDS članov je delo???

     • sprehajalec

      Vmes delo nemoteno poteka.

     • Duhec

      Hahaha…

     • sprehajalec

      Smeh tepčkov?

     • SloBoySMC

      To je zate:

      https://www.youtube.com/watch?v=lwkixuxURGI

      Pa ne vzet za slabo ne more si vsak tega zaslužit. ;)

     • sprehajalec

      Bralci odločajo, kdo je tukaj klovn.

     • Duhec

      Ja… člani SDS-a. Stranke, ki nikol več ne bo sestavla koalicije, ki nikol več ne bo vladala in se brihte ne vprašate zakaj?!

     • sprehajalec

      Saj vseskozi pravim, Meseca&Violeto na oblast. Pa SD.

      SDS bo opazovala.

     • SloBoySMC

      Na oblasti bomo mi liberalci. Vsaj upam.

     • karlina

      In potem se lahko pridruzimo Venezueli

     • korintos23

      Vaš strah mi pove največ.

     • Janez

      SDS bo vladala in to od naslednjih volitev naprej.

     • SloBoySMC

      Zame imaš že medaljo. ;)

     • sprehajalec

      Če kdo slavi repeta, je pač na nekem inteligenčnem nivoju, ki je žalitev za zdravo pamet.

     • SloBoySMC

      Pri nobenem še nisem bral takih kolobocij kot jih ti znaš skupi naplest.

     • Duhec

      Morš pa priznat, da ni zlata…. obstajajo boljši, večji.

     • SloBoySMC

      Je v tekmi za zlato no. ;)

   • Steiermark

    svojega – in ta naj pride čimprej, da nebo to še bridki konec za vse nas, ostale!

  • tohuvabohu

   Ali ti prismoda res verjameš, da je mogoče na osnovi opisovanja zločinov iz prejšnjega stoletja pridobivati politično popularnost? In kako gre to skupaj, ko v isti sapi trdiš, da to koristi levici? A si tako zmedena ali pa morda misliš, da levičarji osirajo partizane za zbiranje “političnih točk”? (Nabira se regrat, točke se pa zbirajo – toliko o komunajzarskem čutu za slovenščino.)

  • Steiermark

   A ti pa v svoji “ljubezni do partizano” kar spregledaš njihov zločin proti človeštvu, Slovencem? Izgleda, da si njihov potomec, ki se počuti krivega in jih zato tudi zagovarja!

 • domovina mili dom

  Jah, kako znajo levičarji opravičevati razkrito resnico komunističnih sadistov v nabiranje političnih točk.
  Seveda, ko ni več argumentov pa nabijajo o populizmu.
  Počasi se odkriva tančica ozadja pravljic komunistov.

  • karlina

   TOČNO

 • Iva

  Ponavljam za Ano Job:
  Taka zgoraj opisana, ostudna dejanja mečejo velik krvav madež na NOB in na tiste partizane, ki so se pošteno borili za svobodo slovenskega naroda.
  Pobijanje lastnega naroda na tako zverinski način in v tako veliki količini, sproža psihološko vprašanje, kakšen narod sploh smo???!

  • sprehajalec

   Žebelj na glavico Iva. To je bistvo vsega, ker te krvoločnosti v slovenskem narodu nihče ne zdravi, niti se z njo ne sooča. Še več, celo govoriti o tem je nezaželjeno.

   zreli narodi spoznajo svoje napake, ter jih obžalujejo, ter se izboljšujejo. Tukaj ne. Krvoločnost se opravičuje in slavi. To pa je narobe.

   • SloBoySMC

    Pa sej imamo to celo zakonsko najbolj urejeno od vseh bivših držav juge kork sem slišal in to ne od kakega freaka na googlu. ;) Vse to odškodnine za svojce razveljavitve sodb ki so bile politične itd

    • sprehajalec

     To je bedarija. Pa še zneski so tam 15 Eur k pokojnini.

     Si kakšen film gledal na temo likvidirani in likvidacije po 09.05.45? O Holokaustu je veliko filmov, knjig..

     Fukneš 10 Eur nekomu, evo ti, dobil si svoje, sedaj pa megla…

     • SloBoySMC

      Spet delaš iz slona miš

   • šmentanamuha

    Zelo dobro razmišljanje, sprehajalec.

   • Hribouc

    Dragi v Gospodu, ki trpite kot simpatizerji žrtev, svojcev, svojih dragih in sploh!

    MOHORJEVA JE RAVNOKAR IZDALA FANTASTIČNO KNJIGO “ODPUŠČANJE”

    Našli boste veliko odgovorov.
    Še bolj je pisana tudi na kožo simpatizerjev zla, zločina in malikovalcev komunizma.

    ZA OZDRAVLJENJE VSEH TRPEČIH. ŽRTEV IN RABLJEV.

    In velika šola za zagovornike slovenistanske “sprave kar tako in za vsako ceno” – v stilu
    spomenika, ki naj bi stal na robu trga Zvezda! FAKE, LAY, COVERED, BLUFFF.

    Zato, če bodo nadaljevali pehanje pod preprogo z Pahorjem, Dežmanom in Zoretom v primeru pokopa v Maribor in podobne meglene, spačene, krivične akcije, bo slovenskemu rodu še kako hudo. Prerokbe povedo ogromno, zdrava pamet še več in BOG SE JIH USMILI.
    FRANČIŠEK NE HODI NA OBISK V SLOVENIJO DOKLER SE NE SLOVENISTANSKI VELIKI FARIZEJI NE SPOKORE IN SE NE POPRAVIJO!

  • Ana Job

   Iva, hvala za moj citat. Takih ljudi, kot smo mi tukaj, bi moglo biti več. :-)

  • Hribouc

   Iva, dobro.Ampak, dajmo, začnimo razčlenjevat zadeve.Nimam ravno časa, na hitro, za razmislek:

   “Partizani, ki so se pošteno za svobodo naroda”

   KDO SO BILI? KOLIKO JIH JE BILO?

   Po desetletjih mi je jasno par zadev:

   Poštenih partizanov v vodstvenem kadru ni bilo, ker so bili revolucionarji s svojimi cilji komunistične partije, to pa je prevzem oblasti za vsako ceno. Kaj so počeli , kako in kdaj vemo dokaj natančno.
   Sami so popisali v svojih mitovskih knjigah, seveda zavitio v celofan in polno lažći in še več zamolčali-ampak izluščiti se da ogromno in dopolniti z zapisi in pričevanji protirevolucuionarne strani in žrtev/svojcev, da dobimo bolj popolno sliko.

   Poštebni partizani od 1941 do 1943 so draguljna redkost, rariteta in eksota, niti vemo ne zanje.

   Po kapitul.Italije so pošteni partizani bili mobilizirana raja, kanon futer in ničvredno potrošno blago revolucije!
   Večina pravih poštenih partizanov pa so bili večinoma vsi, ki so zaradi Italijanskega ali Švabskega terorja, pobitih svojcev in požganih vasi-kar so sprovocirali v 99% komunisti-saj je to bila nj.strategija po vsej Jugoslaviji(glej zapis M.Pijade)poiskali zavetje v partizanih, možnost preživetja in možnost maščevanja za trpljenje.
   Nekaj je bilo tudi pravoverno naivnih in butasto slepih, kot E.Kocbek in so naivno sodelovali, dokler niso pogruntali za kaj se gre!

   Kaj porečete, drago bralstvo na gornje teze, prosim?

   • Ana Job

    Glede poštenih partizanov sem s tem mislila na preproste ljudi, ki so šli v partizane, z namenom, da se bodo borili za svobodo slovenskega naroda. Kar so pa sklepali njihovi vodje, ki so izhajali iz dna družbene lestvice, naperjeni proti vsem, ki kaj imajo, je pa drugo področje. Vse drugače misleče so množično pobijali, ker niso znali razrešiti problemov drugače mislečih na diplomatski način, ampak le na najbolj primitiven, njim lasten način. Slovenski komunisti so bili v glavnem horde roparjev,polastili so se premoženja umrlih in to počnejo še danes, po novem se to imenuje IZGUBLJANJE OPOROK NA SODIŠČIH. Seveda gre tukaj za najboljše lokacije in gradnhe6, ki imajo vrednost… To je to in ni kaj dodati glede mojega zgornjega citata.

   • Iva

    Posebej na Primorskem je bilo veliko narodno zavednih ljudi, antifašistov, ki so se s srcem priključili uporu …. in bili “izigrani”.
    Moji mami so se dokončno zjasnile misli (pravzaprav je obnemela), ko je še pred smrtjo prebrala Torkarjevo knjigo Umiranje na obroke. Danes pa bi lahko prebrala Brecljevo knjigo Anatomija političnega zločina (o VOS-ovskem umoru zakoncev Vuk – njene prijateljice Danice). Bi se ji potrdil kasnejši sum ali bi bila šokirana?

   • pajot

    Povedal si resnico.

 • Duhec

  Bi pa vsaj od cerkvenih mišk pričakovala, da spoštujejo posmrtne ostanke…. nekak je težko verjet, da je lastnik/ca teh kosti vesela, ker se le-te pojavljajo po medijih.

  • MEFISTO

   Komentar, vreden Mihaela Skumavca, vulgo Petrovca.

   • SloBoySMC

    Tuki maš tvojga Petrovca. Pa naj vsak sam razsodi a mu je Duhec podoben:

    SICER pa. kaj se repenčite ZLOVENCI! Pobili ste cvet te dežele od 1941 do 1947! Mlade Nemške vojne ujetnike! Pobili ste ugledne in goswpodarne prebivalce te dežele. ki so imeli NAŠE, GERMANSKE GENE! Pobijali ste naše žene, otroke in može! Drhal Zlovenska! pankrti Venetskih kurb in Rimskih morilcev! Turških posiljevalcev in že popankartenih kurb Zlovenskih! SEDAJ VAS BODO ČEFURJI ZJEHAL!

  • Franjo Trojner

   ‘Lastnica/lastnik teh kosti vesela, ker se le te pojavljajo v medijih’ To kar si zapisal, zapisala je morbidno! To so posmrtni ostanki osebe, ki so jo po vojni protipravno, izvensodno zverinsko zverinsko pobili in ti in vsi ostali posmtni ostanki, ki jih je doletela podobna usoda, kr vpijejo zahtevajo pravico zase. In če bi naša država res bila demokratična in pravna bi pravici bilo že zadoščeno, vsi posmrtni ostanki divjanja kumunizma po vojni na našem ozemlju bi že bili dostojno/piatetno pokopani in imeli svoja obeležja, njihove krvnike pa bi že doletela zaslužena kazen. Kakšna je realnost v naši baje demokratični in baje pravni državi vemo vsi! Že takoj po vojni je sam Oton Župančič zapisal:
   “Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.” (Oton

   • pajot

    Komunisti seveda niso razumeli sporočila te Župančičeve pesmi. Zato je bila po letu 1945 dovoljena. keri primitivci.

   • karlina

    Ni kaj dodati, kot moj VELIK PODPIS !!!!!!!

 • MEFISTO

  Zverinska grozodejstva partizanov bi se lahko imenovala tudi čiščenje terena in množična evtanazija.

 • Duhec

  Preveč psihične obremenitve v poznih letih je smrtno nevarno…. SDS in Nova res nočta poskrbet za svoje člane oz bralce.

  • korintos23

   Nikoli ne bi svojih let zamenjal za tvoja. Mi res ni za v penzion.

 • korintos23

  Največji strah slo levičarje je ustavna večina desnice na volitvah. Da bi to preprečili, bi bili sposobni tudi ubijati. Atentati jim seveda niso tuji. Sami se zavedajo, s svojimi podporniki vred, da bi takšna večina pokopala vse njihove nakradene privilegije.

  • Duhec

   Spielberg je nula v primerjavi s tabo…

   • SloBoySMC

    Lohk vprašam kak si to mislila?

    • Duhec

     Kr neki njegovih filmov je čista propaganda, ki z realnostjo ni mela nič skupnega oz bore malo…. je pa dosegel cilj oz so drugi z njegovo pomočjo, da so si tlakovali pot in odprli vsa vrata. Ko smo se pogovarjali o Palestincih in, da se jih “premal” obsoja…. ja potrebno bo delat na PR-u, majo boljšega oz se mu mi premal posvetimo. Vsaj v določenih situacijah in primerih. Sam to je že…. bv za Novo.

     • SloBoySMC

      Ne štekam te? Spielberg je režiser ne. Misliš da majo njegovi filmi kak pomemben politični pomen?

     • Duhec

      Majo vpliv na razmišljanje… posledično tud na politiko.

     • SloBoySMC

      Dobr ni to zame veš. Je že mal preveč fantastično. Ampak ok. Moram it šibam zdej. Virtual hugs. ;)

   • MižekFiga

    Ti si pa NULA v primerjavi s človečnostjo in moralo!

    • Duhec

     Tvoje mnenje…. za butle se nikol nism sekirala.

  • Janez

   So že ubijali (Kramberger -Slivnik-Jamnik)mogoče še kdo,da mi ne vemo.

 • MižekFiga

  Nečloveške svinjarije komunistov revolucionarjev (tudi partizanov, če hočete) bodo še kar nekaj časa krasile naslovnice informativnih portalov ipd.

 • šmentanamuha

  Dobro in pravilno je, da pišete o teh grozodejstvih. Dejstvo je, da mnogi današnji pristaši levičarstva o tem ne vedo ničesar. V šoli so nam prikazovali partizane kot brezmadežne svetnike, zato razumem, da marsikdo ne more sprejeti drugačne resnice. Še sama ne vem, kdaj se je pri meni zgodil preobrat. Informacijska blokada lahko precej uspešno zabriše spomin že v prvi generaciji, kaj šele, če ta blokada traja nekaj desetletij. Žal pa levičarstvo znova kaže vse enake nasilne karakteristike. V obrambo šeriatarjev bi z veseljem spet začeli pobijati svoje ljudi, ki imajo drugačno politično prepričanje. To se kaže vsak dan bolj. To so blodne duše, izgubljene v labirintih lastne neidentitete.

  • karlina

   +10

 • Za Slovenijo

  Za take in podobne umore ne bo nikoli nihče odgovarjal. Res žalostno!

  • Duhec

   Še dobr, da desnica ni nikol vladala a ne???

   • šmentanamuha

    Ti pa maš res preperele možgane.

 • šmentanamuha

  Seveda bi pa bilo narobe, da bi zdaj rekli, da so bili vsi, ki so se pridružili partizanom, taki nečloveški izrodki. To bi bila huda napaka. Dejstvo je, da je vojna priložnost za sadiste vseh vrst, da izživijo svoja nagnjenja. Zato je treba vojno preprečiti oz. narediti vse, da do nje ne pride.

 • MižekFiga

  Najprej moramo naredit Slovenijo slovensko, pol pa ……

 • Viktorh

  Pa kaj?
  Bili so naši osvoboditelji, kasneje osamosvojitelji.
  Nobene hvaležnosti…

  • MižekFiga

   Kaj pa NLB bankomat….? A ni dost?

  • KIKI

   Da vas ne bojo narobe razumeli! Nekaterim so pojasnila potrebna

   • Viktorh

    Pošteni Slovenci dobro vedo, tudi ti, tisti, ki pa tega ne razume, pa je njegov problem.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Franjo Trojner

  To so posmrtni ostanki osebe, ki so jo po vojni protipravno, izvensodno zverinsko pobili in ti in vsi ostali posmtni ostanki, ki jih je doletela podobna usoda, kr vpijejo, zahtevajo pravico zase. In če bi naša država res bila demokratična in pravna bi pravici bilo že zadoščeno, vsi posmrtni ostanki divjanja kumunizma po vojni na našem ozemlju bi že bili dostojno/piatetno pokopani in imeli svoja obeležja, njihove krvnike pa bi že doletela zaslužena kazen. Kakšna je realnost v naši baje demokratični in baje pravni državi vemo vsi! Že takoj po vojni je sam Oton Župančič zapisal:
  “Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.” (Oton Župančič)

  • karlina

   podpis

 • Antonius

  Nekaj malega o partizanih in resnicah v zvezi z njimi.
  Najprej so jih revolucionarji zlorabili za svoj podli namen, po vojni so si pa partizani sami naložili krivdo, ker so o bratomornem eNOBejevskem odiju nad svojim narodom molčali.
  Molčali so zaradi bojazni, da izgubijo privilegije in dodatke k pokojninam.
  Partizan, brat mojega očeta je vedel kaj govori. Pravico do predčasne upokojitve ni uveljavil, dodatku k pokojnini se je pa odrekel. V Črnomlju je veljal za zalo spoštovanega in uglednega človeka.
  Črnomeljsko vojašnico pa vsak dan mimoidoč niti ošvrknil ni s pogledom, ker je zelo dobro vedel zakaj.

  Zdaj smo vstopili v mesec partizanarskega veseljačenja. 27. aprila začnejo z golaževanjem politikantski potomci lažnivih revolucionarnih spomeničarjev, potem se bo dogajalo pa vse do junija. S koncem avgusta nadaljujejo, ko se vročina spravi v normalne okvire.

 • Iva

  sprehajalec:
  Zreli narodi spoznajo svoje napake, ter jih obžalujejo, ter se izboljšujejo. Tukaj ne. Krvoločnost se opravičuje in slavi. To pa je narobe.

  V SLO bo kontinuiteta (postkomunisti) gradila spomenik (materija), noče pa priznati krvave revolucije (zavedanje in priznanje zločinskega sistema – vest)

  http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/127164/peticija-za-potrditev-resolucije-o-evropski-zavesti-in-totalitarizmu-v-drzavnem-zboru

  • sprehajalec

   Seveda noče, s tem bi odštemali lastne temelje, na katerih sloni vsa njihova zgradba. Krvav prevzem oblasti 1945, prefarbanje v liberalce konec 80tih in kontinuiteta njihove oblasti do danes.

   Predvsem pa veliki finančni transferji iz proračuna iz tega naslova. Ki bi s tem postali nelegitimni.

 • Gru

  Pojedli so jo , mi je JJ tko reku, je vse vidu ;)

  • Steiermark

   Izgleda, da si bil ravno ti tisti, ki si se nažiral z mesom poštenih Slovencev, potem ko ste pobesenele titove jugobestije prihrumele v Slovenijo in ustrahovale in klale vse, ki vas in vaše satanistične pripadnosti in izvajanja nasilja, niso mogli sprejeti! Daj, spelji se že enkrat za vselej, in to k svojemu “stvarniku” satanu, ki te ima še vedno v oblasti!

   • Gru

    Satan SATAN daj vzami tega Steiermark v svoj objem ;) haha ti ti verski zblojenc res si bogi v duhu ;p

    • sprehajalec

     Če boš šel kdaj k müsličem na potovanje, te bodo ubili kot zajedalca, ker nosiš v sebi izvirni greh. Nimaš ne krstnega lista, ne zakramentov. Ne boš verjel, na to pa so občutljivi.

     Tudi Putin te bo obravnaval kot pussy riots. Samo v Sloveniji je takšno okolje, kjer lahko s tem prosperiraš, pa še bahaš zraven.

 • Steiermark

  Danes se pa čudimo trahotam – grozodejstvom, ki jih na podoben način izvajajo musliji, nad nedolžnim ljudstvom. Le od kod muslije ta zverinskost, če ne iz naukov in navodil rdečih partizanskih titovih satanovih bestij!

 • KIKI

  Takšnih tragičnih in resničnih dogodkov je bilo veliko. Nekateri povojni
  pisatelji so strastno opisovali morbidne dogodke v svojih “junaških “delih!
  (N.pr. Lovro Kuhar)
  V eni izmed črtic (šolsko branje) je pisatelj opisal “junaško” mučenje zajetega
  nemškega vojaka in sicer na način, ki me je kot otroka tako presunil, da me
  je mama komaj potolažila, češ, to so samo namišljene zgodbice ….
  Še danes pomnim odlomek, ki je opisoval, da so temu Nemcu “na živo” prerezali
  trebuh in mu vanj zašili živo podgano….žrtev je rjovela, partizani so se režali…
  Srh me spreletava! Je to junaštvo?
  Osnovne šole so bile nasičene s takšnimi indoktrinacijami, na vsakem koraku
  poudarjena hrabrost in poštenje in dobrota partizanov… Resnica pa je tam, nekje,
  daleč, vsak dan bolj moreča in boleča.
  Literatura, ki je govorila resnico, je bila skrita v bunkerjih ali takoj uničena!
  Res je, zgodovino piše čas in zgodovine naj ne piše “zmagovalec”! Zgodovino
  naj pišejo ljudje, pa tudi mrtve žrtve !

  • Ana Job

   Komunisti so sovražniki slovenskega naroda, na oblast so prišli, kot podgane iz samega družbenega dna in upam, da se bliža dan, ko bomo lahko enkrat svobodno zadihali. Draga Kiki, časi se bodo mogli spremenit, ta levi fašizem ne more trajati v nedogled.

 • Olga

  Partizani so kriminalci!

  • Gru

   Domobranci tudi!!! ;)

   • Duhec

    Še večji… sam to hočjo sprement.

    • Gru

     Psss sam ne jim tega povedat ;) k pol bojo jezni haha

   • Olga

    Domo-branci so branili dom pred partizanskimi ZLOČNI! Domobranstvo je nastalo po pomoti 1000 zavednih Slovencev!

    • karlina

     +10

   • pajot

    Nisem vedel,da si domobranec.

 • antimur

  Najbolj ponižuječe je pa to, da moramo za te klavce in njihove naslednike delati pošteni Slovenci, da so za svoje zločine plačani z dodatki na penzije. Pa še njihove zombi proslave gredo na račun vseh državljanov, saj borčevska organizacija dobiva znatna sredstva iz proračuna.

  • samsara

   In kot da takšnih ni dovolj, nam obešajo okrog vratu še pripadnike invazivne, nazadnjaške, agresivne vrste, sesalce naše sociale in zdravstvenega zavarovanja.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Gru

  Najbolj zalostno in ponizujoce je da na NORI24tv vedno govorite kako so samo partizani delal stalo, a nimate niti malo JAJC da bi povedal kaj vse so ljudje pretrpeli zaradi izdajalcev lastnega naroda ( domobranci).

  Dj napiste ce upate ;)

  • Carlo Magna

   SAMO DOMOBRANCI SO RESILI SLOVENSKO CAST!!!!!!!!

   • Gru

    Hahahaha izdajalci lastnega narodaso resili Slovensko cast hahaha

    Kaj hoces rect da je Slo. cast izdajanje?

    • sprehajalec

     Kaj so pretrpeli? Imaš kaj več podatkov?

     • Gru

      Uff ti si pa un k zanika taborisca itd… Ce do zdaj se nisi slisal , potem si gluh al pa res verjames samo eni strani kovanca ;) Sam si jih poisci ;p

     • sprehajalec

      Daj, da ti pomagam. Kozlarjeva gošča. Daj kakšen link.

     • Gru

      Bom jz tebi auschwitz, dachau itd…

     • sprehajalec

      In kaj imajo domobrani veze z Auschwitzem in Dachauom? Pa kateri Auschwitz? 1, 2, 3?

     • Gru

      Sj sm napisu ze gor, ti nic neves in nikoli nebos priznal zgodovinskih dejstev ;)

      Domobranci so izdajali Slovence , da so jih pol nacisti odpeljali v taborisca!!!!

     • sprehajalec

      Imaš kakšno konkretno ime, da bi lahko preveril tvojo trditev. Če v google prepišem “Domobranci so izdajali Slovence , da so jih pol nacisti odpeljali v taborisca!!!!” ne vrže ničesar oprijemljivega ven, da bi omogočilo neko raziskavo. Ime, priimek, ker obtožbe so strašne in ta tema me res zanima.

     • Gru

      Haha se na netu neznas najti podatkov haha

      Nebom ti pomagal, znajdi se ali pa trdi svoj prav ;)

     • sprehajalec

      Ker jih pač ne veš. Prazna glava gruja tukajle po portalu, pa trese neke floskule.

      Lepo si najdi neko žensko, pa olajšaj se, ves si napet. Če ženskam ni mar o “domobranskih zločinih”, pa tastaturo uporabi pa poguglaj.

      ne more biti takole mlad človek tako napet.

     • Gru

      Haha kokr sm ze zapusal ,nikoli nebos priznaln pa ce ti preziveli govori o tem. Pac bedni domobranec , ki se danes izdaja lasten narod ;)

     • sprehajalec

      Izdajaš ga ti pa tvoji velkomerji, ki müslije vlačite sem gor.

      premalo veš o drugi vojni, pravzaprav nič ne veš. Si produkt neke lobotomije v šolah. Glup ko točak. Pa naučen, da kraka eno in isto ploščo.

     • Gru

      Oo srbin pa te mamo ;) “glup ko tocak” napise samo srb !!!

     • SloBoySMC

      Hm ok sej maš prav po mojem. Res je najbrž Srb al pa vsaj na pol. Ampak to kar piše vzemi mal z rezervo ker se rad neki preigrava.

     • alojz

      Ti jaz pomagam. Rudniški rovi, brezna in vsi slovenski gozdovi z prekritimi grobišči.

    • Carlo Magna

     Levicarji ste itak izdajalci,pobijalci lasnih bratov,porivalci bulmastifov,itd,itd,it

     • Gru

      Haha v zgodovino ste desnicarji se upisali kot izdajalci lastnega naroda ;)

      In to vam nebo ratalo izbrisat ;p

     • sprehajalec

      Kdo pa ni bil izdajalec lastnega naroda? Morda veš, daj razsvetli nas?

     • Gru

      Ja RKC in Domobranci so bili ziher izdajalci, kdo pa ni bil pa nevem ;)

     • sprehajalec

      Zopet ziher. imaš kakšen sodni proces, zapis, ki bi to dokazoval?

     • alojz

      Levičarji ste pa vpisani kot krvniki lastnega naroda. In to počnete še danes ker drugega ne znate.

    • alojz

     Ne. Je pa častno pobijanje in metati v rove po koncu vojne. Po vaše.

     • Gru

      Ni

  • Duhec

   Ne upajo…

   • Gru

    Itak da ne ;) z takim clankom bi zgubili fanaticne volilce ;)

    • sprehajalec

     še vedno čakam na link. Nakladat znata na tem portalu samo lik po imenu Duhec in ti. pa občasno kakšen vskoči. Daj nauči se operirati z konkretnimi podatki. Ne na pamet, saj je Slovenija vendarle v EU.

     • Gru

      Dj nebodi zahteven in mi nehi ukazovat. Nauci se brskat po netu in si najdi podatke , ki te zanimajo ;p

     • sprehajalec

      Ker učeno deluješ, verjamem, da si vse svoje trditve nekje našel. Samo za linke te prosim.

      Ali pa si šarlatan, ki na pamet nekaj tumba? Tudi takšni se najdejo na tem portalu.

     • Gru

      Zal mam domobranca v sorodu, ki je izdal pol vasi in vse poslal v taborisca, celo delal je nekaj casa tam. Na njegovo zalost so nekateri preziveli. Zdaj se ne upa vrnit v Slo.

     • sprehajalec

      Verjetno je bila proti njemu sprožena kakšna obtožnica, saj so sodišča morala opraviti svoje delo? je kakšen zapisnik, pa mednarodni sodni nalog?

     • Gru

      Ni bla, ker so ljudje prijazni.

     • SloBoySMC

      LOL. Njemu morš tko odgovarjat ja. ;)

     • sprehajalec

      Vam se ne poklopijo osnovne civilizacijske pravne prvine.

     • SloBoySMC

      Z vsakim moraš govorit na svoj način. ;)

     • sprehajalec

      Resno dvomim, da obstaja v zvezi s teboj kakšne večji domet. Pa itak se v vaših Uradih poogovarjate le o počitnicah, pa kje je kdo bil čez vikend.

      Tudi tvoji intelektualni nastopi tukaj so temu primerni.

     • SloBoySMC

      Ti kar dvomi sam je dvom neutemeljen. ;)

     • sprehajalec

      Če ni bil ničesar obtožen, kako da trdiš, da je potem kriv?

     • Gru

      Ker je sam priznal in ker so preziveli potrdili kar je rekel.

     • sprehajalec

      O kom govoriva, Rupniku? RKC?

      Potem so bila tudi vsa inkvizicijska sojenja poštena, saj so obtoženci sami priznali pa priče so potrdile, da so čarale?

     • Gru

      Bah si dolgocasen. Nevem al si tok trd al troll. Jz bi reku da trd u glavi in ubogi v duhu!

  • gušto

   To kar ti napiš, sej veš, al ne ? Pa dokument prlož, da t bomo verjel. !

  • Janez

   Saj to pa vi rdečuhi kar dobro znate opisat in opisujete,tako,da drugim ni treba,Pa še lažete zraven na veliko.

  • Janez

   Največji narodni izdajalci so pa tako bili komunisti in partizani.

  • samotoje

   Ne vem, v katerem svetu ti živiš, ampak mi smo najmanj 40 let poslušali oddajo Še pomnite, tovariši, koncerte partizanskih pesmi, hodili na proslave, partizanščina nam je gledala iz ušes. Naposlušali smo se “resnic” o zlobnih domobrancih. In potem smo odrasli in začeli misliti s svojimi možgani. Poskusi kdaj še ti.

   • Gru

    Sm poskusu in resnica o domobranci je se hujsa kokr so nam razlagal. Prokleti izdajalci!!!!

   • samotoje

    No brain, no gain. Greš med blokirane.

    • Gru

     Sam sebe bos blokiral ?haha

   • karlina

    podpišem

 • Duhec

  Ne pozabte na tekočino, da ne bote od cmizdrenja dehidrirali. Pa baje je blo izobraževanje na voljo sam otrokom komunistov….

 • Kat Wilson

  Morda bi bil čas da začnete razlikovati med partizani in komunisti. Niso bili vsi komunisti partizani, kot tudi ne vsi partizani komunisti. Poznam partizane ki nikoli niso bili komunisti in so slednje prezirali, in poznam komuniste ki nikoli niso bili partizani. Tako da nehajte posploševat.

  • tohuvabohu

   Načeloma imaš prav, vendar ne pozabi, da so vse glavne poveljniške in politične funkcije v partizanih pograbili rdečkarji. In to razloži vsa ogabna dejanja, ki so jih storili partizani.

  • Janez

   To ni posploševanje.Komunisti so v rokah držali vajeti,partizani,(seveda ne vsi)pa so njihove ukaze izvrševali.O tem bi morali povprašati tiste partizane,ki še živijo.Saj tiste,ki njihovih ukazov za podobne zločine niso hoteli izvrševati so pobili sami.Eden takšnih “komandantov” je bil Karel Prušnik -Gašper Koroški partizan,ki ima v Solčavi svoj spomenik.Ta je imel krvave roke do komolca.

  • SloBoySMC

   Ne zmorejo tega vsi. ;)

 • if

  Izdajalci slovenskega naroda, demokracije in resnice so Kardelj, Kidrič, Maček …

  V sedanjosti se k njim umeščajo vsi, ki vzdržujejo laž o vsebini bližnjega 27. aprila.
  Minulega 27. aprila 2016 jo je vzdrževal predsednik države Borut Pahor v obliki polaganja venca pred spomenik OF laži, pred hišno številko 51 na Cesti 27. aprila v LJ, v sinočnjih RTV Bučkah tudi Marcel Štefančič s trditvijo, da je bila 27. aprila 1941 v tisti hiši, danes nemško veleposlništvo, ustanovljena OF …

  • gušto

   Sej on pa ve, on je bil takrat zravn, he, he

  • KIKI

   Še en dokaz ironije: nemški denar je komunjarjem vedno zelo dišal…

 • Gašper

  Čudno, kako avtor članka na fotografiji ve vse podrobnosti, kot da bi sodeloval zraven

  • Duhec

   Na Novi je nemogoče mogoče…. tko da, zelo verjetno.

  • if

   Avtor članka povzema vsebino iz priloženega časopisnega dokumenta.

   • Gru

    In avtor tistega clanka , je bil zraven?

    • gušto

     Pa si ti res tako velko budalo, al se samo delaš?

     • Gru

      No pop nam pa ti razlozi ;) ali je avtor orginal clanka , bil prisoten pri temu dejanju?

     • gušto

      A si ti že kdaj slišu za besede, kot so: ARHIV, ZGODOVINA, in podobne ?
      najbrž ne, ker če ne ne bi takšnih naumnosti trosu.

     • Franc Novak 1979

      A ja, pol so našli partizanski arhiv, ki prikazuje ta zgodovinska dejstva? Je pa res zanimiv popis, ker mojega starega strica so pa domobranci razsekali, in v vreči dostavili prababici domov. Nekako zelo podobno je opisal tudi pisec članka na sliki, torej popis razsekavanja izhaja iz lastnih izkušenj, če ni bilo nikogar iz domobranstva zraven.

     • gušto

      Če bi bil mal brihten bi bil tih, ko veš da so vse naše jame in brezna polne kosti.
      Članka se drž, če češ, al pa kvasi naumnosti naprej. Sej tu je tvoj posu, ne 571

     • Gru

      Najbrz neves da mora ARHIV in ZGODOVINO nekdo napisat.

   • Gašper

    Sem napisal avtor članka na fotografiji ;) torej avtor priloženega ddokumenta

  • Viktorh

   Faksimile članka ti ne pomeni nič?

   • samotoje

    Verjetno ne, ker avtorja ne najde na twitterju.

   • SloBoySMC

    Faksimile članka ki je bil vojna propaganda? Ma bod vendar resen no. Dobr verjetno se je zgodil hud zločin. Ampak takih je bilo polno tud na nasprotni strani. Jaz vam dajem kopije od okupatorjevih dokumentov, domobranskih dokumentov in pričevanja ter razprave pred sodišči pa ostajate trdi eni kot kamen.

 • Duhec

  Ubita je bla med vojno na nasprotni strani… čudn, da ji niso dal medalje.

  • gušto

   Sej jo boš pa zato dobila ti. Medaljo svete Guzme, prov ?

  • karlina

   Ko ze misliš, da ne premoreš večje krutosti, pa , res ne morem verjeti, resnično, kakšno vzgojo, če sploh so ti dali doma, da si tako kruta, grozljivo kruta.

 • SloBoySMC

  Belogardisti so že od začetka delali podobne zločine ne mislite da ne. Dajem konkreten primer ko so kamenjali in ubili krščanskega socialista Janeza Tominca. Nekomunista! Zabeležen je tudi v italijanskih vojnih dokumentih navajam pa ga po Kocbekovem dnevniku:

  “Znova pretresljiva vest! Šele danes smo zvedeli za tragično smrt Janeza Tominca – Tomaža. Ko se je sredi italijanske ofenzive razpršila ena naših skupin, ki so se prebijale iz obroča, se je Tomaž, ko so mu rekli, naj gre v vojsko ali na teren, odločil za drugo. To je bilo zanj junaško dejanje, kajti odločil se je prav za Suho krajino. Ubogi fant je preveč zaupal svojim nekdanjim znancem. V neki vasici blizu Ambrusa je zbral ljudi in jim hotel razložiti škodljivost bele garde. Sredi govora ga je eden izmed kmetov, ki je bil v dobi osvobojenega ozemlja izvoljen za predsednika narodnoosvobodilnega odbora, od zadaj z vso silo udaril s kamnom po glavi. To je bil signal, kajti tisti hip se je vanj usula toča kamenja, poneumljeni Suhokrajinci so ga kamenjali kakor prvega krščanskega mučenika Štefana. Odvlekli so ga v Ambrus na kovačevo njivo. Zgodilo se je celo, da ga župnik ni hotel pokopati po krščansko. Tako strahotno je končal eden mojih najplemenitejših in najbistrejših mladih prijateljev.”

  • alojz

   Krščanski socialist pa komunist?. Dajte bit bolj izvirni no.

   • SloBoySMC

    Kaj bi sploh rad povedal?

 • 5-RA

  Nekoga ugrabiti in mučiti na polju oz bližnji hosti težko ostanene skrito…najbrž pa je bil namen, da se razve…strah naredi svoje.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Carlo Magna

  HVALA JANEZ JANSA,DA SI NAS RESIL TE RDECE MORILSKE,UBIJALSKE BANDE!!!!!!!

  • garfi

   izgini

   • Carlo Magna

    Ti,levicar,bos sel v pekel!

    • garfi

     izgini

 • Duhec

  Partizani bi morali vedet, da se nasprotnikov med vojno ne ubija…

  • garfi

   izgini

   • Duhec

    Hahaha

    • gušto

     Ja, a se ti je zrolal ?

   • Gru

    Hahaha ;)

    • garfi

     izgini

     • Gru

      Haha ;)

     • gušto

      ja pa znaš dober komentirat. ni kaj. gvišn si bil odličnjak v oslovski klopi.

     • Gru

      Izgini k ;) a je boljs

    • gušto

     kurja bedačina

  • Viktorh

   Saj jih niso, morili so lasten narod, kar tako, za šalo, za status, tekmovali so kdo jih bo več.

   • SloBoySMC

    Joj tečnoba pa dej si mal poglej Sistory in boš vidu da so daleč največ Slovencev okupatorji in kolaboranti pobil.

    • Gru

     Pssst ne mu tega povedat, bo jezen ;)

    • garfi

     ZloBoySMC

     • SloBoySMC

      Debeli maček. XD Morm it jest zdej. Sej veš liberalni mladi pujski se rabijo še redit. ha ha ha

   • karlina

    + 10

  • alojz

   Nasprotniki so bili okupatorji. Z njimi so pa sodelovali.

  • garfi

   MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=ZloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=krtača=aboutown=….

 • garfi

  pošastno in njihovi nasledniki nam še vladajo

  • Duhec

   Na Novi napišejo grozljivo…

   • garfi

    izgini

  • Carlo Magna

   Res. Samo poveljnik Janez Jansa nas lahko resi!!! VSI NA KONGRESNI TRG!

   • Duhec

    Garfi protestira enkrat na mesec…

    • Gru

     Vec mu ne placajo, kakor za en dan v mescu ;)

     • Duhec

      Ja… pa tud Primc nima več cajta. Zdej cilja na parlament…

     • Gru

      Haha jp ;)

    • SloBoySMC

     He he. A ne 10x na dan. :D

   • Artur

    Ja saj ga bomo videli na Kongresnem trgu in slišali ampak na proslavah ob državnih praznikih pod vihrajočimi EU zastavami in hrumečo Odo radosti, na ulicah “postavat” z nami protestniki – navadnimi smrtniki se mu ne zdi vredno truda .

 • samotoje

  Zanimivo je, kako zelo preprosti in enosmerni so nekateri komentatorji tu spodaj. In kakšne poenostavljene primerjave vlečejo iz privzgojenih stereotipov. Vojne so čas, ko vedno privrejo na plan najtemnejše in najbolj zverinske človeške strasti. In belih herojev in črnih hudičev ni, čeprav bi bilo za veliko ljudi to najbolj prikladno. Kričiš hura ali pa buuu. Nič miselnega napora. Je pa razlika. Belogardisti, domobranci in vaške straže niso bili vzrok ampak posledica. Vzrok je bila partija s sovjetskimi vzori. Nekaj objektivnosti si zaslužijo žrtve z ene in druge strani.

  • Gru

   Mas prav , ampak posledica je bila nagnusna. Izdaja lastnega naroda in pomoc okupatorju pri ubijanju Slovencev.

   • sprehajalec

    Imaš kakšne podatke o tem? ker izgleda veliko veš o tem?

    + takšna interpretacija, kot jo ti izpeljuješ je fantastična. Nekdo posiljuje neko žensko, ampak mu mora pustiti, ker je na pravi strani (tako je on rekel) in gre za narodovo osvoboditev. Takšnih izpeljav razumen svet ne pozna.

    • Gru

     Oh kok si dolgocasen ;) a zaprisega Hitlerju v Lj ni dovolj zgovorna , za zacetek?

     • sprehajalec

      Prisglo je 80.000 Slovencev enako prisego. Je to tudi sporno?

     • Gru

      Cak mal , ti hoces rect da domobranci niso pobijal in posiljal ljudi v taborisca?

     • sprehajalec

      Seeveda, v vsaki državljanski vojni se to počne.

      Obračun z vojnimi ujetniki (zazidava živih, metanje živih v brezna) po končanju druge svetovne vojne, pa je civilizacijsko sporen.

     • Gru

      Poden od domoljuba si. Izdajanje lastnega naroda je ok, ker je bila vojna. Povojno pobijanje je pa civilizacijsko sporen dogodek.

     • sprehajalec

      Seveda si pravico do takšnega obračuna vzame samo del Slovencev. Norvežani, pa Holandci, pa Francozi ne.

      kdo pa je ta del, da si lahko vzame to pravico? Je bil francoski policist v Parizu med vojno izdajalec lastnega naroda?

 • Duhec

  Komentiranje jemljete skrajno resno. Škoda, da niste tko resni in zahtevni do svojih desnih politikov. A so sploh vstali???

 • Carlo Magna

  Komunisti izdajalci in pobijalci lastnega naroda.Posiljevalci zensk in otrok. Jedli so otroke in posiljevali bulmastife. Kaj za dodati?

  • garfi

   Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

   • Carlo Magna

    RES! Dol s levicarji! TAKOJ!

    • Artur

     Ne bodo se dali dol tako zlahka za seboj imajo cele LGBTXYABCZOO , šerijat migrantske kameltrajbarske nastale in nastajajoče podsisteme, za naslednje volitve pa že klamfajo skupaj nove tovarišijske obraze .

     • Gru

      In desni boste spet zgubili volitve, kaj ti to pove?

     • Artur

      To mi pove, da se bo polnjenje greznice nadaljevalo .
      Prave desnice pri nas ni obstaja samo neki hibrid skoraj nezaznaven približek temu.

     • sprehajalec

      Neprecenljivo, Sestre, pa Gasilci, pa penzionerji, pa Policisti v strganih čevljih gonijo Meseca&Violeto. Pa vstala primorska, pa zahteva Tita nazaj.

      Se že veselim tega prizora.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=….

  • Gru

   Grafi SDS placanec , sam ga je bolj malo na portalu, ker mu premalo placajo. ;)

   • Duhec

    Spal je do zdej…

    • Ante Pavelić

     Naći čemo mi tebe komunjara jedna i odvuči u Jasenovac. Tamo če te zvijeri jebat u tvoje ružno i smrdljivu dupe.

     • Gru

      Uuu groznja , najt nas papak en ;) Srb zblojen nisi v Srbiji!!!

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

     • Gru

      Tok si star da smrdis po plesni in se ponavljas ;)

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

     • Gru

      Ponavljas se starina ;)

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

     • šmentanamuha

      Mislim, da bi ji to celo prijalo…

   • garfi

    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, razmesarjena, od domobranskih strelof prerešetana, od domobranskih vbodljajef zmaličena, od pobojef razbita, naplavljena, izorana, zoglenela, napol strohnela trupla in nenadni grobovi po gozdovih pa molče obtožujejo domobransko fašistični teror nad Slovenci. A to ni dovolj??? Fse ni mogoče pokončati z orožjem. Še hujši je teror nad današnjimi dušami. SDS-ova logika je…ukloniti je treba narodu svobodno voljo, streti mu njegove misli, ki se izvajajo skozi mračni kaos dobe k spoznanju resnice, zajeti je treba njegovo mišljenje in ga pod strahovitim pritiskom tisočkrat povečane in neprestano ponavljane laži prisiliti v smer, ki je zaukazana od samega in edinega “boga” desnice… JJ !!!

  • garfi

   Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

 • Duhec

  Z vami bo umrlo tud sovraštvo… se je za zamislit.

  • garfi

   umri

   • Duhec

    Lol… ko ste pa vsi na Novi ful starejši.

    • garfi

     in pametnejši

     • Gru

      Hhaha itak haha ;)

     • Duhec

      Se opazi… še lopate ne znate uporabljat.

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

    • karlina

     No, tukaj si se pa izdala, da si tako mlada še, da o vsem , kar se je dogajalo med in po 2. sv. vojni v Sloveniji , ne veš nič, bravo, sedaj se mi ne zdi nič čudno,da pišeš kar naprej ene in iste pravljice.

 • garfi

  MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek….
  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

  • Gru

   A to da vas je pa Čuš izdal, da res pocnete desni pa si kr zamolcal ;) o ti mali placanec ;)

   • garfi

    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

  • Duhec

   Čuš je reku, da morte vsi SDS-ovci komentirat…

   • garfi

    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

    • Duhec

     Dihaj stari, dihaj…

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

     • Ante Pavelić

      Da vidiš samo, kako češ ti u Jasenocu da pušiš kurce zvijerima, koje če te poslije toga izjebat u smrdljivu i ružnu dupe.

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu.

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša in Primc Teme razmišljata nekako takole: Desničarji moramo poseči za najdražjem pri ljudeh, po njihovih verskih čustvih. Vero ti hočejo vzeti! Brani jo! V imenu Kristusa kralja in po gospodarski skrbi ki je osnova za obstoj….Zemljo ti bojo vzeli! Brani jo! Zadeti je treba narodni ponos. Begunci in migranti so tisti ki ti bojo vzeli domovino. Razvneti je treba globoki čut za poštenost, pravičnost in dostojnost… Komunisti so morilci, ki se naslajajo v krvi, roparji, skrunilci mladine!!!

  Prosim, ne nasedajte Janši, SDS-u in Novi24tv!!!… So kot Oče, Sin in Sveti duh… Janša je fsemogočni Bog v očeh ofc !!!

  • garfi

   MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=….

   • Satan

    SATANA si pozabu ;)

    • Duhec

     Zdej se čist trese… ne more razmišljat.

     • garfi

      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.

  • Johan

   Peder levičarski, homi in buzi, ha ha ha !

 • Demokrat

  Takrat še ni bilo psihiatrov ocitno

 • Duhec

  Garfi je levak… uničuje Novo.

  • garfi

   MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=….

   • Duhec

    To mi deli…. men ne bo treba.

   • Gru

    Grafi,Grafi gremo sam tko dalje ;)

  • Ante Pavelić

   A mi čemo uništit tebe, kurvo jedna smrdljiva komunistička!

   • garfi

    Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.

   • Gru

    O srbine nam grozi ;) ooo

    • garfi

     Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.

  • Johan

   Duhec je levi pizdek

 • garfi

  MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=Satan=….

  • Carlo Magna

   TI si eden od njih! JE OCITNO! IZGINI! KVARIS NASO STRAN,NAS FORUM,NASO STRANKO in UGLED JANEZA JANSE!!

 • garfi

  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.

 • Gru

  Desničarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.kk

  • garfi

   MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=Satan=….

 • garfi

  murgelski trolli activated
  MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=Satan=….

  • Gru

   Desničarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.

   • garfi

    ČLANEK LEVUHARJE OČITNO IRITIRA
    so njihovi predhodniki pobijali tudi dojenčke, klali in posiljevali

    • Gru

     Desničarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej.kk

     • sprehajalec

      Spletni Črv Gru.

   • Anton

    Plačani troli aktivirani.

    • karlina

     TOČNO

   • sprehajalec

    Gru-Trolček. Plačan in aktiviran. Kot nek spletni črv, se je zažrl v tale portal.

    Mrazi ga misel, da bi našli morilce Marije Škulj. Pa še vole so ji ukradli. To je tako, kot bi ti danes traktor. Seveda bodo rekli,l da je kraja upravičena, saj je šlo za narodovo osvoboditev. V resnici so pa oni odšli, pa Hercegovci prišli. To je bila osvoboditev.

    • Gru

     Ne ,sm zato da se najdejo morilci Marije. Kokr sm zato da se neskriva dejanja druge strani in se javno obsodi domobrance za izdajo lastnega naroda in prisego nacijem.

     • sprehajalec

      Si bil kdaj v knjižnici, polica z NOB tematiko. Če ne pojdi, pa preštej. Ni da ni, kar je bilo že napisano, v 70 letih.

      O Mariji danes slišiš prvič.

 • garfi

  ČLANEK LEVUHARJE OČITNO IRITIRA
  so njihovi predhodniki pobijali tudi dojenčke, klali in posiljevali

 • Fogglof Tunnek

  A kužite vi Novo24tv? Tako se bohotno razraste laž in zagospodari po elektronskih medijih. Pol pa še JJ in Primc Teme govorita na javnih zborih in s prižnic, glasno in prišepetavajoče. Ljudje begajo, postajajo malodušni, dvomljivi in omahljivi. Peklensko spačeni smeh Primca, Zevnikove, Likovičke in Janeza Janše se bohoti nad usodo naroda!!!… A že ni bilo dovolj domobransko fašističnega terorja???… ZAKAJ TO PRENAŠATE…ZAKAJ???

  • garfi

   ČLANEK LEVUHARJE OČITNO IRITIRA
   so njihovi predhodniki pobijali tudi dojenčke, klali in posiljevali

   • primsek

    IRITIRA RESNICO in se nahaja med potpetskovskimi poročili iz noriškega kraljestva. Poleg tega : če je bila v Hudi jami po poročanju Leljaka najdena ena ženska žrtev, potem lasje pripadajo ustašem, ki so tam zasuti. še bolje : njihovim judovskim in srbskim in ciganskim žrtvam, iz katerih so delali krtače, iz kože pa torbice in rokavice. Čestitke za vse, ki verjamete, da so to lasje partizanskih žrtev

    • gušto

     ja ti si gvišn iz noriškega pekla pršu tlele afne guncat. brkle, dej.

    • sprehajalec

     Pst, Primsek, rokavice, lampe in torbice iz kože so laž, ki je bila kmalu po vojni ovržena. Pri nas se trdovratno drži. naš še čaka, da pometemo s temi lažmi.

     katera dama bi pa pri zdravi pameti nosila rokavice iz človeške kože? Oziroma imela Lampo na nočni omarici?

     Seveda so lasje partizanskih žrtev v Hudi jami. Pa po pismih sodeč ne gre za ustaše. Ustašev do leta 1945 praktično ni bilo več.

  • Anton

   Sprijaznite se s kruto resnico.!

  • šmentanamuha

   Mislim, da je bil levi teror neprimerljivo hujši, dragi kolega.

 • Anton

  Potomci in zagovorniki teh morilcev naj javno priznajo da podpirajo tak način končanja življenja. Ne rabimo nekih izgovorov o kolaboraciji….

  • Gru

   Potomci in zagovorniki domobrancev , pa naj javno priznajo da so izdajalci lastnega naroda…..

   • Anton

    Tistim ki so dejansko kolaborirali bi to lahko dokazali pa so jih brez sojenja pobili

   • Ante Pavelić

    I tebe čemo pronač, prase komunističko! Odvuč čemo te u Jasenovac i živog te nabiti na kolac!

    • Gru

     O srbine pomiri se ;) Al me pa najdi ;p

 • Fogglof Tunnek

  Slovenski narod se je mogočno dvignil v odpor proti tujemu okupatorju. Zvezal se je z bratskimi južnoslovanskimi narodi v močno vojsko pod svojim voditeljem TITOM, pridružil jo velikim zaveznikom in tako vzel usodo svojega naroda v lastne roke… In narod v primorju, na štajerskem, gorenjskem in dolenjskem in predfsem v beli Ljubljani se je zgrnil in strnil okoli novega gibanja, ki se mu pravi Osvobodilna Fronta… 27. april se bliža in to desnosučne boli !!!

  • šmentanamuha

   Ja Tunnek, s takimi so nas pitali v šoli, res je. Pa si prepričan, da je res bilo tako?

 • črnaovca

  A bejžte no, kdo je bil pa zraven Drobnič ali kdo drug, bila je zavedna za koga in za kaj. To da so imeli čas za mučenje in razgrajanje s harmoniko je bolj malo verjetno ker so tako ali tako vedno bežali pred preganjalci ki so danes kao zavedni Slovenci ki so prisegli zvestobo Hilteju in potem se čudite če so jo drugo Stalinu. Oba sta bila zločinca

  • Anton

   Titej pa svetnik

 • Igor Kavalar

  Dokler boste sužnji političnih, verskih ideologij, elite, ki vas izkoristi, napumpa in izpljune za svoje pohlepne interese, ne boste kot ljudje nikoli svobodni in človek človeku bo še vedno največja zver.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas zaj grem nazaj v razred, vi podalpski pionirji pa še si enkrat preberite moje 4 komentarje odspodaj… kajti niso provokatorski in opisujejo zgolj in samo resnico. Tako je treba pisat po forumih, ne pa trolat kot @garfi in cosmosjasnovidec !!!… Adijo, grem dalje učit !!!

 • Solo

  In po vsem tem zverinskem klanju in sadističnem izživljanju psihopatskih komunističnih klavcev nad slovenskim narodom, vi še vedno pišete “narodno osvobodilni boj” in “osvobodilna fronta” brez narekovajev?!?
  Ti vaši “osvoboditelji” so zverinsko poklali preko 100.000 slovenskih nedolžnih in neoboroženih golorokih
  otrok, deklet, žensk, starcev, kmetov, duhovnikov, intelektualcev, obrtnikov, podjetnikov, industrialcev in slovenskih patriotov – veliko večino od njih po že končani vojni (!!!) – in se polastili njihove lastnine, ostale preživele pa za dolgih 45 (+ 25) let spremenili v sužnje zločinskega totalitarnega enopartijskega jugo-komunističnega režima, ki še naprej tlači, ropa in iztreblja Slovence ter krade slovensko zemljo…
  Kdaj vam bo že potegnilo, da ni šlo za “osvoboditev”, ampak za sovražno okupacijo in načrtni GENOCID nad Slovenci, v imenu internacionalnega (žido)komunizma?

  • Gru

   Kreten , domobranci so z pomocjo nacijev pobili vec slovencev. Kdo je koga okupiral halo. A si bral kdaj ideje nacijev. GENOCID so hotli izvest oni in nasi domobrancki so jim pomagal. In to ti castis. D nisi od domoljuba!!!

   • sprehajalec

    Butelj, spletni črv Gru. Kako upaš svoje neznanje javno trositi?

    Naciji so dali Slovencem svoje državljanstvo. Kulturni genocid je samo pogruntavščina slovenskih levičarjev, ki je svet ne pozna. Svet pozna samo genocid v smislu fizičnega iztrebljanja.

    Zato na svetovnih zgodovinskih forumih še nisem srečal slovenskega levičarja, ki bi trosil takšne neumnosti, kot tukaj. Ne upa. Ve, da bi izpadel popoln bedak.

    • Gru

     ” Naciji so dali Slovencem svoje državljanstvo. ”

     Od te izjave dalje te nemorem vec resno jemat.

     • SloBoySMC

      Nikoli ga ni za jemat resno.

     • sprehajalec

      Butelj neumen, seveda so ga dali. Gorenjcem in Štajercem.

      Če si Štajerc, kar malo povprašaj, kako so hodili po vojni z medvojno nemško osebno iskat pasoše v ZRN.

    • SloBoySMC

     Seveda nikoli in nikjer še ni bilo deklaracije ki bi govorila o uničevanju kulture.

     Sprehajalec Unesco speaker press

     :D

     • sprehajalec

      Kdaj je nastal Unesco?

     • SloBoySMC

      Ja ti praviš kot vidim da bo treba še nekaj časa počakati do njegove nastanka. :P

     • sprehajalec

      Najdi v Nürnberških sojenjih en primer sojenja zaradi t.i. kulturnega genocida. Alzačani so imeli podobno usodo.

     • SloBoySMC

      Tud Poljaki sam to ne pomen da to ni bil zločin.

     • sprehajalec

      Najdi v Nürnberških sojenjih, da JE zločin. če nekdo pri nas reče, da je to zločin, še ne pomeni, da velja onstran karavank.

     • SloBoySMC

      Brez da iščem. Sistemsko kršenje človekovih pravic je in to je seveda zločin.

     • sprehajalec

      Od kdaj? Leta 1941?

     • SloBoySMC

      Ja človekove pravice so pa mal starejšega izvora od 1941 se ti ne zdi? Al moramo tud na njih šele čakat da jih deklarirajo kot na ustanovitev Unesca?

     • sprehajalec

      Kaj pa človekove pravice rimskih sužnjev? Spartakovih? Moramo tudi te na novo definirati?

     • SloBoySMC

      Hm filozofsko vprasanje.

    • primsek

     Res je, Nemci so bili veliki osvoboditelji Slovencev. Italijani tudi. Njihov način osvobajanja je bil dokončna rešitev Slovenskega vprašanja. Zato je padlo ali bilo ubitih na strani NOB dve tretjini žrtev II SV (po Dežmanovem štetju) in zato je imelo taborišče na rabu 3x večji prostor za mrtve kot je obsegal bivalni del

     • sprehajalec

      primsek, to je široko obdelano v kilometrih literature, ki se je nabrala v 70 letih. Nihče tega ne zanika.

      Tema so pa če si opazil izvensodni poboji vojnih ujetnikov in celih družbenih skupin po vojni in medvojni izvensodni poboji ljudi, ki so bili s strani nekoga označeni za “izdajalce”.

     • gušto

      tole so sami brezvezniki, ki jih soros plačuje, da tlele serjejo bedarije.

     • SloBoySMC

      Nihče tega ne zanika Spreho klovn moj no. Vsak dan mi jih ene par tuki zanika.

     • sprehajalec

      Zlosmcek, tvoj stari fotr je praznil žepe pred hudo jamo, pa malto nosil. pa bajto si potem izbral od “izdajalca”. Prej je namreč razvažal gnoj.

      Po eni strani te razumem, tvoja rodbina se je v 70 letih povzpela do nekega vladnega urada, kjer prej v nekem družbenem sistemu zaradi njenega intelektualnega dometa ni imela šans. Zato te tudi razumem, da jih sedaj zagovarjaš.

     • SloBoySMC

      LOL

      To iste droge jemlješ kot Mefisto?

     • Ruggedplant

      Še enkrat – za popolnoma vse žrtve nacistov in fašistov na slovenskem so krivi komunisti pod partizansko NOB krinko. Pred partizanskimi hostarskimi akcijami in ovajanjem civilov za deportacijo in likvidacije, niso okupatorji ubili niti enega samega civilista. partizani so torej krivi tako za žrtve v svojih vrstah (nevedne naivne mladeniče, ki so jih neoborožene pošiljali v smrt proti nekaj stokrat močnejšemu sovražniku, vse talce, internirance v taborišča, četnike, domobrance, vaške stražarje, skratka VSE). Če ti še kaj ni jasno, najprej preveri delovanje osnovne zdrave logike, potem pa hitro v roke kakšno zgodovinsko knjigo. Sam ti jih lahko priporočim na desetine.

  • karlina

   podpis

 • Krtača17

  Nova24tv spet veeeery fekalije news. Tudi tolk niste sposobni da bi objavli vir tega pisanja a ne? Spet zganjate čisto propagando. Takole so ljudi strašili v domobranskem cajtngu Slovenec med drugo sv.

  • SloBoySMC

   Ja sej od tam črpajo. XD Črne bukve so v NSZ proglasili kar za zgodovinsko delo.

   • gušto

    dej brkle dej. obriši si nosek pa pleničke zameni – smrdiš.

    • SloBoySMC

     Ne deli sramote Primorcem XD

     • gušto

      prov si povedu ja. bejž mulc hitr planice zamenjat .

     • SloBoySMC

      Dej ko si si s tobakom možgane čist zastrupu. To je to. :P

     • gušto

      ti se pa s pivom nalivaš. poglej samu kolkšen trebuh ti je zrasu. smrkolin .
      A boš rodil ?

     • SloBoySMC

      Si prepričan da sploh pijem pivo? Trebuh mi je zrastu od yummi futra. :)

     • gušto

      no, sej, sej, kure zajedaš. boš tud jajca znesu, ha, ha, ha,

     • SloBoySMC

      Ja če ješ dost jajc jih pol tud nosiš ja XD

  • gušto

   Čudno vsem je jasno samo teb pa ne. pejd na kure kamor spadaš. Sej te ni noben vabu semle.
   Ka se tle neki guncaš.

   • Krtača17

    Teb bo pa itak šele čez 15 let jasno. Sem ti že povedal. Guncam se pa tam kjer se mi paše guncat. Za demokracijo še nisi slišal ne?

    • gušto

     ka bo zguncana krastača neke komande dajala.
     Na slovenskem smo MI GOSPODAR, kapiš ?

     • SloBoySMC

      Ti že ne SMC je tuki gospodar zaenkrat

     • gušto

      pober se, da ne dobiš mal drobiža v rit.

     • SloBoySMC

      Gospodar nikol ne beži a ne veš tega?

     • gušto

      boš mogu pa še dost yummi futra. predelat, da boš ti smrkovc gospodar.

     • SloBoySMC

      SMC rules

     • gušto

      uf, si poscano dete z velkim trebuhom. dej se še mal cmerat dej.

     • SloBoySMC

      Cerar se nikol ne cmera. ;)

     • gušto

      ne on, cmeraš se ti poscan mulc.

     • SloBoySMC

      Ne gre skupi. Ker jest sem njegov. ;)

     • gušto

      nooo, zdej pa si vse pojasnu. ti si pobegnu s Pola al pa Studenca. samu tam so takšni poscani cepoti.

     • SloBoySMC

      Cerar stanuje bolj na Gregorčičevi se mi zdi. Ha ha

      Butl stari si :P

     • gušto

      Ni se s kom pogovarjat. Še tga ne veš, da je u murglah.
      Ajd zmagli !

     • SloBoySMC

      Magla ti je u glavi.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   In zakaj so jih strašili, me res zanima, zakaj, če ti tega ne veš in nočeš povedati, si zgoraj še enkrat preberi ta članek in upam, da ti bo res bolj jasno vse skupaj okoli domobranstva.

 • Krtača17

  POZOR POZOR! Oglejte si nabito polne tribune veselih in nasmejanih gledalcev ob domobranski prisegi Hitlerju na Plečnikovem štadionu:https://youtu.be/V14a2rp5fAM

  • SloBoySMC

   ha ha

  • gušto

   še mačkove slike dej zravn, ko se liže s taljani, bebo !

   • Krtača17

    Nategnl so vas. Pa če bo treba vas bojo še dvakrat hahaha. Nikol ne boš upu dam. Še po smrti se bo žara tresla od tvojga strahu in prav je tako. Kar tam bod kjer si. Takih voluharjev Slovenija ne rabi kot si ti.

    • sprehajalec

     Zopet eden, ki govori v imenu Slovenije in grozi tistemu, ki se z njim ne strinja?

     Že videno, vse to pa je posledica tega, da se te stvari oziroma takšna psihopatska nagnjenja niso nekoč po vojni zdravila. Še danes se odklanja zdravljenje.

     • Krtača17

      Slovenija si želi miru. Če bo zaradi tega moral riknt še ene par riti, nič hudga. Samo da je mir.

     • Tomzi

      Se ti ne zdi, da je to zelo čuden mir, če mora za njegovo zagotovitev umreti nedolžen človek?

     • sprehajalec

      Ta mir je dvoličen. Nekdo trpa borčevske penzije v žep, pa transferje iz proračuna njegovim organizacijam, mediji trobijo njegov Na juriš, na koncu pa ugotovi;

      Slovenija si želi samo miru. Pustite nas na miru…

      Če si tudi svojo rit pripravljen žrtvovati za mir Slovenije, pa vsaka čast.

     • karlina

      O, ljubi Jezus, kakšna je tvoja slovenščina, za zjokat res, ti svetujem, da se vpišeš v kakšen tečaj slovenščine, ti ne bi škodilo, veš.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     Verjetno ne takšnih, kot si ti, glede na tvojo slovenščino sem trdno prepričana, da nisi ravno prava Slovenka, mar ne.

  • sprehajalec

   Vse so potem pobili. Smrt samo zato, ker je žlahta služila v tujih oboroženih silah.

   Samo v Sloveniji.

   • SloBoySMC

    Mogoče so pa tribune prazne ker so nacisti in domobranci vsakega ubil ki je hotu it gor mal pogledat?

    • sprehajalec

     Ne, niso smeli tako pobijati. Tudi Juda niso smeli samovoljno ubiti. Je bil umor in se je tako treatiralo.

     Presenečen bi bil, kako je bil tretji rajh pravna država. Vsakemu svoje po zakonih, v veljavi. Samo dvomim, da boš razumel.

     • gušto

      kje pa. tule je cepo. nimaš kej.

     • SloBoySMC

      Pravna država je liberalna Slovenija. Reich pa je bil kup nepravnega dreka.

     • sprehajalec

      Butl neveden.

      Če dejansko predstavljaš neko oblast v Sloveniji, oziroma delaš neko kariero na tem, potem Sloveniji resnično ni pomoči. Sesula se bo sama vase, ko bo ostala brez pufov.

     • SloBoySMC

      Spreho klovn moj. Sem vidu tvojo poanto ne misli da ne. ;) Sam ni blo tud tko ne misli.

     • sprehajalec

      Tretji Rajh je bil zelo zelo pravna država, takšna kot Nemčija danes. problem je bil le v Nürnberških zakonih samih. Ki pa so jih striktno izvajali do samega konca.

     • SloBoySMC

      Vem da si to mislu ja ampak ni bilo tako. Hitler je dal tud osebno pravnike ki so bili preveč dosledni do črke zakona preganjat.

     • sprehajalec

      Daj link.

     • SloBoySMC

      Kaj link dokumentarce si poišči o tem. Pač gradiš na predsodkih Veliki modri SloBoy ti pove. :D

     • sprehajalec

      Dokumentarec o Hitlerjevem pregonu pravnikov, ki so se želeli držati črke njegovega Zakona. Je to iskalni niz?

     • SloBoySMC

      lol ok probi

    • Krtača17

     Ma ne, lih takrat so filmal ko so odprl zastonj stojnico s šthrudhlom, pa so vsi tja letel…zato nobenga na tribuni.

     • SloBoySMC

      :)

 • AboutTown

  Bravo, Nova24TV! To je recept za spravo med ljudmi! Še več sovraštva. To vedno pomaga, a ne kreteni hujskaški.

  V dokaz, da niste domobransko hujskaško trobilo, boste objavili članek o mučenih in ubitih partizanih. A ne? Saj boste? Saj ne pišete samo o eni strani, a ne, Nova24TV?

  #fail #nova24tv #kozlanje

  • Carlo Magna

   Mi imamo JANSO! Vi? Jankovica? MUAHAHAHAHAHAHAH

  • sprehajalec

   Zakaj nisi tega vpil, ko so se 70 let takšne stvari pojavljale v časopisih, nedeljskemu dnevniku, Borcu? Kje si bil takrat in tvoj recept za spravo?

   • AboutTown

    Zapri usran domobranski gobec, pizda smrdljiva gnojna.
    Upam, da bo državljanska vojna, da vas pokoljemo vse po vrsti, pizde izdajalske.

    • SloBoySMC

     Sej ni domobranc on. ;)

    • sprehajalec

     Častilec Kulta Rdečih Zvezd se je razpizdil, to ima v svojih genih, že stari fotr je potegnil pištolo, če mu kaj ni bilo všeč…

     Je šlo morda za Mačka Matijo? Dakija? Za njiju vem, da sta ob priliki potegnila pištolo, če jima kaj ni bilo všeč.

     • SloBoySMC

      Bombo je Daki kdaj tud fuknu pod mizo če mu kej ni blo prav. Pol se je pa smejal ko so vsi stran skočil ko jo ni aktiviru. Mi je ta mrzu stric povedal al kako se temu reče.

     • sprehajalec

      Ja, sem slišal, da je bil šaljivec.

     • AboutTown

      Tudi jaz jo bom.

     • šmentanamuha

      Seveda, opranoglavec, ubijanje lastnega naroda je za levičarje častno dejanje.

     • sprehajalec

      Še repetirati je ne znaš. Kaj šele da bi koga zadel. O orožju veš toliko kot o letalih. Nič.

     • AboutTown

      Daj ne izzivaj, pička mala. Ti bo spet žal, o te bo pošolal.

     • sprehajalec

      Angleži pravijo; The dog that barks doesn’t bite

     • AboutTown

      Kaj je zuc?

     • sprehajalec

      Zvezna Upravna Carina. je bila v Jugi.

     • AboutTown

      AHahahaha!!!! Sem mi je zdelo, da o orožju pojma nimaš.
      Daj utihni, pa bo. OK?

     • AboutTown

      @sprehajalec:disqus
      Ne gre, a ne? Pussy.

    • Tomzi

     uauuu, kako strpen dialog ???

     • AboutTown

      Kakšen strpen dialog? Z vami ni dialoga. OK? Mrš!

     • Tomzi

      Zanimivo, pa se predstavljate kot najbolj strpni na tem svetu.

     • AboutTown

      Jaz se ne, kreten.

     • Tomzi

      Kaj si pa potem ti, najbolj sovražen na tem svetu?

     • karlina

      Toliko, da veš, o tvojem sovraznem govoru in vsem, kar pišeš, sem obvestila urednike tega portala in upam, da se ne boš več dolgo repenčil in širil svoj smrad.

     • AboutTown

      Super! Cmok.
      Zdaj pa nehaj, pička domobranska.

    • šmentanamuha

     Uhu, vidiš, kako lepo smo te zbezali iz lukne. Misliš, da ti rdeča zvezda daje licenco za ubijanje, James Bond, ker misliš, da si na pravi strani?

     • AboutTown

      Ne, kreten. Nobene licence za ubijanje mi ne daje. Sem pa na pravi strani, ja. Zavidaš?

     • šmentanamuha

      Bolniku je težko kaj zavidati.

     • Tomzi

      Kako boš pa potem to počel? Na skrivaj?

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     No, tukaj si pa tudi ti pokazal, kam sodiš, kdo so tvoji predniki in kaj so delali, gnoj nemarni, to je sovrazni govor in te bom prijavila, verjemi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • AboutTown

      Izvoli! Cmok!!!

   • Ana Job

    Sral je v plenice, ne ve o čem govori.

  • Tomzi

   O teh stvareh smo morali poslušati od 1941 naprej. Tako, da je o njih že vse znano, ali se ti ne zdi?

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • tarantela

  Čez 10 let boste zapisali, da so partizani VSE Slovence poklali in predelali v krvavice.
  Nekako tako, kot je ena “dama” iz Argentine rekla, da so v Logatcu v klavnici pri Korenčanu poklali 200 domobrancev in jih obesili na mesarske kljuke.

  • gušto

   a spet ti vse veš ? Babura stara. Vpraš Lagatčane pa ti bodo povedal.

   • SloBoySMC

    Vedo tud kej drugega povedat a veš če se že delaš pametnega. XD

    • sprehajalec

     natakniti človeka na mesarski kavelj, ni mačji kašelj, če boš želel minimizirati te zadeve. Je huda stvar.

     • SloBoySMC

      Pobit na desetine ljudi pa tud ne glih.

     • sprehajalec

      Vseeno gre za srednjeveško metodo napram novodobni. V tem je razlika.

     • SloBoySMC

      Sam sodobne so včasih še bolj krute al pa vsaj bolj učinkovite ne.

     • Duhec

      Ja no…. vseen pa simpatizirate s srednjeveškim Primcem.

     • Tomzi

      Kakšno zvezo pa ima ta vaš komentar s člankom, ki govori o krutem nekaznovanem izživljanju nad nemočno nedolžno žrtvijo?

     • sprehajalec

      Primc ji je trn v peti, ker Duhec ne pozna očeta svojega otroka. Je bila žurka.

      Primc pa zagovarja ravno tradicionalno familijo.

     • Duhec

      Stari…. za to izjavo bi ti razbila glavo.

     • sprehajalec

      Primčeve pa ni škoda ali kaj?

     • Duhec

      A omenjam njegove froce??? Ti o mojih lažeš…

     • Tomzi

      V čem pa je potem težava?

     • karlina

      No, s tem svojim stavkom si pa točno pokazala, kam sodiš in kdo so tvoji predniki, mar ne

     • karlina

      Ga ni, zato pa vedno začnejo napadati, tako se komunisti znajo zagovarjati, kadar je govora o njihovem hrabrem partizanstvu-beri moriji

     • karlina

      O, ljubi Jezus, sedaj ste našli pa ze Primca, namesto Janše, napredujete

    • Tomzi

     O drugih stvareh smo morali poslušati od 1941 naprej. Tako, da je o njih že vse znano, ali se ti ne zdi?

     • SloBoySMC

      Marsikomu danes ni vec znano. Cist ocitno je to

   • karlina

    Si ne upa

  • sprehajalec

   Zna biti resnična zgodba. Iz drugih krajev so podobne.

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   To kar si napisala, je bilo res, veš, malo se pozanimaj,preden kaj napišeš.

 • AboutTown

  @nova24tv

  Ne boste me ustavili. OK? Hvala.

 • Demokrat
  • šmentanamuha

   Ja, to je res zanimivo, ko smo mislili, da je komunizem spontano organiziranje naroda za obrambo domovine, in danes imamo opravka s podmladkom te združbe.

   • karlina

    itak, ne more biti drugače, če borci sprejemajo v svoje vrste mlade in še naprej širijo svoje lazi in oh in sploh o svojih herojstvih-zločinih, za bruhat res

 • AboutTown

  @nova24tv

  Ne boste me ustavili. OK? Hvala!

  • šmentanamuha

   Ah, Kordež, ali pa si morda njegov klon.

  • Tomzi

   Pri čem vas ne bodo ustavili ?

   • AboutTown

    It’s on need-to-know basis. And you don’t need to know.

    • Tomzi

     Kako pa veš?

   • sprehajalec

    Misli na onaniranje. V Primcu in NoviTV vidi grožnjo za svoje vsakodnevno početje.

    Gre za krik obupa.

 • Duhec

  Portal poka od sovraštva… cilj Nove je dosežen.

  • Krtača17

   To je edini namen tega protislovenskega portala. Po drugi strani bi se pa domobrančki lahko malo podučili Spasičevih metod dela. Če hočeš spoznat kdo sploh je tvoj sovražnik….moraš včasih organizirat kako četniško poroko ali pa ustaško zborovanje…..in preštet glave….potem pa akcija.

   • Duhec

    Učenje bi blo brez učinka…

   • sprehajalec

    Pravi Slovenec skače z petokrako po Dražgošah in ploska kombinatkam. Si to hotel povedati? Vse ostalo je protislovensko.

  • Tomzi

   Koga pa sovražite ? Mogoče tiste, ki prikazujejo zamolčane dogodke?

   • Duhec

    Adijo pamet….

    • Tomzi

     ??

  • Karmen

   Si pa zanimiva. Kdor pove resnico, širi sovraštvo.

  • karlina

   TOČNO, prav si ugotovila in tudi prav je tako !!!!!!!

 • luckyss

  V bistvu kar verjamem, da se je to res zgodilo…
  V vsaki državljanski vojni pridejo v ospredje največji ekstremisti in ljudje z najbolj nečloveškimi nagnjenji ..
  Podobne zgodbe slišimo iz vseh političnih vetrov…Tudi nacisti,, četniki, ustaši, nedićevci,, belogardisti in ostala svojat, ki je vojno izkoristila za svoje politične cilje – ali pa celo za svoje osebne (kar je še huje) ima podobnega masla na glavi obilo…
  Kdo jih je več in bolj “upravičeno” pobil in kako bi bilo, če bi zmagal Hitler in njegovi kolaboranti..pa je stvar debate…….Takratna Evropa in “Svet” so se pač odločili, da je bil Hitler zlo…kar je treba razumeti – ne glede na ekološke smernice ni lepo kuriti peči z ljudmi…
  Tako..sedaj pa se razpljuvajte, orgazmirajte ali vzemite tablete proti visokemu pritisku, karkoli….ker ne bom komentiral odgovorov na to moje mnenje…
  Na teh straneh to pač nima smisla…je preveč ekstremistov, norcev in plačancev…pa lep pozdrav in mirno noč….;)

  • SloBoySMC

   Sam domobranci so po mojem izgubil pravico da se jih imenuje za stran v drz. vojni ker so si z izdajo in tesno kolaboracijo kot del nacisticnega teroristicnega aparata to zapravili.

   Kaj pravis na to Luckyss?

   • sprehajalec

    Resnično malo veš.

    Domobranska legija je bila del oboroženih sil takratne Nemčije. Enako, kot 150 let prej naprimer Slovenski fantje del Napoleonove Grande Armee na pohodu v Rusijo, pa Slovenci del Avstrijske 1 Armade na Soči.

    Vsem gredo torej neke pravice, ki jih urejajo vojni zakoni in konvencije, ženevska, haška. (mislim na takratni trenutek, ne kasneje).

    • sprehajalec

     Blokiral si me Jovice.

     Domobranske formacije so bili tehnično del enot SS. Tako kot Ljotičevci v Srbiji naprimer.

     • RATATA

      Napiše pa zbriše. Izbrisanec.

     • Jovo

      Ajde, ne seri. Fse so mi označli za spam, kaj sem napiso!!!

     • Ana Job

      Meni so danes napisali, da je spam, omenila sem pa malo bolj na ostro slovenska sodišča in kako se danes na sodiščih ,, izgubljajo,, oporoke, kadar se gre za zemljišča na elitnih lokacijah.

     • Jovo

      Nisn te jas blokiro, anpak Nova bureki, ker jim grem v nos! Domobranske formacije so bile kolaborantske ali kvizlinške.

     • RATATA

      No, v tistem momentu sem jaz bil tista persona svirajoča, ki je tole tvoje: “Domobranske formacije so bile kolaboranti ali kvizlingi”.
      pisala tole:V času okupacije formalno pravno ne!

     • Jovo

      Tako so jih označli veliki trije. To šteje!

     • RATATA

      Kako dolge nosove dobijo voditelji držav, ko jim pravna avtoriteta (sodišče) pokaže zmoto.
      Še tako veliki trije ali pa njih trideset nikakor ne morejo označevati svoj prav preko npr. ženevske konvencije ipd. Je pa res, da se v razrušeni Evropi ni nihče kaj pretirano ukvarjal s takšnimi vprašanji tisti čas in desetletja potem.
      Toda civilizirani so to rešili, pri nas pač (še) ne.

    • SloBoySMC

     Nacisti so bili sploh zlocinska in nelegalna oblast. Luckyss to ve. Pa pusti zdej da mi on odgovori.

     • Tomzi

      Seveda so bili, vendar so bili taki tudi komunisti. Luckyss pa je napisal, da ne bo odgovarjal, ali nisi prebral, ?

     • sprehajalec

      Vajin pogovor je v stilu “Hebe lud zbunjenog”.

 • Janez

  Hvala za prispevek !
  Taka
  dokumentirana grozodejstva žal slovenskih KPS STALIN, PARTIJSKIH PARTIZANOV !
  Seveda !
  Niso – prispevek k t. i. “SPRAVI”
  Pa – saj !?
  “SPRAVA” – NITI NI POTREBNA – OB POZNAVANJU IN RAZUMEVANJU ZVERINSKIH !
  NAČINOV – S KATERIMI SO
  SLOVENSKI PREDVOJNI IN MEDVOJNI KPS STALINISTI IN NJIH KPS PATIZANSKI PODREJENCI
  – TAKO GROBO , MORILSKO !
  VSILJEVALI SVOJ MALONE “I.MAČEK ANALFABETSKI KOMUNIZEM-STALINIZEM – in sebe !

  našim delovnim, vernim, poštenim Slovencem – ki so bili malone v vsem večinoma !
  veliko “boljši” – kot ljudje ! Od in v primerjavi z MAČEK, KARDELJ, KIRIČ, M.RIBIČI &STALIN COMP.!
  Moje
  verjetno upoštevanja vredno mnenje – je !

  “SPRAVA” NI POTREBNA, KER NI REALNA – TAKIH ZVERINSTEV – SE NE ODPUŠČA !
  Preberite moj zapis stare ljudske pesmi
  “TECI, TECI — BISTRA VODA ” v zavihku o Golobiču in umorjenem zmagovalcu iz Planice !
  Odpuščanja !
  Za “bratomor” ni – do smrti storilca umora-bratomora !
  Suho drevo v pesmi – ozeleni s črpanjem iz trupla umrlega skesanega bratomorilca.
  To – je izid – bratomora. Nikakršnega drugačnega izida – ni. In ga ne more biti !
  Živa voda življenja – mor biti – vedno – bistra ? Mar ne ?
  Ja?
  “Opravičevalci” KPS BRATOMORILNIH STALINISTOV !
  “PARTIZANOV-MORILCEV” – je “trud” (pravzaprav je – zavajanje) brez upa na “uspeh” !
  Pot !
  Realnega spoznanja, pokore, opravičil za storjeni bratomor, za laži o okoliščinah bratomora !
  Za žalitve !
  umorjenih z “izdajalci” ter otrok in svojcev, ki se jih nad 70 let žali – brez uradnega opravičila !
  Itd.itd.
  Nič sprave. Le veliko
  – samospoznanja in
  -priznanja krivde gorja – ki so ga povzročili KPS STALINISTI s svojim vsiljevanjem KPS KOMUNIZMA !
  GORJA, SMRTI – KI SO JIH PRIZADEJALI – SVOJIM NARODNIM – BRATOM SLOVENCEM, SOSEDOM.
  In
  veliko, veliko – res iskrenih – opravičil !
  Otrokom, vnukom, vsem sorodnikom
  KPS STALINISTIČNO-KOMUNISTILNO – POMORJENIH !
  Na uraden, državni način ! In nadomestila šode – povzročene s polit-umorom.L.r. JANEZ KOMENDA

  L.r. kot ex ok knjižničar sem izposojal knjige ljudem Škrilja, okoliša Ig, Lipoglav, Sostro itd.
  Te zgodbe poznam, tudi otroke, potomce pomorjenih protikomunističnih Slovencev.
  Grozne krivice in žalitve – otrok nesodno politično pomorjenih so bile !
  Nič – “sprave” To je “blef”.
  Le – to !Le veliko kesanja, priznanja zločinskosti storjenega zla, iskrenih opravičil, uradno, državno !
  ,

 • Duhec

  Mir bo, ko vas ne bo…. žalostno a resnično. Mladina mora počakat, da grete v nebesa, pekel al kamorkol že, pa makar sam pod zemljo. To slednje bi blo še najbolj. Kratko, sladko, jedrnato, dokončno…. pika.

  • Janez

   To !
   Je za realnost – prelepa želja.
   Dobronamerna – ampak – prveč – lepa.
   Krvavi KPS STALIN KOMISARJI IN NJIH PODLOŽNIKI – NAVADNI “STALIN PARTIZANI !
   So našim dedom in očetom
   vrezovali rdeče zvezde na čelo, pri živem človeku, lastnoročno z nožem – krvavi komisar A. !
   Jim grozoili, jih nesodno morili, jim požigali, jih razlaščevali itd.
   Za koga – le ?
   Le?
   Za lastno, ampak samo njih, osebno KPS OBLAST, NADOBLAST !
   Tile plačani pisuni podintelektualno – hvalaogu – le pišejo !
   Ne morijo, ne vrezujejo na krvavih KPS zvezd – v čela !
   Ampak – ti pisuni !
   Ne bodo pisali dolgo. Ostali bodo – brez dela.
   Ali – pa bodo morali začeti pisati – resnico:
   – a zaradii svoje indoktrinirane – podintelektualne “pameti” – resnice – pisati – ne bodo – z m o g l i!
   Kako naj?
   Resnico piše tako “podintelktualen” človek – kot je očitno SloBoySMC!
   Ne zmore pisati resnice.
   Sam ne dojame, naučili ga paa niso, da :
   – LAŽ,
   – PROTISLOVJE,
   – IDEOLOŠKI REK !
   Niso – dokaz – ničesar !
   Le dokaz lažnivosti, samoprotislovnosti in ideološkosti pisca so !
   IN VI – INDOKTRINIRANCI – SE IMATE ZA “RAZISKOVALCE” OBUP OD OBUPA.
   LE SEJALCI LAŽI, PLAČANI ŽALJIVCI … ITD. – ŽAL. STE. DEJSTVO.
   DELATE “JUDEŽEV POSEL” Dejstvo.
   V koži ljudi kot je SloBoySMC !
   bi se – jaz – zjokal – sam nad seboj !
   Žal SloBoySMC – še dejstvo – postane ?
   Neresnica, laž, ideološko zavajanje !
   tebe samega.
   In poizkus zavajanja – drugih. Poglej se v ogledalo. Ex knjižničar L.R.JANEZ KOMENDA

  • Tomzi

   Kako to misliš? Potem zate velja enako mar ne?

   • karlina

    Itak, da ne , on je potomec tistih, ki so klali , kot je zgoraj zapisano, domoljubne, verne SLOVENCE !!!!!!

  • karlina

   Ti pa groziš s smrtjo, tebe bi bilo treba prijaviti, veš !!!!!!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, razmesarjena, od domobranskih strelof prerešetana, od domobranskih vbodljajef zmaličena, od pobojef razbita, naplavljena, izorana, zoglenela, napol strohnela trupla in nenadni grobovi po gozdovih pa molče obtožujejo domobransko fašistični teror nad Slovenci. A to ni dovolj??? Fse ni mogoče pokončati z orožjem. Še hujši je teror nad današnjimi dušami. SDS-ova logika je…ukloniti je treba narodu svobodno voljo, streti mu njegove misli, ki se izvajajo skozi mračni kaos dobe k spoznanju resnice, zajeti je treba njegovo mišljenje in ga pod strahovitim pritiskom tisočkrat povečane in neprestano ponavljane laži prisiliti v smer, ki je zaukazana od samega in edinega “boga” desnice… Janeza Janšo!!!… Prekprokleta gamad!!!

 • Duhec

  Lol…. hinavka pa nism.

  • SloBoySMC

   Mene so pri skavtih in verouku dobr naucil molit. Ceprav katehet pri verouku je bil tud clan lokalne ZB. Ampak nema veze

   • Duhec

    Če rabš inštrukcije, Primc ziher obvlada.

    • SloBoySMC

     Ja jest ne rabim

  • Tomzi

   Če prav razumem, želiš drugim samo najslabše??

   • karlina

    Itak, kot njeni predniki, ne more biti drugače, tako so jo vzgajali

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša in Primc Teme razmišljata nekako takole: Desničarji moramo poseči za najdražjem pri ljudeh, po njihovih verskih čustvih. Vero ti hočejo vzeti! Brani jo! V imenu Kristusa kralja in po gospodarski skrbi ki je osnova za obstoj….Zemljo ti bojo vzeli! Brani jo! Zadeti je treba narodni ponos. Begunci in migranti so tisti ki ti bojo vzeli domovino. Razvneti je treba globoki čut za poštenost, pravičnost in dostojnost… Komunisti so morilci, ki se naslajajo v krvi, roparji, skrunilci mladine!!!

  Prosim, ne nasedajte Janši, SDS-u in Novi24tv!!!… So kot Oče, Sin in Sveti duh… Janša je fsemogočni Bog… v očeh svojih ofc… beeeeeeeeeeeeeeeeee….

 • Duhec

  Če že kažete slike posmrtnih ostankov, kosti…. bi jih lohk vsaj spucali od zemlje (baje so jih desni, vaši odkopali). Nimate spoštovanja do nobenga…. niti do samih sebe in pol bi taka desnica vladala??? Za kidat gnoj niste….

  • Karmen

   In kaj je narobe s kidanjem gnoja? Nekdo ga pač mora, kolikor vem so se pa levičarji – bivši hlapci , pogospodili in ga nočejo.

  • karlina

   TI ZE VEŠ, kam spadaš, kajne

 • Fogglof Tunnek

  A kužite vi Novo24tv? Tako se bohotno razraste laž in zagospodari po elektronskih medijih. Pol pa še JJ in Primc Teme govorita na javnih zborih in s prižnic, glasno in prišepetavajoče. Stare dementne ofce begajo, postajajo malodušni, dvomljivi in omahljivi. Peklensko spačeni smeh Primca, Zevnikove, Likovičke in Janeza Janše se bohoti nad usodo neumnega naroda!!!… A že ni bilo dovolj domobransko fašističnega terorja???… ZAKAJ TO PRENAŠATE…ZAKAJ???

  • xtc

   Eh moj Tunnek vem ;da ti težko pada teža življenja farovškega pankrta ampak tako je sprijazni se in pokesaj svojih zablod:

 • Solo

  Greš na portale levičarskih medijskih trobil (ki v Sloveniji totalno dominirajo) in bereš v člankih in komentarjih eno samo komunistično enoumje in agitprop, medtem ko “desne” komentatorje takoj pobrišejo in zablokirajo.
  Potem greš še na redke in osamljene, kakor “desne” slovenske medijske portale (Nova24TV, Reporter, Pozareport, Politikis…) in spet vidiš med komentarji eno samo prevladujočo rdečo greznico levičarskih trolov, smetilcev in plačanih provokatorjev, ki največkrat sploh ne komentirajo vsebine članka, ampak se prostaško in primitivno spravljajo na “desne” komentatorje, da bi jih sprovocirali v serijsko izmenjavo psovk in kletvic…
  Uredniki “desnih” medijev pa to divjanje murgelskih jurišnikov na svojih forumih mirno dopuščajo, baje v imenu nekakšne politično korektne “odprtosti za različna mnenja”. Pravzaprav je večja verjetnost, da bo na “desnem forumu” pobrisan “desni” kot pa levi komentar. Vem iz lastnih izkušenj…
  Skratka, dominantna leva trobila prakticirajo politiko totalnega izključevanja desnice, marginalizirani in stigmatizirani desni mediji pa se gredo vazelinsko, uslužno in hlapčevsko politiko prilizovanja levakom… In temu patološkemu stanju totalno neuravnovešene medijske krajine in medijskega enoumja, ki na Slovenskem traja že 25 let (na 45 podlage), potem rečejo “demokracija” in “pluralizem mnenj”. Zelo podobna situacija kot na medijski, pa je žal tudi na politični sceni…
  Kdaj se bodo slovenski desničarji, patrioti in domoljubi že naučili, da politika vazelinjenja, uslužnosti in kolaborantstva z levičarsko zločinsko antislovensko bando pelje Slovenijo in Slovence zgolj v pogubo?
  S tistim, ki te želijo pokončati in iztrebiti (velja v enaki meri za komuniste, sioniste, islamiste, črnske rasiste in vse ostale antibelske genocidne zločince), ne more biti konstruktivnega dialoga in sožitja.
  Ali pa ste morda tudi vsi vi, samooklicani “desni mediji”, le še ene prevarantske globalistične marionete v službi židokomunizma in belega genocida – tako kot “slovenski desni poslanci” v evropskem parlamentu in Sorosevi plačanci (Peterle, Zver, Šulinova…), ki hinavsko glasujejo za migrantske kvote in nadaljnjo islamizacijo Evrope, ali pa kot “žlahtni-konzervativci” iz NSi, ki ližejo rit murgelskim gospodarjem…
  Če ste, se gonite nekam. Če niste, se začnite temu primerno obnašati.

 • xtc

  Komunisti so delali točno to ;kar so pripisovali Četnikom;Ustašem in DOMOBRANCEM;SAMI SO VSE TRI SKUPAJ močno prekašali v zločinkosti in iztirenosti:

  • SloBoySMC

   Ni res.

   • xtc

    Ja pa še kako res je to:

    • SloBoySMC

     Ni!!

     • xtc

      Hja pa na tvojo žalost je in se že razkriva:

 • Fogglof Tunnek

  Janšizem potvarja zgodovino nekako takole: partizani luzerji, domobranci osvoboditelji, nacionalisti svetla prihodnost Slovenije !!!… Ja, malo morgen!!!

  • Carlo Magna

   DOMOBRANCI SO BILI EDINI KO SO RESILI SLOVENCE IN SLOVENKO CAST!

  • karlina

   Kaj tebi zopet ni jasno, je mogoče bil Janša ziv, v času 2. svetovne vojne in po njej, 600 morišč po celi ljubi in krvavi Sloveniji priča o zverinstvih vaših herojev, veš.

 • SloBoySMC

  Za Sprehota. Sem najdu da je nurembersko sodise obravnavalo germanizacijo kot zlocin proti clovecnosti.

  • sprehajalec

   Kar z linki na plano.

   Ves Zahod temelji na vkorporiranju nacionalnega korpusa drugega v matični narod. Potem je genocid tudi amerikanizacija, pa frankofonizacija itd.

   • Duhec

    Dej link ovčerizacije, ki je na teb uspela…

    • SloBoySMC

     Ma to se dela ves

    • sprehajalec

     To ti Zlobojčku ali meni? Da te ni nek čoban zamešal za Ovco?

   • SloBoySMC

    Dej no zdej si pa ze kot kak vojni zlocinec ki se zgovarja na neko preteklost. V juzni Ameriki so bli tud vcasih ljudozerci.

    • sprehajalec

     Šele Napoleon je zedinil Francijo. med seboj se niso razumeli, posamezni predeli. Dokler ni šolstva, ni enotnega jezika.

     Španski Kastilci, so pa skoraj uspeli vključiti katalonce. Ko so jim podobne situacije po Europi dale novega poleta. (Čehi, Slovaki, Slovenci…) Kataloncem.

 • Duhec

  Desni dokazujete, da ste še večji podn od aktualne levice…

  • gušto

   ja lepo se predstavljaš.

   • SloBoySMC

    Ona ne zveni desno ti nono Gustl

    • Duhec

     Če je to desno in tisto levo…. nism nič od tega.

     • SloBoySMC

      Ok. Liberalka tud nisi?

     • Duhec

      Kaj predstavljate, podpirate, načrti, cilji???

     • Tomzi

      Kaj torej sploh si ?

  • Ante Pavelić

   Ti nisi ništa drugo, nego obična komunistička kurvetina, koju treba jebat u smrdljivu razšireno dupe.

   • Duhec

    Lol. Napiš naslov in mi lohk poveš v obraz…

    • Ante Pavelić

     Dođi u Zagreb, pa čemo se dogovorit, kako i šta čemo uradit sa tvojim smrdlivim dupetom!
     Koji kalibar je pravi za tvoje rašireno dupe?

     • Duhec

      To, da bom pršla je jasno. Naslov me zanima…

     • Ante Pavelić

      To znamo, da češ doč. Isto tako znamo, da si nekad na portalu 24ur tražila kurce i puštala broj tvog telefona, da bi se možda neko javio, da te izjebe. Koliko znamo, nisi imala sreče, jer si previše ružna i debela, a takve niko neče da jebe.

     • Duhec

      Lol. Kje je naslov pogumnež??? Lohk ti dam svojga in pridi. Nism se bala največjih kriminalcev na Balkanu pol se bom pa net klošarjev. Pred kratkim sm rodila, sm pa še vedno v formi, da jo iščeš.

     • Ante Pavelić

      Bolje, da čutiš, jer samo pričaš budalaštine. Tebi samo gubica radi i ništa drugo. Bojiš se ti lastne sijenke, zato ne pričaj gluposti, kurvo komunistička!

     • Duhec

      Evo ti klošar… ul. Lily Novi 31 in Podpeška 206. Ko boš tu, napiši in dobiš št, da se zmenva. Tud nad tvojim Srbom sm se izživljala, ki ga je iskala cela Evropa.

     • Ante Pavelić

      Doči čemo, ne brini se i obavijestičemo te o našem dolasku.
      Dovest čemo ti nekog, ko je upravo izašao iz zatvora, da ti izmješa govno u tvom dupetu. Prijat če ti, kurvetino.

     • Duhec

      Celo vojsko lohk prpeleš… kr dons.

     • Ante Pavelić

      Znači, nije ti dovoljna jedna kurčina, ti trebaš cijelu vojsku, da te zadovolji. Prava si kurvetina komunistička.

     • Duhec

      Boš vidu…

     • Ante Pavelić

      Bogme ču gledat, kako te cijela vojska jebe u dupe.

     • Krtača17

      Mogoče bi za tole bilo pametno napisat ovadbo policiji? Najboljš da se ovadi cel portal z novinarji vred + tale pavelič. Ker kolikor vem je hujskanje kaznivo dejanje, grožnje tudi. Tudi Disqus ima za take izmečke nekaj posebnih gumbov.

     • Duhec

      Mogoče tudi to…

  • Tomzi

   S čim pa?

 • Janez

  Zelo se strinjam s Carlo Magna !
  Slo domobranci – kakršni koli so žr bili !
  Ne vsi, ampak – velika večina jih je reševalo slovensko čast, svoje domove, domače, otroke !
  – pred morilskim , vsiljevanim KPS STALINIZMOM-KOMUNIZMOM.
  Zaradi njih oblastiželjnosti – je tako grdo, trpeče – umrla uboga ženska iz Škrilja ! JANEZ KOMENDA

  P.S. neodpustljivo ! Berite moje zapise NIŽE IN V DRUGIH ZAVIHKIH.

  • Duhec

   Strinjaš se z njim…. on se pa norčuje. A si kot bibliotekar prebral kako knjigo in jo razumel???

   • Janez

    Strinjati se bo moral on, z mojim norčevanjem iz njega.
    In z resnico tega – kar je napisal.
    Njegovo pisanje je SMEH JUDE IŠKARIOTA, ki si ga je podredil. Žal. L.r. JANEZ KOMENDA

    P.S. le pograbil sem ga za jezik. Ubogi “tipo” ni poznal nobenega živega domobranca, njegiovih svojce.
    Pač – je le: verjetno že brezupen radovoljni podrejenec? Stalinu?!

 • KIKI

  Materi, očetu

  Iz grobov neznanih
  slišim tiho šepetanje,
  slišim težke vzdihe,
  mrtvih duš le drgetanje…

  Čutim te, predragi oče,
  tudi tebe, draga mati,
  tako zelo mi je hudo,
  res težko mi je zaspati…

  Za vedno bom ostal otrok,
  otrok brez ljubljenih mi rok,
  ki objemale bi me močno,
  kadar bilo bi mi zelo hudo…

  Ostal sem ves osamljen, sam,
  z srcem v svetu, ki močno trpi,
  brez upanja se vanj podam,
  pravice zame še do danes ni!

  • Nata

   + + + + + + +

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Carlo Magna

  Treba bo zopet zbrat vso mladino in zopet napolnit Kongresni trg!!!

  • Duhec

   Ko bi vsaj napisal, da ga naj napolnijo ostareli, bi blo še mogoče možno…

   • Ante Pavelić

    Tebe očito pune stare komunističke kurčine, kurvetino jedna komunistička!

  • Janez

   Mi!
   Bomo pa zrali – uboge od KP, ZK OGOLJUFANE PENZIONISTE,
   KI MORAJO POMAGATI ŽIVETI TEJ TVOJI MLADINI – TUDI GOLJUFANI OD EX KP, ZK- JEV.

   Zanimivo bo.
   A se bodo SD, ZL, SMC, DESUS – končno sesule ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  SloBoySMC !
  Zveni prodano in neintelektualno.
  Ne vem, če ima 6. razredov osnovne šole? PAa se ima za raziskovalca. Obup. L.r. JANEZ KOMENDA

 • samsara

  Naj bodo že enkraat udbokomunistične partizanske pošati enkrat končno postavljene pred sodišče, kolikor je teh zveri še živih.
  Na pa, da jih zalagamo s pribolški preko nekakšnih borčevskih organizacij, ki se zavzemajo z anekakšne vrednote. So pokazali izdatno za kakšbne vrednote jim gre. Njihovi mladiči in pravni nasledniki pa te deviacija nadaljujejo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • AboutTown

  @sprehajalec:disqus

  Poznavalec orožja, a bo kaj z odgovorom?

  • Ante Pavelić

   Vidi ga, još jedno komunističko govno se nacrtalo na ovaj portal.
   I tebe čemo pronač i odvest čemo te u Jasenovac i živog tenabiti na kolac, da češ cvilit ko prase, kad se kolje!

   • AboutTown

    Bla bla bla…. zapri gobe, pizdunček.

   • garfi

    prenehaj blefirat

  • sprehajalec

   Kaj kričiš, kaj pa je?

   Je kakšna Luna ali kaj, da meče Častilce Kulta rdeče Zvezde. Nebesna znamenja pa to…..

   • AboutTown

    Aahhahahaa!!! Kreten. Kaj se napihuješ, da si poznavalec orožja? Bednik usran. A imaš zdaj dosti? Ali se boš naslednjič spet kurčil, da si poznavalec nečesa?! Odjebi, govno, ali pa odgovori.
    Zdaj sem te postavil na svoje mesto. Boš tiho?

   • karlina

    Ne luna, pač pa RESNICA, KI BOLI !!!!!!

 • Janez

  Ja !
  Carlo Magna –
  prej sem se malo šalil – iz tebe. Brez zamere. Se boš že še kaj naučil. Novega zvedel

  ČUDAŠKO JE, ČE KDO TRDI, DA OB TRH PONOČI V SLOVENIJI – SONCE SIJE.

  TO – ZAENKRAT – DELAŠ TI. A BOŠ SPREGLEDAL. IN POVEDAL:’ – VODA JE MOKRA”
  Zgodovinska izjava – bo ta: izjava o mokri vodi.
  A ?
  Na tistem zborovanju ?
  – boste trg pred Slavijo preimenovali v Trg VELIKEGA MATIJE MAČKA. ?
  Pa ?
  Lomiš ga..
  Še krave se ti bodo smejale.
  Kaj šele mladi.
  Povedali bomo, da jim ex KP, ZKzlasti pa ZL laže nad 70 let.a
  Tisto o slo domobrancih – pa drži: res so reševali in tudi rešili slovensko čast !
  Dejstvo.
  Brez njih bi bili res obsojeni na prisilno oboževanje KPS MAČKA& COMP.
  Pa mi povej le enega – res pozitivnega ex KP, ZK človeka ?
  Težko delo – najti ga.Pač, mlajši, neinformiran dečko.a jim boš predaval o
  -VOS-, KNOJU, OZNI, KPS NESODNIH MORIŠČIH, O GOLEM OTOKU ITD YU IN SLO Kp, ZK “pufih”
  Pa ?
  O KOMUNISTIČNO MORILSKI NKVD, O GULAGIH ITD. MORDA PA ?
  O ” velikem zločincu” J. Brozu – za katerega niti tega ne veš, ne veste?
  Katera ženska ga je rodila ?! Ali pa morda – le veš. Meni si smešno-žalosten.

  Kot otrok, ki joka, ker se mu je sesula – hišica – iz kart. Saj – zdajle – jokaš? A ne ?l.r.JANEZ KOMENDA

  P.s. a vam na FDV niso povedali, katera ženska je res rodila J. Broza.
  Pa tega ?
  Da jee bil Sttalin v mlajših letih – navaden cestni ropar, razbojnik, ki je “fehtal” z nožem ?
  Kakšna šola ? Pa je FDV ? Če nič tega – ne povejo?!

 • radames

  Kdor je bral Črne bukve še globoko v Jugoslaviji, vse to ve. Sam imam originalno izdajo, ki so jo moji starši zelo dobro skrivali.
  Tardeči za povračilo govorijo, kaj vse so počenjali domobranci in v reviji Nova zaveza njihove zločine obsojajo in jim je žal za te rabote.
  Toda!!! Brez rdečih zločinov ne bi bilo nobenih domobranskih. Tardeči pričakujejo, da se domobranci ne bi smeli braniti in ne bi smeli streljati. Ta bratomorni boj so izzvali tardeči. NAMENOMA!!! Državljanska vojna je bila izzvana NAMENOMA. Že Lenin je učil, da v komunistični revoluciji MORA biti državljanska vojna. Naši vidni komunisti so verno izvajali revolucijo po Leninovih navodilih, saj so se nalašč za ta namen šolali v SZ.
  “NOB” sploh ni bilo. Bila je revolucija in nič drugega.

  • SloBoySMC

   Črne bukve so vojna propaganda in je resnica v njih zelo izkrivljena. Zločini ki so jih naredili Italijani so pripisani partizanom navajajo se nepodpisani dokumenti potem dokumenti ki so različni od originalov itd.

   Državljanske vojne ni bilo po mojem. Domobranci so si z izdajanjem in kolaboracijo zapravili status stranke v državljanski vojni. Bili so del okupatorjeve vojske in teror aparata.

   • sprehajalec

    Črne bukve so kar avtentične. 70 let je bilo časa, da se naprimer oporeka kakšni fotografiji, češ, tole je pa delo Italijanov.

    Pa se ni. Avtentičnost dokazuje dejstvo, da so bile prepovedane. Če je nekaj skrivljeno in zlagano, zakaj bi prepovedoval to kazati?

    • SloBoySMC

     Kar avtentične ja. Seveda se je oporekalo dej no. Niso to na univerzah spisal ampak v delavnici za vojno propagando.

     Prepovedano pa je prav da niso ker živimo v liberalni Sloveniji. Moramo pa zato mal bolj pojasnila ven dat.

   • mannuro

    Bila je državljanska vojna, ki jo je začela partija. Domobranci so nastali iz vaških straž. Vaške straže pa z namenom zaščite pred partizanskimi tolpami. Tako, da take plehke trditve in izkrivljene resnice, kot ponujaš ti, no ja.. lastne kritične presoje in logike ravno ne premoreš. Partizani so kolaborirali s Stalinomm in nacisti.. samo potem, ker so bili zmagovalci, to povdarjat ni bilo ravno “in”. Tale kolaboracija, pa prisega, enemu ali drugemu okupatorju, je bolj tako.. Ko sem bil mali sem moral pod prisilo, kot pionirček prisegat KPJ. Torej sem kolaboriral? Nehajte fopat ljudi s temi neumnostmi. Raje rdečkarji popucajte pred svojim pragom, z zločini, ki se jih naredili med vojno in po njej. Samo partizan kot partizan, vedno usran.

    • karlina

     TOČNO

    • SloBoySMC

     Jest nikol nisem prisegu kot pionir. Sem dete liberalne Slovenije. Na netu pa sem našel pionirsko prisego. Precej patetično res samo KPJ pa ravno ne omenja. Pa pol tud po mojem nisi lih šel izdajat sošolcev komunistom, da so jih poslali na Goli otok ane. Tko da ni to za primerjat.

     PIONIRSKA ZAPRISEGA

     Danes, ko postajam pionir,
     dajem častno pionirsko besedo:
     Da se bom pridno učil in delal,
     spoštoval starše in učitelje,
     da bom zvest in iskren tovariš,
     ki drži svojo obljubo;

     Da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev,
     da bom spoštoval slavna dejanja partizanov
     in napredne ljudi sveta,
     ki žele svobodo in mir;

     Da bom ljubil svojo domovino,
     samoupravno Socialistično Jugoslavijo,
     njene bratske narode in narodnosti
     in gradil novo življenje, polno sreče in radosti.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • garfi

    MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=ZloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=krtača=aboutown=….

    • SloBoySMC

     =VSI na forumih LOL

  • Janez

   Točno tko !
   To jaz trdim in vem žr nad 50 let.
   Domobranci bili – čiisto obrambni boj.
   Imeli so vso naravno pravico – boriti se !
   Kot ima vsakdo d nas danes
   – naravno pravico roparja, morilca, ki ga napada – sam napasti, ubiti ga v samoobrambi !
   Ga prijaviti: roparja, morilca, ki te napada je normalno dovoljeno
   – prijaviti,
   – ubiti v samoobrambi. Mar ne?so imeli
   – naravno pravico – braniti se in boriti se proti !
   – roparjem, proti morilcem – ki so prvi začeli ropati in moriti : to pa so bili KPS VOS !
   – KPS STALIN PARTIZANI . Dejstvo.

   Glejte vse ostalo od mene v drugih zavihkih lpod L.r. JANEZ KOMENDA

  • karlina

   TOČNO !!!!!!

 • Danda

  Mene osebno bolj zanima,kdaj bomo končno stopili skupaj in nekaj naredili ,da se naša gnila slovenija(namerno z malo začetnico)potegne iz dreka?????Očitanje nedokazljivih zločinov mi gre malo na k…..

 • Krtača17

  »Morda si, morda boš izvedela, da sem mrtev. Bodi hrabra, kot sem hraber jaz v teh trenutkih. Bodi hladokrvna in se zavedaj da nisi edina, ki je izgubila to kar ji je najdražje. Milijoni so mater na svetu, ki kličejo po svojih sinovih. Umrl sem kot mož in to naj Ti bo v ponos. Ne morem Ti vsega pisati, kar bi hotel, vedi pa eno: ni mi žal, da umrem. Kajti prihaja čas, ko bo težko biti še človek in ko bo kri klicala kri. Oprosti mi vse kar sem Ti hudega naredil, če sem Te žalil ali karkoli. Živi v spominu na mene. Kmalu se vidiva ako postoji posmrtno življenje v katero v zadnjih trenutkih zaupam in verujem.« Tako je svoji materi iz celjskega Starega piskra pisal Vladimir Satler – takoj zatem so ga Nemci na dvorišču ustrelili. Kot talca.
  »Če mi je usojeno umreti ne jadikuj. Bog že ve zakaj nam to trpljenje pošilja. Jaz sem pripravljen na smrt.« Tako je svoji ženi iz Starega piskra pisal Ivan Acman – takoj zatem so ga Nemci na dvorišču ustrelili. Kot talca. »Ohranite naju v spominu molite a pomoči ni.« Tako sta svojima staršema iz Starega piskra pisala brata Satler – takoj zatem so ju Nemci na dvorišču ustrelili. Kot talca. »To je moje zadnje pismo,« je svoji mami pisal Ervin Hadolin; »Prišla je moja zadnja ura,« je svojim domačim pisal Franc Hrastnik; »Jaz sem se pripravil na smrt,« je svojim domačim pisal Jože Krumpah; »Najavljam da danes popoldan bom rajžal na drugi svet,« je domačim pisal Lovrenc Goličnik; »Popoldan bom ustreljen,« je svoji sestri pisal Karel Hren; »Usoda je prišla da vas moram z žalostjo mlad zapustiti,« je svoji mami pisal Anton Šumljak; »Zadnje črke mojega življenja,« je svojima staršema pisal Vladimir Strman; »Življenje je samo eno in vsako življenje ima konec tako je sedaj z menoj konec,« je svojim domačim pisal Franc Premrl; »Ni mi žal da padem in upam da ne bom pozabljen na onem svetu,« je svojim domačim pisal Janko Laharnar; »Jaz sem danes v Celju ustreljen,« je svojim domačim pisal Jurij Kušar; »Daj, živi Ti življenje, ki ni bilo usojeno meni,« je svoji sestri pisal Dominik Stermecki; »Ko prejmete to pismo me ne bo več med živimi,« je svojima hčerkama pisal Slavko Karat; »Prosim, oprostite mi, danes bom ustreljena,« je svojim domačim pisala Terezija Zalaznik.
  In tako dalje. In tako dalje. Vsi ti Slovenci so svoja poslovilna pisma pisali v celjskem Starem piskru in vse so takoj zatem na dvorišču ustrelili – kot talce. In ta pisma, neponovljivo zbrana v monografiji Poslovilna pisma žrtev za svobodo (1978), so ultimativna kolekcija zadnjih besed, toda predsmrtna groza, s katero nas navdajajo, je v popolnem kontrapunktu z mirnostjo, s katero gredo ti talci v smrt. Vedno znova odhajajo v smrt. Vsakič, ko bereš njihova pisma, gredo v smrt, toda mirno, pogumno in junaško, nekateri celo z radostjo, vdani v usodo, spravljeni s svetom, Bogom in domačimi, priporočeni večnemu spominu in boljšemu svetu. Prav zato so ta pisma tako grozljiva, tako tesnobna, tako mučna. Še toliko bolj, ker veste, da ti, ki ta pisma pišejo, vedo, da bodo umrli. Zelo kmalu, neizogibno – že čez nekaj ur. Na dvorišču Starega piskra so Nemci med 4. septembrom 1941 in 15. avgustom 1942 ustrelili 374 talcev (49 žensk), v tem obdobju pa so tudi dovolili, da so talci svojim bližnjim nekaj ur pred ustrelitvijo napisali poslovilna pisma, toda pisma, ki naj bi Slovence navdala z grozo in strahom pred smrtjo ter jih odvrnila od simpatiziranja z »aktivnimi banditi«, »komunisti«, »panslavisti«, »teroristi«, »rdečimi tolovaji« in drugimi »temnimi elementi«, so bila v resnici apologije dobre smrti.
  Stane Terčak je v knjigi Celjski Stari pisker takole povzel višjega upravnega inšpektorja Meierja: »Pred poslopjem zaporov se je zbrala tolikšna množica ljudi, da policijski uradnik, ki je določen za vzdrževanje reda, temu ni bil kos. Avtobus oddelka za streljanje so zasedli do strehe, ker se je od tam lahko videlo na dvorišče zaporov.« Točno, množica ljudi, ki se je zbrala pred poslopjem Starega piskra, ni bila množica protestnikov. Ne, ti ljudje niso prišli protestirat proti smrtni kazni – niti proti množičnim streljanjem talcev. Namesto v teater so šli gledat streljanje talcev. Potem pa na večerni sprehod, večerjo in spat. V Starem piskru so serijsko in množično streljali Slovence – zunaj Starega piskra pa je življenje teklo normalno dalje. So Slovenci, ki so tedaj kolaborirali z Nemci, kaj rekli? So se uprli? So protestirali? So rekli: dovolj? So rekli: tega se ne gremo več? So rekli: pri tem ne bomo sodelovali? So rekli: tega ne bomo gledali? So rekli: odstopamo? So rekli: to je Zločin? So rekli: to je Genocid? So rekli: to so Poboji? Ne, kajti trik kolaboriranja je bil prav v tem, da molčiš. In to so potem počeli: molčali. Kot da se ni nič zgodilo. Kot da o tem ni kaj reči. Kot da o tem obstaja konsenz, stkan iz molka. Tu se začne zima vseh naših molčanj.

  • garfi

   KOMUNISTI SO ENO LETO POBIJALI SLOVENCE IN ZANETILI DRŽAVLJANSKO VOJNO, ki še traja
   Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk
   MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=ZloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=krtača=aboutown=….

 • Franc Popndekl

  Hudiči…

 • Krtača17
 • Janez

  Streljanja talcev !
  So bili v največ primerih krivi !
  KPS VOS IN KPS STALIN PARTIZANI !
  Dokumentiran primer – e decembra 1941 !
  je znani KPS CANKARJEV BATALJON – se pravi, ” redna bojna enota KPS STALIN PARTIZANOV !
  Z VELIKO KP MORILSKIH AVANTURISTOV IZ ŠPANIJE VMES !
  v Poljanski dolini
  brezčutno nesodno lastnoročno pomorila nad 10 domačinov, Slovencev !
  Take,
  za katere se je KPS STALINISTIČNEMU VODTVU CANKARJEVEGA BATALJONA ZDELO,
  da nasprotujejo VKP B ZLOČINSKEMU STALINU !
  V Rovtu !
  je ista enota ubila – nekaj deset nemških policistov.
  Posledica
  so bila streljanja talcev !
  Slovencev konec 1941 in 1942.
  Ista enota je izvedla spopad z Nemci januarja 1942 v Dražgošah.
  Posledice !
  So bile enake: nemški požig vasi in ustrelitev nedoolžnih domačinov. Dejstva. L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. tak je bil KPS STALIN PARTIZANI “UPOR”: napad in beg KPS enote. Žrtve – nedolžni civilisti..

  • Krtača17

   A te lahko prosim če lahko zaključiš s takim razmišljanjem. Nemec je bil okupator. Ker se domobrančki niso uprli, so se komunisti. Če nebi bilo komunistov, bi se pa kaka druga stranka, ki ji je bilo kaj do svobodne Slovenije. Edino domobrančki ste potegnil z okupatorjem.

   • garfi

    KOMUNISTI SO ENO LETO POBIJALI SLOVENCE IN ZANETILI DRŽAVLJANSKO VOJNO, ki še traja
    Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
    https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

   • Janez

    Razmisli !
    še en korak naprej !
    Saj menda nisi “ženska” da bi imel – ” kratko pamet”.
    Ženske – oprostite, vaša pamet je ok,
    razmislek tega. možakarja – pa nevreden “možakarja”
    In ne žali domobrancevv: lepi, domoljubni, verni fantje so bili večinoma !
    SO BILI KSSNEJE NASTALI,
    KER SO KPS STALINI JIH NAPADALI.
    PRAVICO, NARAVNO PRAVICO SO SE IMELI BRANITI IN SE BORITI – PROTI VSILJIVIM !
    KPS STALIN VEČINOMA
    – PRIMITIVNIM MORILSKIM TIPOM “PARTIZANOM”

    KPS STALIN MORILSKI PARTIZANI SO JIH ZLOČINSKO NESODNO POMORILI !
    S pomočjo prevare,
    Ob sodelovanju GB.
    A
    SLOVENSKI DOMOBRANCI IN OSTALI PROTISTALINISTI !
    SO S SVOJO KRVJO OPRALI SLOVENSKO ČAST !
    Z – ( DEJSTVO ! )borbo proti plačanim !
    – s Stalinom kolaborantskim KPS STALINI-PARTIZANI. Bodi zdrava ! L.r. JANEZ KOMENDA

   • karlina

    No, zakaj pa je vsa leta vaš tito sodeloval z okupatorjem, samo to mi prosim razlozi, če lahko.

 • garfi

  MURGELSKI PROVOKATOR=Carlo Magna=Gru=Duhec=SloBoySMC=Fogglof Tunnek=Ante Pavelić=
  SloBoySMC=krtača=aboutown=….
  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

 • garfi

  KOMUNISTI SO ENO LETO POBIJALI SLOVENCE IN ZANETILI DRŽAVLJANSKO VOJNO, ki še traja
  Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • Duhec

  V primerjavi z aktualno desnico so levaki s Cmerarjem vred prebavljivi.

  • karlina

   A bejz no, to ti praviš

   • Duhec

    No ja… jst na Novi. Pa verjetn še kdo…

    • garfi

     imaš pač več imen

    • Runkl

     Naj se gonijo u tri pm na Nova.

    • karlina

     Bolj malo vas je, eden, dva , mogoče trije

  • garfi

   provokator izgini

  • komar marko

   ha, ha, ha. Malo sem poslušal JERETIČA in GOLOBČKA, pa HANŽKA o TEŠ! Ha, ha, ha. Ne vem kam spadaš sedaj samo očitno je bila BUTN SKALA. ha, ha, ha

   • Duhec

    Aja ok. Jst jih ne poslušam… tko vsi lažejo.

 • garfi

  Partizani in kolaboracija v Sloveniji
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

 • Krtača17

  Druga svetovna vojna na Slovenskem se je začela 6. aprila 1941, ob vkorakanju nemške vojske. 11. aprila 1941 so se v boj za ozemlje vključile tudi italijanske in madžarske sile. Odpor jugoslovanske vojske, nezmožne se kosati s takrat moderno nemško vojsko in njihovimi zavezniki, je bil slabo voden in šibak.

  Tako so Nemci zasedli Gorenjsko, Štajersko, severozahodni del Prekmurja in severni del Dolenjske. Italijani so zasedli Notranjsko, večino Dolenjske in Ljubljano, Madžari pa večino Prekmurja.

  Vsi okupatorji so izvajali potujčevanje in drugo nasilje nad prebivalstvom, saj so nameravali zasedeno ozemlje priključiti državam katerim so pripadali. Z namenom upora proti okupatorjem so 26. aprila 1941 slovenski komunisti skupaj z nekaterimi levo usmerjenimi skupinami ustanovili Protiimperialistično fronto slovenskega naroda, kasneje imenovano Osvobodilno fronto Slovenskega naroda. Osvobodilna fronta, pod katero so delovale slovenske partizanske enote, je predstavljala temelj za oborožen boj proti okupatorjem.

  • Krtača17
  • garfi

   V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.

  • Janez

   Stare,
   Prepisane flavze. Povej, kje so se KPS šolali. Koliko rubljev od Stalina.
   Stalin jih ni plačal za slovensko Slovenijo, ampak
   – za VKP B STALINSKO SLOVENIJO. BREZ ZAMERE ,!
   Zdiš se mi, nam – nerazmišljajoč kott papagaj.
   Govori – a ne misli.
   POVEJ: ZAKAJ NISTE NIČESAR
   – POIMENOVALI PO KPS ANALFABETU IVANU MAČKU.
   VELIKO GROZOVITEGA JE NAREDIL !
   ZA –
   – OKUPACIJO SLOVENIJE S STRANI. KPS, KPJ STALINOV L.r. JANEZ KOMENDA

 • garfi

  V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.

  • Duhec

   To zdej 1000x prlepi…

   • garfi

    1001x

    • Duhec

     Me veseli…

     • Runkl

      Če ti hočem lajkat, se morm prijavit, pol pa me fašisti banajo

     • Duhec

      Haha…. sej bom preživela brez lajka. Jih tko skor nikol ne dobim…

     • Runkl

      Mater suzno, da mi je met vulgarni besedni zaklad. Take bi gor piso na toti pogrošni portal, da bi Šajherca postala mokra

     • Duhec

      Probat ni greh… ne vem pa kako boš preveru.

     • Runkl

      To bom pusto domišliji prosto pot. Ko sn še pubec biu, mi je skor prišlo, ko sn samo mislo na take scene… LOL

  • Krtača17

   Nikdar ne boš dojel. Pa če ti 2000x povemo. ŠPIJONAŽA.

 • Krtača17

  In najpomembnejše, domobrančki ste zgubl in prav je tako. In naj cel svet ve da SDS zagovarja izdajalce Slovenskega naroda, zanika zgodovino in domobrance želi celo rehabilitirat.

  • SloBoySMC

   Čist so padli v to ja. Čist.

   • Runkl

    Ampak, eni se totim zblojencem ne damo…

  • komar marko

   spodaj nekj si LAGAL da so domobrančki prisegli HITLERJU! DOKAŽI LAŽNJIVEC!

   • Duhec

    Kako naj zdej najde in ti prpelje domobrančka, če se še dons skrivajo???

    • komar marko

     KOLIKOR VEM, SO JIH 45 pospravili v rove , vse gospodarje. Pol so pa HLAPCI zagospodarili in smo tam kjer smo! Še vedno vladajo!

     • Duhec

      Očitno niso vseh…

     • komar marko

      le kje še kakega vidiš. Ali pa so DEMOKRATI moteć faktor?

     • Duhec

      To niso d od demokratov…

     • komar marko

      ne vem, če se zavedate kaj je DEMOKRACIJA. Očitno potikanje, produciranje afer, laži, to naj bi bila demokracija in sodbe po NAŠIH MIŠLENJIH! Medijski umori s kupljenimi časopisi in PISUNČKI!

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Runkl

    Ma švapski vojski pot komando firera. Zadovoln???

   • Krtača17

    A misliš tole:https://youtu.be/V14a2rp5fAM

    Domobranska prisega na Hitlerjev rojstni dan.

    • komar marko

     DOKAŽI, da so prisegli HITLERJU lažnjivec!

     • Krtača17

      Ja komu pa? Posnetek je, prisega tudi, Rožman je tud gor. Komu so pa prisegli po tvojem? Stalinu?

     • komar marko

      si LAŽNJIVEC, ki podtika. Iz prisege tvoja trditev ni vidna.

  • Janez

   Pa !
   Ti si “nerazmišljajoč”
   nas Slovence so izdajali in nas še “izdajajo” in se z nami okoriščajo slo KPS, ZKS.
   Teh “domobrančkov” so se KPS Stalin partizani – na smrt – bali.
   Prišli so na Koroško.
   In bili s prevaro vrnjeni. In neoboroženi nesodno pomorjeni.
   To !
   Je “čast” KPS STALIN-PARTIZANOV.
   Koliko si pa ti star. A si le Mačkovo šolo CK KP, ZK naredil? L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. ko so bili živi, jim nihče ni govoril “domobrančki”
   Afnaš se. Plačan – od koga? Jaz – od nikogar.

 • Duhec

  Ko je vojna, se ubija tud ženske… ni blo še niti ene, da se jih neb.

  • komar marko

   in ti to zagovarjaš.

   • Duhec

    Ja no… če je bla del nasprotnikove vojske, pol je logično a ne???

    • komar marko

     ja, zelo zanimivo. Tudi to zagovarjaš v nadaljevanju kar pišem. Veljala je za ITALIJANSKO ku…. po vojni je pa pripovedovala še v 70 letih pravljice in veselo kasarala in bila s pravim poročena.

     • Duhec

      Ne vem kako hudiča si sploh predstavljate vojno…

     • komar marko

      Jaz kot PACIFIST si jo ne predstavljam. Očitno, ti kot ženska in mati veš kako to ZGLEDA. nemilosrdno po drugače mislečih, pa čeprav s SOVRAGOM z roko v roki!

    • karlina

     Oprosti, v tvoji blizini me je pa res sram, da sem zenska, resnično in globoko sram, smiliš se mi , da ne premoreš niti kančka usmiljenja v ničemer, niti kančka.

  • karlina

   No, ta zgodba zgoraj zame ni ubijanje, pač pa zverinsko mučenje, oprosti. Kaj pa porečeš na to, da so morili tudi nosečnice, res me zanima, če ze tako zagovarjaš te krvnike za pomore zensk.

 • AboutTown

  @sprehajalec:disqus

  Sprehajalec, samozvan Profesor, se je ponovno nasadil in ne zna odgovoriti na preprosto vprašanje. Pohvalno, Profesor. Bravo.

  • Duhec

   A ta je anonimni profesor???

   • AboutTown

    Ja. Tako se je poimenoval. Sam sebe. S poudarkom na veliki P…

    • Duhec

     Hahaha…

 • Krtača17

  Ni to Ukrajina da boste mentaliteto tkole čez noč narodu zamenjal pa enga boksarja z državnim udarom nastavil za šerifa pa čokoladarja za direktorja. Tle to ne bo šlo čez. Mal se pogovorte tam na ambasadi pa v SanFranciscu nova24tv fake news!

  • komar marko

   To so rdečkotri v TOTEM naredili. Kratek spomin. Bil je uDAR, dobro voden, zraven je bil tudi znani lokalni šerif!

   • Runkl

    Keri šerif???

    • komar marko

     ha, ha, ha

  • komar marko

   No LAŽNJIVEC, boš kaj odgovoril glede neke PRISEGE!

   • Krtača17

    A misliš tole:https://youtu.be/V14a2rp5fAM

    Domobranska prisega na Hitlerjev rojstni dan. Poglej kako ljudje na tribuni ploskajo.

    • komar marko

     si LAŽNJIVEC.

    • Duhec

     Zdej bi na Novi mel dost stolov neb rabl stadiona…

     • komar marko

      Veš malo več vem o tem obdobju. Tudi o tem kako je izgledalo leta 54 ko se je vrnila neka knjižica. Zato ne pametujte preveč. Je še veliko NEOBJAVLJENIH zgodb, nekatere so celo deponirane na sodiščih in čakajo na objavo oziroma, ni še poteklo dovolj časa!

     • Runkl

      Do gdaj mora Nova obnovit pogodbo za gostovanje na USA serveru??? Men se zdi, da bo kmalu mimo dve leti.

     • komar marko

      a je moteča, se bojite RESNICE?

     • Runkl

      Če misliš mene, pol si dau dreki focn. Nova se boji mene!!!!

     • komar marko

      a, ha, ha. Res si kar močan. Še tvojih besed ne zastopim, kaj šele kaj drugega!

     • Runkl

      Ti ponovim. Če misliš mene, potlej si zamahnil po blatu. Nova se boji mene!!!

     • karlina

      Resnica boli in to zelo, zelo boli

     • Krtača17

      Kar ven z zgodbami. Sam ne s takimi, z levega žepa, na repu mačka itd.

     • komar marko

      prihajajo,

     • Krtača17

      Nestrpno čakam. Sploh ne vem kje jih skrivate tolko časa? Za koga?

     • karlina

      HVALA BOGU IN NIKOLI SE NE BODO POZABILE, NIKOLI !!!!!!

     • karlina

      No, če pa na tem portalu ni bilo ze dovolj zgodb in še bodo, potem pa res ne vem, kaj bi ti še rada.

    • Runkl

     Pa on te zajebava, ker misli na eksplicitno prisego Adolfu. Seveda, tega v prisegi ni bilo. Fsak butl pa je vedo, koga se misli pod velikega vodjo Nemčije

     • komar marko

      res je in DOKAZAL sem mu da je lažnjivec in da je BUTL na četrto dimenzijo, pa tudi tega ne ve katera je četrta dimenzija!!

     • Krtača17

      No, komu so potem prisegli? Jaz vidim na posnetku kljukast križ. Mogoče mam privid?

     • komar marko

      Si pač LAŽNJIVEC!

     • Krtača17

      Kaj pa je potem to na posnetku, če ni kljukast križ? A je peterokraka zvezda?

    • Aton

     Tako je to v zgodovini. Ljudje, ki imajo izbiro, se odločijo za manjše zlo!

     • Runkl

      Zakaj pa potlej 600 morišč??? Manjše zlo???

     • karlina

      Ja, očitno zanje , za komuniste in potomce le tih. Hvala Bogu, res-kosti , oz. ostanki pomorjenih sami vrejo na plan, da se ne bi slučajno lagali, da jih ni bilo.

  • Janez

   Smešen si !
   Velik tvorec lažnih fake” novic – je bila KPS, KPJ Brozova ex YU!
   A ne veš, da je imel tisti napihnjeni tip – znan kot J. Broz – “fake priimek” ?
   Si pa res neveden.
   J. BROZ je
   – “FAKE PRIIMEK” – NE PRAVI PRIIMEK KPJ, ZKS ZLOČINCA J. Broza. LR.R.JANEZ KOMENDA
   P,S. še pravega priimka !
   tvojega “osvoboditelja” – za mene, nas – pa
   – političnega morilca in okupaatorja – ne veš. A ne? Da ga ne veš. Daleč od HR Zagorja je bil rojen.

 • Krtača17

  A jaz vidim na tej fotki kljukast križ al ne? Dejte mi mal pomagat. Mogoče je pa fatamorgana:

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/6/6a/Prisega.jpg

  • Krtača17

   Besedilo zaprisege ljubljanskih domobrancev se je glasilo:

   “Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj.[11][10]”

   Slovenski domobranci so podpisovali tudi izjavo v nemščini in slovenščini:

   “Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen.[10]

   • Runkl

    To sramoto sem tolkokrat prečito, da jo znam skor na pamet

 • Franc Popndekl

  Še 20 let nazaj smo se družno zgražali nad tem, kaj se je dogajalo med hrvaško-srbsko vojno. V bistvu pa v svoji biti sami nismo prav nič boljši. Smo del Balkana in tega nikoli ne bomo mogli skriti.

  • Runkl

   Jas sn Štajerc. Balkan se začne pot Trojanami

  • Janez

   Jaz sem izključno !Slovenec,
   z nekaj nemškimi predniki pred par sto leti.
   Zz ex Yu – nimam nič. Tuji so mi kot npr. Mongoli. Ne pposplošuj. Nič z Yu. L.r. JANEZ KOMENDA

 • janez cepec

  Pa kje mate jajca, de se sploh neki pizdite? Kolaborilar ste z Dolfetom, izdal ste lastn narod, Iškarjoti, ovajal sovaščane, prjatle, žlahto, na Urhu ste mel orng orgije, nakonc ste pa ZGUBL VOJNO. Dejte si to enkat za uselej zapisat ke za vaše zaplankane butice.

  • Duhec

   Kje majo obraz???

   • janez cepec

    ja maš prou, sej jajc nimajo, pizduhi, so šli na zihr, obleka, hrana, streha nad glavo, kešnga so ocinkarl, kešnga za glavo skrajšal, sam prisego so mogl dat Dolfeku

    • Duhec

     Ko bi vsaj častno padli… tko so pa bežal kt podgane.

     • janez cepec

      ja so že vedl Tommyi zakuga so jih nazaj iz Celovca nagnal

     • Krtača17

      Še dons ne upajo dam podrepniki, da se iz oči v oči soočijo kakšno svinjarijo so delal. Pa še enkrat bi jo!

     • karlina

      O komu ti tako grdo pišeš, mogoče o vseh tistih domoljubnih Slovencih ,ki so MORALI ZBEZATI v tujino, pred sigurno smrtjo, samo vprašam. Če to govoriš o teh ljudeh, potem ti moram pa samo reči , da si -PODEN OD PODNA !!!!!!!

     • Anthon

      Le primerjaj ljudi s podganami, komunofašistka. Verjetno živiš v kakšni bajti, ki so jo po vojni zaplenili poštenim ljudem, potem ko so slednje pospravili v tankovske jarke. Morda si celo iz znanega mesta, ki je zgrajeno na kosteh.

     • karlina

      To misliš na vaše partizane, kajne-mi je moj stari oče sam to povedal, ki je bil nasilno priveden v patizane-smo naredili sranje, nato pa zbezali v hosto, da se je kar kadilo, kdo si je pa kaj upal, prav nihče.

  • Janez

   A .
   Si v Cerkev hodil, da veš za Judo Iškariota ?
   Poglej, poglej ?!
   Te bo Bog štrfal – če boš nemarno opletal z jezikom.
   Za žrtve, mrtve med KPS ljudmi – naj se obrnejo na potomce začetnih KPS STALINISTOV !

   iz STALIN KPS Makek, Kardelj, M. Ribičič&comp, ki so nam Slovencem vsiljevali kKOMUNISTIČNO KOLEKTIVIZACIJO, RAZLAŠČALI, NAM JEMALI VERO – ITD.
   Njih vprašaj !
   Protistalinski Slovenski domobranci in ostale enote
   so
   – prijavljale in se borile le proti
   – KPS STALINISTOM, STALIN-PARTIZANOM IN NJIH PODPORNIKOM.
   Nikoli
   Niso
   – prjavili ali
   – se borili proti vernim in otalim nestalinskim Slovencem. Bog te bo štrafal l.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. NERESNICE TROSIŠ: povej šole, pa staros, pa koliko in kdo te plača. Mene nihče.

  • Človek kar se mene tiče, so domobranci in vaške straže pač samo reakcija na poboje komunistov, kar se je dogajalo od začetka vojne. Nastali so kot reakcija na dejanja te drhali in so zato nedolžni ne glede na to s kom so kolaborirali. Komunizem, je pač tako kot fašizem v celoti diktiran iz strani iluminatov z vsemi usmeritvami, vključno s poboji narodnozavednih ljudi in intelektulcev, kmetov… Komunisti so bili že od začetka ljudje mešane krvi ali priseljenci, Le majhen delež je bilo zraven kriminalcev slovenske krvi in prepričanja (s poudarkom na krimininalci).

   • karlina

    točno

 • Runkl

  Domobranci so bli edino na Balkanu!!!!!!

  • Caetano

   Ampak zakaj? CK KPJ je Andriji Mugoši leta 1944 naročil glede operacij v severni Albaniji kjer je bil tudi neki albanski voditelj, ki je imel svoje odpornike in so bili za Angleže, da jih je treba prisiliti ali z Nemci ali z njimi, tretje opcije ni. Komunisti so vedeli, da je to za njih najboljša pot, da na vse možne načine skušajo sprovocirati, da bi šli nekomunisti bodisi nekako z njimi in pod njihovo kontrolo in končno v uničenje ali zatrtje ali pa z Nemci.

  • Hribouc

   Meja med Slovenijo in Balkanom je geografsko jasno začrtana in pove, da je Balkan absolutno južno od Slovenije.
   Politično pa je Slovenija od leta 1941 pa do dandanes , in mentalno, duhovno ter politično na Balkanu in po rezultatih vseh kazalcev uspešnosti v Centralno afriški republiki pod vladavino ljudožerca Bokasse.

 • alojz

  Nam ni pomoči. Znoreli smo do konca. Tako malo nas je pa se med sabo pobijamo. In vse gre še navzdol. Vsak tujec je več vreden kot domačin. Nobenih moralnih vrednot ne najdem v teh postih. Razumel bi to sovraštvo med ljudmi, ki so to doživeli. Ampak tule so njihovi nasledniki, ki bi še kar klali in metali v brezna.
  Poznam partizane, ki so ostali pošteni. Poznam domobrance, ki so vzor človeka. Nihče od današnjih komentatorjev pa ne pozna tedanje situacije ampak ste samo napumpani z neko ideologijo ki je niste živeli.

  • alojz

   Kajuh in Balažič sta bila na nasprotnih straneh. Oba spoštujem. Človek z takšnim občutkom za poezijo ne bo nikoli zločinec. To pa ne morem trditi za današnje “umetnike”. Žal.

   • Anthon

    Umetna in zgrešena primerjava! Kakšne zločince iščeš po partijsko med vojaki? Vojne zločince, povojne zločince ali koga že? Kaj, kar ni v skladu z mednarodnim pravom? Imaš kje kakšne sodbe sodišč normalne pravne države? Nimaš. Ne za t.i. partizane ne za domobrance v Sloveniji. Kakšne strani ti torej rojijo po glavi? Ali si sploh kdaj dojel, da je vojaško neprimerno močnejša država zlahka premagala nekdanjo Jugoslavijo. In ti bi iskal problem, kot komunisti, v premagani državi. Verjameš v Chuck Norrisa?! Ultra čudaško! Ali se sploh zavedaš, kako nemaren marksist si?!

    Samo nereflektiran totalitarni vernik, ki je za potrebe današnjih dni postal demokrat, uspeva po partizansko jokcat’ o nekaterih bojda dobrih ljudeh zraven zločincev. Pajade. To je tipičen propagandni trik, ki ga je Partija obvladovala v nulo. TV, radio, knjige, šola, enake finte. Tudi deli krščanske demokracije, žal, danes še kažejo svoje rdeče nogice. Pa nimam nič proti spreobrnitvi, celo izredno jo spoštujem. A mora biti iskrena. In če je iskrena, potem neki demokrat v 21. stoletju v Sloveniji ne more in niti ni več osebnostno zmožen operirati s floskulami, ki so jih uporabljali partijci za zakritje lastnega Zločina.

  • Janez

   Gospod Alojz !
   Ni !
   Tako grozno. Nič “klanja. Le v Parlament bomo šli s tem. Lep večer. L.r. JANEZ KOMENDA

  • Anthon

   Bejž no! Bi rad še malo bolj počrnil arhivsko gradivo?

  • karlina

   Ziveli res ne, smo jo pa prepoznali in slišali, od tistih ljudi, ki so jo na zalost doziveli, ker so imeli to srečo, da so preziveli.

 • Drago

  Dobra stran demokracije je, da se sliši tudi druga plat zvona. Slabo pri vsem tem pa je, če se stvari mečejo vse v en koš. Pri tem mislim, da ni pošteno, da se blati poštene partizane, ki s temi zločini nimajo nobene veze.

  • Janez

   Moj !
   Oče je na njegovo žalost moral biti v teh KP stalin partizanih. Tam “pošten ” ker so te prisili ubijati sonarodnjake.
   – Kardelju, Kidriču se je “fučkalo” za nas Slovence ( beri Sperans- Kardelj Razvoj… – živ obup.
   – VKP B Sttalin je bil iz Gruzije, Trocki Žid itd.
   – J . BROZ nije ni Hrvat, ni Srbin , ni Slovenac – so rekle stare gospe iz ZG , leta 1979 !
   Iin mi povedale njegov pravi
   – rod rod in
   – priimek: čisto ne- ex YU je bil, popoln tujec.

   Kdaj bomo “spregledali” mednarodne manipulante ?!
   V Parlament !
   -z J. Brozom. Dosti je bilo “pravljic, o dečku s Sotle, kovinarju ! Itd.L.rJANEZ KOMEENDA

  • Anthon

   Utemelji, kako je bil nekdo lahko “pošten partizan”, če je gozdaril pod komando KP. KP alias OF (eni in isti na vodilnih mestih) je dokazljivo izvajala revolucijo, osvobodilni boj pa je imela zgolj za marketing. Dokumentov o tem je dovolj. Potrebno bo tudi na novo napisati ta del zgodovine brez partijskega arhivarja Repeta in podobnih.

   Da vidimo tvoje argumente.

   • Drago

    Kam pa so lahko šli pošteni kmečki fantje, ( ki so bili mobilizirani po sistemu, hočeš, nočeš, moraš,) morda ( po tvojem ) k domobrancem ?

    • Anthon

     Trolček, oglasi se na kakšnem sestanku ZZB milice, tam boš brez težav lahko fizofoliral o “poštenih kmečkih fantih”, v normalni terminologiji tega pač ne poznamo. Zgodovina pripoveduje predvsem o komunistih, ki so bili zaradi kriminala zaprti, zato bi lepo spadali v kategorijo nepoštenih fantov. Veliko teh barab je ob okupaciji prišlo na svobodo.

     • Drago

      Anthon, ( lepše in lepo po Slovensko bi bilo Anton, če si pa tisti h, vmes vrinil, da boš morda bolj pameten in imeniten, tudi prav ) kar še naprej živi v svojem prepričanju, do njega imaš vso pravico. Lep dan želim.

     • Anthon

      Slovensko domobranstvo je bilo ustanovljeno konec leta 1943, Jugoslavija je bila okupirana aprila 1941. Dve leti in pol pa je nastajalo tisto, o čemer nič ne veš, zato pisariš svoje enostavne stavke. In tisto je povzročilo hektolitre prelite krvi na območju današnje Slovenije.

      In mimogrede, Anthon je lahko tudi zato, ker je Anton že zaseden, pridevniki pa se po slovensko pišejo z malo. Bodi pač previden s svojimi “dobrohotnimi” nauki.

   • karlina

    TOČNO

  • RATATA

   Tvoja druga plat je bila zelo dolgo prva in edina plat. Pri nas doma, smo slišali tudi tisto “poldrugo”. Čisto druge plati, ki je zate danes prva ni bilo slišati, saj sem iz tistih koncev, kjer vaških straž in organizirane protirevolucije ni bilo.
   Ker me je res zanimalo, sem si sam, natančno, v parih letih iz obeh skrajnih plati, brez vsiljevanja od zunaj napravil eno lepo medaljo, ki ji ne gre oporekati. Se pa seveda še malo modificira.
   Tukaj, na tem portalu si se res znašel na tisti plati, ki kot kaže ti ne paše najbolj. Nič te ne bomo pogrešali, če greš nazaj k tisti plati, ki si jo navajen. Lahko pa ostaneš in si tukaj delaš svojo medaljo z obema platema.

 • Duhec

  Če bi meli moč, bi desni zakuhali vojno.

  • Hribouc

   Kapitalna budala 1.kat.

   • Duhec

    Sorči. Pejt krampat…

    • Hribouc

     Ne krampam tolk, ker mam mehko zemljo in gre z lopato.
     Priporočam pa ti, zlati Duhec, da se ne delaš preveč norca iz ljudi.
     Oziroma, dej, zajebavej svojo kasto.
     Ti bo izstavljen nižji račun.

  • karlina

   Verjemi, da ne bi.

 • MEFISTO

  Komunisti so grzljivo mučili in pobijali slovenske domoljube.

  Runkl, janez cepec, Krtača17, duhec, SloBoySMC, Fogglof Tunnek in nekateri drugi so v eni osebi tudi komunisti.

  • Duhec

   Duhec je vedno sam duhec… in je cajt, da nehaš lagat.

  • janez cepec

   ti s’ pa desnakarski paranoik

  • Krtača17

   Lej, če nimaš kaj druzga napisat kot to kozlarijo, je vseen če zapreš kljun. Se prav, če nisem domobranc, sem komunist? Ti pa si….

   • Viktorh

    Le zakaj pa se potem s cepcem hvalita kako sta zahajala v najin studio, kjer sva vam z Mefistom rihtala dildote po meri?

  • Fogglof Tunnek

   Jas sn ponosen bifši komunist… Še zaj večkrat pogledam tisto mojo rdečo knjižico s srpom in kladivom in dobim solzne oči. Pje, bili so lepi cajti !!!

   • Duhec

    Ljudje brez ponosa ponosnega niso sposobni prepoznat… še manj pa cenit in spoštovat.

    • Fogglof Tunnek

     Duhec…smrk smrk…res so bili lepi cajti… Pa gnes nisem niti probo šmarnice pa se jočem…smrk smrk…

     • Duhec

      Ja ok… pa verjamem, da ti niti dons nič ne manjka.

     • Fogglof Tunnek

      Pa saj mi nič ne manjka…samo…bauuuuuuuu… smrk smrk smrk… kak sta lepa srp in kladivo…in rdeča zvezda…buhuhuhuhu…

  • SloBoySMC

   Spet ti dogaja. No a ti kdaj ne. XD

  • janez cepec

   jest komunajzar nism nkol biu, nism in ne bom, poznam pa vlik dandanašnjih, kao, demokratov, k so to bli, pa so to kr mau pozabil. edn je biu vaš ljubljeni vodja, če ste pozabil. kdo j’ že djau, enkat komunist, vedno komunist?

  • karlina

   TOČNOOOO

 • Duhec

  To sranje okol 2. sv. bi blo bolš, da desni sploh ne omenjate…

  • SloBoySMC

   Biti del okupatorjeve vojske in nacističnega terorističnega aparata. Res je to je tud sam omenit sramotno.

   • Duhec

    Njihovi pastirji jih vlečejo za jezik…. pa idiotom ni jasno.

   • Hribouc

    Kolikor so komunajzli, brezdelneži, falirani študentje, leni hlapci v letu 1941 in 1942 poklali, postrelili in v jame živih in zmasakriranih v jame pometali 1800 nedolžnih Slovenk in Slovencev so se zatekli po flinte na en patron k Lahom-kurjim tatovom, da so ubranili svoje bajte, svoje ženske in otroke pred tatinsko in ubijalsko komunajzarsko zverjo, ki je ubijala pritlehno, ponoči NEOBOROŽENO KRŠČANSKO BE$DNO IN LAČNO IN PRESTRAŠENO RAJO PO VASEH ! Po Ljubljani in po malih mestih jako malo-so vwedeli zakaj!

    Ko je komisraska rdeča svojat-ne armada- pobila 700 zajetih Vaških stražarjev-večino so mučili in zaklali kot živali po kočevskem procesu – se je začela totalka-preživeli so šli po orožje k Švabom.
    Seveda so se komisarji režali na vse pretege in taki kot ti , se še dandanes.

    • karlina

     TOČNOOO

  • Hribouc

   Seveda ne prebavljate dejstev in , sploh ne, Resnice in vas driska, črviči, zvija in razgalja!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Itak, da se ne bi izvedele svinjarije vaših partizanskih borcev , kajne.

 • Hribouc

  ANA JOB!
  Ne da se mi iskat tvoje replike na moj komentar, ker me cajt baše.
  Sploh ne polemiziram s teboj, samo pritrjujem ti, da imaš prav – s tem, da malo razčlenim to, kar mislim, da so bili “pošteni partizani”. Nebodigatrebe, kanon futer, maščevalci za zločine Lahov in švabov in tudi resnični patrioti.
  Vodilni partizani so bili komunisti, lopovi in morilci in nikakor pošteni partizani-po nobeni formulaciji.
  Niso bili vojaki, ker njihova formula ni bil boj z okupatorjem pač pa prevzem oblasti za vsako ceno- v sovjetski republiki – in s tem boj z legitimno oblastjo,. kolikor so jo imeli od okupatorja postavljeni župani, žandarji in z vsemi, ki se niso mogli strinjati z ubijalskim komunizmom.- Pika. Amen.(na kratko) Hvala, Ana!

 • Fogglof Tunnek

  Taki članki kot to so samo eno domobransko objokavanje! Tote stvari mene osebno sploh ne ganejo več! So partizanske matere ravno tako jokale, ko so jim sinove, hčere, otroke, vnuke klali, streljali, mučili, obešali, posiljevali, itn… Če ne bi izdajali jih ne bi sankcionirali… tako je to preprosto.

 • SloBoySMC

  Še nekaj domobranskih zločinov. V vseh primerih so pobili nekomuniste ne tako kot pravi Janez in podobni da so ubili tudi kao kakega pripadnika Stalinove KP.

  V noči iz 16 na 17 maj 1944 so v Ljubljani ubili tri ljudi: Martina Rebolja upokojenega častnika in vojnega invalida, Josipa Andrejčiča in upokojenega mornariškega narednika Antona Kovača. Nemci so zahtevali poročilo zakaj so jih ubili. Iz domobranske policije so poslali poročilo ki pravi da je Rebolj prenašal pošto in propagando za OF. Andrejčič naj bi bil po njihovem simpatizer OF čeprav ni bil nikoli njen član ampak se je samo občasno družil z Reboljem. Kovač Anton pa je imel sina v partizanih in je bil član OF na Ježici ter razširjal časopise za OF.

  6. maja so v Ljubljani ustrelili bolnega poročnika bivše jugoslovanske vojske Rudolfa Ravnika ker se ni hotel priključiti ne domobrancem in ne četnikom. Kritiziral jih je da sodelujejo z Nemci. Samo zaradi tega so ga ubili. Po vojni so umora obtožili poveljnika specialnega policijskega voda Jožeta Hlebca. Ta je bil odgovoren tudi za poboj 25 političnih zapornikov ob koncu vojne na Turjaku. Hlebec je pred sodiščem odgovornost za umor prelagal na domobranskega častnika Berta Ilovarja ki je bil načelnik informativnega urada pri domobranskem štabu.

  • Janez

   Naš “prepisovalčekSloBoySMC !
   je pa agilen !
   Kot en
   – kurzor na računalniku – skače sem in tja !
   – a kot računalniški k u r z o r – nič ne ve – česa se dotika .
   A?
   Ne bi ti SloBoy SMC raje šel na Novo slovensko zavezo – pa ti bodo – oni – kaj pojasnili !
   o slovenskih protikomunistih.

   Jaz sem te precej naveličan : otroku je brez smisla razlagati – argentinski tango !
   Razen – če mi poveš !

   1. Kdo ?
   ti je povedal – za besedo: ” k l e r o f a š i s t ” ?

   2. A?
   si ti kakega živega ” klerofašista” poznal?

   3. Ali so bili verni grofje s Turjaka, kjer je cerkev v okrviru gradu !

   – ali so bili oni : ” klerofašisti” že v letih 1500, 1600, ko so se borili proti Turkom?
   Na
   gradu je namreč t. i. ” turška ječa” brez oken in vrat !
   Le z odprtino
   na stropu ječe – v katero so ti “klerofašističčni” grofje !
   metali kar žive roparske in morilske Turke, da so v ” turški ječi”” kar umrli !
   No?
   DA VIDIMO TVOJ INTELEKTUALNI DOMET !
   Ali so bili verni grofje s Turjaka ć? ” K L E R O F. A. Š. I. S. T. I. ?

   – VERNI SO GROFJE BILI,
   – TURKE SO NEDVOMNO – KAR MORILI. : ali o bili “klerofašisti” ?

   Le na to mi odgovori:
   potem ti pa resno odgoovorim – o žrtvah domobrancev ! JANEZ KOMENDA

  • sprehajalec

   Nemci so zahtevali poročilo zakaj so jih ubili.

   Tretji Rajh je bil pravna država. Stalin ni nikoli naprimer zahteval od svojih v Jugoslaviji poročilo, zakaj so jih toliko pobili…

 • Viktorh

  No, prase z VELIKO RDEČO ZVEZDO je za seboj izbrisal vse . Pravilno.

  A tako?

  No, bolj smrdljivega gobca od tebe, pa je težko najti, govedo zarukano.

  • karlina

   Viktorh, mislim, da so ga za vedno brisali iz tega portala, kar je edino pravilno in potrebno !!!!!

 • Fogglof Tunnek

  Moderator, poglej komentar od tega smrada pod menoj… Ukrepaj!!!

  • Viktorh

   Res je, tega ZloBoySMC je res potrebno ustaviti.

 • Fogglof Tunnek

  Ohranjati moramo spomin na zločine okupatorja in njegovih sodelavcef, saj se slednji na fse pretege trudijo, da bi spomin na njih zbledel. Samo poglejte ta portal… A narod naš dokaze hrani !!!

  • Viktorh

   Res je, potrebno je pisati o zločinih komunistov – revolucionarjev, ki so jih počenjali skupaj z nacionalsocialisti, sicer se bo pozabilo.

   • Krtača17

    Ja, ohranjati je potrebno tudi spomin na to kdo je zmagal in zakaj ter kdo je izgubil in zakaj. Kmalu bojo prazniki – dan boja proti okupatorju. Da smo danes svobodni je posledica odločitev leta 45. Če smo pa res svobodni, je pa druga zgodba.

    • Viktorh

     Očitno sta oba – krtača in cepec še vedno pod vplivom anestitika, ki sta ga prejela ob prihodu v najin studio za večanje pimpekov. Na izrecno željo sta dobila dildota XXXL, sedaj pa še ne moreta dihati.
     Pa kaj je z vama, bebčka?

     • Hanza Gorenjski

      A ta studio še vedno deluje’

    • sprehajalec

     Leta 1945 je bila okupacija s strani komunističe vojske iz juga, ki so se ji tukaj pridružili domači komunisti. Nikakrršni temelji niso bili takrat položeni za današnjo samostojnost.

     Poleg tega se je Juga osamosvojila od Slovenije leta 1991, na še danes veliko žalost dobršnega dela slovenskih levičarjev. Zato pa letajo za vsako priliko v sarajevo pa beograd na čevape, pa trubače, še danes.

     • Krtača17

      Seveda je bila. Če se narod nebi postavil zase, bi bila Slovenija razkosana na več držav. Že tko smo s tistimi pogodbami izgubil nekaj ozemlja. Tako smo pa jasno pokazal da imamo hrbtenico.

     • sprehajalec

      zelo drzna trditev, da če leta 1941 ne bi bilo Dražgoš, bi bili nemci še danes naprimer na Štajerskem.

    • karlina

     V Jugoslaviji ni zmagal nihče, prav nihče-vojno so končali zavezniki, pa tudi sicer se je ze po letu 1944 vedelo, da bo Nemčija porazena, Hitlerju se je totalno mešalo, izgubili pa so na vseh frontah svoje ljudi-moške, na zadnje so v boj pošiljali tudi mlade fante, še otroke, tako, da govoriti o zmagi v Jugoslaviji je pravljica za lahko noč

   • janez cepec

    napiš svojo biografijo, komunajzar UDBOUSKI, pa bojo notr zajeti usi zločini k ste jih deval pizduhi, zarad takeh pa zdej desnakarji uhka kritizirajo NOB

    • karlina

     Res si cepec na kvadrat

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Hribouc

  Nihče ne odgovarja na vprašanje.

  Odgovor:
  NE, TO ŠE ZDALEČ NI NAJBOLJ ZVERINSKO PARTIZANSKO MUČENJE CIVILISTOV!

  Bile so še veliko bolj grozovitejše zadeve, načini, ki presegajo človeško domišljijo, ki so trajale ure, dneve.
  Morda bo Nova 24Tv nadaljevala z objavami in mnogo več , že spisanega, lahko pride na dan.
  Samo primer: odtipkajte “Logaška klavnica”.

  • Krtača17

   Lej, lahko se gremo v nedogled in vsak dan obdelamo eno žrtev. Domobranskih bo hitro zmanjkal medtem ko bomo še kar opisoval trpljenje ostalih žrtev. Si to želiš? Kaj boš dosegel s tem?

   • sprehajalec

    Pri žrtvah domobrancev boš hitro končal, konec koncev je bil narejen nek popis po vzrokih smrti. Dalj časa boš porabil za žrtve “delavca” socialista in levičarja Adolfa. Potem pa pridejo še žrtve partizanov, nekje 27.000 je številka iz tistega popisa.

    tako, da ne bodi tako prepričan.

    • Krtača17

     Nene, bomo šli kar čez vse žrtve. Ni tu izmotavanja. Prisega Hitlerju postavlja domobrance na okupatorsko stran.

     • sprehajalec

      Samo 12.000 njih, ki so bili pobiti potem. V njihov tabor, se je pa uvrstilo vse meščanske stranke, veleposestnike, kapitaliste, pa žlahto. Tudi Ivana Janeza. Vsi našteti razen prvih tudi ni priseglo. Plačalo je pa ravno tako kot prvi. zelo veliko njih, čeprav niso imeli nič s prisego. Bili so le v sorodu, morda.

      Poleg tega je pa priseglo tudi 80.000 Slovencev na službi v Wehrmachtu. Ta prisega ni sporna, ker ni šlo za nasprotnika v državljanski vojni.

     • tohuvabohu

      Na čigavi strani so bili rdeči tolovaji, ki so že v prvem letu partizanščine poklali tisoč golorokih prebivalcev Ljubljanske pokrajine?

  • Janez

   Ja !
   Za tisto KPS klavnico ljudi v Logatcu – sem slišal.
   Pistelj Gregor Strniša j
   e o njej napisal – dramo
   – Ljudožci, pesem
   O fanti, ki je jedel fanta.
   Večrat opozori na ta primer – nnovo24tv! Lepe pozdrave. Ex knjižničar JANEZ KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Desnosučni, kar začnite zardevati… Ves svet je obsodil nacifašistično sodrgo in njihove zaprisežene pomagače! In vi na tem portalu, ob boku JJ, ste najbolj eksponirani zagovorniki zapriseženih pomagačef Hitlerja! Dokaze, da ste poden in nacifašistični zagovorniki – beri sodrga – pa v fsakem vašem komentarju servirate kar sami!

  Torej če bi bilo v vas le za kanček vesti in poštenosti bi bii v obraz zaripli od rdečice in sramu! Vendar to od zagovornikof Hitlerjevih pomagačef seveda ni za pričakovati !!!

  • sprehajalec

   Mi na tem portalu čitamo o Mariji iz članka.

   Katere umor slovenska levica še vedno slavi kot boj proti fašizmu.

   Komentatorji na portalu pa večinoma smatrajo, da je šlo pri tem umoru za podlo in nepotrebno dejanje brez pravne podlage. In nikakršno narodno in socialno osvoboditev ni prinesel ta umor.

   To je osnovni konflikt, ki ločuje komentatorje na leve in desne. Prvi umor slavijo, drugi ga obsojajo.

   • Duhec

    Ubili so jo v vojni. Kako veš, da v njej ni aktivno sodelovala???

    • sprehajalec

     Ni bila pripadnik oboroženih sil. Ni imela vojaške knjižice ter emblemov, ki delajo pripadnike oboroženih sil prepoznavne. To vem.

     • Duhec

      Niso vsi označeni…

     • sprehajalec

      Samo označeni so po takratnih zakonih veljali za pripadnike oboroženih sil. Za katere so veljale Haške in Ženevske kovencije. Neoznačeni so bili outlaw. Banditi. Tudi danes ne bo nič drugače, če se bom proglasil za osvoboditelja izpod ljubljanskega škornja in šel v gmajno. Bom outlaw. bandit.

     • Duhec

      To je teorija, ki v vojni ni vredna nič.

     • sprehajalec

      V vseh Europskih vojnah od 30 letne vojne v Nemčiji naprej, je bilo tako. Če smatraš, da je bilo drugače, povej.

      Sploh pa ubijanje žensk ni štelo za vojno akcijo.

     • Duhec

      Druga najboljša ruska ostrostrelka je bla ženska….

     • macon

      To je bila vojakinja v uniformi. Množično so po tridesetletni vojni pobijali ljudi v Evropi le še v francoski revoluciji, potem pa fašisti in komunisti.

     • sprehajalec

      Praviš, 50 letna Marija ostrostrelka in izdajalka…..

     • karlina

      Škoda besed zanje, ki ne premorejo nobenih čustev, čisto nobenih .

     • sprehajalec

      To je značilno zanje, Karlina. Levičar premore pozitivna čustva le za sebe in do svojih bližnjih somišljenikov.

    • karlina

     Ljubi Jezus, takšno govorjenje je pa res značilno samo za vas-levičarje, nobene vesti, ničesar, kaj šele , da bi to obsojali.

   • Krtača17

    Zanimivo. Kako naj pa mi preverimo kaj je v tem primeru res in kaj ne. In če že, gremo skupaj še čez vse talce, preverimo vsakega posebej? Vojna je svinjarija. V vojni se izdajalstvo plača z likvidacijo. Zakaj? Zato ker lahko to reši veliko življenj. Kaj misliš da bi kdo riskiral in rekel – gospa to se pa res ne sme…čez 14 dni bi pa zblebetala imena tega in tega. To samo ugibam, toliko vem kot ti kaj se je z njo dogajalo. Viru pa ne morem zaupat. Predlog?

    • sprehajalec

     Samo proi nas se plača z Likvidacijo. To dela Slovence bolj krvoločne od ostalih narodov. Na Norveškem naprimer ne.

     pa vprašanje, kaj je izdajstvo, sploh v razmerah, ko noben zakon ne ureja t.i. Izdajstvo in ga definira.

     • Krtača17

      Primer Dražgoše. Če nebi prišlo do izdaje, tam sploh nebi bilo bitke. Oziroma če bi partizani ujeli tistega izdajalca preden je izdal, bi se stvari drugače iztekle.

     • macon

      Kakšne izdaje? Partizani so se naselili v vasi in normalno, da so okupatorji prišli po njih, saj kaki okupatorji pa bi drugače bili? Tam so bili oboji negativci, partizani, ker so pustili civiliste usodi in naciji, ker so jih pobili.

     • karlina

      Kakšne pravljice pa ti zopet širiš, halooo, no ti bom povedala primer iz naših krajev. V vasi Orehovica, blizu Trojan in Izlak, so Nemci pozgali in v ogenj pometali ogromno prebivalcev in veš zakaj-samo zaradi maščevanja, ker so nekaj dni prej partizani ubili pomembnega Nemca in to iz najhujše vojske SS, ki je bila nastanjena na Izlakah. To grozodejstvo, ter vpitje in grozo, ki so jo dozivljali, nič krivi, nič dolzni vaščani, so partizani mirne duše gledali iz bliznjega hriba in jim niti na misel ni prišlo, da bi napadli Nemce in veš zakaj, to sem pa na svoje ušesa slišala od nekega bivšega partizana, ki je dejal-v vrhu so nam naročili-naredite sranje, nato pa zbezite, jih bodo pobili Nemci in jih nam ne bo treba.

     • sprehajalec

      Do same Škofje Loke se je vedelo, da so v Dražgošah. Ne bluzi.

    • karlina

     Rada bi preverila, no potem pa najprej preberi to knjigo, ti bo vse , vsaj upam kristalno jasno, da ne boste kar naprej govorili o izdajalcih, veš:

     http://www.bukla.si/?action=books&book_id=14014

   • karlina

    MOJ VELIK PODPIS, ni kaj dodati+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Duhec

  Čas bo prinesel svoje… oboji, partizani in domobranci bote izumrli.

  • Krtača17

   Saj so večinoma že. Gre se za politične točke, ki jih večinoma izgubljajo.

   • Duhec

    Ja sej…. zakaj, kaj je cilj???

    • Krtača17

     Čist simpl. Divide and conquer.

     • Janez

      Ja !
      Samo tokrat bo ex KP, ZK – izggubila. Totalno. Končno. Hvalabogu. L.r. JANEZ KOMENDA

     • Krtača17

      Kpckzk od leta 91 ni več. Domobranci so pa zgleda še. In to zna bit problem. Še nekaj – glede na to, kako je bila Slovenija okupirana (vojska, razseljevanje, potujčevanje, streljanje), kako bi se ti uprl taki sili? Večja kot je sila, večja je reakcija. Z rožicami nad Nemce se sigurno nebi boril.

     • macon

      Ja, seveda, rekli so da jih ni in jih čudežno ni bilo več. Kake oslarije pišete in verjamete, čez najbolj plehko laganje in cenen videz ne morete pogledati. Levičarji ste duševno nezreli ljudje.

     • tohuvabohu

      In tebi se zdi logično, da v času tuje okupacije neki manijaki napadejo, terorizirajo in koljejo lasten narod? To je največji zločin zoper narod, kar se ga nekdo lahko spomni. Zloraba narodove nesreče za svoje nizkotne nakane! To je sramota vseh sramot.

    • SloBoySMC

     Jansa po mojem ne more vec kej dost drugih volivcev dobit. To je pac njegova glavna baza.

  • Fogglof Tunnek

   Jas bom tudi nekoč umrl, samo moj picek pa ne bo… On še bo v grobu stal !!!

  • Janez

   Motiš se !
   Hvalabogu: nas potomcev “braniteljev domov” je v okolišu Komenda !
   Uh – veliko !

   Tri hčere moje sestrične: ravnokar rojevajo otročke !
   Ki bodo verni in odo imeli radi stoltja star dom, lepo kmetijo !
   In ?
   Komendo – kjer je zame center sveta.
   In stotine res pametnih ljudi. Ne takih kot SloBoySMC, j. cepec itd. L.r JANEZ KOMENDA

   • SloBoySMC

    Sej jest sem tud bil katolisko vzgojen pa sem danes raje liberalec

    • macon

     Biti levičar je tukaj biti konzervativec, ker ohranjaš obstoječe stanje in si proti spremembam na bolje. Človekove pravice pa so levičarjem samo na jezikih, za njih in za malega človeka ne naredijo nič.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • SloBoySMC

      Sam jest sem liberalec ne levičar

    • karlina

     Tvoj problem

     • SloBoySMC

      Ja no če prav da bodo vsi otroc katolikov tud kao katoliki.

    • Hanza Gorenjski

     ..ti si gobezdalec

     • SloBoySMC

      Ja no sem tud gobček ja XD

  • karlina

   Kar misli si, zgodbe gredo iz roda v rod, pa prav je tako. Če bi meni partizani pomorili sorodnike, hvala Bogu , jih niso, verjemi, da bi to pripovedovala svojim naslednikom in rodovom. Zločini nad človeštvom NIKOLI NE ZASTARAJO, NIKOLI !!!!

 • Fogglof Tunnek

  Kdo in kaj so osebki ki zagrizeno in vneto zagovarjajo zaprisežene pomagače tistih ki jih je vesoljno demokratično občestvo obsodilo v Nürnbergu? Desnosučni sprevračate in lažete. Glede domobrancef pišem samo resnico…Navedite KONKRETNO eno samo mojo laž !!!

  • Janez

   Brez veze kaj pišeš!
   Nobbene domobranske družine nisi poznal. Nurnberg,
   pa GB redaja ljudi KP stalinistom !? Bo – revidirano – kmalu. L.r. JANEZ KOMENDA

   • SloBoySMC

    Ob sv. Nikoli se bo to zgodilo ne poprej :D

 • Diagnostik

  Priznam, ni se mi niti sanjalo da bi lahko bili tisti, ki smo jim nekoč rekli partizani, sposobni česa tako brutalnega in nizkotnega.

  • Krtača17

   Če je res, kaj se je moralo človeku predhodno zgodit da se je tako izživljal nad žrtvijo? Kakšen srd stoji za tem? Če je res. Problem so dokazi. Streljanje talcev je dokumentirano. Tudi povojni poboji so nekje v arhivih. Kaj pa tole? Treba bo najdti še kakšen vir.

   • macon

    Imaš tako imenovane partizanske vojvode, ki so do 1942 poklali stotine ljudi, veliko njih zelo zverinsko. Njihova ideja je bila, da bodo Sovjeti hitro zmagali in morajo torej začeti čistko za prevzem oblasti. Po 1942 so se malo unesli, rdeči sami so postrelili več svojih klavcev.

   • karlina

    No, pa saj vendar ja veš, zakaj se o tem toliko časa ni govorilo, ljudi je bilo STRAH IN ŠE VEDNO JIH JE STRAH !!!!! Kdor je kaj vedel in povedal, so ga kratkomalo ubili, ali pa za veliko let zaprli, ne vem no, ali je res nekaterim to tako tezko razumeti, itak pa komunisti svojih krutosti niso nikoli priznali, oz. so venomer in še vedno samo govorijo, da so bili ti, ki so jih pomorili in ubili-njihovi sovrazniki in izdajalci, ampak v večini primerov, so bili t.i. “izdajalci” preprosti, delavni, kmečki ljudje, ki so bili krivi samo zaradi tega , ker so bili verni in jih komunizem ni zanimal. da ne govorim o podjetnikih in visoko izobrazenih ljudeh. Pa škoda res vsake razlage vam, ki nočete in ne zelite vedeti resnice, res škoda.

  • Ruggedplant

   1. To ni bila nikakršna državljanska vojna, ampak rdeča revolucija, državni prevrat, politicid, torej kombinacija moralno najbolj zavrženih izdajstev domovine.
   2. Kaj smo dobili ??
   3. Zasebno? Da se ja ne bi preveč razširilo? Nasprotno – če želimo kot narod kdaj zadihati v pravi demokraciji, bomo najprej morali narod izobraziti v RESNICI – če je treba tudi s po 7 urami na dan v osnovnih šolah namesto ostalih predmetov. Šele v tisti točki, bomo sposobni končno (25 let za ostalimi narodi) izpeljati nujno potrebno lustracijo, za večno obsoditi še tretji totalitarizem in zaživeti v pravi civilizirani demokratični evropski družbi.

 • Krtača17

  Koliko manj žrtev bi bilo če bi se domobranci pravilno odločili in stopili na stran nob. Sigurno bi se tudi po vojni stvari drugače iztekle. Pa kljub pozivom ni bilo posluha z njihove strani. Je bil okupatorski kruh bolj mamljiv.

  • Janez

   Daj ?
   Človek.
   Sramotiš sam sebe.
   KPS STALIN PARTIZANI SO BILI POTENCIALN IN VERJETNI RAZLAŠČEVALCI ZEMLJE ,
   DOMOV ITD.
   KP STALIN PARTIZANOM SO SE PRIDRUŽILI LE TISTI,
   KI DRUGE IZBIRE NISO IMELI, RAZNI SOVRAŽNI DO BOGATIH, VERE ITD. L.R. JANEZ KOMENDA

  • Hanza Gorenjski

   ..na stran nobenih????

  • macon

   Po mojem je bila edina šansa belih 1943. ob razpadu Italije splošni vpoklic, razglasitev slovenske države ter inštitucij (ali pa kraljeve oblasti) in klic Angležem na pomoč. Nemci so seveda razumeli trenutek in so hitro zavzeli mesta v italijanski coni. Težkega orožja beli niso imeli, absurd je, da so ga Italijani podarili partizanom, da so skupaj tolkli po belih. Rdeče to meče v čudno luč, pove, da so se šli najbolj boj za oblast, ker bi drugače priredili procese vsaj nekaj italijanskim fašistom in jih postrelili pred zidom. So pa gospode kar pustili oditi v Italijo. A ne bi bilo lepo, če bi Robottija obesili na en kandelaber?

   1944. po prisegi na bežigrajskem štadionu je bila za domobrance stvar izgubljena, še posebej ko je kralj razglasil pridružitev vseh partizanom in se je odzvalo veliko četnikov, ki so tudi čakali, da bo vojna šla mimo njih. Takrat je bila njihova edina šansa ladja za Argentino, civilne obleke in sprememba osebnega opisa. Rdeči so ves čas kazali, kaj bodo počeli po vojni in so to še bolj zverinsko tudi izvedli.

   Slovenski narod je doživel strašno osiromašenje meščanstva, podjetništva in inteligence in se do danes ni opomogel. Rdeči tolovaji pa so nam še dodatno po vojni pobrali Savudrijo in Medmurje in tukajšnji zabiti idioti jih celo častijo zaradi nacionalnih zaslug.

   Pisali boste, da bi brez rdečih imeli manj meje proti Italiji, po mojem pa kvečjemu boljšo. Tigr je že nakazal nacionalni odpor in ta bi bil tudi brez rdečih fašistov.

   • Janez

    Hvala.
    Podpišem !
    Z obema rokama.
    Tako se normalno razmišlja. In ustreza resnic,. Kar tako dalje.
    Sloveniji je 1945 zavladal KPS STALIN ANALFABET Ivan MAČEK. Žal. L.r.JANEZ KOMENDA

  • karlina

   A bejz no, pa saj menda ja dobro veš, da so se domobranci-oz. domoljubni in verni Slovenci zoperstavili proti t.i. NOB , samo in predvsem zato, ker se jim je šlo samo za revolucijo in prevzem komunistične oblasti, nič drugega, komunistom je 2. svetovna vojna prišla ravno prav, da so lahko začeli z bratomorno vojno, oz. drzavljansko vojno, nič drugega. Četudi ne bi bilo 2. svetovne vojne, so ljudje prepričani, da bi jo naredili komunisti, verjetno s pomočjo Rusije, tako, da nehajte ze KONČNO levičarji širiti lazi, zakaj in kako, je treba brati zgodovino in to PRAVO !!!!

  • sprehajalec

   Saj jih je veliko hotelo, pa je na Pohorju naprimer čakal Puklasti Miha, pa po dobrodošlici prišleku za drevesom pognal kroglo v glavo. Preventivno, da ne bi izdajal. Zato so se začeli Pohorja izogibati….

 • Janez

  Kaj ta – “duhec”
  Neekaj piše o izumrtju !
  Totalno neiformirana – oseba !
  Moja zelo sposobna in lepa sestrična iz Komende ? Potomka
  “braniteljev domov” – ima tri luštne 20 let hčere, ki ta leta rojevajo – otročke !
  Vsi ti otroci
  Bodo izvedeli, kako tvegano, težko in nevarno je bilo 1938- 1980 – zaradi KPS, KPJ STALINOV.
  Noben potomec
  “Braniteljev domov” – ni naredil – samomora.
  Vsi imajo veliko otrok in lepe družine !
  V Komendi in v okolišu LJ. Jih osebno poznam.

  Nek znan slo pevec je sin “mdtvega” branitelja domov : veliko otdok ima taa pevec.

  Samomore so delali?
  Sinovi znanih slo KPS STALINISTOV :
  – Kardeljev sin, arhitekt
  – sin predvojnega KP dr. D. K. ja. sin A. Itd, itd. Ne piši napamet.
  Hčere ubitega očets- domobranca z okoliša Sostro, ki jih osebno poznam,
  zelo ok, lepe gospe so – imajo zelo velie, lepee družine.
  Ker so doživee KP nasilje nad njihovo imajo same še večje družine.
  In vsi potomci teh treh sester vedo, kaj so storili KPS- ji očetu sester ! Greh-velik !JANEZ KOMENDA

  P.S. VELIK GREH, BRATOMOR – SE NIKOLI – NE POZABI.

  • Janez

   Krtača !
   Blefira ali pa je res ? Z ničimer na tekočem.
   CK ZK ?
   Je šekako živ,
   le v poltemi ozadja. In vsi so preko 70 let. Vnovaačili mlade . A? L.r.JANEZ KOMENDA

 • Drago

  Naj hudič pobere vse skrajneže, tako leve, kot desne, zaradi skrajnežev se je in se še pretaka kri nedolžnih ljudi.

  • Ruggedplant

   Toliko besed o desnih skrajnežih, pa sam ne poznam niti ene same stranke ali organizacije za katero bi to veljalo. Bodisi niso skrajni, ampak zgolj nekomunisti (in jih to v očeh iz dneva v dan bolj radikaliziranih komunistov avtomatsko uvršča med skrajne desničarje), ali pa so skrajni, a niso desničarji, pač pa nacionalsocialisti (kot npr. tistih nekaj malega neonacističnih in rasističnih skupin, ki še obstajajo na svetu).

 • Janez

  Gospod “macon”
  Vi dobro pišete
  Imate dober vpogled in razlage.

  Dajte prosim SloBoySMCju in ostalim mlajšim, ki kot papagaji brez razumevanja žaljivo !
  trosijo besede kot

  -“klerofašisti” – razložiti, da npr.
  Grofje s Turjaka, verni s cerkvijo na gradu nikakor !
  Niso.ili ” k l e r o f a š i s t i ” v letih 1500, 1600 – ko so v t.i. zajete roparske in morilske Turke
  metalv t.i. “turško ječo”,
  kjer so ti Turki – seveda pomrli.
  Tako so pač – branili deželo pred nevarnimi napaalci, roparji in morilci – kar s Turki – bili !
  Naša mladina
  – me že kar skrbi. Nič ali malo razmišljanja?
  Kar neke – bogvekje pobrane parole, žaljivke – trosijo, pišejo . Ali so se teh žaljivih besed iz stalinskega besednjaka v 1930 naučili na FDV ?. Ne vem.

  Kot knjižničar sem v Škrilju, na Golem, v krajih okrg Iga – veliko izposojal knjige.
  S potujočo knjižnico.
  Na Golem tudi Škrilje so prijazni ljudje, veliko luštnihSMC otrok – hvalabogu.
  Življenje tam – teče normalno dalje.
  A take strahote.
  Zaradi politike,,
  -oblasti,
  – proti kvalitetni veri – kakršna je RKC vera., iz takih razlogov – tako morjenje ljududi
  – lastnega naroda, žensk, otrok – bratomor – se ne odpusti. In ne – pozabi – nikoli.
  Ex KP, ZK zagovorniki – bodo morali stopiti – nekaj korakov naza,
  – priznati politične zablode, nesodna morjenja itd.
  Se pokesati, jih priznati, se veliko vsem prizadetim iskreno opravičevati, poravnati škode itd.
  In ?
  Opustiti svoje sedanje in pretekle zablode njih prednikov.
  Čeprav KPS očetov, dedov itd.
  To so zločini – nezastarljivi – zoper – človečnost !
  Iskreni slovenski domoljubi – bomo v Parlamentu, na sodiščih i,td.
  zahtevali obravnavo, razsodbe in javne obsodbe –
  teh KPS, KPJ političnih zločinov.
  Bili so nesodni KP politični zločini – to je vsa KPS, ZKS stran – dobro vedela.
  Zato !
  Po enem glavnih operativnem izvajalcu, koordinnatorju teh KPS morjenj !
  Po
  Ivanu Mačku- Matiji !
  – le niso – nikoli – si “upali”
  poimenovati
  – kake ulice, trga v Ljubljani itd. In, da tega – nikoli – ne bo. Ex knjižničar l.r. JANEZ KOMENDA

  P.s. malo šale: razen seveda, če ravno ta hip malo znervirani slo pokomunisti iz ? ZL itd. Bognedaj.
  Da bi ta hip pripravljali predlog za poimenovanje trga pred “njegovo” Slavijo, staba MNZ !
  Po
  – KPS Ivanu MAČKU-Matiji – žal uradno še ne imenovanem KPS nedvomnem zločincu zoper človečnost.
  Bognedaj, da bi ta trg imenovali kar po sebi npr. “antifa” trg, Trg Štruklja jr, Trg ZL in podobno.

  • Janez

   Popravek !
   Med besedama ” luštnih otrok” je kratica SMC – res – pomotoma. L.r. JANEZ KOMENDA

  • Runkl

   Modeli tvojega kova so našli mesto v delu Toneta Partliča, Moj oče, socialistični kulak. Njih še udba ni želela procesuirati, ker so bili pač…

   • Janez

    Ja !
    med 2. vojno !
    Je – moj stari oče, s 6 malimi otroki !
    – tedaj – slišal ,
    da je ” kulak” pa da bo razlaščen, pa domačija požgana , on mrtev !
    – ubit – v kaki gmajni !
    Od nekega ?
    – KPS STALIN VOSOVCA PODOBNEGA KPS ZLOČINCU I. MAČKU,
    – PODOBNO ANALFABETSI TIP – KOT JE BIL BAJE “HEROJSKI” I. Maček.

    Analfabetski, morilski KP STALINIST je to rekel mojemu gosposkemu res dobremu kmetu, ki je bil izučen in je obvladal več obrti – sam aktivno.
    Nemščino pa v popolnosti, s pisanjjem v gotici vred.

    Torej: malo šale – strinjam se s poimenovanjem trga pred “Mačko o” Slavijo ( stavba MNZ )
    – ČE SE NA TABLO ZA OZNAKO TRGA NAPIŠE
    : “TRG IVANA MAČKA. 1908-1993
    -ANALFABETA-LEVIČARJA,
    KPS STALINISTA- KOMUNISTA,
    NESODNEGA POLITIČNEGA KPS MORILCA .
    Le taka tabla
    za trg pred Slavijo.
    Umik poimenivanja tega trga po B. Kraigherju,
    KPS Mačku podobno grobega, le bolj šolanega KPS STALINISTA !
    SE TUDI ZDI NUJEN !
    V DEMOKRATIČNI, SAMOSTOJNI R. SLOVRNIJI. Hvala za branje. L.r. JANEZ KOMENDA

    • Runkl

     Bom terapevtom priporočil glasno branje tvojih sestavkov, nemirnim oskrbovancem v ustanovah…

     • Janez

      Ti !
      Hvala za – dobro – idejo !
      Tiste – nemirne – na psihoterapijah – bodo že njihovi zdavniki porihtali !
      Moje zapise !
      Ti dovolim dati ?
      Našim ex KP, ZK ljudem in – zlasti “fake-levim” poslancem.
      Da ne bodo – tako samozavrdeno zagledani sami vase.
      In si predstavljali, da so bogvezakaj – pomembni. In, da so nam normal Slovencem všečni.
      Niti najmanj – nam niso všeč. Jaz. – ka programov RTVSLO – kjer je teh ex KP,ZK ljudi dosti – in preveč?
      Teh programov – enostavno: ne gledam, že mesece: jih ne gledam – nič več.
      Njim
      Daj raje – moje zapise na tem portalu: da ne bodo poslanci strank izvirajočih iz ex KP, ZK – preveč šokirani !
      Ko jim bom kopije teh mojih zapissov – sam osebno – prinesel – v njih poslanske pisarne !
      Stori to, opravil boš boguvšečno delo.
      Human sem.
      Nikomur ne želim,
      da bi ob branju mojih zapisov
      – doživel infakt itd. Hvala. Kar daj jim moje zapise. Lepo bo to. L.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Aja ?
    Da – takih – kot sem – jaz – še – u..a – ni procesuirala? Res je – a jaz sem svojo versko notranjost – pred drugimi – spretno prikril.
    To !
    Še predobro vem – take kot ja z — s smislom za verske resnice, vero ?

    Jih niso “procesuirali” – so kar – politično nesodno, zares pomorili ! Grozno !

    Npr. Celo družino publicista Narteja VELIKONJE !
    in njega samega – so KPS STALINI takoj po vojni !
    – kar pomorili ! Vse člane družine Velikonja – razen zdravnika dr. Tinera Velikonje.!

    – dovolj za smrtno obsodbo praktično cele družine !

    so. bile besede Narteja VELIKONJE :

    “JAZ PA NOČEM ŽIVETI – V “VAŠEM – KOMUNISTIČNEM – RAJU”
    Pisca lepih verskih povesti – kot je knjiga
    Višarska polena ( o sv. Višarjih ) – so kar KPS UMORILI!
    Povest – vredna branja tudi danes, 2017. ohranja spomin na
    KPS politično umorjenega, pogumnega, vernega človeka,
    očeta večje družine.
    NA PRIMER KPS POLITIČNEGA POMORA !
    – DRUŽINE Narteja VELIKONJE – TAKOJ PO VOJNI !

    OPOZARJAM ! Redakcijo nove24tv. Hvala !
    LEPE POZDRAVE VSEM , ex ok knjižničar l.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Ja?
    Kaj pa so bili in smo – ljudje – mojega kova?
    No !
    Povsem enostavno: čisto nič – me, nas – ne ” očarajo” – zlagani baje- da – “čari” starega krvavega vsiljevanega nam VKP B STALINIZMA-KOMUNIZMA .

    Novejši – iz zgornjih – starih izvirajoči slo ex KP,ZK POKOMUNISTI KI SO TUDI – STALINISTI !
    Pa?
    Nobenih “čarov” – sploh – niti nimajo ! Kakšne “lepote” – tudi? Praktično nobene !
    Kak ZL M. Kordiš,
    ki bi znal biti čisto ok dečko – če bi ne bil v ZL !
    Se nekaj trudi – s “fake” stilskim oblačenjem – v temnih majicah !
    z natisnjenimi “zastarelimi” znaki iz VKP B in KPS stalinistične – krvave starinarnice !
    Skratka !
    Mlajši “dečko”, ki bi bil lahko – oko !
    Sam sebe sramoti: in javno razkazuje – ozkost in skromno višino – njegove psihe !
    Žal – je tako : nekateri se pač nikoli ne pogledajo v – ogledalo – resnice živega !
    V prihodnost vodečega življenja. Nekaj v tistem zrcalu sicer vidijo !
    A ne tega – kar v tem zrcalu – zares je !
    Vidijo le to: sebe – kakršnega se hočejo videti – sami. Ne vidijo se pa – take kot res so !
    Preberejo naj pač !
    Klasično A. SCHOPENHAUERJEVO DELO : SVET KOT VOLJA IN PREDSTAVA !
    Velik, pravi filozof je bil A.S. – to njegovo delo – je in bo – vedno živo.
    Osebno
    sem dobro poznal soseda, partizanskega prvoborca – ki je potem, ko je šel v pokoj !
    Zanimivo: cele dneve sedel
    – v vojaški uniformi
    – pred velikim zrcalo v njegovi sobi
    – in se ure in ure gledal. Samega sebe. In je premišljeval, kdo, kaj – pravzaprav – je.
    Dober človek je bil, ok možakar L. z Bizeljskega, ne-stalinist !
    Rad se spomnim L-ja, enega redkih, kar ok partizanov.
    A ?
    Zaradi partizanščine – pravzaprav – ni več vedel? Kdo, kaj – sploh – je !
    O!
    Od ZL- jev starejših “vzornikov” ( ex KP, ZK skritih in javnih SD, DESUS, SMC itd. )
    mi ni smotrno – omenjati: nikogar !
    Starejši !
    Kot eno suho, nezeleneče, brezperspektivno – suho drevo – se zdijo !
    S starimi, že gnijočimi – strupenimi, mladino zastrupljočimi – plodovi suhega drevesa.
    Niti !
    V ogledalo resnice –
    se več – sami sebe – se več? Ne upajo pogledati, a še – zastrupljajo. Mlade? JANEZ KOMENDA

 • Duhec

  Nova… gnezdo Hitlerjevih frendov.

  • Janez

   Se opravičujem – za tisto, malo trdo pripombo prej.
   A KPS nasilje in politični umor koga od prednikov !
   je potomce, hčere in sinove nesodno pomorjenih očetov!
   “braniteljev domov” kot jim rečem jaz – res vzpodbudil k ustvaritvi !
   še večjih in še lepših družin: te hčrre in sinovi pomorjenih braniteljev domov, domobrancev – so bili najbolj zvesti, stalni in redoljubni bralci v knjižnici, v katri sem izposojal kot knjižničar.
   S seboj so skrbno vodili lepo vzgojene otroke. Pač. Dejstvo.
   Užaloščene in stalno žaljene lepe hčere in sinovi politično nesodno pomorjeenih očetov –
   braniteljev domov in njih – otrok.
   Veliko opravičil !
   tem skrbnim in dobrim ljudem – dolguje ex KP, ZK stran in država R.SLO. .l.r.JANEZ KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  “DAJE SE NA ZNANJE”_____________________________________________________________
  DAnes sem šel nekaj v parlament,ker mi en poslanec ni hote vrniti denarja katerega sem mu posodil.da je šel sexat z neko muslimako in si spotoma kupil drogo.Spotoma sem pa tudi slišal razpravo,da se bodo za istosponeže in porivalce domačih in ostalih živali nabili posebni dodatni davki.
  Takoj sem se spomnil na kozojebca “foglofega tumpeka” in vprašal kaj je pa z njim ko naskakuje koze v rit in ga tega ne morejo odvaditi,ker ima to prirojeno kronično bolezen saj ga je njegov ciganski foter že od malega porival v rit.
  Poslanec mi je razložil,da še “fogl” zaenkrat ni veliko breme obravnave saj ga večkrat pokličejo ko se parlamentarci nafixajo koke potem ga pa obdelajo,da zjutraj gre domov na široko kot krastača.
  Ko bo pa zakon sprejet in trden mu bodo pa dali odrezati prednje genitalije tako,da mu bo ostala le zadnja luknja v anus,ker je v parlamentu istospolni playboj.
  Vse v redu sem rekel ni mi pa jasno kako bo “fogl”reagiral,ko več ne bo mogel porivati koze “Julike” v rit.
  Poslanec je rekel,da to tudi njega zanima je pa dejstvo da si bo tisti vaščan kateremu jo obdeluje na veliko oddahni,ker ne bo potreboval več imeti nočnih straž.,

  • Hanza Gorenjski

   A fogl še kar natepava svoje koze?

  • janez cepec

   a si to Janši dnar posodu, KRETEN?

 • Zaskrbljen

  “…o katerih je pisalo medvojno časopisje…”
  A nismo bli pod okupacijo? Pisali so tisto kar so pisali v stalinovi rusiji, histerjevi bediji in ja titovi jugi. Lazi!

  • Anthon

   Bojim se, da so pisali bolj točno kot današnji mainstream mediji, čeprav je bila svoboda tiska omejena in kontrolirana, kar je logično za vojno, za današnji čas pa defekt. Si to želel povedati? Si imel v mislih Jutro, Slovenca?

 • Janez

  Žal !
  Pod “delno okupacijo” ex KP, ZK, SD, SMC, DESUS, ZL in njih prikritih “gnezd” – še vedno smo !
  Korektno razrahljajmo in odpravimo to – “delno okupacijo” nas ozaveščenih Slovencev !
  Da mi Slovenci – končno zaživimo !
  kot je rekel naš pomembni dr. Prešeren : prosti “okov”
  In ,
  da si bomo : končno – sami pisali ” vero in postave” !

  Redakciji
  Nove24tv – hvala za pogum – pri “rahljanju te – delne okupacije”.
  In za objave – meni !
  Žal je
  tovrstnih tragičnih – a brezčutno in zlonamerno povzročenih – dogodkov: bilo veliko !
  Preveč, mnogo preveč.
  Tragičnega “gradiva” žal – ne bo zmanjkalo – zato kar nadaljujte s korek objavami teh primerov.

  Živo življenje !
  V krajih Škrilje, Golo – kjer sem kot ex knjižničar velikokrat bil – teče – z otroki: lepo naprej.
  Tako
  zverinsko mučena !
  Dobra, verna ženska iz vasi Škrilje – je pri Bogu in v naših srcih – doživela – povišanje !
  Za njen pogum
  branjenja vere v nenasilno življenje. Pred nasilnimi KPS brutalnimi KPS stalinisti !
  Ti ?
  In njihovi zagovorniki, sedanji “podporniki” – tega “povišanja” – ne bodo nikoli doživeli !
  Če?
  Ne bodo stopili – veliko korakov – nazaj !
  Če ne bodo – spoznali resnico svojih zablod, se pokesali, se veliko in iskreno opravičevali !
  In – opustili – svoje zablode !
  s katerimi so – povzročili – toliko – gorja – bratom, nam Slovencem.
  Mi
  Iskreno domoljubni Slovenci !
  Pa – ne spreglejmo 300-te obletnice rojstva velike ženske in dobre vladarice Marije Terezije !
  Veliko boljša političarka !
  Strateginja in rudi razsveljena humanistka, mati 16 otrok – je bila.
  Nikogar ni politično umorila – kot naši “prazno in lažnivo samohvalni ex KP, ZK-ji.
  Veliko več – res dobrega – je velika Marija Terezija !
  storila za Slovenijo in naše prednike – kot ti VKP B, KPS, ZK STALINISTI-KOMUNISTI ,
  Ki sso samo : politično morili nas Slovence, se oblastniško okoriščali, delali !
  In še jih hočejo – početi – nam Slovencem in R.SLO škodljive – javne in skrite !
  Le – slabo – nič – dobrega – prinašajoče – “eksperimente” !
  Kot so bili:
  KPS KARDELJ STALINSKI “SOVHOZI-ZADRUGE” po 1945 . Danes propadle-hvalabogu !
  In številni
  sedanji – preprečimo jih !
  – multinekulti ex KP, ZK, SD, ZL, SMC, DESUS – le slabo ! Prinašajoči “eksperimenti ! JANEZ KOMENDA

 • Hribouc

  Predlog Založniku-enemu, ki voha biznis, pač!

  Tardeči so že davno sklamfali tekste, izdali spise in knjige o Črni roki in o Sv.Urhu in o norcu z Barja iz Kozlarjeve gošče- to je najhujše, kar sem kdaj prebral o domnevnih zločinih domobranske strani.
  Nujno potrebno:
  Iz tega in podobnih zakladnih spisov pa je nujno spisati knjigo strahot komunističnega zla od 1941 do konca, do 1991!

  • Janez

   Spošt. gospod “Hribovc”
   Se
   absolutno striinjam !
   Dober predlog !
   Ga podpišem z obema rokama

   Ta zlonamerni, proti nam Slovencem !
   usmerjeni “blef” in neresnično podajanje podobe ” braniteljev domov” kot jim rečem jaz !
   Ta zlonamerni blef in zavajanje danes mladih !
   To – presega – vse meje !

   in njih hujskanje v javno rabo, vpitje žaljivih besed do “braniteljev domomov -pravih domobrancev iz 2. vojne ) “izdajalci”, “domobranci” !
   Vpitje teh besed , pa besede ” klerofašisti” nam iskrenim
   domoljubom ! Slovencem – jaz, mi smo in imamo pravico biti – Slovenci !
   npr. v konfiktu na Kotnikovi – to presega – vse meje.
   Razčistimo !
   že končno – s tem !
   Pravi domobranci in ostali proti-stalinisti !
   So bili neizzvano nevarno, življenje … vse – ogrožujoče !
   – napadeni s strani KPS pri VKP B NKVD Stalinovi morilski šoli !
   izšolanih KPS STALINISTOV . Dejstvo !
   Slovenski protistalinisti – so meli
   – “NARAVNO PRAVICO” IZ NARAVNEGA PRAVA – BRANITI SEBE, !
   SVOJE DRUŽINE, ŽENE, OTROKE !
   DOMAČE, SVOJE LEGALNO IMETJE – pred brutalno agresivnimi napadi, umori !
   s strani od VKP B STALINISTOV NAHUJSKANIH, INDOKTRINIRANIH,
   SLOVENSKIH – KPS STALINOV !
   KI SO DOKAZANO BILI – PLAČANI VKP B STALINOVI KOLABORANTI VSAJ ŽE LETA – 1938 ,
   Branili so se – popolnoma upravičeno –
   po naravnem pravu – tako !
   Kot se – jaz, ti vi – kdorkoli – danes – v samoobrambi !
   IMA PRAVICO BRANITI SE, REALNO NEVARNEGA ROPARJA, MORILCA !
   MU VRNITI NAPAD, GA TUDI – UBITI ! Dejstvo. Zapisano tudi v veljavnih Zakonih !
   In – seveda: napad, napadalca – tudi “mora” je dolžan – prijaviti organom aktualne “OBLASTI”
   Dajmo se pogovarjati – realno, racionalno.
   Star angleški pregovor pravi, velja še danes :
   “O DEJSTVIH – SE DA POGOVARJATI,
   O STALIŠČIH, MNENJIH – SE DA LE PREPIRATI” Ravnajmo se – po tem ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Janez Armeni

   Imaš knjigo ČRNE BUKVE!

   • Hribouc

    Ja, Janez, mam Črne bukve in V imenu OF ter veliko knjig, ki so izšle na temo svinjske revolucije zadnjih 25 let, zgodovinski opisi, zapisi. V se to je super.

    Manjka pa knjiga, pregled OF krvoločnosti, kot je pričujoči članek – ker oni so lepi, čisti, sanjski, protifašistični in protinacistični, čeprav so satanisti na debelo sodelovali z obojimi okupatorskimi prasci -in šele sedaj postaja malo bolj jasno zakaj je narod bil tako mučeniški, zmeden, zaveden in zmešan do konca !

 • Janez

  K mojim, našim
  predlogom za obravnavo v PARLAMENTU R. SLO
  sem
  pozabil pripisati tudi

  PREDLOG ZA UKINITEV RABE VSEH
  – SIMBOLOV EX VKP B , KPS, KPJ, ZKS, ZKJ – IZ JAVNOSTI: krvave petokrake zvezde, zastave itd.
  – ter
  – POIMENOVANJA. ULIC, TRGOV, ŠOL ITD. PO EX VKP B , KPS, KPJ, ZKJ, ZKS – osebah, enotah itd.

  Mislim, mislimo : na ulice, ceste,, trge itd. imenovane po Brozu, Kidriču, Kardelju, B. Kraigherjju itd.

  Malo leposlovja satire:
  Po “herojskem” KPS, ZKS STALINISTU,
  ORGANIZATORJU NESODNIH KPS POLITIČNIH. MORJENJ NEOBOROŽENIH TISOČEV LJUDI !
  Po Ivanu MAČKU-MATIJI,
  ki gaočitno njegovi lastni iz KPS, ZKS niso cenili toliko, da bi po njem poimenovali – karkoli ?
  Nič ni javnih poimenovanj ulic, trgov, šol – po njem, čeprav je imel “levji delež” v politiki in morjenjih KPS

  Pa se po našem mnenju lahko poimenuje trg pred “njegovo ” SLAVIJO (stavba MNZ) v centru LJ.

  Lahko, a le s takim napisom – na tabli za ime tega trga pred stavbo MNZ.

  napis
  TRG IVANA MAČKA- MATIJE
  1908-1993
  ANALFABETA – LEVIČARJA
  KPS, ZKS KOMUNISTA-STALINISTA
  NESODNEGA KPS MORILCA TISOČEV

  Le – tak napis – smo mnenja – bi ustrezal. Za. trg pred “Mačkovo” Slavijo v centru Ljubljane.Sedanje poimenovanje tega trga pred stavbo MNZ po KPS M. MAČKU podobno grobem, le nekaj več šolanem
  tudi KPS STALINISTU B. KRAIGERJU – SE, BREZ ŠKODE – LAHKO UMAKNE, CELO MAČKOV ŠEF JE BIL.

  Torej !
  Dajmo – po nad 80 letih slo VKPB, KPS, ZKS STALINIZMA-KOMUNIZMA !
  – očistimo našo lepo Slovenijo
  vsaj teh vidnih ostankov res “grdega” slovenskega KPS STALINIZMA KOMUNIZMA !

  Vsaj tako se opravičim mrtvim, tako grozljivo KPS POLITIČNO UMORJENIM – ŽRTVAM !

  Skrajno – resen predlog ! Za v Parlament R. SLO.
  Tudi sledove marxizma
  – odstranimo s ulic naše Slovenije. Ali v starem Piranu še obstoji Ulica F. ENGELSA ? JANEZ KOMENDA

 • Hribouc

  Ljudstvo, izmučeno od tatinstva , banditizma in nekulture Smrti, berite:
  http://www.demokracija.si/fokus/skrajno-levicarski-puntarji-onecascali-zrtve-revolucije-v-grahovem.html

  Sajnirespaje!
  KOMUNISTI NISO KRIVI ZA NIČ.
  To so angelska rdeča bitja krvavih rok do ramen in niso krivi za nič, niso zločinci.
  Za nesrečo in smrti v Grahovem so krivi Rupnik, Rossener in škof Rožman – so izobesili slike v Grahovem.
  Ne pred 30 leti! Včeraj, poroča Demokracija.

  Komunisti, skratka, po novem, niso izmučili, potolkli, zaklali, postrelili, na ognju scvrli skoraj 2000 Slovenk in Slovencev vseh starosti od dojenčkov naprej, obeh spolov, seveda, od tega enormno mnogo deklet in žena leta Gospodovega 1941 in 1942. Še prej jih niso ne mučili, ne posiljevali.
  Oni, komunisti tega niso počeli!
  Puntarje in domače kričače v Grahovem sprašujem, kaj je imel Roesener, Rožman in Rupnik z grahovskimi strahotami 1941 in 1942 ?
  Ne branim jih, povejte dejstva, hočem odgovor!
  Ti, pobiti, nedolžni, popolnoma nedolžni ljudje se jim niso upirali, niti ogrožali partizanov. Partija jih je označila za drugačne, za tarče.Tarče za ubijanje. Žrtve, sovražniki so morali biti-če jih ni bilo, so jih enostavno določili.Ni bilo težko!
  Bili so nedolžni, bili so proti nasilju in bili so Kristjani in niso bili za oborožen boj proti okupatorjem, ker so bili okupatorji 100x premočni, oni goloroki, zgarani, neuki in prestrašeni in so vedeli kaj to pomeni
  upor v taklih okoliščinah.Hoteli so živeti, nič več.
  Razčistimo, torej, enkrat za vselej:
  Zakaj so komunisti pobijali nedolžne ljudi Grahovega l. 1942? Odgovor, zahtevam!
  Zakaj so pobili ženske? Hočem odgovor !
  Zakaj so z konji razčetverili (!) popolnoma nedolžno mladenko iz Grahovega 1942? Povejte !

  To in še marsikaj ob tem je rodilo Vaške stražarje, upornike tatinskemu in morilskemu komunizmu partizanov!
  Iz tega terorja so se rodili/izrodili, če hočete , konec 1943 po pokolu 700 vaških stražarjev, domobranci.

  Preko 700 partizanov je napadlo niti 40 domobrancev v Grahovem(blizu 30 jih je bilo zunaj postojanke
  na pohodu). 10 kratna številčna nadmoč, v orožju še večja!
  Masaker !
  Kričite in imate spomenike o herojstvu. Bolano do kraja in čez!
  Poboj z italijanskim kolaborantskim topom in zažig živih ljudi, ranjencev v gorečih hišah in popolnoma nepotreben požig cerkve. To naj bi bilo osvobodilno, herojsko? Halo? Ste pri pravi?

  In za konec- po Dakijevo – narodni heroj – halo- prvoklasni klavec in zločinec 1.kategorije :
  PO BITKI PARTIZANI UBIJEJO NEMOČNA STARCA IN JU ŠE ŽIVA VRŽEJO V OGENJ!? Herojstvo !?
  Da, herojstvo satanizma, bolanih psihopatov, norcev željnih smrti in krvi.
  Še ni bilo dovolj.
  16 LETNEGA GLUHONEMEGA FANTIČA, KI JIM JE NOSIL CIGARETE, PARTIZANOM, TO SE VE, USTRELIJO ZA ZABAVO IN ZABRIŠEJO V OGENJ!

  Puntarji in cerkniška ZZB – to proslavljate?
  Za to so bili krivi, po vaše , tisti trije.Kar tako, ker ne najdete drugega.Blebetanje, sama laž!
  —————————————————————————————————————————
  Sprašujem vas kdaj boste, in Puntarji in vsi, ki ste bili včeraj v Grahovem, priznali resnico in samo gluhonememu otroku, ki so ga poblazneli ljudje vrgli v ogenj in pobitim nedolžnim dekletom postavili spominsko ploščo z opravičilom, da bo mladi rod vedel kaj je prav in kaj je narobe in kdo je kriv njihovih smrti ?
  Do njihovih nepotrebnih smrti ni nikjer bilo, ne Roessenerja, ne Rupnika, absolutno ne škofa Rožmana.

  Niti malo ne verjamem, ne pričakujem da boste to storili.
  Čakal vas bom in spraševal vedno, dokler ne pride odgovor!
  TERJAM ODGOVOR, RAZUMETE?
  T E R J A M !
  Razmislite dobro, kajti Nubiru prihaja izza Plutona.
  Časa bo zmanjkalo, tovariši.

  • Anton

   Komunisti pač nimajo in nočejo odgovora. Dobro se pa znajo izgovarjati, to jim pa gre. Konkretnega odgovora od komunista do danes še ni bilo.

   • Hribouc

    Spet se ponavlja, tukaj v Sloveniji, tako, kot govorijo slavni avtorji v svojih razvpitih delih o komunizmu:

    Alain Besancon v STOLETJU ZLA
    ali
    Jacques Semelin v OČISTITI IN UNIČITI
    ali
    Milovan Džilas v NOVEM RAZREDU
    ali
    Orlando Figes v ŠEPETALCIH in v TRAGEDIJI LJUDSTVA

    DE TE RDEČEMORILSKA KAMARILA SATANISTOV OZNAČI, IMENUJE POKAŽE S PRSTOM “da si drugačen” !
    Ni važno kaj, samo drugačen, ki ga je treba “sfukati”,”zjebati”, odriniti na obrobje, justificirati, ubiti ali likvidirati.
    Med vojno so bili popolnoma nedolžni imenovani, ožigosani za izdajalca ali kolaboranta
    in to je pomenilo gotovo smrt !
    Zdaj nas, določene, že označujejo z potomci kolaborantov in izdajalcev in, celo z zločinci, ki, da smo hujši od tedanjih(41-45) pobitih izdajalcev !

    DALEČ SO NAS POTISNILI,

    ZZB, pazite, zdaj baje, NOG – Narodno Osvobodilno Gibanje , ki nas bo spet osvobajalo !
    Satanisti hudičevski.

 • Svinsk zrezk

  stancala se je z svabi to napiste kekci kazen je sledila ja innn

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!