Je vandalski kristjanofob, ki je razbijal cerkvene kipe v Kopru, levičarski skrajnež?

Objavljamo posnetek vandalskega kristjanofoba, ki se je v ponedeljek v koprski stolnici brutalno znesel nad kipom Marije z Jezusom iz 19. stoletja in kipom žalostne Matere Božje iz 15. stoletja. Na portalu 24Kul so za visok porast napadov na katoliško skupnost obsodili predvsem politiko slovenske levice, ki goji sovraštvo do omenjene verske skupnosti. 

Ponedeljkovo dogajanje v koprski stolnici so posnele nadzorne kamere, na katerih je videti, da je kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine storil moški srednjih let, ki je v cerkev prišel z nahrbtnikom in se najprej besno spravil na leseni kip Marije z Jezusom, nato pa se je znesel še nad drugim kipom iz 15. stoletja. Pri tem je razbil varovalno steklo in s kladivom razbil obraz Marije. Kot je razvidno iz posnetka in sledov krvi, se je pri tem tudi urezal v roko.

Napad na cerkve in katoliško skupnost je del organiziranega napada na vse kristjane
Omenjeni napad je neposredna posledica podpihovanja nestrpnosti do Cerkve in katoličanov v Sloveniji. Po približnih ocenah je samo v zadnjem napadu nastalo za več kot 100 tisoč evrov škode, toda škoda je še precej večja na umetniškem delu, ki je neprecenljive vrednosti. Prav tako gre za moralno škodo, saj je storilec s tem dejanjem prizadel čustva vernikov in jih ustrahoval. Restavratorji in konservatorji navajajo, da bodo za obnovo potrebovali vsaj 6 mesecev, kot poroča portal 24Kul.

Za napade na katoliško skupnost odgovorna sovražna politika slovenske levice
Na 24Kul so še zapisali, da v imenu vseh demokratičnih organizacij odločno obsojajo grobi napad na katoliško skupnost. “Javno pozivamo državne oblasti in policijo, da zaščiti katoličane in bogoslužne objekte. Samo v zadnjih nekaj letih je bilo preko 2.300 napadov na cerkve.” Pri tem poudarjajo, da k skoraj 300 odstotnemu porastu napadov na verske objekte odločno prispeva politika nestrpnih antikatoliških organizacij, kot so: Socialni demokrati, Združena levica, Alenka Bratušek, Zoran Janković in Mirovni inštitut, ki preko svojih hobotnic posredno vzdržujejo ozračje verske nestrpnosti do katoličanov in Cerkve.

Policija je objavila, da so ujeli moškega, ki je osumljen poškodovanja kipov.

A. B., M. P.

 • dare326

  V medijih sem zasledil, da naj bi bil vandal v osebni stiski. Podobno pravijo tudi za vse teroriste, tudi za bosonogega, ki je z nožem ubil policaja. Država, ki ščiti korupcijo, slabi vojsko in policijo, nastavlja nesposoben kader, kjer sodišča delajo kot da so bog in batina, mora doživeti propad.

  • Nata

   Ja……ja………….stiske so različne ! In ljudje se tudi različno odzovemo .

   • tarantela

    Kot 9- leten otrok sem bila v izjemno veliki stiski, molila sem nekaj mesecev, potem pa nehala verjeti in enostavno nisem več šla ne k maši niti nikamor več, kar se vere tiče. Nisem pa nič razbijala, sicer ne verjamem v vse to, kar pravi cerkev, spoštujem pa vse vernike, ki jim je vera v uteho, včasih je to edino zatočišče za koga, ki je na robu obupa.

    • airways

     Če bi bilo Vaše vere za gorčično zrno, bi premikali gore…

 • MižekFiga

  Socialni demokrati, Združena levica, Alenka Bratušek, Zoran Janković in Mirovni inštitut, ki preko svojih hobotnic posredno vzdržujejo ozračje verske nestrpnosti do katoličanov in Cerkve.

  Pričakujem PREPOVED DELOVANJA in medijskega objavljanja, ki je največkrat namerno goljufiva samoreklama!

  • MižekFiga

   Za podobne nestrpneže objavljam naslov kapelice ddr Milana Kučana v Murglah 24, Ljubljana. Privoščite si jo dokler je še čas za to!

   • Nata

    oprosti , pisala sem prej , preden sem prečitala naslednje kom……….

  • Slobajker

   To je obsojanja vredno dejanje najboljše bi mu bilo vrniti na enak način z kladivom!!
   Za slab ugled si je pa cerkev veliko sama kriva zato pa imajo moč ti ,ki ste jih našteli !!

   • Nata

    No ja ? Slag ugled ? Poznamo ogromno ljudi z nikakršnim ugledom , pa mi tudi na misel ne pride , da bi npr. šla v Murgle razbijat hišo velikega demokrata ……

 • Nata

  Seveda je odgovorna sovražna politika levice ! Kdo za vraga pa ??
  Vse drugo je za njih bolje od Kristjanov ? Zakaj že ? Ker nas kar nekaj je , a ne ?
  Ko bo potrebno bodo prestopili v Islam

  Tale možak se je pa umetniško izražal , no !! Razbita umetnost je zanj najboljša umetnost ! Je izraz njegovega duha .

 • tarantela

  Tole je jezen možakar, ki mu je zmanjkalo črtic, goreče je molil k Mariji za novo dozo, ker je ni dobil, se je znesel nanjo.

 • Olga

  K nestrpnosti do kristjanov prispeva poleg medijske gonje levaških trobil tudi Ljudmila Novak s svojo kolaboracijo z zadnjim partijskim in udbaškim šefom in komunističnimi zločinci nad lastnim narodom!

 • elh

  Francoska policija je po še slabšem videoposnetku našla terorista, ki je povrhu nosil še klobuk.

  Tu imajo vse, dober posnetek in celo DNK, kar bi moralo omogočiti in dokazati vandalstvo 100%.

  Če je slovenski državljan ga je že marsikdo prepoznal, če je migrant bo težje, ker morda za ravnanje z migrantskim kriminalom obstajajo drugačna navodila in migrantje avtomatsko niso odgovorni za svoja dejanja, ker so bojda pod vplivom težkih frustraciji in drugačnih navad…

  Kar se frustracij tiče dvomim, kar se pa drugačnih navad tiče pa zagotovo. Upam le, da pod drugačne navade ne sodi tudi sekanje glav in toleriranje le tega s strani razumevajočih organov.

 • rubec

  Meni ga pošljite. Ajdovo moko bo moral šmrkati toliko časa da bo ratal kruh.

  • fmg9

   Stari, nisi edini v vrsti, je še veliko drugih interesentov. ;)
   Dejmo se tko zmenit, da se izmenjavamo… Izmene pa to… (Pravično razpodeljen čas, seveda.)

 • dež

  Nova24TV, dajmo malo akcije. To je vaš posel, odkrijte za koga gre !

 • Martin Herman

  Policija, ali ima ta smet tudi ime in priimek?
  Gnili, strahopetni iztrebek, ki mu ni uspelo priklicati dilerja heroina je svoj bes v levičarskem stilu skalil nad stvarjo, ki se ni zmožna braniti. Njegovo zanemarjeno in toksično narkomansko telo, je bilo zmožno vsega skupaj le 10-sekundnega patetičnega udarjanja, preden se je utrudil in povrhu še urezal.

  • Franc Šink

   On nima telesa.On ima trup kot žival.

 • Slovenec 33

  Če se pogleda slikco in ovrednoti dejanje ni treba biti šlogar, da se ugotovi, da je, ali islamist ali pa komunist. Drugemu kaj takega ne bi padlo na pamet.
  Izgovarjanje na abstinenčno krizo v takem primeru ne pije vode.

 • dr Janez Sveti

  Ta oseba je umsko motena in kot taka, sploh nima politične agende.
  DR Janez Sveti genij

  • janez.pokoncni

   To velja tudi za vse podpornike levakov.

   • dr Janez Sveti

    Kaj misliš, da oni mislijo o tebi?
    Dr Janez Sveti genij

    • janez.pokoncni

     A oni mislijo?

     • dob

      hahahahahahaha….

 • Jožef

  Ko nekdo vrže prašičjo glavo čez ograjo se raziskuje piše po medijih še dolge tedne na drugi strani imamo 2800 napadov na sakralne objekte pa se raziskuje in piše bore malo.Tukaj ima policija storilčevega pol obraza,ali so objavili sliko če ga kdo prepozna nisem zasledil.Koliko vandalov so ujeli in obsodili.Vse skupaj mi smrdi po umetnem vzbujanju sovraštva .Kučan, Zemljarič…. so diplomirali iz tega področja.

  • Franc Šink

   Ujeli so ga. Samo še vedno skrivajo njegovo identiteto.

 • resnicaboli

  Ugotovili bodo da je duševni bolnik pa mirna bosna.

 • zaton
  • Feriss.H

   Izzgleda kot Slo-Levicar

 • cornusmas

  Režimski mediji temu rečejo vandalizem,če pa se kaj zgodi na musl.objektih…pa je to islamofobija.

  • dež

   Če bi na Prešernovi v Ljubljani napadel Kidriča, bi imeli policijsko uro.

   • Hribouc

    Racije, policijsko uro, zasedanje CK Zveze Udbokučanistov Slovenistana in vseh odborov Rdečih Fašistov in njihovih podmladkov ter 24 urno bedenje pri vseh spomenikih krvavosvinjske satanskoboljševistične revolucije 1041-2016!

 • Olga

  Komunistični zločinci, ki so rušili sakralne objekte in uničevali Svetinje, so žalostno končali!

 • Brutus

  Ne bodite no malenkostni in tako netolerantni! Verjetno gre le za in štalacijo umetniškega performensa, nekaj takega kot je bil umetniški performens z zažigom strunjanskega križa ali pa inštalacija umetniškega performensa s sliko Marije s podgano v naročju! Bo zanimivo počakati na razplet tega komunajzerskega ”umetniškega” dela…!

  • airways

   Ma prow nč se mu ne bo zgodilo… Nas zgodovina uči. A zaznamek s strani Boga gotovo ima. Se pa spominjam, da je pokojna Mica povedala, da je nek partijec (komunist)(v Ravnah pri Šoštanju) nek kip poškodoval ali celo kapelico (namerno) in je mislim,da potem celo oslepel. Ja pravijo, da božji mlini meljejo počasi a zagotovo. Le naša nestrpnost je prehuda in želimo takojšnjo kazen nad “mučiteljem”. Ampak nismo mi poklicana soditi ljudi. Poklicani pa smo, da prosimo Boga, odpuščanja in naj bo milostljiv do “mučitelja”. Bodimo pravi Kristjani in pustimo “sveto jezo” Bogu. Vse dobro, dobri ljudje! Z Bogom!

 • Hribouc

  Dvomim, da je revež kdajkoli slišal, kaj vse se je zgodilo onim, ki so že razbijali svete podobe in kipe.
  Povejtemu, da naj razmisli in se vsaj pokesa, da ga ne zadene usoda razbojnika iz okolice Cerkelj na Gor., ki sta se mu posušili obe roki in, recimo, nadutordeča učiteljica , kmalu po vojni v bižini Kompolja, ki so jo ratrgali psi in še je primerov – zgleda, da jih bo treba zbrati in opozoriti vse, ki to, kar je bilo po slovenskih župnijah letos hudega narejenega duhovnikom in sakralni kulturi, organizirajo, podpirajo, skrivajo, da jih čaka, zagotovo in nepremostljivo, 100% huda kazen. ne glede na to koliko jih Udbokučanistična sodrga hujska in ščiti!

 • Hribouc

  Pokorno javljam-gremo stavit gajbo Refoška- da ga bojo naredili bolanega ?
  Kdo stavi, gospe in gospodje, tovariši in tovarišice?

  • Olga

   Normalni ljudje niso sposobni takšnih zločinov proti kulturni dediščini! Takšen fanatični zločinski um je bil prisoten pri izvajalcih komunističnega genocida! Opravičila ni ne za prvega, ne za drugega!

  • FRANC3

   ISIS je že v Sloveniji. Taki nenormalneži razbijajo kulturne spomenike, normalni ne.
   Kultura nima domovinske pravice, niti politične ali verske barve.

  • Anton

   Itak neprišteven bo tako da bo lahko še razbijal…..

  • cosmosjasnovidec

   So ga že kot vsakega musliča tako,da si stavo dobil.

 • samsara

  Nekje sem bral, da je ta fanatik policiji znan že izpred nekaj let.
  Da ni mogoče to ista oseba, ki se je pred časom zverinsko znesla nad konji v ‘Naravnem rezervatu Škocjanski zatok’? Sledni se je potem na sodišču zmazal brez praske. Konji bodo imeli in čutili posledice, tako fizične kot psihične do konca njihovega življenja.
  Tale kladivar, da je imel rumeno kladivo, sem prebral.
  Oni mučitelj konjev, je naknadno prišel z rumeno barvo prebarvat privez v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, na katerem so bili sledovi krvi konj, nad katerimi se je zverinsko izživljal.

 • Andrej

  Preveč ogabno in žaljivo za kristjane,da bi komentiral,žalosten in užaljen sem,brez besed!

  • Franc Šink

   Takšne občutke imam tudi jaz. Izrazi ki mi rojijo po glavi pa raje ne bi napisal.

 • Anton

  Strunjanski Križ so 2x umetniško zažgali….lepo d se podpira umetnost v zloveniji

 • Feriss.H

  Nisem religiozen a ko sem gledal tega kretena mi je kar vrelo. Antični Rim občudujem po marsičemu, a trenutno mi je najbolj všeč njihova kaznovalna metoda – pribijanje na križ!

  Tega bi lastnoročno pribil. Če ga spustijo, tisti ki ga izsledi naj mi javi, imam že pripravljeno kladivo, zarjavele žeblje, les in lokacijo. Rabim samo še dva tri sodelavca da dvignemo konstrukcijo z pribitim v smeri nebes in ga prepustimo nebeškemu umirjanju.

 • domovina mili dom

  To je hostarska metoda iz pred 70 let. Žal to je dejstvo. Ti vandali, roparji župnišč, so logistično podprta para vojska FDV skrajnih levičarjev. Sistematično so se lotili uničevanja sakralne zgodovine. Maltretiranja oseb v župniščih. Za plačilo pa jim ostane plen.
  Tako dragi Slovenci, prišli smo do točke, ne manjka veliko, ko bodo ti rdečesrajčniki začeli maltretirati ljudi na domovih. To kar se je dogajalo v Mariboru.
  A bomo to dovolili? Vas vprašam.

  • sunday

   to bi nam moralo biti dovolj – dovolj izzivanja, potrebno je iti do konca in to vsi skupaj, saj se moramo zavedati, da imamo za sabo ves civilizirani svet, iztrebki pa samo jamarje in hostarje!!!

 • cosmosjasnovidec

  Interesantna zadeva pa je,da policija ni imela sledu niti po posnetku kamere kjer se vidi njegov obraz in ni težko najti na občini kdo je.Ko se je pa sprožilo nestrinjanje zaradi tega na Facebooku in na Twiterju so pa takoj šli po njega in vse skupaj je trajalo cirka pol ure.
  Nočejo objaviti ne imena ne narodnosti čeprav jih je ogromno spoznalo musliča z posnetka kamere.
  Policija že navaja,da je verjetno duševni bolnik ne pritiska pa na njega,da bi povedal kdo mu take zadeve naroča.
  Oziroma posredovano iz poznanega vira ga sploh niso o tem zaslišali ne,da bi ga sploh kaj vprašali,ker je prišel tak ukaz z vrha.

  • sunday

   vedeli smo, da bo ntako, saj je tudi policija prodana! duševni bolnik pa je postal malo pred tem, ko je naredil to muslimansko svinjarijo! prav imaš, ker se kristjaniopočutimo ogroženi (kar tudi v resnici smo), bi bilo prav zahtevati od oblasti, da nas in naše verske objekte zaščiti pred to nasilno, podganjo, gnojno drhaljo!!!

  • Franc Šink

   Menda se je med divjanjem porezal, tako da imajo njegovo DNK.

   • Nata

    Če niso česa ” izgubili ” !!

 • bojan

  Bolj bi rekel da se je pomuslimanil

  • sunday

   ja pomuslimanjeni levičar, vendar menim, da se levičarjem ni potrebno pomuslimaniti, ker so že v osnovi dovolj pokvarjeni in krvavi!!!

 • sprehajalec

  Seveda gre za levičarskega fundamentalista. Na TV je bilo videti, kako je pustil sporočilo in dolarje. Ker v poblazneli glavi vidi vzroke vseh težav tega sveta v dolarjih.

 • Vrhovni sodnik

  Bricljev soborc iz Kotnikove, on je imel gatano, ta pa macolo.

 • airways

  Določeno krivdo imajo tudi mediji, ki tako na veliko razlagajo o bogastvu cerkve oziroma Vatikana…

 • Adolf Hitler

  će pa to ne vidite da je kamelo fukar potlej pa nevem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!