Kaj se je dogajalo v Novem mestu, kjer so morale posredovati specialne policijske enote?

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

V novomeško bolnišnico so v nedeljo zvečer sprejeli 46-letnega Novomeščana, prekrškarja povratnika, ki se je poškodoval med begom pred policisti. Ker so se pred bolnišnico začeli zbirati njegovi znanci in je kazalo na kršitev javnega reda in miru, so tja napotili več policistov, tudi policiste posebne policijske enote.

Kot so zapisali na Policijski upravi Novo mesto, so prometni policisti v nedeljo zvečer v Novem mestu peljali za osebnim avtomobilom, ki ni ustavljal pred rdečo lučjo semaforja, nato pa ni upošteval niti policijskih signalov za ustavljanje – modre luči in sirene.

Na Šmihelskem mostu mu je zmanjkalo prostora, ker so na rdeči luči že stala druga vozila. Policijskemu vozilu se je poskušal izogniti in pobegniti, pri tem pa je trčil v zadnji del službenega vozila prometnih policistov.

Pred bolnišnico so se zbrali sumljivi ljudje
Moški je bil pri trku lažje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico, pred katero pa se je kmalu začelo zbirati več njegovih znancev. Ker je vse kazalo na kršitev javnega reda in miru, je operativno-komunikacijski center (OKC) PU Novo mesto tja napotil več policistov, med njimi tudi policiste posebne policijske enote. Čez kakšno uro se je situacija umirila, občane pa so policisti napotili domov.

Kot so pojasnili na policiji, so moškega v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in cestnoprometnih prekrškov, ima veljavno vozniško dovoljenje, njegov avto pa je veljavno registriran. Prisotnosti alkohola pri njem niso ugotovili, so pa odvzeli registrske tablice vozila, ki je bilo zaradi trka nevozno. Zaradi več prometnih prekrškov mu bodo spisali plačilni nalog, prav tako pa nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje.

C. Š., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!