Kdo je hladnokrvno pobil laboda in njun zarod ob Ljubljanici?

“No, takole je nekdo pobil labode v Štepanjskem naselju na Zaloški, ob Ljubljanici, z gnezdom vred. Sramota, narod, kaki ste to ljudje .. Boge živali .. Deli naprej.” Tako so na spletnem omrežju Facebook pospremljene fotografije pobitega labodjega para in uničenih jajc, iz katerih bi se v kratkem izvalili mladi “grdi rački”. 

Komu so šli labodi tako v nos, da jih je bil pripravljen hladnokrvno pobiti, hkrati pa uničiti njihov celoten zarod, iz katerega bi se v kratkem izvalili labodji mladiči? Vsekakor ne uravnovešena oseba, prav tako na prvi pogled mesto umrlih labodov nakazuje, da jih ni pokončala katera od divjih živali, saj labodi nimajo veliko naravnih sovražnikov, poleg tega pa veljajo za ene največjih ptičev. Dogodek bode v oči tudi zato, ker se je zgodil praktično sredi Ljubljane, iz fotografij pa je razvidno, da so smrt labodov povzročile fizične poškodbe v predelih glave in vratu, njuna jajca v gnezdu pa so bila razbita.

Primer je nedvomno zrel za policijsko preiskavo, saj so labodi zaščitena živalska vrsta, kdor neupravičeno ubije žival, pa se po kazenskem zakoniku lahko kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do pol leta. Če je bila žival pred tem mučena in se ji pred usmrtitvijo povzroča trpljenje, pa se lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

C. Š.

 • Slovenka

  Brez besed.

 • Artur

  Kdo je hladnokrvno pobil laboda in njun zarod ob Ljubljanici? Gnoj, človeški izrodek ki ni vreden da ga pes poščije.

  • cosmosjasnovidec

   Ni vreden,da živi ne,da ga pes poščije.
   To pa se prej tudi ni dogajalo dokler se niso privlekle muslimanske nesnage tako,da bi lahko dal roko v ogenj da so to bile te svinje.

   • Artur

    Ja res ma kaj pes mi je uteklo tako se pač pri nas reče, tale izrojeni psihopat si zasluži kvečjemu ,da se ga prej prelama na mrtvo ime potem pa štrik za vrat metek v njegovo izrojeno tintaro bi bil preveč milosten. Ma v orngi bes me je spopadel ob tem žalostnem prizoru zgoraj.Spomnim se davno nekoč na prvem zmenku kako sva jih na jezeru krmila s kruhom kakšna je to eleganca in milina od živali , baje si ostaneta labodji par zvesta do konec življenja .

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Se strnijam, tisti ki je to naredil je navadna golazen. +

 • Olga

  Ljubljana, prestolnica “kulture”! Tudi “domobranskih” spomenikov ne bo, je rekel šerif!??

 • Mah

  1. rdečkarji po naročilu iz murgl
  2. đihadisti iz sirije

  drugih možnosti mislim da ni

  • cosmosjasnovidec

   Res je in sem skoraj prepričan,da bo držala kar točka 2.
   Prej kot rdečkarji so bili kamelotrajbarske muslimanske nesnage,da jim jeb.. vse po spisku.
   Kdor koli je bil mu želim,da takoj crkne prekleta nesnaga brezobrazna.
   In kake so to kazni pol leta zapora oziroma eno leto za mučenje in smrt živali?
   Naj ga jaz dobim zraven tega.Sem jim že eno par izbil zobe,ko so mučili pse in nekaj krat plačal kazen pri sodniku za prekrške nekaj krat so pa nekateri ti izrodki sami dobili od policajev,ko so me šli prijavit.

 • Nata

  Kaj naj si mislim ? Naj se cudim? Naj se jezim ?
  Presenečena nisem niti malo! Po svetu hodi veliko barab! Brez empatije do sočloveka. . . kaj šele do živali – nemočne živali, ki se ne more braniti! Tam pokaže ” svojo moc “, sprosti svoj bolan um.
  Upam, da se bo policija potrudila? Saj imajo sodoben forenzicni laboratorij!! Koliko pa res znajo se pa lahko vprašamo, ali ne ?

 • soc

  Fužine? Ma ne… Edina alternativa v LJ bi bila Rakova Jelša. Isti naši.

 • xtc

  kDO?
  yUGO SRBOKOMUNISTIČNA DRHAL NIČ NOVEGA:
  V našem okolišu imamo tako kar nekaj labodov in štorkelj;ki jih ljudjer zelo budno pazijo in krmijo so naš ponos in spoštovanje Slovenije;kdor spoštuje živali soštuje tudi človeka;dor ne zmore prvega ne zmore drugega_ta je sovražnik naroda:

 • baubau

  vprašajte šerifa

 • Občasni Komentator

  tak lepa laboda sta bila…zadnjič sem ju opazoval, ko sem psa sprehajal…grozljivo…ob sotočju sta bila na levem bregu

 • Adolf Hitler

  v moiem zaitu smo tak drek takoi esikutiral ali pa obesil na prvi kalembader fui smrad!

 • The Lioness

  Dobit ga, pa naj tolko časa moli zraven (brez hrane in vode) da laboda oživita. Ne bo nikdar tega več delal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!