Sin tajkuna Zdenka Pavčka pred sodnika: Tožilec Oštir mu očita zlorabo položaja in oškodovanje Viator & Vektor Logistike

Foto: STA

Nekdanjemu prokuristu Viator & Vektor Logistike Petru Pavčku tožilec Matej Oštir očita, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, potem ko je maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje.

Na današnji obravnavi na Okrožnem sodišču v Ljubljani je tožilec Matej Oštir dejal: “Vedel je, da kupnina ni bila poravnana, torej je ravnal na škodo Viator & Vektor Logistike v korist celjskega Izletnika. S tem je oškodoval upnike Viator & Vektor Logistike.” Sin nekdanjega predsednika uprave krovne družbe Skupina Viator & Vektor in tajkuna, povezanega z nekdanjo LDS Zdenka Pavčka, Peter Pavček, je na današnjem naroku pričakovano v celoti zanikal očitano kaznivo dejanje, in sicer z besedami, da ni imel “nikakršnega naklepa, da bi Izletniku pridobil kakršnokoli korist ali pa oškodoval Viator & Vektor Logistiko.” Ob tem je še pojasnil, da sta bila Viator & Vektor Logistika in Izletnik del iste skupine, Izletnik pa je s številnimi pogodbami posojal Logistiki in krovni družbi v skupini, poroča STA. Peter Pavček je ob tem še dodal, da “ni šlo za brezplačen prenos, Izletnik je imel terjatve do obeh družb v bistveno večji vrednosti, kot je bila vrednost romunske družbe.” Kupnina pa je bila poravnana s proti terjatvami.

Oče Pavček prepričan, da je bil preiskovalni postopek voden nekorektno
Pričanje Petra Pavčka je podprl predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič, ki je dejal, da z omenjenim prenosom družba ni bila oškodovana, izpostavil pa je nizko vrednost, ki jo je Izletnik Celje kasneje ustvaril s prodajo romunske družbe. Da je bil preiskovalni postopek voden nekorektno, pa je v sinov zagovor dejal Zdenko Pavček, ki je prepričan: “Vložitev obtožnice je bila neutemeljena in upam, da bo sodišče to spoznalo.” Starejši Pavček je še razkril, da ni šlo za namerno oškodovanje, temveč za sledenje viziji o oblikovanju več divizij znotraj skupine.

M. S.

 • dr Janez Sveti

  Če so zakoni slabo in dvoumno napisani je zmagovalec v sporih tisti, ki ima denar za boljšega odvetnika. Tako je bilo in tako bo.
  DR Janez SVeti genij

 • Jan Kovalski

  Očetje in sinovi. Zločin in kazen?

 • Mojca pokraculja

  Vse pričakovano, izgovori kot vedno. Nisem vedu, sam posodu sm, nisem škodoval bla bla….
  Če pali, pali. In pr naših sodnikih vedno pali. Pošlatat bi jih morali pri premoženju. Pogledat kaj imajo in od kje jim vse to. V “stari dobri” jugi je obstajal Zakon o ugotavljanju izvora premoženja. Dejmo se mal zmigat jugonostalgiki in komunajzarji , to je edini zakon, ki bi ga blo treba sprejet po hitrem postopku.

 • milanček

  Slovenčki, a vam je kaj kapnilo, s kakšnimi lopovi se družimo?

 • FORT WORTH

  Kriminalca in tesnega Kucanovega prijatelja Pavcka na DOB.
  Pa ga se prej razlastniniti !!

 • Beli Medo

  A klemenko že kaj kruli, da bodo letele glave?

 • soc

  Ko bodo Pavčki, Mermali, Zemljariči, Jankovići, Furlani, Zidarji, Horvati (…) vsak dan igrali karte z Bavčarjem, Šrotom, Kordežem in Tovšakovo preden se bodo vrnili spat v celice, bo Slovenija tisto, za kar smo se mi naivci borili v osemdesetih. Za druge športe so itak prestari.

  Takrat bodo številni (ki se ogibajo tega portala kot hudič križa) hodili prižigat svečke murgelskemu palčku in potočit solzo spomina nanj in na lepe čase. Kje si, o Matilda?

 • Vlado77

  Ta tajkun si zasluži zapor in ne zaradi indicev temveč dokazov. Mnogi v firmi so bili okradeni ,ki jim ni plačeval penzije več let. To so ugotovili prepozno, ko so hoteli v penzijo , da jim manjkajo leta . Se kdo sploh vpraša kakšno življenje so imeli ti ljudje oziroma kakšno penzijo imajo danes? Samo zaradi tega bi moral sedet

 • Nemogoče! Če pa so rdeča sodišča!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!