Lastnik nesrečne psičke, ki se je ujela v morilsko past, lastniku pasti sporoča: Če si imel jajca to nastavit, boš imel tudi jajca, da jo prideš iskat k meni na dom!

Foto: FB

“Lastnika morilske pasti obveščam, da jo ne potrebujem več in naj jo čimprej pride iskat. Če si imel jajca to nastavit boš imel menda tudi jajca to pridit k meni na dom iskat…jst te že nestrpno pričakujem…!”, je na socialnem omrežju Facebook zapisal Gregor Bovha, lastnik nesrečne psičke Ruby, ki so jo v sredo našli ujeto v železno past za lov živali. Ta se je psičkine noge tako prijela, da so jo morali odrezati z električnim kotnim brusilnikom.

Ljubljanski policisti so bili to sredo obveščeni o poškodovani psički v Notranjih Goricah. Izkazalo se je, da je psička na sprehodu ušla s povodca in zbežala lastniku, po 20 urah pa jo je našel ulovljeno v železno past, povsem v bližini naselja. Aljaško malamutko Ruby so veterinarji že oskrbeli in jo poslali nazaj domov, njen lastnik Gregor Bovha pa morilskemu lastniku pasti sporoča, da te ne potrebuje več in naj jo čimprej pride iskat. “Če si imel jajca to nastavit boš imel menda tudi jajca to pridit k meni na dom iskat…jst te že nestrpno pričakujem…!” 

Policisti so takoj po najdbi “ulovljene Ruby ” opravili ogled kraja in zasegli železno past. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega lova. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do dveh let, saj so pasti stopalke prepovedane.

Tako so morali odstraniti železno past s tačke.

Peter Truden

 

 • alojz

  Ampak slikat je pa treba prej. Takšen naleti na prometno nesrečo in najprej slika namesto pomaga . Potem pa z rezalko odstranjujejo namesto, da bi pogledali kako se vzmet stisne in zavaruje. Saj se na sliki vidi, da ima varovalo. Poleg tega ni stopalka ampak dvigalka. Barabo, ki je nastavila pa po vseh teh objavah ne boste našli.

 • DJURO SUMAR

  Tistega, ki je past nastavil je treba kaznovati, saj bi se lahko vanjo ujel tudi človek, morda otrok. Ampak treba je kaznovati tudi lastnika psice, saj morajo biti psi po zakonu na vrvici.

  • Rožle

   Đuro za zgornji komentar ti dam plus ….za spodnji pač ne …a otroka moraš med tudi na povodcu ?
   Na povodcu misliš, da se ta nesreča ne bi mogla zgoditi ?

   • DJURO SUMAR

    Nesreča bi se seveda lahko zgodila, ampak po zakonu morajo biti psi na vrvici.

  • bednick

   “…saj bi se lahko vanjo ujel tudi človek, morda otrok.”
   ———-
   A otrok pa ni človek, teslo čefursko?!
   EEEEEEEEEE, pa mogli bi se uvatiti u zamku čovek ili žena.
   heh

   • DJURO SUMAR

    Človek ja, morda otrok. Kaj tukaj ni razumljivo napisano butalec.

    • bednick

     Pa sj sem takoj razumel, da si taspoden.

     • DJURO SUMAR

      Nič nisi razumel in nikdar ne boš razumel.

 • mojadezela

  Tistega ki je to nastavil bi mu s tem preščipnil jajca!!!!

  • Rožle

   Odščipnil …

  • Eric Koston

   getrofnu* nevem al neznamo več multikulturno govorit al KWA, ALLAHU AKBAR

 • xtc

  “Volk” je precej nehumana past,je nevarna tako za živali kot ljudi,če je ne opazijo.
  Sicer je “volk” v precej državah že prepovedan,po nekot še dovoljen.
  Deluje tako da žival stopi na ploščico,ki je občutljiva na nagib in sprozi dve čeljusti,ki pripro živalslo taco,lahko jo celo zlomijo,lisice si nemalokrat ob takih ujetjih odgriznejo taco.
  Past je nevarna zelo za otroke kot odrastle saj hudo poškoduje kost.Realno pa je zadeva taka,tile imetniki psov so hudo nadležna zadeva,ne samo ,da psi pogosto tekajo okrog prosto,so tudi brez nagobčnika,kar se lahko ob večji oddaljenosti od lastnika spremeni v neljub dogodek ugriza.
  Je pa definitivno res ,da pa je treba tiste,ki take pasti nastavljajo,sploh pa ob precej obljudenih krajih hudo kaznovati,saj lahko majhen otrok ostane brez noge ali roke.

  • McBobo

   Tako je, veliko večji problem je, če bi v tako past stopil otrok ali odrasla oseba. Samo kaj, ko je v današnjih časih žival več vredna, kot človek.
   To, da mu je pes ušel in da ga niso našli 20 ur (se pravi, da se je zelo oddaljil od lastnika) že veliko pove o lastniku psa.

   • Soave

    No, saj jaz se ne pse prav nič ne spoznam.
    A nekatere pasme se rade potepejo za kakšnim vonjem.
    Vnuka imata beagla. . . . . . že nekajkrat sta jo čakala na Golovcu.

    • anzek

     Beagli so sledilni psi, prvenstveno namenjeni lovu na zajce. Kaj sta se vnuka vpisala med jagre?

     Ko sem pred leti domov pripeljal koker španjelko in jo spustil, so v naslednji minuti bile vse kokoši na strehi stare hiše. V enem letu je skopala toliko jam, da bi količina zemlja bila enaka izkopu ene enostanovanjske hiše.

     • Soave

      Še ne . Morda se pa bosta. Nič se ne ve .
      Saj veste, anzek, kako to izgleda. . . . . joj, kako lepi kužki. . . mamiiiiiiiii, očiiiiiiiiiiiiiiiii.
      Babi je pa modro tiho, saj se psov boji. . . . . . .

     • anzek

      Če je človeka strah, oddaja poseben vonj, ki ga pes takoj zazna in ima zaradi tega še večje veselje, ha, ha….Previdnost ni nikoli odveč, pes ima kosmata ušesa….

      Ker je naša hiša bolj na samem moramo imeti psa. Prav uživam, ko vidim, da se cigani ne upajo iz kombija, ko se pripeljejo na dvorišče.

      Spomnim se enega pripetljaja iz moje zgodnje mladosti. Naš sosed je prinesel, ravno take pasti leta 1945, iz Nemčije. Vsepovsod jih je imel nastavljene. Ob eni priložnosti je naša kokoš sprožila past in privreščala domov s samo eno nogo. Moja mama se je tako razjezila, da mu je ta, mi smo mu rekli semojster, vzela in prinesla domov. Nikoli ji ni rekel naj ji ga vrne, se je bal, da bi ga prijavila.

     • Soave

      O, a zato mene vsak štirinožec malo čudno pogleda in gre kar stran ?
      Koga je potem strah, anzek ? Njega , ali mene ? Previdnost obeh sodelujočih ali ne ?
      Kužika od mojih dveh vnukov pride samo na svete čase . Me pogleda, se malo vstran vleže in me ima pod kontrolo. . . . . . . tako izpod enega uča. . . . . vnuka imata pa zabavo. . . . lumpa mala, oz. velika.

     • anzek

      Nekoga je vedno malo strah. Če ni Vas, je verjetno štirinožca. Ampak psiček od Vaših vnukov, je lovski pes, ki običajno ni preveč hud. Vseeno, previdnost ni nikoli odveč.

      Pred leti sem, tako se je meni zdelo, bil z enim sosedovim psičkom kar na ti, seveda, ko so bili domači pri hiši, potem jih pa ob eni priložnosti ni bilo, me je pa ugriznil v nogo. Od takrat imam malo straha do teh štirinožcev.

      Ko smo imeli še kraško ovčarko, je imela navado, da je znanca spustila do hiše, od hiše pa nikogar. Hudo nerodno, če ni nikogar doma. Na ženinega brata je kar renčala, tako, da ni upal iti do avta.

     • Soave

      O, lepa reč. Vseeno so zverinice . Nikoli ne veš, kaj ga ” uščipne “. Sicer je pri hiši dobro imeti čuvaja. Samo, da ni preveč ” posestniški ”
      Jaz pa sem le rada ” sama svoj gospod”. . .

    • McBobo

     Sva že dva glede poznavanja psov :-)
     In ni prav, da se postavlja pasti, ki lahko kakorkoli ranijo človeka. Mi pa dvigne pritisk, ko se žival postavlja pred človeka po vrednosti. Ko se kaj hudega zgodi živali, narod pokonci, ko je poškodovan človek, pa hladno naprej, kot da ni nič.

     • Soave

      Hm. . . . . kaj pa, če je to nerazumljivo večje zanimanje za žival posledica nečesa v naši družbi ?
      Ko se kaj hudega zgodi človeku, je vedno prisotno tudi vprašanje. . . . . . čigav je ??
      Žalostno, a resnično.

   • xtc

    Tule naj te popravim,tukaj ne bom razlikoval med ljudmi in živalmi,predvsem zato ne ,ker odnos do živali nemalokrat pokaže odnos ljudi so soljudi.Težava so neodgovorni lastniki živali in neodgovorni nastavljalci pasti(ki je za povrhu še prepovedana).
    Velja opozoriti na dvoje najprej neodgovorne lastnike psov,ki se ne zavedajo,da prosto tekajoč pes brez nagobčnika lahko koga hudo pogrize,celo otroka,preganja druge pse,lahko naredi pasji pretep,pokonča kako drugo žival,razbije vozilo komu,naredi prometno nesrečo,podi divjad itd.,kar vse skupa lahko pripelje v tožbe in mastne odškodnine
    Na drugi strani pa neodgovorne nastavljalce pasti,ki lahko poškodujejo človeka,otroka ali žival ,ki ji past sploh ni namenjena.
    Skratka Slovenci smo svojevrsten fenomen.

 • rock

  Ja seveda je ušla s povodca. Za prvi april, realno krepko dvomim.

  Kot vseh drugih “miljon cuckov”, ki jih v SLO folk vsak dan spušča takoj, ko pride mim zadnje hiše v vasi ali pa še malo prej. Divjad pa namesto, da bi živela normalno rine v vasi in povzroča škodo. Tam kjer ni poti “sprehajalcev” 4NGD. V našem koncu je več divjadi takoj ob vasi kjer ni poti sprehajalcev $NGD kot v okoliških gozdovih. 80%+ 4NGD pa brez povodcev.
  4NGD = štirinožni generator dreka

  Da je “našla” past je seveda hud problem. Ampak morda je bila past tam ravno zaradi obnašanja lastnikov 4NGD . Dopovedati se jim itak ne da nič.

  Iz gornjega zapisa seveda izvzemam tistih nekaj % lastnikov psov, ki se s svojimi ljubljenčki obnašajo primerno tako v naselju kot ko pridejo ven! V našem koncu jih je morda 15+20%, pa še ti ne vedno.

  • učko

   Kurc, žival ni kriva in take okrutnosti kot so tele pasti, so kretenizem. Jest osebno bi tacga kretena, ki nastavlja pasti, prefukal na smrt. Ravno tako kot tiste “vojake” in poveljnike vojsk, ki nastavljajo mine.

  • Olga_10

   Ni prvi april! Vidim, da živali ne marate! Po tej poti so hodili tudi predšolski otroci iz vrtca! Kaj če bi kateri od njih stopil v past in bi bil celo vaš otrok ali vnuk?

   • rock

    Past ni prvoaprilska. Verjamem. Absolutno nima kaj delat v naravi!
    Da se je pes sam snel pa kot sem rekel precej težko verjamem. Izključeno seveda ni.

    Sem takoj pomislil na to, kakšne bi bile posledice, če bi past našel kak otrok, ki je nemalokrat spremljava starša in 4NGD.

    Proti živalim nimam absolutno nič. Ampak veljat mora red. Velika večina lastnikov je neodgovorna. Na tem področju reda vsaj v našem koncu ni. In kolikor slišim od kolegov širom SLO je marsikje podobno.

 • bednick

  Ojoj, keri neumen pes.

  • FUCK COMMUNISM

   ???????????????

   • bednick

    Tako bi komentirala blondinka.
    Zadnji vprašaj je čist odveč.

 • Beli Medo

  Nevarne so te pasti, je pa dejstvo pes mora biti na povodcu pika.

 • FUCK COMMUNISM

  Preklet prasec!!! K men bols da ne pride po past, ker bi ga ubil!

 • Olga_10

  Kriminalcem, ki montirajo takšne pasti, bi isto morali za kazen namontirati na del telesa in jo pustiti vsaj teden dni!

  • bednick

   Tale zgoraj je pa feministična.

   Kaj pa če je past nastavila ženska?
   Potem pa namontirat na jezik a kwa?

  • A to da majo lastniki psov pa svoje pse ne privezane, te pa čist nič ne moti?

 • bisabre

  Cela njegova familija je degenerirana, drugače si ne predstavlajam takega kretena, ki ga je lahko le kretenka povrgla. Če bi ga jaz dobil v roke bi mu vso familijo pred njegovini očmi vklenil v pasti, da bi jih gledal kako cvilijo, gnoj zahojeni.

  • AlojzZ

   Hm! Dvomim, da si kaj boljši.

 • Soave

  Ne se kregat, dragi moji . Za dobro voljp vam prilagam že stari posnetek znanega pianista – komika Victorja Borga . . . . . .

  https://www.youtube.com/watch?v=W8R0ZwYvXpg

 • bednick

  Jaz popolnoma razumem te ljudi, ki nastavljajo pasti.
  Pri takih pokojninah ( ni za žvet, ni za umret), da jih ne nastavljajo še več.

 • Ušla s povodca….pravljica za otroke. Pes mora biti privezan. Jst se bojim lastnikov psov, ki nimajo svojih ljubljenčkov privezanih.

 • Republic Commando

  Pes ušel s povodca?? Ma ne serite!

 • Anton

  Žabarji ne znajo odpret pasti. Je pa ratala dobra slika k so iskrice gor….
  Če bi stisnilo otroka mediji za to ne bi izvedeli.

 • Morala

  Ja, kar priletel bo po tole past :) Lastnik bi tudi moral bolje paziti na psičko…

  • Andreja Knego

   Kaj pa divje živali, ki niso na povodcu in se ujamejo v tako past?

 • ĐĐ Style

  Ne razumem vas več Nova24. 2X sem prebral članek in niti enkrat niste obtožili Kučana, Šarca, Murgle, Partizane, Levičarje…. Res mi ni več jasno, kaj postajate mainstream medij.

  • cosmosjasnovidec

   Kdaj je pa tebi sploh kaj bilo jasno driska zahojena.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Tweety Bird

  Kužeke čuvamo levičarji… Maja Smrekar jih celo doji. Desnosučni ste bolj ubijalske sorte :)

  • xtc

   A zato levi nastavljate “volke”.,ti a še te Tunek ni dal v Perutnino,čas bo potekel,nato še samo Zalog.

   • cosmosjasnovidec

    Potem bi dajal sam sebe.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • Anton

   Fukanje psov s umetnimi kurci ni nobeno čuvanje.

  • Ti si tut ene posebne sorte.

  • cosmosjasnovidec

   Res jih čuvate nesnage pasjejebske,ko jih posiljujete omamljene z drogo potem pa nič krive usmrtite,da vas ne bi prepoznali in izdali.Poglej si samo “baričevičev primer kjer je bil glavni pasjejebec svinja “miro stenica” sodelovala sta še pa tudi “katarina kresal in borut pahor” za katera se ve in so bili dokazi dokler niso poniknili neznano kam in še kar nekaj funkcionarjev z vrha same policije ter parlamenta.
   To ste smrduhi ja navadni pasjejebci in tako čuvate pse oziroma vse domače živali,ko jih naskakujete,ker zaradi vaše zahojenosti mislite,da to živalim odgovarja in paše tako kot vam,ko se buzerirate med sabo nesnage buzerantske.
   Sicer imaš pa ti “tumpek” ogromno izkušenj z tem pri naskakovanju koze Julike od tvojega soseda.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • centurion

   V GARAŽI NA ORAŽNOVI Z DILDOTI 30 CM.
   KOMIPESOJEBAČI.
   VSI LEVIČARJI.

  • sašo

   Ja, pa Baričevič in katarina Kresal, ter Miro Stenica so tudi lepo skrbeli za pse, aha…vi malo drugače skrbite za pse, kot bi človek imel v mislih;) .

 • bubamara

  Dobro, da se danes otrici igrajo za računalniki.

  • Zgornji

   Ja, saj , … zato skoraj ni čudno, da ni več nesreč …

 • Grenze

  Tak pes ni vreden nič ! Pa še to sprehaja naj jo posvojih parcelah !!!!

  • cosmosjasnovidec

   Če kdo ni vreden nič si to ravno ti prekleti izrodek smrdljivi pasjejebec kateri si priletel tvoji stari kurvetini iz riti.
   Mi ni jasno,da puščajo take nesnage tvojega kova na svetu namesto,da bi jih že takrat,ko se skotijo pospravili z evtanazijo.Marš nesnaga buzerantska,če bi vedel kdo in kje si bi ti prišel odtrgal zahojeno svinjsko betico čoban nagnusen.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • sašo

   Ti nisi vreden nič, pa še toliko ne da bi se sprehajal po svoji parceli ;) . Mojster, sklepam da si traktorist ki na javnih površinah pusti letno nekaj deset kilogramov in nekaj deset litrov gnojnice, moti ga pa če se kuža poserje na njegovi njivi.

 • cosmosjasnovidec

  Uboga psička.
  Upam,da lastnik psičke najde tega izrodka ter ga ubije na licu mesta pa vrže nekam v reko,da še ne bo za njega odgovarjal kot bi naredil tudi jaz osebno.
  Takim zadevam so pa glavni krivci vedno pijani “lovci”,ker ne delajo nikakršnega nadzora nad divjimi lovci ( po vsej verjetnosti pa celo ravno oni nastavljajo te pasti).
  Ko pa pobijajo živali katerih ni potrebno so pa takoj na prvem mestu.
  Nekaj o teh pasteh katere nastavljajo le bolno prizadeti osebki sem nekoč nekaj gledal in so jih večina nastavljali za medvede.Malo večja past človeku lahko zdrobi nogo,če stopi v njo.
  Past se da tudi enostavno razpeti tako,da ne vem zakaj so jo rezali narazen z brusilko (verjetnost je,da je niso vedeli).
  Kakorkoli tole je še eden dokaz kaki bolniki se klatijo med nami,ker so kazni za mučenje,zlorabo itd. smešno nizke v Sloveniji ali pa celo zavrženi primeri kot je bilo pri pasjejebskih levakih takrat,ko so posiljevali uboge pse pri “baričeviču” potem jih pa nič krive usmrtili namesto glavnega pasjejebca ogabe “miro stenice”in lezbaške svinje “katarine kresal”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • lado

  ČE BIpolicija MELA MAL VEČ MOŽGANOV NE PA MED UŠESI ŽICO DA JIH SKUP DRŽI,bi vzeli prstne odtisetko se jim pa ne more POSVETIT K NOT V BUČI NIMAJO NIIIIIIIIČ!!!!!!MA BOLI JIH ZA ŽIVALI SO ZGARANI OD NEDELA!!!morjo kasirat za 5 km prehitro!!!

  • sašo

   Groza kaj počnemo ljudje in groza je kako brezbrižna je policija . Nenehno jih primanjkuje, a vedno več njihovega dela pobirajo stacionarni radarji in mestni redarji..s čim so potem naši policisti tako silno obremenjeni ?

 • mona lisa

  Tega bolnika najti in ga kaznovat. In to pošteno kaznovat.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • Osti jarej

  …nima jajc….če pa že ,slučajno pride,mu pa gobec vanjo zapri za ene pol ure…kretenu

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! :-))

 • Ali

  Zgleda da je nekdo lovil volkove.

  • alojz

   Zato je pa koruza okrog pasti nametana. Tudi volkovi so postali vegeterijanci. To se pozna na krčenju možganov.

   • Zgornji

    ;-))

 • Zgornji

  NEBO IMEL … NEBO IMEL POGUMA, KAJTI ZNANO JE, DA SO LOVCI NAVADNE HINAVSKE HIJENSKE ZVERI , KI NIMAJO POGUMA DA BI SE SPOPADLE DIREKTNO Z ŽIVALIMI , … ČEPRAV SPLOH NEVEMO KAJ IMAJO PROTI ŽIVALIM, DA JIH MORAJO POBIJATI , … AJA, SAJ RES … ZA IZGOVOR IMAJO : ” ČE PA NARAVA NOČE POSKRBETI ZA ŽIVALI … ” SEVEDA, BEDAKI ZBLOJENI, ČE STE PA TAKO ZLOBNI, DA ŠE NA NARAVO VPLIVATE NEGATIVNO , Z SVOJO POKVARJENO AVRO !!! ! !!! SEVEDA PA JE VSAK IZGOVOR DOBER, ZA VAŠE POKVARJENO ZLOBNO HINAVSKO BARBARSKO POČETJE !!! ! !!! TAKI STE KOT MOHAMEDANCI !!! ! !!! LE DA ONI TOLČEJO PO SVOJIH. nO, SAJ , VI PA TUDI : KO SE GA NAPIJETE , ALI PA TUDI NE, IN VAM ZMANJKA TARČ, ZAČNETE STRELJATI PO SVOJIH ČLANIH !!! ! !!! VEM, KER SE JE TO MOJEMU DEDKU TO PRIPETILO, IN SE JE NEHAL ITIT TEH VAŠIH POKVARJENIH IGRIC ZLOBE IN ZLA !!! ! !!! NA SREČI ŠE PRAVOČASNO, IN DA JE PREŽIVEL PRVI STREL !!! ! !!! SAMO PO BOŽJI MILOSTI DA NI DOBIL DIREKTEN ŠUS !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!