LDS-ov tajkun Pavček in njegova združba ne priznavajo krivde oškodovanja podjetja Viator & Vektor

Nekdanji predsednik uprave krovne družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček, obtožen zlorabe položaja, in njegovi soobtoženi na današnjem predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču niso priznali krivde za očitana dejanja. Med obtoženimi je tudi pravna oseba Izletnik Celje, njena zastopnica pa krivde prav tako ni priznala.

Poleg Zdenka Pavčka so na zatožno klop danes sedli še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak, predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič in Pavčkov sin Peter Pavček, ki je v Skupini Viator & Vektor zasedal enega ključnih položajev. Obtoženi so pomoči pri zlorabi položaja. Ker krivde niso priznali, se bo sojenje zanje nadaljevalo z glavno obravnavo.

Nepravilnosti pri poslu je jeseni 2013 opazil stečajni upravitelj Viator & Vektor Logistike Anton Jagodic. Za kazensko ovadbo se je odločil zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja Viator & Vektor Ro z Viator & Vektor Logistike na Izletnik Celje, ki je bil izpeljan septembra 2011. Po preučitvi ovadbe je tožilstvo zoper vse omenjene vložilo obtožnico.

Stečajni upravitelj trdi, da so vozila prepeljali zaradi prodaje
Pred stečajem je Viator & Vektor Logistika namreč močno okrepila floto tovornjakov v Romuniji, tako da je v tamkajšnji Viator & Vektor Ro preselila skoraj 50 tovornjakov. Čeprav so bili tovornjaki zastavljeni pri Gorenjski banki, Jagodic ni izključil možnosti, da so bili v Romunijo preseljeni zaradi nadaljnje prodaje vozil. Pavček je to zanikal in dejal, da so kamione preselili v Romunijo izključno zato, ker jih je tamkajšnje podjetje potrebovalo zaradi povečanega obsega poslov.

Zdenko Pavček (foto: STA)

Omenjeni posel predstečajnega prenosa lastništva romunskega podjetja je stečajni upravitelj najprej skušal izpodbijati v Sloveniji, ko mu to ni uspelo, ga je izpodbijal tudi na sodišču v Romuniji, vendar tudi tam ni uspel. Leta 2014 je Pavček zatrjeval, da po njegovem vedenju pri poslu ni bilo nič nezakonitega.

Pavček upnikom dolguje kar 14,5 milijona evrov, odgovornosti se bo rešil z osebnim stečajem
Spomnimo, da je propadli tajkun Zdenko Pavček že pred dvema letoma razglasil osebni stečaj in pred tem odprodal vse prestižno premoženje, med drugim tudi 17-metrsko jahto. Prejema sicer visoko pokojnino v višini 1600 evrov, a mora od tega odšteti kar 1200, ki jih mesečno nakazuje nekdanji ženi za preživnino. Nekdanji direktor in večinski lastnik skupine Viator & Vektor, ki upnikom dolguje kar 14,5 milijona evrov, pa bo, kot kaže, kmalu finančno svoboden, ne da bi poravnal svoj dolg.

C. Š.

 • RATATA

  Kako gre kaj (??) …. sami Integrali ….
  Sap Lublana,
  Slavnik Koper,
  Izletnik Cele,
  Alpetour,
  Avtoprevoz Horica …..

 • totex39

  To so najbolj nesramni izgovori kradljivih tajkonov, ki se s svojimi izgovori prav norca delajo iz države. Takoj bi jim bilo potrebno vso premoženje zaseči in pol naj dokazujejo od kot so ga pridobili.

 • if

  Dr. Milan Terčelj: Velika prevara Slovencev v aferi Patria!

  http://reporter.si/clanek/tiskana/dr-milan-tercelj-velika-prevara-slovencev-v-aferi-patria-437718
  Na UL sem bil dela raziskovalne skupine, ki je za Sistemsko tehniko (ST) skoraj dve leti pogodbeno za 100 000 DEM razvijala program za krmiljenje stiskalnic.
  Iz tega bi morali redne osebne dohodke, iz ostanka smo nameravali kupiti novo raziskovalno opremo. Razviti program smo v roku odadli ST, enemu od protagonistov in zvezdnikov v Berglundovi Resnica o Patrii- Ta je napadal JJ.
  Moj takratni šef je leto dni kasneje s tem zvezdnikom
  iz STO na našo intervencijo dorekel, da bo pogodbeni znesek emudoma plačan. Še isti večer smo iz
  medijev izvedeli, da gre ST v stečaj. Pošteno
  zasluženega denarja nismo dobili. Glede na podpisano
  pogodbo in takratno davčno zakonodajo smo morali državi za izdane račune
  sproti plačati še DDV.

 • Hun

  jst sm pa mislu da kradejo samo čefurji-trenirkarji, drzavljani ne cistokrvni Slovencljni…

  • tohuvabohu

   Ali ni tudi Pavček “čefur” (kakor jih ti imenuješ)?

   • Hun

    to mate vi neko nelogicno teorijo da so leva politicna opcija al njeni pripadniki cefurji…jst ce vidm slovensko ime in priimek je to zame Slovenec z podobnim DNK kot tvoj

    • tohuvabohu

     Nič kolikokrat je bilo v medijih, da je prišel s Hrvaške. Nisem pa nikoli niti z besedico nakazal, da enačim južnjake in rdečkarje. Nasprotno, naši rdečkarji so veliko hujši in trdovratnejši. Zato ti svetujem, da zapreš gobec.

     • Hun

      enacs ti in tvoji..ne se sprenevedat…balkanomrzci

 • Vlado77

  Po mojem jo bo odnesel s kakšno smešno nizko kaznijo . Ker je “naš” seveda. Ne smemo pozabiti , da je bil celo šef GZ kar je ogabno. One je najmanj kriv , da svojim zaposlenim ni plačeval prispevkov menda 5 let. In to je vzoren podjetnik? Je tipičen predstavnik levih tajkunov. In ima podpornika Kučana. zato bo kaznovan s neko milo kaznijo – pesek v oči vsem Slovencem.

 • althar

  Normalno, da ne prizna, kaj ste pa pričakovali? Udbosodje bo postopek tako ali tako “zastaralo” ali zaradi “procesnih napak” razveljavilo, ali jih oprostilo, ali jih v skrajnem primeru obsodilo pogojno za minorne prekrške.

 • xtc

  Hm?
  Bivši mora plačevati preživnino polnoletni sin pa z njim na sodišču a ima še mladoletnega otroka?
  Sicer pa je logično ,da ne priznajo za levake je kraja in lopovščina nekaj popolnoma normalnega,samoumevnega v bistvu biblija levih.

 • Anton

  jaz nič kriv, delavci so krivi, premalo so bili pridni

  sarkazem press

 • BIG MAMA

  L*DS-ovska kriminalna združba ni nikoli nikjer nič kriva, ali pa se sklicuje na motnje v spominu, ampak kljub temu imamo nešteto uničenih podjetij, katera so opustošili ravno LD*S-ovci.

 • Radolf Mitler

  Čim prej ga je treba upepeliti!

 • Hribouc

  Viator Pavček – ena močnih korenin afere Patria-pojdi k hudiču, nesposobnež zasmoljeni!

 • Zofija Grm

  Taki nas izžemajo!

 • tramal

  Tudi temu banditu je banka posodila denar da je kupil viator vektor in sistemsko tehniko,čeprav ni imel niti eura v žepu.Delavci pa so imeli minimalne plače da je lahko izplačeval posojilo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!