Levičarski aktivist Sanjin Jašar ima očitno imuniteto za preprodajo drog – sodnici je priporočil, naj ga pokliče, če bo kaj potrebovala

Sanjin Jašar (Foto: STA)

Levičarska aktivista in zagovornika legalizacije konoplje Sanjin Jašar in Tomaž Zagoršak sta po včerajšnjem sojenju na mariborskem okrožnem sodišču odšla brez posledic. Po mnenju sodnice preprodaja prepovedane droge v njunem primeru ne kaže na kaznivo dejanje zoper zdravje, saj sta jo slednja preprodajala zaradi “lajšanja bolečin”. Jašar je sicer znan obraz iz časov mariborskih vstaj proti takratnemu županu Francu Kanglerju, ki pa je o bizarni sodbi na Twitterju zapisal: “Dobil je nagrado za vstaje…”

Pri obtoženih so v preiskavi v klubu Supernova policisti januarja 2016 zasegli 44 sadik konoplje, šest gramov konopljine smole, dobrih šest kilogramov posušene konoplje, 700 mililitrov kreme z vsebnostjo THC, več drugih izdelkov iz konoplje in 13,59 grama prepovedane droge psilocin. Včeraj je tožilka nekoliko modificirala obtožnico, in sicer je iz nje umaknila obtožbo o 13,59 grama prepovedane droge psilocin. Obtožnica tožilke Januše Kušar Rotman je Jašarja in Zagoršaka bremenila proizvodnje prepovedane droge z namenom prodaje.

Sodnica Danila Dobčnik Šoštarič je v začetku sojenja za Sanjina Jašarja predlagala eno leto zaporne kazni z možnostjo, da jo odsluži z družbeno koristnim delom, za Zagoršaka pa eno leto in dva meseca zaporne kazni. Zagovornika, Igor Osim za Jašarja in Robert Pungerl za Zagoršaka, pa sta predlagala oprostilno sodbo, v katero je sodnica na koncu privolila. Sodnico so v oprostilno sodbo očitno prepričala tudi pričanja prič, ki so se eden za drugim zahvaljevali obtoženima za njuno “pomoč pri lajšanju bolečin”.

Sanjin Jašar, Tomaž Zagoršak (Foto: Twitter)

Šoštaričeva je v svojo odločitev obrazložila s tem, da meni, da protipravnost v zadevi ni dokazana, da “ni šlo za kazniva dejanja zoper zdravje, ampak sta obtožena očitana dejanja počela za zdravje ljudi”. Dodala je še, da ni dokazov, da sta prepovedano drogo in konopljo hranila z namenom prodaje.

Sodnica Šoštaričeva si je na sojenju našla novega dobavitelja drog
Jašar je sodnici in porotnicama še pred izrekom sodbe izročil svoje vizitke in pripomnil, da bodo morda kdaj potrebovale kaj od njega in da imajo dovolj visoke plače za nakup izdelkov. Sanjin Jašar, ki je prepričan, da konoplja pri nas ne bo več dolgo prepovedana, je ob koncu sojenja poudaril, da ima sodišče priložnost, da se vpiše v zgodovino: “Včasih so sodili črncem, če so hoteli v del avtobusa za belce, zdaj pa so enakopravni.”

Tožilka je že napovedala pritožbo na sodbo, ki še ni pravnomočna, je poročal Politikis.

N. Š.

 • Miha

  Sploh ne vem zakaj je še trava prepovedana.

  • janez.pokoncni

   To je druga zgodba in vprašanje za zakonodajno vejo oblasti = politike.

  • Steiermark

   verjamem, da tako kot ne veš, zakaj je še trava prepovedana, se še vedno nisi zbudil iz omame….

 • Franjo Trojner

  Bog se nas usmili mi nismo drugorazredni državljani , kot sem do zdaj zmotno mislil, mi spadamo v skupino tretjerazrednih in gremo v čuzo tudi nedožni, za raziko od krivih prvorazrednih, ki preprosto odkorakajo domov.

  • Steiermark

   Ja, ampak nisi rrazumel, da tile “nedolžni preprodajalci drog”, so “pomagali” ponoven vzpon komunistične drhali, kar z granitnimi kockami……

 • Štalmajster

  Zgleda, da sta nekoč dobila po tihem ……… koncesijo, v zahvalo pri rušenju Kanglerja. Videl sem ga enkrat celo na TV kako je razlagal o pridobivanju konopljine smole. ??

 • tramal

  Vsloveniji so popolnoma vsi sodniki nesposobni in podkupljivi.Radi bi pa obsodili kakšnega desnega pa ,nikoli nimajo dokazov ker jih ni.Vsi lopovi si norce delajo iz njih,pa si jih ne upajo obsodit.

 • luckyss

  Izdelki iz konoplje so dokazano zdravilni, tako, da tu ne bi pretiraval z besedami “prepovedane droge”..
  Vendar, dokler nimamo druge zakonodaje, je treba pač spoštovati sedanjo…
  Bi pa seveda bilo butasto kaznovati nekoga, ki si s tem lajša ali zdravi bolezen kot je rak…
  Torej, ne biti preveč glasni glede tega…se še spomnite svojega nasnifanega podmladka ?!..

  • karpelec

   Zelo strokoven odgovor!

   • luckyss

    Govorim o dejstvih….Strokovnost uporabite pri “nakokiranem” podmladku..

  • traktor

   In zdej, če zadevo prideluje in jo za 2 grama zaračuna cca 200 €, brez da karkoli plača državi, zraven pa cuza vso mogočo socialo, moramo ostali biti tiho in zanj plačevati davke, a ne?

 • karpelec

  Jašar brez dela vedno poln denarja, na borzi in z zastonj koncesnino,živi bolje kot človek z redno službo, ker mati pravi, da se mu ne splača delat, razen tisto, kar hoče.

  • rrrrr

   Sam mau poglej, kakšno fajn mat je Jašar s sabo pruleku… . Sam da si baba mau gobec popedena pa ene fajn joške gor da…no, pa še mau kocine na tacah fajn porezira…

 • Lisjak

  Politična stranka,ki se bo zavzemala za dekriminalizacijo konoplje,zna na naslednjih volitvah dobiti veliko glasov od mladih.

 • centurion

  Ne moreš verjet.
  “… Po mnenju sodnice preprodaja prepovedane droge v njunem primeru ne kaže na kaznivo dejanje zoper zdravje, saj sta jo slednja preprodajala zaradi “lajšanja bolečin…”

  Še bodo koga po tej sodbi dobili z revolverjem na črno, se bo tudi
  lahko zagovarjal, da rešuje malo svoje, malo pa bolečine
  naključno izbranih.
  Če na primer nekdo stopi na trn, pa to….

 • MEFISTO

  Tipičen predstavnik levice.

  Še sodnijo bi zalagal s konopljo!

 • MEFISTO

  Sicer je pa Jašar markanten in lep moški, prav nič slovenskega ni na njem.

  Levakarske retardiranke najbrž kar umirajo z in brez njega.

 • Artur
 • centurion

  Kolikšen IQ mora kandidat imeti, da lahko
  postane v Sloveniji sodnik?
  Kot je številka čevljev , ki jih nosi, minus 1.
  Pa še v prevelikih okrog hodijo…

 • Najplemenitejši

  Kdor zdravo živi, konopljo kadi. Le Eva Irgl si je omislila kokain!

  • Minovak

   Evo sem videl v živo in moram reči, da še ni bila lepša, po tvojih izpadih pa vidim, da nekaj gojiš doma, ker ti je močno udarilo na pamet. Ne sekiraj se, saj te vaši sodniki ne bodo zaprli, ker so isti.

 • Samir Bamirovič

  Prekleti crnuhi! Nasi levicarji pa jih vedno bolj branijo.Itak da se s njimi parijo!!!

 • antimur

  Takšno kučanistično sodnico lahko mirne duše in brez greha imenujem antislovenko in antidemokratko., Bavconovo in Maslešino podrepnico, ki se muslimanu ali pa levemu fašistu Jašarju zahvaljuje za izreden prispevek v VVV in rušenju edine legitimne in demokratićne vlade Janeza Janše. Več kot očitna podpora šiptarjem, muslimanskim pritepencem in njihovi zalegi. Slovence pa za drobnarije na pranger. Kuzletina kučanistična, poznaš slovenski pregovor, “vse se vrača, se plača” in to z obrestmi, to sem pa dodal sam, ker vem, da bo tako.

  • Anton

   že Boštjan M Zupančič je dejal da so standardi za pravno fakulteto smešni in temu primerno imamo tudi njihove izdelke-diplomante, katerim primanjkuje pravnega IQ-ja. K zvišanju standarda odličnosti(če ga je Ljubljanska pravna fakulteta kdaj sploh kdaj imela), je potrebno po besedah Bošjana M. Zupančiča uvesti bolj rigorozne metode, kot je sprejemni izpit, kot tudi drugačen način podajanja snovi med samim študijem.Omenil je tudi, iQ test, kar tudi po mojem mnenju sodi v kontekst preverjenja odličnostibodočih akademikov/intelektualcev. že tu bi si upal trditi, da bi določen procent ljudi, ki so aktualno vključeni v proces visokošolstva, pogrnili. Mejo za sprejem, pri IQ-ju pa bi dal na prag, ki ga uradne omejitve določajo za nadpovprečne, torej 120(minimum)/>.

   Pri tem naj še dodam omejitve za sodnike, ki so po mojem mnenju tudi prenizke in ukinitev doživljenskega mandata, kar je nevarno saj sodniki pri tem lahko utrpijo sindrom a la blanche carte, kaj ta termin pomeni si lahko pomagate s stričkom Googlom.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient#/media/File:IQ_distribution.svg

   sarkazem press

   • ljubinica

    Ni ti treba biti diplomiran pravnik s kake prestizne univerze, da vidis, da se slovenske sodnice norcujejo iz pravne drzave in iz vsah nas ….
    Pa to ni zato, ker so tako butaste (ceprav ocitno so) niti zato, ker so preslabo izobrazene (ceprav tudi to ocitno drzi), ampak zato ker so brez hrbtenice …. Nemoralne dekle levakov.

 • von Rhein

  Nekaj časa je bilo potrebno,da sem le ugotovil,da slika ni iz Brežic leta 2015.

 • MEFISTO

  Zakaj je konoplja prepovedana?

  Kdor nima dobrih bremz, pristane na kokainu in drugih substancah.

  • Hun

   jst sm prvic probal konopljo ko sm mel slabe bremze zarad alkoholne opitosti…

 • Johan

  Lopove barabe in bando ščitijo radikalni levičarji.

 • resnicaboli

  Sramota kaj se dogaja v Sloveniji na sodiščih obrazložitev sodnice da sta počela za zdravje ljudi kaj sta pa ta dva zdravnika? ali navadna preprodajalca kje so zdaj inšpektorji? to ni petržil.

  • Steiermark

   je pa bolj donosno, kot peteršilj, pri peteršilju so oglobili s 3000 E, ženico, ki ga je “ilegalno” prodala, za 1,5 E, tem svinjam pa, ki prodajajo smrt, pa pogledajo skozi prste za tisoče E, ki jih dobijo s trženjem s smrtjo, ker verjetno pade tudi tem prascem, ki odločajo v našem imenu, kaj v njihov “luknjasti” žep…..

 • Božo

  Kdaj bojo sodili SDS članom ki so pred kamerami snifali kokain?

  • Steiermark

   Najprej bodo morali soditi vam, članom rdeče kominternske horde, ki poleg snifanja kokaina (zato tudi niste glasovali oz. podpirali predloga, ki ga je dala SDS, da se vsaj enkrat letno opravi test, na poslancih v DZ, glede konsumiranja drog…..

 • Pezde

  Slovenski sodni sistem je farsa.

 • sumljivislon

  če nisi pijan si pa drogiran – :)

 • Rožle

  Ja pa sej valda znano …daso usi metelkovci na doupu ,..

  • Hun

   zvijajo iglo v papir….drogirajo se sa velkom kašikom…mamicu jim drogerasko

  • Gru

   Ti pa ze dolg ali nikoli nisi bil na Metelkovi ;) Lih bo imela 24rojstni dan. Pejt mal pogledat , ti nebi skodilo mal razsirit obzorja, da nebos izpadu nor , ker govoris kar je blo na Metelkovi vec kot 19let nazaj ;)

   • Rožle

    Pa še kako dobro vem …brihtol…
    Dila se napolno ..

 • Rožle

  Sanjin Jašar…njemu se lahko sodi po serijatskom pravu …

  • indijanka

   :)

  • RATATA

   A ni samurai?

   • Rožle

    Potem mu pa ne uide harakiri …

    • RATATA

     To pa že ne! Mu manjka vest, etika in morala.

   • samsara

    Sanjin Šiptári.

 • sprehajalec

  Zahebavata se iz sodišča, gre za isti politični in ideološki krog, nekih poduhovljenih hipijev nove dobe. Ki jim je jasno, vse o svetu in zarotah na njem.

  Prvič v kratkih hlačah ne smeš na sodišče, pa neprimerno urejen. Pa v japonkah. Če bi bila sodnica persona in nestrankarska, ju fukne ven, dokler ne prideta primerno oblečena. Ker pa sodnica pripada istemu krogu, se ji pa še zdita “ful frajerja”.

  Sramota tale Slovenija.

 • Goran Hvala

  Trava je droga sam za desnake v slo pa muslije na arabskem polotoku….vi ki ste tolk napredni in zagovorniki amerike in podobnih demokracij poglejte kak tam tretirajo travo…pa sej res ne veste kaj bi radi…danes tako jutri tako pa spet mal drgac ta tretji dan…sam da lohk neki nabijate…..

  • delaware

   potem pa naj bo za vse enako…

  • Hun

   to je njihov hinavski obrambni sistem…na en stran kape zvezda na drug pa svastika…kokr vetr piha tko se obrnejo

   • Goran Hvala

    Crtomir pa krst pri savici…;-);-)…pa jansa pa komunisti…in gremo dalje..

  • Morala

   Ali je že v Ameriki dovoljena konopljina smola v zdrav.namene?

   • Goran Hvala

    Ja za pov amerike je….tadruge pov bo pa kmalu ce ni ze…govorilo se je da ze lani…zdej pa ne vem…ker niti ne spremljam…sam ne s takimi bednimi..vsaj v google vtipkaj…pa drz se slivovke…de ne bos tak cistun izpadel…;-)

 • pupa

  Glede na povpraševanje po opojnih substancah v teh državnih prostorih je sodnica postopola logično in je od dobavitelja tudi dobila primeren odgovor. Oba vesta kdo ima dogovorjeno ekskluzivo za dobavo opiatov.

 • delaware

  mož, ki je gojil marihuano za bolno ženo , pa obsojen na osem let zapora..ni preprodajal, samo za lastno uporabo ( to je bilo leta 2015)

  • Gru

   In kdo je bil sodnik?

   • delaware

    sodnica…v lj…najdem..bom najdu…

 • Rožle

  Kje je pa kaj un…z nagobčnikom in katano … ?

 • delaware

  jebesh tako sodbo v našem imenu…

 • delaware

  pijano, zadrogirano sodstvo s titovkami na glavah na naci komunističnih orgijah bo sodilo v mojem imenu?!????WTF???

 • Hun

  tega bi moral zapret takoj tajkunskega zeluscarja….ne pa da Bavcarja reveza mantretirajo zarad crne luknje vec 100milijonov

  • traktor

   Dej budala, Bavčar je samo eden. In na koncu bo odsedel svoje. Takihle pa je na 10.000.Paraziti, zajedalci, kriminalci. Nič jim ne moreš, naredijo pa skupaj 10x, al pa 100x več škode.

   • Hun

    budala povj zakaj zagovarjas Bavcarja…pa ne vrjamm da je kdo vec pokradl od njega…5let robije se od tega na polovici vn…pa 100miljonov na racunu v oazah…res bo mel tezko prihodnost…

 • janez.pokoncni

  Kakšna je razlika med sužnjelastništvom in kaviar socializmom??
  Kakšna je razlika med lastniki sužnjev in novodobnimi zlizanci z državno malho?
  Kakšna je razlika med sužnji in povprečnimi Slovenci?

  Definitivno pa je bil fevdalizem mnogo boljši družbeni red kot kaviar socializem. 10% davek je bil v fevdalizmu razlog mnogih sporov, danes smo ob vsaj 70% haraču (50% že povprečna plača + 22% DDVja na vsak drek) vsi čisto tiho. Iz davkov se financirajo razni Jašarji (človek se je “izšolal” za zajedalca družbe) in seveda “elita” kaviar socialistične mafije.

  • Bozz

   Je ni. Socializem in komunizem je najbolj prefinjena oblika sužnjelastništva, kjer tisti, ki so odvisni od sistema (večina naroda), kar sami hočejo biti zasužnjeni in še opravičujejo sistem. Pranje možganov skozi desetletja socialistične zgodovine in skrivanje zgodovine ZDA, ki ni vedno imela socializma in iz katerega primera bi se lahko kaj naučili, je naredilo svoje. Ljudi je strah svobode. Večina ljudi ne prideluje svoje hrane, ne zna pozdraviti svojih bolezni (za katere nas perejo, da ni zdravil) brez kemijske farmacije, itd. itd. in zato so popolnoma odvisni od socialističnega sistema in hočejo biti zasužnjeni, ker ne vedo bolje (žalostno glede na to, da ima večina internet in dostop do vseh informacij – ne več dolgo). Če pa pride kdo, ki jim pove resnico, je pa public enemy številka ena, norec in še vse ostalo.

   ZDA je uradno vstopila v socializem/komunizem z FDR-om in njegovim tako opevanim (propaganda) new dealom. Drugače pa že od 1913. Ljudje pa še vedno oprano obtožujejo kapitalizem za vse njihove tegobe. Laissez-faire kapitalizma že dolgo ni več, je samo še socialistični crony kapitalizem s socialistično-komunističnimi centralno planskimi bankami, ki krojijo našo usodo.

   Oni so ustvarili problem, in oni so tudi ustvarili rešitev. Sedaj propagirajo domnevno decentralizirane bitcoine, ki na prvi pogled res zgledajo kot, da so neka rešitev, vendar te crypto valute ne bodo nič drugega, kot denar s katerim bo operiral tisti, ki bo dobil čip v desno roko. Seveda, ko bo prišel čas bodo to propagirali kot rešitev pred korupcijo, itd., ljudi pa bo v resnici spravilo samo še v večje suženjstvo novega svetovnega reda.

   Slave to your birth certificate
   https://www.youtube.com/watch?v=zWHao2RrKVY

   Birth Certificates Bond of Corporate Slavery and Debt Documentary You Decide
   https://www.youtube.com/watch?v=8QICzbbmsBc

   Taxation Is Slavery
   https://www.youtube.com/watch?v=OPM8vH3E2Wk

   Taxation = Theft at Gunpoint
   https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

   In to je prerokoval Jezus Kristus v knjigi Razodetja 2000 let nazaj.

 • dež

  Če prav razumem sodnico, biti preprodajalec droge ali trave v Sloveniji ni niti prekršek niti kaznivo dejanje.
  Se pravi, če se v ponedeljek pojavim pred kakšno OŠ ali srednjo šolo s 500 g konoplje za pomoč učencem in dijakom, ki se tisti dan slabo počutijo, nisem naredil nič narobe.
  Če slučajno komentarje berejo PV, MP ali predsednik VS jih vljudno prosim, da mi nedvoumno odgovorijo na moje razmišljanje. Ker bi se tudi jaz želel ukvarjati s tako dobičkonosno dejavnostjo.

 • Artur

  Desničarji ali ste psihološko in materialno pripravljeni na naslednji komunjarski državni udar, če zmaga SDS ?

  • janez.pokoncni

   Ne. 76 let silovitega terorja nad nacijo je povzročilo kolektivno kastracijo. Leta 2012 smo samo nemo opazovali, kako so Jašarji, Trčki in ostala golazen vzeli najprej drugo največje SLO mesto in potem še državo.
   Da bi tistim, ki smo se še nekaj repenčili zavezali gobce, so prišli po edinega, ki bi znal razpreti marelo in nas spustiti pod njo ter ga odvlekli v zapor (JJ).

   Slovenska nacija je ne glede na kopico spletnih herojev skupek dotolčenih, prestrašenih in zmedenih ljudi. Najebali smo ga v vsakem primeru. Če zmagamo (zmaga SDS), bodo “civilna gibanja” in “mirovni inštituti” še 1x demonstrirali kako močno razmahnjen je fašizem v Sloveniji. Kakorkoli obrnemo, mi smo v pi*di.

   • Artur

    Tudi jaz tako mislim ! Res škoda v nasprotnem primeru bi se jim vsekakor pridružil v obrambi! Eden ni nobeden a, če to pomnožiš z 10 tisoč s 100 tisoč namesto nas 500 tih iz Kotnikove ipd .. potem bi se za začetek že dalo kaj ubraniti tako pa se bojim ,da bo obveljaja vsaj pri meni kar tista : “uzdaj se use in v svoje kljuse”

    • FUCK COMMUNISM

     Kje se bomo organizirali?!?

     • Artur

      Pred Kotnikovo smo se najprej zbrali na Trgu republike bil sem takrat po opravkih v tistem koncu pa sem se pridružil , v Črnomelj sem se odpeljal na protest po pozivu na plakatih, ki ga je organizirala občinska svetnica Maja Kocjan v okviru tamkajšnje civilne inciative iz stranke SDS .

   • karpelec

    Pozabil si še vsemogočne sindikate.

    • Artur

     “Jaka” leva muda .

    • janez.pokoncni

     Ja res je. “Sindikati” so sestavni del kaviar socialistične mafije.

 • janez.pokoncni

  Poanta vsega skupaj ni trava ampak dejstvo, da nas država dokončno deli na posvečene in “bagro” in med nje spadajo vsi delavci, še posebej podjetniki, privatniki in vsi z državno malho nezlizani “siromaki”.
  Posvečeni imajo “državno” lastnino, imajo JS, imajo celo zdravstvo, nas pa ubijajo z davki, ki so več ali manj namenjeni njim.
  Lahko proizvajajo in prodajajo droge, lahko perejo milijone svetovnim teroristom, lahko kradejo firme, lahko kradejo bankam, lahko zaprejo kogarkoli.
  Mater … jaz imam to Slovenijo res rad !

  • traktor

   In to je point vsega.

 • fmg9

  No, prav vsak človek (v tem primeru diler) v pravni državi pač ne more po svoji presoji prodajati kontroliranih spojin, ki so v tem razredu narkotikov. Narkotične kanabinoide lahko predpiše samo zdravnik. Večina (nihče) t.i. »prič« ne bi dobila recepta pri osebnem zdravniku.

  Ne vem kaj ta »sodba« sporoča? Da vsak lahko PRODAJA kontrolirane psihoaktivne spojine po LASTNI presoji komurkoli? Brez koncesije? Brez davkov? Brez preverjanja izdelkov?

  • Hun

   se strinjam ampak ko bos zbolel z rakom al kdo od tvojih bliznjih…bos pa hitr iskal to smolo na crnem trgu

   • Morala

    Pa zelo draga je. Reveži si je ne morejo privoščiti.

    • Gru

     Pa nebi bla ce bi bla legalizirana, pa se drzava bi lahko davke pobirala. ;)

     • Morala

      Zato pa pravim,da bi jo morali dovoliti v zdrav. namene in bi jo dobili na recept. Sedaj pa posamezniki služijo na račun bolnih.

     • Robert P

      naj si sami posadijo, pa ne bodo rabili kupovat. recepte najdejo na netu

    • Hun

     sj zato jo pa naj legalizirajo, nardijo vec zdravstvenih studij ..in jo nudijo prek zavarovalnice…ne pa da jo prek farmacevtskega lobija nudijo v sinteticni obliki

     • Steiermark

      “dobrodelneži, drogndilerji”……grauž od grauža!

     • Hun

      teb manjka droga-kurac…ker dolg nis bla potesena..cipica si prava

   • Steiermark

    ….ampak ko boš zbolel z rakom…….. Ali si ti tisti, ki ga “deliš” drugim? Zakaj bi pa naj morala “morala zboleti” za rakom ali čemurkoli drugemu, samo zato, da bi vi in vaši podobni prekupčevalci z mamili, lahko na veliko služili, s strupom, ki ga prodajate za velike denarce, obupanim in zdravja željnim ljudem? To, da si poden od podna, sem ti že večkrat povedala, sedaj pa dodajam, da si poden od podna na kubik!

    • Hun

     duhovnik te bo ozdravil z molitvijo…ti mu bos pa penzino nosila…

    • Hun

     na internetu mas pripravek smole ko bos zbolela z rakom si ga bos pripravla…zakaj naj ti jst prodakam

 • Gru

  Konopljina smola se ne kadi zato da si zadet, to je delo hasisa. Razlika je v kolicini THC-ja in CBD-ja.

  • sprehajalec

   Je na ovitku kakšna slika, tip z gnilimi zobmi ali pa pljuča kadilca, da odvrača?

   • Hun

    sj ti je napisal da smola ni namenjena za kajenje

    • komar marko

     ti si pa izobražen na tem področju. A si tudi FDV stroke??????????

     • Hun

      ne jst mam prakticni doktorat iz ulice

     • Hun

      vidm da rd argumentirano repliciras…si ti filozofsko usmerjen oz. izobrazen

     • komar marko

      jap ARISTOTEL je moj vzornik in pravkar raziskujem kam izgine tema, ko se prižge luč pri rdečkotu????????? Mi pomagaš?

     • Hun

      spet zals …brez argumentov..in se delas da si drugacn od leve opcije…cudno

     • komar marko

      čaki, sedaj sem pisal o ARISTOTELU. Veš kdo je bil to? In sedaj se konkretno ubadam s problemom! Prav! Drugače me pa rdečkoti fascinirajo,To so najbolj trpežna bitja v zavajanju in laganju!

    • sprehajalec

     Npisal je; Konopljina smola se ne kadi zato da si zadet

 • Morala

  Dokler konoplja ni legalizirana, je to zame kaznivo dejanje! Haha, zase sta imela, ja pa kaj še. Ali sta jo zastonj ponujala obolelim?

  • Hun

   bos ti spilal moralneza ko bos zbolel

   • Morala

    Dej, dej zapri, če ne veš komu pišeš!

    • Hun

     komu policaju?

   • Steiermark

    A ti in tebi podobni, ki ste pa že “zboleli” za neozdravljivo boleznijo, pa nimate morale?

  • Steiermark

   Seveda, “obolelim” že, kaj nisi prebral, da je ta musli ponujal tudi sodnici….

   • Morala

    Sem, sem prebrala,..ampak nisem komentirala. Sem pa napisala, dokler ni legalizacije,je to kaznivo in me čudi, da ni obsodbe. Je pa tako pri tem, nekaterim olajša bolečine, drugim spet ne. Moji sorodnici za MPS nič ni pomagalo.

   • KIKI

    Saj “zaostalost” v razvoju je tudi bolezen…

 • rrrrr

  Gospod Sanjin ni prišel k sodnici gospej Šoštaričevi kot stranka v sodnem postopku ampak kot njen poslovni partner. Videli smo le prisrčen stisk rok ob podpisu pogodbe in nekaj trepljanja po rami. Rutinske pogodbene obveznosti bodo opravili njuni podrejenii: NLB bo gospodu Jašariju nakazala kupnino , DHL kombi slovenske policije pa bo gospej Šoštaričevi dostavila robo.

 • komar marko

  Da so naši rdečkori na substancah je dokaz, da se tismehljajo in te gledajo v oči medtem ko brskajo po tvoji malhi. RABI kdo kak dokaz o moji trditvi??????

  • ogledalo

   Ćelavemu komunajzarju menda institucionalno pomagajo? Pa te gleda direkt izpod pleše.

 • Olga

  V Mariboru kršijo človekove pravice in ustavo 40% bolj kot v Ljubljani, po raziskavi dveh doktorje znanosti. Šketo, ki je to fural, pa je Klemenčič pripeljal v Ljubljano, da “popravi” statistiko tudi v Ljubljani?
  Balkanski bojevniki, drogeraši, skorumpiranci, banksterji, posiljevalci…očitno nikjer v Sloveniji niso problem!
  Problem so pošteni državljani, ki opozarjajo na zlorabe in jih je je treba utišati?

  • komar marko

   pa saj je njihov cilj, da te poštene strpajo za OGRAJO. Vse so že pripravili!

 • Bozz

  Dokler prodaja konopljo za “lajšanje bolečin” je vse v redu, naj začne delati iz te konoplje olje, katerega konzumacija te ne zadane kot kajenje konoplje in ki pozdravi raka, torej odpravi vzrok bolečin, pa ga bodo takoj zaprli v zapor, GARANTIRANO. Ljudje ne smemo biti svobodni in sami zdraviti svojih bolezni, takoj propade milijardna industrija raka, biznis zgrajen na trpljenju ljudi in laganju, da zdravila za rak ne obstajajo.

  Za te ljudi bo večno trpljenje v peklenskem ognju kar primerno. To je edina pravica katere se veselim, ker v tem svetu pravice ne bomo nikoli videli.

 • Kučko pod pručko

  Pasjejebci, swingerji, seksači, pijanci in drogeraši

  … to je izprijena slovenska komunistična elita!!!

  • Steiermark

   pa tuji, neslovenski islamisti!

  • Primoz Papez

   To kar si opisal ste Janšisti…

   • FUCK COMMUNISM

    MRŠ!!!

  • Osti jarej

   ..pa ne samo komunistična….

 • Bozz

  “Lajšanje bolečin” je samo izgovor, da se ga lahko zadevajo. Če bi izdelovali olje iz kanabisa, lajšanje bolečin s kajenjem kanabisa ne bi bilo potrebno, ker bolečin ne bi bilo, saj bi bil vzrok (rak in druge bolezni) odpravljen. Samo en izgovor za zadevanje morajo imeti.

  Za tiste, ki ste za časom, še enkrat prilagam:

  Cannabis Oil Cures Cancer: Boy(3) Who Had 2 Days To Live!
  https://www.youtube.com/watch?v=5Mh9XESuO0U

  Sharon Kelly: Cannabis Killed My Terminal Stage IV Lung Cancer(Original Video)
  https://www.youtube.com/watch?v=-hUoyXKf81c

  The Rick Simpson Story: Healing Cancer with Cannabis (more at cureyourowncancer.org)
  https://www.youtube.com/watch?v=zD2U4eDBu8A

  Okoli kanabisa je bil nekaj desetletij nazaj načrtno ustvarjen strah in propaganda, ker so odkrili, da kanabisovo olje pozdravi raka in seveda si svetovna farmacija in voditelji tega sveta ne želijo, da bi ljudje lahko sami sebe pozdravili (in prišparali enormne vsote denarja za zdravljenje, ki se v večini primerov konča tragično, torej neuspešno).

  To strah in propagando furajo še danes. Kdo se ne spomni tistega smešnega primera, ko so se ga starejši ljudje nevede zadeli pod enim kozolcem, ko jim je nekdo (verjetno načrtno, da se ustvari ta strah) podtaknil piškote s kanabisom. Ravno v tistem času se je namreč začelo močno širiti zavedanje o kanabis olju, ki pozdravi raka in seveda je potrebno butalce prestrašiti, da ne bi kaj preveč izvedeli.

 • Rožle

  A se še odšteva….kolk dni še ?

  • lidija

   tik tak minus ? =

   • Rožle

    Aha…je že čez ?

    • fmg9

     Nope. Ponedeljek.

 • Bozz

  Kako čistejši bi bil svet, če bi recimo delali avte iz kanabis plastike in uporabljali hemp v gradbeništvu, itd. Kanabis plastika je lažja kot jeklo, vendar vzdrži 10x večjo silo udarcev, tako pravi in demonstrira spodnji video:

  Henry Ford’s ‘plastic hemp car’ from 1941
  https://www.youtube.com/watch?v=srgE6Tzi3Lg

  My Way Or The High-Way: Eco Cannabis Car
  https://www.youtube.com/watch?v=Kgg0zpckGRU

  Building with Hemp Part 1/2
  https://www.youtube.com/watch?v=FcctSvVFheA

  Koliko umazane industrije bi se lahko odpravilo s tem znanjem. Ker pa je denar sveta vladar, pa seveda to znanje držijo v ozadju.

 • KIKI

  Jasno je kot beli dan, da, če si “levi ekstremist” , muslič, drogeraš, brezposličar in pijanec,
  lahko čudovito živiš, le glasno moraš nastopati proti Janši, proti SDS, proti SLS …
  pa ti ne bo nihče niti smrdljive dlake spulil…postal boš celo narodni heroj in v Murglah
  ti bodo postavili spomenik še preden boš mrknil!!!!

 • Osti jarej

  ..ja in…prodaja konopljine proizvode…..balkanarji so bili oproščeni ,en je pa stegnil v bosno ali srbijo,ker so mu pozabili….bruuuuuuuhhhh…podaljšati pripor…pa so menda milijone zaslužili s preprodajo kokaina,heroine in bog vedi česa še….kar sigurno ne služi v dobro zdravja…..konoplja pač

 • garfi

  leviĆarska antifa bo kmalu priznana
  ….kot teroristična organizacija

 • Robin

  V dnevniku je članek Prisluškovali Drnovšku, Bajuku, Peterletu. Notri piše, da je Janša izdal ukaz o likvidaciji generala Hočevarja. Potem pa je po pomoti umrl njegov sin.

  • Burek Burecki

   Jansa je isto kriminalec kot vsa ta levicarska bagra ampak tle ljudi to ne zanima ker je nova tako rekla katere jansa placuje….

   Jansa mnozicni kriminalec!!!!

   • Robin

    Ja mas prav

 • Bozz

  RSO; 1 cure for Cancer – Run from the Cure 2014 – Rick Simpson 2nd Ed.
  https://www.youtube.com/watch?v=CZhRrZQZ-TY

 • Bozz

  How Cannabis Oil Cures Cancer
  https://www.youtube.com/watch?v=odle0-rC5c8

 • Bozz

  SWFL man who used cannabis oil to treat cancer speaks on Amendment 2 choice
  https://www.youtube.com/watch?v=ROtHQWlBKyQ

  Če bi ljudje bili pametni, bi masovno zahtevali popolno svobodo glede konoplje in seveda osveščanje ljudi, da bi to uporabljali resnično za zdravje in ne za zadevanje. Včasih je to delo opravilo Sveto pismo, danes pa boste morali sekularneži, ki Svetega pisma nočete, poiskati drugačen način kako naučiti otroke in ljudi, da se ga ne zadevajo, ampak uporabljajo kanabis samo za medicinske namene.

  Torej zahtevajte od vaših levo-desnih politikov, da legalizirajo konopljo, THC konopljo! Če hočete biti svobodni od bolezni kot je rak, itd. seveda. Če pa nočete biti svobodni od teh bolezni, pa se še naprej kregajte glede teh novic, ki mečejo slabo luč na konopljo, samo zaradi nekaj zadetkotov, bistvo konoplje se pa tako uspešno zamolči in spregleda.

  Pred leti sem celo bral, da imajo Čehi dovoljeno, da lahko vsak doma posadi vsaj 5 sadik konoplje, če hoče. Kako je danes s tem ne vem.

  In glede na to, da je polno pritoževanja glede čakalnih vrst v zdravstvu in se zliva gnev na doktorje (po njihovi lastni krivdi, ker zadržujejo znanje o konoplji, ki bi marsikoga pozdravila, zase zaradi denarja), bi se s tem tudi čakalne vrste zmanjšale in onkološki oddelki ne bi pokali po šivih.

 • PLavi-mil

  Proklet hašišar, sodnica ga oprosti, on se pa norca dela iz tega krivosodja in se reži, na HR, niti pod razno ne bi smel v kratkih hlačan na Upravno enoto,kaj šele na sodišče, pa ta levaška golazen je čisto zblaznela, nikjer nobenega spoštovanje.

 • Osti jarej

  …tole me spominja na ono razglednico-vabilo g.D.B.,ki ga policija vabi,naj se oglasi v slomafijandžiji…..ker je menda ukradel150 jerjev……celo interpol ga išče……darku je ni poslal nihče……tiralice ni izdal nihče

  Za Darkom Horvatom, nekoč največjim domačim pidovskim tajkunom, je ostalo pogorišče z nepoplačanimi 170 milijoni bančnih dolgov/citirano/

 • FUCK COMMUNISM

  A se ta gnida zaveda, da se mu lahko tut pripeti kaksna “nesreca”?!?!?!?

  • Rožle

   Overdose ? …

   • FUCK COMMUNISM

    Ja, svincena, recimo…

    • bozzo67

     To bi se mu že zdavnaj moralo zgoditi.

    • Pravi Slim Shady

     Tu zaj vsi neki glasni, a če bi ga pa meli pred obrazom bi pa pičko stisnili haha

 • črnaovca

  Vsi ki se pišejo na J imajo na sodišču protekcijo

 • janez cepec

  če sploh prznajo sodišče, tko kot njihov vzornik, aja, ga, takrat, ko sodi u njih korist

 • rubec

  Iz katerega Kašmirja pa je ta majmun, iz Zgornjega ali Spodnjega?

  • samsara

   Šiptarskega.

 • dr Janez Sveti

  No, tole bo sedaj primer tudi za vse druge “travcarje”, da je konoplja, pravzaprav neuradno legalizirana. Ker sem podpornik legalizacije konoplje sem seveda take sodne odločitve vesel.
  DR Janez Sveti genij

  • indijanka

   A pol misliš, da so zmenjeni in ni poanta te zgodbe sodničino srce? Škoda.

   • dr Janez Sveti

    Res je čudna odločitev sodnice. Jaz samo pravim, da bi morala biti konoplja dovoljena za prosto sajenje. Kakor je že sedaj, pa vožnja avtomobila in delovnih strojev še vedno nebi smela biti dovoljena pod vplivom bilo katere substance, tudi protibolečenskih tablet, proti depresijio itd. To pa zato, ker lahko pod vplivom, lahko škodujemo drugim.
    DR Janez Sveti Aspirin

    • indijanka

     Hvala za strokovno razlago. Tolk, da veš, da tvoj molk štejem med najhujše oblike mučenja, ki so znane človeškim očem.

     • dr Janez Sveti

      Saj pišem odgovore mojim desničarskim ekstremistom, kratke pameti, ki se bojijo islamistov, udbe, komunistov, črncev, Rusov, Hrvatov, Srbov, pedrov, lezbijk, transeksualcev,,,,
      DR Janez Sveti genij

     • traktor

      Dvomim, da se teh bojijo. Bolj se bojimo še kakšne takšnele vlade.

     • indijanka

      Hmm..jst se tut vsega bojim. Piši torej meni. Zelo rada berem tvoje nasvete in vse tvoje besede vzamem resno. Se mi zdi, da ostalim tvoji nasveti niso tko ljubi. Jst sem pa hvaležen material.

     • dr Janez Sveti

      Material? Tako te jaz ne vidim. Tebi ne pišem nič zato, da bi mi bila “hvaležna”, saj s tabo debatiram in izmenjujem mnenja. Ne delim nasvetov, ampak povem svoje mnenje in moj pogled na predmet debate. Mnogim ni jasno, da ne maram levih enako kakor tudi ne desnih. Potem radi uporabljajo SDS izmišljotino “vsegliharstvo”, kar je zgrešeno. Zakaj bi se nekdo, ki ne želi biti levičar ali desničar imenoval vseglihar? Vsaka skrajnost je zgrešena in škodljiva, hkrati so si pa skrajneži popolnoma podobni. Lep primer so Antifa in neonacisti! Gledam na življenje skozi prizmo nesmrtnosti in večnega doživljanja, ter pričakovanja.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Hmm..ja. Zanimiv pogovor. A je že zima? Trikrat lahko ugibaš, kako si te zdele predstavljam v svojih mislih.

     • dr Janez Sveti

      Kot lepega, mladega , mišičastega moškega?
      DR janez Sveti vesljc

     • indijanka

      :) kot mladička? Brrr ne. Si pa privezan in prosiš za milost.Drugače mi klečeplazenje ne bi šlo od rok. Tko pa nekako čutim ravnovesje.

     • dr Janez Sveti

      Big Dady zvezan in nemočen?
      DR Janez Sveti Gromska strela

     • indijanka

      :) ker svoje želje sporočam vesolju, bi te lohka bolj skrbelo.

     • dr Janez Sveti

      Saj me..
      DR Janez Sveti Bledoličnik

     • indijanka

      :) sej se rad igraš in vedno ne more biti vse po tvoje

     • dr Janez Sveti

      Genij pač :)
      DR Janez Sveti Prijatelj

     • indijanka

      Zapri oči. Pozabi na genija, ego in oder. Razum. Ne reguliraj svojega sveta z njim. Prepusti se reki. Vesolje je. Odpira ti nenavadne barve sveta. Ne poznaš jih. Del mavrice so :).

     • dr Janez Sveti

      Že plovem…
      DR Janez Sveti hlod

     • indijanka

      Vesolje ni zbirka željenih igrač ampak izkušenj. Šola je. Impulzivno in trmasto bitje sem. Negotovosti nikoli nisem razumela.Veš, da sem pred časom uročena strmela v vrtinec vetra, ki je podiral drevesa. Ni me bilo strah, ker nisem bežala, sem pa strmela. Čuden občutek. Kot je čudna ta negotovost, ki je ne razumem. Prijazen si, zelo.

  • Rožle

   Placebo je zakon …

   • dr Janez Sveti

    Res je. Obstajajo ljudje, ki ugodje, lahko ustvarijo sami s svojimi mislimi. Premalo se o temu piše.
    DRE Janez Sveti Genij

 • Rožle

  ..THC nič ne buta …samo zdravi …
  “Naravno samo kad zatreba”

 • Artur
 • Artur
 • Rožle

  ….teh levih aktivistov ni videti konca ..
  https://s9.postimg.org/psqwlj1q7/Parada_cuckov.jpg

 • Olga

  Pri taki “razsodbi” (nagradi teroristom), bi bilo treba zapreti sodnico!

  • Robert P

   o kakih teroristih je tukaj govora?

 • Meho

  ……… da “ni šlo za kazniva dejanja zoper zdravje, ampak sta obtožena očitana dejanja počela za zdravje ljudi”. Dodala je še, da ni dokazov, da sta prepovedano drogo in konopljo hranila z namenom prodaje.

  Skratka, poosebljeni Mati Tereziji.
  .

  • Aron

   Tezko razumljivo desnicarju.

 • Meho

  …… prepričala tudi pričanja prič, ki so se eden za drugim zahvaljevali obtoženima za njuno “pomoč pri lajšanju bolečin”.

  In vse to sta delala kao ZASTONJ. Kdo jim je pa jointe zvijal? Sami. Jebi ga sad, pa taki dobroti.
  .

  • Aron

   Kaksni jointi? Preberi clanek, buksl.

 • Meho

  “Včasih so sodili črncem, če so hoteli v del avtobusa za belce, zdaj pa so enakopravni.”Jutri bodo pa sodili tistim, ki bodo trezni na avtobusu”. Demokracija.

 • Cenzuriran 4x

  Zgleda da nekateri še vedno ne vejo o čem je govora. Zato priporočam ogled tega filma (v celoti). In lahko povem, da zadeva res deluje: https://youtu.be/YuQVeeZki_E

 • Megatron Arrows

  Če Cerar kot pravnik ne bo od ministra za pravosodje zahteval ukrepov, se vidi, da to vlado vodi iz ozadja mafija. Škoda, da je Slovenija tako lepa, da je ne bi zapustil, ampak tako sranje na oblasti me lahko prepriča tudi v to.

 • samsara

  Tegale Albanca se nekam pogosto spravlja v medije.
  Da ne bo morda na prihodnjih predsedniških volitvah kandidat prolevičarske lige ‘Jugonostalićne braće’?

  • Rožle

   Šiptariji so bili vedno uspešni pridelvalci ….
   tudi z prodajo Sadja & Zelenjave …ter Sladoljeda …

   • samsara

    Oćeš jednu kuglju, oćeš dvoje ili sa automat?
    ;-)

   • traktor

    To majo spredaj, zadaj v skladišču ima svega. Trdo, mehko z olupkom in brez.

 • Najplemenitejši

  Končno je sodišče začelo upoštevati tudi človekove pravice!

  • domoljub911

   Človekove pravice? Če bi hipotetično mene dobili z prižgano smotko in paketkom v žepu, bi me policaji obravnavali kot zločinca, iti bi moral k sodniku za prekrške… Vse so veze in poznanstva, povprečen človek bi se za nekaj časa vsedel za rešetke, nebi dobil niti članka na portalu. Želim si, da bi bilo tako, kot si zapisal, a to so le pobožne želje.

 • xtc

  Policajev sicer ne maram preveč,a to kar povedo znanci,ki delajo tam je norost.če vam glasnogovorci policije ,dnevno razlagajo,da je alko največji problem prometta,vam bodp policaji povedalo ,da nakajenci in zadrogiranci,v divjem porastu,vendar ukrepanje ni dovoljeno,ker gre za osebe pravilne drže,zato se usarno poroča o vse bolj izumirajoči sorti pijančkov da se prikrije realnost strm porast drogerašev za volanom,seveda pa je velok del le teh pod zaščito leve politike,tako da so policisti,že opozorjeni,da je zadeva moteča in,da je trba poročati in ukrepati “pravilno” in nato š o nekom,ki je napihal komaj kaj poročati še cel teden.

  • Aron

   Niso ti potheadi krivi, ce nasekan vozis. Kazen zasluzena. Ce pa odsedis kaksno noc na hladnem, je pa se tvoja familija vesela.

 • Furzen Veboten

  Hoteli smo kapitalizem – imamo ga. What’s your problem?

  • Oregon

   ka pa ti govoriš???

 • T-Rex

  pred menoj nima imunitete…

 • Oregon

  nič novega, frajerju znanem iz medijev, ki je kasiral 4 leta iz naslova proizvodnje in preprodaje drog, je oprostilno uredila kar Violeta.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!