[EKSKLUZIVNO]: Imamo nov dokaz, da sta primera povezana? Dr. Michel Stephan je Janka Jamnika nameraval zastrupiti s cianidom, zato ga je slednji odpustil in izdal prepoved približevanja!

Pokojni direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik (foto: STA) Foto: STA

Senat višjega sodišča je v sredo na javni seji razpravljal o pritožbi obrambe dr. Milka Noviča na sodbo prvostopenjskega sodišča, da je Novič kriv umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika. Potem, ko je sodnica poročevalka podala poročilo o vsebini sodbe, je obramba predstavila vsebino pritožbe in znova potrdila tisto, kar je javnosti znano že dolgo časa. Da dokazov za obsodbo na 25 let zapora namreč nikoli ni bilo, da pa je okrožna sodnica Špela Koleta vseeno sledila obtožnici, ki jo je spisala državna tožilka Blanka Žgajnar in je temeljila zgolj na indicih. Novembrsko razkritje, da je v priporu na Povšetovi tudi Libanonec dr. Michel Stephan, ki je naročil umor še enega uslužbenca Kemijskega inštituta, dr. Janeza Plavca, zgodbi daje nove razsežnosti, saj je obramba v četrtek sodni senat prepričala, da bi bila primera lahko povezana, zato je slednji dovolil, da se za zaprtimi vrati prebere tudi spise z zaslišanja prič iz tajne preiskave proti Stephanu.

Višje sodišče je tudi privolilo v javno obravnavo, ki se bo v petek dopoldne nadaljevala z zaslišanjem očeta pokojnega Janka Jamnika, Antona Jamnika. Kot je za televizijo Nova24TV namreč povedal eden od Novičevih odvetnikov, Žiga Podobnik, vse kaže, da bi primer Stephan lahko vodil do oprostitve njihovega klienta, ki je v priporu že skoraj tri leta.

Naj spomnimo. Obramba je že od začetka opozarjala (to so med drugim znova opozorili na seji višjega sodišča), da je prvostopenjsko sodišče napačno ocenilo, kakšen motiv za umor Jamnika naj bi imel Milko Novič. Nobena od prič namreč nikoli ni potrdila, da bi Novič komur koli grozil. Nemški forenziki pa so potrdili, da na Noviču najdenih delcev ni mogoče neposredno in nedvoumno povezati z delci, najdenimi v tulcu s kraja umora. Nacionalni forenzični laboratorij, ki je takrat delal analizo sledi streljanja, namreč za niti en GRS delec ni ugotovil obstoja vseh treh potrebnih osnovnih elementov. To pa so elementarna sestava, spekter, ki potrjuje analizo, in morfološka fotografija.

Zakaj je slovensko sodstvo potrebovala toliko časa, da je na laž postavilo forenzični laboratorij?
Novičev odvetnik Jože Hribernik je že dlje časa opozarjal, da laboratorij v času preiskave sploh ni bil akreditiran za tovrstne analize. A šele skoraj tri leta kasneje je sodnici poročevalki Stanki Živič uspelo poklicati v laboratorij in zadevo preveriti. Izkazalo se je, da je imela obramba prav – NFL je omenjeno akreditacijo pridobil šele julija letos, kar pomeni, da so bili ti dokazi ves čas neveljavni. In čeprav sta državni tožilki Blanka Žgajnar in Bojana Podgorelec vztrajali, da je sodba pravična, je na podlagi na novo ugotovljenih dejstev senat višjega sodišča sklenil, da opravi tudi glavno obravnavo, ki se je ob privolitvi vseh strank v postopku začela že v sredo popoldne.

Čeprav odvetniki o vsebini spisov zaradi tajnosti preiskave v zadevi Michel Stephan včeraj niso želela govoriti, pa smo iz dobro preverjenih virov s Kemijskega inštituta izvedeli, da je dr. Michel Stephan pred leti poskušal zastrupiti Janka Jamnika. V kleti inštituta so namreč našli zaloge cianida, zaradi česar se je Jamnik zbal za svoje življenje in Libanonca odpustil ter mu izdal prepoved približevanja. Zanimiva je tudi nova informacija, da je Stephanu alibi leta 2014, ko je bil dr. Janko Jamnik umorjen, pravzaprav zagotovila ena izmed njegovih sodelavk, ki pa je pred nekaj tedni, po prijetju Libanonca, inštitut morala zapustiti. Kemijski inštitut ji namreč ni podaljšal pogodbe.

Foto: Nova24TV. Bo Milko Novič doma že za božične praznike? Več bo jasno v petek, po zaslišanju očeta Janka Jamnika.

Kaj bo na sodišču povedal oče umorjenega, Anton Jamnik?
Obramba torej želi, da se v primer Milka Noviča vključi tudi primer Michela Stephana. Višje tožilstvo bo o tem odločalo v petek. Takrat bo na predlog obrambe najprej zaslišalo novo pričo, očeta Janka Jamnika. Slednji že dlje časa želi pričati v korist Noviča, medtem ko je mama pokojnega napovedala obisk v priporu na Povšetovi. Jože Hribernik je sicer predlagal tudi zaslišanje Jožeta Kobeta s Kemijskega inštituta, ki so ga v preiskavi načrtovanja umora zaslišali v ponedeljek, in nekdanjega direktorja inštituta Stanislava Pejovnika. Sodišče se je odločilo, da bo zaenkrat zaslišalo zgolj Antona Jamnika, potem pa se bo na podlagi novih dokaznih dejstev odločalo naprej, ali naj na pričanje pokliče še koga. Obramba sicer upa, da se to ne bo zgodilo in da bo Novič že v petek svoboden človek ter da bo lahko bližajoče se božične praznike preživel v krogu družine.

Iz naših virov smo sicer še izvedeli, da je že nekaj časa na prostosti tudi Gregor Vidmar, nekdanji uslužbenec Kemijskega inštituta, ki so ga pravzaprav prvega povezovali z umorom dr. Jamnika. O Vidmarju so namreč slovenski mediji zgolj deset dni pred umorom na parkirišču pred lokalom Via Bona poročali, da so na njegovem domu in njegovem posestvu našli dokaze, da je izdeloval eksploziv. To je očitno sumil tudi Jamnik, saj ga je prav on naznanil policiji.

Foto: Nova24TV. Michelle Laura Kling.

Mednarodna opazovalka za človekove pravice je v Ljubljani in bo budno spremljala verjetno petkovo sodbo
Pričakovati je, da bo višje sodišče sodbo Špele Koleta najmanj razveljavilo in primer vrnilo v prvostopenjsko obravnavo. Ker je v priporu že več kot dovoljeni dve leti in pol, bi to pomenilo, da bi se Milko Novič znova branil s prostosti. Poleg potrditve sodbe Špele Koleta (kar pa glede na nove dokaze ni ravno realen scenarij) bi lahko višje sodišče Noviča celo oprostilo, kar bi se moralo zgoditi tudi po mnenju mednarodne opazovalke za človekove pravice Michelle Laure Kling.

“Zadevo spremljam podrobno že zadnje leto in pol. Lahko rečem, da cel dosje spominja na lov na čarovnice. Skrbi me, ker Slovenija v svetu postaja znana po tem, da sodišča sodijo skrajno nenavadno in da pravna država ne velja. Upam, da se bo v zadevi Novič dobro razpletlo, sicer bom morala na krivico, ki se mu dogaja, opozoriti vse večje pristojne organe v Evropi,” je za Novo24TV povedala Klingova, ki je o zadevi Novič pred časom že poročala Združenim narodom.

Na Nova24TV bomo podrobno spremljali tudi nadaljevanje petkove glavne obravnave.

Luka Svetina

 • Miro

  Novoviču predlagam da se včlani v SDS in potem bo garant nedolžen….. za rumeno modre ovce vsaj…. in za to bo gotovo kriv Kučan, ki je če ga že sam ni , je pa zagotovo naročil uboj

  • Beli Sneg

   Ravno obratno. Če si član rdečkarjev primeri ne pridejo niti čez tožilstvo in se povečini ustavijo že na policiji. Za naše je poskrbjeno, ker v krivosodju sedijo preverjeni udbo-kučanovi kadri. In seveda skrbijo da se inkriminirajo in obsojajo drugače misleči.

  • Soave

   No, saj to pa mi že sedaj mislimo.Da je nedolžen.
   Ti pa takšne traparije pišeš,da si brez dvoma ” ta prava ” ovca.

  • Karmen

   Daj podi na kure in tem trosi traparije. Imate tem partijski sestanek, kjer vas učijo kaj delati in govoriti.

  • delaware

   tako lep dan…zimski solsticij…pa opranoglavci že smetijo po forumih…

  • Jan Kovalski

   Ravno obratno je kot trdiš:
   Obtožen je bil verjetno ravno zaradi tega ker je v preteklosti kandidiral za župana na listi SDS.

  • šmentanamuha

   Kakšen bebec si in misliš celo, da si duhovit. Levičarstvo je duševna motnja, definitivno..

  • montyamp

   Žvepleni je bandit , rojen je isto kot AL CAPONE .
   Astrodiagnoza .
   Ti si pa rojen podrepnik .
   Je še kaj toplo tam ???

  • Slovenka

   Kolikor vem, je Novič član sds, kar mu na sodišču zanesljivo ne koristi.

 • Zima prihaja

  Tu te strah postane živeti .Pa je v tej državi sploh kdo se normalen?

 • totex39

  To so grozodejstva, kaj se dogaja v našem sodstvu in zato noben ne odgovarja. Kakšni so to sodniki in tožilci, ki nedolžne ljudi zapirajo in tega je v Sloveniji vedno več. Te prasce sploh ne zanima kakšne psihične težave tak človek doživlja, ki jih povzročajo prav oni z svojim nesposobnim zrežiranim sojenjem.

  • ljubinica

   Moznosti sta 2:
   1. ali so te sodnice in tozilke butaste
   2.
   ali pa so do obisti pokvarjene

   • Majda

    In obstaja se tretja moznost: podkupljene.

   • Janko Gedlička

    Prej bi rekel, da gre za drugo možnost, ali pa za tretjo možnost, ki jo spodaj navaja Majda, možno pa je še da gre za kombinacijodruge in tretje tretje možnosti, dopolnjene z ustrahovanjem sodnice in tožilke – pač po udbovsko. Obe sta tako njeni delujoči agetntki.

  • marta

   Trajni sodniški mandat bi moral biti (če že) privilegij, ki bi ga imeli samo redki, res zaslužni sodniki, če bi izpolnjevali določene pogoje in ne kar, kot ustaljena praksa, kot je to urejeno sedaj.

   • totex39

    Še bolje bi bilo, da nobeden, saj niso eksperti to so že velikokrat dokazali.

 • Franc Šink

  Sedaj pa res ne vem ali se na kemijskem inštitutu ukvarjajo z kemijo ali z umori.Vse več je na neki način vpletenih.Čudno res.

  • Soave

   Zato so pa takrat tako pohiteli in krivdo naprtili Noviču.
   Ooooooooo, saj zmorejo,če jim gori pod ritko.

   • karpelec

    Za svojo rito vedno!

 • Grenze

  Kako naj take tožilke in sodnice vzgajajo svoje otroke ???? Nemogoče , da bi bili ti otroci pošteno in lepo vzgojeni ali se vam ne zdi ????? Tem bi morali pobrat otroke ne pa poštenim dedkom in babicam ampak GLIHA VKUP ŠTRIHA BANDA KOMUNISTIČNA RDEČA.

 • Karmen

  Sem mislila, da je čarovnice preganjala cerkev. Pa vidim, da je res to, kar je bilo tu gori že velikokrat napisano – RDEČKARJI SVOJE ZLOČINE PRIPISUJEJO DRUGIM.

  • Janko Gedlička

   No, pa si se le oglasila.

 • WatsonForus

  Včasih sem mislil da je Blanka Žgajnar odlična tožilka , sedaj pa se mi dozdeva da pojma nima in dela napake enega študenta 1 letnika , hmm pa še to ne vem če ne delam krivico tem študentom. Skratka KATASTROFA od pravne države.

 • sloustava

  Slovenec, na potezi si! Zahtevamo prenehanje trajnega mandata sodnikov! Kaj bo s Koleto? In z Zgajnarjevo? V tem primeru samo, da se razumemo. Zdaj pa v mislih naredite primerjavo med tozilko Zgajnarjevo in tozilko Kotnikovo. Nemogoce, ker se amorale in morale ne more primerjati! Ej, spelca, spelca in blankica, blankica, sta naredili Pravno fakulteto? Katero? In kdo je bil vas professor? . Bavcon? In mentor? Jankovic? Samo vprasam…

  • Hribouc

   NE PRIDEŠ DO KONCA.
   Bando ustvarjajo od zibelke naprej!

 • Franjo Trojner

  Ma to je noro, očitno NEDOLŽEN Novič že
  tri leta ždi v zaporu in sploh ni prvi v zadnjih 10 letih, ki se mu je to po zaslugi policije in sodnije enostavno zgodilo. Res je, kot je komentator Zima spodaj zapisal: “Tu te strah postane živeti .Pa je v tej državi sploh kdo se normalen?”.
  Na kemijskem inštitutu bi naj izdelovali eksploziv???? V kleti bi naj imeli zaloge Cianida???? Eni špekulirajo, da bi naj na črno izdeloval beton???? En direktor kemijskega inštituta umorjen, drugega so hoteli umoriti, ma saj to vse je še za čase samega gansterja Alphonsa Gabriela Caponeja naravnost strašljivo.
  Ma kaj dela naša policija z vsemi tajnimi službami vred???, kaj sodnija???, kaj sam pravosodni minister ????, kaj notranja ministrca, kaj etični in moralni predsednik vlade Cerar?????, kaj baje visoko profesionalni in neodvisni dominatni mediji??? Ne samo zaradi naravnost škandaloznega primera Novič, tudi zaradi neukrepanja v primeru bančne luknje in nekaznovanju vseh banksterjev, zaradi neukrepanja v primeru 1 milijarde opranega denarja v državni NLB in tudi nekaznovanju vseh tajkunov, ki so namerno zafurali tranzicijo, da so lahko sami brezsramno obogateli, nenazadnje tudi zaradi afere farmacevtka in uničenjem dokazov, je nujno, predvsem pa higienično, da takoj odstopi Cerar, vlada in ves vodilen kader na policiji, v tajnih službah in v sodstvu. Takšno bedno, mafijsko, anti pravno stanje, ki ga imamo v državi že lep čas, izključno po zaslugi izprijenih, koruptivnih, nesposobnih in nespodobnih politikov in njihovi kadrov jasno kaže, da je naša država nepravna in zato mafijska. Vsi, ki vodite državo in vse javne procese, ki se v državi odvijajo ste za takšno stanje objektivno odgovorni, zato morate vsi takoj oditi, ni vam potrebno čakati, da vas narod odnese iz oblasti.

  • delaware

   za ne verjet, kaj se dogaja…totalni kolaps vseh vrednost, pravne države..

   • Franjo Trojner

    Da, kamorkoli se ozreš sam kaos, moralni in pravni razkroj. Leta 1991 smo ga fejst mimo pihnili, ker nismo izvedli lustracije. Nenazadnje kaj lahko pričakuješ od države, družbe, ki nikoli ni kaznovala, obsodila vse tiste grozne zločine, zločince, ki so po vojni aprila in maja leta 1945 klali svoj in tuje narode in vse tiste, ki so povojne poboje ukazali ali jih zavestno prikrivali? Kaj lahko pričakuješ od države, družbe, ki je zavestno dopustila, da so se vsi bivšemu totalitarnemu komunističnemu režimu zvesti kadri po letu 1991 zaradi miniranja lustracije lahko znova neovirano zažrli v vse pore naše države, družbe in še kr naprej delujejo iz položaja moči? Kaj lahko pričakuješ od države, družbe, ki je na prvih baje demokratičnih volitvah za prvega predsednika države izvolila bivšega šefa partije z baje zamrznjeno rdečo knižico???? Ves ta kaos, vsa ta anarhija, ves ta moralen in etičen razkroj je logičen in predvidljiv redosled dogodkov, zato ker od oseb, ki so nekoč v bivšem totalitarnem komunističnem režimu že zavestno kršila človekove pravice in svobiščine, vse civilizacijske norme ,vso civilno in vojaško pravo, zakonodajo tega sveta, drugega pač ne moreš pričakovati. Naša realnost, kljub samostojnosti in baje demokratičnosti je, da smo samo malenkost spremenili zastavo ( ki še vedno spominja nz RUSKO) , zamenjali himno ( ki pa na žalost časti tuje narode namesto naš SLOVENSKI) in zapisali USTAVO (ki pa jo celo parlamentarna/zakonodajna oblast non stop izigrava) vse ostalo pa je ostalo isto, ker nas še vedno vodijo isti ljudje, NELUSTRIRANCI, kar je edini in pravi vzrok zakaj je pri nas vse tako abnormalno. Za takšno ABNORMALNO državo SLOVENSKI ROD NA PLEBISCITU NI DAL SVOJIH GLASOV IN ZA TAKŠNO MAFIJSKO DRŽAVO SE VOJNI VETERANI VOJNE ZA SLOVENIJO NISMO BORILI!

    • francelj3

     Tako je, zdaj plačujemo za polovičarstvo Demosa v letih 1990-92. Morali bi jih pred zid in pihniti kot podgane, saj so bili zločinci, Demos se je pa raje razpustil in jim spet dal oblast v roke.

    • Janko Gedlička

     V bistvu se pri nas dogaja enako kot po francoski revoluciji. Med pomembnmii voditelji so bili celo visoki plemiči – resda razsvetjeni, a trajalo je še dolga desetletja da jevpiv fevdalizma v Franciji prenehal.

  • Mojca pokraculja

   Odlično! Kemijski inštitut je brez dvoma esencialne fabrika slovenske mafije. Ker vemo kdo je padrone vseh padronejev nima smisla razpravljati, vse je logično povezano v en sam cilj. Vladati, obvladovati, likvidirati, krasti in kopiciti. Pogoj je destrukcija pravnega sistema.

   • rrrrr

    Mojca Proniculja in ne Pokraculja!

   • Janko Gedlička

    Zelo točno.

  • šmentanamuha

   Vse bolj se mi zdi verjetno, da sta tudi onadva mačka Toma povezana z globoko državo, ker mi s svojimi dejanji delujeta dobesedno histerično.

  • Janko Gedlička

   Higiena je zadnja skrb mafije. Praktično bodo bolj kot ne križem rok čakali, čakali in čakali in čakali …, da jih narod odnese z oblasti. Tu pa tam, bo le kdo mrtev padel z lojtre, se sam samomorilno dvakrat ustrelil v glavo, ga bo po ovinku ustrelil pijani lovec, bo praktično dosmrtno obsojen nedolžni, na veliko pa se bo polnilo prvorazredne malhe iz neštetih žepov drugorazrednih.

 • althar

  Brez zamere, ampak bolj ko tole berem, bolj očitno je, da so si nedojebane stare device zadale za cilj uničiti Slovenijo. #sampovem

  • karpelec

   Ne bi rekla, da so device, stare pa so morda.

   • althar

    “Stare device” je bil samo najlepši izraz, ki sem se ga v zvezi z njimi lahko domislil. Navsezadnje sta Nova in Disqus le javna medija…

 • Sadako

  Kdor je enkrat ubijal, bo ponovno ubijal. Koliko jih mora še ubiti, da ga bodo dobili? To je zdaj vprašanje. Toliko kot Killary Hlinton http://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5a33b6fbe68f8/je-dala-hillary-clinton-umoriti-priznanega-zdravnika

 • Jan Kovalski

  Porazno posledice feminizacije tega primera in družbe na sploh.
  Ženska pripeljala Libanonca v Slovenijo, druga ženska mu je dala alibi, ženska tožilka obtožila Noviča po načelu “nekaj že mora biti”, ženska sodnica sledila tožilki in obsodila Noviča na 25 let aresta.
  Stop feminizaciji, zahtevajmo moške kvote v sodstvu, v šolstvu v javni upravi, na CSD-jih, na Zavodih za zaposlovanje, na Fursu, v šolstvu itd … Dovolj nam je moškinj.

  http://www.regionalobala.si/novica/zenske-z-mocjo-in-oblastjo-sesuvajo-druzbo

  • Slovenka

   Grozljivo. Koliko časa so se naše predhodnice borile za žensko enakopravnost, sodobne ženske pa lahko z grozo gledamo, kako komunjazarske plačanke uničujejo vse, kar jim pride v bližino, in tako pljuvajo na vse poštene ženske. Kakšni monstrumi so se zaredili v tej državi.

 • Hribouc

  Udbomafija.
  Zelo razvejana banda res hudih banditov od podna do vrha represivnega aparata, ki je za to, da nadzira, prijavlja, sodi in razsoja in deli PRAVICO!
  ULTRAUDBOMAFIJA.
  Pošast udbokučanistične tranzicije v Maloro!

 • Jan Kovalski

  Špelo Koleto bodo zašpilili na kol.

 • Jan Kovalski

  V kleti hranil cianid
  V kleti izdeloval eksploziv
  V kleti mešali “beton”.

  Fritzlova klet ali Kemijski inštitut?

 • domovina mili dom

  Poglejte kakšen paradoks. Poljska hoče očistiti sodstvo, pa jo EU kaznuje. Morda bi bilo dobro, da pade zelo zelo slaba luč na komunistična sodišča v Sloveniji. Tako naj EU sama prepozna in da vzpodbudo, da ga očistimo. Samo reklamo je potrebno narediti širši evropski in svetovni javnosti.

 • Jan Kovalski

  A tale Libanonec Stephan in Stephen Casiraghi sta si kaj v sorodu?

  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/cakajo-ga-kar-tri-obtoznice

 • Kučko pod pručko

  Različna merila EU-Poljska in EU-Slovenija

  Ko sem danes bral na naslovnici Dela o veliki skrbi EU za stanje pravosodnega sistema na Poljskem, se mi je pred očmi takoj pojavila identična slika v Sloveniji. EU namreč po Timmermansovih besedah zelo skrbi, ker si je aktualna vlada podredila celoten sistem od ustave – ustavno sodišče, vrhovno sodišče, redna sodišča in tožilstvo. S tem naj bi namreč spodkopavala pravni red EU.

  Do tu vse lepo in prav, ni pa prav nedoslednost Evrope. V EU je namreč še ena država, kjer aktualna oblast še bistveno bolj obvladuje celoten pravosodni sistem. Seveda pišem o Sloveniji, saj se krivice, ki se pri nas dogajalo, vidijo iz vesolja. Naš primer je bistveno hujši od poljskega, ker si je pri nas podredila pravosodni sistem Komunistična Partija, torej organizacija in ureditev, ki ga je EU razglasila za zločinskega. Zelo zelo dvomim, da na Poljskem obsojajo na podlagi indicev, kar na svoji koži po ukazu iz Murgel nista občutila samo Janša in Novič, ampak tudi mnogi drugi.

  Zato naj EU raje bolj skrbi pravosodni sistem v Sloveniji, ker bo imela tu veliko dela. Razgoni naj najprej center vse protidemogracije, da bodo Murgle zletele v zrak in se razbile na prafaktorje. Potem naj odstrani vse Masleše, Fišerje, Murgelce, Žgajnarce, Klemenčiče in vso golazen, ki s svojimi odločitvami vsak dan žre živce poštenim državljanom. Ko bodo to uredili, bodo videli, da je Poljska prav nedolžna ovčica proti Kučanovemu krivosodju!!!

  • Rožle

   Se bojim, da EU koraka po poteh rdeče Evrope in ne bo nič od tega, da bi tudi Slovenijo doletel sedmi člen pogodbe …

  • marta

   Preveri naj se vse kazenske zadeve za katere obstaja sum, da ni potekalo vse tako, kot bi moralo – od osamosvojitve dalje !

   • Slovenka

    Tega je toliko, da ne vem, ali je Slovenija temu kos.

    • marta

     Če boš podala utemeljen razlog za sum, zakaj pa ne.
     So med njimi stvari, ki nikoli ne zastarajo.

  • Jan Kovalski

   Se mi zdi, da EU prav nič dosti ne skrbi sodstvo na Poljskem ampak se jim maščujejo zaradi nesprejemanja migrantov. EU je vedno bolj neverodostojna.

  • zokispoki

   SEDI, 5 !!!

  • tzt

   Men se zdi, da EU boli đoko za malo, dvo miljonsko greznico čefurjev, z-mešancev in nekaj malega Slovencev. Če slučajno zvejo, da s(m)o nekaj protipravno zaračunali, jim/nam naložijo, da sredstva vrnej(m)o. In tako naprej …

   Samo volilna udeležba proti levičarskim krimalcem in njihovim postreščkom daje še kaj upanja, da bo te levakarske norije enkrat konec.

   • Janko Gedlička

    Tole pa je kratko in jasno, pa po mojem tudi točno.

 • pupa

  Za boljše razumevanje sodniških SF……..V ala Masleša, k spodnjim komentarjem dodajam prispevek iz današnja Reporterja. Sodnica Tina Benčič, ki je gradila hišo na črno na tuji lastnini, bojda zgolj za eno leto premeščena na drugo sodišče v okviru koprskega sodišča.
  Kaj bi se zgodilo meni ali komerkoli izmed tukaj pisočih, če bi si dovolili narediti nekaj podobnega? Izgleda, da sodniški izmečki lahko tudi “ubijejo” človeka in se njim ne more nič zgoditi, ker so preprićani, da lahko počnejo prav vse ker se oni imajo za BOGOVE. Ščitijo se med seboj ne glede na anomalije, ki jih počnejo.

 • pajot

  A mu je tale sodelavka dala samo alibi ali še kaj drugega?

 • tarantela

  Ježešna, kaj vse se dogaja v kleti Kemijskega inštituta! U našem bloku je tud nastavljena ena taka škatelca, k je not strup za podgane. Zdej se pa usi bojimo, de nau ns kdu zastrupu.

  • Kučko pod pručko

   Ko bi te vsaj. Bi eden manj svinjal po portalu Nove24!!!

  • rrrrr

   Če piše, da je za podgane se mu pač včasih odpovej!

  • mefisto

   So ti dom, ki si ga podedoval po očetu, zarubili?

   Kako je pa po novem hišno ime?

   Najbrž, pri Ahmadu.

  • Rožle

   Povej nam še kakšen okus ima ….

  • slosin

   ….nekaj je gotovo! Možgane imaš že od nekdaj zastrupjene ….

  • tohuvabohu

   A te ni nič sram, teatralna, da se delaš norca iz revežev?

  • Mojca pokraculja

   A je dost velka škatlca? Zaredile so se podgane prou posebne sorte. Rat Tarantelone konfusionis po latinsko.

 • rrrrr

  Pa ljudje moji, kje na svetu je še taka država, ki nedolžnemu človeku zaradi lastne kriminalne rabote kar tri leta jemlje osebno svobodo in ga nato brez enega samega relevantnega dokaza in brez truhice slabe vesti obsodi na četrt stoletja robije? In da šele potem nedolžnemu priporniku začne razklepati svoje smrtonosne, iz ozadja vodene čeljusti, ko ji po treh letih kot zrela hruška kar sam pade v naročje (Rushdi je dr. Stephana sam ovadil zaradi napeljevanja k umoru) zelo verjetni migrant-morilec?
  Da je dr. Novič nedolžen, so lovke udbomafijskega aparata globoke države zelo dobro vedele. Očitno je globoka država namenoma prikrila svoje nečedne posle z Iranom, Palestinci in drugimi ,,demokrati” s tem da je priprla povsem nedolžnega.
  Sramota non plus ultra! Kot na filmu smo prav v tem primeru lahko videli, kdo tvori in kako orkestrirano deluje globoko državo ( policija, NPU, tožilci, sodniki, domačijski uzvedenški šalabajzerji, NFL, del ustavnih sodnikov, banda F571, varuhinja, do pred kratkim celo predsednik republike), kar je dobro. Manj dobro pa je, kakšne posledice bo sodnijsko izživljanje pustilo na priprtemu in njegovi družini.
  Če bo (tudi) zaradi tega primera prišlo do temeljitih reform in kadrovskih zamenjav v sodstvu, verjamem, da bo to za dr. Noviča veliko vačja uteha kot še ne vem kako velika odškodnina za prestano.
  V petek bom spet na Višjem sodišču !!!

  • Janko Gedlička

   Ogromno ste že naredili in še delate. Vi in drugi člani odbora, ki ste gapred kratkim tudi formalno ustanovili, vstavljate kamne v kolesje KRIVEGA SOJENJA. Kolikor morem pomagam s svojimi besedili na tem portalu, čeprav je ta prispevek proti vašemu nula koma Jozef.

   • rrrrr

    Hvala. Vsaka malenkost šteje, tudi vaši komentarji ali podpora komrntatorjem, ki imajo kaj povedati, je zelo koristna.

  • rrrrr

   Breaking news ( konstrukt dr. Novič), na kratko:
   Spet nas je veliko
   ljudi iz kritične javnosti ostalo pred vrati namerno premajhne sejne
   dvorane, čeprav sem od predsednika Višjega sodišča g. Panjana zahteval,
   da omogoči javnosti nemoten ogled sklepnega dela zrežirane sodne farse.
   Hebe se Panjanu za malega upornika rrrrr !(Policistka je pred dvorano
   kar 18x štela, mi verjamete? Preveril sem, veliko obravnav je bilo za
   danes odpovedano, prostora v velikih sobanah je bilo dovolj, saj so
   justitutke in justituti že na svoji božičnih barkah na Karibih.)
   Pred
   zaprtimi vrati sta ostala tudi novinar in snemalec Nova24TV ter, celo
   mednarodna opazovalka za človkove pravice ga Michelle Laura Kling. Ne
   boste verjeli, varnostniki so v krvavo areno komaj spustili celo
   Novičevo ženo, dojemate? ( Brez problema pa so mimo ,,karaule”
   odkorakali režimski mediji, zanesljivo sem prepoznal Večerove in
   Planetove mojstre laži).
   Dobil sem tudi informacijo (nepreverjena),
   da tožilka Žgajnarjeva ni pustila pričati Noviču v korist objokani
   materi umorjenega dr. Jamnika ! Verjamete, dojemate, ste še na nogah?
   Sodba
   bo razglešena čez nekaj minut, ob 12. uri. Nimam dobrega občutka.
   Obsodilna sodba je terminsko postavljena prav pred sam praznik, idioti
   jo zaradi đingl bels sploh ne bodo slišali.
   Vrhunsko izpeljan sodni umor. Še Berija bi zardel ob taki profesionalnosti slovenskih udbomafijskih bratov!
   Ura je 12.10: dr. Novič JE ŽE OBSOJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Antonius

  Dokler volivci volijo Kučanove ksihte je lahko vsakdo čez noč v Novičevi koži.
  Policija, tožilstvo in sodstvo lahko iz vsakogar naredijo dlako v jajcu.

  Likvidacija Krambergerja, zapor nedolžnih zaradi izmišljenega primera Patria, kraja denarja v NLB, pranje denarja v NLB, TEŠ 6, drugi tir, avtocestni križ, zdravstvo, pokraden denar realiziranega republiškega izvoza ob razpadu SFRJ, ……….. !!! Ni, da ni !!! Kaj vse si dovolijo, folk jih pa voli.

  Naiven je, kdor verjame, da bo Evropa naredila nekaj za nas. Poljska je lep primer evropskega sodelovanja. Ker nočejo sprejeti šerijatarjev, so se na njih spravili zaradi očiščenja nastlanega partijskega sodstva.
  Sami bomo morali in to na volitvah! Z vlado, ki jo ne bodo izsiljevali razni Erjavci in tista z obrazilom na A, ko se bo potrebno lotiti čiščenja slovenskega krivosodja.
  Država so vendar, ljudje! Kakšni pa so ti ljudje, če si politikantske kriminalce že ves čas volijo.
  Slovenija je še vedno v buli, v buli, kjer že 25 let zelo sproščeno deluje Kučanov kleptomanskim gnoj.

 • Jan Kovalski

  Pred leti mi je eden znanec, ki je študiral kemijo, rekel, da ima kemija veliko bodočnost.
  Zdaj vidim, da je imel prav!

 • TOML

  Kot sem rekel, socialistična sodniška goveda sredi trga obesiti za jajca
  in pobrati vse premoženje.

  • Janez

   Kako boš “kuro” obesil za jajca?

   • TOML

    Prvo socialistično sodniško pravosodno govedo je Klemenčič,
    potem pa samo po vrsti…..

 • Kučko pod pručko

  Saj ne izgledam kot kakšen Pierce Brosnan, pa se Kopačeve vseeno ne bi dotaknil niti v rokavicah.

  Ne razumem pa njenega bivšega moža dr. Mojimira Mraka, ki se mi zdi v redu in razumen človek, da se je lahko poročil s to pritlikavko. Kopačka mu sedaj v zahvalo, da se jo je usmilil, z zavzemanjem za lezbe in buzeratne svinja njegov priimek!!!

  • Rožle

   Verjetno ni kar tako bivši … :)

  • Rožle

   Hmm…Pručko se mi zdi da si v napačni sobi ?

 • Stajerka

  KDO, KDAJ, ZAKAJ se je odločil, da zaščiti tega Libanonca???….da ga na 1. žogo izključi iz kroga osumljencev…..pa spet ta Žgajnar……dajte jo spravit nekam, kjer NE bo delala štale, škode poštenim državljanom in izrazite podpore kriminalcem – ali je ta namerna ali ne, bo pokazal čas….

  to kar se dogaja v naši državi ni samo grozljivo, ampak postaja neverjetno srhljivo….in to bi MORALO zaskrbeti vsakega poštenega državljana……

 • Kučko pod pručko

  Ker se v komunističnih ureditvah vse ravna po smernicah šefa Partije, se sprašujem, če tudi Tamal ni cepljen na drugo stran!!!

 • Rotar Jakob

  kurćanovo stalinsko krivosodje z genocidom nad slovence!

 • Iva

  Dokaz (ne le indic), da je v umor Jamnika vpletena GLOBOKA DRŽAVA (mafija) pove tudi dejstvo, kako o dogodku poroča osrednji SLO dnevnik Delo – poudarek “argumentov” famozne tožilke B. ŽGAJNAR, ki je tekom preiskave v celoti “sledila” v umor “vpletenim” kriminalistom NPU z MAJHENIČEM na čelu in scenaristom, ki so naročili umor!
  Novinarka na dolgo ponavlja “obremenitve” tožilstva, ki jih je v celoti vključila v 214 strani skvačkano sodbo (sic!) BREZ glave in repa sodnica mag KOLETA( tandem s tožilko), sodbo BREZ enega samega dokaza!

  Novinarka se ne vpraša, kako je Noviču uspelo vedeti koliko minut in sekund(!) bo zamujal Jamnik, da je nato uspel iz pižame ali trenerke oddrveti oblečen in obut (kje je vzel pištolo ne vemo, ker je ni) v zaklenjeno kolesarnico po kolo in nato po stopnicah ven, po neidentificirani 2,5 km dolgi poti (vse možne poti so pokrite s kamerami, ki pa ga niso opazile, torej je letel?), pridrveti na kraj v trenutku(!), ko je prišel Jamnik ter ga mafijsko ubiti.
  Vendar pa so VIDEO kamere v času umora posnele kar nekaj neznancev, ki so se sumljivo gibali, eden celo slačil gornja oblačila, preden ga je odpeljal FIAT.
  In šele takrat je mladi Tine, ki je Jamnika našel (zakaj je zamujal le 1 minuto več kot Jamnik) obvestil-telefoniral na Policijo! (sic!). Več kot zanimivo!

  Hvala novinarju Svetini za nove informacije, ki bi jih morala spoznati tudi širša javnost. Čakam na odziv novinarjev dominantnih medijev!

  • Jan Kovalski

   Iva : “… (kje je vzel pištolo ne vemo, ker je ni) …”
   ========================
   Ampak ta je še boljša: Majhenič je rekel, da je Novič predhodno kupil pištolo, v treh letih pa ni znal pojasniti kje jo je kupil in kakšno.

   • rrrrr

    ..pa da se je Novič brezobzirno in zahrbtno maščeval in brez opozorila streljal. …Jaz sem povsem drugačen: maščujem se predtrebušno, zelo obzirno in če na koga streljam, ga vedno opozorim: ,,Ej stari, pazi, sedaj te bom dvkrat ustrelil!”

   • majda.n

    Vsi odgovori so v samo enem stavku: NFL ni imel akreditacije, Sabljič je strojni inženir in je bil direktor NFL, Majhenič pa je samo malo bluzil pred kamerami, je bil lep, ni kaj.

  • Janko Gedlička

   Vi ste zmogli v parih odstavkih popolno in jasno predočiti resnico. Če pa je hotela sodnica Koletova utemeljiti laž, se je v ta namen mučila na 214 straneh, pa ji ni uspelo. Količina ne more nadomestiti čiste kvalitete. Ta njen trud me spominja na obtožni predlog zoper Janšo, Krkoviča, Crnkoviča, ki je vseboval obilico nejasnega besedičenja, ne da bi vseboval nujne znake kaznivega dejanja, ki jim je bilo očitano. Če bi vi de facto ne poročali pronicljivo in jasno iz obravnav zoper dr. Noviča, ne bi mi ničesar vedeli.

 • šmentanamuha

  Džizs, kaj se to dogaja pri nas.

 • Hun

  Novic je moril kaj vm ni jasn

  • viRus

   Sanjaš ?

  • Asterix in Obelix

   Tu obstaja dvom, da ni kriv, ti inkvizitor Janez Jurij Hočevar.

  • majda.n

   Si sodeloval? Imaš ti tisto famozno pištolo? Saj lahko poveš ali ne, se zlažeš ali ne, sodnica in tožilka vse potrdita in rešita. Saj se lahko zlažeš, garantirano ne boš kaznovan na slovenskem sodišču! Samo priseči moraš, da govoriš resnico, ki je lahko samo tvoja! To je vse, kar moraš narediti in tožilka ti bo zaploskala. Lahko pa se bo zmedla in v avli pogrnila…. samo kar tako, za hec…

   • Hun

    kmal se naroc za pregled na psihiatriji

 • if

  Michelle Laure Kling (mednarodne opazovalke za človekove pravice): “Zadevo spremljam podrobno že zadnje leto in pol. Cel dosje spominja na lov na čarovnice. Skrbi me, ker Slovenija v svetu postaja znana po tem, da sodišča sodijo skrajno nenavadno in da pravna država ne velja.”
  _ _ _ _ _ _ _ _ _
  Blagozovčna in orokvaičena izjava mednarodne opazovalke sporoča, da je slovensko pravosodje nenormalno, seveda v slabšalnem pomenu besede!
  Minister za pravosodje Klemenčič&Njegovi, ali čutite direkt v vaš nedemokratični obraz!?
  ____________

  Michelle Laure Kling:: “Upam, da se bo v zadevi Novič dobro razpletlo, sicer bom morala na krivico, ki se mu dogaja, opozoriti vse večje pristojne organe v Evropi.”
  _ _ _ _ _ _ _ _ _
  Opazovlaka, Michelle Laure Kling, ne opozarjajte.
  Prosim, predlagam, vse pristojne organe v EU takoj obvestite, da slovensko pravosodje obvladuje kriminal segajoč v vse funkcije države, sicer sodbe ne bi mogle teči tako, kot tečejo in ne producirati rezultate, ki jih producirajo.

  • šmentanamuha

   Ampak minister za pravosodje še vedno uživa zaupanje ustavnega pravnika mira Cerarja, ki se je po nesrečnem naključju znašel na funkciji predsednika vlade, zato ga ne bo zamenjal.

   • if

    Gre za vzajemnost ekvivalentno vzajmensoti dveh oseb, ki sta hkrati nedemokrata in norca!

    • šmentanamuha

     Jp.

    • Slovenka

     In še kaj.

  • Miro Jereb

   Klemoćnik je pa tako okajen, zakajem , nasnifan ?

  • Janko Gedlička

   Bojim se, da jo k potrebni akciji ovira njena blagozvočnost in orokavičenost, ki si ju ugotovil.

 • toxico

  verjetno je moril samo če ni dokazov ni kriv

  • viRus

   Kdo to ?

   • Rožle

    Mal več bi pa res lahko povedal …:)

    • toxico

     pojma nimam kdo če kr neki pišem

     • Rožle

      Odličen odgovor …

 • Iva

  Libanoncu je dala alibi partnerka, ki ji Jamnik 2010, tako kot Stephanu, ni podaljšal pogodbe o zaposlitvi (sic!). Zakaj mu takoj niso odvzeli vzorca pa bo treba vprašati sodelujoče preiskovalce (NPU), ki so neposredno vpleteni v zadevo, “tako ali drugače”!

  • dež

   Ker vsi indici kažejo, da trgovino z drogo pri nas vodijo ljudje zaposleni v NPU in policiji, je odgovor zgolj retoričen. Indici tudi kažejo, da so najboljše odjemalke, in tudi kakšen odjemalec, zaposleni v pravosodju. Za omenjeno združenje je naziv udbomafija kar pravi.

  • Miro Jereb

   Vzorcev menda niso vzeli, ker niso imeli AKREDITACIJE….

 • Vojteh Dovč

  sigurno ma kučan kaj s tem

  • tramal

   Ker je dal umoriti Krambergerja ,se nebi čudu da ima tudi tu kremplje zraven.

 • Zan Marega

  zakaj niti enkrat v vseh vaših člankih niste omenili , da je novič v priporu nagovarjal sozapornika, naj priča , da je prodal pištolo za umor jamnika, nekemu bartolu( ki si je v času umora z novičem izmenjeval sms-e)…niti enkrat tega ne omenite….

  • Iva

   Ta, takrat so-pripornik Noviča, morilec M. Oražem iz Ribnice, je naenkrat izgubil spomin. Le koga se je tako ustrašil?
   No, Bartol je do kolen v gnoju. Zanimivo, da sploh ne vemo, kdo so ostali naslovniki (menda 17), ki naj bi jim poslal SMS, saj je to tajna, ki na sojenju ni bila razkrita. Ni tudi jasno ali je bil telefon takrat v Ribnici z Bartolom (tam je bil menda signal lociran) ali brez Bartola, saj je med pričanjem najprej bil v Ribnici, nato pa je spremenil izjavo, da je bil na fakulteti za matematiko.
   Vprašanje za Zan Marego: Koliko minut je od tam do Via Bone s kolesom ? Menda brez luči!

   • Zan Marega

    ne budali….če žival hodi kot raca, se oglaša kot raca, zgleda kot raca pol je zelo verjetno , da je raca….če imaš na voljo dve razlagi je prava vedno tista , ki je enostavnejša…kakšna mafija in podtikanje umora noviču…ste vsi zblazneli…novič je morilec, bo pa oproščen…to je vse…

    • koreninca

     Ti si resnično fuknjen do plafona. Amen.

    • Jan Kovalski

     Neumnosti (budališ) ravno ti, če meniš, da bi Novič, doktor kemije, v zaporu drugim zapornikom razlagal kaj takega kot mu pripisuješ.

   • domovina mili dom

    Veš kakšna je razlika med komunisti in demokrati? Demokrat je žalosten, ko se nekomu dela krivica, komunist pa uživa, ko se nekomu krivica dela.

   • Aton

    > Koliko minut je od tam do Via Bone s kolesom ?
    Dobro uro, če mimogrede zaviješ v Murgle!

  • Miro Jereb

   Za tako trditev pa bi rabil već resničnih podatkov. V priporu so tema govora miljoni, avioni, kamioni…Če je to res, dokaži v imenu RESNICE ne pa kar tako streljati v glinaste golobe….

   • Zan Marega

    poglej si zapisnike sojenja.možakar je pričal na sodišču( ni res kot spodaj nekdo laže , da je izjavo umaknil), da ga je novič nagovarjal na to dejanje…ko je imel novič in obramba možnost zasliševanja te priče sta bila novič in njegov odvetnik tiho kot riti….

 • Božobožo

  Vi ste res pravličarji, še malo pa boste trdili da je Kučan naročil umor. Izvedel pa ga je LGTB lobi.

  • centurion

   Peder
   Točno to.
   KUČAN je naročil umor, pedri ga pa branite.

 • Inkvizicija

  Inkvizicija bi ponovno odprla lov na čarovnice, zato pa Karitas že izobražuje http://reporter.si/clanek/svet/karitas-bo-ilegalne-migrante-integriral-z-ucenjem-boksa-608790

  Ker Evropski človek noče več v imenu boga ubijati nedolžnih ljudi in zasužnjevati žensk…

 • Anton

  mene čist tko mimogrede, kot navadnega državlajna, brez vez in poznanstev, laika na področju prava, zanima koliko bi dobil “vzgojne”, če bi enmu/eni sodnici/sodniku dal eno vzgojno čez ušesa? Sem bral predpise pa nikjer eksaktno ni navedeno za sodnika/sodnico

  sarkazem press

  • Asterix in Obelix

   Če bi bil njem mož in musliman? Ali če bi bil navaden človek?

   • Anton

    tko čist mimogrede na ulici da bi mu/ji po “nesreč” zarad refleksa moja roka se dotaknila njegovega/njenenega obraza

    sarkazem press

  • Jožef

   To mene tudi zanima ali stane takšne zidarski da ga odnese dva metra in se mu še dva dni dremlje ali stane isto kot focn ali klofuta.

  • Miro Jereb

   Pa en primer je že bil, ko so tožilki vrgli bombo na dvorišče njene hiše ampak je slabo metal…pa vseeno dobil /mislim/ da 5 let. Menda se je pisal zajec,…hahahaha…A ker je bila prvorazredna državljanka so ga hoteli sprva pobasati za kar okoli 11 let. No, potem so se malo streznili od pijanosti oblasti…

 • Asterix in Obelix

  Na civiliziranih neodvisnih sodiščih se reče: “Raje oprostim devet krivih, kot da bi obsodil enega nedolžnega.”
  Tako, da obsodijo samo tiste, ki so krivi brez očitnega dvoma, da očitanega jim kaznjivega dejanja niso zagrešili.

  • Iva

   Tu so očitni krivci, poleg najetega morilca in voznika Fiata, še pomožno osebje, vsaj 2-3 mladeniči v ospredju, v ozadju pa kar globoka državna mafija.

  • domovina mili dom

   Če bi bil član CK KPS murgle in foruma 21, bi bil sedaj direktor kemijskega inštituta. Me pa zanima na katero stran je nagnjen, ker je politika tiho, murglski komentatorji pa tolčejo po njemu in zagovarjajo komunistično krivosodje.

  • Aton

   Bolje obsoditi deset nedolžnih, kot pa enega našega!

 • montyamp

  Vam pa povem , za vsem tem stoji vajenec , člana hitlerjugenda Staneta dolanca , halbmadžarski žvepleni pritlikavec .

  SLOVENIJA NIMA MAFIJE

  MAFIJA IMA SLOVENIJO

  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

 • montyamp

  Kdo pa nadzira slovensko policijo ???
  Kaj je nadzor isti kot za trgovce s kokabetonom ???
  Madona kaki gnoj od države .
  V Avstriji nimajo banditov na oblasti :
  POVPREČNA PENZIJA —- 1800 —- EUR .

  • if

   Ja, tam je povprečje pzitivnega pomena, v RS je povprečje slabšalnega. To ne velja le za penzije, tudi za volilno telo, politiko, sodstvo, zdravstvo …

   • montyamp

    Preveč jih je 1945 zbežalo ,
    preveč so jih komunisti zazidali ,
    preveč so jih stalinovi maturantje
    TITOBANDITO , France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček … POTAMANILI ,
    preveč so se namnožili UDBOVSKA DECA ………………….

 • Asterix in Obelix

  Samo na slovenskem, šeriatskem ali inkvizicijskem sodišču je obtoženi kriv, če ne dokaže nedolžnosti.

 • antimur

  Jasno je kot beli dan, da je dr.Niko Novič nedolžen, da pa tožilstvo in sodstvo kot mantra ponavljata eno in isto, ne glede na vse okliščine, je dokaz njihove zločinskosti in podrejenosti kučanistom. Sicer pa kakšni naj bodo ti gansterski tožilci in sodniki, če njihov šef Klemenčič hodi nažgan v službo, verjetno tudi zakajen.

  • Interkom

   Če verjamem zapisom Mitje Kunstlja, je prav da se Klemenko zapija in zakaja, medtem mu pa IJJ trese ženo Nino.

   • lukamiha

    Daj, malo manj beri Ogabnega Kunstlja in misli s svojo glavo, pa ne v gostilni!

    • Interkom

     Sem že gor napisal, pa tudi Janša ga ne toži več. Tale Kunstelj ima pa veliko materiala za vse šalabajzarje, da jih takona nitki drže, kenede?

   • viRus

    Tudi tvojo Nano Nino trese pa te nič ne skrbi .

    • Interkom

     Če bi takemu gobezdaču dala, bi mu jo kar prepustil. A ni hec, da Klemenko ne toži Mitjo Kunstlja za taka pisanja? Za zakonca Login pa so sodniki takoj našli rešitev. Pa za balkanskega bojevnika in Đankovitscha tudi.

 • Olga_10

  Upam, da bo gospod Novič ovadil vse odgovorne, od sodnice, nacionalnega “forenzičnega” inštituta, ministra za pravosodje in se koga..! Upam, da bodo odškodnine tako visoke, da bodo ostali brez gat!
  Slovenija si pa zasluži, da bi prišli k nam sodit sodniki iz demokratičnega sveta in bi udbaši iz krivosodju dobili nogo in “depandanse” za rešetkami na Dobu!

  • hle

   Novič bo dobil odškodnino od nas davkoplačevalcev zgoraj omenjenim pa se ne bo zgodilo popolnoma nič veselo bodo še naprej hodili po isti poti in to je rak rana Slovenije

   • Olga_10

    Upam, da se bo po volitvah uredila zakonodaja glede osebne odgovornosti sodnikov! Ta je že sedaj v veljavi, vendar se tovarišija spretno izogiba, da bi odprla lastni mošnjiček!
    Slovenija je del EU, kjer velja osebna odgovornost sodnika (tudi materialna), zato bo to veljalo tudi pri nas! Gospod Novič gre tako v tujino in bo od tam lahko preko demokratičnih sodišč izterjal pravico!

    • hle

     Nič se ne bo uredila ker če ne bi taka kot je ustrezala obema stranema bi se že. Edini ki je svoj čas dajal pobude za ukinitev trajnega mandata sodnikov je bil Zmago Jelinčič pa ni kake omembe vredne podpore za to dobil ne na levi in ne na desni

 • Krtača 20

  Pravljičarji bratov grims….

  • Olga_10

   Udbo-mafija Milana Kučana!

  • cosmosjasnovidec

   Sekta levokomunajzerskih pedofilskih buzičev “ala kurčanovič”.

 • Viktorh

  Kaj čmo, postkomunistična golazen

 • Miro Jereb
 • Janko Gedlička

  Vsaj na odpravo pripora upam jutri. Če pa je res, da je Višje sodišče samo že začelo z glavno obravnavo včeraj in jo bo nadaljevalo jutri, saj naj bi zaslišalo nove priče, kakor je razumeti iz poročil Nove 24 tv (po zakonu ima na razpolago to možnost, nikakor pa ni v navadi, da bi jo uporabilo), je samo neposredno prevzelo odgovornost za razsojo. V primeru, da samo opravi glavno obravnavo na 2. stopnji, lahko izreče le, ali obsodilno, ali pa oprostilno sodbo. Ne more več vrniti zadeve na 1. stopnjo v novo sojenje. V primeru oprostilne sodbe se pripor takoj odpravi. Iz nekoliko ne povsem določnega, čeprav kvalitetnega poročanja Nove, nisem povsem gotov, da pritožbeno sodišče res namerava samo opraviti glavno obravnavo. Če jo namerava opraviti, je to dober “cahn”, da namerava dejansko stanje realno in dosledneje ugotavljati. To bi ob predpostavki pravičnosti in poštenosti lahko vodilo le v oprostilno sodbo.

  • cosmosjasnovidec

   Očitno je Višje sodišče spregledalo skorumpiranost,nesposobnost,nepravičnost ter predvsem podkupljivost z strani komunajzarske prasice “kolete” drugače ne bi sprožilo nobenega postopka v zvezi Noviča.
   Vsakemu še najmanj poučenemu slepcu je jasno,da je to sojenje popolna blamaža še celo levakom ne,da ne bi bilo sodnikom čeprav jih je večina enakega komunajzerskega kova kot “koleta”.
   Seveda je pa tudi možnost zahrbtne igre zaradi medijev kateri objavljajo čedalje več dokazov glede Novičeve nedolžnosti toliko,da skušajo vsaj delno oprati sami sebe.
   Tukaj v Sloveniji več ne moreš biti prepričan v popolnoma nič,ker se več enostavno ne ve kdo je kdo in z kom sodeluje ter od koga dobiva podkupnine.

  • Janko Gedlička

   Sedaj po izrečeni drugostopni sodbi lahko le rečem:”Kako sem bil naiven.

 • Janez

  Se zdi !?
  Da tale primer tudi
  D O K A Z U J E !
  DA
  STRAH PRED SODIŠČI !
  NI BREZ OSNOVE MED NAŠIMI SLOVENSKIMI LJUDMI !
  ZDI SE,
  DA DEL LJUDI
  V R. SLO INSTITUUCIJAH PRAVA – NI ” NEVAREN ” LE NAM – OBIČAJNIM DRŽAVLJANOM !
  ŠE
  BOLJ “NEVARNI” – – SAMI SEBI
  SE ZDIJO – VPLETENI PREISKOVALCI, TOŽILCI, SODNIKI !?
  V ZADEVI ” DR.. NOVIČ”
  URADNO SODELUJOČI USLUŽBENCI V R.SLO – SE ZDI !
  KAR SAMI SEBI UNIČUJEJO
  VSO PRAVNO STROKOVNO VERODOSTOJNOST IN KREDIBILNOST !
  Ko
  se jim bo dokazalo pravno nekorektno procesuiranje zadeve ” DR. NOVIČ” ?!
  JA?
  KAJ PA BO POTEM S TEMI – PREISKOVALCI, TOŽILCI, SODNIKI .
  A?
  Bodo odšlli na Zavod za zaposlovanje ?!
  Kaj za vrega – naj bi pa še bili naprej zaposleni v R. SLO INSTITUCIJAH PRAVA ?
  Če
  SE JIM DOKAŽE ? Strokovno tako nekvalitetno ” delo” ?! Odidejo naj ! L.r. Janez K. KOMENDA

  P.s. SAJ – ZDI SE TAKO – DA SE TI PREISKOVALCI, TOŽILCI IN SODNIKI – PRAV TRUDIJO, DA BI ” DOKAZALI ? Kako malo vešči, zmotljivi itd. so ?!
  Saj bodo s svojim nekvalitetnim ” delom” – sami sebe ? ” VRGLI NA CESTO” !?

 • svoboda sloveniji

  ZDRŽIMO ŠE MALO
  SAMI SEBE BODO SPODNESLI !
  VČERAJ SEM MED PAVZO NA OBRAVNAVI DR. MILKA NOVIČA ŠLA NA KAVO IN
  V AVLI SODIŠČA NA TLEH ZAGLEDALA SAMO ŠPELO KOLETA. SPODNESLI SO JO ČEVLJI ZLATE BARVE NENORMALO VISOKIH PETK.
  PA RECITE, DA NI TAKO KOT MORA BITI.
  PAMET SLOVENCEM
  SVOBODA SLOVENIJI

  • cosmosjasnovidec

   Škoda,da je nisi vsaj enkrat šla še brcnila v njen umazani komunajzerski ksiht.

 • piko8

  Ni kaj: revoolucionarno sodstvo in tožilstvo mlajšega reda, a odločno po stopinjah atekov in dedijev!
  Slovenci dokdaj še ????

  • ahnenpass

   Zaenkrat so zaprli samo Škonerneta, ki se je skregal z edinimi prijatelji in delal po svoje zgleda. Tudi za tega sodnika osebno vem, da bi moral biti že zdavnaj zaprt, ampak še najmanj zaradi primera, kjer se je ujel v nastavljeno past, če je on navadna baraba, so njegovi kolegi pošasti.
   Do kdsj, nacistične sodnike so pustili na miru vse do konca vojne, ko so bili vsi po vrsti obsojeni na smrt, na koncu so usmrtili samo peščico neposredno odgovornih, ostsli sodniki so jih odnedli zgolj z zapornimi kaznimi in večno sramoto, za cele njihove družine. Do takrat torej, mi si kot narod šele prihajamo gor, da se vse to res dogaja, tukaj in zdaj.

 • Raamko Rom

  ZIVEL JANEZ JANSA! ZIVEL PAPAEZ FRANCISEK!

 • ahnenpass

  Ampak vi ne razumete, nekdo preprosto mora biti kriv, če ne najdejo pravega morilca, bodo žrtvovsli pa nekoga drugega. Na podlagi osebnih antipatij in posrednih sumov, vsakogar se da predstaviti tudi kot okrutnega in hladokrvnega morilca. Pardon, ne vsalega, samo take, ki nimajo dovolj denarja. Ste tudi vi kaj krivi? Bomo videli, stranišče je vedno umazano, domišljija zločinskih umov je meizmerna, zato pa gledajo doma edino idiotske evropske trilerje in nadaljevanke o razočaranih odvetnikih, stika z navadnimi državljani skoraj več nimajo.

 • ahnenpass

  Sanja.se ti, to je samo nočna mora.

 • cosmosjasnovidec

  Koleta se mora odstraniti z sodišča ter strogo kaznovati z zaporno kaznijo prav tako pa ji odvzeti vso premoženje ter z njim kriti odškodnino Noviču,ko bo izpuščen.
  Ta nesposobna levaško komunajzerska prasica prav dobro ve,da je že na začetku delala proti predpisom a je prekleta skorumpirana svinja vseeno poslala brez kakršne koli vesti nedolžnega človeka za 25.let v zapor.
  Tole ni nobena šala in,če bi bilo pravično bi jo moral nekdo ubiti kot navadno podgano kar tudi je in upam,da se bo nesnaga komunajzerska čimprej stegnila ali,da jo bo nekdo pospravil nekje na ulici kar si tudi zasluži.

 • ahnenpass

  Bravo novinarji, ste le malo razširiči prostor, ko ste predstavili še kup možnih alternativ, vse so enako verjetne kot naivni konstrukti tožilstva. Mogoče je najbolje, če se zapre kar vse po vrsti, vsem naj dajo po 25 let in jim razjebejo družine, da bo ziher mir.
  Saj ni važno kdo je storilec, ko bo videl kaj delajo že z nedolžni, ne bo več moril.
  Za javnost pa je verjetmo pomembno vedeti, da pri nas dokazi ne pomenijo popolnoma nič, tudi za idejo o cianidu ni niti najmanjših neposrednih dokazov, da je bilo sploh kaj res, pa je vseeno zanimivo, sumljivo itak.

 • cosmosjasnovidec

  Sicer kot sem videl na nekaterih straneh zaključke analize Novkovičeve jakne katero naj bi imel oblečeno v času umora sploh ni obremenilnih dokazov na njej.
  Nakar mi enostavno ni jasno kako mora biti zraven tega skorumpiranega podkupljivega komunajzarskega sodstva zabita tudi policija.
  Kaj sploh nobenemu od prekletih zabitih bedakov ni padlo na pamet,da bi Novič tudi,če bi bil morilec odvrgel po umoru obleko stran.
  Pa jebem jim zabito blesavo mater kdo je pa lahko tako fuknjen,da bo nekoga ustrelil potem pa še naprej obdržal cunje katere je imel oblečene pri uboju????.
  Osebno bi odvrgel apsolutno vse z sebe od spodnjic,čevljev pa naprej še celo uro in ves nakit,če bi ga v takem primeru imel na sebi potem se pa tuširal in za vsak slučaj dezinficiral z raznimi preparati.
  Tukaj ni podkupljena samo sodniška svinja “koleta” ampak je vmešana tudi policija nedvomno.
  Kaj tudi Novičevemu odvetniku kaj takega ne pade na pamet ali kako,da bi jim razložil.
  Pa saj Novič ja ni nek navaden bedak,da bi lahko naredil tako napako kot sem opisal saj je vendar izobražen sicer pa take napake ne bi naredil navaden butel..

 • Slovenka

  Petek, 22. 12. 2017, ne bo običajen dan. Tega dne bo namreč postavljena na kocko prihodnost države Slovenije. Videlo se bo, ali trenutna oblast premore vsaj kanček poštenja in vesti ali pa je odločena, da bo v borbi za obrambo svojih svetih krav, kot je Kemijski inštitut, žrtvovala nedolžnega človeka in njegovo družino.
  Do zadnjega trenutka bom upala, da se bo komunistična vrhuška zadnji hip ustrašila greha in ustavila voz, naložen z Novkovičevo pravosodno Kalvarijo, preden bo zgrmel v prepad.
  Držimo pesti za Novkoviča in Slovenijo.

  • viRus

   Težka je ta……. pa ni edina… :(

 • Jan Kovalski

  Kdaj bo jutri razprava?

  • rrrrr

   Ob 9.00,Tavčarjeva 9. Priporočam prihod vsaj 20 min. prej,

 • Jan Kovalski

  Primeri tožilke Blanka Žgajnar:
  “Balkanski bojevnik”
  “Jankovićeva farmacevtka”
  “primer Novič”

  • Slovenka

   Podvigi tožilke Blanke Žganjar, kjer res zažiga.

   • Jan Kovalski

    “Nekaj že more bit”

  • viRus

   Kako ti ljudje lahko živijo, ko nosijo takšna bremena na sebi ?
   Jih vest nič ne opozarja ???????

   • Olga_10

    Oni nimajo vesti… Kolektivna “odgovornost”, ki je skupna tovarišem pomeni, da individualne odgovornosti ni! Kar reče partija (Kučan), tako delajo in to je “prav”…
    “Za njihove “grehe” (zlorabe) je odgovorno ljudstvo, ki jih je izvolilo in v katerega imenu sodijo…in zato plačuje njihove grehe…to je zločinski komunizem!
    Skrajni čas je, da izvolimo desno vlado in prisilimo “sodnike” (politkomisarje) v krivosodju, da nosijo osebno materialno in kazensko odgovornost za kršenje človekovih pravic in zlorabo sodstva!

  • Aton

   Zanimivo je njeno premoženje!

 • xtc

  Bolj me zanima ,komu se je Nović sicer Srb ) tako hudo zas**************+ ,da ga hočejo na vsak način zakopati-očitno z Kučanovo druščino nima veliko skupaj?

  • rrrrr

   Novič je Slovenec, Kraševec. Če bi bil Nović in Srb, bi bil spoštovani direktor KI in ne obtoženec!

 • Občasni Komentator

  Naslov je pravilno zapisan z vprašajem – “Imamo nov dokaz, da sta primera povezana?”. Moje mnenje je, da na podlagi prebranega članka nimamo novega dokaza. Vse, kar članek ponuja je “iz dobro preverjenih virov s Kemijskega inštituta”, torej rekla kazala tako kot so dokazi za Noviča. Skratka, čuden primer, ampak bo treba veliko več počakat preden bodo res kje kakšni čvrsti dokazi.

  • Olga_10

   Za naše “dokazi” ne veljajo… V demokraciji morajo sodišča dokazati obtožencu krivdo… V komunizmu pa mora obtoženec dokazati sodišču, da ni kriv…
   Kaj lahko naredi nedolžen človek v krivosodnih mlinih?

  • Jan Kovalski

   Občasni Komentator: “”Imamo nov dokaz, da sta primera povezana?”. Moje mnenje je, da na podlagi prebranega članka nimamo novega dokaza. ”
   ====================

   Seveda imamo dokaz, da sta primera povezana! Povezuje ju oseba, Libanonec Stephan. V primeru Novič je bil eden izmed osumljencev in to tisti, ki je edini odklonil policijsko testiranje na strelne delce in mu je alibi zagotovila njegova partnerka. V sedanjem primeru pa je direktni obtoženec za poskus napeljevanja k umoru nekega drugega uslužbenca KI, ki ga je razkril tisti, ki naj bi umor izvedel. Vprašaj (na koncu stavka) se nanaša edino na vprašanje ali je on tudi tisti, ki je umoril (ali naročil umor) Jamnika.

   • Občasni Komentator

    Oprosti, ampak moje razumevanje dokaza je nekoliko bolj konkretno. Ta Libanonec pa je indic, ki ga morajo podpreti z dokazi. Ne rečem, da to kar govoriš ni res, temveč, da je zame to daleč od dokaza.

    • Jan Kovalski

     Ti mešaš dokaz za krivca umora z dokazom za povezavo! Dokaza za to kdo je umoril še ni, dokazi za povezavo pa so vsaj trije. Prvi je Libanonec Stephan, drugi je Kemijski inštitut, tretji je uslužbenec KI ki naj bi bil sedaj umorjen in direktor KI Jamnik, ki je bil umorjen. Četrti bi bil lahko bil, način kako so umorili Jamnika je enak kot ta neizvršeni naročeni umor.

     • Občasni Komentator

      Nič jaz ne mešam. To o čemer ti govoriš je INDIC. Poglej SSKJ: indíc -a m (ȋ)
      nav. mn., knjiž. kar omogoča sklepanje na kaj; znak1, znamenje: mnogi indici pričajo, da je avtor kasneje svoje nazore spremenil; na podlagi indicev domnevati kaj; ♦ pravn. znano dejstvo, iz katerega se sklepa na resničnost drugega, še ne znanega dejstv. Za te indice potrebuješ zdaj dokaze. To kar policija mora narediti je preučiti te povezave (te niso namišljene ali sporne, temveč resnične – o tem ne dvomim). Če pridobijo kaj otipljivega, kar utemeljuje, podpira to trditev potem boš lahko govoril o dokazu. Torej nič ne mešam.

     • Jan Kovalski

      To, da so vsi POVEZANI s Kemijskim inštitutom, ker so vsi uslužbenci KI ni indic pač pa DEJSTVO, Kemični inštitut (KI) jih povezuje, to, da se vsi poznajo ni indic pač pa DEJSTVO, itd …

     • Jan Kovalski

      Sicer pa sam priznavaš, da so povezave nekaj drugega in da so v tem primeru resnične, torej zato ker obstaja DOKAZ o povezavah.

      Občasni Komentator: “… To kar policija mora narediti je preučiti te povezave (te niso namišljene ali sporne, temveč resnične – o tem ne dvomim).”
      ========================.

      … in jaz sem govoril o dokazih za povezave in ne o dokazih za umor.

     • Občasni Komentator

      No pol pa ti živi v tem prepričanju, da so to dokazi o čemerkoli že.

  • tohuvabohu

   Ampak policija je že izjavila, da med obema zadevama ni nobene povezave! Zakaj? Podobno je izjavila, da v NLB ni bilo pranja iranskega denarja! Tu nekaj močno zaudarja.

   • marta

    Naša policija se prevečkrat ZMOTI.

    • Franjo Trojner

     Vprašanje na mesu je ali se policija zmoti nehote ali pa ji je tako naročeno?

 • dr Janez Sveti

  Zgleda, da bomo videli še eno sodno farso!
  DR Janez Sveti zgroženo

  • marta

   Danes ob 9-ih se ta zagonetka nadaljuje.
   Prosimo za zdravo in pravično pamet, da se zbudi vest in sodišče pravično odloči !

   • dr Janez Sveti

    Žal se tvoje želje niso izpolnile.
    DR Janez Sveti katastrofa

 • Mitja Kunstelj

  ekskluzivno za ovce s posebnimi potrebami; NOVIĆ je KRIV. klapEND

  • cosmosjasnovidec

   In kdo si pa sedaj že spet ti homosexualni buzerant ter fafač kurcev levakom in komunajzarjem?
   Te je kdo vprašal za kakršnokoli mnjenje driska buzerantska?
   NE?
   Torej spizdi prekleti buzerantski pedofil in si zatlači ročaj od metle v tvojo levuharsko pedrovsko rit pa ne kokodakaj tukaj prekleta smet čefutarska.

 • Jožef

  Če drži, kar pravi mednarodna opazovalka o Sloveniji in njenem ugledu v svetu, potem je z nami Slovenci nekaj hudo narobe, ker ne ukrepamo proti povzročiteljem sramote v svetu. Kmalu bodo volitve, naj nam ne bo težko iti do volišča in skupno pokazati sovražnikom slovenskega naroda vrata.
  Odprite že končno oči in ušesa in ne razširjajte neumnosti, da so vsi isti in da so naša rešitev novi obrazi. Sedanja vlada je sestavljena iz samih novih obrazov in kaj je do sedaj spremenila ali izboljšala – nič od nič.
  Ne slepite se tudi, da vam bo kamniški klovn prinesel rešitev in blagostanje. Ne, ne in ne. Potrebujemo preverjene politike, ki so že dokazali svojo sposobnost. Ne rabimo pa tistih starih politikov, ki so mnogokrat dokazali, da niso sposobni, ali pa so, ampak samo za svoje riti.
  Veliko starih obrazov, ki so pravzaprav v vsaki vladi in pri tem delajo narodu in državi škodo, je pa potrebno lustrirtati ali poslati na smetišče zgodovine.
  Žaslužnim upokojencem prisodimo toliko pokojnine, kot so sami vložili v pokojninsko blagajno. Borci NOB so bili vsa povojna leta najbolj priviligirana kasta in s tem so bili več kot preveč poplačani za njihove “zasluge”. Čas je, da jih izenačimo z ostalimi upokojenci, ki imamo takšne pokojnine, kot smo si jih prislužili z delovnimi leti.
  Tudi ex predsenik bi se moral dokončno upokojiti in v miru uživati nenavdno visoko pokojnino. Naj bo toliko pošten do sebe in naroda in se naj neha nenehno vtikavati v politiko naše dežele. Imel je dovolj časa, da je lahko krmaril našo barko. Ker pa je sedaj barka nasedla, pa je skrajni čas, da dobimo končno sposobnejšega krmarja.
  Pripomniti tudi moram, do so do sedaj politiki veliko obljubljali, rezultatov pa je bilo bore malo. Danes so jim največja skrb emigranti, priseljenci, marginalne družbene skupine in podobno. O LGBTQ in raznih brivcih bomo lahko trošili davkoplačevalski denar poslancev šele takrat, ko bo vse drugo “porihtano”. Problemi zdravstva, sodne veje oblasti, policije, vojske so neprimerno pomembnejši od sirskega bravca ali neke ženske, ki se huduje, ker ne more “hcati” na moškem stranišču.
  Šolstvo, drage sestre in bratje v narodu?. Kaj počno z našimi otroci v šolah, kje je moralna vzgoja, kje je vzgoja ljubezni in spoštovanja do staršev in starejših ljudi. Šolnikom so vsilili neko teorijo spola, ki je za razsodnega človeka popolna neumnost.
  Kaj so naredili politiki svojim volilcem in plačevalcem v zahvalo, da jih redimo. Želijo odpraviti pojem narodnosti in nas izenačiti z vsemi dobrimi in slabimi prišleki in pribežniki. Silijo nas, da se mi Slovenci v Sloveniji začnemo prilagajati prišlekom in pribežnikom.
  Ne, ne in ne !!!!!!, nikoli !
  Prišla bo pomlad in znjo volitve. Naj končno zmaga cvetje in klasje nad plevelom. Naj se nam končno prikaže luč v tem neskončno dolgem tunelu. in tako nam naj bog pomaga, pravijo američani, ko prisegajo s pomočjo biblije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!