Načrti Eugenije Carl – “watchdog” splavali po vodi: Tožilstvo umaknilo obtožnico proti Marušiču in Cugmasu

(vir: twitter)

Tožilka Polona Veberič je naznanila umik obtožnega predloga zoper rektorja primorske univerze Dragana Marušiča in odvetnika Velimirja Cugmasa. Razlog naj bi bil nezmožnost govora “o utemeljenem sumu storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja oz. pomoči pri tem dejanju”. Sodnica Melita Černe je zaradi tega obtožbo zavrnila.

Tožilstvo je Cugmasa dolžilo napeljevanja h kaznivemu dejanju, Marušiču pa očitalo zlorabo položaja, ko je brez javnega razpisa s Cugmasom sklenil pogodbo o izvajanju pravne pomoči, s katero naj bi Cugmas zaslužil 94 tisoč evrov. Po poročanju STA so k odločitvi tožilstva pripomogla pričevanja, ki so potrdila, da Marušič ni vodil postopka sklenitve pogodbe o pravnem svetovanju oziroma aneksa k pogodbi. Poleg tega se je izkazalo, da Cugmas ni nudil pravne pomoči samo Marušiču, ampak tudi ostalim univerzitetnim službam.

Sodnica Černe je tako po 357. členu Zakona o kazenskem postopku obtožbo zavrnila. Marušič in tožilstvo sta se odrekla pravici do pritožbe, medtem ko se Cugmas še ni izrekel. Cugmas je zavrnil trditve tožilstva, da bi morala univerza izvesti postopek javnega naročila, saj kakor je rekel, “takšen postopek za tovrstne storitve nikoli ni veljal, saj sta pravno zastopanje in svetovanje izvzeta iz zakona o javnem naročanju.” Odvetnik je namignil, da razmišlja tudi o vlogi odškodninske tožbe. “Vsaka posledica, zlasti protipravna, ima za sabo tudi posledico. Ta posledica je v neki odškodninski odgovornosti,” je pravni postopek in morebitne posledice komentiral Cugmas.

Ivan Šokić

 • Vlado77

  Kaj zdaj? Bo Carlova kaj plačala ? Dvomim lahko pljuva blati kjer hoče in nič si ji ne zgodi.

  • Olga_10

   Ga stakne nazadnje, ki bil ji je kos!

 • Antonius

  Gospod Cugmas naj gre do konca.
  Carlovi naj spodnjice sleče prek glave, ko jo bo tožbeno slačil.

 • Olga_10

  Upam, da bo pisunki dal vetra!

 • učko

  Tam na Primorskem je že tolk tega, da se sploh ne ve kdo koga jebe ! Najbolj mafijsko območje v EU !

  • Olga_10

   Seveda, ker je Pečanka na Primorskem…

 • Občasni Komentator

  a tega marušiča kdo pozna in ima izkušnje z njim? ni videti nedolžen in zapleta se v vse živo….o carlovi pa škoda besed

  • KIKI

   Marušiči so primorski bogovi bogov UNI mafije!

  • tohuvabohu

   Poznam ga iz študijskih let. Je asocialen tip in precej vzvišen ter nedostopen. Ni hodil na predavanja, še manj na vaje, pa je vendar dobival same desetke. Nihče ni razumel, kako mu to uspeva.

 • pajot

  To niso načrti Evgenije,pa pač Evgena Carla.

  • KIKI

   S Karli, Carlovi in s Korlni nasploh imam slabe izkušnje!

 • sloustava

  Ce jo vprasam zakaj, ne dobim odgovora. Mar res nima morale? Dr. Zimmermann jo se caka za vogalom. Kdo ji je podaril naziv novinarka , sploh je novinarka? Presstitutka JA, novinarka pa…hm…NE! Dokazi se kar vrstijo, spet en je svez, od vceraj!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!