Namesto milijonov evrov policija našla 10.000 frankov

Lokacija na kateri je strmoglavilo letalo (foto: sta)

S policijske uprava (PU) Nova Gorica so danes zanikali poročanje medijev, o najdenem kovčku z več milijoni evrov na strmogljavljenem letalu v bližini vasi Predmeja nad Ajdovščino.

Na kraju nesreče pa so res našli gotovino, in sicer okoli 10.000 švicarskih frankov, ter različno dokumentacijo.

Šlo naj bi za štiri nemške državljane
V letalu, ki je minuli četrtek zaradi slabega vremena in nizkih temperatur strmoglavilo v bližini vasi Predmeja v hribih nad Ajdovščino, so bili po dosedanjih ugotovitvah policije štirje nemški državljani. Neuradno naj bi šlo za 38-letnega nemškega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja.

Identiteto potrdila sodna obdukcija
Identiteto štirih umrlih v strmoglavljenju letala bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, bodo identiteto četverice na inštitutu lahko potrdili, ko bodo prejeli biološke materiale svojcev domnevno pokojnih.

Poslovnež oškodovan
Iz najdene dokumentacije je razvidno, da je bil 38-letni poslovnež na letalu pred nesrečo v Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja. Preiskava strmoglavljenja še poteka. Iz PU Nova Gorica so še navedli, da novogoriški policisti v zvezi s tem intenzivno sodelujejo z italijanskimi in nemškimi varnostnimi organi.

Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Wagner in Schilling sta se v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji za njuno računalniško podjetje Unister.

I.K.,STA

 • garfi

  zelo čudna zadeva, mogoče bodo holivudarji posneli akcijski film

 • macon

  Upajmo, da je kdo odnesel kovček z denarjem in je preskrbljen do konca življenja, če bo pametno molčal.

 • dež

  Pa menda policija ne misli, da jim kdo verjame.

 • Rožle

  HE…naši jugovići bi rekli…”Priča za malu decu”

 • cosmosjasnovidec

  So časi dopustov in ga ni vraga,da si z tem denarjem katerega domnevno niso našli ne bi po tako dolgem štrajku privoščili dobrih dopustov.Morda so dali tudi Cmeri kaj vstran,ker jim je za nesposobnost in nedelo dvignil plače oziroma jih kupil za par eurov.

  • tinta

   Mal so se okol obrnil, da vidijo, če jih kdo opazuje, potem pa ………v prtljažnik :)))

 • Anton

  šel sem nabirat jurčke, pa sem našel papirnate jurčke:)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!