Vidni člani Foruma 21 kljub stečajem živijo na veliki nogi in so varni pred roko pravice

vir: Pozareport

Četudi je Bine Kordež nedavno razglasil osebni stečaj, kar posledično pomeni, da mesečno lahko zasluži le za minimalno plačo, njegova žena na Plani v Lescah gradi novo vilo. Zdenko Pavček, bivši direktor in večinski lastnik skupine Viator&Vektor, ki upnikom dolguje kar 14,5 mio evrov, pa bo kot kaže že čez pet let finančno svoboden, ne da bi poravnal svoj dolg.

Uradni investitor gradnje je sicer lokalni podjetnik Matjaž Novak, lastnika in direktor Avto hiše Lesce, ki pa priznava, da je to le na papirju, saj vse ureja Julija Kordež, ki je tudi lastnica parcele. Krajani so prepričani, da gre za klasični primer izigravanja osebnega stečaja, ki ga je pred časom “razglasil” Bine Kordež, poroča Požareport.

Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je Julija Kordež zemljišče kupila 16. avgusta letos od Novaka, ki je zato – kot nekdanji lastnik – še vedno napisan kot investitor. Tudi gradbeno dovoljenje je bilo zato izdano še nanj. A kot zatrjuje Novak, vse plačuje Julija Kordež, tudi podjetju Marles nepremičnine d.o.o., ki je na zemljišče v lasti Kordeževe vpisalo hipoteko v višini 142 tisoč evrov. Šlo naj bi za zavarovanje denarnih terjatev po posojilni pogodbi, skoraj zanesljivo za nakup hiše.

Kje je trenutno zaposlena Julija Kordež ni znano niti domačinom, naj bi pa nazadnje delala v Merkurju, v oddelku za turizem.

Družina Kordež se je očitno odločila novo hišo postaviti v neposredni soseščini prejšnje Kordeževe vile, ki jo je izgubil v stečaju, kupil pa jo je znani avstralsko-slovenski poslovnež Anthony Tomažin.

Zdenko Pavček je osebni stečaj prijavil potem, ko je odprodal vso luksuzno premoženje, med drugim tudi 17 metersko jahto. Prejema sicer visoko pokojnino v višini 1.600 evrov, a mora od tega odšteti kar 1.200, ki jih mesečno nakazuje bivši ženi za preživnino. Ali še prijateljujeta, ni znano.

Gre sicer za ustaljeno prakso. Propadli povzpetniki odprodajo vso premoženje zato, da bi se izognili poplačilu terjatev. Upniki si od Pavčka le malo obetajo. Tudi od sredstev iz naslova dedovanja ne, saj se je tem sredstvom v višini 19.000 evrov odpovedal v korist brata.

Že čez pet let razbremenjen vseh obveznosti
Pavček je dolžan veliko več kot je vreden. Skupnih pogojnih terjatev, ki jih je v višini 14.5 milijonov, verjetno ne bo nikoli poplačal, lahko pa si obeta, da bo že čez pet let finančno svoboden.  Proti njemu še ni bila vložena nobena obtožnica.

 

 • Minovak

  Vse to se pri nas da, dokler zavedena polovica ljudstva ne vidi niti prsta pred nosom in verjame v pravljice, ki jim jih servira murgeljski F21, kjer so vsi “fakultetno” izobrau017eeni iz posledic kumrovu0161ke “fakultete”, ki je imela samo en predmet in to je pranje mou017egan svojemu ljudstvu. Ou010ditno se je to naselilo v gene do danau0161njih dni, ozdravitev pa je sila pou010dasna. JJ ima docela prav – letalo se spuu0161u010da, hitro…prehitro – za priviligirance!

  • Brane

   Letalo se niu010d ne spuu0161u010da,u0161tudentski podmladek ta levih pripravlja referendum,da se sluu010dajno ne bi kaj spremenilo v apsolutnem vladanju in suu017enjelastniu0161tvu.

 • Brane

  Potomci morilcev po drugi vojni so samo spremenili taktiko genocida nad slovenci. Prej so najprej morili in ropali sedaj najprej ropajo,da bi kasneje lahko morili. Zadnje dni u017ee trumoma uvau017eajo za to primerne voju0161u010dake iz afrike in azije. Ali res mislitje,da imajo emigrantski paraziti lahko u0161e kaku0161no drugo vlogo in je podpora nau0161ih ta levih nakljuu010dje ????

 • usimoncic

  Vsemu navkljub Bine Kordež še vedno nima okusa za estetiko. Njegova prejšnja bajta je bila odličen primer ogabne neohistorične kreature. Ta pa tudi ni nič boljša.

 • Gr8_1

  Če se že gremo osebne stečaje, se ne more odpovedati dediščini, prav tako ne more dobiti odpustka obveznosti, ker je predhodno namerno prodajal premoženje za katerega je vedel, da mu bo v stečajnem postopku odvzeto. Kakšne prakse so sedaj to????

  • pokvarjeniSvet

   nepoštene ki so iz Totalitarnega režima.

 • Nata

  Ja in , ker se bo lepo obnašal , bo še prej na prostosti !!
  Ja , kot piše komentator spodaj – čudne prakse ! Sijajne prakse za goljufe !
  Po meri tatov in izkoriščevalcav !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!