Milko Novič je na svobodi. Sodišče je po zaslišanju nemškega izvedenca odpravilo pripor

Milko Novič (Foto: STA)

Po skoraj dveletnem prestajanju pripora Milka Noviča v zadevi umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, je okrožno sodišče v Ljubljani zanj odpravilo pripor. Nemški balistični strokovnjak Axel Manthei je v današnjem pričanju na sojenju Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika pojasnil, da na podlagi delcev, najdenih na rokah Noviča, ne more neizpodbitno trditi, da je ta 14. decembra 2014 dejansko streljal. Milko Novič bo že danes ob 19. 30 uri gost naše oddaje Aktualno z novinarko Piko Simič. 

Sodnica Špela Koleta je odločila, da je danes slišano zadostna podlaga, da Noviča, ki je v priporu že skoraj dve leti, izpustijo na prostost. Kot je na zaslišanju pojasnil nemški strokovnjak, so na Novičevih rokah, laseh in jakni našli malo delcev, ki so značilni za streljanje. Vzrokov za to je lahko več: prvi je ta, da Novič tistega večera pred lokalom na Viču ni streljal na svojega nekdanjega direktorja Jamnika, ali pa ta, da so bili vzorci vzeti šele 23 ur po streljanju, je pojasnil Manthei, saj bi lahko delci po 23 urah že odpadli oz. bi jih odstranil s pranjem, lahko pa bi bili prineseni tudi od drugod.

Kot je sodnici Špeli Koleta pojasnil Manthei, so  prišli do enakih rezultatov kot strokovnjaki slovenskega nacionalnega forenzičnega laboratorija, drugačna je le razvrstitev kategorij vzorcev.

Novič pri odhodu iz pripora na Povšetovi, ki je bila njegov "dom" skoraj dve leti. (foto: STA)

Novič pri odhodu iz pripora na Povšetovi, ki je bila njegov “dom” skoraj dve leti. (foto: STA)

Nemci vzorce kategorizirajo v kategorije od A do D, pri tem kategorija A ustreza delcem, ki po elementarni sestavi ustrezajo orožju, najdenem na kraju dogodka. V kategorijo B spadajo delci, ki so nastali kot posledica streljanja, a ne ustrezajo popolnoma tej definiciji, delci C pa lahko nastanejo pri streljanju, vendar ne nujno. Delci, ki so jih našli na laseh obtoženega, so iz kategorije B, je pojasnil Manthei.

V tulcu so bili najdeni elementi svinec, barij, antimon in kositer. Delci z rok so vsebovali kombinacije svinca, barija in antimona oz. svinca, barija in kositra, noben delec pa ni vseboval vseh štirih elementov, je dejal Manthei in ob tem poudaril, da pri streljanju nastanejo delci iz kategorij A, B in C.

Tudi delec z Novičeve glave, ki je vseboval vse štiri elemente, je imel tako intenziteto, da bi bil lahko uvrščen v kategorijo A, vendar se po obliki teh delcev ne da določiti, ali so posledica streljanja ali morda kakega drugega izvora.

Manthei je danes potrdil, da kontaminacije vzorcev na katerem koli delu telesa ne more izključiti. “Enkrat si z roko sežemo v lase in imamo možnost, da prenesemo te delce. Moramo govoriti tudi o oddaljenosti delcev. V časovnem razponu 23 ur lahko te delce sperem z umivanjem rok in tuširanjem. Obe variaciji sta možni, tako naknadnega vnosa kot spiranja,” je pojasnil.

Nemški izvedenec je kot popolnoma možno ocenil tudi možnost, da bi bili delci, najdeni na Novičevi jakni, ostanki streljanja izpred enega leta. Novič namreč trdi, da je sam res streljal leto dni pred umorom na strelišču.

V nadaljevanju je izvedencu vprašanja zastavljala tožilka Blanka Žgajnar, ki je želela izvedeti, ali bi bilo možno, da bi se delci z Novičeve jakne, ki so posledica streljanja, ob kasnejšem rokovanju z njo prestavili v forenzični laboratorij, na tožilstvo, sodišče in tudi v laboratorij za biokemične preiskave. Manthei je pojasnil, da v Münchnu niso jemali novih vzorcev, temveč so analizirali vzorce, ki so jih odvzeli že slovenski preiskovalci. Zato stvari, ki so se z jakno dogajale po odvzemu vzorcev, na njihovo delo niso imele nikakršnega vpliva.

Zagovorniki so večkrat neuspešno zahtevali odpravo pripora
Nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu Novič je v priporu že od decembra 2014, njegovi odvetniki pa so večkrat skušali doseči odpravo pripora. Ustavno sodišče je 19. julija letos ugodilo Novičevi pritožbi ter razveljavilo odločitvi okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani glede pripora. Zadevo je ustavno sodišče tedaj poslalo v ponovno odločanje okrožnemu sodišču, ki je dan kasneje za Noviča znova odredilo pripor, 29. julija pa je to odločitev potrdilo še višje sodišče. Novič se je znova obrnil na ustavno sodišče, ki pa v drugo o priporu še ni odločilo.

Odločitev o odpravi pripora so danes pozdravili tudi podporniki Odbora 2014, ki ves čas spremljajo Novičeve obravnave in vztrajajo, da se mu godi krivica.

A. B., STA

 • Vrhovni sodnik

  To je tista tožilka, ki v zadevi Balkanski bojevnik, ni podaljšala pripora za Anes Selmana, tako da je mirno odkorakal čez mejo, naslednji dan se je ” šele spomnila “

  • Franc Šink

   O na raje kolesari.

 • pajot

  V bistvu bi morali vsi ti tožilci s sodstvom vred,še enkrat v šolo.

  • avtohtoni neandartalec

   Bi jim še enkrat zaupal?

 • totex39

  V glavnem, od kriminalistov do sodnih organov so sami nesposobneži, nimajo nobenih oprijemajočih se dokazov in kar naprej bluzijo v temi, z nekimi strelskimi vzorci in to že dve leti.
  Sramota, da moramo plačevati to nesposobno nesnago, ki prevladuje pri nas. Boljša rešitev bi bila, da jih vse odpustijo in take stvari rešujejo tujci.

 • althar

  Dve leti so imeli človeka brez razloga zaprtega? Slovensko t.i. pravosodje se očitno ni spremenilo kaj dosti od leta 1945.

  • avtohtoni neandartalec

   Slabše je, neprimerno slabše, tak gnoj lahko najdemo samo še kje v Afriki ali severni Koreji.

  • samsara

   Revolucionarno boljševistično udbosodje.

 • tarantela

  Zaradi šlamparije kriminalistov ni zadeva dovolj jasna, ni pa možno storiti nič, ker pri nas policija še ni “jemala” pri študiju, da je potrebno vzorce vzeti takoj!

  • baubau

   bilo je namerno…

  • rrrrr

   Če mi verjameš ali ne, policija, ko je prišla na mesto zločina, ni fotografirala žrtve. Ni fotografirala!

   • Franc Šink

    Niso še videli nobenega ameriškega filma.

 • VERZIFIKATOR

  Bianco Zgajnar

  PRITLEHNO KONTAMINIRANO

  Ko jo gledaš, je zelo pri tleh,
  z vrha torej dol pogled usmeri,
  ti povem, pri tem, pri moji veri,
  mine te veselje, mine smeh.

  Ko si seže z roko tja v lasišče,
  zlahka z delci se kontaminira,
  tudi če si dolgo jih izpira,
  jih ostane več kot za prgišče.

  Si nadeni rožnata očala,
  videz da te ne kontaminira,
  sredstvo namreč hitro to zapira
  in ne bo ti dala odvajala.

  Z žganjem ne pozdravil boš zaprtja,
  ti nameša takšne sestavine
  iz balkanske mafijske plitvine,
  da razganja vse od prenažrtja.

  Ta zapira kot kakor čaj nenehno,
  delcev takšnih v hrano ti nasuje,
  da zaprtje sámo dokazuje,
  kakšno bitje res je to pritlehno.

 • Rožle

  Naše levaško sodstvo na vse pretege zbira vrtoglave odškodnine …
  Lohka je s tujim “…..” po koprivah tolčt…

 • garfi

  veliko odškodnino naj zahteva
  tudi Krkovič, Janša in drugi krivično in politično zaprti

 • tarantela

  Sodnike suspendirat, tudi policijske forenzike, odškodnino naj plačujejo tisti, ki so zakrivili to šlamparijo!!!

  • rrrrr

   Pošteno povedano!

 • cornusmas

  Bravo,g.Novič….bravo Petra Janša….bravo vsi,ki so se zanj borili.

  Sodišča so zatohla press.

  • Primoz Papez

   Ko oprostijo vašega preroka je vse o.k.

 • Unikatna

  Pri nas se človeka pripre brez dokazov, nato se kar dolgo zbira dokaze, strokovna mnenja, itd. Zakaj prvo ne zberejo trdne dokaze in šele nato zaprejo!? Uničili ste njemu in družini dve leti življenja,…ne samo 2 leti, mnogo več, ker tega se ne da pozabiti.

  • avtohtoni neandartalec

   Kaplja v morje sodobnega Slovenskega totalitarizma, mi pa še vedno ugibamo zakaj gre vsak dan samo še na slabše.

 • avtohtoni neandartalec

  Nov črn madež za naše okrožno sodišče, uničeno dobro ime in par let življenja človeka, davkoplačevalci bomo plačali pa odškodnine, verjetno bo zahteval vsaj par tisoč evrov za vsak dan zapora.
  Od prvega dne so vedeli, da s takimi indici ne bodo uspeli nobenem resnem sodišču. Kaj nam to pove? Da Novakovič ni povprečen Slovenski burek, našel si je izvedence iz džermani, za ostale nedolžme žrte sodobnega fašizma pa se ni nič spremenilo, nikoli ne bodo dokazali še stokrat bolj očitno nedolžnost ali jih imajo še vedno zaprte, prave barabe so pa zunaj in prežijo na naslednje žrtve.
  Slovenija, gnila dežela, v imenu ljudstva.

 • avtohtoni neandartalec

  Slovensko pravosodje mora čim prej pod monitoring Evropskih sodišč, obtožencem pa naj država omogoči brezplačne odvetnike iz tujine, pa bo šlo čez noč počasi na bolje.

 • if

  Če civilna oseba stori umor brez samoobrambnega razloga, gre za kriminalno dejanje.

  Če sodišče odvzame svobodo osebi brez dokaza o storjenem dejanju in jo v takem stanju zadržuje dve leti, izvaja kriminalno dejanje.

 • MEFISTO

  Zaslužni profesor Bavcon je znal tako lepo pripovedovati o pravilu In dubio pro reo, njegovi študentje pa ne vedo nič o njem.

 • Anton

  pričakovan izid, žal je moral obtoženi nanj čakati kar cele 2 leti.

 • dež

  Najmanj kar bi človek pričakoval je, da ta trenutek odstopita pravosodni minister Klemenčič in šef NPU Majhenič. Nad sodnico in tožilko pa bi bilo potrebno odrediti strokovni nadzor.

  • komar marko

   Takim je potrebno tako odvzeti trajni mandat in jih poslati ponovno v šolo. Da ne rečem, da morajo vso plačo vrniti! NEDORASLI. Le kaj producirajo. Očitno družbenopolitične delavce v skladu z navodili BOŽIČKA!

   • dež

    Se strinjam, samo oni dve češplji ne bosta odstopili, niti ju ne bodo odstopili. Se jima ne bo nič zgodilo, ker je pravosodje pač ločena veja oblasti. Prva dva pa lahko odstavi PV.

 • komar marko

  in cmerko s klemzijem na čelu trdita, da je naše SODSTVO edinstveno po sodbah. Tukaj mu še branko prikima in spet gremo veselo naprej, z ISTO elito, ki podpira drug drugega že mnoga desetletja, tako kot pri dohtarjih. Lepo jim uspeva, VOLI lci pa trdijo, kako so oh in nah. Ni čudno če se lokalni ŠERIF smeji, čeprav so ga dobili v MARMELJED!

 • Ryuk

  Ne le sodstvo, tudi varuhinja človekovih pravic je na tem primeru povsem pogorela.

  • komar marko

   POGORELI so vsi. Enako kot pri Patriji in bojevniku. Le kako jih ni sram, pa na državnih proslavah sedijo v PRVI VRSTI! SRAMOTA!

   • domovina mili dom

    Je pa ogromna razlika med Patrio in balkanskim bojevnikom.
    Pri patriji niso imeli dokazov in so po nedolžnem obsodili človeka.
    Pri balkanskem bojevniku so imeli dokaze, pa so jih namerno izločili in kriminalce izpustili.

    • komar marko

     in nobenemu nič. Vsi veselo kasirajo. In rdećkoti to odobravajo. Ni čudno da 70 let traja, da se stvari postavijo na noge!

  • if

   Čarovnica je zgorela le v pravljici o Janku in Metki.

   • Primoz Papez

    Dejte še malo vašo evo vključit…

    • komar marko

     Se ve kdo sodi po pravilih rdečuhov. Je klan!

    • domovina mili dom

     Je razlika med eno in drugo v lepoti na zunaj in znotraj.

     • if

      Notrajna lepota je dobrota, ta sije tudi na obrazu, zato je tudi obraz lep kljub temu, da sam obraz ni lep.

      Človek, ki nima dobrote, je nevaren kot čarovnica v pravljici o Janku in Metki.

 • totex39

  Potrebno bo doseči, da vsi vpleteni takoj odstopijo in se jih javno izpostavi kdo so te nesposobneži. Vse je potrebno kazensko in denarno kaznovati.

  • komar marko

   bodo denarno kaznovali na način, da bodo posegli tebi v denarnico.

 • Duhec

  Še ena pravosodna sramota…. za tožilko bi blo dobr, če bi se spucala. Bi bla manj zmedena… vse ji pade v vodo.

  • komar marko

   to je skrajni alarm za našo državo. S Patriji, balkanskim bojevnikom in tem primerom so dokazali ZLOBO, NESPOSOBNOST in pristranskost! Samo HLAPCI molčijo, ker iamjo koristi in lahko namakajo prste v marmelado.

   • Duhec

    Nikol me ni zanimal ta primer… za Žgajnerjevo in s kom dela pa vem.

    • komar marko

     sem bil pa prepričan vsaj za to, da je več pameti in več stroke. Spet razočaran.

     • Duhec

      Hahaha… ni.

     • komar marko

      sedaj vedno bolj razumem vstajnike za kaj so se borili in česa se naši rdečuhi bojijo in zakaj je bil potreben trajni mandat. Predvčerajšnjim mi je nek LDS član potrdil DA NI NAKLJUČIJ!

     • Duhec

      Itak, da jih ni… sam nekdo jim je to hobotnico dovolil. To traja, da zraste do take velikosti.

 • domovina mili dom

  To je organiziran politično mafijski obračun. Kot pri balkanskem bojevniku. Leva politika je globoko vpeta v mafijo in s pomočjo svojega sodstva počne to kar počne, obračunava s političnimi nasprotniki ali pa z represivnimi organi pomaga mafiji.

  • komar marko

   res je, samo žalostno, nič se ne bo premaknilo, ker obvladajo vse pore vključno z MEDIJI!

 • Antonius

  Noviča so dve leti držali v preiskovalcu, da jim ni bilo treba raziskovati, koliko denarja je umorjeni Jamnik preko Kemičnega inštituta privatno potegnil iz tujine.
  V ozadju Jamnikovega umora je ogromen denar, ne pa neka izmišljena Novičeva osebna zamera.
  Tožilci in sodniki bi morali zaradi neprofesionalno opravljenega dela nositi posledično odgovornost.
  Tožilec predlaga zapor, kljub dejstvu, da nima v rokah nobenega zapornega argumenta, sodnik pa sprejme neupravičeno zaporno odločitev, ker mu nihče nič ne more.

  • komar marko

   TRajni mandat? Slučaj, kadrovanje in držanje mladih pravnikov ZADAJ? zakaj se čaka 7 let za prakso na sodišču?

  • domovina mili dom

   Povrhu sta pa skupaj tožilka in sodnica delali forenzično sliko. To je v nasprotju s pravom.

   • Duhec

    Kje živiš??? To so prijatli…. z odvetniki in policaji vred.

 • Duhec

  Jamnika so ubili. Morilec in naročnik sta neznana. Bistvo je pa v policiji in sodstvu… Novič mora povedat kdo je sodeloval v preiskavi, če hoče met min možnosti za oprostilno sodbo.

 • baubau

  Milko Novič ni umoril Janka Jamnika in tega ni dolžan dokazovati. Odpravili pa so mu pripor le zato,ker bi sicer to odredilo ustavno sodišče.

  • komar marko

   kdo mora komu kaj dokazati.

 • Duhec

  Zanimivo pa je, da ste popolnoma vsi prepričani, da je Novič nedolžen…

  • komar marko

   Ne bo držalo.

   • Duhec

    Ok…. ti nisi. Se opravičujem…

  • if

   Prepričan sem, da je:
   kriminalno dejanje, če brez dokazov osebi dve leti omejujete svobodo;
   vsaka oseba nedolžna, tudi vi in jaz, ker kot nedolžna vsak dan uživa/uživava svobodo prav zato, ker ji/nama ni bilo dokazano kriminalno dejanje.

   • Duhec

    Sam pripor je odpravljen…. sodbe še ni.

 • totex39

  Pri nas so barabe in lopovi, ravno nasprotni pol, to je tisti ki odločajo o kaznih.

 • Shalalabayzer

  Gospodu Noviču bomo, v imenu ljudstva, z veseljem izplačali odškodnino, ki jo bo dosodilo naše, od zdrave pameti, neodvisno sodstvo.

  2 leti pripora, pa kje ste to videli.

  • Anton

   2 leti so potrebovali ,kajpak neuspešno da bi našli dlako v jajcu

   sarkazem press

  • Primoz Papez

   Dej pejt s Primcem tulit pred sodišče…

   • avtohtoni neandartalec

    Se ti sploh zavedaš koliko je pri nas še tega, koliko nedolžnih uniči vsak od norcev v sodniškem kostumu?

  • samsara

   V kučofevdu.

 • Nata

  BREZ KOMENTARJA

  • komar marko

   a ne moreš pisati, ker stiskaš MALHO, ker bo kasiral tudi na tvoj račun?

   • Duhec

    Če bo obsojen, ne bo nič kasiral… kako veš, da ne bo???

    • komar marko

     dve leti sta mimo. Težka bo.

    • komar marko

     ne razumem, kako zadeva ne more biti končana v 6 mesecih! to mi je uganka.

     • Duhec

      Pritiski medijev, javnosti, napačna ocena Noviča…. niso pričakovali, da bo tko trd oreh. Sam ne podcenjuj jih… ne bojo dovolili še ene blamaže. Se bojo pa pojavli novi dokazi in priče.

     • komar marko

      Se bojim, da mediji malo navijajo za Noviča, čeprav so njihovi. le zakaj tako potihoma navijajo!

     • Duhec

      Ma pust medije… pišejo kr neki v 3 krasne. Odvisn kdo in za koga…

     • cosmosjasnovidec

      Ja lažni dokazi in lažne priče kar je standard levih komunajzarjev.

   • Nata

    Povej mi , kdo pa v tej državi ne kasira na naš , tvoj , moj račun , a ne ?

 • komar marko

  nihče ne piše o neki komisiji , pričanju GOLOBA in o TEŠ ter krivdi rdečkarjev za preplačilo TEŠ! Do včeraj so rdečkoti tulili o krivdi JJ, vsaj po medijih!

  • avtohtoni neandartalec

   TEŠ sploh ne bi smel obstajati, saj imamo nuklearko in reke , Hrvate je treba čim prej nagnati domov.

 • Duhec

  Sam zarad dveh dejstev dvomim, da je Novič morilec… prehitro so bli pr njemu in umor Jamnika se nikol nikjer ni omenjal. Sm pa prepričana, da bo obsojen, ker je jasno kdo je vpleten in ne bojo šli od začetka. Pa vseeno dvomim… ostali ste prepričani v njegovo nedolžnost. Očitno ste pol del vsega…

  • tomven

   Seveda bo obsojen in to na ravno toliko, kolikor je bil v priporu. Tako bodo kompenzirali pripor s kaznijo in se izognili odškodninski tožbi. Nič novega.

   • Duhec

    Mislim, da bo za najmanj 15…

    • avtohtoni neandartalec

     Raje 20, pri nas fašisti raje izrečejo hujšo kazen, čeprav bi morali po zakonu izbrati manjše zlo. Niso normalni, že dolgo ne več, sodi nam generacija hudih bolnikov in psihopatov, ki živijo v svojem svetu in so imuni na zločine države.

  • Anton

   tista glede bicikla se mi zdi kar bosa

   • Duhec

    Ja… sm že pisala kaj vse ne gre skup.

  • avtohtoni neandartalec

   Ni res, v Sloveniji se precej ljudi ukvarja s streljanjem, na podlagi istih ugotovitev, bi lahko obsodili tudi katerega koli vojaka, športnega strelca ali kriminalista, sploh če njihov alibi ne bi bilo mogoče nedvoumno preveriti.
   To so veliki uspehi demokracije, od katerih ims neposredno korist predvsrm sleherni pošteni Slovenec, je tudi upanje za sto tisoče žrtev totalitatne represije in pravosodja, ki so obsojeni na podlagi še manj verjetnih nezakonitih dokazov, pa tudi resni indici, da nas preiskujejo, zalezujejo, obtožujejo in obsojajo v glavnem kriminalci in lažnjivci, celo branijo, to mora odmevati tudi v civilizirani tujini.
   Imaš prav kar pišeš, ampak enkrat mora biti tega fašizma konec, oni so na vrsti, da okusijo svoja zdravila. Nismo se zato borili.

 • Slovenec 33

  No pa je spet prišlo na dan, da nikjer v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih standardov in tudi v Sloveniji je tako.
  To so vse dokazi, da je trajni sodniški mandat podlost brez primere, ki uzakonja nedelavnost, nestokovnost, nemoralo in odsotnost zdrave pameti pri velikem odstotku sodnikov in tožilcev (ne vseh).
  Padec sodbe (naprimer pete), bi moral biti utemeljen razlog za odpoved delovnega razmerja, ki sledi iz trajnega mandata.
  Taka oseba v sodni sistem na nikakor ne sodi, lahko recimo paprike na tržnici prodaja

  • Primoz Papez

   Izdajalci slovenskega naroda so bili samo domobranci…
   No pa sedaj SDS

   • Slovenec 33

    Kaj res ne moreš prikriti, da si topoumni produkt usmerjenega izobraževanja.
    Niti zgodovinskih dejstev ne doumeš. Ni nemogočle, da imaš celo kakšen akademski naziv. Take neumnosti nihče, ki ima vsaj šilce kmečke pameti nebi napisal

   • Vztrajnik

    No mal se umiri, če ne boš zopet samo ob vikendih na prostem izhodu.

  • avtohtoni neandartalec

   Absolutno, štrvilnim našim sodnikom, tožilcem in odvetnikom bi moralo soditi mednarodno sodišče, kot je bilo tisto v Nurmbergu, ko so sodili izrojeni nacistični golazni.

  • avtohtoni neandartalec

   Absolutno, številnim našim sodnikom, tožilcem in odvetnikom bi moralo soditi mednarodno sodišče, kot je bilo tisto v Nurmbergu, ko so sodili izrojeni nacistični golazni.

 • tzt

  Šok. Ampak v pozitivnem smislu. Juhu.

  • Primoz Papez

   Spet en nedolžen na prostosti????

 • Iva

  Izvedenec je povedal, da ob strelu naprej, pa četudi v čepečem položaju,delci ne morejo priti na hrbtno stran jakne. Prav tu pa je bilo največ delcev, kar pomeni da je bila jakna verjetno kontaminirana na strelišču, kot je razlagal Novič. No, o tem je govoril tudi kemik IJŠ dr. Čeh (zakon težnosti), pa mu sodnica in tožilka nista verjeli. Sedi, fizika ena!
  In, poleg svinca, barija, antimona in kositra so delci vsebovali tudi nikelj, cink, aluminij …, kar kaže na kontaminacijo na strelišču.
  Na rokah, posebej umitih in očiščenih ali pa zaradi nošenja rokavic po 23 urah ni več delcev. Torej so prišli na roke z jakne!

  • cosmosjasnovidec

   Če bi tole prej vedeli ta nesposobna komunajzerska sodnica in tožilka bi na sodišču trdili,da si je Novič po pomoti oblekel hrbtno stran jakne na sprednjo stran ter takšen hodil naokrog,da ne bi vzbujal pozornosti preden je streljal na direktorja.

 • centurion

  Milko, varuj se teh banditov odslej še bolj.
  Nesrečni slučaji so jim v krvi že od leta 1941.
  Sicer pa, srečno Milko, pa zgoni jih do amena!

 • Tanja Bor

  Cestitke M. Novicu. Zelim mu, da bi si cim prej opomogel.

  • Primoz Papez

   Od česa????

   • avtohtoni neandartalec

    Od mučenja v zaporu in lažnih obtožb, ki so mu uničile ime, zdravje in kariero.
    Upam, kdor je za to odgovoren, da bodo dobili najmanj dvojno porcijo svojega zdravila.

  • Primoz Papez

   Lahko bosta z J.J kmalu skupaj na Dobu milo pobirala

 • montyamp

  Komunistične morilce na kandelabre .
  Bo morilec Jamnika , visel v kratkem , kot Krambergerjev in Slivnikov .

  • Primoz Papez

   Dej,ste že bolani s temi komunisti.Po vaše je vsak sovražnkk kdor ni za vašo domobransko stranko….

   • avtohtoni neandartalec

    Meni je vseeno, domobranci, komunisti, ustaši, fašisti, pri nas vsaka zadene, povsod je en sam fašistični gnoj, Sloveniji bije zadnja ura.

 • cosmosjasnovidec

  Odpravljen je sicer samo pripor kar še ni zaključek o nedolžnosti.
  Če je nedolžen ali ne je sicer vprašanje ampak dokler ni obsojen velja za nedolžnega.
  Zadeva bo še zapletena,ker sodišče Noviču ne more kot je razvidno dokazati umora Novič pa sodišča prepričati nasprotno.
  Velja pa po zakonu,da Novič ni dolžan sodišča prepričevati v nekaj kar mu seveda ne verjame ampak je sodišče dolžno njemu dokazati tisto za kar ga bremenijo.
  Sodeč po vsem skupaj sodišče ni več zmožno,da mu dokaže umor tudi,če ga je storil,ker je že preveč zabredlo in bo vsak malo boljši odvetnik izpodbijal vse kar je navedeno seveda pa tudi,če se pojavijo novi dokazi in priče ne bo šlo,ker bi morale biti že davno na začetku.
  Vsak bedak od odvetnika bo lahko trdil,da je vse skupaj lažno nameščeno in tudi priče.
  Z odpravo pripora je sodišče dokazalo le to,da je izgubilo na celotni črti in Noviča ni mogoče obsoditi.
  Na ponovni obravnavi bo tožilstvo umaknilo obtožnico sodišće pa ga oprostilo z opravičilom v imenu ljudstva katero ga seveda seveda ni poslalo v pripor bo pa zato plačalo odškodnino.
  Torej Novič bo “OPROŠČEN” garantirano in mi kot jasnovidcu lahko verjamete ter si zapišete kaj sem napovedal pa se o tem slišimo,ko bo Novič oproščen,ker je sodišče popušilo sedaj dokončno z največjo napako katero je naredilo sebi v slabo,ko so poklicali Nemškega balističnega strokovnjaka in niso dobili tistega kar so pričakovali.
  Nemec pa se kot je razvidno ni dal podkupiti,da bi natvezil laži proti Noviču,ker ni levi komunajzerski sektaš in njihov pristaš.
  Zelo rad bi sedaj videl komunajzarje z tovarišem Kučanom na čelu kako se držijo,ko ni šlo po njihovih načrtih katere so splanirali tako kot takrat za Krambergerja.

 • Franc Šink

  No vidite!!!!

  • Franc Šink

   Sicer bi ga morala ta banda komunistična tako ali tako izpustiti. Že po črki “zakona” !!

 • janban

  Sramota rdečega sodišč. Bojim se da bo g. Novič storil “samomor” kod gospod Slivnik. Potem se ne bo mogel več braniti, in primer bo ostal nerešen, kot veliko drugih. Za rdeče vernike pa bo to dokaz, da je g. Novič kriv.

  • Primoz Papez

   Vi ste bolani….

   • centurion

    Bolan si ti. Zaudarjaš po tvoji zlorabljeni kozi.
    Tut ona ima svoje pravice….
    Levi kozojeb.
    In pesojeb….

    • cosmosjasnovidec

     Za ovce in kokoši si še pozabil napisati.
     Sicer se pa ta levaška,čefutarska bagra spravlja na vse domače živali,ker divjih ne more ujeti drugače bi še tiste bile njihove spolno iztirjene žrtve.

   • cosmosjasnovidec

    To že dolgo vemo,da ste in ne rabiš navajati,ker ste čefutarski balkanci parjeni z Cigani in Turki kateri so vas guzili stoletja.

    • Primoz Papez

     Dej a si se paru s svojimi sorodniki.Za vas so vsi ki mislijo drugače čefurji..
     Mislim,da si največj čefur ti.
     Če pa si Turk pa bog pomagej tvojim otrokom

  • Primoz Papez

   Dej to domobransko zastavo dol

   • janban

    Levičarji nikoli niste sloveli po pameti, očitno ne ločite grba od zastave.

    • Primoz Papez

     Kakšen grb…to ni Slovenska zastava

     • Primoz Papez

      To j e domobranska zastava

     • janban

      Grb, to je grb, ne zastava, in to je kranjski grb, ne domobranski, ti kratkopameti levak!

  • Primoz Papez

   Ti si en bolan vernik…

 • montyamp

  To je horda quazi pravnikov , HLAPCEV NKVD vajencev , zato smrdi krivosodje po Boljševikih .
  Ko bo Hudič dojel kako zabite mladiče ima , jih bo poklal , le da bo za Slovenijo takrat že žal prepozno .

 • Olga

  Končno! Kdo bo odgovarjal za to sramoto slovenskaga krivosodja!

  • Primoz Papez

   J.J.

   • cosmosjasnovidec

    Ja z vaše ciganske levaške strani je vse možno.
    Pojdi raje kuhat svojega ciganskega ježevega golaža drugače te bo tvoj pastir tovariš Kučan dal shraniti v kakšno jamo,če mu ne prineseš pravočasno večerje.

    • Primoz Papez

     Grem po Maršala v špar

 • plamen100

  njega so drzali cisto brez potrebe kar dve leti v priporu, bog ve kateri razlog so navajali za pripor?? Ponovitvene nevarnostinni, skeivanje dokazov in vplivanje na price odpade cim se opravijo razgovori s pricami , begosumnost pa tudi odpade glede na to da ima tukaj vso druzino lahko pa mu za za cas tudi osebno in pl zadrzijo. Za to bi moral tudi nekdo odgovarjati ker to res ni normalno da je clovek 2 leti v priporu in to kljub odlocitvi ustavnega sodisca kateremu pa se nizja sodisca zoperstavijo in mu ponovno odredijo pripor kar je tudi skregano z vso pravno logiko saj je ustavno sodisce nad vsemi sodisci in bi nizja sodisca morala upostevati njegovo odlocitev da nekaj s tem priporom ni v redu.

 • Slovenka

  Končno.

 • resnicaboli

  Masleša Cerar Klemenčič in ostali se zavedate kaj je dve leti bi vas dal noter da vidite pokvarjenci.

 • Duhec

  Zagovarjate človeka za katerega ste na podlagi prirejenih, prefiltriranih novic iz medijev ocenli, da je nedolžen…. kaj pa, če zagovarjate morilca???

  • usimoncic

   Pravno gledano je nedolžen, ker mu krivda ni bila dokazana. In zato bi moral biti na prostosti, odgovorni za dvoletno zaporno kazen brez osnove pa bi morali odgovarjati. Vprašanje kdo je zares ubil Jamnika pa je v tem kontekstu nepomembno, dokler ne poznamo odgovora nanj. Tudi če oni zgoraj ve, da je morilec v resnici Novič, je bil le-ta zaprt po krivem. Tako preprosta je ta logika.

   • Duhec

    Pa sej sojenje še sploh ni končano… mater ste naivni.

    • usimoncic

     Ne vem kje ti vidiš naivnost. Sojenje ni končano, a to ne spremeni dejstva, da je Novič zaenkrat pravno gledano nedolžen. In dokler mu krivda ne bo DOKAZANA, bo nedolžen. Zgolj zaradi obtožbe pa tudi ne moreš imeti DVE LETI pod ključem nekoga, ki morda ni ničesar zagrešil. Če jih skrbi begosumnost, možnost vplivanja na priče, skrivanje dokazov ipd. lahko to rešijo na bolj eleganten način. Ne pa držijo v luknji nekoga, ki je morda bil samo ob napačnem času na napačnem mestu.

     • Duhec

      Lahko ga maš in so ga tud meli.

     • usimoncic

      Če je bilo vse v skladu z zakonodajo, bomo še videli. Je pa že sedaj jasno, da je skregano z zdravo pametjo. Po nepotrebnem so mu vzeli dve leti življenja.

     • Duhec

      Še več mu jih bojo…. nima šans, ker je edini osumljen in sploh več ne preiskujejo.

     • usimoncic

      No ja, obstaja tudi možnost, da ostane umor nerazrešen. Če tožilstvo ne bo prišlo s kakšnim konkretnim dokazom, verjetno Noviča ne bodo več spravili v pripor. Ali pač, saj smo v Sloveniji…

     • Duhec

      Take blamaže si ne bojo dovolili… vpleten je pa sam podn. Pa spet… ne vem a ga je on al ga ni. Mi pa marsikaj ni logično…

     • usimoncic

      OK, bomo videli kaj bo…

     • avtohtoni neandartalec

      Točno tako, pri nas je vse mogoče, to niso nobeni pravniki ampak verski fanatiki in inkvizicija, čim prej na Evropska sodišča, je skoraj ni sodbe, ki tam ne bi padla, Slovenija je res ogromen kup fašističnega dreka.

     • avtohtoni neandartalec

      To ni problem, samo da ne sedi oseba, ki ji ni mogoče nedvoumno dokazati krivde.
      Verjetno je pokojni zapustil koga, ki ga je imel rad, če kripo ne bo nič našel, bodo pa mogoče svojci raziskovali naprej in našli morilca. Zdaj bodo vsaj vedeli kako se to dela.

  • avtohtoni neandartalec

   Komu mar, za državljane mora biti najbolj pomembno, da nihče ne more biti obsojen, če mu krivda ni nedvoumno dokazana.
   Raje vidim sto serijskih morilcev na svobodi kot eno samo nedolžno žrtev v zaporu. Vem, da se marsikdo ne bi strinjal, ampak samo tako dolgo, dokler ne bo šlo za njegovo rit.
   Saj če bi se Novkoviču kaj zgodilo in ne bi bilo dokazov, bi mislil še naprej isto.
   Ne morem pomagat, prevrč nič krivih ljudi sem že videl pri nas obsojenih, ogromno lažnjivih barab na policiji in pravosodju, celo predsedniki sodišč, naši odvetniki so pod podnom, na ravni Afriških, v mojem imenu ta država že kar nekaj časa zagotovo ne sodi, bo pa sojeno njim, z vso mojo podporo kar jo zmorem.
   Babe bodo regljale, ampak te grde, stare udbašice itak, moraš biti zelo nor, da verjameš v vaške trače, sploh če fore pridejo od komandirja policije osebno, taki najbolj lažejo in su tudi najbolj hudobni.

 • dr Janez Sveti

  Mene zanima ZAKAJ je bil ubit Janko Jamnik? Morilec je nepomemben.
  DR Janez Sveti genij

  • dvanajstzvezdic

   V večini primerov je zadaj povezan denar. Je Jamnik kaj preveč vedel??? Gre tu za neko hobotnico, ki je povezana z denarjem, sodstvom, politiko in seveda mediji? Dobro načrtovan umor z v naprej določenim grešnim kozlom, g. Novkovičem. Nekje se je pa očitno zalomilo.
   Ostali mediji kaj prida ne poročajo. Že to je zgovoren podatek.

   • dr Janez Sveti

    Tvoja razlaga je grozljivo logična!
    DR Janez Sveti forenzik

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!