Nezakonit tovor v treh tovornjakih! Mariborski policisti na mejnem prehodu Gruškovje odkrili ilegalce!

Foto: Policija

Policisti PU Maribor so na mejnem prehodu Gruškovje v treh različnih tovornjakih odkrili 13 nezakonitih migrantov, ki so se skrivali med tovorom.

V sredo ob 6.55 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 48-letni Turek s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Policisti so med pregledom vozila uporabili tudi tehnična sredstva. Tester ogljikovega dioksida je pokazal povečano vrednost ogljikovega dioksida v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 4 državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, stare od 16 do 20 let.  Vseh pet so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Sledila sta še dva tovornjaka z nelegalnim tovorom
Prav tako je danes ob 4.45 je na istem mejnem prehodu v našo državo vstopal 68-letni Bolgar z vlečnim vozilom bolgarskih in s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost ogljikovega dioksida v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tukaj je reagiral indikator srčnega utripa. Ob pregledu vozila so nato policisti v tovornem delu priklopnega vozila odkrili 3 državljane Afganistana, stare od 16 do 30 let. Opazili so tudi, da je na vozilu na vrhnjem delu prerezana ponjava in nato sešita z notranje strani. Vse tri so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Da je bila mera polna, so ob 7.30 na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje odkrili še 37-letnega Turka, ki je vstopal v državo s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Tudi med pregledom tega vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Zato so za nadaljnji pregled vozila uporabili tehnična sredstva. Tester ogljikovega dioksida je pokazal povečano vrednost tega nevarnega plina v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tokrat je reagiral indikator srčnega utripa.

Policisti so zato odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 5 državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, stare od 20 in 25 let. Vseh šest so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti bodo vse ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu. V postopku so namreč ugotovili, da vozniki niso vedeli, da v priklopnem vozilu prevažajo opisane tujce.

C. Š.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Domov naj gredo delat.

  • Slovenec sem

   Butl, od dela vendar bežijo!

  • Zgornji

   NOČEJO DELAT NITI DOMA, KER JIM JE LJUBŠA LENOBA IN ZLOBA Z BREZDELJEM, KOT PA MUČENJE Z DELOM !!! ! !!!

 • xtc

  Pogosta praksa ,ki doleti tovornjakarje v Franciji,ko gredo čez Kanal.

 • RATATA

  Tak tovor je nujno prepakirat vakuumsko ali v zaščitno atmosfero (CO2, N2 …) in ga vrniti v državo izvora.

  • Zgornji

   ;-)
   Ja, da se bolezni ne bi razšrile … !!! ! !!! :-)

 • branči

  koliko bi jih šele odkrili, če ne bi stavkali! prašte se, kdo nam posiljuje diktaturo greznice, s katero se normalni državljani ne strinjamo!

 • marker

  Kje so begunci ženske, otroci in starci, ko nam mediji tako radi prikazujete uboge mamice z otroki. Od teh prijetih so bili sami mladi moški. Zato se ne sme podpisati marakeški sporazum.

 • Stajerka

  in KAJ je z robo po kateri se valjajo, upam da ne opravljajo tudi potreb?…..a to slučajno konča na trgovinskih policah?
  FUJ!!!

  • Slovenec sem

   Kakšne potrebe opravljajo?

   A serjejo in ščijejo ter ejakuirajo spermo po trgovinskih artiklih?

   • Morala

    Ja itak, kam in kje naj to opravi, če gre na dolgo pot? :)

  • Zgornji

   Jaz bi žal kar potrdil tvojo domnevo … !!! ! !!!

 • ZatonMesecnikov

  Dobili so jih. In kaj? Verjetno tiščijo prste v zrak, victory, kot imajo v navadi. Mi naj pa ploskamo.

  Kam jih bodo pa vrnili? V Turčijo?

 • Morala

  Počasi, iz dneva v dan kapljajo…in to samo moški…ko bo podpisan marakeški sporazum, se bodo pa vsuli…le kam jih bodo potem nastanili? V hiše in stanovanja politikov in podpornikov…

  • Zgornji

   JA, NAJPREJ JIH BOMO POSLALI NA NASLOVE NAŠIH ZLOBNIH POLITIKOV KI TO GOLAZEN DOVOLJUJEJO !!! ! !!! ŠELE NATO BOMO PREOSTALI VIŠEK DEPORTIRALI NA MESTO IZVORA MIGRANTSKEGA ZLA, DA SE SAMI SPOPADEJO Z NJIM !!! ! !!!

 • Zgornji

  RETURN 2 THE SENDER !!! ! !!! WE WILL HELP THEM THERE AFTER THE RETURN . AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • mona lisa

  Groza. Vsak dan v Slovenijo vstopajo vojščaki islama. Okupacija brez orožja.

 • Marija

  Pa ne da so voznikom verjeli. Dobro da policija štrajka in ima na mejah poostren nadzor.Kdo ve koliko teh osebkov se klati po naši državi.Če bi imeli poštene namene bi prišli lepo na mejne prehode.Res je vojska se zbira v Evropi.

 • Andrej

  Predlagam, da se v Marakeš napiše tudi, da je prepovedano tovornjake na meji pregledovat. Pa tihoptapce se prekategorizira v redne dobavitelje s permanentno diplomatsko dovolilnico. Ali pa, če kar carino ukinemo. Ne, to pa ne bo šlo, ker morajo mene z vsemi dokumenti prekontrolirat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!