Nova mednarodna afera – Nova KBM prala denar za italijansko mafijo?

foto: iStock

Novo KBM naj bi italijanski državljani uporabljali za pranje denarja iz nezakonitih poslov ter izogibanje italijanski davkariji in policiji, poroča italijanski poslovni časnik Il Sole 24 ore. Pri tem se med drugim sklicuje na zaupno poročilo inšpektorjev Banke Slovenije o celovitem pregledu Nove KBM konec leta 2014. Gre že za drug primer pranja denarja s strani državnih bank, ravno v zadnjem času najbolj odmeva pranje denarja v NLB. 

“Umazanega denarja se raje ne pere doma. Bolje je zapustiti državne meje in stroga italijanska pravila na tem področju. Pa saj ni treba daleč, takoj za mejo s Slovenijo se namreč lahko zaneseš na Novo Kreditno banko Maribor – banko, ki naj bi jo nekateri italijanski državljani uporabljali za nezakonite transakcije, ki ‘dišijo’ celo po mafiji,” med drugim navaja prispevek, pod katerega so se podpisali Cecilia Anesi, Gabriele Criuciata in Giulio Rubino.

Italijanske stranke so bančne račune pri Novi KBM uporabile za transakcije z denarjem, pogosto izvirajočim iz kaznivih dejanj, kot sta davčna utaja in zloraba položaja, lahko tudi kot rezultat hudih kaznivih dejanj, povezanih z organiziranim kriminalom, so po navedbah časnika ugotovili inšpektorji Banke Slovenije, ki so konec leta 2014 opravili celovit pregled poslovanja Nove KBM.

Za tovrstni bančni kriminal obstajala “italijanska tipologija”
Italijanski časnik na svoji spletni strani objavlja tudi kopijo naslovnice zaupnega internega zapisnika o omenjenem celovitem pregledu, ki jo je, kot pojasnjuje, dobil zahvaljujoč italijanskemu centru za raziskovalno novinarstvo Irpi, in slovenskemu tedniku Mladina, ki sta kopijo prejela od žvižgača. Stranke, ki so jih v Irpi povprašali o sumljivih poslih, to sicer zanikajo. “Pojasnjujejo, da so se za odprtje računa v Sloveniji odločili, ker da je to ugodno in le korak od meje, a po mnenju inšpektorjev slovenske centralne banke naj bi obstajal pravi pravcati vzorec, ki so ga poimenovali “italijanska tipologija,” piše časnik.

Denar naj bi se na računih Nove KBM znašel le za kratek čas, nato pa so ga dvignili v gotovini ali pa prenesli na druge račune podjetij, za to priložnost odprtih v Sloveniji, katerih edina vloga je bila skrivanje denarja pred italijansko davkarijo in policijo, še pojasnjuje Il Sole.

Ima prste zraven slovenska levičarska mafija?
Razkritje o pranju denarja v NLB ima velikanski odmev po svetu, v Sloveniji pa sta med glavnimi igralci prisotna molk in tudi strah, kaj se bo zgodilo, saj po toliko letih, ko so opravili ta veliki posel, niso pričakovali tega razkritja. Državni mediji se pripravljajo, kako ta kriminal opravičevati in minimalizirati ter glavne akterje vnaprej rehabilitirati. Ne pozabimo, da je bila v igri milijarda dolarjev, organi pregona pa v tej smeri še niso storili ničesar. Bomo v primeru Nove KBM priča podobni ignoranci in bodo primer prej raziskali italijanski organi pregona?

C. Š., STA

 • beno

  A pošteno pa naše banke ne znajo delat ? Seveda pa vse z vladnim žegnom.
  Pa tako poštenega Arharja imamo, a ?

  • Hribouc

   Če bi bil sam on, bi še blo, ma kaj ,ko jih je stodvaindvajset…
   A veš kok je težko scat proti vetru?

   • karlina

    O, vemo, vemo in še kako zelo ,zelo vidimo in slišimo, nismo niti slepi, niti gluhi

  • karlina

   Oh, ne bom nič komentirala

 • RATATA

  Kako pa bo drugač, če si je pa banke v Sloveniji zmislila udba ravno zato, da bi švercal in pral denar!
  Nadzornica pa cvirntrajbarska kobila AB.
  Banca ventiquatromillebacci s.r.l.

  • Ana Job

   “La banca è sempre una cagna.”

   • RATATA

    Ja kuga pa druzga! Enako kot zavarovalnica je vsekakor tudi banka vedno prasica.
    In to hudičeva prasica ….. po stari zavezi ;-)

    • Ana Job

     Po stari zavezi bi bilo treba obračunati s komiji.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • RATATA

      Prbit na zvezdo, pa da vidmo, če bi od mrtvih vstal hahaha

 • Hribouc

  Poćelo je, poćelo…

  Komu zvoni? Rdeči Kombinat Slovenistan – Press.

  • karlina

   Ja, ampak nič se zopet ne bo zgodilo-čisto vsak dan nova in nove afere, čisto vsak dan, ampak psi lajajo, grozno lajajo, karavana pa gre mirno dalje, kajti eden drugemu krijejo hrbet , isti ptiči pa vedno skupaj letajo, priročni SLOVENSKI PREGOVORI za to rdečo bando

 • Ana Job

  Tako majhna država in toliko umazanih afer! Le kakšni ljudje tukaj vladajo, da to dopuščajo???

  Včeraj sem dobila mejl od prijatelja, kako srečen je, da je preselil firmo v Avstrijo. Njegova, naslednja stopnja je ukinitev slovenskega državljanstva.

  • samsara

   Tukaj vladajo že številna desetletja popolnoma pokvarjeni, nemoralni, izprijeni, brezvestni, pohlepni udboprasci.

   • Ana Job

    Zloglasni Kos, naj bi nos vtikal že v Interpol, zato pa tako maltretirajo W*alterja W*olfa, da ima blokiranih večino računov.

    • samsara

     Ne vem ali gre temu dejstvu pripisati, da Wolf ni globalnim medijem razkril kučanovih orožarskih rabot kot je sam obljubljal, ali pa se je možakar samo nekoliko širokoustil.

     • Ana Job

      Wolf je videti precej flegma, ne sekira se, kaj dosti. Itak mu ne bodo prišli do živega, ker je bolj pameten od njih. Je pa žalostno, kako se ti udbovci trudijo, da bi ga uničili.

     • samsara

      Drži da ga ne bodo mogli legalno procesirat, a svoje obljube o novem velikem poku, tokrat s küćanom v glavni vlogi pa vseeno ni držal.
      So mu poslali kakšno pisemce, kakšnega sla? To ve samo on, če so.

   • karlina

    72 LET !!!!!!

  • karlina

   TOČNO in vse več je takšnih in to si tudi ti levičarji močno zelijo, da pride namesto njih v drzavo več tujcev iz bivše Juge, če mene vprašaš, vsem tem našim PRAVIM SLOVENCEM, zelo, zelo privoščim, ker čisto vsi uspejo v tujini, so zelo, zelo cenjeni, ker smo SLOVENCI marljiv in pošten narod. Še to ti povem, če bi imela moznost, oz. bila mlajša in zdrava, bi se takoj s celo druzino preselila vsaj v Avstrijo, ampak moja zelja je iti ven iz Evrope-Nova Zelandija ali Kanada, ampak kot pravim, morala bi biti vsaj 10 let mlajša, tako pa-bom gledala in na zalost dozivljala PREPAD IN PROPAD IN NA KONCU BANKROT DRZAVE, ki ni moja, mojo so ze zdavnaj ukradli

  • Steiermark

   Tukaj, ponovno vladajo “ljudje”, ki to tudi izvajajo – mafijske posle, ki so se jih naučili v smrdljivi titovi jugovini, sedaj pa vse preko raznih “forumov ” še naprej izvajajo….pod zaščito rdeče zvezde in svojih pripadnikov, ki so si jih nastavili povsod, , kot npr. na sodiščih, policiji itd…….

   • Ana Job

    Absolutno se strinjam s tem, kar si napisala.

 • črnaovca

  Povejte še kdo je bil takrat na čelu banke in odobril take posle. Tam so bili vedno bolj desno nastavljeni direktorji

  • rrrrr

   Imaš prav. Probanko je takrat vodila Romana Tomc, NKBM pa Vili Kovačič.
   V nadzornem svetu so tedaj sedeli D. Trump, V. Orban ter Old Čaterhend.

   • pajot

    ha,ha,ha….

 • althar

  Torej še ena Kučanova pralnica? To mora biti pa res umazan človek…

  • karlina

   Hm, kaj pa Delavska hranilnica-samo vprašam

 • hribovc

  neolajševalna okoliščina; za razliko od ostalih banksterjev hauc že na zunej kaže kol’k je požrt’…

 • Franjo Trojner

  Če zapisano drži v kar ne dvomim, nam je mafija ugrabila državo, kar potrjuje dejstvo, da je že lep čas naša pravna država fuč. Kako se izviti iz objema mafije še Italijanom ni jasno, ki se zoper mafijo borijo zadnjih 100 let pa še ta tam in po svetu in tudi pri nas, kot vidimo kr naprej nemoteno posluje. Tudi padec iz lestve je lahko umor in ne nujno samo metek v čelo in riba v usta, mar ne? A je kje še sploh kak , ki preizkuje povezavo med UDBO in mafijo v Italiji za časa stare Juge in kako se je to nadeljevalo po letu 1991, verjetno razen g.Pezdira nihče in to nas mora skrbeti. Po aferi Irangate in temu otkritju danes mi je popolnoma jasno zakaj ni smel postati g. Janez Janša predsednik vlade in je moral oditi nedolžen v arest, kakor je zdaj res že vsakemu telebanu lahko kristalno jasno zakaj država, vlada, Cerar in njegova koalicija preprečuje prodajo NLB. Drage sodržavljanke in sodržavljani zdaj tudi veste kam so izpuhtele vse te silne milijarde € iz naših bank in podjetij in zakaj jih ne bo nikoli več nazaj. Dobro nas muzejo in farbajo ni kaj, zdaj nam je tudi lahko popolnoma jasno, zakaj v naši od mafije ukradeni državi za povzročeno bančno luknjo ni krivcev, kakor tudi za oprano 1 milijardo $ v NLB ne. Vse kaže, da se popolnoma nič ne motim v trditvi, da v naši državi obsojen za povzročeno več milijardno bančno luknjo ne bo nihče in tudi za pranje 1 milijarde $ v aferi Irangate in vsega opranega denarja za dobro sosedsko mafijo iz Italije ne! Mi smo čisto gotofi, mar ne? Madona, pa kolko takih goljufivih poslov še te toto našo državno banko vup drži? Res bizarno! Se spomnite še par let nazaj, ko so banke rubile premoženje ljudi, ki so izgubili službo in niso mogli vračati kreditov? In eni so delali celo samomore. V totalmem dreku smo, etika, morala in pravna država so fuč, zato si nas volkovi po mili volji vzamejo za večerjo, le kako dolgo bomo to še dopustili?

  • test

   PRI TEM NE POZABIT, DA SE V NLB PRICNO BRISAT PODATKI 2018, GOREJ VSE KAR JE POMEMBNEGA ZA NLBGATE!!

   Na to banda levicarska tudi caka… zadtaranje in brisanje po zakonu

  • macon

   Ugrabljena država je postala dejstva po kockarskih vstajah in petmilijardni kraji, nakazovala pa se je že prej (bulmastifi recimo). Zdaj je to okvir: ljudje v bolnici niso nič proti desetinam policajev na urgenci in milijarda za drugi tir manj kot pet skozi banke. Ker se tako početje vedno zavrti v spiralo, sledi še več kraje in tudi smrtne žrtve zaradi levega režima. No, mrtvi zaradi kriminala v zdravstvu so že take žrtve.

   • karlina

    POPDIS,

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS, samo še to za primerjavo-v Italiji mafijo obvladuje kar dobro drzava, pri nas pa RDEČA MAFIJA-DRZAVO in to je OGROOOOMNA RAZLIKA. Pri vsem tem razmišljam, kaj si mislijo o nas vse EU DRZAVE in po pravici povem-V DNA DUŠE ME JE SRAM, KAJ SE DOGAJA IN KAJ DELAJO, brez vesti, vsem na očeh, kar je še bolj nevarno in katastrofalno

   • Franjo Trojner

    Vi s tem nimate nič, zato vas tudi sram nima za kaj biti! Rdečo udbomafijo in njhihove sluge naj bo sram. Sam vem, da se bo slej, ko prej tako, kot v Venezueli narod dvignil in takrat bo bila huda ura za vse udbomafijce, samo upam lahko, da bes množic takrat ne pobegne iz vajeti, ker smo pol isti, kot so oni sami! Na koncu vedno in povsod pravica in resnica zmaga, le pot do tja je vedno trnova in dolga. Poklon Vaši pokončnosti in odločnosti!

 • Bald Eagle

  V zahodnih civiliziranih demokratičnih državah z vladavino pravnega reda, bi tako razkritje bančnega kriminala, kot se ga je odkrilo v Sloveniji, falango, ki vodi državo in kontrolira vse podsisteme v njej (v Sloveniji je to levica) za več desetletij pahnilo v ropotarnico zgodovine, akterji pa nikoli v življenju nebi več mogli opravljati podobnih dejavnosti niti v zasebnih podjetjih, še manj v tistih, v katerih ima država lastništvo. Vendar Slovenija ni demokratična, še manj pravna in civilizirana država, temveč je to država, ki deluje po balkanskih vzorcih. Kajti miselnost večine ljudi je še vedno balkanska in korenini globoko v socializmu. Kakega prepotrebnega miselnega preskoka pri večini ljudeh, pa še ni na vidiku. Zato pa je Slovenija menda edina evropska država, v kateri je možno, da na vodilne položaje iz kanalizacije naplakne vso smrdljivo nesnago. To pa zato, ker je politika enoumja mentalno pohabila veliko število ljudi, ki niso sposobni analitičnega in kritičnega razmišljanja. Kot papagaji ponavljajo floskule, s katerimi jim polnijo glave komunistični lažnivci. Ogabno in zastrašujoče stanje slovenskega duha.

  • karlina

   VELIK, DVAKRAT PODČRTAN PODPIS, pozdravljen, ze dolgo te ni bilo, smo pogrešali tvoje pametne in resnične komentarje. Še to-Slovenija ni niti demokratična, ampak krepko komunistična!!!!!! Nikoli ni prenehala biti, čeprav smo leta 91 mislili, da je, samo potuhnila se je takrat , zadnja leta pa odkrito kradejo, čisto brez vesti, morale , poštenja, skratka KATASTROFA OD DRZAVE, to ni drzava, to je navadno skropucalo od drzave in sram me je, ker sem bila leta 91 ponosna, danes pa sem zgrozena

 • Kučko pod pručko

  Ubogi upokojenec iz Murgel

  Umazanega denarja se raje ne pere doma. Bolje je zapustiti državne
  meje in stroga italijanska pravila na tem področju. Pa saj ni treba
  daleč, takoj za mejo s Slovenijo se namreč lahko zaneseš na

  … komunistične banke, kjer ti denar operejo, da je čist kot zlato. Kučan pa za svojo mafijo pokasira 30 % provizije.

  Ubogi upokojenec, saj drugače še živeti ne bi mogel!!!

 • marker

  Zato pa je absolutna tako hitro dokapitalizirala in nato prodala NKBM za drobiž, da ne bi bilo več vpogleda in sledov. Zraven pa je še likvidirala Faktor banko in Probanko, kjer so bili dolžniki iz F21. V tistem letu vladanja je najela kar nekaj milijard s katerimi je pokrila izgube v teh bankah. Vse te račune smo plačali davkoplačevalci, ki ne smemo vedeti, kdo so dolžniki. Nazadnje je prodala še Mercator Hrvatom in obtožila vlado JJ, da ga je že on prodal. Za nagrado je dobila kandidaturo v Bruslju, ki je ni bila sposobna izkoristiti. Vlada JJ je morala pasti, da se je to izvedlo.

 • rrrrr

  Udbomafijski pralni stroj ima 4 faze pranja denarja:
  I. faza: predpranje v NKBM, v korist italijanske mafije
  II. faza: glavno pranje v NLB, v korist iranskih teroristov
  III. faza: hitro sušenje denarnic, v škodo slovenskih davkoplačevalcev
  IV. faza: likanje provizij , v korist F21, javnega sektorja ter medijev

  • Steiermark

   Bravo! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   VI. faza: BANKROT DRZAVE !!!!!!

   • rrrrr

    Bankrot? Še ne… Bobinac nam bo dostavil novo mašino. Staro za novo..

    • Steiermark

     Ampak še ni ugotovil, da s to mašino nebo mogoče tiskati denarja……

  • šmentanamuha

   Kul:)

  • karpelec

   Vse faze pa veljajo samo za oplemeniteno perilo.

 • Janez

  Ja !
  SMO
  GLEDALI SEJO PREISKOVALNE KOMISIJE ENKRATNEGA DR. A. LOGARJA.
  TISTI
  SMC “KLOVN” JANI M.. – SE LAHKO “POKOPLJE” – NIMA ŠOL, NIMA ZNANJA. L.R. J. KOMENDA

  • Ana Job

   Jani je specialist za kahle nosit.

   • Janez

    Ja!
    VEM !
    SAMO ?
    ZAKAJ GA IMAJO POTEM V PARLAMENTU.
    ZELO GLASNO, PRAZNO, DOLGOVEZNO GOVORI !
    Seveda vem, vemo – zakaj.
    Kolikor vem – nekaj gluhonemih prednikov v rodbini. Se zdi.
    Veliko
    SUPER GLASNEGA GOVORJENJA JE – SE ZDI – POSLEDIICA – TEGA. L.R. J. KOMENDA

   • karlina

    Itak, samo jih ni nikoli nosil, on niti slučajno ne ve, kaj je delo, mimo njega še šel ni nikoli

 • Olga

  Italijanski sodstvo prosim, da zaprejo tudi slovensko levasko mafijo in njihove banksterje, saj od tožilske in sodniške mafije v Butalah ne pričakujem ukrepanja!

 • janez.pokoncni

  Kaj jim moremo? Kakšen je epilog 5 milijarde bančne luknje? Kje je 40 milijard, ki jih trenutno dolguje Slovenija? Kateri mediji govorijo o iranski oprani milijardi?

  • karlina

   NOBENI LEVI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bozz

   Oni si zdele pojejo z našimi miljardami v žepih: Kaj nam pa morete, morete morete, kaj nam pa morete, če smo vesel.

 • Viktorh

  Nekaj pa le GRE dobro od rok slovenskim politikom: KRIMINAL.

  • karlina

   TOČNO, ŠE KAKO ZELO, ZELO RES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • RATATA

  Je pa treba priznati, da pa je bila konkurenčna tale naša banka. Med vsemi bankami, naš ponos!

  • karlina

   No, DELAVSKA HRANILNICA je tudi perla od perle, kdo je v ozadju, se ve

   • RATATA

    Vsi drugi, sam delavci ne.

    • karlina

     TOČNO

    • komar marko

     še sedaj ne vem. Učili so me, da je oblast v rokah delavcev. Ker pa sem takrat delal z lopato, sem redno pljuval v roke. Vprašanje! Ali sem pljuval po oblasti?

     • RATATA

      “….U štil popluvan herc..” smo rekl.
      Ne, nisi pluval po oblasti ampak po diktatorju! Bil si namreč proletariat, sistem pa diktatura proletariata.
      Če bi pluval po oblasti bi te zaprli.

    • marker

     Vodstva sindikatov plemenitijo denar v DH od članarin in ga obračajo.

 • rrrrr

  Nova kreditna banka Maribor? Nova ljubljanska banka? Že pridevnik Nova pove, da je staro muca popapala…

  • Ana Job

   Nova 24 je pa THE BEST za razliko ostalih.

 • Olga

  Bravo Slovenci! Kar doma bodite! Ne hodite na volitve, ne hodite na referendume! Ko boste ugotovili, da ste brez strehe nad glavo, brez služb, brez hrane, brez zdravil….., bo prepozno!

  • karlina

   TOČNO, MOJ VELIK PODPIS-postali bomo kar hitro, prej, kot se bomo zavedali-NOVA VENEZUELA !!!!!!!!

 • karlina

  BRAVOOOO-VSAKA ČAST, IZ OMAR KONČNO PADAJO OKOSTNJAKI !!!!!!!!!

  • komar marko

   in kaj se bo zgodilo. Imajo vse pod kontrolo. BOJ proti IMPERIALISTOM se nadaljuje. Na obzorju je preventivno nova PATRIJA za ovčke!

 • Ana Job

  Oderuška posojila italijanske mafije so postala vse bolj izbran in dobičkonosen vir dohodka, skupaj s prekupčevanjem mamil, tihotapljenjem orožja, prostitucijo, igrami na srečo in izsiljevanjem… In slovenske banke so idealne za pranje denarja, ker jih vodijo pokvarjeni ljudje, pripadniki Udbomafije. Udba je v 70-ih prinesla v Jugoslavijo tudi mamila in še danes se ščitijo vsi vodilni preprodajalci mamil.

  • komar marko

   BALKANSKI bojevnik je svoboden! Tožil bo državo, ker ga je po pomoti zaprla!

   • karlina

    O, ljubi Jezus, no ja, se ve, komu dobavlja robo, zato pa je tako

   • Olga

    Koliko MILJONOV je dobila na račun sodnica?

   • Ana Job

    In plačal naj bi predsedniško kampanjo srbskega predsednika.

 • komar marko

  povsod kjer je kako sranje so vmešani naši rdečkoti. In potem bodo tspet prirejali LAŽGOŠE in aktivirali pripovedovalce pravljic pod rdečo zvezdo!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Krtača 20

   O tvojih “lažgošah” obstajajo zapisi tudi v nemških vojaških dnevnikih. Točno piše kdo je bil ta bel, kdo je zašpecal nemški vojski položaj in bil kriv za pogrom. S tako vojsko kot so šli nemci nad partizane, bi se te najprej v gate usral brez da bi enkrat ustrelil. Na drugi strani pa ti nimaš nobenega argumenta za tvoje laži. Tako da tiho domobranček.

 • Aron

  Pohvale, da se poroca tudi o lumparijah desnih kadrov. Gre pa za razliko od iranskega denarja tukaj za pranje denarja, pridobljenega s kaznivimi dejanji.

  • komar marko

   ah, mi moramo delati. Kdo krade se TOČNO VE! Rabiš pomoč?

  • Olga

   Zamenjajte z levičarji, saj so bili v času delovanja pralnice NKBM na oblasti vaši LEVAKI!

   • komar marko

    sam oni so tok LEVI, da še pralnega stroja ne znajo zakurblati! Samo bašejo, po potrebi aktivirajo farmacijo!

 • komar marko

  če bi kradli desni, bi bilo že objavljeno na JAVNI HIŠI in v LAŽNJIVCU! Tako pa vse tiho je bilo!

  • karlina

   ITAK

 • Olga

  Kaj pa Faktor banka in Probanka banka? Kaj so pa tam prali? Kučanove gate?

  • komar marko

   zaprtke!

  • Hiiii

  • rrrrr

   To ne, ampak ti dve banki sta dajali drekačem iz Kučanovega skreta kredite brez kritja. Nam so samo na skret papir napisali, koliko jim davkoplačevalci za to dolgujemo.
   .Sevada so obe banki vodili Janševi ljudje, selbs ferštendlih

   • sprehajalec

    Še danes bi poslovali, če ne bi Europska Banka opozorila Šiviljo Bratošek, da se morajo zapreti. kar je preveč, je pa preveč, jimje dejala. Pa dala šivilja potem nekaj milijard v njuno zaprtje.

    Ampak levičarju je pomembnejši star Volvo Ivana janeza. On se ne ukvarja z malenkostmi….

  • karlina

   Pa v Delavski hranilnici, verjemi, da sem sigurna, da se je čisto v vseh bankah dogajalo isto

 • šmentanamuha

  A zato levičarji nočejo prodati teh bank? Stvari postajajo vedno bolj logične. Da bi bile stvari še bolj groteskne, levičarski komentatorji danes onanirajo na MMC-ju od veselja, ker bodo 45 let plačevali zlate tračnice. Only in Slovenija.

  • Krtača 20

   Bomo plačevali. Pa z veseljem boš prispevala za razvoj Slovenije.

   • RATATA

    Slovenija se je že razvila v grdo komunajzrsko prasico! Kot ti!

    • Krtača 20

     Tudi tvoj vodja bo prispeval in to z veseljem. Če bo spet kaj mutil, so vrata na Dob odprta…

     • RATATA

      Tebe je mama na Dobu povrgla u ćućavac

     • Krtača 20

      Bavči izbira nove člane za košarkarsko ekipo. Bo pa ja svojga kolega povabu.

     • RATATA

      Nerodno je, če eden meče na koš, drugi pa pleza po visokogorju. Čudna ekipa.

     • karlina

      Misliš Jankovića

     • karlina

      No, kar se tiče Doba, ti poden od podna, verjemi, enkrat bo premalo prostora za vse vaše in tvoje, verjemi, da bo-ENKRAT VSAK PLAČA, ČISTO VSAK

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • šmentanamuha

    Imaš prav, bomo, ampak z veseljem boš plačeval ti, jaz ne. Meni je v zadovoljstvo vsaj to, da sem dala svoj glas proti in pokazala odgovornost, ti pa žal nisi razumel, za kaj gre pri vse stvari. Olupili pa nas bodo vse. Cerar je že pripravil paket novih obdavčitev. Juhu! Zdaj se ga lahko greš napit.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Bozz

    Praviš razvoj, v redu, nobeden nima nič proti razvoju, a korupcija te pa ne moti? Te ne moti, da se bo v tem razvojnem projektu, spet Sloveniji ukradlo stran milijardo (+/-) eur? Če samo pomisliš, da bi s to ukradeno milijardo lahko zakrpal zdravstvo, dal gasilcem plače, zgradil še kaj drugega, itd., ampak tega seveda ne bo, ker bo denar ukraden in šel v davčne oaze, potem v bistvu ugotoviš, da to ni razvoj kot ti praviš ampak RAZKROJ…propad…nazadovanje…en korak naprej, dva koraka nazaj. Kako ste nekateri naivni in slepi. Zgradili nam bodo nek tir, ki bi ga morali že 20 let nazaj, ob tem ponovno ukradli stran milijarde, vi pa vsi veseli. Hahahahaha.

    • karlina

     No, da se ne bi slučajno še kdo spraševal, zakaj so ustanovili UDTB in nagnali tujce-tu je ODGOVOR NA DLANI IN SEVEDA TUDI NLB, pa še katera, če ne vse slovenske banke

   • karlina

    Ne z veseljem, verjemi, da ne z veseljem , niti slučajno, ampak PRISILNO, KOT RTV NAROČNINO, da se na naš račun lahko zapravlja velikoooo denarja

  • karlina

   TOČNO

 • Zgornji

  Zato mi je pa žal da sem šel v Koprsko banko , ki se je potem spentljala z Italijansko , in bom nekega dne tudi od nje šel stran !!! ! !!!

  • RATATA

   Kaj pa da bi šel na preverjeno LB Sarajevo ti ni priročno. Ni spetljana in naša je.

   • Zgornji

    Nemogoče, ker potem bi podpiral mohamedance v sanđaku, kar spet odpade . Skoraj banke dobre več ni, …

 • janez zorman

  Toliko opranega denarja, na koncu pa dokapitalizacija od povprečnih slovenskih revežev.

  • dež

   In do slabe banke (DUBT) sploh še nismo prišli.

 • Božo

  NoraTV ima svoj račun tudi pri NKBM. Da ni udeležena v pranju denarja za italjansko mafijo. Sumljivo zelo sumljivo.

  • sprehajalec

   Božo, kot pravi partijec šnofaš po Novi. Kot včasih, ko si pisal beležke pred farno cerkvijo, kdo je bil pri maši na nedeljo.

   • karlina

    OČITNO RES, jih je kar nekaj , ki se imajo za udbo na tem portalu

    • sprehajalec

     Stare metode ostanejo v starem truplu. Tako so jih učili, “neprijatelj nikada ne spava”. Pa se čutijo poklicane…

 • bubamara

  Kriminal zelo dobro pozna svetovni bančni sistem. Slovenski ni del tega sistema zato je denar v SLO enostavno oprati.

  • Štalmajster

   “Slovenski ni del tega sistema ” Buba mala,…… ti si pa na hece !!!
   https://www.google.si/search?source=hp&q=list+of+rothschild+controlled+banks

   • bubamara

    Če hočeš biti del bančnega sistema, moraš biti banka in ne pralnica denarja kar so naše banke. Razumeš?

    • Štalmajster

     ;-))))))))))))))))))))))))))))))))
     Buba mala ti si pa res ……………. naivna.

 • xtc

  Čas je ,da EU zapre kriminalno banko seveda pod pritiskom ZDA.

 • janez.pokoncni
  • karlina

   Sem brala ja, za bruhat res, no potem se bodo kar hitro oglasili vsi pripadniki drugačnih ver in zahtevali svojo ulico, pa to res več ni res, kar se nam dogaja,kot ,da bi gledal najhujšo grozljivko in se potem zbudil ves prestrašen, ampak na zalost je v tej skorumpirani, vedno bolj komunistični drzavi -VSE ŠE KAKO RES

  • RATATA

   Ves Bežigrad je poimenovan po musličih (po Beg-ovem platnenem gradu).

 • garfi

  italijanska mafija je povedala, da so YugoButale raj zanje

 • garfi

  5 things an elite banking Dutch Whistleblower tells us #NWO
  https://www.youtube.com/watch?v=NagYge8fSJM&t=464s

 • radames

  Ne pozabimo, da je leta 1945 oblast prevzela komunistična mafija, ena najhujših svetovnih mafij. Oblast ima pri nas še danes.

  Stane Dolanc:

  Na partijskoj konferenciji u Splitu u rujnu 1972. je iznio izjavu po kojoj je postao poznat:
  “Treba nam biti potpuno jasno da smo mi komunisti u ovoj zemlji na vlasti. Jer ako ne bi bili mi, značilo bi da je netko drugi. A za sada to nije i neće nikad ni biti,,

  On je dobro poznal svojo mafijo in njene načrte.

  • sprehajalec

   Morda sem velik gobar, nisem pa velik gobec…(na zaslišanju pred preiskovalno komisijo v slovenskem parlamentu leta 1995)

   Stane Dolanc, pa smejal se jim je v faco. Pa mislil, prosveta, naša je osveta. Pa še prav je imel…

   • karlina

    Stane Dolanc je bil zamaščen neumen p….c

    • twin

     Kramberger je povedal, da je bil Dolanc nacistični častnik, kar je postal med šolanjem v Gradcu, medtem ko je bila Slovenija okupirana. Po vojni, je postal naš minister za notranje zadeve.

  • karlina

   Ja, naši se drzijo tega reka ze 72 let, če mi kdo reče, da nismo komunistična drzava, potem je velik butelj ali nevednez

   • twin

    Komunistična ali nacional socialistična?

 • sprehajalec

  Kje pa bodo drugje, kot v Sloveniji? Slovenija bi morala povsod na meje izobesiti znak, tako kot po gostilnah, “pets are wellcome in Bikers are wellcome”

  “Mafiosos are wellcome here”. Ta bi moral nadomestiti prastar slogan Slovenija, moja dežela, ker itak to ni več.

  • karlina

   TOČNO, VELIK PODPIS, tudi moja dezela to ni več

   • Bald Eagle

    Moja je pa še vedno in bo to tudi zavedno ostala. Problem pa predstavlja večina tukajšnjega naroda. Tega pa ne smatram za svojega.

    • Ana Job

     Ti ljudje, ki jih ne smatraš za svoj narod so ćefurantje ali prepusto, kot reče Ratata, čefurjad.

     • Bald Eagle

      Ti so v večini, ki rovarijo znotraj Slovenije proti njej. Čefurjadi je res ogromno v Sloveniji. Ko sem bil nazadnje v Ljubljani, se mi je zdelo, da sem obiskal glavno mesto neke južno balkanske dežele. Sama čefurjad. Zato se izogibam Ljubljane in jo zelo redko obiščem. Raje grem v kako drugo večje slovensko mesto, kjer ni toliko čefurskih podgan.

     • Ana Job

      Prioriteta jim je postala, da se poročajo v slovenske družine. Na našem koncu kupujejo hiše na kmetih. Včasih so vsaj za kmete rekli, da so avtohtoni, zdaj so ti časi minili.

     • Bald Eagle

      To pa zato, ker je postalo veliko žensk, ki ne spoštujejo lastnih korenin in nacionalnosti in se vlačijo okoli s čefurji. Te nosijo veliko odgovornost, da se to dogaja. Zatajile so svoj rod, vlačuge.

 • twin

  Kako niso reagirali, zaprli so Šrota, recimo, na Italijanski strani naj pa svoje c*.

 • Artur

  Bravo butalski kreteni pravim ste zaupali gradnjo drugega tira kakšen kretenizem se vam še mota po glavi ?

 • Janez

  Glede Doolanca in Tita !
  Sem
  cca 1978 povedal vic – da onadva dajeta – tedanji SFRJ
  S
  SVOJO “OBILNNOSTJO” – TEŽO.
  BOLJ
  KISLO SO SE SMEJALI – ZAPRLI ME PA NISO. L.R. J. KOMENDA

  • RATATA

   Za se!
   Kaj???
   PRESHERNO NASMEJAT!
   Res!

 • Stajerka

  hahaha……vir iz Mladine z dokumenti iz Banke Slovenije?????…….pa KDO verjame tem pravljicam???…….očitno je nekaj – levaki so se odločili, da bodo naredili štalo za par milijončkof italijanske mafije in spretno preusmerili pozornost iz oprano 1 MILIJARDO KOMUNISTIČNIH BOTROV – IRANSKIH IN SLOVENSKIH!!!

 • Stajerka

  moralno&etični Cerar se je nekaj razburjal zaradi smrti otrok……pa s KOGA se norčuje ta slinavec nesposoben???……evo ga na – SVINJARIJE NA KUBIK…….ni da ni, mafija levaška…..

  Rajko Kenda v UKC po novem svetovalec s področja kakovosti, varnosti in informatizacije
  90
  KomentirajPošljiTiskaj Velikost pisave
  Ljubljana, 25.09.2017, 19:37 | 24UR
  Rajko Kenda, nekdanji strokovni direktor Pediatrične klinike, še naprej ostaja zaposlen v tej ustanovi, kljub temu, da je izpolnil pogoje za upokojitev, in kljub očitkom, da je objektivno odgovoren za smrt več otrok. In kaj bo njegova nova funkcija? Svetovanje s področja kakovosti, varnosti in informatizacije pediatrične klinike.

 • Stajerka

  hahahahaha……to NI res, kaj počno……iz dneva v dan več pizdarij……
  upam, da se vam minarit dere 24/7……na puno, podnevi in ponoči…….

  Ljubljana: Džamijska ulica bo
  Objavljeno: 25.09.2017 20:49Posodobljeno: 25.09.2017 20:51
  Avtor: STA, M. U.
  Ključne besede: Delosled: Džamijska ulica Džamijska ulica, Delosled: mestni svet mestni svet, Delosled: Ljubljana Ljubljana
  Kljub nasprotovanju dela opozicije in četrtne skupnosti so mestni svetniki podprli predlog občine.

  Generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji in svetnik Liste Zorana Jankovića Nevzet Porić je dejal, da nekatere ljudi moti objekt in ne ime ulice. Svetnike je pozval, naj ime podprejo in dokažejo, da je Ljubljana multikulturno mesto.

  • twin

   Ampak za kulturo rabiš zgodovino, ne moremo si kar izmisliti neko džamijo, rabimo najprej neko legendo iz 1001 noči, da bi nam arabska pravljica kaj pomenila, sicer bo to navadna plastika in pozerstvo.
   Kaj drugega imamo, recimo, kakšnega turka so v Ljubljani zagotovo nabili na kol, med otomansko invazijo, je treba samo malo pobrskati po zgodovinskem spominu.

  • Olga

   “Đamije” in “Đamijske” ulice NE sodijo v Slovenijo! Izdajalce je treba nasuvati v zadnjo plat in nagnati iz Slovenije! Vidimo, kaj se dogaja po EU!

 • Bald Eagle

  Hmm…, Ana, ne verjamem več, da je dramatično stanje v Sloveniji mogoče spremeniti drugače, kot z orožjem. Pa nisem pesimist po naravi.

  • Steiermark

   Žal, sodeč, po zadnjem obisku in glasovanju na referendumu, proti dokončni zasužnjenosti Slovencev, ob grožnji, da se nam bo vsem, pisalo zelo slabo, gulili nas bodo do izstradanosti, pa svoje debilne riti ni dvignilo in šlo glasovati dovolj ljudi, kot da se to njih ne tiče…Morda bi uspelo, če pokličemo na pomoč in jih plačamo bosance, ki so izvedli, pravtako proti plačilu, “vseslovensko vstajo”” z granitnimi kockami, v Mariboru in za svoje gospodarje dosegli da so nam odstranili človeka, ki je za Mb, po dolgoletni vladi levakov, tudi nekaj naredil, ter naprej dosegli puč, ko so vrgli vlado, ki je bila edina sposobna Slovenijo popeljati v svetlo bodočnost….To pa levaškim mafijcem ne odgovarja, ker potem bi bili ohromljeni, tudi njihovi dolgi prsti, ko bi se jim gledalo pod njih…

 • Bald Eagle

  Jaz sem bil in sem še vedno človek dejanj. Vendar sam ali peščica ljudi, ne zmore spremeniti ničesar. Za take spremembe je potrebna vrhunsko izurjena skupina domoljubov, ki so pripravljeni žrtvovati vse v svojem življenju in tudi lastno življenje za dobrobit svoje domovine. Tak način razmišljanja in taka pripadnost domovini, pa je temu narodu tuja, ker ni bil vzgajan v domoljubnega državljana.

  • Ana Job

   Izjemno si to povedal! Res lepo. Česa boljšega že dolgo nisem prebrala ali slišala . Nazadnje, ko sem poslušala admirala tjulnov, ki mi ga je Novotny prilepil.

   • Bald Eagle

    U.S. Navy’s so najbolje izurjeni vojaki na svetu. Še posebej to velja za Seal Team 6 ali DevGru.
    To so ljudje, ki čutijo neverjetno pripadnost svoji domovini in so pripravljeni zanjo storiti vse, ne glede na žrtev. Fenomen je tudi povezanost in navezanost pripadnikov teh enot med sabo. Pripravljeni so kadarkoli žrtvovat lastno življenje za svojega soborca. Tega ta narod ne razume in dvomim, če bo kdaj sploh v stanju razumeti.

    • Ana Job

     Pripadnike naše vojske, bi morali dajat šolat v ameriško vojsko, da bi lahko kvalitetno ustvarjali nov kader v slovenski vojski. Verjetno jih tudi dajejo, ampak našo vojsko je jasno, da se načrtno sramoti in slabi, ker so določeni ljudje iz vojske še vedno pod “nevarnim vplivom” JJ in bi lahko prišlo do državnega udara. Škoda, da se ni zaropotalo, ko je bil čas in bi imeli danes razvito državo.

     Poslušala sem, da je med 2000 rekrutov izbranih 10 tjulnov, ki so v stanju rešiti več tisoč ljudi. Pripadnost je izjemna.

     • Bald Eagle

      Sito je izjemno tanko in skozi se prebijejo najsposobnejši. Urjenje je tako naporno, da se zgodi, da med “novinci” tudi kakšen umre. Tisti, ki pa urjenje končajo uspešno, postanejo “ubijalski stroji”, ki nimajo konkurence v svetu.

     • Ana Job

      Izjemno! Enega takega bi potrebovala slovenska vojska med vodilnimi vojaškimi kadri, da jim obrne ves zavožen sistem na glavo. Naši fantje imajo v genih karantanske vojščake, ki so se jih še Turki bali, ker so bili neustrašni, zato je nujno potreben vodilni kader, ki bo iz njihovega testa ustvaril neustrašne borce. Kljub vsemu imam še vedno upanje, da se Slovenci dvignemo iz blata in pokažemo iz kakšnega testa smo. Obdržali smo se stoletja, zakaj se ne bi še stoletja vnaprej?

      Upanja ne smemo izgubiti zaradi enega referenduma, ki ga narod ni razumel in so ga lažnjivci peljali scat čez vodo, ker je bilo v osrednjih medijih vse skupaj načrtno, zelo popačeno prikazano.

      Lahko noč.

     • Bald Eagle

      Lepo napisano, tudi sam sem enakega mnenja.
      Lahko noč!

 • RATATA

  Vsa Lublana je ena madrfakrska štala! Mnogo bolj se mi dopade Železna Kapla npr.

 • Janez

  VZTRAJAJMO – VZTRAJNIKI !
  MI SMO – “ZMAGALI”
  Zdaj
  AS JR ŽE 161.000 ” PROTI” EX KP, ZK IN “PROTI” POKOMUNISTOM. . L.R. J. KOMENDA

 • Hun

  dva sta rabla napisat izredno amaterski clank

  • Bald Eagle

   Vidim, da si preveč zabit, da bi opazil, da je članek povzet po STA.

   • Hun

    se tok slabš…ameriška PIZDA

    • Darth Vader

     STA = Slovenska Tiskovna Agencija :)

 • Božo
  • Olga

   Zakaj le? Zato, ker razkriva svinjarije?

   • Gavnar

    Ali ni predsednik uprave NKBM poročila o svojem delu
    pošiljal ljubljenemu vodji kar na SDS ?
    Aja sorry, to so lahko že dokazljivi argumenti ?
    Sicer pa kot sama praviš – Levičarji ? in tu se celo strinjava.

    SDS razkriva svinjarije ?
    Mi lahko pokažeš kak korak za preprečevanje nepotizma, ki ga je naredil SDS ?

    • Olga

     Ali niste ravno vlade Janše s kockami zrušili in izvedli državnega udara? Danes vemo zakaj! Obsojen ni bil nihče, saj so vam pomagali levicarski skorumpiranci iz sodstva! Ena od o teh je za nagrado dobila kar ministrski stolček!
     SDS je tudi edina stranka, ki razkriva bančni kriminal! SDS je bila tudi proti dokapitalizaciji Faktor banke in Probanke Foruma 21!
     Zato ste jih zamenjali, da ste lahko prali mafiji in teroristom in spravili zasebni banki Foruma 21 v breme davkoplačevalcev!

     • Gavnar

      Janševa gotovina je najverjetneje laž levičarjev ?
      Tako kot nepotistično zaposlovanje otrok SDS-ovcev ?
      SDS razkriva bančni kriminal, si našla kakšno SDS aktivnost v obdobju 2004 -2008 ?

      Drugače je pa že od pamtiveka jasno,
      Če nekaj nočeš razkriti ustanovi parlamentarno preiskovalno komisijo,
      zelo dobro pomaga, če jo vodi FDV strokovnjak.

      Za padec Janševe vlade ja kriv Virant,
      da ni na KPK znal pojasniti izvora gotovine je tudi laž levičarjev ane ?
      Magnetogram zaslišanja pa Murgelski ponaredek ?

      Se pa strinjam, krivi so levičarji !

     • Olga

      Dajte no! Za Kućanovo “gotovino” ni sledi, saj ga ni dovoljeno preiskovati…. Za gotovino pralcev denarja ni sledu, saj so Mikimiške….
      Janšo je dovoljeno pljuvati, lagati, manipulirati… , saj to omogoča napredovanje pri “naših”…. Klemenčič, Praprotnik, Kos, Gjerkeš…..! Tudi, če Furs pravi, da je z Janševo gotovino vse zakonito, ne velja, ker ni “naš”… Ljudje kot vi, potegneta na plano po navodilih “naših”, saj so volitve blizu…. Strah za privilegije je velik….
      Za padcem Janševe vlade so bile Murgle z Udbo in Antifa, fanancirano od Sorosa…. bančne pralnice z ropanjem državnega premoženja…. Virant je bil le orodje v njihovih rokah…, enako kot Ljudmila, ki je komunistom pomagala zapreti še preostanek arhivov….To so ljudje brez časti in hrbtenice!

   • Seveda. Za Božota je resnica največji greh. Eh, ti Božo, no.

   • primsek

    Hauc je desničar in vnet janšist. zato ga bo moral prijeti v roke kdo drug razen Anžeta, on ga bo spuščal, samo hvalabodu je komisija pisana in bodo Hauca pretipali do obisti

 • domovina mili dom

  Udbomafija rabi aferaško ravnotežje. Zdaj nastopi multipraktik Modernidolfi, da pokaže svoje mešalne sposobnosti za meglo delati.

 • Antonius

  VERZIFIKATORJU
  v pomoč
  ————————–
  BOTER IN ŠAH

  Boter mali, mafijski padalček,
  nekam znan se zdi nam po opisu,
  a ne gre soditi ga po vtisu,
  majhen si odprl je predalček.

  Poštni le, samo za skrajno silo,
  da privarčevano v njem bi shranil
  in pred konkurenco to obranil,
  naokrog pogledal je prav milo.

  Pa so, glej, na prste mu stopili,
  češ da rok si dobro ni izplaknil,
  ko v predalček je prihranke vtaknil,
  za tatu so brž ga razglasili.

  So o njem vse slábo raztrobili,
  češ, poglejte, kaj se nam dogaja,
  kakšna kuga tu pri nas razsaja,
  krivce glavne zdaj smo vse razkrili.

  Boter mali, torej majhna riba,
  ki oddal je poštno nakazilo,
  gledal je nedolžno, skrajno milo,
  saj posredi je nedolžna hiba.

  Tisto, kar hoteli so prikriti
  večji botri in pa bolj pretkani,
  tisto s tem ostalo bi ob strani,
  lažje bi se moglo pozabiti.

  Da je skozi večji vhod, a stranski,
  v drugo hišo smuknil kot padalec
  neki mnogo težji varčevalec,
  ni bil šah, a bil je gost iranski.

 • mona lisa

  Mafija mafiji pomaga.

 • Olga

  Kočan z Udbo krade Slovencem preko svojih marionet!

  • primsek

   Tokrat je to počel Hauc, veliki privženec grosupeljskega šiptarskega kriminalca in vnet nasprotnik ideje o socialni državi

 • škale

  Kje so desni poštenjaki tipa WW, ki ima sicer kriminalne tiralice v vseh sosednjih državah, kje je Domen Zavrl, kje je Časar in kje Lesar, kje je Bavčar, da naredijo konec tem mafijskim in kriminalnim metodam? treba je slediti vzoru Mercatorja, ki so ga rešili iz krempljev rdeče mafije, to je tisti svetilnik, ki nam utripa v noriškem kraljestvu

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!